Huvud / Dystoni

Takykardi: Symptom och behandling

Låt oss förstå omedelbart vad är detta - takykardi? Den vanligaste varianten av hjärtrytmförstöring, som kännetecknas av en ökning av hjärtfrekvensen (hjärtfrekvensen) över 90 slag per minut, kallas takykardi. De viktigaste manifestationerna av snabb hjärtfrekvens är ångest, en känsla av brist på luft, yrsel och i svåra fall svimning. Patienter som lider av kardiovaskulära sjukdomar med takykardi är mottagliga för utveckling av cirkulationsinsufficiens. Den ledande mekanismen för förekomsten av en ökning av hjärtfrekvensen är de förändringar som leder till en ökning i sinusknutens automatik.

Takykardi med ett hälsosamt hjärta

Takykardi hos friska personer observeras i fallet med:

 • fysiska, känslomässiga och stressiga situationer
 • abrupta förändringar i kroppens position;
 • dricka te, kaffe, alkohol och andra aktiva substanser;
 • ökad kroppstemperatur;
 • några patologiska processer i kroppen.

Hos barn under 7 år är takykardi ett normalt fysiologiskt tillstånd.

Klassificering av takykardi

Beroende på orsaken är de patologiska och fysiologiska formerna av ökningen i hjärtfrekvensen utmärkande. Det senare sker under de ovan beskrivna förhållandena. Den patologiska varianten kan utvecklas med olika sjukdomar.

Icke-fysiologisk takykardi är farlig på grund av dess komplikationer och vissa samtidiga tillstånd. I synnerhet är det ett brott mot blodcirkulationen i hjärtkamrarna och reducerar blodutlösningen i det mänskliga kärlsystemet. Detta leder till lägre blodtryck och försämring av blodcirkulationen i alla system och organ i kroppen, hypoxi (brist på syre) utvecklas. En långsiktig stabil ökning av hjärtfrekvensen minskar hjärtmusklernas kontraktilitet, hypertrofi (ökning) i ventriklarna och atriären uppträder. Sådan cardiopati kompliceras ofta av olika typer av arytmier, inklusive dödliga.

Beroende på ursprunget till excitationskällan finns det två huvudtyper av patologi:

 1. Sinus takykardi. Det uppstår som ett resultat av att aktiviteten ökar i hjärtrytmens huvudkälla - sinusnoden. Detta alternativ ökar hjärtfrekvensen gradvis, rytmen förblir korrekt och stiger till 120 slag per minut.
 2. Ektopisk takykardi. I detta fall kan pulser genereras var som helst: i det ledande systemet, atria eller ventrikler. Beroende på platsen kallas en ökning av hjärtfrekvensen paroxysmal ventrikulär eller supraventrikulär takykardi. Här uppstår anfall plötsligt. Frekvensen av sammandragningar är mycket mer än 120 per minut. Sådana paroxysmer (anfall) kan pågå som ett par minuter och flera dagar.

Orsaker till takykardi

Takykardi förekommer både hos friska människor och hos personer med vissa sjukdomar. Åldersgrupper är också helt olika. Orsakerna till takykardi är uppdelade i icke-hjärt- och hjärtkärl (extrakardiell och intrakardiell).

Bland personer som lider av kardiovaskulära sjukdomar kan takykardi vara en av manifestationerna:

 • IHD (ischemisk hjärtsjukdom);
 • hjärtsvikt i akuta och kroniska former;
 • myokardinfarkt;
 • reumatiska och medfödda hjärtfel
 • arteriell hypertoni (hypertoni);
 • endo- eller myokardit
 • perikardit och olika kardiomyopatier;
 • postinfarkt och aterosklerotisk kardioskleros.

De invasiva fysiologiska faktorerna som orsakar takykardi är vanligtvis förknippade med fysisk ansträngning eller känslomässigt tillstånd hos en person.

De flesta arytmier representeras av takykardi av neuralgenesen. De är förknippade med nedsatt funktion av de subkortiska elementen och hjärnans cortex. Orsaken kan fungera som ett brott mot det autonoma nervsystemet. Dessa inkluderar:

 • neuroser;
 • några psykoser;
 • NDC (neurokirurgisk dystoni).

Sådana tillstånd är mestadels utsatta för ungdomar med ett labilt nervsystem.

Andra extrakardiella faktorer inkluderar:

 1. Anemi.
 2. Hypoxemi (brist på syre i blodet).
 3. Akut vaskulär insufficiens:
  • chock;
  • kollapsa;
  • svimning;
  • akut blödning.
 4. Endokrina patologi:
  • ökad nivå av adrenalin i feokromocytom;
  • tyreotoxikos.
 5. Anfall av akut smärta.

Takykardi uppträder också som svar på en ökning av kroppstemperaturen i inflammatoriska infektionssjukdomar. Med hjärtinfarkt, lunginflammation, tuberkulos och andra sjukdomar ökar hjärtfrekvensen med 10 slag med en temperaturökning på 1 grad. Hos barn är storleken på ökningen av myocardiums sammandragningar något mindre.

Takykardi, orsakad av en förändring i sinusnoden, uppträder när vissa medicinska och kemiska ämnen verkar på det. Dessa inkluderar:

 • sympatomimetika (adrenalin);
 • holinoblokatorisk (Atropin, Platifillin);
 • glukokortikoider / kortikosteroider (Prednisolon, Dexametason);
 • diuretika (furosemid);
 • sköldkörtelstimulerande hormoner;
 • alkohol, nikotin och koffein.

Några av dessa ämnen indirekt påverkar sinusnoden, vilket ökar tonen i det sympatiska nervsystemet. En sådan takykardi i medicin kallas reflex.

Sinus takykardi är adekvat och otillräcklig. Tillräckligt är ett kompensationssvar mot fysisk stress eller känslomässig stress. Otillräcklig takykardi är dåligt förstådd. Det åtföljs av en känsla av brist på luft och en känsla av ett starkt hjärtslag. I detta fall beror ökningen av hjärtfrekvens inte på de ovan beskrivna faktorerna.

Symptom och manifestationer av takykardi

Alla symtom på takykardi beror på patologin och dess längd. Många manifestationer är en följd av den underliggande sjukdomen.

Fysiologisk takykardi i ung ålder har ofta inga manifestationer och subjektiva förnimmelser. Vid förfall kan ett sådant tillstånd åtföljas av hjärtklappning eller tyngd i hjärtat. Hos patienter som lider av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet manifesteras takykardi ofta av andfåddhet, bröstsmärta. I vissa fall kan ökad hjärtfrekvens öka graden av hjärtsvikt.

Otillräcklig sinus takykardi manifesteras av andfåddhet, frekvent yrsel, ökad trötthet, minskad effektivitet och aptit. Detta beror på en överträdelse av hemodynamik (cirkulation).

Paroxysmalt flöde är mycket farligare. Detta gäller särskilt för ventrikulära takykardier. På dem finns en avsevärd överträdelse av hemodynamiska indikatorer upp till svikt och hjärtstopp. Dessutom lider alla organ och vävnader i kroppen av brist på syre och näringsämnen.

Vad är hjärtets farliga takykardi?

Förutom obehagliga känslor döljer den långvariga kursen av takykardi mer allvarliga komplikationer. På grund av hjärtets ineffektivitet ökar dess sårbarhet och bärbarhet. En annan farlig följd av takykardi kan vara utvecklingen av kroniskt hjärtsvikt som leder till utveckling av hjärtarytmi och ledningssjukdomar i hjärtat (förekomsten av blockeringar).

Vid kronisk ischemisk hjärtsjukdom och hjärtsvikt kan takykardi föregås av:

 • arytmisk chock;
 • akut vänster ventrikulär misslyckande (hjärtacma och kardiogent lungödem);
 • akut cirkulationsinsufficiens i hjärnan.

