Huvud / Åderbråck

Orsaker till hjärtstopp, riskfaktorer, akutvård

Från denna artikel lär du dig: varför hjärtstopp anses vara likvärdig med klinisk död. Vilka orsaker och faktorer kan orsaka hjärtsvikt. Karakteristiska tecken, algoritmen för första hjälpen, prognos.

Över hela världen anser läkare enhälligt plötslig hjärtstillestånd som ett av de första och mest uppenbara tecknen på klinisk död (en kort tidsperiod under vilken offret kan återföras). I det ögonblick då kroppen slutar att ingripa, sjunker blodcirkulationen snabbt, oåterkalleliga förändringar börjar i kroppen mot bakgrund av gasutbyte, metabolism, stillastående fenomen som leder till biologisk död (det är omöjligt att återvända offeret till livet).

För att återställa hjärtets funktion är direkt hjärtmassage färdig, vilket gör det ibland möjligt att rädda människans liv. Efter 7 minuter efter hjärtstillestånd blir resuscitationsåtgärder meningslösa, eftersom hjärnskador når en kritisk nivå och en person kan permanent förbli inaktiverad. Även om det alltid finns undantag från reglerna: När det är superkylat, ökar tiden, under vilken du kan återvända en person till livet, flera gånger.

Procentdelen av överlevande beror på hur kompetent och snabb det första hjälpen var, för att hon gjorde förstahjälpsdirektören och akut in hospitalet personen på sjukhuset. Före ankomsten av läkare är det nödvändigt att göra direkt hjärtmassage och ventilation. Vidare garanterar inte tidiga akuta åtgärder vid återupplivningsförhållanden ett positivt resultat, eftersom upplösningen av kontraktil aktivitet kan orsaka förhållanden som är oförenliga med livet (allvarliga hjärtpatologier, akut blodförlust, cancer).

Så, hjärtstillestånd motsvarar helt en klinisk och senare biologisk död. Hur farligt är det? Det är omöjligt att bota det, det är ganska svårt att förutse den exakta offensiven. Det är möjligt att återställa hjärtat i 30% av fallen, med ett patientvänligt utfall (fullständig återställning av hjärnaktivitet) i endast 5% av fallen.

I sådana fall är akutläkare, kardiologer och kirurger inblandade i akutvård.

skäl

Hjärtfel orsaker kan orsakas av följande:

 • i 90% av fallen - genom ventrikelflimmering (kaotisk, icke-rytmisk, okoordinerad reduktion av enskilda buntar av muskelfibrer);
 • i 5% av fallen - asystol (fullständigt upphörande av bioelektrisk aktivitet och minskningar);
 • mindre ofta - ventrikulär paroxysmal takykardi (frånvaro av puls i kombination med ökad frekvens av sammandragningar);
 • elektromekanisk dissociation (bevarande av myokardiums bioelektriska aktivitet i kombination med frånvaro av ventrikelernas sammandragningar).

Det är möjligt att förutsäga upphörande av hjärtaktiviteten hos patienter med allvarliga hjärtpatologier (fibrillering, akut hjärtsvikt), med akut blodförlust, med skador som är oförenliga med livet, hos cancerpatienter och i andra fall. I alla andra fall är stoppet mer "plötsligt".

Riskfaktorer

De främsta orsakerna till hjärtstopp är funktionella störningar (organsvikt), som i de flesta fall inte förekommer i sig själva, men bildas under inflytande av många faktorer. Oftast är dessa sjukdomar och patologier i hjärtat, hjärnan och inre organen, ibland - naturliga orsaker eller olyckor.

Sjukdomar som kan orsaka hjärtsvikt:

Plötslig hjärtstopp

Vad är orsaken till hjärtstopp?

Många olika förhållanden kan utlösa hjärtstillestånd. De innefattar både organens patologi i cirkulationssystemet och påverkan på kroppens yttre faktorer.

De främsta orsakerna är:

 1. Ventrikelflimmer - plötsligt hjärtrytmrubbningar, som aldrig stoppas av på egen hand och leder till den plötsliga döden av en man.
 2. Asystol är avsaknaden av någon form av hjärtaktivitet.
 3. Massiv lungtromboembolism uppträder när den stora delen av kärlet blockeras. Personen kväver genast, blir blå, blodflödet till hjärtat störs.
 4. Cardiac tamponad inträffar efter operation, med skador, perikardit. Mellan hjärtsäckens löv ackumuleras och pressas organet, vilket inte tillåter det att fungera fullt ut.
 5. Myokardinfarkt kan leda till ett antal allvarliga komplikationer på grund av hjärtmuskulaturens dödsfall. Orgeln förlorar sin kontraktilitet, vilket hotar att stoppa hjärtslaget.
 6. Såsom ventrikulär takykardi (VT), flimmer eller förmaksfladder - alla dessa kränkningar är baserade på kaotiska reduktion av separata delar, vilket gör att ventriklarna olämpligt kastas blod i blodomloppet, det kommer en akut brist på syre.
 7. Syndrome Brugada är en ärftlig sjukdom som kännetecknas av frekvent svimning och en hög risk för att utveckla återkommande ventrikelarytmier.
 8. Överdosering av alkohol, opiater.
 9. Akut andningsfel.
 10. Elektrisk skada.
 11. Shock thermal, hypovolemic som ett resultat av brännskador av ett stort område av kroppen, blodförlust.
 12. Kroniska njursjukdomar leder till endogen förgiftning med kvävehaltiga ämnen.
 13. Hjärtsvikt
 14. Muskarin förgiftning, gift ricin och blåsfiskar, kvicksilverånga och gas sarin, cyanid, arsenik. Verkan av alla dessa ämnen har liknande egenskaper. Kliniska manifestationer har ett stadium som börjar med huvudvärk, svaghet och slutar med en förlamning av andan och hjärtat.

Ibland är det svårt att namnge de exakta orsakerna till hjärtstopp. Betjäna fysisk eller känslomässig stress, ärftlighet, kroniska sjukdomar och en kombination av dessa faktorer. Plötsligt kan ett akut tillstånd uppstå om vissa mediciner inte tas på rätt sätt.

Det är värt att notera att läkemedlet orsakar hjärtstillestånd endast om vårdslös av dess tillämpning, inte följs med doseringen och frekvensen för administrering, svåra somatiska sjukdomar, kränkning av halten av elektrolyter i blodet, korsreaktioner. Separat uppmärksamhet förtjänar individuell intolerans av läkemedel, eftersom det kan leda till anafylaktisk chock.

Vad ska jag göra om min patient inte har hjärtslag?

Hjärtstillestånd kan misstänkas om en person plötsligt förlorade medvetandet och svarar inte på yttre stimuli (slå kinderna högt klappa händerna, strö ansiktet med vatten). Så, om någon har förlorat medvetandet med dig, bör du omedelbart kontrollera puls på huvudfartyg. För att göra detta, fingertopparna famlade i mitten av halsen (struphuvudet hos män) och förskjuten i sidled hela vägen in sternocleidomastoideus. Det är i sin tur att halshinnorna ligger (foto 1).

Det är också nödvändigt att kontrollera om en person andas eller inte. Hur man gör det visas på bild 2.

När du sätter örat mot offerets näsa och tittar på bröstet, kan du höra andan, märka att du lyfter och sänker bröstet.

