Huvud / Emboli

Behandling av takykardi med droger: antiarytmisk, lugnande och andra

Från den här artikeln hittar du ut: vilka läkemedel för takykardi, med vilken princip de agerar, vilka tabletter behandlas för olika typer av takykardi. Biverkningar och kontraindikationer till olika läkemedel som används för takykardi.

Beroende på typ och orsak till takykardi, kan behandlingen vara både konservativ och kirurgisk. Med droger kan du helt bli av med hjärtklappning, inte förknippad med hjärtsjukdomar - och med den senare effektivare kirurgiska behandlingen.

Även droger används för att lindra paroxysmal takykardi och förhindra deras återkomst.

Beroende på orsaken till den snabba puls föreskrivs mediciner av en kardiolog, endokrinolog eller psykoterapeut.

Med frekvent hjärtklappning kan tabletter eller intravenösa injektioner ordineras. De senare används vanligtvis för att snabbt lindra en attack av paroxysmal takykardi.

Vilka läkemedel ordineras för takykardi?

Låt oss närmare undersöka verkningsmekanismen och effekterna av preparat från alla grupper.

Antiarytmiska läkemedel

De hjälper till att behandla takykardi orsakad av hjärtsjukdom. Sådana mediciner kan också ingå i behandlingen av snabb hjärtslag, vilket beror på hypertyreoidism, om pulsen är mycket hög (mer än 120 per minut).

Diltiazem - ett exempel på antiarytmisk läkemedel

Under behandling med några antiarytmiska läkemedel är alkohol kontraindicerat.

Alla antiarytmiska läkemedel med felaktig användning eller överdosering kan orsaka allvarliga rytmförstörningar och till och med hjärtstillestånd. Ta aldrig i dem utan att först rådfråga en läkare.

Betablockerare

Det finns beta-blockerare på grund av blockering av beta-1-adrenerge receptorer, som finns i hjärtat. Eller genom att blockera alla beta-adrenerge receptorer i kroppen.

Läkarna rekommenderar att man tar dem för behandling av sinus takykardi, supraventrikulär takykardi och förmaksflimmer. Tilldela dem, inklusive vid sinus takykardi orsakad av hypertyreoidism. Ibland finns det bara tillräckligt med thyreostatisk medicinering, men om hjärtklappning är mycket uttalad (puls i vila överstiger 120), förskriver de också beta-blockerare för snabb avlägsnande av detta symptom.

De är effektiva för att förebygga hjärtinfarkt, eftersom de kämpar med hjärtkemi. Tilldela dem och efter det redan överförda hjärtinfarkt, för att förhindra återkommande.

Ytterligare effekter förutom att sänka hjärtfrekvensen:

 • sänka blodtrycket;
 • minskad hjärtledning
 • minskning av hjärtets kraft.

På grund av denna åtgärd kan de tas med högt blodtryck, extrasystoler.

Drogterapi av takykardi

Behandling av takykardi innebär normalisering av frekvensen av sammandragningar i hjärtat. Det finns flera typer av acceleration av hjärtfrekvensen (atrial, ventrikulär, sinoatrial).

Det finns kombinationer av dessa arter, som är svåra att behandla.

Atrial och ventrikulär takykardi

Terapi utförs med följande läkemedel:

 1. Etatsizin - ett läkemedel med antiarytmisk effekt. Det accelererar hjärtflödet, förbättrar perifer blodtillförsel, ökar längden på en elektrisk puls i hjärtmuskeln.
 2. Finoptin (isoptin, verapamil) är ett syntetiskt derivat av papaverin. Det är ett av de vanligaste sätten att ventrikulär acceleration av hjärtfrekvensen. Sådana tabletter från takykardi har en förlängd effekt, därför ingår de i det kliniska systemet för behandling av sjukdomen;
 3. Rytmylen (rytmodan, disopyramid) - tabletter på 0,1 gram (100 förpackningsdelar). Ritmilen har en antiarytmisk effekt på både den ventrikulära och atriella typen av sjukdomen;
 4. Reserpin (raupasil, rausedin) - tabletter med 0,25 och 0,1 milligram (50 förpackningar). Den är gjord på basis av den indiska växten rauwolfia, som används för behandling av högt blodtryck;
 5. Raunatin (rauvazan) är ett läkemedel som tillverkats av roten av växten "rauwolfia". De aktiva ingredienserna i läkemedlet är Aymalin, Reserpine. Tabletter tas för 2 gram (100 förpackningar);
 6. Pulsnorma-komplexa tabletter innehållande 0,025 gram sparteinsulfat, 0,03 gram Aymalin, 0,005 gram fenobarbital, 0,05 gram antazolin. Kännetecknas av långvarig antiarytmisk verkan.

Det finns andra mediciner för takykardi som föreskrivs av läkare. Låt oss prata om dem nedan.

Behandling av atriell takykardi har inte utvecklats tillräckligt, även om läkemedel för nosologi används samma som för ventrikulära analoger.

Terapi av ventrikulär takykardi

Behandling av takykardi skiljer sig från atriell analog terapi. Med denna form ligger källan till den förbättrade excitationen i myokardiet. För att neutralisera det administreras vanligtvis lidokain (1-1,5 mg per kg kroppsvikt). Injektionsvaraktigheten är cirka 5 minuter. Efter proceduren utförs droppinfusion i 24-36 timmar. Vissa läkare rekommenderar dessutom efter injektion, tillsätt ytterligare 40 mg lidokain intravenöst om en halvtimme efter den första bolusen. Detta tillvägagångssätt hjälper till att förhindra att sjukdomen återkommer.

Om en ökning av QT-intervallet detekteras på kardiogrammet kan behandling med cornegnezin (magnesiumsulfat) eliminera patologiska störningar. Läkemedlet förstärker tonen i hjärtmuskeln. Det används som en hjälp för angina pectoris, hjärtinfarkt, myokardit.

När lidokain inte är effektivt kan du använda andra antiarytmika, elektropulsbehandling. Beredningen av valet är prokainamid. Infördes i fraktionerade portioner i 5 minuter för 100 mg.

Återställa sinusrytmen kommer att hjälpa dosen av mättnad - 500-1000 mg. Effektiviteten av användningen av prokainamid i alla typer av paroxysmer kompenseras av supraventrikulär aberration eller ventrikulär arytmi. Långvarig användning av läkemedlet är farligt för hälsan.

Om ventrikulär takykardi är eldfast mot novokainamid och lidokain, kommer läkemedlet av valet att vara magnesiumsulfat. Kormagnezin administreras intravenöst i en dos av 500-800 mg i 10-15 minuter. Om läkemedlets effekt inte är tillgänglig bör den återinföres efter 30 minuter. Stödande terapi innefattar intravenös dropp av magnesiumsulfat med en hastighet på upp till 20 mg per minut i upp till 4-5 timmar.

