Huvud / Åderbråck

Medfödda och förvärvade hjärtfel: en granskning av patologi

Från den här artikeln kommer du att lära dig: vilka patologier kallar hjärtsjukan, hur de ser ut. De vanligaste medfödda och förvärvade defekterna, orsakerna till störningar och faktorer som ökar risken för utveckling. Symtom på medfödda och förvärvade defekter, behandlingsmetoder och prognos för återhämtning.

Hjärtsjukdom - en grupp av sjukdomar relaterade med medfödda eller förvärvade störningar av funktion och anatomisk struktur av hjärtat och kransartärer (stora blodkärl som försörjer hjärt), på grund av vilka utvecklar olika brister hemodynamik (blodflödet genom kärlen).

Vad händer i patologi? Av olika skäl (nackdelar intrauterin bildande organ, stenos, aortainsufficiens ventiler) vid rörelse av blod från en avdelning till en annan (från förmaken in i ventriklarna i ventriklarna i det vaskulära systemet) bildas stagnation (när ventil misslyckande, vasokonstriktion), hypertrofi (ökad tjocklek ) myokardium och dilaterade delar av hjärtat.

Alla hemodynamiska störningar (rörelse av blod genom kärlen och i hjärtat) på grund av hjärtsjukdom har samma konsekvenser: som ett resultat av att utveckla hjärtsvikt, anoxi organ och vävnader (myokardischemi, cerebral, lung insufficiens), metabola sjukdomar och komplikationer orsakade av dessa stater.

Ett flertal hjärtfel, eller förvärvade anatomiska defekter kan lokaliseras i ventilerna (mitralis, tricuspid, lungartären, aorta), interatrial och skiljeväggen mellan kamrarna, koronar vaskulära (aorta koarktation - aorta sammandragning avsnitt).

De är indelade i två stora grupper:

 1. Medfödda missbildningar, där bildandet av anatomiska defekter eller funktioner i arbetet sker i livmodern, visas efter födseln och följer patienten hela livet (ventrikelseptumdefekt, aortakoarktation).
 2. Förvärvade vices bildas långsamt, vid vilken ålder som helst. De har vanligtvis en lång period av asymptomatiskt flöde, de markerade tecknen visas bara på scenen när förändringarna når en kritisk nivå (aorta-minskning med mer än 50% med stenos).

Patientens allmänna tillstånd beror på felets form:

 • Vices utan uttalade förändringar i hemodynamik har nästan ingen effekt på patientens allmänna tillstånd, är inte farliga, förekommer asymptomatiskt och hotar inte utvecklingen av dödliga komplikationer.
 • måttlig kan uppstå med minimala manifestationer av störningar, men i 50% av fallen blir omedelbart eller gradvis orsaken till svår hjärtsvikt och metaboliska störningar;
 • svår hjärtfel - en farlig, livshotande tillstånd, hjärtsvikt manifesterar många symptom som förvärra prognosen, patientens livskvalitet och 70% är dödlig inom en kort tidsperiod.

Vanligtvis förvärvade defekter utvecklas mot bakgrund av allvarliga sjukdomar, vilket resulterar i organiska och funktionella förändringar i myokardens vävnader. Bota dem helt omöjligt, men med hjälp av olika kirurgiska operationer och läkemedelsterapi är det möjligt att förbättra prognosen och förlänga patientens livslängd.

Några medfödda hjärtefekter behöver ingen behandling (ett litet hål i interventricular septum), andra nästan (98%) är inte mottagliga för korrigering (tetralogi av Fallot). Emellertid är de mest måttliga patologierna (85%) framgångsrikt botade med kirurgiska metoder.

Patienter med medfödda eller förvärvade hjärtfel observeras av en kardiolog, kirurgisk behandling utförs av en kardiovaskulär kirurg.

De vanligaste typerna av missbildningar

Orsaker till utseende

Utseendet på medfödda och förvärvade hjärtfel bidrar till ett antal faktorer:

virus- och bakterieinfektioner (rubella, viral hepatit B, C, tuberkulossyfilis, herpes, etc.), som bärs av moderen under graviditeten

Riskfaktorer

Symtom på medfödda och förvärvade fel

Patientens tillstånd är direkt relaterat till svårighetsgraden av fläcken och hemodynamiska störningar:

 • Medfödd lunga (litet hål i kammar septum) och förvärvade defekter i de tidiga stadierna av utveckling (förträngning av aorta lumen till 30%) går obemärkt och påverkar inte livskvaliteten.
 • Vid måttliga defekter båda grupper symtom på hjärtsvikt är fråga efter överdriven eller måttlig fysisk belastning mer uttalad dyspné, hålls den i vila och åtföljs av svaghet, trötthet, yrsel.
 • I svår medfödd (Fallots tetrad) och förvärvade (förträngning av lumen av aorta under mer än 70% i kombination med valvulär insufficiens) visar laster tecken på kronisk hjärtinsufficiens. Någon fysisk handling orsakar andnöd som kvarstår i vila, och åtföljs av allvarlig svaghet, trötthet, matthet, hjärtattacker på astma och andra symptom på syrebrist av organ och vävnader.

Alla måttliga och allvarliga fosterskador försenar avsevärt fysisk utveckling och tillväxt, kraftigt försvagad immunitet. Symtom på hjärtsjukdomar indikerar att hjärtsvikt snabbt utvecklas och kan vara komplicerat.

Konstruktion av aorta lumen på angiografi (anges med pilar)

Rytmiska brott (takykardi)

Akrocyanos (cyanotiska fingertoppar)

Bröstproteser (bröstkorg)

Blek hud

Svimning med en förändring i position

Blek hud

Anfall av nattkvaddning och hjärtastma

Hosta med hemoptys

Anfall av hjärtastma (brist på luft under inspiration)

Nummen och kramp i benen

Pulsering av nerverna i nacken

Bröstproteser (bröstkorg)

Rytmiska brott (takykardi)

Cyanos eller cyanos av huden, speciellt den övre halvan av kroppen

Smärta och tyngd i rätt hypokondrium

Blek hud, förvandlas till cyanos i stunder av stress (suger, gråter)

Pulsering av nerverna i nacken

Brist på kroppsvikt

Cyanos eller cyanos av huden

Möjlig andningsstopp och koma

Efter uppkomsten av svår hjärtsvikt (andnöd, arytmi) förvärvade defekter utvecklas snabbt och komplicerad hjärtinfarkt, attacker av hjärt astma och lungödem, cerebral ischemi, utveckling av dödliga komplikationer (SCD).