Denna variant av rytmförstöring, som paroxysmal förmaksflimmer tillsammans med takykardi, leder till ökad trombos och efterföljande myokardinfarkt och ischemisk stroke. Möjlig tromboembolism hos lungartären (PE) och ventrikelflimmer med dödlig utgång.

diagnostik

Huvudforskningen för att bestämma typen av takykardi är elektrokardiografi (EKG). När en paroxysmal icke-permanent form kräver daglig övervakning av Holter. Så du kan identifiera alla fall av rytmförstöring under dagen.

Artificiellt EKG med friskt hjärta och takykardi

I närvaro av takykardi kommer ekkokardiografi att bestämma hjärtkammarens storlek, graden av myokardiell slitage, valvulärapparatens patologi och förändringen i kontraktilitet. MRI (magnetisk resonansbildning) kommer att bidra till att bestämma medfödda missbildningar.

Om kirurgisk behandling är indicerad för att förebygga takykardi är det viktigt att utföra en elektrofysiologisk undersökning före operationen. Detta är nödvändigt för att studera uppförande av en nervimpuls längs hjärtans ledningssystem och bestämma mekanismen för sjukdomsutvecklingen.

För att bestämma orsaken till takykardi eller i syfte att utesluta dem:

 • ett allmänt blodprov
 • elektroencefalografi;
 • blodprov för sköldkörtelhormoner.

Behandling av takykardi

Fysiologisk takykardi är ett tillstånd som inte kräver någon medicinsk intervention. Behandlingen av någon annan takykardi är baserad på förebyggande av orsaken som orsakade det. Terapi bör utföras endast under överinseende av en specialist.

För att börja är det nödvändigt med eliminering av alla provokationsfaktorer. Det är nödvändigt att utesluta:

 • starkt te;
 • kaffe;
 • nikotin;
 • alkohol;
 • ökad fysisk och emotionell stress.

Sinus takykardi av neurogen natur behandlas tillsammans med neurologer. I detta fall är behandlingsbasis psykoterapi och användning av lugnande medel och neuroleptika. Dessa inkluderar Relanium, Seduxen, Tranquilan.

I patologi orsakad av kompensationsmekanismer (vid anemi eller hypotyroidism) är det nödvändigt att eliminera orsaken. Med en sådan takykardi kan direkt medicinsk depression av hjärtfrekvensen leda till en kraftig minskning av blodtrycket och utvecklingen av vaskulär insufficiens.

Takykardi mot bakgrund av tyrotoxikos behandlas tillsammans med endokrinologer. Administreringen av thyreostatiska läkemedel och betablockerare är föreskriven (Metoprolol, Anaprilin). Om patienten har kontraindikation mot den sista gruppen läkemedel kan kalciumantagonister (Diltiazem, Verapamil) ordineras.

Sinus takykardi med kroniskt hjärtsvikt behandlas med en kombination av de ovan beskrivna beta-blockerarna med hjärtglykosider (Digoxin, Korglikon, Strofantin).

Målhjärtfrekvensen för varje patient ska vara individuell, så vid en vuxen i vila bör denna siffra inte överstiga 80 - 90 slag per minut. Patienter som lider av ischemisk hjärtsjukdom bör fästa vid 55-60 slag per minut.

En ökning av tonen i vagusnerven leder också till en minskning av hjärtfrekvensen. För att göra detta, tryck helt enkelt på ögonbollarna genom de slutna ögonlocken. I avsaknad av effekten av alla ovanstående läkemedel och åtgärder är det lämpligt att administrera antiarytmiska ämnen (Cordarone, Propafenone).

När en ventrikulär takykardi uppstår är akutvård och sjukhusvård nödvändig.
Ibland används en kirurgisk metod för behandling med långvarig hållning, en otrarlig takykardi. Det består i ablationen (radiofrequency cauterization) av en specifik del av myokardiet som orsakar arytmi.

utsikterna

Fysiologisk takykardi utan uttalade manifestationer är inte farlig för människors liv och hälsa. En vidhängande ökning av hjärtfrekvens hos patienter med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet kan vara farligt. Möjlig förvärring av hjärtsvikt fram till döden.

förebyggande

Förebyggande av all otillräcklig takykardi är att hantera en hälsosam livsstil och snabb behandling av hjärt- och extrakardiologiska patologier.

Takykardi är således en ökning av hjärtfrekvensen. Dess manifestationer beror direkt på orsaken och typen av sjukdomen. Behandlingen syftar till att eliminera orsaken som orsakade snabb hjärtatslag. Sjukdomens prognos beror också på typen av takykardi och närvaron av samtidiga sjukdomar.

takykardi

takykardi - Typ av arytmi, kännetecknad av en hjärtfrekvens på mer än 90 slag per minut. En variant av normen, takykardi anses vara en ökning av den fysiska eller emotionella belastningen. Patologisk takykardi - en följd av sjukdomar i kardiovaskulära eller andra system. Det manifesteras av hjärtklappning, pulsation av nackens kärl, ångest, yrsel, svimning. Kan leda till utveckling av akut hjärtsvikt, hjärtinfarkt, IHD, hjärtstillestånd.

takykardi

takykardi - Typ av arytmi, kännetecknad av en hjärtfrekvens på mer än 90 slag per minut. En variant av normen, takykardi anses vara en ökning av den fysiska eller emotionella belastningen. Patologisk takykardi - en följd av sjukdomar i kardiovaskulära eller andra system. Det manifesteras av hjärtklappning, pulsation av nackens kärl, ångest, yrsel, svimning. Kan leda till utveckling av akut hjärtsvikt, hjärtinfarkt, IHD, hjärtstillestånd.

I hjärtat av utvecklingen av takykardi är den ökade automatiken av sinusnoden, som normalt sätter takten och rytmen av hjärtkontraktioner eller ektopiska centra för automatik.

Känslan av personen i hjärtat (mer frekvent och ökad hjärtfrekvens) inte alltid ange sjukdom. Takykardi visas i friska människor under träning, stress och nervös retbarhet med brist på syre och luft med hög temperatur, under inflytande av vissa droger, alkohol, kaffe, med en kraftig förändring i kroppsposition från horisontellt till vertikalt, och så vidare. D. takykardi hos barn under 7 år anses vara en fysiologisk norm.

Utseendet på takykardi i övrigt friska människor på grund av de fysiologiska kompensationsmekanismer: aktiveringen av det sympatiska nervsystemet, frisläppandet av adrenalin i blodet, vilket leder till en ökad hjärtfrekvens som svar på en extern faktor. Så snart effekten av den externa faktorn upphör, återgår hjärtfrekvensen gradvis till normal. Tachykardi följer emellertid ofta ett antal patologiska tillstånd.

Klassificering av takykardi

Med tanke på orsakerna till acceleration av hjärtfrekvensen, utsöndrar fysiologisk takykardi som uppstår under normal drift av hjärtat som en adekvat kroppens reaktion på vissa faktorer, och patologisk utveckla ensam på grund av medfödd eller förvärvad hjärt- eller annan sjukdom.

Patologisk takykardi är ett farligt symptom, eftersom det leder till en minskning av volymen av blodutflöde och andra störningar av intrakardiell hemodynamik. Med alltför frekventa hjärtklappning kamrarna inte har tid att fylla med blod, minskad hjärtminutvolym, sänkt blodtryck, försvagad blodflödet och syre till organ, bland annat till hjärtat. Långvarig minskning av hjärtets effektivitet leder till arytmogen kardiopati, kränkning av hjärtkontraktilitet och ökning av volymen. Dålig blodtillförsel till hjärtat ökar risken för att utveckla ischemisk sjukdom och hjärtinfarkt.