Hur man behandlar atriell takykardi

Patienter med asymptomatiska former av patologi och kortvariga paroxysmer av förmaksakykardi behöver inte behandling. För att undersöka orsaken till rytmförstöring och fastställa orsaken till patologin, bör behandling utan drog utföras. Många kardiologer vid behandling av sjukdomen använder inte antiarytmiska läkemedel, men interventionistisk ingrepp. Det involverar avlägsnande av instabil hemodynamik genom utsläpp av elektriska impulser av medium energi (50-100 kJ).

Långvarig konservativ behandling av ventrikulär takykardi utförs av följande läkemedel:

 • verapamil;
 • diltiazem;
 • amiodaron;
 • propafenon;
 • sotalol;
 • aymalin;
 • prokainamid;
 • disopyramid;
 • Kinidin.

Om det finns kontraindikationer kan du använda antiarytmiska läkemedel i 3: e klassen, men behandlingen måste samordnas med kardiologen.

Kateterförstörelse

Behandling med kateterförstöring utförs för att återställa fysiologisk elektrisk ledningsförmåga. Förfarandet utförs för alla typer av acceleration av hjärtritmen: ömsesidig, utlösare, automatisk. Huvudindikationen för manipulation har låg effekt på medicinen.

Efter förstöring implanteras pacemakern och pacemakern är pacerad. Kirurgisk behandling utförs när resektion av det skadade området behövs, och de återstående procedurerna hjälper inte.

Effektiva mediciner för sinus takykardi

Med sinus takykardi på grund av dehydrering, anemi eller hormonella störningar är det nödvändigt att eliminera provokationsfaktorer:

 • Skydda mot psyko-emotionell stress;
 • Uteslut alkohol, koffein och rökning.
 • Använd psykoterapi
 • Eliminera järnbrist;
 • Bli av med tumörer i binjurarna;
 • Använd tabletter för att normalisera sköldkörteln;
 • Vitamin terapi.

Med sinus takykardi används följande läkemedel:

 1. Betablockerare (atenolol, egilok, concor) för att eliminera stress och lindra agitation;
 2. Inhibitorer av natrium (allapinin, rhytmonorm) med extrasystol;
 3. Blockers av kaliumkanaler (sotageksal, kordaron) med förmaksflimmer;
 4. Hjärtglykosider - med hjärtsvikt
 5. Lugnande droger - mot bakgrund av sinus takykardi hos patienter med överdriven känslighet;
 6. Läkemedel och antioxidanter för återställande av koronar blodtillförsel (mexicor, preductal).

För hemanvändning används preparat för intravenös och intramuskulär administrering.

Tillförlitliga droger och vagaltekniker

För att stoppa attacken av nodulär arytmi kan du använda vagaltest:

 • Artificiell kräkningar;
 • hosta;
 • Tryck på ögonbollarna;
 • Massa av carotid sinus;
 • Tvätt av kallt vatten;
 • Stängning av glottis vid utandning.

De flesta vagalproverna utförs av läkare. Patienten hemma takykardi med dessa procedurer kan inte behandlas.

Om takykardin inte slutar medicinskt är det rationellt att genomföra elektropulsterapi. Tekniken kan rädda en patients liv med andningsdepression. Förfarandet utförs på bakgrund av återupplivning. Standardsystemet innehåller impulsavgifter på 200-360 kJ. Manipulationen är effektiv endast de första 30 sekunderna efter hjärtats upphörande.

De bästa tabletterna från den accelererade rytmen

Takykardi passerar ofta oberoende, men det är inte alltid nödvändigt att räkna med sjukdomens gynnsamma förlopp. Behandlingsregimen för svåra former av sjukdomen inkluderar mediciner för takykardi och folkmedicin.

De bästa pillerna - vilket hjälper och orsakar ett litet antal biverkningar. Verapamil, diltiazem, propranolol, rhinomonorm är vanliga lösningar som kan kombineras med folkrecept:

 • Svartpeppar reducerar hjärtfrekvensen;
 • Valerian läkemedel lugnar;
 • Fig återställer fysiologin för elektriska impulser i myokardiet;
 • Valnötter är en rik källa till antioxidanter;
 • Morwort, hagtorn är stimulanser av immunsystemet.

Kombinera medicinsk behandling, örter, normalisering av livsstil bör vara med fysisk ansträngning.

Moderna sätt

Behandling av en accelererad rytm i närvaro av "smala" QRS-komplex på ett kardiogram elimineras av en kalciumantagonist kallad isoptin (verapamil). Det kan förlänga refraktorn hos den atrioventrikulära noden. För att eliminera patologi bör läkemedlet administreras bolus med 3-5 mg i 3-4 minuter. Upprepad injektion av 10 mg utförs efter 20-30 minuter.

Läkemedlet är ordinerat av en läkare, eftersom det har en bieffekt:

 • bradykardi;
 • Atrioventrikulärt block;
 • Ventrikulär extrasystol;
 • Hypotension (tryckreduktion);
 • Perifer vasodilation;
 • Hjärtsvikt;
 • Lungödem;
 • nervositet;
 • huvudvärk;
 • allergier;
 • Svullnader.

Primär tillämpning av verapamil - med förkortning av QRS. Om komplexet förlängs är läkemedlet kontraindicerat, eftersom det kan orsaka ventrikelflimmering (livshotande tillstånd).

Det finns andra kontraindikationer för användningen av verapamil:

 1. Relativ bradykardi (mindre än 50 slag per minut);
 2. Svag sinusnod;
 3. Atrioventrikulär blockering av 2-3 grader;
 4. Akut hjärtsvikt
 5. Kardiogen chock.

Ett alternativ till läkemedlet är prokainamid. Det används vid låg effekt av verapamil. Använd inte drogen länge på grund av uttalade biverkningar. När intravenöst administreras doseras läkemedlet av en specialist, liksom hur länge läkemedlet används.

Gensidig takykardi styrs väl av prokainamid. Läkemedlet injiceras långsamt intravenöst (8-10 minuter) i kombination med 20 ml isotonisk natriumkloridlösning. Vid behandling bör du ständigt övervaka hjärtfrekvens, blodtryck, elektrokardiogram. Med introduktionen av novokainamid borde patienten ligga i ett horisontellt läge.

Biverkningar av prokainamid:

 • arytmi;
 • Konduktivitetsstörningar
 • Minskning av tryck;
 • Depressiva sjukdomar;
 • yrsel;
 • allergier;
 • delirium;
 • svaghet;
 • Förlängning av QT.

Prokainamid kan inte användas under följande förhållanden:

 1. Kardiogen chock
 2. Sinoatrial block;
 3. Hjärtsvikt;
 4. Pirouettakykardi;
 5. Njursvikt
 6. Hjärtlupus erythematosus.

Med snabb administrering av läkemedlet observeras en toxisk effekt.

För att eliminera den atriella och ventrikulära formen av sjukdomen används hjärtglykosider, beta-blockerare. Deras effektivitet överstiger inte 45% med supraventrikulär acceleration av hjärtfrekvensen.

