Huvud / Angina pectoris

Medicinsk behandling av angina pectoris: föreskrivna läkemedel och doser

Dödligheten från hjärtsjukdom är fortfarande mycket hög, trots de allvarliga prestationerna inom medicinområdet. En livsstil på låg nivå, stress och dåliga vanor drar ut hjärtmuskeln.

Bland hjärtsjukdomar som är kända från antiken, till och med ofta finns det angina eller, som det kallades i tidigare tider, angina pectoris. Många människor är inte rädda för plötslig smärta i bröstet - tänk, tag ett piller och gått. Och förgäves!

Angina leder ofta till hjärtinfarkt och död hos en sjuk person. Därför detta sjukdomen är föremål för obligatorisk övervakning av en kardiolog och terapi. Än att behandla kärlkramp, vilka mediciner och droger rekommenderas att ta i denna form av kranskärlssjukdom och om tabletten för att ge en framgångsrik behandling för patienter-kärnor, kommer vi att fortsätta.

Grupper av droger mot anfall

Vi kommer inte att överväga sådana förebyggande åtgärder för hjärtsjukdomar som i denna artikel diet, rökning och alkoholavslag och aktiv livsstil.

Låt oss övergå till de preparat som doser rekommenderas av läkare för behandling av en stenokardi, förebyggande underhåll av attacker och komplikationer vid en ischemisk hjärtsjukdom.

Läkemedel ska ordineras av den behandlande läkaren beroende på sjukdomens allvar. Vid behandling av angina används tre grupper av läkemedel:

Läkemedel med anti-angiogen effekt, det vill säga att bekämpa myokardiell ischemi. Effekten av denna grupp av läkemedel syftar till att minska behovet av hjärtmuskler i syre, liksom att öka syrgasnivån i blodet.

Denna stora grupp droger är indelad i flera undergrupper:

nitrater - läkemedel speciellt utformade för att stoppa och förebygga attacker av angina pectoris. Åtgärder av nitrater syftar till att expandera blodkärlens väggar och öka syrens tillgång till hjärtat.

Med ett konstant intag av nitrater blir kroppen vant vid sin handling, och inom en dag är det därför nödvändigt att bryta ner nitrat. Läkemedel tas antingen direkt under en attack eller före fysisk ansträngning med ett förebyggande syfte.

Betablockerare. Den terapeutiska effekten av denna undergrupp beror på en minskning av tryck och puls i patienten, och därför minskar behovet av ett hjärta i syre.

Betablockerare blir inte beroendeframkallande och ackumuleras i kroppen, vilket möjliggör en viss tid för att minska doseringen. Betablockerare gäller inte under lång tid på grund av olika biverkningar. Efter normalisering av patientens tillstånd reduceras dosen till ett minimum.

Kalciumantagonister. Läkemedel i denna serie, som förhindrar penetration av kalcium i muskeln, bidrar till en minskning av myokardiell kontraktilitet.

Verkan av kalciumantagonister syftar till att sänka trycket, reglera hjärtfrekvensen, avlägsna spasmen i kransartärerna.

Således förbättrar blodflödet, därför blir efterfrågan på myokardium i syre mindre och inflödet av näringsämnen till muskeln ökar.

Läkemedel antiaterosklerotisk verkan. Som du vet är en förhöjd kolesterolnivå orsaken till progressionen av ateroskleros, vilket i sin tur leder till angina pectoris.

Droger som påverkar sänkning av kolesterol i kroppen kallas statiner. Dessa läkemedel av den senaste generationen har blivit ett genombrott i behandlingen av ischemi i allmänhet och ateroskleros i synnerhet.

Val av läkemedel

Till att börja med bör något läkemedel från varje grupp ordineras endast av kardiologen och först efter undersökningen. Som regel används följande läkemedel i praktiken av kardiologer:

antianginal

nitroglycerin

Den mest kända medicinen för att undertrycka symptomen på angina attacker.

Tillverkad i formuläret sublinguala tabletter, sprayer, fläckar, droppar, kapslar med långvarig effekt, salvor, filmer.

Det finns många namn med detta aktiva ämne i apotek. Bland dem: Deponite, Gilustenon, Nitroglycerin, Nitradisk, Nitrangin och andra.

Sätt att använda

 • tablett placeras i munhålan under tungan. Åtgärden sker inom två till tre minuter och varar i en halvtimme.
 • spraya appliceras också på munslimhinnan och börjar omedelbart avlasta attacken, bokstavligen inom en minut. Sprayer är kortverkande medel, som tabletter.
 • Buccala former av nitroglycerin (plattor, filmer) är fästa vid slemhinnorna i kinderna eller tandköttet. Har en längre varaktig effekt - 3-4 timmar.
 • kapslar taget före attacken, har en långvarig effekt. Kapslar tas 1-2 gånger per dag på tom mage.
 • salva appliceras på doseringspapperet med den mängd som föreskrivits av den behandlande läkaren. Papperet med salva pressas hårt till kroppen i den hårlösa delen av det.

Dosering av någon form av nitroglycerin kan endast beräknas av en läkare!

Isosorbid-dinitrat

En beredning av tabletter, kapslar och aerosolformer av frisättning. På apotek som säljs under namnen: Isoket, Izolong, Kardiket, Nitrosobid. Det tas internt enligt överenskommelse med den behandlande läkaren.

Som regel är den utsedd 20 mg 2-3 gånger om dagen i en timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit. Med en mild terapeutisk effekt ökas dosen gradvis till 120 mg per dag.

För att undvika kroppens tolerans för droger efter en och en halv månad efter det att regelbundet intag är nödvändigt göra en paus för en dag, byta ut en agent med en annan med liknande effekt på kroppen.

Läkemedlets priser beror också på ursprungslandet. Till exempel kan Nitrosorbid i apotek köpas för 25 rubel, och Isoket-sprayen kostar ungefär 400 rubel.

Isosorbidmononitrat

Handelsnamn förberedelse :. Izomonit, monofilament, Pentakard, Plodin, etc. Monocinque administrerade läkemedel som tillverkas i tablett- och kapsel långtidsverkande med tillägg till namnet på prefixet "retard". Tabletter tas 2 gånger om dagen, retardkapslar - en gång om dagen. Gradvis öka dosen.

Den genomsnittliga kostnaden för tabletter är 300-400 rubel för 30 stycken.

Kalciumantagonister

Av gruppen av kalciumantagonister används i stor utsträckning i praktiken Nifedipin, Verapamil och Diltiazem.

Preparat tas 1-2 gånger om dagen.

Nifedipin kan användas i kombination med beta-blockerare och läkemedel som innehåller Verapamil och Diltiazem, tillsammans med beta-blockerare är inte tillåtna.

Betablockerare

Av gruppen av beta-blockerare är det svårt att utesluta ett specifikt effektivt läkemedel. De aktiva beståndsdelarna betablockerare, i allmänhet, atenolol, metoprolol, timolol, bisoprolol et al. Av alla piller har visat sig Concor, Anaprilin, Coriol, Nebilet. Betablockerare tas med måltider för att minska biverkningarna.

