Huvud / Diagnostik

Hur man behandlar mitral ventil prolapse

Mitralventilens prolapse är en anatomisk förändring i sina ventiler och muskuloskeletala systemet, vilket uttrycks i reducerad ton, sagging. Till följd av detta bryter det funktionella ändamålet: löst stängning av vänster atrioventrikulär öppning under ventrikelns systole.

De flesta patienter upplever inte några typiska symptom. I vissa fall, med prolaps finns attacker av arytmi, smärta i hjärtat. För att bekräfta kommunikationen behöver patienten identifiera och utesluta olika sjukdomar som påverkar endokardiet.

Betydelse av mitralventilens struktur och funktioner

Studien av olika varianter av prolapse ledde till slutsatsen att den skulle hänföras till de medfödda egenskaperna hos utvecklingen av hjärtkamrarna. Ventilen består av främre och bakre klaffar. De med hjälp av tunn trådkoordiner är anslutna av papillära muskler till hjärtans vägg. Tillsammans ger dessa strukturer en tät stängning av den atrioventrikulära öppningen under systolen i vänstra kammaren. Denna åtgärd förhindrar utflödet av blod till vänstra atriumet.

Det främre bladet förlorar ofta sin ton och saga. Under högt blodtryck i kammaren i ventrikeln stänger ventilerna inte helt kommunikationen med atriumet. Därför återvänder en del av flödet (regurgiteringsprocessen).

Den nuvarande definitionen av tre grader i storleken på bulldollarnas böjning (från 5 mm till 10 eller mer) spelar för närvarande ingen roll när man bestämmer sig för behandlingen. Kardiologer är mycket mer intresserade av volymen av returdelen av blod. Det här är den del som "inte får" aorta och deltar inte i cirkulationen. Ju högre restvolymen desto mer uttalad effekten av prolaps.

I de flesta fall finns inga allvarliga farliga cirkulationssjukdomar.

Vad ska jag behandla?

Eftersom det visat sig att mitralventilen själv inte skadar kan behandlingen omfatta följande anvisningar:

 • terapi av vegetoneuros, lättnad från en känsla av rädsla efter detektion av prolaps;
 • behandling av endokardit, reumatisk cardit, vilket leder till en liknande ventilförändring;
 • aktuell behandling av de första fenomenen hjärtsvikt, arytmier i händelse av dekompensering av sjukdomar;
 • avsiktlig eliminering av brutna ventrikulära förändringar kirurgiskt för att förhindra progression av cirkulationsfel.

Är det nödvändigt att behandla medfödd prolaps?

Medfödda förändringar (primära) finns i barnet under undersökningen. Oftast är dessa icke-farliga egenskaper av strukturen hos bindväv som är ärvda. De påverkar inte den efterföljande utvecklingen av barnet.

I dessa fall är patientens önskan att fortsätta med behandlingen av mitralventil prolapse felaktig, eftersom läkemedel som påverkar hjärtat inte behövs och till och med är skadliga vid behandling. Det är nödvändigt att klargöra orsakseffektrelationen och lämpligheten att använda droger som påverkar centrala nervsystemet.

Personer med medfödd prolaps behöver inte begränsa fysisk aktivitet. Lusten att engagera sig i professionell sport kommer att kräva ytterligare samråd med läkaren och genomföra stresstest. Rekommendera inte olika typer av brottning, hoppa i längd och höjd (belastningen i samband med plötsliga kroppsskakningar).

Vad ska jag göra om jag känner mig värre?

I närvaro av hjärtklappning, värk i hjärtat, sömnlöshet, ökad irritabilitet, men de normala resultaten av EKG och ultraljud:

 • Det är nödvändigt att organisera en viloplan, det är bättre att vägra arbetet i nattskiftet.
 • bör sluta ta kaffe, alkoholhaltiga drycker, starkt te, kryddig kryddor, pickles;
 • Rekommenderad behandling av folkmusik rättsmedel lunga lugnande effekt (tinkturer och dekokter av valeriana rot, Leonurus, salvia, hagtorn, örtte med mynta och citronmeliss), kan du använda färdiga läkemedel från apoteket (New Pass, Stilla forte), eller förbereda dig;
 • excitering av nervsystemet elimineras magnesiumhaltiga läkemedel (Magneroth, Magnesium B Magnesium6).

Om en sådan undersökning visar EKG-förändringar som nedsatt myokardial metabolism, ändrar repolarisering, ventrikulär arytmi typ, vilket förlänger intervallet Q-T, är patienterna ordineras:

 • övningsterapi;
 • bad med mättnad av syre, avkok av örter;
 • Psykoterapi med specialist, utveckling av automatisk träning;
 • Fysioterapeutiska metoder (elektrofores av kragezonen med brom);
 • massage i ryggen och cervikal ryggrad;
 • akupunktur.

Drogbehandling av samtidiga sjukdomar i myokardiet

Förutom återställande och lugnande medel, enligt indikationerna, föreskriver läkaren förberedelser för att förbättra metabolism i cellerna i myokardiet:

 • karnitin,
 • Vitalayn,
 • Tyson
 • Panangin eller Asparkam,
 • Coenzyme Q,
 • Riboksin.

Det bör noteras att dessa läkemedel inte har tillräcklig stödjande grund för resultaten av ansökan. Trots detta anser patienterna att de är effektiva. Användning rekommenderas kontinuerliga kurser i 2-3 månader.

I arytmier ordinerar läkaren svaga betablockerare i en liten dos.

Behandlingsprocedurer utförs under kontroll av EKG-studier. Ovannämnda behandling syftar till att kompensera för vegetativa och kardio-neurotiska störningar, men berör inte själva mitralventilen.

Terapi av prolaps orsakad av inflammatoriska sjukdomar

Patienter med mitralklaffprolaps rekommenderas vakt mot förkylningar, alltid behandlas angina, spåra omjustering kronisk inflammation foci (karies tänder, sinuit, adnexit, urinvägssjukdomar och andra). Faktum är att alla "viloläge" tills tiden för fokus kan snabbt orsaka endokardit. En klaffventiler är en del av den endokardiala och samtidigt lider av denna sjukdom.

Proteas av endokardialt ursprung hänför sig till sekundära lesioner, är inte associerad med medfödda förändringar, är helt beroende av huvudsjukdomens gång. Utseendet av prolapse i ultraljudsbilden i sådana fall indikerar övergången till inflammation i ventilklaffarna, början av bildandet av hjärtsjukdom.

Volymen av regurgitation har en dynamisk betydelse: dess ökning bekräftar en obemärkt attack av reumatisk hjärtsjukdom, trög septisk endokardit. Vid behandling av sådana fall är det nödvändigt:

 • Använd antibiotika (Penicillin, Bicillin) eller från reservgrupper enligt maximal regim;
 • Använd hormonella och icke-hormonella medel mot antiinflammatorisk behandling.

Huvudmålet är att stoppa destruktionen av endokardiet.

Behandling av prolaps orsakad av andra orsaker

Mitralklaffprolaps kan bildas med en stark spänning (dilation), eller vänster ventrikulär hypertrofi. Sådana variationer uppstår i fallet med kardiomyopati, högt blodtryck, migrerade omfattande hjärtinfarkt (speciellt med resultatet av aneurysmen väggar).

Patienten har symptom på hjärtkompensation, visas:

 • svaghet
 • andfåddhet,
 • svullnad,
 • smärta i hjärtat när du rör dig.

Svåra angrepp av arytmi är möjliga.

Läkemedel används vid behandling:

 • expanderande kransartärer
 • reducerar myokardiell syreförbrukning;
 • antiarytmiska läkemedel;
 • diuretikum och hjärtglykosider.

Alla läkemedel ordineras av läkaren i varje enskilt fall.

När används den kirurgiska metoden?

Kirurgiska tillvägagångssätt kan vara av två typer:

 1. fixering av rivna vingar (syning av trådkord, skapande av mekanismen för avdrag av broschyrer);
 2. byte av ventilen med en artificiell protes.

Indikationer för kirurgisk behandling:

 • ineffektiv behandling av endokardit med antibiotika och olika antiinflammatoriska medel;
 • 2-steg i cirkulationsinsufficiens, oförmåga att använda eller brist på resultat från användning av hjärtglykosider, diuretika;
 • upprepade attacker av förmaksflimmer
 • utveckling av högt blodtryck i lungartären.

