Huvud / Emboli

Kolit på vänster sida av hjärtat och vad ska man göra?

Vad kan en person tänka just nu när han har ett hjärta? Det är uppenbart att goda tankar bara inte närvara. Tro inte att orsaken till detta är den enda hjärt-kärlsjukdom, naturligtvis, de är i första hand de påstådda skäl, men det finns även andra sjukdomar, ett symptom som är en stickande i hjärtmuskeln. Till exempel problem i mag-tarmkanalen, andningsbesvär, neuralgisk sjukdom och andra.

Några anledningar anses vara ganska ofarliga, medan andra kräver omedelbar medicinsk intervention. Frågan uppstår: Vad kan man göra i sådana situationer, vad kan man säga?

Vad händer i kroppen?

Om stickningen i hjärtat inte beror på hjärtsjukdomar kan följande organ störas:

 • Andningsorganen.
 • Magtarmkanalen.
 • Nervändningar som ligger i ryggraden i ryggraden.
 • Membran, som delar bröstkorg och kavitet i bukhinnan.

Om kolit hjärta, avslöjar orsaken till detta faktum, läkaren måste ta reda på vilken tid det finns smärta, vilka händelser föregick detta tillstånd, vad är frekvensen och varaktigheten av smärta som strålar in i hjärtat, höger eller längst till vänster alla kände stickningar.

Du kan själv fatta preliminära slutsatser om du vet vilka symtom som åtföljs, denna eller den här sjukdomen:

 • Smärtan är skarp och sårande - den åtföljer störningen av blodkärlen.
 • Kolit i hjärtat av inandning och utandning - detta händer med kraftig fysisk ansträngning, med intensiv spänning eller nervöst överstrålning. I detta fall, speciellt med djupt andetag, sker akut smärta.
 • Smärtan blir starkare, om du böjer över eller förändrar kroppens position - ett liknande tillstånd ses vid bröstoksteokondros.
 • Om stickningen uppträder plötsligt och börjar ge i vänster arm, medan det är svårt att utföra normala rörelser - en karakteristisk smärta för interostal neuralgi.
 • Sömnadssmärta är akut, medan hjärtrytmen är störd - Växtvascular dystoni diagnostiseras ofta senare.
 • I hjärtat av kolit i en kort stund, men akut, med hosta, andningssvårigheter - dessa tillstånd är associerade med respiratoriska patologier

Om dessa smärtor upprepas regelbundet är det värt att söka hjälp från en läkare för att genomgå en lämplig undersökning och påbörja behandling i tid. Om du börjar ta hjärtmedicin på egen hand för att lindra smärta utan att veta orsaken till sjukdomen kommer det att bli extremt svårt att diagnostisera sjukdomen och läkaren kommer inte att kunna ge den nödvändiga hjälpen.

Problem med hjärt-kärlsystemet

Varför värker mitt hjärta? Om orsakerna är direkt relaterade till denna kropp, kan de manifestera sig i vissa sjukdomar.

Hjärtskador oftare åtföljs av att sätta smärta i detta organ. Till exempel om smärtan ger till axeln, hals och haka från vänster sida (höger kan sällan blir sjuka) kan det vara misstänkt hjärtinfarkt. Dessutom kommer en person att ha yrsel, illamående, ibland kräkningar och besvär.

Med hjärtinfarkt kommer smärtan att förlängas om patienten upplever samma symtom, men de är i genomsnitt 15 minuter, då har han troligtvis en attack av angina pectoris. Med angina pectoris uppträder hjärtat på samma gång, förutom att hjärtat prickar direkt efter fysisk stress, spänning, stressiga situationer.

En annan sjukdom där hjärtat kan prickas är perikardit. Det kännetecknas av följande symtom:

 • Smärtan av en växande karaktär, inom några timmar med svaga känslor, intensifierar sig till en sömnad.
 • Smärtan blir starkare när man sväljer, förändrar kroppens position och motoriska åtgärder.
 • Det är svettning och kräkningar.
 • Smärtan blir mindre märkbar om du ligger på din högra sida och trycker på benen mot bröstet.

Du kan också göra en preliminär slutsats om din sjukdom på grund av smärta:

 • Varaktigheten av sömningen varar mer än 15 minuter.
 • Smärta, som regel, brinner, syr, klämmer och pressar, skapar en känsla av stickande nålar.
 • Ökar smärta med fysisk och känslomässig stress.
 • Bestrålar ofta i vänster scapula, övre extremitet, käke och nacke (sällan fixad till höger).
 • Ständigt närvarande.
 • Hjärta prickar, eller smärta har ett skjutspel.
 • Hjärtat kan sticka med en skarp rörelse, med hosta eller med djupt andetag.
 • Smärta sträcker sig som regel inte till andra organ.
 • Ibland känns nummenhet i extremiteterna.

Tippning i hjärtat som ett tecken på ischemi

Trots det faktum att orsakerna till detta tillstånd varierar, kan ofta stickningar i hjärtat indikera en sjukdom som ischemi. Vid kranskärlssjukdom påverkas kransartärerna av aterosklerotiska plack och kärlkramper uppträder. Detta påverkar det faktum att myokardiet får otillräckligt blod, eftersom hjärtat lider av brist på syre.

Det är känt att syre deltar i klyvning av näringsämnen i kroppen och genererar energi. I sin frånvaro söker myokardiet sätt att extrahera energi på andra sätt utan att använda syre. Som ett resultat bidrar sådana metaboliska processer till utvecklingen av giftiga ämnen, vilket i sin tur irriterar nervändarna. Den person som vid denna tid upplever smärtor i hjärtat.

Med IHD uppstår sömnadssmärtor i följande fall:

 • Med fysisk stress.
 • Under stressiga situationer.
 • När övermålning.
 • Under hypotermi.

Vid denna tidpunkt behöver hjärtat ett stort syreutbud.

Stygn smärta ger till vänster arm, antingen till scapula eller till underkäften, ibland blir vänstermen dum. Mitt hjärta värker och det är svårt att andas. Med kranskärlssjukdom stoppas smärta av nitroglycerin.

Ett ytterligare symptom på denna sjukdom, förutom att kolit i hjärtat, det finns rytmiska sammandragningar av det. I detta fall sammanfaller hjärtattacker inte med hjärtslag.

Hur bli av med smärtan i början av ångest?

Vad händer om jag har stygn i mitt hjärta? Om du redan är medveten om din sjukdom och du vet att orsaken till smärta ligger i hjärtatsjukan, så har doktorn läst en konversation med dig och berättat vad du ska göra under hjärtat av den prickande naturen. Ta nödvändig medicin och utför de nödvändiga förfarandena för att lindra tillståndet. Om innan hjärtat inte prickade, så visst bör du bara vila och dricka ett av följande läkemedel: Valocardin, Corvalol, Valoserdin.

