Huvud / Diagnostik

Behandling av stenokardi folkmetoder

Angina pectoris är en av hjärtsjukdomarna, som är särskilt krokiga, eftersom de kan orsaka utveckling av omedelbar död eller akut myokardinfarkt när som helst. Sjukdomen är den sanna följeslagaren för varje andra invånare i vårt land vid 55 års ålder. Lyckligtvis idag är "angina pectoris" väl mottaglig för korrigering med hjälp av mediciner. Dock nekar läkare inte att behandling av stenokardi i hemmet, tillsammans med traditionella metoder, möjliggör effektivt att återställa kranskärlstillförseln och förbättra myokardtrofismen.

Vad ska jag veta om angina?

Angina pectoris är en av de vanligaste formerna för hjärtsyndrom. Denna typ av smärta är paroxysmal. Under attackerna noterar patienterna uppkomsten av att trycka, brinna smärta i området bakom brystbenet, vilket ofta åtföljs av andfåddhet och rädsla för döden. Ett annat traditionellt symptom på sjukdomen är bestrålning av smärta i vänstra delarna av underkäken och nacken, vänster arm eller öron. Naturligtvis orsakar sådana patologiska manifestationer från en persons kardiovaskulära system allvarligt obehag för honom och försämrar livskvaliteten signifikant.

Traditionell medicin erbjuder ett mycket effektivt schema för lindring av smärtsyndrom med angina pectoris med droger från gruppen av nitroglycerin. Med hjälp av dessa läkemedel är det lätt att lindra en smärta attack även i hemmet eller på gatan, vilket förhindrar förekomst av terminalstater som är farliga för patientens normala livslängd.

Men med all respekt för klassisk terapeutisk praxis borde vi inte glömma äktenskapet hos våra förfäder, som framgångsrikt slogs mot angina och ansåg enkla och prisvärda folkmedicinska lösningar.

När det är lämpligt att ansöka om hjälp till folkmedicin?

Varje manifestation av angina pectoris är en indikation på kvalificerad diagnos och specialbehandling, som under inga omständigheter helt bör ersättas med folkmetoder för behandling av smärta i hjärtat. Men ibland finns det situationer när man inte kan göra det utan att använda naturrecept. Brist på tillgång till medicinsk hjälp eller mediciner från medicinskåpet är ett tillfälle att börja behandla angina med folkmedicinska lösningar.

Behandling av symtomen på "angina pectoris" med folkmekanismer indikeras hos patienter som först diagnostiserades med en attack av instabil angina utan återkommande och rytminsufficiens. Med hjälp av hemrecept kan sådana personer snabbt återställa den saknade kranskärlcirkulationen, förbättra de reologiska egenskaperna hos blod, normalisera blodtrycket och stabilisera myokardets trofism.

Dessutom hjälper folkrecept inte bara att bota manifestationer av angina pectoris utan också att utföra sin kvalitativa profylax. Naturligtvis är inte alla kända hemmetoder lika effektiva och användbara för smärtor i hjärtat av regionen som orsakats av kränkningar av tillräcklig blodfyllning av hjärtmuskeln. Även om kardiologer inte förnekar att några av dem verkligen är uppmärksamma, används de därför allmänt i klassisk terapi av patologiska tillstånd.

Läkemedel i kampen mot sjukdomen

De medicinska egenskaperna hos örter är kända för mänskligheten i tusentals år. För närvarande försummar vissa läkare inte de gamla lärorna och inkluderar i sina moderna behandlingssystem folkrecept, de komponenter som naturen själv ger oss till.

De flesta av de erkända fytopreparationerna har en mild terapeutisk effekt, orsakar inte utvecklingen av biverkningar, orsakar inte beroende och liknande.

Örter med stenokardi visar sig ofta vara ett utmärkt komplement till läkemedelsbehandlingen, vilket gör det möjligt att minska doserna av medicinerade läkemedel.

 1. Hagtorn är det bästa folkemedlet för angina pectoris. Det kan köpas i form av färdig alkoholtinktur i något apotek eller tillagas självständigt i ditt kök. Hagtorn med stenokardi används i form av te, beredd från en matsked vatten fylld med ett glas kokande vatten. Ett sådant avkok bör insisteras högst 15-20 minuter, drick sedan tills vätskan är varm tre gånger om dagen. Hagtorn hindrar inte bara uppkomst av hjärtkörtel, utan förbättrar även koronarkärlens patency, leder till normal AT, förbättrar metabolismen i hjärtmuskeln.
 1. Hundrosen med stenokardi används som ett komplement till avtagning av hagtorn. Dessa frukter bidrar till stabilisering av kärlväggen, har en antioxidant effekt och förbättrar blodets reologi.
 1. Stenokardi av ansträngning är en indikation på utnämning av en patient med en lugnande infusion från moderns örter. Behandling av angina med folkmekanismer baserat på motherwort kan minska antalet anfall, minska intensiteten och förhindra förekomsten av komplikationer. En motherwort gör ett bra jobb med takykardi och andra typer av takyarytmi. Ibland är det användbart att lägga till dessa ört några droppar av alkoholtinktur av liljan i dalen, och också att brygga en motherwort tillsammans med St John's wort, yarrow, rhizome of valerian.
 1. Du kan behandla stenokardi hemma med hjälp av torkade frukter och nötter. Vid frekventa återfall av angina bör smärta tas i lika stora proportioner torkade aprikoser, pommes frites, russin och nötter av något slag och grundligt slipa dem. Till den resulterande kompositionen måste du lägga till några skedar honung och citron, där skalen inte ska rengöras. Det rekommenderas att ta den färdiga produkten på en sked flera gånger om dagen.
 1. Mycket få människor vet, men huvudmärket angina (smärta) kan elimineras med en konventionell banan. Bananskalan innehåller en stor mängd kostfiber och kalium, snarare än frukten själv, så de rekommenderas att äta för att sänka kolesterol i blodet. Bananskalan förhindrar bildandet av aterosklerotiska plack på koronarkärlens vägg, vilket undviker inskränkning av deras lumen och utvecklingen av iskemi-ställen.
 1. Vitlök är den främsta fienden av angina pectoris. Tidigare har angina smärta avlägsnats genom att helt enkelt svalka en vitlöksklyfta. Vilka är de medicinska egenskaperna hos denna växt? Behandling av stenokardi med detta folkläkemedel är motiverad av vitlökens egenskaper för att minska blodtrycket, förhindra bildandet av blodproppar och även att kontrollera nivån av skadligt kolesterol, vilket förhindrar dess avsättning på blodkärlens väggar.

Andra hem recept

Vad ska man göra om det inte fanns några mediciner eller läkemedelsinfusioner under en angina pectorisattack? I det här fallet finns det många hem recept som kan minska smärta över båren och minska aktiviteten av faktorer i deras utveckling. Naturligtvis bör man inte missbruka dessa metoder, eftersom vissa av dem har kontraindikationer och biverkningar.

 • Vissa läkare hävdar allvarligt att angina kan behandlas med hunger. Tekniken implementeras genom att helt ge upp mat i en vecka eller införa så kallade lossningsdagar, när man bara kan äta kefir, torkade frukter och nötter.
 • Enligt vissa källor kan du lindra smärtan om du lägger ett gult kort i hjärtat och en burk på baksidan.
 • Som du vet är alkohol en god vasodilator, för att förbättra hjärtmuskulaturens funktion föredrar vissa patienter att dricka 30 ml konjak med socker.
 • En viss effekt i förhållande till angina är granolja, som måste gnidas in i hjärtat.

