Huvud / Åderbråck

beats

beats - en form av hjärtarrytmi som orsakas av störning av den normala rytmen av kontraktion av myokardium patologiska förtidig tvilling eller enskilda pulser från utsidan. Det är dessa otydliga hjärtkollisioner som kallas extrasystoler. Symtom för behandling av extrasystol diskuteras nedan.

GENERAL

Extrasystoler är karakteristiska inte bara för patienter som redan har hjärtproblem. Olika medicinska observationer visar att från 50 till 75% av helt friska människor under dagen upplever sådana hjärtfrekvensavvikelser. Och efter 50 år upplever 90% av befolkningen symtom på extrasistolii. Läkare anser att det är ganska acceptabelt för 200-250 episoder av extrasystoler per dag. Samtidigt kan de orsaka allvarliga hälsoproblem för vissa, men för andra kommer de inte att märkas. Ibland ektrasistoly på grund av en allmän brist på energi och nervösa överbelastning kan uppfattas av människan som ett tecken på allvarlig hjärtsjukdom, och i själva verket inte vara så.

Ibland finns det en bestämning av arytmi som "kosmetiska" arytmi, men det är inte så ofarligt som det kan verka. hon kan kraftigt förbättra organisk hjärtsjukdom och förvärra patienternas prognos, speciellt om ventrikulär myokardium påverkas.

ORSAKER

Extrasystolia förekommer av olika anledningar och har i detta sammanhang olika konsekvenser. Det finns flera grupper av faktorer som ökar risken för arytmier.

Faktorer som framkallar extrasystol:

 • Strukturella hjärtsjukdomar: ischemisk hjärtsjukdom, kardiomyopati, perikardit, hjärtsvikt, hjärtefekter, hjärtinfarkt, akuta kranskärlssyndrom, ventrikulär myokardiell hypertrofi.
 • Extrakardiella sjukdomar: Andningssvårigheter, matsmältningsorgan, sköldkörteln, ryggrad, systemiska allergiska reaktioner, neoplastiska processer, elektrolytmetabolismstörningar, arteriell hypertoni.
 • De toxiska effekterna av vissa grupper av läkemedel, såsom hjärtglykosider, tricykliska antidepressiva medel, steroider, sipatolitiki diuretika. Och även effekten på kroppen av tyrotoxikos, berusning i infektionssjukdomar.
 • Orsaker till en funktionell natur - dagliga påfrestningar, psykologiska och vegetativa sjukdomar, ökad fysisk aktivitet, missbruk av alkohol, starkt te, kaffe, rökning.
 • Idiopatiska orsaker är den spontana förekomsten av funktionsstörningar i den normala hjärtritmen av en oförklarlig etiologi utan någon uppenbar anledning.

Dessutom är det känt att med ålder utvecklas extrasystolen. Det är också märkt att morgonen extrasystol manifesterar oftare och nästan inte händer på natten.

KLASSIFICERING

Extrasystolia är en mångfacetterad sjukdom, som ofta uppstår oberoende av förekomsten av hjärtsjukdomar och har många faktorer som påverkar den exakta definitionen av dess form och art.

Genom lokalisering av impulsfokus:

 • atriell excitering alstras i atriumet, sänds till sinusnoden uppåt och nedåt till ventriklarna;
 • atrioventrikulär - impulsen uppträder på gränsen mellan atrierna och ventriklarna, sprider upp och ner, leder ibland till ett omvänd blodflöde i hjärtat;
 • sinoatrial - utseendet av en puls i sino-aritär led;
 • stam - kom från stammen av hans bunt, inte passera till atriumet och överförs bara till ventriklarna;
 • ventrikulär - de vanligaste extrasystolerna, som uppstår i hjärtekammarna, överförs inte impulsen till atriaen och växlar alltid med signifikanta kompensationsstopp.

Med antalet platser där pulsen inträffar:

 • monotopisk - från ett ställe;
 • polytopic - från olika.

Vid tidpunkten för förekomsten i diastol:

 • tidigt - i början av intervallet;
 • sent - i mitten eller slutet av viloperioden.

Vid frekvens av förekomst:

 • singel;
 • flera - mer än 5 per minut;
 • volley eller grupp - några i rad.

På det regelbundna utseendet av impulser - allorytmi:

 • bigemony - efter varje vanlig sammandragning av hjärtat;
 • trihemism - efter varje sekund;
 • quadrigemination - efter varje tredje.

På etiologin:

 • funktionell - det är friska i allmänhet, personer med normalt hjärta fungerar på grund av ökad fysisk och psyko-emotionell stress, missbruk av starka koffeinhaltiga drycker och alkohol, eller någon uppenbar anledning;
 • organiska - beror på redan kardiologiska sjukdomar, särskilt de som är förknippade med hjärtinfarkt och kirurgiska ingrepp på hjärtat.
 • giftiga - åtfölja endokrina sjukdomar, kronisk förgiftning, uppstår mot bakgrund av att vissa droger, droger,
 • psykogena - är typiska för personer som är benägna att depression, plötsliga humörsvängningar, med ångest, ofta på grund av överarbete och daglig stress.

Enligt livsprognosen:

 • trygg för livet;
 • potentiellt farlig;
 • farlig.

Det finns en speciell typ av extrasystole, kallad parasystole. I detta fall genereras den patologiska puls oberoende av huvuddelen, och därför finns det två parallella rytmer - sinus och extrasystolisk.

Symptom

Beats - sjukdom, saknar smärta sker praktiskt taget utan symptom, så många människor lever, utan att veta att de har sitt ursprung störningar i hjärtrytmen.

Om patienten har klagomål, så består de oftast av subjektiva känslor ovanligt stark tryck i bröstet och det efterföljande misslyckandet. Det verkar som att hjärtat tumlar i bröstet, bröstet störs som en explosion. En person har en känsla av ångest och brist på luft. Detta aktiverar produktionen av adrenalinhormonet och provar ännu större hjärtfelets oegentligheter.

Ofta med extrasystol, yrsel, svaghet, ökad svettning, pallor, rädsla, panik. Pulsen åtföljs av en pulsvåg.

DIAGNOS

Många medicinska studier visar att närvaron av extrasystoler är en variant av normen. Dock är frekvensen av deras förekomst och obehag som de kan orsaka till en viss person frågor. I vilket fall som helst, om hjärtfrekvensen störs, är det mycket lämpligt att konsultera en läkare för en noggrann diagnos.

