Huvud / Åderbråck

Blockad av hjärtat 1 grader vad det är

Hjärtat är utan tvekan ett av de viktigaste organen i människokroppen. Och det viktigaste, om vi talar om hjärt-kärlsystemet - som ett slags pump pumpar det blod genom kärlen, vilket ger vävnader med näringsämnen och syre. Därför är det nödvändigt för en person att hjärtat fungerar korrekt och utan misslyckanden. Men det är tyvärr inte alltid fallet. En sjukdom är hjärtblod.

skäl

För att förstå orsakerna till hjärtats blockad måste du först förstå hur det fungerar. Hjärtans normala funktion utförs med hjälp av elektriska pulser som kommer från sinus-atriella noden. De går i sin tur in i atriumet, som som svar kontraherar och överför det vidare mot små grenar, vilket orsakar hjärtkollisioner.

Vad är kardial blockad och varför sker det? Detta kallas en av överträdelserna av denna process, kännetecknad av en minskad aktivitet av ovan nämnda atriella nod - som ett resultat är intervallet mellan sammandragningar avsevärt ökat.

Hjärtans arbete är normalt och med blockad

Förutsättningar för uppkomsten av symtom på hjärtblokad är andra sjukdomar som på ett eller annat sätt är förknippade med cirkulationssystemet eller ledningsförmågan hos vävnader. Dessa inkluderar sjukdomar som hjärttumörer, myxedem, diffusa bindvävssjukdomar, hjärtfel, myokardinfarkt, vissa typer av myokardit och andra. På liknande sätt kan utvecklingen av en blockad provocera läkemedelsförgiftning med vissa läkemedel för hjärtat eller lämpligt kirurgiskt ingrepp.

Hos friska personer med frekvent överexcitation av vagusnerven kan en ofullständig hjärtblokad också utvecklas: det orsakas av överdriven fysisk ansträngning, mindre ofta av stress. I mycket sällsynta fall är det märkt medfödd, med utseende av intrauterina patologier - barnet i sådana fall omedelbart diagnostiserats med hjärtsjukdom.

Otroligt nog är hjärtblocket annorlunda och manifesterar sig i alla i varierande grad, vilket beror på individuell predisposition, sjukdomsbrist och många andra faktorer. När man specifikt talar om de skadliga effekterna av hjärtkontraktion utmärker sig två huvudtyper av sjukdomen: partiell och fullständig blockad av hjärtat.

Partiell hjärtblokad uttrycks endast i pulsens fördröjda patency. Dess fara är att en person sällan fäster vikt vid mindre sjukdomar: symptomen är mycket lämpliga för de vanligaste tröttheten eller tillståndet efter en stressig dag.

Ofta är de helt obetydliga eller uttrycks som en liten yrsel eller mild sjukdom. Du kan upptäcka rytmans misslyckande endast på hjärtkroppen, upptagande av en kardiolog eller när du kontaktar en polyklinik.

Det verkar som om det ser obetydligt ut och det finns i allmänhet ingen speciell fara, men det är inte för ingenting att hjärtans blockad låter så skrämmande: alla störningar i cirkulationssystemet har en negativ effekt på en person och kan förvärras.

Ibland, om det finns ett fel i noden eller ledarsystemet, går inte pulsen alls. Som ett resultat kontrakt hjärtkammaren inte kontrakt. Det kommer en lång paus, kallad asystol eller Wenckebach-perioden - hjärtat rusar tillbaka med en ektopisk rytm, vilket medför en sammandragning. Således manifesterar en fullständig blockad av hjärtat sig, vilket genererar bradisystolia.

Och redan här hyser nya symtom och indispositioner:

Alla av dem är på något sätt kopplade till kränkningen av blodtillförseln: hjärtat blir oförmögrat att tillföra människokroppen tillräckligt med syre. En annan fara för hjärtat i hjärtat är hjärnans ischemi som orsakar en attack av MAS (Morgagni-Adams-Stokes syndrom), medvetslöshet åtföljd av liknande epileptiska anfall. Förutsättningarna för denna attack är: en stark feber i huvudet, svaghet, svår pall och medvetslöshet. I det här fallet kallas blockaden inte fullständigt, men momentan - kränkningar av hjärtritmen från det tillfälliga till det periodiska, manifesterade sig på automatismens nivå. Ofta resulterar de systematiska manifestationerna av MAS i patientens död.

