Huvud / Åderbråck

Hosta med hjärtsvikt: symtom och behandling

Från den här artikeln hittar du reda på varför hosta uppträder vid hjärtsvikt. Vilka ytterligare tecken åtföljs av hjärthatt, metoderna för dess behandling.

Hosta dyker upp i hjärtsjukdomar på grund av blodstagnation i det lilla cirkulationssystemet.

Klicka på bilden för att förstora

Detta symptom indikerar de två stadierna av kroniskt hjärtsvikt och kräver brådskande behandling. Hjärtsvikt är ett vanligt namn för ett tillstånd när hjärtat inte kan utöva sin funktion fullt ut. det kan orsakas av olika patologier.

Du kan bli av med hjärthatt genom att eliminera orsaken till hjärtsvikt. Ofta kan detta endast göras med hjälp av en operation.

Hjärthosta symtom har vissa, du hittar dem i den här artikeln. Om du hittar dessa i dig själv, gå genast till kardiologen. Om du inte uppmärksammar detta symptom och inte börjar behandla eller förändra sin taktik, kommer du att ha hjärtastma.

Orsaker till hjärthatt

Det är orsakat av hjärtsvikt, vilket i sin tur framträder mot bakgrund av medfödda eller förvärvade hjärtfel.

Förekomsten av detta drag kännetecknas av sådana patologier:

 • hypertrofi i vänster ventrikel;
 • stenos av en eller flera hjärtventiler;
 • misslyckande av en eller flera hjärtventiler;
 • kardiomyopati;
 • myokardit;
 • ateroskleros av kranskärlskärl eller deras trombos (framkalla otillräcklig tillförsel av myokard med syre);
 • kronisk arteriell hypertoni;
 • amyloidos av hjärtat (en metabolisk störning där proteiner deponeras i hjärtvävnaderna, detta är en sällsynt nog sjukdom som kännetecknas av hög mortalitet, det är omöjligt att fullständigt bota det);
 • defekt av interventrikulär septum.

Torr hosta kan också vara en bieffekt av ACE-hämmare för att sänka blodtrycket. I det här fallet, om symtomen försämrar patientens livskvalitet signifikant (till exempel förhindrar sömn på natten), kommer läkaren att ersätta medicinen med en annan - vilket patientens kropp kommer att tolerera bättre.

symptom

Hjärthosta är alltid torr. Endast vid det sista skedet av hjärtsvikt kan det åtföljas av blodutsläpp.

Det kompletteras med andra tecken på kroniskt hjärtsvikt:

Hjärthosta: folk och medicinsk behandling av sjukdom

Begreppet "hjärtekost" är mycket villkorligt. Ur medicinsk synvinkel finns en sådan sjukdom inte, då host kan vara ett symptom på olika hjärtsjukdomar. Risken för sådan hosta är att den lätt förväxlas med bronkit och andra sjukdomar i andningsorganen, saknar en sådan allvarlig sjukdom som hjärtsvikt.

Orsaker till hjärthatt

Hjärthosta är en hosta som uppstår till följd av hjärtsjukdom

Hosta med hjärtsvikt uppstår på grund av cirkulationssjukdomar. Blodflödet försvagas, lungmaten försämras och bronkospasmen uppstår, tillsammans med andfåddhet och torr hosta.

En hjärthatt, vars behandling börjar med att finna orsakerna, är lätt förvirrad med andra typer av hosta. Ofta kommer patienten till terapeuten att hosta och hjärtsjukdom detekteras.

Hjärtfel börjar som regel med störningar i hjärtans vänstra kammare. Det kan inte pumpa blod, vilket leder till att blodtrycket i venerna och blodkärlen stiger, blodet stagnerar i lungorna och orsakar svullnad i vävnaderna.

Orsaker till hjärthatt är de sjukdomar och tillstånd som leder till utveckling av hjärtsvikt:

 • Myokardit. Med myokardit förekommer inflammation i hjärtmuskeln kallad myokardium. Orsaken till inflammation är ofta en infektion eller reumatoid sjukdom. Infektiös myokardit börjar med sjukdom, trötthet, takykardi, bröstsmärta, andfåddhet och torrreflexhosta.
 • Kardiomyopati. Denna term innebär olika myokardiska skador, vilket leder till hjärtsvikt men som inte har någon smittsam karaktär. Sclerotiska processer börjar att inträffa i myokardiecellerna. Risken för denna sjukdom är att den kan leda till plötslig hjärtdöd.
 • Postinfarktkardioskleros. Detta tillstånd åtföljs av en nypa muskelfibrer i myokardiet, vilket leder till hjärtsvikt. Med kardioskleros observeras dyspné med hosta, svullnad, svår arytmi, takykardi.
 • Mitral ventil prolapse. Detta är en ganska vanlig hjärtsjukdom, där en del av mitralventilen sväller och buler. Denna sjukdom kan vara medfödd eller förvärvad. Ofta är sjukdomen initialt asymptomatisk, och då finns det andfåddhet, störning i hjärtat, bröstsmärta.
 • Uteslut inte och infektion i övre luftvägarna. Med hjärtsjukdomar är infektioner mycket vanliga, så komplex behandling kan krävas.

Symtom, farliga tecken och komplikationer

Hjärthosta är en allvarlig och farlig sjukdom som kräver behandling.

Hosta är ett symptom på en av hjärtsjukdomarna. Det har dock sina egna egenskaper. Hjärthosta kan särskiljas från andra typer av hosta med följande symtom:

 • Andnöd. Hjärthosta åtföljs ofta av andfåddhet. Det kan uppstå efter fysisk ansträngning eller utan dem. Om andfåddhet och en reflex torrhosta uppträder i vila är det värt att besöka en kardiolog.
 • Smärta i bröstet. Hjärthosta kan vara följd av smärta i bröstet. I regel är detta en icke-intensiv smärta av en sömnadskaraktär.
 • Hosta på natten. I kärnorna kan host uppstå när som helst, men oftast förekommer det på natten i ett benäget läge. En person vaknar upp från andfåddhet och passform av hosta och försöker sitta reflexivt, för i denna position blir symtomen försvagade.
 • Svullnad. Med hjärtsvikt uppträder svullnad mycket ofta. De kan förekomma i ansiktet eller benen både efter och utan belastning.
 • Svullnad av livmoderhalsen. Med hjärtsvikt ökar belastningen på venerna, du kan märka deras svullnad i nacken.
 • Sputumutmatning. Hjärthosta kan också åtföljas av separation av en liten mängd slem. Det kan ha blodår, men det brukar inte ha pus.

Om hjärtsvikt inte kompliceras av andningssjukdomar, så finns inga andra tecken på annan infektion än hosta. Värme, rinit, ont i halsen brukar vara frånvarande.

Hosta i hjärtsvikt kan ha en annan karaktär: försvagande och paroxysmal, kort och skarp, med slem eller torr. När man hänvisar till en läkare är det viktigt att beskriva hosten i detalj.