Diagnos av extrasystol sker tillsammans med belysningen av orsakerna till dess förekomst, eftersom detta direkt bestämmer valet av behandlingsmetod. Primärt samråd med en kardiolog föreslår upprättandet av omständigheterna vid förekomsten av extrasystoler, om patienten känner dem. Läkaren tar hänsyn till förekomsten av kardiologiska och andra sjukdomar, frekvensen av attacker av extrasitolia, i vilka specifika situationer de uppstår och vilka mediciner personen tar för tillfället.

Metoder för korrekt diagnos av extrasystol:

 • EKG - elektrokardiografi, den primära metoden att diagnostisera alla arytmier. Diagrammet visar närvaron av extrasystoler, deras ursprung och form.
 • Daglig övervakning av EKG-mätvärden från en bärbar enhet inom 1-2 dagar. I det här fallet noterar patienten i en särskild dagbok alla faktorer som kan påverka hjärtats arbete: perioder med fysisk aktivitet och medicinering.
 • Cykel ergometri - Genomförande av elektrokardiografi vid fysisk aktivitet, vilket gör det möjligt att fastställa närvaron av extrasystoler och kränkningar av ischemiska processer.
 • ECHO-kardiogram eller ultraljud av hjärtundersökningen, som visar förändringar i myokardium och hjärtklaffarnas funktion.
 • Metod transesofageal elektrofysiologisk studie av hjärta - administration till patienten genom sonden till matstrupen med elektroden närmast närhet till hjärtnivå och mätningen av hjärtmuskeln reaktion på svaga pulser levereras genom sondmatning.
 • MRI av hjärtat - för att få bilder av hjärtat och stora blodkärl, så att de kan analysera sitt arbete.

Den vanliga pulsmätningen kan också bekräfta extrasystolen. Bevis på en extraordinär systole blir förlust av puls efter en extra pulsvåg, liksom ett pulsunderskott - ett brott mot synkroniseringen av hjärtfrekvens och hjärtfrekvens.

BEHANDLING

Metoden för terapi beror på etiologin, formen och svårighetsgraden av symtomen, liksom på förekomsten av organiska hjärtsjukdomar. Behandlingen syftar till att lindra symtomen och förbättra prognosen.

Om patologiska impulser inte orsakar ångest, har inga svåra symptom och minskar inte prestanda - de behöver inte behandling. Som regel rekommenderas behandling när 700 och flera extrasystoler detekteras per dag.

Grundläggande principer för behandling av extrasystol:

 • För att lindra stress och ångest, vilket kan förvärra den kliniska bilden av sjukdomen, väljer läkaren lugnande medel, sedativa eller antidepressiva medel. I vissa fall kan man rekommendera olika typer av psykoterapi.
 • Inträde av ß-adrenoblockerare, kunna reducera inte bara antalet episoder av extrasystoler utan även styrkan i postpatologiska reduktioner som orsakas av dem. Metoden är erkänd som den mest effektiva terapin för extrasystol, men att ta detta läkemedel är förknippat med frekventa biverkningar och allvarliga komplikationer.
 • tidsbeställning antiarytmiska läkemedel (AAP) uppträder i extrema fall på grund av deras skadliga effekt på patienter med organiska sjukdomar i hjärtsystemet. Det finns bevis för att denna grupp av AARP-personer kan 3 gånger öka antalet dödsfall. Beslutet om det är lämpligt att ta dessa droger tas endast av en läkare. Behandlingen börjar med små doser, tas i minst 2 månader under konstant övervakning av en kardiolog och avskaffas också smidigt av läkemedlet.
 • I sällsynta fall, med en förekomst av mer än 20 000 extrasystoler per dag, ineffektivitet av andra terapier och ogynnsam prognos för flödet av extrasystolen, operativ ingripande, vilket medför cauterization av källan till patologiska impulser - radiofrekvensablation eller implantation av en cardioverter-defibrillator. Denna operation har en hög effektivitet - över 80%, tar inte mer än 1 timme.

Allmänna rekommendationer från kardiologen vid behandling av extrasystol består i uteslutandet av intensiv fysisk ansträngning, fraktionerad hälsosam näring, avslag på dåliga vanor. Om extrasystolen orsakas av att ta mediciner, avbryts de.

KOMPLIKATIONER

Extrasystolia kan vara både en följd och orsak till allvarliga kardiologiska sjukdomar. Speciellt farligt tillstånd åtföljande arytmi - tunga organiska myokardial skada ökar risken för förmaksflimmer, ventrikelflimmer och plötslig död.

Extrasystolia är fylld med komplikationer:

 • Supraventrikulär takykardi, åtföljd av en kraftig ökning av hjärtfrekvensen till 220-250 slag per minut.
 • Aorta-stenos, som minskar hjärtutgången och minskar hjärntillförseln, hjärnan och njurblodförsörjningen upp till 25%.

FÖREBYGGANDE

Förebyggande av alla typer av arytmier, inklusive de som orsakas av extrasystoler, är att förebygga och korrekt behandla patologiska processer i hjärt-kärlsystemet.

För att minska risken för extrasystol behöver du:

 • övervaka hälsan, behandla kroniska och nuvarande sjukdomar i alla kroppssystem;
 • Undvik stressiga situationer, ta lugnande medel;
 • öka nivån av kalium i kroppen - ta vitaminer och konsumera kaliuminnehållande livsmedel;
 • Uteslut från kosten eller begränsa konsumtionen av kaffe, starkt te;
 • helt sluta röka, alkohol;
 • öva regelbundna morgonövningar, andningsövningar, återställande massage.

PROGNOS

Prognosen beror först och främst på förekomsten av andra hjärtsjukdomar och graden av myokardiell skada. Om det inte finns någon, då extrasystoles själva Hota inte människors hälsa och slutar ofta på egen hand. Och förekomsten av allvarliga hjärtpatologier är en allvarlig riskfaktor för plötslig död.

Försvagas signifikant prognosen för samtidiga sjukdomar:

Extrasystolia kännetecknas av förekomst av återfall, om inte behandlad den underliggande sjukdomen. Det är nödvändigt att regelbundet kontrollera hjärtets arbete och besöka kardiologen. Extrasystoler, som regel, ändrar inte arbetsförmågan och livskvaliteten hos en person, men de kan provocera andra, mer signifikanta arytmier.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Raynauds sjukdom (Raynauds syndrom) är en sjukdom där det finns en kränkning av artärcirkulationen i lemmarna. Sjukdomen uppstår som ett resultat av hypotermi.

