Huvud / Angina pectoris

Hjärta hostar vad det är och hur man behandlar det

Från den här artikeln hittar du reda på varför hosta uppträder vid hjärtsvikt. Vilka ytterligare tecken åtföljs av hjärthatt, metoderna för dess behandling.

Hosta dyker upp i hjärtsjukdomar på grund av blodstagnation i det lilla cirkulationssystemet.

Klicka på bilden för att förstora

Detta symptom indikerar de två stadierna av kroniskt hjärtsvikt och kräver brådskande behandling. Hjärtsvikt är ett vanligt namn för ett tillstånd när hjärtat inte kan utöva sin funktion fullt ut. det kan orsakas av olika patologier.

Du kan bli av med hjärthatt genom att eliminera orsaken till hjärtsvikt. Ofta kan detta endast göras med hjälp av en operation.

Hjärthosta symtom har vissa, du hittar dem i den här artikeln. Om du hittar dessa i dig själv, gå genast till kardiologen. Om du inte uppmärksammar detta symptom och inte börjar behandla eller förändra sin taktik, kommer du att ha hjärtastma.

Orsaker till hjärthatt

Det är orsakat av hjärtsvikt, vilket i sin tur framträder mot bakgrund av medfödda eller förvärvade hjärtfel.

Förekomsten av detta drag kännetecknas av sådana patologier:

 • hypertrofi i vänster ventrikel;
 • stenos av en eller flera hjärtventiler;
 • misslyckande av en eller flera hjärtventiler;
 • kardiomyopati;
 • myokardit;
 • ateroskleros av kranskärlskärl eller deras trombos (framkalla otillräcklig tillförsel av myokard med syre);
 • kronisk arteriell hypertoni;
 • amyloidos av hjärtat (en metabolisk störning där proteiner deponeras i hjärtvävnaderna, detta är en sällsynt nog sjukdom som kännetecknas av hög mortalitet, det är omöjligt att fullständigt bota det);
 • defekt av interventrikulär septum.

Torr hosta kan också vara en bieffekt av ACE-hämmare för att sänka blodtrycket. I det här fallet, om symtomen försämrar patientens livskvalitet signifikant (till exempel förhindrar sömn på natten), kommer läkaren att ersätta medicinen med en annan - vilket patientens kropp kommer att tolerera bättre.

symptom

Hjärthosta är alltid torr. Endast vid det sista skedet av hjärtsvikt kan det åtföljas av blodutsläpp.

Det kompletteras med andra tecken på kroniskt hjärtsvikt:

Metoder för att behandla hjärthatt genom folkmetoder

Hjärthosta, symtom och behandling av vilka folkmedicin som vi kommer att överväga, uppstår oftast vid hjärtsjukdom. Observera att detta inte är en självständig sjukdom alls, utan bara dess symptom. Hjärthosta är mycket lätt att förvirra med vanlig bronkit. Således kan en person inte misstänka i tillräckligt lång tid att arbetet i hjärtat och blodkärlen redan är trasigt. Därför är det extremt viktigt att du kontaktar en specialist i tid.

Innehållet i artikeln

Varför gör

Om läkaren har bestämt att hostan fortfarande har hjärtat, behöver man inte panik. Idag behandlas han ganska framgångsrikt. Om så önskas, och med doktors tillåtelse, kan du använda recepten av traditionell medicin hemma. Endast medicinska örter och vissa produkter kommer att behövas. Om du tar drogerna korrekt, kommer du att bli av med ett sådant obehagligt symptom och samtidigt sätta i ordning kardiovaskulärsystemet. Behandling av hjärthatt med folkläkemedel är ett fröslöst och ålderstestat alternativ.

I många fall uppstår en host av hjärtat när blodet stagnerar i lungorna. Och detta problem uppstår i sin tur när hjärtat förlorar förmågan att normal blodpumpning. Sådan stagnation dekomprimerar arbetet i hjärtmuskeln. Av denna anledning ackumuleras vätskan i lungorna, vilket irriterar bronkierna och provar uppkomsten av hosta.

