Huvud / Diagnostik

Granskning av 13 populära droger för hjärtat: deras fördelar och nackdelar

Från den här artikeln kommer du att lära dig: vilken kortmedicinsk lista används ofta för behandling av hjärtsjukdomar, vilka indikationer ska de användas för, vilka biverkningar kan deras administration leda till.

Innehållet i artikeln (läkemedelslista):

Läkare har en ganska stor arsenal av läkemedel, som de förskriver för behandling av hjärtsjukdomar. Tyvärr börjar många hjärtpatienter, som ger sig till reklam i media och på Internet, självständigt börja ta mediciner som inte har några beprövade effektiva egenskaper. Ibland föreskrivs dessa medel av läkare.

De mest populära och ofta föreskrivna hjärtpreparaten i folket ingår i deras lista och de medel som anges i innehållet i artikeln. Vi kommer att prata om dem ytterligare.

Hjärtberedningar har olika former av frisättning:

 • Tabletter eller kapslar som måste sväljas, hålls under tungan eller upplösta i vatten.
 • Aerosoler som måste sprutas i munnen.
 • Lösningar för intravenös eller intramuskulär injektion.
 • Läkande fläckar, som måste limmas i huden.

Hjärtsterapeuter, allmänläkare och allmänläkare behandlar hjärt-kärlsjukdomar.

1. Antiaggreganter

Antiaggreganter är läkemedel som förhindrar anslutning av trombocyter bland varandra (aggregering), vilket förhindrar bildandet av trombi.

aspirin

Den mest populära och kända antiplatelet är acetylsalicylsyra (aspirin). I stora doser används detta läkemedel med antipyretisk, antiinflammatorisk och smärtstillande medel. I en dos av 75-100 mg inhiberar aspirin trombocytaggregation (vidhäftning), vilket leder till förebyggande av stroke och hjärtinfarkt. Det är för detta ändamål som läkare ordinerar det hos patienter med hjärt-kärlsjukdomar och en ökad risk för deras utveckling. Aspirin rekommenderas inte för patienter som har:

 • ett mage- eller duodenalsår
 • hemofili eller andra blödningsstörningar;
 • en allergi mot aspirin;
 • en allergi mot något icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel (t.ex. ibuprofen);
 • ålder till 16 år.

Dessa kontraindikationer beror på det faktum att aspirin har negativ inverkan på magehinnan i magen och ökar risken för blödning.

De mest kända handelsmedicin som innehåller aspirin är kardiomagnesium, aspirinkardio, magnikor.

klopidogrel

Ett annat ofta föreskrivet läkemedel från gruppen av antiplatelet är klopidogrel. Det, som aspirin, stör aggregatet av blodplättar, vilket förhindrar bildandet av trombi. Effekten är mer uttalad än aspirins. Tilldela klopidogrel till patienter med aspirinintolerans. Den kombinerade användningen av dessa två medel är förskriven till patienter efter stentning eller kringgå koronararterierna. Användningen av klopidogrel kan minska risken för stroke och hjärtinfarkt.

Den största risken för klopidogrel, såväl som aspirin, är den ökade risken för blödning. Det är på grund av detta att läkare försöker undvika dubbel behandling med antiplatelet med en kombination av dessa läkemedel.

Det mest populära läkemedlet innehållande klopidogrel är Plavix.

2. Statiner

Statiner är läkemedel som minskar nivån av skadligt blodkolesterol, vilket kan leda till ateroskleros och kardiovaskulära sjukdomar. Därför föreskrivs statiner för:

 1. Ischemisk hjärtsjukdom.
 2. Angina pectoris.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Stroker och övergående ischemiska attacker.

Statiner kan inte bota dessa sjukdomar, men de hjälper till att förhindra deras utveckling och progression.

Den största faran vid användningen av dessa läkemedel är muskel- och leverskador.

De mest populära statinerna är atorvastatin, rosuvastatin och simvastatin.

3. Angiotensin-omvandlande enzym (ACE-hämmare)

Dessa läkemedel störa produktionen av angiotensin - ett hormon som bidrar till att arterierna sänks. På grund av fartygens expansion minskar trycket och belastningen på hjärtat minskar. ACE-hämmare minskar risken för stroke och hjärtinfarkt.

Läkare förskriva dessa läkemedel för hjärtat till patienter med:

 • arteriell hypertoni;
 • myokardinfarkt;
 • hjärtsvikt.

Dessa läkemedel har få biverkningar, varav den främsta är en torr hosta.

De mest populära av ACE-hämmare är kaptopril, enalapril, ramipril och perindopril.

4. Betablockerare

Betablockerare minskar blodtrycket, styrkan och hjärtfrekvensen, vilket minskar behovet av hjärtmuskler i syre.

De viktigaste indikationerna för receptbelagda läkemedel är:

 • arteriell hypertoni;
 • angina pectoris;
 • myokardinfarkt;
 • hjärtrytmstörningar med hög puls;
 • hjärtsvikt.

Användningen av beta-blockerare hos hjärtpatienter bidrar till att minska morbiditet och mortalitet.

De negativa egenskaperna hos dessa läkemedel inkluderar:

 1. Ökad symtom på hjärtfel i början av behandlingen, som inträffar efter 1-2 veckor.
 2. Möjligheten att sova och mardrömmar.
 3. Signifikant minskning av hjärtfrekvensen.
 4. Försämring hos patienter med astma eller obstruktiv lungsjukdom.

Dessutom finns det bevis för att tagande av beta-blockerare kan öka risken för diabetesutveckling.

De mest populära betablockerare är bisoprolol (Concor), carvedilol (Coriol), nebivolol (Nebilet).

5. Angiotensinreceptorantagonister

Dessa läkemedel påverkar effekterna av angiotensin på hjärt-kärlsystemet. Läkare förskrivar angiotensinreceptorantagonister med dålig ACE-tolerans, eftersom de har färre biverkningar.

De mest kända antagonisterna av angiotensinreceptorer är losartan (Lozap, Lorista) och telmisartan (Mikardis).

6. Kalciumkanalblockerare

Dessa läkemedel förlänger blodkärlen, vilket förbättrar blodflödet till hjärtat och sänker blodtrycket. Kalciumkanalblockerare används för att behandla arteriell hypertoni, angina pectoris och vissa typer av hjärtrytmstörningar.

Eftersom dessa läkemedel utvidgar blodkärlen kan de orsaka huvudvärk, blodutfall i huden, svullnad på underbenen.

Exempel på kalciumkanalblockerare är amlodipin, felodipin och verapamil.

7. Nitrat

Nitrat utvidgar blodkärlen, som används för att behandla angina pectoris. Exempel på dessa läkemedel är nitroglycerin och isosorbiddinitrat (nitrosorbid). Tabletter eller en aerosol av nitroglycerin tar snabbt bort angina angrepp, så nästan alla patienter med denna sjukdom bär den med sig.

De viktigaste biverkningarna av nitrater är huvudvärk, svullnad på benen och blodkörning i ansiktet.

8. Diuretika

Diuretika (diuretika) hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen, vilket minskar blodtrycket, minskar svullnad och andfåddhet. Därför används de för artärhypertension och hjärtsvikt.

Biverkningar av diuretika inkluderar:

 • dehydrering;
 • störning av elektrolytbalansen i kroppen.

Exempel på diuretika, som ofta används i hjärtsjukdomar, är veroshpiron, indapamid, furosemid, hydroklortiazid, torasemid.

9. Hjärtglykosider

Glykosider ökar styrkan i hjärtkontraktionerna och sänker frekvensen, vilket kan vara användbart för hjärtsvikt och rytmförstöring.

Dessa läkemedel har toxiska effekter, så du bör noggrant följa läkarens rekommendationer för deras mottagning. Symtom på biverkningar av glykosider innefattar illamående, kräkningar, nedsatt aptit, synfel, hallucinationer, förvirring, ovanliga tankar och beteende.