Betablokkarens namn och dess dosering väljs endast av den behandlande läkaren!

När du tar dessa läkemedel ska du alltid övervaka din hjärtfrekvens. Pulsen vid p-piller bör vara 50-60 slag per minut.

Priserna för inhemska Anaprilin är inte lika höga som till exempel för importerade Concor eller Nebilet. Som jämförelse: 50 anaprilintabletter kostar 27 rubel och för 28 piller av det tyska läkemedlet Nebilet är det nödvändigt att betala redan 980 rubel.

Antiaggreganter mot bildandet av trombi

Den mest kända är en tablettliknande läkemedel, såsom aspirin. Aspirin tas på kvällen efter att ha ätit i en dos av 75-150 mg en gång.

För behandling av hjärt-kärlsjukdomar finns aspirin tillgängligt i speciella former - detta Aspirin Cardio, TromboAss, Cardi ASA och Cardiomagnol.

De skiljer sig från konventionellt aspirin mer mild action på magen. Priset för aspirin är inte så högt - i genomsnitt 250 rubel per 100 bitar.

Patienter med intolerans mot aspirin eller med svår angina är förskrivna klopidogrel. Dess effekt är många gånger starkare än aspirins. Men kostnaden är mycket högre. För 28 tabletter av rysk produktion kommer att behöva skal ut över 400 rubel.

statiner

Ryska kardiologer ordinerar statindroger på grundval av aktiva substanser: rosuvastatin, simvastatin, fluvastatin och atorvastatin. Statiner tas främst innan man lägger sig.

Kostnaden för tabletter är ganska hög. Till exempel kostar det engelska läkemedlet Krestor på apoteket 2500 rubel för 28 st. Och den amerikanska Zokor-750 rubeln. för 28 st.

Att för framgångsrik behandling av hjärtat kan inte göras

Mycket ofta patienter besöka en kardiolog och om att ha uppskattat hur mycket det kommer att kosta droger i hjärt angina och viftade med handen för hans hälsa och inte har bråttom att ta mediciner, tänkande som kommer att kosta öre nitroglycerin med en plötslig attack av smärta.

Detta borde inte ske under alla omständigheter! Det är lättare att be läkaren att ersätta ett dyrt läkemedel med en billigare en med liknande åtgärd.

Det andra vanliga misstaget med den medicinska behandlingen av angina är obehörig reduktion eller ökning av dosen. Kom ihåg - endast en praktiserande läkare bestämmer när man ska ändra dosen.

Och i alla fall Det är omöjligt att behandla en sådan sjukdom som angina, bara folkmekanismer. Detta är extremt farligt för patientens liv och hälsa!

Läs mer om sjukdomen och dess terapi från videon:

Vilka mediciner ska jag ta med angina?

Angina pectoris är en sjukdom, eller snarare formen av ischemisk sjukdom, vilken kännetecknas av uppkomsten av paroxysmal smärta i hjärtat. De uppstår på grund av akut brist på blodtillförsel till myokardiet.

Beskrivning och symptomatologi

Symtom på angina pectoris är utbredd bland vuxna, främst hos äldre människor.Orsaken till denna sjukdom anses vara partiell obstruktion av kransartärerna, vilket gör att hjärtat inte kan få tillräckligt med blod, som levereras med syre, för normal funktion. Detta kan vara en följd till exempel av organiska förändringar som har inträffat på grund av ateroskleros, liksom funktionsstörningar. Varför händer detta? Faktum är att ju äldre personen, desto mindre elastisk väggarna i hans artärer blir, får de en allt större täthet. Denna process främjas av högt blodtryck, ökat kolesterol och rökning.

Stark stress, överbelastning, hypotermi och till och med rökning - alla dessa faktorer kan provocera angina. Vad är symtomen på angina angrepp?

Först och främst är detta smärtan bakom bröstbenet och känslan av obehag i detta område.

Smärta kan ges till vänster arm eller axel, sprida sig till nacken, till nedre käften, men det kan också spridas över hela bröstområdet. Som regel känner en person under en attack oförklarlig ångest och stark rädsla. Mycket ofta intensifierar smärtan i ett horisontellt läge, och därför rekommenderar läkare oftast sittande eller stående, viktigast för att patienten ska vara bekväm.

Det är viktigt att komma ihåg att angina pectoris kan fungera som en markör för allvarlig hjärtsjukdom. Det är därför som vid första tecknen på detta fenomen det är nödvändigt att se en läkare så snart som möjligt för att fastställa en noggrann diagnos.

Utvecklingen av angina pectoris kan förebyggas och till och med helt härdas av den. För att göra detta måste du äta rätt och ta läkemedel som innehåller kalium och magnesium, som kan upprätthålla ett hälsosamt tillstånd av blodkärlens väggar och bidra till en normalisering av blodtrycket.

Läkemedel

Så behandling behövs, främst inriktad på att stoppa sjukdomsangreppet, lindra dess symptom och förhindra nya episoder av dess manifestation. Dessutom är det nödvändigt att förhindra övergången från angina till nya, farligare störningar, inklusive hjärtinfarkt.

Man bör komma ihåg att behandlingen av angina pectoris, droger och doser är rent individuell, och varje patient ska endast få denna information från sin egen läkare. Läkemedel mot angina pectoris är mycket olika, du bör överväga detaljerna för dessa läkemedel i detalj. Men du måste veta att självmedicinering inte är möjlig, det kan vara livshotande. Det är oerhört viktigt att komma ihåg detta när det gäller doserna där dessa eller andra läkemedel tas.

nitroglycerin

Det är ett läkemedel som utvidgar blodkärlen. Det används vanligtvis för att arrestera angina pectorisattack. Detta verktyg lindrar snabbt smärtssyndrom. Nitroglycerin kan användas som en profylax av attacker av sjukdomen hos dem som har stabil stresskänsla: läkemedlet tas omedelbart före belastningen. Således får patienten möjlighet att leda en aktiv livsstil.

Det är viktigt att komma ihåg att om efter administrering av nitroglycerin inte smärtan går och förstärker det, är det nödvändigt att ringa en "ambulans".

Som biverkningar från att ta detta läkemedel kan en person känna:

 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • brännande känsla i hyoidområdet.

Förutom Nitroglycerin, med angina pectoris, tas även andra nitrater, såsom isosorbiddinitrat och isosorbidmononitrat. De underlättar sjukdomens manifestationer och förhindrar anfall. Det är möjligt att använda inte bara tabletter, men också patchar (i fallet av den senare benägna att utveckla missbruk, då denna form av läkemedlet kommer att vara värdelös till patienten).

Applicering av aspirin

Detta läkemedel, som reducerar blodpropp, förhindrar limning av blodplättar som orsakar blodproppar. Dessutom, som ett resultat av att ta antitrombotiska läkemedel, minskar risken för hjärtinfarkt. Stabil och instabil angina pectoris, hjärtinsufficiens, ett tillstånd efter att ha lidit en koronar bypass-kirurgi och angioplastik - alla indikationer för acetylsalicylsyra.