Dessutom kan en hosta väl orsakas av sjukdomar i endokrina organ, missbruk (rökning och överdriven alkoholkonsumtion), kraftigt strömmande anemi, användningen av vissa läkemedel för hjärta och blodkärl samt frekvent och allvarlig stress.

symtomatologi

Hosta, som har hjärtat ursprung, har ett antal funktioner. Tack vare dem kan det fortfarande skilja sig från förkylning:

 • Torrhet. När en person hostar, har han ingen separation av bronkial utsöndring - sputum (som ett alternativ - pus eller slem). Ibland kan blod vara expectoration.
 • Cyanos (cyanos), som påverkar fingrarna, öronloberna, nasolabiala triangeln eller läpparna.
 • Ökar andningen. Först kan hosta och andnöd endast åtföljas av en fysisk belastning. Men om sjukdomen fortsätter att utvecklas kan torr långvarig hosta och ökad andning väcka en långvarig konversation.
 • Takykardi och smärta i hjärtat, orsakad av överflöde med blodet.
 • Svimning och det tidigare slöja medvetandetillståndet. Dessa symtom uppstår som ett resultat av ökat tryck i bröstet och en samtidig minskning av blodvolymen som kommer in i hjärtat.
 • Svullnad av vener i nacken med hosta.
 • Utseendet eller intensifieringen av hosta när patienten försöker ligga ner. När kroppen tar en horisontell position ökar belastningen på vänster ventrikel. På grund av detta är vissa tvungna att sova i en semi-sittande position. Det är sant att exakt samma tecken är typiskt för bronkial astma. För att kunna göra den korrekta diagnosen måste du utföra differentialdiagnos.
 • När sjukdomen är i första skedet, är hosten åtföljd av yrsel, svettning och svaghet. När sjukdomen fortskrider framträder svullnaden i fotleden. Vanligtvis observeras det på kvällarna. Om sjukdomen redan är tillräckligt startad blir ödem tätare, blir stabil och försvinner inte på morgonen.

Typer av hjärthosta

Hosta av hjärtat kan manifestera sig på olika sätt. Så det händer:

 • torr med irritation - i början av sjukdomen har en stor cirkel av blodcirkulation vid denna tid ännu inte blivit störd av stillastående fenomen;
 • torr, kort och skarp, åtföljd av smärtsamma känslor i hjärtat - denna typ av hosta är karakteristisk för reumatism med komplikation i form av perikardit;
 • torr i form av anfall, i samband med andningssvårigheter - ett symptom som också är karakteristiskt för mitralstenos
 • utmattande, högt förargliga på kvällar och på natten (det finns i grunden när en person försöker att ligga ner) - en av symptomen av sådana sjukdomar som kronisk vänsterkammarsvikt;
 • med UPPHOSTNING av blod - indikerar en överbelastning kör inne i lungorna, och i vissa fall, tromboembolism (orsak - höger kammare misslyckande och förmaksflimmer).

Hur man behandlar

Hjärthosta idag behandlas framgångsrikt med traditionella medicinmetoder. Moderna droger fungerar bra för att stärka hjärtmuskeln och få sitt arbete i ordning.

För att underlätta hosta attacker, speciellt på natten, ordinerar läkare vanligtvis:

 • läkemedel, vasodilatorer;
 • hosta och bedövningsmedel;
 • droger som har en uttalad diuretisk effekt.

Förutom metoderna för traditionell medicin kan hjärthosta också behandlas med örtberedningar, med hjälp av folkmedicinska lösningar. De har en mild effekt på hjärtat och blodkärlen och den naturliga normaliseringen av deras arbete. Du kan behandlas dig hemma. För att en sådan behandling ska lyckas är det emellertid nödvändigt att ta droger regelbundet. Det är också nödvändigt att helt utesluta faktorer som framkallar utvecklingen av sjukdomen. Här är några recept.

Honung-citronelixir med vitlök

För att förbereda detta läkemedel behöver du:

 • citroner - 10 stycken stor storlek;
 • Honung naturlig lind - 1 kg;
 • vitlök - 10 huvuden av stor storlek.

Citrus mjölk med brant kokande vatten och svalna i en kvart i timmen. Krama sedan ut saften från dem. Till honom, häll ut all honung och häll den finhackade vitlöken. Alla ingredienser ska röra sig väl och häll den resulterande medicinen i en glasbehållare. Sätt på det i 10 dagar på ett kallt mörkt ställe (du kan hålla det i kylskåpet).

Ta denna åtgärd fyra gånger om dagen på en tesked innan måltiderna. Behandlingsförloppet är 3-4 månader - tills hostan försvinner helt. Om du börjar ta detta läkemedel i ett tidigt skede av sjukdomen är det en chans att fullständigt bota arytmi och andra hjärtproblem.

