Huvud / Åderbråck

Behandling efter hjärtinfarkt

Myokardinfarkt är en smittsam sjukdom som inte passerar utan spår. Inriktningen av nekros, som bildas i myokardiet, påverkar hjärtats funktion som helhet.

Viktigt! "Eftersom antalet friska celler efter allvarlig ischemi minskar som kompensation uppträder hjärthypertrofi. Belastningen på myokardiet ökar, för sin normala aktivitet tar det mer syre och näringsämnen. "

Korrekt utvald terapi hjälper till att klara av de obehagliga konsekvenserna av sjukdomen och förbättra kvaliteten på hjärtaktiviteten under rehabilitering.

Myokardinfarkt är en hjärtsjukdom som orsakas av akut brist på blodtillförseln

Läkemedel som kan administreras efter hjärtattack

Kombinationer av olika droger används vid behandling av kärlsjukdomar. Det är nödvändigt att ta hänsyn till nivån av blodtryck, hjärtfrekvens, förekomst av arytmi hos en viss patient.

OBS! Vissa läkemedel har ett ganska brett spektrum av åtgärder, till exempel beta-adrenoblocker, som orsakar astmaanfall, förutom förmågan att sänka blodtrycket.

När läkare ordineras efter hjärtinfarkt och stenting försöker läkaren uppnå flera mål samtidigt:

 • minskning av inflammation nära fokus av nekros
 • skydd av hjärtvävnad från skadliga effekter av toxiner och miljön
 • reducerar behovet av syre;
 • minska belastningen på hjärtat;
 • utspädning av blod för förebyggande av trombos
 • förbättra blodcirkulationen i kroppen;
 • näring och återvinning av vaskulär vävnad.

För pensionärer och låginkomstmänniskor finns nästan gratis medicin när en officiell förskrivning presenteras. Under undersökningen av patientens blod och urin kan patologiska förändringar detekteras.

Patienter som återhämtar sig från hjärtinfarkt bör veta att medicineringen är lång och kanske till och med en livstid

Viktigt! När hjärtinfarkt observeras ofta ökar kolesterolet, då rekommenderas att ta statiner för förebyggande av aterosklerotiska lesioner av kranskärlskärl.

Hyperglykemi är mycket farligt, eftersom det med en förhöjd blodsockernivå kan minska känsligheten hos vävnader, så vissa diabetiker lider en attack på benen. Vilka verktyg hjälper till att hantera komplikationer av hjärtnekros?

I läkemedelsbehandling av myokardiell nekros används följande grupper av läkemedel:

 • statiner (reducera kolesterolhalten i kroppen);
 • Nitrater (med hjärt-och kärlsjukdomar lindrar väl spasmer i koronarkärlen);
 • antikoagulantia (främja blodförtunning);
 • angioprotektorer (skydda myokardiet från ischemi, förbättra trofiska kärl);
 • antiarimicheskie medel (normalisera rytmen av hjärtaktivitet);
 • trombolytika (accelerera upplösningen av trombi);
 • antihypertensiva läkemedel (kamp mot högt blodtryck);
 • beta-adrenoblocker (minska belastningen på hjärtat).

För att påskynda regenerering av vävnader, öka blodkärlens elasticitet och ton och för att förbättra immunsystemets funktion och resistens mot infektioner kan en läkare tilldelas vitaminkomplex. Under lindring av hjärtinfarkt är första hjälpen att använda smärtstillande medel för att minska akut smärta.

Efter hjärtinfarkt är läkarens huvudmål att förskriva patienten en sådan terapi för att minska risken för komplikationer och återinfarkt

Viktigt! Efter en stroke och hjärtattack klagar många på migrän, yrsel, minskad effektivitet. I sådana fall är de föreskrivna smärtstillande medel, antispasmodika, adaptogener och lugnande medel, som syftar till att bekämpa ångest efter en erfaren attack.

Vilka är de mest populära medicinerna för hjärtinfarkt?

För att förhindra återkommande hjärtattack med hjälp av läkare skapas en speciell teknik som innebär att blodkvaliteten förbättras och att nya blodproppar bildas. Trots det individuella förhållandet till varje patient finns det ett antal läkemedel som hjälper nästan alla och används ofta för att behandla de flesta människor som drabbats av den akuta formen av IHD.

För att späda blod och förebygga trombos används följande:

 • Acetylsalicylsyra ("aspirin"). Det används aktivt vid behandling av stroke och hjärninfarkt. Förutom antipyretisk verkan förhindrar detta läkemedel hyperkoagulering. Medicinen förbättrar blodcirkulationen genom en stor och liten cirkel, hjälper till att klara ett rusförloppssyndrom. Regelbunden användning av detta läkemedel förbättrar koronarkärlens patency och blodflödet till myokardiet.

Drogen spädar blodet och underlättar rörelsen genom kroppens blodsystem

Också, förutom direkt skada på koronarkärlen, med ett stort infarkt, uppträder ett antal andra negativa förändringar. Människor som till och med har ett litet foci av nekros i hjärtmuskeln, klagar regelbundet på tryck i bröstet, domningar i benen och ett hopp i blodtrycket.

Vilka läkemedel ska tas för symptomatisk behandling:

 • Lugnande medel. Stress i utvecklingen av hjärtattack spelar en mycket viktig roll, det kan kraftigt skada myokardens nekros. Mjuka växtberedningar, såsom extrakt av valerian och motherwort, liksom aminosyra glycin, bidrar till att förbättra patientens mentala tillstånd, förbättra prestationen hos hans nervösa och kardiovaskulära system.

Sådana droger används i närvaro av takykardi och parallell frånvaro av hjärtsvikt

 • Betablockerare. Effektiv med takykardi och vid behandling av högt blodtryck i frånvaro av andningssjukdomar. Dessa inkluderar populära droger: Anaprilin, Atenolol, Bisoprolol och andra. De hjälper till att stoppa obehagliga symptom som orsakar hjärtattack: högt blodtryck, ökad hjärtfrekvens, agitation som kan provocera en andra attack. De minskar också belastningen på myokardiet och behovet av syre.
 • Statiner ("lovastatin", "simvastatin"). Dessa läkemedel används ofta vid behandling av stroke och hjärtinfarkt. De genomförda studierna har visat den viktiga rollen som kolesterol i utvecklingen av ateroskleros och hypertension. Statiner, som förhindrar bildandet av plack, bidrar till förbättring av kranskärlblodflödet. Ökat blodtryck i kombination med bildandet av aterosklerotiska plack skapar en överdriven belastning på myokard- och koronarkärlen.

Smärta med infarkt under bildandet av nekros fokus kan endast stoppas med narkotiska analgetika. Förbättra patientens tillstånd kommer att hjälpa till med användning av nitroglycerin, vilket lindrar spasmen i kranskärlskärlen. Migrän, som frekventa följeslagare hos patienter med kärlsjukdomar, kan lindras med hjälp av konventionella smärtstillande medel.