Om det inte finns någon hjärtklappning och självständig andning, ring omedelbart en ambulans och omedelbart börja kardiopulmonell återupplivning. Åtgärder ska kompressioner, som utförs av bröstkompressioner och konstgjord andning genom andning "mun-mot-mun" eller "mun-mot-nos". Om reanimating endast en, ges preferens till kompression. Det är viktigt att inte stanna för att bistå laget snart, eller hjärtlungräddning, eftersom det för 6-10 minuter kommer irreversibla hypoxiska förändringar i hjärnan, vilket leder till döden för sina celler och allvarliga neurologiska sjukdomar i framtiden (i fallet med framgång verksamhet).

I många länder är stationer med defibrillatorer installerade på offentliga platser så att den döende personen direkt kan hjälpas. Detta ökar risken för effektiv och snabb återupplivning av en person.

Hur förhindrar fenomenet asystole hos en patient?

Eftersom huvudorsakerna till hjärtstillestånd är hjärt-kärlsjukdomar, är det nödvändigt att försöka förhindra deras utveckling. Det främsta måttet att förebygga är en hälsosam livsstil, det vill säga:

 • tillräcklig fysisk aktivitet (minst 30 minuter per dag)
 • rationell näring med undantag av fettvarianter av kött, konservering, läsk, snabbmat, en stor mängd mjöl och andra;
 • underhåll av normal kroppsvikt
 • vägran att röka och överdriven användning av alkohol.

I närvaro av kroniska sjukdomar är det nödvändigt att besöka läkaren regelbundet (minst en gång om året) för undersökning och undersökning, korrigering av föreskriven behandling. Det är obligatoriskt att konsultera en specialist, och inte engagera sig i självmedicinering, även prata om hostningssirap. Man måste komma ihåg att okontrollerad användning av droger kan orsaka plötslig hjärtstillestånd hemma!

En viktig aspekt av att förebygga hjärt- och kärlkatastrofer är långsiktigt läkemedelsstöd. Med ischemisk hjärtsjukdom:

 1. Antiaggreganter hindrar bildandet av trombi genom att späda blod.
 2. Antikoagulanter reducerar också risken för stroke med förmaksflimmer / fladder, efter hjärtkirurgi.
 3. Statiner minskar kolesterol och reducerar aterosklerotiska plack som deponeras på blodkärlens väggar.
 4. Betablockerare har kardioprotektiva egenskaper, reducerar myokardiell hypertrofi och ischemisk zon i närvaro av hjärtinfarkt, förbättrar blodfyllning av vänstra kammaren.
 5. Angiotensinkonverterande enzymhämmare och vissa sartaner har visat sig effektiva för att förebygga plötslig hjärtdöd, hjärt- och nefroprotektion.

Indirekt förhindrande kommer att vara förebyggande av elektrisk stöt, blixtnedslag, noggrann inställning till konsumerad mat.

rön

Plötslig hjärtstopp är dödsorsaken för majoriteten av befolkningen på grund av många faktorer. En av dem är biverkningar av läkemedel som kan orsaka allvarlig arytmi, bradykardi, anafylaxi och asystoli, så de farligaste medlen är endast tillgänglig genom recept.

Varning! Medicin som orsakar hjärtsvikt

Varje läkemedel har ett antal biverkningar, men med största försiktighet är det nödvändigt att behandla de läkemedel som kan framkalla hjärtstillestånd.

Av denna anledning rekommenderas det inte att ta läkemedel före undersökningen och läkare samråd. Självmedicinering kan vara mycket farlig och leda till en så kallad klinisk död (hjärtstillestånd i 4-5 minuter), varefter irreversibla förändringar i kroppen förekommer som leder till biologisk död.

Hjärtglykosider

Hjärtglykosider är växtmedicin som normaliserar hjärtrytmen

Förberedelser av denna grupp används för att förbättra hjärtets arbete. De ökar sammandragningen av hjärtmuskeln (myokard), förbättrar blodtillförseln till organ och vävnader, vilket eliminerar ödem.

Många växter är naturliga glykosider, till exempel lilja av dalen, gorichvet. Läkemedel som orsakar hjärtstillestånd inkluderar glykosider, eftersom de direkt påverkar hjärtat, ökar dess aktivitet.

Glykosider ökar metabolismen. Vanligtvis är det här naturläkemedel, men det gör det inte säkert. Överdosering och felaktig kombination av droger kan leda till hjärtstillestånd. Men faran är inte bara en överdos. Dessa läkemedel måste tas först efter undersökningen, för vissa människor kan även små doser vara dödliga.

Riskgruppen inkluderar personer med mycket kalcium i blodet, med brist på kalium och magnesium, njursvikt, sköldkörtelfunktion, hypoxi.

Hjärtglykosider inkluderar följande läkemedel:

 • Digitoxin. Detta läkemedel ökar kraften i hjärtat väsentligt. Det ordineras för hjärtsvikt, kronisk eller akut. Drogen har egenskapen att ackumuleras i kroppen, så dosen måste observeras strikt. Läkemedlet tas oralt. Med matsmältningsstörningar är det möjligt att använda ljus.
 • Gomfotin. En hjärtglykosid av vegetabiliskt ursprung, erhållen från hårets löv. Det ökar hjärtslagets styrka, men minskar hjärtfrekvensen. Det ordineras som regel för kroniskt hjärtsvikt, men det är kontraindicerat i allvarliga former av kardioskleros.
 • Strofantin. En ganska stark glykosid, som ordineras för olika former av hjärtsvikt, cirkulationsstörningar, supraventrikulär takykardi. Det är inte föreskrivet för akut myokardinfarkt, tyrotoxikos.

När en överdos av glykosider uppstår takykardi, yrsel, kanske delstatens tillstånd och framväxten av hallucinationer. När dessa tecken dyker upp, bör akutvård omedelbart kallas.

Beredningar med kalium

Kalium är ett nödvändigt mikroelement för hjärtat!

Kalium i sig är ett viktigt mikroelement som är nödvändigt för kroppens normala funktion. Kalium påverkar hjärtslag och normal hjärtfunktion. En hjärtstopp kan prova både en brist och en överflöd av detta mikroelement. Därför bör dess nivå i kroppen noggrant övervakas.

Kaliumpreparat ska tas med försiktighet. Vid intravenös administrering är detta ämne särskilt farligt. Hjärtat slutar snabbt och vid den minsta överdoseringen. I vissa länder används injektioner av rent kalium i form av dödsstraff för särskilt farliga brottslingar.

Med största försiktighet bör man behandla intaget av kaliumhaltiga läkemedel för personer med njursvikt, magsår och allvarliga kardiovaskulära störningar.

I små mängder är kalium harmlös och användbar.

Symptom på överdosering är svaghet i armar och ben, arytmi, andfåddhet, svaghet, medvetslöshet, då koma. Hjälp i detta fall kan bara läkaren.

Kaliumhaltiga läkemedel innefattar:

 1. Asparkam. Ett läkemedel som innehåller kalium och magnesium. Det ordineras för hjärtsvikt och ischemisk hjärtsjukdom. I vissa fall bidrar det till att eliminera en överdos av hjärtglykosider. Det är inte föreskrivet för njursvikt, överskott av kalium och magnesium i kroppen.
 2. Orokamag. Innehåller kalium och magnesium. Det ordineras för angina och andra hjärtsjukdomar. Kontraindikationer är allvarlig njursjukdom, överskott av kalium och magnesium i blodet, uttorkning, cirros.
 3. Panangin. Detta är det mest populära och billiga läkemedlet, som förskrivs till kärnorna för att normalisera hjärtats arbete. Det ordineras ofta samtidigt med hjärtglykosider, eftersom det lindrar biverkningar.
 4. Kalinor. Kaliumpreparat, som ofta föreskrivs för arytmi. Vid njursjukdomar är Kalinor kontraindicerat vid överskott av kalium och laktation.