Behandla hjärtat

Tips och recept

Extrasystoles på morgonen

(Gäst) Natalia 06/29/2014 12:57

Hallå Jag har 41 fruar. Efter sorter eller arbeten på en månad har jag påbörjat attacker av en arytmi, troligen mot bakgrund av trötthet, osv. Jag ringde ut doktorn i precincten. Han duschade mig något, napugal.Nochyu jag vaknade med rädsla, som kallas en ambulans, EKG registreras ekstrosistoly och tryck 150/100 Redan under 9 månader har jag inte innehas E.S. på morgonen och natten förvärras Jag gick till alla läkare, blod på hormoner i norm, EKG ledningsstörningar infarkt partitioner. Såg con cor, atenolol dryck po1.25 mg såg också fenozepam, medazepam, magnerot vitaminer är annorlunda, nu dricker jag afobazol också sätta mildronat från det blev bara värre och satte cortexin. Mer Saw Atarax, men ingen förändring i synnerhet inte är trycket normalt och att om det ökar nervös Put VVD hem situation är inte mycket, vmalenky barn och 2 barn ingen hjälp ingen vila jag förhindra E.C börjar omedelbart panik mer livmoderhalscancer och kompetens bröstkondros. Det fanns ingen övervakning under dagen, men jag kommer inte att kunna bli nervös hela dagen. Jag vet inte hur man ska bli av med e. Vad mer kan jag göra?

SKAPA NYA MEDDELANDE.

Men du är en obehörig användare.

Om du registrerat dig tidigare, logga du in (inloggningsformuläret längst upp till höger på webbplatsen). Om du är här för första gången, registrera dig.

Om du registrerar dig kan du senare spåra svaren på dina meddelanden, fortsätta dialogen i intressanta ämnen med andra användare och konsulter. Dessutom kan registrering tillåta dig att göra privat korrespondens med konsulter och andra användare av webbplatsen.

Registrera dig Skapa meddelande utan att registrera dig

Alla åtminstone en gång i sitt liv kände störningar i hjärtets arbete. En av de frekventa manifestationerna av sådana avbrott kan kallas extrasystoler. De känns som en tillfällig blekning av hjärtat, varefter det finns två starka dragkraftar.

Ibland är extrasystoler som för tidiga hjärtkollisioner, och de uppstår huvudsakligen under nervsystemet under överbelastning under stress, en plötslig våg av rädsla.

Sådana avbrott i hjärtans arbete observeras inte bara hos personer som har hjärtsjukdom, men också hos helt friska människor.

All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling! Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn! Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist! Hälsa åt dig och dina nära och kära!

Som statistiken visar, för en frisk person är normen cirka 200 supraventrikulära och 200 ventrikulära extrasystoler som uppstår per dag. Men ibland kan dessa indikatorer överskridas, ofta finns det sådana störningar i hjärtets arbete upp till flera tusen gånger om dagen.

I detta fall kan extrasystoler inte kallas patologier, eftersom de hänvisar till kosmetisk arytmi som uppträder vid tiden för adrenalinfrisättning i blodet.

Hjärtklappningar

Många märker hjärtklappningar inte bara med fysisk ansträngning eller liten spänning, men också i det ögonblick som de är i absolut lugn. Frekvensen av anfall beror på hur mycket hälsotillståndet varierar per dag hos patienterna, liksom störande tankar som kan uppstå plötsligt eller oberoende av människornas önskan.

Även små avvikelser från normen i hälsostatus kan skrämma en man plötsligt dök smärta i varje organ avdelning eller yr - allt som kan orsaka negativa tankar, som är en vanlig orsak till förtida beats.

Detta fenomen är typiskt för manifestationen i kliniken av neurotiska och pseudo-neurotiska tillstånd för hypokondriakala störningar. Oftast patienter känner fel i hjärtat på morgonen, när kroppen går in i ett skede av uppvaknande, men typiskt för extrasystole inträffar på natten, när en person inte kan somna under en lång tid från de smärtsamma tankar.

Men även vid friska människor uppträder för tidiga skakningar i bröstet eller tillfälligt hjärtslag vid överraskning och mild skräck.

I vissa fall kan extrasystol med en neuros gå in i ett tillstånd där takykardi uppstår - hjärtfrekvensen ökar till 140-160 slag per minut, orsakad av rädsla för ens liv.

Och till detta tillstånd kan även leda enbart omnämnande av sådana patologier som angina eller hjärtinfarkt. Förstärkning av tachykardiens manifestationer är möjlig även i somatiska störningar, såväl som under cyklotymins depressiva fas, när en person har kronisk stämningsstabilitet.

Ändå är extrasystoler i de flesta fall inte åtföljda av några patologiska förändringar i hjärtat, och känslan av hjärtatslag förklaras av den normala reaktionen av hjärt- och nervsystemet hos en person till faktorer som ökar ångest.

Ännu mer vägledande i detta avseende är bradykardi, som uppstår vid effektens topp, det är rädsla, skräck eller ilska, medan personen själv uppfattar detta tillstånd som ett intensifierat hjärtslag.

Behandling av patienter med klagomål om detta tillstånd anser läkare som något otänkbart. Och faktum är att terapeuter är benägna att grova överdiagnoser, där det inte finns några abnormiteter i hjärtets arbete.

I sådana fall anser specialister att sådana fenomen är oförenliga med objektiva fynd av puls och hjärtfrekvens. Samtidigt, för patienterna som har vänt sig till medicinska institutionen visar sig hastigheten eller intensifierat hjärtslag att vara ett mycket smärtsamt och smärtsamt tillstånd, vilket skrämmer dem ännu mer.

Om en person har en paroxysmal takykardi är det utan tvekan en av de mest slående somatiska manifestationerna som orsakas av ett deprimerat tillstånd. I det här fallet klagar patienter ofta att hjärtslaget känns även genom kudden, ofta finns det en stark pulsering i templen eller i den nedre delen av vänster scapula, och ibland i hela kroppen.

När toppen av en hypokondriacal explosion kommer, känner en person feber, han tar andetag, ibland kan det finnas en känsla av brist på luft.

Som paroxysmal takykardi attacker ofta åtföljs av ett tillstånd som feber, kände jag en ström av blod till huvudet, men på grund av oförmågan att ta ett djupt andetag av patienten uppstår fruktan för döden genom kvävning. Detta tillstånd förklaras av plötslig frisättning av en stor mängd adrenalin i blodomloppet och kännetecknas av en utvecklad sympatisk adrenal crista.