OBS! Det ska vara försiktig med användning efter antikoagulantia eller läkemedel som utför trombolys. Kanske förstärker åtgärden.

Vilka tabletter hjälper dig att återhämta sig snabbare efter hjärtinfarkt?

Användningen av vitaminkomplex, korrekt näring, farmakologisk förbättring av ämnesomsättningen är viktiga komponenter i effektiv terapi. En person som tidigare har lider av hjärtinfarkt kan få sig till en nervös uppdelning i ångest för sin egen hälsa.

Ofta människor efter en hjärtinfarkt har dessa läkemedel ordinerats under lång tid, eftersom de förhindrar hjärtattacker

En lista över ytterligare droger för att lindra effekterna av stroke och hjärtinfarkt inkluderar:

 1. Antihypoxants. De orsakar en minskning av behovet av vävnader i syre, men samtidigt aktiverar metaboliska processer i kroppen. "Actovegin", "Hypoxenum", "Cytochrome C" bidrar till förbättring av cirkulationssystemet i hypoxiska tillstånd.
 2. Antioxidanter. De främjar utnyttjandet av fria radikaler, vilket i överskott skadar friska vävnader. Tillämpade antioxidanter förbättrar regenereringsprocesserna ("Ubihinon", "Emoxipin").
 3. Vitaminkomplex. Med hjärtinfarkt är det mycket viktigt att äta ordentligt, eftersom skadliga ämnen, till exempel alkohol, kan leda till förgiftning av kroppen. Vitaminerna A, C, E och även grupp B, som har en fördelaktig effekt på nervsystemet, har en signifikant positiv effekt.

De som stagnerar efter koronar ocklusion måste noggrant övervaka sitt tillstånd, eftersom alla kirurgiska ingrepp är en allvarlig stress för kroppen. Många patienter har kontraindikationer mot behandlingen med tabletter. Farmakologi har sedan antikens tid studerat växtens helande egenskaper.

Bland de växter som är användbara efter hjärtinfarkt är:

 • vitlök (aktiverar kroppens immunförsvar, förhindrar bildandet av blodproppar);
 • vete bakterier (innehåller mycket näringsämnen och användbara spårämnen);
 • Valerian (lugnande egenskaper hos denna växt har varit känd sedan antiken);
 • hagtorn och motherwort (normalisera hjärtets arbete).

Med hjälp av örter kan du förbereda gratis mediciner som fungerar väldigt försiktigt och praktiskt taget inte orsakar biverkningar. Begagnade örtteer och juice som innehåller honung, tranbär, vinbär och citron hjälper till att förbättra immunförsvaret, rena kroppen från gifter och ger en avgift på livlighet för hela dagen.

Vilka droger hjälper till att återhämta sig från hjärtattack?

Myokardinfarkt är ett svårt test för hjärtmuskeln. Återhämtning efter det kommer att kräva ansträngning och tid. Men om du följer alla rekommendationer från läkare kan du återvända till ett helt liv. Det viktigaste som kräver behandling efter hjärtinfarkt, - preparat av flera grupper och rätt regim.

Läs i den här artikeln

Hur man beter sig efter ett infarkt

Hjärtans fiender - förhöjt kolesterol och blodtryck, stress, skadlig missbruk, överdriven kroppsvikt. Eliminering av dessa faktorer är en viktig del av rehabilitering efter sjukdomen.

Behålla hjärtmuskeln i en ton, men inte att överbelasta det kommer att hjälpa följande användbara livsvanor:

 • En diet med högt innehåll av "långsam" kolhydrater, vegetabiliska fetter och vitaminer. Dessa är grönsaker, spannmål, frukt, magert kött, fisk. Minimera bör vara antalet animaliska fetter, salt, kaffe, socker.
 • Avslag på cigaretter, spritdrycker. De störa kärlens funktion, stör myokardens näring.
 • Motion, gå utomhus, fysioterapi övningar. Att välja intensiteten i lektionerna bör baseras på välbefinnande.
 • Undvik stress, önskan om psykologisk balans. Sedativa kan hjälpa till med detta, men oberoende ansträngningar måste göras.
 • Kontroll av blodtryck och kolesterolnivåer. Det är nödvändigt att regelbundet ta prov, använd en hemtonometer.
 • Användning av föreskrivna läkemedel.

Vilka medel kommer att hjälpa till att återställa hälsan efter en hjärtinfarkt?

Förberedelser efter hjärtinfarkt utgör huvuddelen av rehabiliteringsåtgärderna. Oavsett hur modig det var, var noga med att sluta ta dem utan läkare, ändra dosen och vägra att något av de föreskrivna läkemedlen är strängt förbjudet.

Postinfarkt läkemedel fungerar i olika riktningar, vilket säkerställer återställandet av kroppen. Men endast under förutsättning av korrekt och regelbunden upptagning.

statiner

Denna grupp av medel är nödvändig för att upprätthålla den optimala nivån av kolesterol. Preparat accelererar dess ämnesomsättning i levern, vilket inte tillåter att stora mängder ämne tränger in i blodet och lägger sig på kärlens väggar. Håller sig rena, de ger tillräckligt med näring till hjärtmuskeln. Detta är en förutsättning för restaureringen.

Gruppen av statiner innefattar:

 • "Simvastatin", "Simgal", "Simlo", "Vazilip", "Zocor" - preparat baserade på simvastatin, vars dos föreskrivs av en läkare och är från 10 till 80 mg.
 • "Cardiostatin", "Choletar". Skapat på grundval av lovastatin. Det belopp som tas beror också på utnämningen av en specialist.
 • Lipostat är ett medel baserat på pravastatin.
 • Lescola Forte. Den aktiva substansen är fluvastatin.
 • "Tulip", "Liptonorm", "Torvacard", "Atoris", "Lipimar" - mer moderna preparat baserade på atorvastatin.
 • "Krestor", "Rosulip", "Tevastor", "Livazo". Det här är det sista sättet för dagens serie, där huvuddelen är rosuvastatin. De ger effekten av normalisering av kolesterol vid en lägre dos än tidigare läkemedel.

Betablockerare

Skadad som ett resultat av hjärtinfarkt, behöver hjärtmuskeln lättnad. För detta används beta-blockerare vid återställande behandling. De stör inverkan av receptorer, vilket kan öka blodtrycket på blodkärlens väggar och öka frekvensen av myokardiella sammandragningar. Dessa medel finns i två grupper. Problemet de löser är detsamma, men sätten att uppnå det är lite annorlunda.

Att selektivt, det vill säga selektivt verkande på receptorerna beta-blockerare, är:

Eliminerar effekten av alla ämnen som stimulerar ökat blodtryck och arytmi:

Valet och dosen av beta-blockerare fastställs av läkaren på grundval av patientens kropp, ålder, blodtrycksnivå och andra parametrar. Tack vare dessa läkemedel stabiliseras trycket, myokardiet blir mer stängt från toxiner och den lesion som härrör från infarkt reduceras.