Farliga tecken är blodets utseende i sputum, svår andnöd, astmaattacker, medvetslöshet.

Om du misstänker astma, behöver du ringa en ambulans. Den allvarligaste komplikationen är lungödem. Det förekommer vid akut ventrikulär misslyckande och kan leda till döden. Sannolikheten för att utveckla lungödem i sjukdoms kroniska lopp och regelbunden behandling är dock inte för stor. Ofta sker sjukdomen med växelverkan av remissioner och återfall.

medicinering

Behandling av hjärthatt hanteras av en kardiolog

Bli av med hjärthud som ett symptom kan bara vara efter behandling av sjukdomen, vilket var grundorsaken.

Först ska läkaren ordinera ett test (blodprov, ultraljud, EKG, röntgen, tomografi), diagnostisera och förskriva sedan läkemedel:

 • Diuretiska preparat. Diuretika hjälper till att hantera vätskestagnation i vävnader. Det mest populära diuretikumet med hjärtsvikt är Furosemide. Han klarar sig snabbt med svullnad, men innan du börjar ta det måste du se till att dina njurar fungerar ordentligt. Dessutom kan sådana läkemedel som Torasemide, Indapaid och olika diuretiska örter (med försiktighet) ordineras.
 • Vasodilatorer. Dessa läkemedel slappna av i blodkärlens väggar och främja deras expansion, lindra spasmer och förbättra cirkulationen. Vissa vasodilatorer tar lång tid, kurser, andra är kortverkande och tas endast en gång, om det behövs. När hjärtsvikt är ofta föreskrivna läkemedel nitroglycerin i form av tabletter och sprayer, Izoket, Cardix.
 • Hostdämpande medel. De ordineras för att lindra en hostaattack, men utan behandling av hjärtsjukdom, kommer hostaattacker att återupptas. Hostdämpande läkemedel kan administreras Codelac typ, Sinekod eller beredningar för kondensering och utsöndring av bronkial slem, om den är (Bromhexin, ACC).
 • Betablockerare. Med hjärtsvikt börjar kroppen producera adrenalin för att provocera hjärtarbete, men denna process kan inte fortsätta länge eftersom hormoner påverkar hjärtats arbete negativt. Betablockerare sänker hjärtfrekvensen, sänker blodtrycket och minskar belastningen på myokardiet och blodkärlen. Dessa läkemedel inkluderar Acebutalol, Carvedilol.

Varaktigheten av att ta detta eller det läkemedlet bestäms av läkaren. Förutom medicinsk behandling, måste patienten följa regimen av dagen, måttlig fysisk aktivitet, ge upp dåliga vanor (alkohol, rökning), att äta och för att undvika öka kolesterolhalten i blodet, stress och känslomässig överbelastning.

Hjärtsjukdomar är alltid allvarliga och potentiellt farliga, så du kan inte självmedicinera. Alla hjärtsjukdomar kräver undersökning, samråd med en läkare och kompetent behandling.

Traditionella behandlingsmetoder

Det rekommenderas inte att ha ett stort intresse för folkmetoder vid behandling av hjärtsjukdomar. De flesta av dem kräver medicinering, och effekten av olika örter i hjärtat kan vara oförutsägbar.

Några folkrecept kan endast appliceras efter att ha råd med en läkare och som en ytterligare terapi, men inte den huvudsakliga behandlingen:

 • Medicinering från honung, citroner och vitlök. För att förbereda ett sådant botemedel måste du ta 10 citroner i skalen och skölja dem med kokande vatten. Sedan pressar jag saften ut av dem, lägger till 1 kg honung och 10 vitlökskor i en krossad form. Läkemedlet är infunderat i 10 dagar på en sval och mörk plats. Ta 1 tesked innan du äter 4 gånger om dagen. Man tror att detta ämne är effektivt vid de inledande skeden av arytmi.
 • Grass. Det finns en stor mängd växtbaserade läkemedel för behandling av hjärtsvikt, men deras effektivitet anses kontroversiell vid allvarliga hjärtpatologier. Till "hjärta" gräs ingår melissa, hagtorn, yarrow, valerian, motherwort, nässla, horsetail, hagtorn, dogrose. Herbal decoctions tas dagligen tills symptomen försvinna.
 • Jod. I folkmedicin finns det ett sådant recept för behandling av hjärtsjukdomar: tillsätt jodtinktur till mjölk och ta det en halvtimme före måltid i 2 veckor.
 • Kalina. Med hjärtsjukdom är viburnum användbar i någon form. Oftast gör infusion av bär med vattenmelon och honung och tar 2-3 gånger om dagen.
 • Morotjuice. Juicen av färska morötter är användbar för kärl och hjärta, liksom för hela organismen. Den ska vara full varje dag för ett halvt glas minst 3 gånger om dagen.
 • Blackberry buljong. Björnbärsbjörnbär bidrar till att bli av med andfåddhet och hjärthatt och har också en avkopplande effekt på nervsystemet.

Användbar video - Tecken på hjärtsvikt:

De flesta folkläkemedel hjälper inte att bota hjärthatt och eliminera orsaken, men de lindrar symptom och ger tillfällig lindring. Det är värt att komma ihåg att vissa örter och bär kan orsaka en stark allergisk reaktion.

Som förebyggande av hjärtsvikt kan du rekommendera att röka upphör, en hälsosam livsstil, aktiv vila, rätt näring med en minsta mängd djurfett, viktkontroll, överensstämmelse med dagens regim och dricka.

Hjärthosta under graviditeten

Hjärthosta är farlig för gravida kvinnor, eftersom det kan påverka fostrets normala utveckling

Om en kvinna hade någon hjärtsjukdom före befruktningen, är det troligt att det under graviditeten kommer att förvärras. Belastningen på en gravid kvinnas kropp ökar betydligt, belastningen på kardiovaskulärsystemet ökar också, så sannolikheten för hjärtsvikt ökar.

Den mest kritiska perioden anses vara perioden 26-28 veckor av graviditeten, när volymen cirkulerande blod ökar så mycket som möjligt. Arbets- och postpartumperioden anses också vara en farlig period. Ofta är kvinnor med hjärtfel och andra hjärtsjukdomar inte tillåtna i födseln, men gör den planerade kejsarsnittet.

Under graviditeten, manifesterar hjärtsvikt sig i en stark svaghet och trötthet, även om en kvinna är föreskriven sängläge, periodisk torrhosta, särskilt nattetid, andnöd, cyanos i huden.

Om en kvinna redan har hjärthatt, ska hennes tillstånd övervakas ständigt och helst på ett sjukhus.

De farligaste är andfåddhet med hosta i frånvaro av motion, eftersom de kan vara drabbade av lungödem. Hjärtinsufficiens under graviditeten är farligt inte bara för en kvinna utan också för ett barn, för när blodcirkulationen börjar fosterhypoxi saknar han syre. Med svår hypoxi kan tillväxt och utveckling sakta ner.

