Huvud / Diagnostik

Behandling av takykardi med droger: antiarytmisk, lugnande och andra

Från den här artikeln hittar du ut: vilka läkemedel för takykardi, med vilken princip de agerar, vilka tabletter behandlas för olika typer av takykardi. Biverkningar och kontraindikationer till olika läkemedel som används för takykardi.

Beroende på typ och orsak till takykardi, kan behandlingen vara både konservativ och kirurgisk. Med droger kan du helt bli av med hjärtklappning, inte förknippad med hjärtsjukdomar - och med den senare effektivare kirurgiska behandlingen.

Även droger används för att lindra paroxysmal takykardi och förhindra deras återkomst.

Beroende på orsaken till den snabba puls föreskrivs mediciner av en kardiolog, endokrinolog eller psykoterapeut.

Med frekvent hjärtklappning kan tabletter eller intravenösa injektioner ordineras. De senare används vanligtvis för att snabbt lindra en attack av paroxysmal takykardi.

Vilka läkemedel ordineras för takykardi?

Låt oss närmare undersöka verkningsmekanismen och effekterna av preparat från alla grupper.

Antiarytmiska läkemedel

De hjälper till att behandla takykardi orsakad av hjärtsjukdom. Sådana mediciner kan också ingå i behandlingen av snabb hjärtslag, vilket beror på hypertyreoidism, om pulsen är mycket hög (mer än 120 per minut).

Diltiazem - ett exempel på antiarytmisk läkemedel

Under behandling med några antiarytmiska läkemedel är alkohol kontraindicerat.

Alla antiarytmiska läkemedel med felaktig användning eller överdosering kan orsaka allvarliga rytmförstörningar och till och med hjärtstillestånd. Ta aldrig i dem utan att först rådfråga en läkare.

Betablockerare

Det finns beta-blockerare på grund av blockering av beta-1-adrenerge receptorer, som finns i hjärtat. Eller genom att blockera alla beta-adrenerge receptorer i kroppen.

Läkarna rekommenderar att man tar dem för behandling av sinus takykardi, supraventrikulär takykardi och förmaksflimmer. Tilldela dem, inklusive vid sinus takykardi orsakad av hypertyreoidism. Ibland finns det bara tillräckligt med thyreostatisk medicinering, men om hjärtklappning är mycket uttalad (puls i vila överstiger 120), förskriver de också beta-blockerare för snabb avlägsnande av detta symptom.

De är effektiva för att förebygga hjärtinfarkt, eftersom de kämpar med hjärtkemi. Tilldela dem och efter det redan överförda hjärtinfarkt, för att förhindra återkommande.

Ytterligare effekter förutom att sänka hjärtfrekvensen:

 • sänka blodtrycket;
 • minskad hjärtledning
 • minskning av hjärtets kraft.

På grund av denna åtgärd kan de tas med högt blodtryck, extrasystoler.

Tabletter från takykardi och hjärtklappning

Det var en stressig situation, du är upprörd, det finns en känsla att hjärtat kommer att dyka upp ur bröstet? Snabb puls - mer än hundra slag per minut - svaghet och yrsel talar om en passform av takykardi. Klara det, normalisera ditt hjärtslag hjälper speciella preparat. Tabletter från hjärtat reglerar rytmen, reducerar puls, förbättrar tillståndet.

Än att behandla en takykardi

Under en attack av takykardi på grund av kaotiska sammandragningar förekommer ett ojämnt blodflöde i hjärtkammaren. Detta orsakar funktionsfel i arbetet och kan leda till hjärtsvikt. Du bör vara uppmärksam på valet av läkemedel för behandling. Tabletter från takykardi och hjärtklappning är föreskrivna med hänsyn till orsakerna som orsakade ökade hjärtkollisioner. Självmedicinering i denna situation är oacceptabel. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt behandling av gravida kvinnor, eftersom det finns många kontraindikationer.

Behandling av takykardi med piller beror på orsakerna som orsakade hjärtslaget. Med en sinusform av sjukdomen, vars rot är i stress, stor fysisk ansträngning, föreskriver sedativa - Relanium, Seduxen. Ventrikulär takykardi behandlas med antiarytmiska läkemedel. I fall av paroxysmal sjukdom hjälper piller inte - injektioner krävs för påskyndad exponering. Man måste komma ihåg att behandlingen endast föreskrivs av en kardiolog. Narkotika med takykardi i hjärtat, användbara i en form av sjukdomen, kan vara farligt i en annan.

Hjärtklappning under graviditeten

När en kvinna förväntar sig ett barns födelse upplever kroppen fördubblade spänningar. Takykardi vid denna tid är ofta. Om det orsakas av moderns nervositet, så går det snabbt bort - du behöver bara lugna dig. Långa passar är farliga för fosterutveckling. Vad ska jag ta med hjärtklappning under graviditeten, när många droger är förbjudna? Läkare föreskriver säkert:

 • Magnesiumpreparat som återställer vävnaden i hjärtmuskeln - Panangin, Magne B6;
 • lugnande piller - Valerian, Motherwort;
 • droger för att sänka pulsen - Propranolol, Verapamil.

Under reducerat tryck

Tabletter från takykardi och hjärtklappning behövs akut under en attack om du har lågt blodtryck. Om vid denna tidpunkt inte ökar tonerna i kärlen, är det svullnad i hjärnan. Svårigheten är att piller som reducerar hjärtfrekvensen ofta minskar blodtrycket. Noggrant urval av läkemedel krävs. Hur man sänker puls vid lågt tryck? Kardiologer i denna situation utse:

 • Grandaxin - har en lugnande effekt
 • Mezapam - lindrar nervös spänning
 • Fenazepam - har en antikonvulsiv effekt.

Vid förhöjt tryck

Vad ska man ta med takykardi för personer med högt blodtryck? I detta fall är huvuduppgiften att minska spänningen i kärlen för att inte orsaka deras bristning. Om piller inte tas regelbundet kan ett depressivt tillstånd uppstå, minskad styrka och upphörande av hjärtaktivitet. Attack av takykardi vid högt tryck är sällsynta, men de utgör en stor fara. I den här situationen hjälper de:

Mikroelement för hjärtat

Vitaminer och mikrodelar har en viktig effekt på hjärtat och blodkärlens arbete. Deras brist kan orsaka allvarliga problem. Stress, olämplig diet, hypodynami leder till en kränkning av hjärtatslag, snabb hjärtfrekvens. Under dessa förhållanden används vitamin- och mineralkomplex för förebyggande och behandling. När de kombineras med måttlig träning, korrekt näring hjälper de till att reglera hjärtets arbete.