10. Antikoagulanter

Antikoagulantia är medel som påverkar blodkoagulationsfaktorerna i plasma, vilket förhindrar bildandet av blodproppar. De används efter operation för implantation av artificiella ventiler i hjärtat och förmaksflimmer, vilket hjälper till att förhindra bildandet av blodproppar i hjärtkaviteten.

De viktigaste biverkningarna av antikoagulantia är en ökad risk för blödning på olika platser, så när du använder dem måste du övervaka laboratorieindikatorerna för blodkoagulerbarhet.

De viktigaste företrädarna för denna grupp av droger är warfarin och rivaroxaban (Xarelto).

I brådskande situationer (myokardinfarkt, instabil angina) används injicerbara antikoagulanter - heparin, enoxaparin (Clexan), fondaparinux (Arikstra).

11. Antiarytmiska läkemedel

Till antiarytmiska läkemedel hör läkemedel från olika grupper. Till exempel kan de inkludera beta-blockerare, kalciumkanalblockerare, digoxin.

Syftet med att använda dessa lösningar är att återställa hjärtslagets normala rytm eller normalisera pulsfrekvensen.

12. Preparat innehållande kalium och magnesium

Kalium och magnesium - nödvändigt för hjärtat och hela kroppen av spårämnen. Om de är bristande ökar risken för att utveckla hjärtarytmi och kranskärlspåverkande ateroskleros. Mycket ofta observeras en brist på kalium och magnesium vid användning av diuretika som stimulerar utsöndring i urinen.

Mycket populär är droger som innehåller en kombination av kalium och magnesium - panangin, asparkam.

13. Metaboliska medel

Dessa läkemedel är utformade för att förbättra metabolismen i hjärtcellerna och skydda dem från den negativa effekten av brist på syre. De ordineras ofta för ischemisk hjärtsjukdom, hjärtsvikt, kardiomyopati, angina pectoris, hjärtinfarkt. De flesta av dessa läkemedel har emellertid inte en vetenskapligt beprövad positiv effekt på kardiovaskulärsystemets funktion, hjärtprognosernas prognos och livslängd. De flesta av de kliniska rekommendationerna i Europa och USA ger inte råd om deras användning vid hjärtsjukdomar.

De mest populära metabolismen är trimetazidin (Preductal), meldonium (Mildronate), tiotriazolin och riboxin.

Det bör noteras att Europeiska läkemedelsmyndigheten tillåter användning av trimetazidin för behandling av angina pectoris om andra droger inte kan kontrollera symptomen på denna sjukdom.

Lista över effektiva hjärtpiller och vitaminer

Hjärtpatologin är varierad, men den är baserad på en kränkning av blodtillförseln till myokardiet. Orsakerna kan vara aterosklerotiska eller spasmodiska förändringar i kranskärlskärlen, ökad koagulerbarhet av blodet, valvulära defekter. Varje enskilt fall kräver en individuell behandlingskurs.

Vad är piller från hjärtat?

Det är viktigt att fastställa orsaken till myokardiell ischemi, så att läkemedlets effekter är riktade, effektiva. Det är svårt att förstå självständigt i arsenalen av hjärtpiller, orimligt intag av droger kan dölja symtom utan att eliminera problemet. Endast en omfattande undersökning kommer att göra det möjligt att utarbeta en individuell behandlingsplan.

Beroende på patientens klagomål väljes symtom, objektiva data, hjärtatabletter, vars syfte är att eliminera den direkta patologin, dess konsekvenser. Behandling av hjärtat kompletteras med läkemedel som förbättrar blodcirkulationen, vaskulär ton. Det är nödvändigt att normalisera blodkoagulering, mineralmetabolism. Kardiologiska fonder är indelade i huvudgrupperna:

 • kardiotonisk (förstärkning av kontraktilitet);
 • antiarytmiska;
 • hypotensiva;
 • angioprotektiva (skydd av kärlväggen);
 • lipidsänkning (sänkning av kolesterol);
 • koagulationsfaktorinhibitorer;
 • vasodilatorer.

Att stärka hjärtat och förebygga hjärt-kärlsjukdomar

Förhindra myokardiell ischemi hjälper till att normalisera kroppsvikt, blodtryck. Att sluta röka är ett effektivt steg mot hur man förstärker hjärtat utan medicinering. Motoraktivitet påverkar positivt myokardets motorfunktion, ger utbildning av blodkärl. Genom att stärka kroppens försvar skapar en person förhållanden under vilka ett medicin för hjärtat inte alls behövs. Förstärkning av hjärtmuskeln bidrar till rätt näring, balanserad av innehållet i proteiner, vitaminer, aminosyror, mineraler.

För primärt förebyggande av hjärtsjukdom rekommenderas tabletter innehållande acetylsalicylsyra eller anti-aggregat. Normalisering av blodpropp, läkemedel "Cardiomagnolo", "Aspekard", "Godasal", "Aspirin cardio" förhindrar bildandet av blodproppar. Förbättrad leverans av myokardium främjas av "Riboxin", dess effekt förstärks genom en kombinerad upptagning med "Cocarboxylase".

vitaminer

Vitaminer i grupp F (arakidon, linolsyra) förhindrar utveckling av plack i kärlen. Pyridoxin (vitamin B6) stimulerar lipidprocesser, sänker kolesterol, förbättrar myokardiumets innervering. Det nödvändiga komplexet av dessa ämnen innehåller multivitaminer "Biovital", "Doppelgerz Cardiovital". Vitaminer för hjärtat i tabletter kan ersätta livsmedelsingredienser i olivolja, torkade aprikoser, nötter, färsk fisk.

Beredningar av kalium och magnesium

Hjärtpiller innehållande kalium och magnesium förbättrar hjärtinfektion, accelererar passagen av hjärtpulser, minskar viskositeten hos blodet. Selektivt påverkar membran, kaliumpreparat i tabletter aktiverar metabolism, främjar energimättnad av myokardiet. För behandling av hjärtsjukdomar appliceras "Panangin", "Asparcum", "Kudesan", "Pamaton", "Asparaginat".

Mättat kropp med kalium och magnesium hjälper till med mat som innehåller nötkött, baljväxter, morötter, pumpa, bakade potatis, solbär, torkade frukter. Samtidigt är det nödvändigt att minska konsumtionen av kökssalt, fet mat, socker. Kaffedrycker, te ska beredas en liten fästning, annars påverkas effekten av kaliumtabletter, den önskade effekten kommer inte att fungera.

Hjärtberedningar

Överträdelse av myokardets funktioner korrigeras av hjärtpiller med en specifik verkningsriktning. Smärta syndrom behandlas med antianginalmedel, antiarytmiska läkemedel normaliserar ledningsförmågan. Hjärtsvikt kräver ökad kontraktilitet hos muskelfibrer, ökad vaskulär ton, förbättrat venöst utflöde. En frekvent puls indikerar en stor belastning av myokardiet, hjärtglykosider, diuretika kommer att visas.

Från smärta i hjärtat

Smärta i hjärtat av regionen är ett alarmerande tecken som kräver samråd med en kardiolog. Skarp presspänningar, skarp brännande känsla bakom en bröstbenskraft för att tänka på en stenokardi; ge under scapula, i vänster axel - om hjärtinfarkt. En person med denna symptomatologi behöver akut hjälp. Det är viktigt att veta vad du ska ta med smärta i hjärtat innan du kommer till en läkare. Det är nödvändigt att ge en tablett av "Aspirin" och "Nitroglycerin" under tungan. Smärtan ska dämpas efter 5 minuter, om inte, "Nitroglycerin" ska ges igen, totalt får inte mer än tre tabletter konsumeras.