I sådana situationer är det också nödvändigt att säkerställa tillförsel av frisk luft. Om en person är registrerad hos en kardiolog, då i ögonblicket av smärta, bör man inte vänta på att förbättra tillståndet, är det bättre att omedelbart ringa en ambulans. Medan du väntar på läkare, be hushållet att förbereda dig ett handfat med varmt vatten för att göra ett fotbad och ta Valocardina piller.

Hjälp under periodisk stickning

Om en stickning i hjärtområdet inte sker ofta, utför du först en oberoende diagnos genom att känna områdena i hjärtmuskeln. Om du har hittat en plats för smärtlokalisering, bör du vara säker på att detta tillstånd inte är förknippat med hjärt-kärlsjukdomar, orsaken ligger i den andra.

Försök i detta fall att slappna av och göra en tonic massage hemma. Om nödvändigt, drick medicinen om du har ordinerat det av en läkare.

Alla dessa åtgärder kan inte vara inriktade på att diagnostisera sjukdomen, de är nödvändiga så att du kan beskriva för din läkare dina känslor med störande smärta i hjärtat.

Baserat på detta kommer läkaren att utse de nödvändiga forskningsmetoderna. De inkluderar följande procedurer:

 • Ekokardiografi. Metoden kommer att avslöja det övergripande arbetet med hjärtklaffarna och musklerna.
 • Elektrokardiogram (EKG). Det är gjort flera gånger - i vila, efter fysisk aktivitet och hela dagen.
 • Ultraljud kan bestämma hastigheten av blodflödet i hjärtat.
 • Koronarangiografi. Metoden avslöjar koronarartärernas tillstånd.
 • Ett fonokardiogram bestämmer närvaron av ljud i hjärtmuskeln.

Hjälp med smärta

Särskilt farlig smärta som uppstår under angina eller hjärtinfarkt. De kännetecknas av följande tillstånd:

 • Smärta utstrålar till vänster, där axelbladet, armen och käften.
 • Det är andfåddhet, andning är svårt.
 • Illamående utvecklas.
 • Ibland gör ont mitt huvud.

Om det finns allvarliga smärtor i hjärtat med medicinsk hjälp, tveka inte, det är angeläget att ringa ett ambulanslag. För att avlägsna smärtan är det acceptabelt att ta Validol eller Nitroglycerin.

Om smärtan har uppstått om en annan sjukdom, inte relaterad till hjärtat, då är det en förvärring. Sådan smärta kräver inte akutåtgärder, det är bara nödvändigt att genomgå en behandlingskurs som läkaren kommer att utse. Om hjärtat är kolit vid inandning, kanske du är i känslomässig stress, i det här fallet är det bäst att lugna sig och vila.

Kolet i hjärtat: orsaker, samband med patologi, hur man eliminerar stickningar, möjlig behandling, när det är farligt

Känslan att hjärtat är knäppt, åtminstone en gång i livet för var och en av oss. Detta symptom kan ganska skrämma och kraft omedelbart rusa till läkare, men det mesta går snabbt och självständigt och att uppleva det själv försöka hitta orsaken stickningar i hjärtat.

Klagomål om stickning i hjärtat kan inte bara äldre med ett antal sjukdomar i både hjärtat och andra organ. Ofta oroar symtomet unga människor och kvinnor, och hanen, tonåringarna och även barnen. Förstå sitt ursprung bara på grundval av beskrivningen av känslor är inte lätt, för i detalj och så exakt som möjligt att berätta hur det gör ont eller stryk inte varje patient kan.

Samtidigt kan en detaljerad utredning ge doktorn till orsaken till klagomålen, och den enklaste undersökningen är att bekräfta det. I vissa fall krävs ytterligare test för att fastställa en noggrann diagnos, men om en expert utser dem är panik inte värt det ändå. Inte alltid en fördjupad undersökning betyder förekomsten av allvarlig patologi.

I ett antal fall är stickning i hjärtat inte relaterat till aktiviteten hos hans muskel, nivån på blodtillförseln, förekomst eller frånvaro av inflammation och andra patologiska förändringar. Symtomen kan vara funktionell i naturen, ha en psykogen mekanism, uppstå med andra organers patologi.

Äldre patienter när en stickande känsla eller smärta i hjärtat klamra Validol eller nitroglycerin, ungdomar aldrig konfronteras med liknande symptom försvinner, vet inte vart de ska gå och vad man ska göra. I alla fall av oförklarlig smärta eller stickningar i hjärtat är det först och främst värt att besöka en läkare. Du kan börja med en terapeut som skickar till EKG, om det behövs - till kardiologen.

Det är tydligt att kortsiktiga stickningar, som varar ett par sekunder, och passerar på egen hand - är inte en anledning till panik, men om obehag kvarstår, stickande fördröjs några minuter eller mer, och de vanliga mediciner som Validol, korvalola eller nitroglycerin ge någon effekt, bör du kontakta din läkare.

Hur kan hjärtat värka?

Hjälp för att förstå orsakerna till smärta och periodisk stickning i hjärtat krävde en grundlig förfrågan, under vilken patienten kommer att specificera lokalisering, varaktighet och natur hos sina känslor. Som övning visar att det är inte lätt att beskriva smärta i detalj och noggrannhet, och att klara det är det lämpligt att veta vilka känslor som finns i hjärtat och vad bör uppmärksammas när de uppstår.

Stickning i hjärtat kan säkert tillskrivas en typ av smärta som är akut och kortvarig eller kronisk, långvarig, dra karaktär. När hjärtat prickas kan patienten också känna brist på luft, en rush av kall svettning, plötslig huvudvärk eller yrsel och en mängd andra symtom som också är tillrådligt att klargöra för läkaren.

Det är accepterat att skilja flera typer av smärta i hjärtat:

 • Anginös - förekommer oftare i myokardium och hjärtkärlens patologi, det ökar med belastningar, upplevelser, pressar i naturen, det stoppas vanligtvis av nitroglycerin (angina pectoris);
 • Infarkt - vass, knivliknande, stickande, svidande, nästan alltid - mycket intensiv, tillsammans med en kallsvett, rädsla för döden, andningsbesvär, svullnad av hals vener och andra symptom i samband med nekrotiska processer i hjärtmuskeln (hjärtattack);
 • Cardialgia - är associerad med både hjärt- och icke-hjärtpatologi, är oftast en sömnad och kortsiktig natur, som kan intensifieras med inspiration och kroppsrörelser.