Förteckningen över mineraler som stöder hjärtat och kärlens arbete omfattar:

 • magnesium, förbättring av metaboliska processer, förhindrande av bildning av trombi;
 • kalcium, normaliserande hjärtkollisioner;
 • fosfor, vilket bidrar till att överföra nervimpulser;
 • selen, som skyddar hjärnans vävnader, blodkärlens väggar;
 • Kalium, vilket ger en nervimpuls.

Med takykardi och hjärtslag är vitaminer viktiga. De hjälper till att skydda hälsan, återställa hjärtat. Vitaminer stöder sitt arbete, förbättrar blodkärlstillståndet. Listan innehåller:

 • C - stärker blodkärlens väggar, myokardium
 • A - förbättrar metaboliska processer;
 • E - skyddar hjärtvävnaden mot skador
 • P - hjälper till att stärka kärlens väggar;
 • F - stärker hjärtvävnaderna
 • I 1 - stimulerar hjärtkollisioner;
 • I 6 - normaliserar lipidmetabolism.

Applicera dessa ämnen som är användbara för hjärtat i form av vitamin-mineral komplex. Populära droger med hjärtklappning:

 • Aspartam - har antiarytmisk effekt, kan ordineras som en oberoende agent, i form av tabletter med takykardi.
 • Vitrum Cardio - aktiverar lipidmetabolism.
 • Directs - förbättrar sammandragningen av hjärtmuskeln.
 • Cardio Forte - behandlar hjärtets patologi.

Antiarytmiska läkemedel

Arytmi och takykardi kan inte behandlas oberoende. Medicin som hjälper till att minska pulsens hastighet, använd endast enligt ordination från läkaren. En undersökning krävs, korrekt diagnos. Det är nödvändigt att identifiera kontraindikationer för användningen av droger. För varje enskilt fall är det viktigt att du använder dina piller mot takykardi och hjärtklappningar. Arbetet med antiarytmiska läkemedel när de utsätts för patientens kropp är restaureringen av rytmen. Det löses med hjälp av:

 • beta-blockerare;
 • hämmare av kalciumkanaler;
 • kaliumblockerare;
 • membranstabiliserande läkemedel.

Betablockerare

Bland tabletterna från takykardi och hjärtklappning upptar beta-blockerare en speciell plats, allt tack vare den aktiva effekten på patientens kropp. Förberedelser av Egilok, Anaprilin, Ritmilen, tas av kursen. När de blir sjuka hjälper de:

 • minska styrka och hjärtfrekvens
 • slappna av i blodkärlens väggar;
 • minska trycket;
 • Minska syreförbrukningen av cellerna i hjärtmuskeln;
 • förbättra toleransen för fysisk aktivitet
 • minska risken för arytmi.

Hämmare av kalciumkanaler

De droger som används i det intensifierade hjärtat, som förhindrar att kalcium kommer in i kärlcellerna, expanderar dem - kalciumkanalhämmare. Med användning av dessa piller förbättras blodflödet, muskeltonen minskar och hjärtslagets normala rytm återställs. Läkemedel tas under en kardiologs strikt övervakning, eftersom det kan finnas en kraftig minskning av hjärtkollisioner, vilket kan orsaka hjärtsvikt. Rekommenderade preparat:

Kaliumblockerare

En stor hjälp med ett snabbt hjärtslag är tabletter för att minska puls - kaliumblockerare. De saktar ner de elektriska processer som uppstår i hjärtat. Läkemedel kännetecknas av en långsam verkan på kroppen, de har många kontraindikationer. Läkemedel som påverkar hjärtrytmen, som ordineras av läkaren:

 • reducerar puls vid ventrikulär takykardi - Amiodaron;
 • med periodisk förekomst av pulsstörning - Sotalol;
 • vid förmaksfladder - Dofetilid;
 • vid mag- och förmaksflimmer - Kordaron.

Membranstabiliserande medel

Kroppens reaktion på förberedelserna av denna grupp uttrycks i det faktum att hjärtat börjar slå långsammare. Detta beror på det faktum att läkemedlet för takykardi i detta fall stör störningen av natrium-, kalium- och kalciumjoner genom membranet i hjärtfibrerna. Samtidigt förändras deras egenskaper - sammandragningarna minskar, excitabiliteten minskar. Under dessa förhållanden minskar hjärtets förmåga att självständigt excitera elektriska impulser för muskelkontraktioner. Membranstabiliserande medel, som ordineras av kardiologer:

Vad ska man ta med takykardi

Takykardi är en plötslig ökning i rytmen av sammandragningar i hjärtat. Vuxna talas om när hjärtfrekvensen accelererar till mer än 100 slag per minut. Barn - beroende på ålder. Man bör komma ihåg att hos nyfödda kan frekvensen av hjärtkollisioner ibland nå 140 slag per minut. Denna typ av arytmi uppstår paroxysmalt.

Kortfattad information om sjukdomen

De främsta orsakerna till takykardi:

 • mental (stress) och fysisk överbelastning;
 • dricka alkohol, röka, ta koffein och andra stimulanser
 • biverkningar av droger;
 • svår smärta
 • miljöfaktorer - värme, höjd;
 • sjukdomar (infektioner, förgiftning, chock, blödning, neuros, sköldkörtelproblem, anemi, trauma, vissa tumörer etc.).

Takykardi händer:

 1. supraventrikulär - Atrialis snabbt kontrakt.
 2. ventrikulär - ventriklarna snabbt kontrakt

Ibland kan takykardi kombineras (atrioventrikulär).

Rytmen för denna patologi kan vara permanent (sinus takykardi) och oregelbunden arytmisk takykardi.

alternativ:

 • fladder - rytmiska sammandragningar som delvis utför hjärtpulsens pumpfunktion upp till 300-400 slag per minut
 • fibrillering - Pumpfunktionen är kraftigt dämpad, frekvensen är från 400 till 700 slag per minut (kräver omedelbar hjälp).

De viktigaste manifestationerna i staten är:

 • obehagliga känslor i bröstet (hjärtklappning);
 • frekvent puls;
 • smärta i hjärtat, andfåddhet, yrsel, förändringar i blodtrycket, besvär
 • ångest, agitation, rädsla.

Diagnosen orsakar inte svårigheter. Läkaren, undersöker patienten, bestämmer pulsen, lyssnar på hjärtat, gör EKG. Dessa data räcker för att identifiera takykardi.

Allmänna principer för behandling av takykardi

Viktigt! Innan du bestämmer vad du ska ta med takykardi, måste du ta reda på orsakerna som ledde till detta tillstånd.