Psykogena störningar

Ibland kan extrasystoles utseende orsakas av psykogena störningar i hjärtrytmen, men oregelbundenheter i hjärtats arbete kan vara mot bakgrund av förändringar i myokardiums struktur. I det här fallet har patienter en smärtsam känsla av rädsla som ytterligare intensifierar hjärtslaget och leder till komplikationer i form av arytmi, störningar som förhindrar sin cupping.

Oftast är en attack av supraventrikulär takykardi som uppträder på arbetsplatsen, på gatan eller i en stormarknad, nästan omöjlig att avlägsna genom intravenös administrering av antiarytmiska läkemedel. Men när en person känner sig i fullständig säkerhet, till exempel hemma, på sjukhus eller i ambulans, försvinner attacken av sig själv.

Det kan också noteras att förekomsten av hjärtarytmi hos en patient på ett sjukhus kan inträffa sent på kvällstid, på helger eller helgdagar, då personen själv förstår att läkare för närvarande är frånvarande.

Efter urladdning från sjukhuset, när patienten återvänder hem, kommer attacken ofta igen. Och poängen här är att en person, även i sina vanliga omständigheter, är ensam med sin rädsla.

Sådana upprepade manifesteringar av anfall ger fullständig rätt att på den givna personen konstatera en arytmi på grund av psykogena störningar. Detta beror på uppkomsten av oroliga tankar som kan uppstå oberoende av patientens önskan.

Människor som har en psykogen artritning tenderar oftast att måla sina känslor på ett färgstarkt sätt, samtidigt som de aktivt gestikulerar. Många klagar på en tillfällig förlust av hjärtfrekvensen och en långsam hjärtfrekvens och känner inte någon smärta i hjärtat.

Det enda karakteristiska tecknet på att en attack inträffar är en stark rädsla för ens hälsa och jämn liv, som uppstår genom en störning i hjärtats arbete.

En annan karakteristisk manifestation av arytmi, som uppstår på nervös jord, är en tremor (det medicinska namnet på ett sådant tillstånd är tremor). I det här fallet känner personen en rysning i fingrarna, vilket tvingar honom att flytta aktivt.

Ibland kan en patient observera ett sådant fenomen som en fladdring av hjärtat, det är också orsakat av känslomässigt överskridande, men kan också framstå spontant. Ändå hindrar kontrollen över deras psykomotionella tillstånd och positiva attityd utseendet av sådana symtom.

Egenskaper av extrasystole med neuros

Ett sådant fenomen som extrasystole med neuros, förekommer huvudsakligen hos personer med svag psyke. Det kännetecknas av utseendet av extraordinära eller ytterligare hjärtkollisioner, det finns heterotopiska brott mot automatismens funktion.

Det finns flera sorter av extrasystole:

Således reagerar patienter så emotionellt på sådana överträdelser av hjärtrytmen som i hänvisning till läkaren klagar uteslutande på hjärtat, men bakom sådana tecken döljer den långa depressionen uppenbarligen sig. Låt oss ta en närmare titt på hur extrasystoler kan uppstå.

Först och främst bör det noteras att sådana manifestationer av en nedbrytning i hjärtats arbete provoceras av rädslan som en person upplever före ett spännande ögonblick.

Detta kan vara som en rädsla för att besöka en läkare, när en person går igenom, vad de kan skada honom, och rädslan som uppstår före provet, entrén till scenen, innan man talar med den stora allmänheten. Men den viktigaste faktorn som leder till framväxten av extrasystoler är en stark psykisk chock. I det här fallet uppstår symptomen huvudsakligen eller bara på morgonen, när kroppen har vaknat eller på väg till jobbet.

Det bör noteras att när depressionen ersätts av en känslomässig hiss när en person är distraherad av glada händelser är i sällskap med optimistiska människor återhämtar på semester, bytte till en annan, till skillnad från tidigare yrke, störningar attacker i hjärtat försvinner och inte längre orolig människa åtminstone tills depression kommer igen.

Eftersom sådana manifestationer av extrasystole ofta skrämmer, är många intresserade av hur man behandlar denna typ av arytmi. Faktum är att terapi inte alltid behövs. Om sådana symtom är en följd av psykomotionell överbelastning, då för att eliminera extrasystoler kommer det att räcka för att förändra situationen, att göra något intressant, distrahera från negativa tankar. En hälsosam livsstil förresten bidrar också till bättre hälsa.

Det är nödvändigt att åtminstone tillfälligt överge sådana stimulanser som kaffe, starkt svart te, det rekommenderas att helt eliminera användningen av alkohol. Förbättring av välbefinnande kan också främjas genom användning av produkter rik på magnesium och kalium, bland annat spannmål, lövsallat, citrusfrukter och torkade aprikoser.

Det är värt att notera att behandlingen ges endast om det finns fler slag 200 gånger per dag. Det behövs dock läkemedelsbehandling om symptomen uttalas och uppstår när den befintliga någon hjärtsjukdom, i detta fall kan även en mindre beats förvärras under den primära patologiska processen.

Om avbrott i hjärtat orsakas av en neuros, rekommenderas det att dricka en kurs av lugnande droger. Hemma skulle det vara överflödigt att ta valerian, motherwort och new-passit.

Innan du ringer till en läkare är det nödvändigt att följa ditt tillstånd under en tid för att ge specialisten så mycket information som möjligt för att klargöra diagnosen

För att göra detta är det tillräckligt att analysera vilka faktorer som kan bidra till förekomsten av extrasystoler. Det är möjligt att hjärtarytmier uppträder efter fysisk ansträngning, tar vissa droger, stressar eller dricker kaffe eller alkohol.

Extrasystole med klimakteriet

inträffar efter fysisk ansträngning på grund av hormonella misslyckanden.

Folkmekanismer för behandling av extrasystol beskrivs genom hänvisning.

Härifrån kan du ta reda på om det finns extrasystoler med osteokondros.

Det är också viktigt att kontrollera ditt blodtryck, åtminstone i en vecka. Det är bäst att registrera de indikatorer som tas emot på morgonen och på kvällen.

Om extrasystolesna är sällsynta, så är det ingen anledning till oro, det här är ganska normalt fenomen även för en frisk person.

Men om avbrott i hjärtat av den så kallade eller om du upplever "fading" av hjärtat och ofta ganska lång tid (t ex inom några månader eller år), för att besöka läkare fortfarande värt att undvika förekomsten av den primära sjukdomen.

