Huvud / Diagnostik

Behandling av ventiler

Sjukdomar hos ventiler Symtom på sjukdomen och dess behandling Kirurgiska behandlingsmetoder Drift av ventilutbyteMekaniska och allografta

Hjärtans ventiler säkerställer blodflödet i rätt riktning och förhindrar återflödet. Därför är det mycket viktigt att upprätthålla den rätta rytmen i sitt arbete och, vid överträdelse, utföra förstärkningsförfaranden.

Sjukdomar av ventiler

Hjärtventiler börjar oftast smärta när en ålder av en person överstiger 60-70 år. I samma ålder ökar kroppens slitage, vilket kommer att komplicera arbetet med hjärtapparaten. Men hjärtfel kan också uppstå som ett resultat av infektionssjukdomar som påverkar kardiovaskulärsystemet. I detta fall förekommer spridningen av smittsamma bakterier ganska snabbt och tar från 2 till 5 dagar.

Den mänskliga hjärtmuskeln har 4 hålrum, som inkluderar 2 atria och 2 ventriklar. Det är i dem som blodet kommer från venerna, och därifrån fördelas det utmed kroppens artärer. Hjärtans ventiler är belägna vid atriens sida med ventriklar. Deras struktur bidrar till att upprätthålla blodflödesriktningen.

Hjärtventilen har karakteristiska egenskaper som bestämmer förändringarna i sitt arbete, som är indelade i två huvudgrupper. I det första fallet är hjärtklaffapparaten inte helt stängd, vilket leder till en återkomst av blodmassan (regurgitation). Den andra gruppen av störningar innefattar ofullständig öppning av ventiler (stenos). Detta komplicerar väldigt mycket blodflödet, vilket tungt belastar hjärtat och orsakar dess för tidiga trötthet.

Ventilfel är en ganska vanlig sjukdom. De står för 25-30% av alla sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. I det här fallet är det oftast en defekt i mitral- och aortaklaven. Sådana diagnoser kan också etableras hos barn, eftersom de kan ha ett viralt ursprung. För infektionssjukdomar, förvärrade hjärtmuskeln, kan inkludera endokardit, myokardit och kardiomyopati.

Oftast diagnostiserar läkare en förlust av mitralventilen, där hjärtets arbete kommer att åtföljas av utestängande ljud eller klick. Det finns en liknande överträdelse på grund av det faktum att vid öppningen av ventrikulär sammandragning stängs öppningen inte tätt. Detta medför en avböjning av förmakshålan, vilket leder till ett utflöde av blod i motsatt riktning.

Prolapse är primär och sekundär. Primär är en medfödd sjukdom som utvecklas på grund av en genetisk defekt i bindväv. Sekundär prolaps kan uppstå på grund av mekanisk skada på bröstet, hjärtinfarkt eller reumatism.

Tillbaka till innehållet

Symtom och behandling

Om en person inte fungerar bra med någon hjärtklaff, kommer han att få följande symtom:

svår utmattning svullnad i benen och anklarna; smärta och andfåddhet när man går och lyfter vikter; yrsel åtföljd av svimning.

Om sådana symptom uppstår, kontakta omedelbart en kvalificerad specialist. Det kommer att bidra till att förstå varför hjärtklaffapparaten inte fungerar, och kommer att utveckla den behandling som krävs. Initialt ges patienterna konservativa behandlingsmetoder. De syftar till att ta bort smärta, korrigera hjärtfrekvensen och förhindra eventuella komplikationer. Liknande metoder ordineras efter det att kardiovaskulärsystemet har överförts, de hjälper till att förhindra återfall.

För att bestämma en effektivare behandlingsmetod bör läkaren ta hänsyn till svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, patientens ålder och alla individuella kontraindikationer. Patienterna ordineras mediciner som ökar intensiteten i hjärtmuskeln, medan den bör förbättra sin funktionalitet. I händelse av att de medicinska behandlingsmetoderna inte hjälper, föreskrivs en åtgärdsoperation.

Tillbaka till innehållet

Kirurgiska behandlingsmetoder

Sjukdomar i hjärthjälpapparaten är fysiska sjukdomar, därför kan kirurgisk ingrepp för fullständig restaurering av hjärtat förskrivas. Ofta under sådana operationer, ersätts de skadade ventilerna.

Före operationen utnämns en diagnostisk undersökning av patienter som hjälper till att identifiera skadade ventiler och avslöja svårighetsgraden av sjukdomsförloppet. Dessutom, med sådana undersökningar, läkare bör få information om strukturen av hjärtat och underliggande sjukdomar i kroppen.

För att öka effektiviteten av kirurgisk ingrepp kombineras en liknande procedur med samtidig skakning, med behandling av aorta-aneurysm eller med förmaksflimmer.

För närvarande finns det två huvudtyper av kirurgisk ingrepp för behandling av hjärt-kärlapparaten. Den första typen är sparsam. Det möjliggör återställande av skadade ventiler. Den andra typen av operation är mer komplicerad: under genomförandet skadas det skadade organet helt.

Om kardiologer tilldelas operativ återhämtning, är det i detta fall inte användande av separata delar. Mitralventilen passar bäst för en sådan återhämtning. Ibland hjälper återställningsoperationerna till att justera tricuspid och aortic systemet.

Under det rehabiliterande kirurgiska ingreppet reduceras graden av möjlig infektion av organismen, eftersom ingen avvisning av främmande material kommer att inträffa. Dessutom behöver patienter inte ta antikoagulantia, vilket bidrar till att minska blodet senare.

Tillbaka till innehållet

Drift för att byta ut ventilen

En fullständig ersättning av hjärtventilerna föreskrivs i det fall då restaureringsproceduren är omöjlig. Ofta utförs fullständig ersättning när aorta ventiler misslyckas.

Under ett sådant kirurgiskt ingrepp utförs en fullständig ersättning av det skadade organet. Under en sådan process ersätts fliken, vilken sys till hemringen. För att göra detta används biokompatibla material med kroppens vävnader, så att deras avstötning inte uppstår.