Det finns standardindikatorer för cirkulationsstörningar, vilka läkare styrs av när de bestämmer om operationens lämplighet:

 • regurgitation flöde mer än 50%;
 • resterande utstötningsfraktion mindre än 40%;
 • ökning av tryck i lungartären är större än 25 mm Hg;
 • En ökning av hålrummets vänstra hålrums volym under diastolisk avslappning är 2 gånger eller mer.

Funktioner av prolapse behandling hos barn

I barndomen kan förändringar i mitralventilen detekteras av misstag, kombinerat med ett brott mot strukturen hos andra ventiler, medfödda missbildningar. Oftast är dessa förändringar gynnsamma. Barnet bör skyddas mot akuta infektionssjukdomar. Dispensationsobservationen hos kardiologen 2 gånger om året visar vidare utveckling av en patologi och behovet av förebyggande behandling.

Om prolaps upptäcks under graviditeten?

Förändringar i mitralventilen detekteras vid undersökning av gravida kvinnor. Vanligtvis var de tillgängliga från barndomen, men störde inte och krävde ingen diagnos.

Det är nödvändigt att lugna den framtida mamman: barnet och graviditetsförloppet är inte hotat. En annan sak är om samtidig hjärtinfarkt, reumatism eller allvarliga sjukdomar avslöjas.

Föräldrarna tar i alla händelser hänsyn till dessa förändringar när man planerar arbetsverksamhet, i förebyggande behandling av en gravid kvinna.

Personer med mitralventil prolapse bör förstå att graden av återkommande upprepning under livet kan variera. Därför är det nödvändigt att genomgå en årlig undersökning och uppfylla läkarens krav på förebyggande behandling av samtidiga sjukdomar.

Mitralventil prolapse: symptom och behandling


En sådan sjukdom, såsom mitralklaffprolaps, vilken behandling kan vara både konservativ och kirurgisk eller inte administrerades (beroende på formen av flödet) - den vanligaste abnormitet i hjärtklaffarna. Ofta är det inte farligt och det upptäcks av misstag när det passerar hjärtokardiografi (ultraljudsundersökning). Denna metod för diagnos - den mest effektiva, eftersom det gör att du kan bestämma graden av sjukdomen och volymen av omvänd överföring av blod (upprepning).

För att förstå bilden är det viktigt att veta vad hjärtklaffen är. Hjärtans arbete utför pumpens funktion i kroppen, cirkulerande blod längs den. Detta beror på att det nödvändiga trycket i hjärtatets kamrar upprätthålls. Det finns totalt fyra kamrar - 2 atria och 2 ventriklar. Ventiler är speciella fönsterluckor som ligger mellan kamrarna. De reglerar trycket och ger blodbanan i rätt riktning. Totalt finns fyra sådana ventiler.

Förlängningen av mitralventilen är en onormal utbuktning av ventilflikarna under stängning när hjärtat sammandras. Som ett resultat är ventilerna inte stängda tätt, och några av blodet kommer tillbaka - från ventrikeln till atriumet eller från artärerna till ventriklarna.

orsaker till

Mitralventil prolapse kan uppstå av två huvudskäl, beroende på vilken den kan vara primär eller sekundär. I det första fallet - det är en harmlös medfödd patologi, i den andra - utvecklad mot bakgrund av andra sjukdomar eller orsakad av ett trauma mot bröstet. I regel är starten av prolapse en följd av medfödd störning av strukturen och försvagningen av bindväven i hjärtklaffarna. Detta är en genetiskt bestämd anomali som överförs vid ett barns födelse genom arv. Ventilflikarnas svaga bindväv sträcker sig, och ackorden som håller dem är förlängda. På grund av detta, under tryck av blod, vid tiden för stängning av ventilen, bulkar sina ventiler och stänger löst.

Förlängningen av mitralventilen med medfödd ursprung fortsätter i grunden asymptomatiskt och särskild behandling behövs inte. I detta fall är denna anomali inte en sjukdom, utan en särskild organism.

Barn har mitralklaffprolaps sker ofta mot en bakgrund av hjärt reumatism (reumatisk hjärtsjukdom) på grund av inflammation i ventilbladen och chordae bindväv. Strax före avslöja prolaps barn oftast blir sjuk med angina eller scharlakansfeber, och efter 2 veckor av debuten fall av reumatism med alla de symtom på inflammation i de stora lederna, smärta och stelhet i dem.

Förvärvade mitralklaffprolaps, utlöses av kranskärlssjukdom eller hjärtinfarkt, inträffar hos äldre grund av avbrott i hjärtat muskler och som ett resultat - blodtillförseln, eller på grund av gapet är ansvariga för driften av ventil chordae. I detta fall avslöjs patologin under undersökningen för att bestämma orsaken till intensiv smärta i hjärtat, svaghet och dyspné.

Om förlusten av mitralventilen orsakad av bröstskada med bristande ackord inte behandlas kan följderna vara katastrofala.

symptom

Förlängningen av mitralventilen är extremt varierad i sina manifestationer. De flesta patienter klagar inte på någonting, och undersökningen kan inte avslöja några avvikelser. Men tillsammans med detta, ofta patologier åtföljs av vissa symtom. Först av allt - psykovegetativ natur (brott mot det autonoma nervsystemet). I detta fall observeras:

 • asteni,
 • ökad psykomotorisk excitabilitet,
 • orimliga ångest och rädsla.

Periodisk smärta i hjärtat av regionen (efter emotionell stress eller överbelastning, och ibland i vila) kan observeras. Smärtan kan vara värkande eller stickande och varar från några sekunder till flera dagar. Med fysisk ansträngning ökar inte smärtan och hon har inte andfåddhet, svimning eller yrsel. Om smärtan i bröstbenet åtföljs av de angivna symptomen kan det indikera ett fel i hjärtat på grund av allvarliga sjukdomar.

Attack av snabb hjärtfrekvens (takykardi) observeras, patienten klagar över en känsla av "fel" i hjärtat eller hans "fading". Sådana känslor orsakas av ökad excitabilitet i nervsystemet och är inte relaterade till hjärtets arbete. Anfall av snabb hjärtslag, som följer med mitralventilens prolaps, kommer och går plötsligt, inte åtföljd av yrsel eller svimning.

Förlust av medvetande under prolapse är sällsynt och är förknippat med känslor eller med att vara i ett täppt rum. Således kommer personen till sinnena för att bevilja den av frisk luft eller från klappar på personen.

Andra tecken inkluderar sådana symptom som:

 1. subfebril temperatur (när kroppstemperaturen förblir förhöjd under lång tid);
 2. huvudvärk
 3. ångest,
 4. sömnlöshet,
 5. buksmärtor etc.

Intressant är att personer med diagnos av mitralventil prolaps ofta liknar kroppen. De noteras:

 • hög tillväxt,
 • långa extremiteter,
 • ansiktet av en långsträckt form,
 • ökad rörlighet i lederna, etc.

Defekten av bindväv, är hur sjukdomen observeras i muskler, senor och hud, vilket ofta kan leda till komplikationer som försämrad synskärpa eller skelning.

Konservativ behandling

Som regel med medfödd prolaps krävs inte särskild behandling. Behandla sjukdomen om den uppstår:

 1. hjärtklappning,
 2. hjärtrytmstörning (arytmi),
 3. frekventa vegetativa sjukdomar (bröstsmärta, medvetslöshet, yrsel etc.),
 4. svår mitralventilinsufficiens.

Läkaren väljer behandlingsmetoden individuellt, beroende på symptomatologin, graden av försummelse av sjukdomen och med hänsyn till patientens karaktär.

Förlängningen av mitralventilen innefattar intag av sådana grupper av läkemedel som: beta-blockerare, disaggregerande och antikoagulerande läkemedel.

Betablockerare De skär ner hjärtkontraktionerna och minskar deras styrka, vilket förhindrar förekomsten av störningar i hjärtritmen. De sänker också blodtrycket och slappnar av i blodkärlen, vilket minskar deras resistens mot blodflödet.

Desagnerande preparat, på basis av vilket aspirin, ordineras för både prolaps och stroke som en profylax för trombos.