Från arytmi

Narkotikakorrigering av rytmförstörningar baseras på att förbättra myokardiums konduktivitet och excitabilitet. Mottagande tabletter kräver individuellt urval och dosering, du kan behöva en kombination av droger. Dricka dem bör vara strikt enligt ordningen. För att bestämma hur man behandlar hjärtfibrillering måste du bestämma vilken typ av rytmförstöring. Utsedda magnesiumpreparat (orotat, sulfat).

Eldfast arytmi behandlas vanligtvis med tabletter "Etmozin", "Propafenone". Stabila ledningsstörningar korrigeras av "Atenolol", "Bisoprolol". För att avlägsna fibrillering av ventriklerna hjälper Amiodarone. Myokarddystrofi hos äldre, åtföljd av minskad excitabilitet, är svår att behandla, det är möjligt att behandla patienten något, men det är omöjligt att återställa hjärtmuskulaturens funktion. Vitaminer för hjärtat med arytmi ingår i komplexa behandlingar för att förbättra trofismen.

Behandling av extrasystol utförs av hjärtpiller "Cordarone", "Sotalol", "Novokainamid", "Mexelin". Doktorns råd, namnet på drogerna, dosen och mottagningstiden ska registreras med egen hand, eftersom receptdata ofta är oläsbara. Brott mot hjärtfrekvensen hos ungdomar kan utvecklas mot bakgrund av ökad excitabilitet, dysfunktion i det vegetativa systemet, behandling väljs av en smal specialist.

Från hjärtklappning

Takykardi som ett självständigt symptom med snabb åtgärd är lämplig för korrigering. Behandlingstiden omfattar tabletter för behandling av hjärtat från en grupp av glykosider, adrenoblockerare. Palpitation av neurologisk genesis kräver utnämning av lugnande medel, utsedda "Tranquinol", "Relanium". Att sänka frekvensen av hjärtkollisioner främjas av Anaprilin, Propaferon.

Från hjärtsvikt

Med utvecklingen av kronisk patologi i hjärt-kärlsystemet används ACE-hämmare: "Captopril", "Trandolapril". Hjärtdiuretika används. Om det finns indikationer lägger läkaren beta-blockerare: Carvedilol, Bisoprolol, Metoprolol. Du kan behöva ett starkare läkemedel som heter Digoxin, vilket förbättrar myokardets inotropa egenskaper. Den första hjälpen vid dekompensering av hjärtsvikt är intensiv behandling av ischemisk sjukdom.

Kardiovaskulära örter i tabletter

Behandling av hjärtat hemma kan kompletteras med tabletter som innehåller naturliga adaptogener: rhodiola rosea, levsea safflower. Drogerna har en allmän tonisk effekt, förbättrar cellulär andning, inklusive myokard. Spasmolytisk, lugnande, kardiotonisk verkan har tabletter med hagtorns komponenter. Det förbättrar sömn, normaliserar fettmetabolism. Det är önskvärt att utföra en uppsättning övningar som förstärker myokardiet.

Hjärtberedningar: översyn av viktiga läkemedel, indikationer, exempel på behandling

För närvarande, den arsenal av kardiologer har en ganska stor mängd läkemedel som kan eliminera livshotande situation hos patienter med hjärt-kärlsjukdom och minska obehagliga symptom, förbättra livskvaliteten och avsevärt förlänger livet på patienten. Nedan följer en översikt över de vanligaste förskrivna medicinerna i kardiologi.

OBS! Material tillhandahålls som referens. Självadministration av de flesta droger kan vara livshotande!

nitrater

Preparat av nitroglycerin eller nitrater - är läkemedel, vars huvudsakliga egenskap är tillhandahållande av vasodilaterande, det vill säga en vasodilaterande effekt. Dessa läkemedel accepteras (tabletter av nitroglycerin, nitromit, nitrospray), som regel sublinguellt (under tungan), vilket är särskilt viktigt med snabb vård av en patient med hjärtinfarkt. Även långverkande droger används - monokinkve, pektrol, hjärt- och nitrosorbid.

Nitrater expanderar inte bara perifera artärer och vener utan även artärer som matar hjärtat, vilket ger blodflödet till myokardiet i ischemi. Tack vare detta kan användningen av nitrater vid angina pectorisattacker förhindra utvecklingen av hjärtinfarkt.

Indikationer: hos patienter med akut hjärtinfarkt, stabil angina, progressiv angina, akut koronarsyndrom, under en hypertensiv kris, lungödem, med utvecklingen av akut och kronisk hjärtsvikt.

Kontraindikationer kollaps (plötslig sänkning av blodtrycket med förlust av medvetande), chock, hemorragisk stroke akuta perioden, glaukom med högt intraokulärt tryck.

Av biverkningarna förtjänar särskild uppmärksamhet en intensiv huvudvärk som orsakas av expansionen av intrakraniella kärl. Ibland är smärtan så svår att det tvingar patienterna att överge användningen av nitroglycerin. Sådan smärta stoppas inte av vanliga analgetika, men lättnad kan komma om patienten omedelbart efter att ha tagit nitrater suger ett mint godis eller en tablett med validol.

Andra biverkningar inkluderar ökad hjärtfrekvens, yrsel, illamående, en kraftig minskning av blodtrycket, ansiktshudens rodnad.

Antioxidanter och antihypoxanter

Detta är kanske den vanligast föreskrivna gruppen droger för hjärtat och blodkärlen hos ungdomar (upp till 50 år) och patienter i det första skedet av hjärt-kärlsjukdom. Samtidigt är läkemedlets effektivitet också bra hos äldre patienter med svår myokardiell ischemi, liksom efter hjärtattack.

Denna grupp består av ett stort antal läkemedel med olika verkningsmekanismer, men effekten är alla samma - är elimineringen av lipidperoxidation (LPO), som är grunden för cellskador under hypoxi, och öka cellresistansen för hypoxi (akut brist på syre) och förstärkning av hjärtat.

På kardiologins område är olika vitaminer oftast föreskrivna, och reduktas, mexidol, actovegin och mildronat, och intramuskulär och intravenös administrationssätt för läkemedlet är att föredra, även om tabletter är också ganska effektiva.

 • Långtidsbehandling av ischemisk sjukdom, för förebyggande av akut myokardinfarkt, myokardstärkande vid kroniskt hjärtsvikt - för alla droger i denna grupp,
 • Konsekvenserna av akut stroke i den subakutiska perioden (för predukt och mildronat),
 • Ischemisk stroke under akut period (för Actovegin),
 • Störningar av mikrocirkulationen i artärerna och venernas patologi, liksom med diabetisk neuropati (för Actovegin),
 • Dyshormonal kardiomyopati (för mildronat).
 1. Lungödem,
 2. Akut njurs- eller leverinsufficiens,
 3. Barnens ålder, graviditet och amning (för mildronat, preductal och mexidol).

från biverkningar sällan allergiska reaktioner noteras.

Beredningar av kalium och magnesium

Av drogerna i denna grupp utsetts oftast Panangin och asparkam, erkänt av läkare de bästa drogerna som påverkar cellernas metabolism. Ofta kallar läkare dem ett "vitamin" för hjärtat. I själva verket är det - kalium i kombination med magnesium är spårämnen, vars normala innehåll i cellerna, inklusive celler i myokardiet, främjar god intracellulär metabolism. Genom att engagera sig i intracellulär metabolism, Kalium och magnesium spelar en viktig roll vid reglering av sammandragningar i hjärtmuskeln. Dessutom kan intravenös administrering av kalium skada hjärtritmen med takykardi eller återställa den med arytmi.

 • Kroniskt hjärtsvikt,
 • Förmaksflimmer,
 • Behandling av takykardi,
 • Mottagande av hjärtglykosider (digoxin),
 • Med lågt intag av kalium och magnesium med mat för att stärka hjärtmuskeln.

Kontraindikationer: akut och kronisk njursvikt, ökade innehåll av kalium i blodet (hyperkalemi), atrioventrikulärt block II-III-nivå, Addisons sjukdom (binjureinsufficiens, åtföljd hyperkalemi), kardiogen chock.