Enligt källan som genererar elektriska impulser i hjärtat utmärks takykardi:

 • sinus - utvecklas med en ökning i sinus (sinoatrial) nodans aktivitet, som är den främsta källan till elektriska impulser, som sätter hjärtfrekvensen som normalt;
 • ektopisk (paroxysmal) takykardi hastighet med vilken generatorn är belägen utanför sinusknutan - atrial (supraventrikulär) eller ventriklarna (ventrikulär). Vanligtvis förekommer i form av attacker (paroxysmer), som börjar och slutar plötsligt, varar från flera minuter till flera dagar, medan hjärtfrekvensen är ständigt hög.

För sinus takykardi kännetecknas av en ökning i hjärtfrekvensen till 120-220 slag per minut, en gradvis inledning och den högra sinushjärtans rytm.

Orsaker till sinus takykardi

Sinus takykardi förekommer i olika åldersgrupper, oftare hos friska människor, såväl som hos patienter med hjärt- och andra sjukdomar. Framväxten av sinus takykardi underlättas av intrakardiella (hjärt-) eller extrakardiella (icke-hjärtiska) etiologiska faktorer.

Sinustakykardi hos patienter med hjärt-kärlsjukdom är ofta ett tidigt symptom på hjärtsvikt eller vänsterkammardysfunktion. För intrakardiella orsaker till sinus takykardi inkluderar: akut och kronisk kronisk hjärtsvikt, hjärtinfarkt, allvarlig angina pectoris, reumatisk myokardit, toxiska, smittsamma och andra ursprung, kardiomyopati, cardio, hjärtsjukdomar, bakteriell endokardit, perikardiell och adhesiva perikardit.

Bland de fysiologiska noncardiac orsakerna till sinustakykardi kan vara fysisk stress, emotionell stress, medfödda egenskaper. Neurogena takykardi utgör majoritets- och utanför hjärtat arytmier associerade med primär dysfunktion av hjärnbarken och basala ganglier samt störningar i det autonoma nervsystemet: neuroser, psykoser, affektiva (emotionell takykardi), neuro dystoni. Neurogen takykardi utsätts oftare ungdomar med labilt nervsystemet.

Bland andra faktorer utanför hjärtat takykardi inträffar endokrina störningar (hypertyreoidism, ökade produktionen av adrenalin i feokromocytom), anemi, akut cirkulationssvikt (chock kollaps, akut blodförlust, synkope), hypoxemi, akuta smärtattacker (t.ex. renal kolik).

Utseendet av takykardi kan orsaka feber, utvecklas med olika infektiösa och inflammatoriska sjukdomar (lunginflammation, angina, tuberkulos, sepsis, bränninfektion). En ökning av kroppstemperaturen vid 1 ° C leder till en ökning av hjärtfrekvensen, jämfört med det vanliga, barnet med 10-15 slag per minut och den vuxna - med 8-9 slag per minut.

Farmakologisk (läkemedel) och giftiga sinustakykardi inträffar vid inverkan på funktionen hos sinusknutan läkemedel och kemikalier: sympatomimetika (adrenalin och noradrenalin) vagolitikov (atropin), aminofyllin, kortikosteroider, sköldkörtelstimulerande hormoner, diuretika, gipotenzivyh droger, koffein (kaffe, te), alkohol, nikotin, gifter (nitrater) och andra. Vissa ämnen har ingen direkt verkan på sinusknutan funktionen och orsaka så kallade reflextakykardi genom att öka tonen trevlig yo matic nervsystemet.

Sinus takykardi kan vara adekvat och otillräcklig. Otillräcklig sinus takykardi kan kvarstå i vila, inte beroende av belastningen, tar medicinering, åtföljd av en känsla av stark hjärtklappning och brist på luft. Detta är en sällsynt och dåligt studerad sjukdom av okänt ursprung. Förmodligen är det associerat med en primär lesion av sinusnoden.

Symptom på sinus takykardi

Förekomsten av kliniska symptom på sinus takykardi beror på graden av svårighetsgrad, varaktighet, arten av den underliggande sjukdomen. Med sinus takykardi kan subjektiva symptom vara frånvarande eller mindre: hjärtklappningar, obehagliga känslor, känslor av tyngd eller smärta i hjärtat av hjärtat. Otillräcklig sinus takykardi kan uppenbaras av långvarig hjärtklappning, en känsla av brist på luft, andfåddhet, svaghet, frekvent yrsel. Det kan vara trötthet, sömnlöshet, minskad aptit, prestanda, förvärrande humör.

Graden av subjektiva symptom dikteras av den underliggande sjukdomen och tröskeln för känsligheten hos nervsystemet. I hjärtsjukdomar (till exempel koronär ateroskleros) kan en ökning av antalet hjärtslag orsaka attacker av angina pectoris, försämring av symtom på hjärtsvikt.

Med sinus takykardi noteras en gradvis början och ett slut. I fall av svåra symtom av takykardi kan avspegla cirkulationsstörningar i olika organ och vävnader på grund av en minskning i hjärtminutvolym. Det finns yrsel, ibland svimning. med lesioner av cerebrala kärl - fokal neurologiska störningar, konvulsioner. Takykardi inträffar under långvarig sänkning av blodtryck (hypotension), diures minskning, kalla extremiteter observerats.

Diagnos av sinus takykardi

Diagnostiska åtgärder vidtas för att identifiera orsaken (hjärtsår eller icke-hjärtfaktorer) och differentiering av sinus och ektopisk takykardi. EKG hör till ledande roll i differentialdiagnos av typen takykardi, bestämning av frekvens och rytm av hjärtkollisioner. Den dagliga övervakningen av EKG av Holter är mycket informativ och absolut säker för patienten, avslöjar och analyserar all sorts störd hjärtrytm, förändringar i hjärtaktiviteten vid tillstånd av vanlig patientaktivitet.

Ekokardiografi (ekokardiografi), hjärt MRI (magnetisk resonanstomografi) utfördes för att detektera den intrakardiella patologi orsakar patologisk takykardi EFI (elektrofysiologisk studie) hjärta, studera spridningen av den elektriska pulsen på hjärtmuskeln, för att bestämma mekanismen för takykardi och hjärtledningsstörningar. Ytterligare metoder studier (fullständig blod, bestämning av tyroidstimulerande hormon i blodet, hjärnan och EEG al.) Tillåt att utesluta blodsjukdomar, endokrina störningar, patologiska CNS-aktivitet och m. P.

Behandling av sinus takykardi

Principerna för behandling av sinus takykardi bestäms först och främst av orsakerna till dess förekomst. Behandling bör utföras av en kardiolog tillsammans med andra specialister. Det är nödvändigt att eliminera faktorer som bidrar till ökad hjärtfrekvens: utesluta koffeinhaltiga drycker (te, kaffe), nikotin, alkohol, kryddig mat, choklad; skydda dig mot psyko-emotionell och fysisk överbelastning. Med fysiologisk sinus takykardi krävs ingen behandling.

Behandling av patologisk takykardi bör syfta till att eliminera den underliggande sjukdomen. Med extrakardiell sinus takykardi av neurogen natur behöver patienten samråd med en neurolog. I behandlingen använd psykoterapi och lugnande medel (luminala, lugnande medel och neuroleptika: mebicar, diazepam). Vid reflex takykardi (med hypovolemi) och kompensatorisk takykardi (med anemi, hypertyreoidism) är det nödvändigt att eliminera orsakerna som orsakade dem. Annars kan behandling som syftar till att minska hjärtfrekvensen leda till en kraftig minskning av blodtrycket och förvärra hemodynamiska störningar.

Med sinus takykardi på grund av tyrotoxikos används β-adrenoblocker förutom de sköldkörtelmedierade sköldkörtelmedicinna som föreskrivs av endokrinologen. Pre-blockerare av gruppen oxyprenolol och pindolol föredras. Om det finns kontraindikationer för β-aderonoblokatoram använda alternativa läkemedel - kalciumantagonister negidropiridinovogo serien (verapamil, diltiazem).