Akrocyanos (cyanotiska fingertoppar)

Ljusa fläckar av rodnad på kinderna

Smärta och tyngd i rätt hypokondrium

Pulsering av nerverna i nacken

Svimning med förändring i kroppsställning

Pulsering av nerverna i nacken

Nattliga attacker av kvävning

Uttalad pallor av huden

Ascites (ackumulering av vätska i buken)

Smärta och tyngd i rätt hypokondrium

Pulsering av nerverna i nacken

Cyanotisk hud

Pulsering av nerverna i nacken

Cyanotisk hud

Hjärta och huvudvärk

Svimning med en förändring i position

Uttalad pallor av huden

Anfall av nattkvaddning och hjärtastma

Akrocyanos (cyanotiska fingertoppar på händer och fötter)

Ljusa fläckar av rodnad på kinderna

Metoder för behandling

Förvärvade hjärtsjukdomar utvecklas mer än en dag, i de inledande stadierna av 90% uppträder absolut asymptomatiska och verkar mot bakgrund av allvarlig organisk skada på hjärtvävnaden. Det är helt omöjligt att bota dem, men i 85% av fallen är det möjligt att kraftigt förbättra prognosen och förlänga patientens livslängd (10 år för 70% som används för aortastenos).

Måttliga medfödda hjärtefekter i 85% är framgångsrikt botade med kirurgiska metoder, men patienten efter operationen fram till slutet av livet är skyldig att följa kardiologens rekommendationer.

Läkemedelsbehandling är ineffektiv, det är föreskrivet att eliminera symtom på hjärtsvikt (andfåddhet, hjärtklappning, svullnad, yrsel, attacker av hjärtastma).

Kirurgiska behandlingsmetoder

Kirurgisk behandling av medfödda eller förvärvade hjärtfel utförs på samma sätt. Skillnaden är endast i åldern av patienter: De flesta barn med allvarliga patologier arbetar under det första året av livet för att förhindra utveckling av dödliga komplikationer.

Patienter med förvärvade defekter drivs vanligtvis efter 40 år, i etapper när tillståndet hotar (stenos av ventiler eller genomströmningar med mer än 50%).

Hjärtfel - typer, orsaker och behandling

Hjärtat är ett stort, ständigt fungerande muskelorgan som pumpar blod genom vår kropp. Den består av atria, ventiler, ventriklar och intilliggande blodkärl. Patologisk förändring av organkonstruktioner orsakar avvikelsen av deras utveckling hjärtsjukdomar. Detta tillstånd är farligt för patienten, eftersom normal blodcirkulation i organ och system störs. Graden av brist på denna funktion beror på hur många som lever med hjärtsjukdom.

Orsaker till utseende

Förändringar i den strukturella sammansättningen av de ventiler, atriell, ventrikulär eller hjärtblodkärlen, vilket orsakar ett brott av blodflödet till en stor och en liten cirkel, liksom i hjärtat, definieras som en defekt. Det diagnostiseras både hos vuxna och nyfödda. Detta är en farlig patologisk process som leder till utveckling av andra myokardiella störningar, varifrån patienten kan dö. Därför ger tidig upptäckt av defekter ett positivt resultat av sjukdomen.

Etiologin av sjukdomen beror på vilken typ av patologi: medfödd eller som uppstår i processen med vital aktivitet. Den förvärvade typen av sjukdom kännetecknas av skador på ventilsystemet. De uppstår på grund av:

 • infektiösa lesioner;
 • systemiska sjukdomar;
 • autoimmuna patologier;
 • ateroskleros;
 • reumatism;
 • syfilis;
 • hjärtets ischemi.

Förutom att orsaka en kronisk sjukdom av hjärtat och vaskulär sjukdom, alkoholism, huvudtrauma, dysfunktion av lever, leder (artoz, artrit, reumatism) och ärftlig faktor.

Den medfödda formen diagnostiseras hos 5-8 bebisar av 1000. Defekten utvecklas på grund av kvinnans virussjukdomar under graviditeten och även:

Överträdelser kan diagnostisera hos en skola om kvinnan har någon grad av fetma.

Symptom hos vuxna

Vuxen hjärtsjukdom har symtom på hjärtsvikt:

 • svaghet;
 • smärta i hjärtat och under scapula;
 • svullnad i extremiteterna;
 • andfåddhet;
 • problem med sömn.

Vuxna kan misstänks ha hjärtsvikt genom att:

 • hemoptys;
 • torr hosta;
 • hjärtastma
 • rodna på ansiktet;
 • känsla av bröst raspiraniya;
 • extremiteter i ödem.

I det här fallet behöver en person ett brådskande samråd med en kardiolog för att upprätta en noggrann diagnos.

Klinisk bild hos barn

Tilldela en kompenserad form av CHD när det inte finns några symtom, eftersom kroppen själv klarar av patologi och nyfödda utvecklas normalt. Utåt verkar ett barns hjärta inte ha en fel i barnet. Symptomen på hjärtsjukdom kan bestämmas senare, när man vid tre års ålder kan se att den fysiska utvecklingen ligger bakom normen, den är inte aktiv, det har problem med andning. Födelsen av en sådan bebis är alltid ett test för föräldrar.

Om typen inte kompenseras, det viktiga symptom som uppmärksamma - detta är cyanos av läppar, palmer, näsa och cyanos av hela kroppen kan observeras i svåra vice. Anledningen till detta tillstånd ligger i bristen på blodcirkulation, vilket leder till att vävnader inte får tillräckligt med syre (hypoxi). Dessutom noteras det:

 • andfåddhet (vila eller spänning);
 • hjärthud;
 • förändring i hjärtfrekvensen.

Barnet sover inte bra, flinches i en dröm, är upphetsad, en svår form av laster leder till svimning, kvävning.

Hjärtfel hos barn

hjärtfel hos barn diagnostiseras vid födseln (om symptomen är synliga) eller inställd på tre år, när ett barn observeras patologi, andningsvägar, hjärtaktivitet. För att eliminera hjärtsjukdom används endast kirurgisk behandlingsmetod. Men inte alltid genomförs operationen omedelbart. Om syndromet är dåligt uttryckt, använder pediatrik förväntad hantering. Barnet sätts på dispensary records och observerar sjukdomsdynamiken.

Med en mindre defekt i interventrikulär eller interatrialseptum kan barnen leva, utan att känna sig obekväma, normalt växa och leda en aktiv livsstil. Om hålets storlek med barnets tillväxt inte ändras, utförs inte operationen. Det finns kliniska fall, när barnen växer upp, förvärras sjukdomen. En tonåring kan känna sig sjuk vid fysiskt arbete, intensifierat genom att spela sport. Manifestationer av defekten i detta fall observeras om det var asymptomatiskt i naturen, och även efter en operation i barndomen för att korrigera hjärtmekanismen. Vid ungdomar kan en kombinerad typ av missbildning utvecklas, vilket inkluderar den korrigerade gamla, liksom den nybildade.