Blockad av hjärtat är lätt förvirrad med vanlig trötthet

grader

Förutom den allmänna uppdelningen av hjärtblocket till helt och delvis, är den uppdelad i flera sorter beroende på vilken del av hjärtledningsförmågan som försämras.

Endast fyra grader av hjärtblok:

  • Atrioventrikulärt block;
  • sinoatrial;
  • intraventrikulär;
  • Atriell atrial.
  • Atrioventrikulär hjärtblokad uppträder vid nedsatt patency av pulsen genom den så kallade bunten av His.

Det finns tre typer av svårighetsgrad av sjukdomen:

  • Hjärtblock av 1 grad - uttrycks av pulsens långsamma passage, som endast kan detekteras med hjälp av ett EKG. I motsats till normal passage tid på 0,18 sekunder, med utvecklingen av denna typ av blockad denna tid fördubblas eller till och med högre.
  • Blockad av hjärtat 2 grader - med en ännu större ökning av intervallet går övergången till den andra kraften, som i sin tur har tre undertyper av Mobitz. På detta stadium växer bristande sammandragningar till patologi.
  • Hjärtblockad av 3 grader - Förstärkning av befintliga patologier av ledning upphör impulsen att strömma till den atrioventrikulära noden. Därefter börjar det sig själv, asynkront med impulsen som skickas.

diagnostik

Det är möjligt att diagnostisera hjärtats blockad entydigt genom att "förlora" en del av ventrikelernas sammandragningar, vilket kan ses även med en relativt liten avvikelse från normen.

För att mer specifikt diagnostisera och identifiera orsaken till dess utseende, tar läkare vanligtvis till en prövning av atropin. Det administreras till patienten och om hjärtblocket är ofullständigt eller har inget att göra med allvarliga patologier, sker symtom inom en halvtimme.

Vidare undersökning av överträdelserna sker på grundval av ett elektrokardiogram: i händelse av funktionsstörning i kontraktionspulsen kommer det omedelbart att ses att det går mycket långsamt från atriumet till ventrikeln.

Blockad av hjärtat på ett kardiogram

behandling

Det viktigaste vid sådana sjukdomar är att aldrig självmedicinera. Samråd med en kardiolog är absolut nödvändigt.

Behandling av hjärtblokade beror direkt på orsakerna till att det provocerats och vilken typ det är. Till exempel behöver inte antivoventrikulär blockad av 1 grad i behandling - det är tillräckligt att observera en specialist. Endast vid försvårande eller förekomst av komplikationer är det möjligt att starta läkemedelsbehandling. Om blockaden provoceras av någon annan sjukdom, bör huvudkrafterna kastas i det som källa till problemet.

För andra grader av hjärtblokade väljs behandlingen individuellt. Till exempel, för paraximal - det här är sympatomimetiska läkemedel eller atropin, men för distala piller i allmänhet kanske inte har den korrekta effekten och elektrisk stimulering kan behövas. Vid en skarp attack kan du ta hela eller hälften av tabletten "Euspiran". Patienten administreras ofta atropin. Försumma inte medicinsk behandling, det kan underlätta övergången av en fullständig blockad till en partiell.

Folkmekanismer

Om det inte finns för starka patologier eller för förebyggande kan behandling av hjärtblokade med folkmedicin också vara effektiv. Det första du behöver göra är att ändra din kost och livsstil. Det kommer att bli nödvändigt att utrota dåliga vanor för att minska sannolikheten för komplikationer. Och du kan inte ignorera symtomen på hjärtblokade manifestationer av hjärt blockad.

Vid plötslig yrsel eller skarpa tecken på trötthet rekommenderas att sluta, och det är bättre att sitta eller ligga ner efter att ha utfört en enkel manipulation: Ta djupt andetag, håll andan så mycket som möjligt och andas sedan ut. Gör detta tills huvudet slutar snurra.

Ett effektivt botemedel mot förebyggande av partiell blockad är tinktur av lilja-of-the-dalen blommor på vatten eller alkohol. Hawthorn är användbar.