Behandling av angina i hemmet: hur man kör ut "angina pectoris"

Från angina pectoris eller kranskärlssjukdom har de äldre drabbats tidigare, men sjukdomen växer snabbt yngre. Även 25-åringar går till läkare för behandling. Sjukdomen hos folket kallas "bröstpadda" på grund av att man trycker på smärta i bröstbenet.

Provoke utvecklingen av angina pectoris kan röka, överdriven kärlek av alkohol, fet och salt mat, problem med kolesterol, inaktivitet, övervikt, ihållande stress. Denna sjukdom är en frekvent följeslagare av diabetes och högt blodtryck.

Hur man tar bort en attack och övervinna symtom med folkmekanismer

Attacker av hjärt-kärlsjukdomar åtföljs vanligtvis av en krossande smärta i bröstet, vilket ger till vänster axel, nackområdet och till och med käften. Det kan hända med fysisk ansträngning eller en stressig situation. Smärta stoppas med en tablett glycerin.

Men det finns icke-drogfria hemmetoder. Vanlig - svälja hel vitlöksklyfta. Om smärtan är svår, kommer det att hjälpa till att gnugga granoljan i hjärtat. Eller sätt på denna plats senapgips och på burkens baksida.

Vissa människor använder en trevligare metod för att lindra attacken: 20 gram konjak med socker. Alkohol kommer att expandera kranskärlskärl och kommer att ha en avkopplande effekt.

Vi närmar oss dessa metoder

Folkmedel som används hemma, hjälpa inte bara att avlägsna attacken, utan också att driva ut "angina pectoris" evigt. Speciellt i de tidiga stadierna av sjukdomen. Om sjukdomen har tagit en kronisk form kompletterar de traditionell medicin som doktorn föreskriver.

Men folkmekanismer måste tillämpas med sinnet. Ännu bättre - kontakta professionella. Vissa örtteer blir osäkra för överdosering. Apitherapy och honungskompositioner kan leda till allvarliga allergiska reaktioner.

En del av de medicinska växterna starkt ökar trycket. Dessa är adaptogener: aralia och ginseng, eleutherococcus och gyllene rot. Särskilt "försöker" Schisandra kinesiska. Mängden av sådana örter i samlingarna bör minskas.

Det finns ytterligare en fara: få bäras bort av folkmedicin, kasta bort konventionella mediciner och starta en sjukdom. Därför behöver vi medicinsk övervakning.

Vi byter hemköket

Det första som kan göras hemma, för att förhindra anfall och fullständig botemedel, är att byta kost. Kommer att ge upp sådana rätter:

 • rika buljonger;
 • rökt produkter;
 • stekt kött och fisk;
 • fett kött delikatesser och korv;
 • muffins och krämkakor;
 • brinnande kryddor.

Meny i behandling av angina hemma bör innehålla:

 • bönor (ärter, bönor, sojabönor);
 • fisk och skaldjur;
 • svamp;
 • vegetabilisk olja;
 • grönsaker;
 • frukt.

Av köttprodukter rekommenderad lever, bättre kalv. Det är bra att ta en hematogen med dig själv.

Denna video berättar mer om traditionell behandling och dietregler för denna sjukdom:

Det finns också hemlagad delikatess som är användbar för angina pectoris. Det är nödvändigt att krossa russin, pommes frites, torkade aprikoser, valnötter i en mixer och häll smulorna med flytande honung. I blandningen tillsätt citronskivor (en frukt per kilo).

Ring för hjälp till naturliga antioxidanter

Dessa inkluderar vitlök, citron och honung. De reducerar dåligt kolesterol, uppmuntrar immunitet och ger elasticitet mot kärlväggarna.

Recept med dessa ingredienser ganska mycket. Här är en av de populära, inte bara för hjärt-kärlsjukdom, men för andra problem med hjärt-kärlsystemet.

Det är nödvändigt: ett glas honung, två citroner, ett huvud vitlök, ett fjärdedel av ett glas aloejuice.

Hur man handlar:

 1. Extrudera juice från citroner och slipa vitlöksklyftor.
 2. Blanda med honung och aloe juice - och i kylskåp för en dag.
 3. Sedan tar vi på morgonen och på en tom mage på en tesked i en månad.
 4. Nästa månad vilar vi och fortsätter behandlingen.

Hur man behandlar hjärtat med bin

En viktig förmåga hos bietgift är antisklerotisk: det undertrycker kolesteroltillväxten. Plus, bipågift är en bra kardioton, det vill säga minskar trötthet och ökar hjärtmusklerna att komma i kontakt med. Besitter och antikoagulerande effekt - förhindrar bildandet av blodproppar.

Detta är ett enkelt förfarande, men Ska genomföras av en erfaren apitherapist. När allt kommer omkring bidrar bipåven ibland till allvarlig allergi.

Vi sorterar ut medicinalväxter

Det finns fyra grupper av växter som måste ingå i folkmekanismerna för förebyggande och behandling av angina som manifestationer av kranskärlssjukdom:

 • Minskar aktiviteten av kolesterolproduktionen. Dessa inkluderar kamille, aralia, hallon, havtorn, burdock, maskros, arnica, alder, vitlök.
 • Förhindra skadligt kolesterol från att komma in i blodet. Det är zamaniha, eleutherococcus, kräftor, plantain, kinesisk magnolia vinstock, hagtorn, ginseng, cowberry.
 • Minskar viskositeten hos blodet. Bland antikoagulantia finns den medicinska jordgubben, vild jordgubbe, hästkastanj, vitklöver, kalendula, tall, ängklöver.
 • Ökar elasticiteten i kärlväggarna och ånans ton. Detta är citronbalsam, fälthästsvans, morwort, lakrits naken, humlehoppar.

Vet du varför du behöver en hjärtfrekvensmätare till hands? Om reglerna för dess användning och val, lära av vår artikel.

Hur man korrekt använder en tonometer på din handled och väljer den, berättas i den här översynen.

Hur man väljer en tonometer för ett hem och vad är skillnaderna mellan huvudtyperna för denna enhet? Vi kommer att beskriva i följande material.

Vi använder receptfria fytosporer godkända av läkare

Än att behandla en stenokardi i husförhållanden, huruvida det är möjligt att bota det eller henne med gräset som utsträckts i nationell medicin? Populära recept och yttranden av läkare för deras räkning presenteras i tabellen.

Förvänta dig inte att ett glas av en annan magisk dryck kommer omedelbart att bli av med "bröstpadden". Människors medel Det är nödvändigt att behandlas systematiskt. Fortsätt att dricka infusioner, även om hälsotillståndet har förbättrats.

Det är viktigt att komma ihåg att en allvarlig attack kan och kan inte avlägsnas av en folkmedicin för angina pectoris: Håll alltid ett antal mediciner som ordineras för dig för hjärtat.

Hur man botar stenokardi folkmekanismer?

Angina i folket kallas "angina pectoris". Denna smutsiga sjukdom orsakas av otillräcklig blodtillförsel i ett visst område i hjärtmuskeln. Det utvecklas som en följd av förminskning eller täppning av blodkärl, vilket leder till syrebrist. Angina är ett av de viktigaste symptomen på hjärtekemi. För att förhindra sjukdomsframsteg måste du börja behandlingen i tid. Att eliminera symptom i ett tidigt skede kommer att hjälpa den traditionella medicinen, men i det akuta skedet behöver du se en kardiolog, som ska ordinera medicinering.

