Huvud / Angina pectoris

Kolit i hjärtat: möjliga orsaker, sjukdomar, akutvård

Från den här artikeln lär du dig: Vad ska man göra om hjärtat är kolit och med vad det kan kopplas till. Hur mycket är detta ett alarmerande symptom, till vilken specialist som söker hjälp.

Inte varje lokalisering av smärta motsvarar läget för det sjuka organet. Detta innebär att sömnadssensioner i hjärtområdet på endast 15-20% indikerar hjärtets patologi. Trots det faktum att nästan varje person upplever detta symptom under hela sitt liv, kan han inte i alla fall anses vara en säker manifestation. Omkring 10% av fallen av allvarliga sjukdomar uppenbaras genom att sticka smärta i hjärtat.

En specialist kan korrekt bedöma de befintliga klagomålen och symptomen. Det är bäst att kontakta din läkare eller familjehandledare först. Efter undersökningen och en grundundersökning kan det vara nödvändigt att konsultera andra specialister: en kardiolog, en neuropatolog, en gastroenterolog. Särskild behandling är inte alltid nödvändig, men om det är nödvändigt - du kan botas.

Möjliga orsaker: Ett problem i hjärtat eller inte?

Potentiellt möjliga källor att sticka smärta i hjärtat är:

 • ryggraden (35%);
 • intercostal nerver, muskler och revben (35%);
 • pleura och lungor (10%);
 • hjärta och perikardium (10%);
 • membran, matstrupe och mage (8%);
 • aorta (2%).

Hur mycket som kan prickas i hjärtat beror inte så mycket på omfattningen av skador på sjuka organ och vävnader, men på den ökade smärtkänsligheten hos det mänskliga nervsystemet. I 65-70% av klagomålen av sådana smärtor görs av kvinnor.

Tips för att få reda på orsaken

Eftersom hjärtpatologi är en av de vanligaste och farliga, är det första som förstår när hjärtat är kolit att avgöra om hjärtat eller icke-hjärtat har detta symtom. Hjälp i detta råd:

 1. De vanligaste hjärtsjukdomarna (angina och hjärtinfarkt) visar inte stagande smärta. De pressar ofta, brinner, värker, ger i vänster arm eller en hand och en scapula.
 2. Om du sticker i hjärtat börjar bara när du rör dig med bröstet och ryggraden eller med djup andning - är orsaken till smärtan inte kopplad till hjärtat.
 3. Förstärkning eller utseende av sömnadssmärta när palpering eller pressning av fingrarna på vänstra hälften av thorax talar till förmån för neuromuskulärt ursprung.
 4. Gradvis talar den växande attacken av stötande känslor till förmån för hjärtpatologi.
 5. Orsaker som inte är relaterade till hjärtat, orsakar ofta plötslig plötslig smärta i form av en genom lumbago eller girdling i vänstra hälften av bröstet.
 6. Om hjärtat har fått kolit mindre efter att ha fått Nitroglycerin, Validol eller Corvalol, indikerar det att smärtan är förknippad med detta organs patologi.
 7. Om de listade läkemedlen inte lindrar sömmen eller lättnad noteras efter att ha tagit Paracetamol, Analgin eller andra smärtstillande läkemedel, talar detta för nederlaget i de interkostala nerverna, musklerna och ryggraden.
 8. Om det finns en situation där kolit är mindre (på vänster sida med krossad thorax) - orsakerna är inte relaterade till hjärtat.

Möjliga sjukdomar

Beroende på orsaken kan stabbningen i hjärtat vara annorlunda: från en liten stickning till den starkaste "lumbago", vilket får patienten att ligga obeveklig i en position och hålla andan. Tabellen beskriver de vanligaste sjukdomarna och hur hjärtat påverkas av dem.

En frisk person borde inte ha några sömmar i hjärtat. Men patologi anses inte som en lätt kortvarig stickning, som uppträder periodiskt under aktiva fysiska och psykologiska belastningar eller efter dem.

Vad man ska göra: hur man behandlar akutvård

Oavsett varför hjärtat är kolit och under vilka omständigheter behöver du se en läkare. Precis för att fastställa orsaken och vad man ska göra i en konkret situation kan experten terapeuten, kardiologen, neuropatologen bara.

Om smärtan har uppstått för första gången och du inte kan bestämma vad det är relaterat till, kontakta terapeuten. Om symtomen var tidigare, och orsaken är upprättad av specialister, kan du följa deras rekommendationer eller konsultera igen och undersökas av lämplig profilläkare. Således kan du inte bara lindra tillståndet utan också bota den orsakande sjukdomen helt.

Allt du kan göra är att hjälpa dig snabbt

Det är viktigt att komma ihåg! Det är oacceptabelt att fatta ett slutgiltigt beslut om orsakerna och behandlingen av stagande smärta i hjärtat. När allt kommer bakom dem kan gömma inte bara banala men även farliga sjukdomar. Allt du kan göra är att hjälpa dig själv eller en sjuk person när du börjar pricka plötsligt och mycket hårt. Men om tillståndet inte förbättras, var noga med att ringa en ambulans på telefonnummer 103!

Allmänna första hjälpenåtgärder hemma antar:

 • Fred - vad du än gör, sitta ner eller ligga ner, hitta en position där smärtan kommer att minska.
 • Frisk luft - du kan gå utanför, och du kan öppna dörrar och fönster inomhus, vilket ger fri tillgång till syre. Men gå inte, promenera eller göra andra aktiva rörelser.
 • Med svår smärta, ta ett bedövningsmedel: Panadol, Ketanov, Nimesil, Paracetamol, Ibuprom, Analgin.
 • Om de förmodade orsaker - hjärta patologi, vaskulär dystoni, neuros eller stress, dricka en av de läkemedel: Validol, Korvalment, Corvalol, Barboval, valeriana, Percy.
 • Var noga med att göra en mätning av blodtryck och puls. Om de är normala, är det troligtvis inte orsaken till hjärtskador.
 • Ta inte Nitroglycerin, om smärtan är rent sys och inte åtföljs av en känsla av kompression bakom bröstbenet eller lågt blodtryck. Så du kan bara skada.
 • Om, trots den hjälp som erbjuds, efter 30-40 minuter har tillståndet inte förbättrats, var noga med att ringa en ambulans (telefon 103).

Erfarenheten visar att oftast (70% av fallen) kolit i hjärtat på grund av irritation av de interkostala nerverna. Sådana smärtor stör ibland människor i många år, men leder aldrig till allvarliga konsekvenser. I 25% av sömnadssmärta är en signal om farliga men härdbara sjukdomar, och endast i 5% av fallen signalerar det om livshotande förhållanden. Men ingen statistik ger inte rätt att underskatta detta symptom!

Kolit hjärta - vad kan det vara

Endast 10% av farliga hjärtsjukdomar uppträder genom sömnadssmärtor i bröstet. Och ungefär 20% av fallen sys i bröstet på grund av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Varför kan jag sticka i bröstområdet och vad om tuniken är hjärtat berättas orsakerna till deras utseende i artikeln.