Tinkturrecept: Lily of the valley Blommorna infunderas i vodka i 10 dagar i ett förhållande av 1: 3. Det accepteras: 10 droppar på ett halvt glas. Om på vattnet: 1 ч.л. Lily av dalen hälls ett glas kokande vatten - efter en timme kan det vara full, 2 matskedar varje. upp till fem gånger om dagen.

barn

Blockad av hjärtat hos ett barn kan endast vara om han har en medfödd sjukdom, vars orsak är utvecklingen av patologier före födseln. Deras närvaro är en av de mest frekventa orsakerna till död hos nyfödda.

Känna igen symtomen på hjärtblocket hos barn är inte svårt. Patienterna har en ohälsosam, cyanotisk färg i kroppen / läpparna (akrocyanos av huden), för rastlös eller lustlös. De tenderar också att ha hjärtklappning, de svettar mycket.

Men det finns inga enkla former av blockad i hjärtat i behandlingen av droger, men man får inte låta sakerna gå på egen hand - åtminstone måste kardiologen nära följa barnet.

Med en fullständig medfödd blockad är allt mycket mer komplicerat. Barnets tillstånd måste också noggrant övervakas med hjälp av ett EKG och en kardiolog och ta föreskrivna mediciner. Som regel är dessa speciella hormonella läkemedel, nootropics, antioxidanter och även elementära vitaminkomplex. Nödvändigt vald av en kvalificerad specialist. Om en sådan behandling är ineffektiv är en pacemaker nödvändig.

Vid en attack av MAS kan barnet hjälpas genom indirekt massage av hjärtat, atropin eller adrenalininsprutning.

utsikterna

Tröstprognos för hjärtblockering sker endast om patienten har symptom på partiell manifestation av det. Med en annan sjukdomsutveckling kan hjärtblokaden leda till fullständig funktionsnedsättning, särskilt mot bakgrund av andra störningar i hjärt-kärlsystemet.

Det enda alternativet i detta fall är bara implantationen av en elektrokardiostimulator, som kan hjälpa till att återställa åtminstone partiell arbetsförmåga.

Hjärtblockad

Blockad av hjärtat är en patologisk process som är associerad med hjärtets systemets impulser. Blockad av hjärtat är ett mycket vanligt fenomen, eftersom substratet för dess förekomst är hjärtsjukdom. Blockader i hjärtat kan utvecklas i moderns livmoder och förvärvas, permanent och övergående. Vissa blockader i hjärtat får inte manifestera sig och "maskera" under andra sjukdomar.

Komplett blockad av hjärtat präglas av upphörandet av excitering från de överliggande drivkrafterna för rytmen.

Ofullständigt hjärtblockering uppstår när impulserna hålls nere av ett ledande system. När det finns en fullständig blockad av hjärtat uppträder inte asystol, eftersom pacemakerns funktion tar över den underliggande noden. Som ett resultat minskar antalet hjärtkontraktioner, och hjärtstopp inträffar inte. Men sådant kompensationsarbete är ofta otillräckligt, vilket kan leda till hjärtsvikt.

Orsaker till hjärtsvikt

För att förstå orsaken till hjärtans blockad är det nödvändigt att förstå strukturen hos det ledande systemet. Den viktigaste bildningen som producerar en impuls är sinusnoden. Den ligger i den övre delen av det högra atriumet, mellan områdena av sammanflödet i de ihåliga venernas atrium. Sinusnodet innehåller två typer av celler: P-celler som har förmågan att producera en puls, och T-celler som ligger runt sinusnodens periferi och utför funktionen av impulsledning. Normalt är frekvensen av bildandet av pulser med en sinusnod på 60-80 per minut.

Från sinusnoden distribueras impulsen till atria på flera sätt. Främre bana eller väg Bachman genomför excitation till den främre väggen av den högra ventrikeln och den atriala skiljeväggen delar sig i en gren, vilken rör sig till den atrioventrikulära noden, och den gren, som rör sig till det vänstra förmaket. Mellanvägen, eller Wenckebach-vägen, passerar genom den interatriella septumen. Tract Torrelya respektive bakre pappersbana sträcker sig längs den undre kanten av skiljeväggen mellan förmaken till den atrioventrikulära noden spridda fibrer till väggen hos det högra förmaket. Normal impuls utbredning sker längs vägar Bachman och Wenckebach eftersom de är de mest korta.