Om patienten behandlas med verapamil, anaprilin (obzidan, propranolol) kan du ta tungan snarare än 30 minuter efter användning av läkemedlet. Läkemedlet administreras intravenöst i en dos av 0,15 mg per kg vikt under kontroll av en elektrokardiografisk monitor. Propranolol är bra för paroxysmal takykardi, som fungerar med den ömsesidiga mekanismen ("re-entry").

Digoxin används endast i ömsesidig form, som med de återstående formerna, förbättrar det inte hjärtets arbete utan reducerar bara frekvensen av hjärtkollisioner.

Supraventricular nosology behandlas bäst av intravenös adenosin (ATP). Den ursprungliga dosen av läkemedlet är 1 ml (3 mg). Efter att du använt läkemedlet, bör du räkna med att rytmen återhämtas efter 30-40 sekunder.

Introduktionen av adenosin gör det möjligt att skilja atriell fladder från takykardiska sammandragningar. Vid den första patologin kommer hjärtritmen inte att återställas. För att bli av med fladder behöver du andra droger. Takykardi är en mindre farlig sjukdom, men med långvarig kurs provocerar den en farlig hjärtpatologi.

Endast snabb behandling av hjärtsjukdom kan förhindra ett dödligt utfall. Experimentera inte med hälsan!

Vad är en sinus takykardi i hjärtat

Takykardi i hjärtat är en av de farligaste sorterna av arytmisk störning. Med denna patologi ökar hjärtfrekvensen, vilket indikerar allvarliga problem i hjärtat och blodkärlen. Symtom på denna sjukdom observeras hos kvinnor och män som har uppnått hög ålder.

Vi kommer att överväga sjukdomens huvud tecken, ta reda på hur farligt denna patologi är och rekommendera lämpliga mediciner för felsökning.

Sinus takykardi - så långt det är farligt

Innan behandlingen startas, låt oss svara på huvudfrågan - varför sinus takykardi är så farlig? Anledningen ligger i funktionerna i hjärtmuskulaturens funktion. Det här orgelet beror inte på "service" av nervsystemet, det är helt självständigt.

Denna position av muskeln betyder inte att det inte kräver en nervös impuls - det finns inget sätt att göra utan en signal. Pulskällan är en sinusnod - en koagulationsvätska som är ansvarig för frekvensen av hjärtslag.

Sinus takykardi utvecklas vid en tid då en naturlig "metronom" misslyckas. Skälen är olika, men det är mycket svårt att bekämpa konsekvenserna. Patologisk sinus takykardi är ett symptom på ett antal allvarliga sjukdomar.

Det finns också en paroxysmal version av takykardi. Många störningar som påverkar den vitala aktiviteten hos den atrioventrikulära noden leder till utvecklingen av sjukdomen. Om hjärtmuskeln utsätts för syrehushåll börjar noden generera och mata egna signaler. Hjärtrytmen försvinner, arytmi kommer.

I stort sett är sinus takykardi inte en sjukdom - det är helt enkelt ett accelererat sätt att fungera i hjärtmuskeln. Faren är takykardi, som är patologisk i naturen. Hjärtat börjar slita ut tomt, men ventriklarna har inte tid att fylla på blod. BP faller, hjärtfrekvensen accelereras, organen är sämre levererade med syre - och du behöver redan kvalificerad hjälp.

Patologisk sinus takykardi är farlig - det finns inte det minsta tvivel. Förlängd syreförlängning leder alltid till hjärtkropp och ischemi. I framtiden förväntas du ha ventrikulär fibrillation, som börjar minska inkonsekvent. Droger hjälper inte längre - effektiviteten av att pumpa blod är lika med noll.

Orsaker till sjukdomen

Takykardi påverkar olika åldersgrupper, men hos kvinnor förekommer det oftare. Orsakerna till sjukdomsuppkomsten är villkorligt uppdelade i två grupper - etiologiska och hjärt- (intrakardiella) faktorer. Sinus sjukdom kan vara ett tidigt symptom på vänster ventrikel dysfunktion eller hjärtsvikt.

Det finns olika orsaker till detta:

 • kroniskt hjärtsvikt
 • svår angina
 • myokardinfarkt;
 • cardio;
 • myokardit;
 • kardiomyopati;
 • hjärtfel
 • adhesiv perikardit
 • bakteriell endokardit.

Några orsaker är fysiologiska - det här är känslomässiga påfrestningar, fysiska påfrestningar, medfödda missbildningar. Det finns också neurogen takykardi, som är baserade på affektiva psykoser, neuroser, neurokirurgisk dystoni. Riskgruppen består av unga vars nervsystem är labila.

Kvinnor (ibland - hos män) har endokrina störningar:

 • feokromocytom;
 • hypertyreoidism;
 • anemi;
 • Vaskulär insufficiens (akuta former - kollaps, chock, svimning, blodförlust);
 • njurkolik;
 • hypoxemi.

Infektiösa och inflammatoriska processer kan också ge ett negativt bidrag. Tillsammans med temperaturökningen ökar hjärtfrekvensen också. Om behandlingen inte leder till önskade resultat under lång tid riskerar du att få kronisk takykardi.

Här är de farligaste smittsamma sjukdomarna:

Symptom på sjukdomen

Symptom på sinus takykardi manifesterar sig beroende på sjukdomsstadiet. Symtom påverkas av ytterligare faktorer - arten av den underliggande sjukdomen, varaktighet, svårighetsgrad. Subjektiva symptom i detta fall spåras inte eller fortsätter obemärkt.

Denna grupp omfattar:

 • obehagliga förnimmelser;
 • hjärtklappning;
 • hjärtsmärta
 • känsla av tyngd.

Tecken på brott mot hjärtrytmen kan uppstå i form av en känsla av syrebrist, ihärdig hjärtklappning, frekvent yrsel, svaghet, dyspné. Vissa patienter klagar över sömnlöshet, trötthet, nedsatt prestanda, nedsatt aptit, stämning

Dessa subjektiva symptom tyder på att du måste akut behandla den underliggande sjukdomen. En ytterligare faktor är känsligheten hos nervsystemet. Vid koronär ateroskleros förvärras indikationer av sjukdom gradvis och sinus angina manifesteras i form av anfall.

Vissa symtom indikerar dålig blodtillförsel till organ. Denna blodtillförsel framkallar ett antal störningar, bland annat synkope, yrsel och jämn kramper. Förlängd sinus takykardi leder till arteriell hypotension - en minskning av blodtrycket. Förbered dig mot kalla extremiteter och minska diuresen. Tecken på sjukdomar hos kvinnor och män är ungefär lika.

Metoder för diagnos av takykardi

Om du misstänker ovanstående symptom, kontakta din läkare omedelbart. En kardiolog är ansvarig för behandlingen av takykardi, men för dig att börja med och den lokala terapeuten.