Om den snabba hjärtslaget utvecklas som ett resultat av externa faktorer och är fysiologisk, är det tillräckligt att helt enkelt eliminera dessa faktorer. Hjärtans rytm kommer att återhämta sig.

Vissa sjukdomar med takykardi kräver inte heller särskild behandling.

Sådana tillstånd innefattar:

 • någon typ av chock och bulk blodförlust
 • infektionssjukdomar;
 • trauma och medfödd hjärtsjukdom;
 • anemi.

I dessa fall är det nödvändigt att behandla den underliggande patologin för att bli av med den överdrivna frekvensen av hjärtkollisioner.

Med en primär manifestation av takykardi och dålig hälsa, kontakta omedelbart en läkare. I många fall utförs behandling hemma, men ibland är sjukhusvård nödvändig. Absolut indikation för sjukhusbehandling är ventrikelflimmering.

Typer av vård för hjärtrytmstörningar:

 • mekaniska behandlingsmetoder
 • medicinsk behandling;
 • kirurgiska metoder;
 • elektropulsterapi (defibrillering);
 • Handbok för traditionella medicinmetoder;
 • reflexbehandling (akupunktur, punktmassage)
 • förebyggande behandling
 • dietterapi.

Vagaltekniker för takykardi

Människor som märker i sig själva manifestationer av takykardi är inte första gången, börjar inte omedelbart använda droger. De är bättre i första hand att använda speciella tekniker som kan återställa normal rytm i hjärtat i 50% av fallen. Det bör säkerställas att frisk luft är tillgänglig och att snäva kläder är avslappnad.

Det är viktigt att: Metoder bör endast göras efter att deras prestanda är korrekt och visas av läkaren.

Metoder för icke-medicinsk akutvård:

 • Restaurering av rytm genom andning (Valsalva-test) - patienten måste göra en skarp och djupt andetag, uppblåsning av magsäcken, försöker att sträcka musklerna i membranet, för att hålla andan i några sekunder, och sedan med en ansträngning att andas ut luftstråle genom ett tätt sammanpressade läppar. Upprepa flera gånger.
 • Tryck på ögonen (Ashnar mottagning) - Stäng dina ögon, tryck försiktigt på ögonbollarna, öka gradvis belastningen i 8-10 sekunder och lätta sedan på trycket. Upprepa proceduren flera gånger.
 • Massage i carotidzonen. Carotid sinusområdet ligger på sidan och utåt från strupskärlet, på ett ställe där det är möjligt att sondra puls hos den gemensamma halspulsådern. Pads av index, mitt och ringfinger bör hittas här och smidiga rörelser för att utföra en massage. Effekten är att göra bättre i ett liggande läge i 7-10 minuter.
 • Fördjupning av ansikte i kallt vatten - dra in luften i lungorna och fördjupa ansiktet i ett kärl av kallt vatten i 5-10 sekunder. Mottagningen kan upprepas flera gånger;
 • Drick ett glas kallt vatten- Häll dig ett lågtemperaturvatten, drick det i små sippor. Vid den här tiden borde du stå platt. Då ska du ligga på ryggen, slappna av. Attacken måste gå iväg.

Om dessa metoder inte hjälper, bör du ta hjälp av akutläkare som ska utföra läkemedelsbehandling på plats eller ta patienten till sjukhuset.

Medicin för takykardi: akutmedicin

Terapeutiska behandlingsåtgärder innefattar administrering av läkemedel som har antiarytmisk aktivitet och sänker hjärtfrekvensen.

För akutbehandling ges Seduxen 2 ml - 0,5% lösning, som späds i 20 ml isotonisk lösning. Denna blandning injiceras i en ven. Denna tranquilizer orsakar en minskning av nervsystemets excitabilitet och leder till en normalisering av rytmen. Med samma syfte för takykardi är det värt att ta Relanium - 2 ml - 0,5%, Droperidol - 2 ml - 0,25% lösning. I svåra fall, som inte är mottagliga för den beskrivna behandlingen, föreskrivs minimala doser av narkotiska analgetika.

Med tecken på hjärtsvikt droppar natriumhydrokarbonat och hjärtglykosider (Strofantin 0,5 ml - 0,05%, Izolanid, Digoxin).

Förutom dessa medel för takykardi kan användas:

 • novokainamid - 5 ml - 10%, injiceras i en ven på isotonisk lösning. Detta läkemedel rekommenderas för takykardi med normala blodtrycksvärden.
 • Betablockerare(Cordanum, Obsidan, Esmolol, Bisoprolol, Propranolol etc.) ordineras strikt av en läkare, med individuellt val av doser. Mekanismen för deras terapeutiska effekt är baserad på blockering av hjärtreceptorer, vilket reagerar på en ökning av adrenalin i blodet vilket medför en minskning av rytmen. De används både i tabletter och i lösningar för intravenös eller intramuskulär administrering. När du använder dem ska du noggrant övervaka trycket. Man måste komma ihåg att de är kontraindicerade hos patienter med bronkial astma.
 • Amiodaron (Cordarone)- antiarytmisk läkemedel med egenskaperna hos beta-adrenoblocker och förmågan att expandera kranskärlssår. Det administreras intravenöst i en mängd av 3 ml av en 5% lösning. Läkemedlet är kontraindicerat under graviditet.
 • Verapamil (Isoptin) - Ett kraftfullt antiarytmiskt läkemedel som förbättrar blodcirkulationen i hjärtat. Avser en grupp kalciumkanalblockerare. Utbytet av kalcium i cellerna i vävnaderna i hjärtmuskeln är ansvarig för dess reduktion. Att blockera driften av dessa kanaler leder till en minskning av rytmen. Detta läkemedel med takykardi bör användas med kontraindikationer för utnämning av beta-blockerare. Det ordineras både i tabletter och i injicerbara former.
 • aymalin- drogen Raouwolfia, minskar processen med myokardiell excitabilitet, undertrycker den överdrivna aktiviteten hos en av drivarna av rytmen i hjärtat, den så kallade sinus-atriella noden. Som ett resultat upphör arytmieranfallet. Dosen på 2 ml är 2,5% lösning intravenöst.
 • Ritmilen - antiarytmisk läkemedel, blockerare av natriumkanaler. Det kan användas efter elektrokardiografisk bekräftelse av takykardi, som uppstår som ett resultat av en specifik SSS (syndrom av svaghet i sinusnoden). Endast i detta fall lugnar takykardin, i alla andra fall är den kontraindicerad. Introducera 5 ml - 1% lösning i en ven.
 • etmozin- ett läkemedel som liknar Rhythmelen, men med fler möjligheter. Det borde prienyat nästan i någon form av takykardi, särskilt i kombination med andra arytmier (extrasystoler - extraordinära hjärtkontraktioner). Dropp introduceras i en dos av 4 till 8 ml - 2,5% lösning;
 • mezaton- sympatomimetisk. Denna medicinering är bra för takykardi i kombination med lågt blodtryck. Ange 1 ml - 1% lösning intravenöst.