Nästa "mål" fältet är i rörelse atrioventrikulärknutan eller nod-Aschoff Tawara. Dess läge ligger i nedre högra atrium till höger om förmaksskiktet. Huvuduppgiften för denna bildning är att skärpa ut de impulser som kommer från atriumet. När allt kommer omkring bildas inte varje impuls från atriumet i sinusnoden. Deras bildning kan förekomma i vissa delar av atriumet. Dessutom gör den atrioventrikulära noden inte sänder alla pulserna i sinustakykardi vid en frekvens av mer än 200 per minut. Den atrioventrikulära enheten i sig, tillsammans med hans bunt, kan generera excitation med en frekvens av 40-60 per minut.

Gysus bunt kommer från den atrioventrikulära noden (AV-noden). Han är sammansatt av två delar: en initial-avdelning som inte är i kontakt med myokardiell kontraktilitet, och förgrening Division, som är involverat i den fortsatta ledningen av excitation till ventriklarna.

Vänster och höger ben av hans bunt sänds till ventriklerna. Hjärtans vänstra ben bildar två grenar - fram och bak. I hjärtans ben finns fibrer av automatism, som också kan generera excitation med en frekvens av 15-40 per minut.

Purkinje-fibrer är de ultimata grenarna av hjärtans ledningssystem. De genomtränger hela myokardiet i ventriklarna.

Blockader av hjärtat kan uppstå som ett resultat av ledningssjukdomar.

Alla hjärtblockeringar är indelade i:

1. sinoaurikulyarnuyu blockade

2. blockad inuti atrierna

3. atrioventrikulär blockad

4. ventrikulär blockad

5. Blockad av hjärnans ben (fotben).

Blockad av hjärtat orsakar ofta funktionella och organiska skador. Organiska lesioner - en hjärtinfarkt följt av fokal eller diffus kardioskleros, kardiomyopati, myokardit, systemiska lesioner infarkt involverar hjärtledningssystemet, amyloidos, sarkoidos, cancer, neuromuskulära sjukdomar, hypertyroidism, diabetes mellitus.

Blockad av hjärtat kan uppstå med infektionssjukdomar, förgiftningar, en överdos av hjärtglykosider, novokainamid, kinidin.

Ibland kan ett hjärtblock vara medfödd. Till exempel sker atrioventrikulär blockad av den tredje graden hos 1 av 25 000 nyfödda.

Blockad av höger ben av hjärtat

Blockad av hjärtat kan ske som en blockad av buntens högra ben. Det manifesterar sig i fördröjda impulser eller i frånvaro av excitation i högerbenets inflytande. Oftast förekommer alla blockeringar i hjärtats ben hos patienter med olika hjärtfel, kardioskleros, hjärtinfarkt, hypertensiv sjukdom, myokardit.

Blockad av hjärtat kan åtföljas av utvecklingen av paroxysmal supraventrikulär takykardi, hjärtinfarkt. Observeras ofta hos män efter 40 år.

Blockad av hjärtats högra ben karakteriseras av vissa indikationer på elektrokardiografi. Ett sådant nederlag är mycket sällsynt och förekommer i 0,15-0,2% av alla blockader. 50% av blockaden av hjärtats högra ben hos patienter i ung ålder är inte associerade med hjärtsjukdom.

Den kliniska bilden av blockeringar av hjärtats högra ben, om det utvecklas utan en total blockad av Hisnus bunt, är inte symptomatisk. Klagomål hos patienten uppstår mot bakgrund av den underliggande sjukdomen. Diagnos utförs med hjälp av en standard elektrokardiografisk studie, Holter-övervakning.

Blockad av hjärtans vänstra fot

Blockaden i vänstra benet i hjärtat kan vara totalt och partiellt. Kompletta blockeringar av vänstra benet i bunten av His finns i 0,5-2% och efter 50 år - 9% av hjärtblodsfallet. Blockad av den främre delen av vänster fot i hjärtat står för 1-4,5% av fallen, den bakre grenen - 0,1%. Patologiska processer kan involvera en av grenarna på vänstra benet, och kanske en total blockad.