Efter en fullständig ersättning av de inre spjällen föreskrivs alla patienter ett obligatoriskt intag av tabletter som kan späda ut blod. Bland sådana läkemedel kan anges Kumadin, Marevan eller Warfarin. De kommer att bidra till att avsevärt minska bildandet av stora blodproppar och fördröja deras koagulerbarhet. Denna kvalitet kommer att bidra till att förebygga stroke eller hjärtattacker. Dessutom måste alla patienter efter operationen nödvändigtvis ta blodprov, vilket kommer att bidra till att spåra och utvärdera hjärtets effektivitet och effektiviteten hos de läkemedel som tas.

Proteser i hjärtorganen kan ha en annan struktur: biologiska och mekaniska.

Biologiska är gjorda av en bioprostetisk vävnad baserad på de inre organen hos kor eller grisar. Mänskliga givare kan användas mindre ofta. För att underlätta deras installation används flera konstgjorda komponenter som hjälper kvalitativt att placera och fästa implantatorganet.

Biologiska proteser arbetar länge utan att orsaka funktionsfel i hjärtritmen. Varaktigheten av deras arbete kan nå 15-20 år, medan patienterna inte behöver ett dagligt intag av antikoagulantia.

Tillbaka till innehållet

Mekaniska och allografter

Allografts är levande givarvävnad som transplanteras till en sjuk person efter en plötslig död hos en givare. Sådana operationer motsvarar Ross-metoden, vilket gör det möjligt att inte bara utföra operationen utan också att överföra den ytterligare återhämtningsperioden.

Invecklingen av vävnaderna går ganska snabbt, och fall av avstötning av donatororganet uppträder inte. De flesta patienter som körs med Ross-metoden återställs snabbt, men de behöver inte ständigt observeras av behandlingsläkare och ta underhållsmedicin.

Mekaniska ventiler framställs av artificiella element. Materialet från vilket de är gjorda tar ganska bra rot i människokroppen. För detta är en medicinsk legering med kolhaltiga delar bäst lämpad. En sådan design är ganska tillförlitlig och kan fungera 10-12 år utan att misslyckas.

Den vanligaste mekaniska konstruktionen är en tvåbladig ventil, som är tillverkad av en metallring och kolflänsar. Den övre delen av en sådan ventil är täckt med en polyesterduk. Nackdelen med denna mekaniska slutare är att mekaniska klick kommer att observeras under driften. Dessutom uppmuntras patienter att ta regelbundna mediciner.

Återhämtningsperioden efter operationen är 60 till 90 dagar. Efter 8-10 månader kan en person redan köra, utan att oroa sig för att förlora medvetandet. Under återhämtningsperioden är rökning och dricks kontraindicerad hos patienter. Dieten ska vara dietisk, den eliminerar svårför-sörjande livsmedel och kräver en reducerad nivå av kolesterol.

Hjärtventilen stänger inte till slutet? Det finns flera anledningar till varför hjärtventilen inte stänger till slutet. Att bestämma orsaken hjälper ofta att identifiera och förskriva den mest effektiva behandlingen.

Hjärtat är ett ihåligt muskulärt organ som ger syrebildning av organ och vävnader på grund av blodcirkulationen i hela kroppen. Den har fyra kamrar: två atria och två ventriklar. Separera atrioventrikulära ventiler och atrioventrikulära ventiler: mitral till vänster och tricuspid till höger.

Fartyg som avviker från hjärtat separeras också av ventiler: aorta och lungventil. Öppnar i en riktning, reglerar hjärtventiler blodflödesriktningen, förhindrar blodåtergången. I händelse av en förändring av ventilerna kan de inte öppna eller stänga till slutet.

I det första fallet kommer blod i otillräckliga mängder, i det andra - en del av blodet, när den kontraheras, faller inte in i kärlkärlen, men tillbaka till atrierna eller ventriklerna, som efter ett tag leder till progressivt hjärtsvikt. Hjärtfel kännetecknas av utvecklingen av svaghet i hjärtmuskeln, som i slutändan inte kan klara av sin funktion - anrikning av kroppen med blod.

1Den allmänna idén om hjärtfel defekter

Stenos av aortaklaven

Fel i hjärtklaffarna kallas medfödda eller förvärvade defekter i ventilapparaten, vilket leder till dysfunktion. Mycket oftare finns det förvärvade defekter, dessutom påverkas den vänstra halvan av hjärtat, därför är sådana defekter som stenos av tricuspidventilen ganska sällsynta. Ändringar i ventilens struktur eller de underliggande strukturerna som reglerar deras arbete medför hemodynamiska störningar.

Förvärvade hjärtklaffdefekter predisponerar utvecklingen av sjukdomen - infektiv endokardit, arytmier och ledningssjukdomar och slutligen hjärtsvikt. Fel i hjärtklaffapparaten kan delas in i två grupper: brist och stenos.

Ventilens otillräcklighet är ett tillstånd där ventilerna inte ligger nära varandra när de är stängda, vilket leder till ett blodflöde i motsatt riktning.

Stenos är ett tillstånd där inskärningen av öppningen som blockeras av ventilen observeras, vilket medför en minskning av den inkommande volymen av blod.

Fall där insufficiens och stenos påverkar en ventil kallas vanligtvis utveckling av en kombinerad defekt. När två eller flera ventiler är inblandade kombineras den.

2Causes of Valvular Insufficiency

Mitral ventil prolapse

En av orsakerna till valvulär insufficiens är närvaron av en medfödd defekt, till exempel prolaps eller splittring av ventilen. Reumatism, systemisk skleros, aortoarterit, systemisk lupus erythematosus och andra inflammatoriska sjukdomar i bindväv kan provocera utvecklingen av valvulära defekter. Orsaken kan vara bakteriella eller virala sjukdomar, särskilt infektiös endokardit och myokardit.

Att orsaka ett ventilfel kan leda till skada, vilket leder till att klaffen slår ut eller sönder eller skadar musklerna och ackord som styr öppningarna och stängningen av ventilerna. Bly till utvecklingen av aortaventilinsufficiens kan vara arteriell hypertension på grund av utvidgningen av aortas rot.

