Huvud / Dystoni

Vad ska man göra under ett slag av takykardi?

Tahikordia är ökningen i hjärtfrekvensen. Hjärtmuskeln hos en vuxen frisk person i vila minskar 50-100 gånger per minut. För barn är normen högre och beror på barnets ålder. För en nyfödd är detta 120-140 stycken per minut.

Gradvis, i åldern 5-6, sjunker hjärtfrekvensen till 90. För äldre med nedsatt hälsa är 90-100 slag per minut tillåtet. För idrottsmän är normen för 40-60 slag per minut. Om hjärtfrekvensen är mer än 100 per minut kan vi prata om förekomsten av takykardi.

Orsaker och sorter av det är olika. En takykardiattack kan vara fysiologisk och patologisk.

Fysiologisk takykardi

Som det framgår av namnet - det här är en normal reaktion av kroppen, en naturlig fysiologisk process, är inte en sjukdom. Hjärtklappningar kan orsaka:

 • Emotionella upplevelser (sorg, rädsla, glädje);
 • Någon fysisk aktivitet
 • En mängd olika miljöfaktorer (täppt rum, bo i höjd);
 • Ökning av kroppstemperaturen (hjärtfrekvensen ökar med 10 slag med en ökning av kroppstemperaturen med 1 grad).

Att provocera en attack av en takykardi kan tidvatten vid ett klimakterium, banalt övermålning, en allergi. Hjärtfrekvensen kan öka med frekvent användning av starkt kaffe eller te, energidrycker.

Ett särdrag hos takykardi hos en frisk person är frånvaron av smärta i hjärtat. Normalt, efter 2-5 minuter, återställs pulsen oberoende, ingen behandling krävs. För att bestämma den högsta tillåtna hjärtfrekvensen måste du ta bort din ålder från 220. Till exempel är en person 60 år gammal. Den ska vara 220-60 = 160, så pulsen vid den under belastningen ska inte vara mer än 160 slag per minut.

Patologisk takykardi

En patologisk attack av takykardi är vanligtvis en följd av vissa sjukdomar, till exempel:

 • Dystrofa förändringar i hjärtmuskeln;
 • Fel i det endokrina systemet (hypertryiosi);
 • Störning i pulsens ledningsförmåga (mellan atrium och ventrikel i sinusnoden);
 • Hemodynamiska störningar (lågt blodtryck, uttorkning (riklig, frekvent kräkningar, diarré), långvarig eller kraftig blödning (trauma, livmoderblödning);
 • Hjärtinfarkt;
 • Overdosering av hjärtglykosider;
 • Vegeta-vaskulär dystoni, oftast hos unga);
 • Neuroser.

symptom

Patienter med konstant snabbt hjärtslag klagar på brist på luft, yrsel, illamående, trötthet, konstant svaghet. Pulsfrekvensen når i detta fall 130 slag per minut.

Paroxysmal takykardi börjar vanligtvis plötsligt. Pulshastigheten når 200 slag per minut och högre - ibland är det även svårt att räkna det. Patienter kan klaga på ett starkt hjärtslag (hjärtslag, hoppar ur bröstet) yrsel, andfåddhet, mörknad i ögonen, känsla av rädsla, smärta i bröstet, kan svimma. Attacken kan också plötsligt sluta.

diagnostik

På grundval av symtom och insamling av anamnese (patientklagomål) kan man misstänka orsaken till takykardi. För att upprätta en noggrann diagnos ska läkaren ordinera speciella undersökningar: elektrokardiogram (EKG), ultraljud i hjärtat (ECHO CARDIOGRAPHY), ett allmänt blodprov, urin, ett blodprov för hormoner.

För närvarande är det möjligt att följa patientens arbete i den vanliga rytmen i livet. Med hjälp av en bärbar enhet, som är fastsatt under kläderna på bältet, registreras EKG kontinuerligt under dagen. Denna procedur kallas - daglig övervakning av EKG enligt Holter. Du kan göra det på sjukhuset och hemma.

Första hjälpen första hjälpen

Första hjälpen för takykardi består av följande åtgärder:

 1. Utan panik, men snabbt, om möjligt, ring någon för att hjälpa;
 2. Knacka på kragen, se till att det finns tillräckligt med friskluft.
 3. Du kan dricka Corvalol, Valocordinum, tinktur av motherwort, valerian;
 4. Tvätta med isigt vatten, sätt en kall kompress på pannan;
 5. Stäng ögonen, tryck starkt på ögonbollarna i 10 sekunder, upprepa flera gånger;
 6. Du kan ta ett djupt andetag, hålla andan och försöka hårt som på en toalett. Gör allt i 3-5 minuter;
 7. Försök att hosta dåligt.

Vidare ska läkaren hjälpa eller hjälpa till

Vad doktorn ska göra nästa. Var noga med att konsultera en läkare. Ju tidigare det första hjälpen gavs och orsaken till sjukdomen bestämdes, desto effektivare behandlingsprocessen kommer att vara. Huvuduppgiften är att hitta och eliminera orsaken till takykardi.

Endast en läkare kan ställa rätt diagnos, vid behov föreskriva medicinering, och vid behov rekommendera kirurgisk behandling.

I någon form av takykardi innehåller behandlingspaketet terapeutisk träning, kost, rationell näring, uppmätta vandringsturer, full sömn, uteslutning av faktorer som orsakar sjukdom. Det rekommenderas att överge dåliga vanor, inte att självmedicinera och leda en hälsosam livsstil.

Vad händer om den höga hjärtfrekvensen

Ofta, vårt hjärta snabbar sitt slag, vi hör "hammare i huvudet", vi känner accelerationen av puls och darrande i alla lemmar i viloläge. Sådana tillstånd följs ofta av en känsla av ångest, förvirring av medvetandet etc.

Allt detta kan hända på grund av hög hjärtfrekvens. Det är i medicinska termer accelerationen av hjärtfrekvensen (hjärtfrekvensen). Pulsen och hjärtfrekvensen är emellertid inte alltid synonymt.

Terminologi används i förhållande till puls

 1. Pulshastigheten är antalet hjärtslag som känns i 60 sekunder. Puls palperas på stora arteriella kärl.
 2. Rytmicitet är regelbundenheten hos blodets slag mot vattnen på kärlen.
 3. Bra att lyssna på pulsen. Ibland finns det problem med påfyllning av slag. Om mängden blod är liten och väggarna är svaga, är det kanske inte tillräckligt med hjärtaktivitet.
 4. Förspänd tillstånd av pulsen, vilket återspeglas av behovet av att göra ansträngningar för att tydligt övervaka taktfrekvensen. Ibland är blodtrycket för högt och pulsen känns rätt under fingrarna.
 5. Höjd - denna egenskap återspeglar nivån av svängningar i artärernas väggar under diagnosen. Denna egenskap gör att du kan diagnostisera sjukdomar i hjärtmuskeln och dess ventiler.

Låt oss nu prata om vad du ska göra om pulsen är riktigt objektivt hög. Med definitionen av "högpuls" menar vi en hjärtfrekvens över normalen.