Blockeringar i vänstra benet kan kombineras med blockeringar i höger ben, vilket bildar en fullständig blockering av ventriklarna. Ofta blockad vänster grenblock tillsammans med hjärtinfarkt, vilket förvärrar bakomliggande sjukdom hemodynamiska sjukdom. Symtomen motsvarar huvudpatologin. Patienten klagar över att pressa retrosternal smärta, som inte slutar efter att ha tagit nitrater. Patienten åtföljs av känslor av rädsla för död, svaghet, klibbiga klibbiga kalla droppar av svett. Vid sjukhusvistelse identifieras tecken på hjärtinfarkt.

Hjärtblock i ventrikeln

Under blockaden av hjärtets ventrikel menas blockaden av den atrioventrikulära korsningen. Atrioventrikulärt hjärtblock kan vara av tre grader.

Hjärtans fullständiga blockad motsvarar den atrioventrikulära blockaden i den tredje graden. Blockad grad Jag noterade i 0,45-2% av befolkningen 60 år och äldre - i 4,5-14,4%, efter 70 år - 40% av befolkningen. I de flesta fall sker graden av ventrikulär III blockering mot hjärtinfarkt i atrioventrikulär föreningen. Alla AV-blockader är indelade i de födda före födseln och förvärvade. Med flödet delas de in i akut, övergående, kronisk. Enligt svårighetsgraden av sjukdomar puls uppdelad i AV-block I grad, II grad av uppdelning på Mobitts I, Mobitts II, en hög grad, och III grad. Den kliniska bilden av AV-block kan vara annorlunda: de kan vara asymtomatiska, är tillfälliga fynd på EKG, utveckla synkope, förvärras av koronar och hjärtinsufficiens finns förnimmelser pauser och avbrott i arbetet i hjärtat.

Heart Blockade Treatment

Alla antiarytmiska läkemedel är uppdelade i flera klasser. Den första klassen innehåller läkemedel som blockerar natriumkanaler.

Klass IA innehåller läkemedel Quinidin, Novokainamid, Rhythmelen.

Klass IB-läkemedel har en lidokainliknande åtgärd: Lidokain, Difenin.

Förberedelser av IC-klassen orsakar en skarp blockering av natriumkanaler, de inkluderar Ritmonorm, Enkainid, Giluritmal.

II-klassen av antiarytmiska medel innefattar beta-blockerare: Propranolol, Nadolol, Bisoprolol, Esmolol, Atenolol.

Tredje klassens läkemedel är läkemedel som blockerar kaliumkanaler: Amiodaron, Nibentan, Sotalol.

Klass IV-antiarytmiska läkemedel är läkemedel som har en deprimerande effekt på hjärtets ledningssystem. Dessa läkemedel Verapamil och Diltiazem. Men inte alla dessa droger kan stoppa hjärtblods attack och ibland även provocera denna attack av impulsledning.

Inte alla typer av hjärtblock kräver behandling och sjukhusvistelse. Blockaden av syndoatriets hjärta manifesteras av störningar i impulserna från sinusnoden till atriumet. Patienten känner en paus i hjärtats arbete, det finns en bradykardi i detta fall.

Behandling av sinoatriska hjärtblokken är densamma som i sinus bradykardi. Beroende på graden av hjärtblokade föreskrivs medicinering. Med ofullständiga sinoatriella blockader (I-II grader) klagar patienten av blekning, hjärtsvikt, tinnitus och huvudvärk. Blockad av hjärtat III-scenen eller fullständig blockad av hjärtat kräver brådskande behandling, eftersom bradykardi, som utvecklats i detta fall, är otillräcklig för blodtillförsel av alla organ och vävnader. Med ofullständig blockad av hjärtat, använd Atropine 0,1% lösning i en dos av 1,0 ml intravenöst. Den totala dosen av detta läkemedel får inte överstiga 0,04 mg per kg. Alupent 0,05% lösning i en dos av 1 ml intravenöst med utspädning i fysiologisk lösning med en hastighet av 8 droppar per minut.