Människor kan behandla sig, men först måste de få kompetent medicinsk rådgivning och diagnostisera den underliggande sjukdomen.

Kanske kommer du att bli förskrivna vitaminer, men i vissa situationer behövs läkemedel mer allvarligt.

Diagnos börjar alltid med en patientintervju. Läkaren kommer att lyssna på dina klagomål och identifiera de viktigaste symptomen på sjukdomen. Dessutom kommer en specialist att lyssna på ditt hjärta. Tabletter omedelbart kommer ingen att utses - kommer att kräva en uppsättning ytterligare diagnostiska åtgärder.

 1. Allmänt blodprov. Läkaren ska analysera mängden hemoglobin, erytrocyter och ett antal andra indikatorer. Ibland är sinus takykardi en följd av leukemi och anemi.
 2. Ytterligare tester. Påverkar blodanalys för sköldkörtelhormoner (trijodtyronin, tyroxin), såväl som ett urintest, vars syfte - undantags hormonella grundläggande orsakerna till sjukdom.
 3. EKG. Med elektrokardiogrammetoden kan du beräkna rytmen och hjärtfrekvensen, utesluter ventrikulär takykardi, vars behandling är något annorlunda. Ibland föreskrivs cykel ergometri.
 4. EKG av Holter. Funktionen hos patientens hjärtmuskler övervakas hela dagen. Läkaren får information om det drabbade organets arbete under träning, sömn och vakenhet.
 5. Ultraljud i hjärtat. Det andra namnet på metoden är EchoCG. Ventilernas arbete och hjärtmuskeln är utvärderade, kroniska sjukdomar (hypertoni, ischemi) och hjärtefekter avslöjas.

Att lära sig att ge första hjälpen under en attack

Med en plötslig attack av takykardi behöver patienten kompetent första hjälpen. Den efterföljande behandlingen kommer att bero på patientens ålder och identifiering av samtidiga patologier, men de nödvändiga läkemedlen kommer att skrivas ut senare. Nu är huvudprioriteten att rädda människoliv.

Första hjälpen består av följande steg:

 1. Urgent gå ut i friska luften, ta bort skjortkragen, stå nära det öppna fönstret (att välja mellan).
 2. När mörkare i ögonen och yrsel, kontakta andra.
 3. Att lägga på pannan något kallt (en våthandduk kommer att göra).
 4. Pressa pressen, håll andan. Denna teknik minskar hjärtfrekvensen, så droger behöver inte behövas.

Om första hjälpen inte leder till lättnad, ring akut Kom ihåg att självständig behandling är oacceptabel - du vet inte, mot vilken attacken inträffar. Vitaminer är ett bra förebyggande medel, men i en kritisk situation är de värdelösa. Om hur man behandlar takykardi talar vi precis nedanför.

Moderna metoder för behandling av takykardi

Komplex behandling av takykardi är terapeutisk och kirurgisk. I det första fallet föreskrivs läkemedel som motsvarar den detekterade sjukdomen. Det kan vara tabletter, vitaminer och andra ämnen. Villkorligt kan de delas in i två grundläggande grupper:

 1. Lugnande droger. Göras på grundval av olika örter (valeriana, Novo-pass), men det finns också syntetiska sorter (fenobarbital, diazepam). Dessa substanser kan behandlas med vegetativ-vaskulär dystoni. Lugnande droger minskar frekvensen av anfall och normaliserar nervös aktivitet.
 2. Antiarytmiska läkemedel. Dessa läkemedel kombineras till en ganska omfattande grupp av antiarytmisk verkan. Behandling med dessa läkemedel är strikt kontrollerad. Kontraindikationer, allergiska reaktioner och många andra faktorer beaktas. Exempel på sådana läkemedel är adenosin, flekainid, propranolol, verapamil.

Läkemedelsbehandling är ibland ineffektiv. Kirurgisk ingrepp kan vara nödvändig för hormonella orsaker till takykardi - en tumör eller ett specifikt område av körteln tas bort. Kardiovirurgisk operation är föreskriven för medfödda hjärtfel, ischemisk sjukdom eller reumatismens effekter.

Behandling med traditionella metoder i dessa fall drivs in i bakgrunden.

Vi förbinder traditionell medicin

Det finns ganska styva terapimetoder, bland annat - installation av en cardioverter-defibrillator och pacemaker samt radiofrekvensablation. För att inte ta med dig det här är det värt att regelbundet dricka vitaminer och använda beprövade folkmedicin.

Här är några folkrecept som kan behandla en sjukdom:

 • Hagtorn. En matsked av hagtorn (blommor krävs) måste fyllas med ett glas kokande vatten. Tjugo minuter, insistera under locket. Infusion tas före måltid ett halvt glas tre gånger om dagen. Kursen fortsätter tills full återhämtning.
 • Vitlök med citron. De bästa vitaminerna ges till oss av naturen. Ta ett dussin vitlök huvuden och så många citroner. Citronsaft bör pressas ut, och vitlök slipt. Allt detta blandas med en liter honung. En vecka blandas blandningen i en burk under polyetylenlocket. Ät varje dag fyra teskedar. Blandningen bör vara i ett par månader.
 • Adonis buljong. Koka ett glas vatten, häll en tesked vår Adonis och fortsätt att laga en kvart i timmen på en långsam eld. Efter tillagningen är disken täckta med lock, och blandningen infunderas tills den svalnar helt. Den erhållna buljongen filtreras. Drick medicinen tre gånger om dagen för en matsked.

Försum inte med folks medel - ibland ger de fantastiska resultat. Om du inte hanterar problemet kan prognosen vara ganska ledsen. Tidig diagnos - ett löftet om framtida framgång i kampen mot sjukdomen.

Efter att ha diagnostiserat takykardi, överger man snabbt missbrukarna - alkohol, koffein, feta livsmedel, rökning. Kaffe, grönt te och energi bör helt uteslutas från den dagliga kosten.

Sinus takykardi behandling läkemedel

Beskrivning:

Sinus takykardi (CT) - ökningen i hjärtfrekvens vid vila mer än 90 per minut. Med kraftig fysisk aktivitet ökar den normala sinusrytmen till 150-160 per minut (hos idrottare - upp till 200-220).

Symptom på sinus takykardi:

Orsaker till sinus takykardi:

Etiologi är generationen av excitationspulser med en sinus-atriell nod med ökad frekvens:

Takykardi sinusformig

Sinusrytm med en frekvens på mer än 90-100 slag. om en minut. Hos friska personer, sinus takykardi, uppstår med fysisk ansträngning och känslomässig upphetsning. Ofta är det en manifestation av vegetativ-vaskulär dystoni, i detta fall minskar den markant, med fördröjning av andning. Mer ihållande sinus takykardi uppträder med en ökning av kroppstemperatur, tyrotoxikos, myokardit, hjärtsvikt, anemi, lungemboli. Patienter kan känna hjärtklapp samtidigt. Behandling med traditionella medicinska metoder. För det första - sjukdomen som orsakade takykardi. Direkt terapi - sedativa, beta adrenoblockerare (anaprilin, obzidan), verapamil.