Denna klassificering är i stor utsträckning betingad, eftersom smärta och stickningar är mycket subjektiva känslor, och varje patient bedömer deras intensitet på egen väg. I naturen kan smärtan piercera, pressa, bränna, och i vissa fall kombineras dessa tecken, och det är extremt svårt för patienten att lokalisera och karakterisera sina känslor.

Om tunikahjärta eller det är smärta, bör du vara uppmärksam på några av villkoren för deras förekomst:

 1. Anslutning med andning, bröstets rörelser;
 2. Förändring i känslor av känslor när man känner bröstet, interkostalt;
 3. Avkoppling av stickningar vid medicinering eller brist på effekt från dem
 4. Varaktighet av negativa känslor, intensitet, spridning till armen, scapula, epigastrium, etc.

Hjärtorsaker till stickningar

Orsakerna till att sitta i hjärtat är extremt olika och kan ligga både inom kardiovaskulärsystemet och utanför det. Inte alltid hålla sig till hjärtat om den innehåller strukturella skador i vissa fall behöver hjärtat och andra organ inte förändras, och i första hand som en etiologisk faktor som talar för neurotiska störningar, autonom dysfunktion, intensiv tillväxt.

De vanligaste störningar i hjärtat, provokande stabbande smärta är:

 • Inflammatoriska processer i hjärtmuskeln eller perikardiet (speciellt stark sömnadssmärta uppstår med fibrinös perikardit);
 • Hjärtrytmstörningar - även banala extrasystoler, som inte alltid fungerar som ett tecken på problem, kan orsaka tinning i hjärtat.
 • Koronar hjärtsjukdom - från angina pectoris till myokardiums nekros, när hjärtat piercerar med sådan intensitet att patienten inte kan tolerera den;
 • Dystrofa förändringar i hjärtat, kardiomyopati;
 • Fel i hjärtklaffarna.

Om hjärt stick på grund av ovanstående skäl, bland symptom kan också vara ångest, svettningar, rodnad, eller, omvänt, cyanos i huden, tryckstötar, svimning, kräkningar, ökad hjärtfrekvens och bromsa eller t. D.

Människor som har ont i hjärtat som orsakas av kronisk hjärtpatologi upplever svårt trötthet, svaghet vid fysisk aktivitet och i försummade fall - i vila. Ofta finns hosta, andfåddhet, svullnad i extremiteterna, vilket indikerar ett ökande hjärtsvikt.

Angina - en av de vanligaste manifestationer av myokardischemi, när patienter klagar över pressning, sömnad, nypa smärta i hjärtat, som orsakas av ischemi på grund av åderförkalkning i hjärtats kranskärl. Angina - partiet äldre människor som redan har granskats av kardiolog och för att lindra attack olika angina medel används.

Myokardinfarkt är en akut typ av kranskärlssjukdom, som utvecklas med fullständig obstruktion av artärerna som matar myokardiet. När kardiomyocyter förstörs, inte bara hjärtat i hjärtat, men smärtan är så intensiv att den karakteriseras som dolk, brinnande, outhärdlig. Sömnadssmärta med hjärtinfarkt åtföljs av en känsla av rädsla för död, panik, psykomotorisk agitation, pallor eller ansiktsrodnad, instabilitet i tryck och puls, svettning.

projicering av infarkt och angina pectoris

Arteriell hypertoni anses oftare vara en vaskulär patologi, men leder alltid till förändringar i hjärtat. Vänsterkammarhypertrofi, tvingas att arbeta med en ökad kraft, tillsammans med otillräcklig blodtillförsel till hjärtmuskeln på grund av sin progressiva förtjockning, så i fallet med högt blodtryck, sticker hjärta på grund av ischemiska processer. Ofta uppstår prickningar på bakgrund av en hypertonisk kris vid en plötslig tryckökning.

Cardialgia arteriell hypertension förknippad med andra symtom på sjukdomen ( "flyga" framför ögonen, huvudvärk, andnöd, känsla av feber, etc..), så att patienten inte kan fokusera sin uppmärksamhet på stickningar i mitt hjärta, tillskriva den till en av de manifestationer av högt blodtryck.

Speciellt starkt pekar hjärtat med inflammatoriska förändringar i myokardiet eller hjärtinfarkt:

inflammation i hjärtmuskeln

Myokardit uppträder med pulserande, akut, intensiv smärta som uppträder mot bakgrund av feber, allmän förgiftning, tecken på hjärtsvikt, dyspné.

Inflammation av perikardiet i ett av huvudsymptomen har störtande smärta i hjärtat, vilket är förknippat med irritation av nervändar, som är mycket rika på perikardblad. Smärtan är skarp, skärande, sömnad, sämre med andning och vissa bestämningar, sprider sig till armen, höger hälften av bröstet och kombineras med feber, stark svaghet, en torr hosta är möjlig.

Dystrofiska förändringar infarkt, kardiomyopati, klaffdefekter hos anordningen, fluktuationer i hjärtrytmen kan också åtföljas av en stickande smärta i bröstet som sker under träning eller vid vila, i kombination med manifestationer av kronisk hjärtsvikt. Denna smärta är inte relaterad till andning eller rörelser på bagageutrymmet.

Colette hjärta och mitralklaffprolaps, mycket utbredd bland dagens ungdomar, så många patienter och deras föräldrar tenderar att associera smärta med vice. Naturligtvis uttalas framfall med uppstötningar, vilket sekundära förändringar i hjärtmuskeln, är fullt kapabla att provocera smärta och stickningar, men i de flesta fall framfall av I examen utan hemodynamiska instabilitet ger inga cardialgias, och om stickningar uppstår till orsaken till behovet leta efter en annan - till exempel autonom dysfunktion.

Hjärtorsaker till stickningar i hjärtat

Det finns många anledningar att suga smärta i hjärtat. Det kan orsaka olika sjukdomar i inre organ och nervsystemet:

 • Problem med ryggraden - smärtstygn, i kombination med dödlighet i huden, en känsla av krypning;
 • Intercostal neuralgi är den starkaste smärtan i det interkostala rummet.
 • Bronko-pulmonal patologi;
 • Sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • Neuroser, autonom dysfunktion;
 • Endokrina patologi.

Osteochondrosis, herniated intervertebral skivor bidrar till att klämma nervens rötter och utseendet av ömhet i hjärtat. Några av patienterna visar att sticker hjärtat, men vid närmare inspektion avslöjar mer och neurologiska symtom i form av hud domningar, känselstörningar och andra. Osteokondros kan framkalla nattliga attacker av smärta och stickningar i hjärtat.

