Huvud / Angina pectoris

Vilka tabletter ska behandla hjärtarytmi

Tabletter från hjärtarytmi utses beroende på orsakerna som orsakade rytmets snabbhet. Innan du tar något läkemedel ska du kontakta din läkare.

Du bör veta namnet på drogerna som kan bidra till att avlägsna en akut attack av arytmi. Eliminera den snabba hjärtfrekvensen under dagen. Under denna tid bildas blodproppar med en oskadad rytm och inte gjordes i rätt tid, vilket orsakar blockering av blodkärl. Detta är fyllt med utvecklingen av hjärtinfarkt, stroke, tromboembolism. Alla dessa patologier kan vara orsaken till döden. En person med arytmi i medicinska skåpet ska alltid ha väsentlig medicin för att omedelbart ta dem under en attack

Hos friska människor är hjärtrytmen försedd med de periodiska processerna av excitation i hjärtmuskeln som orsakar sammandragning av atria och ventriklar. Med olika sjukdomar och patologier ökar hjärtfrekvensen. Detta tillstånd kallas arytmi. Det kan inte sägas att det finns en effektivaste botemedel mot arytmi, eftersom det finns flera typer av frekventa hjärtslag. Många droger kan bara tillfälligt minska obehagliga symptom, eliminera hjärtsmärta och frekvens av stroke. Ta bort hemma akut attack med droger är möjligt. Men i framtiden måste du söka hjälp från en läkare som ordinerar hjärtarytmi med piller.

Läkemedel förskrivna för arytmi

Alla droger från arytmi, takykardi delas upp i tre typer:

 1. Läkemedel som minskar intaget av natriumjoner i hjärtvävnaden. Den elektriska impulsen i celler uppstår och sprider på grund av natriumkanalens aktivitet. Som en följd därav utvecklas arytmi. Komponenter av läkemedel blockerar dessa kanaler, deltar i stabiliseringen av cellmembran, förhindrar den avvikande förekomsten och spridningen av elektriska impulser. Till denna grupp av droger är "Quinidin", "Prokainamid", "Dizopiramid", "Mexiletin", "Moricizin", "Propafenon".
 2. Blockers av beta-adrenerga receptorer. Droger reducerar hjärtans excitabilitet. Stressar, spänning, intensiv fysisk aktivitet stimulerar produktionen av mediatorer (beta-adrenerge receptorer) som stimulerar hjärtmuskeln. Detta ökar behovet av myokardium i syre. Genom att blockera beta receptorer eliminerar denna grupp av läkemedel effekten av mediatorer, minskar excitabiliteten och hjärtfrekvensen. Sådana läkemedel innefattar: Acebutolol, Atenolol, Betaxolol, Bisoprolol, Labetolol, Metoprolol, Anaprilin, Nadolol, Propranolol, Timolol.
 3. Kalciumkanalblockerare. Kalciumjoner, som andra jonkanaler, reglerar frekvensen och intensiteten hos elektriska impulser. Läkemedel i denna grupp hämmar transporten av kalciumjoner, saktar ner elektriska impulser. Samtidigt minskar hjärtfrekvensen, arytmieranfallet kommer att passera. De mest effektiva drogerna i denna grupp är: "Verapamil", "Diltiazem".

Det finns läkemedel som har en annan verkningsmekanism. Till exempel Amiodarone, som är en universell botemedel, som kan blockera natrium, kalciumkanaler, beta adrenoreceptorer, kaliumkanaler. Denna kombination minskar utsöndringen av kaliumjoner, saktar ner pulseringen. Under läkemedlets verkan förlängs perioden med minskad excitabilitet av myokardiet, försvagningen av oscillationen av membranpotentialen. Således inhiberas excitabiliteten och konduktiviteten hos myokardiet, hjärtritmen återställs.

Sedativ och lugnande medel

Eftersom arytmianfallet kan ge upphov till en nervös uppdelning, stress och till och med familjebrist, är det nödvändigt att ta lugnande medel eller lugnande medel.

Sedativa lugnande läkemedel

Denna typ av medicinering är ett utmärkt sätt att inte bara ta av attacken, utan också för att förhindra utvecklingen av arytmi. De förbättrar sömnen, lindrar nervös spänning. På grund av sin måttliga lugnande effekt ökar inhibitionen av nervsystemet, generell excitabilitet, nervositet minskar. Varaktighet av administrering och dosering bestäms individuellt. De mest effektiva drogerna för arytmi:

 1. "Antares 120". Den aktiva substansen är rhizomet av den berusande peppar. Har en hypnotisk, smärtstillande effekt. Kontraindikationer: Överkänslighet, psykisk sjukdom, njursjukdom, kronisk njurinsufficiens, fosterperiod, amning.
 2. "Persia". Sammansättning: extrakter av valerian, pepparmynta, citronbalsam. Tabletterna lugnar, förbättrar humör, lindrar irritabilitet och ångest, inte orsaka dåsighet under dagen. Kontraindikationer: Överkänslighet mot komponenter. Var försiktig under graviditet och amning.
 3. "Novopassit". Sammansättning: Elderbär, Valerian, Hagtorn, Humle, St John's wort, Passionflower. Har en lugnande effekt. Kontraindikationer: Överkänslighet mot komponenter, allvarliga organiska gastrointestinala störningar. Under mottagningen måste du avstå från potentiellt farliga aktiviteter.
 4. "Sanosan". Sammansättning: Valerian, Hop-konutdrag. Läkemedlet har en lugnande effekt på centrala nervsystemet, återställer mental balans. Kontraindikationer: arteriell hypotension, allergi mot beståndsdelarna.
 5. "Valocordin". Ingredienser: bromizovalerinsyraetylester, fenobarbital, pepparmintolja, humle. Kontraindikationer: överkänslighet, lever eller njursvikt, laktationsperiod. Använd försiktighet under graviditet.
 6. "Corvalol". Ingredienser: fenobarbital, pepparmintolja. Under receptionen rekommenderas inte att köra bil.
 7. "Elenium". Det har en lugnande effekt på centrala nervsystemet, det är en muskelavslappnande medel (det slappnar av musklerna, inklusive myokardiet). På bekostnad av avkoppling kommer hjärtfrekvensen snabbt att återhämta sig. Kontraindicerat vid akut leversjukdom, njursjukdom muskelsvaghet. Det är inte rekommenderat att ta om en person engagerar sig i aktiviteter som kräver en snabb mental och fysisk reaktion.

Lugnande droger har nästan inga biverkningar, om dosen inte störs. I bruksanvisningen beskrivs dagliga doser för varje preparat.

lugnande medel

Effektiva lugnande medel för arytmi:

 1. "Diazepam".
 2. "Xanax".
 3. "Seduxen".
 4. "Medazepam".
 5. "Grandaxinum".
 6. "Fenazepam".

Dessa läkemedel kan endast ordineras av en läkare. Du kan köpa dem på recept. Det är förbjudet att ta det själv, eftersom drogerna är beroendeframkallande. Du måste ta dem enligt det schema som fastställts av specialisten och under inga omständigheter bryta mot det.