Biverkningar: allergiska reaktioner, illamående, brännande i epigastrium, trötthet, muskelsvaghet, atrioventrikulärt block.

Video: Ischemisk hjärtsjukdom och läkemedel för behandling i tablettprogrammet

ACE-inhibitorer

Detta är en grupp av hjärtdroger som har en inhiberande effekt (störning av funktionen) på det angiotensinomvandlande enzymet (ACE). Detta enzym är en av de viktigaste länkarna i kedjan som reglerar tonerna i kärlen och den associerade nivån av artärtrycket i kroppen. Således inhiberar enzymet arbete dessa läkemedel bidrar till att sänka blodtrycket.

Dessutom har ACE-hämmare visat organiska egenskaper, det vill säga har en skyddande effekt på det inre skalet av kärl, hjärta, njurar och hjärna, vilket eliminerar den skadliga effekten av höga antal av blodtryck vid hypertoni.

Oftast utsedda enalapril, lisinopril, kaptopril och perindopril. Captopril används endast som ett akutmedicin för högt blodtryck.

Indikationer för användning är arteriell hypertoni och kroniskt hjärtsvikt, särskilt om de observeras hos personer med följande sjukdomar:

 • Diabetes mellitus,
 • Hypertrofi av myokardiet i vänster ventrikel,
 • Systolisk eller diastolisk asymptomatisk dysfunktion i vänster ventrikel (enligt ekkokardioskopi),
 • Postinfarktkardioskleros (PICS),
 • Ateroskleros av aorta och halspulsåder,
 • Njurskada vid högt blodtryck (nefropati), manifesterad av närvaron av protein i urinen - proteinuri.

Från kontraindikationer är det möjligt att notera förekomst av allergiska reaktioner mot preparat av den givna gruppen i det förflutna (ett utbrott, ett ödem, anafylaktisk chock). Läkemedel är kontraindicerade hos gravida och ammande kvinnor.

Läkemedel i denna grupp tolereras vanligtvis väl av patienter, men hos en liten grupp patienter (mindre än 20%), sådan biverkningar, som en torr hosta, heshet av röst, liksom allergiska reaktioner (extremt sällsynta), som uppträder av utslag, svullnad och rodnad i ansiktets hud.

Med daglig, långvarig användning av läkemedel i denna grupp, i enlighet med behandlingen av många kardiovaskulära sjukdomar, det finns ingen risk för att ta piller där, eftersom de inte negativt påverkar levern, höjer inte blodsockret och kolesterol i blodet, och inte ta kalium från kroppen. Men vägran av sådan behandling har stor risk att utveckla kroniskt hjärtsvikt och till och med plötslig hjärtdöd.

Angiotensin II-receptorantagonister (ARA II)

Förberedelser för hjärtat av denna grupp kallas sartaner på ett annat sätt. Mekanismen för deras verkan liknar den föregående gruppens verkan, endast enzymet som förvandlar angiotensin I till angiotensin II blockeras och receptorerna till angiotensin II blockeras. Som ett resultat påverkar inte angiotensin vaskulär ton - den senare förblir normal eller minskar, vilket resulterar i normaliserat blodtryck.

Indikationer och kontraindikationer för användning är desamma som för ACE-hämmare.

Precis som den tidigare gruppen tolereras Sartanerna väl. Utan tvekan är deras värdighet bristen på kvalitet bieffekt torr hosta, varför de kan tas av patienter med intolerans mot ACE. Andra biverkningar avslöjar sällan allergiska reaktioner, svullnad, svaghet, värk och smärta i musklerna, illamående, buksmärtor etc.

Betablockerare

Betablokkers funktionella aktivitet beror på deras blockerande effekt på adrenalinreceptorer belägna i hjärtmuskeln och i kärlväggen. Adrenalin stimulerar myokardiet, vilket ökar frekvensen och styrkan hos sammandragningar och ökar kärlets ton.

Alla dessa effekter av adrenalin på hjärt-kärlsystemet bidrar till snabb hjärtfrekvens och ökar blodtrycket. En sådan handling negativt påverkar hjärtat, särskilt om patienten har kranskärlssjukdom samt täta hjärtslag leder till en ökning av hjärtsyre och syrebrist i hjärtmuskeln är patofysiologiska grunden för ischemi.

Tack vare beta-blockerare blev det möjligt att skada hjärtfrekvensen och sänka blodtrycket, vilket signifikant minskar risken för hjärtinfarkt och förbättrar prognosen hos personer med kranskärlssjukdom. Samtidigt är isolerad tilldelning av beta-blockerare till individer med endast högt blodtryck, utan ischemi, obehörig eftersom de har fler biverkningar än de två första läkemedelsgrupperna.

Enligt WHO: s rekommendationer år 2012 behandlades sjukdomar som anges i indikationerna rekommenderade blockerare av den senaste generationen, vilka inkluderar karvedilol, metoprolol, bisoprolol, nebivalol.

Sålunda, de huvudsakliga indikationerna för förskrivning av betablockerare är myokardischemi, hjärtinfarkt, hjärtrytmrubbningar med ökad hjärtfrekvens (takyarytmi), hjärtinfarkt, kronisk hjärtsvikt, hypertoni hos patienter med stroke.

Kontraindicerat betablockerare är överkänsliga eller allergiska reaktioner mot läkemedlet i det förflutna, patienter med bronkial astma (kronisk obstruktiv bronkit utses med omsorg) och även i störningar i överledning (atrioventrikulärblock, sick sinus-syndrom), bradykardi (långsam hjärtfrekvens mindre 55 per minut), med kardiogent chock och lågt blodtryck (under 100/60 mmHg).

Biverkningar inkluderar:

 1. Överträdelser av ledning (blockad) och bradykardi,
 2. Dålig tolerans för fysisk aktivitet - generell svaghet, trötthet,
 3. Illamående, yrsel,
 4. Användningen av föråldrade läkemedel (propranolol (Inderal), atenolol) för män i unga och medelålders leder till utveckling av erektil dysfunktion (nedsatt styrka), påverkas inte den senaste generationen av läkemedel potens,
 5. Droger såsom propranolol (Inderal) och atenolol, rekommenderas inte på grund av närvaron av biverkningar, i synnerhet, förbättra insulinmotstånd kroppsvävnad - ett tillstånd i vilket de receptorer av de inre organen inte är känsliga för insulin, på grund av vilken ökar i blodglukosnivå, vilket är ogynnsamt för patienter med samtidig diabetes.

Fler moderna läkemedel av den senaste generationen för kolhydratmetabolism påverkar inte och kan användas under lång tid, särskilt hos patienter med diabetes.

Antagonister av kalciumkanaler

Aktions följande kardiovaskulära beredningar - kalciumkanalantagonister driven enhet, på vilken cellerna är kalciumjoner - basisk substans som stimulerar muskelceller att kontrahera, vilket orsakar en minskning i vaskulär tonus och normaliserar blodtrycket. Dessutom har kalciumantagonister en effekt på hjärtmuskeln, men det beror på vilken typ av läkemedel som helst. Till exempel, nifedipin och felodipin orsakar takykardi, och verapamil och diltiazem tvärtom, sakta ner hjärtrytmen.

Huvudindikationerna är hypertoni, angina pectoris och rytmförändringar av typen takykardi hos personer till vilka utnämningen av beta-blockerare är kontraindicerad. De återstående patienterna föredrar att utse tidigare grupper av droger.

Kontraindikationer inkluderar lågt blodtryck, systolisk vänsterkammardysfunktion (data echocardioscopy), bradykardi och överledningsstörningar (atrioventrikulär block), sick sinus-syndrom.