3 Reumatism som orsak till utveckling av förvärvade hjärtinfarkt

Mitralventil för reumatism

Ofta är grunden för utvecklingen av förvärvad hjärtfluktsjukdom reumatism. Utvecklingen av reumatism sker mot bakgrund av kronisk inflammatorisk sjukdom i nasofarynxen. Denna sjukdom orsakas av grupp A beta-hemolytisk streptokocker och påverkar hjärtat, lederna, huden och andra organ. De mest mottagliga för denna sjukdom är barn och ungdomar.

Ett av problemen med reumatism är komplexiteten hos diagnosen, eftersom det inte finns några specifika laboratorietester patognomoniska för akut reumatisk feber eller dess återfall. Därför är läkaren beroende av vissa kriterier och tecken som föregår streptokockinfektion inom en och en halv månad vid diagnostisering av reumatism.

Rheumatism påverkar oftast aorta- och mitralventilerna. Patienter med reumatism är inlagda på ett sjukhus och de genomgår antibakteriell och antiinflammatorisk behandling. Den senare bestäms i enlighet med patientens individuella egenskaper. Efter behandlingen utförs förebyggande av återkommande reumatism.

4 Klinik för ventilinsufficiens

Snabb trötthet och andfåddhet

Vid de första skeden av sjukdomen får patienterna inte göra några klagomål. Denna period kallas ersättningsskedet. I framtiden beror patienternas klagomål på svårighetsgraden av sjukdomen och huruvida den ventrikulära hjärtsjukan eller kombinationen är isolerad. När det uppstår klagomål börjar processen med dekompensering av processen, vilken i tid kan leda till hjärtsvikt.

Med måttlig mitral insufficiens är patienten orolig för trötthet och andfåddhet. I mer allvarliga fall kan en måttlig hemoptys på grund av lungödem förekomma. På grund av den progressiva utvidgningen av vänstra atriumet komprimeras nerven som innervatar struphuvudet, vilket kliniskt manifesteras av röstens heshet.

Om aortaklaffen är brist, är de första symptomen andfåddhet, hjärtklappning och bröstsmärta. Arteriell hypotoni och lungödem kan uppträda vid svår aortafel. Om det inte finns någon tidig kirurgisk ingrepp är det hög risk för dödsfall.

5Diagnos av förvärvat ventilfel

Den första etappen av diagnostisk sökandet efter misstänkt förekomst av förvärvad hjärtsjukdom läkare orter till fysisk diagnos, som är den första undersökning av patienten och hjärtauskultation. Auscultatory lyssna på förändrade hjärnljud och ljud. De andra diagnostiska steget - forskningsmetoder, inklusive elektrokardiografi (EKG), röntgen av bröstkorgen och ekokardiografi (ekokardiografisk). EKG visualiserar tecken på en ökning i hjärtat vänstra kamrar. Röntgenbilden gör att du kan se förändringar i hjärtans storlek och form samt patologiska processer i lungorna. Med hjälp av ekokardiografi kan ses en minskning av storleken på hålen och ändra klaffbladen, som ekokardiografi för att fastställa orsaken till felet, dess omfattning, förekomsten av komplikationer och kompensationskapaciteten hos organismen.

Ekkokardiografi är den bästa metoden för primärdiagnos och dynamisk övervakning av patientens tillstånd.

Den tredje fasen av diagnostik är invasiva metoder för forskning, nämligen hjärtkateterisering med efterföljande ventrikulografi och koronografi.

6 Differentierad metod vid behandling av mitralventilinsufficiens

Mitralventilproteser

I avsaknad av symptom och uppvisar en lätt eller måttlig grad av mitral insufficiens, är läkemedel inte föreskrivna. Läkemedelsstöd för ACE-hämmare ordineras för diagnos av mitralinsufficiens i svår grad med asymptomatisk kurs. Förekomsten av symtom, även med måttlig mitralinsufficiens, är en indikation på kirurgisk ingrepp.

Vid mitralventilinsufficiens finns det två typer av kirurgiska ingrepp, nämligen ventilplast och dess proteser. Om ventilen inte utsattes för förkalkning och förblev rörlig, är valfri operation dess plast. Med en tillräckligt uttalad ventilförtjockning är det föredraget för proteser.

Fördelen med ventilplasten före protesen är att i denna operation är det totala antalet komplikationer lägre. Med mitralventilens plasticitet är risken att utveckla en sådan sjukdom som infektiv endokardit lägre.

7 Ett differentierat tillvägagångssätt vid behandling av aortaklaffinsufficiens

Prostetisk aortaklapp genom snitt i aortaväggen

Den diagnostiserade asymptomatiska aortainsufficiensen av en enkel grad kräver inte specialiserad behandling, men begränsning av fysisk aktivitet och årligt besök hos kardiologen rekommenderas starkt. Indikationer för utnämning av konservativ terapi är aortinsufficiens i måttlig grad i avsaknad av symtom, i händelse av att besöka en kardiolog är inte mindre än en gång var sjätte månad.

Vid otillräcklig aortaklaffen och frånvaro av allvarliga sjukdomssymptom tilldelas en permanent medicinsk behandling, undersökning kardiolog varje halvår, genomför ekokardiografi en eller två gånger per år. Indikationer för kirurgisk behandling av en allvarlig grad av aortainsufficiens i närvaro av kliniken och utvecklingen av vänster kammar hjärtsvikt.

Och till slut är det viktigt att komma ihåg att framgången med återhämtning ofta beror på ditt emotionella tillstånd.

En av ventilerna stänger inte helt? Brott är orsakat av vissa orsaker och kallas fiasko av ventilen.

För att förstå orsaken till hjärtfluktens misslyckande, bör du bekanta dig med hjärtets anatomiska struktur.

Hjärtat är ett ihåligt muskelorgan som har en fyrkammarstruktur (två ventriklar och två atria). Ventiler, tricuspid och mitral separerar ventriklerna från atrierna.