Vilka pulsfrekvenser finns och hur man mäter dem hemma

Pulsen återspeglar stabiliteten i alla kroppssystems arbete, eftersom det finns fysiologiska förklaringar för det. I medelvärdet för en vuxen är den normala pulsfrekvensen 60-90 slag per minut. Barn visar högre värden. Pulsfrekvensen kan variera från mätmetoderna, individens tillstånd, patientens position etc. Ett intressant faktum, men pulsfrekvensen påverkas också av tiden för den dag då mätningen görs. På morgonen är puls mindre frekvent och på kvällen - oftare.

För mätningarnas tillförlitlighet är det nödvändigt att utföra studier på eftermiddagen, i vila och mäta pulsen i en helt minut, eftersom puls kan förändra rytmicitet varje 10-20 sekunder med arytmi.

Vad är värdena för högpuls-takykardi

En hög puls är över 100 per minut i vila. Vid denna tidpunkt fungerar hjärtat med en högre belastning. Och blodflödet är ineffektivt. Men inte alltid en puls på mer än 100 slag på 60 sekunder kan vara farlig. Till exempel är hjärtfrekvensen hög under aktiva belastningar, under stressförhållanden, rädsla, och detta fenomen är tillfälligt. Efter slutet av stressfaktorerna återgår pulsen till normala gränser.

Om puls lyfts i vila, och detta observeras ständigt, bör du omedelbart kontakta en terapeut, och om du är i ett kritiskt tillstånd och känner dig sjuk, sök akutvård - ring en ambulans.

Möjliga orsaker till ökad hjärtfrekvens

Det finns tillfälliga orsaker och kroniska, som påverkar ökningen av hjärtfrekvensen. Ökad puls återgår till normal om de faktorer som orsakade ökningen försvinner, men den ständigt ökade puls indikerar problem med blodkärl, hjärtkärlens patologi. En hög puls är ett sannolikt tecken på ischemisk sjukdom, perikardit, hypertoni, ateroskleros av blodkärl och artärer.

Ytterligare faktorer som bidrar till ökad hjärtfrekvens - ett brott mot sköldkörteln, överdriven konsumtion av alkohol, emfysem, metaboliska störningar.

Quickens pulsen tillfälligt - rökning, äta för mycket, stress, tar vissa mediciner, anemi, en sjukdom med feber, beriberi, förgiftning, etc. Genom att eliminera de faktorer som ökar hjärtfrekvensen, denna siffra ganska snabbt återgå till det normala..

Vad ska man göra med ökad hjärtfrekvens?

Hemma, med hög puls, inte panik. Drick vatten, vila i 15-20 minuter i vågrätt läge. Men om pulsen inte normaliserar och smärtsamma känslor uppträder i buken eller bäckenregionen blir sinnet grumligt och förmågan att navigera förvärras, det är nödvändigt att omedelbart ringa en ambulans. Eftersom komplikationer är möjliga.

Om du inte vet varför pulsen har vuxit, kan du ta ett lugnande växt ursprung - motherwort, valerian, mint. Förmodligen kommer att hjälpa validol, valokordin, korvaltab. Det är viktigt att öppna luften, mäta trycket och ringa en ambulans om det inte förbättras eller förvärras inom en kvart i timmen.

Första hjälpen hemma

En hög puls kan normaliseras hemma:

 1. Ta djupt andetag, andas och andas ut.
 2. Klicka på ögonbollarna.
 3. Tryck på punkten i foveaområdet på vänster hand där det går med borsten, håll proceduren i en minut.
 4. Att massera sidosidan av nacken, där halshinnorna är placerade;
 5. Om du har mediciner, använd anaprilin 20 mg eller cordaron.
 6. Om trycket ökar, ta det vanliga läkemedlet och övervaka tillståndets dynamik.

En hög puls och tryck i enskilda fall är inte en orsak till panik, men om droppen i puls åtföljs av extremt svåra förhållanden eller manifesteras för ofta, bör specialister kallas i varje enskilt fall.

Vad hotar att öka hjärtfrekvensen till 130 slag per minut

Det är viktigt att veta! Inte mer andfåddhet, huvudvärk, tryckstörningar och andra symtom på högt blodtryck! Våra läsare för behandling av tryck har länge använt denna öre metod. Lär dig metoden...

Det är logiskt att svara på det för att mäta puls. Men ofta, när människor skakar av det faktum att deras hjärta plötsligt börjar punda feberishly, är de inte lugnt mätande sin puls.

Takykardi är indelad i två huvudtyper, med vilken källa genererar elektriska impulser och får ditt hjärta att slå oftare.

 1. Den första typen - Sinus takykardi. Takykardi, som är född direkt i hjärtat, i sinusnoden, som är den främsta källan till impulser. Han sätter hjärtans rytm. En sådan takykardi utvecklar som regel inte dramatiskt. Karakteristisk ökning i slag per minut från 110 till 220 och en gradvis början.
 2. Den andra typen - den så kallade paroxysmal takykardi När rytmen går förlorad på grund av ett brott mot hjärtrytmen utanför sinusnoden - i atria och ventriklarna. Sådana takykardier kallas atriella och ventrikulära. Denna typ av takykardi karakteriseras av en skarp och oväntad början av anfall (paroxysmer). Ibland varar en sådan attack några gånger ibland - flera dagar.

Därför vågar vi ge dig ett råd: en takykardiattack kan genast erkännas med en hand mot hjärtat. Du kommer att känna hur ovanligt snabbt ditt hjärta är just nu. När du inser att hjärtat arbetar med överbelastningar, måste du ta några enkla steg för att lugna ner det (läs om det nedan).

Vad kan orsaka en takykardiattack?

Många faktorer påverkar vårt hjärts hälsa och rytmiska arbete. Takykardi kan vara "oavsiktlig", fysiologisk och kan vara en herald av kroniska hjärtsjukdomar och inte bara.

Fysiologisk kraftig ökning av hjärtfrekvensen kan orsaka:

 • Stark fysisk aktivitet
 • abrupt klimatförändring
 • alkohol utan åtgärd
 • kaffe utan åtgärd
 • binge äta
 • nervöst överbelastning (den så kallade neurogen takykardi)
 • överarbete på jobbet
 • "Bust" med känslor
 • oregelbunden arbetstid (frekventa nattskift)
 • och så vidare. och liknande.

Om du åtminstone en gång haft en kraftig attack av takykardi och pulsen hoppade över 100 slag per minut, måste du seriöst ta hand om din hälsa. Vårt hjärta är inte lämpligt att arbeta länge med sådana allvarliga överbelastningar. För att säkerställa ett långt och hälsosamt liv är det därför nödvändigt att undersöka orsakerna.

Förutom fysiologisk kan ökning av puls vara sekundär och utvecklas mot bakgrund av andra sjukdomar. Detta kallas en patologisk kompensatorisk takykardi, och det kan orsakas av sådana sjukdomar:

 • hypertyreoidism (tyrotoxicos - en ökning av frisättningen av sköldkörtelhormoner)
 • vegetovaskulär dystoni
 • akut vaskulär insufficiens (blodförlust, chocktillstånd, kollaps)
 • hypoxemi (sänkning av syrehalten i blodet)
 • akuta kolonier av olika etiologier (t ex kolon i njurarna eller tarmarna)
 • lunginflammation
 • ont i halsen
 • tuberkulos
 • sepsis
 • Eventuella akuta infektionssjukdomar i samband med hög feber

Om kroppstemperaturen stiger minst en grad ökar hjärtfrekvensen med 8-10 slag per minut (och barnet - med 10-15).