GENERAL

Extrasystoler är karakteristiska inte bara för patienter som redan har hjärtproblem. Olika medicinska observationer visar att från 50 till 75% av helt friska människor under dagen upplever sådana hjärtfrekvensavvikelser. Och efter 50 år upplever 90% av befolkningen symtom på extrasistolii. Läkare anser att det är ganska acceptabelt för 200-250 episoder av extrasystoler per dag. Samtidigt kan de orsaka allvarliga hälsoproblem för vissa, men för andra kommer de inte att märkas. Ibland ektrasistoly på grund av en allmän brist på energi och nervösa överbelastning kan uppfattas av människan som ett tecken på allvarlig hjärtsjukdom, och i själva verket inte vara så.

Ibland finns det en bestämning av arytmi som "kosmetiska" arytmi, men det är inte så ofarligt som det kan verka. hon kan kraftigt förbättra organisk hjärtsjukdom och förvärra patienternas prognos, speciellt om ventrikulär myokardium påverkas.

ORSAKER

Extrasystolia förekommer av olika anledningar och har i detta sammanhang olika konsekvenser. Det finns flera grupper av faktorer som ökar risken för arytmier.

Faktorer som framkallar extrasystol:

Strukturella hjärtsjukdomar: ischemisk hjärtsjukdom, kardiomyopati, perikardit, hjärtsvikt, hjärtefekter, hjärtinfarkt, akuta kranskärlssyndrom, ventrikulär myokardiell hypertrofi. Extrakardiella sjukdomar: Andningssvårigheter, matsmältningsorgan, sköldkörteln, ryggrad, systemiska allergiska reaktioner, neoplastiska processer, elektrolytmetabolismstörningar, arteriell hypertoni. De toxiska effekterna av vissa grupper av läkemedel, såsom hjärtglykosider, tricykliska antidepressiva medel, steroider, sipatolitiki diuretika. Och även effekten på kroppen av tyrotoxikos, berusning i infektionssjukdomar. Orsaker till en funktionell natur - dagliga påfrestningar, psykologiska och vegetativa sjukdomar, ökad fysisk aktivitet, missbruk av alkohol, starkt te, kaffe, rökning. Idiopatiska orsaker är den spontana förekomsten av funktionsstörningar i den normala hjärtritmen av en oförklarlig etiologi utan någon uppenbar anledning.

Dessutom är det känt att med ålder utvecklas extrasystolen. Det är också märkt att morgonen extrasystol manifesterar oftare och nästan inte händer på natten.

KLASSIFICERING

Extrasystolia är en mångfacetterad sjukdom, som ofta uppstår oberoende av förekomsten av hjärtsjukdomar och har många faktorer som påverkar den exakta definitionen av dess form och art.

Genom lokalisering av impulsfokus:

atriell excitering alstras i atriumet, sänds till sinusnoden uppåt och nedåt till ventriklarna; atrioventrikulär - impulsen uppträder på gränsen mellan atrierna och ventriklarna, sprider upp och ner, leder ibland till ett omvänd blodflöde i hjärtat; sinoatrial - utseendet av en puls i sino-aritär led; stam - kom från stammen av hans bunt, inte passera till atriumet och överförs bara till ventriklarna; ventrikulär - de vanligaste extrasystolerna, som uppstår i hjärtekammarna, överförs inte impulsen till atriaen och växlar alltid med signifikanta kompensationsstopp.

Med antalet platser där pulsen inträffar:

monotopisk - från ett ställe; polytopic - från olika.

Vid tidpunkten för förekomsten i diastol:

tidigt - i början av intervallet; sent - i mitten eller slutet av viloperioden.

Vid frekvens av förekomst:

singel; flera - mer än 5 per minut; volley eller grupp - några i rad.

På det regelbundna utseendet av impulser - allorytmi:

bigemony - efter varje vanlig sammandragning av hjärtat; trihemism - efter varje sekund; quadrigemination - efter varje tredje.

På etiologin:

funktionell - det är friska i allmänhet, personer med normalt hjärta fungerar på grund av ökad fysisk och psyko-emotionell stress, missbruk av starka koffeinhaltiga drycker och alkohol, eller någon uppenbar anledning; organiska - beror på redan kardiologiska sjukdomar, särskilt de som är förknippade med hjärtinfarkt och kirurgiska ingrepp på hjärtat. giftiga - åtfölja endokrina sjukdomar, kronisk förgiftning, uppstår mot bakgrund av att vissa droger, droger, psykogena - är typiska för personer som är benägna att depression, plötsliga humörsvängningar, med ångest, ofta på grund av överarbete och daglig stress.

Enligt livsprognosen:

trygg för livet; potentiellt farlig; farlig.

Det finns en speciell typ av extrasystole, kallad parasystole. I detta fall genereras den patologiska puls oberoende av huvuddelen, och därför finns det två parallella rytmer - sinus och extrasystolisk.

Symptom

Beats - sjukdom, saknar smärta sker praktiskt taget utan symptom, så många människor lever, utan att veta att de har sitt ursprung störningar i hjärtrytmen.

Om patienten har klagomål, så består de oftast av subjektiva känslor ovanligt stark tryck i bröstet och det efterföljande misslyckandet. Det verkar som att hjärtat tumlar i bröstet, bröstet störs som en explosion. En person har en känsla av ångest och brist på luft. Detta aktiverar produktionen av adrenalinhormonet och provar ännu större hjärtfelets oegentligheter.

Ofta med extrasystol, yrsel, svaghet, ökad svettning, pallor, rädsla, panik. Pulsen åtföljs av en pulsvåg.

DIAGNOS

Många medicinska studier visar att närvaron av extrasystoler är en variant av normen. Dock är frekvensen av deras förekomst och obehag som de kan orsaka till en viss person frågor. I vilket fall som helst, om hjärtfrekvensen störs, är det mycket lämpligt att konsultera en läkare för en noggrann diagnos.

Diagnos av extrasystol sker tillsammans med belysningen av orsakerna till dess förekomst, eftersom detta direkt bestämmer valet av behandlingsmetod. Primärt samråd med en kardiolog föreslår upprättandet av omständigheterna vid förekomsten av extrasystoler, om patienten känner dem. Läkaren tar hänsyn till förekomsten av kardiologiska och andra sjukdomar, frekvensen av attacker av extrasitolia, i vilka specifika situationer de uppstår och vilka mediciner personen tar för tillfället.

