Huvud / Emboli

Behandling av angina i hemmet: hur man kör ut "angina pectoris"

Från angina pectoris eller kranskärlssjukdom har de äldre drabbats tidigare, men sjukdomen växer snabbt yngre. Även 25-åringar går till läkare för behandling. Sjukdomen hos folket kallas "bröstpadda" på grund av att man trycker på smärta i bröstbenet.

Provoke utvecklingen av angina pectoris kan röka, överdriven kärlek av alkohol, fet och salt mat, problem med kolesterol, inaktivitet, övervikt, ihållande stress. Denna sjukdom är en frekvent följeslagare av diabetes och högt blodtryck.

Hur man tar bort en attack och övervinna symtom med folkmekanismer

Attacker av hjärt-kärlsjukdomar åtföljs vanligtvis av en krossande smärta i bröstet, vilket ger till vänster axel, nackområdet och till och med käften. Det kan hända med fysisk ansträngning eller en stressig situation. Smärta stoppas med en tablett glycerin.

Men det finns icke-drogfria hemmetoder. Vanlig - svälja hel vitlöksklyfta. Om smärtan är svår, kommer det att hjälpa till att gnugga granoljan i hjärtat. Eller sätt på denna plats senapgips och på burkens baksida.

Vissa människor använder en trevligare metod för att lindra attacken: 20 gram konjak med socker. Alkohol kommer att expandera kranskärlskärl och kommer att ha en avkopplande effekt.

Vi närmar oss dessa metoder

Folkmedel som används hemma, hjälpa inte bara att avlägsna attacken, utan också att driva ut "angina pectoris" evigt. Speciellt i de tidiga stadierna av sjukdomen. Om sjukdomen har tagit en kronisk form kompletterar de traditionell medicin som doktorn föreskriver.

Men folkmekanismer måste tillämpas med sinnet. Ännu bättre - kontakta professionella. Vissa örtteer blir osäkra för överdosering. Apitherapy och honungskompositioner kan leda till allvarliga allergiska reaktioner.

En del av de medicinska växterna starkt ökar trycket. Dessa är adaptogener: aralia och ginseng, eleutherococcus och gyllene rot. Särskilt "försöker" Schisandra kinesiska. Mängden av sådana örter i samlingarna bör minskas.

Det finns ytterligare en fara: få bäras bort av folkmedicin, kasta bort konventionella mediciner och starta en sjukdom. Därför behöver vi medicinsk övervakning.

Vi byter hemköket

Det första som kan göras hemma, för att förhindra anfall och fullständig botemedel, är att byta kost. Kommer att ge upp sådana rätter:

 • rika buljonger;
 • rökt produkter;
 • stekt kött och fisk;
 • fett kött delikatesser och korv;
 • muffins och krämkakor;
 • brinnande kryddor.

Meny i behandling av angina hemma bör innehålla:

 • bönor (ärter, bönor, sojabönor);
 • fisk och skaldjur;
 • svamp;
 • vegetabilisk olja;
 • grönsaker;
 • frukt.

Av köttprodukter rekommenderad lever, bättre kalv. Det är bra att ta en hematogen med dig själv.

Denna video berättar mer om traditionell behandling och dietregler för denna sjukdom:

Det finns också hemlagad delikatess som är användbar för angina pectoris. Det är nödvändigt att krossa russin, pommes frites, torkade aprikoser, valnötter i en mixer och häll smulorna med flytande honung. I blandningen tillsätt citronskivor (en frukt per kilo).

Ring för hjälp till naturliga antioxidanter

Dessa inkluderar vitlök, citron och honung. De reducerar dåligt kolesterol, uppmuntrar immunitet och ger elasticitet mot kärlväggarna.

Recept med dessa ingredienser ganska mycket. Här är en av de populära, inte bara för hjärt-kärlsjukdom, men för andra problem med hjärt-kärlsystemet.

Det är nödvändigt: ett glas honung, två citroner, ett huvud vitlök, ett fjärdedel av ett glas aloejuice.

Hur man handlar:

 1. Extrudera juice från citroner och slipa vitlöksklyftor.
 2. Blanda med honung och aloe juice - och i kylskåp för en dag.
 3. Sedan tar vi på morgonen och på en tom mage på en tesked i en månad.
 4. Nästa månad vilar vi och fortsätter behandlingen.

Hur man behandlar hjärtat med bin

En viktig förmåga hos bietgift är antisklerotisk: det undertrycker kolesteroltillväxten. Plus, bipågift är en bra kardioton, det vill säga minskar trötthet och ökar hjärtmusklerna att komma i kontakt med. Besitter och antikoagulerande effekt - förhindrar bildandet av blodproppar.

Detta är ett enkelt förfarande, men Ska genomföras av en erfaren apitherapist. När allt kommer omkring bidrar bipåven ibland till allvarlig allergi.