Biverkningar förekommer sällan och omfattar reflex takykardi och ansiktsrodnad i samband med kärlutvidgning (nifedipin), bradykardi (för andra produkter), förstoppning (för verapamil).

diuretika

Diuretika, eller diuretika, agerar på renal tubuler, vilket bidrar till att avlägsna överskott av vätska från kroppen. Detta bidrar inte bara sänka blodtrycket, men också "lossnings" kärlen i lungorna, levern och blodkärl i de nedre extremiteterna, vilket är viktigt för att eliminera symptom av kronisk hjärtsvikt som dyspné och ödem.

Det finns tre grupper av droger - tiazid (klortiazid, indapamid), loop (torasemid (trigrim, dykare) och furosemid (lasix) och kaliumsparande diuretika (veroshpiron (spironolakton).

vittnesbörd - hypertoni, primär (för tiazid) och uttrycktes (för loop och kaliumsparande) -steget kronisk hjärtsvikt, akut lindring av hypertensiv kris (furosemid intravenöst eller intramuskulärt).

Kontra - svår njurinsufficiens, den höga nivån av kalium i blodet (för veroshpirona), en låg nivå av kalium i blodet (för furosemid), akut glomerulonefrit, svår leversvikt, graviditet och amning.

Bieffekt - ökade blodsockernivåer och ökad risk att utveckla diabetes med långvarig användning. Läkemedel som inte har denna effekt är diklortiazid och indapamid, som kan användas under lång tid, inklusive patienter med diabetes mellitus.

Dessutom tar loopdiuretika bort kalium från kroppen, vilket påverkar hjärtat negativt, så att diuretika för slingor ordineras tillsammans med kaliumsparande. Den senare har i sin tur också en antiandrogen effekt, vilket gör att männen minskar styrkan och tillväxten hos bröstkörtlarna.

Kombinerade preparat

I samband med det faktum att sjukdomar i kardiovaskulärsystemet blir yngre och uppstår hos personer i arbetsåldern, kan arbetande patienter inte alltid komma ihåg att de behöver ta flera piller och till och med vid olika tidpunkter på dagen. Detsamma gäller för äldre - ofta kommer sådana patienter inte ihåg om de tog medicinen. För att förbättra överensstämmelsen eller överensstämmelsen med behandlingen har man därför skapat kombinerade preparat som kombinerar aktiva substanser i olika grupper. De gör det inte bara möjligt att ta en tablett om dagen istället för två eller tre, men bidrar fortfarande till att öka effekterna av aktiva substanser, vilket ofta gör att du kan minska dosen av läkemedlet.

Dessutom, plus sådana droger är att de inte ordineras på recept, och de kan köpas på egen hand, men endast på rekommendation av behandlande läkare.

Nedan är namn Den bästa kombinationen av droger:

 1. WALZ H - valsartan + hydroklortiazid (80 mg + 12,5 mg, 160 mg + 12,5 mg, 160 mg + 25 mg)
 2. Noliprel - perindopril 2,5 mg + indapamid 0,625 mg.
 3. Noliprel A Bee Fort - perindopril 10 mg + indapamid 2,5 mg.
 4. Duplekor - amlodipin 5 mg + atorvastatin 10 mg
 5. Lorista H - Losartan 50 mg + hydroklortiazid 12,5 mg.
 6. Exforge - Amlodipin 5 eller 10 mg, valsartan 160 mg.
 7. Co-Exforge - amlodipin 5 mg eller 10 mg + valsartan 40, 80 eller 160 mg + hydroklortiazid 12,5 mg.
 8. Nebilong AM - nebivalol 5 mg + amlodipin 5 mg.
 9. Prestancia - perindopril + amlodipin (5 mg + 5 mg, 10 mg + 10 mg, 5 mg + 10 mg, 10 mg + 5 mg).

Exempel på behandlingsregimer

Vi påminner dig om att självutnyttjandet av läkemedel från denna recension är oacceptabelt!

Långvarig, kontinuerlig livslång terapi, det är möjligt att korrigera doser och ersätta läkemedel:

 • Terapi av kroniskt hjärtsvikt - Concor 5 mg på morgonen, prestarium 5 mg på morgonen, indapamid 2,5 mg på morgonen, lunch tromboAss 100 mg (ett läkemedel för "gallring" blodet), atorvastatin 20 mg till natten (ett läkemedel för att sänka kolesterolhalten i blodet).
 • Stenokardi behandling, IHD, efter hjärtinfarkt - nitrosprey sublingualt situations (smärta i hjärtat), monocinque 40 mg x 2 gånger per dag, indapamid 2,5 mg på morgonen, perineva 4 mg på morgonen, lunch tromboAss 100 mg, 5 mg nebilet kväll, atorvastatin 20 mg till natten.
 • Terapi av arteriell hypertension - lorist 25 mg på morgonen, amlodipin 5 mg kväll eller exforge 1 tablett på morgonen.

Om du såg samma eller en ungefärlig behandlingsplan i din doktors möten, tveka inte - valet och kombinationen av droger utförs mest framgångsrika och säkra på ditt hjärta.

Förberedelser för behandling av kardiovaskulärt system

Den moderna läkemedelsindustrin använder alla möjligheter att möta efterfrågan på läkemedel. Konsumenterna eller köparen är sjuka. Apotekets försäljningsnät tar fullt ut hänsyn till det faktum att en person försöker bli av med hjärt-kärlsjukdomar med alla tillgängliga medel.

Den annonserade listan med hjärtdroger innehåller allt du behöver för att "sälja". Mycket ofta ett väl etablerat försäljningssystem pålägger helt ineffektiva tabletter.

Därför rekommenderas det inte att välja läkemedel för behandling av någon sjukdom, särskilt för hjärtat.

Var kan jag få tillgång till information?

Läkare använder speciella kataloger som indikerar:

 • komposition och kemisk formel;
 • läkemedelsverkningsmekanism;
 • doser för barn och vuxna, optimala och maximala per dag;
 • sätt att äta (före måltider eller efter)
 • kontraindikationer och symtom på överdosering
 • analoger.

Från läkaren är det nödvändigt att bekanta patienten med möjliga varianter av behandling, för att få jämförande data, för att erbjuda den mest effektiva beredningen. Tyvärr frågar läkaren i kliniker oftast: "Vill du skriva ut dyrare eller billigare?"

Frågan om ett effektivt resultat går till sidan. Det är här vårt läkemedel skiljer sig kraftigt från den västra, där varje patient vet att han har rätt att få information om studierna och resultaten av kliniska prövningar.

Läkare av äldre generationer är inte alla överens om att spendera tid på vidareutbildning, hålla sig till år av beprövade möten med tvivelaktiga fördelar för patienten.

Denna artikel är ett försök att se över de mest effektiva drogerna som används vid övning av hjärtsjukdomsterapi. Vi kommer att gruppera terapeutiska medel till patienternas förståeligt syndrom och presentera vanliga droger av rysk och importerad produktion med beprövad och okänt effektivitet.

Vad ska man ta med smärta i hjärtat?

Det mest effektiva för bröstsmärta är Nitroglycerin och andra nitratderivat. Det kan ta 2 tabletter under tungan.

Vissa människor har allvarliga huvudvärk. Därför föreslås det att byta till långvarig (utvidgad åtgärd) Sustak, Erinit. Under en attack kan du använda en spray av isosorbiddinitrat - Isoket. Det viktigaste är att känna den snabba effekten av att ta bort smärtssyndromet.

Validol anses vara ett mintpiller för uppfriskande andning. Det har absolut ingen effekt på kranskärlskärl. Mycket låg effektivitet har intramuskulär eller intravenös administrering av lösningar av spasmolytika Papaverina och No-shpa.

Verkan av Corvalol och Valocordin på människor är baserat på fenobarbital som ingår i kompositionen. En ren läkemedel används för behandling i neurologi och psykiatri, särskilt vid konvulsioner. Det är bevisat att dess ackumulering i celler leder till beroende, förstör mentala förmågor och reaktion mot andra. Hjärtat påverkas inte. Det är förbjudet överallt utom för OSS-länderna.