Biverkningarna av att ta Aspirin inkluderar:

 • smärta i magen;
 • illamående;
 • blödning från näsan;
 • ökad tendens att bilda blåmärken.

Om du sväller ansikte, läppar, tunga eller hals, började det hosta upp blod, dök blod i avföringen eller kräkas, kallar "ambulans".

En annan behandling för angina är klopidogrel. Detta läkemedel tas med Aspirin för att förbättra effektiviteten av behandlingen eller som ett alternativ. Den främsta biverkningen av att ta detta läkemedel är en ökad risk för stor blödning.

Betablockerare

Dessa läkemedel används för att behandla instabil angina. Genom att sänka hjärtfrekvensen, som vanligen stiger under angina angrepp, leder beta-blockerare till en minskning av hjärtbördan.

Eftersom beta-blockerare kan leda till en ökning av blodsockernivåerna, tvingas patienter med diabetes mellitus vid intag av dessa läkemedel regelbundet kontrollera den.

Om du tar dessa piller kan du uppleva följande biverkningar:

 • ökar känsligheten hos en person till låga temperaturer;
 • ökad risk för solbränna;
 • allergiker - en ökning av intensiteten hos allergiska reaktioner;
 • svaghet;
 • yrsel;
 • sömnlöshet.

Kalciumkanalblockerare

Om mottagningen av nitrater inte ger önskat resultat, liksom i de fall då dessa läkemedel kontraindicerat för patienten, föreskriver läkaren andra läkemedel mot angina pectoris - kalciumkanalblockerare. De leder till en minskning av hjärtrytmen, minskning av belastningen på hjärtat, avkoppling av artärernas väggar, utsträckning av blodkärlen, sänkning av blodtrycket. Oftast benämnd Diotiazem, Felodipin, Verapamil.

Liksom många andra läkemedel för behandling av angina kan kalciumkanalblockerare orsaka biverkningar som illamående och huvudvärk. Men det är värt att komma ihåg möjligheten av förekomsten och allvarliga biverkningar. Dessa läkemedel ordineras med försiktighet och tas under strikt medicinsk övervakning.

Drogbehandling för angina pectoris

Stenokardi är uppfattad som plötsliga angreppssmärter i det retrosternala området som orsakas av inskränkning av koronar lumen. Sådana tillstånd kan uppstå av olika skäl, som är en form av ischemi hos hjärtmuskeln. Kliniska manifestationen av myokardiell hypoxi är just den smärta som uppstår som en reaktion av organismen till syrebrist hos hjärtcellerna. Vanligtvis förekommer attacker oväntat hos patienter med angina pectoris, och när man vidtar lämpliga åtgärder går smärtan bort. Men i vissa fall kan angina pectoris resultera i hjärtinfarkt, så att du inte kan ignorera smärtan som uppstår. Samtidigt behandling av angina - ett privilegium för specialistläkemedel och doser bör endast välja en kardiolog och endast på grundval av diagnostiska metoder.

Mekanismen för manifestationen av IHD

Oavsett orsakerna till myokardischemi (det kan vara ateroskleros, kärlspasmer, medfödd hjärtsjukdom och många andra patologier), manifestationen av sjukdomen som kännetecknas av en ökning obalans mellan behoven hos hjärtmuskeln i utbudet av syre och näringsämnen och förmågan att åstadkomma den nödvändiga koronarblodflödet. Som ett resultat av denna process finns det syrebrist av myokardiet celler, tillsammans med frisättningen av toxiner - de är katalysatorer för alstring av signaler för att varna CNS hypoxi utveckling. En manifestation av detta kedjereaktion är smärtan som uppstår bakom bröstbenet och ofta anges i det omgivande området - iliaca i armar och ben, rygg, nacke, och även käken.

För att stoppa angina pectoris attack är det nödvändigt att vidta åtgärder för att återställa normalt blodflöde. Vanligtvis hanteras denna uppgift av "Nitroglycerin" - den utvidgade vaskulära beredningen är ett snabbtverkande läkemedel. Men om bröstsmärtan ofta uppstår är det nödvändigt att bekämpa orsaken till deras förekomst, för vilken det är nödvändigt att genomgå en noggrann undersökning som leder till lämplig behandling.

Det bör också förstås att brist på motion, dåliga vanor, missbruk av hög kalori mat med hög psyko emotionell och fysisk stress - faktorer som direkt påverkar utseendet på en myocardial perfusion problem, så effekterna bör begränsas till ett minimum.

Den mänskliga kroppen, inklusive hjärta, har stora reserver, men vi bör inte anta att de är oändliga, och smärta bakom bröstbenet - den första signalen som utan behandling, kommer problemet att fortsätta att växa som en snöboll. Och för att avsluta det hela kan infarkt och operation för att avlägsna organiska skador på en eller flera kransartärer.

Klassificering av läkemedel som föreskrivs för angina pectoris

Drogterapi för angina pectoris ingår i behandlingsregimen för hjärt-kärlsjukdom och bland de främsta uppgifterna mot droger kan vi skilja på följande:

 • ökning i blodkärlens diameter, i första hand - koronär;
 • sänka blodtrycket för att minska belastningen på hjärtmuskeln;
 • minskning av hjärtfrekvensen (hjärtfrekvensen är baserad på fenomen som korrelerar med blodtrycket, men dessa två funktionella tillstånd är inte desamma);
 • en ökning i blodets reologiska egenskaper (vilket ger fluiditetsindexet normalt).

Även om det är en vanlig behandlingsregim av angina pectoris som ett specialfall av CHD, i varje fall endast en läkare bestämmer vilken medicin att ta för angina, med hänsyn tagen till så skilda faktorer som patientens ålder, närvarande i livsstil riskfaktorer, närvaron av en genetisk predisposition för hjärt sjukdomar, resultaten av analyser och diagnostiska förfaranden.

Det finns två sätt att utnämna mediciner i angina pectoris:

 1. Baserat på undersökningen av egenskaperna hos kliniska manifestationer och sjukdomsförloppet. Ett sådant tillvägagångssätt förutsätter klassificering av angina pectoris enligt funktionella klasser: patienter med II funktionell klass sjukdom genomgår terapi och tar en eller två typer av läkemedel. Med en allvarlig form av patologi är omfattande behandling lämplig.
 2. På grund av kvalitetsutvärdering av farmakologiska effekter av vissa läkemedel när de passerar speciella tester med en riktig (treadmill test) eller simulerad läkemedel ( "Dobutamin") doserade belastning på hjärtat.

Om patienten att konsultera en hjärtspecialist med symptom på angina för första gången, är det rekommenderat att föra dagbok, där du kommer att behöva markera datum och tid för attackerna, deras varaktighet, kvantitet och dosering av läkemedel som vidtagits för att koppning av en attack. Dessa data kommer att vara användbara i framtiden för att göra en mer komplett och pålitlig diagnos.