Antikoagulationspreparat utsedd beroende på indikationerna. De förhindrar blodförtjockning och fungerar även som förebyggande av blodproppar. Det vanligaste läkemedlet i denna grupp är warfarin. Behandling med antikoagulantia används för förmaksflimmer, hjärtsvikt och efter stroke. Deras inträde bör vara strikt i överensstämmelse med den läkare som behandlar läkemedlet, i fall av överträdelse kan detta leda till farliga komplikationer.

Om mitralklaffprolaps inavlad kan tilldelas till grupper sådana medikamenter blockerare (propranolol, atenolol, etc). De är indicerade för användning i attacker av takykardi och som förebyggande av arytmi. Magnesiumhaltiga läkemedel används ofta, till exempel - magnetit. De förbättrar patienternas hälsa och bekämpar symptomen på vegetativ-vaskulär dystoni. Behandling innefattar nödvändigtvis intag av vitaminer, såsom riboflavin (vitamin B2), nikotinamid (vitamin PP) och tiamin (vitamin B1).

Medfödd mitralventil prolaps kräver noggrann hygien i munhålan. Det rekommenderas att borsta tänderna två gånger om dagen, använd tandvård och gå till tandläkaren två gånger per år. Detta kommer att minska risken för att utveckla en sådan allvarlig komplikation av prolapse, som infektiv endokardit. Det är också nödvändigt att begränsa användningen, eller ännu bättre, helt och hållet att vägra alkohol, kaffe, cigaretter, eftersom de innehåller ämnen som bidrar till störningen av hjärtat.

Det överväldigande antalet personer med närvaro av prolaps tillåts fysiska dagliga hushållsbelastningar, men de ska vara måttliga. Fysisk utbildning i patologin utan komplikationer är välkommen. När det gäller professionell sport löser denna fråga sig individuellt.

Behandlingen syftar till att förhindra patologins progression.

I många avseenden främjas promenader med passage av flera kilometer, långsam körning med stopp. Sådana övningar, i kombination med överensstämmelse med arbets- och viloprocessen, avsaknaden av känslomässig överbelastning och överbelastning från mentalt arbete, förstärker hjärtat.

Patienter med svår sjukdom behöver dock långvarig behandling med periodisk övervakning av hjärtfunktionen, eftersom patologin i detta fall blir farlig med oförutsägbara konsekvenser. När som helst kan du behöva ta hand om operationen.

Kirurgisk behandling

Förlängningen av mitralventilen i svår form innebär endast kirurgisk behandling på ett av två huvudsakliga sätt - mitralventil reparation eller hans protetik. Både de första och andra metoderna representerar ett mycket allvarligt ingrepp som kräver en lång efteroperativ rehabiliteringsperiod för patienten.

Syftet med mitralventilplast är att bevara den naturliga ventilen. Denna operation är mest föredragen.

Komponenterna i mitralventilen är två smala flikar anslutna till hjärtmusklerna genom en så kallad fiberring. I operationen korrigeras ventilen för att eliminera det omvända flödet av blod i vänstra atriumet. Detta görs genom att återställa anslutningen av ventilflikarna eller avlägsna överskottet av flappvävnaden för att säkerställa en tät stängning. Ibland är operationen en förstärkning av ringstrukturen kring den eller dess ersättning. Denna metod kallas annuloplasty.

Den artificiella protesen i mitralventilen i hjärtat görs endast om du inte kan behålla din egen ventil.


Proteser är av två typer: mekanisk och biologisk.

Funktionen av mekaniska ventiler är konstruerad under lång tid. Men patienten måste ta antikoagulanta läkemedel, varav en är warfarin, för att undvika bildandet av blodproppar på protesen, vars separation kan leda till stroke.

Biologisk protes är en vävnad av animaliskt ursprung. Till exempel kan det vara en hjärtklaff hos en gris. Efter en viss tid släcks implantatet ut och det finns behov av repeterad protes. Men det finns biologiska proteser och en fördel - när de implanteras, ska antikoagulationsmedel inte användas under lång tid.

Mitralventil prolapse: orsaker, typer, symptom, diagnos och behandling

Mitralklaffprolaps (MVP) - är en av hjärtfel i vilken under en vänster ventrikulär kontraktion inträffar uttrycks i varierande grad prigibanie eller utsprång mitralisklaffen, vilket leder till regurgitation (Åter) av blod från ventrikeln till förmaket. I de flesta fall är denna anomali inte farlig, och en person kan leva en livstid utan att veta om dess existens. Denna patologi mitralisklaffen ofta upptäcks av en slump under rutin kardiologiska undersökningar (EKG, hjärt ultraljud, etc.) och förekommer i 20-25% av absolut friska människor som aldrig har sett en hjärtspecialist.

Endast i sällsynta fall gör PMC sig påmind tillfällig smärta i hjärtat, påtaglig hjärtslag, försämrad hjärtfrekvensen och andra. I dessa situationer läkaren beslutar att hålla re-omfattande hjärt undersökning och efter en analys av uppgifter om brott mot hemodynamiken i hålrummen av hjärtat bestämmer lämplighet av receptbelagda läkemedelsbehandling. Kirurgiska ingrepp för att korrigera PMK föreskrivs i undantagsfall: endast upptäckt av grova avvikelser i struktur och funktion av dess ventiler.

skäl

Kardiologer skiljer två huvudorsaker till PMC: s utveckling:

 • medfödd prolaps - denna anomali utvecklas i medfödd svaghet i bindväv och är oftast ärftlig, i de flesta fall, detta villkor anses vara kännetecknande för strukturen av hjärtat, inte innebära några allvarliga brott i hur hjärtat och inte i behov av behandling;
 • Förvärvade framfall - denna anomali struktur spetsarna som orsakas av olika sjukdomar (tonsillit, scharlakansfeber, reumatisk feber, ischemisk hjärtsjukdom, hjärtinfarkt) eller bröstskador, i vissa fall hjärtsjukdomar kan leda till en markant störning av hemodynamiken och i behov av behandling.

Dessa två typer av PMP förekommer på olika sätt och behöver olika metoder för behandling och övervakning.

Medfödd prolaps

Medfödd MVP börjar bildas i utero och efter barnets födelse kombineras denna patologi med manifestationer av vegetativ-vaskulär dystoni. I de flesta fall uppenbarar sig inte hjärtsjukdom på något sätt, och alla symtom orsakas exakt av sjukdomar i nervsystemet.

symptom

Dessa barn upplever ofta episodisk smärta i hjärtat och bröstet. De kan orsakas av störningar i nervsystemet, och uppträder efter stressiga situationer eller emotionell överbelastning. Smärtan är stickande eller värkande och inte åtföljd av yrsel, andfåddhet eller förlust av medvetande. Ibland håller de några sekunder eller minuter, men deras varaktighet kan vara flera timmar eller till och med dagar.

Ett barn med vegeto-vaskulär dystoni kan uppleva hjärtinfarkt, hjärtklappning och huvudvärk. Dessa symtom är inte förknippade med hjärtdysfunktion på grund av en mitralventilfel och har en karakteristisk egenskap: de verkar och försvinner plötsligt och kombineras aldrig med yrsel eller medvetslöshet.

Episoder av synkope i medfödd PMC är extremt sällsynta, och de orsakas också av vegetativ-vaskulär dystoni. Sådan svimning uppträder i stupade rum eller är förknippade med negativa och våldsamma känslor (plötslig rädsla, rädsla). De elimineras lätt efter att ha klappat i ansiktet och ger frisk luft.

Personer med medfödd MVD har ofta sådana karakteristiska egenskaper i sin kroppsbyggnad:

 • långa och smala lemmar;
 • höjd över genomsnittet
 • ett långsträckt ansikte
 • hypersträckbarhet hos huden;
 • hypermobilitet i leder etc.

Medfödd prolaps kan kombineras med andra patologier, som orsakas av en defekt i bindevävnaden: myopi, boende störningar, plana fötter, squint etc.

Diagnos och klassificering

Ekkokardiografi är den mest effektiva diagnostiska tekniken för medfödd PMK. Det låter dig bestämma inte bara graden av utskjutning av ventilflikar, men också för att beräkna volymen av uppblåsthet av blodet.

Graden av prolaps bestäms av storleken på utskjutningen av mitralventilen:

 • 1 grad - upp till 5 mm;
 • 2 grader - upp till 9 mm;
 • 3 grader - 10 mm och mer.