Sådana barn kräver ofta upprepade operationer. Moderna minimalt invasiv hjärtkirurgi företar intervention, för att inte skada psyket av barnet, samt förhindra bildningen av ett stort sår yta och stora ärr på kroppen.

Hjärtfel hos nyfödda

Hjärtsjukdom hos den nyfödda, vad är det? Medfödda missbildningar utvecklas när barnet fortfarande är i moderns livmoder. Men läkare bestämmer inte alltid patologin. Det betyder inte att det inte finns någon nödvändig diagnos, men den är kopplad till det sällsynta cirkulationssystemet som fostret har. Den har ett hål som förbinder både atria, den så kallade Botallovkanalen. Tack vare honom får syreberikat blod till två atrium, som omger lungorna. Efter födseln etableras intrakardiell hemodynamik, och normalt ökar öppningen. Om detta inte händer, bildas VGMP.


VDMZHP påverkar septum, som ligger mellan hjärtkärlens hjärtkärl. Det finns en pumpning av blod från en ventrikel i den andra. Detta leder till att vid varje systole, en stor volym blod tränger in i lungorna, stiger lungtrycket. Kroppen innehåller kompensationsfunktioner: myokardiet förtjockas och blodkärlen förlorar sin elasticitet. Om defekterna mellan septa är mycket stora, då patienten har syrehushåll av vävnader, noteras cyanos.

VDMZH-kliniken kan manifestera sig inte bara med symtom på hjärtsvikt men också med utveckling av svår lunginflammation. Läkaren genomför en undersökning, som avslöjar:

 • hjärtklappning;
 • expansion av hjärtans gränser
 • ljud under systole;
 • förskjuten apisk impuls;
 • utvidgning av levern.

Baserat på detta symptom, såväl som laboratorie- och instrumentstudier, gör doktorn en klinisk diagnos. Behandla patologi med den operativa metoden. Ofta används lågtraumatisk kirurgi när bröstet inte öppnas och ockuper eller stenter införs i ett stort blodkärl. Med en ström av blod går de till hjärtat och eliminerar felet.

Hos barn med VDMPZH utvecklas symtom på hypotrofi. Frekvent komplikation av defekter är ett ökande hjärtsvikt, som har 4 grader av utveckling. Dessutom har barn symptom:

 • bakteriell endokardit
 • svår lunginflammation
 • högt lungtryck;
 • angina pectoris eller ischemi.

Det är mycket svårt att bota barn med 4 grader av hjärtsvikt eftersom ett brådskande hjärt- eller lungtransplantationsarbete krävs. Därför dör ett stort antal barn av lunginflammation.

Förvärvade hjärtsjukdomar

Förvärvade hjärtsjukdomar - En grupp av sjukdomar (stenos, ventilsvikt, kombinerade och därmed sammanhängande defekter), åtföljd av en kränkning av hjärtets ventilsymbols struktur och funktioner, vilket leder till förändringar i hjärtkretsloppet. Kompenserade hjärtfel kan vara hemliga, dekompenserade manifestationer av andfåddhet, hjärtklappning, trötthet, smärta i hjärtat, en tendens att svimma. Om den konservativa behandlingen är ineffektiv utförs en operation. Farlig utveckling av hjärtsvikt, funktionshinder och dödsfall.

Förvärvade hjärtsjukdomar

Förvärvade hjärtsjukdomar - En grupp av sjukdomar (stenos, ventilsvikt, kombinerade och därmed sammanhängande defekter), åtföljd av en kränkning av hjärtets ventilsymbols struktur och funktioner, vilket leder till förändringar i hjärtkretsloppet. Kompenserade hjärtfel kan vara hemliga, dekompenserade manifestationer av andfåddhet, hjärtklappning, trötthet, smärta i hjärtat, en tendens att svimma. Om den konservativa behandlingen är ineffektiv utförs en operation. Farlig utveckling av hjärtsvikt, funktionshinder och dödsfall.

Med hjärtefekter orsakar morfologiska förändringar i hjärnans och blodkärlens strukturer ett brott mot hjärtfunktionen och hemodynamiken. Det finns medfödda och förvärvade hjärtfel.

Fosterskador orsakas av försämrad utveckling av hjärtat och stora blodkärl i prenatal period eller ihållande fostrets cirkulation efter födseln egenskaper. Olika former av medfödd hjärtsjukdom förekommer hos 1-1,2% nyfödda och inkluderar både relativt lätta och oförenliga tillstånd. Den vanligaste bland emerging utero hjärtfel förekommer brister i inter och interatrial septa, stenos och onormal placering av de viktigaste fartyg som utvecklas på grund av felaktig bildning av hjärt hålrum och att den totala primära vaskulära trunk till aorta och lungartären.

Efter födseln, med bevarande av intrauterin cirkulation, utvecklas hjärtfel som en öppen arteriell (botalla) kanal eller en öppen oval öppning (ett öppet ovalt fönster). Vid medfödda hjärtefekter kan isolerade hjärt- eller vaskulära lesioner observeras, såväl som komplexa (till exempel triot eller tetralogi av Fallot). Vid medfödda hjärtefekter finns även intrauterina defekter i utvecklingen av ventilapparaten: semilunarventiler i aorta och lungbordet, vänstra och högra atriella ventrikulära ventiler.

Bland de förvärvade hjärtefekterna orsakas mer än 50% av besväret av muskeln (mitral), ca 20% - genom semilunar aortaklappen. Det finns följande typer av defekter av atrioventrikulära öppningar och ventiler: stenos, insufficiens, prolaps. Ventilernas insufficiens uppstår på grund av skleros (deformation och förkortning) av ventilerna, vilket resulterar i att deras ofullständiga tillslutning sker.

Stenos (förträngning) av den atrioventrikulära öppningen utvecklas som ett resultat av postinflammatoriska kikatriska fusioner av ventilflikor som reducerar öppningens area. Ofta uppträder insufficiens och stenos samtidigt på en ventilapparat - en sådan hjärtfel kallas ett kombinerat hjärtsvikt. Om förändringarna påverkar flera ventiler, tala om en kombinerad hjärtsjukdom.

När ventilen fördjupar, sträcker den, sväller eller vrider ventilerna in i hjärtkaviteten. Den ledande roll i utvecklingen av förvärvad hjärtsjukdomar hör reumatism och reumatiska endokardit (75%), den mindre delen är orsakad av ateroskleros, sepsis, trauma, systemiska bindvävssjukdomar och andra. Skäl.