Grupper av läkemedel som föreskrivs för terapi av stenokardiska manifestationer av IHD:

 • nitrater;
 • P-blockerare;
 • trombocytaggregationshämmande medel;
 • kalciumkanalblockerare;
 • statiner.

Nitrater eller antianginala mediciner steg har en avslappnande effekt på väggarna i koronarkärlen, vilket bidrar till deras större elasticitet (när ischemi attack sådana preparat lätta vasodilatation som svar på anoxi i hjärtmuskulaturen celler). Antagnings nitrater kan öka blodflödet i de stora kransartärer (vänster, höger, kuvert), och säkerheter - de små blodkärlen som försörjer blod direkt till hjärtmuskelcellerna.

Principen för beta-adrenoblokatorov är att bringa normen för myokardiell kontraktilitet (baserat på mätningen av nivån av utstötningsfraktionen) och hjärtfrekvensen. Särskilt effektiv i attacker av bröstsmärta, som uppstod som ett resultat av fysisk aktivitet. Med angina pectoris har mycket liten effekt.

Uppgift med antiplatelet är att minska koncentrationen av blodplättar i blodet, vilket kan minska sannolikheten för akut trombos under angina episoder, den främsta orsaken till hjärtinfarkt.

Kalciumantagonister är läkemedel som blockerar leveransen av kaliumjoner till cellerna som är ansvariga för att förbättra ämnesomsättningen, vilket är högst oönskat vid myokardiell ischemi, eftersom det ökar syrebehoven hos vävnader.

Rollen av statiner vid behandling av angina - sänka kolesterol i blodet, vilket förhindrar bildandet av aterosklerotiska plack, och förträngning av lumen i hjärtats kranskärl - den främsta orsaken till attackerna den angina pectoris.

Vi ger inte namnen på tabletter från hjärtans hjärtat, eftersom det kommer att diskuteras i tillräcklig detalj i nästa avsnitt. Det är bara att notera att kardiologen kan rekommendera för diagnosens specifikation att utföra diagnostiska förfaranden som gör det möjligt att bedöma koronarkärlens interna tillstånd. Om det finns omfattande stenoser kan kirurgisk ingrepp (bypass eller angioplasti) krävas för att återställa normalt blodflöde. Efter operationen stoppar angina attacker vanligen helt, även om läkemedelsbehandling sannolikt kommer att behövas under resten av ditt liv.

Val av mediciner för IHD och angina

Om de sällsynta attacker av bröstsmärtor "Nitroglycerin" mottagning kommer att räcka, med utvecklingen av sjukdomen (snabba attacker med mindre än tidigare fysisk aktivitet) är ett akut behov av att göra en tid hos en hjärtspecialist - annars risken för hjärtinfarkt ökar med en beställning.

nitrater

Breddning kranskärl beredningar vid angina 1 - 2: a funktionsgrupper tas antingen vid tidpunkten för attacken, eller som ett profylaktiskt medel, om det antas ökad psyko emotionell eller fysisk aktivitet. I sådana fall är det vanliga snabbtverkande ämnet Nitroglycerin (Nitrosorbid).

Vid diagnos av en sjukdom i den tredje till fjärde funktionella klassen är det nödvändigt att ta nitrater regelbundet med en genomsnittlig eller lång varaktighet av effekten.

förväntad nitrat är "Nitrong" "isosorbiddinitrat", "Sustac forte" - de är för 4 - 6 timmar, så tar dessa tabletter bör vara minst tre gånger om dagen.

Nitrat av långvarig åtgärd bör tas 1-2 gånger om dagen (Kardiket, Efoks, Pectrol, Monochinkwe).

Oavsett hur bra beredning av anti-angina action, utrustade med kärlkramp, är det nödvändigt att veta vad nitrater är beroendeframkallande, så du måste ge dagligen 4-8-timmarsperiod när blodet av dessa läkemedel inte.

Betablockerare

Adrenoreceptorblockerare är en del av "guldstandarden" vid behandling av hjärtsvikt och ischemisk hjärtsjukdom - de har en signifikant effekt på att minska sannolikheten för progression av angina i infarkt. I detta fall har denna grupp av läkemedel också en direkt terapeutisk effekt på hjärt-kärlsystemet, vilket minskar den myokardiska syreförfrågan, sänker blodtrycket och SPF.

Listan över läkemedel för behandling av angina pectoris från denna grupp är ganska omfattande och ständigt fylls på. De aktiva substanserna i p-blockerare är:

De vanligast föreskrivna tabletterna är "Concor", "Nebilet", "Anaprilin", "Egilok", "Betakard", "Coriol." Adrenoreceptorblockerare ska tas omedelbart före måltid - detta minimerar utseendet av oönskade effekter.

Antagonister av kalciumkanaler

Denna grupp av läkemedel förhindrar att kalciumjoner levereras till cellerna i myokardiet. Kalcium är ett mineral som är av stor betydelse för cellmetabolism, men med ischemi måste dess aktivitet undertryckas. Detta bidrar till att minska förmågan att spasmodiska blodkärl, vilket leder till deras expansion och förbättring av blodtillförseln till hjärtmuskeln. I detta fall inträffar deponering (fördröjning) av blod i perifera venules, vilket dessutom minskar volymen av cirkulerande blod i kroppen, minskar belastningen på hjärtat och minskar hjärt-hypoxi.

De mest effektiva drogerna i denna grupp vid behandling av angina hos vuxna:

 • "Amlotop", "Norvasc" (det aktiva ämnet är "Amlodipin");
 • "Nifecard", "Corinfar" (verksamt ämne - "Nifedipin");
 • "Isoptin" (verksamt ämne - "Verapamil");
 • "Diacordin", "Aldizem" (den aktiva substansen är "Diltiazem").

Läkemedel på grundval av "Diltiazem" och "Verapamil" kan inte ingå i behandlingsschemat tillsammans med beta-blockerare.

antitrombocytmedel

Beredningar av aktiv substans som är acetylsalicylsyra, "kondensera" blodet, vilket minskar koncentrationen av blodplättar som är ansvariga för blodproppar vid stället för skada den inre ytan av blodkärl (normalt aterosklerotiska plack). Dessutom ökar blodplättmedlen "flexibiliteten" av erytrocyter, vilket förbättrar de hydrodynamiska egenskaperna hos blodflödet.

Dessa läkemedel är oftast förskrivs till alla patienter som har nått en viss "kritisk" ålder (för män är 40 - 45 år, kvinnor - postklimaksny period) som profylax mot akut trombos (hjärtinfarkt, ischemisk stroke).

"Aspirin", "Aspirin Cardio", "trombotisk ACC", "Kardiask" - läkemedel som används för att behandla angina, minska sannolikheten för angina till hjärtattack.

diuretika

Denna grupp av läkemedel, som har en diuretisk effekt, bidrar till snabb eliminering av edematösa fenomen, inklusive de som uppträder på kransartärernas spasmodiska väggar.