Om det behövs kan andra diagnostiska metoder tilldelas:

 • EKG;
 • Holter-EKG;
 • Bröstkorgen i bröstorganen;
 • kliniska blod- och urintester
 • blodkemi.

behandling

I de flesta fall kräver medfödd PMC inte hjärtbehandling. Sådana patienter måste genomgå ett kontrollokokardiogram 1-2 gånger om året och observeras av en kardiolog. Barn med denna speciella karaktär av hjärtstrukturen uppmuntras att spela mobilspel, simma och träna fysisk kultur eller lätt sport. Beslutet om allvarlig fysisk ansträngning eller sport, som kräver allvarliga belastningar, fattas individuellt.

Med uttryckt ångest, huvudvärk, hjärtklappning och andra tecken på vegetativ-vaskulär dystoni rekommenderas observation hos en neurolog som kan rekommendera att ta mediciner för att normalisera nervsystemet. I de flesta fall kan alla dessa symptom smälta genom att använda sedativa baserade på örter (Persen, Novo-Passit, valerianpreparat etc.). Förutom sådana läkemedel kan läkemedel eller kosttillskott med magnesium förskrivas (Magneroth, Doppelgerz magnesium aktiv + B-vitaminer, Magnesium B6).

När en signifikant uppblåsthet av blod upptäcks, följt av andfåddhet, svår svaghet, huvudvärk och ökad smärta i hjärtat med fysisk ansträngning, kan en kardiolog förskriva en uppsättning mediciner för att normalisera hjärtets funktion. Behovet av sådan behandling kommer att bestämmas strikt individuellt.

Obligatorisk prolaps

Svårighetsgraden av symtom och behandling med förvärvad PMP beror på orsakerna som orsakade det.

symptom

En sådan hjärtefekt detekteras ofta under ultraljudet i hjärtat efter sådana sjukdomar som skarlettfeber, angina eller reumatism. Dessa patologier orsakar ofta reumatisk cardit, vilket leder till deformation av mitralventilflikarna. I sådana fall klagar patienten om:

 • yrsel;
 • en kraftig minskning i fysisk aktivitetstolerans
 • hjärtklappning;
 • Andnöd.

Förvärvad PMC kan provoceras av kardiovaskulära sjukdomar (t.ex. IHD), som oftare observeras vid mogen eller ålder. I sådana fall ser den kliniska bilden av förvärvad prolapse något annorlunda ut, patienten klagar över:

 • frekvent smärta i hjärtat, som kan elimineras genom att ta nitroglycerin;
 • andnöd även med mindre belastningar;
 • känslor av "avbrott" i hjärtans arbete.

Även PMC kan vara en följd av bröstskador, vilket ledde till brist på papillära muskler eller ackord. I sådana fall observeras patienten:

 • känslor av "avbrott" i hjärtats arbete;
 • hjärtinfarkt;
 • andnöd i vila eller efter minimal fysisk ansträngning
 • allvarlig svaghet
 • hosta;
 • skumrande rosa sputum.

diagnostik

För undersökning av en patient med misstänkt förvärv av PMC används samma forskningsmetoder som vid undersökning av en patient med medfödd prolaps. Viktigt är identifieringen av orsaken, vilket ledde till utvecklingen av en sådan hjärtfel, tk. Det påverkar valet av taktik för vidare behandling. För detta ändamål görs en grundligare anamnesis om tidigare sjukdomar, ytterligare metoder för undersökning kan ordineras.

behandling

Behandlingen av förvärvad PMC utförs i de flesta fall under förhållandena på ett kardiologiskt sjukhus. Patienten rekommenderas att följa bed- eller halvbäddregimet, avvisandet av dåliga vanor och överensstämmelse med kosten.

Med reumatisk, d.v.s. smittsam, är orsaken till utvecklingen av denna hjärtsjukdomspatient tilldelad en kurs av antibiotikabehandling för att eliminera reumatisk hjärtsjukdom. För detta används antibiotika från penicillingruppen (Bilibilin, Vancomycin, etc.). Om patienten har signifikant återhämtning av blod och arytmi kan andra läkemedel ordineras, vars verkan kommer att riktas mot eliminering av symtom (diuretika, antiarytmik, hypotensiv, etc.). Komplexet av behandling och dosering av läkemedel i sådana fall kan endast väljas individuellt. På samma sätt löses frågan om det eventuella behovet av kirurgisk behandling.

För behandling av PMC, som orsakades av hjärtpatologier, används läkemedel som används för behandling av den underliggande sjukdomen. Sådan terapi är riktad mot att normalisera cirkulationen och eliminering av hypertoni och arrytmi, som med ineffektivitet av medicinsk behandling till patienten kan rekommenderas kirurgiskt ingrepp för att eliminera defekten av mitralisklaffen.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt fall av PMC, som orsakades av ett bröstkorg. Efter korrigering av tillståndet med hjälp av mediciner, genomgår patienten en kirurgisk operation för att stabilisera mitralventilens arbete. Sådana patienter måste vara på sjukhus och övervakas noggrant. När en host kommer ut med slem slem, ska läkarvård ges omedelbart, eftersom Varje försening kan leda till döden.

komplikationer

Komplikationer av lätt medfödd PMC uppträder mycket sällan. I de flesta fall förekommer de med en allvarlig medfödd patologi eller med prolaps, som utvecklats mot bakgrund av bröstkörtel eller hjärtsjukdom.

I den ogynnsamma förloppet av denna hjärtsjukdom är sådana komplikationer möjliga:

 1. Mitralfel - provocerad genom att riva söndergängorna från ventilflikarna. Med sin utveckling har patienten bubblande andedräkt, väsande andning i lungorna och andfåddhet, vilket gör att patienten upptar en sittande position (med en vågrät kroppsställning, det ökar kraftigt). Symptom på mitralinsufficiens indikerar behovet av ekokardiografi. När denna patologi bekräftas visas patienten ett kirurgiskt förfarande för ersättning (protetik) av mitralventilen.
 2. Arytmier - orsakas av kränkningar av blodcirkulationen och kan väsentligt förvärra patientens tillstånd och livskvaliteten. De uppenbaras av allvarlig svaghet, attacker av yrsel, svimning och "avbrott" i hjärtats arbete. För att eliminera dem ordineras patienten antiarytmiska läkemedel (Amiodarone, Amyocardin, Rhythmiodaron, Darob, Sotalex, etc.).
 3. Infektiv endokardit - en sådan allvarlig komplikation är ofta resultatet av olika kirurgiska ingrepp (abort, tanduttag, etc.). Med hjärtinfarktens inflammation känns patienten svår svaghet, feber, lägre blodtryck, värkande leder och takykardi. Behandling av sådana komplikationer bör utföras endast på ett sjukhus.
 4. Plötslig död - denna komplikation kan inträffa hos patienter på grund av mitralinsufficiens, uttryckt ventrikulär arytmi och allvarlig elektrisk instabilitet. Enligt statistiken är det dödliga resultatet med PMC sällsynt.

Trots att mitralventilen prolaps sällan har en malign kurs och orsakar allvarliga komplikationer, behöver denna sjukdom fortfarande konstant medicinsk övervakning och övervakning. Försumma inte läkarens rekommendationer och skicka undersökningarna till kardiologen i tid. Sådana åtgärder hjälper dig att förhindra utvecklingen av denna sjukdom, och du behåller din hälsa och förmåga att arbeta.

Till vilken läkare som ska ansöka

En patient med mitralventil prolapse observeras hos en kardiolog. I allvarliga fall indikeras ett samråd med en kardiosurgeon. Med allvarlig autonom dysfunktion hos barn med medfödd prolaps, kommer neurologen att bidra till att förbättra tillståndet. Vid diagnos av sjukdomen spelas en mycket viktig roll av en kompetent läkare med funktionell eller ultraljudsdiagnostik som utför ekokardiografi.

Mitralventil prolaps: symptom, behandling och prognos

Förlängningen av mitralventilen (PMC) är att mitralventilflikarna sänks mot vänstra atriumet under sammandragning av vänstra ventrikeln. Denna hjärtfel leder till det faktum att under sammandragningen av vänstra ventrikeldelen av blodet kastas i vänstra atriumet. PMC är vanligare hos kvinnor och utvecklas i åldern 14-30 år. I de flesta fall fortsätter en sådan anomali av hjärtat asymptomatiskt och det är inte lätt att diagnostisera, men i vissa fall är volymen av det injicerade blodet för stort och kräver behandling, ibland till och med kirurgisk korrigering.