Medicinsk takykardi refererar också till kompensatorisk takykardi och det är ett ganska vanligt fenomen. Kan uppstå på grund av att du tar sådana droger som:

 • diuretika (diuretika)
 • antihypertensiva läkemedel
 • koffeinberedningar
 • Nitrat (nitroglycerin, som tas med angina pectoris)
 • sympatomimetika (adrenalin och noradrenalin)
 • vagolitiska medel (atropinsulfat)
 • tar hormonella droger, särskilt kortikosteroider, sköldkörtelstimulerande hormoner

Vissa av dessa substanser har ingen direkt effekt på hjärtat, men de förbättrar sympatiska systemets arbete, vilket leder till en reflexreduktion i hjärtmuskeln.

Metoder för behandling

En hög puls sker inte utan att hjärtrytmen ökar. Därför måste behandling av hög hjärtfrekvens börja med behandling av vad som orsakade takykardi. Principerna för behandling av takykardi bestäms vanligtvis av skälen till det.

Naturligtvis är det svårt att ge någon form av kompetent och generell rådgivning utan att ha hört en kardiolog.

Men vad exakt kan inte någon som lider av attacker av ökad pulsering - det här är provocerande produkter. Till exempel, kategoriskt kontraindicerat kaffe, svart starkt te, nikotin, alkohol, kryddig mat, stekt mat. En sådan person får inte överbelastas fysiskt eller emotionellt.

Ibland, speciellt med en ökning i puls av neurogen natur kan patienterna rådas av en neurolog, en psykoterapeut. Det händer att dessa specialister föreskriver några lugnande medel.

Om du har takykardi, sjukdomar orsakade av sidan, då vara säker på att bota dessa sjukdomar till takykardi inte blir en återkommande. Till exempel, med tyrotoxikos, ta thyreostatiska droger, med feber - antipyretiska medel etc.

Med en medicinsk ökning av hjärtfrekvensen till 130 slag per minut och högre, tillsammans med takykardi, är det nödvändigt att avbryta preparat som kan orsaka dig denna attack.

Om du plötsligt fann en attack av takykardi

Om oväntat, då har du troligtvis paroxysmal takykardi (som vi kommer ihåg, börjar sinus takykardi gradvis), du behöver:

 • sitta bekvämt
 • Försök att andas jämt och regelbundet
 • om dig själv för att hålla poäng under inspiration och utandning (till exempel inandning för en, två, tre, andas - för fyra, fem, sex)
 • drick vatten eller mjölk (men inte svart te och inte kaffe!)
 • brygga en lugnande samling citronbalsam, mint, motherwort, valerian

Pulsen 113 slår per minut vad man ska göra

Vad är farlig högpuls?

Normala hjärtslag är individuella för varje person, men enligt statistiska uppgifter, hos friska människor är de i intervallet från 60 till 90 slag per minut.

Pulsen kan mätas med tillräcklig noggrannhet med moderna elektroniska blodtrycksmätare. Det kan dock göras utan speciella instrument, få en hjärtklappning på handleden, tempel eller nacke. Mätningen ska göras i en minut; mindre rekommenderas inte, eftersom indikatorerna kommer att vara felaktiga.

I sig är en högpuls inte en sjukdom, men den följer många farliga sjukdomar. Indikatorer över hundratals bör vara en allvarlig anledning till oro: i händelse av alltför frekventa sammandragningar i hjärtat kan den inte fylla, vilket är orsaken till syrehushållning.

Denna sjukdom i kroppen är föremål för omedelbar behandling, annars kommer följande störningar att utvecklas:

 • Ventrikulär misslyckande
 • Problem med blodcirkulationen i hjärnan leder till stroke;
 • Hjärtastma (attacker av kvävning, åtföljande hjärtsjukdom);
 • Arrhythmisk chock är ett brott mot hjärtfrekvensen, vilket leder till en minskning av blodtrycket och utseendet på chocksymtom.

Varför är den höga puls vid normalt tryck?

Om hjärtfrekvensen är 80 slag i ryggläge och mer än hundra i stående och fysisk eller emotionell stress för de sista fem minuterna, är en person som inte upplevt, så han lider en mycket vanlig sjukdom - takykardi.

I synnerhet är det ganska normalt om pulsen har ökat till följd av sådana faktorer:

 • Ökad fysisk aktivitet;
 • Psykologiska faktorer: känslomässig stress, ångest och stress;
 • Undernäring med övervägande av salt och fet mat;
 • Action cigaretter, starkt te, kaffe, alkohol.
 • Hög kroppstemperatur;
 • Sömnlöshet.

Samtidigt kan takykardi vara en följeslagare av följande hälsoproblem:

 • andnöd;
 • Brist på vitaminer;
 • intoxikation;
 • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet;
 • Endokrina störningar
 • Sjukdomar i nervsystemet.

Hög puls vid högt tryck: Vad ska man göra?

Att öka pulsen är i sig en ogynnsam faktor för kroppen och i kombination med ökat tryck bildar en rattlande blandning. Det blir svårt för en person att andas, han plågas av en outhärdlig huvudvärk i templen och baksidan av huvudet, smärta i bröstet.

Det viktigaste som bör göras i denna situation är att gå till doktorn och identifiera orsaken till detta tillstånd, eftersom resultatet av självbehandling kan vara väldigt sorgligt.

Men på kort sikt kan sådana råd hjälpa till:

 1. Om ökat blodtryck och puls orsakas av fysisk överansträngning, stoppa sedan den;
 2. Öppna fönstret eller, om möjligt, fönstret för frisk luft;
 3. Drick lite vatten och lägg dig i ungefär tjugo minuter.
 4. Tryck på den övre delen av buken med händerna;
 5. Gör andnings gymnastik: håll andan, stäng näsan och dra åt fingrarna.
 6. Halsmassage (sida där halspulsåderna ligger) kan hjälpa till;
 7. Om möjligt, ta sedativa - valerian, peony, motherwort. Lämplig som alkohollösningar och tabletter;
 8. Om trycket är särskilt högt ska du ta "moxonidin" eller "kaptopril";
 9. Om bröstet gör ont och sinnet blir grumligt är det bättre att ringa en ambulans.

Frekvent hjärtslag vid lågt tryck

Hög puls i kombination med lågt tryck kan orsakas av sådana faktorer:

 • Blockering av blodkärl (ateroskleros);
 • dehydrering;
 • Allvarlig blödning;
 • graviditet;
 • Svårigheter med elektrisk ledning av hjärtat;
 • Kroppstemperaturen är under normal;
 • Hjärtkemi
 • Värmeslag
 • Biverkningar av olika droger;
 • Diabetes mellitus;
 • Problem med myokardiet.