Metoder för korrekt diagnos av extrasystol:

EKG - elektrokardiografi, den primära metoden att diagnostisera alla arytmier. Diagrammet visar närvaron av extrasystoler, deras ursprung och form. Daglig övervakning av EKG-mätvärden från en bärbar enhet inom 1-2 dagar. I det här fallet noterar patienten i en särskild dagbok alla faktorer som kan påverka hjärtats arbete: perioder med fysisk aktivitet och medicinering. Cykel ergometri - Genomförande av elektrokardiografi vid fysisk aktivitet, vilket gör det möjligt att fastställa närvaron av extrasystoler och kränkningar av ischemiska processer. ECHO-kardiogram eller ultraljud av hjärtundersökningen, som visar förändringar i myokardium och hjärtklaffarnas funktion. Metod transesofageal elektrofysiologisk studie av hjärta - administration till patienten genom sonden till matstrupen med elektroden närmast närhet till hjärtnivå och mätningen av hjärtmuskeln reaktion på svaga pulser levereras genom sondmatning. MRI av hjärtat - för att få bilder av hjärtat och stora blodkärl, så att de kan analysera sitt arbete.

Den vanliga pulsmätningen kan också bekräfta extrasystolen. Bevis på en extraordinär systole blir förlust av puls efter en extra pulsvåg, liksom ett pulsunderskott - ett brott mot synkroniseringen av hjärtfrekvens och hjärtfrekvens.

BEHANDLING

Metoden för terapi beror på etiologin, formen och svårighetsgraden av symtomen, liksom på förekomsten av organiska hjärtsjukdomar. Behandlingen syftar till att lindra symtomen och förbättra prognosen.

Om patologiska impulser inte orsakar ångest, har inga svåra symptom och minskar inte prestanda - de behöver inte behandling. Som regel rekommenderas behandling när 700 och flera extrasystoler detekteras per dag.

Grundläggande principer för behandling av extrasystol:

För att lindra stress och ångest, vilket kan förvärra den kliniska bilden av sjukdomen, väljer läkaren lugnande medel, sedativa eller antidepressiva medel. I vissa fall kan man rekommendera olika typer av psykoterapi. Inträde av ß-adrenoblockerare, kunna reducera inte bara antalet episoder av extrasystoler utan även styrkan i postpatologiska reduktioner som orsakas av dem. Metoden är erkänd som den mest effektiva terapin för extrasystol, men att ta detta läkemedel är förknippat med frekventa biverkningar och allvarliga komplikationer. tidsbeställning antiarytmiska läkemedel (AAP) uppträder i extrema fall på grund av deras skadliga effekt på patienter med organiska sjukdomar i hjärtsystemet. Det finns bevis för att denna grupp av AARP-personer kan 3 gånger öka antalet dödsfall. Beslutet om det är lämpligt att ta dessa droger tas endast av en läkare. Behandlingen börjar med små doser, tas i minst 2 månader under konstant övervakning av en kardiolog och avskaffas också smidigt av läkemedlet. I sällsynta fall, med en förekomst av mer än 20 000 extrasystoler per dag, ineffektivitet av andra terapier och ogynnsam prognos för flödet av extrasystolen, operativ ingripande, vilket medför cauterization av källan till patologiska impulser - radiofrekvensablation eller implantation av en cardioverter-defibrillator. Denna operation har en hög effektivitet - över 80%, tar inte mer än 1 timme.

Allmänna rekommendationer från kardiologen vid behandling av extrasystol består i uteslutandet av intensiv fysisk ansträngning, fraktionerad hälsosam näring, avslag på dåliga vanor. Om extrasystolen orsakas av att ta mediciner, avbryts de.

KOMPLIKATIONER

Extrasystolia kan vara både en följd och orsak till allvarliga kardiologiska sjukdomar. Speciellt farligt tillstånd åtföljande arytmi - tunga organiska myokardial skada ökar risken för förmaksflimmer, ventrikelflimmer och plötslig död.

Extrasystolia är fylld med komplikationer:

Supraventrikulär takykardi, åtföljd av en kraftig ökning av hjärtfrekvensen till 220-250 slag per minut. Aorta-stenos, som minskar hjärtutgången och minskar hjärntillförseln, hjärnan och njurblodförsörjningen upp till 25%.

FÖREBYGGANDE

Förebyggande av alla typer av arytmier, inklusive de som orsakas av extrasystoler, är att förebygga och korrekt behandla patologiska processer i hjärt-kärlsystemet.

För att minska risken för extrasystol behöver du:

övervaka hälsan, behandla kroniska och nuvarande sjukdomar i alla kroppssystem; Undvik stressiga situationer, ta lugnande medel; öka nivån av kalium i kroppen - ta vitaminer och konsumera kaliuminnehållande livsmedel; Uteslut från kosten eller begränsa konsumtionen av kaffe, starkt te; helt sluta röka, alkohol; öva regelbundna morgonövningar, andningsövningar, återställande massage.

PROGNOS

Prognosen beror först och främst på förekomsten av andra hjärtsjukdomar och graden av myokardiell skada. Om det inte finns någon, då extrasystoles själva Hota inte människors hälsa och slutar ofta på egen hand. Och förekomsten av allvarliga hjärtpatologier är en allvarlig riskfaktor för plötslig död.

Försvagas signifikant prognosen för samtidiga sjukdomar:

hjärtinfarktkardioskleros långvarig takykardi förmaksflimmer ventrikulär fibrillation; kardiomyopati; kroniskt hjärtsvikt.

Extrasystolia kännetecknas av förekomst av återfall, om inte behandlad den underliggande sjukdomen. Det är nödvändigt att regelbundet kontrollera hjärtets arbete och besöka kardiologen. Extrasystoler, som regel, ändrar inte arbetsförmågan och livskvaliteten hos en person, men de kan provocera andra, mer signifikanta arytmier.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Användbar artikel Raynauds sjukdom

Raynauds sjukdom (Raynauds syndrom) är en sjukdom där det finns en kränkning av artärcirkulationen i lemmarna. Sjukdomen uppstår som en följd av hypotermi,...

beats

beats - variant hjärtarytmi kännetecknas av extraordinära minskningar hela hjärta eller dess enskilda delar (extrasystoler). Det manifesteras av känslan av ett starkt hjärtslag, en känsla av hjärtsänkning, ångest, brist på luft. Minskad hjärtminutvolym under arytmi innefattar reduktion av koronar och cerebralt blodflöde och kan leda till utveckling av angina och transitoriska ischemiska attacker (synkope, pares och t. D.). Ökar risken för att utveckla förmaksflimmer och plötslig död.

beats

beats - variant hjärtarytmi kännetecknas av extraordinära minskningar hela hjärta eller dess enskilda delar (extrasystoler). Det manifesteras av känslan av ett starkt hjärtslag, en känsla av hjärtsänkning, ångest, brist på luft. Minskad hjärtminutvolym under arytmi innefattar reduktion av koronar och cerebralt blodflöde och kan leda till utveckling av angina och transitoriska ischemiska attacker (synkope, pares och t. D.). Ökar risken för att utveckla förmaksflimmer och plötslig död.