ACE-hämmare och ARB

Efter hjärtinfarkt innehåller behandlingen de medel som kan minska produktionen av kroppens substanser som smalar blodkärlen. Tack vare dem är det möjligt att normalisera blodtrycket, samt minska blodflödet till myokardiet och belastningen på njurarna. Dessa medel kallas ACE-hämmare:

De är berusade före måltiden vid en dosering utsedd av en specialist. Använd en av dessa droger flera gånger om dagen.

En liknande effekt erhålls genom att ta ARB-hämmare. Dessa medel verkar genom att blockera receptorerna i de kärl som svarar mot förekomsten av angiotensin. Som ett resultat behåller sina väggar en normal diameter, inte smala och blodet cirkulerar fritt över dem utan att provocera en ökning av blodtrycket.

Inhibitorer av ARB hämmar tillväxten av hjärtmuskulaturens väggar, vilket minskar risken för en ny hjärtattack. Sådana medel innefattar:

Nitrogener

Nitrostredstva som kan höja nivån av kväveoxid i blodet, vilket ger avslappning av blodkärl, minskar blodets venösa rusa till hjärtat. Effekten som härrör från minskningen av stress i myokardiet och upphörande av smärta. Det betyder att denna grupp spelar rollen som "förstahjälp" i händelse av en attack och förhindrar sin mycket möjlighet med långvarig användning.

Behandling av myokardinfarktmedicin i denna serie innebär följande:

Vilka läkemedel ordineras vanligtvis för att behandla patienter efter hjärtinfarkt

Myokardinfarkt är en akut och extremt farlig sjukdom i hjärt-kärlsystemet. Orsaken till denna sjukdom är otillräcklig blodtillförsel till myokardvävnader.

Under vissa förhållanden (till exempel undernäring, rökning, ärftliga faktorer) på väggarna i artärer som matar hjärtmuskeln bildas aterosklerotiska plack eller trombi. Som ett resultat minskar kärlens lumen kraftigt, minokardiums celler får mindre näringsämnen och syre.

Om att ta medicin

Vår kropp börjar ge alarmerande "klockor" som uttrycks i smärtsymptom i hjärtat av regionen. Detta är utvecklingen av IHD eller ischemisk hjärtsjukdom. Om du inte vidtar åtgärder i tid och inte startar behandling kan nekrotiska foci förekomma i myokardievävnadens vävnader. Det är detta tillstånd som vanligtvis kallas hjärtinfarkt.

Och efter lindring av ett akut tillstånd, behöver patienten i den långsiktiga och systematiska behandlingen. Mest troligt kommer patienten att helt ändra sin livsstil och ta vissa droger i många år.

Medicin efter myokardinfarkt ska ordineras strikt av en kardiolog, Vanligtvis förklarar specialisten förberedelserna av flera grupper.

statiner

statiner kämpar med huvudorsaken till otillräcklig blodtillförsel - kolesterolplakor. Droger från denna grupp delar upp kolesterol i levern och tar bort det från kroppen och hjälper också till att upprätthålla blodkolesterolnivåer på en acceptabel nivå. Dessutom tar statiner bort de inflammatoriska processerna i kärlen.

Statiner inkluderar följande droger:

 • simvastatin (aktiv substans - simvastatin), dosering av 10, 20, 40 mg, kostnaden ligger inom intervallet 70-170 rubel
 • Vasilip (simvastatin), förpackning 10, 20, 40 mg, ett intervall på 350-500 rubel
 • Simgal (simvastatin), dosering av 10, 20, 40 mg, inköpet kostar 300-600 rubel
 • Simla (simvastatin), förpackning 10, 20, 40 mg, du kan köpa på ett apotek för 250-350 rubel
 • Cardiostatin (lovastatin), dosering av 20, 40 mg, kostnaden i intervallet 240-360 rubel
 • Lipostat (pravastatin), förpackning 10, 20 mg, kommer inköpet att kosta bara 140-200 rubel
 • Lescola Forte (en beredning av 2: a generationen, den aktiva substansen är fluvastatin), en dos på 80 mg, en kostnad på cirka 2500 rubel
 • Tulip (en beredning av den tredje generationen aktiv substans - atorvastatin), förpackning 10, 20, 40 mg, ett prisintervall på 220-550 rubel
 • Liptonorm (3: e generationen, baserat på atorvastatin), en dos på 20 mg kan köpas på ett apotek för 290-400 rubel
 • Torvakard (3: e generationen, baserad på atorvastatin), förpackning 10, 40 mg, kostar inom 310-550 rubel
 • Atoris (3: e generationen, baserat på atorvastatin), dosering 10, 20, 30, 40 mg, prisintervall 310-550 rubel
 • Crestor (en beredning av 4: e generationen, den aktiva ingrediensen är rosuvastatin), förpackningen på 5, 10, 20, 40 mg, kommer inköpet att kosta 1150-1600 rubel
 • Rozulip (4: e generationen aktiv substans - rosuvastatin), dosering 10, 20 mg, kostnadsintervall 630-1000 rubel
 • Tevastor (4: e generationen, baserad på rosuvastatin), förpackning 5, 10, 20 mg, kostnaden ligger inom intervallet 380-700 rubel
 • Livazo (4: e generationen, baserad på rosuvastatin), dos av 1, 2, 4 mg, kostar cirka 2500 rubel

Innan du tar statiner bestämma nivån av kolesterol i blodet. Med sitt höga innehåll föreskriver läkaren en obligatorisk diet, som syftar till att begränsa produkter som innehåller högt kolesterol.

Vanligtvis tas statiner 1 gång per dag före sänggåendet under lång tid, ofta för livet.

Kontraindikationer för utnämning av statiner är individuell intolerans, graviditet och leversjukdom i det aktiva skedet.

Biverkningar är sällsynta. Bland dem: allergiska reaktioner, yrsel, svaghet, perifert ödem, illamående, avföring, takykardi, ökning eller minskning av blodtryck, led- och muskelsmärta, svettning.

Nitrogener

Nitrogener lindrar smärta i angina pectoris. Nitroglycerin är Första hjälpen för bröstsmärta. Nitrogen ökar också blodkärlen och stabiliserar blodtrycket.

 • nitroglycerin (aktiv substans nitroglycerin). Doseringsformer kan vara olika: tabletter för förtäring, under tungan, salvor, gips på huden eller på tandköttet. Det finns många mediciner - analoger: trinitrolong, sustac, nitro mac retard, nitro pol, salpetersalva och andra. Kostnaden för dessa droger varierar kraftigt från 15 rubel och mer.
 • Isoket, kardiket, isomak (aktivt isosorbiddinitrat)
 • Mono vallmo, cardioc mono, olicard, monochinkwe, efoks (aktiv substans isosorbidmononitrat)

Nitrogener används för att stoppa och förhindra smärta i angina pectoris.