Antiarytmiska läkemedel

Följande läkemedel ordineras för att behandla arytmi. De har en terapeutisk effekt på myokardceller, förbättrar deras ledningsförmåga, återställer metaboliska processer.

Viktigt! Behandla arytmi med läkemedel endast efter att ha hört en läkare.

"Aymalin"

Det ordineras för atriell, ventrikulär extrasystol; paroxysmal takykardi, arytmi akut hjärtinfarkt. För att lindra den akuta attacken av takykardi administreras arytmidrogen intravenöst. Kontraindikationer inkluderar:

 • allvarliga störningar i hjärtans ledningssystem
 • svår hjärtsvikt
 • lågt blodtryck;
 • inflammatoriska processer i myokardiet.

Det ordineras som ett förebyggande medel för arytmi, takykardi och extrasystol.

"Ritmilen"

Det ordineras för behandling och förebyggande:

 • supraventrikulär, ventrikulär extrasystol;
 • supraventrikulär nodal takykardi;
 • flimmer, förmaksfladder;
 • nodal ömsesidig takykardi.

Läkemedelsstödet, återställer sinusrytmen. Kontraindicerad i överkänslighet, zakratougolnoy glaukom, arteriell hypotoni, prostatahyperplasi, kardiogen chock, lever- eller njursvikt.

"Prokainamid"

Vid mottagning av tabletter minskar excitabiliteten hos myokardiet, ektopiska foci av excitation undertryckas (i närvaro av blandade hjärtrytmkällor).

Det är inte föreskrivet om det diagnostiseras: svår hjärtsvikt, ledningssjukdom, överkänslighet.

"Kinidin"

Läkemedlet kan tas till personer för förebyggande och behandling:

 • arytmi;
 • med supraventrikulära och ventrikulära takykardier;
 • paroxysmal atrial-ventrikulär rytm;
 • förmaksflimmer, förmaksflimmer.

Det är inte föreskrivet om överkänslighet föreligger, fullständig atrioventrikulär blockad, intraventrikulär ledningssjukdom.

"Pulsnorma"

Det anses vara en av de effektiva drogerna i arytmi. Det kan användas som en "ambulans" för en akut attack av takykardi. Det ordineras för ventrikulära och atriella extrasystoler, paroxysmal takykardi.

"Lidokain"

Läkemedlet är en lokalbedövning. Har antiarytmiska egenskaper. Det används för att stoppa ventrikulära arytmier. Har anestetiska, antiarytmiska åtgärder.

Det är inte föreskrivet för svår blödning, arteriell hypotension, svåra former av kroniskt hjärtsvikt.

"VFS"

Det rekommenderas att ta när:

 • supraventrikulär extrasystol;
 • ventrikulär extrasystol;
 • paroxysmer av flimmer och förmaksfladder;
 • paroxysmal supraventrikulär takykardi.

Inte tilldelas om diagnosen: svår hypotension, måttlig och svår kronisk hjärtsvikt, svår vänsterkammarhypertrofi, hjärtinfarkt, allvarlig lever- eller njurfunktion.

Förbjudet läkemedel för intolerans mot fruktos, överkänslighet mot komponenterna.

"Etatsizin"

Läkemedlet har en uttalad och långvarig antiarytmisk effekt. Utnämnd när:

 • ventrikulära och supraventrikulära extrasystoler;
 • paroxysmer av flimmer och förmaksfladder;
 • ventrikulära och supraventrikulära takykardier.

Nekad medicin om diagnosen: svår vänsterkammarhypertrofi, hjärtinfarkt, kardiogen chock, akut koronarsyndrom, hjärthypertrofi, kronisk hjärtsvikt.

"Etmozin"

Läkemedlet expanderar hjärtkärlen, lindrar hjärtkramper. Har antiarytmisk verkan.

Det rekommenderas för hjärtrytmstörningar: extrasystole; förmaksflimmer, atriell, paroxysmal takykardi. Läkemedlet är effektivt vid arytmier orsakade av en överdos av hjärtglykosider.

Kontraindikation: Etmozin är inte ordinerat med psykotropa läkemedel.

"Ritmonorm"

Tabletter förskrivs för behandling och förebyggande av supraventrikulära och ventrikulära extrasystoler, paroxysmala rytmförändringar.

Du kan inte ta mediciner i svåra former av kroniskt hjärtsvikt, myasthenia gravis, svåra lungsjukdomar.

"Amiokordin"

Effektiv i behandling och som medel för förebyggande:

 • livshotande ventrikelarytmier;
 • takykardi;
 • supraventrikulär koronar insufficiens;
 • kroniskt hjärtsvikt
 • parasystole;
 • ventrikulär arytmi hos patienter med Chagas myokardit;
 • angina pectoris.

Det är förbjudet att ta med sinusbradykardi, hypokalemi, kollaps, hypotension, hypotyreos, hypertyreos, ökad känslighet för jod, graviditet, amning.

"Kardiodaron"

Har antiarytmisk och antianginal verkan. Du kan ta:

 • med allvarliga hjärtrytmstörningar: atriell arytmi med hög förekomst av ventrikulära sammandragningar;
 • mot bakgrund av Wolff-Parkinson-White-syndromet.

Det används ofta som kardiopulmonell återupplivning vid hjärtstillestånd. Det är inte föreskrivet för överkänslighet mot jod, sinus bradykardi, sköldkörtelfunktion, hjärt-, vaskulär, svår andningsfel, svår arteriell hypotension, kardiomyopati.

"Nibentan"

Läkemedlet bör tas för behandling av paroxysmal supraventrikulär takykardi, med en paroxysmal form av scintillation och förmaksfladder.

Läkemedlet är förbjudet om en person diagnostiseras med: bradykardi, atriella, ventrikulära extrasystoler och paroxysmer av instabil ventrikel takykardi.

"Opakorden"

Tabletter förskrivs i närvaro av ventrikulär arytmi, takykardi. Bredt använt läkemedel för förebyggande av ventrikelflimmer, supraventrikulär arytmi, angina.

Kontraindikationer inkluderar överkänslighet mot jod, sinus bradykardi, hypokalemi, arteriell hypotension, hypotyroidism, tyrotoxikos, andningssjukdomar, graviditet, amning

"Propanorm"

Effektiva tabletter med supraventrikulära och ventrikulära extrasystoler; som ett medel för att förebygga och behandla paroxysmala rytmförstörningar, takykardi. Förbjuden mottagning, om allvarliga former av kroniskt hjärtsvikt, bradykardi, arteriell hypotension, laktationsperiod, överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet diagnostiseras.

"Kordaron"

Det används som ett medel för förebyggande och behandling av supraventrikulär och ventrikulär förmaksflimmer. Läkemedlet kan ändra sköldkörtelns funktioner, så det är förbjudet att ta det ensamt.