Single episodic extrasystoles kan förekomma även i praktiskt taget friska människor. Enligt elektrokardiografi registreras extrasystol hos 70-80% av patienterna över 50 år. Förekomsten av extrasystole förklaras genom uppkomsten av ektopiska foci av ökad aktivitet är lokaliserad sinus (atriell, atrioventrikulär noden eller ventriklarna). Utbrott i dem sprider extraordinära pulser över hjärtmuskeln, vilket orsakar för tidiga sammandragningar av hjärtat i diastolfasen. Ektopiska komplex kan bildas i någon del av ledningssystemet.

Volymen av extrasystolisk utstötning av blod är under normala, därför kan frekventa extrasystoler (mer än 6-8 per minut) leda till en signifikant minskning av minutvolymen av cirkulationen. Ju tidigare extrasystolen utvecklas, ju mindre blodvolymen följer med extrasystolisk utstötning. Detta påverkar i första hand det koronära blodflödet och kan väsentligt komplicera förloppet av den befintliga hjärtpatologin. Olika typer av extrasystoler har olika kliniska signifikans och prognostiska egenskaper. De farligaste är ventrikulära extrasystoler, som utvecklas mot bakgrund av organisk skada på hjärtat.

Klassificering av extrasystol

I stället för bildandet av ektopisk foki isolerad ventrikulär excitation (62,6%), atrial-ventrikulär (förening enligt atrioventrikulär - 2%), atriell extrasystole (25%) och olika utföringsformer av kopplingen (10,2%). I mycket sällsynta fall, extra pulser härrör från en fysiologisk pacemaker - sinusknutan (0,2% av fallen).

Ibland observeras ektopisk foci-funktionen oberoende av den huvudsakliga (sinus) rytmen, medan två rytmer noteras - extrasystolisk och sinusrytm. Detta fenomen kallas parasystole. Extrasystoler, som följer två i rad, heter parat, mer än två grupper (eller volley).

Skilj bigemia - rytm med normal växlingen mellan systole och beats, trigemini - växlingen mellan två eusystole med beats, kvadrigimeniyu - följ beats efter var tredje normal kontraktion. Återkommande bigemini, trigemini och kvadrigimeniya kallas allodromy.

Vid tidpunkten för en extraordinär puls i diastol isoleras en tidig extrasystol som registreras på EKG samtidigt med T-vågen eller vid 0,05 sekunder efter slutet av föregående cykel; genomsnittet efter 0,45-0,50 s efter T-vågan; en sen extrasystol utvecklas före nästa tand P av vanlig sammandragning.

Enligt förekomsten av extrasystol, sällsynt (mindre ofta 5 per minut), medium (6-15 per minut) och frekventa (oftare 15 per minut) extrasystoler. Med antalet ektopiska foci av excitation finns extrasystoler monotopiska (med en fokus) och polytopisk (med flera excitationsfokuser). På en etiologisk faktor särskiljer extrasystoler av funktionell, organisk och toxisk genes.

Orsaker till extrasystole

De funktionella ekstrasistoliyah inkluderar arytmier neurogena (psykogena) ursprungs av maten, kemiska faktorer, alkoholintag, rökning, droganvändning och andra. Funktionella beats inspelade i patienter med autonom dystoni, neuroser, osteokondros av halskotpelaren, och så vidare. D. exempel på funktionella arytmier kan tjäna som en arytmi hos friska, vältränade idrottare. Hos kvinnor kan extrasystolen utvecklas under menstruation. Arytmi funktionell natur kan utlösas av stress, användning av starkt te och kaffe.

Funktionella beats, utvecklas i friska människor med någon uppenbar anledning, anses det idiopatisk. Slår organisk karaktär inträffar när lesioner i myokardium: kransartärsjukdom, kardiosklerosis, hjärtinfarkt, perikardit, myokardit, kardiomyopati, kronisk cirkulationssvikt, lung hjärta, hjärtsjukdomar, myokardiell skada i sarkoidos, amyloidos, hemokromatos, hjärtoperationer. Vissa idrottare kan tjäna orsaken till arytmi myocardial dystrofi, som orsakas av fysisk överansträngning (så kallade "idrottares hjärta").

Toxisk arytmi utvecklas när febertillstånd, tyreotoxikos, proarytmisk biverkan av vissa läkemedel (aminofyllin, koffein, novodrina, efedrin, tricykliska antidepressiva medel, glukokortikoider, neostigmin, sympatolytika, diuretika, digitalis beredningar och t. D.).

Utvecklingen av extrasystolen beror på en överträdelse av förhållandet mellan natrium-, kalium-, magnesium- och kalciumjoner i myokardceller, vilket påverkar hjärtledningens system negativt. Fysisk ansträngning kan framkalla en extrasystol associerad med metaboliska och hjärtsjukdomar och undertrycka extrasystoler orsakad av autonom dysregulering.

Symtom på extrasystole

Subjektiva känslor i extrasystolen uttrycks inte alltid. Tolerans för extrasystoler är svårare hos personer med vegeto-vaskulär dystoni; Patienter med organisk skada på hjärtat kan däremot tolerera estrasystolen mycket lättare. Ofta känner patienterna extrasystol som ett slag, ett tryck i hjärtat in i bröstet från insidan, orsakad av kraftig sammandragning av ventriklarna efter kompensationsstoppet.

Markerade också "tumlande eller vända" hjärtat, avbrott och blekning i hans arbete. Funktionell extrasystole åtföljs av heta blinkningar, obehag, svaghet, känsla av ångest, svettning, brist på luft.

Frekventa extrasystoler, vilka är av tidig sort och grupp, orsakar en minskning av hjärtproduktionen och därmed en minskning av koronar, cerebral och renal cirkulation med 8-25%. Hos patienter med tecken på cerebral arterioskleros observeras yrsel, transienta former av cerebral cirkulationssjukdomar (svimning, afasi, pares) kan utvecklas; hos patienter med ischemisk hjärtsjukdom - angina pectorisattacker.

Komplikationer av extrasystol

Gruppens extrasystoler kan omvandlas till farligare rytmförlopp: atrial - i förmaksfladder, ventrikulär - i paroxysmal takykardi. Hos patienter med överbelastning eller förmaksdilatation kan extrasystolen gå in i förmaksflimmer.