Vi sorterar ut medicinalväxter

Det finns fyra grupper av växter som måste ingå i folkmekanismerna för förebyggande och behandling av angina som manifestationer av kranskärlssjukdom:

 • Minskar aktiviteten av kolesterolproduktionen. Dessa inkluderar kamille, aralia, hallon, havtorn, burdock, maskros, arnica, alder, vitlök.
 • Förhindra skadligt kolesterol från att komma in i blodet. Det är zamaniha, eleutherococcus, kräftor, plantain, kinesisk magnolia vinstock, hagtorn, ginseng, cowberry.
 • Minskar viskositeten hos blodet. Bland antikoagulantia finns den medicinska jordgubben, vild jordgubbe, hästkastanj, vitklöver, kalendula, tall, ängklöver.
 • Ökar elasticiteten i kärlväggarna och ånans ton. Detta är citronbalsam, fälthästsvans, morwort, lakrits naken, humlehoppar.

Vet du varför du behöver en hjärtfrekvensmätare till hands? Om reglerna för dess användning och val, lära av vår artikel.

Hur man korrekt använder en tonometer på din handled och väljer den, berättas i den här översynen.

Hur man väljer en tonometer för ett hem och vad är skillnaderna mellan huvudtyperna för denna enhet? Vi kommer att beskriva i följande material.

Vi använder receptfria fytosporer godkända av läkare

Än att behandla en stenokardi i husförhållanden, huruvida det är möjligt att bota det eller henne med gräset som utsträckts i nationell medicin? Populära recept och yttranden av läkare för deras räkning presenteras i tabellen.

Förvänta dig inte att ett glas av en annan magisk dryck kommer omedelbart att bli av med "bröstpadden". Människors medel Det är nödvändigt att behandlas systematiskt. Fortsätt att dricka infusioner, även om hälsotillståndet har förbättrats.

Det är viktigt att komma ihåg att en allvarlig attack kan och kan inte avlägsnas av en folkmedicin för angina pectoris: Håll alltid ett antal mediciner som ordineras för dig för hjärtat.

Behandling av stenocardi folkmekanismer och metoder

Angina pectoris, eller, som det kallas i folkmedicin, "angina pectoris", kännetecknad av anfall av förträngning, tryckande smärta bakom båren. Detta är den vanligaste manifestationen av ischemisk hjärtsjukdom. Det kännetecknas av utseendet av attacker av bröstsmärta komprimerande, komprimerande natur. Dessa smärtor kallas vanligtvis angina pectoris. Orsaken till smärta är smärtan av hjärtkärlen i varierande grad.

Med angina pectoris kännetecknas utseendet av smärtsyndrom med fysisk eller känslomässig stress. I dessa fall talar de om angina pectoris. En sådan smärtsam attack inträffar, vanligtvis efter att den fysiska aktiviteten upphört (inom 2-3 minuter) eller efter att ha tagit nitroglycerin.

Med angina sänks smärta ofta till vänster axel, arm, underkäke. Ofta är en smärtsam attack åtföljd av ett hjärtslag, en ökning av blodtrycket, en känsla av ångest, svettning, hudfärg. Ibland finns det en brännande känsla bakom brystbenet, vilket är som halsbränna. I dessa fall söker patienter ofta läkarvård sent, vilket kan leda till hjärtinfarkt. Mycket sällan smärta kan ges till höger om kroppen. Smärtor är möjliga att pressa och komprimera, pricka och klippa. De uppstår plötsligt, ibland i viloläge (på natten i en dröm och i allmänhet i ljugande ställning). Mer om symptomen, se här.

För varje patient är arten av attacken, lokalisering och smittspridning konstant. Därför bör en person som lider av angina pectoris veta att förändring av arten av en smärtangrepp indikerar en förvärring av processen.

Angina pectoris är en annan form av sjukdomen. Övergången av angina pectoris till en instabil form (vilande stenokardi) manifesteras av ökningen och intensifieringen av smärta, men viktigast av allt - deras utseende i vila och på natten. I det här fallet behöver du genast se en läkare.

I en speciell form tilldelas variant angina. Dess funktion är att den smärtsamma attacken inte är relaterad till belastningen, men. inträffar på samma tid på dagen, vanligtvis tidigt på morgonen, och kännetecknas av en skarp spasma av den stora hjärt-artären. Att ta nitroglycerin lindrar smärta. Denna variant av angina följer ofta hjärtrytmstörningar.

Vad händer? Angina uppstår mot bakgrund av fysisk aktivitet (jogging, rask promenad, gå i trappor, lyfta och bära tunga föremål), ofta - när plötsliga förändringar i temperatur (ut ur huset till gatan i kylan på vintern). Det kan vara en attack av angina pectoris och under påverkan av stress, några starka känslor och nervös spänning. Overeating är en av provokatörer av angina attack.