Om denna patologi kommer vi att prata i den här artikeln: På grundval av vad som diagnostiseras PMC, huruvida det är nödvändigt att behandla det, och även vad är prognosen för personer som lider av en sjukdom.

skäl

Orsaker till mitralklaffprolaps är inte helt förstådd, men den moderna medicinen är det känt att bildningen prigibaniya ventilklaffar uppstår på grund av sjukdomar i bindväv (med osteogenesis imperfecta, pseudoxanthoma elastisk, Marfans syndrom, Ehlers-Danlos et al.).

Denna hjärtfel kan vara:

 • primär (medfödd): utvecklas som en följd av myxomatisk degeneration (medfödd patologi av bindväv) eller toxiska effekter på fostrets hjärta under graviditeten;
 • sekundär (förvärvad): utvecklas mot bakgrund av samtidiga sjukdomar (reumatism, IHD, endokardit, bröstskador etc.).

Symtom på medfödd MVP

Med medfödd PMP är symtom som orsakas av ett brott mot hemodynamik mycket sällsynta. En sådan hjärtfel finns oftare hos magera människor med hög tillväxt, långa extremiteter, ökad hudelasticitet och hypermobilitet i lederna. Samtidig patologi av medfödd prolaps i mitralventilen är ofta vegetativ vaskulär dystoni, vilket orsakar ett antal symtom, ofta felaktigt hänförliga till hjärtsjukdom.

Sådana patienter klagar ofta på smärta i bröst- och hjärtområdet, som i de flesta fall provoceras av störningar i nervsystemet och inte är associerade med hemodynamiska störningar. Det förekommer mot bakgrund av en stressig situation eller känslomässigt överskridande, är stickande eller värkande, och åtföljs inte av andfåddhet, premarvförhållanden, yrsel och ökad smärta under träning. Varaktigheten av smärta kan vara från några sekunder till flera dagar. Detta symptom kräver endast en läkare när ett antal andra tecken är knutna till det: dyspné, yrsel, intensifiering av smärtsamma känslor under fysisk ansträngning och ett presyncope.

Med ökad nervös upphetsning kan patienter med PMS känna hjärtklappningar och "oegentligheter i hjärtans arbete". Som regel är de inte orsakade av abnormaliteter i hjärtets funktion, senast en kort stund, åtföljs inte av plötslig svimning och försvinner snabbt på egen hand.

På samma sätt kan patienter med PMC ha andra tecken på vegetativ-vaskulär dystoni:

 • buksmärtor;
 • huvudvärk;
 • "Causeless" subfebril tillstånd (ökning av kroppstemperatur i intervallet 37-37,9 ° C);
 • känslor av en klump i halsen och känslor av brist på luft;
 • frekvent urinering
 • ökad trötthet
 • låg uthållighet mot fysisk ansträngning;
 • känslighet för väderfluktuationer.

I sällsynta fall med medfödd PMK har patienten synkope. Som regel orsakas de av starka stressiga situationer eller visas i ett täppt och dåligt ventilerat rum. För att eliminera dem är det tillräckligt att eliminera deras orsak: för att säkerställa tillströmningen av frisk luft, för att normalisera temperaturförhållandena, för att lugna patienten etc.

Hos patienter med medfödd mitralventil på en bakgrund av vegetativ-vaskulär dystoni, i frånvaro av korrigering av patologisk psyko-emotionella tillstånd kan inträffa panikattacker, depression, hypokondri och förekomsten av adynamisk. Ibland orsakar sådana överträdelser utvecklingen av hysteri eller psykopati.

Patienter med medfödd MVD har också ofta andra sjukdomar i samband med bindvävspatologin (strabismus, närsynthet, posturella störningar, plana fötter, etc.).

Svårighetsgraden av PMC-symtom beror i stor utsträckning på graden av sänksventilflikar i vänstra atriumet:

 • I grad - upp till 5 mm;
 • II grad - med 6-9 mm;
 • III grad - upp till 10 mm.

I de flesta fall leder den här avvikelsen i mitralventilens struktur inte till signifikanta störningar i hemodynamiken vid I-II-graden och orsakar inte allvarliga symtom.

Symtom på förvärvad PMC

Svårigheten hos de förvärvade PMC: s kliniska manifestationer beror till stor del på den provocerande orsaken:

 1. Vid PMC, som orsakades av infektionssjukdomar (halsfluss, reumatisk feber, scharlakansfeber) hos patienter som visar tecken på endokardiella inflammation: minskad tolerans för fysisk, mental och emotionell stress, trötthet, andfåddhet, hjärtklappning, "störningar i hjärtat" och andra.
 2. Vid PMC, som utlöstes av hjärtinfarkt, patienterna har symptom av en hjärtattack verkar stark cardialgia, en känsla av "avbrott i arbetet med hjärtat", andfåddhet, hosta (kan visas rosa skum) och takykardi.
 3. Med PMC orsakad av en bröstskada uppstår ackordbrott, som reglerar ventilflakans normala funktion. Patienten har takykardi, dyspné och hosta med fördelning av rosa skum.

diagnostik

PMK finns i de flesta fall av en slump: När du lyssnar på hjärttoner kan EKG (indirekt indikera närvaron av denna hjärtsjukdom), Echo-KG och Doppler-Echo-KG. De viktigaste diagnostiska teknikerna för PMC är:

 • Echo-KG och Doppler-Echo-KG: tillåta att graden av prolaps och volymen av uppblåsthet av blod i vänstra atriumet fastställs;
 • Halter-EKG och EKG: tillåta att upptäcka förekomst av arytmier, extrasystoler, syndrom av sinusnod svaghet, etc.

behandling

I de flesta fall är inte PMC åtföljd av betydande kränkningar från hjärtats del och behöver ingen speciell terapi. Sådana patienter bör observeras hos kardiologen och utföra sina rekommendationer om hur en hälsosam livsstil utförs. Patienter rekommenderas:

 • en gång vartannat år att genomföra Echo-KG för att bestämma PMC: s dynamik;
 • noggrant övervaka munhygien och besöka tandläkaren en gång var sjätte månad
 • att sluta röka
 • begränsa användningen av koffeininnehållande livsmedel och alkoholhaltiga drycker;
 • ge dig tillräcklig fysisk aktivitet.

Behovet av att förskriva läkemedel med PMK bestäms individuellt. Efter utvärdering av resultaten av diagnostiska tester kan läkaren ordinera:

 • beredningar baserade på magnesium: Magvit, Magnelis, Magneter, Cormagenes, etc.;
 • vitaminer: tiamin, nikotinamid, riboflavin, etc.;
 • adrenoblockerare: Propranolol, Atenolol, Metoprolol, Celiprolol;
 • kardioprotektorer: Carnitin, Panangin, Coenzyme Q-10.

I vissa fall kan patienter med PMC behöva konsultera en psykoterapeut för att utveckla en adekvat inställning till behandling och tillstånd. Patienten kan rekommenderas:

 • lugnande medel: Amitriptylin, Azafen, Seduxen, Uksepam, Grandaxin;
 • Neuroleptika: Sonapaks, Triftazin.

Med utvecklingen av svår mitral insufficiens kan patienten rekommenderas en operation för att ersätta ventilen.

prognoser

I de flesta fall fortsätter PMC utan komplikationer och påverkar inte fysisk och social aktivitet. Graviditet och förlossning är inte kontraindicerade och fortsätter utan komplikationer.

Komplikationer av denna hjärtfel utvecklas hos patienter med svår regurgitation, långsträckta och förtjockade ventiler eller en ökning i vänster ventrikel och atrium. De viktigaste komplikationerna hos PMC är:

Mitral ventil prolapse och mitral regurgitation. Medicinsk animering (engelska).

Mitralventil prolapse: symptom och behandling

Mitralventil prolapse - de viktigaste symptomen:

 • huvudvärk
 • Smärta i buken
 • Ökad temperatur
 • Andnöd
 • Bröstsmärta
 • svimning
 • Smärta i hjärtat
 • Smärta bakom bröstbenet
 • Ökad trötthet
 • Nedsatt hjärtfrekvens
 • Snabb puls
 • Känsla av ofullständig inspiration

Förlängningen av mitralventilen (dess utskjutning eller ofullständig tillslutning) är ett patologiskt tillstånd där funktionen av ventilen som befinner sig mellan ventrikeln och atriumet uppträder. Mitralklaffprolaps, kan symptomen inte vara närvarande i omkring 20-40% i vissa fall av varianten med en övervägande slumpmässig detektering av denna sjukdom, kännetecknas av mycket gynnsamma prognoser för det mesta, vilket emellertid inte utesluter möjligheten att vissa patienter ett antal mycket allvarliga komplikationer.