Klassificering av hjärtfel

Förvärvade hjärtfel klassificeras enligt följande egenskaper:

 1. Etiologi: reumatisk, på grund av infektiv endokardit, aterosklerotisk, syfilitisk etc.
 2. Lokalisering av drabbade ventiler och deras antal: Isolerat eller lokalt (med lesion av 1 ventil), kombinerat (med lesion av 2 eller flera ventiler); aorta, mitral, tricuspidventil, ventil i lungartärstammen.
 3. Morfologisk och funktionell skada av valvulärapparaten: stenos av den atrioventrikulära öppningen, ventilens avbrott och deras kombination.
 4. Graden av felets svårahet och graden av kränkningar av hjärtodynamiken i hjärtat: inte har någon signifikant effekt på intrakardiell cirkulation, måttligt eller starkt uttalad.
 5. State allmän hemodynamik: kompenserad hjärtsjukdom (utan cirkulationssvikt), Subcompensated (med övergående dekompensation orsakad av fysisk överbelastning, feber, graviditet, etc...) och dekompenserad (med avancerad cirkulationssvikt).

Brist på vänster atrioventrikulär ventil

När mitral insufficiens spjällventil under systole av vänster kammare inte är helt överlappar den vänstra atrioventrikulär öppningen, vari regurgitation (omvänd kast) blod i förmaket. Mitralventilinsufficiens kan vara relativt, organisk och funktionell.

Skälen för det relativa misslyckandet i denna hjärtfel är myokardit, myokardial dystrofi, vilket leder till en försvagning av de cirkulära muskelfibrer som tjänar muskeln ringen runt atrioventrikulär mynningen, eller fel på papillarmusklerna, vilket hjälper till att minska systoliskt stänger ventilen. Mitralventilen ändras inte i relativ insufficiens, men öppningen som den täcker är förstorad och överlappar därför inte helt med klaffarna.

En ledande roll i utvecklingen av organiska brist spelar en reumatisk endokardit, vilket orsakar utveckling av bindväv i mitralisklaffen, och i framtiden - krympning och förkortning av ventilerna, och ansluten till den senan fibrerna. Dessa förändringar leder till ofullständig tillslutning av ventilerna under systolen och bildandet av ett mellanrum som underlättar det omvända flödet av en del av blodet i vänstra atriumet.

Med funktionell brist störs arbetet hos den muskulösa apparaten som reglerar tillslutningen av mitralventilen. Funktionsbrist karaktäriseras också av upprepning av blod från vänster ventrikel till atrium och möts ofta med mitralventilens prolaps.

I kompensationssteget med liten eller måttlig mitralventilinsufficiens gör patienter inte klagomål och skiljer sig inte från utseendet hos friska människor. Blodtryck och puls ändras inte. Kompenserad mitral hjärtsjukdom kan vara en lång tid, men med en försvagning av myokardkontraktilitet av den vänstra hjärt växer stillastående först i små och sedan den systemiska cirkulationen. I dekompenserad skede visas cyanos, dyspné, hjärtklappning, nedan - svullnad av de nedre extremiteterna, smärta, förstorad lever, akrocyanos, svullnad av halsvenerna.

Smalning av vänstra atrioventrikulär öppning

Mitral stenos orsaken till förlust av de vänstra atrioventrikulär (atrioventrikulärt) hål är vanligtvis en lång flödande reumatisk endokardit, sällan stenos medfödd eller utvecklas som ett resultat av infektiös endokardit. Mitralöppningens stenos beror på fusion av ventilklaffar, deras kompaktering, förtjockning och även förkortning av tendon ackord. Som ett resultat av förändringarna, får mitralventilen en trattliknande form med ett slitsformigt hål i mitten. Mindre vanlig stenos orsakas av cicatricial-inflammatorisk inskränkning av ventilringen. Vid långvarig mitralstenos kan kalcifieras ventilvävnader.

Det finns inga klagomål under kompensationsperioden. Med dekompensering och utveckling av stagnation i en liten cirkel av blodcirkulation, hosta, hemoptys, andfåddhet, hjärtklappning och avbrott, smärta i hjärtat. När en patient undersökning anmärkningsvärd akrozianoz och cyanotisk rouge på kinderna i "butterfly" form, barn släpar efter fysisk utveckling, "hjärta puckel" infantilism. Med mitralstenos kan puls på vänster och höger arm vara annorlunda. Eftersom en betydande hypertrofi av vänster förmak orsakar kompression av subclavia, är den vänstra ventrikulära fyllningen reduceras och följaktligen minskad slagvolym - Vänster puls blir liten fyllning. Ofta utvecklar mitralstenos förmaksflimmer, blodtrycket är normalt normalt och det finns en liten minskning av systolisk och en ökning av diastoliskt tryck.

Aortaklaffins insufficiens

Aortaklaffen (aortainsufficiens) som utvecklats av ofullständig stängning av semilunarklaffarna, som normalt täcker öppningen av aorta, vilket resulterar i diastole blod strömmar tillbaka från aortan in i den vänstra ventrikeln. I 80% av patienterna utvecklar aortaklaffen uppstötningar efter reumatisk endokardit, mycket mindre - som ett resultat av infektiös endokardit, ateroskleros eller syfilitisk aortaskador.

Morfologiska förändringar i ventilen beror på orsaken till defektutvecklingen. I reumatiska skador orsakar inflammatoriska och sklerotiska processer i ventilens ventiler deras rynkor och förkortning. Med ateroskleros och syfilis kan själva aortan påverkas, expandera och sträcka ventilerna för den omodifierade ventilen; ibland utsätts cikatriska deformationer för ventilflikar. Septikprocessen orsakar nedbrytning av ventildelarna, bildandet av defekter i ventilerna och efterföljande ärrbildning och förkortning.

Subjektiva känslor med aortainsufficiens kan inte förekomma under lång tid, eftersom denna typ av hjärtfel kompenseras av det ökade arbetet i vänster ventrikel. Med tiden utvecklas en relativ koronarinsufficiens, manifesterad av känslor av tremor och smärta (av typen av angina pectoris) i hjärtat av hjärtat. De orsakas av myokardisk skarp hypertrofi och försämring av blodfyllningen av kransartärerna med lågt tryck i aortan under diastolen.

Aortainsufficiens frekventa manifestationer är huvudvärk, bultande i huvudet och halsen, yrsel, ortostatisk synkope som en följd av cirkulationsrubbningar i hjärnan med lågt diastoliskt tryck.

Den ytterligare försvagning av den kontraktila aktiviteten av den vänstra kammaren leder till stagnation i lungkretsloppet och uppträdandet av andfåddhet, svaghet, hjärtklappning och så vidare. N. För extern undersökning är märkt blekhet av huden, akrozianoz orsakas av dålig blod fyllning av arteriella bädden i diastole.