Fartyg i hjärtat delar också ventilerna: lung- och aorta. Ventiler behövs för att reglera blodflödet. Om deras vävnader förändras och strukturen deformeras, kan de inte stängas helt eller helt öppen.

Om ventilen inte kan stängas helt, är blodet som kommer in i atriumet inte tillräckligt för normal funktion, det tillåter inte blodflödet.

Ventilen inte avslöjas - blodflödet är delvis återföras till förmaket eller ventrikeln, vilket så småningom leder till störningar av hjärtat, finns det en allvarlig hjärtsvikt.

Fel i hjärtklaffarna. beskrivning

Stenos av aortaklaven

Detta är en sällsynt, förvärvad hjärtsjukdom som påverkar organets vänstra sida. Som ett resultat av en ventildefekt kan arytmi, elektrisk ledning eller endokardit infektiös utvecklas.

Stenos av ventilen uppstår som en följd av en minskning av aortaöppningen som stänger ventilen.

Utflödet av blod i motsatt riktning leder till en överträdelse av hemodynamik.

Mitral ventil prolapse

Vad leder till prolaps:

virala och bakteriella infektioner; endokardit; reumatism; inflammation, störande strukturen i bindevävnaden; multipel skleros; myokardit; aorta arterit trauma mot ackord och hjärtmuskulatur.

Provoke ofullständig tillslutning av ventilerna kan och hypertension.

Ventilfel med reumatism

Kronisk inflammation i nasofarynx hos barn kan leda till reumatism. Brott är orsakad av en bestående infektion med streptokocker. Reumatisk prolaps är svår att diagnostisera, eftersom det inte finns några speciella laboratorietester.

För att identifiera problemet använder läkare en lista med symptom, analyserar patienters klagomål och tar hänsyn till de kliniska manifestationerna av sjukdomen.

När mitral och aorta ventiler skadas behandlas patienter på sjukhuset med antibiotika och antiinflammatoriska läkemedel.

Hur är ventilens fel

Brott mot ventilerna vid inledningsskedet påverkar inte kroppens funktion, och patienter klagar inte på dålig hälsa. Scenen kallas kompensatorisk Därefter börjar svåra symtom uppträda som leder till dödsfall vid dekompensationstiden.

Vid ett måttligt stadium av en person börjar konstant trötthet, andfåddhet och lungsvullnad hemoptys. Med ökningen i atriumet till vänster, komprimeras nerverna i struphuvudet, rösten blir hes.

Insufficiens av aortaventilen manifesterar sig som frekvent hjärtfrekvens, bröstsmärta, andfåddhet med måttlig fysisk ansträngning.

Svårt aorta misslyckande kan leda till döden, på grund av en kraftig minskning av tryck och lungödem. Patienter kräver omedelbar kirurgisk ingrepp.

Diagnos av ventilfel

Det första steget att diagnostisera problemet är att lyssna på hjärtslagsslaget och detektera ljud. Auscultation av hjärtat gör att du kan göra en preliminär diagnos, med vilken patienten skickas för vidare undersökning.

EKG, ekokardiogram i hjärtat och lungröntgen - nästa steg i undersökningen, vilket gör det möjligt att avgöra om det finns en ökning av hjärtkamrarna.

Röntgen visar förvrängningen av hjärtformen och dess ökning.

ECHO visar deformationen hos ventilen, oförmågan att helt öppet eller stängt, och även hjälper till att hitta orsaken till ett problem med ventilen, graden av misslyckande och möjlighet till kompensation av kroppen.

Vid nästa diagnosstadium används en kateter för koronografi och ventrikulografi.

Metoder för behandling

Den viktigaste metoden för att lösa problemet idag är proteser. Med en svag eller måttlig grad av fel i ventilen är läkemedelsbehandling inte föreskriven. Hämmare ordineras för en svår sjukdom som inte ger vissa symtom.

Applicera två typer av kirurgi: protesventil och plast. Om ventilens struktur bevaras, är det ingen förändring i vävnaderna och full bevarande av dess rörlighet, genomgår patienterna plastikkirurgi. Modifierade och förtjockade vävnader kräver ett annat tillvägagångssätt - proteser.

Plast har fördelen över protesen - färre postoperativa komplikationer och en lägre risk för infektiös endokardit.

Otillräcklig aorta av mild grad, som har asymptomatisk kurs, kräver ingen behandling, men patienter är begränsade av fysisk aktivitet, tungt arbete är kontraindicerat för dem.

Varje år behöver en kardiolog undersökas. När symptom uppträder, ordineras patienter med läkemedel.

Svagt ventiler kräver konstant konservativ behandling, enligt indikationer kan kirurgisk ingrepp utföras.

Förebyggande, kost och livsstil

Rätt sätt att leva och en speciell diet stöder patienternas hälsa med otillräckliga ventiler på rätt nivå.

Patienter rekommenderas att följa regimen för den dag då arbetet och vilotiden är optimalt matchade. Stöd kroppen i en tonus hjälper till att gå och lätt träna i frisk luft.

Om möjligt undviker stressiga situationer, platser där det saknas syre, tung fysisk arbetskraft

För att bota denna kategori av patienter används en terapeutisk diet nr 10 utvecklad av Pevzner för personer med kardiovaskulära problem i samband med cirkulationssjukdomar.

Dieten hjälper till att lindra svullnad, lindrar andfåddhet, arytmi, svaghet, kronisk trötthet, genom att minska belastningen på njurarna och normalisera matsmältningssystemet.

Pevsners system (tabell №10) förhindrar bildandet av kolesteroltätningar och återställer metabolismen.

De grundläggande reglerna för terapeutisk näring av Dr. Pevsner:

Begränsning av saltintag. Minskar mängden socker och animaliska fetter. Undvik mat med ett överskott av kolesterol. Begränsning av mängden flytande konsumtion. Från kosten utesluter produkter som exciterar nervsystemet, liksom irriterande i magen och negativt påverka lever och njurar. Ät inte stekt, fet och svår för matsmältningsrätter.

Återställande av kardiovaskulärsystemet främjas av produkter berikade med jod, magnesium, kalium, vitaminer.