Vid måttlig angina visar goda resultat "Triampur", "diazid" om diagnosen angina decubitus (sk dekubitalnaya sjukdom), är det nödvändigt att ta "Furosemid" - mer potent läkemedel. I nödfall, beteckna "Lasix".

Kontraindikationer mot användning av läkemedel för behandling av angina pectoris

Den allmänna kontraindikationen för att ta läkemedel som används för att behandla attacker av anginal smärta är den individuella intoleransen av komponenterna i läkemedel.

Det bör inte nämnas att självmedicinering med myokardiell ischemi har mycket allvarliga konsekvenser, till en plötslig hjärtstillestånd, därför rekommenderas det att man inte bedriver "amatör" -aktivitet.

Tänk på vilka läkemedel som inte kan tas med angina bland de som beskrivs ovan:

 • kontraindikationer mot användning av nitrater - hypotension, kardiomyopati, läkemedel från gruppen av fosfodiesteras-5-hämmare;
 • beta-adrenoblocker kan inte ordineras i närvaro av astma, dekompenserat hjärtsvikt i allvarlig form, symptomatisk bradykardi, hypotension
 • Absoluta kontraindikationer för att ta kalciumantagonister är hypotoni; AV-blockad II-III grad, uttryckt aortastenos, syndrom hos den försvagade sinusnoden;
 • trombocytaggregationshämmande förbjudet att ta om det finns problem med det gastrointestinala området (magsår, njursjukdom, lever), i svår hjärtsvikt, de uppskjutna hemorragisk stroke och systemiska sjukdomar kännetecknade av en ökad risk för inre blödning.

De viktigaste drogerna för angina pectoris

Läkemedel som föreskrivs för angina pectoris är främst att öka livslängden hos patienten, eftersom dessa läkemedel kan stoppa utvecklingen av kranskärlssjukdom och minska risken för allvarliga komplikationer av syndromet - hjärtinfarkt. Ett annat syfte med läkemedelsbehandling är att förbättra patientens livskvalitet.

Förberedelser för angina pectoris

Det är bevisat att rätt val av läkemedel minskar frekvensen av angina attacker, ökar stabiliteten i hjärtmuskeln och kranskärlskärlen till fysisk aktivitet. Dock kan uppnås full effekt av läkemedel på angina först när den individuella val av läkemedel med ålder och kön hos patienten, det kliniska förloppet av syndromet, förekomst av samtidiga sjukdomar och potentiella riskfaktorer för krans komplikationer artärsjukdom.

De viktigaste grupperna av läkemedel

Användning av läkemedel för behandling av angina kommer inte att ge några resultat utan en korrigering av patientens livsstil. Först och främst ska läkaren förklara i detalj för patienten och hans familjemedlemmar principen om de föreskrivna läkemedlets handlingar, dosering och intagstillfället. Alla rökare uppmanas att ge upp denna skadliga vana, eftersom det är en av huvudorsakerna till utvecklingen av hjärt- och kärlsjukdomar och angina pectoris. Dieten är gjord på ett sådant sätt att kosten domineras av lågt kolesterolprodukter. Patienter med övervikt behöver övervaka kaloriintaget och regelbundet engagera sig i en tillåten när det gäller laddningens fysiska aktivitet.

Moderna läkare när man väljer läkemedel för angina använder en lista sammanställd av American College of Cardiology. Så, experter rekommenderar att använda antikoagulantia, lipidsänkningsmedel, angiotensinkonverterande enzymhämmare, beta-blockerare. Om nödvändigt kompletteras terapi med kalciumantagonister, nitrater (till exempel det allmänt kända nitroglycerinet) och några andra antianginalmedel. Särskild uppmärksamhet ägnas åt hypoglykemiska droger, särskilt om angina uppträder mot bakgrund av diabetes mellitus.

antikoagulantia

Fysiologiskt bildas en stor mängd blodplättar dagligen i människokroppen, och dessa elements roll i normal cirkulationssystems funktion kan inte överskattas. Men aktiveringen av syntesen i rupturen av aterosklerotisk plack är en av de viktigaste länkarna i patogenesen av angina pectoris.

Enligt de senaste uppgifterna, användning av antikoagulantia hos patienter med hjärtinfarkt, minska risken för sådana komplikationer av hjärt - kärlsystemet, såsom stroke och andra cerebrovaskulära olyckor med nästan 25%. Hos patienter med olika typer av angina minskar regelbundet intag av antiplatelet droger signifikant sannolikheten för attacker av akut myokardiell ischemi. Beroende på verkningsmekanismen delas moderna antikoagulanter i flera klasser.

Inhibitorer av cyklooxygenas (COX-1).

Den mest populära representanten för denna grupp är Aspirin (Aspicard, Acetylsalicylsyra, Aspinat, Accekaradol, Trombo Ass, Trombopol). Mekanismen för dess verkan är baserad på hämning av tromboxanprekursorenzymet, vilket stimulerar aggregeringen av blodplättar.

Atselilsalitsilovaya syra kan ackumuleras i kroppen, så för att förhindra angina komplikationer tillräckligt små doser - från 75 till 100 mg per dag för en vuxen, med exacerbation av detta belopp ökas till 325 mg. De viktigaste biverkningarna av Aspirin är gastrisk blödning, halsbränna, böjning, buksmärta. För att minska dessa reaktioner rekommenderar du att du använder mer moderna läkemedel, till exempel Trombo Ass.

Blockerare av blodplättsaktivering

Representanter för denna typ av läkemedel mot angina är Clopidogrel (Zilt, Cardutol, Lopirel, Plavix, Egitromb). Dessa läkemedel minskar viskositeten hos blodet, och resultatet av användningen fortsätter i tillräckligt lång tid efter avbrott. Reduktion av graden av aggregering av blodplättar börjar redan 2 timmar efter den första administreringen av läkemedlet, och en stabil effekt uppnås efter 4-7 dagars behandling.

Den genomsnittliga dosen av klopidogrel och dess analoger är 75 mg per dag. Dessa piller för angina förskrivs, om sjukdomen behandlas med aspirin är omöjlig på grund av kontraindikationer.

Lipidsänkande läkemedel (statiner)

Minskning av totala kolesterolnivåer i blodplasman förhindrar ytterligare utbildning aterosklerotichskih plack och är det bästa förebyggande av hjärtinfarkt, progression av angina och kranskärlssjukdom. Trots svårighetsgraden av de kliniska symtomen på sjukdomen bör lipidsänkande läkemedel förskrivas vid en lågdensitets lipoproteinkolesterolnivå av 100 till 129 mg / dL. Principen för statiner är baserad på inhiberingen av enzymet som deltar i syntesen av kolesterol-HMG-CoA-reduktas. Som ett resultat minskar dess bildning i levern och den totala mängden atherogena lipoproteiner i blodet minskar.