Brist på kalium kan också leda till hjärtstillestånd, eftersom ingen kaliumglukos absorberas och musklerna inte får energi.

Antibakteriella läkemedel och vitaminkomplex

Självmedicinering är ett hot mot hjärtat

Antibiotika anses av många vara osäkra av olika skäl, men människor dricker vitaminer utan rädsla. Men vitaminer kan vara farliga, inte bara om du tar bara 50 tabletter. Systematiskt intag av vitaminkomplex ökar nivån av kalcium i blodet. Om en person redan hade hjärtproblem, kan ett överskott av kalcium leda till hjärtstopp.

För att förhindra blödning används Vikasol ofta också, vilket anses vara en del av vitaminer. Men det kan provocera blodproppar. Antibiotika kan orsaka hjärtstopp hos äldre, allergiska personer, personer med diabetes, svår hjärtsvikt, angina.

Användbar video - De mest ovanliga orsakerna till hjärtstopp:

De farligaste drogerna för hjärtat är antibiotika från makrolidgruppen. De har ett minimum av biverkningar för tarmarna, men har en negativ effekt på kardiovaskulärsystemet:

 • Azitromycin. Semisyntetiskt antibiotikum, som ofta föreskrivs vid behandling av bakteriella infektioner i övre luftvägarna. Biverkningar från kardiovaskulärsystemet anses vara sällsynta (mindre än 1%), men om patienten riskerar, blir effekten på hjärtat starkare.
 • Klaritromycin. Det mest populära antibiotikumet, som föreskrivs för olika infektioner. Han klarar sig snabbt med bakterier, luftvägarna i luftvägarna, men har samtidigt en negativ effekt på hjärtat och blodkärlen.
 • Vilprafen. Antibiotikum baserat på josamycin. En ganska stark makrolid, som används för att behandla ENT-organ och olika bakterieinfektioner. I kontraindikationer är hjärtsjukdom inte indicerat, men med hjärtsvikt rekommenderas det inte.
 • Klabaks. Läkemedlet är baserat på klaritromycin. Det är ordinerat för otitis, bihåleinflammation, faryngit, lunginflammation, utrotning Helikobakter Pilori. Det rekommenderas inte för personer med nedsatt njur- och leverfunktion.

Makrolider anses vara minst giftiga antibiotika, och även lämpliga att använda. De måste ta 1 dos var 3-5 dagar. Detta beror på det faktum att drogerna cirkulerar länge i blodet, behåller deras effekt, vilket sträcker sig till biverkningar.

Psykotropa läkemedel

Psykotropa läkemedel tas endast under medicinsk övervakning!

Psykotropa läkemedel ordineras vanligen av en läkare, säljs endast på recept och används för att behandla hjärnans sjukdomar. Psykotropa läkemedel hämmar mental aktivitet, lindrar ångest och deprimerar känslor. De kan orsaka hjärtstopp om de överdoseras, tas med inkompatibla droger eller alkohol.

Det finns flera grupper av psykotropa droger. De skiljer sig åt i sammansättning och handling. Vissa är farliga även i små doser, andra kan leda till hjärtstopp endast med en signifikant överdosering (t.ex. sömntabletter).

 1. Neuroleptika. Denna typ av medicin hjälper till att eliminera hallucinationer och släpper ut symptomen på schizofreni. Dessa läkemedel ordineras aldrig utan bevis. De säljs endast på recept och är avsedda uteslutande för personer med allvarliga former av schizofreni.
 2. Antidepressiva läkemedel. Antidepressiva kämpar med depression, ångest, fobier. De accepteras alltid av kurserna, eftersom de inte har en ögonblicklig effekt. Den maximala effekten kan observeras efter ca 2 veckors inträde.
 3. Lugnande medel. Dessa läkemedel eliminerar de svårare symptomen, de kan tillskrivas starka antidepressiva medel. De tar bort känslan av rädsla, panik, ångest.
 4. Psykostimulantia. Dessa läkemedel hämmar inte, men tvärtom stärker mental aktivitet, ökar effektiviteten, ger en känsla av munterhet och minskar sömnbehovet. Det mest tillgängliga psykostimulanten är koffein.
 5. Lugnande medel. Dessa är lugnande preparat av syntetiskt eller vegetabiliskt ursprung. I små doser är de inte farliga. De har en allmän lugnande effekt, normalisera sömn.

Dessa läkemedel har ett antal biverkningar, till exempel, orsakar okontrollerade och plötsliga muskelkontraktioner. När en överdos uppstår feber, illamående, förlamning och hjärtstillestånd.

Hittade ett fel Välj det och tryck på Ctrl + Enter, att informera oss.

Hur man orsakar hjärtattack med dödlig utgång

Granskning av dödliga droger som orsakar omedelbar hjärtstillestånd

Hjärtat är ett mycket bräckligt och känsligt organ.

Orimligt och okontrollerat intag av alla typer av läkemedel (särskilt de som är relaterade till gruppen som orsakar ett plötsligt stopp av det mänskliga hjärtat) kan leda till ett dödligt utfall.

Därför måste användningen av läkemedel, liksom deras dosering, strikt samordnas med den behandlande läkaren.

Orsak till dödsfall från mediciner

Huvudsyftet med något läkemedel är att hjälpa en person att bli av med en sjukdom. I det här fallet glömmer folk ofta att även de mest till synes oskyldiga tabletterna bär en dödlig fara, om inte följa rekommendationerna för deras användning.

En ganska vanlig orsak till den höga dödligheten från medicineringen är självmedicinering. En kvalificerad specialist kommer att göra följande innan du utfärdar en medicinsk behandling till en patient:

 • kommer att utföra diagnostik
 • kommer att studera medicinsk historia;
 • ta reda på alla nyanser av sjukdomsförloppet;
 • lär sig om organismens individuella egenskaper
 • på grundval av vetenskaplig kunskap och ovanstående faktorer kommer att förskriva läkemedlet.

Många patienter besöker inte sjukhuset, de ignorerar alla regler och regler. De köper enkelt en annonserad produkt i apoteket efter eget gottfinnande och förväntar sig ett positivt resultat av det.

Acceptera droger som inte kombineras med varandra eller med alkohol, överskott av läkemedlets dos, missbruk, kroppsintolerans (leverfunktion, njurar) - alla dessa faktorer kan orsaka hjärtsvikt.

OBS! Till och med ett piller med huvudvärk (halsbränna), ibland blandad med alkohol, kan provocera någon.

Medicin som normaliserar hjärtets arbete (glykosider, kalium)

Glykosid - en beredning av vegetabiliskt ursprung, som ordineras i akut form av hjärtsvikt. Det ökar frekvensen av myokardiell kontraktion. Effekten av dessa "assistenter" jämförs med konsumtionen av koffein, kamfer, en skarp frisättning av adrenalin.

Sammansättningen av glykosider innefattar ett sådant viktigt element som adenosintrifosfatas. Tack vare den här komponenten sker kreatinmjölkning och elektrolyt, energiutbytesprocesser. Ibland är hjärtstopp en följd av en hög dos glykosid.

Om en person har sådana patologier:

 • syrehushållning;
 • hypotyroidism;
 • kardiosklerosinfarkt;
 • hypomagnesemi, hypokalemi, hyperkalcemi;

Detta pekar på att patienterna är i en högriskgrupp. En liten dos av ett sådant ämne kan orsaka en irreversibel upphörande av hjärtets arbete.