Alkaliska produkter, såsom stallost, yoghurt, fermenterad bakad mjölk, har en positiv effekt på kroppen.

Kött, fisk och grönsaker är stuvade, kokta eller kokta i en dubbelkedja, salt tillsätts inte under beredningsprocessen. Det rekommenderas att lite irritera den färdiga maten. Bär, grönsaker, frukt bör inte vara kulinariska.

Med stark puffiness är saltet helt undantaget från kosten, högst 1,5 liter per dag tillåts, inklusive soppor.

Ta maten rekommenderad i små portioner, fem gånger om dagen.

Att skapa menyn styrs experterna av patientens kroppsvikt. Med fetma reduceras kaloriinnehållet i disken genom att minska delar, vilket minskar socker och mjölprodukter.

För att minska känslan av hunger äter patienter med övervikt sex gånger om dagen i små portioner. Rätter är förberedda huvudsakligen på vatten eller ånga.

torkat bröd; kex; magert kött kokt fisk, låg fetthalt; mejeriprodukter och mjölkprodukter; ett kokt ägg om dagen färska och kokta grönsaker; färska frukter, örter, bär; grönsaks soppor; geléer, komposit, juice; honung; en drink av cikoria.

Fullt kokta muffins, pannkakor, konserver.

Hjärtventilen stänger inte till slutet

Hjärtventilen stänger inte till slutet? Det finns flera anledningar till varför hjärtventilen inte stänger till slutet. Att bestämma orsaken hjälper ofta att identifiera och förskriva den mest effektiva behandlingen.

Hjärtat är ett ihåligt muskulärt organ som ger syrebildning av organ och vävnader på grund av blodcirkulationen i hela kroppen. Den har fyra kamrar: två atria och två ventriklar. Separera atrioventrikulära ventiler och atrioventrikulära ventiler: mitral till vänster och tricuspid till höger.

Fartyg som avviker från hjärtat separeras också av ventiler: aorta och lungventil. Öppnar i en riktning, reglerar hjärtventiler blodflödesriktningen, förhindrar blodåtergången. I händelse av en förändring av ventilerna kan de inte öppna eller stänga till slutet.

I det första fallet kommer blod i otillräckliga mängder, i det andra - en del av blodet, när den kontraheras, faller inte in i kärlkärlen, men tillbaka till atrierna eller ventriklerna, som efter ett tag leder till progressivt hjärtsvikt. Hjärtfel kännetecknas av utvecklingen av svaghet i hjärtmuskeln, som i slutändan inte kan klara av sin funktion - anrikning av kroppen med blod.

1 Allmän ide om hjärtinfarkt

Stenos av aortaklaven

Fel i hjärtklaffarna kallas medfödda eller förvärvade defekter i ventilapparaten, vilket leder till dysfunktion. Mycket oftare finns det förvärvade defekter, dessutom påverkas den vänstra halvan av hjärtat, därför är sådana defekter som stenos av tricuspidventilen ganska sällsynta. Ändringar i ventilens struktur eller de underliggande strukturerna som reglerar deras arbete medför hemodynamiska störningar.

Förvärvade hjärtklaffdefekter predisponerar utvecklingen av sjukdomen - infektiv endokardit, arytmier och ledningssjukdomar och slutligen hjärtsvikt. Fel i hjärtklaffapparaten kan delas in i två grupper: brist och stenos.

Ventilens otillräcklighet är ett tillstånd där ventilerna inte ligger nära varandra när de är stängda, vilket leder till ett blodflöde i motsatt riktning.

Stenos är ett tillstånd där inskärningen av öppningen som blockeras av ventilen observeras, vilket medför en minskning av den inkommande volymen av blod.

Fall där insufficiens och stenos påverkar en ventil kallas vanligtvis utveckling av en kombinerad defekt. När två eller flera ventiler är inblandade kombineras den.

2 Orsaker till Valvular Deficiency

Mitral ventil prolapse

En av orsakerna till valvulär insufficiens är närvaron av en medfödd defekt, till exempel prolaps eller splittring av ventilen. Reumatism, systemisk skleros, aortoarterit, systemisk lupus erythematosus och andra inflammatoriska sjukdomar i bindväv kan provocera utvecklingen av valvulära defekter. Orsaken kan vara bakteriella eller virala sjukdomar, särskilt infektiös endokardit och myokardit.

Att orsaka ett ventilfel kan leda till skada, vilket leder till att klaffen slår ut eller sönder eller skadar musklerna och ackord som styr öppningarna och stängningen av ventilerna. Bly till utvecklingen av aortaventilinsufficiens kan vara arteriell hypertension på grund av utvidgningen av aortas rot.

3 Reumatism, som en orsak till utveckling av förvärvade hjärtinfarkter

Mitralventil för reumatism

Ofta är grunden för utvecklingen av förvärvad hjärtfluktsjukdom reumatism. Utvecklingen av reumatism sker mot bakgrund av kronisk inflammatorisk sjukdom i nasofarynxen. Denna sjukdom orsakas av grupp A beta-hemolytisk streptokocker och påverkar hjärtat, lederna, huden och andra organ. De mest mottagliga för denna sjukdom är barn och ungdomar.

Ett av problemen med reumatism är komplexiteten hos diagnosen, eftersom det inte finns några specifika laboratorietester patognomoniska för akut reumatisk feber eller dess återfall. Därför är läkaren beroende av vissa kriterier och tecken som föregår streptokockinfektion inom en och en halv månad vid diagnostisering av reumatism.

Rheumatism påverkar oftast aorta- och mitralventilerna. Patienter med reumatism är inlagda på ett sjukhus och de genomgår antibakteriell och antiinflammatorisk behandling. Den senare bestäms i enlighet med patientens individuella egenskaper. Efter behandlingen utförs förebyggande av återkommande reumatism.

4 klinik för valvulär misslyckande

Snabb trötthet och andfåddhet

Vid de första skeden av sjukdomen får patienterna inte göra några klagomål. Denna period kallas ersättningsskedet. I framtiden beror patienternas klagomål på svårighetsgraden av sjukdomen och huruvida den ventrikulära hjärtsjukan eller kombinationen är isolerad. När det uppstår klagomål börjar processen med dekompensering av processen, vilken i tid kan leda till hjärtsvikt.