Biverkningar: yrsel, fallande blodtryck, huvudvärk, ökad hjärtfrekvens, svaghet, ofta utveckling av missbruk av drogerna i denna grupp, vilket resulterar i att deras effekt är reducerad, det finns ett abstinenssyndrom.

Betablockerare

Ofta hos patienter med hjärtsvikt ökar hjärtfrekvensen - takykardi. Betablockerare normalisera pulsen, sänka blodtrycket. Detta gör att du kan minska belastningen på hjärtmuskeln.

Den första generationen beta-blockerare är:

 • Anaprilin, nolot, propamin (proppanolol aktiv ingrediens)
 • Sandinorm (bopindolol)
 • Korgard (nadolol)

 • Trazicore (oxprenalol)
 • Sotalex (sotalol)
 • Glukomol (timolol).
 • Andra generationen beta-blockerare:

  • Athenoben, tenolol (aktiv substans atenolol)
  • Glaoks, lokren (betaxolol)
  • Nebilet, Binelol (Nebivolol)
  • Betalok, vasokardin (metaprolol)
  • Cordanum (talinolol).

  3: e generationen beta-blockerare:

  • Rekardium, akridilol (aktiv substans carvedilol)
  • Tseleipress (celiprolol).

  Kontraindikationer för antagning är: lågt blodtryck, bronkialastma, bradykardi, olika vaskulära patologier.

  Biverkningar: Kramper i perifera kärl, svaghet, bronkospasm, huvudvärk, yrsel, allergiska reaktioner, abstinenssyndrom.

  antitrombocytmedel

  Antiaggreganter riktas mot en annan orsak till hjärtinfarkt - blodproppar. Denna grupp av droger spädar blodet, förhindrar dess koagulerbarhet.

  • Aspirinkardio (acetylsalicylsyra). Dosering -100 mg, kostnaden för -130-200 rubel
  • Doxy-Hem (kalcium dobezilat). Förpackning - 500 mg, du kan köpa på ett apotek för 240 rubel
  • cardiomagnil (acetylsalicylsyra + magnesiumhydroxid). Dosering 150 mg, priset är 300 rubel

  Kontra: hög risk för blödning, hemorragisk diatese, leverinsufficiens.

  Biverkningar: erosion och magsår, blödning, leukopeni, trombocytopeni.

  ACE-inhibitorer

  Läkemedel från denna grupp minskar blodtrycket och upprätthåller blodkärlens tillstånd i normen. Gruppen är väldigt stor. Den innehåller:

  • Enalapril (enam, enap, renitek)
  • Captopril (huva, angiopril)
  • Perindopril (fjäderfjäder, prenarium)
  • Ramipril (dilaprel, amprilan)
  • Benazepril (lotusin).

  Priserna är också väldigt olika beroende på tillverkaren.

  Kontra: stenos av aorta eller njurartären, hyperkalemi.

  Biverkningar: Förtryck av hematopoiesis, illamående, kräkningar, torr hosta.

  ARB (angiotensinreceptorblockerare)

  Förberedelser av denna grupp normalisera blodtrycket, och även stoppa eller till och med minska hjärmvalsens hypertrofi. Huvudnamnen är:

  • Lozartan (vasotensis, cosar, renicard)
  • Valsartan (Walsakor, Valaar, Tareg)
  • Candesartan (candecor, angiakand)
  • Olmesartan (cardosal).

  Kontra: stenos av aorta eller njurartären, hyperkalemi

  Biverkningar: Förtryck av hematopoiesis, illamående, kräkningar.

  Förutom alla ovanstående droger, efter hjärtinfarkt kan ordineras och droger från andra grupper syftar till symptomatisk behandling. Sådana läkemedel innefattar hypotensiva diuretika som är nödvändiga för normalisering av tryck. Dessutom kan en läkare ordinera antihypoxicants som förbättrar syretillförsel till hjärtmuskeln.

  Hur man beter sig korrekt

  Under behandling efter ett tidigare myokardinfarkt patienten måste följa en diet, undvik fysisk ansträngning och stress.

  Det är oerhört viktigt att sluta röka och alkohol. Ofta rekommenderar läkare en sanatoriumbehandling.

  Återhämtningsperioden efter en sådan allvarlig sjukdom är lång.

  Det är nödvändigt att helt ändra livsstilen, inte att övervinna, inte oroa sig, ständigt övervaka blodtrycket och kolesterolhalten i blodet. Ibland måste du helt ge upp arbete.

  För att upprätthålla det normala funktionen av hjärt-kärlsystemet, patienten kommer att behöva ta lite medicin i mycket lång tid, kanske för livet. Specifika läkemedel, dosering och behandlingsförlopp ska endast ordineras av den behandlande läkaren. Självmedicinering är i detta fall oacceptabelt.

  Myokardinfarkt: moderna effektiva behandlingsmetoder

  Myokardinfarkt är en hjärtsjukdom, som orsakas av en akut brist på blodtillförseln, vilket resulterar i en foci av nekros i hjärtmuskeln.

  Uppkomsten av hjärtinfarkt är ofta en plötslig uppkomst av en lång (över 40-60 minuter) attack och intensiv bröstsmärta som inte går bort när du tar en dos nitroglycerin. I detta fall behöver patienten akut vård.

  1. Metoder för behandling

  Ett antal åtgärder syftar till att förebygga komplikationer och minska sannolikheten för ett ogynnsamt resultat av sjukdomen.

  Sådana åtgärder vidtas hos patienter med akut infarkt, vilka inte har kontraindikationer. Tänk på de mest populära och mest använda metoderna för att behandla infarktförhållanden.

  1. Återställande av blodflödet. Den viktigaste omständigheten vid behandling av akut hjärtinfarkt är fullständig restaurering och underhåll av blodflödet längs kransartären. För att uppnå denna uppgift utvecklas ständigt nya, mer effektiva trombotiska läkemedel och administreringssätten för klassiska läkemedel förbättras. Effektivt hjälp vid en attack beror på den tid som förflutit från början av symptom före ingripandet.
  2. Trombotisk terapi. EKO-experter fann att vid den nuvarande utvecklingen av medicinsk utveckling dominerar den positiva effekten av trombolytisk behandling hos patienter med akut infarkt över biverkningar. Under de första 5-6 timmarna efter att en attack inträffat, hindrar en sådan intervention 30 dödsfall per 1000 patienter, även i hopplösa fall. Effekten av sådan behandling, liksom den tidigare metoden, beror på tidpunkten för vårdets början och är maximal på sjukdomens initiala villkor, och en dag efter attacken är helt otillräcklig. Det finns vissa kontraindikationer för användningen av trombolytisk behandling: huvudtrauma, stroke, aorta-aneurysm, olika blödande ursprung och andra.
  3. Intravaskulära metoder. Intravaskulära metoder är baserade på mekaniska återställa kärl lumen med hjälp av en speciell uppblåsbar ballong (i medicinsk språk - PTCA). Det finns flera typer av sådant ingrepp beroende på situationen.
  4. Kirurgisk ingrepp. Används med omfattande former av hjärtattacker: aortokoronär bypass, intrakoronär stenting, transluminal ballongangioplastik etc.