Vad orsakar hjärtsorg

Av de vanligaste orsakerna, på grund av vad det är dyskomfort från vad hjärtat kan pricka, är det förbundet med en osteokondros och en interostal neuralgi. De står för nästan 2/3 av alla fall, då ofta kolit på grund av något i hjärtat.

Ändå rekommenderas alla personer som fyllt 40 år att ha Nitroglycerin tabletter med dem för att klara av en riktig hjärtinfarkt om det uppstår plötsligt.

Självklart är hjärtat inte alltid kolit på grund av att det finns farliga sjukdomar, och om du känner ont - betyder det inte nödvändigtvis att en hjärtinfarkt nödvändigtvis kommer att inträffa.

Enligt statistiken har endast ungefär 1/3 av alla klagomål på sjuka hjärtsmärtor en total på sjukdomen:

 • kardiovaskulär;
 • lunga;
 • smärta i membranet och matstrupen.

Om du tar hänsyn till statistiken är det inte alltid när du har ont i bröstområdet behöver du ringa en "ambulans". I de flesta fall är obehag i bröstet orsakat av osteokondros eller interkostal neuralgi. Dessutom måste man ta hänsyn till människans olika känslighet för smärta, den känslomässiga faktorn. Det är ingen tillfällighet att cirka 70% av klagomålen i hjärtats smärta kommer från kvinnor.

Hur man utesluter hjärtsmärta

Om kolit i bröstet inte beror på hjärtsjukdom kan du försöka hitta orsaken själv. Men för detta är det nödvändigt att vara säker på att sömnadssmärterna i bröstet inte orsakas av hjärt-kärlsjukdom.

För detta måste du kolla:

 • när och där kolit - i hjärtsjukdomar är smärtan inte beroende av rörelse, förändringar i hållning;
 • hur smärtan förändras med tiden - om intensiteten ökar, men det går inte flera timmar eller dagar, utvecklas plötsligt och slutar indikerar det ett hjärtat ursprung;
 • reaktion på nitroglycerin eller analoger - nitrater är effektiva för ischemi, och om en attack är möjligt att avlägsna eller reducera att använda nitrater, vittnar det till ursprunget av hjärtinfarkt.

Om intensiteten av attacken förändras med en förändring i hållningen, kan du försöka palpera de interkostala utrymmena, pectoral muskeln. Med spasm i bålsmuskeln måste intercostal neuralgia hitta smärtsamma områden, och smärtan ökar om du trycker på mer.

Med neuralgi, osteokondros, intensifierar smärtan, om djupt inandas. Det icke-hjärtformiga ursprunget för smärtan bekräftas även om kardiogrammet är i perfekt ordning.

Orsaker till smärta

Att skilja real hjärtan från smärta av icke-kardinal ursprung till lekman är omöjligt. Det är nödvändigt att besöka en kardiolog, inte skjuta upp, eftersom man inte kan underskatta risken för sjukdomar.

Innan du besöker en läkare kan du försöka bedöma varför kolit i hjärtat håller på att presentera orsaken till smärtan.

Intercostal neuralgi

Starkt kolit i hjärtat av regionen med interostal neuralgi. Särskilt liknande smärta i interkostal neuralgi till hjärtat, om de är vänstersidiga, när de interkostala utrymmena är inflammade från bröstets vänstra sida.

Emellertid kan smärta med neuralgi inte lugnas av Nitroglycerin. Men jodnät, Finalngon salva, Apizarthron, Fastum-gel, som appliceras lokalt på de interostala musklerna, hjälper.

De hjälper om det whines och sticks i bröstet på grund av interostal neuralgi:

 • anestetika - Spazgan, Sedalgin;
 • antiinflammatoriska läkemedel;
 • vitaminer i grupp B;
 • zonterapi;
 • Under den akuta perioden är fysisk aktivitet begränsad, fysisk terapi är tillåten.

Smärta med osteokondros

En frekvent orsak, på grund av vilken kolik känns i hjärtat, blir efter 49 år bröst osteokondros. Klagomål om bröstsmärta kan höras från bilförare, tjänstemän, lärare, frisörer, säljare.

Stitching smärtor med en attack av osteokondros förändrar deras intensitet. De intensifieras i början av attacken, bröstet känns värme, ibland finns det avbrott i hjärtats hjärta, takykardi ökar.

Känslor att tuniken i bröstet, åtföljd av klämning, fasthållning, värk, tråkig smärta. Smärtan är paroxysmal, men om du ligger, kan du hitta en pose som ger lättnad.

Som med interkostal neuralgi, osteokondros kolit i hjärtat inte på grund av skador på hjärtmuskeln, vilket förklarar varför smärtan försvinner snabbt om du tar vanliga smärtstillande medel, dricka Ketanov, sedalgin.

Hjälper med smärta i osteokondros, icke-steroidal antiinflammatorisk Nyz, vilket är värdelöst att ta om kolit i hjärtat på grund av hjärtinfarkt, ischemi. Nayz kan tas inte bara i piller, med osteokondros i bröstet hjälper det om du applicerar det på det smärtsamma bakområdet.

Det är nödvändigt att inte bara bedöma utan också att behandla detta tillstånd, för vilket kolitret är starkt i hjärtat måste man ta mediciner för osteokondros:

 • kondroprotektorer för restaurering av brosk
 • droger för att förbättra blodcirkulationen;
 • uppvärmningsförfaranden
 • massage.

Och det är nödvändigt att kolit i hjärtat måste du göra hemma, laddning, vilket är mycket lättare och billigare än att behandla osteokondros - orsaken till obehag. Exakt fysisk aktivitet kommer att hjälpa om tuniken ligger i hjärtat eller under revbenen hos en tonåring som inte bryter sig från gadgets även i gymmet.

Smärta i vegetovaskulär dystoni

Dag och natt, ont i hjärtat med kolit och vegetativ vaskulär dysfunktion (VDD), ett brott mot det autonoma nervsystemet, särskilt hos tonårsflickor, unga kvinnor. Om kolit i hjärtat av hjärtat på grund av VSD, kan smärtan inte försvagas genom att ändra kroppsställningen eller ta nitroglycerin. Men de lugnande agenterna - valerian, motherwort, corvalol, valocordin, validol tabletter hjälper till att lindra attacken.

Attack VSD provoceras av stress, och även om det inte hotar patientens liv, orsakar det panik, rädsla, får du lyssna på hjärtritmen. Med tiden kan det till och med bli en vana, och med en stark intryckbarhet blir en oberoende faktor som framkallar anfall.

Vad ska man göra när EKG är normalt, men i bröstområdet känner det sig ont och kolit är hjärtat, vad kan man behandla om det finns tecken på panik?

Patienten, som kände att tuniken i hjärtat av regionen, och börjar en panikattack, särskilt om takykardi och dyspné är värre kan man göra hemma:

 • Andas övningar
 • Distrahera uppmärksamhet, med fokus på din favorit tidsfördriv;
 • ta en kontrastdusch.

Du kan och vänta inte för hjärtat att punktera, och VSD-attacken började och för att förebygga använda folks medel.