Smärta med osteokondros kan vara ganska stark, det kan känns som en injektion i bröstområdet, varar från några minuter till flera timmar. Rörelser med armar och stammen orsakar ökning av ömhet.

Intercostal neuralgi - En annan möjlig orsak till allvarlig smärta i hjärtat, bröst i mellanklassen. Smärtan är sömnad, skärning, ibland outhärdlig, värre med rörelser och palpation av det drabbade interkostala rummet.

Skarp sömnad smärta är möjlig med lungens patologi. Den mest frekventa "lunga" anses orsaka pleurit, speciellt fibrinös när ark serosa täckt protein fibrinös exsudat, gnider mot varandra under respiratorisk rörelse som orsakar irritation flertal receptorer och intensiv smärta.

I pleurisy, som påverkar den högra halvan av bröstet, en tunika i hjärtat med inspiration och utandning, ökar smärtan med rörelse i bröstkorgen. Om patienten andas och samtidigt rör torso, kommer smärtan inte att försvinna, men kan till och med intensifiera.

Ömhet i bröstkorg och hjärtområde sker med pneumothorax, när luft ackumuleras i bröstkaviteten och klämmer på lungan, vilket ger upphov till en kraftig stötande smärta i hjärtat. Tunika hjärta med högsidig lunginflammation, då smärtan kombineras med feber, dyspné, hosta och tecken på allmän förgiftning.

Sjukdomar i matsmältningssystemet också kan leda till smärta och show i hjärtat. Till exempel bidrar uppblåsthet till att höja membranet och begränsa rörligheten i lungorna, dessutom förändras hjärtats position något, bröstsmärtor och smärta är möjliga.

Med gastrit, peptisk sår, bråck i membranets esophageal öppning, åtföljd av en ökning i magens sekretoriska funktion, kan smärtan brinna, pulserande. Lokaliserade sådana känslor i sub-revets område kan öka efter att ha ätit men är inte relaterade till patientens motoriska aktivitet.

Colet under hjärtat till vänster med gastroesofageal refluxsjukdom. Enligt några rapporter är nästan hälften av alla ömhetstillfällen i vänstra hälften av bröstet orsakad av icke-hjärtat orsakade av återflöde. Smärta i matsmältningssystemet kan ge i arm, nacke, rygg, interscapulärt område, käke.

En av de vanligaste icke-hjärtliga orsakerna till att sticka smärta i hjärtat är autonom dysfunktion (VSD). Detta komplexa symptomkomplex uppenbaras av mycket olika tecken på försämrad innervering från de inre organen, patienter klagar på att tuniken är ett hjärta och beskriver symptomet ganska färgstarkt.

På grund av den speciella känslomässiga uppfattningen av några tecken på patologi, patienter med vaskulär dystoni vanligtvis omedelbart rusa till läkare för diagnos, men inspektion och rutininspektion visade inga avvikelser, eftersom hjärtat av tunikan inte beror på strukturella förändringar i den.

Sömnadssmärta i strid med sympatisk ton är kortsiktig, uppträder ofta mot bakgrund av stress, det kombineras med andra symtom - svettning, panikattacker, diarré, tremor, tachi eller bradykardi, dyspné. Vid panikattacker kan patienten uppleva arytmi, uppleva en allvarlig rädsla för döden, sticka smärta sprider sig till vänstra hälften av bröstet och simulerar till och med en hjärtattack, vilket ytterligare skrämmer patienten. Effekten i sådana fall är inte nitroglycerin med validol, men vanliga sedativa, till exempel valerian eller motherwort.

psykogen smärta i hjärtat, orsakad av autonom dysfunktion, inklusive i kombination med respiratoriska syndrom - ett vanligt fenomen

Neuroser och liknande sjukdomar kan uppstå med smärta i bröstområdet, med sällsynta stickningar, och på grund av det stora antalet orelaterade symptom för att beskriva smärtan eller hur exakt det är, är patientens tunikahjärta svårt. På grund av generell apati eller spänning, instabilitet i humör, en tendens till depression eller aggression.

Klagomålet att hjärtat stinker, skadar, laddar, rytmen i hjärtat är störd endokrin patologi. Smärta kan åtföljas av en snabb puls som sprider sig till vänster och mellan axelområdet, vilket ger en likhet med stenokardisk. Särskilt ofta följer denna symptomatologi sköldkörtelsjukdomar, binjurssvulster.

I vissa virusinfektioner, mot en bakgrund av allvarlig förgiftning kan stickningar i bröstet, och herpes slår interkostal nerver under exacerbation av sjukdomen, är det de så kallade bältros, där sticker hjärtat är så intensiv att patienten skrik, jämmer, kan inte andas, rädd och klämmer fast vid den drabbade hälften av bröstet. Feber och karaktäristiska utslag i samband med intercostalutrymmet hjälper till att diagnostisera sjukdomen korrekt.

Således, utan att undersöka ett entydigt svar på frågan om vad hjärtat kan pricka, är det omöjligt att ge till varje patient. Orsakerna till så mycket om självdiagnos eller själv behandling av frågan, eftersom personen långt från medicin, inte att kunna korrekt bedöma symtomen och därmed risk missa allvarlig patologi, eller tvärtom, falla i panik när orsaken stickande smärta är helt ofarliga.

Vad ska jag göra om mitt hjärta är prickat?

Det är underförstått att när udden hjärta, är det svårt att upprätthålla lugn, och de flesta patienter börjar panik, ringa en ambulans eller rusa till kliniken för diagnos i dra slutsatsen fantasi för hjärtinfarkt och andra allvarliga sjukdomar. Men med all symtomproblem, är det oftast inte orsakat av allvarlig patologi, så först och främst behöver du lugna dig.

Om tuniken är ett hjärta, är det lämpligt att försöka bedöma smärtan - hur akut det är, hur länge det är, vilka andra symtom har uppstått. Vid smärtan kan du hålla andan, försöka flytta din torso, känna det interkostala rummet för att bedöma sambandet med sömnadssmärta med rörelse, andning, palpation. När du kontaktar en läkare kommer denna information att påskynda och underlätta diagnosen, speciellt om smärtan vid den tiden sjunker eller kommer att passera helt.

Barnet kan prickas i hjärtat av samma skäl som för vuxna, men diagnosen blir mycket svårare, för inte varje vuxen kan korrekt beskriva sina känslor och barnet är helt frustrerat eller rädd. I sådana fall är det bättre för föräldrarna att inte engagera sig i att söka efter svar, vilket gör barnets hjärta, och det är lämpligt att kontakta en barnläkare eller kardiolog.