  Var uppmärksam!

  Valet av redaktörerna är tecknen på hjärtinfarkt. Hur diagnostiserar man sjukdomen korrekt?

  I Nyheterna (tyts) otillåten hjälp algoritm hjärtinfarkt. Hur räddar offrets liv i en attack?

  2. Läkemedel som används vid hjärtinfarkt

  Låt oss överväga de grundläggande läkemedlen som är ganska effektiva vid ett infarkt:

  • aspirin. Specialister på ECO betonar att detta läkemedel bör ordineras absolut till alla patienter som har akut koronarsyndrom (naturligtvis, om det inte finns någon kontraindikation för denna metod). Drogen spädar blodet och underlättar rörelsen genom kroppens blodsystem.
  • heparin. Exo experter uppgav att användningen av läkemedlet valfritt för alla patienter med hjärtinfarkt. Det finns ingen tillförlitlig information om interaktionen mellan heparin och aspirin.
  • Antiarytmiska läkemedel. Studier har funnit att sådana droger måste användas med stor omsorg, eftersom de kan öka risken för asystol.
  • Betablockerare. Sådana läkemedel används i närvaro av takykardi och parallellt med frånvaron av hjärtsvikt.
  • nitrater. Ett sådant läkemedel som nitroglycerin används omedelbart efter infarktinfarkt, med användning av en tablett och injektionsform.
  • Kalciumantagonister. Under den akuta perioden av den aktuella sjukdomen är denna grupp av läkemedel inte föreskriven, men efter lindring av symtom och i återhämtningsperioden - ordineras till praktiskt taget alla patienter.
  • inhibitorer angiotensin-omvandlande enzymer. Tilldela från den första dagen av sjukdomen till absolut alla patienter som inte har kontraindikationer. Sådana läkemedel är emellertid av särskild betydelse vid sjukdomsuppkomsten.
  • magnesium. Magnesiumhaltiga läkemedel är mycket effektiva för att upprätthålla hjärtmuskulärens normala funktion.

  3. Diet

  Terapeutisk näring i denna sjukdom accelererar väsentligt återhämtningsprocessen i myokardiet, förbättrar funktionella hjärtförmågor.

  Det rekommenderas att utesluta patienter med överdriven vikt från kosten:

  • stekt och fet mat,
  • mjölprodukter,
  • produkter som är rika på enkla kolhydrater.

  Sådan näring är extremt nödvändig för en gradvis separation från överflödig kroppsvikt och en minskning av kolesterolhalten i blodet.

  Under den akuta perioden av sjukdomen visas följande mat:

  • gröt på vattnet,
  • puré från grönsaker och frukter,
  • gnugga soppor,
  • drycker (juice, te, komposit),
  • mager biff etc.

  Begränsa användningen av salt och vätska. Från den 4: e veckan efter attacken av hjärtattack utser de en diet som är berikad med kalium. Ett sådant mikroelement kan avsevärt förbättra utflödet av allt överskottsvätska från kroppen, vilket förbättrar myokardiums sammandragande förmåga. Produkter rik på kalium: prunes, torkade aprikoser, datum.

  Läs vidare - Myokardinfarktets historia. Intressanta fakta om sjukdomen.

  I artikeln (här) vad är hjärtastma.

  4. Fysisk aktivitet

  De första forskarna som en grundläggande behandling och rehabilitering av infarktstillstånd erbjöd absolut vila och maximal vila, strikt efterlevnad av sängläger. För närvarande, dessa principer radikalt reviderade, eftersom långvarig vistelse i ryggläge ökar signifikant risken för olika komplikationer - ventrombos, stelhet och lungemboli.

  Som rehabilitering efter hjärtattack rekommenderas promenader. Börja gå i en långsam takt, gradvis öka belastningen till 7-15 minuter.

  Vid upprätthållande av stabila indikatorer på elektrokardiogram kan fysisk ansträngning öka något, men samtidigt ständigt styra uppkomsten av andfåddhet och svaghet.

  Under den inledande perioden bör fysiska övningar och belastningar utföras under konstant övervakning av medicinsk personal - för att kontrollera det övergripande välbefinnandet, hjärtfrekvensen och artärtrycket. Om hälsotillståndet inte förvärras - kontrollen av läkare kan avskaffas.

  5. Behandling i hemmet

  Behandling av denna sjukdom i hemmet utförs enligt de tillhörande läkarnas rekommendationer, men det finns många folkrecept som hjälper till med infarkt och är säkra för kroppen som helhet.

  Tänk på recepten för beredning av vissa folkmekanismer:

  • slipa köttkvarn 200 gram vitlök och 1 kg tranbär, tillsätt 150 gram honung, rör och insistera 4 dagar. Ta 1 tiondel av en sked före måltiden, 2 gånger om dagen.
  • Färskpressad lökjuice blandas med honung 1: 1. Ta 3 gånger 1 matsked dagligen.
  • Blanda 1 kg honung med 0,5 kg svart chokeberry. Ta den resulterande blandningen en dag för 1 msk. sked.

  6. Förebyggande metoder

  Detta är ett komplex av åtgärder som är utformade speciellt för att förhindra hjärtinfarkt.

  Innehåller ett sådant komplex i sig:

  • fysisk träning,
  • rationell näring,
  • konsumtion av rent vatten,
  • fullständigt avslag på dåliga vanor,
  • besök på en kardiolog,
  • positiva känslor.

  Myokardinfarkt är en ganska allvarlig sjukdom, som ofta blir oåterkallelig, därför måste varje person ta hand om sin personliga hälsa och göra allt som läkaren rekommenderar.

  Vilka läkemedel som ska tas för behandling efter hjärtinfarkt

  Myokardinfarkt - akut kränkning av blodtillförsel till hjärtmuskeln. Villkoret är extremt farligt och i avsaknad av kvalificerad behandling kan det leda till döden. Ett viktigt steg i behandlingen av patienten är restaurativ terapi. Det beror på om en person kan leva samma liv, och vad är risken för en upprepad attack. Behandling efter hjärtinfarkt, droger, folkrecept, förebyggande.

  Varför hjärtinfarkt händer

  Vi vet alla att en hjärtinfarkt är ett farligt tillstånd som kan inträffa när som helst. Men vad orsakar faktiskt en kränkning av blodcirkulationen i hjärtmuskeln? Inte många av oss tror att vi själva tar oss till denna patologi, år efter år, äter fel och blir slavar till dåliga vanor. Dessa två faktorer orsakar oftast ett hjärtinfarkt.