Med måttlig mitral insufficiens är patienten orolig för trötthet och andfåddhet. I mer allvarliga fall kan en måttlig hemoptys på grund av lungödem förekomma. På grund av den progressiva utvidgningen av vänstra atriumet komprimeras nerven som innervatar struphuvudet, vilket kliniskt manifesteras av röstens heshet.

Om aortaklaffen är brist, är de första symptomen andfåddhet, hjärtklappning och bröstsmärta. Arteriell hypotoni och lungödem kan uppträda vid svår aortafel. Om det inte finns någon tidig kirurgisk ingrepp är det hög risk för dödsfall.

5 Diagnos av förvärvad ventrikelinsufficiens

 1. Den första etappen av diagnostisk sökandet efter misstänkt förekomst av förvärvad hjärtsjukdom läkare orter till fysisk diagnos, som är den första undersökning av patienten och hjärtauskultation. Auscultatory lyssna på förändrade hjärnljud och ljud.
 2. De andra diagnostiska steget - forskningsmetoder, inklusive elektrokardiografi (EKG), röntgen av bröstkorgen och ekokardiografi (ekokardiografisk). EKG visualiserar tecken på en ökning i hjärtat vänstra kamrar. Röntgenbilden gör att du kan se förändringar i hjärtans storlek och form samt patologiska processer i lungorna. Med hjälp av ekokardiografi kan ses en minskning av storleken på hålen och ändra klaffbladen, som ekokardiografi för att fastställa orsaken till felet, dess omfattning, förekomsten av komplikationer och kompensationskapaciteten hos organismen.

Ekkokardiografi är den bästa metoden för primärdiagnos och dynamisk övervakning av patientens tillstånd.

 • Den tredje fasen av diagnostik är invasiva metoder för forskning, nämligen hjärtkateterisering med efterföljande ventrikulografi och koronografi.
 • 6 Differentierad metod vid behandling av mitralventilinsufficiens

  Mitralventilproteser

  I avsaknad av symptom och uppvisar en lätt eller måttlig grad av mitral insufficiens, är läkemedel inte föreskrivna. Läkemedelsstöd för ACE-hämmare ordineras för diagnos av mitralinsufficiens i svår grad med asymptomatisk kurs. Förekomsten av symtom, även med måttlig mitralinsufficiens, är en indikation på kirurgisk ingrepp.

  Vid mitralventilinsufficiens finns det två typer av kirurgiska ingrepp, nämligen ventilplast och dess proteser. Om ventilen inte utsattes för förkalkning och förblev rörlig, är valfri operation dess plast. Med en tillräckligt uttalad ventilförtjockning är det föredraget för proteser.

  Fördelen med ventilplasten före protesen är att i denna operation är det totala antalet komplikationer lägre. Med mitralventilens plasticitet är risken att utveckla en sådan sjukdom som infektiv endokardit lägre.

  7 Ett differentierat tillvägagångssätt vid behandling av aortaklaffinsufficiens

  Prostetisk aortaklapp genom snitt i aortaväggen

  Den diagnostiserade asymptomatiska aortainsufficiensen av en enkel grad kräver inte specialiserad behandling, men begränsning av fysisk aktivitet och årligt besök hos kardiologen rekommenderas starkt. Indikationer för utnämning av konservativ terapi är aortinsufficiens i måttlig grad i avsaknad av symtom, i händelse av att besöka en kardiolog är inte mindre än en gång var sjätte månad.

  Vid otillräcklig aortaklaffen och frånvaro av allvarliga sjukdomssymptom tilldelas en permanent medicinsk behandling, undersökning kardiolog varje halvår, genomför ekokardiografi en eller två gånger per år. Indikationer för kirurgisk behandling av en allvarlig grad av aortainsufficiens i närvaro av kliniken och utvecklingen av vänster kammar hjärtsvikt.

  Och till slut är det viktigt att komma ihåg att framgången med återhämtning ofta beror på ditt emotionella tillstånd.

  Konsekvenser och behandling av aortaklaffinsufficiens

  Aortinsufficiens är ett tillstånd där aortaklappen inte stängs helt. I normalt tillstånd fungerar ventilen som en grind, det vill säga i en riktning. När det öppnas, kommer blodet från vänster ventrikel, som är den främsta pumpkärlkammaren, till aortan, vilket är en stor artär som sträcker sig från hjärtat. Därifrån strömmar blod som innehåller syrgas längs de förgrenande artärerna i hela kroppen.

  Således finns det en påfyllning av kroppen. Mellan hjärtens sammandragningar är som om i vila, vid denna tidpunkt är aortaklappen i ett slutet tillstånd, vilket hindrar blodet från att återvända till hjärtat.

  I det tillstånd vi diskuterar kan ventilen inte vara helt stängd, för vilken en liten mängd blod under nästa hjärtslag kommer tillbaka, det vill säga till vänster ventrikel. Denna process har sitt namn - regurgitation. Hela denna situation leder till att människokroppen inte levereras med den nödvändiga blodmängden, för vilken hjärtat arbetar i en förstärkt läge för att kompensera för denna brist.

  Innan vi får reda på orsakerna till ett sådant fel, skiljer vi tre grader av sjukdomen:

  1. Den första graden anses obetydlig, eftersom insufficiensen är mindre än fem millimeter från ventilklaffarna.
  2. Den andra graden anses vara genomsnittlig, insufficiensen är från fem till tio millimeter.
  3. Den tredje graden anses vara uttalad, med en brist på mer än tio millimeter.

  skäl

  Aortinsufficiens är en polyetnisk defekt som kan utvecklas på grund av förvärvade eller medfödda faktorer. Medfödd insufficiens utvecklas när istället för en tricuspidventil finns en ventil med en, två eller fyra ventiler. En sådan defekt kan förklaras av ärftliga sjukdomar som påverkar bindväven:

  • Marfan syndrom;
  • aortoannulär ektasi
  • Ehlers-Danlos syndrom;
  • Erdheims sjukdom;
  • medfödd osteoporos och så vidare.