En liknande situation är vanlig hos vuxna. Ofta följer ett starkt, nästan högt hjärtslag:

 • Andnöd;
 • huvudvärk;
 • blekhet;
 • Svaghet, en känsla av styrka;
 • yrsel;
 • I allvarliga fall är synkope möjlig.

En sällsynt puls vid högt tryck: vad ska man göra?

Högt blodtryck går som regel hand i hand med en hög puls. Det finns emellertid ofta en omvänd situation - en puls under 60 slag vid ett tryck på ca 150/90. Ett liknande tillstånd kan vara ett tecken på följande sjukdomar:

 • Patologier och profeter i hjärtmuskeln;
 • Problem med sköldkörteln;
 • Fel på hormonella systemet;
 • Brott av sinusnoden;
 • Vegeta-vaskulär dystoni;
 • Biverkningen av en lång medicineringskurs;
 • Inflammatorisk process av inre hjärtmembran - endokardit;
 • Hjärtblock.

I det här fallet är det obligatoriskt att gå till doktorn. För att undvika upprepningen av detta tillstånd behöver du:

 • Ta alla mediciner som föreskrivs av en specialist;
 • Avvisa från skadliga vanor i form av rökning och överdriven libations av alkohol;
 • Luta dig inte på starkt kaffe och te;
 • Att skydda sin mentala hälsa och så mycket som möjligt undvika stress och depression.
 • Håll alltid en hand på pulsen - och i ordets ordalydelse: i tid bidrar den upptäckta patologin till en framgångsrik botemedel.

Takykardi kallas permanent, utan fysisk ansträngning och stress, hög hjärtfrekvens. Vad gör du, berätta bara för en examen. Självmedicinering kan leda till mycket sorgliga konsekvenser.

Terminologi används i förhållande till puls

 1. Pulshastigheten är antalet hjärtslag som känns i 60 sekunder. Puls palperas på stora arteriella kärl.
 2. Rytmicitet är regelbundenheten hos blodets slag mot vattnen på kärlen.
 3. Bra att lyssna på pulsen. Ibland finns det problem med påfyllning av slag. Om mängden blod är liten och väggarna är svaga, är det kanske inte tillräckligt med hjärtaktivitet.
 4. Förspänd tillstånd av pulsen, vilket återspeglas av behovet av att göra ansträngningar för att tydligt övervaka taktfrekvensen. Ibland är blodtrycket för högt och pulsen känns rätt under fingrarna.
 5. Höjd - denna egenskap återspeglar nivån av svängningar i artärernas väggar under diagnosen. Denna egenskap gör att du kan diagnostisera sjukdomar i hjärtmuskeln och dess ventiler.

Låt oss nu prata om vad du ska göra om pulsen är riktigt objektivt hög. Med definitionen av "högpuls" menar vi en hjärtfrekvens över normalen.

Vilka pulsfrekvenser finns och hur man mäter dem hemma

Pulsen återspeglar stabiliteten i alla kroppssystems arbete, eftersom det finns fysiologiska förklaringar för det. I medelvärdet för en vuxen är den normala pulsfrekvensen 60-90 slag per minut. Barn visar högre värden. Pulsfrekvensen kan variera från mätmetoderna, individens tillstånd, patientens position etc. Ett intressant faktum, men pulsfrekvensen påverkas också av tiden för den dag då mätningen görs. På morgonen är puls mindre frekvent och på kvällen - oftare.

För mätningarnas tillförlitlighet är det nödvändigt att utföra studier på eftermiddagen, i vila och mäta pulsen i en helt minut, eftersom puls kan förändra rytmicitet varje 10-20 sekunder med arytmi.

Vad är värdena för högpuls-takykardi

En hög puls är över 100 per minut i vila. Vid denna tidpunkt fungerar hjärtat med en högre belastning. Och blodflödet är ineffektivt. Men inte alltid en puls på mer än 100 slag på 60 sekunder kan vara farlig. Till exempel är hjärtfrekvensen hög under aktiva belastningar, under stressförhållanden, rädsla, och detta fenomen är tillfälligt. Efter slutet av stressfaktorerna återgår pulsen till normala gränser.

Om puls lyfts i vila, och detta observeras ständigt, bör du omedelbart kontakta en terapeut, och om du är i ett kritiskt tillstånd och känner dig sjuk, sök akutvård - ring en ambulans.

Möjliga orsaker till ökad hjärtfrekvens

Det finns tillfälliga orsaker och kroniska, som påverkar ökningen av hjärtfrekvensen. Ökad puls återgår till normal om de faktorer som orsakade ökningen försvinner, men den ständigt ökade puls indikerar problem med blodkärl, hjärtkärlens patologi. En hög puls är ett sannolikt tecken på ischemisk sjukdom, perikardit, hypertoni, ateroskleros av blodkärl och artärer.

Ytterligare faktorer som bidrar till ökad hjärtfrekvens - ett brott mot sköldkörteln, överdriven konsumtion av alkohol, emfysem, metaboliska störningar.

Quickens pulsen tillfälligt - rökning, äta för mycket, stress, tar vissa mediciner, anemi, en sjukdom med feber, beriberi, förgiftning, etc. Genom att eliminera de faktorer som ökar hjärtfrekvensen, denna siffra ganska snabbt återgå till det normala..

Vad ska man göra med ökad hjärtfrekvens?

Hemma, med hög puls, inte panik. Drick vatten, vila i 15-20 minuter i vågrätt läge. Men om pulsen inte normaliserar och smärtsamma känslor uppträder i buken eller bäckenregionen blir sinnet grumligt och förmågan att navigera förvärras, det är nödvändigt att omedelbart ringa en ambulans. Eftersom komplikationer är möjliga.

Om du inte vet varför pulsen har vuxit, kan du ta ett lugnande växt ursprung - motherwort, valerian, mint. Förmodligen kommer att hjälpa validol, valokordin, korvaltab. Det är viktigt att öppna luften, mäta trycket och ringa en ambulans om det inte förbättras eller förvärras inom en kvart i timmen.

Första hjälpen hemma

En hög puls kan normaliseras hemma:

 1. Ta djupt andetag, andas och andas ut.
 2. Klicka på ögonbollarna.
 3. Tryck på punkten i foveaområdet på vänster hand där det går med borsten, håll proceduren i en minut.
 4. Att massera sidosidan av nacken, där halshinnorna är placerade;
 5. Om du har mediciner, använd anaprilin 20 mg eller cordaron.
 6. Om trycket ökar, ta det vanliga läkemedlet och övervaka tillståndets dynamik.

En hög puls och tryck i enskilda fall är inte en orsak till panik, men om droppen i puls åtföljs av extremt svåra förhållanden eller manifesteras för ofta, bör specialister kallas i varje enskilt fall.

Pulsfrekvens och eventuella avvikelser

Det normala värdet av en vuxns puls är 60-80 slag per minut. Eventuell avvikelse i större eller mindre sida kräver uppmärksamhet.