Dessutom har drogerna i denna grupp en så kallad pleiotropisk verkan. Mot bakgrund av användningen minskar nivån av C-reaktivt protein och inflammatoriska processer i kärlväggen stannar. Dessutom utvecklas dessa effekter mycket tidigare än en minskning av nivån av lågdensitetslipoproteiner. De bästa läkemedel i denna grupp är atorvastatin (Atokord, Atoris, Lipitor, Torvakard, Tulip) och rosuvastatin (Crestor, Merten, rozart, Rozulip, Tevastor).

Läkemedel är avsedda för långvarig användning, varvid doseringen väljs individuellt för varje patient. Vid det första behandlingsstadiet dricker atorvastatin och dess analoger under andra handelsnamn på 10 mg per dag, så ökas denna mängd gradvis (varannan vecka till 4 veckor) till 80 mg. Den initiala dosen av rosuvastatin är densamma - 10 mg, men maximalt är 40 mg per dag. Nackdelarna med statiner innefattar frekventa fall av biverkningar.

Vanligtvis kan brott mot centrala nervsystemet (yrsel, ångest och sömnlöshet), mag-tarmkanalstörningar och perifert ödem förekomma. Dessutom orsakar dessa droger ofta en allergisk reaktion. Användningen av statiner är kontraindicerad vid allvarliga njur- och leverpatologier. Dessutom är deras användning begränsad under graviditet och amning.

Hämmare av adenosinkonverterande enzym (ACE)

Som läkemedel för behandling av olika former av angina har ACE-hämmare använts sedan 2003. Det var då att en rapport publicerades som vittnar om effektiviteten av dessa läkemedel vid kranskärlspåverkande ateroskleros. Läkemedel i denna farmakologiska grupp är oumbärliga vid samtidig diabetes, efter hjärtinfarkt, hjärtinfarkt, ischemisk hjärtsjukdom. Fördelarna med ACE-hämmare är en minskning av central och perifer vaskulär resistans utan reflexacceleration av rytmen av myokardiella sammandragningar. Dessutom normaliserar dessa läkemedel de funktionella egenskaperna hos endotelet, hämmar aggregeringen av blodceller.

ACE-hämmare påverkar också det sympatiska nervsystemet, vilket är särskilt effektivt vid samtidig hypertension. Dessa blodtryckssänkande läkemedel minskar också behovet av myokard i syre, vilket är viktigt för att arrestera attacker. Den antianginal effekten av ACE-hämmare bidrar till stabiliseringen av aterosklerotisk plack, förhindrar dess förstöring och efterföljande trombos. Utnämner vanligtvis:

 • Hinalapril (Accupro) i form av tabletter i en dos för vuxna från 5 till 20 mg per dag;
 • Ramipril (Amprilan, Vazolong, Piramil), ta in 1,25 till 2,5 mg två gånger dagligen;
 • Prestarium (perindopril i modifierad förbättrad form) vid 2,5 mg per dag, tabletten ska hållas i munnen tills den är fullständigt upplöst, som Nitroglycerin.

De vanligaste biverkningarna av ACE-hämmare är yrsel, huvudvärk, svaghet i samband med en kraftig minskning av blodtrycket. Patienterna klagar ofta på andfåddhet och hosta på grund av förändringar i hemodynamik i cirkulationens lilla cirkel. Ibland finns störningar i avföringen och försämring av aptit. Störningar från urinvägarna och leversjukdomar är indikationer för att korrigera dosen av ACE-hämmare.

Betablockerare

Dessa angina läkemedel för många år, används inte bara för att behandla kärlkramp, men också för att förhindra försämring av hjärt-kärlsjukdomar, förebyggande av komplikationer av högt blodtryck och andra sjukdomar i hjärt - kärlsystemet. Dessa reducerar incidensen av myokardiala sammandragningar och blodtryck påverka aktiviteten av renin - angiotensin - aldosteron njursystemet normaliserar fördelningen av pulser på hjärtat ledande fibrerna. Antianginal beta-adrenoblocker bidrar också till balansen mellan syretillförsel till cellerna i myokardiet och dess behov av det. Dessutom har vissa droger i denna grupp antioxidantverkan och eliminerar effekten av inflammatoriska mediatorer på kärlväggen.

Beroende på handlingsprincipen är dessa riskreducerande komplikationer uppdelade i två grupper - selektiva och icke-selektiva beta-blockerare. För att behandla angina ges företräde för läkemedel av den första typen. Detta är förenat med mindre allvarliga biverkningar (minskning av sexuell funktion, ökad tonus i den glatta muskulaturen i andnings, urin och tarmsystem, de negativa effekter på lipidmetabolismen och glukos). Vanligtvis föreskrivs:

 • Nebivolol (Nebilong, Nevotenz) bör ta en tablett av 5 mg på morgonen, efter två veckors behandling tillhandahålls god tolerabilitet denna dos ökas till 10 mg;
 • Betaxolol (Lokren) 20 mg en gång om dagen.

Oönskade reaktioner noteras vanligen vid början av användningen av selektiva beta-blockerare. De passerar efter 7 till 14 dagar och är inte indikationer på avskaffande av mediciner. Således noteras svaghet med terapi av stenokardi med läkemedel i denna grupp, hypotoni och åtföljande symtom på bradykardi och hemodynamiska störningar. Det bör noteras att antianginal beta-blockerare är kontraindicerade i Prinzmetal angina pectoris. Dessutom kan dessa läkemedel inte tas till personer med lågt blodtryck och hjärtfrekvens, bronkial astma och obstruktiva lungsjukdomar.

Kalciumkanalblockerare (kalciumantagonister)

Läkemedel i denna grupp är alternativ till angina pectoris och förskrivs med otillräcklig effekt av beta-blockerare. Verkningsmekanismen för kalciumantagonister är baserad på förebyggandet av passage av dessa joner genom cellmembran av kardiomyocyter och vaskulära väggceller. Som ett resultat av dessa läkemedel normaliseras processen för myokardiell avslappning normaliserad genom syrehushållning och dess syreförbrukning minskar. En sådan komplex handling hjälper till att effektivt eliminera de viktigaste symptomen på angina pectoris.

För närvarande används inte kalciumantagonister av den första generationen (Nifedipin och Nicardipin) praktiskt taget. Förskriva vanligtvis nya droger av den andra och tredje generationen. Deras kännetecken är en låg risk för biverkningar, lång tid, hög val- aktivitet på kranskärlen, vilket är mycket viktigt för att behandla kärlkramp, ingen effekt på neurohumorala processer. Vanligtvis föreskrivs:

 • Verapamil (Isoptin), dosen för vuxna är 40 till 80 mg tre gånger om dagen;
 • Diltiazem, ta bör vara 60 mg tre gånger dagligen eller 90 mg två gånger dagligen, om nödvändigt döljs läkemedlets mängd.