Allmän beskrivning

Som redan noterat blir ofta mitralventilens prolapse en oavsiktlig patologi och i de flesta fall bär den inte något hot mot patienternas livstid. Ändå har hon speciella egenskaper, och vi kommer att försöka förklara dem i den här artikeln.

Så först, låt oss titta på vad hjärtventilen är. Som du säkert vet är den mest lämpliga analogi för de funktioner som utförs av hjärtat pumpen - det liknar det som noteras i hjärtans arbete, och det här är hjärtets arbete som säkerställer blodcirkulationen genom kroppen ordentligt. Möjligheten för detta bestäms av upprätthållandet av lämpligt tryck i hjärtat av kammaren. Det finns fyra sådana kamrar i den, två atria och två ventriklar. Som ventilerna vi är intresserade av finns det en speciell typ av fönsterluckor, som ligger mellan kamrarna. På grund av dessa dämpare regleras detta tryck, och stöd tillhandahålls i flödet av blodflöde i önskad riktning.

Totalt finns fyra sådana ventiler, och var och en har sina egna särdrag och handlingsprincipen:

 • MitralventilenDenna ventil är placerad mellan vänster ventrikel och vänster atrium, den har två ventiler (främre och bakre). Förlängningen av mitralventilens främre ventil (dvs dess utskjutning) diagnostiseras oftare än det bakre bladets prolapse. Vart och ett av ventilklaffarna har smala trådar, som är anslutna till dem är ackord, deras fästning görs i sin tur till papillära och papillära musklerna. Underhållet av mitralventilens normala funktionalitet beaktas när lederna, tråden och musklerna drivs tillsammans. Kollisionen i hjärtat leder till en signifikant ökning av trycket i det, vilket i sin tur säkerställer öppningen av ventilerna som hålls av papillära muskler och ackord.
 • Tricuspidventil (tricuspid).Denna ventil ligger mellan höger kammare och högra atrium och har tre ventiler.
 • Lungartärventilen.Denna ventil är koncentrerad mellan höger kammare och lungartären, dess funktioner reduceras speciellt för att förhindra återkomsten till blodets högra kammare.
 • Aortaklaff. Denna ventil ligger mellan aortan och vänster ventrikel, vilket förhindrar återkomsten till blodets vänstra kammare.

Den normala funktionen av hjärtventilerna är enligt följande. Det finns två öppningar i vänster ventrikel. En av dem hänför sig till vänstra atriumet (där, som vi redan har noterat, mitralventilen är belägen), den andra till aortan (här, som vi också noterade, är aortaklaven). Således uppträder blodets rörelse enligt följande: först - från atriumet genom öppningens mitralventil till ventrikeln, efter - från ventrikeln genom öppningsventilen mot aortan. Efterföljande tillslutning av mitralventilen i denna process förhindrar återkomst av blod vid sammandragning av vänstra ventrikeln igen till atriumet, varigenom rörelse sålunda endast tillhandahålls mot aortan. När man stänger samma aorta-ventil, som produceras vid tidpunkten för avluftning av ventrikeln, är ett lämpligt hinder anordnat för att förhindra återföring av blod till hjärtat.

En liknande princip är relevant för funktionen av ventilen i lungartären och tricuspidventilen. Baserat på undersökningen av denna bild kan det förstås att den normala processen med ventilfunktion ger ett ordentligt schema för blodflödet genom hjärtafdelningarna och bestämmer också möjligheten för sin normala cirkulation i hela kroppen.

När det gäller den patologi vi är intresserade av, faktiskt prolaps själv, är det, som det redan var markerat i början, en protrusion. Den bildas vid tidpunkten för dess stängning, vilket orsakar flikarna är inte stängda så tätt som är nödvändigt, vilket innebär att en viss mängd blod har förmågan att gå tillbaka i den motsatta riktningen, det vill säga i ventriklarna hos de anses stora kärl eller i förmaket av ventrikeln.

Således mitralklaffprolaps vid den tid under vilken den vänstra kammaren reduceras, vilket leder till att blodflödet är inte bara att aorta, men också till vänster förmak, där den återvänder tillbaka, så en avkastning på blod har sin egen definition - uppstötningar. Beroende på volymen av blod som återvänt till atriumet bestäms lämplig grad av en sådan avkastning, det vill säga graden av upprepning. Som regel, patologi, vi är intresserade av själva mitralklaffprolaps, tillsammans med en liten grad av avkastning, vilket i sin tur eliminerar praktiskt taget risken för allvarliga kränkningar i arbetet med hjärtat, och bestäms av tillståndet i det normala intervallet. Under tiden är det inte uteslutet att det omvända blodflödet är tillräckligt stort i volymer, vilket bestämmer behovet av korrigering, vilket även kan inkludera eventuellt kirurgiskt ingrepp för detta ändamål.

Med avseende på frekvensen av utveckling av en patologi, såsom mitralventil prolapse (PMC), finns följande data tillgängliga. Så, ökningen i frekvens noteras med åldern. I första hand uppträder detektion av PMC vid ålder av patienter från 7 till 15 år. Mitralventilens prolaps i barn under 10 år är nästan lika med kön, medan hos barn efter 10 år diagnostiseras PMC oftare hos tjejer - i detta fall definieras ett förhållande av 2: 1.

Förlängningen av mitralventilen hos spädbarn är extremt sällsynt. Höga värden på frekvensen av förekomst av PMC med en särskild patologi av hjärtattyp hos barn med en relevant ärftlig sjukdom relaterad till bindväv - i detta fall uppträder det hos omkring 10-23% av patienterna.

När det gäller den vuxna befolkningen bestäms frekvensen av förekomst av PMC i genomsnitt i 5-10% här. Kvinnor dominerar i denna patologi (upp till 75%), toppincidensen är 35-40 år.

Myralventilens prolapse kan manifestera sig i primär form eller i form av en sekundär. Primär mitralventil prolapse är den viktigaste varianten av patologiens manifestation, vi kommer att överväga det i huvuddelen av vår artikel. När det gäller den andra formen och det här sekundär mitralventil prolapse, i detta fall anses vara en patologi, som uppstod vid relevans för patienten en annan sjukdom, som har blivit därför grund för sitt utseende. Sålunda utvecklar sekundär framfall på bakgrunds kardiomyopati, ischemisk hjärtsjukdom, dysfunktion papillarmuskeln, hjärtinfarkt, eller förkalkning av den mitrala ringen, såväl som i systemisk lupus erythematosus och bilda kronisk hjärtinsufficiens.

Den primära formen av prolaps betraktas inte bara som en grov patologi som är relevant för hjärtat, men anses ofta inte som en patologi alls. Att mindre, förändringar mikosmatoznye provocerade mitralklaffprolaps tillsammans i vissa fall mycket svåra former av hjärtsjukdomar, kan inte lämna utan ordentlig uppmärksamhet PMK som en del av medicinska aspekter och aspekter av prognosen.

Mitralventil prolapse: orsaker

Primärt är PMC medfödd och icke-farlig (primär), som vi redan har upptäckt, liksom resultatet av brådskandet av andra patologier hos patienten. I allmänhet är orsakerna till PMC relaterade till det faktum att störningen av strukturen, där denna patologi är relevant, är medfödd, liksom det faktum att bindväv som utgör basen för ventilerna är försvagad.

Den första överträdelsen är övervägande ärftlig ursprungsprung, som finns i barnet vid födelsetiden. När det gäller bindvävets svaghet har den också en liknande (medfödd) karaktär av förekomsten. PMC-funktionen i detta fall är att, på grund av den svaga bindväv är mer enkla stretching klaffar ventiler, varvid patienten ackord töjning. Som ett resultat, ett sådant mönster av processer stänger ventilen i leveransen av blodtrycket åtföljs av ett motsvarande utsprång hos de lösa flikar och genom att stänga dem.