Behandling med våra fytopreparationer. När det gäller denna sjukdom kan vi erbjuda mycket effektiva droger för förebyggande:

Rengör ditt lymfsystem efter behandling. Det är inte svårt, och mycket användbart, och vi kommer att skicka dig en uppsättning preparat för rengöring av lymf i 1 månad.

Skriv oss ett brev. För att klargöra behandlingen, personligen för dig. Och avtalet om att ta mediciner, skriv oss ett brev där du behöver svara på några ytterligare frågor. Våra mediciner med alla som du har processer hanterar. Vi skapade en webbplats för det, så att en sjuk person inte skulle gå någonstans, spara pengar och tid, men få konsultationer, mediciner hemma och inte engagerade i SELF-MANAGEMENT. Vad vår läkare kan ordinera för dig, behöver vi mer information förutom epicrisis (om det finns en). Gör ett kardiogram. Och skicka oss en kardiologs slutsats. Finns det smärtor och andra sjukdomar (sköldkörtel, lever, etc.)? Finns det några påfrestningar? Röker du eller inte? Hur ofta konsumerar du alkohol? Som du har med hemoglobin. Hur gammal är du? Oavsett om det finns smärtor i bröst, huvud, ryggrad, njure, led, etc. Är reumatism, tuberkulos? Vad är ditt blodtryck, puls? Finns det allergi och vad? Om du kan, ta prov på blod och urin i den lokala kliniken för närvaro av dig, salter (och vilka). På kolesterol, diabetes. På virus (klamydia, ureplasmosis, etc.), svampar till exempel Candida albicans och bakterier, till exempel, med en tapppinne från munnen: Staphylococcus aureus (Lat. Staphylococcus aureus ). helminter, provar de ofta förekomsten av tromboflebit. Vi har inget apotek, men en phytoklinik. Våra läkare ordinerar behandling och leder patienten. Därför behandlar vi bara de läkemedel som vi skickar oss, för många förfalskningar på marknaden. Vi håller alltid sekretess. Priserna för beredningar anges på sidan med beskrivningen av en beredning (du kan gå igenom förberedelsekatalogen), samråd är gratis. Hälsningar Dolgushev Mikhail Efimovich.

Vad är symtomen och behandlingen av sinus takykardi?

Sinus takykardi Är ett tillstånd som påverkar hjärnans sinusnod och leder till en ökning av hjärtfrekvensen i vila till 100 slag per minut. Därefter beskriver vi symptomen och orsakerna till sinus takykardi, liksom metoderna för dess behandling.

Sinus takykardi eller otillräcklig sinus takykardi Är ett tillstånd där sinus hjärtfrekvens eller hjärtfrekvens i vila överstiger normen. Termen "sinus" hänför sig häri till en sinus eller sinusknutan hos hjärtat och är inte förknippat med sinusit, en infektion som påverkar sinus hålrum, eller paranasal kavitet.

Sinus nod Är en liten grupp celler som ligger i hjärtat eller atriumets övre högra kammare. Dessa celler kallas också hjärtcellsdrivrutiner. De genererar elektriska impulser som styr rytmen och hjärtfrekvensen. Dessa pulser matas från sinusknutan till atrioventrikulärknutan, och sedan till ventriklarna att pumpa blod genom kroppen. Hjärtfrekvensen under sinus takykardi vuxna överskrider normalt 90-100 slag per minut (normal hjärtfrekvens hos vuxna varierar från 60 till 100 slag per minut). Sinus takykardi skiljer sig från ventrikulär takykardi, dvs. takykardi ursprung i ventriklarna, och supraventrikulär takykardi, som är en takykardi, vilka orsakar störningar i förmaken eller den atrioventrikulära noden.

Orsaker till sinus takykardi

I de flesta fall uppträder sinus takykardi som ett resultat av vissa fysiologiska situationer, såsom intensiv fysisk aktivitet och som en följd av stress, skräck eller ilska och även i samband med flygning. Några andra orsaker till sinus takykardi hos barn och vuxna är:

  feber; ångest; anemi; dehydrering; hjärtsvikt; malign hypertermi hypovolemi; endokrina sjukdomar; hypertyreoidism; sepsis; lungemboli; akut koronär ischemi och myokardinfarkt; kronisk obstruktiv lungsjukdom; hypoxi; effekterna av stimulanter såsom koffein, nikotin, kokain eller amfetamin; hyperdynamisk cirkulation; cancerrelaterad spänning i kroppen; elektrisk stöt feokromocytom.

Även sinus takykardi är vanligt under graviditeten, med en ökning av hjärtproduktionen hos de flesta kvinnor runt 40% och en ökning av hjärtfrekvensen med 10-20 slag per minut.

Symptom på sinus takykardi

Sinus takykardi är som regel asymptomatisk, d.v.s. leder inte till några signifikanta synliga symptom. Några av de associerade problemen och mindre symptom kan emellertid innefatta:

  Hjärtklappningar. Känsla av hjärtslag eller fladdra i bröstet. I vissa fall är yrsel. Synkope (svimning). Ständigt ökat (mer än 100 slag per minut) hjärtfrekvens, även i vila, men på natten kan det observeras att droppe till 80 slag per minut. Ibland smärta i bröstet, ibland skarp, i andra fall, åtskramning, liksom en känsla av täthet i bröstet. I de flesta fall, brist på andning. Ökad trötthet. Intolerans mot motion eller fysisk aktivitet, inklusive klättring uppför trappan. Allvarlig ångest.

Behandling av sinus takykardi

När orsaken bakom sinus takykardi diagnostiseras tillämpas en av två tillgängliga behandlingsmetoder.

Drogterapi. Drogterapi av sinus takykardi är vanligtvis begränsad till användning av beta-blockerare, kalciumkanalblockerare och antiarytmiska läkemedel. Medan beta-blockerare försvagar effekten av epinefrin på sinusnoden, påverkar kalciumkanalblockerare och antiarytmiska läkemedel direkt sinusnodpulsationsfrekvensen.

Non-drug therapy. Människor som inte accepterar användandet av droger, kan vissa metoder icke-medicinska behandling, såsom ökande saltintag eller fullständigt avlägsnande av sinusknutan genom radiofrekvent kateterablation rekommenderas. I vissa extrema fall kan operationen övervägas. Även om dessa behandlingar kan fungera är en lämplig icke-farmakologisk metod för behandling av sinus takykardi absolut inaktivitet. Det verkar som i de flesta fall av sinustakykardi hos många patienter över tiden, det finns förbättring av tillståndet, och de som inte har sett allvarliga symtom, finns det ingen anledning att oroa sig för behandling, eliminerar det oftast problemet på egen hand.