Kvinna med hjärtsvikt, men i avsaknad av allvarliga komplikationer låg på sjukhus tre gånger under graviditeten: 8-10 veckor för inspektion och bevarande av graviditeten, 26-30 veckor för att övervaka fostrets utveckling före födseln och för kontroll av arbetskraft.

Under graviditeten är de flesta droger förbjudna, särskilt under första trimestern. Hjärtinsufficiens under denna period behandlas med acceptabla droger: diuretika, betablockerare, medel för att förbättra myokardiemetabolism. När svåra attacker mot hosta kan ordineras säkra antitussiva läkemedel. En stark hosta kan vara farlig på grund av bukväggens stress och förstärkning av livmoderns ton.

Hosta av hjärtat: Förekomst, tecken, hur man behandlar

Vad kan vi säga om vanliga människor, om hjärtvetenskapens armaturer använder termen "hjärtekost" i sin dagliga övning? Därför har han rätt till liv, för att han fortfarande är individuellt symptom varierande hjärtpatologi. Vilken är en annan sak, för inte alla hjärtsjukdomar manifesteras som hosta, men många är andfådda, vilket, trots att det hostas, ger. I detta avseende visar det sig att det är nödvändigt att komma ihåg om hjärtastma - ett allvarligt och smärtsamt tillstånd, eftersom det på något sätt inte är det utan denna reflexhandling.

Tortikerad hosta

Personer med hjärtsjukdomar är benägna att inflammatoriska sjukdomar i de övre luftvägarna och lungorna, är det dock att endast hosta gör personen till en läkarmottagning, där han fick reda på orsaken till problemen med andningsorganen. Det visar sig att en smärtsam hosta, som förvärras av fysisk ansträngning eller tvingas sova sittande, är inget annat än ett hjärtsvikt. I sådana fall, naturligtvis, behandling av hjärthud börjar med en djupgående undersökning och behandling av hjärtat.

Resultatet av sjukdomar som dekompensiruyut hjärtaktivitet (förvärvade klaffdefekter, särskilt mitralisklaffen, myokardit, kardiomyopati, hjärtinfarkt, etc.) BLI hjärtsvikt, innebär venstas i både den systemiska cirkulationen.

Överträdelse av blodflödet, eller snarare otillräcklighet av blodcirkulationen i lungorna, kommer säkert att orsaka bronkospasm, vilket inte gör sig lång tid att vänta, eftersom det är nästan parallellt med kärlens spasma, så hosta i detta fall kommer att vara en följd av hjärtpatologi. Dessutom kan reflex torrhosta inte bara vara i hjärtsjukdomar, det kan orsaka patologiska förändringar i aorta (mezaortit, aneurysm) och mediastinum sjukdomar.

Hjärta, lungor... hosta

För att förstå orsakerna till hjärt hosta, konstant andnöd, och i vissa svåra fall av hjärt astma med övergången till lungödem, kort bör överväga mekanismen för hämning av andning, som går igenom flera steg:

 • Förekommer i den vänstra kammaren patologiska processer leder till en minskning av dess kontraktila kapacitet, när den drabbade ventrikeln inte kan pumpa blod i aorta, kommer till honom för lungvenerna. Som ett resultat ökar trycket i blodcirkulationens lilla cirkel, det vill säga i lungorna;
 • Att sänka blodflödet i lungens mikrocirkulationsbädd leder till en ökning av venetrycket och brist på syre i vävnaderna.
 • På bakgrund av hypoxi (syrebrist) bildning av kollagenfibrer, fibroblaster, som avsätts på väggarna i små blodkärl i interalveolar septa, som leder slutligen till pneumosclerosis;
 • Små kärl tomma, skleros, utplåna (lumen försvinna på grund av att de fylls med bindväv), vilket minskar mängden blodflöde i lungorna.
 • Det minskade antalet mikrovaskulär ökar ytterligare trycket i lungartären, vilket innebär första hypertrofi, dilatation och sedan (förlängning) av den högra hjärtat som bidrar till venös stasis stora cirkeln. Och i princip visar det sig en ond cirkel...
 • Enligt ogynnsam flöde (ventrikelflimmer, återkommande myokardinfarkt, arytmi, asystoli) försvagade vänsterkammarfunktion (vänsterkammarsvikt) och sönderdelades blodflödet till lungorna, som stagnerade där. Vid utveckling akutvänster ventrikelfel Dessa förändringar kan snabbt leda till bildandet av hjärtastma, och då lungödem.

Schema för blodcirkulation och syrgasmättnad av blod

Om det emellertid bara finns stagnation i blodcirkulationens stora cirkel, kommer hosta med hjärtsvikt (vänster ventrikel) inte nödvändigtvis att resultera i så hemska komplikationer som lungödem. Det kommer att fortsätta kroniskt, som om det förvärras på kvällarna eller på natten, utan att ge patienten möjlighet att ta en horisontell position (varför sådana människor föredrar att sova halvt sittande).

Video: mänskliga andningsorganen

Tecken på hjärthatt

Eftersom denna komplexa neuro-reflex handling, som utförs av en skarp utandning i stängt glottis, och därigenom avlägsna slem från luftvägarna, är i sig ett symptom på en sjukdom, symptom på hosta identifiera hjärta är mycket svårt. Det är ännu svårare för en patient att associera sådana manifestationer som:

 1. Torr hosta;
 2. Cyanos (ibland);
 3. Smärta i hjärtat, hjärtklappning;
 4. Svimning är möjlig;
 5. svullnad;
 6. Svullnad av livmoderhalsen;
 7. Andnöd;
 8. Sputumproduktion, ibland med blodårer.

Således är host ofta avskrivet för andningsvägar, bronkit eller allergier. Naturen kan dock fortfarande bidra till att driva tanken: var, på vilken plats och i vilken cirkel av blodcirkulationen döljer patologin.

Hosta med hjärtat kan vara:

 • Paroxysmal och torr, åtföljd av andningssvårigheter, som är karakteristiska för mitralstenos och som en följd av en kraftig ökning av vänstra atriumet. I vissa fall åtföljs host av hemoptys. Svettning, svaghet och subfebril kroppstemperatur kan också vara en följeslagare för andningsproblem med mitralventilstenos;
 • Kväll, ansträngande och högt hosta, Den visas i vågrätt läge och får personen att stå upp. Detta indikerar kroniskt vänster ventrikulärt fel, det kan förnyas flera gånger per natt, en person vaknar upp från kvävning, det är svårt för honom att rensa halsen, men när det visar sig kommer det lättnad;
 • Irriterande, torr hjärthosta indikerar att stillastående fenomen ännu inte har berört en stor cirkulationscirkulation, men om pulmonell trafikstockning gick långt, då som ett resultat av förfallet av de röda blodkropparna som kommer från mikrocirkulationsbädden, uppträder rostigt sputum med en blandning av bruna (ibland svarta) inneslutningar (brun lunginduration);
 • Hosta skarp, torr och kort, ofta kombinerat med smärta i hjärtat eller i hela thoraxen är karakteristisk för reumatik komplicerad av perikardit;
 • hemoptys kan vara ett tecken tromboemboliskt syndrom, som är närvarande i svår lungstoppning, som uppstår genom brist på rätt hjärta i bakgrunden förmaksflimmer.