Recept från karpatiska läkarna

För att förbereda det behöver du:

 • dillfrön - 1 glas (200 ml);
 • valerianrot (riven) - 2 msk. l.
 • honung flytande naturligt - 2 koppar.

Mala dillfrön och kombinera dem med valerianrotskivorna. Häll honung och en liter kokande vatten i denna blandning. Blanda alla ingredienserna noggrant. Att insistera på att läkemedlet behöver 3-4 dagar.

Ta infusion bör vara tre gånger om dagen för en full matsked innan du äter. För att behandlas är det nödvändigt under 2-3 månader. Om en arytmi diagnostiseras, kommer det att vara nödvändigt att dricka detta läkemedel i flera år.

Tre delar samling av örter

För att förbereda denna infusion måste du ta 50 g av sådana ingredienser:

 • motherwort (gräs);
 • gåspottar (gräs);
 • citronbalsam (löv).

Blanda alla ingredienser som listas. Häll en tesked av örtblandning med ett glas brant kokande vatten. Efter detta ska läkemedlet insisteras i en halvtimme.

Färdiggjord infusion ska druckas på en dag, uppdelad i små portioner. Det är nödvändigt att behandlas med detta botemedel innan hostan försvinner och hjärtets arbete återförs till normalt.

Fem-pack samling av örter

För att förbereda denna växtbaserade infusion måste du ta 50 g av följande ingredienser:

 • kummin (frön);
 • nässla (löv);
 • sporish (gräs);
 • fälthästar (gräs);
 • bubbla fucus (löv).

Alla dessa ingredienser blandas. Häll 2 fulla matskedar örtblandning med kokande vatten (volym - 700 ml). Läkemedlet bör insisteras i ca 15 minuter, sedan spännas genom en sil eller gasbindning.

Klar infusion ska tas varmt tre gånger om dagen ca 15 minuter före måltid.

Sammanfattningsvis

Du behöver inte behandla en hjärthatt separat, men den patologi som utlöste utseendet på detta symptom. Därför är det mycket viktigt att korrekt diagnostisera och ordinera effektiv behandling. Detta kan endast göras av en kardiolog efter en serie undersökningar och test. Det är bara nödvändigt att eliminera det framväxande problemet med hjärt-kärlsystemet - och hosten försvinner efter det.

Att efter framgångsrik behandling inte fanns något återfall, är det nödvändigt att försöka åstadkomma en hälsosam livsstil, att observera principerna om korrekt leverans och inte bryta mot en dagsläge.

Hjärthosta: symtom och behandling

Hjärthosta - de viktigaste symptomen:

 • Prescentrable state
 • svaghet
 • yrsel
 • Andnöd
 • Andningssvårigheter
 • Smärta i hjärtat
 • Torr hosta
 • Förlust av medvetandet
 • Ökad svettning
 • Snabb andning
 • Svullnad i nedre extremiteterna
 • Expansion av venerna på nacken
 • Blåsning av den nasolabiala triangeln
 • Cyanos av läpparna
 • Blå fingrar
 • Blå öronen

Hjärthosta är en speciell typ av manifestation, som bildas av en överträdelse av synkronisitet av ventrikulär kontraktion. Många är vana vid detta fenomen som hosta kan förekomma endast när en förkylning eller en allergisk reaktion, men inte i hjärt patologier. Fenomenet provoceras eftersom den högra ventrikeln normalt fyller lungvävnad med blodet, och den vänstra ligger bakom lite. Av denna anledning stör blodcirkulationen och trycket i lungorna ökar. Det är denna process som orsakar hypoxi. Patienten har ständigt en lust att rensa halsen och andningen blir tyngre.

etiologi

Innan behandlingen startas måste patienten och läkaren förstå vad hjärthud är och hur det manifesterar sig. Detta fenomen uppträder ofta exakt från vänster ventrikelfel. Följande patologier kan provocera en sådan sjukdom:

Orsakerna till sjukdomsutvecklingen ligger också i problem med de endokrina och respiratoriska systemen, från frekvent användning av alkoholhaltiga drycker, nikotin, med komplicerade former av anemi, användning av läkemedel för att eliminera hjärtpatologier och stress. Hjärthosta hos barn manifesteras av allvarligt tryck i lungartären och medfödd hjärtanomali.

Eftersom sjukdomen utvecklas från hjärtsvikt, är det nödvändigt att ytterligare bestämma vad som orsakade utvecklingen av en sådan patologi. Kliniker hävdar att uppkomsten av en sådan negativ process kan vara specifika brott:

 • minskning av kontraktilitet hos vänster ventrikel;
 • ökat tryck i lungorna;
 • venös trängsel i små och stora cirklar av blodcirkulationen;
 • ackumulering av vätska i lungorna.