Att det inte fanns en känsla av en puff och känsla, att kolit i hjärtat, vid en vegeto-vaskulär dystoni rekommenderas:

 • lång mottagning i stället för te och kaffe infusioner av mynta, rot av valerian, kamomill, melissa, Johannesjurt, calendula, oregano, blommor av violett;
 • behandling med alkoholiska tinkturer av löv av rosmarin, hagtorn;
 • avkopplande bad, avkopplande tekniker, yoga;
 • ökad fysisk aktivitet, frekventa utomhusvandringar.

Anledningen till att det ibland gör ont och kolit i hjärtat kan vara en mångfald. Så om kolit i hjärtat, under revbenen på inspiration, kan det vara lungsjukdom som inte behöver behandla nitroglycerin eller valeriana och antibiotika.

Utsätt inte besöket till kardiologen för senare. För att diagnostisera varför det kan sticka hjärtat, oavsett om det beror på hjärtsjukdom eller av andra skäl, är det bara möjligt efter en omfattande undersökning av patienten. Det är inte ovanligt för planerade undersökningar på EKG att upptäcka spår kvar av infarkt överfört till benen.

Varför Colitis Heart

Ibland kan många människor uppleva störande smärta i hjärtat. Och att svara otvetydigt varför ibland kolithjärta är ganska svårt. Ofta, för att göra en korrekt diagnos måste du klara de nödvändiga testerna för det, gå igenom radiografi, tomografi och andra typer av diagnostik, först då kan du avgöra varför detta fenomen uppstår. I vissa fall, för att förstå varför hjärtat ofta gör ont, är det tillräckligt att göra patientens anamnese.

skäl

Låt oss först och främst försöka förstå varför en person ibland har ett hjärta. Faktum är att obehagliga känslor i hjärtat kan orsakas av flera anledningar, och för att bättre förstå dem delar vi dem i två kategorier.

Den första kategorin omfattar ischemisk hjärtsjukdom, som kan vara i olika stadier av dess utveckling. Ofta med en sådan sjukdom, kommer myokardiet i en pistonbrist på syre, vilket orsakar en störning av kranskärlstillförseln. I det här fallet är kolit i hjärtat i händelse av ökad fysisk ansträngning (snabbkörning, löpning, bärning och lyftning av vikter).

Mycket ofta en sådan smärta i hjärtat regionen svidande karaktär, i vissa fall, kan ges till andra organ som ligger i omedelbar närhet.

Om du ibland har så obehagliga känslor, kan du bli av med dem genom att ta nitroglycerin. Om detta inträffar ofta, är det inte rekommenderat att självmedicinera, som liknande symptom i hjärtat ibland kan vara orsaken till hjärtinfarkt. Och i detta fall hjälper mottagningen av nitroglycerin inte ensam.

I den andra kategorin är en hjärtspecialist som är en följd av negativa processer som äger rum i området av hjärtat: inflammatoriska sjukdomar, defekter, dystoni, medfödda sjukdomar och resten. Oftast kolit i hjärtat med inflammation i hjärtkärlets yttre skal och myokardium, liksom som ett resultat av hjärt-romantiska sjukdomar.

I alla fall som beskrivits ovan känner en person att hjärtat är kolit under lång tid, och smärtan kan också tjocka, öka med hosta och djup inspiration. Minska sådana känslor i hjärtat, du kan ta smärtstillande medicinering.

Källor av smärta

För att förstå varför ibland är hjärtat kolit, är det nödvändigt att känna igen smärtsjukan på rätt sätt. Det är troligt att obehagliga förnimmelser inte har något att göra med hjärtets aktivitet, men uppstår på grund av sjukdomen hos andra organ. Om du undrar varför kolit är i hjärtat, då finns det flera anledningar:

 • perikardial sack och hjärta (perikardit);
 • området av membranet som delar bukhålan och bröstet;
 • andningsorganen;
 • bröstvägg, inklusive muskler, revben och hud;
 • aorta;
 • matsmältningsorganen (matstrupe, mage);
 • dorsal ryggrad, dess nervändar och muskler.

De främsta orsakerna till att du smärter?

För att förstå varför kolit är ett hjärta är det nödvändigt att noggrant studera patientens anamnese. När allt kommer omkring, döljer patientens svar ofta en hel del användbar information: varaktigheten av smärta, deras natur och hur ofta de ser ut. Bara baserat på denna information kommer läkaren att ha möjlighet att göra den mest exakta slutsatsen om förekomsten av en särskild hjärtsjukdom.

Oftast, när du frågas varför hjärtat är kolit, bör det besvaras att det är angina pectoris. Denna typ av sjukdom innebär en minskning av blodkärlen, som ger syre till hjärtat av människokroppen. Ofta är angina förknippad med svettning, bröstsmärta, andfåddhet, känsla av täthet i livmoderhalsen och bröstområdet. Sådana symtom är ofta frånvarande hos kvinnor och äldre. Därför är det mycket svårt för patienter i denna kategori att diagnostisera en given anamnese. Mer detaljerad forskning krävs.

Om du inte vet varför i vissa fall uppstår smärta i hjärtat, och med varje dag ökar intensiteten bara, då är det troligt att detta är ett tecken på att hjärtinfarkt börjar. Denna sjukdom är extremt allvarlig, den kännetecknas av blockering av en av kransartärerna. Under en hjärtinfarkt blir känslan av smärta mycket starkare än under angina pectoris och kan innefatta ett antal atypiska symptom.

I vilket fall som helst är sjukdomen ett myokardium eller angina, patienten rekommenderas att genomgå en klinisk undersökning för att bestämma den exakta diagnosen och utnämningen av lämplig behandling.

Hur i de första minuterna att klara smärtan?

Om du förmodligen vet att du har sjukdomar relaterade till kardiovaskulärsystemet, måste du i det här fallet handla i enlighet med läkares recept: att ta föreskrivna läkemedel, för att göra de nödvändiga förfarandena. I samma fall, om det inte tidigare har förekommit några liknande fall, behöver du bara vila efter att du har tagit Valocordin, Valoserdin eller Corvalol.

Dessutom är frisk luft mycket önskvärt. Personer i riskzonen bör noggrant uppmärksamma utseendet på sömnadssmärta och, när de första symptomen uppstår, ring en ambulans. Före ankomsten av läkare, om möjligt, rekommenderas att du får fötterna och löser upp Valocordin tabletten.

Vad händer om hjärtkolit ibland?

Om du märker utseendet på obehagliga sveda i hjärtat, bör du bestämma utseendet, känna det med ditt finger. Om du lyckades lokalisera en lokal av smärtlokalisering, är det mer sannolikt att säga att sådan smärta inte är "hjärtlig" men har en annan karaktär. I det fallet kommer det att räcka för att vila lite eller göra en toningmassage. De åtgärder som beskrivs ovan bör inte utföras för diagnos och självbehandling, men före ankomsten av en läkare som nödvändigtvis kommer att fråga om dina känslor. Detta gör att du kan tilldela den diagnostik du behöver.