Hos barn observeras övertryck i lungartären, åtföljd av hjärthatt vid medfödda hjärtsjukdomar med anrikning av den lilla cirkulationen. Detta beror på en ytterligare urladdning av blod från vänster till höger (Eisenmenger syndrom).

Hur blir du lugn och sömn?

Än att behandla och om det är möjligt att dämpa en hosta med hjärtat? En sådan fråga, säkerligen, oroar alla som han uttömmer och släpper ut. Speciellt om det är torrt.

Det allra första steget i kampen mot denna sveda är behandlingen av den underliggande sjukdomen, det vill säga hjärtpatologi, men det här är en fråga för kardiologer. Patienten bör dock vara medveten om vissa mediciner som används för att behandla hjärthatt. Dessa är:

 1. Diuretika som släpper ut vätska, minskar puffiness och därmed minskar överdriven stress på cirkulationssystemet (indapamid, veroshpiron);
 2. Vasodilatorer som dilaterar kärlen (losartan, atakand);
 3. Antitussiva läkemedel med anestetisk eller expektorant och slemutspädande effekt (om nödvändigt);
 4. I fall av hemoptys är undersökningen först och främst avsedd för lokalisering av blödning (R-grafik) och sputumbacillus, som vid en host av hjärtat kan detektera "kardiovaskulära celler"- siderofager. Självmedicinering här är olämplig, sådana patienter är som regel på sjukhuset under esculapiusens vaksamma öga.

Det är inte rekommenderat att använda folkmedicinska läkemedel som en behandling för sådana problem, eftersom medicinalväxter, som komponenter i recept som används hemma, kan ha olika effekter på hjärt-kärlsystemet. Men om du är väldigt orolig för att göra ditt eget avfett eller infusion, är det bättre att först få ett samråd från en läkare som ansvarar för det, och sedan engagera sig i läkemedel.

Hjärthosta är ett ganska påträngande symtom. Och inte bara om homo sapiens. Alla däggdjur är benägen för en sådan sjukdom, eftersom deras andningsvägar och cirkulationssystem har mycket gemensamt med människa, så det borde inte vara överraskande att en sådan patologi uppträder hos hundar och katter. Det är sant att det avslöjas senare, eftersom våra mindre bröder inte kan säga och klaga. Men när man tittar på ett husdjur börjar värden att märka en obegriplig livmoderhud, som vanligtvis orsakar en främmande kropp som oavsiktligt fångats i halsen. Ökade anfall är ett tillfälle att besöka en läkare.

Hjärthosta: symptom, behandling

Många tror att hosta är ett symptom på endast andningssjukdomar, men det är det inte. Lungor är nära sammanhängande med hjärtat och blodkärlen. Det är därför störningar i blodcirkulationen kan påverka andningsorganens arbete, och en person kommer att ha hjärthatt. Detta symptom på många sjukdomar i hjärt-kärlsystemet kan förekomma innan behandlingens början eller på grund av den. En hjärthosta liknar en hosta med vanlig bronkit, men åtföljs inte av en sputumsekretion. I allvarliga fall kan blodstreck förekomma i hostan. Med sjukdomsframsteg och frånvaro av behandling kan en hjärthud leda till utveckling av hjärtastma eller lungödem. Sådana tillstånd kan bli farliga för patientens liv och kräver omedelbar medicinsk behandling.

I den här artikeln kommer vi att överväga de viktigaste orsakerna till uppkomsten, utvecklingsmekanismen, symptomen och metoderna för att behandla hjärthatt. Denna kunskap hjälper dig i tid att misstänka sjukdomsuppkomsten och vidta nödvändiga åtgärder för att eliminera det, vilket förhindrar utveckling av formidabla komplikationer.

skäl

Den främsta orsaken till utseendet av hjärthud är blodstagnationen i lungorna, vilket uppstår när hjärtat inte kan pumpa blod normalt. Sådana stillastående fenomen, dekomprimera hjärtat, leder till ackumulering av vätska i lungorna, vilket orsakar irritation av bronkierna och hostan själv. Hjärtfel kan provoceras av många akuta och kroniska patologier i hjärtat och blodkärlen, såsom:

Även hjärt orsaker hosta kan bli sjukdom i endokrina systemet, alkoholmissbruk, rökning, svår anemi, tar vissa mediciner för behandling av kardiovaskulära sjukdomar, frekvent och allvarlig stress.

Varför visas ett hjärthud?

Perfusion Lung tillgänglig liten cirkel cirkulation, och dess effektivitet beror till stor del på användbarheten drift av den vänstra ventrikeln och atrium. Utvecklingen av hjärthatt går igenom flera steg. Mekanismen för andningsfunktionsdepressionen är som följer:

 1. De patologiska processerna som äger rum i vänster ventrikel medför en minskning av dess kontraktilitet, och det kan inte effektivt pumpa blod från lungartärerna till aortan. Sådana förändringar i hjärtets arbete leder till en ökning av trycket i lungorna och en nedgång i blodmikrocirkulationen.
 2. Fördröjd blodflöde orsakar en ökning av venetryck och syrehushållning av vävnader.
 3. På grund av hypoxi deponeras kollagen fibrer på den interalveolära septa och väggarna i små kärl, vilket medför utveckling av pneumoskleros.
 4. Små kärl i lungorna skingras gradvis och fullständigt utplånas (övervuxna med bindväv). Sådana patologiska processer leder till en minskning av blodflödet i lungorna och en ännu större ökning av trycket i lungkärlen.
 5. Ökat tryck i lungartären leder till en ökning av belastningen på vänstra kammaren, och den är hypertrophied.
 6. Sedan finns det en utvidgning (utvidgning av gränserna) av den högra halvan av hjärtat, vilket orsakar stagnation av blodcirkulationens stora cirkel. Den flytande delen av blodet sugs in i lungvävnaden och irriterar de bronchiala receptorerna. Patienten har en hjärthosta som körs kroniskt, visas när man försöker ta ett horisontellt läge och förvärras på kvällen eller på natten.
 7. Vid svår komplikation av patologiska processen i hjärtat (t ex utveckling av nya attacken infarkt, arrytmier, ventrikulär fibrillering och m. P.) Utveckla akut vänsterkammarsvikt, och det kan orsaka snabb progression av hjärtattacker på astma eller lungödem.

symptom

Hjärthosta har ett antal egenskaper som skiljer det från katarrhal eller bronkial hosta:

 1. Hjärthosta är torr. Under hosten separerar patienten inte sputum, slem eller pus. Under akuta attacker kan blodutsläpp uppträda.
 2. Hosta åtföljs av cyanos (blåa läppar), nasolabiala triangeln, öronloppar eller fingertoppar.
 3. Under hostan upplever patienten snabb andning. I början visas andfåddhet och hosta bara med fysisk aktivitet, men med sjukdomsframsteg kan även en lång konversation orsaka en kvävande torrhosta och snabb andning.
 4. Hosta åtföljs av smärta i hjärtat och hjärtklappning, som orsakas av överbelastning av hjärtat med blod.
 5. Hosta kan åtföljas av pre-svimningsförhållanden eller obrokas, som provoceras av ökat brösttryck och en minskning av mängden blod som flyter till hjärtat.
 6. Under hosta attacker är venerna på nacken svullna.
 7. Hosta dyker upp eller förvärras när du försöker ligga, för i den här kroppen är vänster kammaren ännu mer överbelastad. Vissa patienter behöver till och med sova i halvsittande ställning. Samma symptom kan observeras med bronkialastma, och därför kräver detta tillstånd hos patienten differentiell diagnos.
 8. I början av sjukdomen hostas åtföljd av svår svaghet, svettning och yrsel. Vidare utvecklar patienten svullnad i fotleden på kvällen. I senare skeden blir ödem mer tät, stabil och försvinner inte på morgonen.

Ovanstående egenskaper hos hjärthatt kan manifestera sig i varierande grad. Deras svårighetsgrad beror på orsaken som orsakade hosten och svårigheten hos den underliggande hjärtsjukan.

Hjärthosta kan vara:

 • irriterande och torrt - vid de första skeden av sjukdomen, när stagnation i en stor cirkulations cirkulation ännu inte har utvecklats;
 • skarp, kort och torr, kombinerad med smärta i hjärtat - ofta observerad med reumatism, vilket var komplicerat av perikardit
 • torr och paroxysmal, åtföljd av andningssvårigheter - ofta observerad med mitralstenos
 • natt eller natt, högt och försvagande, som förekommer i ett benäget läge eller när man försöker uppta en horisontell position - är karakteristisk för kroniskt vänster ventrikulärt fel;
 • hosta med hemoptys - uppträder med svår överbelastning i lungorna på grund av förmaksfibrillering och höger ventrikelfel, kan indikera utvecklingen av tromboembolism.

När de första episoderna av hjärthatt inträffar, behöver patienten se en läkare och genomgå ett test som kommer att avslöja orsaken till abnormiteter i hjärtat. Tidig behandling av den upptäckta sjukdomen kommer snabbt att bli av med hosta och bromsa utvecklingen av den underliggande sjukdomen.

diagnostik

Symtom på hjärthatt kan likna symptomen hos många hjärtsjukdomar och andningssystemet. För en noggrann diagnos ges patienten sådana diagnostiska tekniker:

 • EKG - för att detektera ischemi och myokardiell hypertrofi;
 • Echo-CG - att studera och utvärdera ventrikelens kontraktilitet och mer detaljerad studie av hjärtets struktur;
 • Röntgen - för att upptäcka stillastående fenomen i lungorna;
 • tomografi - för en detaljerad studie av tillståndet av myokardiet.

behandling

För att eliminera hjärthudet ordineras patienten en behandlingsgång för den underliggande sjukdomen som orsakade den. Självbehandling av detta obehagliga symptom är oacceptabelt, eftersom försök att undertrycka det kan leda till oönskade konsekvenser. Under en hjärthatt rensas bronkierna, och inhiberingen av dessa processer kommer att orsaka ackumulering av den frigjorda från lungorna. Det är därför som behandlingstiden ska ordineras endast av en kardiolog.

För att bli av med hjärthatt, ska läkaren, förutom att behandla den underliggande sjukdomen, rekommendera ett stort antal aktiviteter.

Dagregim

Övervakning av regimen av arbete och vila i patologier i hjärt-kärlsystemet gör att man undviker överbelastning och har en positiv effekt på hjärtets arbete. Det rekommenderas att sådana patienter sover minst 8 timmar om dagen.

Övergivande av dåliga vanor

Rökning och alkohol har en allvarlig börda på hjärtat, och avvisningen av dem bör ske på kortast möjliga tid.

Förebyggande av stress

Stressfulla situationer utgör ett allvarligt hot mot människor med hjärtsjukdomar, och patienten bör lära sig att motstå dem ordentligt och inte vara upprörd över bagage. Om det behövs kan läkaren rekommendera användning av lugnande medel.

Frekventa promenader i frisk luft

Med hjärthatt observeras syresvält av vävnader, och promenader i frisk luft kommer att främja deras mättnad med syre. Sådan syrebehandling hjälper inte bara till att eliminera hjärtklappning och andfåddhet, men normaliserar också stämning och sömn.

Hälsosam kost

Vid sjukdomar i hjärt-kärlsystemet läkaren kan ordinera överensstämmelse rekommendera särskild kost eller minska mängden salt och vägrar skadliga produkter (fett kött, snabbmat, rökt, saltad, läsk, kaffe och starkt te). Alla patienter uppmanas att inte överdriva och titta på deras vikt, eftersom dessa faktorer kan provocera och förvärra hjärthatt. Patienterna får inte dricka en stor mängd vätska (mängden vätskekonsumtion bestäms individuellt).

Fysisk aktivitet

Tillräcklig fysisk aktivitet bidrar till normalisering av blodcirkulationen och eliminering av stillastående fenomen. Deras intensitet bör vara individuell och bestämmas endast av patientens allmänna tillstånd. Ursprungligen bör de vara minimala, och när tillståndet förbättras - öka gradvis.

Medicinsterapi

För att eliminera hjärthudet kan sådana läkemedel förskrivas:

 • diuretika: Indapamid, Trifas, Veroshpiron, etc.;
 • vasodilatatorer: Atakand, Losartan, Candecor;
 • antitussiva medel med anestetisk effekt: föreskrivs endast i fall då hosta attacker väsentligt belastar patientens tillstånd, vilket orsakar synkope och svår svaghet.

Valet av läkemedel för eliminering av hjärthatt, dosering och mottagningstidpunkt bestäms endast av läkaren. Beroende på patientens tillstånd kan läkaren anpassa behandlingsregimen.

Folkmekanismer

De flesta kardiologer rekommenderar inte användning av folkmedicin för att eliminera hjärthatt. Du kan använda vissa folkrecept endast efter att ha hört en läkare och diagnostiserat den underliggande sjukdomen som orsakade detta obehagliga symptom.

Hjärthosta är "första klockan" av många patologier i hjärt-kärlsystemet och en viktig orsak till att gå till kardiologen. Att känna igen det självständigt är inte möjligt, inte alla som inte är kopplade till medicin. Vår artikel hjälper dig i tid att misstänka utseendet på hjärthatt och vidta korrekta och aktuella åtgärder. Självmedicinera inte detta oroliga och obehagliga symptom och försena inte besöket till doktorn, eftersom han kan orsakas av många farliga sjukdomar och kompliceras av hjärtasma och lungödem. Kom ihåg det här och var frisk!