  Föregångare av hjärtinfarkt är olika kardiovaskulära sjukdomar som utvecklas mot bakgrund av ökat kolesterol, socker, övervikt och andra riskfaktorer. Efter att ha överfört en hjärtattack kan varje person återgå till det normala livet, men behandlingen tar mer än ett år. Det viktigaste i rehabilitering efter en attack är att följa all doktors rekommendationer, ta mediciner och utesluta de ogynnsamma faktorerna i ditt liv.

  Livet efter en hjärtinfarkt

  Doktorerna uppmanar oftast patienter efter att ha lidit ett hjärtinfarkt för att helt ändra sina syn på livet.

  Det bör komma ihåg att nu måste du ägna mer uppmärksamhet åt din hälsa, undvik stress, bekymmer och andra faktorer som kan orsaka sjukdomens återfall.

  Först av allt ska patienten ta alla läkemedel som rekommenderas av läkaren efter hjärtinfarkt och ge upp:

  • Rökare.
  • Dricker alkohol.
  • Oljig och stekt mat.
  • Salty produkter.
  • Halvfabrikat och korvprodukter.

  Förutom korrekt näring och avvisning av dåliga vanor efter hjärtinfarkt, bör du undvika stress, ökad fysisk ansträngning och överarbete. Med andra ord bör patienternas liv efter hjärtinfarkt utföras på ett försiktigt sätt, så att hjärtmuskeln kan återhämta sig och återgå till fullfjädradt arbete.

  Men liggande på soffan kommer inte att göra dig frisk. Patienter som har fått hjärtattack är mycket viktig adekvat fysisk aktivitet. Det handlar inte om att besöka en sportshall eller gungstol. Det är nödvändigt att gå mer utomhus, gå och motionera fysioterapi. Det är mycket viktigt under rehabiliteringsperioden att släktingar ger moraliskt stöd till patienten. En person ska känna sig nödvändig och älskad, han behöver ta emot positiva känslor och delta i familjens liv.

  Medicin för infarkt

  Medicinsk behandling av hjärtinfarkt innefattar långvarig behandling med olika grupper av läkemedel. Behandlingsplanen ska utvecklas av den behandlande läkaren, som väljer de läkemedel som behövs och bestämmer dosen och frekvensen för upptagandet. När man väljer tabletter efter en hjärtinfarkt är förekomsten av samtidiga sjukdomar, såsom diabetes, högt blodtryck etc. mycket viktig.

  Grunden för läkemedelsbehandling är att minska belastningen på hjärtmuskeln och stabilisera blodtalet. Vilka läkemedel ordineras oftast? Idag ingår specialisterna i följande grupper av läkemedel i listan över medel som används för hjärtinfarkt:

  • Statiner. Detta är en grupp droger som bryter ner kolesterol och förhindrar bildandet av kolesterolplakor. Dessutom bidrar dessa piller till att minska inflammatorisk process i kärl efter hjärtinfarkt. Ofta måste statiner dricka resten av livet för att upprätthålla en normal nivå av kolesterol i blodet.
  • Nitrogener. Läkemedel för hjärtinfarkt bör innehålla nitroglycerin eller liknande ämnen. Dessa piller lindrar smärt syndrom, dilaterar blodkärlen och normaliserar blodtrycket. Intag av droger i denna grupp är ordinerad för smärta bakom brystbenet. På permanent basis rekommenderas inte mediciner, de orsakar vanligt bildande och uttagssyndrom.
  • Betablockerare. Behandling efter hjärtinfarkt med BETA-blockerad läkemedel är en nödvändighet för många patienter. Dessa tabletter minskar puls och blodtryck, vilket garanterar hjärtats arbete i ett sparsamt läge. Denna grupp av läkemedel har kontraindikationer, och därför är oberoende behandling förbjuden.
  • Blodförtunnande läkemedel. Behandling av hjärtinfarkt med droger, innebär ofta att blodet späds ut. De behövs för att förhindra bildandet av blodproppar och för att minska risken för återanfall. Dessa medel inkluderar aspirinhaltiga läkemedel. Vid okontrollerad användning är risken för plötslig blödning hög.
  • RA-blockerare. Patienter måste ibland behandla hjärtattack i flera år. En attack sätter stopp för det normala livet. Hjärtat efter en stroke behöver vila, och för att ge det läkarna väljer ofta preparaten av gruppen av RA-blockerare. Dessa läkemedel tolereras väl av patienter, sänker blodtrycket och minskar hypertrofa händelser i hjärtmuskeln.
  • ACE-hämmare. Dessa fonder normaliserar blodtrycket, stärker blodkärlen och hjälper till att reparera skadade områden i hjärtmuskeln efter hjärtattack. Det finns kontraindikationer. Ta läkemedel som föreskrivits av din läkare.
  • Beredningar av magnesium. För att upprätthålla stabil hjärtfunktion kan läkare rekommendera magnesiumpreparat till patienter i efterinfarktperioden. Utnämningen ska göras av en kardiolog i enlighet med testresultaten. Man bör komma ihåg att överskott av magnesium kan bli oönskade konsekvenser.

  Ej farmakoterapi för infarkt

  Många patienter frågar vad som kan användas för att snabbt återvända till en normal livsstil efter hjärtattack. Läkare råder att kombinera läkemedelsterapi med traditionella medicinmetoder. De recept som används i folkmedicin har en naturlig sammansättning, de har återställande och toniska egenskaper. En av ingredienserna som ofta rekommenderar traditionell medicin för att stärka blodkärlen är vitlök. På grundval av detta kan du förbereda tinkturer, kryddor och helt enkelt lägga till det i huvudrätterna. Vitlök slår effektivt kolesterol, som är en naturlig statin.

  En av de mest effektiva föreskrifterna för att stärka blodkärlen och minska kolesterol från vitlök är:

  Vitlök med honung och tranbär. För att förbereda en helande blandning behöver 200 gram. vitlök, 150 gr. honung och 1 kg. tranbär. Ingredienser måste slipas i köttkvarn och blandas med honung smält på vattenbad. Blandningen i 4 dagar bör lämnas på ett mörkt ställe, blandas kontinuerligt. Ta en blandning av 1/10 av en sked 2 gånger om dagen på en tom mage.

  Även från folkmedicin kan du ta recept för fortifierande te och buljonger baserade på hallonblad, vinbär, hagtorn och chokeberry. Alla dessa läkemedel har en läkande effekt, men vid användning är det inte rekommenderat att vägra från traditionell behandling efter hjärtattack.