Vi listade de viktigaste drogerna som experter rekommenderar att använda för takykardi. Var och en av dem tilldelas individuellt beroende på typen av arytmi. Visas i vissa fall kan de vara värdelösa och till och med skadliga hos andra.

Kirurgiska behandlingsmetoder

Kirurgiskt ingrepp med takykardi utförs genom minimalt invasiva förfaranden med bristande konservativ behandling.

Målet är att säkerställa en normal rytm.

metoder:

 1. Genom stora artärer implanteras artificiella rytmförare i hjärtat, vilket ger impulser som är identiska med de naturliga hjärtan. Dessutom undertrycker de patologiska impulser. Moderna förare har möjlighet att automatiskt justera rytmen beroende på fysiska belastningar och tryckvärden.
 2. Radiofrekvensablation. Genom intravaskulär tillgång till hjärtat används kateter med radiatorer som bestämmer och undertrycker patologiska rytmiska källor.

Elektropulsterapi

Denna typ av behandling avser resuscitationsåtgärder för att återställa normal hjärtaktivitet under fibrillering. En kraftig elektrisk puls ges av en speciell apparat - en defibrillator. Det är möjligt att genomföra utsläpp igen.

Patienten bör ligga på en torr soffa, med alla metallföremål borttagna från kroppen. Vid tidpunkten för urladdning till patienten är det kontraindicerat att röra. Defibrillatorelektroderna ligger på bröstet.

zonterapi

Att behandla attacker och för förebyggande ändamål, lider människor får akupunktur och akupressur. Effektiv aurikuloterapi (akupunktur i öronens bioaktiva punkter). Patienten kan ta akupressur i akupressur.

Vad föreslår folkmedicin att ta med takykardi?

Det är viktigt att: oberoende mottagning av någon form av folk- och hembehandling måste nödvändigtvis överenskommas med den behandlande läkaren, särskilt om patienten tar medicin. Vissa växtarter kan neutralisera verkningen av de viktigaste drogerna, och ibland orsaka effekten av deras förstärkning, som kan vara skadlig för patienten.

Det är bäst när läkemedel av traditionell medicin används i förebyggande åtgärder.

Några folk recept som rekommenderas för att ta med takykardi:

 • Tinktur och infusion av hagtorn - Det effektivaste sättet att behandla arytmier och takykardi. Tinktur bör tas vid 25-30 droppar per dag, flera gånger före måltid. Infusion drick ett halvt glas tre gånger om dagen. För behandlingen är också användbar fruktjuice. Hagtorn kan tas i blandningar med motherwort, hundros.
 • Blandning på honung - en liter naturlig lime honung, där tillsätt: 1 citron av medelstorlek, på en matsked med en kulle - torkade aprikoser, svampar, valnötter och russin. Tidigare skulle dessa produkter finhackas och passeras genom köttkvarn och blandas sedan noggrant med honung. Läkemedlet ska tas med takykardi 2 - 3 gånger om dagen för en matsked.
 • Rödbetorjuice. Drick ett glas en månad på morgonen.

Förebyggande av takykardi

För att minska frekvensen och svårighetsgraden av anfall:

 1. Utför en viktjustering. Extra pounds är den första provokationsfaktorn för arytmi.
 2. Observera en diet som utesluter alltför fet mat. Personer med tikykardi tenderar att ta vitaminer och äta proteinfruktprodukter.
 3. Lämna överdriven rökning och dricka alkohol. Det är bäst att dela med dessa missbruk alltid.
 4. Gör måttlig övning. Starka belastningar är farliga, och låg rörlighet bidrar till ackumulering av adrenalin och ökad frekvens av takykardiattacker.

Alexander Lotin, medicinsk observatör

7,439 visningar totalt, 2 visningar idag

Lista över piller för takykardi och hjärtklappning: de bästa medicinerna som normaliserar hjärtets arbete

För att normalisera hjärtat, föreskriver läkaren patienten att ta medicineringen. Vid val av läkemedel måste läkaren ta hänsyn till sjukdoms kliniken och patientens reaktion på olika droger. I den här artikeln kommer vi att i detalj behandla listan över tabletter från takykardi och hjärtklappning.

Typer av takykardi

Symtom och behandling av takykardier är i nära anslutning.

Det finns följande typer av patologi:

Den minst farliga är atriell takykardi. Vanligtvis krävs det inte läkemedelsterapi. Basen av behandlingen övervakar patienten och övervakar hans tillstånd.

Nödläkarmottagning krävs för ventrikulär takykardi.

Tabell 1. Förberedelser för takykardi.

Droginducerad takykardi

Instruktioner för attacken är följande:

 1. När ventrikulär och supraventrikulär form administreras intravenöst Verapamil. Detta läkemedel kan ta bort upp till 82% av anfall. Efter symptomavlastning krävs att patienten tar 1 tablett av detta läkemedel tre gånger om dagen. Mottagningstid beror på det allmänna tillståndet.
 2. Om Verapamil är ineffektivt, föreskrivs Trasicor eller Vicinum. Samtidigt utförs EKG-övervakning.
 3. Med en mild attack är Pulse normen. Dragee måste ta 1 bit, 4 gånger / 24 timmar. Efter att alla symptom har tagits bort, rekommenderas att du dricker 3 drager / 24 timmar.

Var uppmärksam! Använd inte Novokainamid. Detta läkemedel kan orsaka en minskning av hjärtutgången och en minskning av blodflödet i lungans kärl.

Validol under tungan kan placeras endast i händelse av att takykardi utlöstes av en störning i centrala nervsystemet. I alla andra fall är detta läkemedel ineffektivt.

Vad ska jag ta?

Vilka tabletter ska jag ta med takykardi?

De läkemedel som föreskrivs för denna patologi är indelade i följande grupper:

 • lugnande medel;
 • antiarytmiska;
 • hjärtglykosider;
 • tyreostatika;
 • ACE-hämmare;
 • betablockerare.

Ta lugnande medel

Lugnande läkemedel för takykardi hjälpa till om patologin utlöses inte av hjärtsjukdom, utan av stress. De kan vara fulla vid normalt tryck och hjärtfrekvens från 100 till 150/60 sek.