Detta symptom utvecklas inte hos alla människor som har hjärtproblem. Detta är den så kallade komplikationen av sjukdomen. Och i början av hjärtpatologin kan patienten ha svår andnöd och en liten hosta.

klassificering

Hosta med ett skadat hjärta har flera former av manifestation:

 • paroxysmal och torr - manifesterad med andningssvårigheter, hemoptys, svaghet, liten temperaturhöjning;
 • kväll - manifesterad i en försvagande och hög hosta, som aktiveras i en liggande position;
 • irriterande och torrt;
 • skarp, torr och kort hosta - åtföljd av ett smärtsamt syndrom i hjärtat eller i hela thoraxen;
 • hemoptys.

symtomatologi

Människor som lider av hjärtsjukdom frågar alltid hur man särskiljer bronkial astma från hjärthud. Dessa två sjukdomar liknar varandra och kan vilseleda både patienten och läkaren. För att korrekt identifiera och skilja hjärthatt från andra sjukdomar måste du övervaka den kliniska bilden. Sjukdomen manifesterar sig i sådana tecken:

 • torr hosta - sputum utsöndras inte;
 • blå skuggan av läpparna, nasolabiala triangeln, öronlöss och fingrar;
 • frekvent och svår andning
 • andfåddhet;
 • smärta i hjärtat
 • yrsel;
 • för-färgning eller förlust av medvetande
 • svullnad av vener på nacken;
 • fenomenet fortskrider i ett horisontellt läge;
 • svaghet;
 • stark svett utsöndring;
 • svullnad av fotleden på kvällen.

Om symtomen manifesteras från de infektiösa och inflammatoriska patologierna i andningsorganen, kännetecknas den av en stark temperaturökning, vilket leder till svimningar i halsen, förkylning och andra tecken på förkylning. Först manifesterar hostan sig torr och går sedan in i vått med separation av gulaktigt sputum.

Känna till en hjärthud från användningen av nikotin kan vara på morgonen. Det är efter sömnen att symtomen manifesteras bäst. Patienten diagnostiseras med vit eller grå sputum.

Under behandling av hjärtsvikt använder en person ofta ACE-hämmare. Baserat på användningen av läkemedlet kan man utveckla en torr hosta.

Symtom hos varje patient kan vara av varierande svårighetsgrad. Manifestationer beror direkt på det bildade hjärtproblemet.

diagnostik

Symtom kan utvecklas hos äldre och hos ungdomar. Åldersgränsen för sjukdomen är inte särskilt begränsad, så kardiovaskulärsystemet bör undersökas för alla människor. Om någon av de ovannämnda kännetecknen identifieras eller redan hostar ska patienten omedelbart kontakta en läkare.

För en korrekt diagnos av sjukdomen ges patienten sådana aktiviteter:

 • EKG;
 • ekokardiografi;
 • Bröstkorgen i bröstorganen;
 • CT och MR.

Dessa metoder för att undersöka kroppens tillstånd gör att du kan analysera funktionaliteten i myokardiet fullständigt och bestämma stagnerande fenomen i lungorna. Efter att ha utfört alla diagnostiska åtgärder kan läkaren ordinera en behandling till patienten.

behandling

Om en sådan obehaglig indikator uppenbaras, bekymrar en person omedelbart hur man botar hjärthatt. Doktorerna säger dock att vid behandling av sjukdom är det nödvändigt att fokusera inte på att eliminera hosta, men på grund av utvecklingen av patologi. Det är för detta ändamål att diagnosen av sjukdomen och identifieringen av själva manifestationskällan utförs.

Vid bestämning av en sjukdom är det viktigt att skilja hjärtat från en bronkial hosta och föreskriva rätt behandling. När det gäller folkmedicin, skiljer sig de väsentligt i sina komponenter för två sjukdomar - hjärt- och bronkialhosta. Därför är deras användning i allmänhet oönskad.

För att lyckas befria personen från manifestationen av hosta behöver du normalisera dagens regim och balansera kosten. Underlåtenhet att följa dessa nyanser kan också väcka betydande skador på hjärtat och andra system i patientens kropp.