Angina pectoris - vad är det?

Angina pectoris är en sjukdom, vars huvudsymptom är allvarlig smärta i bröstet. Det andra, föråldrade namnet på sjukdomen - angina pectoris. Den främsta orsaken till angina pectoris är otillräcklig tillförsel av blod till hjärtat. Detta syndrom kallas koronar insufficiens.

Angina pectoris är ofta associerad med ischemisk hjärtsjukdom, ischemisk hjärtsjukdom. Det är faktiskt det viktigaste symptomet för IHD vid kronisk sjukdom. Ett symptom på akut ischemisk sjukdom är hjärtinfarkt.

Det finns flera alternativ för klassificering av angina pectoris. Detta inkluderar till exempel klassificeringen av Världshälsoorganisationen. Vanligtvis är sjukdomen uppdelad i stabil och instabil angina. Varje typ har sina egna särdrag av perkolering. här stora skillnader dessa två typer av angina pectoris:

 • Med stabil angina förekommer smärtattacker i samma fall, med samma intensitet. I ett antal situationer kan patienterna vänja sig på sjukdomen och leva ett hälsosamt och fullt liv i de tider då attacker inte stör dem. Bestäm om angina är stabil, kan endast vara med konstant övervakning av patienten. Observationen bör ligga mellan 1 och 3 månader.
 • Ostabil angina kännetecknas av en förändring i intensiteten av attacker. I de flesta fall ökar styrkan och frekvensen av anfall. Denna kategori av sjukdomen kan delas in i tre typer: den första uppkomsten av angina, den ansträngda och hotet av hjärtinfarkt. För män är denna sjukdom farligare än för kvinnor - i det starkare könet uppträder det 4-5 gånger oftare än hos kvinnor. Vanligtvis påverkar det människor över 40 år gammal.

Det finns en viss en uppsättning anledningar, på grund av vilken sjukdomen börjar utvecklas:

 1. Åldersförändringar i kroppen. Med åldern försvagas hjärtmuskeln. Detta leder till koronar insufficiens. Och koronar insufficiens leder till angina pectoris.
 2. Konstant nervös och fysisk stress. Stress, hårt fysiskt arbete, nervös utmattning - orsakar ökad stress på hjärtat. Som en följd av detta bär den ut med ökad hastighet. Hjärt sjukdomar börjar utvecklas. Och en av de vanligaste sjukdomen är angina pectoris.
 3. Överätning, kränkning av regimen och missbruk av livsmedel rik på kolesterol. Personer som är överviktiga är utsatta för hjärtsjukdomar, särskilt angina pectoris. Därför leder övermålning ofta till utvecklingen av denna sjukdom. Matavfall och produkter av dålig kvalitet är också skadliga.
 4. Dåliga vanor. Alkoholmissbruk och ständig rökning orsakar stenokardi även i början friska människor. Det rekommenderas att överge dessa beroenden för att undvika ytterligare hälsoproblem.
 5. Genetisk predisposition till sjukdom. Lutning mot angina kan vara medfödd. I det här fallet rekommenderas att familjemedicinen undersöks regelbundet. Vid de första tecknen på sjukdomen måste du börja behandlingen.

symtomatologi

Symtom på angina pectoris kan variera i intensitet och frekvens av manifestation, beroende på typ av sjukdom. Men de har alla ett antal gemensamma egenskaper. Huvudsymptomen är en smärtsam attack i bröstområdet. Smärtan känns bakom bröstbenet. Lokalisering - övre delen av bröstet, i vissa fall ger endast vänster sida. Känslor kan sträcka sig till vänster eller i båda händerna.

Den smärtsamma attacken varar från 3-4 minuter till en halvtimme. Något medel, traditionell eller traditionell medicin, rekommenderas att applicera innan smärtan börjar. Vid hot om hjärtinfarkt fortsätter anfallet annorlunda. Det tar upp till 3-4 timmar, och smärtan slutar inte. I det här fallet måste du omedelbart kontakta en läkare, men det är bättre att omedelbart ringa en ambulans. Eventuell försening kan leda till döden.

Bevisa en attack som kan ge fysisk eller psykisk stress. Det klassiska fallet är att smärta börjar manifestera sig när man går. Inledningsvis är smärtan svag, men de växer gradvis. Om du stoppar lasten kommer attacken att underlätta. Ett intressant faktum - med aktiv walking, manifesterar angina sig ofta. Men en uppmätt, lugn promenad i frisk luft är nästan oförmögen att provocera en attack.

Behandling med folkmedicin: effektiva recept

Infusion av vitlök med honung och citroner

 • Cures citroner och honung för att bota stenokardi. Dessa två komponenter har en mycket fördelaktig effekt på hjärtets tillstånd. För att förbereda produkten krävs 5 huvud vitlök, en liter honung och 8-10 citroner. Av citronerna måste du noggrant pressa saften. Stammen är inte nödvändig. Vitlökshuvud ska rengöras, mejslar krossas. En blandare eller köttkvarn är lämplig här. Honung upphettas till rumstemperatur och blandas med färskpressad citronsaft och vitlök. Blandningen infunderas i kylskåp, i en sluten ogenomskinlig behållare. Vid infusionsprocessen bör beredningen omröras periodiskt. Förvara alltid i kylskåpet, i samma kapacitet som tillagningen ägde rum. Ready to infuse ta 1,5-2 st. l. En gång om dagen, på tom mage, 15-20 minuter före frukost. Läkemedlet slugas inte av en volley, men tuggas gradvis. Den fullständiga tillträdet för en kronisk sjukdom är 1-2 månader. Kontraindikationer har nej, med undantag för individuell intolerans av komponenterna i receptet.

Honung infusion av aloe

 • Juice och blad av aloe hjälper till att behandla angina i de tidiga stadierna av sjukdomen och lindra smärtan i hjärtat. För att förbereda detta recept måste du ta 4-5 färska blad av aloe och 3-4 saftig citron. Det bör komma ihåg - för effektiv behandling av angina pectoris krävs en vuxen (inte yngre än 2-3 år), en hälsosam växt. Citroner och aloe finskivas och passeras genom köttkvarn eller blender. Från den mottagna massan genom en gasbindning pressas saft ut. Det rekommenderas inte att rengöra citroner från skalen - det innehåller ett antal användbara ämnen för det sjuka hjärtat. Den utpressade vätskan bör insisteras i kylskåpet i 3-4 dagar. För att öka effekten av receptet rekommenderas att man lägger till 300-400 gram bihonung, uppvärmd i ett vattenbad. För att bota angina med hjälp av denna folkmedicin, är det nödvändigt att ta det för 1 msk. l. i 60 minuter före frukost, dagligen. Receptionen varar tills färdig medicin är färdig. Avbrottet mellan kurser är 4-5 veckor. För att lindra smärtan och stärka hjärtat är det tillräckligt med 3-4 fulla behandlingskurser.