Den första kanalen, programmet "Live Healthily" med Elena Malysheva på "Varför hostar vi?" Ovanliga orsaker till hosta "(se hjärtekost från 11:17):

Hjärthosta: symtom och behandling

Hjärthosta - de viktigaste symptomen:

 • Prescentrable state
 • svaghet
 • yrsel
 • Andnöd
 • Andningssvårigheter
 • Smärta i hjärtat
 • Torr hosta
 • Förlust av medvetandet
 • Ökad svettning
 • Snabb andning
 • Svullnad i nedre extremiteterna
 • Expansion av venerna på nacken
 • Blåsning av den nasolabiala triangeln
 • Cyanos av läpparna
 • Blå fingrar
 • Blå öronen

Hjärthosta är en speciell typ av manifestation, som bildas av en överträdelse av synkronisitet av ventrikulär kontraktion. Många är vana vid detta fenomen som hosta kan förekomma endast när en förkylning eller en allergisk reaktion, men inte i hjärt patologier. Fenomenet provoceras eftersom den högra ventrikeln normalt fyller lungvävnad med blodet, och den vänstra ligger bakom lite. Av denna anledning stör blodcirkulationen och trycket i lungorna ökar. Det är denna process som orsakar hypoxi. Patienten har ständigt en lust att rensa halsen och andningen blir tyngre.

etiologi

Innan behandlingen startas måste patienten och läkaren förstå vad hjärthud är och hur det manifesterar sig. Detta fenomen uppträder ofta exakt från vänster ventrikelfel. Följande patologier kan provocera en sådan sjukdom:

Orsakerna till sjukdomsutvecklingen ligger också i problem med de endokrina och respiratoriska systemen, från frekvent användning av alkoholhaltiga drycker, nikotin, med komplicerade former av anemi, användning av läkemedel för att eliminera hjärtpatologier och stress. Hjärthosta hos barn manifesteras av allvarligt tryck i lungartären och medfödd hjärtanomali.

Eftersom sjukdomen utvecklas från hjärtsvikt, är det nödvändigt att ytterligare bestämma vad som orsakade utvecklingen av en sådan patologi. Kliniker hävdar att uppkomsten av en sådan negativ process kan vara specifika brott:

 • minskning av kontraktilitet hos vänster ventrikel;
 • ökat tryck i lungorna;
 • venös trängsel i små och stora cirklar av blodcirkulationen;
 • ackumulering av vätska i lungorna.

Detta symptom utvecklas inte hos alla människor som har hjärtproblem. Detta är den så kallade komplikationen av sjukdomen. Och i början av hjärtpatologin kan patienten ha svår andnöd och en liten hosta.

klassificering

Hosta med ett skadat hjärta har flera former av manifestation:

 • paroxysmal och torr - manifesterad med andningssvårigheter, hemoptys, svaghet, liten temperaturhöjning;
 • kväll - manifesterad i en försvagande och hög hosta, som aktiveras i en liggande position;
 • irriterande och torrt;
 • skarp, torr och kort hosta - åtföljd av ett smärtsamt syndrom i hjärtat eller i hela thoraxen;
 • hemoptys.

symtomatologi

Människor som lider av hjärtsjukdom frågar alltid hur man särskiljer bronkial astma från hjärthud. Dessa två sjukdomar liknar varandra och kan vilseleda både patienten och läkaren. För att korrekt identifiera och skilja hjärthatt från andra sjukdomar måste du övervaka den kliniska bilden. Sjukdomen manifesterar sig i sådana tecken:

 • torr hosta - sputum utsöndras inte;
 • blå skuggan av läpparna, nasolabiala triangeln, öronlöss och fingrar;
 • frekvent och svår andning
 • andfåddhet;
 • smärta i hjärtat
 • yrsel;
 • för-färgning eller förlust av medvetande
 • svullnad av vener på nacken;
 • fenomenet fortskrider i ett horisontellt läge;
 • svaghet;
 • stark svett utsöndring;
 • svullnad av fotleden på kvällen.

Om symtomen manifesteras från de infektiösa och inflammatoriska patologierna i andningsorganen, kännetecknas den av en stark temperaturökning, vilket leder till svimningar i halsen, förkylning och andra tecken på förkylning. Först manifesterar hostan sig torr och går sedan in i vått med separation av gulaktigt sputum.

Känna till en hjärthud från användningen av nikotin kan vara på morgonen. Det är efter sömnen att symtomen manifesteras bäst. Patienten diagnostiseras med vit eller grå sputum.

Under behandling av hjärtsvikt använder en person ofta ACE-hämmare. Baserat på användningen av läkemedlet kan man utveckla en torr hosta.

Symtom hos varje patient kan vara av varierande svårighetsgrad. Manifestationer beror direkt på det bildade hjärtproblemet.

diagnostik

Symtom kan utvecklas hos äldre och hos ungdomar. Åldersgränsen för sjukdomen är inte särskilt begränsad, så kardiovaskulärsystemet bör undersökas för alla människor. Om någon av de ovannämnda kännetecknen identifieras eller redan hostar ska patienten omedelbart kontakta en läkare.

För en korrekt diagnos av sjukdomen ges patienten sådana aktiviteter:

 • EKG;
 • ekokardiografi;
 • Bröstkorgen i bröstorganen;
 • CT och MR.

Dessa metoder för att undersöka kroppens tillstånd gör att du kan analysera funktionaliteten i myokardiet fullständigt och bestämma stagnerande fenomen i lungorna. Efter att ha utfört alla diagnostiska åtgärder kan läkaren ordinera en behandling till patienten.

behandling

Om en sådan obehaglig indikator uppenbaras, bekymrar en person omedelbart hur man botar hjärthatt. Doktorerna säger dock att vid behandling av sjukdom är det nödvändigt att fokusera inte på att eliminera hosta, men på grund av utvecklingen av patologi. Det är för detta ändamål att diagnosen av sjukdomen och identifieringen av själva manifestationskällan utförs.

Vid bestämning av en sjukdom är det viktigt att skilja hjärtat från en bronkial hosta och föreskriva rätt behandling. När det gäller folkmedicin, skiljer sig de väsentligt i sina komponenter för två sjukdomar - hjärt- och bronkialhosta. Därför är deras användning i allmänhet oönskad.

För att lyckas befria personen från manifestationen av hosta behöver du normalisera dagens regim och balansera kosten. Underlåtenhet att följa dessa nyanser kan också väcka betydande skador på hjärtat och andra system i patientens kropp.

Patienter med hosta är ordinerade läkemedel. Medicin anses vara det viktigaste och mest effektiva sättet att behandla sjukdomen. De hjälper till att stärka hjärtmuskeln och förbättra dess funktionalitet. Efter restaureringen av hjärtat börjar organ själv att pumpa överflödigt blod från lungorna, så blodcirkulationen i hela kroppen kommer gradvis till normala och hosten elimineras.