 • Bradykardi - hjärtfrekvens under 60 slag per minut (kan vara en liten nedgång i resten av personer som deltar i sport);
 • Takykardi - ett tillstånd i vilket pulsfrekvensen är fast ovanför 80 slag per minut (tillåtna värden stiga till 85 personer astenisk konstitution i den aktiva fasen av aktivitet).

Om pulsen är mer än 100 slag per minut och varar lång tid efter fysisk ansträngning eller uppträder på vila, är det nödvändigt att konsultera en kardiolog eller terapeut, även om det inte finns några klagomål alls.

Möjliga orsaker

Pulsen av 100 slag per minut och däröver kräver identifiering av orsakerna, är ökning av hjärtfrekvensen ett symptom på olika patologier, artificiell minskning av hjärtfrekvensen med droger, utan att ta itu med de underliggande orsakerna, inte bara effektiva, men också skadligt för hälsan. Vid en ökning av pulsfrekvensen för en fysiologisk karaktär krävs inte behandling, indikatorn normaliseras när den negativt påverkande faktorn elimineras.

Fysiologisk ökning av hjärtfrekvens upp till 100 slag eller mer

Ökningen i pulsen av en fysiologisk karaktär är av kortsiktig natur och orsakar inte negativa känslor. Anledningen kan vara:

 • överdriven fysisk träning
 • hårt arbete;
 • arbeta i förhållanden med höga temperaturer eller i ett täppt rum
 • stiga till en betydande höjd över havsnivån;
 • starka känslor (rädsla, glädje, ilska);
 • hypertermi (oavsett orsak till feber, varje extra grad åtföljs av en snabb hjärtfrekvens på 10 enheter);
 • övermålning (äter fet mat, överdriven intag av mat för en enda tidpunkt eller en tung middag före sänggåendet);
 • dåliga vanor (inklusive förbrukning av stora mängder kaffe eller annan energi).

Sjukdomar åtföljda av takykardi

Pulsen över hundra slag indikerar oftast en patologi i hjärt-kärlsystemet:

 • hjärtfel (medfödd och förvärvad);
 • myokardit (inflammation i myokardiet);
 • reumatism;
 • hjärtinfarkt (blödning i myokardiet), samt hjärtinfarktkardioskleros;
 • hypertrofi i vänster ventrikel (inklusive mot bakgrund av hypertoni);
 • koronarartärsjukdom;
 • VSD (inklusive tonedystystoni);
 • kränkning av konduktivitet längs guissens bunt (inklusive blockad).

Men förutom hjärtets etiologi kan takykardi orsakas av ett antal sjukdomar i de inre organen, nämligen:

 • brott mot hormonell reglering i patologier i det endokrina systemet (tyrotoxikos);
 • anemi av någon etiologi
 • yrkessjukdomar i lungsystemet (silikos, emfysem);
 • ökad nervös excitabilitet (psykos);
 • klimakteriet hos kvinnor;
 • förgiftning och toxicos
 • uttorkning av kroppen eller signifikant blodförlust vid trauma eller sjukdom;
 • fetma.

I situationer där pulsen är 100 eller högre mot bakgrund av känslomässig instabilitet, kommer huvudfaktorn att vara autogen träning och förmågan att begränsa sina känslor. I andra fall är etiotropisk behandling (eliminering av patologin som orsakade symptomen) nödvändig.

Hög puls under graviditeten

Palpitation av 100 slag eller mer under graviditeten är ett vanligt fenomen som kräver korrigering av indikatorn med hänsyn till säkerheten vid de åtgärder som tillämpas för framtida barn, självmedicinering är inte tillåten.

Pulshundra observeras ofta under andra hälften av graviditeten, orsakerna till detta kommer att vara:

 • en förändring i den hormonella bakgrunden;
 • öka i buken uppträder med tillväxten av barnet, vilket leder till kompression av nedre hålvenen, och diafragma, vilket framkallar en ökning av hjärtinfarkter i syfte att intensivare blodcirkulation;
 • en ökning av volymen cirkulerande blod och hjärtets arbete i ett förstärkt läge för att säkerställa full blodcirkulation av kvinnan och fostret.

Vad ska man göra om pulsen är 100 med ett långvarigt symptom, bestämmer obstetrikaren, terapeuten och kardiologen efter den nödvändiga undersökningen. I vissa fall kvarstår symtom utan korrigering, om det inte åtföljs av negativa symtom och inte överstiger värdet av hundra slag som är tillåtna enligt åldersnorm.

Första hjälpen

Pulse 100 slag per minut vad man ska göra i en sådan situation borde alla veta.

 • Med en puls på 100, som orsakas av fysiska eller psykiska faktorer, som inte åtföljs av negativa symtom och varar högst 10-15 minuter i vila behövs ingen speciell hjälp, bara slappna av.
 • I situationer där pulsen inte återhämtar sig i vila under en längre tid, är det nödvändigt att ringa en ambulans eller att gå till närmaste poliklinik eller sjukhus själv. Innan du tar emot specialvård måste du ta hand om din egen hälsa.

Första hjälpen för takykardi, åtföljd av en ökning av hjärtfrekvensen över hundra slag per minut:

 • ge tillgång till frisk luft (öppna fönstret, sätt på luftkonditioneringsapparaten);
 • När en kris orsakad av ett täppt rum eller överhettning på gatan måste du tvätta ansiktet och händerna med kallt vatten (i extrema fall använda en torka);
 • du kan ta lugnande medel, en infusion av valerian i en dos av lämplig åldersgrupp
 • patientens ställning ligger i avsaknad av en sådan möjlighet - sittande tills läkemedelsgruppen kommer,
 • akupressur (för att sänka pulsen ska fingrarna i avslappnade händer försiktigt trycka på ögonbollarna genom slutna ögonlock och slappna av i ca 1 minut);
 • Det hjälper till att normalisera hjärtfrekvensen jämnt tyst andning.

Viktigt! Med lägre arteriellt tryck, ge patienten ett varmt söt te, med normal eller ökad singel dryck blir enkelt kallt vatten.

diagnostik

För att bestämma orsaken till takykardi är följande studievolym tilldelad:

 • Samråds specialister: kardiolog, arrhythmology, neurolog psykiater, psykiatern (remiss ansluter sig till terapeuten enligt den preliminära diagnosen, hela listan av läkare att passera är inte nödvändigt);
 • analys av blod: generella, biokemiska och sköldkörtelhormoner (om nödvändigt, deployerade biokemiska eller hormoner);
 • En fullständig granskning av hjärtat (EKG, ECHO, daglig övervakning av EKG, undersökning av hjärtat med motion, ultraljud i hjärtat).

Efter att ha insamlat tillgänglig information gör doktorn en noggrann diagnos och föreskriver den nödvändiga behandlingen.

Metoder för behandling

Behandling av takykardi väljs av en specialist i enlighet med den fastställda diagnosen och med hänsyn till patientens egenskaper. Vid korrigering av takykardi används mediciner mot bakgrunden av normalisering av livsstilen och eliminerar möjliga faktorer som orsakar hjärtfrekvensen att öka till hundra slag per minut.

medicinering

För lindring av takykardi kan preparat av 3 grupper användas, valet av medlet, doseringen och behandlingens varaktighet väljs individuellt.