Hagtornste

 • Som ett förebyggande medel och i de tidiga stadierna av angina används pectora gräs baserat på hagtorn bär. Den innehåller följande komponenter: hagtorn frukter (2/1 tsk..), Rose frukt (1-2 msk..), Peppermint (1 msk..), Hjärt (1 msk..), blommor kamille (1 tsk), valerianrot (1 tsk). Ingredienserna används färska eller torkade, det rekommenderas att mala bären i en kaffekvarn eller bländare. Om så önskas är beredningen möjlig med tillsats av svart te (vid förhöjt tryck) eller grönt te (under reducerat tryck). Förberedd genom receptuppsamling hällt kokande vatten (0,5 liter vatten för 2-3 matskedar av läkemedlet) och infunderas i 20-30 minuter. Det tas i stället för vanlig te. Det rekommenderas inte att använda det längre än en månad. Avbrytningen mellan doserna är 3-4 veckor. Det rekommenderas att ta det inte bara med angina pectoris utan också med andra hjärtsjukdomar.

Juice från hagtorn bär

 • I det beskrivna receptet används färska hagtornsbär för att behandla stenokardi. Vid behov lagras de uppsamlade frukterna i frysen för att bevara deras användbara egenskaper. Råmaterial krossas med en mixer eller köttkvarn och fylls med vatten med en hastighet av 2 delar vatten för 1 del av bären. Enligt receptet upphettas blandningen till en temperatur av 30-40 grader, inte högre (i kokande vatten förlorar hagtornen dess användbara egenskaper). Därefter pressas juicen försiktigt ut ur frukten genom cheeseclothen. Den återstående fruktmassan används för att brygga örtte. Prescription juice tas vid 1 msk. l. 3 gånger om dagen i 45-60 minuter före måltid. Den fullständiga kursen för antagning är 1 månad. Denna folkmedicin används för behandling av angina pectoris, men mer på grund av dess generella förstärkningseffekt, vilket hjälper till att återställa hjärtmuskeln.

Beansjuice

 • Bönor rekommenderas inte bara för beredning av läkemedel, men också som en del av kosten för angina pectoris och andra hjärtsjukdomar. Denna benkultur är rik på näringsämnen och vitaminer, är höga i kalorier och kan sänka den totala kolesterolnivån i blodet. Av denna anledning rekommenderas det för att stärka blodkärlen och hjärtmuskeln. Bönensjuice är gjord av färskt plockade gröna pods. Det beredda råmaterialet tvättas och passeras genom en mixer eller en juicer. Enligt receptet pressas hela massan ut genom gasbindet. Den ska vara full på 1-2 st. l. tre gånger om dagen, 15-20 minuter före måltiderna. Kontraindikationer och begränsningar som detta folkläkemedel inte har, med undantag av allergi mot frukter av baljväxter, och inte dålig hjälp med konstant smärta i hjärtat. Det rekommenderas att använda det för kronisk angina och med ischemisk hjärtsjukdom (i de första stadierna av sjukdomen).

Grönsaks- och fruktjuicer med stenokardi

 • Detta recept rekommenderas för alla hjärtsjukdomar, det kan användas för förebyggande och behandling av angina pectoris, arytmi, ischemisk hjärtsjukdom. När stenokardi hjälper till att pressa ut morötter, selleri, spenat, rödbetor, pumpa, persilja, björk och äppeljuice. Men det är bara användbart en organisk produkt, utan konserveringsmedel och tillsatser. Den mest effektiva är en blandning av spenat, persilja, selleri och morötter. 200 ml morotsjuice tas med 120 ml sellerijuice, 80 ml spenatjuice och 50 ml persilja. Formeln som erhålls på recept är fylld under giftet, som vanlig juice. Det rekommenderas att dricka minst 2-3 glas om dagen för att uppnå önskad effekt. Kontraindikationer den inte har, förutom individuell intolerans av komponenterna i drycken. Beredda juice recept har en förstärkande effekt på hjärtat, hjälper till att bekämpa kronisk angina och andra liknande sjukdomar.

Tinktur för att förstärka hjärtat

 • I den beskrivna recept använder vodka, honung och örtte, som inkluderar: kronbladen av kamomill drog, stjälkar bergsbestigare fågel, krossad valerianarot och stjälkar kalebasser (uliginose). Man bör komma ihåg att när en negativ reaktion på alkohol från användningen av drogen rekommenderas att överge. Honung behöver ta en naturlig, akacia eller maj blomma sortera. Men buckwheat eller kastanj sorter av honung kommer att göra. För att förbereda receptet tas 500 gram honung, upphettas i ett vattenbad och blandas med 0,5 liter vodka eller utspädd medicinsk alkohol. Den resulterande tinkturen är igensatt i en ogenomskinlig behållare och hålls i en vecka på en mörk och sval plats. Det rekommenderas att skaka förberedelsen varje dag. När alkoholtinkturen är klar görs växtbaserade samling. Ta 1 tsk. anges i receptet av örter, hällde en liter kokande vatten och insisterar 1,5-2 timmar i en sluten behållare. De resulterande vätskorna blandas. Före användning ska drycken skakas. Ta det för 1-2 tsk. en halvtimme före måltider, morgon och kväll. Denna folkmedicin hjälper till att lugna smärta, lugna hjärtat och hjälper till att bekämpa sjukdomen i de tidiga stadierna. Behandlingsförloppet tar 1,5-2 veckor. Avbrottet mellan kurser är 10 dagar.

Fir olja vid behandling av angina pectoris

 • Behandlingen av angina pectoris kommer att hjälpa eteriska oljor av barrträd. Bota sjukdomen kan använda den eteriska oljan som erhålls från gran. Om det behövs kan denna folkmedicin ersättas med cederträ eller tallolja. Det är endast lämpligt för extern användning. Använd det ska vara ett förebyggande verktyg. Det hjälper till att lindra smärta och lugna hjärtat. Men för att stoppa den redan påbörjade attacken av granolja är inte kapabel.
  Medlet uppvärms till kroppstemperatur eller något högre (35-40 grader Celsius). Sedan gnugga den centrala eller vänstra sidan av bröstet med olja, i cirkulära rörelser. Gnugga är nödvändigt tills produkten absorberas helt. Begränsningar av verktyget har, med undantag av nålallerier.

Torkad frukt i behandling av angina pectoris

 • Det finns ett billigt och effektivt verktyg i kampen mot angina pectoris - torkade frukter. För behandling inflygnings russin, plommon, aprikoser, torkade äpplen, päron, persikor, dadlar, fikon, och så vidare. N. Den mest effektiva blandningen har plommon, russin och aprikoser. Komponenterna slipas i köttkvarn eller i en mixer och blandas med krossade valnötkärnor. Det rekommenderas också att lägga till akacia eller bovete honung.
  Ingredienserna blandas grundligt. Det rekommenderas att lagra den färdiga blandningen på en sval, torr plats. Ta det nödvändigt för en timme före måltider, tre gånger om dagen, 1 msk. l. i taget. Efter en månad att ta det är det värt att ta en paus i 2-3 veckor. Det är nödvändigt att komma ihåg - verktyget är mycket effektivt, så du behöver inte missbruka det.

Förebyggande åtgärder

Även med en genetisk predisposition till angina pectoris kan du minska risken för att utveckla sjukdomen om du närmar dig denna fråga korrekt.