Det är inte föreskrivet om bradykardi, intrakardiella ledningsstörningar, arteriell hypotension, bronkialastma, endokrina störningar diagnostiseras. Förbjuden medicin under graviditeten.

Om en person känner obehag i bröstet mot bakgrund av att ta antiarytmiska läkemedel, ska du genast gå till ett sjukhus.

Hur man lindrar en akut attack av arytmi

För att lindra en attack och minska hjärtfrekvensen bör följande åtgärder vidtas:

 • håll andan;
 • inducera kräkningar;
 • stark hosta
 • sänka ditt ansikte i kallt vatten;
 • Tryck på ögonbollarna var tredje sekund i en minut;
 • ta en bakre position genom att placera en hög kudde under ryggen;
 • fyll rummet med frisk luft;
 • ta en av lugnande medel: "Valocordinum", motherwort infusioner, valerian, "Corvalol", "Elenium".

Om personen har förlorat medvetandet, det finns ingen andning och hjärtklappning, är det nödvändigt att omedelbart tillämpa metoder för kardiopulmonell återupplivning. Lägg försiktigt en person på en hård yta, ligg bredvid honom på vänster sida, kasta tillbaka huvudet, gör artificiell andning.

Oavsett om en arytmi inträffade för första gången eller en person diagnostiseras med hjärtsjukdom som åtföljs av en rytmisk störning, ska en ambulans omedelbart ringas. I allvarliga fall kommer läkare att använda en defibrillator som hjälper till att återställa hjärtritmen, chaoset av sammandragningar i hjärtmuskeln kommer att avlägsnas.

Denna artikel innehåller inte information om doser av lugnande medel och antiarytmiska läkemedel. De accepteras endast för den behandlande läkarens syfte, under hans strikt kontroll efter att ha utfört en lämplig diagnos och studerar organismens allmänna tillstånd.

Antiarrhythmic drugs: den bästa medicinen för alla typer av arytmi

Från denna artikel kommer du att lära dig: Vilka är de antiarytmiska drogerna, vilka droger passar bäst för varje specifikt fall av arytmi.

Drogbehandling av arytmi är den huvudsakliga metoden för behandling av denna sjukdom. I 90-95% antiarytmiska droger tillåter antingen att helt eliminera arytmen eller minska dess svårighetsgrad. De är lika effektiva i både akut och systematisk vård, som syftar till att förhindra upprepad störning av rytmen. Men för att uppnå det maximala resultatet av behandlingen är det viktigt att veta vilka preparat som ska användas i dessa eller andra fall.

Nedan är en lista över de mest effektiva och säkra droger som oftast används för att behandla hjärtarytmier (i enlighet med minskande effektivitet):

 1. Kaliumkanalblockerare är Amiodaron (dess analog är Cordaron, Arithmil).
 2. Betablockerare - Metoprolol (Corvitol), Bisoprolol (Concor), Nebivalol.
 3. Kalciumkanalblockerare - Verapamil (Isoptin, Finoptin).
 4. Lokala anestetika - Lidokain, Novokainamid.
 5. Förberedelser av olika grupper:
 • hjärtglykosider - Strofantin, Korglikon, Digoxin;
 • läkemedel som innehåller kalium - Panangin, Asparcum.

Urval, recept på antiarytmiska läkemedel och kontroll över deras effektivitet hanteras av en kardiolog, men kan också vara en terapeut och en familjedoktor.

Amiodarone är ett universellt förstärkt läkemedel

Bland alla läkemedel för behandling av arytmi anses amiodaron vara den främsta agenten för eventuella kränkningar av hjärtrytmen. Det är lika lämpligt för användning i akutrummet, när patienten akut behöver ta bort attacken och för underhållsbehandling som förhindrar upprepade hjärtslagsavbrott.

I vilka fall är det mest effektiva: indikationerna

Klassiska indikationer för amiodaronadministration:

 • förmaksflimmer
 • förmaksflimmer och fladder;
 • supraventrikulär och ventrikulär extrasystol;
 • uttalad sinus takykardi (paroxysmal);
 • Wolff-Parkinson-White-syndromet.

Former och preparat analoger

Amiodaron är både en aktiv substans och ett läkemedel. Det finns analoger - antiarytmiska läkemedel som innehåller en identisk grund, men har ett annat namn. Två droger används huvudsakligen:

 1. Cordarone,
 2. Arytmi.

Både amiodaron och dess analoger finns i form av tabletter och injicerbara lösningar (intravenösa injektioner).

Funktioner av läkemedlets handling och värdighet

Amiodaron har en unik verkningsmekanism - den blockerar kanalerna genom vilka transporten av kaliumjoner till hjärtat sker. På grund av detta sänks den allmänna utbytet av elektrolyter, främst natrium och kalcium. Mot denna bakgrund minskar excitabiliteten hos myokardiet och hjärtens ledningssystem - mindre ofta förekommer impulser för sammandragning och deras konduktivitet minskar.

Den främsta fördelen med amiodaron är den antianginal effekten. Detta innebär att läkemedlet förbättrar blodflödet till myokardiet genom att minska behovet av syre och direkt expandera kranskärlspärl.

Användbara tips för användning

 1. Om en person har en attack av snabba oregelbundna hjärtslag, kan amiodaron administreras oberoende av vilken särskild arytmi.
 2. På grund av den antianginös verkan av amiodaron är drogen av val när det uttrycks arytmier, i kombination med kranskärlssjukdom, hypertrofi och minskad kontraktilitet i vänster kammare, hjärtsvikt.
 3. Sådana antiarytmiska läkemedel verkar långsamt, men kontinuerligt och injicera tvärtom - snabbt men kortvarigt. Därför, för en snabb lindring av arytmi och inom ett par dagar efter att amiodaron bäst administreras intravenöst (dropp eller långsam injektion), och för att upprätthålla en konstant koncentration av aktiv substans i blodet är bättre tabletter.
 4. Med tanke på den starka inhiberande effekten på hjärtat är kontraindicerat i kombinationen av arytmier med ledningsstörningar (atrioventrikulär blockad).
 5. Påverkar inte blodtrycksnivån. Det är därför det enda sättet att hjälpa patienter med arytmier, åtföljd av en minskning av blodtryck eller hjärtinfarkt.
 6. Toleransen för läkemedlet är bra, och biverkningar är sällsynta, vilket möjliggör frekvent och långvarig användning.

Det enda negativa

Amiodaron har inte tillräcklig terapeutisk antiarytmisk effekt för reduktion av ventrikelflimmer och andra svåra ventrikulära arytmier. Preference i sådana fall ges till lokalbedövning - Lidokain och Novokainamid.

Sinusrytm i hjärtat på EKG: olika typer av ventrikelflimmer

Betablockerare: hur man applicerar dem korrekt

Betydelsen i utnämningen av beta-blockerare i arytmier är mekanismen för deras verkan på hjärtat. Dessa läkemedel binder till beta-receptorerna, genom vilka adrenalin ökar sina stimulerande effekter på myokardiet - ökar frekvensen av sammandragningar. Blockering av receptorerna med mediciner, du kan eliminera denna effekt, vilket är viktigt vid behandling av arytmi.