Efter att läkaren fått den information som krävs av patienten kommer en av diagnoserna att tilldelas:

 • ekkokardiografi, som tillåter att bestämma det allmänna tillståndet hos hjärtklaffarna och musklerna;
 • ett elektrokardiogram (EKG) med liten fysisk ansträngning och vila och ett EKG i 24 timmar;
 • ultraljudsdisposition för att bestämma hastigheten av blodflödet i hjärtat;
 • koronar angiografi används för att genomföra en studie av tillståndet i kransartärerna;
 • ett fonokardiogram som används för att upptäcka hjärtljud.

I sammanfattning

Efter att diagnosen har utförts kan läkaren ordinera den nödvändiga behandlingen eller informera om avsaknaden av en sjukdom i sin profil, rådande att hitta en annan läkare. Därför bör man inte göra självdiagnos och behandling på egen hand. Det är för dessa ändamål att det finns kvalificerade läkare som kännetecknas av tillgången på nödvändig utrustning för diagnos och specialkunskaper.

Kolet i hjärtat: orsaker, samband med patologi, hur man eliminerar stickningar, möjlig behandling, när det är farligt

Känslan att hjärtat är knäppt, åtminstone en gång i livet för var och en av oss. Detta symptom kan ganska skrämma och kraft omedelbart rusa till läkare, men det mesta går snabbt och självständigt och att uppleva det själv försöka hitta orsaken stickningar i hjärtat.

Klagomål om stickning i hjärtat kan inte bara äldre med ett antal sjukdomar i både hjärtat och andra organ. Ofta oroar symtomet unga människor och kvinnor, och hanen, tonåringarna och även barnen. Förstå sitt ursprung bara på grundval av beskrivningen av känslor är inte lätt, för i detalj och så exakt som möjligt att berätta hur det gör ont eller stryk inte varje patient kan.

Samtidigt kan en detaljerad utredning ge doktorn till orsaken till klagomålen, och den enklaste undersökningen är att bekräfta det. I vissa fall krävs ytterligare test för att fastställa en noggrann diagnos, men om en expert utser dem är panik inte värt det ändå. Inte alltid en fördjupad undersökning betyder förekomsten av allvarlig patologi.

I ett antal fall är stickning i hjärtat inte relaterat till aktiviteten hos hans muskel, nivån på blodtillförseln, förekomst eller frånvaro av inflammation och andra patologiska förändringar. Symtomen kan vara funktionell i naturen, ha en psykogen mekanism, uppstå med andra organers patologi.

Äldre patienter när en stickande känsla eller smärta i hjärtat klamra Validol eller nitroglycerin, ungdomar aldrig konfronteras med liknande symptom försvinner, vet inte vart de ska gå och vad man ska göra. I alla fall av oförklarlig smärta eller stickningar i hjärtat är det först och främst värt att besöka en läkare. Du kan börja med en terapeut som skickar till EKG, om det behövs - till kardiologen.

Det är tydligt att kortsiktiga stickningar, som varar ett par sekunder, och passerar på egen hand - är inte en anledning till panik, men om obehag kvarstår, stickande fördröjs några minuter eller mer, och de vanliga mediciner som Validol, korvalola eller nitroglycerin ge någon effekt, bör du kontakta din läkare.

Hur kan hjärtat värka?

Hjälp för att förstå orsakerna till smärta och periodisk stickning i hjärtat krävde en grundlig förfrågan, under vilken patienten kommer att specificera lokalisering, varaktighet och natur hos sina känslor. Som övning visar att det är inte lätt att beskriva smärta i detalj och noggrannhet, och att klara det är det lämpligt att veta vilka känslor som finns i hjärtat och vad bör uppmärksammas när de uppstår.

Stickning i hjärtat kan säkert tillskrivas en typ av smärta som är akut och kortvarig eller kronisk, långvarig, dra karaktär. När hjärtat prickas kan patienten också känna brist på luft, en rush av kall svettning, plötslig huvudvärk eller yrsel och en mängd andra symtom som också är tillrådligt att klargöra för läkaren.

Det är accepterat att skilja flera typer av smärta i hjärtat:

 • Anginös - förekommer oftare i myokardium och hjärtkärlens patologi, det ökar med belastningar, upplevelser, pressar i naturen, det stoppas vanligtvis av nitroglycerin (angina pectoris);
 • Infarkt - vass, knivliknande, stickande, svidande, nästan alltid - mycket intensiv, tillsammans med en kallsvett, rädsla för döden, andningsbesvär, svullnad av hals vener och andra symptom i samband med nekrotiska processer i hjärtmuskeln (hjärtattack);
 • Cardialgia - är associerad med både hjärt- och icke-hjärtpatologi, är oftast en sömnad och kortsiktig natur, som kan intensifieras med inspiration och kroppsrörelser.

Denna klassificering är i stor utsträckning betingad, eftersom smärta och stickningar är mycket subjektiva känslor, och varje patient bedömer deras intensitet på egen väg. I naturen kan smärtan piercera, pressa, bränna, och i vissa fall kombineras dessa tecken, och det är extremt svårt för patienten att lokalisera och karakterisera sina känslor.

Om tunikahjärta eller det är smärta, bör du vara uppmärksam på några av villkoren för deras förekomst:

 1. Anslutning med andning, bröstets rörelser;
 2. Förändring i känslor av känslor när man känner bröstet, interkostalt;
 3. Avkoppling av stickningar vid medicinering eller brist på effekt från dem
 4. Varaktighet av negativa känslor, intensitet, spridning till armen, scapula, epigastrium, etc.

Hjärtorsaker till stickningar

Orsakerna till att sitta i hjärtat är extremt olika och kan ligga både inom kardiovaskulärsystemet och utanför det. Inte alltid hålla sig till hjärtat om den innehåller strukturella skador i vissa fall behöver hjärtat och andra organ inte förändras, och i första hand som en etiologisk faktor som talar för neurotiska störningar, autonom dysfunktion, intensiv tillväxt.

De vanligaste störningar i hjärtat, provokande stabbande smärta är:

 • Inflammatoriska processer i hjärtmuskeln eller perikardiet (speciellt stark sömnadssmärta uppstår med fibrinös perikardit);
 • Hjärtrytmstörningar - även banala extrasystoler, som inte alltid fungerar som ett tecken på problem, kan orsaka tinning i hjärtat.
 • Koronar hjärtsjukdom - från angina pectoris till myokardiums nekros, när hjärtat piercerar med sådan intensitet att patienten inte kan tolerera den;
 • Dystrofa förändringar i hjärtat, kardiomyopati;
 • Fel i hjärtklaffarna.

Om hjärt stick på grund av ovanstående skäl, bland symptom kan också vara ångest, svettningar, rodnad, eller, omvänt, cyanos i huden, tryckstötar, svimning, kräkningar, ökad hjärtfrekvens och bromsa eller t. D.

Människor som har ont i hjärtat som orsakas av kronisk hjärtpatologi upplever svårt trötthet, svaghet vid fysisk aktivitet och i försummade fall - i vila. Ofta finns hosta, andfåddhet, svullnad i extremiteterna, vilket indikerar ett ökande hjärtsvikt.

Angina - en av de vanligaste manifestationer av myokardischemi, när patienter klagar över pressning, sömnad, nypa smärta i hjärtat, som orsakas av ischemi på grund av åderförkalkning i hjärtats kranskärl. Angina - partiet äldre människor som redan har granskats av kardiolog och för att lindra attack olika angina medel används.