Tabell 2. Sedativa läkemedel.

Förberedelser för takykardi och hjärtklappning som hjälper till att normalisera hjärtfrekvensen

Olika sjukdomar leder till hjärtrytmstörningar, inklusive inte bara hjärtsjukdomar utan även hormonella störningar. Ökningen i hjärtfrekvensen kan också associeras med psykogena störningar som utvecklas mot bakgrund av kronisk stress.

Vid de första tecknen på misslyckande i rytmen borde du gå till sjukhuset. Kardiologen bestämmer orsaken till sjukdomen och förklarar vad man ska dricka, vilka tabletter från takykardi är effektiva och vad man ska göra under attacker med snabb hjärtfrekvens.

Om orsaken till sjukdomen inte är direkt relaterad till hjärtets arbete kommer samråd med en neuropatolog, en psykoterapeut och en endokrinolog att krävas.

Takykardi är en störning där hjärtfrekvensen överstiger 90 snitt per minut.

Att använda tabletter från takykardi utan medicinsk tidpunkt är extremt farligt: ​​orsakerna till misslyckade hjärtslag är olika, och läkemedlet som hjälper till med diagnostiserad hjärtpatologi kommer att vara värdelös för psykogen avstötning och andra sjukdomar.

Och biverkningarna av piller från takykardi under vissa förhållanden kan leda till allvarliga problem i kroppens arbete och till och med till döden.

Vilka läkemedel ordineras med snabb hjärtslag?

Tabletter från takykardi utnämns eller nomineras när alla diagnostiska åtgärder används och orsaken till en avvikelse definieras eller bestäms.

Behandling av takykardi med tabletter

Tabletter från takykardi ordineras vid behov för att stoppa attacken eller att behandla sjukdomen. Preparat är indelat i 2 grupper: naturligt och syntetiskt. De har nästan samma effekt, men de tidigare har färre kontraindikationer och biverkningar. Läkemedel av syntetiskt ursprung är mer relevanta när det gäller akutvård.

Tabletter från takykardi är naturliga och syntetiska

Grundläggande principer för behandling med tabletter

Läkemedel för takykardi ordineras beroende på orsakerna som orsakade det. Med extrem försiktighet bör läkemedel tas för att minska hjärtfrekvensen för gravida kvinnor. Läkemedel har alltid kontraindikationer och kan skada fostret och hälsan hos den framtida mamman.

Läkemedel som minskar hjärtfrekvensen har följande positiva effekter på kroppen:

 • lugna och slappna av;
 • stärka hjärtmuskeln
 • minska risken för återkommande

Ta okontrollerade tabletter är oacceptabla, även naturliga, även om de anses vara säkraste.

Det är omöjligt att behandlas ständigt med samma läkemedel för att minska hjärtfrekvensen. Kroppen börjar vänja sig vid den aktiva substansen och läkemedlet blir mindre effektivt.

Lista över de bästa pillerna för takykardi

Från sinus takykardi ordinerar läkaren naturläkemedel som hjälper patienten att slappna av. Paroxysmal takykardi kräver omedelbar sjukhusvistelse och behandling i en sjukhusinställning. I det här fallet, för att normalisera, kommer hjärtrytmen att ordineras läkemedel av syntetiskt ursprung, som även inkluderar beta-blockerare.

Naturläkemedel

Läkemedel från denna grupp har få kontraindikationer, lugnar nervsystemet och effektivt minskar hjärtfrekvensen.

Lista över de mest effektiva sätten.

Persen

Persen öva för att bli av med ett starkt hjärtslag för vuxna och barn från 12 år. Ta det ska vara två gånger om dagen för 2-3 tabletter. Senast mottagande - i 30 minuter. före sömnen. Maximal dos är 12 piller per dag.

Persen är ett lugnande medel av naturligt ursprung

kontraindicerat:

 • barn under 12 år
 • gravida och ammande mödrar
 • i närvaro av urinvägssjukdomar, sackarosbrist och fruktosintolerans, arteriell hypotension.

Priset på medicinen är från 230 r.

valeriana

Ta Valerian på 1-2 tabletter tre gånger om dagen, tvättas med rent vatten. Du kan dricka under graviditet och under amning.

Du kan dricka valerian under graviditeten

kontraindicerat:

 • med en tendens till depression;
 • barn under 12 år.

Corvalol

Från en hög puls ska du ta 1 tablett två gånger om dagen, tvättas med mycket kokt vatten. Det andra sättet att använda Corvalol är att placera pillret under tungan.

Corvalol hjälper till att minska hjärtklappning

Corvalol är inte ordinerat:

 • personer med nedsatt njur- eller leverinsufficiens
 • med ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Hjärt

Kan tas vid normalt tryck och snabb hjärtslag. Doseringen är 30 droppar tre gånger om dagen.

Motherwort-tinkturen normaliserar hjärtrytmen

Det är förbjudet att dricka Motherworts tinktur:

 • patienter med alkoholberoende
 • med individuell intolerans av den aktiva substansen.

Syntetiska läkemedel

Listan över de mest goda medicinerna från snabb hjärtslag

fenazepam

Det ordineras till patienter med lågt tryck. Ta läkemedlet vid 0,5-1 mg två gånger dagligen. I fall av sömnstörningar är fenazepam druckit på natten i en dos av 2,5 mg.

Fenazepam normaliserar inte bara hjärtklappningar, men förbättrar också sömnen

Ta inte drogen:

 • med kronisk obstruktiv lungsjukdom;
 • med akut hjärtsvikt
 • glaukom med vinkel-stängning
 • myasthenia gravis.
 • kontraindicerad under graviditetens första trimester.

diroton

Med takykardi och ökat tryck ska Diroton tas 1 gång om dagen på morgonen. Den vanliga dosen är 20 mg. Den maximala dosen är 40 mg.

Diroton ska tas en gång om dagen

Det är strängt förbjudet att ta:

 • barn under 16 år
 • gravida kvinnor;
 • under amning.
 • kontraindicerat i närvaro av angioödem i historien.

Coraxan

Avser pulsurezhashchim droger. Ta det 5 mg två gånger om dagen. Efter 3 veckor ökas dosen och justeras till 7,5 mg per dag.

Läkemedlet bör inte dricka när sjuk sinusknuta, AV-blockad av III grad, hjärtinfarkt, kryogen chock, sinoatrial blockad.

Coraxan är ett pulserande medel

kontraindicerat:

 • vid hjärtfrekvens vid vila mindre än 60 slag per minut;
 • barn under 18 år
 • gravida kvinnor;
 • under amning.

Priset är från 1170 rubel.