 1. För det första rekommenderas att man undviker stress och stressiga situationer. De ökar belastningen på hjärtat och bär det snabbare. Vi bör inte hålla stressen - med kärlkramp måste följa strikt diet: mindre fet mat, kött - bara ljus och diet, men frukt och grönsaker står där så mycket som möjligt.
 2. Det är bättre att vägra kaffe. Det kan ersättas med pulver från cikoria, som är användbart vid sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Speciellt farligt för angina är beroende av alkohol och tobak. Att dricka och röka mycket sliter ut ett hälsosamt hjärta. Om beroende inte kan besegras oberoende, är det nödvändigt att söka medicinsk hjälp.
 3. Det rekommenderas också att leda en hälsosam livsstil, vara utomhus och inte försumma fysisk ansträngning. Men för mycket för att ladda kroppen är det inte värt det. Vandring i parken, systematisk jogging, laddning - allt detta kommer att bidra till att stärka hjärtat. Och vid anfall är det nödvändigt att bära nitroglycerin med dig - ett tillförlitligt och tidstestat botemedel som kan köpas på apoteket.
 4. Det är värt att komma ihåg att angina ofta är förknippad med andra sjukdomar. Denna lista omfattar inte bara hjärtsjukdomar. Provoke dess utveckling kan diabetes, sjukdomar i mag-tarmkanalen (appendicit, magsår), problem med lungorna (bronkit, lunginflammation) och lever. Det rekommenderas att genomgå förebyggande läkarundersökningar i tid för att lära sig om utseendet och utvecklingen av en sjukdom.
 5. Man bör komma ihåg att folkmetoder för behandling av angina pectoris är effektiva endast i de tidiga stadierna av sjukdomen. Om sjukdomen är igång, kommer de att hjälpa till att minska smärtan, men kommer inte att bota hjärtat. Här rekommenderas ett omfattande tillvägagångssätt med användning av moderna medicintekniker. Och behandlingen bör ligga under ledning av en läkare.

Behandling av angina med effektiva folkmekanismer

Behandling av stenokardi med folkmekanismer hemma är ganska realistisk. Angina pectoris, som kallas i folket av angina pectoris, uppstår mot en bakgrund av dålig blodtillförsel till myokardiet. Dess orsak är en blockering eller förträngning av blodkärlens lumen, vilket därefter leder till syreförlängning av hjärtcellerna. Den upphör att klara sin grundläggande funktion, som en följd av att hela kroppen lider.

Denna sjukdom anses vara ett symptom på ischemisk hjärtsjukdom. För att undvika ischemi är det nödvändigt att identifiera problemet med blodcirkulationen i hjärtat i tiden och börja lämplig behandling.

Sjukdomen är lättare att förebygga än att behandla - det är ett axiom. Men om hon började manifestera sig, borde den omedelbart reagera på detta genom aktiva åtgärder.

Medan allt inte har gått för långt, kommer hemhjälpmedel att hjälpa till - prisvärd, användbar och billig. Vid senare stadier av patologins utveckling behövs läkarens hjälp. I detta fall kommer läkemedelsbehandlingar att hjälpa till.

Angina har sina egna varianter, frekvensen och intensiteten av symtomen beror på dem. Den gemensamma saken som förenar dem är den smärta som en person känner i squat-området. Oftast ligger den högst upp i bröstet, i sällsynta fall - på vänster sida. Smärtan pressar och kan ge:

 • vänster hand;
 • nedre käften;
 • vänster axel;
 • båda övre extremiteterna.

Smärtan irriterar en person i flera minuter, ibland - upp till en halvtimme. Om det finns ett hot mot hjärtinfarkt, kommer smärtan att vara omöjlig, och det kan ta cirka 3 till 4 timmar. Villkoret för en person utan medicinsk hjälp kommer att försämras och kan leda till ett dödligt utfall. Därför ska i detta fall akut medicinsk hjälp kallas så snart som möjligt. Inga hemmetoder kan användas.

Provokatorer av smärta bakom brystbenet:

 • psykisk stress (stress, stress);
 • fysisk aktivitet
 • hypertoni;
 • förstorat hjärta.

Vanligtvis börjar en person att känna smärta när han går. Gradvis växer det. Om du för närvarande slappna av och ligga ner, kan smärtan försvagas. Om du går längs gatan i ett uppmätt steg, kan detta inte provocera angina pectorisattack, och mer intensiv vandring sätter en person i fara.

Hemhjälpmedel

Hur man behandlar stenokardi folkmedicin? I varje hus finns det nödvändiga produkter för att stärka hjärtkärl och normalisering av blodcirkulationen i dem. Naturliga antioxidanter kommer att ge särskilda fördelar. Dessa är ämnen som ingår i livsmedel. Deras roll:

 • förstärkning av immunitet
 • minskning av nivån av skadligt kolesterol;
 • stärka blodkärlens väggar.

Använd oftast vitlök, citron och honung för dessa ändamål. Metoden att tillverka en naturlig medicin är enkel: Ta 1 vitlök och slipa det (gnid på en fin rivare), tillsätt ett glas honung och pressad juice av 3 citroner. Denna blandning placeras i en mörk behållare och insisterade i 3 dagar. Ta varje morgon och kväll 1 tesked av botemedlet.

Bland krukväxter finns en "hemläkare" - aloe. Dess juice och löv kan lindra en person med smärta i hjärtat och i ett tidigt skede stoppa angina. För att förbereda läkemedlet krossas 3-4 löv av aloe (det är bättre att ta de nedre löv).

Blomman ska vara minst 3 år gammal. Tillsammans med citronerna i skalen (3 st), krossas de och filtreras den separerade saften. Lägg till honung och ta 1 msk. l. en timme före morgonmåltiden. Läkemedlet ska konsumeras helt, varefter de gör en paus i en månad. För att klara sjukdomen fullt ut måste du gå igenom 3-4 behandlingskurser.

Det finns ett folkläkemedel som har en botande effekt på många sjukdomar. Förbered det enkelt. Det är nog att ta en blandning av torkade frukter och slipa den på köttkvarn. För detta ändamål,

Du kan använda olika kombinationer av torkad frukt i receptet, men de tre första komponenterna har störst effekt på hjärtat. Till den hackade multivitaminblandningen lägger valnötkärnor och honung (det är bättre att ta från akacia eller bovete).

Innan mat 3 gånger om dagen, ta 1 matsked av blandningen. Behandlingen fortsätter i en månad, varefter de ordnar en paus i 2-3 veckor. Fördelarna med denna blandning är inte bara i normaliseringen av hjärtblodflödet utan även i:

 • förstärkning av immunitet
 • normalisering av mag-tarmkanalen;
 • behandling av anemi
 • kamp mot sömnlöshet
 • normalisering av tryck.

Denna komposition kan användas av alla familjemedlemmar - barn och vuxna.

Angina följer ofta med andra sjukdomar. Detta är diabetes, leversjukdomar (orsakad av frekvent medicinering), mage och duodenalsår. Därför tar patienten behandling vid flera sjukdomar och allmän förbättring av tillståndet när man tar ett sådant folkmedicin.

Behandla hjärt- och kärlsjukdomar med juice från grönsaker och frukter. De rekommenderas att dricka på:

 • angina pectoris;
 • arytmi;
 • högt blodtryck;
 • ischemisk hjärtsjukdom.

För beredning av juicer som är lämpliga:

Av fruktjuicer är det mest effektiva för hjärtat björk och äpple. Detta är en fräsch produkt, som framställs självständigt, utan användning av tillsatser.

Den dagliga dosen av en sådan härdande dryck är 2-3 glas. Denna behandlingsmetod är lämplig för alla, förutom de som har en individuell intolerans mot specifika frukter eller grönsaker.

Följande recept innehåller de eteriska oljorna av barrträd, särskilt granoljan, men tall och ceder är också lämpliga. Olja används endast externt, smörjer hjärtområdet. Det kan lugna smärtan vid sjukdomsuppkomsten. Men det kan inte ta bort attacken. Därför används det ofta för att förhindra stenokardi.