De vanligaste medicinerna i denna grupp är: Metoprolol och Bisoprolol. Jämfört med Amiodaron, som referens antiarytmisk läkemedel, är de svagare, men i vissa fall kan de inte undvikas. Detta beror på ytterligare effekter - utvidgningen av kransartärerna och en minskning av blodtrycket. Därför betraktas någon beta-blockerare som ett läkemedel av val när det kombineras med lätt supraventrikulär och förmaksfibrillering, ventrikulära extrasystoler med:

 • hypertensiv sjukdom;
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • störningar av hjärncirkulationen.

Vad är bra med metoprolol

Fördelen av metoprolol (titel analog - Korvitol), vilket gör den till en av de viktigaste läkemedel för första hjälpen-behandling av arytmier är tillräckligt snabbt inträde av terapeutisk effekt - även om sådana tabletter används av arytmi. Den aktiva substansen när de tar ett språk inom 30-40 minuter ackumuleras i blodet i terapeutiska koncentrationer. Därför används det huvudsakligen för att stoppa attacker och i omedelbar tid efter det.

Varför bisoprolol

Botemedel mot hjärtarytmier bisoprolol (lista över analoger: Concor, Biprolol) fungerar långsamt, gradvis men kontinuerligt (ca 12 timmar). Denna funktion, i kombination med de uttalade effekterna som är karakteristiska för beta-blockerare, tillåter användning av läkemedlet för långvarig behandling och förebyggande av upprepade hjärtfrekvensstörningar.

Nackdelar med beta-blockerare

Anti-rytmiska medel Betablockerare kan inte ordineras för behandling av arytmier hos patienter:

 • Kroniska obstruktiva lungsjukdomar och bronkial astma.
 • Vid lågt arteriellt tryck. Detta är mycket viktigt, eftersom cirka 50% av hjärtattacker och 20% av arytmiska attacker åtföljs av en liknande överträdelse.
 • Uttryckt hjärtsvikt.
 • Inga injicerbara former av läkemedel.
Klicka på bilden för att förstora

Verapamil är det perfekta läkemedlet för supraventrikulär arytmi

Mekanismen för veraramils ​​antiarytmiska verkan är förknippad med en saktning av transporten av kalciumjoner i hjärtat. Tack vare det här:

 • Myocardiumets excitabilitet och ledningssystemet minskar;
 • minskar frekvensen av skärningar;
 • det totala blodtrycket minskar.

Nyckelfunktionen är att hjärtverkningar uttrycks exklusivt i den supraventrikulära zonen - atria och sinusnoden. Därför är verapamil och dess analoger (Isoptin, finoptinum) används huvudsakligen i blink och förmaksflimmer, supraventrikulär ekstrasistoliyah. Det är särskilt relevant om sådana arytmier kombineras med ökat blodtryck eller angina.

Det produceras både som en injektionslösning för intravenös administrering, vilket är lämpligt för eliminering av en attack och i tabletter, vilket gör det möjligt att använda det för att förebygga återfall.

Lokala anestetika - när man ska använda dem

Läkemedel för lokalbedövning (lidokain och Novokainamid) förutom den anestetiska effekten har antiarytmiska. Mest av allt uttrycks det i förhållande till hjärtkärlens hjärtkärl. Inget av de befintliga organen för behandling av arytmi har ingen liknande effekt.

Både Novokainamid och Lidocaine är endast tillgängliga i injicerbar form. De administreras intravenöst i undantagsfall med ventrikulära arytmier - fibrillering och ventrikelflimmer, frekventa ventrikulära extrasystoler. Handla omedelbart efter introduktionen, men under en kort tid. Effektiv, men saknar biverkningar i form av allergiska reaktioner.

Hjälpmedel som hjälper till med arytmi

I milda attacker av förmaksflimmer, paroxysmal takykardi, supraventrikulära och ventrikulära arytmier tillräcklig terapeutisk effekt kan erhållas från:

 • beredningar innehållande joner av kalium och magnesium - Aspakam, Panangin;
 • hjärtglykosider - Strofantin, Korglikon, Digoxin.

För akut behandling, administreras båda intravenöst: Asparcum och Panangin dropp, och glykosider är jet (långsam intravenös injektion). Verkningsmekanismen är förknippad med saktningen av transporten av natriumjoner i cellerna, vilket minskar dess excitabilitet och ökar kontraktiliteten. Dessa läkemedel finns också i tabletter, men deras antiarytmiska effekt är dåligt uttryckt, längre med långvarig antagning.

Även om du vet namnen på drogerna ger det dig inte rätt att använda antiarytmiska läkemedel utan råd från en specialist!

Medicin för hjärtrytmier

Drogterapi för hjärtarytmi

Har du arytmi? För dig, 5 klasser av antiarytmiska läkemedel, som skulle återgå till ett helt liv.

I regel börjar behandlingen av arytmi vid utnämning av antiarytmiska läkemedel. I vissa fall kan detta avsevärt minska förekomsten av arytmi.

Det finns fyra klasser av antiarytmiska läkemedel:

Klass I - ämnen som blockerar de fasta natriumkanalerna i cellmembranet ("membranstabiliserande" medel).

IA - hämmar moderat strömmen måttligt De viktigaste företrädarna: kinidin, novokainamid, disopyramid, aymalin, primaimin, cibensen, pyrmenol.

IB - Maximal effekt på konduktivitet och repolarisering. De viktigaste företrädarna: lidokain, trimecaine, pyromecain, mexiletin, fenotoin, apprindin, pentikainid.

IC - uttalad hämning av ledning Viktiga representanter: flekainid, enkainid, indekainid, etmozin (vissa forskare tillskriver etmozin IB Division) etatsizin, VFS, propafenon, nikainoprol.

Klass II - substanser som begränsar neuro-sympatiska effekter på hjärt-b-adrenerga receptorblockerare. De viktigaste företrädarna: propranolol, metoprolol, nebivolol, bisoprolol, timolol, nadolol, acebutalol, esmolol, atenolol, sotalol.

Klass III - ämnen som orsakar en enhetlig förlängning av repolarisationsfasen och en ökning av varaktigheten av åtgärdspotentialen. De viktigaste företrädarna: amiodaron (cordaron), bretiliumtosylat, dofetilid, ibutilid, nibentan.

Klass IV - ämnen som blockerar cellmembranets långsamma kalciumkanaler, det vill säga hämmar depolariseringen av celler med ett långsamt elektrisk svar. De viktigaste företrädarna: verapamil, diltiazem, bepridil, gallopamil, tiamil.

Det är viktigt att komma ihåg att antiarytmiska läkemedel endast kan ordineras av en läkare, eftersom nästan alla läkemedel har så kallad pro-rytmisk aktivitet. Det vill säga, läkemedlet i sig kan orsaka arytmiattacker, även de som patienten inte hade förut!