Det är viktigt att behandlingen av sinus takykardi är baserad på patientens medicinska historia och väljas individuellt. Förväxla inte symtomen och metoderna för att behandla detta tillstånd med symptomen och metoderna för att behandla konventionell sinusinfektion. Behandling av sinustakykardi varierar beroende på längden av takykardi, hur väl en patient klarar det ökad hjärtfrekvens, sannolikheten för återfall efter koppning ökad hjärtfrekvens, och alla andra befintliga patientens sjukdom.

Byggtet för hjärtfunktion

Välj rätt läkemedel för behandling av hjärttakykardi

Sjukdomen, som kännetecknas av en ökning av hjärtfrekvensen kallas takykardi. Vid alla laster, spännande stunder - det här är ett normalt tillstånd. Men manifestationen av ett sådant symptom utan någon uppenbar anledning kräver ett samråd med en kardiolog. Detta är en vanlig sjukdom som kan provoceras av missbruk av kaffe och sprit. Behandling av takykardi i hjärtat med droger väljs endast av en läkare med tanke på många faktorer. Vilka läkemedel för behandling av takykardi är populära idag - vi kommer att ta reda på det nu.

Orsaker till takykardi

Bestäm orsaken till den snabba hjärtklappen är endast möjlig av en behörig läkare efter en fullständig undersökning och grundlig undersökning.
Dessutom är det en icke-självbärande sjukdom, men snarare ett symptom på en rad olika patologier. Det kan orsaka ett stort antal mekanismer. Men dessa mycket mekanismer provocerar sjukdomen i en hälsosam hälft av befolkningen. Därför är takykardi uppdelad i två grupper.

Fysiologisk grupp

Det inkluderar personer för vilka manifesteringarna av ökat hjärtslag inte kan skada hälsan. Det finns flera fall när det leder till komplikationer på grund av förekomst av kroniska sjukdomar hos människor. I en frisk person normaliserar indikatorerna snabbt.

Externa influenser, som orsakade den fysiologiska takykardin:

 • stor fysisk ansträngning
 • emotionell stress;
 • stressiga situationer
 • sexuell upphetsning
 • smärtsamma förnimmelser;
 • hög temperatur, värme;
 • klättrar trappan, kullen - till höjden;
 • konsumtion av alkoholhaltiga drycker, energidrycker och koffein;
 • nikotin;
 • droger.

Patologisk grupp

Människokroppen är ett enda system, med nederlag för en av dess enheter, de andra kan påverkas. Takykardi, inklusive konsekvensen av många sjukdomar. Därför beror dess egenskaper, flöde och varaktighet direkt på den underliggande sjukdomen.

Patologisk takykardi kan vara ett symptom på sådana sjukdomar:

 • olika typer av chock (hypovolemisk, kardiogen, traumatisk, giftig, septisk, anafylaktisk);
 • kraftig blödning
 • förgiftning (distribution av giftiga ämnen - nitrit, insulin);
 • infektioner (kolera, virus, mikrober i blodet, purulenta kluster);
 • hjärtsjukdomar (endokardit, myokardit, perikardit, ischemisk hjärtsjukdom);
 • anemi (sänkning av hemoglobinnivån och på grund av erytrocyter);
 • hypertoni, syrebrist och andra.

Symptom på takykardi

När det gäller tecknen på snabb hjärtatslag är de samma för alla former. Det är lätt att bestämma sjukdomen genom mätning av pulsationen. Kardiogrammet skiljer sig praktiskt taget från hjärtats aktivitet hos en frisk person. Takykardi manifesterar sig ofta i samband med egenskaperna hos andra sjukdomar. I vissa fall uppträder attacken diskret över en kort tidsperiod, så det är nödvändigt att vidta åtgärder på kort tid. Vid kronisk sjukdom är patienten på sjukhus.

Det finns flera huvudsymptom:

 • hjärtklappning;
 • andnöd, manifesterad även i ett lugnt tillstånd hos en person;
 • brist på full andning, täthet i bröstet;
 • svaghet, som uttrycks i yrsel, minskad effektivitet, medvetslöshet;
 • stickande smärta i bröstet;
 • en känsla av irritabilitet och nervositet
 • hudens fuktighet.

Diagnos av sjukdomen

Diagnosen bestäms efter en grundlig undersökning. Takykardi diagnostiseras på många sätt. En första undersökning kan göras av en terapeut, men kardiologen måste fortsätta det. Som redan förklarats, om ökningen av hjärtfrekvens inträffade efter fysisk ansträngning, behöver sjukdomen inte behandling - det här är normen. Men om hjärtat fortsätter att slå snabbare i vila, bör orsaken till den patologiska sjukdomen identifieras.
Under dagen registreras EKG-läsning enligt Holter, echokardiografi är gjort, ett blodprov tas för hormoner.

Typer av takykardi

För att bestämma typen av sjukdom är det nödvändigt att veta exakt det område där impulsen genereras. Det anses vara, om källa till impulser är i sinusnoden - det är en sinus takykardi. När källan är belägen i atriumet kallas den supraventrikulära typen, och dess andra "namn" är också superneviktiga och atriella. Ventrikulär takykardi anses vara upptäckten av en källa i hjärtekammarna.

Viktigt! I medicin finns det ingen bestämd klassificering av takykardi för idag.

Regelbundenhet skiljer sig från två former av sjukdomen: paroxysmal (attacker med snabb hjärtslag) och kronisk (ihållande).

Behandling av takykardi med droger

För behandling av hjärtklappning kan kardiologer ordinera flera kategorier av läkemedel. Varje läkemedel används enligt anvisningarna. Patienten assisteras och sjukdomen elimineras kirurgiskt endast i svåra former. Ofta är specialister begränsade till en konservativ botemedelsmetod.

Lugnande medel

Sedativa är uppdelade i syntetiska och naturliga. Till naturligt ingår extraktet av valerian, motherwort, tinktur av hagtorn, Persen, Novo-Passit. Konstgjorda sedativa är Relan, Diazepam, Fenobarbital. Sedativa kan minska frekvensen av arytmiattacker och påverkar patientens nervösa tillstånd positivt.

Thyreostatiska droger

Tilldela om sköldkörteln producerar hormoner i stora mängder. Kraften att påverka hjärtat och blodkärlen med denna process, främjar utvecklingen av takykardi. Thyorestatics inkluderar Microiod och Mercazolil.

Betablockerare icke-selektiva och kardioselektiva

Minska frekvensen av hjärtfluktuationer, sänka blodtrycket. De kontrollerar effekterna av norepinefrin och epinefrin i kroppen. Åtgärdens varaktighet beror på den kemiska strukturen. En av dem heter Nebilet.