Med sinus takykardi på grund av hjärtsvikt tilldelas i kombination med β-adrenoblocker hjärtglykosider (digoxin). Målpuls bör väljas individuellt beroende på patientens tillstånd och hans underliggande sjukdom. Den målsökande hjärtfrekvensen med stenokardi är vanligtvis 55-60 slag per minut; med neurokirurgisk dystoni - 60 - 90 slag per minut, beroende på subjektiv tolerans.

Med paraxismal takykardi kan en ökning av vagus nervens ton uppnås genom en speciell massage - genom att trycka på ögonbollarna. I frånvaro av effekt som administreras intravenöst antiarytmiskt läkemedel (verapamil, amiodaron, etc.). Patienter med ventrikulär takykardi kräver akutvård, akut sjukhusvistelse och anti-återfallande antiarytmisk behandling.

När otillräcklig sinustakykardi, ineffektiviteten b-blockerare och i händelse av en betydande försämring av patienten, används transvenös hjärt RFA (återställa normal hjärtrytm genom kauterisation av ett drabbat område av hjärtat). I avsaknad av en effekt eller ett hot mot patientens livstid utförs en kirurgisk operation av implantationen av pacemakern (PEC) - en artificiell pacemaker.

Prognos och förebyggande av sinus takykardi

Sinus takykardi hos patienter med hjärtsjukdom är oftast en manifestation av hjärtsvikt eller vänster ventrikel dysfunktion. I dessa fall kan prognosen vara ganska allvarlig eftersom sinus takykardi är en återspegling av hjärt-kärlsystemets reaktion till en minskning av utstötningsfraktionen och en störning av intrakardiell hemodynamik. I fallet med fysiologisk sinus takykardi, även med uttalade subjektiva manifestationer, är prognosen tillfredsställande.

Förebyggande av sinustakykardi är tidig diagnos och snabb behandling av hjärtsjukdomar, eliminering av extra hjärt faktorer som bidrar till utvecklingen av störningar i hjärtfrekvensen och funktion sinusknutan. För att undvika allvarliga konsekvenser av takykardi, följ rekommendationerna för en hälsosam livsstil.

Palpitation: ökad och normal, orsakerna till frekventa, hur och vad ska man behandla?

Vårt hjärta är utformat på ett sådant sätt att det i händelse av fysisk eller känslomässig stress (stress) måste pumpa mer blod för att tillgodose behovet av skelettmuskler i syre. Detta är nödvändigt, eftersom "djur", den biologiska delen av mänsklig natur under stress följer den gamla principen om "beat, fear, run" för att överleva. För detta börjar hjärtat att komma ihop oftare, vilket ökar minutvolymen pumpat blod. Det finns en takykardi, eller en ökning av hjärtfrekvensen över 90 slag per minut, som känns eller inte känns av en person i form av en känsla av snabb hjärtslag.

hjärtklappning (takykardi) på EKG

Men inte alltid hjärtfrekvensens frekvens är normal fysiologisk reaktion av kroppen till belastningen, eftersom det kan uppstå i vila och vara en följd av funktionell eller organisk patologi i hjärt-kärlsystemet.

Orsaker till hjärtklappning

Bland de villkor som kan orsaka snabb hjärtfrekvens kan urskilja fysiologiska, det vill säga tiden för action med själv återställande av normal hjärtrytm och onormalt, det vill säga som är en stor variation av sjukdomar i hjärtat eller andra organ.

Fysiologiska orsaker

 1. Fysisk belastning - löpning, snabb lång promenad, simning, sportspel,
 2. Psykoterapeutisk belastning - akut och kronisk stress, panikattack, svår skräck, psykisk överbelastning,
 3. Starka känslor - ilska, glädje, raseri, etc.,
 4. Graviditet - på grund av en generell ökning av blodvolymen i kroppen av den gravida kvinnan, samt på grund av den ökade belastningen på hennes hjärta, det finns en allt snabbare av hjärtfrekvensen, som inte kräver behandling om det inte avslöjas andra patologiska orsaker, medan en kvinna lider ofta rytm på ett tillfredsställande sätt.

Patologiska förhållanden

1) kardiologisk

a) Funktionella överträdelser av CAS-regleringen:

 • Vegeta-vaskulär dystoni (VSD, neurosirkulationsdystoni) - Överträdelser av reglering av vaskulär ton, vilket resulterar i en reflexökning i hjärtfrekvensen,
 • Dysfunktion i sinusnoden (pacemaker), som manifesterar sig i sinus takykardi,
 • Skarpa förändringar i blodtrycksnivån (inom VSD, det vill säga på grund av kroppens funktionella egenskaper), vilket resulterar i att hjärtat reflexivt reagerar på en accelererad rytm som svar på reducerat blodtryck.

b) Myokardins organiska tillgivenhet:

 • Myokardinfarkt, akut eller överförd för en tid sedan,
 • Hjärtfel, medfödd eller förvärvad natur,
 • Arteriell hypertoni, särskilt långvarig eller med högt blodtryck,
 • Kardioskleros, det vill säga bildandet av ärrvävnad i stället för den vanliga hjärtmuskeln, till exempel efter inflammation i myokardiet (myokardit) eller akut hjärtinfarkt,
 • Kardiomyopati - sjukdomar som åtföljs av förändring i hjärtmuskulaturens struktur - hypertrofi (ökning av myokardens massa) eller dilatation (uttunning av hjärtmuskeln och expansion av hjärtkaviteterna).

I sjukdomar sådana hjärtklappning takykardi kan uppstå när hjärtat kontrakt ofta, men korrekt, liksom förmaksflimmer eller andra typer av takyarytmier, när rytmen i täta och fel, det vill säga, hjärtat slår oregelbundet.

2) Icke-kardiologisk

Sjukdomar hos andra organ och system:

 1. Sjukdomar i sköldkörteln, i synnerhet autoimmuna lesioner eller goiter, åtföljd av en förhöjd nivå av hormoner i blodet - hypertyreoidism,
 2. Sjukdomar i mag-tarmkanalen - gastrit, magsår, membranbråck etc.,
 3. Sjukdomar i andningsorganen - kroniska obstruktiva bronkit, bronkial astma, speciellt om patienten använder inhalatorn, den aktiva substans som ökar graden av hjärtfrekvensen (Berodual, salbutamol, berotek etc.)
 4. feber,
 5. Akuta infektiösa och purulenta sjukdomar,
 6. anemi,
 7. Alkohol, nikotin, narkotiska och andra typer av förgiftning,
 8. Akut förgiftning,
 9. Dysfunktioner med dystrofi,
 10. Tumörer i hjärnan, mediastinum, terminalstadiet av onkologiska processer i kroppen,
 11. Många typer av chock (brännskador, traumatiska, hemorragiska etc.).

Symtom och manifestationer av snabb hjärtfrekvens

Kliniskt hjärtslag sensation kan variera kraftigt från patient till patient beroende på det orsakande faktorer, såväl som de psyko-emotionella egenskaper och känslighet av den totala kroppen. I vissa fall snabba rytmen känns av patienten som en svag obehaglig känsla av obehag i bröstet, i den andra - som en stark hjärtat slår med en mängd "inversion, fädning, stopp," etc. i pulsen kraftigt påskyndas (mer än 100-120 per minut) patienter.. kan beskriva deras känslor på detta sätt - "hjärtat darrar, skakar som en hare svans." Ibland känner patienterna i allmänhet inte den accelererade hjärtfrekvensen alls.

Vanligtvis manifest paroxysmal hjärtklappning, och försvinner som avskaffandet av utfällning faktorer i fallet med den fysiologiska naturen hos några minuter, men ibland ett sådant angrepp kan fördröjas i timmar, dagar eller veckor.