Du kan bota hjärthatt med sådana droger:

Det är oönskade att använda dessa mediciner oberoende. Till att börja med behöver kardiologen upprätta en noggrann diagnos och efter undersökningen förskriva de eller andra droger som passar patientens egenskaper.

Förutom mediciner rekommenderar den behandlande läkaren dig att utföra även sådana enkla regler:

 • att observera dagens regim - att normalisera tiden för arbete och vila;
 • gör övningar på morgonen;
 • gå utomhus;
 • att hålla sig borta från stress
 • att äta rätt och färska livsmedel - ät inte mycket salt, kaffe, svart te, fettig och kryddig mat;
 • eliminera negativa vanor.

förebyggande

Alla barn eller vuxna vid det minsta tecknet på sjukdom och mild hosta bör genast söka hjälp av en läkare. I de tidiga stadierna är det alltid mycket lättare att eliminera och förebygga komplikationer.

För att förhindra hjärthatt rekommenderas läkare att följa reglerna för en hälsosam livsstil, att överge dåliga vanor och övervaka deras tillstånd.

Om du tror att du har Hjärthosta och symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom, kan läkare hjälpa dig: en kardiolog, en terapeut.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.

Atrial septal defekt är en hjärtologisk patologi av medfödd natur, där en öppen kommunikation bildas mellan vänster och höger atrium. Med denna patologi bildas en eller flera hål i septumet, som separerar de vänstra och högra kaviteterna. Detta leder till en patologisk urladdning av blod, ett brott mot hjärt- och systemisk hemodynamik.

Minor hjärtattack (en typ av ischemisk hjärtsjukdom) - microfocal nederlag infarkt, utvecklas på en bakgrund av otillräcklig cirkulation och kännetecknas av nekros av små områden av hjärtmuskeln. Detta är en av de vanligaste sjukdomarna i det kardiovaskulära systemet, som fungerar som en föregångare till utvecklingen av mer allvarlig hjärtsjukdom - hjärtattack.

Defekt eller anatomiska avvikelser i hjärta och blodomlopp, som förekommer oftast i livmodern eller vid födseln kallas medfödd hjärtsjukdom eller CHD. Namn på medfödd hjärtsjukdom diagnostiseras, doktorn som diagnostiserade nästan 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Orsaker Symtom Diagnos LechenieSamo sjukdom är en abnormitet i hjärtat och kärlstrukturer. Risken för sjukdomen ligger i det faktum att nyfödda inte överlever i en månad i nästan 90% av fallen. Statistiken visar också att i 5% av fallen dör barn med UPU före 15 års ålder. Medfödda hjärtefekter har många typer av hjärtanomalier som leder till förändringar i intrakardiell och systemisk hemodynamik. Med utvecklingen av CHD finns det blodbrott i stora och små cirklar, liksom blodcirkulationen i myokardiet. Sjukdomen upptar en av de ledande ställningarna som förekommer hos barn. På grund av det faktum att UPU är en farlig och dödliga natur barn, är att förstå sjukdomen mer i detalj och ta reda på alla viktiga punkter, och vad man ska berätta den här historien.

Acidos - kroppens tillstånd, som uppstår på grund av vissa etiologiska faktorer, kännetecknas av en överträdelse av syrabasbasen. En sådan överträdelse kan inträffa både hos vuxna och barn. Metabolisk acidos, liksom andra former av denna patologiska process, kan leda inte bara till komplikationer utan också till ett dödligt utfall. Därför är självmedicinering oacceptabel - du behöver söka medicinsk hjälp.

Ortostatisk hypotension (postural ortostatisk hypotension, ortostatisk kollaps) är ett syndrom som uttrycks i en skarp förändring i indexen för systoliskt och diastoliskt tryck. Det bör noteras att ett sådant syndrom manifesterar sig i det ögonblick då en person ändrar positionen från horisontal till vertikal.

Med hjälp av fysiska övningar och självkontroll kan de flesta utan medicin.

Än du kan bota en hjärthatt

Lyckligtvis vet inte alla att det finns en så kallad "hjärtekost". Men de som har stött på det här problemet förstår att det inte är lätt att klara av det. Sådana respiratoriska spasmer har helt olika orsaker till förekomsten än förkylningar eller infektiösa. Därför ger behandling av hjärthatt på konventionella sätt inte det önskade resultatet. Så vad gör du?

Innehållet i artikeln

Varför är hosten hjärtlig?

Det verkar som att hjärtat och halsen inte är anslutna. Men människokroppen är ett så komplext system att det orättliga eller instabila arbetet hos vissa organ påverkar varandra på något sätt. Termen "hjärtekost" i officiell medicin används inte. Men fenomenet själv existerar och brukar följa med sådana patologier som:

 • kroniskt hjärtsvikt
 • medfödd eller förvärvad hjärtsjukdom;
 • ischemisk sjukdom (särskilt i akuta skeden);
 • Fel i hjärtklaffen;
 • kardiomyopati och myokardit
 • cardio;
 • postinfarction states.

Alla dessa sjukdomar åtföljs av ett brott mot normal cirkulation, på grund av att lungorna känner av syrebrist. Detta orsakar i sin tur en känsla av brist på luft och bronkospasm. Därför hosta, vanligtvis plötslig och torr.

I små patologier kan det manifesteras som en periodisk hosta, med allvarliga sjukdomar har ofta en paroxysmal karaktär.

Hur man känner igen

Det är svårt att känna igen en hjärthatt. För att korrekt kunna verifiera diagnosen är en grundlig allroundundersökning nödvändig. Mest sannolikt måste du göra ett kardiogram, en ultraljud av hjärtmuskeln, flera blodprov och andra test. Bara baserat på deras resultat kan vi prata om förekomst eller frånvaro av hjärtpatologier.

Men att misstänka felet och söka råd från en kardiolog är om det finns sådana medföljande symptom:

 • Hosta är alltid torr och hård. I sällsynta fall finns det en liten mängd tjock sputum, klar eller vit, med blodårer.
 • Före och / eller under en hosta blir hjärtklappning mycket snabbare utan någon uppenbar anledning.
 • Med luftvägarna känns smärta bakom bröstbenet i hjärtat av hjärtat.
 • Brist på syre, även om en person inte känner det, uppenbarar sig i cyanotiska läppar, domningar i fingrarna, yrsel.
 • Synkope, kommer plötsligt, tillsammans med en skarp blanchering av huden.
 • Svullnad i struphuvudet som orsakar andningssvårigheter, väsande andning, kvävning.
 • Synlig svullnad i venerna i nacken, utlöst av blodstagnation i hjärtat.

Samtidig närvaro av två eller flera av ovanstående symptom är redan en tillräcklig anledning att inte skjuta upp besöket till läkaren.