Behandling av hjärtarytmi

Först och främst är det värt att notera att inte alla arytmier kräver behandling. Naturligtvis helst bör du försöka återställa korrekt hjärtrytmen, men i vissa fall (t.ex. idiopatisk arytmier, samt blockaden av första graden) erhåller antiarytmika göra mer skada än nytta.

Och i behandlingen enligt indikationerna är inte allt så entydigt. Läkare argumenterar fortfarande för hur effektiv behandlingen av arytmier och huruvida deras behandling ökar patientens livslängd och livskvalitet. Men de är alla överens med uttalandet att livshotande arytmier fortfarande ska behandlas.

När att behandla arytmi

De viktigaste indikationerna för behandling av arytmi är:

 • uttryckt brott mot hemodynamik (hjärtsvikt orsakad av arytmi och manifesterad av svår svullnad, blodstagnation över en stor eller liten blodkropp, markerad av blodtrycksfall);
 • asymtomatiska men potentiellt livshotande arytmier (till exempel visat att vissa typer ekstrasistoly - ytterligare "extraordinära" puls - kan tyda utvecklingsmöjligheter inom en snar framtid hjärtinfarkt);
 • subjektiv intolerans mot arytmi.

Arrytmi behandlingsmetoder

De flesta arytmierna kan hanteras medicinskt, även om det i vissa fall också krävs kirurgisk behandling. Det är värt att notera att de i behandlingen av arytmier försöker för det mesta att inte återställa den "normala" sinusrytmen utan att minska de kliniska manifestationerna av arytmi i den mån de upphör att hota människors liv och hälsa.

Medicinsk behandling av arytmi

Arytmi Behandlingen består främst vid behandling av den underliggande sjukdomen, mot vilken arytmin inträffat: kranskärlssjukdom, myokardit, kardiomyopati, sköldkörtelsjukdom, störningar av elektrolytbalansen i kroppen och andra sjukdomar.

Dessutom försökas arytmi som möjligt kopieras av ett av de antiarytmiska läkemedlen. Det finns fyra klasser av sådana droger:

 • blockerare av natriumkanaler (kinidin, novokainamid, lidokain);
 • beta-adrenoreceptor-blockerare (atenolol, metoprolol);
 • kaliumkanalblockerare, vilket ökar excitabiliteten hos myokardiet (amiodaron, sotalol);
 • kalciumkanalblockerare (verapamil, diltiazem).

Var och en av dessa läkemedel används för vissa typer av arytmier och ordineras av en kardiolog efter en noggrann undersökning.

I förmaksflimmer, på grund av risken för blodproppar i hålrummen i förmaken, innan antiarytmika utförs tre veckor antikoagulationsbehandling - i speciella blod administrerade läkemedel som främjar resorption av blodproppar.

Arrhythmia kirurgisk behandling och pacemaking

Om läkemedlet är ineffektivt används kirurgiska behandlingsmetoder och elektrisk stimulering av hjärtat.

Kirurgiska metoder är mest effektiva i närvaro av ektopiska ("extra") foci av excitation i hjärtmuskeln, såväl som i patologin i hjärtans ledningssystem. En av de mest moderna metoder anses endokardiell radiovysokochastotnaya kateter ablation - hjärtat genom subclavia sätts en speciell sond med en källa för högfrekvent strålning, genom vilken selektivt förstörde en del av hjärtmuskeln som innehåller retbarhet av patologiska fokus.

En effektiv metod för att arrestera arytmier är också elektrisk stimulering - med hjälp av en speciell sond som sätts in i matstrupen eller en implanterbar pacemaker. Pacemakern kan fungera både i konstant läge och slås på "on demand" - när parametrarna i hjärtat tränar ut för de inställda värdena.

När ventrikelfibrillering, såväl som i nödsituationer med ineffektivitet av läkemedelsbehandling, tillämpar tekniken med elektrisk defibrillering av hjärtat: elektroderna appliceras på hjärtområdet, till vilken spänning appliceras.

Förebyggande av arytmi består i behandling av den underliggande sjukdomen, liksom vid den regelbundna administreringen av antiarytmiska läkemedel som föreskrivs av läkaren.

medicinering

medicinering har flera riktningar:

1) Antiarytmisk behandling - dvs. drogundertryckande av arytmen själv. Patienten är ordinerad antiarytmiska läkemedel som förändrar de elektriska egenskaperna hos hjärtens ledningssystem, vilket förhindrar förekomsten eller upprätthållandet av arytmier. Det är viktigt att betona att antiarytmiska läkemedel kan få allvarliga biverkningar, inklusive (märkligt nog) och proarytmisk verkan - dvs dessa droger kan orsaka andra mer hotande kränkningar av hjärtans rytm och ledningsförmåga. Därför bör du i något fall inte ta antiarytmiska läkemedel utan att ordinera en läkare.

2) Läkemedelsbehandling som syftar till förebyggande biverkningar av arytmi.

- antikoaguleringsmedel (antiaggregant terapi) - d.v.s. läkemedelsreduktion av blodpropp ("utspädning") för att minska risken tromboemboliska komplikationer.

- medicinsk kontroll av hjärtfrekvensen - dvs. förskriva läkemedel som minskar pulsfrekvensen, även om arytmen inte kan elimineras.

3) Läkemedelsbehandling av tillstånd associerade med passage av arytmi (läkemedel som minskar kolesterolhalten i blodet, läkemedel som minskar blodtryck, läkemedel för behandling av kranskärlssjukdom och hjärtsvikt)

Tyvärr finns läkemedel tillgängliga för modern medicin eliminera inte orsaken till arytmi, men reversibelt påverka dess mekanismer eller dess manifestationer. Detta är förknippat med låg effektivitet av läkemedelsbehandling och en hög sannolikhet för återkomst av arytmi efter deras uttag. Dessutom finns det för närvarande inga droger som kan påverka den nedsatta ledningen av hjärtat. I dessa fall krävs en implantering av pacemakern.

Hjärtrytmier: behandling, tabletter

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

En patologisk stabil förändring i hjärtslagets rytm är vanligtvis inte en självständig sjukdom, men indikerar bara en stor kardiovaskulär sjukdom. Ändå kräver någon form av arytmi dess eliminering, och den ledande metoden för detta är receptbelagda läkemedel genom intravenösa infusioner vid kraftig försämring av välbefinnande och tabletter - för långvarig behandling.

Hjärtrytmier: behandling, tabletter

Typer av arytmi och deras skillnader

Arrhythmi anses normalt vara någon rytm i hjärtslaget, vilket skiljer sig från det normala. I en frisk person är pulsationen jämn, i intervallet 60-75 slag per minut, tonerna hörs tydligt, högt, rytmiskt utan bakgrundsljud. Patologiska sammandragningar av hjärtatrierna eller ventriklerna är:

 • förändrad frekvens: stabil långsam eller accelererad hjärtfrekvens;
 • förändrad karaktär av rytmen: flimmer, fladder, för tidig sammandragning av muskeln.