Myokardinfarkt är en akut typ av kranskärlssjukdom, som utvecklas med fullständig obstruktion av artärerna som matar myokardiet. När kardiomyocyter förstörs, inte bara hjärtat i hjärtat, men smärtan är så intensiv att den karakteriseras som dolk, brinnande, outhärdlig. Sömnadssmärta med hjärtinfarkt åtföljs av en känsla av rädsla för död, panik, psykomotorisk agitation, pallor eller ansiktsrodnad, instabilitet i tryck och puls, svettning.

projicering av infarkt och angina pectoris

Arteriell hypertoni anses oftare vara en vaskulär patologi, men leder alltid till förändringar i hjärtat. Vänsterkammarhypertrofi, tvingas att arbeta med en ökad kraft, tillsammans med otillräcklig blodtillförsel till hjärtmuskeln på grund av sin progressiva förtjockning, så i fallet med högt blodtryck, sticker hjärta på grund av ischemiska processer. Ofta uppstår prickningar på bakgrund av en hypertonisk kris vid en plötslig tryckökning.

Cardialgia arteriell hypertension förknippad med andra symtom på sjukdomen ( "flyga" framför ögonen, huvudvärk, andnöd, känsla av feber, etc..), så att patienten inte kan fokusera sin uppmärksamhet på stickningar i mitt hjärta, tillskriva den till en av de manifestationer av högt blodtryck.

Speciellt starkt pekar hjärtat med inflammatoriska förändringar i myokardiet eller hjärtinfarkt:

inflammation i hjärtmuskeln

Myokardit uppträder med pulserande, akut, intensiv smärta som uppträder mot bakgrund av feber, allmän förgiftning, tecken på hjärtsvikt, dyspné.

Inflammation av perikardiet i ett av huvudsymptomen har störtande smärta i hjärtat, vilket är förknippat med irritation av nervändar, som är mycket rika på perikardblad. Smärtan är skarp, skärande, sömnad, sämre med andning och vissa bestämningar, sprider sig till armen, höger hälften av bröstet och kombineras med feber, stark svaghet, en torr hosta är möjlig.

Dystrofiska förändringar infarkt, kardiomyopati, klaffdefekter hos anordningen, fluktuationer i hjärtrytmen kan också åtföljas av en stickande smärta i bröstet som sker under träning eller vid vila, i kombination med manifestationer av kronisk hjärtsvikt. Denna smärta är inte relaterad till andning eller rörelser på bagageutrymmet.

Colette hjärta och mitralklaffprolaps, mycket utbredd bland dagens ungdomar, så många patienter och deras föräldrar tenderar att associera smärta med vice. Naturligtvis uttalas framfall med uppstötningar, vilket sekundära förändringar i hjärtmuskeln, är fullt kapabla att provocera smärta och stickningar, men i de flesta fall framfall av I examen utan hemodynamiska instabilitet ger inga cardialgias, och om stickningar uppstår till orsaken till behovet leta efter en annan - till exempel autonom dysfunktion.

Hjärtorsaker till stickningar i hjärtat

Det finns många anledningar att suga smärta i hjärtat. Det kan orsaka olika sjukdomar i inre organ och nervsystemet:

 • Problem med ryggraden - smärtstygn, i kombination med dödlighet i huden, en känsla av krypning;
 • Intercostal neuralgi är den starkaste smärtan i det interkostala rummet.
 • Bronko-pulmonal patologi;
 • Sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • Neuroser, autonom dysfunktion;
 • Endokrina patologi.

Osteochondrosis, herniated intervertebral skivor bidrar till att klämma nervens rötter och utseendet av ömhet i hjärtat. Några av patienterna visar att sticker hjärtat, men vid närmare inspektion avslöjar mer och neurologiska symtom i form av hud domningar, känselstörningar och andra. Osteokondros kan framkalla nattliga attacker av smärta och stickningar i hjärtat.

Smärta med osteokondros kan vara ganska stark, det kan känns som en injektion i bröstområdet, varar från några minuter till flera timmar. Rörelser med armar och stammen orsakar ökning av ömhet.

Intercostal neuralgi - En annan möjlig orsak till allvarlig smärta i hjärtat, bröst i mellanklassen. Smärtan är sömnad, skärning, ibland outhärdlig, värre med rörelser och palpation av det drabbade interkostala rummet.

Skarp sömnad smärta är möjlig med lungens patologi. Den mest frekventa "lunga" anses orsaka pleurit, speciellt fibrinös när ark serosa täckt protein fibrinös exsudat, gnider mot varandra under respiratorisk rörelse som orsakar irritation flertal receptorer och intensiv smärta.

I pleurisy, som påverkar den högra halvan av bröstet, en tunika i hjärtat med inspiration och utandning, ökar smärtan med rörelse i bröstkorgen. Om patienten andas och samtidigt rör torso, kommer smärtan inte att försvinna, men kan till och med intensifiera.

Ömhet i bröstkorg och hjärtområde sker med pneumothorax, när luft ackumuleras i bröstkaviteten och klämmer på lungan, vilket ger upphov till en kraftig stötande smärta i hjärtat. Tunika hjärta med högsidig lunginflammation, då smärtan kombineras med feber, dyspné, hosta och tecken på allmän förgiftning.

Sjukdomar i matsmältningssystemet också kan leda till smärta och show i hjärtat. Till exempel bidrar uppblåsthet till att höja membranet och begränsa rörligheten i lungorna, dessutom förändras hjärtats position något, bröstsmärtor och smärta är möjliga.

Med gastrit, peptisk sår, bråck i membranets esophageal öppning, åtföljd av en ökning i magens sekretoriska funktion, kan smärtan brinna, pulserande. Lokaliserade sådana känslor i sub-revets område kan öka efter att ha ätit men är inte relaterade till patientens motoriska aktivitet.

Colet under hjärtat till vänster med gastroesofageal refluxsjukdom. Enligt några rapporter är nästan hälften av alla ömhetstillfällen i vänstra hälften av bröstet orsakad av icke-hjärtat orsakade av återflöde. Smärta i matsmältningssystemet kan ge i arm, nacke, rygg, interscapulärt område, käke.

En av de vanligaste icke-hjärtliga orsakerna till att sticka smärta i hjärtat är autonom dysfunktion (VSD). Detta komplexa symptomkomplex uppenbaras av mycket olika tecken på försämrad innervering från de inre organen, patienter klagar på att tuniken är ett hjärta och beskriver symptomet ganska färgstarkt.

På grund av den speciella känslomässiga uppfattningen av några tecken på patologi, patienter med vaskulär dystoni vanligtvis omedelbart rusa till läkare för diagnos, men inspektion och rutininspektion visade inga avvikelser, eftersom hjärtat av tunikan inte beror på strukturella förändringar i den.