Läkemedel för arytmi

Med mild extrasystole kan behandling med ytterligare administrering av elektrolyter som kalium och magnesium vara effektiv. Båda ämnena är sammankopplade och stödjer muskelkontraktionsmekanismen. De finns i tillräckliga mängder som ingår i preparaten Panangin och Asparcum. Kan användas för förebyggande ändamål. Den enda skillnaden mellan dem - Panangin tabletter är täckta med ett skal som Asparkam inte har, så en del av dosen kommer att förstöras i mag-tarmkanalen.

I fall av takyarytmiska former, för att minska hjärtfrekvensen, föreskrivs: läkemedel från gruppen av p-blockerare:

De är mest användbara i kombinationen av arytmi med hjärtsyskemi och högt blodtryck, men åtgärden stärker bronkospasmen hos astmatiker.

Sådana verktyg som:

kan också tas av personer med obstruktiv luftvägssjukdom.

För individuella indikationer används hjärtglykosider-Digitoxin.

Medel som blockerar förekomsten av ytterligare foci av excitation med förmaksflimmer är:

 • prokainamid,
 • kinidin,
 • prokainamid,
 • Giluritmal,
 • Norpeys,
 • Ritmilen,
 • lidokain,
 • xylokain,
 • Meksitil,
 • Ritmonorm,
 • etatsizin,
 • etmozin,
 • propanorm
 • Bonnekor.

De valfria läkemedlen kan vara kaliumkanalblockerare:

Kalciumkanalblockerare tilldelas för att återställa styrkan av myokardiella sammandragningar:

Vid behandling av blockader och bradykardier används:

Vad utvidgar kärlens kärl?

I kardiologi övergav de försök att expandera koronarkärlen med hjälp av mediciner. Saken är att efter att ha använt Papaverine eller Dibazol expanderar hjärtkärlen i en kort stund. Men under denna period "lämnar blodet" från de ischemiska områdena i hjärtmuskeln i dem. Effekten kallades "stjälningssyndrom".

Därför uppnås den lokala expansionen genom att installera en stent.

Hur skyddar hjärtskydd mot hjärtat?

Anabole preparatet Retabolil har hjärtskyddande verkan.

Medel som ökar myokardresistens mot syrebrist:

 • vitaminer E och C,
 • quercetin,
 • Korvitin,
 • Lipoflavon,
 • thiotriazolin,
 • Ritmokor.

Förberedelser som förbättrar syntesen av energi i hjärtcellerna:

 • Korvaton,
 • Dilasidom,
 • Sydnopharm,
 • Carbochromen,
 • trimetazidine,
 • Intenkordin,
 • preductal,
 • Mildronat.

Några av dessa droger har en effekt, men för låg. Att tillämpa dem är nödvändigt under lång tid.

Rekommendera starkt inte att spendera pengar på att köpa:

 • Kokarboksilazy - ingen allvarlig forskning på drogen genomfördes;
 • Riboxin (Inosin) - likställt med "vatten", men inte helt ofarligt, eftersom det främjar ökad syntes av urinsyra och ledskada, ökar kroppens allergiska humör.
 • ATP (läkemedel från adenosintrifosfat) - beprövad förmåga att agera i flera minuter efter intravenös administrering, sönderfaller sedan snabbt. Därför används den på ett sjukhus i ett komplex för att arrestera attacker.

Än för att förhindra en trombbildning?

Dessa inkluderar:

 • Kardiomagneten,
 • Courant
 • Plavix,
 • dipyridamol,
 • Trombo ACC,
 • Clexane,
 • Aspirinkardio,
 • Fragmin,
 • Zocardis,
 • Cardi ASK.

Läkemedel för behandling av hjärtsvikt

Om patienten har symtom på hjärtkompensation, ordineras hjärtglykosider. Trots det faktum att de är gjorda av växtmaterial (digitalis, örter Adonis våren, strophanthus, lilja, Adonis, zheltushnik, jute), ett fel i ansökan och doseringen kan orsaka allvarlig intoxikation.

Används i tabletter, droppar och ampuller. Intravenös administrering krävs vid nödsituationer. Följande former används:

 • digitoxin,
 • digoxin,
 • Tselanid,
 • Izolanid,
 • Gomfokarpin,
 • Gomfotin,
 • Periplotsin,
 • strofantin,
 • Erizimin,
 • adonizid,
 • Korglikon.

De skiljer sig åt i hastigheten på uppträdande av verkan, varaktighet, förmågan att ackumuleras i vävnader, tillbakadragandet från kroppen. Genom att öka styrkan hos hjärtslag, hämmar dessa läkemedel innehav av en puls på myokardiet. Därför är de kontraindicerade i någon form av blockad.

I kombination med glykosider används diuretika (diuretika).

Med hjärtskada ges preferens till kaliumsparande medel:

 • spironolakton,
 • triampur,
 • veroshpiron,
 • Aldactone.

Men vid akut medicinsk hjälp är droger med snabb diuretisk effekt mer användbara:

Vad är behandlingen för ateroskleros av kranskärlssåren?

Med ökade nivåer av kolesterol i blodet är speciella läkemedel förskrivna för att förhindra spridning av ateroskleros i kransartärsnätverket. Dessa inkluderar:

 • Statiner (Rosuvastatin, Simvastatin, atorvastatin) - anses vara den mest effektiva, amerikanerna har använt sin mycket tid och samlade erfarenheter en negativ inverkan på psyket hos patienten, vände kvinnan sig vara särskilt känsliga.
 • Nikotinsyra i injektioner, Nikospan i tabletter - mottagning åtföljs av en expansion av perifera kärl och tillfällig rodnad i ansiktet.
 • Medel som fördröjer produktionen av fettsyror i gall-koletipol och kolestyramin.
 • Kombinationen av fibrolsyra (fibrates) -Trikor, är effektivare vid ökning av triglyceridnivåer, snarare än lipoproteiner.

För olika hjärtförhållanden kan du behöva:

 • antiinflammatoriska läkemedel (antibiotika, antivirala och antifungala medel);
 • immunokorrektorer för att begränsa för svår allergisk reaktion med kranskärlssjukdom;
 • trombolytiska medel för användning av möjligheten att lösa en trombus inom de första 6 timmarna från dess bildningstidpunkt.

Förvänta dig inte mirakulös helande, som lovat av reklam, ska läkaren välja rätt medicin. Du kan inte dölja information om förekomsten av olika sjukdomar, allergiska reaktioner. De flesta av dessa läkemedel är kontraindicerade vid graviditet. Valet för behandling av barn och ungdomar reduceras kraftigt.

Nästan alla droger förstörs i levern och utsöndras genom tarmarna och njurarna. Därför är det så viktigt att vara säker på att dessa organ fungerar normalt.

På läkemedelsmarknaden, för många läkemedel som inte har den önskade effektiviteten. Förfarandet för övervakning av kliniska prövningar är inte tillräckligt utarbetat. När sponsras av intresserade företag är resultatet känt i förväg.

Medicin för hjärtat och blodkärlen

Medicin för hjärtat och kärlen av lugnande åtgärder bidrar till utvidgningen av blodkärl. Inom tio minuter efter upplösningen sker syntesen av hormoner av neuropeptider, vilka är ansvariga för att minska nervspänningen och aktiverar lugnande reflex.

Så inhiberingen av smärta uppträder, lugn och normalisering av staten kommer. Denna process kan påverka en viss period. Med smärta i hjärtat är det nödvändigt att ta validol och ligga ner så att krisen äger rum. Under denna period minskar aktiviteten, smärtan minskar, det blir lättare att andas.

Vid förändringar i blodkärlens väggar, ökning av trycket bör andra läkemedel för hjärtat och blodkärl användas. Deras verkan består i att kompositionen innehåller speciella aktiva substanser som bidrar till att minska trycket på kärl i hjärtat som främjar det venösa blodutflödet från vitala organ.