Betablockerare

Om en person har kontraindikationer för att ta dessa droger, använd sedan kalciumantagonister: Filapomin, Anipamil.

Inderal

För behandling av takykardi bör läkemedlet druckas enligt följande:

 • de första dagarna av 20 mg substans tre gånger om dagen;
 • öka gradvis dosen till 80-120 mg om 24 timmar.

Anaprilin hjälper till att klara takykardi

egilok

Hjälper snabbt med en attack av takykardi. För att stabilisera pulsen Egilok tas på morgonen och kvällen för 50 mg.

Egilok används för en attack av takykardi

Nekad i antagning:

 • gravida och ammande kvinnor
 • barn under 18 år
 • i närvaro av kardiogen chock, AV-blockerad II och III grad, SSSU, prinzmetal angina, hjärtsvikt i dekompenseringsstadiet.

Kalciumkanalblockerare

Dessa läkemedel slappna av musklerna i kärlen, minska myocardets kontraktilitet, har en antispasmodisk effekt. Detta minskar belastningen på hjärtat, sänker blodtrycket och saktar pulsen.

Foridon

Tabletter kan hjälpa till att eliminera symtomen på sjukdomen, om de tas tre gånger om dagen för 20-30 mg. Under dagen kan du inte dricka mer än 150 mg av läkemedlet.

kontraindicerat:

 • med hjärtsvikt, hjärtinfarkt i det akuta skedet, instabil angina;
 • barn under 14 år
 • ammande mödrar;
 • gravid.

Corinfar

Dosen av läkemedlet väljs individuellt för varje patient. Den genomsnittliga dosen är 20 mg två gånger dagligen på 12 timmar. Maximal dos är 40 mg två gånger per 24 timmar.

Doseringen av Corinfar tilldelas individuellt

Corinfar utnämns inte:

 • ammande mödrar;
 • kvinnor som bär ett barn
 • med hjärtsvikt i dekompensationsstadiet, akut hjärtinfarkt, instabil angina, stenos.

Membranstabiliserande läkemedel

Förbättra intaget av kalium-, kalcium- och natriumjoner till hjärtat, vilket minskar pulsen.

Metostabil

Den dagliga dosen av läkemedlet ökar gradvis. Börja dricka 125-250 mg tre gånger om dagen och gradvis öka dosen tills en terapeutisk effekt erhålls.

Det är förbjudet att ta Metostabil:

 • med akut njurs- och leverinsufficiens och laktosintolerans
 • under graviditeten
 • under amning.

etatsizin

Från den ökade hjärtklappen och den accelererade pulsen dricker Etatsizin på 50 mg 3 gånger om 24 timmar. Om det inte finns någon effekt från tabletterna, ökar dosen av läkemedlet. Maximal dosering är 300 mg per slag dividerad med 3 doser.

Etatsizin hjälper till att minska puls

Du kan inte dricka ett läkemedel:

 • med myokardiell hypertrofi i vänster ventrikel;
 • med hjärtinfarktkardioskleros, arteriell hypotension;
 • med kardiogen chock
 • personer under 18 år
 • gravida och ammande kvinnor.

Priset är från 1220 rubel.

novokainamid

Läkemedlet tas vid 0,25-1 g var 3-6 timmar. Om denna dos inte hjälper till att ta bort symptom, ökar den till 3-4 mg per dag.

Förpackningstabletter Novokainamid

kontraindicerat:

 • med hjärtinfarkt, hjärtsvikt, atrioventrikulära blockader;
 • med njursvikt.

Kaliumblockerare

Droger från denna grupp verkar långsamt på kroppen och har många kontraindikationer, så de är sällan föreskrivna för takykardi.

Sotapol

Den dagliga dosen av läkemedlet är 160 mg. Det är indelat i två metoder. Om den terapeutiska effekten inte observeras ökas dosen till 320 mg per dag.

För att normalisera hjärtritmen, läkemedlet Sotapol

Det är förbjudet att acceptera:

 • patienter med allergisk rinit
 • ammande mammor och gravida kvinnor
 • i närvaro av hjärtsvikt eller arteriell hypotension;
 • under kardiogen chock.

Cordarone

Ta först 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Efter 1-2 veckor börjar du dricka 1 piller per dag. Var 5: e dag av att ta en paus i 2 dagar.

Förpackning av tabletter Cordarone

kontraindicerat:

 • med sinus bradykardi eller AV-blockad;
 • sjukdomar i sköldkörteln,
 • under barnets lager
 • med laktation.

Välj de bästa drogen är viktigt, men du får inte glömma livets sätt att leva. Du borde äta rätt, leda en aktiv livsstil, rök inte och missbrukar inte alkohol.

Betygsätt den här artikeln
(3 uppskattningar, medelvärde 5,00 av 5)

Vilken medicin att ta med takykardi

takykardi

Vårt hjärta, känsligt, mildt, vänligt, ger ett tillfälle att inte bara prata om kärlek. Många har "hjärtatsmärke" i ordets ordalydelse. Läkare känner och botar många hjärtsjukdomar, men här talar vi om en mycket vanlig sjukdom - takykardi, ett läkemedel som du behöver välja grundligt.

Takykardi är ett brott mot hjärtrytmen, där hjärtmusklerna samverkar med ökad frekvens. En ökning av frekvensen av hjärtkollisioner kan observeras hos helt friska personer med ökad fysisk ansträngning, hög kroppstemperatur, stressig situation. I sådana fall är det inte en sjukdom, utan en naturlig reaktion av kroppen. Efter träning ska hjärtat återställa den normala rytmen inom cirka fem minuter. Om tiden för normalisering av rytmen förlängs eller takykardi observeras utan uppenbara naturliga orsaker är det emellertid en sjukdom. Och i det här fallet bör du se en läkare så snart som möjligt.

Denna sjukdom är inte lika säker som det kan tyckas. Långvarig störning av hjärtrytmen är fylld av många komplikationer. Från och med allmän hjärtsvikt kan takykardi leda till lungödem, störning av blodtillförseln till hjärnan, plötslig hjärtstillestånd. Du kan inte skämta med denna sjukdom.

Plötsliga attacker av sjukdomen kan provocera olika yttre faktorer, till exempel att ta vissa mediciner, dricka starkt kaffe eller alkohol, röka.

Symptom på takykardi

De första symptomen som patienter med takykardi känner till är ökad puls, svaghet och yrsel, andfåddhet, en känsla av störning i hjärtat. När det finns tvivel om frekvensen av din puls, kan du bestämma det själv. För detta, i ett lugnt tillstånd, bör man räkna antalet hjärtslag inom en minut. Vid en vuxen anses en mängd av 50 till 100 slag per minut som normalt.