Av den naturliga och inte krävande sjukvården och noggrann undersökning är en kortsiktig förändring i kontraktionshastigheten som påverkas av kraftig fysisk ansträngning, adrenalinhastighet, uthållighetstest, stress, aktivering av den underliggande sjukdomen. I detta fall har arytmen en fysiologisk karaktär och slutar när den provokerande faktorn elimineras. Rytmenas frekvens och kvalitet kan också variera beroende på användning av vissa läkemedel, liksom hos kvinnor under graviditeten.

Förekomsten av arytmi kan vara en individuell reaktion på ett visst läkemedel. Om fenomenet ger signifikant obehag rekommenderas omedelbart återtagande av läkemedlet och val av en lämpligare analog.

Icke fysiologiskt konditionerad arytmi indikerar alltid närvaron av mer allvarliga hjärtproblem än rytms yta disharmoni. En person som noterar en stadig förändring i hjärtfrekvensen observerar ofta en minskning av uthållighet, smärta i hjärtat, dyspné, andningssvårigheter och i det här fallet bör konsultera en läkare för EKG och ultraljud i hjärtat.

De vanligaste diagnosen typer av arytmi är bradykardi, takykardi, förmaksflimmer och extrasystol.

Behandling av hjärtarytmi i hjärtat med tabletter

Vid behandling av hjärtarytmi är alltså patientens vård baserad på sin underliggande sjukdom som orsakade en störning i hjärtritmen. Parallellt är läkemedel som är lämpliga för en viss typ av arytmi förskrivna. För behandling av organisk bradykardi ordineras ofta angioprotektorer och lågdos acetylsalicylsyra. Dessa läkemedel förbättrar blodflödet i blodkärl som matar hjärtmuskeln, genom att reducera aterosklerotiska händelser.

Lågdos aspirin tas lång tid. En liten dos har inte ulcerogen effekt och ökar inte risken för blödning.

Vid arytmi orsakad av mottagande av medicinska produkter, minska dosen eller avbryt en förberedelse helt. Vid en sådan reaktion på antihypertensiva läkemedel bör en ersättning väljas.

Video - Hur man behandlar hjärtarytmi

Antiarytmiska läkemedel

Natriumkanalblockerare

Till denna grupp av droger är läkemedel som gör det möjligt att normalisera hjärtfrekvensen genom att blockera Na-kanaler och förbättra impulsernas konduktivitet. Ju högre puls, desto mer blockad skapas. Samtidigt isoleras droger med olika effekter på repolarisationstiden.

Repolarisering är en fysiologisk process som indikerar övergången av hjärtmuskelcellerna till ett avslappnat tillstånd efter att de utför kontraktilfunktionen.

Om något läkemedel från gruppen av natriumblockerare inte passar patienten kan du ersätta läkemedlet inom samma grupp med ett botemedel från samma grupp men med en annan effekt på repolarisationsprocessen:

Kaliumkanalblockerare

På grund av blockaden av K-kanaler används denna grupp droger framgångsrikt bland en patient med stor risk för ventrikelflimmering. Till skillnad från natriumkanalgruppen, i vilket ett läkemedel kan bytas ut för en annan inom samma klass, är det oacceptabelt med kaliumkanalblockerare på grund av skillnaden i deras mekanism.

 1. amiodaron - Ett universellt högeffektivt läkemedel som är lämpligt för normalisering av arbetet hos både atrierna och ventriklerna. Med långvarig antiarytmisk behandling kan effekten fortsätta även efter att läkemedlet har avbrutits i flera månader. Kontraindicerad för behandling av gravid, lakterande, hypotensiv, med kränkningar av sköldkörteln. Det används inte för kaliumbrist i kroppen.

Amiodaron är lämplig för normalisering av atria och ventriklar

 • ibutilid - ett läkemedel med en tillräckligt mild antiarytmisk effekt, men en hög belastning på levern. Lämplig för behandling av paroxysmal arytmi, förmaksflimmer under EKG-övervakning i en sjukhusinställning.

  Farmakologisk verkan av Ibutilide

  Sotalol är ett effektivt läkemedel för behandling av olika typer av takyarytmier

  Betablockerare

  Betablockerare är unika för att förhindra oönskade effekter och utvecklas från reaktioner som "hit eller run". Topisk applicering av sådana antiarytmiska läkemedel för att minska hjärtinfarkt, med takykardi, olika typer av arytmi, där CNS är skadad. Till denna grupp av droger hör hemma esmolol, timolol, nadolol, karvedilol, men vanligare är:

  1. propranolol, kommersiellt tillgängligt Inderal och obzidan, kontraindicerat med lågt blodtryck, bradykardi, kardiogen chock. Mycket effektiv för att reducera hjärtfrekvensen, men orsakar ofta hjärtsnivor, fladdrande, svängande. Det används inte hos personer med depression.

  Anaprilin är mycket effektivt för att minska hjärtfrekvensen

 • metoprolol är liknande i typ av åtgärd och kontraindikationer till propranolol. Enligt indikationerna kan man använda gravida kvinnor, patienter med högt blodtryck, patienter efter hjärtattack (men inte i den akuta processen). Dosen väljs individuellt, baserat på typen av arytmi, men konsumeras på en enda dag med en liten mängd vatten i vilket som helst avseende på mat. En liknande åtgärd har och atenolol.

  Läkemedlet Bisoprolol tolereras väl, orsakar inte perifer ödem

  Kalciumkanalblockerare

  1. verapamil - Ett känt och allmänt tillgängligt läkemedel som används vid förmaksflimmer. Det ska inte användas vid lågt arteriellt tryck, dekompenserat hjärtsvikt. Det absorberas genom proteiner, så det tas med mat. Dosen av läkemedlet väljs genom att gradvis öka från 48 mg till den erforderliga mängden, varvid Verapamil tas flera gånger om dagen. Det är oönskade att använda tillsammans med andra antiarytmiska läkemedel. Liknande effekt har och diltiazem.

  Läkemedlet Verapamil används för förmaksflimmer

  Elektrolyter - Panangin

  Panangin kan också användas vid behandling av arytmi som en elektrolyt som fyller på de saknade spårelementen för hjärtat. På ett sjukhus eller med en allvarlig kaliumbrist används magnesium intravenöst. Därefter ges läkemedlet i form av tabletter 3 gånger om dagen. Den absoluta analogen av Panangin är Asparkam.

  Läkemedlet Panangin används vid behandling av arytmi som elektrolyt

  Ytterligare droger

  Förutom klassiska antiarytmiska läkemedel kan andra läkemedel förskrivas med hänsyn till anamnese och typ av arytmi. Om kränkningen av hjärtrytmen är förknippad med en minskning eller överexcitation av centrala nervsystemet, så föreskrivs olika lugnande och lugnande läkemedel, kött till lugnande medel.