Plötsliga fluktuationer i blodtryck i diastole och systole orsak pulsering i de perifera artärerna :. subclavia, carotid, temporal, skuldra, etc. och rytmisk skakning av huvudet (Mousseau symptom), missfärgning av nagel phalanxes när den trycks på spiken (Quinckes symptom eller kapillären pulsen), begränsningar elever i systole och diastole i förlängningen (Landolfi symptom).

Puls med aortaklafffel är snabb och hög på grund av den ökade blodvolymen av blodflöde under systolen i aortan och högt pulstryck. Det arteriella trycket för denna typ av hjärtsjukdom förändras alltid: diastolisk reduceras, systolisk och puls - ökas.

Aorta stenos

Konstruktion eller stenos av aorta aorta (aorta stenos, förträngning av aortaöppningen) med sammandragningar i vänster ventrikel förhindrar utvisning av blod i aortan. Denna typ av hjärtsjukdom utvecklas efter en reumatisk eller septisk endokardit, med ateroskleros, en medfödd anomali. Stenos av aortaöppningen orsakas av fusion av ventilerna till semilunar-aortaklappen eller cikatrisk deformation av aortaöppningen.

Tecken på dekompensation utvecklas med en uttalad grad av stenos av aortaöppningen och otillräcklig urladdning av blod i artärsystemet. Störning av blodtillförseln till myokardiet leder till smärta i hjärtat av den stenokadiska typen; Minskning av blodtillförsel till hjärnan - huvudvärk, yrsel, svimning. Kliniska manifestationer är mer uttalade med fysisk och känslomässig aktivitet.

På grund av den otillfredsställande hyperemi arteriell bädd av huden hos patienter blek, puls små och glesa, reducerat systoliskt blodtryck, diastoliskt - normal eller förhöjd, puls - reduceras.

Otillräcklig höger atrioventrikulär ventil

Med tricuspidal hjärtsjukdom kan den organiska och relativa insufficiensen av den högra (tricuspid) atrioventrikulära ventilen utvecklas. Orsakerna till organisk insufficiens är reumatisk eller septisk endokardit, trauma som åtföljs av ruptur av papillarmuskeln i tricuspidventilen. Isolerad tricuspidinsufficiens utvecklas extremt sällan, det är vanligtvis kombinerat med andra hjärtinfarkter.

Organisk insufficiens orsakas av utvidgningen av högra ventrikeln och utvidgningen av den högra atrioventrikulära öppningen; ofta kombinerat med mitral hjärtefekter, när trycket på höger kammare ökar på grund av högt blodtryck i den lilla cirkulationscirkeln.

I trikuspidalklaffen uttrycks av stagnationen i det venösa systemet hos den systemiska cirkulationen orsaka uppkomsten av ödem och ascites, tyngdkänsla i rätt hypochondrium, smärta i samband med hepatomegali. Hudöverdrag är cyanotiska, ibland med en gulaktig kant. Cervical vener och vener i levern svullnad och pulserande (ett syndrom med positiv venpuls). Pulsationen av venerna är förknippad med överföring av blod från höger kammare tillbaka till atriumet genom en atrioventrikulär öppning som inte har blockerats av ventilen. Med tanke på uppblodning av blod stiger trycket i atriumet och tömningen av de lever- och livmoderhinnorna blir svårare.

Periferipulsen förändras vanligtvis inte eller blir frekvent och liten, BP sänks, det centrala venustrycket ökar till 200-300 mm vattenkolonn.

Som ett resultat av långvarig venös stasis i en stor cirkulationscirkulation, tricuspid hjärtsjukdom åtföljs ofta av svår hjärtsvikt, en kränkning av njurarna, leveren och mag-tarmkanalen. Uttryckta morfologiska förändringar observeras i levern: utvecklingen av bindväv orsakar det, så kallad hjärtfibros i levern, vilket leder till svåra metaboliska störningar.

Kombinerade och associerade hjärtfel

Bland de förvärvade hjärtsjukdomar, fann särskilt reumatisk ursprung ofta en kombination av defekter (stenos och insufficiens) av ventilanordningen, och den samtidiga, kombinerade lesion 2 eller 3 hjärtklaffar: aorta, mitral och tricuspid.

Bland de kombinerade hjärtefekterna upptäcks mitralventilinsufficiens och stenos av mitralöppningen oftast, med övervägande av tecken på en av dem. Kombinerad mitral hjärtsjukdom manifesteras tidigt i dyspné och cyanos. Om mitralinsufficiens råder över stenos, förändras inte blodtrycket och puls mycket, i motsatt fall bestäms en liten puls, ett minskat systoliskt och högt blodtryck.

Skälet för kombinationen av aortahjärtsjukdomar (aortastenos och aortainsufficiens) är vanligtvis en reumatisk endokardit. Specifik aortaklaffen insufficiens (ökat pulstryck, vaskulär pulsering) och aortastenos (långsam och liten puls, ett reducerat pulstryck) egenskaper när de kombineras vice aorta inte är så uttalad.

Kombinerade nederlag på 2 eller 3 ventiler manifesteras av symptom som är typiska för varje defekt individuellt. Vid kombinerade hjärtefekter är det nödvändigt att identifiera den rådande skadorna för att bestämma möjligheten till kirurgisk korrigering och ytterligare prognostiska utvärderingar.

Diagnos av förvärvade hjärtfel

Hos patienter med misstänkt hjärtsjukdom känner patienten i vila, tolereras av fysisk ansträngning, reumatisk och annan anamnese, vilket leder till bildandet av defekter i hjärtens ventilapparat.

Med hjälp av fysiska metoder (undersökning, palpation), närvaron av cyanos, pulsering av perifera vener, dyspné, ödem. Slagverk definierade hjärtgränser (för att bestämma hypertrofi) auskulteras blåsljud, och toner (för att bestämma den typ av defekt) som bärs auskultation av lungor och lever storlek palpation definition (för diagnos av hjärtsvikt).

EKG-inspelning och 24-timmars EKG-övervakning utförs för att diagnostisera hjärtrytmen, typ av arytmi, blockad, tecken på ischemi. Prover med övning utförs med en misstänkt aortainsufficiens i närvaro av en kardiolog resuscitator, eftersom de är osäkra för patienter med hjärtsjukdom. Med hjälp av resultaten från fonokardiografi, som registrerar ljud och hjärtljud, känns hjärtrytmen igen, inklusive hjärtfluktfel.