När patienten ingen hjärtsjukdom eller andra organ, och snabb puls orsakas av tillfälliga faktorer, efter eliminering av orsaken (vila, upphörande av fysisk aktivitet, uteslutning av en stressande situation) indikatorer kommer i hjärtrytmen hastighet (60-90 per minut). Om det finns en viss sjukdom kan det vara nödvändigt att använda mediciner eller behandla denna sjukdom för att eliminera obehagliga symptom.

Med vilka andra symtom kan hjärtslag kombineras?

Hos individer med vegetativ-vaskulär dystoni ökad hjärtfrekvens kan vara associerad med svåra psycho manifestationer, såsom gråt, irritabilitet, aggressivitet, samt vegetativa reaktioner - svettning, blekhet, tremor av lemmar, huvudvärk, illamående, kräkningar, lågt blodtryck nummer. I uttalade fall hos sådana patienter följer hjärtens accelererade rytm en panikattack.

Om det finns en hög nivå av sköldkörtelhormoner (Hyperthyroidism, tyreotoxikos) patienten noterar anfall av hjärtklappning, svettning kombinerade, inre darr över hela kroppen, viktminskning med förbättrad aptit, visuellt uppenbar ökning av ögon slitsar och "utbuktning" av ögongloben.

Om vi ​​talar om förhållandet triggers för olika sjukdomar, kan det utlösa takykardi något - träning eller stress vid hjärtsvikt, antagandet av en horisontell position efter måltid (speciellt på natten) vid sjukdomar i magen, en överdos av inhalerade läkemedel för astma och så vidare..

Farliga symptom att se upp för!

Takykardi kan vara ett symptom på vissa livshotande tillstånd, såsom om de fel i hjärtat och en känsla av palpitationer i kombination med svår smärta i vänster sida av bröstet, mellan axlarna eller bröstkorgen, och åtföljs av en plötslig kraftig försämring av en kallsvett, andfåddhet, kan misstänkas hos patient akut hjärtinfarkt.

I kombination med täta hjärtklappning andnöd, andnöd, kvävning hosta med rosa skummande slem eller utan det, kanske du tänker på i början av akut vänsterkammar hjärtsvikt. Speciellt kraftigt dessa symtom kan uppstå på natten när förbättrad venös trängsel i lungorna och kan utveckla hjärt astma och lungödem.

I de fall där snabb puls åtföljs av en känsla av oregelbundna hjärtslag, kan du tänka om farliga rytmrubbningar som förmaksflimmer, ofta prematura slag, syndromet av "Taha-Brady" med sjuka sinus syndrom, vilket kan leda till medvetslöshet eller till och med hjärtstillestånd.

Särskilt farligt är ventrikulär takykardi och frekvent ventrikulär extrasystol, som uppvisar en mycket snabbare hjärtfrekvens och åtföljs av svettning, mörkare i ögonen, allvarlig andfåddhet och en känsla av brist på luft. Risken för sådana tillstånd är att de kan leda till ventrikelflimmer och hjärtstopp (asystol).

Således närvaron av dessa mycket uttalade symptom och försämring av allmäntillståndet under attacker hjärtklappning, bör du omedelbart kontakta läkare (på kliniken eller ambulans), eftersom det ibland bara EKG resultat, kan du ta reda på orsaken och svårighetsgraden av förhållanden som manifesterar ökad hjärtfrekvens.

Diagnos av snabb hjärtfrekvens

Som framgår av artikelns del, som beskriver orsakerna till snabb hjärtatslag, startmekanismer och orsakssjukdomar är många. Därför, om patienten inte självständigt kan bestämma tillståndet, varigenom hjärtfrekvensen ökar och dessutom om sådana symptom tolereras kraftigt av patienten, måste han kontakta omedelbart en läkare, Att utarbeta en plan för undersökning och behandling om det behövs.

Från expertråd, förutom terapeuten kan behöva hälsokontroller en endokrinolog, gynekolog, smittsam sjukdom, gastroenterologi och andra läkare.

Från de mest informativa undersökningarna kan följande visas:

 1. Ett allmänt blodprov - för att minska nivån av hemoglobin eller närvaron av en inflammatorisk process,
 2. Den allmänna analysen av urin för uteslutning av kronisk inflammation i njurarna samt njurskador vid högt blodtryck, diabetes,
 3. Biokemiskt blodprov - parametrarna för njure och leverfunktion studeras,
 4. Ett blodprov för infektionssjukdomar - viral hepatit, HIV, syfilis,
 5. Ett blodprov för sköldkörtelhormoner, binjurhormoner,
 6. Glykemisk profil och glukostolerans test för misstänkt diabetes mellitus,
 7. Bestämning av graden av könshormoner hos gravida kvinnor, särskilt om det förekom gravida endokrinologiska sjukdomar före graviditeten,
 8. EKG i kombination med Holter övervakning av EKG och blodtryck per dag samt EKG efter doserad fysisk aktivitet vid studier av funktionella forskningsmetoder,
 9. Ekkokardioskopi (ultraljud i hjärtat) för diagnos av defekter, kränkningar av myokardiums kontraktile funktion och många andra hjärtsjukdomar,
 10. För allvarliga rytmrubbningar, förmodligen orsakad av kranskärlssjukdom, kan patienten utföra koronarangiografi - "inspektion från insidan" av kranskärlen som ger näring till hjärtmuskeln,
 11. Ultraljud av sköldkörteln, inre organ, bäckenorgan, med misstänkt patologi,
 12. Fibrogastroscopy (undersökning av magslemhinnan via gastroskop) Analys av magsaft med misstänkta sår, esofagus- och gastrisk fluoroskopi med en Barium misstänkt diafragma hernia, etc.,
 13. Undersökning av funktionerna för yttre andning kan vara nödvändig om patienten beskriver symtomen på tikykardi och störningar som liknar astmaattacker,
 14. MRI i hjärnan om en neurolog misstänker hjärtafvikelser som ett resultat av en brainstorm, såsom en stroke, liksom en hjärntumör eller andra sjukdomar.

Det är osannolikt att en patient behöver en komplett lista över de studier som citeras, eftersom i de flesta fall är isolerade episoder av takykardi utan andra symtom som orsakas av fysiologiska skäl. Om orsaken till onormal, då symptomen vanligtvis uppstår några fler, så att läkaren vid den första undersökningen, kommer patienten att kunna orientera där skannings riktning de ska röra sig.

behandling

Svaret på frågan om hur och hur lång tid att behandla attacker av frekventa hjärtinfarkter, kan ge ett svar endast en specialist vid heltidsmottagning. I vissa fall visas bara vila, full sömn och rätt näring, och i vissa fall kan en ambulanspersonal med ytterligare tillsyn i en sjukhusmiljö inte göra det utan.

Första hjälpen vid snabb hjärtslag

På det stadium av förläkarvård kan en patient med en attack hjälpa till med följande:

 • Lugna patienten
 • Öppna fönstret, ta bort kragen för att få tillgång till frisk luft,
 • Hjälp att ligga ner eller sitta ner, om du ljuger patienten kväver,
 • Ring en ambulans,
 • Mät puls och blodtryck,
 • Applicera vagalprov eller Valsalva-tester - fråga patienten att styva, hosta, så att trycket i bröstkaviteten ökar, och rytmen försvinner något. du kan fukta ditt ansikte med kallt vatten och påtagligt tryck på ögonbollarna i tre till fem minuter,
 • Ta hälften av sublingual propranolol eller en hel tablett eller dricka i tabletten egilok, Concor coronal eller om patienten tidigare fått läkemedel såsom, men endast i enlighet med nivån på blodtrycket - vid ett tryck under 90/60 mm Hg sådana läkemedel absolut kontraindicerat, och rytmen är endast begränsad av läkare genom intravenös administrering av läkemedel tillsammans med kardiotonala läkemedel.