I en hel kropp kan en hälsosam organism dödas med en dödlig dos av 15 g kalium. I båda fallen kommer det att finnas tecken på en överträdelse av drogenintaget:

 • nedgången av krafter;
 • hallucinationer;
 • yr;
 • misslyckanden i hjärtans rytm.

Denna metod har länge märkt de gamla sätten att dödsstraff för brottslingar.

Gastrointestinala droger och muskelavslappnande medel

T stor operation kräver generell anestesi. Det kan utföras med hjälp av muskelavslappnande medel, muskelavslappnande medel.

Före proceduren är det nödvändigt att varna läkaren om allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter. Den minsta dosen av muskelavslappnande medel leder till anafylaktisk chock följt av hjärtstopp.

Överleva nära 12% av patienterna. Det är en stor plåga för läkaren att se hur patienten dör och inte kunna rädda honom. Det måste vara uppmärksamt och tänka bra inte bara om ens liv utan också om en främling.

Läkemedlet kan inte användas om en person har:

 1. Brott mot hjärtats arbete.
 2. Vaskulära defekter.
 3. Patologier i andningsorganen.

Samspelet med muskelavslappnande medel med dessa problem kan inte enkelt förvärra ditt välbefinnande, utan åstadkomma överdriven hjärtslag och i sista skedet bli en provocerande faktor för plötslig hjärtstopp.

Behandling av halsbränna är inte uppmärksammad, och i själva verket vet få personer att i stora mängder piller orsakar hjärtsvikt, tillsammans med dessa förfärliga kramper, ett brott mot nervsystemet, hjärtrytm.

Varning! Ett sådant läkemedel som används vid amning kommer att orsaka ett stopp av barnets hjärta.

Vitaminkomplex och antibiotika

Återställingsprocessen är lång och smärtsam. En signifikant procentandel av framgång beror på genomförandet av läkarens rekommendationer.

När allt kommer omkring är droger inte dåliga, och patientens försumliga inställning till ens hälsa gör ont i normaliseringen av processerna för alla organ och system, inklusive hjärtat.

Till exempel kommer en E. coli som stoppas av antibiotikabehandlingarna inte längre att störa patienten, men om en person lider av allergier, diabetes, angina, är det troligt att den ofta irreparabla processen att stoppa hjärtats arbete kommer att orsakas.

Rådgör med akta med antibiotika i makrolidgruppen (Erytromycin, Azitromycin), såväl som Klaritromycin. Om du slutar använda vitaminer (utan recept), då måste du övervaka dagskursen i en sådan situation.

Okontrollerat intag av vitaminberedning Vikasol kan bli en faktor som orsakade blodkärlens blodpropp. Överskott av kalcium kommer att störa hjärtans ledningsförmåga.

Oavsett hur dyrt ett läkemedel rekommenderas av vänner, (om det orsakar hjärtsvikt, kan de inte veta säkert) krävs specialistrådgivning.

Psychotropic medications och remedies för schizophrenia

Används i medicin, psykotropa läkemedel (utesluter inte hjärtstopp) vid behandling av schizofreni, epilepsi och andra hjärn sjukdomar är uppdelade i kategorier.

 • lugnande läkemedel;
 • grupp av antidepressiva medel;
 • lugnande medel.

Ring ett hjärtsvikt kan en stor dos av sömntabletter. Lugnare har förmågan att direkt sammankoppla hjärtmuskeln, vilket kommer att leda till patientens överhängande död (ansiktsmusklerna snedvrids starkt). Antidepressiva medel i alltför stora doser trycker på psyken, en person har tankar om självmord. Det finns symtom på feber, förlamning.

För att tydligt förstå vilka droger som är lämpliga för behandling av en viss sjukdom, kommer den bästa lösningen att bli diagnostiserad.

Alla ska komma ihåg att mediciner som orsakar hjärtsvikt anses vara extremt farliga. Ingen återupplivning och första hjälpen kommer tyvärr inte att hjälpa.

Därför bör man ta hand om sin hälsa i tid och inte vara lat och rädd för att gå till sjukhuset.

Hjärtinfarkt

5 stjärnor - byggd på 14355 vyer

En hjärtinfarkt uppträder när blodflödet till någon del av myokardiet är omöjligt under lång tid, vilket medför att hjärtmuskeln genomgår skada eller dör helt. Om man talar på vetenskapligt språk kallas detta tillstånd hjärtinfarkt.

Etiologiska faktorer

Det är känt att utvecklingen av hjärtinfarkt är associerad med destabilisering av den aterosklerotiska processen. Därför kan alla etiologiska faktorer av ateroskleros anses och kunna utmana en hjärtinfarkt.

Oftast uppstår sjukdomen som ett resultat av koronar trombos. Detta sker i området med den förändrade aterosklerotiska placken. Trombos främjas av alla faktorer som orsakar en ökning av viskositeten hos blodet. Dessa inkluderar: lesion bekläder kärlväggen, frånvaron av endotelet i kranskärlet, kärlet lumen spasm, störning av fysiologiska funktioner hos blodplättar mot aktiveringen av trombogenes, frisättning av biologiskt aktiva substanser som ökar koagulationen orsakar vasospasm och ökad viskositet blod. Mindre ofta sker en hjärtattack mot bakgrunden av en långvarig kranskärlsspasma.

Ganska sällsynt orsak till hjärtinfarkt kan vara en kraftig ökning av efterfrågan på hjärtmuskeln av syre i frånvaro av ett tillräckligt utbud av den på kranskärlen som ett resultat av uttalad aterosklerotiska process.

För att orsaka hjärtinfarkt kan det som regel finnas olika riskfaktorer:

 • ålder av män över 45 år, kvinnor över 55 år
 • för tidig klimakteriet hos kvinnor;
 • ärftlig predisposition;
 • förlängd nikotinförgiftning;
 • hypertensiv sjukdom;
 • kränkning av lipidmetabolism
 • diabetes mellitus;
 • övervikt;
 • otillräcklig fysisk aktivitet
 • minskad sköldkörtelfunktion.

Ju mer en person har riskfaktorer desto högre risk för hjärtinfarkt i ung ålder.

Sjukdomen kan ha iatrogen karaktär. Det finns läkemedel och gifter som orsakar hjärtattack.

Kliniska manifestationer

Vid utveckling av hjärtattack utpekas flera perioder: akut, akut och subakut.

Den mest akuta perioden varar ca 3 timmar. Ett karakteristiskt symptom på hjärtinfarkt är patientens smärta. Intensiteten hos smärtssyndromet är varierande, men oftare är det svårt i hjärtat, som är utbrett. Om den patologiska processen täcker hjärtans bakre vägg, kan smärtan också lokaliseras i den epigastriska regionen. Intaget av nitroglycerin ger ingen effekt, och själva smärtan varar mer än 30 minuter.

I en liten procentandel av fallet fortsätter hjärtinfarkt smärtfritt. Andra symtom inkluderar: kraftigt utvecklad svaghet, synkope-tillstånd (synkope), störning av rytmen av hjärtaktivitet (jämn ventrikelflimmering är möjlig). Om lesionen påverkar ett stort område kan kardiogen chock eller lungödem utvecklas.