Självmedicinering av någon smärta i hjärtat är bättre att inte bli involverad, för att du kan förlora tid eller missa en allvarlig sjukdom, men du kan vidta några åtgärder. Till exempel kan patienter med en redan etablerad diagnos av angina pectoris eller arytmi ta sina föreskrivna läkemedel - nitroglycerin med validol, cordaron, anaprilin. Många parallella använder corvalol, valocordin och andra "hjärtdroppar", som har en lugnande effekt.

Om hjärtat pricks på bakgrunden av tryckfallet hos hypertonipatienter, är det lämpligt att oberoende tillämpning av blodtryckssänkande läkemedel - captopril sublingualt nitroglycerin densamma, om det finns en samtidig kranskärlssjukdom, magnesium intramuskulärt, urindrivande. Som regel, efter normalisering, tryck och "hjärtfrisättning".

När stickning i hjärtat mot en bakgrund av neuros, panikattack, autonom dysfunktion hos unga människor som inte har hjärtsjukdomar, ges en god och snabb effekt av sedativa. Du kan dricka en tinktur av valerian eller morwort, hagtorn, corvalol i enlighet med den rekommenderade dosen efter ålder och tillstånd.

I inflammatoriska processer - myosit, neuralgi, herpes zoster - bättre att konsultera en läkare som ordinerar antiinflammatoriska läkemedel, smärtstillande medel, antivirala och rekommenderar sjukgymnastik.

Särskild vaksamhet måste visas om tunikets hjärta och andfåddhet uppträder, trycket sjunker, illamående med kräkningar uppstår, smärtan från sömmen utvecklas till en dolk eller brinnande, puls störs. Dessa symtom talar för en allvarlig patologi, som kräver snabb diagnos och behandling.

I det fall då tunikahjärtan är full av hälsa, medan symtomen är kortlivad och passerar i sig, kan du bara lugna dig, andas djupt, lugnt, ta en horisontell position, lossa kragen på din tröja eller slips. Om stickningen upprepas, är det värt att besöka terapeuten.

Vad är den stabbande smärtan i hjärtat?

Smärta syndrom i hjärtat kan ha olika orsaker. De kan vara helt ofarliga, men ibland stöter smärta i hjärtat är ett tecken på en väldigt allvarlig patologi.

När sådana klagomål inträffar krävs en detaljerad undersökning av hjärtat och om nödvändigt andra organ.

Varför finns det en skarp svaghet i mitt hjärta?

Sömnadssmärta i hjärtat av orsaken kan vara mycket annorlunda. Det uppstår ofta på grund av hjärtpatologi, men andra situationer är möjliga.

Koronar spasm

Spasm i kransartären leder till en kränkning av blodcirkulationen i hjärtat, vilket leder till att hjärtmuskeln inte får tillräckligt med syre, hypoxi utvecklas. Utan tillräcklig näring kan hjärtat inte fungera normalt. Detta tillstånd uppstår mot bakgrund av förändrade blodkärl.

De vanligaste spastiska förhållandena orsakas av:

 • påkänning;
 • nervös överbelastning.

Attack av myokardiell ischemi under träning

Fysisk aktivitet (aktiv sport, snabb promenad, löpning, trädgårdsarbete) ökar behovet av hjärtat i syre. Om kranskärlskärl som förändras genom den patologiska processen inte kan ge ökad blodtillförsel uppstår en hjärtattack. Skarp sömnadssmärta i hjärtat leds av sådana symtom:

 • känsla av brist på luft;
 • kall svett;
 • kyla av lemmar;
 • yrsel;
 • illamående;
 • acceleration av hjärtfrekvensen.

Anfall med kränkningar av kranskärlssystemet utvecklas mot bakgrund av kranskärlssjukdom. Om ischemi uppträder mot bakgrund av fysisk aktivitet lider patienten av angina pectoris.

Myokardinfarkt

Myokardinfarkt är den allvarligaste komplikationen av ischemisk hjärtsjukdom. En blodpropp bildas i koronärkärlet, som tillsammans med en atherosklerotisk plack klumpar på artären. Med hjärtinfarkt slutar hypoxi-scenen med nekrotisk förstöring av hjärtmuskulaturvävnaden.

Beroende på storleken på den drabbade artären finns följande:

 • omfattande (transmuralt) infarkt;
 • macrofocal;
 • melkoochagovyj.

På platsen för nekros av hjärtmuskeln utvecklas en ärr (bindväv). Ju större ärr är, desto mer uttalat är dysfunktionen i hjärtat efter hjärtinfarkt.

Tecknen på hjärtinfarkt är:

 • akut sömnad eller förträngande smärta bakom bröstbenet med en mycket stark intensitet som inte passerar efter att ha tagit nitroglycerin;
 • bestrålning av smärta under scapula, i vänster arm, nacke, axel;
 • en panik känsla av rädsla;
 • rodnad i ansiktet
 • sänka blodtrycket;
 • utvecklingen av arytmi.

Det är nödvändigt att komma ihåg att nyligen (särskilt ofta hos äldre) finns det atypiska former av hjärtattack. I sådana fall kan patienten tillsammans med hjärtatsmärta ha:

 • Åsidosättande av andning efter typ av astma
 • fokala neurologiska symtom (svaghet och domningar i kroppshalva, ansiktssymmetri);
 • smärta i buken och tarmarna
 • svåra hjärtarytmier.

Den slutliga diagnosen hjärtinfarkt kan göras först efter en elektrokardiografisk studie. För att klargöra diagnosen, ekokardiografi, kan doplerografi av hjärtkärlen också göras.

Orsak till hjärtsjukdom

perikardit

Inflammation av hjärtans yttre skal kan utvecklas på grund av exponering för bakterier eller virus. Det finns också aseptisk perikardit på grund av hjärt- och systemsjukdomar. När problemet med perikardiet också uppträder smärta i hjärtat, men det ökar gradvis. Beror smärtsyndrom från kroppens ställning (förstärkt i det bakre läget). Smärtan åtföljs av

 • andfåddhet;
 • feber med frossa;
 • intensifieras med djup inandning, sväljning.

Patientens utseende är slående: puffigt ansikte med svullna livmoderhalsår. När en vätska bildas finns det ett hot om hjärtkramning. Inflammation av perikardiet kan utvecklas i alla åldrar, men oftare utvecklas denna sjukdom hos äldre patienter. Diagnosera problemet med hjälp av elektrokardiografi, ekkokardiografi.