Om ett komplett hjärtblock har utvecklats eller en sinoatriell blockad av den tredje graden, föreskrivs mer aggressiv terapi: Dopamin i en dos av 5-10 μg per kg per min. när utspätt i en lösning av glukos 5%, är administreringshastigheten 10-20 cap per minut. Dopaminadministration bör utföras i samband med EKG-kontroll, eftersom takykardi kan utvecklas tills ventrikelfibrillering. Istället för dopamin kan du använda adrenalin, vars koncentration är 0,1%, med en utspädning av 1 mg i 250 ml av en 5% glukoslösning med en hastighet av 10-20 capp / min. I avsaknad av läkemedelsbehandlingens effekt är det nödvändigt att genomföra elektrokardiostimulering på dess bakgrund. I det efterföljande, tillgripa installationen av den artificiella föraren av en rytm.

AV-blockad av 1: a graden utan kliniska manifestationer kräver ingen behandling. Ibland uppträder en sådan blockad av hjärtat hos idrottare av hög kategori.

AV-blockad II-grad Mobitz typ I behöver ingen drogbehandling om det inte finns några kliniska symptom. Om det finns ett brott mot hemodynamik, utse Atropine 0,1% lösning i en dos av 1 ml. Om atropin är ineffektivt utförs kardiostimulering mot den.

Om hjärtblocket har inträffat mot bakgrund av hjärtinfarkt, överstiger vi i adenosinen adenosin, vilket är härledda adenosinantagonister - adenofyllin eller eufillin. En långtgående blockad av andra graden kräver övervakning av patienten och mottagning av konduktivitetsförbättrande medel.

Med fullständig blockering av hjärtat används hjärtpacemaking för följande indikationer: akut hjärtsvikt, manifesterat av lungödem, arteriell hypotension, arytmogen kollaps; förekomsten eller förvärringen av myokardiell ischemi; svimningsattacker, särskilt i vila; utveckling av blockad under återupplivning blockad som en följd av en akut sjukdom. I andra fall används farmakoterapi. Vissa läkemedel kan stoppa hjärtats blockade, andra - orsaka en snabb ökning av den ventrikulära rytmen. Men syftet med dessa fonder är en - för att upprätthålla stabil hemodynamik.

Innan du tar medicin, bör du avbryta preparat som saktar ledningsförmågan. Dessa inkluderar beta-blockerare, hjärtglykosider, kaliumpreparat, kalciumkanalblockerare.

Nästa steg i behandlingen är klassificerings antikolinergika: Atropin vid 0,1% dosering av 1 ml intravenöst, men inte mer än 0,04mg / kg. Adrenomimetika, eller stimulanter av adrenalinreceptorer, är inte så effektiva i hjärtans blockad. De ökar myokardiell syreförbrukning och främjar utvecklingen av en allvarligare arytmi. Deras användning är motiverad endast om det inte finns någon möjlighet till hjärtstimulering. Dopamin i en dos av 5-20 mkg per kg per min. administreras intravenöst med en hastighet av 10-15 droppar per minut. Adrenalin - 0,1% - 1 ml intravenöst. Men droger som dopamin och adrenalin är en terapi av förtvivlan. rekommenderas därför att använda andra droger: Efedrin i en dos av 1 ml av en 5% lösning vikt / vikt och w / o, eller alupenta en dos av 1 ml 0,05% lösning löst i 200 ml koksaltlösning vid en hastighet av introduktion 8 droppar i min. Kanske administrering Izoproterinola -te 0,5% och en dos 1% av 1 ml per 250 ml glukos vid en hastighet av 20 droppar per minut.

Det är inte kontraindicerat vid AV-blockad, en kaliumsparande diuretikum. Hypotiazid i en dos av 100 mg en gång om dagen i 3-5 dagar. Natriumvätekarbonat administreras intravenöst i en dos av 100 ml av en 4% lösning. Soda ska administreras långsamt inom 30 minuter, eftersom ventrikelflimmer kan förekomma.

I händelse av en förlängd svimningspassning utförs en ryckig 2-3 slag med en komprimerad knytnäve i överkardialområdet och en indirekt hjärtmassage, följt av elektrisk hjärtstimulering. I händelse av ett konstant intag av svimningsattacker används permanenta pacemakers.