Hjärtglykosider

Tilldela sinus takykardi. På grund av dem sänks syreförfrågan hos hjärtat, sträckningen av väggarna i vänster ventrikel hämmas. Hjärtglykosider återställer kraften av sammandragningar av myokardceller, vilket gör det möjligt att sakta ner hjärtritmen.

antiarytmika

Deras mål är att normalisera hjärtslagets rytm. Bidra till att minska effekterna av stress på kroppen, är ett hinder för adrenalin. Idag finns det ett stort antal antiarytmika för takykardi: Egilok, atenolol, Concor, adenosin, Propranoprol, Fleainid, Ivabradin.

Viktigt! Behandling av takykardi med droger beror på många faktorer: orsakerna till sjukdomen, dess typ, patientens ålder, tryck, graviditet och många andra.

Högtrycks takykardi

Snabb hjärtslag i högt blodtryck är sällan. Om blodtrycket stiger samtidigt och hjärtfrekvensen ökar, inkluderas andra mekanismer för reglering av organismen. När man får stress hos människor finns det en frisättning av katekolaminer, vilket leder till ökad kärl- och pulsfrekvens.
Förberedelser för takykardi vid högt tryck utse en läkare.

 1. För att förbättra hjärtets arbete och justera trycket på högt blodtryck, är Enap förskrivet.
 2. Diroton används för expansion av blodkärl, vilket bidrar till att minska parametrarna för tonometeren.
 3. Också populära är Corinth, Veropomil, Normodepin.

Viktigt! Icke-användning av medel från högt blodtryck med takykardi leder till depression, godartade neoplasmer och minskad vitalitet.

Lågt blodtryck och takykardi

Sammanträffandet av snabbt hjärtslag och lågt blodtryck observeras ofta hos gravida kvinnor. Också orsakerna till sådana fenomen kan vara: blödning, vegetovaskulär dystoni, uttorkning, hjärtsjukdom och sköldkörtel.
Med lågt tryck från takykardi finns det flera droger som kan ha en långvarig effekt.

 1. Kommer att normalisera nervsystemet och minska muskelkramperna Valocordin.
 2. För att lindra excitabiliteten och eliminera nervös spänning rekommenderar Mezapam.
 3. Även kända läkemedel för behandling av lågtrycks takykardi är fenasepam, grandaxin och valerianktinktur.

Normalt tryck med snabb hjärtslag

Sådana symptom kan indikera närvaron av en fysiologisk eller patologisk takykardi. Om denna sjukdom är en andra grupp, är det nödvändigt att konsultera en läkare för råd.
Oftast föreskrivna läkemedel för takykardi vid normalt tryck: Finoptin, Raunatin, Amiodarone. De kan stabilisera hjärtmusklerna och justera graden av sammandragningar av ventriklarna och atrierna. De har ackumulerande antiarytmisk effekt.

Gör regelbunden motion, skapa en uppsättning övningar med små laster, skydda dig från stress, följa viloläge - detta kommer att bidra till att minska risken för takykardi.

Behandling av hjärtakardikardi: en lista över droger

Takykardi kallas ett tillstånd, vars huvudsakliga diagnostiska kriterium är ökningen i hjärtfrekvensen till värdena över 100 slag per minut. Denna patologi har tyvärr ett antal komplikationer som kan leda till hjärtstillestånd och plötslig hjärtdöd. Det är nödvändigt att veta listan över läkemedel för behandling av hjärtakardikardi och lindring av attacker av paroxysmal acceleration av hjärtslaget.

Läkemedel för behandling av takykardi

För behandling och förebyggande av takykardi av olika geneser används speciella farmakologiska grupper av läkemedel som inte bara kan minska hjärtfrekvensen utan också eliminera orsaken som orsakade attacken.

Lugnande (lugnande) droger

Sedativa - farmakologiska läkemedel, vars åtgärder syftar till att minska psyko-emotionell stress. De är de främsta drogerna för behandling av psykosomatisk patologi, vilket kan orsaka utvecklingen av takykardier. Läkemedel i denna serie kan delas in i tre grupper:

 1. Växtens ursprung.
 2. Syntetiska medel.
 3. Kombinerade preparat.

För beredningar av en fytogenes, som är effektiv vid behandling av attacker av takykardi, är det möjligt att bära:

Detta läkemedel har länge varit väl etablerat som en folkmedicin för akuta och långvariga stressiga påfrestningar, neuroser och sömnstörningar. Läkemedlet kan sakta ner hjärtfrekvensen, samtidigt som blodkärlen expanderas och mikrocirkulationen och blodflödet förbättras.

Finns i tablettform, liksom i form av droppar. Den används på 1-2 tabletter efter 20 minuter efter en måltid eller 30 droppar upplösta i enkelt kokt vatten 3-4 gånger om dagen. Läkemedlet är inte beroendeframkallande, den rekommenderade behandlingssättet är 2-3 veckor.

Åtgärd på grundval av extrakt från johannesörtens ört. Det är en naturlig antidepressiv, den har en uttalad lugnande effekt på kroppen, normaliserar stämningen, sömn.

Tillåtet för barn från sex års ålder. Framställd i kapslar och tabletter. Det rekommenderas att inte ta mer än tre tabletter per dag, uppdelat i receptioner av 1 tablett med jämna mellanrum; barn under 12 år inte mer än 1 tablett per dag. Applicera före måltider, tvätta med rent vatten. Effekten observeras efter två veckor från starten av upptagandet, och behandlingen är gradvis nödvändig för att förhindra återtagningssyndrom.

Syntetiska droger är en grupp av lugnande medel. Ofta från denna grupp för behandling av takykardier används följande läkemedel:

Tranquilizer av nonbenzodiazepin serien. Drogens huvudsakliga egendom är lindring av ångest och uttag av nervös spänning, ångest, normalisering av sömn. Dessa förhållanden leder till utveckling av attacker av sinus takykardi. Det rekommenderas att använda 30 mg per dag, uppdelat i tre doser med jämna mellanrum, med en kurs på upp till 1-1,5 månader. Det rekommenderas att starta behandlingen under perioden av förvärring av psykosomatisk sjukdom. Läkemedlet ska inte vara beroendeframkallande, det bör avbrytas gradvis, i 7-10 dagar, jämnt reducera den dagliga dosen.

Läkemedlet gäller också för lugnande medel, har en uttalad lugnande verkan och är tillämpbar för behandling av neuroser tillsammans med utvecklingen av symptomen på takykardi. Använd läkemedlet är nödvändigt för månatliga kurser med en paus på 3-6 månader. Det används på 1-2 tabletter två gånger om dagen. Även om läkemedlet inte orsakar beroende, avbryts genomförandet gradvis inom en vecka.

Kombinerade ämnen i kompositionen kombinerar växtdelar och syntetiska derivat. Dessa inkluderar:

Liksom valerian, det ligger nära folkmedicin, eftersom det innehåller extrakt av medicinalväxter med lugnande egenskaper. På grund av den lugnande effekt på nervsystemet avlägsnar skonsamt neuros, depression, minskar den fysiologiska responsen av organismen till stressfaktorn och minskar frekvensen av kontraktioner i hjärtmuskeln.