 • En grupp sedativa läkemedel baserade på naturliga råvaror, normalisering av pulsen, minskad smärta i hjärtat och en lugnande effekt. De släpps utan recept på förfrågan.
 • Valerianska extraktet;
 • Tinktur av modermåren;
 • Hawthorn tincture;
 • glycin;
 • Persen;
 • Tenoten.
 • Antiarytmiska läkemedel:
 • Panangin;
 • Asparkam;
 • Atropin.
 • Syntetisk betryggande, tilldelad patienter med ineffektivitet av naturlig eller starkt uttalad labilitet hos psyken:
 • fenobarbital;
 • i;
 • Fenobarbital.

Syntetiska droger används också i akutvård för takykardi orsakad av alkoholförgiftning.

Läkemedel kan ordineras med kurser eller appliceras på efterfrågan (när hjärtfrekvensen ökar till hundra eller mer).

Recept av traditionell medicin

Recept av traditionell medicin har visat sig vid behandling av takykardi. Om det finns en liten ökning av hjärtfrekvensen är det möjligt att klara av bara naturläkemedel, i fall av allvarliga patologier som leder till takykardi, är läkemedlen i det gröna apoteket endast assistenter i behandlingen.

Viktigt! Innan du börjar använda traditionell medicin ska du kontakta en läkare. Eventuell inkompatibilitet med den föreskrivna behandlingen eller kontraindikationer för samtidiga sjukdomar.

hagtorn

Buljongen bereds enligt allmänna principer. Ett glas kokande vatten kommer att kräva 1 matsked torrstrimlade råvaror (hagtornblommor). Häll blommorna med kokande vatten, insistera under locket i 20-30 minuter och ta tre gånger om dagen innan du äter (dela upp buljongens glas för hela dagen).

Du kan ta buljongen länge innan normaliseringen av hjärtslaget till normalvärdet.

Honung med citron och vitlök

Du behöver: 10 medelstora citroner, 10 vitlök och 1 liter honung. Läkemedlet är utformat för en fullständig behandling.

 • Citroner att vrida;
 • Vitlök ren och passera genom vitlök (kan finhackas);
 • Rör alla ingredienser med honung och sätt infusionen i en vecka på en mörk plats.

Ta den färdiga produkten en gång om dagen för 2 matskedar, helst på morgonen.

Ört te från takykardi

Använd 1-3 gånger om dagen istället för den vanliga tebanan på 14-20 dagar.

Råvaror kan köpas på apotek eller förvärvas i säsong för hela året.

 • färg av kamomill;
 • rot av valerian
 • frukt av kummin;
 • Fänkål.

Alla örter tas i lika delar och blandas väl. För att göra 1 kopp te måste du hälla 1 matsked färdig råvara med ett glas kokande vatten, låt det brygga och dricka nytt.

Åtgärder för att förebygga takykardi

För att förhindra hjärtklappning är det nödvändigt att undvika faktorer som orsakar ökad hjärtfrekvens och följ enkla rekommendationer.

 • En hel natts sömn är inte mindre än 8 timmar (arbete på natten eller dagar är inte önskvärt vid förekomst av attacker av takykardi).
 • Ändra kosten i riktning mot växtfoder (fullständig avvisning av dina favoriträtter krävs inte, men missbruk av fet, salt, tung mat kan öka bördan på hjärtat).
 • Styr dina känslor.
 • Gör gymnastik.
 • Mer tid att spendera i frisk luft, mindre på datorn och titta på TV.
 • Avvisa dåliga vanor.

Att följa alla rekommendationer från den behandlande läkaren kan uppnå full återhämtning (i avsaknad av allvarliga sjukdomar).

Orsaker till hög hjärtfrekvens

Patienterna vänder sig ofta till terapeuten med klagomål av en hög (frekvent) puls, för människor är dessa två begrepp synonyma men inte för doktorn. Hög puls och frekvent puls, dessa är två helt olika begrepp som uppstår i olika sjukdomar. Därför är det nödvändigt att förstå vad dessa två symtom betyder i medicin.

Klassificering av puls

   1. Pulsfrekvensen, det vill säga hur många pulssträckor per minut kan kännas. Det enklaste sättet att bestämma puls på handleden är bara för att förstå vad du vill hitta.
 • För det första beror pulsfrekvensen på kroppens position, liggande puls är alltid lägre än sittande eller stående. Det spelar ingen roll i vilken position du mäter pulsen, det viktigaste är att det alltid har samma position.
 • Pulsen är beroende på vilken tid på dagen, på kvällen pulsen igen, kan bli vanligare, så om på morgonen kan vara en puls på 70 slag per minut, så oroa dig inte, på kvällen pulsen på 90 slag per minut är normalt.
 • Om du verkligen vill mäta pulsen, se till att det är nödvändigt att mäta minut, 15 sekunder och sedan multiplicera med fyra, inte 30 sekunder, sedan multiplicera med 2, denna minut. Om det finns en arytmi, är pulsfrekvensen en minut nödvändig åtminstone flera gånger, men den kommer att förändras.
 • Det är inte nödvändigt innan studien dricker kaffe, te, mat, det är bäst att mäta puls omedelbart efter uppvaknande på tom mage.
 • För att sammanfatta, för att mäta pulsen korrekt måste du göra det samtidigt, i ett läge och i en minut, först då får du en objektiv tillstånd för pulsfrekvensen. Normala värden: från 60 till 90 slag per minut. En puls på 100 slag per minut kallas takykardi.
  2. Pulsens rytm. Vi har redan sagt att det är nödvändigt att mäta pulsen i minst en minut, just för att utvärdera pulsens rytm. Om det ändras, kallas detta tillstånd en arytmi.
  3. Fyllning av puls. Patienterna klagar ofta på att de inte kan hitta puls på sina handleder. Denna indikator beror på hjärtslagvolymen, om den minskar, blir pulsen svag. En svag puls talar om hjärtsvikt.
  4.Pulsspänning - återspeglar den ansträngning som måste appliceras på kulan för att sondra. Graden av pulsspänning beror på blodtrycksnivån.
  5. Och den sista egenskapen hos pulsen är pulsens höjd. Detta är ett ganska svårt att förstå karaktäristiskt, det återspeglar amplituden för oscillationen av artärväggen. Om du demonterar orsakerna till hög hjärtfrekvens, är det oftast det aorta ventilfelet.

Därför är det mycket viktigt att skilja mellan två begrepp: hög hjärtfrekvens och pulshöjd, vi hoppas det är nu klart varför.

Orsaker till hög hjärtfrekvens

 • Aortaklaffins insufficiens,
 • tyreotoxikos,
 • feber,
 • intoxikation
 • Fysisk stress.

Orsaker till frekvent hjärtfrekvens:

 • Barn - för dem en normal puls upp till 120 slag per minut,
 • Fysiologisk vid fysisk, mental och emotionell stress,
 • Infektionssjukdomar,
 • Varje myokardiumskada,
 • Stöt, kollapsa,
 • hypertyreoidism,
 • anemi,
 • kakexi,
 • Oncology,
 • Med sjukdomar hos andra organ,
 • Med alkohol, droger, vissa läkemedel.