Takket bli lokaliseringen kan takykardi förekomma i hjärtatriären eller i hjärtekammarna. I det första fallet kallar läkare sjukdomen supraventrikulär takykardi, i det andra fallet ventrikulärt takykardi.

Behandling av någon form av takykardi syftar alltid till att eliminera orsaken till dess förekomst.

Orsaker till takykardi

Skälet till utseende av takykardi är olika, och för deras korrekta bestämning är det nödvändigt att genomföra en serie studier. Först och främst är detta ett elektrokardiogram och ultraljud i hjärtat - de bestämmer typen av takykardi. Det är möjligt att föreskriva ett hormonalt blodprov och andra undersökningar. Efter att ha fått resultaten och analysen kan läkaren bestämma lämplig behandling med hänsyn till alla tillgängliga faktorer.

Låt oss överväga några orsaker till att en takykardi uppträder och hur den behandlas.

I vissa fall kan ökningen i hjärtfrekvens orsakas av anemi, för att normalisera tillståndet måste patienter ta järnberedningar. Karaktäristiska särdrag med sådan takykardi blir mörkare i ögonen, ökad trötthet, pall och torr hud. Om en orsak till hjärtrytmförstöring är en blodsjukdom - ordineras behandling baserat på indikationerna för en viss sjukdom (till exempel när leukemi är ordinerad kemoterapi).

Det finns en möjlighet att uppstå attacker av takykardi vid den stora blodförlusten som ett resultat av kirurgiska operationer och trauma eller stark kräkning och uttorkning. Anledningen till detta är en minskning av mängden vätska i kroppen och följaktligen en minskning av blodvolymen som cirkulerar genom blodkärlen. Samtidigt läggs en känsla av stark törst till alla befintliga tecken på sjukdomen. Behandling i sådana situationer kommer att bestå i att öka mängden blod i kroppen.

Ofta är orsaken till takykardi hypotyroidism (en sjukdom i sköldkörteln). Till de viktigaste symptomen är patienter kopplade till irritationskläder, handskakningar, unga kvinnor kanske inte har menstruation. I detta fall syftar terapin till att eliminera orsaken till hypotyreoidism och dess behandling.

Om brott takten var en följd av medfödd hjärtsjukdom, eller till exempel, kranskärlssjukdom, är den enda behandling ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att återställa normal funktion av hjärtmuskulaturen.

Oftast händer det att läkare noterar olika patientklagomål, vilket indikerar inte bara takykardi, men också medföljande sjukdomar. Det var faktiskt de andra sjukdomarna som var den främsta orsaken till ökningen av hjärtfrekvensen. Därför är behandlingen i varje fall annorlunda och det bestäms endast av en läkare.

Läkemedel för behandling av takykardi

Det finns dock vissa läkemedel som används vid behandling av takykardi för att eliminera inte dess orsaker, men symptomen. Dessa är antiarytmiska läkemedel. De representerar en ganska stor grupp droger med olika mekanismer. Vissa av dem är rytmelen, verapamil, propranolol, flecainid, reserpin, adenosin, etatsizin. Man bör komma ihåg att doseringen och användningen av dessa läkemedel är strikt individuell och beror inte bara på typen av takykardi utan också på många andra faktorer. Självmedicinering är därför inte oacceptabel. Medicin och takykardi är oupplösligt kopplade till varandra. Det kan leda till försämring av tillståndet och framkalla en farligare attack.

Takykardi kan förekomma ganska oväntat, och därför måste friska människor och de som redan har takykardi veta vilka åtgärder som måste vidtas med en plötslig attack.

Först bör du ta bort skjortkragen eller ta bort kompressiva kläderna. Sedan ge patienten andning frisk luft - gå till fönstret eller gå ut på gatan (om en person inte kan göra det själv, måste du definitivt fråga någon om hjälp). På pannan måste du sätta något kallt, som en våt handduk. Efter detta ska patienten försöka hålla andan i några sekunder och dra musklerna i bukpressen. Om tillståndet inte förbättras, var noga med att ringa en ambulans. Endast kvalificerade läkare kan bestämma orsaken till attacken och börja omedelbar behandling eller minska medlen de ökade hjärtklappningarna. Ofta sparar tidhjälp liv för många människor.

Traditionell medicin

Takykardi i hjärtat. Behandling av takykardi

I denna artikel kommer vi att berätta om hjärtets sjukdomstakykardi. Tänk på orsakerna till sjukdomen, symtomen, samt behandling av hjärtatakykardi folkmetoder.

Men märk, om du har en takykardi i hjärtat med ett kraftigt sänkt (förhöjt) tryck, smärta under vänster scapula, så omedelbart

ring en ambulans. Sådana symtom kan indikera hjärtinfarkt.

Hjärtakykardi är en sjukdom där hjärtkollisioner ökar med hänsyn till normen. Och normen är från sextio till åttio slag per minut.

Takykardi i hjärtat kan åtföljas av sådana sjukdomar som: hypertyreoid aktivitet, högt blodtryck, lågt blodsocker.

Första hjälpen för hjartans takykardi:

1) Det är nödvändigt att ta ett djupt andetag och en långsam utandning, som är tre gånger mer än inandning, och sedan andas in igen. På så sätt andas från fem till tio minuter. Denna djupa andning hjälper dig att ta bort attacken.

2) Du måste ta ett djupt andetag och hålla andan ett tag.

3) Ta mediciner som: corvalol, valocordin.

Om du har tecken på hjärtatakykardi, försök med dessa metoder. Vid attacker är det viktigaste att ge vila. Men om din hjärtfrekvens är mer än ett hundra och tjugo slag per minut, kontakta din läkare!

Symtom på hjärttakykardi: svaghet, känsla av medvetslöshet, yrsel, hjärtklappningar, brist på luft.

Skäl för takykardi hjärtat: en ökning av fysisk aktivitet, mottagnings substanser som främjar nervsystemets aktivitet, hormonella störningar, angina pectoris, hjärtinfarkt, sjukdomar i nervsystemet.

Övningar för hjärtets takykardi:

1) Om du har hjärtatakykardi, behöver du gå mer. Det viktigaste är att träna dig själv för att gå i samma takt.

2) Flera gånger om dagen för att göra massage med små fingrar. Mala dem i två eller tre minuter.

Nutrition för hjärtats takykardi.