Sömnadssmärta i strid med sympatisk ton är kortsiktig, uppträder ofta mot bakgrund av stress, det kombineras med andra symtom - svettning, panikattacker, diarré, tremor, tachi eller bradykardi, dyspné. Vid panikattacker kan patienten uppleva arytmi, uppleva en allvarlig rädsla för döden, sticka smärta sprider sig till vänstra hälften av bröstet och simulerar till och med en hjärtattack, vilket ytterligare skrämmer patienten. Effekten i sådana fall är inte nitroglycerin med validol, men vanliga sedativa, till exempel valerian eller motherwort.

psykogen smärta i hjärtat, orsakad av autonom dysfunktion, inklusive i kombination med respiratoriska syndrom - ett vanligt fenomen

Neuroser och liknande sjukdomar kan uppstå med smärta i bröstområdet, med sällsynta stickningar, och på grund av det stora antalet orelaterade symptom för att beskriva smärtan eller hur exakt det är, är patientens tunikahjärta svårt. På grund av generell apati eller spänning, instabilitet i humör, en tendens till depression eller aggression.

Klagomålet att hjärtat stinker, skadar, laddar, rytmen i hjärtat är störd endokrin patologi. Smärta kan åtföljas av en snabb puls som sprider sig till vänster och mellan axelområdet, vilket ger en likhet med stenokardisk. Särskilt ofta följer denna symptomatologi sköldkörtelsjukdomar, binjurssvulster.

I vissa virusinfektioner, mot en bakgrund av allvarlig förgiftning kan stickningar i bröstet, och herpes slår interkostal nerver under exacerbation av sjukdomen, är det de så kallade bältros, där sticker hjärtat är så intensiv att patienten skrik, jämmer, kan inte andas, rädd och klämmer fast vid den drabbade hälften av bröstet. Feber och karaktäristiska utslag i samband med intercostalutrymmet hjälper till att diagnostisera sjukdomen korrekt.

Således, utan att undersöka ett entydigt svar på frågan om vad hjärtat kan pricka, är det omöjligt att ge till varje patient. Orsakerna till så mycket om självdiagnos eller själv behandling av frågan, eftersom personen långt från medicin, inte att kunna korrekt bedöma symtomen och därmed risk missa allvarlig patologi, eller tvärtom, falla i panik när orsaken stickande smärta är helt ofarliga.

Vad ska jag göra om mitt hjärta är prickat?

Det är underförstått att när udden hjärta, är det svårt att upprätthålla lugn, och de flesta patienter börjar panik, ringa en ambulans eller rusa till kliniken för diagnos i dra slutsatsen fantasi för hjärtinfarkt och andra allvarliga sjukdomar. Men med all symtomproblem, är det oftast inte orsakat av allvarlig patologi, så först och främst behöver du lugna dig.

Om tuniken är ett hjärta, är det lämpligt att försöka bedöma smärtan - hur akut det är, hur länge det är, vilka andra symtom har uppstått. Vid smärtan kan du hålla andan, försöka flytta din torso, känna det interkostala rummet för att bedöma sambandet med sömnadssmärta med rörelse, andning, palpation. När du kontaktar en läkare kommer denna information att påskynda och underlätta diagnosen, speciellt om smärtan vid den tiden sjunker eller kommer att passera helt.

Barnet kan prickas i hjärtat av samma skäl som för vuxna, men diagnosen blir mycket svårare, för inte varje vuxen kan korrekt beskriva sina känslor och barnet är helt frustrerat eller rädd. I sådana fall är det bättre för föräldrarna att inte engagera sig i att söka efter svar, vilket gör barnets hjärta, och det är lämpligt att kontakta en barnläkare eller kardiolog.

Självmedicinering av någon smärta i hjärtat är bättre att inte bli involverad, för att du kan förlora tid eller missa en allvarlig sjukdom, men du kan vidta några åtgärder. Till exempel kan patienter med en redan etablerad diagnos av angina pectoris eller arytmi ta sina föreskrivna läkemedel - nitroglycerin med validol, cordaron, anaprilin. Många parallella använder corvalol, valocordin och andra "hjärtdroppar", som har en lugnande effekt.

Om hjärtat pricks på bakgrunden av tryckfallet hos hypertonipatienter, är det lämpligt att oberoende tillämpning av blodtryckssänkande läkemedel - captopril sublingualt nitroglycerin densamma, om det finns en samtidig kranskärlssjukdom, magnesium intramuskulärt, urindrivande. Som regel, efter normalisering, tryck och "hjärtfrisättning".

När stickning i hjärtat mot en bakgrund av neuros, panikattack, autonom dysfunktion hos unga människor som inte har hjärtsjukdomar, ges en god och snabb effekt av sedativa. Du kan dricka en tinktur av valerian eller morwort, hagtorn, corvalol i enlighet med den rekommenderade dosen efter ålder och tillstånd.

I inflammatoriska processer - myosit, neuralgi, herpes zoster - bättre att konsultera en läkare som ordinerar antiinflammatoriska läkemedel, smärtstillande medel, antivirala och rekommenderar sjukgymnastik.

Särskild vaksamhet måste visas om tunikets hjärta och andfåddhet uppträder, trycket sjunker, illamående med kräkningar uppstår, smärtan från sömmen utvecklas till en dolk eller brinnande, puls störs. Dessa symtom talar för en allvarlig patologi, som kräver snabb diagnos och behandling.

I det fall då tunikahjärtan är full av hälsa, medan symtomen är kortlivad och passerar i sig, kan du bara lugna dig, andas djupt, lugnt, ta en horisontell position, lossa kragen på din tröja eller slips. Om stickningen upprepas, är det värt att besöka terapeuten.

Kolithjärta: möjliga orsaker

 • Varför det tunika hjärtat: orsakar
 • Korrekt diagnos

Idag kommer hjärt-och kärlsjukdomar fram. Ofta manifesteras de av det faktum att hjärtat periodiskt eller permanent kolit, kan orsakerna till sådana känslor erkännas först efter en fullständig fysisk undersökning. Smärta kan vara lätt eller dra. Ibland kan en sådan liten stickning vara ett symptom på en allvarlig och farlig sjukdom.

Därför är det mycket viktigt vid den första sjukdomen att ta kontakt med din läkare. Han kommer att göra en grundlig undersökning, hitta orsaken och kunna bilda en behandlingsplan för en snabb återhämtning. Initiering har som regel sin egen symtomatologi, som preliminärt diagnostiseras, och efter avslutad studier har det specificerats. För att överleva denna svåra period och vänta på att doktorn kommer fram, kan du ta nitroglycerin.

Varför det tunika hjärtat: orsakar

Den vanligaste orsaken till smärta i hjärtat är angina. Detta beror huvudsakligen på att hjärtmuskeln upplever överdriven stress och brist på blodtillförsel. I de flesta fall följer angina en sådan farlig sjukdom som ischemisk hjärtsjukdom. Stickningen börjar bakom bröstbenet och går gradvis till ett bredare område, vilket ger in i axeln, nacken och till och med underkäken. Det förekommer oftast vid höga laster, när man kör, lyfter vikter. Som regel minskar smärtan omedelbart, efter att personen tog en bekväm position, låg ner och lugnade sig.