Många droger bidrar till accelererade effekter på blodkärl, lägre blodtryck. Detta händer i minuter, så i vissa fall hjälper en sådan akut handling att rädda liv. Som ett resultat av den biokemiska reaktionen expanderar kärlen i människokroppen.

Det har en gynnsam effekt på blodkärlens ansträngda väggar, effekten på hjärtmyokardiet, muskelstrukturen, vilket bidrar till minskad tryck på väggarna i hjärtat och kärlens närliggande organ. Som en följd av omfördelningen av blodflödet i kärlen ökar aktiviteten avsevärt, syreförsörjningen av blodkärl uppstår.

Sådana läkemedel för hjärtan och blodkärlen underlättar livet, ökar dess längd. I händelse av ett konstant intag av mediciner blir en sjukare lättare, då blodtrycket minskar och vaskulär aktivitet aktiveras, smärta i hjärtat minskar och det blir bättre.

När hjärtkrisen börjar ta kontakt med en kardiolog, ring akut en ambulans. Åtgärder för akuta förstahjälp i form av att ta en tablett av validol eller droppar av valerianer rädda livet för många människor som inte är förvirrade och tog omedelbara mediciner. Smärta i hjärtat kan inte tolereras, eftersom det är dödligt för hälsan. Du kan alltid förbli invalid, få hjärtinfarkt fram till döden.

Vid smärta måste du ta en horisontell position. Du bör vara tålmodig och ta en tinktur av valerian för självkänsla av lugn. Detta kommer att bidra till att ta bort nervsystemet, förhindra komplikationer.

Vid vegetovaskulär dystoni uppstår följande symtom:

 • hjärtritmen är störd
 • det finns känslor av smärta i bröstområdet
 • det blir svårt att andas in eller andas ut luften;
 • yr;
 • ökar kroppstemperaturen;
 • det finns svaghet i lemmarna;
 • det finns frossa.

Om det finns obehag som anges ovan är det nödvändigt att ta mediciner som minskar smärta, normaliserande tryck. För att behålla självkontroll måste du ligga och slappna av efter att ha tagit medicinerna inuti.

Blodtrycket bör mätas. Vid högt blodtryck behöver du dricka ett läkemedel som gradvis kommer att minska det. När blodtrycket stiger ska du:

 • ta en horisontell position
 • lägg en kudde eller kudde under nacken och under dina fötter;
 • Försök att lugna dig och somna.

Alla försiktighetsåtgärder syftar till att återställa styrkan, lugnande och minska muskeltonen. Det är också nödvändigt att ta mediciner för att sänka blodtrycket och normalisera känslor. Om det finns en känsla av spänning och fysisk belastning, ska du dricka ett piller och försöka sova. Avkopplingsmetoder bidrar till att avlägsna spänning vid stress.

Du kan öppna fönstret för luft med syre för att komma in i rummet där patienten är. När angina pectoris ska tas nitroglycerin, som kan avlägsna en attack av hjärtsmärta, lindra spänningar i musklerna.

Andra droger, som validol, corvaldine med angina pectoris kanske inte fungerar. Om smärtan i hjärtat inte avtar, bör du ringa en ambulans. I alla fall måste du ringa en ambulans omedelbart för att minska smärta och undvika hjärtattack.

I medicinen har läkemedel ett antal kontraindikationer. Använd inte Validol med hjärtinfarkt, hjärtinfarkt, svår myokardform upp till chock. Med lågt arteriellt tryck, högt intrakraniellt tryck, ett chocktillstånd, dricker inte nitroglycerin.

Inte hjälpa läkemedel såsom hjärtglykosider, i strid med hjärtmuskeln, arytmier andra graden arteriell blockad, takykardi, bradykardi, aortastenos, storskaliga förändringar i hjärtat myokardiet. Försiktighet bör vidtas för att ta mediciner, följ läkarens råd så att patienten inte blir sämre.

Medicin för att stärka hjärtat och blodkärlen

Läkemedel för att förstärka hjärtat och blodkärlen ordineras av en kardiolog.

Läkaren undersöker patienten innan han tar medicinering, skriver ut en lista över tabletter som måste tillämpas systematiskt med syftet:

 • normalisering av blodtryck
 • smärtlindring
 • positiva effekter på blodkärlens väggar;
 • flytning av blod;
 • avlägsnande av spänning;
 • reglering av hjärtfrekvensen
 • avlägsnande av spasmer av blodkärl;
 • normalisering av patientens tillstånd.

För att patientpatienten ska kunna känna sig mycket bättre är det nödvändigt att använda läkemedel för att hålla hjärtat och blodkärlen under lång tid.

Läkaren väljer de läkemedel som mest effektivt hjälper patienten, förbättrar patientens övergripande tillstånd. Utan ett samråd med en läkare ska du inte ta medicinerna själv, eftersom du bara kan göra ont.

Apoteket har en speciell medicin för hjärta och blodkärl, som släpps endast genom recept, så i alla fall, bör du gå till en klinik för behandling och testning av Cardiology rekommendationer går cardiogram att utesluta förekomsten av en kronisk sjukdom eller akut form av hjärtinfarkt.

Ett elektrokardiogram kan du identifiera orsaken till sjukdomen, utesluta smärta i hjärtat. För att äntligen bli av med hjärtsjukdom är det nödvändigt att ta medicinen enbart för doktors recept. Om patienten vill återhämta sig snabbare, är det nödvändigt att närma sig denna fråga korrekt.

Det finns läkemedel, vars verkan liknar Validol. Det är valocordin, vilket bidrar till reflexverkan på kärlens väggar och avlägsnande av spänning i bröstregionen. När angina används, nitroglycerin, som har en vasodilaterande effekt på kärlen.

Ansökan korvalola nödsituation bidrar till att normalisera hjärtklappning, snizat tryck, lugna patienten att normalisera allmäntillstånd, minska yrsel, omedelbart påverka smärtan. Innan du använder valocordin är det nödvändigt att undersökas av en kardiolog. Kontra i drogen nästan där, så det används vid behandling av hjärta och blodkärl efter en läkares ordination.

Läkemedel som kallas nitrater används huvudsakligen för att utvidga blodkärlen. En smärtstillande effekt uppträder vid nitroglycerin, nitrospray, nitromit. Listan över läkemedel med liknande effekt har ökat avsevärt, men användningen av mediciner bör samordnas med kardiologen.

Vid smärta sätts tabletten under tungan för en starkare påverkan på kärlens väggar, vilket bidrar till deras expansion. På grund av nitraternas effekt på människokroppen är det möjligt att tillhandahålla första hjälpen vid akut smärta, hjärtinfarkt.

Det finns långverkande droger. Detta är en hjärt-, monokel-, nitrosorbid, som utökar artärerna, bidrar till ett venöst utflöde av vitala vitala organ, som är ansvariga för hjärtets arbete.

I fallet av akut smärta nitrater bidrar till näring av hjärtat, ger blodflödet till hjärtmuskeln, minska smärta, främja stress, för att förhindra hjärtinfarkt, kärlkramp, hjälpa till med utvecklingen av kronisk och akut hjärtsvikt, en positiv effekt på stora kroppspulsådern.

Några biverkningar av nitrater kan uppstå. Denna huvudvärk, tinnitus, yrsel, rodnad i ansiktet, illamående. Biverkningar av tillfällig åtgärd. Det finns vissa kontraindikationer i form av kollaps, det vill säga att minska trycket eller stroke, glaukom i fundusen, där läkemedlet administreras med försiktighet eller ersätts med en annan.

När hjärtsjukdomar är obligatoriska föreskrivna antiplatelet medel. Bland dem står de vanligaste ut: kardiomagnesium, klopidogrel, vilket bidrar till att lindra värme och lugn smärta. Vid hjärtsvikt hjälper läkemedlet att lindra feber, bedöva och förbättra patientens allmänna tillstånd.