Att äta med takykardi bör hjärtat vara regelbundet och i små portioner. Det viktigaste är att inte överdriva, för på grund av detta kan en attack inträffa. Uteslut från deras kost kaffe, alkohol, starkt te, kryddig, salt rätter. Och inkludera i kosten - frukter och bär (färska), honung, torkade aprikoser, grönsaker, russin. När hjärtets takykardi bör dricka ett avkok av vilda rosenbär.

Folkmedel för behandling av hjärtakardikardi.

1) Ta tvåhundra gram valerianrot och Leonurus ört, ett hundra gram krossad anisfrukt och vinröds ört. Vi blandar alla dessa örter väl. Ta en matsked av blandningen och fyll i med tre hundra milliliter varmt vatten i termosflaskan. Insistera sextio minuter. Efter infusion, belastning. Med takykardi, drick i lika delar under dagen. Behandlingsförloppet är en månad. Denna samling har lugnande egenskaper.

2) För att stärka nervsystemet i hjärtat Takykardi: Blanda i lika delar av följande örter: mint, kummin och fänkål, valeriana rot och kamomill. När hjärtets takykardi varje kväll, helst innan du lägger dig, koka den här infusionen. Ta en matsked av blandningen och häll ett glas varmt vatten. Insistera sextio minuter och spänning. Ta denna infusion med takykardi innan du lägger dig. Behandlingstiden är inte mindre än tjugo dagar.

När takykardihjärta är mycket användbart för en sådan samling: Ta en tesked gräsmatta, en skedssked vildrosbär och en skedssked av hagtornsfrukt, en tesked grönt te (stort blad). Häll blandningen i en termos och häll 500 ml varmt vatten. Insistera trettio minuter. Stam. När takykardihjärtan dricker detta te på morgnar och kvällar i lika delar. Behandlingstiden är tjugo dagar. Ta sedan en paus i tio dagar.

Det vanligaste folkemedlet för takykardi betyder - nötter med honung. Ta två valnötter, hugga och blanda med två teskedar honung, tillsätt en citronskiva. Den erhållna produkten tuggas långsamt och tvättas med ett glas vatten. När hjärtets takykardi tas på kvällen (före sänggåendet), efter att ha inte ätit eller druckit.

Det finns ett annat recept på hjärtakykardi: Ta tvåhundra gram valnötter, torkade aprikoser, russin. Mala allt. Häll tvåhundra gram honung. Förvara i en glasburk. Ta med tachykardi på morgonen och på kvällen en tesked innan du äter. Behandlingstiden är tre månader.

När takykardihjärta är mycket effektiv infusion av melissa: Ta en matsked gräs och häll ett glas varmt vatten. Det är nödvändigt att insistera sextio minuter. Stam. När hjärtat är takykardi, ta ett hundra milliliter en gång om dagen.

Med takykardi kan du förbereda en alkoholtinktur: Ta ett hundra gram krossade örter av citronbalsam, häll tvåhundra milliliter alkohol. Insistera tio dagar. Stam. När takykardi hjärttinktur tar fyra gånger om dagen för en tesked (utspädd i femtio milliliter vatten).

Försök att vara mindre nervös. Behandling av hjärtakardikardi beror på orsakerna till utvecklingen. I många fall bör ingen behandling tas, men bara för att lugna sig och vila. Men ibland behöver du en medicin för takykardi, som endast kan ordineras av en läkare. Om hjärtets takykardi har uppstått utan uppenbar orsak är detta anledningen till att gå till läkaren.

Innan du använder folkmedicin, fråga din läkare för råd! Var frisk!

Vad ska man ta med hjärtakakykardi - tabletter

Hjärtans takykardi - ett brott mot kroppens arbete, där hjärtkollisioner blir högre än normalt. Detta är ett ganska vanligt fenomen och för dess behandling finns flera droger. Nedan läser du vad du ska ta med takykardimedel.

Vilka läkemedel ska behandlas av en läkare, och inte själv. När takykardi används flera typer av läkemedel, är de uppdelade i sedativa och antiarytmika.

Sedativa (lugnande) droger normaliserar hjärtets arbete och minskar sannolikheten för attacker. De är oftast urladdade med sinus takykardi.

Vad kan jag ta med takykardi

Vilka lugnande medel kan jag ta med en sjukdom som kallas takykardi?

 1. Valerian - hjälper till att sakta ner hjärtslaget och snabbt sjunka i sömnen. Denna åtgärd har en försvagad, men stabil, lugnande effekt. Det kan bara hjälpa dig med långvarig användning. Valerian har kontraindikationer, så det är inte rekommenderat att ta det själv.
 2. Vid en ciliary och paroxysmal takykardi rekommenderas att man använder en hagtorns tinktur. Det korrigerar trycket, lugnar, minskar excitabiliteten.
 3. Persen - läkemedlet innehåller flera medicinska örter. Han kan hjälpa till med nervositet, ångest, överdriven spänning, och ökar också aptiten och hjälper till med dålig sömn.
 4. Motherwort - en ganska känd medicinsk växt normaliserar nervsystemet. Har en avslappnande effekt på kroppen, normaliserar hjärtritmen, är ett sätt att bli av med sömnlöshet.
 5. Fenobarbital och Diazepam är syntetiska sedativa. Det första läkemedlet i små doser lugnar nerverna och kan användas som sovande piller.
 6. Diazepam, som också heter "Relium." Liksom de ovan nämnda läkemedlen, det har en lugnande effekt och lindrar också känslan av rädsla, minskar risken för anfall. Vid användningen är det nödvändigt att avstå från alkohol.
 7. Antiarytmiska läkemedel hjälper till med olika typer av takykardi, de används enligt receptbelagda läkare. I grunden blockerar de adrenerga receptorer.
 8. Med ventrikulär och supraventrikulär takykardi används Etatsizin, det släpps i form av tabletter. Också med supraventrikulära hjälpmediciner som Verapamin, adenosin. Den senare leder också till normal sinusrytm, som uppträder med paroxysmal takykardi.
 9. Fleckainide - är tillgänglig för behandling av paroxysmal supraventrikulär takykardi.
 10. Anaprilin - sänker trycket och hjärtfrekvensen i höga doser orsakar en avslappnande effekt. Detta är ett gammalt botemedel mot hjärtsjukdom.
 11. Paroxysmal takykardi behandlas också av Cordanum, den kan utöva en stark antiarytmisk effekt.

Med hjärtets takykardi kan du också ta folkmedicin. Självklart är det doktorn som kan berätta vad du ska ta med hjärtatakykardi, baserat på kroppens individuella egenskaper.

En av de mest populära produkterna är nötter med honung. För att göra det måste du slipa två valnötter och blanda den med två teskedar honung. Du kan antingen använda det långsamt eller dricka det med vatten.