Till skillnad från andra kalciumantagonister kan verapamil och diltiazem användas i olika former av angina (spänning, vila, instabil och variant typ av detta syndrom). Biverkningar från användningen av dessa medel uppstår endast i 7-9% av fallen. De vanligaste är typiska för andra antianginala läkemedel hypotoni, yrsel, bradykardi, avföringstörningar. Ibland finns depressiva tillstånd och sömnstörningar. De viktigaste kontraindikationer för mottagning Verapamil och Diltiazem är låg hjärtfrekvens, sick sinus-syndrom och andra störningar i det ledande systemet av hjärtat.

nitrovasodilatorer

Detta är utan tvekan det bästa botemedlet för lindring av akuta symptom på angina pectoris. Det vanligaste läkemedlet i denna grupp av läkemedel är Nitroglycerin. Men deras väsentliga nackdel är frånvaron av anti-anginal och anti-ischemisk aktivitet. Därför är de för närvarande praktiskt taget inte vana vid behandling av angina hela tiden.

Principen om nitrater är baserad på utsläpp av kväveoxid - en naturlig faktor i avslappning av kärlväggen. Mot bakgrund av att Nitroglycerin och andra läkemedel i denna grupp tas, sker en snabb expansion av kärlen, lindring av ischemiska symtom, minskning av vidhäftningsgraden och aggregering av blodplättar. Eliminering av stenos av kransartärerna återställer syreavgiften som är nödvändig för hjärtmuskeln och minskar efterbelastningen på myokardiet. Men svårighetsgraden av dessa effekter är mycket svagare än i kalciumantagonister och beta-adrenoblockerare.

Det mest populära läkemedlet för att stoppa angina attacker är Nitroglycerin. Efter resorption av tabletten i munnen fungerar den mycket snabbt - efter 1 till 4 minuter. Men resultatet av dess ansökan förblir bara cirka en halvtimme. Dessutom utvecklar många patienter över tiden resistens mot verkan av nitroglycerin. Därför rekommenderar läkare att man antingen tar det direkt för att stoppa symptomen på angina pectoris eller i ökad risk att utveckla en attack (till exempel mot stress eller fysisk stress).

Nitrater med långvarig verkan är mer lämpade för permanent användning. Detta är Cardiket (Isoket, Nitrosorbid) Efoks Long (Pektrol, Mono Mack). De kan druckas 1-2 gånger om dagen för en tablett. När det gäller biverkningar av nitroglycerin och andra nitrater är de få och utgör inte någon speciell fara för patienten. Den vanligaste är:

 • ortostatisk hypotension
 • takykardi;
 • buller i öronen
 • huvudvärk.

Risken för oönskade reaktioner ökar med ökat intrakraniellt tryck, en kombination med diuretika, arteriell hypotension. Absoluta kontraindikationer för användning av nitrater är hemorragisk stroke, minskad total blodvolym, högerkammarinfarkt, allvarliga kränkningar av cerebral cirkulation. Med försiktighet bör droger tas med glaukom, mitralventilfel och aortastenos. I förekomst av kontraindikationer rekommenderas nitroglycerin att ersätta Molsidomin (Sidnofarm). Effekten av detta läkemedel kommer också på bara 5 minuter, men i motsats till organiska nitrater varar effekten upp till tre timmar.

Andra läkemedel som används för att behandla angina pectoris

Listan över mediciner som föreskrivs för behandling och förebyggande av förvärmning av symptom på sjukdomar i hjärt-kärlsystemet är mycket omfattande. I stället för moderna läkemedel många patienter föredrar att ta den redan föråldrad, men inte mindre populär drop Corvalol, Valocordin, tinktur av hagtorn, Validol. Och vissa droger ordineras av läkare mycket sällan, trots deras höga terapeutiska effektivitet. Till exempel är Ranex (Renex) innehållande den aktiva ingrediensen ranolazin ett effektivt antianginalmedel.

Läkemedlet har en direkt effekt på de fysiologiska faktorerna vid utvecklingen av angina pectoris. Vuxna ordinerat läkemedel för 1 tablett med 500 mg två gånger om dagen, vid behov, öka dosen till 2 g per dag. Biverkningar med Ranex är extremt sällsynta, så det rekommenderas att ta det med ökad risk för komplikationer av en stabil form av patologi. Förlora inte dess popularitet och användningen av folkmedicin för angina pectoris. Sålunda, vid högt tryck och risken för angrepp rekommenderar över natten drink extrakt från malda kummin (en tesked per kopp kokande vatten), buljongen från blommor från klöver framställd i en proportion av 30 g per 200 ml varmt vatten, ta 50 ml fyra gånger dag på tom mage.

Men när det uttrycks försämring av sjukdomen, särskilt i instabil angina, med hjälp av traditionella metoder för svår smärta är helt enkelt farligt. I denna situation behövs akut inlägg på sjukhuset. De kommer att genomföra nödvändiga studier av hjärtmuskulärens arbete och förskriva intensiv terapi för att stabilisera patientens tillstånd. Därefter kommer kardiologerna att ge rekommendationer för ytterligare behandling hemma.

Vi fastställer rätt doser och typer av läkemedel för behandling av angina pectoris

Hjärtsjukdomar får en person att söka hjälp av en läkare oftare, för ibland blir smärtan i bröstet helt enkelt ofördragen. Om en person redan står på läkarmottagningen med de första sjukdomarna, väntar andra till det ögonblick när det inte finns mer urin. En av sådana sjukdomar, som plötsligt kan förklara sig, är angina pectoris. För att inte vara rädd för hälsan är det nödvändigt att veta hur man behandlar angina pectoris. Vilka droger är bättre?

Vad är den här sjukdomen?

Angina pectoris representerar en hjärt-kärlsjukdom som utvecklas till följd av hjärt-kärlsjukdom. Myokardiet får mindre än den önskade blodvolymen på grund av täppt blodkärl. Blodet kan inte flöda ordentligt genom blodkärlen ordentligt, eftersom de blockeras av sklerotiska plack. Lumen av kärlen minskar, och detta är fyllt med utseendet av ett antal andra allvarliga sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Om tiden att börja behandling av angina pectoris kan du förhindra att en tidig stroke eller hjärtinfarkt uppträder. Vilka mediciner ska jag ta med angina?

symptom

Angina hos folket har beteckningen "angina pectoris", eftersom sjukdomen beror på en lista med karakteristiska symptom:

 • piercing smärta i bröstet,
 • Utseendet av högt blodtryck (huvudvärk, svaghet i benen, yrsel);
 • överdriven svettning
 • andfåddhet;
 • hudens hud
 • kall svett över hela kroppen;
 • ojämn hjärtrytm (arytmier och takykardi)
 • cyanos av händer, läppar, ben.

Listan kan fyllas i. Med angina hos vuxna är smärta lokaliserad i höger sida av båren, men kan ges till vänster sida, nacke eller axel.

Sjukdomen "angina pectoris" åtföljs av en känsla av kompression bakom bröstbenet. Denna typ av smärta, många kärnor är inte förvirrade med någon annan.

Viktigt! Om smärtan uppstår på grund av kraftig fysisk ansträngning kan det här indikera förekomsten av hjärt-kärlsjukdom.