När kolithjärtat med enorm kraft och smärta blir varje ögonblick mer outhärdligt kan läkare misstänka hjärtinfarkt. En av de viktigaste artärerna, som driver blodet till hjärtventilen, börjar fungera intermittent. Eller i det allvarligaste fallet blockeras en av kransartärerna. Här är smärtan lokaliserad huvudsakligen bakom bröstbenet, men på samma sätt som i angina pectoris ges den i axeln, nacken. Nitroglycerin i sådana fall hjälper sällan. Det är nödvändigt att ringa en läkare genast, ligga i ett bekvämt läge och vänta på hjälp. Gå inte vid denna tidpunkt, eftersom den medföljande svagheten kan orsaka yrsel och fall. Det är på grund av detta att patientens tillstånd ofta förvärras av andra olika skador.

Ibland är hjärtat kolit av en anledning som inte är relaterad till hjärtat. Även uppblåsthet kan ibland leda till hjärtatsmärta med falska symtom, varför läkarna ofta gör felaktiga diagnoser.

För att få reda på varför tuniken är ett hjärta är det nödvändigt att beskriva alla symtom för läkare.

Om smärtan i hjärtat känns nästan ständigt, försvagar inte och ökar inte, då är det troligt att det finns interostal neuralgi. Med denna sjukdom pressas nervsrötterna i de interkostala nerverna. Det här orsakar konstant smärta i hjärtat, vilket förvirrar läkare. Det är emellertid nödvändigt att veta att behandlingen av dessa två komplexa sjukdomar skiljer sig drastiskt och kräver en kompetent bestämning.

De farligaste orsakerna till hjärtsmärta är sjukdomar som är förknippade med mycket allvarliga negativa processer som uppträder i hjärtat: vices, vegetovaskulär dystoni, medfödda sjukdomar och många andra. Alla av dem behandlas som regel bara kirurgiskt. Smärtan här är konstant och intensifierad med någon vass rörelse, med hosta och nysning. Här behöver du en noggrann undersökning, och med allvarliga former av sjukdomen - akut sjukhusvistelse. I många komplikationer, såsom hjärtsjukdom, kan symtom ses omedelbart efter födseln och även under mammans graviditet.

Korrekt diagnos

För att få reda på varför hjärtat är kolit är det nödvändigt att utföra kompetent diagnostik. Först av allt, efter samråd med läkare, är det nödvändigt att göra ett kardiogram som visar alla förändringar som uppstår i hjärtat. Det är resultatet av EKG som är grundläggande i diagnosen. Idag rekommenderar många specialister en särskild undersökning och tar stress-EKG-avläsningarna. Det visar graden av trängsel i hjärtat under stark fysisk ansträngning. För att utesluta neuralgi från listan över möjliga hjärtdiagnoser är det nödvändigt att göra radiografi, tomografi och, viktigast av allt, att klara alla tester.

När hjärtat är kolit, inte självmedicinera, eftersom detta bara kommer att skada. Och även om smärtsymtomen är sällsynta, glöm inte bort dem, men det är bäst att se en läkare direkt. De mest nödvändiga undersökningarna, som bör göras, för att ta reda på orsakerna till smärta, om än sällsynta, är:

 1. Holter-övervakning, där EKG avlägsnas inom 24 timmar med hjälp av specialutrustning.
 2. Ekkokardiografi används för att bestämma tillståndet i hjärtmusklerna och ventilerna.
 3. Ett fonokardiogram detekterar ljud i hjärtat.
 4. Villkoren för de viktigaste hjärtkärlen undersöks med hjälp av koronarangiografi.
 5. Med ultraljud kan du kontrollera hur snabbt blodet cirkulerar i hjärtat, oavsett om det finns blodproppar och stagnation någonstans i hjärtkaviteten.

När alla resultat har uppnåtts kommer läkaren att kunna exakt diagnostisera. Ibland ignorerar folk helt enkelt de läkemedel som doktorn ordinerar: någon verkar dyr, någon tror att allt kommer att gå i sig själv. Men som regel återkommer sådana patienter ofta till läkaren i ett allvarligare tillstånd. Om du skyddar din hälsa, behandla därför allt som är förknippat med det noggrant.

Kolit hjärta

I kombination leder skadliga livsstilsfaktorer till framväxten av olika sjukdomar, inklusive kardiovaskulärsystemet. Bland de vanligaste symptomen på den utvecklande patologiska processen kan man skilja på en sömnadssmärta i bröstet. Om det uppstår, ska läkaren differentiera sjukdomen, med inriktning på undersökningen och resultaten av undersökningarna. Oberoende att förstå, varför ibland kolithjärta och vad det här betyder, är det möjligt att ha upptäckt vilka patologier detta symptom är märkligt.

Sömnadssmärta i hjärtat är inte alltid en följd av hjärtpatologin. Hos 2/3 av patienterna är orsakerna till de känslor som uppstår dolda i sjukdomarna i rygg, nerver, muskler och revben. I mer sällsynta fall orsakar obehag i hjärtat, lungorna, magsäcken och matstrupen. Den farligaste orsaken till stickningar i hjärtat är en kränkning av aortas integritet, men detta problem uppstår endast hos 2% av patienterna.

För kvinnor kan en liten stickning i hjärtat av regionen tycka till början av en allvarlig patologisk process. Enligt statistiken är det i 70% av fallen kvinnor som oftare behandlas med liknande problem på grund av ökad smärtkänslighet. Bland andra grupper av patienter kan barn identifieras. De leds av föräldrarna med minsta misstanke om sjukdomsutvecklingen, eftersom endast läkaren kan förklara varför hjärtat ibland är kolit hos ungdomar och småbarn.

Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet är den vanligaste, så stabbande smärtan i hjärtat som många människor omedelbart tillhör gruppen. Detta tillvägagångssätt är fundamentalt fel.

Till att börja med måste patienten komma ihåg besvärets art och graden av svårighetsgrad. I så fall är det mycket lättare att förstå varför hans hjärta är kolit. För en mer exakt definition av orsaken, kom ihåg följande tips:

 • Om hjärtat är kolit, är det troligt att problemet inte är en hjärtinfarkt eller angina pectoris. De manifesteras genom att trycka och bränna smärta, som ges till vänster övre extremitet.
 • Stitching i hjärtat, störande under rörelse och andning, hör inte till hjärtproblemen i hjärtmuskeln.
 • Tippning i hjärtat under palpation hänvisar till neuromuskulära patologier.
 • Om hjärtat är kolit i en viss position mer eller mindre, är problemet inte patologin i hjärtmuskeln.
 • Att öka med tiden stickande i hjärtat kan indikera utvecklingen av hjärtmuskelsjukdom.
 • Paroxysmal enstegs sömnadssmärta i hjärtat refererar ofta till ryggproblem.
 • Om sömnad smärta i hjärtområdet stoppas av "Nitroglycerin" eller "Corvalol", är problemet just hjärtmuskeln.
 • Om en liten stickning i hjärtområdet minskas med hjälp av "Parentetomol", "Analgin" och andra läkemedel med smärtstillande effekt, handlar det mer om ryggradssjukdomar.

Att komma ihåg lät råd, du kan förstå varför hjärtat är kolit i en viss situation. Men även efter att du själv har upptäckt orsaken är det nödvändigt att se till läkaren för att förhindra utvecklingen av möjliga komplikationer och få kvalificerad hjälp.