Den akuta perioden varar upp till 10 dagar. Vid denna tidpunkt börjar ärret på hjärtmuskeln att bildas. Smärtssyndrom är i regel frånvarande. Av de karakteristiska symptomen kan noteras följande: feber (på grund av resorption av nekrotiska massor), olika typer av arytmier, perikardit eller endokardit kan bildas. Den vanligaste orsaken till dödsfallet för denna period är ett hjärtsprickning.

Subakutperioden går upp till 4-8 veckor. Vid denna tid känns patienten bra. Risken för komplikationer minskar.

Symtom på hjärtinfarkt hos kvinnor och tecken på hjärtinfarkt hos män har ingen signifikanta skillnader.

Principer för diagnos och behandling

För en hjärtinfarkt som kännetecknas av en förändring av laboratorieindikatorer i samband med förekomsten av inflammatorisk process och ingreppet av olika proteiner från fokus av nekros.

Det är viktigt att utföra ett elektrokardiogram. Detta gör det inte bara möjligt att bekräfta det faktum att sjukdomen finns, men också för att bestämma lokaliseringen och förekomsten av den patologiska processen.

För en hjärtinfarkt som kännetecknas av hög risk för komplikationer, varav några är oförenliga med livet. Om den patologiska processen inte penetrerar, är sjukdomsförloppet oftast gynnsamt.

Prognos till datum förblir allvarligt. Särskilt farligt är en upprepad hjärtinfarkt. Patienter dör av utvecklingen av komplikationer som arytmi, kardiogen chock, myokardbrott, kroniskt hjärtsvikt.

Terapi syftar till att upprätthålla den maximala mängden livskraftig hjärtmuskel, förebyggande och behandling av komplikationer. Om du misstänker en sjukdom, indikeras sjukhusvistelse i intensivvården, där du kommer att bli hjälpt med hjärtinfarkt.

 • lindring av smärtssyndrom (narkotiska analgetika injiceras);
 • utföra trombolytisk och antikoagulant terapi (om patienten var på sjukhus under de första 8 timmarna efter anfallet)
 • Närvaron av nitrater i terapi är obligatorisk;
 • användning av beta-blockerare;
 • terapi med disaggreganter
 • När komplikationer är bundna utförs terapi för att normalisera patientens tillstånd (defibrillering, atropin och hjärtstimulering med ledningssjukdomar, arytmierapi).

Doserad fysisk aktivitet ordineras så tidigt som andra sjukhusets andra dag, förutsatt att det inte finns något smärtssyndrom och komplikationer. På sjukhus praktiseras 3-4 veckors rehabilitering av dessa patienter.

Lite om första hjälpen i hjärtattack:

 • När en hjärtattack inträffar måste ett ambulanslag ringas omedelbart.
 • en person måste planteras eller läggas upp med ett upphöjt huvud;
 • ta bort alla täta kläder för att garantera fri andning;
 • ta en aspirin tablett och sätt nitroglycerin tablett under tungan.

Ju snabbare ambulansen anländer och ju tidigare första hjälpen ges med symtom på hjärtinfarkt, desto gynnsammare är prognosen för patienten.

Video om hur man ger första hjälpen till hjärtinfarkt:

Relaterade artiklar

 • Överdosering av fenazepam:...
 • Hexoral när man lakterar: kan jag...
 • Antiviralt läkemedel...
 • Dosering av valerian i...
 • Fenazepam och alkohol är två...
 • Överdosering av läkemedlet Trigan...
 • Vilken typ av smärtstillande kan...
 • Symptom på överdosering...
 • Piller för hjärtat: lista...
 • Phenazepam: bevis för...
 • Vi finner ut tillsammans: från vad...

Hälsa> Var hälsosam> Från en överdos av vilka piller dör: en lista över de farligaste läkemedlen

Från en överdos av vilka piller dör: en lista över de farligaste drogerna

Inte alla vet att även tabletter som är oskadliga vid första anblicken kan orsaka död vid överdosering.

Enligt statistiken är det största antalet dödsfall från användningen av droger som har ordinerats under receptet för att lindra smärtan med ett betydande överskott av dosen av läkemedlet.

Receptbelagda läkemedel

Från en överdos av vilka piller dör, är många intresserade.

Det bör noteras att de viktigaste läkemedelsgrupperna som kan utlösa ett dödligt utfall är:

 1. Monoaminoxidashämmare. Denna grupp omfattar Parnath, Marplat och Fenelzin. Ökningen av den rekommenderade dosen kan ge upphov till en stämningsökning i patienten, psykologisk rotation, vilket leder till koma eller störningar i hjärtmuskulaturens funktion. Effekten av sådana droger kommer att märkas först efter 24 timmar efter att patienten har använt dem. Därför blir tidig diagnos av förgiftning med sådana tabletter ofta omöjlig.
 2. Hallucinogena medel. Dessa läkemedel kan orsaka att patienten får konvulsiva anfall. desorientering i rymden, visuella och auditiva hallucinationer, och även till vem. Användningen av sådana mediciner vid en högre dos än nödvändigt kan orsaka depression av det psykologiska tillståndet.
 3. Sovande piller. Denna kategori omfattar icke-barbituriska droger och barbiturater. Otillåten ökning av dosen av sådana tabletter kan leda till förvirring av medvetandet, såväl som kränkningar i hur organen i cirkulations- och andningsorganen fungerar. En dödlig dos är en ökning av maximal dosering i tiofaldigt.
 4. Opiater (narkotiska analgetika). Denna kategori omfattar metadon, morfin, kodin, oxykodon, etc. I stort antal kan de leda till förvirring, kräkningar, illamående och till och med stoppa hjärtats arbete. Att hjälpa till med en överdos av narkotiska analgetika är ibland inte möjligt, så när patienten tar dessa medel behöver patienten vara särskilt försiktig.

Farliga ämnen som stimulerar centrala nervsystemet är farliga. De inkluderar amfetamin, kokain. Med en ökning av den rekommenderade dosen kan det leda till hallucinationer, stark psykomotionisk överexcitation och psykos och med okontrollerad användning orsakar sådana mediciner någon. Dödligt utfall är som regel orsakad av hjärtrytmin.

Överdosering av läkemedel är farligt för människoliv

Farmaceutiska preparat - antidepressiva medel som har tilldelats för att lugna eller bortskaffande av neuroser som kan leda till allvarliga torr hud, ångest, hallucinationer, och genom att öka den nödvändiga dosen. Det är inte ovanligt för patienter som begår självmord efter överdosering med sådana droger.

Patienter och deras släktingar bör vara medvetna om att när man tar mediciner som föreskrivs av en läkare är det nödvändigt att observera dosen utan att överskrida den.

Narkotika köpta utan recept

Inte alla vet att du kan bli förgiftad från överdosering av droger som säljs utan recept i apotek. Speciellt negativt inflytande på kroppen är användningen av tabletter tillsammans med drycker som innehåller alkohol.

Patienterna ska vara särskilt försiktiga med följande läkemedel:

 1. Aspirin. Denna medicinering kan vara dödlig om patienten lider av tarm, mage eller magsår. När det gäller barn rekommenderas inte en sådan åtgärd för dem, eftersom det kan leda till förekomsten av ett sällsynt men farligt Ray-syndrom såväl som astma.
 2. Paracetamol. Externt kan ett säkert läkemedel som ges till vuxna och barn, med en ökning av dosen, orsaka en allmän förgiftning av kroppen och förstörelsen av hjärnceller.
 3. Loperamid. Ett läkemedel som köpts i ett apotek för diarréattacker kan vara beroendeframkallande, vilket kan leda till ett stort antal biverkningar i framtiden.
 4. Vitamin E. Det kan orsaka stroke och jämn blödning av inre organ, om du överstiger den tillåtna doseringen flera gånger.
 5. Vitamin C. Ett stort antal tagna C-vitamin kan utlösa cancerframkallande tumörer. Överstiga därför inte den rekommenderade dagliga dosen på 45 mg. Med extrem försiktighet bör C-vitamin ges till barn.
 6. Jod, drotaverin (No-Shpa) med ökande dosering kan orsaka ett dödligt utfall i patienten.