  Beredningar av järn

  Om det finns misstanke om otillräcklig syreförsörjning till cellerna, kommer läkaren att instruera patienten att bedöma nivån av ferritin i blodet. När ett underskott är förskrivet, beredningar med järn, där valet beror på organismens känslighet för ett visst medel och tolerans.

  1. Aktiferrin i form av en sirap ordineras till 5 ml 2-3 gånger om dagen i flera månader. Med parallell administrering av tyroxin kan en ökning av dosen av hormonet rekommenderas. Personer med diabetes rekommenderas att välja ett annat läkemedel. Aktiferrin i form av droppar för förtäring med smak av vinbär föredras för dem som inte metaboliserar tablettformen av järn.

  Läkemedlet Actyferrin i form av sirap

  Ferlatum Fole - ett järnpreparat med folinsyra i flytande form

  Rotafer + innehåller järn och zink med folsyra

  Injicerbara järnberedningar för behandling av arytmi används praktiskt taget inte.

  Sköldkörtelhormoner

  Om orsaken till takykardi eller bradykardi är dysfunktion av sköldkörteln, utses då:

  1. Sköldkörtelhormoner - L-tyroxin eller eutiroks, vars dos är vald individuellt med hänsyn till nivån av fri tyroxin i blodet och sköldkörtelstimulerande hormon. Hormoner ordineras under lång tid och tas från morgonen på tom mage i 20-30 minuter före frukost från 5 till 8 på morgonen.
  2. Jodhaltiga preparat av 100-200 μg - Yodofol, jodomarin eller Yodbalans. Dessa läkemedel är kompletta analoger av varandra (men tillsatt folsyra till iodophol).

  digoxin

  Hjärtglykosid och kardiotonik av vegetabiliskt ursprung - Digoxin - har varit väl etablerad vid behandling av förmaksflimmer samt hjärtsvikt. Det ordineras för 0,25 mg från en till flera gånger om dagen, men är föremål för avbokning om det finns en extrasystole. Digoxin har förmåga att hämma natrium- och kaliumkanaler, vilket bör beaktas vid parallell administrering av antiarytmika. Förskriv Digoxin inte för takykardi, ventrikelflimmer, hjärtinfarkt.

  Om du misstänker att en stabil arytmi - och upprepade gånger orsakas av naturliga fysiologiska behov under vissa omständigheter - bör omedelbart konsultera en hjärtspecialist för att utvärdera hjärtat. En plötslig och allvarlig arytmiattack kräver en ambulans, eftersom de första tecknen på organdysfunktion i många fall har ignorerats, och denna situation kan vara kritisk. Men diagnosen av störningar i hjärtfrekvensen rytm, liksom att klargöra orsakerna till arytmi läkare kommer att välja en mycket effektiv behandling som inte bara kommer att förbättra livskvaliteten, men också hjälpa till i framtiden för att undvika allvarliga komplikationer.

  Gillar du artikeln?
  Spara för att inte förlora!

  Behandling av hjärtarytmi i hjärtat med tabletter

  Hjärtarytmi är ett brett koncept. Det innefattar olika typer av patologi och vissa fysiologiska förhållanden. Behandling kräver hjärtfrekvensfel, vilket oftast är ett symptom på hjärtat, liksom någon annan sjukdom. En viktig del av de terapeutiska åtgärderna i detta fall är utnämningen av lämpliga mediciner. Behandling av hjärtarytmi med piller beror på dess variation, och det riktas först och främst till orsaken till onormalt myokardiumarbete. Medicin eliminerar de uttryckta symtomen av ett obehagligt tillstånd och förhindrar också utvecklingen av komplikationer av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

  Typer av arytmi och deras skillnader

  Normal är hjärtans rytm, lika med 60-90 stötar på 60 sekunder. Med arytmi menas en serie sammandragningar av myokardiet, som utförs med fel frekvens eller med en överträdelse av sekvensen. I enlighet med denna definition kan vi skilja mellan följande typer av onormal rytm:

  • bradykardi (minskning av hjärtats slag per minut);
  • takykardi (ökad hjärtfrekvens under samma tid);
  • extrasystole (rytmen blir inkonsekvent, individuella delar av myokardkontraktet i förtid).

  Vid klassificering av arytmi är det nödvändigt att ta hänsyn till patologins ursprungsområde. Källan till störningarna kan vara i atria, ventriklar, sinus eller atrioventrikulära noder.

  Ett annat tecken på uppdelningen av fel hjärtrytm i underarter är omfattningen i tid.

  1. Paroxysmal arytmi varar högst en vecka. Det utvecklas oväntat och slutar på egen hand, också plötsligt, som det började.
  2. Den ihållande formen av rytmförstöring tar längre tid (ibland över 12 månader). För att eliminera symtom måste man tillgripa läkemedelsbehandling.
  3. Vid kronisk arytmi känns personen ständigt patologiska tecken. För att återställa den korrekta funktionen av ventriklerna och atria är det inte möjligt att i detta fall. Läkaren väljer taktiken att behålla den befintliga rytmen, och förberedelserna ordineras som stöder hjärtmuskeln.

  Följande typer av onormala förkortningar är de farligaste för livet:

  • Fladder av ventriklar och atria, vilket ofta leder till förmaksflimmer (fibrillering). Detta är en allvarlig patologi, som kännetecknas av slumpmässigt uppstått excitation av olika delar av myokardiet. De krymper på egen hand, utan sinusnodens medverkan. Hjärtans rytm blir kaotisk och accelererad.
  • Atrioventrikulär fullständig blockad är en överträdelse, där den elektriska impulsen från AV-noden till ventriklerna inte utförs alls. I sistnämnda fall blir hans bunt med sina grenar rytmföraren. Denna arytmi skiljer sig från markerad bradykardi. Liknande störningar leder till hjärtsvikt eller cerebral ischemi.
  • Syndrom av svaghet i sinusnoden kan orsaka plötslig hjärtstopp. Läkemedelsbehandling har i regel inte den rätta effekten. För att rädda livet, uppmanas patienten att installera en pacemaker. Signaler från sinuscentret skickas svaga eller i ojämna mellanrum. Karaktäristiska symptom på hjärtarytmi: En signifikant saktning av rytmen eller växelverkan av bradykardi och takykardi.

  Separat kan vi urskilja arytmi, som utvecklas med ankomsten av natten. Ofta är det associerat med ett fenomen som apné. I en person som lider av denna patologi observeras periodisk andningsstopp under sömnperioden. Detta händer som regel under snarkning i natt: väggarna i struphuvudet och struphuvudet stänger när de gör andningsrörelser och luften kan inte passera genom dem.

  Som ett resultat saknar apnémyokardiet det syre den behöver, belastningen på hjärtmuskeln ökar. håller andan i de flesta fall att leda till utveckling av en mängd olika arytmier som märkt sinusbradykardi (puls varierar således från 30 till 50 impulser per minut). Ju oftare dessa störningar uppstår i sömnen, och ju längre dessa attacker är, desto svårare är formen arytmi.