  Näring efter hjärtinfarkt

  Överträdelsen av funktionen av myokardiet, vars behandling består i det långvariga intaget av läkemedel och vitaminer, innebär att en viss diet följs. För tidig återhämtning bör maten vara full, varierad och vitamin. Utgående från det faktum att huvudorsaken till hjärtinfarkt är förhöjt kolesterol, utesluter kosten konsumtionen av animaliska fetter. Patienterna är förbjudna att ta med i kosten fett kött, fet mejeriprodukter, korv, halvfabrikat, såser, skarpa, salt, stekt och rökt mat.

  Mat bör vara rik på grönsaker, frukter, bär, gröna. Det är tillåtet att äta:

  • magert kött och inte fet fisk;
  • diskar kokta på ånga;
  • gröt på vattnet;
  • grönsaksallad klädd med vegetabilisk olja.

  Dieten ska göras av den behandlande läkaren med tanke på förekomst av samtidiga sjukdomar, så människor med förhöjt socker måste kontrollera mängden kolhydrater och patienter med högt blodtryck behöver minska saltintaget.

  Sjukgymnastik efter infarkt

  Under många år trodde man att personer med hjärtinfarkt skulle behållas bäddstöd. Nya studier har dock visat att patienter under lång tid utan fysisk aktivitet är mycket mer benägna att utveckla komplikationer som tromboembolism, trombos och ledamöternas ojämnhet.

  Naturligtvis, gå inte till gymmet nästa dag efter attacken. Du behöver bara ligga så länge som läkaren säger. Efter avskrivning från sjukhus rekommenderas patienter att gå. Du måste gå hem åtminstone 10-15 minuter långsamt och försiktigt. Därefter måste du gå ut och gå i frisk luft. Belastningar måste övervakas ständigt.

  Om det finns andfåddhet och svaghet ska du omedelbart vila.

  I den senare efterinflytningsperioden, när tillståndet redan har återgått till normalt, måste patienter gå till fysikterapi. Kardioder i ett adekvat läge hjälper till att snabbt rehabiliteras och minska risken för komplikationer och upprepade anfall.

  Idag använder läkare moderna läkemedel och rehabiliteringsmetoder för att behandla infarkt. Patienten måste dock vidta alla nödvändiga åtgärder för en snabb återhämtning. Först och främst bör en person förstå att nu ett felaktigt beslut kan bli ett återfall av sjukdomen. Det är nödvändigt att sluta röka omedelbart och för alltid, glöm alkohol och skadlig mat, du måste ta hand om dig själv varje minut. Endast på patientens önskan kan en läkare utföra ett mirakel och återlämna honom till ett normalt liv.

  Urval av tabletter efter infarkt enligt handlingsprinciperna

  En infarkt är en sjukdom när en cirkulationsstörning orsakar en akut brist på leverans av hjärtmuskeln med blod. Som ett resultat bildas en foci av nekros i den. Fenomenet är extremt farligt och kräver akut medicinsk ingrepp. Konsekvenserna av sjukdomen kan vara katastrofala för patienten - upp till ett dödligt utfall.

  orsaker till

  Orsaken till sjukdomen är brist på näring och syreförsörjning på grund av den kraftigt förminskade lumen av de kärl som matar hjärtat.

  Skyldig för detta är aterosklerotiska plack på sin inre yta. När kärlet med sådana plack blockeras av blodpropp - en trombus - är livslängden för myokardceller, som har förlorat blodtillförseln, inte längre än en halvtimme.

  Orsaker till plack skiftande ärftlighet, dålig kost, dåliga vanor (rökning), etc. En hjärtinfarkt börjar ofta utvecklas med uppkomsten av en oväntad attack av akut bröstsmärta som kvarstår under en längre tid (40-60 min.)..

  Metoder för behandling

  Efter lindring av akut syndrom krävs en lång systematisk behandling, som ibland tar flera år, och ibland visar det sig att det är livslångt. Målet med behandlingen är att minska sannolikheten för ett ogynnsamt resultat, för att förhindra ytterligare komplikationer och en upprepad attack för att minska konsekvenserna av lesionen. Om du följer läkarens recept i sin helhet efter hjärtinfarkt, kan du leva mer än ett dussin år.

  Terapi för infarkt utförs samtidigt i flera nyckelriktningar. Tilldelbara läkemedelsgrupper:

  • statiner;
  • trombocytaggregationshämmande medel;
  • nitro droger;
  • antihypertensiva medel;
  • antiarytmiska läkemedel;
  • beta-blockerare;
  • ACE-hämmare.

  Läkemedel ordineras strikt av läkaren i individuell dosering och kombination, med hänsyn till svårighetsgraden av lesionen, eventuell intolerans hos vissa tabletter och samtidiga sjukdomar. Medicin används både klassiskt och nytt, som ständigt utvecklas. Förbättrad och sättet att utnämna klassiska medel.

  statiner

  Huvudorsaken till blodflödesstörningar är aterosklerotiska plack, vilket minskar kärlets lumen.

  Anledningen är kolesterolet i blodet. För att minska det och minska plack används statiner. Deras funktioner är:

  • störa absorptionen av fetter genom matsmältningssystemet;
  • delas i levern av kolesterol och avlägsnas från kroppen;
  • upprätthålla kolesterolhalten i blodet i en acceptabel koncentration;
  • dessutom - stoppa de inflammatoriska processerna i kärlen.

  Statinerna inkluderar:

  • aktiv substans - simvastatin, preparat: Vazilip, Simvastatin, Simgal, Simlo;
  • aktiv substans - pravastatin, läkemedel: Lipostat;
  • aktiv substans - lovastatin, läkemedel: Cardiostatin;
  • aktiv substans - fluvastatin (andra generationen), beredning: Lescola Forte;
  • aktiv substans - atorvastatin (tredje generationen), droger: tulpan, torvacard, liptonorm, atoris;
  • aktiv ingrediens - rosuvastatin (4: e generationen), preparat: Livazo, Krestor, Rosulip, Tevastor.
  Cardiostatin

  Principen för operation är densamma, vilket eliminerar behovet av att köpa dyra analoga. Biverkningar är sällsynta. Innan du tar kolesterolnivån i blodet. Inträde är nödvändigtvis kombinerat med kost (begränsning av livsmedel som ökar kolesterolet). Det finns naturliga statiner (gurkmeja, vitlök, fiskolja), inkludering i kosten är möjlig i avsaknad av problem med mag-tarmkanalen.

  antitrombocytmedel

  En annan anledning till att minska blodflödet är blodpropp. De ökar också risken för återkommande myokardinfarkt. För att bekämpa dem är blodförtunning och reducerbar koagulerbarhet inriktad. De förhindrar att blodcellerna sticker ihop och klibbar till kärlens väggar.