Du bör veta att alla läkemedel (även de mest oskyldiga) ska förvaras på platser som är otillgängliga för barn.

Tabletter som påverkar hjärtat

Patienterna bör vara medvetna om att en ökning av dosen av mediciner som påverkar kardiovaskulärsystemet kan orsaka obehagliga symptom. Dessa läkemedel innefattar hjärtglykosider. Intag av sådana droger regelbundet förbättrar blodcirkulationen. Dessutom hjälper de till att klara av en svag eller snabb hjärtfrekvens.

Symtom på överdosering bör vara känd för alla!

Dock kommer positiva aspekter att uppstå endast om patienten uppfyller den dos läkemedel som doktorn har föreskrivit för honom. Om dess topp, kan det leda till obehagliga konsekvenser i form av att sänka blodtrycket, förekomsten av huvudvärk, anfall av illamående, ibland kräkningar, andningssvårigheter och kränkningar av stolen.

Dessutom kan de orsaka negativa förändringar i kardiogrammets beteende.

Inte mindre farliga och läkemedel som har en hypnotisk effekt. Typiskt, om en patient inte kan somna från ett piller, tar han en annan, naivt tror att han inte kommer att skada kroppen. Men ökning av dosen av hypnotika kan orsaka apati, sömnighet och depression i andningsorganen och nervsystemet. Dessutom framkallar drogerna i denna åtgärd utseendet av allvarliga sjukdomar i hjärtets arbete, vilket kan leda till allvarliga skador i de inre organen och introducera en person i en koma.

Läkare rekommenderar att patienter tar kontinuerliga piller, registrerar när och hur mycket medicin som tagits. En sådan regel kommer att skydda en patient från utseendet av farliga biverkningar på grund av en överdosering. Dessutom bör du veta att innan du använder något läkemedel är det bättre att konsultera en läkare.

Titta på kognitiv video:

Hittade ett fel Välj det och tryck på Ctrl + Enter. att informera oss.

Vilka läkemedel orsakar hjärtsvikt?

Bland de tusentals medicinska namnen finns mediciner som orsakar hjärtsvikt. Detta är en av anledningarna till att läkare starkt protesterar mot självbehandling, och insisterar på att köp av drogen föregås av samråd med en specialist. Förvånansvärt kan även den till synes oskyldiga analgetiken, som ofta tas från huvudvärk, leda till en koma med närvaro av alkohol i blodet följt av hjärtstopp.

Allmän information om droger som leder till hjärtstillestånd

Att stoppa hjärtats arbete kallas en klinisk död. Om sedan efter 5-10 minuter hjärtan misslyckas med att starta igen, kommer hjärnans neuroner att dö, vilket redan betyder den slutliga och irreversibla döden hos en person.

I medicin används ofta droger som leder till hjärtstillestånd vid överdosering eller med en kumulativ effekt i fallet om levern eller njurarna inte klarar av uttagning mot bakgrund av konstant användning. Läkare bör vara medvetna om de potentiella farorna med sådana droger. Därför är dessa läkemedel förskrivna för tydliga indikationer, och för varje patient görs en noggrann beräkning av dosen för honom, vilket bara kan ha en terapeutisk effekt utan biverkningar.

Ibland visar läkemedel som stoppar hjärtat endast sådana egenskaper vid interaktion med andra droger som används av människor eller alkohol och droger. Samma droger, som används i stora doser för rent medicinska ändamål med outhärdlig smärta, orsakar förtryck, vilket kan leda till komplett hjärtstopp. På samma sätt arbetar starka psykotropa, hypnotiska och antikonvulsiva medel.

Alla droger som kan orsaka hjärtsvikt bör antingen användas på sjukhus eller frisläppas endast på grundval av recept för vilka former av strikt bokföring som används.

Följande hjärtdroger som orsakar hjärtsvikt kan vara farliga:

 • beredningar av kalium;
 • droger som lindrar halsbränna
 • hjärtglykosider;
 • vitaminer;
 • antibiotika;
 • muskelavslappnande medel;
 • psykotropa droger.

Hjärtglykosider

Hjärtglykosider är en grupp läkemedel som aktiverar hjärtmuskulärkontraktioner. De agerar på liknande sätt som naturliga substanser såsom koffein, epinefrin, kamfer och liknande. D. Denna komplexa organiska ämnen av vegetabiliskt ursprung, vilka har en selektiv kardiotonisk verkan, så det används vanligen i hjärtsjukdomar, såsom kronisk eller akut hjärtsvikt. Föreliggande komposition adenosintrifosfatas glykosider som är ansvariga för överföring av kaliumjoner, natrium och kalcium, vilket är viktigt för elektrolyten och energiomsättningen i myokardiet. Dessutom är ATP nödvändigt vid assimilering av kreatinfosfat.

Sådana läkemedel används i form av lösningar avsedda för intravenös administrering, som bör utföras på ett sjukhus med samtidig EKG-övervakning. Med deras hjälp, uppnådde den önskade terapeutiska effekten, och om så krävs efter underhållsbehandling fortsätter patienten att ta dem, men i tabletter, glöm inte att besöka din läkare, ta blodkemi och genomgå EKG studie.

Hjärtstillestånd kan inte bara leda till en överdos av droger, men även deras normala innehållet i blodet, även om det måste erkännas att de flesta leda till hjärtstillestånd är en överdos. Till exempel människor som lider av syrebrist - hypoxi, hyperkalcemi, hyperkalemi, njursvikt, tidigare hjärtinfarkt, hypoproteinemi, hypomagnesemi, hypotyreos är i riskzonen. Även hjärtglykosider och vissa andra läkemedel kan leda till hjärtstillestånd.

Risken för överdosering av hjärtglykosider ligger i det faktum att det oftast orsakar ett dödligt utfall. Om det efter mottagandet av sådana droger började uppleva huvudvärk, är hjärtrytmstörningar, hallucinationer och yrsel, det är värt att omedelbart kontakta en läkare, eftersom det inte går att snabbt dra in läkemedlet hemma.

En överdos av hjärtglykosider kan detekteras senast 2-3 dagar efter en persons död, varefter de upphör att detekteras.

Kaliuminnehållande preparat

Kalium är ett mycket viktigt inslag i intracellulär metabolism, reglering av hjärtkontraktioner, vattenelektrolytbalans, det normaliserar osmotiskt tryck. Med hjälp av kalium överförs en nervimpuls mellan neuronerna.

Patienter som lider av hjärt-och kärlsjukdomar, njursjukdomar, magsår bör alltid besöka en läkare innan de tar kaliumhaltiga läkemedel. Läkemedel som orsakar hjärtsvikt bör varnas av följande symtom:

Hjärtfel kan leda till både ett överskott och en brist på kalium i kroppen. I det senare fallet är svårt glukosmetabolismen med frigörande av energi, vilket leder till att alla muskler i kroppen, inklusive hjärtmuskeln, börjar känna energin hunger upphör att minska, vilket leder till hjärtstillestånd.