Oljan har störst effekt vid en temperatur av 40 ° C. Han gnidde in i vänster eller i mitten av bröstet i en cirkelrörelse tills den absorberades helt. Denna lösning är lämplig för alla, förutom de som har allergi mot nålar.

Det är användbart att använda citrusfrukter hos patienter med angina pectoris:

Av dessa kan du göra juice. För att minska syra tillsätts honung till saften. I citrus finns ett ämne - kumarin. Det kan tunna blodet, vilket resulterar i att blodproppar inte bildas i blodkärlen, och blodflödet är inte stört.

Fytoterapi för hjärtat

Behandling av angina med folkmekanismer innefattar användning av medicinska växter. Av dem gör de helande buljonger, användbara för hjärtats arbete. Naturmedicin för blodkärl i hjärtat är hagtorn. Om du regelbundet dricker te från denna växt kan du bli av med hjärtattacker. En liter kokande vatten tar 4 msk. l. torkade bär, bryggas och berusad flera gånger om dagen.

Tinktur av hagtorn i kombination med en tinkturvalerian som görs hemma, ger en kraftfull effekt för hjärt-kärlsystemet. 7 msk torr samling blandades och hälldes 1,5 liter kokande vatten.

Rätterna är inslagna med en handduk eller filt (du kan använda termos) och efter ett dagsfilter. Du måste dricka denna drink medan du äter.

Folkmekanismer för angina pectoris har en positiv effekt först i början av angina pectoris utveckling. Smärtan kommer att gå, men orsaken till patologin kommer inte att lösas. Med försummade former av sjukdomen kan läkemedel inte dispenseras med. I detta fall bestämmer kardiologen behandlingsschemat, inklusive i hennes och hemmedicin (som en del av en omfattande behandling).

Patienter måste komma ihåg att med stenokardi är folkmetoderna av behandling endast effektiva i början av sjukdomen. Men det är bättre att använda dem för att förhindra utvecklingen av patologier i hjärt-kärlsystemet. Läkare råder att behandla sådana sjukdomar på ett omfattande sätt och kombinera användningen av mediciner och folkmetoder.

Behandling av stenocardi folkmekanismer och metoder

Angina pectoris, eller, som det kallas i folkmedicin, "angina pectoris", kännetecknad av anfall av förträngning, tryckande smärta bakom båren. Detta är den vanligaste manifestationen av ischemisk hjärtsjukdom. Det kännetecknas av utseendet av attacker av bröstsmärta komprimerande, komprimerande natur. Dessa smärtor kallas vanligtvis angina pectoris. Orsaken till smärta är smärtan av hjärtkärlen i varierande grad.

Med angina pectoris kännetecknas utseendet av smärtsyndrom med fysisk eller känslomässig stress. I dessa fall talar de om angina pectoris. En sådan smärtsam attack inträffar, vanligtvis efter att den fysiska aktiviteten upphört (inom 2-3 minuter) eller efter att ha tagit nitroglycerin.

Med angina sänks smärta ofta till vänster axel, arm, underkäke. Ofta är en smärtsam attack åtföljd av ett hjärtslag, en ökning av blodtrycket, en känsla av ångest, svettning, hudfärg. Ibland finns det en brännande känsla bakom brystbenet, vilket är som halsbränna. I dessa fall söker patienter ofta läkarvård sent, vilket kan leda till hjärtinfarkt. Mycket sällan smärta kan ges till höger om kroppen. Smärtor är möjliga att pressa och komprimera, pricka och klippa. De uppstår plötsligt, ibland i viloläge (på natten i en dröm och i allmänhet i ljugande ställning). Mer om symptomen, se här.

För varje patient är arten av attacken, lokalisering och smittspridning konstant. Därför bör en person som lider av angina pectoris veta att förändring av arten av en smärtangrepp indikerar en förvärring av processen.

Angina pectoris är en annan form av sjukdomen. Övergången av angina pectoris till en instabil form (vilande stenokardi) manifesteras av ökningen och intensifieringen av smärta, men viktigast av allt - deras utseende i vila och på natten. I det här fallet behöver du genast se en läkare.

I en speciell form tilldelas variant angina. Dess funktion är att den smärtsamma attacken inte är relaterad till belastningen, men. inträffar på samma tid på dagen, vanligtvis tidigt på morgonen, och kännetecknas av en skarp spasma av den stora hjärt-artären. Att ta nitroglycerin lindrar smärta. Denna variant av angina följer ofta hjärtrytmstörningar.

Vad händer? Angina uppstår mot bakgrund av fysisk aktivitet (jogging, rask promenad, gå i trappor, lyfta och bära tunga föremål), ofta - när plötsliga förändringar i temperatur (ut ur huset till gatan i kylan på vintern). Det kan vara en attack av angina pectoris och under påverkan av stress, några starka känslor och nervös spänning. Overeating är en av provokatörer av angina attack.

Bröstkorget ingår i begreppet kranskärlssjukdom tillsammans med hjärtinfarkt och kardioskleros.

Sjukdomen utvecklas när hjärtmuskeln inte får tillräckligt med blod, näringsämnen och upplever syrehushållning. Det finns en skarp smärta i bröstet ("ett svältande myokardiums skrik"), som varar flera minuter. Smärtan manifesteras av attacker, ger ofta i vänster arm, vänster axel, under axelbladet. Speciellt typiskt för angina är utseendet av smärta efter att patienten lämnar det varma rummet i kylan. Ibland börjar angina angina på natten (vilthängen). Dessa attacker anses vara farligare, eftersom de indikerar att sjukdomen har gått långt och det är nödvändigt att vidta brådskande åtgärder.

Anfall av angina pectoris kan vara sällsynt (1-2 gånger i veckan) eller ofta (många gånger om dagen). Vanligtvis slutar en av de allvarliga attackerna med utseendet av en foci av nekros i hjärtmuskeln (myokardinfarkt) följt av bildandet av ärrvävnad på denna sida.

På grund av sklerotisk inskränkning av koronar lumen finns det inte tillräckligt med blodtillförsel till hjärtmuskeln, vilket orsakar svår pressande smärta. Det finns plötsliga attacker av retrosternal smärta (angina pectoris), som varar 5-10 minuter, och vart och ett av attackerna kan orsaka hjärtmuskeldöd (hjärtinfarkt). Detta tillstånd stoppas oftast av intag av nitroglycerin under tungan.

Med en periodisk känsla av oegentligheter i hjärtat, cardioneuros, används en tinktur av hagtornsfrukt. I burken sätta 7 matskedar med toppen av hagtornsbären (hela eller hackad) och 7 koppar kokande vatten. Banken är insvept, läggs på en varm plats, insisterar 20-24 timmar. Tappa medicinen efter att ha insisterat. Förvaras i kylskåp. Applicera 1 glas 3 gånger om dagen med måltider.

De främsta orsakerna till angina är arteriell hypertension och ateroskleros hos hjärtkärlen.

Provande faktorer kan kallas överhettning eller hypotermi, fysisk stress, stress och intensiv spänning, alkohol eller tung mat.

Angina pectoris klassificeras enligt följande:

• Angina of rest and exertional angina.

• Stabil och instabil angina.

Angina manifesteras enligt följande. Plötsligt finns det en smärtsam attack och smärtan är exakt paroxysmal klar karaktär, det vill säga en person kan noggrant ange tidpunkten för smärta och tiden för dess försvinnande. Som regel uppstår smärta under vissa förhållanden - fysisk aktivitet, uppförsbacke, stark spänning, etc., försvinner efter en kort vila, lugnande eller tar nitroglycerin under tungan.