Framställd i tablettform och i form av en lösning för oral administrering. Frekvensen av förebyggande behandling - 2-3 gånger under året, kurser från två till fyra veckor. Det rekommenderas att ta två gånger om dagen för 5 ml respektive 2 tabletter.

Fytopreparation, vars recept använder erfarenheter och kunskaper hos folkläkare vid behandling av neurosliknande tillstånd, sömnlöshet, ökad neuro-reflex excitabilitet med övervägande av sympatisk reglering.

Framställd i tabletter får barn från tolv år. Tilldela 2-3 tabletter med mottagningsfrekvens upp till tre gånger om dagen. En bra effekt registreras med regelbunden applicering av minst 2 månader. Avbrytandet av läkemedlet är tillåtet abrupt. Avdragssyndrom observeras ej.

antiarytmika

Läkemedel i denna grupp rekommenderas för behandling av takyarytmier av olika geneser. De används under lång tid, i ålderdom, ofta för livet, under kontroll av elektrokardiografisk undersökning av hjärtmuskeln minst en gång i månaden. Den huvudsakliga verkningsmekanismen är blockeringen av adrenoreceptorer. Medlen i denna grupp omfattar:

Har funnit bred tillämpning vid behandling av ventrikulär och supraventrikulär takykardi. Det har ett antal kontraindikationer och biverkningar, så programmet rekommenderas att börja med små doser under överinseende av EKG och läkaren på sjukhuset.

Den dagliga dosen av läkemedlet är 150-300 mg, det måste delas in i tre doser. När den terapeutiska effekten uppnås rekommenderas det att gradvis växla till minimalt effektiva doser. Långtidsbehandling, gradvis avskaffande, under överinseende av en läkare.

Det används huvudsakligen för undertryckande av supraventrikulära takyarytmier, eftersom det kan avbryta överföringen av en puls genom sinoatriella nod utan att orsaka sammandragning av ventriklarna.

Det finns i form av en lösning för intravenös administrering. Injektionsflaskan innehåller 1 ml av en 1% aktiv ingrediens. Det är tillåtet i pediatrisk träning med en hastighet av 50 μg per kg kroppsvikt. Den maximala enstaka dosen överstiger inte 12 mg.

Läkemedlets verkningsmekanism baseras på nedgången av konduktiviteten hos den atrio-ventrikulära noden. På grund av detta sänks hjärtslaget, ejektionsfraktionen förbättras, koronär blodflöde förbättras. På grund av sin mekanism är den effektiv vid behandling av supraventrikulär paroxysmal arytmi, ventrikulär takykardi, förmaksfladder, olika extrasystoler, särskilt mot bakgrund av ischemiska processer i myokardiet.

Producerad i tablettform. Den initiala dosen uppdelad i 2-3 doser är 0,6-0,8 g. Inom 2 veckor uppnås en totaldos på 10 g, varefter underhållsbehandling utförs i en dos av 0,1-0,4 g per dag. Vid sjukdomsförhållanden uppnås den totala dosen på 10 g i den accelererade regimen i 5-8 dagar.

Betablockerare

De har egenskapen att minska hjärtfrekvensen genom att blockera adrenerga receptorer. Bredt används för behandling av hypertension och neurokirculatorisk dystoni i hypertensiv typ. De vanligaste och mest effektiva läkemedlen:

Har en kardioselektiv effekt, som är isolerad endast på beta-2-receptorerna i hjärtmuskeln. Undertryck sympatisverkan, som gör att du snabbt kan minska hjärtfrekvensen och blodtrycket.

Den maximala dagliga dosen är 200 mg. Det uppnås gradvis, om effekten utvecklas med en lägre dos upphör uppbyggnaden. Det tas en gång, oberoende av måltiden rekommenderas mottagningen på morgonen.

Verkningsmekanismen är identisk med metoprolol.
Börja ta bör vara med 5 mg en gång, om nödvändigt öka gradvis dosen till 10 mg. Receptionen rekommenderas på morgonen på tom mage, med en liten mängd vatten.

Inhibitorer av if-kanaler

På grund av den selektiva blockeringen av omkanalerna som är belägna i sinusnoden tillhandahålls en negativ kronotropisk effekt. Detta gör att du kan minska frekvensen av sammandragningar av ventriklerna. Ökar blodfyllningen vid tiden för diastol. Genom att förbättra det koronära blodflödet, förbättras blodtillförseln till hjärtvävnaderna. Följaktligen minskar tecken på ischemi. Den rekommenderade förberedelsen av denna grupp är:

 • Iwabradine (handelsnamn Coraxan)

Det är det första läkemedlet i denna grupp. Den har en uttalad pulsminskande effekt utan bildandet av en negativ inotropisk effekt, medan hjärtfrekvensen minskar inte bara i vila utan också under fysisk ansträngning. Har anti-angina och anti-ischemiska egenskaper, på grund av vilket det används vid behandling av IHD.

Behandling rekommenderas för att börja med 10 mg daglig dosering, om nödvändigt stiger dosen till 15 mg inom en månad. Många tillträde - två gånger om dagen.

Hjärtglykosider

De besitter positiv inotrop effekt, dvs på grund av en minskning i hjärtfrekvensen sker förlängning av diastole och slagvolymen under systole. Det rekommenderas för kombinerad behandling av IHD och takyarytmier. Företrädare för denna grupp omfattar:

Det syntetiseras från en giftig växt av digitalis. Har funnit sin användning för behandling av hjärt- och hjärtkärlsjukdomar och takyarytmier av övervägande supraventrikulärt ursprung.

Läkemedlet appliceras i doser från 0,75 mg till 1,5 mg, uppdelat i 2 doser. Receptionen övervakas av EKG. När målet uppnås - en minskning av takykardi - gå till den minsta dosen som krävs. Terapi är lång.

Kalciumantagonister

Vissa läkemedel i denna grupp kan minska myokardiocyternas kontraktilitet genom att sänka AV-nodens konduktivitet, vilket medför en minskning av puls. De valfria läkemedlen är:

Det finns tillgängligt i form av tabletter och lösningar för intravenös administrering, så att den kan användas både för långvarig behandling och förebyggande av takykardi och för att stoppa en attack av paroxysmal supraventrikulär takykardi. Den kan tillämpas i alla åldersgrupper.

Tabletter för behandling av takykardi ordineras till vuxna i en mängd som inte överstiger 120 mg. Ta tre gånger om dagen, helst med jämna mellanrum. Den maximala dosen 480 mg / dag. Injicerbar form är endast föreskriven av en läkare. Den maximala dagliga dosen är inte mer än 100 mg.

Används intravenöst för lindring av attacker av hjärttakykardi.

Läkemedel för behandling av takykardi föreskrivs endast av en läkare, baserat på fördjupad djupdiagnostik och fastställande av orsaken till patologin. Folkmekanismer är lika bra för att behandla en sjukdom, liksom läkemedel.