Bröstdiagrammet är utfört i fyra utsprång med esofageal kontrast för diagnos av pulmonell stasis (Curly Line), bekräftelse av myokardiell hypertrofi och förtydligande av typ av hjärtfel. Med användning ekokardiografi själv diagnostiserade defekten, i området atrioventrikulära öppningar, svårighetsgraden av regurgitation, tillstånd och storlek av ventiler, chordae, bestämmer trycket i lung bålen, hjärt ejektionsfraktion. Mer noggranna data kan erhållas från uppförandet av hjärtat av MSCT eller MR.

Från laboratorieundersökningar utförs det största diagnostiska värdet för hjärtfel genom reumatoid test, bestämning av socker, kolesterol, allmän klinisk blod och urinprov. Sådan diagnostik utförs både under den inledande undersökningen av patienter med misstänkt hjärtsjukdom och i dispensergrupperna hos patienter med etablerad diagnos.

Behandling av förvärvade hjärtfel

Konservativ behandling för hjärtfel behandlar förebyggande av komplikationer och återfall av primär sjukdom (reumatism, infektiv endokardit, etc.), korrigering av rytmförstöring och hjärtsvikt. Alla patienter med hjärtfel bör konsultera en hjärtkirurg för att bestämma tidpunkten för en tidig kirurgisk behandling.

När mitral stenos, mitral kommisurotomi producera en sammansmälta ventilbladen Force och förlängnings atrioventrikulära öppningar, varigenom delvis eller helt elimineras stenos och allvarliga hemodynamiska störningar elimineras. Om insufficiens utförs protetik i mitralventilen.

Vid aorta-stenos utförs en aorta-kommissurotomi, med ersättning av aortaklaff om den är bristfällig. När kombinationsfel (öppningens stenos och ventilens avbrott) vanligen ersätter den skadade ventilen med en artificiell, ibland är protesen kombinerad med kommissurotomi. Med kombinerade defekter utförs operationer för samtidig protesreparation.

Prognos för förvärvade hjärtfel

Små förändringar i hjärtklaffapparaten, som inte åtföljs av hjärtskada, kan förbli i kompensationsfasen under lång tid och inte störa patientens arbetsförmåga. Utveckling av dekompensation med hjärtfel och ytterligare prognosen beror på flera faktorer: återkommande reumatisk feber, förgiftning, infektioner, fysisk överbelastning, nervös stress, kvinnor - graviditet och förlossning. Ventilationsapparatens och hjärtmusklernas progressiva nederlag leder till utveckling av hjärtsvikt, kraftigt utvecklad dekompensering - till patientens död.

Förloppet av mitralstenos är prognostiskt ogynnsamt, eftersom myokardiet i vänstra atriumet inte kan upprätthålla ett kompenserat stadium under lång tid. Med mitralstenos observeras tidig utveckling av stillastående fenomen i den lilla cirkeln och cirkulationsinsufficiens.

Perspektiv på arbetskapacitet för hjärtfel är individuella och bestäms av mängden fysisk aktivitet, patientens kondition och sitt tillstånd. I avsaknad av tecken på dekompensering får arbetskapaciteten inte brytas, med utveckling av cirkulationsinsufficiens, ljusarbete eller uppsägning av arbetsaktivitet indikeras. För hjärtfel, måttlig fysisk aktivitet, rökning och alkoholavslag, utförande av motionsterapi, sanatoriumbehandling vid kardiologiska orter (Matsesta, Kislovodsk) är viktiga.

Profylax av förvärvade hjärtfel

Förebyggande av reumatism, septiska tillstånd, syfilis innefattar åtgärder för att förhindra utveckling av förvärvade hjärtfel. För detta ändamål genomförs sanering av infektiös foci, härdning, förbättring av kroppstrogen.

När de bildade hjärtsjukdomar i syfte att förhindra hjärtsviktspatienter rekommenderas att iaktta rationell körning läge (promenader, terapeutiska övningar), ett komplett protein diet, vilket begränsar upptagande av salt, ge upp plötsliga klimatförändringar (speciellt alpina) och aktiva idrottsträning.

För att övervaka aktiviteten hos den reumatiska processen och kompensera för hjärtaktivitet vid hjärtfel, behövs dispensär observation för kardiologen.

Hjärtsjukdom: Symptom och behandling

Hjärtsjukdomar - de viktigaste symptomen:

 • huvudvärk
 • svaghet
 • yrsel
 • Hjärtklappningar
 • Andnöd
 • Leverförstoring
 • Bröstsmärta
 • svimning
 • hosta
 • Smärta i hjärtat
 • Vätska i lungorna
 • Snabb trötthet
 • Tunghet i rätt hypokondrium
 • Hosta upp blod
 • hemoptys
 • Mörkning i ögonen
 • blekhet
 • Cyanos av huden
 • Extremiteternas puffiness
 • Buller i hjärtat
 • Svag puls
 • Avbrott i hjärtans arbete
 • Expansion av venerna på nacken
 • Hjärtastma

Hjärtfel är avvikelser och deformationer av enskilda funktionella delar av hjärtat: ventiler, skiljeväggar och öppningar mellan kärl och kamrar. På grund av deras felaktiga funktion störs blodcirkulationen, och hjärtat slutar uppfylla sin huvudsakliga funktion - levererar syre till alla organ och vävnader.

Som ett resultat utvecklas ett tillstånd som i medicin kallas "hypoxi" eller "syrehung". Gradvis kommer hjärtsvikt att öka. Om du inte tillhandahåller kvalificerad medicinsk hjälp i tid kommer det att leda till funktionshinder eller till och med döden. Det är viktigt att känna till huvudorsaken och symtomen för att upptäcka utvecklingen av patologi i tid.

I den övervägande delen av alla kliniska situationer bildas hjärtfel hos människor på grund av deformiteter och abnormiteter i aorta- eller mitralventilen som förbinder de största kärlen till hjärtat. Många som hör en sådan fruktansvärd diagnos ställer omedelbart frågan - "Hur många lever med sådana laster?". Det finns inget entydigt svar på denna fråga, eftersom alla människor är olika och olika är också kliniska situationer. De lever så länge som deras hjärta kan fungera efter konservativ eller operativ behandling.

klassificering

I medicin är alla hjärtfel uppdelade baserat på bildningsmekanismen på: medfödda och förvärvade.

Förvärvad vice kan bildas hos en person från vilken åldersgrupp som helst. Den huvudsakliga orsaken till dess bildning hittills är reumatism, hypertoni, syfilis, ischemisk hjärtsjukdom, kardioskleros. Denna sjukdom uppträder hos personer i arbetsför ålder och äldre. Mer än 50% av alla kliniska fall är mitralventilskador och endast ca 20% är semilunar. Följande typer av anomalier uppstår också:

 • framfall. Ventilen sträcker sig starkt eller sväller, medan ventilerna förvandlas till hjärtkaviteten;
 • stenos. Det utvecklas på grund av postinflammatoriska cikatricial leder av ventilklaffar, vilket signifikant minskar öppningsutrymmet;
 • misslyckande. Detta tillstånd utvecklas som ett resultat av skleros av ventilerna. Det är en förkortning.