Dessa rekommendationer gäller för patienter med hjärtsjukdom historia, eftersom det rör sig om andra allvarliga sjukdomar, till exempel för en patient i ett tillstånd av allvarlig förgiftning eller traumatiska chockåtgärder för att rädda liv och stabilisera läget kommer att vara helt annorlunda.

Så, i detta material, ges endast några orsaker och ungefärliga ordningar om vad man kan tänka på med olika kombinationer av snabb hjärtfrekvens med andra symtom. Därför kan en person långt från medicin, är det bättre att inte engagera sig i självdiagnos och självmedicinera, och söka hjälp från en läkare, som inte bara tid att diagnostisera sjukdomen, om den är tillgänglig, men också utse en behörig behandling, som inte tillåter kör sjukdomen.

Takets hjärtkardiologi - vad är det, orsakerna, tecken, symptom, behandling, förekomst av anfall och förebyggande av takykardi

Takykardi är en patologisk ökning av hjärtfrekvensen från nittio beats per minut. Som ett tecken på sjukdom ses takykardi när det finns viloläge. I hjärtat av utvecklingen ligger den ökade automatiken i sinusnoden, som normalt sätter takten och rytmen av hjärtkollisioner eller ektopiska centra av automation.

Läkare anser att takykardi är ett symptom, orsaken är ofta starka känslomässiga känslor, ökad fysisk aktivitet hos en person, användning av vissa livsmedel och läkemedel samt ett antal sjukdomar i hjärt-, endokrina och andra system.

Vad är hjärt takykardi?

Klinisk bild

Vilka läkare säger om högt blodtryck

Jag har behandlat högt blodtryck i många år. Enligt statistiken avslutas hypertoni i 89% av fallen av hjärtinfarkt eller stroke och död hos en person. Nu dör cirka två tredjedelar av patienterna inom de första 5 åren av sjukdomen.

Följande faktum - att slå ner trycket är möjligt och det är nödvändigt, men det botar inte själva sjukdomen. Det enda läkemedlet som officiellt rekommenderas av hälsovårdsministeriet för behandling av högt blodtryck och det används av kardiologer i deras arbete är Giperium. Läkemedlet fungerar på grund av sjukdomen, vilket gör det möjligt att helt avstå från högt blodtryck. Dessutom kan varje rysk medborgare få det i det federala programmet gratis.

Takykardi i hjärtat är inte en isolerad sjukdom, men ett symptom eller tillstånd där det kan finnas ytterligare obehagliga manifestationer på kroppens sida, förutom snabb hjärtatslag.

Tachykardi refererar vanligtvis till sådana abnormiteter som arytmi eller hjärtrytmstörningar. Oftast hos patienter under attacker finns det mer än 90 slag per minut, medan en person kan känna ökad hjärtskakning, pulsering i templen, yrsel. Mindre ofta uppstår svimning, det kan finnas pulsation i halsens kärl.

En persons känsla av sitt hjärtslag (frekvent och ökat hjärtslag) indikerar inte alltid en sjukdom.

Takykardi förekommer hos friska personer med fysisk aktivitet, stressiga situationer och nervös excitabilitet, med syrebrist och ökad lufttemperatur, som påverkas av vissa droger, alkohol, kaffe, med en skarp förändring i kroppens position från horisontell till vertikal etc.

klassificering

På grund av förekomsten av:

Var försiktig

Hypertoni (tryck hopp) - i 89% av fallen dödar en patient i en dröm!

Vi skyndar oss att varna dig, majoriteten av droger från hypertoni och normalisering av trycket - detta är en fullständig bedrägeri av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars effektivitet är noll.

Apoteksmafia tjänar mycket pengar för att lura sjuka människor.

Men vad ska man göra? Hur behandlas det om bedrägeri överallt? Doktor i medicinsk vetenskap Belyaev, Andrei S. utförde sin egen utredning och fann en väg ut ur denna situation. I denna artikel om kemi laglöshet, Andrei Sergeyevich också berättade hur man skyddar dig från döden på grund av ett sjukt hjärta och tryck spikar gratis ! Läs artikeln på den officiella hemsidan för Ryska federationen för folkhälsa och kardiologi under länken.

 • fysiologiska - de källor som stimulerar ökningen av hjärtfrekvensen, det finns processer i kroppen och reaktioner på yttre stimuli;
 • patologiska - när orsakerna till takykardi är sjukdomar i organ och system; är en ganska negativ stat.

Vid varaktighet av symtom:

 • akut - denna form av arytmi förekommer från tid till annan, paroxysmalt, kan bestå av några ögonblick och flera dagar;
 • kronisk - ökad hjärtslag åtföljer en person hela tiden.

Beroende på egenskaperna hos den patologiskt accelererade hjärtfrekvensen kan takykardi delas in i sinus, paroxysmal och ventrikelflimmering.

Sinus takykardi

Detta är ett tillstånd där hjärtfrekvensens hastighet beror på yttre manifestationer. Så det kan vara mycket stress, fysisk ansträngning etc. I det här fallet är det väldigt viktigt att veta vad som är orsaken till ett sådant tillstånd.

Det är en normal reaktion av kroppen att stressa. Det verkar när man går fort, klättrar uppför trappan och övrig fysisk ansträngning. Orsaken till takykardi kan vara starka negativa och positiva känslor. Efter avslutad stress går denna takykardi snabbt (inom några minuter).

Sinus takykardi kännetecknas av en gradvis inledning och ett slut. Minskning av hjärtproduktionen åtföljs av ett brott mot blodtillförseln till vävnader och olika organ.

Våra läsares berättelser

Besegrade hypertensionen i huset. Det har varit en månad sedan jag glömde över press hopp. Åh, hur mycket jag har försökt allt - ingenting hjälpte. Hur många gånger gick jag till polikliniken, men jag blev ordinerad med oanvända mediciner igen och igen, och när jag återvände läkade bara händerna upp. Slutligen klarade jag trycket, och allt tack vare den här artikeln. Alla som har problem med press - läs nödvändigtvis!

Läs hela artikeln >>>

Ektopisk (paroxysmal) takykardi

Vad är det Rytmgeneratorn ligger utanför sinusnoden, i ventriklerna eller atrierna. Oftast uppstår sjukdomen i form av början och slutande anfall, som varar från flera minuter till flera dagar med en konstant hög hjärtfrekvens.

Paroxysmal takykardi innefattar 3 former:

 • Atrial (supraventrikulär eller supraventrikulär) takykardi - oftast är orsaken till snabb hjärtslag aktivering av det sympatiska nervsystemet, vilket vanligen förekommer i - rädslor, stress, chocktillstånd, etc.
 • Ventrikulär takykardi (VT) - den vanligaste orsaken är dystrofa förändringar i hjärtmuskeln, till exempel - cirka 85-95% av denna hjärtfrekvens observeras hos patienter med ischemisk hjärtsjukdom eller myokardit;
 • Nodal. Denna typ av ökad hjärtfrekvens kallas fysiologisk. Det uppstår med fysisk ansträngning och starka psykologiska utbrott.

Normalt hjärtsjukdom på EKG

Sinus takykardi på EKG

Nadzheludochkovaya takykardi i hjärtat

skäl

Sinus takykardi förekommer i olika åldersgrupper, oftare hos friska människor, såväl som hos patienter med hjärt- och andra sjukdomar. Förekomst underlättas av intrakardiella (hjärt-) eller extrakardiella (icke-hjärtiska) etiologiska faktorer.

Cirka 30% av patienterna med en snabb hjärtfrekvens hade denna sjukdom som orsakats av panikattacker och andra psykopatologiska orsaker.