  Huvudskälet till den förvärvade bristen är reumatism, vilket är upp till 80 procent av alla fall. Reumatisk orsakar aortaklaffen broschyrer som krymper, deformeras och bli tjockare, på grund av vilka under diastole inte kan hända full stängning. Reumatisk etiologi är ofta grunden till en kombination av mitral missbildning med aortaklaffinsufficiens. När infektiös endokardit observerade erosion, deformation eller perforering av flikarna, vilket resulterar i en defekt av aortaklaffen. I allmänhet kan du identifiera följande skäl för den förvärvade naturen:

  • ateroskleros;
  • septisk endokardit
  • reumatoid artrit
  • syfilis;
  • Takayasus sjukdom;
  • systemisk lupus erythematosus och så vidare.

  Aortainsufficiens kan utvecklas på grund av expansionen av den arteriella lumen med dissekerande aortaaneurysm, hypertoni, ankyloserande spondylit och andra patologier.

  symptom

  Symtom på aortinsufficiens beror till stor del på felets storlek. Om det är litet finns det inga speciella förändringar i hemodynamik, såväl som kliniska manifestationer. Om lesionen är stor kommer de kliniska symptomen att vara tydliga, vilket hjälper till att göra en noggrann diagnos tidigare. Sådana symtom är:

  • andfåddhet som härrör från fysisk stress
  • hjärtklappning;
  • snabb utmattning
  • hjärtsmärta
  • svaghet.
  Förekomsten av dyspné med fysisk ansträngning är ett av symtomen

  Insufficiens kan utvecklas hos barn. Samtidigt kommer de att utvecklas enligt deras ålder. Bland tecknen noteras hudens pallor, vilket orsakas av småkärlens spasm. Det finns också ett hjärthump, en pulsering av livmoderhalsen och en kapillärpuls. Men barn kommer inte att vara närvarande med sådana symptom som studsar ett ben som läggs på benet i sittande läge och skakar på huvudet, även om dessa tecken kan förekomma hos vuxna. I sällsynta fall kan barn uppleva pulsationer av inre organ, såsom milt, lever, tonsiller, tunga och elever.

  Aortinsufficiens har två former, och varje har sina egna kliniska manifestationer:

  • akut insufficiens
  • kronisk insufficiens.

  Låt oss först titta på tecknen på akut insufficiens. På grund av det faktum att den vänstra kammaren är begränsad i sin förmåga att uthärda aorta akut uttryckt regurgitation, patienter lider ofta av symptom på kardiovaskulär akut kollaps, vilket manifesteras av svaghet, hypotension, och svår andnöd, vilka orsakas av det faktum att de vänstra förmakstrycket ökar och minskar chockvolymen. Patienten har ett allvarligt tillstånd som åtföljs av takykardi, cyanos och ibland lungödem och trängsel. Vanligen har perifera tecken inte uttryck, eller de når inte den kroniska graden av sjukdomen.

  Svaghet och hypotoni kan också prata om sjukdomen

  I kronisk form kan klagomål vara frånvarande i många år, eller de kan uttryckas i snabb trötthet och hjärtklappning, vilket är särskilt tydligt i liggande ställning på vänster sida. Senare börjar hjärtsvikt att utvecklas med stasis först genom en liten cirkel av blodcirkulation och sedan längs en stor cirkel. Dyspnéen hos en växande karaktär börjar manifestera sig under det fysiska planetets stress. Även svullna ben, och levern är förstorad. Det kan vara angina pectoris. Huden har en blek nyans, karoten arterier pulserar våldsamt. Pulsen är snabb och hög. Puls- och systoliskt tryck ökas, och det diastoliska trycket reduceras kraftigt, gränsen kan nå noll.

  diagnostik

  Det första som händer under diagnosen är undersökning av patienten. Läkaren uppmärksammar yttre manifestationer av symtom, som att skaka på huvudet, eftersom detta symptom hjälper till att bestämma sjukdomsformen. Lyssna på patienten är mycket viktigt. Två toner hörs. 1 ton lång, försvagad med hälld diastoliskt brus, som börjar omedelbart efter 2 toner. Om en person lyfter fram kroppen kommer bruset att höras bättre. Epicentret är på vänster kant av båren, och det kan ges till toppen.

  Ibland auskulteras över toppen av en mjuk, svag, kort presystolic Flint buller som är mest sannolikt på grund av vissa förträngning av vänster atrioventrikulär öppningen. När utnyttjas de stora artärerna av lemmar, finns det dubbla bullret Duroziez och dual tone Traube, på grund av den växelström vågen av blod i kärlen och vändningar, som produceras vid stället för kompression.

  Det finns flera metoder för instrumentell diagnos som hjälper till att diagnostisera aortinsufficiens.

  1. EKG. Denna metod gör det möjligt att avslöja tecken på hypertrofi hos vänster ventrikel.
  2. Phonocardiography. Tack vare henne kan du identifiera patologiska ljud i hjärtat.
  3. Ekokardiografi. Denna metod hjälper till att se symptomen på aortaklafffel, det vill säga ventilens funktionsfel, dess anatomiska defekt och en ökning i vänster ventrikel.
  4. Bröst röntgen. Det visar expansionen av vänster ventrikel och visar att blodet var stillastående i lungorna.
  5. Probing hjärtan i hjärtat. Med denna metod kan du bestämma mängden hjärtutgång och andra parametrar som behövs för att göra en diagnos.

  behandling

  Aortinsufficiens behandlas beroende på form och grad. När kronisk form vanligtvis föreskrivs vasodilatorer, såsom hydralazin, kalciumantagonister och ACE-hämmare. Behandlingen syftar till att sakta ner aktiviteten i vänster ventrikulär dysfunktion. Vasodilatorer måste ordineras till patienter med insufficiens, vilket är kontraindicerat kirurgi. De kan också användas i fall där aortinsufficiens passerar utan symptom, men i allvarliga fall, i följande fall:

  • arteriell hypertoni;
  • börjar dilatation av vänster ventrikel;
  • normal systolisk funktion hos vänster ventrikel;
  Nifediprin avser kalciumantagonister

  Om fallet inte är svårt och den systoliska funktionen är i normalt tillstånd, behöver du inte ta vasodilatorn. I närvaro av symtom kan vasodilatatorer användas, men det kan hända att kirurgisk behandling är det bästa alternativet. Efter proteser används vasodilatorer när systolisk dysfunktion upprätthålls. Det finns inga specifika uppgifter om vilket läkemedel som ska användas bäst. Till exempel finns ett läkemedel såsom hydralazin. Det är en åsikt att det positivt påverkar systolisk funktion och minskar volymen av vänster ventrikel. Om du tar ett läkemedel, nifedipin, är det möjligt att minska volymen av vänster kammares ejektionsfraktion och ökade i de patienter där sjukdomen har inga symptom. Det noteras att hämmare gynnar när de sänker blodtrycket.

  Om det finns en expansion av roden av aortan på grund av någon patologi, är användningen av beta-adrenoblocker indikerad. Sådan behandling hjälper till att sakta ner rotans expansion. Om aortinsufficiens har en svår grad och rotdiametern är fem centimeter rekommenderas att aortaklaff och rotprotes utförs. Om det finns Marfan syndrom, så är indikationen för operationen också den mindre diametern på roten.

  Steg av utbyte av aortaklaff

  I akut form är målet med behandling att stabilisera hemodynamiken före operationen. Om det finns kardiogen chock, använd sedan igen vasodilatorer. I mycket allvarliga fall är infusion av inotropa medel nödvändigt. Om sjukdomen orsakas av exfoliering av aneurysm, försiktigt kan du använda beta-blockerare. De förhindrar ökningen av artärtrycket i systol. de också minska hjärtfrekvens, förlänga denna diastole, så att aorta uppstötningar ökar och hypotension förvärras.

  Bland endovaskulära metoder fördelas intraaortisk ballong-motpulsering. Det är kontraindicerat vid allvarlig och måttlig brist och med segregerad aneurysm. Aorta ventiler protes ordineras vanligtvis när det finns klagomål och mild eller mild ventrikel dysfunktion.

  Om sjukdomen är asymptomatisk är operationen en omtvistad fråga. Man bör komma ihåg att måttlig och mild systolisk dysfunktion därefter åtföljs av hjärtsvikt, så det rekommenderas att genomföra en planerad operation. Det händer att de gör en aortaventilplast. Detta görs om aortainsufficiensen har uppstått på grund av förlängningen av tricuspid eller bicuspidventilen.

  effekter

  I början kommer vi att överväga komplikationer som kan uppstå som ett resultat av utvecklingen av aortainsufficiens eller dess behandling var ineffektiv.

  1. Ett farligt hot är akut hjärtinfarkt på grund av det faktum att blodflödet i sina egna hjärtatärer störs. Infarkt är bara resultatet av att stoppa blodflödet till hjärtmuskeln.
  2. Mitralventilinsufficiens kan utvecklas, vilken ligger mellan vänster ventrikel och vänstra atrium. Detta beror på det faktum att vänster ventrikelns förmåga till sammandragningar minskar med förlängt misslyckande av aortaklaven.
  3. Sekundär infektiv endokardit kan förekomma. Minns att denna sjukdom kännetecknas av en inflammatorisk process i det inre hjärtmembranet, på grund av vilket hjärtventilen skadas hos en patient med hjärtsjukdom.
  4. Atrial fibrillering eller annan oregelbunden hjärtrytm kan utvecklas. Arrhythmi av den ciliära formen av denna komplikationsgrupp är den vanligaste. Det kännetecknas av det faktum att vissa delar av atriella muskler samverkar med stor frekvens oberoende av varandra. I allmänhet uppträder alla rytmiska störningar på grund av brott mot rörelsen hos den elektriska pulsen.

  Prognosen för aortaventilinsufficiens beror till stor del på sjukdomsfasen och hur svårt det är.

  1. Den mest fördelaktiga prognosen kan göras om ventilen är otillräcklig, vilken har utvecklats på grund av ateroskleros eller reumatism.
  2. En inte särskilt fördelaktig sjukdomsförlopp förväntas hos de patienter i vilka aortisk insufficiens har utvecklats på grund av syfilis eller infektiv endokardit.
  3. Patienten med måttlig ventilfel i flera år känns väl och behåller en kapacitet i flera år.
  4. Snabb utveckling av hjärtsvikt uppstår med allvarlig brist.

  Om en operation har utförts kan specifika komplikationer också inträffa.

  1. Infektiv endokardit.
  2. Protesens trombos, det vill säga bildandet av blodproppar i protesområdet, vilket stör normal blodflöde.
  3. Tromboembolism av artärer av inre organ. En trombus bildas i det område där operationen utfördes. Det är mycket farligt att utveckla ischemisk stroke och mesenterisk trombos.
  4. Kalkning av en biologisk protes.
  5. Destruktion av den biologiska protesen.

  förebyggande

  Förebyggande kan vara primär och följaktligen sekundär. Primärt förebyggande arbete omfattar följande åtgärder:

  • tidig effektiv behandling av ventilapparat sjukdomar;
  • förebyggande av hjärtsjukdomar;
  • härdning av kroppen, vilket är önskvärt att börja med i barndomen.
  • snabb behandling av foci av kronisk infektion i karies och kronisk tonsillit.

  Sekundär förebyggande består i att förhindra progression av lesioner av ventilapparaten. Konservativ behandling innefattar användningen av sådana droger som diuretika, nitrater, kalciumantagonister och så vidare.

  För att undvika allvarliga konsekvenser, vilket medför misslyckandet av aortaklappen, är det nödvändigt att regelbundet kontrollera hjärtat och följa de tillhörande läkarnas rekommendationer. En hälsosam livsstil och rätt näring kommer också att bidra till att upprätthålla vår livsmotors tillstånd på en acceptabel nivå.