I vissa amerikanska stater används istället för en elektrisk stol för dödsstraffet en injektion av "hästdosen" av kaliumpreparat, så det kan anses vara ett erkänt, men inte mycket humant läkemedel för att stoppa hjärtat av en person. I den dömda venen administreras ett kaliumläkemedel i en mängd som är mycket högre än den dödliga dosen, varigenom hjärtaktiviteten gradvis undertrycks tills hjärtstoppet uppträder.

Muskelavslappnande medel

Muskelavslappnande medel kallas muskelavslappnande medel. De används i medicin för allmänbedövning. Synapserna är blockerade av H-kolinerga receptorer, på grund av vilka överföringen av nervimpulser till skelettmuskulaturen, såväl som till myokardiet, och blockeras, vilket leder till hjärtsvikt. I 90% av fallen slutar överdosering av muskelavslappnande medel med dödsfall på grund av hjärtstopp. Vissa människor har en allergi mot sådana droger, och när de administreras utvecklar de anafylaktisk chock, vilket leder till hjärtstillestånd. I människor som lider av hjärt-kärlsjukdomar och respiratoriska patologier, med en överdos av muskelavslappnande medel uppträder takykardi, hypertoni, eller, omvänt, bradykardi, vilket kan resultera i hjärtstillestånd.

Gastroenterologiska preparat

Vissa gastroenterologiska läkemedel som behandlar halsbränna kan oväntat leda till plötslig hjärtstillestånd. Om du överdriver användningen av sådana läkemedel kan deras biverkningar uppträda: kränkningar av hjärtkollisioner, neurologiska patologier, krampanfall, hjärtstillestånd. Vissa mödrar använder dessa droger under amning, vilket inte kan ske kategoriskt - utan att veta vilka droger som orsakar hjärtsvikt kan moderen provocera henne inte bara för sig själv utan också för barnet.

antibiotika

Intag av antibiotika av personer som lider av hjärtsvikt, angina pectoris, allergier och diabetes mellitus kan leda till hjärtstillestånd. De äldre är också i fara.

De farligaste läkemedlen för hjärtstopp är erytromycin, klaritromycin, azitromycin och andra medel från makrolidgruppen.

Som ett resultat av de genomförda studierna fastställde skotska forskare att klaritromycin, som används för sjukdomar i nedre luftvägarna, ökar sannolikheten för komplikationer på kardiovaskulärsystemet, även om detta antibiotikum har en allmän effekt. Vidare kvarstår risken för sådana komplikationer länge efter avslutad behandling av antibiotika.

Vitaminkomplex

Även vitaminer, som kallas för att stärka kroppens allmänna tillstånd, kan vara farliga om de tas otillbörligt. Överskottet av vitaminer leder till systemiska störningar i kroppen. Ett överskott av kalcium påverkar till exempel aktiviteten hos blodkärl och hjärta.

Psykotropa läkemedel

Listning, vilka droger stoppar hjärtat, du kan inte hålla tyst om psykotropa mediciner. Den psykotropa gruppen innehåller ämnen som behandlar hjärnproblem, de är uppdelade i antidepressiva medel, lugnande medel och lugnande medel. Med deras hjälp behandlar de särskilt schizofreni och epilepsi. Överdosering av sådana droger kan leda till dödsfall från hjärtstillestånd. Till exempel, lugnande medel, förutom att hämma mentala processer och känslor, ibland framkallar en plötslig sammandragning av ansiktsmusklerna och myokardiet. Tabletter från schizofreni kan orsaka psykos (akacia), åtföljd av arytmi och ökat blodtryck. Om en sådan patient har en hjärtpatologi, så är en hjärtstopp möjlig.

sedativa

Sedativa eller sömntabletter kan endast äventyra överdoseringen.

Vid överdosering av antidepressiva läkemedel kan anfall, feber, förlamning och hjärtstopp inträffa. Ibland orsakar dessa fonder tankar om självmord, så det är farligt att ta dem okontrollerbart utan att ha råd med en specialist.

Andra droger

Utöver alla dessa, ett hjärta läkemedel som orsakar hjärtstillestånd inkluderar antikolinerga, sympatomimetikum, blodtryckssänkande och antiarytmika, och läkemedel för anestesi används med en stark överdos kan också leda till hjärtsvikt. Om patienten redan har en hjärtpatologi, ökar risken för en sådan utveckling av händelser dramatiskt.

Har du hört talas om drogerna som kan leda till hjärtstopp? Köper du bara de läkemedel som ordineras av en läkare, eller är du engagerad i självmedicinering? Berätta om din erfarenhet i kommentarerna.

Hur inte stoppa ditt hjärta: en lista över droger som du måste vara försiktig med

Nästan alla mediciner, särskilt starka, har kontraindikationer. Hur man stoppar hjärtat vid tiden är en fråga om att börja läkare som studerar anestesiologi.

Men i denna artikel kommer vi att överväga hur man inte ska stoppa hjärtat för evigt för tanklöshet: vilka mediciner kan negativt påverka kroppens arbete, med vilken försiktighet som ska visas och i vilka situationer.

Uppsägning av hjärtat är kvalificerad som en klinisk död. Huvudkroppens stoppade arbete bör återupptas om 5 minuter.

Om detta inte händer talar de redan om hjärnans död. För ett fullständigt stopp kroppen kan orsaka en av anledningarna: ventrikelflimmer (den vanligaste, 90% av klinisk död), asystoli, det vill säga, punkt slut sammandragningar i hjärtat, elektromekanisk dissociation (minskning är inte tillgängliga, men det finns elektrisk aktivitet).

Varje läkemedel med officiell medicin som orsakar hjärtsvikt kan hänföras till en av åtta grupper.

Första hjälpen vid misstanke om överdosering - ring en ambulans. Man tror att de piller som provocerar eller orsakar hjärtstillestånd är kardiopreparationer.

Hjärtglykosider

Dessa är växtbaserade läkemedel (finns i dalen i dalen, digitalis), används i mer än 200 år.

De anspyr på hjärtat, normalisera blodcirkulationen, lindra svullnad. De verkar på kroppen som koffein och adrenalin. Hjärtglykosiderna från olika växter skiljer sig något i effekt.

De ordineras till patienter, både med akut och kronisk insufficiens, med takykardi på grund av cirkulationssvikt. Var och en av dem, med otillräcklig vård, kan orsaka hjärtsvikt.

Aktiv aktiv substans Adenosintrifosfatas. Detta enzym är av största vikt för sådana processer som muskelkontraktion, biosyntesen av olika föreningar, transport av ämnen genom cellmembranen.

Genom att påverka energimetabolism och metaboliska processer i muskeln av hjärtat, läkemedel av gruppen förbättra systole, stroke volymen ökar, ökat blodtryck, diastoliskt tryck ökar således, vilket minskar belastningen på myokardiet.

Palpitationen blir kraftfullare, rytmisk, mjuk och lugn.

Hjärtglykosider tas långsamt tillbaka, är benägna att ackumuleras, eventuell förgiftning med långvarig intagning eller med överdosering.

En hjärtattack orsakar endast en överdosering. En dödlig dos kan vara några tabletter. Det är farligt att ta en dos som ökas med en faktor 10.

Det finns flera kontraindikationer, och i vilka en liten dos kan orsaka en hjärtattack och bli dödliga: hypotyreos, njurinsufficiens, kalium- eller magnesiumbrist (hypomagnesemi och hypokalemi), överskott på kalcium i blodet (hyperkalcemi), hypoxi, kardiosklerosis efter infarkt.