Patienter med hosta är ordinerade läkemedel. Medicin anses vara det viktigaste och mest effektiva sättet att behandla sjukdomen. De hjälper till att stärka hjärtmuskeln och förbättra dess funktionalitet. Efter restaureringen av hjärtat börjar organ själv att pumpa överflödigt blod från lungorna, så blodcirkulationen i hela kroppen kommer gradvis till normala och hosten elimineras.

Du kan bota hjärthatt med sådana droger:

Det är oönskade att använda dessa mediciner oberoende. Till att börja med behöver kardiologen upprätta en noggrann diagnos och efter undersökningen förskriva de eller andra droger som passar patientens egenskaper.

Förutom mediciner rekommenderar den behandlande läkaren dig att utföra även sådana enkla regler:

 • att observera dagens regim - att normalisera tiden för arbete och vila;
 • gör övningar på morgonen;
 • gå utomhus;
 • att hålla sig borta från stress
 • att äta rätt och färska livsmedel - ät inte mycket salt, kaffe, svart te, fettig och kryddig mat;
 • eliminera negativa vanor.

förebyggande

Alla barn eller vuxna vid det minsta tecknet på sjukdom och mild hosta bör genast söka hjälp av en läkare. I de tidiga stadierna är det alltid mycket lättare att eliminera och förebygga komplikationer.

För att förhindra hjärthatt rekommenderas läkare att följa reglerna för en hälsosam livsstil, att överge dåliga vanor och övervaka deras tillstånd.

Om du tror att du har Hjärthosta och symptomen som är karakteristiska för denna sjukdom, kan läkare hjälpa dig: en kardiolog, en terapeut.

Vi föreslår också att vi använder vår online diagnos service, som, baserat på symptomen, väljer de sannolika sjukdomarna.

Atrial septal defekt är en hjärtologisk patologi av medfödd natur, där en öppen kommunikation bildas mellan vänster och höger atrium. Med denna patologi bildas en eller flera hål i septumet, som separerar de vänstra och högra kaviteterna. Detta leder till en patologisk urladdning av blod, ett brott mot hjärt- och systemisk hemodynamik.

Minor hjärtattack (en typ av ischemisk hjärtsjukdom) - microfocal nederlag infarkt, utvecklas på en bakgrund av otillräcklig cirkulation och kännetecknas av nekros av små områden av hjärtmuskeln. Detta är en av de vanligaste sjukdomarna i det kardiovaskulära systemet, som fungerar som en föregångare till utvecklingen av mer allvarlig hjärtsjukdom - hjärtattack.

Defekt eller anatomiska avvikelser i hjärta och blodomlopp, som förekommer oftast i livmodern eller vid födseln kallas medfödd hjärtsjukdom eller CHD. Namn på medfödd hjärtsjukdom diagnostiseras, doktorn som diagnostiserade nästan 1,7% novorozhdonnyh.Vidy UPU Orsaker Symtom Diagnos LechenieSamo sjukdom är en abnormitet i hjärtat och kärlstrukturer. Risken för sjukdomen ligger i det faktum att nyfödda inte överlever i en månad i nästan 90% av fallen. Statistiken visar också att i 5% av fallen dör barn med UPU före 15 års ålder. Medfödda hjärtefekter har många typer av hjärtanomalier som leder till förändringar i intrakardiell och systemisk hemodynamik. Med utvecklingen av CHD finns det blodbrott i stora och små cirklar, liksom blodcirkulationen i myokardiet. Sjukdomen upptar en av de ledande ställningarna som förekommer hos barn. På grund av det faktum att UPU är en farlig och dödliga natur barn, är att förstå sjukdomen mer i detalj och ta reda på alla viktiga punkter, och vad man ska berätta den här historien.

Acidos - kroppens tillstånd, som uppstår på grund av vissa etiologiska faktorer, kännetecknas av en överträdelse av syrabasbasen. En sådan överträdelse kan inträffa både hos vuxna och barn. Metabolisk acidos, liksom andra former av denna patologiska process, kan leda inte bara till komplikationer utan också till ett dödligt utfall. Därför är självmedicinering oacceptabel - du behöver söka medicinsk hjälp.

Ortostatisk hypotension (postural ortostatisk hypotension, ortostatisk kollaps) är ett syndrom som uttrycks i en skarp förändring i indexen för systoliskt och diastoliskt tryck. Det bör noteras att ett sådant syndrom manifesterar sig i det ögonblick då en person ändrar positionen från horisontal till vertikal.

Med hjälp av fysiska övningar och självkontroll kan de flesta utan medicin.