Vad är farlig högpuls?

Vi har redan talat om, vad är orsakerna till den höga, men om du inte utforska detta fenomen och behandlar inte den underliggande sjukdomen, kan detta villkor i kombination med takykardi leda till:

 • Akut störning av hjärncirkulationen hos stroke,
 • Akut ventrikulär misslyckande
 • Till hjärtastma,
 • Till en plötslig arytmisk chock.

Mycket ofta finns det ett sådant tillstånd: hög puls vid lågt tryck. Många patienter är det förvirrande, men vi redan förstå lite om egenskaperna hos pulsen, så svaret: "Om hypotension - reducerat tryck - hjärta försöker att kompensera för blodflödet till organ inte lider av detta tillstånd, vilket är anledningen till att pulsen blir täta och hög.

Hur man reducerar den snabba pulsen?

Vi har redan analyserat orsakerna till den snabba pulsen, med fysiologisk takykardi, kommer själva pulsen att återgå till normal. En annan sak är att om du inte ser orsaken till den ökade hjärtfrekvensen, måste du alltid gå till kardiologen, göra ett EKG, eftersom ett sådant tillstånd kan vara ett symptom på en fruktansvärd sjukdom.

Var noga med att ligga ner och lugna dig, då hemma kan du ta valocordin, valerian, motherwort, validol. Kontrollera vilka mediciner du tar, de kan också utlösa en takykardi. Det är nödvändigt att utesluta kaffe och te, för att göra viktnormalisering.

Och det är nödvändigt att ta reda på varför pulsen är hög. Om "enkla" droger inte hjälper, bör du inte ta mer "allvarliga" mediciner utan läkarens möte, du kan smörja bilden av sjukdomen och läkaren kommer inte att kunna fastställa rätt diagnos i tid.

Dela med dina vänner:

Pulsen blev stor: Vad ska man göra?

Alla vet helt väl att nervstoppar har en negativ inverkan på hälsan, och i kombination med flera koppar kaffe om dagen, en cigarett eller till och med ett glas alkohol, mycket snabbt, det vi har är det mest ovärderliga. Självklart tror många att flera rehabiliteringskurser, vila på dyra orter, kommer att kunna återställa allt, men tyvärr är det inte så. Med tiden blir smärta i hjärtat, hjärtklappningar och därmed en stor puls mer och mer känd.

Denna indikator är en av reflektionerna av kroppens normala funktion som helhet, tillräcklig mättnad med blodet och därmed syre. Normal hjärtfrekvens bör inte överstiga 90 slag per minut. Annars är detta ett ohälsosamt tillstånd som kräver kontroll och påverkan av läkemedel. Upp till nivån på 100 slag per minut kan du fortfarande inte väcka larmet, men om du har mer behöver du definitivt göra något för att minska hjärtfrekvensen.

Hjärtfrekvensmätning: grundläggande regler

Men för att bestämma din sanna hjärtfrekvens, måste du följa flera regler:

 • Det ska mätas exakt 1 minut, inte 15 sekunder, och resultatet multipliceras med 4, som många gör, även läkare. Detta tillstånd är förknippat med det faktum att under ett stort hjärtslag kan det finnas arytmier, vilket leder till ett annat antal slag på olika 15 sekunder.
 • Det är värt att komma ihåg att puls är lägre när du ligger ner.
 • Under ingen omständigheter innan du mäter denna indikator kan du inte dricka kaffe, te eller alkohol, äta eller röka.
 • De mest exakta indikatorerna, karaktäristiska för kroppen, kan ses under räkningen på morgonen efter sömnen och på en tom mage.

Systematisk övervakning av din puls hjälper inte bara till att förhindra allvarliga sjukdomar, men även studsa tillbaka även små avvikelser, och också göra det för att bli av med dålig hälsa.

De första åtgärderna när pulsen ökade

Om ögonblicket har kommit när du känner dig helt och hållet varje hjärtslag, pulserar blodet på de ställen som mäter pulsen. Mest trolig på dig har takykardin börjat. Var du än är, stanna en minut och mäta din puls. Den förhöjda nivån bör varna. Men gör inte panik. Det första du behöver göra är att dricka ett glas kallt vatten, sätt din kropp i lugn, sätt dig och lägg dig bättre. Efter att ha vilat lite, mäta puls igen. Om han kom tillbaka till det normala kan du fortsätta att fortsätta dina dagliga aktiviteter. Sådana sällsynta förhållanden utgör inte ett hot mot hälsan eller livet. Ibland har även friska människor takykardi i samband med nervösa upplevelser, sömnbrist, stress och andra faktorer.

Om antalet slag per minut inte minskar, även efter att du har tagit kroppen till ett lugnstillstånd, använd de lugnande medel som alltid finns i bröstkorget för hemmedicin och hjälper till att minska seresen något. De mest lämpliga är:

 • en infusion av valerian
 • motherwort infusion;
 • Corvalol;
 • valokordin;
 • Validol.

Hjälper med ökad hjärtfrekvens och frisk luft, så, dåligt, öppna fönstren. Det är självklart bättre om en av de närstående gör det här. Du måste också mäta trycket, eftersom orsaken kan vara och dess ökning. Ta i så fall din vanliga medicinering, vilket hjälper dig att minska det.

I händelse av ökad hjärtfrekvens utan ytterligare smärtsamma symtom drabbar sällsynta fall inte allmänt människors hälsa. För att underlätta tillståndet kan du använda droger:

Du behöver inte ta dem tillsammans, men en att välja, för att inte sänka din hjärtfrekvens under normala.

Men det finns tillfällen då en hög puls åtföljs av andra symptom som kan hota livet, bland annat:

 • ökad kroppstemperatur;
 • buksmärtor;
 • smärta i hjärtat
 • orienteringsförlust
 • nedsatt medvetenhet
 • yrsel;
 • och andra.

Om en eller flera av dem kände dig tillsammans med en stor puls, ska du omedelbart ringa en ambulans. Innan hennes ankomst, gör något för att minska priserna, kan du inte. Bara stanna i sängen. Det är strängt förbjudet att ta något läkemedel. Du kan bara dricka vanligt vatten, icke-kolsyrade.

Första hjälpen åtgärder för ökad hjärtfrekvens

Medan ambulansen ännu inte har kommit, måste du försöka lugna dig. Dessutom finns det flera metoder som kan bidra till att minska hjärtslagets rytm något. Läkarna rekommenderar att du gör det här:

 1. Andas i fulla lungor, dra lite ut vid utandning, hosta;
 2. göra akupressur: tryck lätt på ögonbollens område
 3. Skjut fovea på vänster hand vid korsningen av borsten och håll den på plats en stund;
 4. Massage din nacke på platser där halspulsåder passerar.

Ökad puls som följd av fysisk ansträngning, agitation eller andra snabba övergångsfaktorer kräver inte konstant övervakning av läkaren om hjärtslaget återkommer normalt efter att ha stoppat verkan på kroppen. Men om pulsen stiger ofta och utan uppenbar anledning, är det nödvändigt att undersökas av en specialist, passera EKG. Och det är värt att göra det regelbundet tills pulsen ofta är bra. Tidig inställning av rätt diagnos och val av behandlingsförlopp kan förlänga livet under lång tid, samt göra det mer komplett.