Frekventa extrasystoler orsakar kronisk insufficiens av koronar, cerebral, njurcirkulation. De farligaste är ventrikulära extrasystoler på grund av den möjliga utvecklingen av fibrillering av ventriklerna och plötslig död.

Diagnos av extrasystole

Huvudmålet för att diagnostisera extrasystolen är en EKG-studie, men det är möjligt att misstänka förekomsten av denna typ av arytmi vid fysisk undersökning och analys av patientklagomål. När man talar med en patient specificeras omständigheterna i samband med arytmi (känslomässig eller fysisk stress, i ett lugnt tillstånd, under sömnen osv.), Frekvensen av episoder av en extrasystol, effekten från mottagande av läkemedel. Särskild uppmärksamhet ägnas anamnes av de överförda sjukdomarna, vilket kan leda till en organisk skada av hjärtat eller deras eventuella odiagnostiserade manifestationer.

Under undersökningen är det nödvändigt att klargöra extrasystols etiologi, eftersom extrasystoler med organisk skada på hjärtat kräver en annan terapeutisk taktik än funktionell eller toxisk. Vid palpation av puls på den radiella artären definieras extrasystolen som en för tidig pulsvåg med en efterföljande paus eller som en episod av en pulsförlust, vilket indikerar otillräcklig diastolisk fyllning av ventriklarna.

Auskultation hjärta under hjärtslag över spetsen auskulteras prezhdevermennye I och II ton, tonen jag förbättrade på grund av den lilla kammarfyllning och II - som en följd av utstötning av små blod i lungartären och aorta - försvagas. arytmi Diagnosen bekräftas efter de standardmässiga EKG-ledningar och dagliga EKG-övervakning. Ofta med dessa metoder i frånvaro av extrasystole diagnostiserade patienter klagomål.

Elektrokardiografiska manifestationer av extrasystol är:

 • för tidigt utseende av P-våg eller QRST-komplex; vilket indikerar en förkortning av det pre-extrasystoliska kohesionsintervallet: för atriella extrasystoler, avstånden mellan primärrytmen P och extrasystolen P; vid ventrikulära och atrioventrikulära extrasystoler - mellan QRS-komplexet i huvudrytmen och de komplexa QRS-extrasystolerna;
 • signifikant deformation, expansion och hög amplitud av extrasystolisk QRS-komplex med ventrikulär extrasystol;
 • frånvaro av P-våg före ventrikulär extrasystol;
 • följ den fulla kompensations pausen efter den ventrikulära extrasystolen.

EKG-övervakning av Holter är en lång (under 24-48 timmar) EKG-inspelning med hjälp av en bärbar anordning som är fäst på patientens kropp. Registrering av EKG-indikatorer åtföljs av att hålla en dagbok över patientens verksamhet, där han noterar alla hans känslor och handlingar. Holter EKG-övervakning utförs av alla patienter med kardiopatologi, oavsett förekomst av klagomål som indikerar extrasystolen och dess detektion med ett standard EKG.

För att avslöja en extrasystole som inte är fastsatt vid EKG i vila och i Holter-övervakningen är ett löpbandstest och veloergometri möjliga - prover som bestämmer rytmförstörningar som uppstår endast under belastning. Diagnos av samtidig hjärtkatologi av organisk natur utförs med hjälp av ultraljud i hjärtat, stress Echo-KG, MRI i hjärtat.

Behandling av extrasystol

Vid bestämning av behandlingstakt beaktas extrasystols form och placering. Enstaka extrasystoler, som inte orsakas av hjärtpatologi, kräver ingen behandling. Om utvecklingen av extrasystolen orsakas av matsmältningssjukdomar, endokrina system, hjärtmuskulatur, börjar behandlingen med den underliggande sjukdomen.

Med extrasystoler av neurogent ursprung rekommenderas ett samråd med en neurolog. Tilldela lugnande medel (morwort, citronbalsam, pion-tinktur) eller lugnande medel (miner, diazepam). Extrasystoler orsakade av droger kräver att de avbokas. Indikationer för utnämning av läkemedel är en daglig mängd extrasystoler> 200, förekomsten av subjektiva klagomål och hjärtpatologi hos patienter.

Valet av läkemedlet bestäms av typen extrasystol och hjärtfrekvens. Syftet med och valet av en antiarytmisk läkemedelsdosering utförs individuellt under kontroll av Holter ECG-övervakning. Extrasystolia är väl behandlingsbart med prokainamid, lidokain, kinidin, amiodoron, etylmetylhydroxipyridinsuccinat, sotalol, diltiazem och andra läkemedel.

När urezhenii eller försvinnande av prematura slag, fast i 2 månader, för att gradvis minska dosen av läkemedlet och dess fullständiga avskaffande. I andra fall tar arytmi behandling lång tid (flera månader), och maligna ventrikulära antiarytmika form som för livet. Behandling av arytmier från högfrekvent ablation (RFA hjärta) indikeras i form av ventrikulära extrasystoler med frekvensen upp till 20-30 tusen per dag, liksom i fall av ineffektiv antiarytmisk terapi, dess dåliga tolerans eller ogynnsam prognos.

Prognos för extrasystole

Prognostisk utvärdering av extrasystol beror på förekomsten av organisk skada på hjärtat och graden av ventrikulär dysfunktion. Det allvarligaste problemet är extrasystolen, som utvecklats mot bakgrund av akut hjärtinfarkt, kardiomyopati, myokardit. Med uttalade morfologiska förändringar i myokardiet kan extrasystoler gå in i blinkningen av atrierna eller ventriklerna. I avsaknad av strukturell skada på hjärtat påverkar extrasystolen inte signifikant prognosen.

Malignt för supraventrikulär arytmi kan leda till förmaksflimmer, ventrikulär arytmi - en ihållande kammartakykardi, ventrikelflimmer och plötslig död. Förloppet av funktionella extrasystoler är vanligtvis godartad.

Förebyggande av extrasystole

I stora drag arytmi förebyggande ger varning av patologiska tillstånd och sjukdomar, ligger till grund för utveckling: kranskärlssjukdom, kardiomyopati, myokardit, myocardial dystrofi, etc, liksom förebyggande av exacerbationer.. Det rekommenderas att utesluta läkemedel, livsmedel, kemiska förgiftningar som orsakar extrasystol.

Patienter med asymtomatisk ventrikulär extrasystole och utan tecken på hjärtpatologi rekommenderas en diet berikad med magnesium- och kaliumsalter, upphörande av rökning, alkohol och starkt kaffe, måttlig fysisk aktivitet.