Metoder för behandling

Hur man behandlar hjärthud kan lösas först efter att den korrekta diagnosen har fastställts. När allt kommer omkring, utseendet av hosta i varje enskilt fall beror på det. Otvetydigt kan det bara sägas att några antitussiva droger här kommer att vara ineffektiva, och för kärnorna är många av dem i allmänhet kontraindicerade.

Läkaren väljer vanligtvis en komplex terapi som främst syftar till att återställa den normala funktionen av hjärt-kärlsystemet. Följaktligen ordineras mediciner av dem som stöder och stimulerar hjärtat.

För att minska frekvensen och intensiteten hos hostaattacker, beroende på sjukdomen, kan patienten dessutom tilldelas sådana grupper av läkemedel:

 • antihistamin - hjälp att snabbt ta bort puffiness;
 • spasmolytisk - ta bort kärlsjukdomar och muskelspasmer
 • diuretika - minska svullnad och stress på hjärtat;
 • hosta siraper med bedövningsmedel - lindra smärtan i halsen och mjukna hostan.

Vitaminbehandling är också effektiv för att upprätthålla vitalitet.

Vid akut syrebrist är syrgasbehandling väldigt användbar. Under svåra attacker är det önskvärt att få en syre kudde till hands. Modern medicin kan erbjuda patienter behandling i en tryckkammare, syre cocktails, ozonterapi, etc. stor hjälp för långa promenader i den friska luften -. Självklart, om de är i naturen eller i parkområden och inte på dammiga gatorna i staden.

Folkmekanismer

De flesta av de populära recepten för hjärthosta kan inte botas. Men några av dem har rätt att tillfälligt lindra patientens tillstånd, ta bort attacken, återställa normal andning och hjärtslag. Här är vad du kan göra hemma:

 1. Te från St John's wort. Den har starka antiinflammatoriska och baktericidala egenskaper, har en allmän förstärkningseffekt. För terapeutiska ändamål, med användning av buljong, för vars framställning en tsk torrt gräs häll ett glas kokande vatten och dra i 15-20 minuter (företrädesvis i en termos). Det filtrerade teet är klart för användning, honung kan sättas till en varm dryck. Men att dricka det för en dag rekommenderas inte mer än en halv liter i flera mottagningar. Behandlingsförloppet är upp till 14 dagar.
 2. Gult kort. Sätt på hjärtat, det stimulerar blodflödet, utvidgar blodkärlen och lindrar muskelspasmer. Som ett resultat passerar hjärthudet snabbt. Denna metod för behandling är effektiv vid ischemisk sjukdom och kroniskt hjärtsvikt. Men det finns ett antal hjärtdiagnoser, där denna metod är kontraindicerad, så du kan inte använda den utan att rådgöra med din läkare!
 3. Inandning med balsam "Star". Lugnar perfekt hosta, lindrar bronkial spasmer, underlättar andning. Du måste koka vatten, lösa upp det i en liten mängd balsam och andas över ångan, utan att böja för nära. Hostan kommer att dämpas inom 2-3 minuter. I stället för "Asterisk" med mindre framgång kan du använda en tablett med normalt Validol.
 4. Öronmassage. En typ av akupressur i en mycket förenklad version. På öronlocket finns det många biologiskt aktiva punkter, inklusive de som är ansvariga för hjärt-kärlsystemet. Massera öronloberna på bara några minuter, du kan lugna ditt hjärtslag, aktivera blodcirkulationen och lindra hjärtslaghosta.
 5. Banan cocktail med honung. Har en bra lugnande effekt, bidrar till energiöverskott och höjer stämningen. För att göra det måste du värma mjölken till en temperatur på 70-80 grader. Skala banan, slå den i en mixer tills den mashed, tillsätt en tesked honung och fortsätt att slå, hälla i lite mjölk. Drick blandningen varmt, i små sippor. Att vara förtjust i en sådan cocktail till människor som är benägna att fylla är inte nödvändigt - det kan dåligt återspeglas i en figur.
 6. Anismjölk. Anis hanterar inte bara värmen, utan stöder också hjärtmuskulärens arbete. För att göra sådan mjölk måste du fylla ett halvt glas vatten med en tesked anisfrön och koka i 5 minuter och insistera sedan på 15-20 mer. Mjölk varm upp till 50-60 grader, anisit vattenstam, tillsätt honung och lägg till mjölk. Du kan dricka ett glas 3 gånger om dagen.
 7. Urtete med honung. Många medicinska växter är användbara för hjärtat och lyckas eliminera hosta. De mest effektiva av dem är: kamomill, valeriana, passionflower, melissa, mint, oregano, timjan, salvia. Du kan använda färdiga hjärtat, som säljs på apotek. I dem tillsätts honung och en citronskiva om så önskas. Överstiga inte den rekommenderade dosen på förpackningen. Om du förbereder insamlingen själv, blanda inte mer än 2-3 örter åt gången och drick det här teet till 3 glas per dag.

Men kom ihåg att det är möjligt att bestämma vad man ska behandla en hjärthatt och vad man ska använda folkmedicin för hjärtsjukdomar, bara under överinseende av en läkare. Många örter har en mycket stark effekt på hela kroppen och kan, om de missbrukas, bara förvärra situationen.

förebyggande

Även om din host var kompis till en allvarlig hjärt-kärlsjukdom, var inte panik och förtvivlan. Idag utvecklas medicin så mycket att de flesta patienter med sådana diagnoser lever ett fullvärdigt, aktivt liv i årtionden.

Ändå bör någon ta hand om sin hälsa. Enkla förebyggande åtgärder för hjärthatt kan avsevärt minska frekvensen och styrkan i attacker och samtidigt förbättra hjärtfunktionen. För detta behöver du bara:

 • överge dåliga vanor: rökning, alkohol och droger;
 • minimera konsumtionen av te, kaffe (särskilt lösligt);
 • Ändra kosten och ta bort alltför skarpa, feta och stekta livsmedel.
 • berika menyn med färska frukter, grönsaker eller minst två gånger om året för att ta ett multivitaminkomplex
 • anpassa dig till en positiv inställning till livet, undvik stress och skandal;
 • minst 1-2 timmar om dagen för att vara utomhus och i mycket dåligt väder, under sjukdom eller innan du lägger dig i sängen är det alltid bra att ventilera rummet;
 • se till att du inte ackumulerar damm i huset eller på platsen där du spenderar mycket tid - våt rengöring bör ske minst 2-3 gånger i veckan.
 • öva måttlig motion: gå, yoga, simma eller minst 15-20 minuter morgonövningar;
 • Ta inga mediciner utan att förskriva en läkare - några av dem har kardiotoxiska biverkningar.

Som ni kan se finns det inget övernaturligt. Alla ovanstående rekommendationer reduceras till en hälsosam livsstil. Men de hjälper dig att bota ditt hjärta och bli av med den uttråkade hjärthudan för gott.