Tack vare denna studie är det möjligt att identifiera områden av syrehushåll, d.v.s. myokardiell ischemi. Ett stresstest utförs, vilket visar blodflödet i hjärtkärlen i vila och vid träningstillfället. Dessutom ordinerar läkare ett angiogram, koronar angiografi för att studera de förändringar som har inträffat med hjärtkärlen.

Behandlingen är uppdelad i omedelbar avsikt att avlägsna attacken, och länge, som har till syfte att minska frekvensen av dessa attacker.

För att bekämpa smärta är det nödvändigt att ta en beredning av nitratserien, det vill säga nitroglycerin eller corinfar. Under interictalperioden föreskrivs långverkande nitrater, betablockerare och antagonister av kalciumkanaler.

behandling

Att hantera hjärtinfarkt och lindra smärta hjälper nitroglycerin, liksom vasodilatatorer.

Traditionell medicin med angina pectoris rekommenderar ätgryngröt, honung med mjölk, citronskal och vitlök (en tom majsskiva med svartbröd och salt), aprikoser och torkade aprikoser.

Medicinska åtgärder för angina börjar med att arrestera en attack.

1. För att eliminera den faktor som orsakade attacken ges patienterna fullständig fysisk och psykisk vila.

2. Patienten sitter i ett bekvämt läge med benen sänkta.

3. Under tungan ge nitroglycerin - tabletter eller aerosol - 3 gånger om 3 minuter, nitrosorbid.

4. I milda stroke eller dålig tolerans för nitroglycerin tablett Validol den ersätts (för att hålla munnen tills resorptionen) eller valokordin (Corvalolum) - 10-15 droppar inuti mottagning.

5. Efter att ha arresterat en smärtsam attack, behöver patienten en sängstöd.

Drogterapi utförs under en strikt övervakning av en kardiolog eller terapeut.

I svåra fall tillgripa kirurgisk behandling som syftar till att återställa patenen i hjärtatartärerna, vilket leder till att blodtillförseln förbättras.

Med angina pectoris i folkpraxis används följande verktyg:

Före behandling av angina pectoris rekommenderas att 3 kurser fastas i 7 dagar (följt av en 7-dagars återhämtning). Om fullständig svält är omöjlig, kan du hålla en partiell svält - under kursen för att bara äta nötter, honung, frukter, rötter och grönsaker.

Blanda i lika delar Adonis gräs och klockens gräs är trebladiga. 100 gram blandning häll 1 liter vodka och insistera på en mörk plats i 21 dagar. Stam. Drick 20 droppar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Blanda i lika delar rosiner, torkade aprikoser, pommes frites och valnötkärnor. För 1 kg av blandningen tillsätt en skiva av en citron med huden, men utan frön. Tillsätt 300 g flytande honung till blandningen. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen på en tom mage för någon hjärtsjukdom. Medicinen stärker hjärtmuskeln, hjälper till att återställa normal hjärtrytm.

Trollkarlar rekommenderar alltid hjärtpatienter att dricka te från blommorna i en violett tricolor. Sådant te ska druckas hela tiden, månad efter månad, under lång tid.

Blanda i lika stora mängder vitlökspot och honung. Insistera i en tätt sluten behållare på ett mörkt, kallt ställe i 7 dagar, omrör innehållet dagligen. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen för ischemisk hjärtsjukdom, utplånande endarterit, åderbråck och ateroskleros.

Plocka upp blommorna i dalens lilja och fyll den med socker. Under en anginainfarkt, placera en ärta under tungan och suga.

Gör ett avkok av hagtornblommor: 2 msk. skedar av torkade blommor på ett glas vatten. Koka i 5-7 minuter. Stam. Ta 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen.

Tinktur: 10 g. Torkt hagtornblommor per 100 ml vodka. Insistera 14 dagar på en mörk plats, dränera. Drick 25-30 droppar 3 gånger om dagen.

Infusion av Johannesört: 2 msk. Skedar av torra örter häll ett glas kokande vatten och lämna i 1 timme. Stam. Drick 50 ml 2-3 gånger om dagen.

Användbart te från hagtorns frukter: 1 msk. sked frukt på ett glas vatten. Koka 10 minuter, tillsätt 2 timmar, dränera. Drick 1 glas 3 gånger om dagen som te.

Infusion av Leonurus: 2 tsk örter häll 500 ml kokt vatten och insistera 8 timmar på en varm plats. Ta 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Spirituell tinktur av moderbror blandad med alkoholtinktur av lilja i dalen (apotek) och ta 30 droppar 2-3 gånger om dagen med stenokardi.

Tinktur vyshnichnika illaluktande (kemistläkemedel). Ta 25 droppar 3 gånger om dagen med stenokardi, hypertoni och cirkulationsstörningar.

Arnica berg (blommor) - 2 msk. skedar, senapsfröpulver - 1h. sked. Arnica och senapsblommor häll 1 kopp kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter. Insistera på 45 minuter, anstränga och vrida ut. Infusion ta 1 msk. sked utspätt i mjölk 3 gånger om dagen efter måltiden.

Vasilistnik (gräs) - 2 msk. skedar, senapsfröpulver - 1h. sked.

1 msk. en sked av en blandning av gräs av basilikan och senap, häll 1 kopp kokande vatten, insistera 2 timmar och påfrestning. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen.

Grubstone fält (löv) - 2 msk. skedar, senapsfröpulver - 1h. sked.

Skölj blandningen med 2 koppar vatten, koka i 30 minuter, kyla och påfrestning. Ta 1 msk. sked 6 gånger om dagen.

Förbered samlingen: yarrow - 1 del, valerian (root) - 1 del, St John's wort - 1 del. 1 msk. Sked kollektionen med ett glas kallt vatten. Insistera 4 timmar. Koka i 5 minuter. Insistera vid rumstemperatur i 2 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3 gånger om dagen;

Ta 1 kg honung, squeeze eller rulla genom köttkvarn 10 citron medelstor med zest, polska 10 huvud vitlök (huvuden, inte lobules!). Blanda ihop och lämna i en sluten behållare i en vecka. Drick 1 tesked 4 gånger om dagen, men tråden går inte omedelbart, men långsamt, njuter, skyndar inte. Drick regelbundet tills läkemedlet löper ut - inom 2 månader.

Ett av de bästa gamla recepten för stenokardi och kardioskleros: 10 msk. skedar av hagtorn, 5 msk. skedar av rosen höfter (ta frukt, förkrossad) sätt i en kastrull. Skedar är överlagda på toppen. Häll 2 liter kokande vatten. Pannan är varmt omslagen och placerad i 24 timmar på en varm plats. Filtrera därefter infusionen genom cheeseclothen och fortsätt till behandling. Ta 200 ml 3 gånger dagligen före måltid. Läkemedlet är användbart för behandling av alla hjärtproblem. Det är särskilt bra efter hjärtinfarkt.

50 g. Friska rötter lyubistok koka 10 minuter i 1 liter vatten. Insistera 2 timmar, stam. Ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Varje dag, gör en ny avkok.

200 gram skorpa av ashberry grind och koka på låg värme i 30 minuter i 500 ml vatten. Insistera 2 timmar, stam. Ta 1 msk. sked i en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.