För behandling av berusning används kaliumpreparat.

Vilka tabletter ska jag komma ihåg?

beredningar: digitoxin, digoxin och tselanid (från Digitalis lanata) adonizid (Spring Adonis) strophanthin (från strophanthus) Korglikon (glykosider av liljekonvalj).

Beredningar av kalium

kalium - En mikroelement, extremt användbar för hjärtaktivitet. Tonar hjärtat, musklerna, blodkärlen. Ett naturligt överskott av kalium är en sällsynthet, ofta förknippad med njursvikt, som jag inte kan ta bort från kroppen.

Vanligtvis är kalium inte tillräckligt, i samband med vilket det ordineras som en del av komplexa vitaminer eller genom en diet. Därför vet få personer hur farligt överdosen av detta läkemedel är.

Att ta ett läkemedel med kalium som orsakar hjärtsvikt kan vara medvetet eller oavsiktligt (obehörig mottagning utan hänsyn till kontraindikationer).

Försiktighet krävs personer med sjukdomar i mag-tarmkanalen, njurar, hjärta och blodkärl, diabetes, de som får cytostatika, har omfattande trycksår, utsätts för radioaktiv strålning.

En överdos av kalium, som ingår i mat, även i stor mängd (kakao, svart te, bananer, honung, kli, potatis), hos en frisk person är omöjligt.

I närvaro av sjukdomar - överskott kan framkalla hjärtvärk, upp till en attack.

Det orsakar hjärtstopp av rent kalium. Det är kaliumklorid i en dos av 14 gram injiceras intravenöst i Förenta staterna för brottslingar dömda till dödsstraff.

Döden kommer i 5-18 minuter. Utan anestesi ger injektion av kalium svår smärta, så natriumtiopental används, vilket nedsänker de dömda i sömnen.

Den maximala tillåtna dosen av kalium per dag är 6 gram.

Överdosering kännetecknas av en minskning av blodtrycket, en kränkning av hjärtrytmen med kraftnedgången. Det finns också mer levande tecken. Patienten känner sig stickande i benen, förlorar möjligheten att navigera i rymden, i allvarliga fall faller i en koma, upp till hjärtstoppet.

Vad är effekten av lång och överdriven mottagning?

 1. Muskelsvaghet.
 2. Hjärtrytmstörningar.
 3. Matsmältningssjukdomar (diarré, tarmkolik, illamående).
 4. För ofta urinering.
 5. Diabetes mellitus.
 6. Ångest, humörsvängningar, irritabilitet.

Beredningar innehållande kalium: Asparaginat (Asparcum), Panangin, Kalinor, Orokamag.

antibiotika

De betraktas traditionellt inte som gifter, även om de vet om biverkningarna. Antibiotika kan orsaka hjärtsvikt hos personer med särskilda egenskaper.

Diabetes mellitus, allergier, ålderdom och nästan all dysfunktion av hjärtaktivitet (angina pectoris, arytmi, ischemisk sjukdom, hjärtsvikt) är alla riskfaktorer. De farligaste är från makrolidgruppen, erytromycin, azitromycin och andra.

En studie utförd i en av Danmarks institutioner bekräftade: Makrolider kan orsaka kränkningar av hjärtfrekvensen, vilket i sin tur orsakar hjärtstillestånd eller hjärtinfarkt.

Studien analyserade resultaten av analyser av flera miljoner människor som tog penicilliner och makrolider. Mot bakgrund av att antibiotika togs, registrerades 285 plötsliga hjärtstopp.

Som ett resultat av analysen drogs det: en plötslig hjärtinfarkt med makrolider är 75% mer sannolikt än med penicilliner.

Situationen underlättas av det faktum att antibiotika som regel inte är föreskrivna självständigt hemma. En kvalificerad specialist kommer att kunna ta hänsyn till kontraindikationer.

Narkotika för halsbränna

Provoke hjärtstopp när de konsumeras i stora mängder. Till exempel innehåller den populära Rennie en stor mängd kalcium, som spelar en avgörande roll vid reglering av hjärtaktivitet.

Läkemedlet kan inte tas tillsammans med hjärtglykosider, eftersom koncentrationen av kalciumjoner i hjärtmuskeln ökar hjärtens kraft och hjärtglykosider accelererar införandet av kalcium i muskelfibrerna.

Ta inte droger för halsbränna under amning. En gång i mjölken kan de orsaka hjärtsvikt i barnet.

Kalciumkanalblockerare

På senare tid var informationen om att dessa piller orsakar hjärtsvikt på nivån av rykten.

Kalciumkanalblockerare dilaterar blodkärl och minskar perifer vaskulär resistans, vilket lindrar symtom i angina pectoris och minskar smärta. Är "långspel", i motsats till validol och nitroglycerin, ger en långvarig effekt. Men listan över kontraindikationer är imponerande.

Moderna officiella guide organ såsom Dialtizem varnar för att en överdos är möjligt i vissa fall hjärtsvikt (hypotension, störning av AV-överledning, bradykardi).

Liknande konsekvenser är föreskrivna för Verapamil, Nefedipina. Detta gemensamma hjärt läkemedel som föreskrivs för högt blodtryck, stroke, kramper, arytmier, ha en massa handels synonymer Cardo, Isoptin, Fenoptin, Kaveri, Kordafleks, cordipin, Adalat.

Det totala antalet synonyma namn överstiger flera dussin.

Muskelavslappnande medel

Förberedelser för att minska muskelton, som vanligtvis används, till exempel med osteokondros, med en överdosering orsakar funktionsfel i nervimpulssystemet. Detta orsakar hjärtstillestånd.

I små doser är farliga för allergiker (döden kommer från anafylaktisk chock), för personer med luftvägs-och hjärt-kärlsjukdomar.

Psykotropa läkemedel

Det finns tre grupper av droger som bör tas närmare: lugnande medel (lugnande medel), antidepressiva medel, lugnande medel.

Epilepsi, schizofreni, depression är inte en komplett lista över de indikationer för vilka de är ordinerade. Från detektiva romaner kunde läsaren notera att, som om en avslappnad, överdriven mottagning av sömnpiller slutar i ett dödligt utfall.

Faran ökar från det faktum att det inte finns något skäl att misstänka det, för i små doser påverkar sådana droger inte hjärtslaget.

Lugnande kan orsaka hjärtstillestånd eller plötslig sammandragning av hjärtmuskeln, drogerna för schizofrena leda till psykos, vilket tryckstötar (farligt för personer med hjärt-kärlsjukdom). Många av dem kännetecknas av en indirekt hjärtstoppande effekt.

vitaminer

Det verkar, hur kan hjärtat stoppa oskadliga vitaminer?

Men med kaliumexemplet är det redan klart att överskott också kan vara farligt, som ett fel. Du bör vara försiktig med kalciumberedningar.

Vikasol, en syntetisk analog av vitamin K, är avsedd för behandling av dess brist och massan av sjukdomar, inklusive för borttagande av symtom under smärtsamma perioder. Det är också en motgift mot förgiftning med råttgift.

Överdosering kan sluta i anfall, hyperprotrombombinemi.

Inom dessa grupper finns det många fler droger som kan orsaka hjärtinfarkt.

Var försiktig och studera inte bara instruktionerna. Till exempel hade kalciumkanalblockerare nyligen inte en så tydlig lista över kontraindikationer. Detta berodde på bristen på kunskap om faran och motviljan hos inhemska läkemedelsföretag att förlora kunder.