I det överväldigande flertalet fall av medfödd MVD är kursen ganska fördelaktig, inte åtföljd av speciell symptomatologi och kräver ingen allvarlig behandling. I denna variant definieras prolaps mer lämpligt som ett syndrom eller karaktäristiskt särdragen för kroppen, snarare än patologi eller sjukdom

När det gäller den sekundära prolaps, något som han sällan utvecklar och som "hjälpa" för dess utveckling är de eller andra sjukdomar, och hjälper dig att definiera det och hur förvärvade framfall. Sjukdomar bäst i detta fall, paus ackordstruktur eller papillär muskelflikar, uppehållstid på dem i en något mer expanderad utföringsform:

 • IHD, hjärtinfarkt. Utveckling av PLA i hjärtinfarkt eller kranskärlssjukdom förekommer hos äldre människor, är orsaken till detta nuvarande blodsjukdomar, särskilt när det gäller papillarmusklerna, eller om det beror på chordae brott, varför arbetet tillhandahålls genom justering ventilen. Identifiering av framfall i detta fall finns det som regel, baserat på utseendet av patienterna uttryckte smärta i hjärtat på platsen, som också kombineras med svaghet och med uppkomsten av andnöd.
 • Reumatism. Utseendet på framfall på grund av reumatisk hjärtsjukdom (reumatisk hjärtsjukdom) är viktigt för barn, särskilt utvecklings det på grund av inflammatoriska processer som påverkar bindväv, tyg, detta i sin tur, är grunden för ackordet och ventilbladen. Med fördel, före detektering på barnet PMK den visas scharlakansfeber, eller halsont, sedan (ca två veckor) attack yttrar sig Rheumatism (i vilken det finns patologiska tillstånd i form av stelhet, smärtor i dem, inflammation, och så vidare.).
 • Bröstskador. PMC mot bakgrunden av denna inverkan beror på att det åtföljs av en paus i ackorden. Detta bestämmer i sin tur den ogynnsamma kursen för den patologi vi överväger, vilket är särskilt viktigt när man bortse från behandlingen som en nödvändighet.

Primär mitralventil prolaps: symptom

Denna variant av prolaps hos patienter uppstår från födseln. Dess egenhet ligger i det faktum att ofta kan det kombineras med en sådan välkänd för många läsare störningen liksom vaskulär dystoni (eller förk. VVD). Alla dessa symtom på mitralventilens sammanbrott, som patienten kan uppleva, förklaras exakt av dess manifestationer, men de betecknas huvudsakligen som prolaps.

Först av allt har patienter smärta i hjärtat och bröstet. Smärta i bröstbenet med PMC är funktionellt, så det indikerar att det inte är ett tecken på några oregelbundenheter i hjärtat, och därför orsakas det av ett brott mot centrala nervsystemet. Ofta uppstår smärtan i hjärtat mot bakgrund av känslomässigt överskridande eller stressöverföring, i vissa fall manifestationen av smärta i vila.

Tecken visar värkande smärta eller stickningar, varaktighet av symptom - från flera sekunder / minuter till flera dagar. När du försöker att fastställa de faktorer som provocerade smärtan är det viktigt att komma ihåg att smärtan av mitralklaffprolaps inom området inte åtföljs av yrsel, andfåddhet och ökad smärta på bakgrunden av fysisk aktivitet. Det finns också inga förebyggande förhållanden i det här fallet. Annars, när relevansen av dessa symtom, inte uppfyller PLA, är det nödvändigt utan dröjsmål ta itu med till läkaren - bara han är på ett tillförlitligt sätt kunna avgöra vilken typ av sjukdomstillstånd, bestämma att han är en "falsklarm" eller pekar på allvarliga kränkningar i hjärtat och i närvaro av allvarliga sjukdomar, med denna smärta direkt relaterad.

Följande symtom, som är relevanta för VSD och i själva verket för prolapse av mitralventilen, är "Sinkande" av hjärtat, i "avbrott" i sitt arbete och i ökningen av hjärtfrekvensen. Dessa förnimmelser liknande symtom som anges ovan är inte uttryck för någon sjukdom i hjärta, men bara peka på ökad aktivitet i det centrala nervsystemet. Observera också att i detta fall de olika alternativen tillåtna arytmier i hjärtat, liksom ledningsförmåga, i synnerhet detta kan vara de atriala och ventrikulära extrasystoler, förmaksflimmer, supraventrikulär takykardi och paroxysmal ventrikulär takykardi, atrioventrikulärt block och blockerar intraatrial unp.

Liksom i det här fallet har dessa stater emellertid egna avvikelser. I synnerhet, de hänför sig till vad hjärtklappning med mitralklaffprolaps och nämnda display, kännetecknad av en stabil drift av hjärtat, är inte manifestationer av en hotande tillstånd i händelse av att de verkar genom en plötslig sätt och försvinner lika bra utan att kombineras med en yrsel eller förlust av medvetande.

Det bör noteras att svimning - ett ovanligt sällsynt symptom för förlängning av mitralventilen. Dess främsta orsak är i detta fall de förhållanden där en person är belägen eller med de känslor han upplever. En sådan beskaffenhet passerar tillräckligt snabbt, det räcker att ändra de förhållanden som provocerar dem (få en person till känslor, ge honom tillgång till frisk luft, etc.).

För VVD kännetecknas också av andra symptom, och denna ökning i temperatur (upp till subfebrile, dvs inom 37-37,5 grader), buksmärtor, huvudvärk, andnöd, en känsla av missnöje genom inhalation, trötthet och allmän svaghet, även tolererar patienter inte fysisk aktivitet. På liknande sätt, blir det överväldigande antalet patienter med ström för deras diagnos i en VSD, medan PMC de också närvarande meteopatiya respektive definierar dem är en faktor ofta väder (eller snarare - förändringar däri).

Som speciella manifestationer i bilden mitralklaffprolaps anses psykopatologiska förändringar, där en kombination av personliga anteckningar och former affektiva störningar. Oftast är affektiva störningar manifesteras i form av depression, vilket är markant övervikt av hypokondri (påträngande form av ångest om sin egen hälsa, mot vilken kan utveckla en allvarlig påfrestning att det är omöjligt för patienten att fungera normalt) och asteni (trötthet, förlust eller försvagning av förmågan om behovet mental och fysisk stress). När det gäller personlighetsstörningar, kan de vara i manifesterar hysteroida eller känsliga funktioner, som i vissa fall leder till utveckling av psykopati (vilken typ av patologi manifesteras i form av bristande utveckling av vilje och känslomässiga drag, mot vilken komplicerade processen av mänsklig anpassning till villkoren runt om honom ) eller till accentuering av individen (överuttryckt i en form av manifestation av vissa drag av den mänskliga naturen).

Förutom dessa egenskaper kan patienter också uppvisa vissa förändringar relaterade till huden, de inre organens och muskuloskeletsystemet.

Ofta har patienter med PMC också vissa likheter i kroppen. Så, karakteristiska drag i detta fall är tunna och långa extremiteter, ett långsträckt ansikte, hög tillväxt, uttalad ökad form av gemensam aktivitet etc.

Med tanke på den egenheten att den bindväv i senor, muskler och hud, själva felet kan orsaka en minskning i svårighetsgraden av patientens uppfattning leda till utveckling av skelning och provocera en annan typ av förändring, vilket också kommer att kombineras med patologi framför oss.

Sekundär mitralventil prolaps: symptom

Sekundär prolaps, som vi redan har diskuterat, förvärvas, förekommer mot bakgrund av överföringen av vissa sjukdomar till patienten, liksom som ett resultat av ett bröstkörande.

Vid fastställandet av PMK efter att ha lidit illa om scharlakansfeber, halsont eller en akut attack av reumatisk feber (med tillhörande ödem, smärta och rodnad av de stora lederna) anses benägna att utveckla komplikationer av reumatisk karaktär, som följaktligen bestämmer reumatisk hjärtsjukdom. Detta åtföljs av symtom i form av ökad trötthet, yrsel, ökad hjärtfrekvens, andfåddhet (det förekommer efter vanlig träningstyp). I detta fall behandlas patienter på ett sjukhus. Med tanke på att hjärtinfarktens inflammation uppträder mot bakgrund av streptokocker, är behandlingen baserad på intag av penicillinantibiotika och andra grupper. Dessutom bestäms en behandlingsregim som motsvarar patientens tillstånd.