Orsakerna till takykardi är:

 • psykiatrisk stress, stress;
 • fysisk upphetsning
 • tar mediciner
 • abrupt förändring i kroppsställning;
 • konsumtion av koffeinhaltiga drycker;
 • dricka alkohol
 • rökning;
 • brist på kalium och magnesium.

Orsakerna till takykardi kan identifiera 2 former av sjukdomen:

Fysiologisk acceleration av frekvensen av hjärtkollisioner uppträder hos ungdomar med hormonell rekonstruktion.

Patologisk takykardi är ett farligt syndrom som leder till störningar i hjärtat. Nosologi leder till en acceleration av hemodynamik, en ökning av hjärtproduktionen, en försämring av inflödet till blodet i vävnaderna. Mot bakgrund av patologin får inte inre organ syre. Dålig blodtillförsel orsakar ischemisk hjärtsjukdom, cerebral stroke, hjärtinfarkt.

Symptom på takykardi

Tachykardiens attack utvecklas oftast mycket snabbt och utan föregångare. En person kan inte ens märka det förrän hjärtfrekvensen når extremt höga siffror. Den överväldigande majoriteten av människor känner en viss sjukdom redan vid 110 slag per minut.

Förnimmelsen av en skrämmande hjärtklappning tillåter inte att koncentrera sig på arbete, och vid den minsta fysiska ansträngningen finns det en stark dyspné och yrsel.

En annan vanlig symptomatologi som är karakteristisk för olika typer av takykardi är:

 • yrsel, förlust av koordination av rörelser, försynkope och svimning
 • andfåddhet, en känsla av brist på luft, oförmåga att göra ett fullvängigt djupt andetag;
 • allmän känsla av svaghet och svaghet;
 • ökad svettning;
 • smärta i hjärtat och bakom båren; tyngd i bröstet;
 • illamående;
 • aptitproblem
 • sömnlöshet;
 • flatulens och andra problem med mag-tarmkanalen;
 • humörsvängningar.
 • aptitlöshet;
 • yrsel (symptom uppträder ofta);
 • ökad trötthet, minskad effektivitet;
 • sömnstörningar
 • andfåddhet;
 • permanent hög hjärtfrekvens.

Svårighetsgraden av symtomen beror på känsligheten hos nervsystemet och den underliggande sjukdomen hos en person.

 • En skarp inverkan ("push" i hjärtat) och slutet av attacken, vilket gör det möjligt att avgränsa sin tidsram
 • Varierande varaktighet - från några sekunder till flera dagar
 • Hög hjärtfrekvens - upp till 220-250 slag / min
 • Vegetativa sjukdomar: illamående, överexcitation, svettning
 • Höj kroppstemperaturen till 38 ° C.
 • hjärtslag
 • smärta och obehag i hjärtat,
 • andfåddhet,
 • yrsel,
 • en känsla av ångest eller panik,
 • sänkt arteriellt tryck.
 • brösttryck;
 • känsla av tyngd i hjärtat;
 • yrsel;
 • förlust av medvetande efter några sekunder till ambassadören i början av attacken.

komplikationer

Förutom snabb trötthet, obehagliga, ibland smärtsamma förnimmelser, blir takykardi orsaken till hjärtsvikt - hjärtat slits ut. Förutom ledningsstörningar kan hjärtrytmen, takykardi ge sådana komplikationer som:

 • hjärtastma,
 • arytmisk chock,
 • lungödem,
 • tromboembolism av cerebrala kärl,
 • akut cirkulationsinsufficiens i hjärnan,
 • tromboembolism hos lungartären.

Ventrikulär takykardi i kombination med akut hjärtinfarkt kan orsaka dödsfall.

Takykardi hos gravida kvinnor

Takykardi är en av de vanligaste patologierna hos gravida kvinnor. Den främsta orsaken till detta tillstånd är förändringar i hjärt-kärlsystemet.

Dessutom finns det ett antal andra huvudorsaker:

 • övervikt;
 • bronkial astma
 • sjukdomar associerade med förändringar i blodkompositionen (anemi);
 • överdosering av vitamin- och mineralkomplex
 • infektioner på lungvägarna;
 • abnormaliteter i sköldkörteln;
 • uttorkning av kroppen
 • hjärtsvikt;
 • ektopisk graviditet
 • placenta avbrott
 • sepsis;
 • olika skador
 • kraftig blödning.

Symptom av takykardi hos kvinnor i en position på avstånd från den allmänna sjukdomskänsla, sömnstörningar, smärta i bröstbenet och yrsel, störningen av matsmältningskanalen innefattar, domningar i olika delar av kroppen, ökad nervositet / ångest.

Ökningen av hjärtfrekvensen hos gravida kvinnor anses vara en fysiologisk norm, men du bör konsultera en läkare med följande symtom:

 • smärta i hjärtat eller i bröstet;
 • illamående, kräkningar;
 • frekvent yrsel, besvär
 • orimlig utmattning
 • överdriven ångest.

Det kan också vara domningar i enskilda delar av kroppen.

I avsaknad av organiska orsaker till sjukdomen rekommenderas en gravid kvinna att observera vila. Begränsning av fysiskt aktivitetsintag av växtsederande medel samt preparat innehållande kalium och magnesium.

diagnostik

När du diagnostiserar det är det viktigt att du börjar arbeta med patienten med en grundlig fråga. Läkaren lyssnar nödvändigtvis på patienten med hjälp av ett stetoskop och bestämmer närvaron av hjärtmumbran. För att korrekt diagnostisera en specialist är det viktigt att bestämma i samband med vad en takykardi uppstår, hur länge attacken varar, oavsett om den plötsligt uppträder.

För att upptäcka hjärtpatologi som orsakar takykardi utförs en djupdiagnostik, vilken innefattar:

 • ekokardiografi
 • MRI i hjärtat
 • elektrofysiologisk studie av pulsmigration i hjärtmuskeln
 • lasttest.

Eftersom takykardi inte nödvändigtvis är en följd av hjärtsjukdom, i närvaro av osäkerhet i diagnosen utförs ytterligare studier, inklusive:

 • Blodprov
 • Sköldkörtelhormonanalys
 • Elektroencefalogram i hjärnan.

I vilket fall ska jag se en läkare?

 • Ett eller flera episoder av medvetslöshet (svimning)
 • Förekomst av bröstsmärta
 • Anfall av yrsel, förmörkelse i ögonen
 • Om den snabba hjärtfrekvensen uppträder utan uppenbar anledning och inte passerar inom 5 minuter
 • Om takykardi uppstod mot bakgrund av andra existerande hjärtsjukdomar.

En individuell granskningsplan kommer att utses av den behandlande läkaren vid fulltidstillträde, självdiagnos om klagomål om hjärtklappning inte är tillgänglig.

Behandling av takykardi hos vuxna

Vid behandling av takykardi är det viktigt att överväga orsakerna till utvecklingen av detta tillstånd, liksom typen av takykardi. Det finns ett antal villkor där behandling alls inte krävs. För att normalisera hjärtslaget behöver du full vila, en livsstilsbyte till en mer korrekt. Ofta behöver en person bara lugna sig.

De viktigaste kampsätten är:

 • upprätthålla en diet;
 • avstå från att röka och dricka alkohol
 • besöka en specialist och ta lugnande läkemedel;
 • tar mediciner;
 • utföra massage i form av pressningsrörelser på ögonbollar;
 • kirurgisk ingrepp.

När en ventrikulär takykardi uppstår behöver patienten omedelbar sjukhusvård och kvalitetsvård. Förebyggande åtgärder inkluderar diagnos av sjukdomen i tidiga skeden och snabb behandling av patologi.