Sjukdomar som orsakar sömnad i bröstet

Exakt att diagnostisera kan bara experten, men även den enkla personen har en möjlighet att ta reda på varför kolithjärtat i det, minns visningar av följande sjukdomar:

 • Thoracic eller cervical osteochondrosis, neuralgi, ryggskador. Smärta uppträder tillfälligt och dramatiskt. Det ökar med rörelse i torso, andas och försöker känna det smärtsamma fokuset och luckorna mellan revbenen.
 • Vegetativ dystoni, neuros, hjärtafvikelser. Ofta identifierad hos ungdomar. För sjukdomar som kännetecknas av att sätta smärta i hjärtat, takykardi, nervös överexcitation. Det finns anfall, huvudsakligen efter överbelastning eller stress. Från andning ökar inte obehag. När man lyssnar (auscultation) med ett stetoskop hörs ljud.
 • Myokardit och perikardit. Smärta sensioner uppstår först efter en virus- eller bakterieinfektion. Smärtan är konstant och lokaliserad i hjärtat. Vid auskultation hörs perikardial friktion.
 • Inflammatorisk process i lungorna och pleura. Starka smärtsamma känslor på ena sidan av bröstet. De intensifieras vid inandning eller hosta. Vid lyssnandet noteras pleural friktionen.
 • Stratisering av aorta. Smärtan är huvudsakligen sömnad och oroar inte bara i hjärtat, utan också mellan axelblad. Ofta sker det tillsammans med ökat tryck.
 • Gastroesofageal refluxsjukdom och bråck i membranets esophageal öppning. Obehag uppstår, främst på grund av övermålning. Det åtföljs av en känsla av halsbränna och erctation.
 • Arytmi. Smärtsamma känslor sysar, har paroxysmal karaktär. På sin bakgrund har patienten ofta en svaghet.

Vad ska man göra om hjärtat är kolit

Om hjärtat kolit är inte första gången, och patienten har samrått med läkare, är det nödvändigt att uppfylla alla rekommendationer som lämnats in av en expert. Efter att du har stabiliserat tillståndet måste du alltid gå till sjukhuset för att ta reda på orsaken till sjukdomsförstöringen. Ibland suger smärtor i hjärtat endast i 2-3 sekunder. Det är inte nödvändigt att vara rädd för detta, eftersom ett sådant fenomen är ganska naturligt. För att börja uppleva är det nödvändigt, när smärtsamma känslor inte slutar mer än 10 minuter. I denna situation är det viktigt att ta reda på vad det är för att kunna lätta ditt tillstånd.

Obehaget som uppträder vid andning eller förflyttning av kroppen är inte en följd av utvecklingen av hjärtpatologier. Det kan behandlas med smärtstillande medel med antiinflammatorisk effekt i form av salvor, tabletter eller injektioner. Det viktigaste är att vila mer och flytta mindre.

När det finns smärta, som tenderar att gradvis öka, och inte svarar på rörelse och andning, är det värt att veta vad man ska göra i denna situation.

Åtgärdens algoritm är följande:

 • ring en ambulans
 • försök att slappna av och lugna dig
 • Ligga i en halv sittande position, placera en kudde under ditt huvud;
 • andas djupt
 • drick Corvalol, följ instruktionerna.

Om problemet var med hjärtmuskeln, kommer patientens tillstånd att förbättras något före ankomsten av en ambulans. Var noga med att rapportera alla utförda åtgärder till läkare så att de kan hjälpa till snabbare. Oavsett resultatet kommer patienten att behöva konsultera en kardiolog.

Det mest livshotande alternativet är att öka smärtan när man försöker ligga ner. De kan lokaliseras inte bara i hjärtat, men också i närheten av membranet och i scapulaområdet. I en sådan situation kan det vara ett brott på fartyget eller en hjärtinfarkt, så du måste omedelbart ringa en ambulans. Det finns ett problem på grund av överbelastning av hjärtmuskeln. Att dricka några droger är förbjudet. Före ankomsten av ambulansen måste patienten ligga i ett bekvämt läge.

Det är förbjudet att använda specifika läkemedel oberoende av varandra. Till exempel kan metoden för "Nitroglycerin" resultera i någon lindring av människans villkor, som upplever svår hjärta smärta och hypertensiv kris. Faktum är att detta läkemedel kan orsaka arteriell hypertension. Om en person som dricker nitroglycerin lider av högt blodtryck, kan han göra mycket skada för sig själv.

När det finns en liten smärta orsakad av nerver, rekommenderar läkare att begränsa sig till preparat på växtbasen. De har faktiskt inga kontraindikationer och biverkningar. Den enda obehagliga reaktionen är mild sömnighet. I grund och botten görs sådana droger baserade på citronbalsam, hagtorn, valerian, pepparmynta.

Traditionella behandlingsmetoder

Med stagande smärta i hjärtat kan du använda folkrecept för att underlätta tillståndet. Men du måste komma ihåg att de bara stoppar symptomen, men eliminera inte orsaken.

Använd sådana recept som huvuddrogen kan endast vara i milda fall, när problemet orsakas av stress eller autonom dystoni. Om smärtan är en konsekvens av ischemi eller andra allvarliga hjärtpatologier, kommer effekten av behandling av folkmedicin inte att vara. I detta fall måste de kombineras med läkemedelsterapi. Följande recept är mest effektiva:

 • En blandning av hagtorn och valerian. Infusion av dem måste blandas och berusas i en mängd av 0,5 st. l. Du kan använda medicinen inte i ren form, utan späds med 1/3 kopp vatten. För snabbare absorption kan infusionen hållas i munnen innan du sväljer.
 • Buljong av hundros. För att förbereda, bör du gnida roten av denna växt och blanda 1 msk. l. av det erhållna pulvret med 250 ml vatten. Därefter bör buljongen kokas i ca 15 minuter och drick 3 glas om dagen istället för te.
 • Olja är gran. Han gnidade med massörrörelser i bröstet bredvid vänster bröstvårtan. Relief känns omkring 5 minuter efter procedurens början.
 • Melissa infusion. Torkade och malade löv av växten i en mängd 2 msk. l. somna i en behållare med 300 ml kokande vatten. För att dricka infusion av citronbalsam är det nödvändigt med 0,5 glas per dag.
 • Infusion på valnöt. För matlagning måste du skära 30 kärnor av nötter och fyll sedan i en behållare med 1 liter alkohol. Insistera infusion kommer att ha 2 veckor under solen. Före användning ska läkemedlet filtreras. Drick det är nödvändigt för 1 msk. l. inom 30 dagar.

Om du är orolig för stickningar i ditt hjärta, måste du ta reda på orsaken till detta fenomen. I allmänhet är problemet upplevt stress eller ryggsmärta, men ibland indikerar detta symtom uppkomsten av allvarlig hjärtpatologi.

En erfaren läkare ska diagnostisera sjukdomen med hjälp av instrumentella undersökningsmetoder. Patienten kan bara avgöra arten av smärtan och lätta sitt tillstånd hemma innan ankomsten av en ambulans eller ett självständigt besök på sjukhuset.