Medfödd hjärtsjukdom hos fostret börjar bildas så tidigt som under hans prenatal utveckling, på grund av felaktig bildning av organ och system i det skede av lägga grupper av celler. I medicin finns det två huvudgrupper av orsaker som leder till detta:

 • inre. Alla orsaker är direkt relaterade till hormonella förändringar, liksom en ärftlig predisposition på moderns eller faders linje.
 • exteriör. Att utveckla hjärtfel kan leda till en dålig miljösituation, mammas sjukdom under hela graviditeten, mottagning av syntetiska mediciner.

Klassificering efter antal påverkade ventiler och öppningar:

 • enkelt eller "rent". I detta fall observeras onormala förändringar uteslutande i en ventil eller endast ett hål är inskränkt;
 • komplex. I det här fallet finns en kombination av två eller flera överträdelser. Till exempel finns ett fel på 1 ventil, tillsammans med en minskning av 1 hål;
 • kombinerade hjärtfel. Den svåraste kombinationen, vilket utgör ett allvarligt hot mot hälsa och liv.

Klassificering genom lokalisering:

 • brister i ventilerna;
 • Defekterna på skiljeväggarna är övre, nedre och mellersta.

Klassificering enligt tillståndet av hemodynamik:

 • kompenserade hjärtsjukdomar;
 • Subcompensated. Sjukdomsförloppet passerar med den kommande dekompensationen;
 • dekompenserad. Karaktäriserad av utvecklingen av cirkulationsinsufficiens, som är fylld av katastrofala konsekvenser. Med denna sjukdom lever människor en kort tidsperiod. Hur mycket de tilldelas kan endast av en kardiolog, efter diagnos, konservativ eller kirurgisk behandling, meddelas.

Mitralventilinsufficiens

Mitral hjärtsjukdom utvecklas på grund av störningar av den normala funktionen av bicuspidventilen.

Den har tre underarter:

 • relativ;
 • organiskt;
 • funktionell.

Om en relativ brist utvecklas hos en person, genomgår ventilen i sig själv inte patologiska förändringar, men en bländning ökar, vilket det inte kommer att kunna helt täcka med sina flikar.

Organisk insufficiens, i de flesta kliniska fall, utvecklas som en följd av tidigare överförd reumatoid endokardit, som provocerade bildandet av bindväv på ventilerna i mitralventilen. Detta var orsaken till deras förkortning. Hans ventiler är inte helt stängda, och därför återgår andelen blod igen till atriumet.

Med funktionell brist uppstår en störning i muskelfunktionens funktion, som reglerar mitralventilens arbete.

symptom:

 • akrozianoz;
 • kinderna och läpparna får en blåaktig rosa färg;
 • andfåddhet;
 • ökad hjärtfrekvens
 • vener på halsen
 • i storlekarna ökar levern (hepatomegalia)
 • skakningar i båren. I medicin kallas detta tillstånd "kattrörande".

Mitral stenos

Mitralstenos utvecklas hos människor på grund av tidigare överförd reumatisk endokardit. I sällsynta fall uppenbarar sig sig som en medfödd hjärtsjukdom. Som ett resultat av patologiska förändringar förändrar mitralventilen signifikant sitt utseende - det blir trattformat. Med denna sjukdom är det nödvändigt att utföra kvalificerad behandling så snart som möjligt för att undvika bedrägliga konsekvenser. Med tidigt ingripande lever människor väldigt länge, eftersom denna vice inte är en dom. Hur mycket det kommer att bli - 20 eller 50 år, bara läkaren kan berätta.

symptom:

 • allvarlig hosta
 • smärta i hjärtat
 • hosta upp blod;
 • hjärtklappning, oregelbundenhet i hjärtats arbete
 • akrozianoz;
 • På ansiktet finns en cyanotisk rodnad som liknar en fjäril;
 • när puls känns på händerna kan dess skillnad noteras;
 • förmaksflimmer
 • hjärtastma - det är svårt för en patient att andas
 • i svåra fall, lungödem.

Aortisk hjärtsjukdom

Aortisk hjärtsjukdom är en patologi som utvecklas till följd av bristen på stängning av semilunardämparna.

symptom:

 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • ortostatisk synkope
 • andfåddhet;
 • ökad hjärtfrekvens
 • svaghet i hela kroppen;
 • blekhet;
 • akrozianoz;
 • känsla av amplifiering av pulsation i de tidsmässiga, subklaviska och karotidartärerna;
 • Mussets symptom - en person sitter och rytmiskt skakar på huvudet;
 • kapillärpuls. Färgen på nagelfalangerna ändras efter att ha tryckt på nageln;
 • ett symptom på Landolphi. Under systolen blir eleverna smalare, och under diastolen expanderar de. Ett karakteristiskt kännetecken hos hjärtsjukdomar i aorta.

Aorta stenos

Bland de främsta orsakerna till dess utveckling bör noteras sådan: reumatisk endokardit, medfödda anomalier (av denna anledning kan det vara en medfödd hjärtsjukdom), ateroskleros. Kärnan av stenos - ventilerna för semortanventilen i aortan blir smälta, och detta förhindrar att blodet utstötas i aortan under sammandragning av vänstra ventrikeln.

symptom:

 • smärta i hjärtat, bär en stenokardisk karaktär
 • huvudvärk;
 • svimning;
 • yrsel;
 • huden blir blek;
 • puls är mycket sällsynt och svag;
 • systoliskt blodtryck minskar
 • pulstrycket minskar;
 • diastoliskt blodtryck är normalt.

Tricuspid insufficiens

De främsta orsakerna till utvecklingen av detta tillstånd är septisk och reumatisk endokardit, trauma.

symptom:

 • ödem, upp till ascites;
 • en person observerar gravitationens utseende i rätt hypokondrium;
 • huden har en cyanotisk nyans, ibland med gul;
 • svullna åder i levern, nacken;
 • perifer puls blir liten och frekvent;
 • Blodtrycket minskar.

Förbättringen eller försämringen av patientens tillstånd beror på hur länge venös trängsel kommer att pågå. Om du inte börjar ta medicinska åtgärder i tid, kommer patientens tillstånd att försämras kraftigt och följande komplikationer uppstår:

 • nedsatt njurfunktion
 • misslyckande i arbetet med bakning och hela mag-tarmkanalen.