Avskilja följande läkemedel som används vid behandling av takykardi:

 1. Sedativa naturläkemedel (Novo Passitum, valeriana, Percy et al.) Och syntetiska medel (Diazepam, Fenobarbital et al.) Används för att behandla takykardi i det vegetativa-vaskulära dystoni (VVD) Dessa organ normaliserar nervsystemet, minska frekvensen av attacker.
 2. Antiarytmiska läkemedel är en stor grupp läkemedel, inklusive mediciner med olika verkningsmekanismer. Utnämningen av ett antiarytmiskt läkemedel utförs endast av den behandlande läkaren på grundval av de uppgifter som är tillgängliga för honom.

Drogerna utför följande funktioner:

 • återställ normal hjärtrytm;
 • kontrollera hjärtfrekvensen
 • återställ normal hjärtrytm;
 • kontrollera hjärtfrekvensen.

Valet av antiarytmisk läkemedel för behandling av takykardi beror på följande faktorer:

 • typ av takykardi
 • andra sjukdomar hos patienten
 • biverkningar av det valda läkemedlet; patientens respons på behandlingen.

I vissa fall indikeras flera antiarytmiska läkemedel.

livsstil

Varje typ av takykardi, särskilt ventrikulär, i kombination med hjärtsjukdom, kräver en mer noggrann inställning till organisationen av en livsstil. Detta koncept omfattar:

 • överensstämmelse med principerna för god näring - undantag för fet, salt, kryddig mat, användning av spannmål och spannmålsprodukter, mjölkprodukter, magert kött, fisk och fågel, färsk juice, frukt och grönsaker.
 • iakttagande av arbets- och viloprocessen med begränsningen av signifikant psyko-emotionell och fysisk ansträngning, lång vistelse i friluft.
 • vidhäftning till behandling är nyckeln till att förhindra frekventa anfall och komplikationer.

Det är nödvändigt att besöka en läkare i tid med ytterligare metoder för forskning, regelbundet ta antiarytmiska läkemedel och andra läkemedel som föreskrivs av en läkare för andra hjärtsjukdomar.

Kirurgisk behandling

Kirurgiska ingrepp anges i vanligt förekommande kammartakykardi (paroxysmer över 2 per månad), liksom i alla andra fall, när konservativa behandlingar inte har visat sig vara effektiva. Målet för kirurgi - förstörelsen av slutna banor av impulsledning i hjärtat - uppnås genom resektion av ärr i hjärtmuskeln och återuppbyggnaden av vänster kammare hålrum. I vissa fall kräver ärr lokalisering proteser av mitralventilen i hjärtat.

Attack av hjärtets takykardi: Vad är faran och vad ska man göra?

Anfall av en takykardi börjar alltid oväntat. Erkänna detta fenomen är möjligt genom en kraftig ökning av antalet hjärtkollisioner. Varaktigheten av attacken varierar från några minuter till timmar.

Anfall av takykardi påverkar kardiovaskulärsystemets arbete negativt, eftersom det på grund av ökad hjärtslaghastighet inte är försedd med blodtillförsel i den önskade volymen. Som ett resultat minskar blodfyllningen av ventriklerna, vilket i sin tur negativt påverkar hjärtmuskulaturens funktion och kan leda till hjärtinfarkt.

Det finns flera enkla tekniker som hjälper till att normalisera hjärtslag, vilket minskar deras intensitet. Dessa tekniker kan utföras självständigt.

 • Börja hosta hårt, rensa halsen.
 • Tvätta ansiktet och händerna med mycket kallt vatten.
 • Tryck lätt på ögonbollarna och massera dem.
 • Håll andan och andas ut med ansträngning.
 • Försök att spänna alla kroppens muskler och slappna av dem. Upprepa övningen flera gånger. Vid natuge är det önskvärt att hålla andan.
 • Kräkningar kan minska antalet hjärtslag.

Folkmekanismer

 1. En härdande blandning av takykardi. Grind 2 valnötter, blanda med 1 msk. l. älskling, lägg till citronskalan. Ät en servering av sådan svala innan du går och lägger dig varje dag i en månad, ta sedan en 10-dagars paus och upprepa kursen.
 2. Avkok av melissa och mynta rekommenderas också för attacker av takykardi. För dess förberedelse 2 msk. l. torra örter hälls med kokande vatten och infunderas i flera timmar. Efter detta måste du filtrera buljongen, du kan lägga till 1 tsk. honung. Drick ett halvt glas 2-3 per dag.
 3. Lugnande förberedelse, är framställd av följande örter: motherwort - 50 gram; pepparmynt - 100 gram; lavendel - 50 gram; citronbalsam är 100 gram. Blanda alla ingredienser. Häll upp samlingen med kallt vatten (liter vätska på en matsked av råmaterial). Att sätta på långsam eld och hålla fast vid kokning av 8 minuter. Stam efter kylning. På dagen är det nödvändigt att dricka tre glas buljong. Fytoterapeuter säger att sådana folkmedicin kan faktiskt bota takykardi om några månader.
 4. Ta en tesked herbage motherwort, en matsked av hagtorn frukt och en matsked av ros höfter. en tesked grönt te är storbladigt. Vi häller örten in i termoserna, häll 500 ml kokande vatten i termoserna, insistera ca 30 minuter. Sedan filtrera, drick det här teet i två steg, på morgonen och på kvällen, dela beloppet i hälften. De tar 20 dagar, sedan 10 dagars paus.
 5. Det är nödvändigt att mala rötterna av cikoria och häll en matsked med den redan krossade produkten ett glas kokande vatten. När han är infunderad i en timme kan du ta det tre gånger om dagen efter att ha ätit en matsked.

Folkmekanismer kan vara ett effektivt tillskott till läkemedelsbehandling och påskynda återhämtningsprocessen.

utsikterna

För en hälsosam organism utgör förekomsten av fysiologisk takykardi inte ett allvarligt hot mot patientens liv. Hos personer med hjärtsjukdom kan förutsägelser vara allvarliga, eftersom sjukdomens sinusform kan förvärra kronisk hjärtsvikt.

förebyggande

 1. För att bibehålla hälsan måste du äta rätt. Användbar mat ger kroppen viktiga element och ämnen, vilket är bra för alla organ, särskilt matsmältningssystemet och kardiovaskulärsystemet.
 2. Överdvikt framkallar utvecklingen av många farliga sjukdomar, särskilt de drabbas särskilt.
 3. Rökning åstadkommer en spasm av blodkärl och påverkar negativt många organers arbete. Mycket ofta är takykardi resultatet av denna dåliga vana.
 4. Självmedicinering med olika droger kan utlösa en ökning av hjärtfrekvensen.

Rita slutsatser

Hjärtinfarkt och stroke är orsaken till nästan 70% av alla dödsfall i världen. Sju av tio personer dör på grund av blockering av hjärtat eller hjärnans artärer.

Särskilt skrämmande är det faktum att många människor inte ens misstänker att de har högt blodtryck. Och de saknar möjligheten att rätta till någonting, bara dömma sig till fördärv.

 • huvudvärk
 • Hjärtklappningar
 • Svarta prickar framför ögonen (flugor)
 • Apati, irritabilitet, sömnighet
 • Otydlig syn
 • svettning
 • Kronisk trötthet
 • Svullnad i ansiktet
 • Numbness och frossa i fingrarna
 • Tryck hoppar
Även ett av dessa symptom borde få dig att tänka. Och om det finns två, tveka inte - du har högt blodtryck.

Hur man behandlar högt blodtryck, när det finns ett stort antal droger som kostar mycket pengar?

De flesta droger kommer inte göra något bra, och några kan till och med skada! För närvarande är det enda läkemedlet som officiellt rekommenderas av hälsovårdsministeriet för behandling av högt blodtryck Giperium.

till Kardiologinstitutet tillsammans med hälsovårdsministeriet utför programmet " utan högt blodtryck"Inom ramen för vilket läkemedlet Giperium är tillgängligt gratis, alla invånare i staden och regionen!