När kardioskleros och angina, liksom sjukdomar i kärlen, är det lämpligt buljong blommor solros: ett glas marginella blommor solros pour 1 liter vatten, kokades under 5 minuter, för en timme, filter. Drick 150-200 ml 3 gånger om dagen.

30 g. Torr krossad rot av elecampan hög för 500 ml vodka. Infusera i 14 dagar. Ta 30-40 droppar 3 gånger om dagen med kardioskleros och angina.

Blanda saften av 2 citroner med saften av 3 blad av medelstora aloe. Tillsätt 500 gram honung till blandningen och insistera i tätt slutna diskar i kylskåpet i 7 dagar, omblandning ibland. Ta med angina pectoris men 1 msk. sked 3 gånger om dagen på tom mage (en timme före en måltid). Utför 3-4 behandlingskurser med en paus på 1 månad.

När hjärtklappning och smärtor i hjärtat följande sammansättning användes: valerianarot suit -2, -2 Stilla ört delar, rölleka - en del frukt anis - en del. 1 msk. Sked blandningen häll 300 ml kokande vatten och lämna i 1 timme. Ta 0,5 glas 3-4 gånger om dagen.

I vissa gamla medicinska institutioner rekommenderar författarna starkt att de dricker "bönor" med utspädd sockerbetor (1: 3).

Om du är orolig för smärta i hjärtat, droppa 30-40 droppar valerisk tinktur i glaset och håll 1-2 minuter i munnen. Ännu bättre är blandningen av tinkturer av rot av valerian och hagtorn.

Daglig tuggning av färsk citronskal förbättrar hjärtmuskulaturens funktion.

Den berömda läkaren Ludmila Kim råder i angina pectoralis angrepp i hjärtat (under nippeln) granolja. Firolja bör gnidas in i hjärtat 3-4 gånger om dagen. För en gnidning är 5-6 droppar granolja tillräckliga.

1 msk. sked melissa häll 300 ml kokande vatten, insistera 30 minuter och drick 3 gånger om dagen för 0,5 kopp med takykardi och hjärneuros, som ofta åtföljer angina.

Innan behandling av angina eller andra hjärtsjukdomar (om du är över 50 år), var noga med att utföra en behandlingsmetod enligt den tibetanska reningsmetoden med vitlök och alkohol.

Många ryska och utländska författare tror att orsaken till hjärtsjukdomar är fel diet. Enligt N. Walker är "stärkelsemolekylen olöslig i vatten, i alkohol eller i eter". Genom att äta livsmedel som innehåller stärkelse, det finns en blockering av blod molekyler av stärkelse, och hjärtat är mycket lättare att rengöra blodet att pumpa, så det förbrukar överskottsenergi snabbt blir trött och i förtid frigör sina resurser.

Hagtorn (blommor). Buljong. 2 matskedar torkade blommor på ett glas vatten. Koka 10 minuter, när det kyler ner - dränera. Ta 1 matsked 3-4 gånger om dagen.

Tinktur: 10 g torkade blommor per 100 gram vodka. Insistera 21 dagar på en mörk plats. Stamma, pressa, ta upp till 20-25 droppar 3 gånger om dagen. Det är ännu bättre att ta 7 droppar varmt vatten. Ta det så att allt kommer att lösas upp i munnen.

Det är användbart att dricka te från hagtorns frukter: 1 matsked frukt på ett glas vatten. Koka 10-15 minuter, insistera, inslagna, 2 timmar. Ta ett glas 3 gånger om dagen som te. Vissa använder framgångsrikt sylt från hagtornsfrukt. Samla den mogna frukten, slip eller pund med socker i ett förhållande av 1: 1. Njut av denna sylt hela vintern.

Anfall sker inte.

Valerian (root). 10 g torr rot per 1 kopp kokande vatten. Insisterar, insvept, 1 timme, stam. Ta 1 matsked 4-5 gånger om dagen.

Tinktur: Ta 20-30 droppar 3 gånger om dagen.

St John's wort - 1 del, yarrow - 1 del, valerian (root) - 1 del.

En matsked av samling för ett glas kallt vatten. Insistera 3 timmar. Släck sedan, låt koka, koka i 5 minuter. När det svalnar, töm det. Ta ett glas under dagen i 3 delade doser.

Stinkaren är illaluktande. Tinktur. Apotekspreparat. Ta 15-20 droppar 3 gånger om dagen. Det används för stenokardi, cirkulationsstörningar, med högt blodtryck.

Walker anser att det mest rationella sättet att behandla hjärtsjukdomar är en vegetarisk kost och konsumtion av råa grönsaksjuicer. Det är önskvärt att utesluta från kost av socker, mejeriprodukter och stärkelse.

Olga Morozova med stenokardi rekommenderar följande: Så snart en attack börjar, lägg ett gult kort i hjärtat och på baksidan.

Personer som lider av angina pectoris borde hela tiden ta B-vitamin och äta så mycket som möjligt av oxlever. Bovint blod är också användbart för dem.

Alla "kärnor" rekommenderas att sluta röka, eftersom nikotin smalnar blodkärlen i hjärtat.

Receptet på folkhälsaren P. V. Karasev: Haka 50-70 g dioecious nässla och sätt den resulterande massan i en liten emaljporslin. Tillsätt 500 ml vatten och släck efter 30 minuter. Koka 1 ominute (med locket öppet), spänna, kyla och förvara i kylskåpet i högst 2 dagar. Ta 2 msk. skedar av buljong 3 gånger om dagen i 15 dagar. Var 5: e dag, ta en paus i behandlingen i 2-3 dagar.

För att uppnå den bästa effekten innan "nässla behandling" bör ägna behandling dekokt av rötterna av mulberry (mulberry): 200 g av färska rötter att krossa, tvätta väl och häll i en emalj skål kallt vatten under en timme. Koka sedan i 15 minuter över låg värme, kyla och påfrestning. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden. Buljong att ta kurser i 3 dagar (5 kurser).

Med angina angrepp (om det inte finns nitroglycerin) kan du tugga och svälja en liten bit vitlök. Smärtan avlägsnas efter 20-30 minuter.

V. Tischenko rekommenderar patienter med "bröstpadda" följande recept: 5 msk. Delar av finhackad tall eller grannålar blandade med 3 msk. skedar av krossad dogrose och 2 msk. skedar av lökskal. Häll en blandning av 700 ml vatten, koka och simma i 10 minuter. Att insistera på natten, varsamt inslagna. Stam och dryck i stället för vatten för 1,5-2 liter per dag. Behandla i 4 månader. Om njurarna inte stör, kan lökskallarna inte läggas till.

Metoden för behandling rekommenderad av Tishchenko används i folkmedicin också för rening av blodkärl.

angina profylax består i behandling av sjukdomar mot vilka den utvecklar kramper, särskilt ateroskleros och reumatism, samt kolit, kolecystit och magsår och duodenalsår. En viktig roll spelas av avlägsnandet av neuropsykiatriska och allergiska processer, vilket orsakar kramp i kransartärerna och därmed leder till angina attacker. Sport och härdning, normal näring utan övermålning, en lugn miljö, som utesluter irritation, är bakgrunden där det bara finns ingen plats för utveckling av angina pectoris.

Prognosen för angina är inte särskilt fördelaktig. Om den underliggande sjukdomen är ateroskleros kan den leda till hjärtinfarkt och jämn död.

Men med korrekt behandling, vidhäftning med kost och kost kan prognosen förbättras avsevärt.