Hypertrofisk kardiomyopati

En ökning av hjärtmuskulans storlek (främst vänstra ventrikeln), som åtföljs av metaboliska störningar, uppenbarar sig också med smärtssyndrom. Sömnadssmärta i hjärtat i denna patologi åtföljs ofta av generell svaghet, andfåddhet, hjärtrytmförstöring.

Hypertrofisk kardiomyopati har ofta en ärftlig karaktär och kan manifestera sig vid vilken ålder som helst. En pålitlig metod för att diagnostisera sjukdomen är ekkokardiografi.

Cardioneuros (psykogen kardialgi)

Cardioneuros orsakas av en dysfunktion av de autonoma nervfibrerna som innervatar hjärtmuskeln. Denna sjukdom är provocerad av känslomässiga orsaker, stressiga påfrestningar.

En hjärtinfarkt med stroke orsakar nästan 70% av alla dödsfall i världen. Sju av tio personer dör på grund av blockering av hjärtat eller hjärnans artärer. Praktiskt taget i alla fall är orsaken till en sådan hemsk äntning ett tryck hopp på grund av högt blodtryck.

En hjärtinfarkt med stroke orsakar nästan 70% av alla dödsfall i världen. Sju av tio personer dör på grund av blockering av hjärtat eller hjärnans artärer. Praktiskt taget i alla fall är orsaken till en sådan hemsk äntning ett tryck hopp på grund av högt blodtryck. "Tyst mördare", som hennes dubblerade kardiologer, tar miljontals liv varje år.

Vad säger sömn om det uppstår under inspiration?

Vid inandning kan stötande smärta i hjärtat uppträda mot bakgrund av inflammation i den externa seroten (perikardit). En annan orsak till detta tillstånd är komprimeringen (intrång) av ryggmärgen genom patologiska processer i bröstkorgen.

Osteokondros hos bröstkorgsbenen

Med osteokondros hos bröstkorgen utvecklas degenerativa processer i de intervertebrala skivorna och lederna. På grund av detta kan känsliga fibrer i ryggmärgen skadas och akut smärta i bröstkorgsområdet uppträder. Samtidigt förändras smärtkänsligheten i zonen av innervering av den drabbade nerven (minskar eller ökar), smärtan ökar med rörelser (böjar på stammen, höjer armen uppåt). Vissa punkter i ryggraden är mycket smärtsamma när de pressas. Non-narkotiska antiinflammatoriska läkemedel lindrar smärt syndrom.

Vad ska man göra med att sticka smärta i hjärtat?

Ring omedelbart en ambulans, eftersom gränserna för assistans hemma är mycket begränsade. För självlindande anfall rekommenderas:

 1. Ta Nitroglycerin (ett läkemedel som dilaterar kranskärlskärlen). Den positiva effekten av detta läkemedel indikerar en spasm i hjärtkärlen. För samma ändamål kan du ta Corvalment, Corvalol.
 2. Om smärtan åtföljs av ett allmänt svårt tillstånd är det mycket intensivt, det rekommenderas att tugga Aspirin tabletten innan ambulansen kommer. Den blodförtunnande effekten av detta läkemedel kommer att bidra till att minska det nekrotiska fokuset med möjligt myokardinfarkt.

Skarp sömnadssmärta i hjärtat kräver brådskande samråd med en specialist och undersökning.

Användbar video

Från nästa video kan du läsa mer information om vad du ska göra med hjärtsmärta:

Orsaker till att sticka smärta i hjärtat av regionen

Smärta i hjärtat kan vara av olika natur. Ofta klagar patienterna på stagande smärta. Vanligtvis är det hon som orsakar särskild oro. Dessutom tror läkare att sådana smärtsamma känslor nära hjärtat inte alltid kommer att vara ett symptom på en kranskärlssjukdom.

Sådan symtomatologi är ovanlig för många hjärtpatologier som är osäkra för hälsan. Ofta kan det observeras vid skador på ryggrad och centrala nervsystemet.

Hur värker hjärtat? Vanligtvis uppvisar klagomål om vassa svagheter i hjärtat en känsla till vänster om bröstet. De flesta tror att hjärtat ligger till vänster. Faktum är att det ligger mitt i bröstet, och hjärtproblem känns ofta bakom bröstbenet, även om det händer att det ges till vänster.

Naturlig naturlig ångest, framkallad av utseendet av sömnadsmärta till vänster om hjärtat, är naturligt. Det betyder inte att det finns problem med hjärtat, men en sådan symptomatologi kommer att vara en bra anledning till snabbare samråd med en läkare. Endast han, baserat på analys, undersökning, undersökning av anamnesen kommer att ge en åsikt om orsakerna till sömnadsmärken till vänster om hjärtat.

Om tuniken ligger i hjärtat eller till vänster om det, är denna känsla relaterad till hjärtat. Sådan smärta kan prata om hjärtproblem, interkostal nervskada, funktionsstörning i andningssystemet. Symtomatik är extremt viktigt, därför är det inte nödvändigt att inte uppmärksamma det, men det är inte nödvändigt att läka dig själv, vilket eliminerar obehag. Endast en expert kan identifiera orsakerna till smärta, föreskriva mediciner, om det behövs.

Stygn i sternum i mitten indikerar inte alltid patologi och allvarliga svårigheter. Hjärtat är en muskel som är trött på lasten. Det är nödvändigt att veta om smärtsignalernas särdrag och vad man ska göra i vissa situationer.

Orsaker till smärta i hjärtat

Orsakerna till smärtan är olika.

De kan vara hjärtliga och non-hearted:

 1. Hjärtansaker.
  • Skarp sömnadssmärta med förbränning inträffar under hjärtinfarkt. Det provoceras av en trombus som blockerar hjärtets välfungerande funktion och berövar kroppen av näringsämnen och syre, vilket bidrar till vävnadsnekros.
   Smärtsamma känslor uttalas, de ges till nacke, käke, lemmar, scapula, är associerade med hudens hud, illamående, kräkningsreflex, förekomsten av ångest och ångest. Patienten visar en kall svett, andning blir svårt.
  • Koronararterier är ansvariga för blodtillförseln och leverans av näringsämnen, syre, till myokardiet. Med spasmer i kranskärlskärlen kan blodflödet avbrytas och nekros av hjärtcellerna uppstår. Orsaken till spasmer i de flesta situationer - ischemi. Under denna period kan stygnsmerter till vänster om bröstet uppträda, som är karakteristiska för attacken.
  • Kortvariga sömnadssmärtor nära hjärtat framträder i perioden angina pectoris. Detta provoceras genom blockering av blodkärl med feta plack som bildas på kärlväggarna. Smärtsamma känslor uppstår i ett lugnt tillstånd eller under fysisk stress. För att lindra spänningen måste du ta en bekväm ställning, slappna av och ligga under en viss tid.
  • Sömnadssmärta kan vara en harbinger av hjärtinfarktens inflammatoriska processer. Orsakerna till detta tillstånd kan orsakas av bakteriella, virus- eller svampinfektioner, allergier, överdos eller kaotisk användning av läkemedel mot hjärtsjukdomar. Skarp stygnsmärta orsakas ibland av aorta.
 2. Icke-kardade skäl:
  • halsbränna är ett tillstånd som är extremt obehagligt för en person, eftersom det finns en brännande känsla inuti, och i den komplexa smärtan kan spåras i vänster eller nära hjärtat. Det kan provocera återflöde. Samtidigt fortsätter obehag nära båren i ganska lång tid.
  • Pleurisy, lunginflammation är inflammatoriska processer i lungorna. Smärta nära hjärtat kan uppstå under inspiration, hosta. Embolism i lungartären är ett stopp för blodtillförseln till hjärtat av blod i samband med trombos inträde i lungartären.
   Ett av tecknen på ett sådant funktionsstörning kommer att vara en skarp, sömnadssmärta nära hjärtat. Huvudsymptomet ökar vid hostprocessen. Hjärtat är också knäppt vid inandning.
  • Ökande, plötslig smärta till vänster är karakteristiskt för syndromet Tietze. I en sådan situation sägs det om inflammation i revbenen, direkt i sin broskiga struktur. Symptom som liknar angina pectoris.
  • Överstress, stressiga situationer, psykomotional överexcitation väcker cardioneurosbildning. Detta tillstånd är förknippat med en långvarig, skarp, sömnadssmärta nära bröstet. En sådan smärta har en neurotisk karaktär, därför är anestetik och hjärtmedel oanvändbara här.
   Villkoren kan bli bättre efter att ha tagit normen för dagen, vila och känslomässig stress. Panik kan ibland förekomma helt utan anledning, under detta åtföljs av känslomässigt obehag och smärtsam smärta nära bröstet. Panikan rädsla som uppstår är faktiskt på lika villkor.
  • Bottom av vänster från lumbago finns sömmar i syndromet Catch. Den obehagliga känslan dämpar inte, och under den minsta rörelsen blir det bara starkare, även en djup suck är förknippad med obehagliga symptom.
   Kliniska manifestationer har ett liknande mönster med angina, ischemi. Smärta har en neuralgisk karaktär, eftersom nitroglycerin och andra hjärtmedel inte tillåter det att undertryckas.
  • Förutom dessa icke-hjärtvärkssituationer i hjärtat finns det skador, olika lungsjukdomar, sjukdomar i matsmältningssystemet, störning av nerver, bältros och andra.

Eftersom symtomen på sömnadssmärta i bröstet eller till vänster manifesteras under olika sjukdomar, som är allvarliga nog, är det inte nödvändigt att diagnostisera och förskriva behandlingen ensam.

Konsekvenser, vad är risken?

Komplikationer och biverkningar av sömnadssmärtor beror på de faktorer som orsakade det:

 • För vissa sjukdomar, en gynnsam ström, till exempel, neuro-cirkulationsdystoni (CNS-tillståndet störs) eller osteokondros (intervertebralskivor faller samman och nerverna i närheten av den är kramade).
 • Andra sjukdomar under oändlig upptäckt minskar livskvaliteten avsevärt och förkortar dess varaktighet.
  Till exempel:

 • neoplasmer i mediastinum och lungor orsakar andnöd och blödning i bröstet;
 • myokardit (inflammatoriska processer i myokardiet) leder till dysfunktion av hjärtrytmen och hjärtsvikt;
 • ett magsår (defekter i magsväggarna bildas) kompliceras av sårartad blödning eller malignitet (omvandling till cancer).

Första hjälpen för smärta i hjärtat

 • Smärtsamma känslor nära hjärtat kan inte störa för länge, så fokusera på en enkel stickning i några sekunder - gör det inte.
 • När smärta inte går iväg 10 minuter eller mer, då är det nödvändigt att vidta lämpliga åtgärder. Kontrollera om hjärtats smärta är relaterat till andning. När, vid inandning, smärtan plötsligt ökar och börjar knäcka, det finns en känsla av rädsla för andning i luften när åldern är mindre än 25, finns det en möjlighet att smärtsensorierna provoceras av den växande organismens särdrag.
 • När hjärtat av barnets tunika Är en indikation på detaljerad diagnos. Det här är inte farligt, om sådana känslor varar kort tid och passerar sig själva utan komplikationer.
 • När smärta känns under kroppsvändningar, Det är obehagligt att röra på kanterna - kanske det är en kall, interostal neuralgi, läkaren kan ge en noggrann diagnos. Han bekräftar detta och ger rekommendationer, eller skickar för att identifiera orsakerna till kardiologen.

Frågan uppstår, vad ska man göra om tunikahjärtat?

 1. Det är nödvändigt att dricka några droppar Corvalol eller Validol, vilket kommer att tillåta en tid att lugna ner smärtan. Då måste du i alla situationer gå till en specialist.
 2. När smärtan inte minskar efter dessa läkemedel i händelse av bränning, fullhet eller klämma bröstbenet, en person kan inte röra sig eller inte kan hitta en plats, blev smärtan starkare och började ge hand under skulderbladet - utan dröjsmål för att ringa läkare.
 3. Ibland kan det hjälpa i en svår situation, användningen av aspirin och analgin. Detta är en nödsituation, om än en effektiv metod.
 4. Före ankomsten av ambulansen Det är nödvändigt att formulera vilken typ av smärta sensioner. Försök att beskriva om det är lokaliserat eller inte, den vänstra armen eller fingrarna blir inte lödd, eller det gör det inte. Varaktigheten av obehagliga känslor och vad som orsakade det: en nervös uppdelning, överdriven fysisk ansträngning eller manifesterad i viloläge. Detta hjälper till att upprätta en diagnos.

Vad ska man göra om hjärtat är prickat?

 • Lugna ner. I vila förbrukar hjärtat mindre syre. Därför kommer det att finnas mindre risk för biverkningar i närvaro av skador på myokardiet.
 • Sluta provocera belastningar - sluta gå, sitta ner. När det är bullrigt stupat rum, gå ut i friska luften om utgången är nära och du behöver inte gå upp eller gå nerför trappan.
 • Ta ett lugnande medel, som finns i närheten av: fenazepam, corvalol, morwort, valerianktin, etc.
 • Tänk på vilken typ av smärta. När smärtan sys, intensifieras under ett djupt andetag eller vrider kroppen, med palpation, så är smärtan troligtvis inte relaterad till hjärtproblem. Om det finns en lokalisering bakom bröstbenet, och inte bredvid armhålan, finns det risk för angina pectorisattack.
 • När det finns symtom på angina - Det är optimalt att ringa till läkare. Att förvänta sig angina pectorisattack är ett stort misstag som leder till hjärtinfarkt, särskilt om du inte tidigare har haft ont i båren.