Dålig hälsa, hjärtklappning, svimning, smärta i hjärtat - om allt detta är bekant för dig, då kanske du har problem med ökad hjärtfrekvens. Att göra i sådana fall kommer att leda till vår artikel, som också kommer att förklara i detalj reglerna för uppförandet när krismoment kommer.

Vad händer om pulsen är 100 slag per minut?

Puls: satser och avvikelser

För en frisk person anses en puls på 60 till 80 - 85 slag per minut vara normalt. Att reducera hjärtfrekvensen (pulsslag) under 60 kallas bradykardi. Pulsfrekvensen är högre än 85 slag per minut - takykardi. Pulsfrekvensen förändras oftast med tryckfluktuationer, men andra orsaker är möjliga.

Takykardi (frekvent eller hög puls)

Takykardi kan orsakas av både fysiologiska och patologiska orsaker. Fysiologisk takykardi passerar antingen själv eller efter normalisering av kost, livsstil eller eliminering av en negativ situation. I detta fall orsakas ökningen av puls av objektiva orsaker och uppstår i följande fall:

 • intensifierad utbildning, intensivt fysiskt arbete;
 • Bo på hög höjd över havet.
 • emotionella reaktioner (rädsla, ångest, ångest, ecstasy och andra);
 • stanna i värmen eller i ett dåligt ventilerat, stuffigt rum;
 • ökning av kroppstemperaturen hos någon etiologi (för varje hög grad svarar hjärtat genom att öka hjärtfrekvensen med 10 slag per minut);
 • konsumtion av stora delar av mat (överspädning);
 • missbruk av alkohol, koffein och energidrycker, rökning.

Den patologiska ökningen i puls orsakas av en viss sjukdom och kräver en grundlig förklaring av orsakerna. Oftast här beror det på hjärtets patologier, men det händer med problemen med andra inre organ. En stadig ökning av puls i vila kan orsaka följande tillstånd:

 • medfödda och förvärvade hjärtfel
 • reumatism;
 • myokardit;
 • hjärtinfarkt;
 • hjärtinfarktkardioskleros
 • "Pulmonärt" hjärta (ökar volymen av de rätta uppdelningarna) med arteriell hypertoni;
 • ledningsstörningar i den atrioventrikulära eller sinusnoden;
 • myokarddystrofi;
 • neurokirurgisk (vegetativ-vaskulär) dystoni;
 • allvarlig form av angina pectoris;
 • hypotoni;
 • hypertyreoidism;
 • olika typer av anemi
 • silikos, emfysem;
 • ökad frisättning av hormoner genom binjurarna;
 • olika typer av neuroser;
 • psykoser med affektivt tillstånd
 • förgiftning och förgiftning.

Hög puls under graviditeten

Ett vanligt klagomål hos gravida kvinnor är hjärtklappning. Detta tillstånd uppträder vanligtvis under andra hälften av graviditeten, när bördan på kvinnokroppen ökar på grund av fostrets tillväxt. Att ändra den hormonella bakgrunden, klämma på det växande membranet och den sämre vena cavaen kan främja utvecklingen av en permanent takykardi. Behandling i sådana situationer utförs av läkare av kvinnors samråd: obstetriksk-gynekolog, terapeut, kardiolog. Följaktligen är villkoret för en kvinna efter undersökningen föreskrivna läkemedel som inte kan skada det framtida barnet, men bidra till att lindra kvinnans tillstånd.

Pulse 100 slag per minut: vad ska man göra?

Med fysiologisk takykardi återställs pulsen i de flesta fall oberoende. Om objektiva skäl för förekomsten av takykardi inte följs, eller en puls under en lång tid inte kommer tillbaka till det normala, till exempel efter att ha ätit, stress och andra orsaker till takykardi, bör kontakta läkare. Kanske finns det någon oigenkänd patologi som kräver behandling.

Om det finns en akut attack av takykardi - en puls högre än 100 slag per minut - är det nödvändigt att ringa en ambulans. Att vänta på vårdpersonal är viktigt att lugna sig och vidta följande åtgärder:

 • Ta bort de täta delarna av kläder (bälte, krage);
 • ge frisk luft (öppna fönstret);
 • du kan ta Valerian's Extract (om det inte finns några kontraindikationer)
 • tvätta med kallt vatten;
 • fuktar handduken med kallt vatten och fäster vid bröstet;
 • ta en semi-sittande position;
 • att andas djupt, med en fördröjning av andedräkt på inspiration;
 • metod kan tillämpas, vilket orsakar ett fenomen Aschner-Danini (okulo-hjärtreflexen, i vilken pulsfrekvensen saktar): stäng ögonen och med kraft för att trycka på ögonglober, kvarstå i detta läge under några sekunder, sedan upprepa 3 - 4 gånger.

Symtom som medföljer hög hjärtfrekvens

Ofta takykardi, särskilt akut attack, när puls 100 - 120 beats och mer, tillsammans med rädslan för döden, yrsel, tillkomsten av riklig klibbiga svett, andnöd, känsla av tyngd i hjärtat. Om takykardi är konstant (ca 100 stroke), utvecklar oftast allmän svaghet, låg tröskel av uthållighet, trötthet, förlust av aptit och nedstämdhet. När de långa och täta attacker kan blåhet och domningar i händer och fötter på grund av otillräcklig tillgång på syre till vävnaderna.

diagnostik

För att identifiera sjukdomen utförs laboratorie- och funktionsstudier samråd med specialistläkare: en kardiolog, en neurolog, en endokrinolog, en psykiater och en expert på narkologi. Kliniska och biokemiska blodprov, hormonstudier utförs. Intensive studier av hjärtat är föreskrivna: EKG, ultraljud, Holter daglig övervakning, EKG-EKG.

behandling

Terapi kommer att bero på resultaten av undersökningen och den diagnos som hittats. För avlägsnande av takykardi föreskrivs förebyggande åtgärder och medicinering. För att förhindra provokation av en attack, följ rekommendationerna:

 • att utesluta från kosten eller för att minimera disken från skarpa livsmedel, choklad;
 • vägra eller minimera rökning, konsumtion av alkohol, energi, koffeinhaltiga drycker, kakao;
 • rationellt fördela lasten - både fysisk och mental;
 • försök att kontrollera sina känslomässiga reaktioner i stressiga situationer.

Efter eget gottfinnande och efter den direkta rekommendationen från den behandlande läkaren används följande läkemedelstester:

 • sedativa: Valerian extrakt, Motherwort, glycin;
 • lugnande medel: Fenazepam, Diazepam;
 • beta-adrenoblocker av olika grupper: Propanolol, Metoprolol, Verapamil, Cordanum, Rhythmelen.

Om doktorns rekommendationer följs och de föreskrivna läkemedlen tas i rätt tid, normaliserar pulsen, är patientens livskvalitet avsevärt förbättrad.