  Agregal

  • På grundval av acetylsalicylsyra :. Aspirin aspinate, aspinate Cardio Aspirin Cardio etc. I frånvaro av biverkningar kan administreras för livet.
  • Baserat på klopidogrel: Agregal, Clopidogrel-Teva, Klopideks, Cardutol, etc. Den årliga kursen är oftast utsetts. Med intolerans kan aspirin förskrivas för livet.
  • Baserat på oxycoumorin: dicumarin, neodicumarin, syncumar etc. Koppla till antiaggreganter av indirekt verkan - stör biosyntesen av protrombin och procontgvertin. Antagonister av vitamin K. Har komulyativnye egenskaper, är effektiva med långtidstillstånd.

  Antikoagulantia kan orsaka blödning (huvudsakligen i matsmältningssystemet), sår och erosion i magen, trombocytopeni och leukopeni. Kanske utseendet av blåmärken på kroppen under mottagningen. Detta bör rapporteras till läkaren, men du bör inte göra en oberoende avbokning.

  Nitrogener

  • lindra smärt syndrom;
  • stabilisera blodtrycket
  • vasodilaterande verkan.

  Fartyg med infarkt påverkas och kan i princip inte fullt ut ge hjärtat med mat och syre. Ett av målen med narkotika är att minska belastningen på myokardiet, vilket innebär att det är nödvändigt med syre och näring. Detta beror på omfördelningen av kranskärlblodflödet, en minskning av spänningen i hjärtmuskulans vägg, en minskning av volymen och det distala trycket i vänstra kammaren. De vanligaste är:

  Olikard

  • baserat på nitroglycerin: Nitroglycerin, Sustak, Nitropol, etc.;
  • baserat på isosorbidmonohydrat: Cardix Mono, Olicard, Mono Mack, Efox, etc.;
  • på basis av isosorbiddinitrat: Izoket, Izomak, Kardiket.

  Har ett antal biverkningar - svaghet, yrsel, huvudvärk, ökad hjärtfrekvens, tryckfall. Kanske beroendeframkallande, vilket leder till uttagssyndrom.

  Hypotensiva droger

  Riktar sig mot symptomatisk behandling Förutom dem kan diuretika förskrivas. Urvalet fattas av en läkare, baserat på patientens egenskaper, sjukdomsförloppet och redan föreskrivna läkemedel.

  antiarytmika

  Indikationer - kränkningar av hjärtatslag (ciliary arytmi, östrasystol etc.). Sådana störningar orsakas av patologiska elektriska impulser genererade av jonflöde genom jonkanaler. Antiarytmiska tabletter blockerar denna eller den här kanalen, medan jonflödet upphör. De är uppdelade i klasser:

  • I klassen - påverkar de snabba natriumkanalerna. Det är indelat i 3 underklasser:
   • IA - novokainamid, kinidin, disopyramid, giluritmal;
   • IB-lidokain, apprindin, pyromecain, trimecain, difenin, mexiletin, tokain;
   • IC - bonnecor, etacizin, etmozin, flekainid, propafenon, lorkainid, allapinin.
  • II-klass-beta-blockerare, som kommer att diskuteras nedan
  • III-klass - läkemedel som påverkar kaliumkanaler: brethiltosylat, sotalol, amiodaron;
  • IV-klass - läkemedel som påverkar långsamma kalciumkanaler (kalciumantagonister) - veropamil, difril, infedipin, etc.

  Kalciumantagonister ordinerar nästan alla i post-infarktperioden.

  Betablockerare

  Minska belastningen på hjärtat och artärerna, och blockera del av effekten på nervsystemet. Betablockerare minskar känsligheten hos receptorer som mottar signaler från den sympatiska grenen av det vegetativa systemet, d.v.s. eliminera reaktionen på stressiga förhållanden.

  Detta minskar hjärtets styrka, det finns inget avbrott i hjärtets arbete, utesluter angina. Betablockerare ordineras för takykardi, i avsaknad av hjärtsvikt. Avgränsa genom effekten på:

  • hjärtbeta-receptorer (B1);
  • slätmuskulära beta-receptorer i bronkialträdet och blodkärlen (B2).
  • kardioselektiva (B1) - Lokren, Metaprolol och andra;
  • noncardioselektiva (B1 och B2) - Nadolol, Sotalol och andra.

  Valet fattas av läkaren med hänsyn till enskilda egenskaper. Förskrivna för liv i avsaknad av kontraindikationer, eftersom risken minskas väsentligt.

  ACE-inhibitorer

  En grupp droger som främjar syntesen av biologiskt aktiv substans - angiotensin, som reglerar vaskulär och hjärtledning. Effektspektrum:

  • minskning av trycket på artärerna;
  • vasodilation;
  • blockerar patologiska förändringar i hjärtstrukturen.

  Med hjärtattack dör en del av muskelvävnaden, som ersätts av ett ärr. Det går inte ihop med hjärtets arbete på grund av vad myokardiet försöker ändra sin geometri, vilket leder till en minskning av effektiviteten av sammandragningar och utvecklingen av hjärtsvikt. ACE-hämmare representeras av en stor grupp:

  renitek

  • Elanapril (renitek, enam, enap);
  • benazepril (lotensin);
  • Perindopril (Prestarium, Perineva);
  • captopril (huva, angiopril);
  • ramipril (dilaprel, amprilan).

  ACE hämmar strukturjustering. De ordineras för alla som genomgått hjärtattack, i avsaknad av kontraindikationer (hyperkalemi, stenos av aorta eller njurartären).

  Behåll stabil myokardfunktion

  Förutom de ovannämnda tabletterna efter en hjärtinfarkt, föreskriva vitaminer och magnesiumhaltiga produkter som stöder och närmar hjärtens muskel.

  Behandlingsförloppet, specifika tabletter, doser väljs av läkaren - självmålning är oacceptabelt.

  Påskynda väsentligt återhämtning och förbättra efterföljande livskvalitet, minska riskerna - efter en diet, avvisande av dåliga vanor, mätad, läkarmärkt fysisk aktivitet. I allmänhet, för att upprätthålla hälsan efter en hjärtinfarkt, behöver du en fullständig livsstilsöversyn. Och då finns det en chans att leva mer än ett dussin år.

  video

  Hur man rengör kolesterolens kärl och bli av med problem hela tiden?!

  Orsaka symptom på högt blodtryck, högt blodtryck och ett antal andra hjärt-kärlsjukdomar är igensatta med kolesterol fartyg, konstant nervös stress, långvarig och djupgående erfarenheter, upprepade stötar, ett försvagat immunförsvar, ärftlighet, nattarbete, exponering för buller, och även ett stort antal av konsumtionen av salt!

  Enligt statistiken kan cirka 7 miljoner årliga dödsfall associeras med hög blodtryck. Men studier visar att 67% av de hypertensiva personerna inte ens misstänker att de är sjuka!

  Därför bestämde vi oss för att publicera en exklusiv intervju där det är uppenbart att hemligheten att bli av med kolesterol och bringa trycket tillbaka till det normala. Läs artikeln.