Diagnos av angina pectoris, eller "pectoral padda", bör utföras av en kardiolog. För att göra diagnosen, behöver en läkare att klargöra placeringen av smärta och har en EKG utesluta skador på bröstbenet, förekomsten av interkostal neuralgi, och hjärtinfarkt. Hypertoni är en samtidig sjukdom.

Preparat för behandling av "angina pectoris"

Preparat för behandling av angina förskrivs av den behandlande läkaren. Det är förbjudet att engagera sig i självmedicinering. Om dosen av läkemedlet är felaktigt inställd, är det möjligt att öka blodtrycket eller förvärra situationen. Hypertoni främjar utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar.

Förberedelser för angina pectoris är indelade i tre huvudgrupper:

 • med antianginal egenskaper,
 • med en tromborasseringseffekt,
 • med antiatherosklerotisk verkan.

Läkemedlet för angina pectoris vid förhöjt tryck med en anti-anginal egenskap är ansvarig för att öka mängden syre i blodet. Läkemedel minskar behovet av hjärtmuskler i syre. Denna grupp omfattar tre typer av droger: nitrater, betablockerare och kalciumantagonister.

Viktigt! En ökad nivå av kolesterol i blodet säger att blodkärl har trombi. Detta ökar dramatiskt risken för stroke eller hjärtinfarkt, så för behandling av angina läkemedel introduceras med tromborassasyvayuschim och anti-aterosklerotisk effekt.

Fartyg med plack

Tidigare läkare sätter droppare, men nu finns det preparat som kan accepteras i form av tabletter.

Anti-money fonder

Förberedelser för stenokardi i denna grupp utfärdas i olika format. De kan köpas i form av:

 1. kapslar med förlängd effekt,
 2. spray,
 3. tabletter
 4. plåster
 5. film,
 6. salva.

Denna mångfald beror på den stora efterfrågan. En person borde vara bekväm att använda den utvalda åtgärden, oavsett arbete eller livsstil. Men det är värt att överväga att drogerna inte behandlar sjukdomen, men förhindrar attacken. Med tiden kan kroppen användas, så du kan inte öka doseringen själv.

nitroglycerin

Nitroglycerin är den huvudsakliga aktiva substansen som ingår i antianginalmedicin. Detta namn är också för drogen med samma namn. Nitroglycerin är i sammansättningen av Deponite, Gilustenon, Nitradisk och Nitrogin. Beroende på användningsmetoden är användningsfrekvensen för sådana medel olika:

 • Medel i form av tabletter placeras under tungan. Effekten kommer inom 2-3 minuter. Ett sådant verktyg bidrar till att snabbt ta bort smärtssyndromet. Exponeringstiden för en tablett når 30 minuter.
 • Sprayen sprutas enkelt genom munnen. Börjar agera efter 1 minut.
 • Filmer limes i munnen slemhinna. Använd inte mer än 3-4 timmar.
 • Kapslarna måste vara berusade regelbundet. Doseringen beräknas av läkaren.
 • Plaster eller salvor appliceras på torr hud, men effekten är inte lika effektiv som kapslar eller spray.

Isosorbid-dinitrat

Denna form av antiaginala läkemedel är i form av en kapsel, en spray eller tabletter. Isosorbiddinitrat är en del av Nitrosobid, Isoket eller Izolong. Tilldela 20 mg 2-3 gånger om dagen. Ta 2 timmar före måltid eller efter. Om läkaren observerar en dålig återhämtning ökar dosen till 120 mg per dag. Till kroppen är inte van vid drogen, efter 1 månad ersätter analogen. Drick enligt det uppdaterade systemet, eftersom det i den nya preparatet kan finnas en annan dos av grundämnet.

Kalciumantagonister och beta-blockerare

Kalciumantagonister hjälper till att lindra vasospasm. De sänker blodtrycket, vilket positivt påverkar hjärtfrekvensen. Hjärtmuskeln behöver mindre syre, eftersom dess arbete inte är lika aktivt. Representanter för gruppen: Nifedipin, Verapamil och Diltiazem. Drick inte mer än 2 tabletter per dag.

Viktigt! Under mottagning av beta-blockerare är det nödvändigt att regelbundet övervaka pulsen, när den stiger. I normen - 50-60 slag per minut.

Betablockerare rekommenderar att du dricker under måltiden för att minska eventuella biverkningar. Det mest populära och prisvärda läkemedlet är Anaprilin.

Drugs trombosassing

Ett verkligt effektivt läkemedel som bekämpar blodproppar är Aspirin - acetylsalicylsyra, vilket kan påverka magslemhinnan negativt.

För personer med individuell intolerans mot detta ämne, ordinerar läkare Clopidogrel. Hans inverkan är inte så aggressiv, men med angina klarar sig bättre. Kostnaden anses vara genomsnittlig, eftersom 28 tabletter kostar Klopidogrel 400-500 rubel.

Förberedelser med anti-arterosklerotisk verkan

Denna grupp droger kallas statiner. Dessa ämnen bekämpar skadligt kolesterol i blodet. När dess mängd är överdriven, reglerar kolesterol på kärlens väggar, som bildar aterosklerotiska plack. Mottagandet av sådana droger utförs på kvällen, eftersom det kan orsaka ömhet i musklerna och illamående. Representanter för denna grupp är: Atorvastatin, Rosuvastatin, Fluvastatin. Tilldela bara droger efter ett blodprov för kolesterol.

De listade läkemedlen är grundläggande. Specifika läkemedel för behandling av angina pectoris, deras doser bör ordineras och strikt kontrolleras av en kardiolog. Öka inte dosen själv eller köp analoga själv. Förutom den huvudsakliga aktiva substansen i preparatet kan det finnas element som orsakar biverkningar och komplikationer.

Nyheter inom produktionen av läkemedel för högt blodtryck och angina pectoris

Förberedelser för angina pectoris vid högt tryck bör ordineras med beaktande av alla kontraindikationer och tidigare intag av läkemedel. Det viktigaste är ett integrerat tillvägagångssätt för valet av behandling. Principerna för behandling av angina och blodtrycksfel är liknande. Moderna apotekare, som är engagerade i utvecklingen av antihypertensiva läkemedel, har redan satt på flödespreparaten med en kombinerad komposition. Detta tillvägagångssätt bidrog till att rationellt närma sig problemet med behandling av angina och hypertoni. I en beredning kombineras nu:

 • Betablockerare och diuretikum.
 • Betablockerare och kalciumantagonist.
 • ACE-hämmare och diuretikum.
 • ACE-hämmare och kalciumantagonist.

Absolut nya läkemedel för att bekämpa sjukdomen "angina pectoris" och ökat tryck var antagonister av imidazolinreceptorer. Världen väntar bara på lanseringen av dessa droger i massproduktion, medan dessa innovationer utvecklas. Drogbehandling för angina och högt blodtryck har blivit inte bara överkomligt, men också effektiv. Uppgradera din hälsa idag!