Med utvecklingen av en allvarlig form av ventilfel, där läkemedelsbehandling inte hjälper, utförs ventilutbytesoperationen (protetik).

I närvaro av PLA i CHD, särskilt sant för äldre, anses det vara en överträdelse i form av låg nivå av blodtillförsel i adress papillarmusklerna, som uppträder vid exponering av sjukdomen, som i detta fall är grundläggande. Symtomatologi i denna situation är förekomsten av uttalade attacker av smärta, fokus i hjärtat (för att ta bort dem kan åstadkommas genom administration av nitroglycerin), verkar också dyspné (s föregås mindre belastning) och de tidigare uppräknade former sjukdomar i hjärtat ( "fading", "avbrott ", Etc.).

Om framfall föregås av utseendet på trauma patientens bröst område, är det, eftersom vi har tidigare även tilldelats, kan det bero på brott på papillära muskler och chordae. Här är symtomatologin i form av "avbrott" i arbetet i hjärtat av olika typer, andfåddhet och svaghet. Det utesluter inte möjligheten att förekomsten av hosta, där patienten upplever fördelningen av skummande slem rosa nyans, som med nödvändighet kräver omedelbar tillhandahållande av medicinsk hjälp till patienten, annars blir resultatet av ett sådant tillstånd kan vara livshotande.

Mitral ventil prolapse: komplikationer

Vi noterade initialt att i allmänhet är mitralventilens prolaps karakteriserad av sin gynnsamma kurs, där allvarliga komplikationer är extremt sällsynta. Det mindre, inte behöver utesluta dem, i synnerhet bland dem är följande varianter av patologi: mitralisinsufficiens (akut eller kronisk form), tromboembolism, bakteriell endokardit, arytmier (livshotande), plötslig död.

Mitral insufficiens utvecklas i separationen från ventilerna i ventil senan strängar som definierar syndromet i detta fall är den så kallade "hänga" ventil. Hos barn utvecklas denna patologi extremt sällan, främst beroende på bröstets trauma i kombination med ackorddegenerering. Kliniken av manifestationer reduceras i detta fall till den plötsliga utvecklingen av lungödem. Patienter utvecklar ortopné (som bestämmer dess dyspné i en sådan utföringsform, vid vilken patienten måste ta en sittande position som ett resultat av dess förstärkning i ett horisontellt läge) i lungorna visas stillastående typ väsande andning, kvävning andningen blir. När det gäller kroniska flaggor manifestationer av denna patologi, fungerar den som en beroende på ålder av fenomenet och utvecklas efter att övervinna patienter ålder märke 40 år. Mitralinsufficiens hos 60% av fallen hos vuxna utvecklas på grund av prolaps, huvudsakligen den bakre ventilen. Tecken visar en mycket uttalad, det finns klagomål om uppkomsten av dyspné vid ansträngning, är fysisk prestation i sin helhet föremål för minskning, relevant och svaghet och efterblivenhet hos fysiska utveckling. Användning av ultraljud för att bestämma ett tillförlitligt omfattningen av denna typ av misslyckande, samt en metod för dess eliminering är huvudsakligen orienterade till operativt ingrepp på hjärtat (mitralventilen).

Med avseende på arytmier på den del av PLA komplikationer, i vilket fall de kan vara ganska uttalade symptom, samtidiga symptom är störningar i hjärtat, svaghet, yrsel och ibland - kort svimning.

En extremt seriös form av komplikation hos PMC är infektiv endokardit, frekvensen av dess utveckling hos patienter växer med åldern. Närvaron av bakteriemi orsakar sättningar av patogenen på vingarna gick förändringar, med resultatet att därefter utvecklar den klassiska versionen av den inflammatoriska processen i bildandet av bakteriella vegetation i den. Mot bakgrund av smitt endokardit har svår mitral regurgitation, förutom den ökade risken för tromboembolism i adress av hjärnan, ofta förekommer hjärt engagemang, som också åtföljs av utvecklingen hos patienter med vänsterkammardysfunktion. Bland de viktigaste symptom associerade med infektiös endokardit, står uttryckt form av svaghet, feber, hjärtklappning, jaundiced hud, lågt blodtryck. Ofta denna komplikation PMC utvecklar på bakgrunden av ovanstående eller andra tandingrepp (fyllning, protes, tandutdragning, etc.) eller annan typ av kirurgisk åtgärd. Behandling är obligatorisk på ett sjukhus.

Med avseende på plötslig död, är frekvensen av dess förekomst i MVP bestäms genom inverkan av många faktorer, inklusive de viktigaste anses samtidig mitral insufficiens, ventrikelflimmer, elektrisk instabilitet, akut myokardiell etc. I allmänhet, definierar plötslig död låg risk om patienter ingen patologi i form av mitral regurgitation (i detta fall bestäms av förhållandet av indikatorer i granskningen av resultaten för år 2 för att 10000), medan dess relevans ökar risken 50 -100 gånger.

diagnostisera

Identifiering av PMC uppträder ofta av en slump, och vid vilken som helst ålder, som, som redan framhävs tidigare, åtföljer hjärtans ultraljudsförfarande. Denna metod är den mest effektiva i diagnosen mitralventil prolaps, eftersom det är möjligt att isolera en viss grad av prolaps i kombination med volymen av regurgitation, samtidig patologi.

 • Mitralventil prolapse av 1: a graden bestämmer relevansen för patienten av varianten av dess manifestation i en sådan utföringsform där svällningen av ventilerna är obetydlig (upp till 5 millimeter).
 • Mitralventilen prolapse 2 grader bestämmer verkligheten av böjningen av broschyren inom högst 9 millimeter.
 • Mitralventilen förlänger 3 grader indikerar bladets utbulning från 10 mm eller mer.

Det bör noteras att i denna variant av patologifördelningen beaktas inte omfattningen av uppstötning, som nu inte ger skäl för den efterföljande bestämningen av prognosen för patienten och följaktligen syftet med behandlingen. Graden av insufficiens hos mitralventilen bestäms sålunda på grundval av upprepning, vilket visas mest under ultraljudsförloppet.

Som ytterligare diagnostiska åtgärder för att bestämma hjärtets egenskaper kan ordineras EKG-procedurer, såväl som holter-EKG. På grund av EKG är det möjligt att studera de förändringar som är relevanta för arbetet i hjärtat på grund av effekterna utövas på grund av mitralklaffprolaps medan Holter EKG kan du registrera relevant för driften av data från hjärtat inom en 24-timmarsperiod. Med fördel, inte medfödda formen av framfall inte störa arbetet i hjärtat, respektive är behovet av ytterligare åtgärder för att diagnostisera ett specifikt behov inte praktiskt på grund av bristen på detektion i dem om eventuella avvikelser.

behandling

Ofta är behandlingen av mitralventil prolaps inte nödvändig för patienter. Dess betydelse beaktas i situationer där hjärtritmen är signifikant störd, och smärtor i hjärtat uppträder också. Relevansen av de uttryckta formerna av neurotiska störningar i kombination med PMP kan kräva användning av lugnande medel, metoderna för muskelavslappning och auto-träning ses separat.

Tyngdpunkten är också på behovet av att förändra livsstilen (justering av arbetstid / vila regim, eliminering av utmattning och överbelastning (emotionell, fysisk) samt förgiftning i produktions- och levnadsvillkor). Balneologiska och klimatorter, massage, akupunktur och vattenprocedurer rekommenderas. Astheniska störningar avgör behovet av multivitaminer. Syndrom av hyperventilation kan elimineras på bekostnad av speciell respiratorisk gymnastik. Dessutom är ett systematiskt besök till läkaren nödvändigt med tanke på eventuell progression med åldern av PMC och utvecklingen på grund av svåra komplikationsformer.

Som en del av definitionen av läkemedelsterapi för behandling av åtgärder orienterade IRR, terapi, förebyggande av patienten neyrodistrofii infarkt och förhindrande av antibiotikum-skala för att förhindra utvecklingen av komplikationer såsom infektiös endokardit. Ökande förändringar i hjärtat, liksom en uttalad avböjning av ventilerna, bestämmer behovet av kirurgiskt ingrepp.

Om det finns ett symptom som kan indikera en mitralventilförlust, måste du konsultera en kardiolog och en reumatolog kan behöva råd och behandling.

Om du tror att du har Mitral ventil prolapse och symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom, då kan du hjälpa läkare: en kardiolog, en reumatolog.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.