Hjärtfel hos barn

Hjärtat hos barn är vanligare i de senaste tiderna. Hjärtfel hos nyfödda förekommer i 0,8% av fallen. Så snart mammor hör en sådan hemsk diagnos är det första som bekymrar dem hur mycket barnet kommer att leva. Allt beror på läget, dess svårighetsgrad och kurs. UPU kan misstas om följande symtom uppstår:

 • cyanos av huden;
 • undernäring;
 • utseende av dyspné;
 • frekventa förkylningar;
 • snabb utmattning av barnet under amning
 • en ökning av hjärtmuskulans storlek
 • ljud i hjärtat;
 • bröst deformation
 • hjärtrytmstörningar;
 • byte av puls på händer.

Typer (efter frekvens av förekomst):

 • atrial septal defekt. Den vanligaste hjärtsjukdomen hos nyfödda;
 • defekt av interventrikulär septum. Sådana defekter är små och utgör inte ett allvarligt hot mot barnets livstid.
 • öppen aortafel. Detta hjärtsvikt hos nyfödda noteras på grund av strukturella anomalier;
 • fullständigt införlivande av huvudfartyg. Denna hjärtsjukdom hos nyfödda är den främsta orsaken till deras död under de första månaderna av livet.
 • stenos av lungartären. Hos barn kan denna sjukdom vara helt asymptomatisk;
 • tetrad av Fallot. Den farligaste patologin. För sjukdomar som kännetecknas av en stor Ventrikelseptumdefekt höger kammare hypertrofi, stenos i lungartären och aorta placering över sårstället (vice De givna symptomen på hjärtat kallas boken);
 • koagulering av aortan;
 • stenos av aortaklaven. Finns endast 5% av alla CHD hos barn från olika åldersgrupper.
 • stenos av mitralventilen;
 • aorta ventilfel;
 • stenos av aorta aorta;
 • förlust av mitralventilen.

diagnostik

Det finns flera effektiva metoder som kan upptäcka hjärtefekter och, på grundval av de erhållna uppgifterna, föreskriva lämplig behandling:

 • fysiska metoder
 • EKG utförs för att diagnostisera blockad, arytmi, aortinsufficiens;
 • Phonocardiography;
 • Hjärtradio
 • ekokardiografi;
 • MRI av hjärtat;
 • laboratorieteknik: reumatoid test, OAK och OAM, bestämning av blodsockernivån och kolesterol.

behandling

Behandling av hjärtfel börjar med tillämpning av en konservativ teknik. Huvudåtgärden syftar till att förebygga komplikationer och återfall av den primära sjukdomen, vilket orsakade bildandet av hjärtfel. Det används också för att korrigera rytmförändringar och behandla hjärtsvikt.

Varje patient som har misstankar om att utveckla hjärtsjukdom måste nödvändigtvis besöka en kardiolog. Han kommer att förskriva metoder för undersökning, liksom lämplig behandling. Om diagnosen bekräftas, hänvisas patienten till samråd med en hjärtkirurg, som bestämmer villkoren för kirurgisk behandling av patologin.

Om diagnosen "mitralstenos" är etablerad, är det i detta fall huvudmetoden för behandling av mitral commissurotomi. Under operationen kommer läkaren att dela upp de kondenserade ventilklaffarna och bredda öppningen. Detta kommer att bidra till att helt eller delvis eliminera stenos. I närvaro av mitralinsufficiens är den mest effektiva metoden för behandling protetisk mitralventil.

Dessa två operationer utförs också med aorta stenos och aorta insufficiens. Om en person har en anamnesis, kombinerar vicesen, gör hjärtkirurgen en fullständig ersättning av den skadade ventilen med en artificiell. Denna behandling är effektivast och ger positiva resultat.

Om du tror att du har Hjärtsjukdom och symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom, då kan en kardiolog hjälpa dig.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.

Förvärvade hjärtsjukdomar - sjukdomar förknippade med nedsatt funktion och anatomisk struktur av hjärtmuskeln. Följaktligen är det ett brott mot hjärtkretsloppet. Detta tillstånd är mycket farligt, eftersom det kan leda till utvecklingen av många komplikationer, särskilt hjärtsvikt.

Sjukdomen, som är inneboende i bildandet av pulmonell insufficiens, som presenteras i form av en massa exit transudat från pulmonära kapillärerna in i håligheten och så småningom bidra till infiltration av alveolerna kallas lungödem. I enkla ord är ödem i lungorna en situation där vätskan som har siktat genom blodkärlen stagnerar i lungorna. Sjukdomen karakteriseras som ett självständigt symptom och kan bildas på grundval av andra allvarliga sjukdomar i kroppen.

Defekt eller anatomiska avvikelser i hjärta och blodomlopp, som förekommer oftast i livmodern eller vid födseln kallas medfödd hjärtsjukdom eller CHD. Namn på medfödd hjärtsjukdom diagnostiseras, doktorn som diagnostiserade nästan 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Orsaker Symtom Diagnos LechenieSamo sjukdom är en abnormitet i hjärtat och kärlstrukturer. Risken för sjukdomen ligger i det faktum att nyfödda inte överlever i en månad i nästan 90% av fallen. Statistiken visar också att i 5% av fallen dör barn med UPU före 15 års ålder. Medfödda hjärtefekter har många typer av hjärtanomalier som leder till förändringar i intrakardiell och systemisk hemodynamik. Med utvecklingen av CHD finns det blodbrott i stora och små cirklar, liksom blodcirkulationen i myokardiet. Sjukdomen upptar en av de ledande ställningarna som förekommer hos barn. På grund av det faktum att UPU är en farlig och dödliga natur barn, är att förstå sjukdomen mer i detalj och ta reda på alla viktiga punkter, och vad man ska berätta den här historien.

Aortastensos är en patologisk process som leder till en minskning av aortan i ventilområdet. Som ett resultat hindras det naturliga utflödet av blod från ventrikeln. Denna typ av sjukdom avser hjärt-kärlsystemet. I avsaknad av snabb behandling är det möjligt att utveckla allvarliga komplikationer, upp till ett dödligt utfall. Patologi observeras även hos nyfödda. Konservativ behandling med ett sådant fläck används nästan aldrig. Oftast gör protetisk aortaklaff.

Mitralstenos eller stenos i mitralventilen är en farlig sjukdom i hjärt-kärlsystemet. Den patologiska processen leder till en kränkning av det naturliga utflödet av blod från vänster atrium till vänster ventrikel. Med andra ord sänks hålet mellan dem. I huvudriskgruppen är kvinnor i åldrarna 40-60 år. Men den manliga hälften av befolkningen är också mottaglig för denna typ av hjärt-kärlsjukdom. Enligt statistiken diagnostiseras sjukdomen i 0,5-0,8% av världens totala befolkning.

Med hjälp av fysiska övningar och självkontroll kan de flesta utan medicin.