  Tabletter med hjärtarytmi: behandlingsfunktioner

  Arytmi kan uppstå hos en frisk person som en normal reaktion på yttre faktorer. I sådana fall kan obehagliga symptom elimineras med tillgängliga hemmetoder: Corvalol, Validol, Novopassit, Valocordin.

  Vegetabiliska tinkturer baserade på motherwort, valerian, hagtorn och olika recept av folkmedicin kommer att vara i rätt tid när det finns en fysiologisk störning av hjärtritmen.

  Om utseendet av arytmi är associerat med kardiologiska sjukdomar eller patologier av en annan etiologi är inga allvarliga antiarytmiska läkemedel oumbärliga. De bör utses till en strikt medicinsk specialist efter en noggrann diagnos.

  Huvudklasserna vid behandling av onormala sammandragningar i hjärtat är klasserna av tabletter:

  1. Att blockera natriumkanaler (klass 1).
  2. Betablockerare (klass 2).
  3. Blockers av kanaler som bär kalium (klass 3).
  4. Kalciumhämmare (klass 4).

  Läkemedel som blockerar natriumkanaler

  De förhindrar penetrering av positiva natriumjoner genom membranens snabba natriumkanaler i myokardiums cellulära struktur, som initialt har en negativ laddning. Som ett resultat av en sådan åtgärd depolyaritsazii våg (ändring av en elektrisk laddning av muskelceller från negativ till positiv) suspenderas, och med den minskar utbredningshastighet elektrisk puls svarar för sammandragning av kardiomyocyter (myokardiala celler).

  Det finns tre underarter av tabletter från olika arytmier i första klass: A, B, C. De kallas även agenter som påverkar hjärtmembranet.

  Läkemedel 1A har en måttlig egenskap att blockera natriumkanalerna i cellmembranet. De inkluderar "Quinidin", "Novokainomid", "Dizopiramin". Tilldela takykardi av ventrikulärt och supraventrikulärt ursprung samt för förebyggande av förmaksflimmer.

  Underarter 1B förhindrar svagt penetration av natriumjoner, men främjar avlägsnandet av positivt laddade kaliumpartiklar från cellen. Denna åtgärd minskar hjärtfrekvensen. Vanliga droger, namnet "Lidocaine", "Mexiletin", "Phenytoin." Lämplig för behandling av extrasystol och ventrikulär takykardi, förmaksflimmer.

  Klass 1C-tabletter, som används från hjärtarytmi, skapar en uttalad blockad av snabba kanaler av positiva natriumpartiklar. De viktigaste företrädarna för denna grupp: "Flekainid", "Propafenon", "Etatsizin". Effektivt med ventrikulära och atriella extrasystoler, som används för att förhindra paroxysmala attacker av förmaksflimmer.

  Funktioner av beta-blockerare

  Dessa läkemedel blockerar beta-adrenerge receptorer. Tabletter neutraliserar effekten av utsöndrad adrenalin, vilket kan öka antalet hjärtkontraktioner. De används för olika typer av arytmi: sinus takykardi, förmaksflimmer och fladder, ventrikulär takykardi. De används också för högt blodtryck. Föreskriva ofta sådana droger: Anaprilin, Atenolol, Bisoprolol, Concor, Egilok.

  Kaliumkanalblockerare

  Läkemedel förhindrar upptagning av positiva kaliumjoner från myokardceller, vilket stoppar repolarisationsprocessen (återställande av den initiala negativa laddningen av kardiomyocyter). Indikationer för användning: ventrikulär takykardi, förmaksfladder, passar av förmaksflimmer, Wolff-Parkinson-White-syndrom. Namnet på de vanliga tabletterna: Amiodaron, Sotalol, Kordaron, Nibentan.

  Kalciumhämmare

  Preparat av denna grupp skapar ett hinder för införandet av positiva kalciumjoner i myokardiet genom långsamma kanaler (de så kallade L-typkanalerna). Läkaren kan ordinera sådana piller för att behandla förmaksflimmer och för att förhindra paroxysmal atriell takykardi. Ta inte kalciumhämmare för personer med lågt blodtryck. Denna grupp innehåller sådana läkemedel som: "Verapamil", "Adenozin", "Cardil".

  elektrolyter

  En elektrolyt är ett ämne som kan leda elektricitet. Som ett sådant element vid behandling av hjärtarytmi är "Panangin" eller "Asparcum". Det eliminerar bristen på mikrodelar som är viktiga för myokardiet, såsom kalium och magnesium. Enligt anvisningarna appliceras läkemedlet tre gånger om dagen i form av tabletter eller kan användas som en intravenös injektion.

  Förteckning över ytterligare läkemedel för behandling av onormal rytm

  Förutom de huvudsakliga grupperna av antiarytmiska läkemedel kan följande läkemedel förskrivas för att eliminera hjärtrytmstörningar:

  • Hjärtglykosider ("Digoxin") återställer sinusrytmen, behandlar förmaksflimmer, supraventrikulär takykardi.
  • "Magnesiumsulfat" används för paroxysmer av ventrikulär takykardi.
  • Kaliumpreparat ("Kaliumklorid") hjälper till vid behandling av ventrikulära och supraventrikulära arytmier.
  • Adenosinpreparat ("natriumadenosintrifosfat") är effektiva vid scintillationer och hjärtsvikt.
  • Järnhaltiga läkemedel ("Aktiferrin") används för allvarlig hypoxi hos hjärtcellerna.
  • Preparat med jod ("Iodifol", "Iodalance") och sköldkörtelhormoner ("Eutiroks") ordineras när sköldkörteln inte fungerar bra.
  • Vitaminer (grupp B, rutin, biotin, folsyra, askorbinsyra, vitamin E, lipo- och pantotensyror, lecetin).
  • Läkemedlet för normalisering av metaboliska processer i myokardiet, namnet "Riboxin".

  Särskilda åldersgrupper

  Dessa inkluderar barndom och avancerad ålder. Det är nödvändigt att välja behandling av sådana kategorier med försiktighet. Många droger har biverkningar, vilket på grund av den speciella sårbarheten hos sådana patienter kan försämra patientens tillstånd med fel dosering.

  Tabletter som behandlar arytmi hos ett barn:

  • "Adenosin";
  • "Brethil";
  • "Digoxin";
  • "Labetalol."

  Medicin för att eliminera rytmförstörningar hos äldre:

  Betyg antiarytmika för priset

  Om du gör ett approximativt betyg av antiarytmiska läkemedel, beror på deras pris, placeras i det som följer:

  1. "Atenolol", "Verapamil", "Riboxin" - från 19, 50 rubel. upp till 56 rubel.
  2. Novakainomid, Diltiazem, Bisoprolol, Amiodoron, Amlodipin, Panangin - från 72 rubel. upp till 149 rubel.
  3. "Concor", "Egilok", "Kordaron" - från 79 rubel. upp till 300 rubel.
  4. "Ritmonorm", "Nebilet", "Propanorm", "Allapinin" - 496 rubel. upp till 568 rubel.