Hänvisning till vår läsare!

Nyligen läste jag en artikel om Monastic te för behandling av hjärtsjukdom. Med detta te kan du ALDRIG bota arytmi, hjärtsvikt, ateroskleros, hjärt-kärlsjukdom, hjärtinfarkt och många andra hjärtsjukdomar och blodkärl hemma. Jag brukade inte lita på någon information, men jag bestämde mig för att kolla och beställa en väska.
Förändringar jag märkte på en vecka: den ständiga smärtan och stickningen i mitt hjärta plågade mig förut - trak sig tillbaka och efter 2 veckor försvann helt. Prova och du, och om du är intresserad, så är länken nedan en artikel. Läs mer »

Rekommendationer, vad kan inte göras?

Huvudkravet är att leda en aktiv livsstil.

För att övervinna många orsaker till smärtsamma förnimmelser, kommer sådana förebyggande åtgärder att hjälpa till:

 1. Det rätta förhållandet mellan vila och arbetskraft. I intervallet mellan tunga belastningar borde du ta en paus - en gång varannan timme, bryta av för att vila och göra gymnastik för ryggraden i 10 minuter. Sömn efter en hård dag ska vara ca 7-8 timmar.
 2. Fysisk aktivitet bör vara konstant, men samtidigt är det inte för mycket att överbelasta kroppen.
 3. Balanserad diet. Menyn innehåller grönsaker, frukter och färska örter. Du bör ge upp stekt, konserverad mat, varm och för varm mat.
 4. Försök att undvika stressiga och konfliktsituationer på jobbet och hemma.
 5. När det finns en stabbande smärta nära hjärtat i tid att konsultera en terapeut som skickar patienten till specialläkare.

Farliga samtidiga symtom

Det är oerhört viktigt att förstå orsakerna till en sådan sömnad.

Det händer att en sådan sjukdom åtföljer:

När smärtan är störd nära vänster bröst kallas de cardialgia. Det är inte en självständig sjukdom, men ett komplex av olika smärtsamma tillstånd i samband med hjärtat och andra orsaker.

Tecken på hjärtkärl:

 • smärtsamma känslor som är lokaliserade i bröstets vänstra sida, bakom bröstbenet. Ibland finns det en sömnadssmärta nära armhålan. Smärtsamma känslor är helt beroende av personens position.
  Det kan till exempel bli starkare när patienten lutar framåt eller lyfter sin vänstra hand upp;
 • dålig sömn;
 • ångest;
 • störd sväljning;
 • suddig syn;
 • patienten saknar möjlighet till fullfjädrad inspiration, eftersom det finns en känsla av brist på luft; i svåra situationer, förmodligen förekomsten av pre-stupor eller konvulsiva sammandragningar;
 • när symtomatologin av sjukdomen manifesteras i ett tillstånd av absolut vila indikerar detta utvecklingen av neurokirkulär dystoni. I denna situation kommer följande symtom att lägga till den allmänna patologin: kronisk trötthet, svaghet, handikapp.

När ska man se en läkare?

När det finns misstankar om en manifestation av angina angrepp är det nödvändigt:

 1. Stoppa omedelbart arbetet, om möjligt, ta sittande eller liggande läge;
 2. Lossa kragen och bältet;
 3. Ta nitroglycerin eller Validol under tungan, droppa 30 droppar valokurdin eller Corvalolum;
 4. När smärtan är kvar där i 5 minuter, ta 2 tabletter nitroglycerin under tungan, berätta för hemmet eller medarbetare om att omedelbart kontakta läkare.
 5. Ringa en ambulans du behöver för att ge en detaljerad beskrivning av sömnadssmärta: typ, koncentration (plats), var den ger, varaktigheten av attacken, huruvida det fanns före sjukdomen i hjärt-kärlsystemet, det medel du använder.
 6. När det inte finns någon misstanke om angina pectoris - smärtsamma känslor nära bröstet är inte starka, sy, växer under djupt inspiration, vändning, lutning av kroppen, ger bakom, du behöver ta smärtstillande medel och ringa till läkare.

Diagnos av hjärtsjukdom

Hjärtdiagnostikprogrammet består av många steg och kan inkludera sådana förfaranden:

 1. Samråd med en kardiolog.
  Specialist som hanterar patientens hjärtproblem. Direkt med det bör konsulteras och komma under obehag nära hjärtat.

 • Läkaren förhör patienten, utför en undersökning och lyssnar på hjärtans rytm för att upptäcka ljud. Den primära undersökningen inkluderar slagverk (tappning i hjärtat).

 • Regularitet av rytmen.
 • Funktionen av myokardiet.
 • Hjärtfrekvens
  Ett elektrokardiogram gör det möjligt att upptäcka ischemi, rytmförstöring och snabb hjärtslag.
 • Holter övervakning. När EKG inte visar ett funktionshinder, men patienten fortsätter att klaga på stagande smärta i hjärtat, föreskrivs denna diagnosmetod.
  • Övervakningen sker i 3 dagar. En särskild bärbar enhet används, dess elektroder appliceras och fixeras på patientens bröstkorg.
   Förekomsten av patienten under hela diagnosperioden i kliniken är inte nödvändig. Syftet med studien är att testa hjärtets funktion under olika förhållanden. Denna metod hjälper till att förhindra hjärtattacker.
 • Löpbandstest. Metoden är i allmänhet lik den vanliga EKG, men undersöker patienten under körning, på banan.
  • Denna metod avslöjar nivån av hjärttolerans av den fysiska belastningen och detekterar sannolika patologier i hjärt-kärlsystemet. Diagnos kommer att avslöja förekomsten av arytmi, ischemi.
  • En liknande metod används för att erhålla resultaten av koronarbypass efter infarkt och angioplastik.
 • Hjärt ultraljud. Ultraljud kan ge en bedömning av hjärtets tillstånd och bestämma graden av förmågan att pumpa blod.
  • Studien kommer att tydligt avslöja tjockleken på hjärtans väggar, ventilens storlek och tillstånd, kammarens hålrum.
  • Interna formationer finns och resultaten av mängden blodflöde hos stora hjärtkärl erhålles.