Med intolerans mot aspirin är det bättre att avstå från att ta en kardiomagnet. Clopidogrel används som en analog av en kardiomagnet, som används i praktiken för behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Även dessa läkemedel används vid blodproppar eller förebyggande under graviditeten för att förhindra hjärtinfarkt, hjärtinfarkt.

Klassificering av läkemedel som hänför sig till kalciumantagonister vid högt blodtryck är följande:

 • derivat av dihydropyridin;
 • derivat av fenylalkylamin;
 • derivat av bensotiazepin.

Dessa läkemedel för hjärta och stärker blodkärl bidra till att minska blodtrycket hos patienter, förbättra sömnen, lugnar nervsystemet, vilket leder till en minskning av trycket i kärlväggen, gynnsam effekt på hjärtmuskeln. Intag av läkemedel, sådana droger leder till en normalisering av blodtrycket hos äldre.

Ovan nämnda punkter uppnås med de derivatkalciumdihydropyridinantagonister. Den första och andra generationen noteras, vilket ökar frekvensen av hjärtmuskeln. Läkemedel bidrar till effekterna på cirkulationssystemet som helhet. Verapamil minskar hjärtfrekvensen vid högt blodtryck i kronisk form.

Försiktighet bör vidtas vid förberedelsen av nizolidipin, som kan slappna av kärlen för mycket och orsaka en ökning av adrenalin. Kalciumantagonister används i allt högre grad för patienter med hjärt-kärlsjukdomar för att utvidga blodkärlen och minska påverkan i hjärtats arbete. Biverkningar kan uppstå som ett resultat av användningen av kalciumantagonister.

Det är yrsel, smärta i huvudet, rodnad i ansiktets hud.

Huvudegenskapen hos beta-blockerare är hjärtans försvar. De har fastigheten, vilket gör att man kan tråkiga produktionen av excitatoriska hormoner, såsom adrenalin. Det ökar sammandragningen av hjärtmusklerna, vilket kan leda till döden.

På grund av det faktum att adrenalin aktiverar myokardiet, ökar frekvensen och kraften av sammandragningar, vilket i sin tur leder till en ökning av kärlens ton.

Detta leder till frekvent hjärtklappning, ökat blodtryck. Allt detta har en skadlig effekt på människors hälsa. För det första lider hjärtat, eftersom det snabba hjärtslaget behöver syre. Uppkomsten av patofysiologisk ischemi är bristen på syre i myokardiet. Om patienten lider av kranskärlssjukdom, arbetar hjärtat med slitage.

En riktig räddning, för personer med denna sjukdom är en beta-blockerare, som kan minska den snabba hjärtfrekvensen, minska blodtrycket. Detta leder i sin tur till en minskning av risken för hjärtsjukdom. Förlänger livet för personer med ischemisk sjukdom. För närvarande är läkemedlet förskrivet till personer med ischemi, men detta är inte korrekt, eftersom människor som lider av högt blodtryck, även i riskzonen. Hypertoni kan också leda till döden, om inte övervaka den.

För behandling av dessa sjukdomar rekommenderas följande läkemedel:

 • Carvedilol.
 • Metoprolol.
 • Bisoprolol.
 • Nebivalol.

Betablockerare ordineras i form av ischemiska sjukdomar, post hjärtinfarkt, sjukdomar i hjärta, med en hög grad av hjärtmuskelarbete (taky-arytmi), tidigare hjärtinfarkt, utveckling av hjärtsvikt, stroke.

Det finns inga speciella kontraindikationer för att ta beta-blockerare. Det kan finnas en individuell intolerans eller allergiska reaktioner på enskilda komponenter i läkemedlet. Om det finns bronkial astma, är detta läkemedel bättre att ta först efter överenskommelse med den ansvariga läkaren. Detsamma för personer med sinus nodulans sårbarhetssyndrom - ledning.

Sjukdomar där detta läkemedel är föreskrivet:

 • bronkial astma (med kronisk destruktiv bronkit ordinerad mycket noga, eftersom en allergisk reaktion kan orsakas);
 • atrioventrikulär blockad - svaghet i sinusnoden;
 • Bradykardi (en sällsynt puls mindre än 55 per minut);
 • med kardiogen chock
 • sänkt blodtryck (under 100/60 mmHg).

Indirekta åtgärder:

 1. Skador på lednings bradykardi.
 2. Ökad trötthet, ovanlig svaghet, oförmåga att träna.
 3. Utseende i illamående, yrsel.
 4. Med användning av läkemedel av den gamla generationen kan unga sjukdomar uppträda hos unga människor, och nya generationsmedicin påverkar inte på något sätt mannlig styrka.
 5. Läkemedlet propranolol (anaprilin) ​​och atenolol bör inte användas, men många åtföljande åtgärder, särskilt ökningen av insulinresistens hos kroppsvävnader.

De nyaste läkemedlen påverkar inte kroppens metaboliska process och med diabetes kan den användas under lång tid utan rädsla.

Statiner är läkemedel för att minska kolesterol i kroppen. De skrivs endast på recept, eftersom det inte finns några kontraindikationer för användningen. I den nuvarande farmakologiska världen finns det flera typer av detta läkemedel.

Det minskar inte bara kolesterol i kroppens blod utan har också ett antal fördelar:

 • Effektiviteten av att ta detta läkemedel är synlig i 3 veckor.
 • Statiner kan konsumeras kontinuerligt, utan konsekvenser.
 • Minskar risken för kardiovaskulär sjukdom.

Men det finns också nackdelar att vara uppmärksam på:

 • förvärring av leverceller
 • uppmaningen att kräka
 • skarp kolik i magen;
 • smärta i lederna.

Fibrer, liksom det tidigare läkemedlet, hjälper till att minska kolesterol i blodet. Men, annorlunda än statiner, har detta läkemedel olika mekanismer: det förändrar kolesterol på den genetiska nivån.

Det finns flera droger baserade på det:

 • Klofibrat.
 • Gemfibrozil.
 • Bezofibrat.
 • Ciprofibrat.
 • Fenofibrat.

I vårt land används endast "Traicor" från undergruppen av fenofibrer universellt. Detta läkemedel ordineras av läkare när triglyceridnivån är mycket hög.

Det mest grundläggande pluset är reduktionen av triglycerider. Bland fördelarna med fibrater är det värt att uppmärksamma ökad effektivitet, med sänkning av triglycerider, samt sänka utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar. När man jämför statiner och fibrer, säger de att fibrater inte minskar dödligheten. Att dricka dessa droger tillsammans är omöjligt, eftersom det kommer att bli förstörelse av kroppens ben.

Medicin för hjärt- och vaskulär profylax

Läkemedel för förebyggande av hjärtan och blodkärlen behövs för att förhindra hjärtinfarkt, hjärtinfarkt. Försiktighetsåtgärder är nödvändiga:

 • att upprätthålla en balanserad diet;
 • normalisera vikt
 • att sluta röka
 • träna regelbundet
 • gör måttliga arbetsbelastningar
 • att träna kroppens försvarssystem;
 • skapa gynnsamma förhållanden för sömn.

För förebyggande åtgärder är det nödvändigt att använda mediciner för att förhindra hjärtan och blodkärlen. Denna cardiomagnum, aspecard, spirin cardio varje dag under lång tid. För att förbättra hjärtmuskeln ska man dricka riboxin tillsammans med en kompatibel beredning av kocarboxylas.

För patienter som har hjärtproblem, föreskriver läkare läkemedel som förhindrar försämring av hälsan, stabiliserar nervsystemet och hjälper till att normalisera blodtrycket.

Dessa är diuretika, kalciumantagonister, alla kända aspirin, antiarytmika i form av verapamil, propafenon. Innan du använder något läkemedel bör du besöka familjen läkaren för korrekt diagnos och behandling.