Kirurgisk behandling är den huvudsakliga metoden för behandling av AV-blockad. Det bör ta hänsyn till det faktum att blockaden av högre lokalisering konstant och hjärtblock i de nedre regionerna av kärlsystemet är benägna att progression. Indikationer för installation av en permanent pacemaker är indelade i klasser. Den första klassen innefattar följande stater: AV-block III graders eller snabbt progressiv blockad II utsträckning någon nivå, om det kombineras med symptomatisk bradykardi, arytmier, asystoli i 3 sekunder med episoder av hjärtfrekvens under 40 bpm. Också, de första klassens indikationer inkluderar tillstånd efter kateter ablation av AV-noden, i neuromuskulära sjukdomar som involverar AV anslutning, AV-block med bradykardi.

Klass IIa innehåller asymptomatisk hjärtstopp av III-talet. oavsett ursprungsort med en genomsnittlig hjärtfrekvens på mer än 40 per minut i vakna tillstånd, speciellt med expansion av hjärtgränserna och den icke-stabila funktionen hos vänstra ventrikeln. Den här klassen innehåller asymptomatisk AV-blockad av II-graden av typen Mobits II och I, liksom den svåra blockaden av I och II grader.

I klass IIb ingår AB-blockad I-grad hos patienter med otillfredsställande vänster ventrikulär funktion och symtom på hemodynamiskt misslyckande, neuromuskulära sjukdomar med AV-blockad av någon st.

Patienter som genomgått hjärtinfarkt implanteras med en pacemaker med en stabil blockad av II-III grad. Med manifestationen av AV-blockaden II-III st. Under den akuta perioden av hjärtinfarkt visas introduktionen av en tillfällig pacemaker. I samband med att en upprepad ledningsstörning kan uppstå, bör installationen av en permanent pacemaker fördröjas.

Behandling av ledningssjukdomar i hjärtat av hjärtat börjar med definitionen av indikationer för sjukhusvistelse. Vid behov måste valet av antiarytmisk behandling och den planerade patienten pacemakern vara inlagd på sjukhus. Behandling börjar med korrigering av elektrolytskador. Bör överges hjärtglykosider, beta-adrenoblocker, kalciumkanalblockerare, kinidin, novokainamid, rytmelin, rytmonomer.

Drogterapi består i utnämningen av Bellooid för 1 dragee 3-4 år. i d. Han har en atropinliknande effekt och lindrar bradykardi. Kontraindikation är glaukom. Theofyllin i en dos av 0,1 g 2-3 r. i d. Det används för att förbättra hjärtans ton. Allapinin i en dos av 25 mg var 8: e timme före måltid. I de flesta patienter med blockad uppstår panikattacker som bör undertryckas med klonazepam i tablettform vid 5 mg 2-3 r. på en dag. inom 3-5 dagar. Innan du tar medicin, behöver du rådgöra med en läkare, eftersom det finns biverkningar.

Kirurgisk behandling innebär implantering av en pacemaker när man blockerar två och tre strålar. En indikation för en konstant stimulant är också hjärtinfarkt med hjärtblokade.

Vid behandling av störningar i hjärtans ledningssystem kan du använda folkmedicinska lösningar. De kommer att skapa en positiv bakgrund för terapi. En av de användbara plantorna för detta är rosehip. Vid bryggning 5 msk. l. dess frukt i ½ liter vatten. Mash kokta frukter med honung och häll i den resulterande buljongen. Om du dricker sådant avkok innan du äter ¼ kopp, då kommer tillståndet att förbättras.

Häststången kan också ha positiva effekter på hjärt-kärlsystemet. Du måste brygga det i ett glas vatten i mängden två teskedar. Att konsumera 1 msk. sked varje 2 timmar.

Buljong från valerianens rötter för en st. sked varje gång innan du äter. Har en lugnande effekt, vilket är viktigt för sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Morwort, yarrow, cornflower påverkar väl impulsens beteende.

En viktig roll i behandlingen av hjärtblåsningar spelas också av återställandet av dagens normala regim, tillräcklig sömn, rätt sätt att leva, återställande av normalt kolesterol och fett i blodet. Med normaliseringen av dessa index regresserar den atherosklerotiska processen. Hos 70% av rökningspopulationen är risken för en aterosklerotisk skada högre än för icke-rökare. För att förebygga kardiosklerotiska processer är det nödvändigt att börja behandling av myokardit, kroniska infektioner, reumatisk feber i tid.