Bröstkorget ingår i begreppet kranskärlssjukdom tillsammans med hjärtinfarkt och kardioskleros.

Sjukdomen utvecklas när hjärtmuskeln inte får tillräckligt med blod, näringsämnen och upplever syrehushållning. Det finns en skarp smärta i bröstet ("ett svältande myokardiums skrik"), som varar flera minuter. Smärtan manifesteras av attacker, ger ofta i vänster arm, vänster axel, under axelbladet. Speciellt typiskt för angina är utseendet av smärta efter att patienten lämnar det varma rummet i kylan. Ibland börjar angina angina på natten (vilthängen). Dessa attacker anses vara farligare, eftersom de indikerar att sjukdomen har gått långt och det är nödvändigt att vidta brådskande åtgärder.

Anfall av angina pectoris kan vara sällsynt (1-2 gånger i veckan) eller ofta (många gånger om dagen). Vanligtvis slutar en av de allvarliga attackerna med utseendet av en foci av nekros i hjärtmuskeln (myokardinfarkt) följt av bildandet av ärrvävnad på denna sida.

På grund av sklerotisk inskränkning av koronar lumen finns det inte tillräckligt med blodtillförsel till hjärtmuskeln, vilket orsakar svår pressande smärta. Det finns plötsliga attacker av retrosternal smärta (angina pectoris), som varar 5-10 minuter, och vart och ett av attackerna kan orsaka hjärtmuskeldöd (hjärtinfarkt). Detta tillstånd stoppas oftast av intag av nitroglycerin under tungan.

Med en periodisk känsla av oegentligheter i hjärtat, cardioneuros, används en tinktur av hagtornsfrukt. I burken sätta 7 matskedar med toppen av hagtornsbären (hela eller hackad) och 7 koppar kokande vatten. Banken är insvept, läggs på en varm plats, insisterar 20-24 timmar. Tappa medicinen efter att ha insisterat. Förvaras i kylskåp. Applicera 1 glas 3 gånger om dagen med måltider.

De främsta orsakerna till angina är arteriell hypertension och ateroskleros hos hjärtkärlen.

Provande faktorer kan kallas överhettning eller hypotermi, fysisk stress, stress och intensiv spänning, alkohol eller tung mat.

Angina pectoris klassificeras enligt följande:

• Angina of rest and exertional angina.

• Stabil och instabil angina.

Angina manifesteras enligt följande. Plötsligt finns det en smärtsam attack och smärtan är exakt paroxysmal klar karaktär, det vill säga en person kan noggrant ange tidpunkten för smärta och tiden för dess försvinnande. Som regel uppstår smärta under vissa förhållanden - fysisk aktivitet, uppförsbacke, stark spänning, etc., försvinner efter en kort vila, lugnande eller tar nitroglycerin under tungan.

Tack vare denna studie är det möjligt att identifiera områden av syrehushåll, d.v.s. myokardiell ischemi. Ett stresstest utförs, vilket visar blodflödet i hjärtkärlen i vila och vid träningstillfället. Dessutom ordinerar läkare ett angiogram, koronar angiografi för att studera de förändringar som har inträffat med hjärtkärlen.

Behandlingen är uppdelad i omedelbar avsikt att avlägsna attacken, och länge, som har till syfte att minska frekvensen av dessa attacker.

För att bekämpa smärta är det nödvändigt att ta en beredning av nitratserien, det vill säga nitroglycerin eller corinfar. Under interictalperioden föreskrivs långverkande nitrater, betablockerare och antagonister av kalciumkanaler.

behandling

Att hantera hjärtinfarkt och lindra smärta hjälper nitroglycerin, liksom vasodilatatorer.

Traditionell medicin med angina pectoris rekommenderar ätgryngröt, honung med mjölk, citronskal och vitlök (en tom majsskiva med svartbröd och salt), aprikoser och torkade aprikoser.

Medicinska åtgärder för angina börjar med att arrestera en attack.

1. För att eliminera den faktor som orsakade attacken ges patienterna fullständig fysisk och psykisk vila.

2. Patienten sitter i ett bekvämt läge med benen sänkta.

3. Under tungan ge nitroglycerin - tabletter eller aerosol - 3 gånger om 3 minuter, nitrosorbid.

4. I milda stroke eller dålig tolerans för nitroglycerin tablett Validol den ersätts (för att hålla munnen tills resorptionen) eller valokordin (Corvalolum) - 10-15 droppar inuti mottagning.

5. Efter att ha arresterat en smärtsam attack, behöver patienten en sängstöd.

Drogterapi utförs under en strikt övervakning av en kardiolog eller terapeut.

I svåra fall tillgripa kirurgisk behandling som syftar till att återställa patenen i hjärtatartärerna, vilket leder till att blodtillförseln förbättras.

Med angina pectoris i folkpraxis används följande verktyg:

Före behandling av angina pectoris rekommenderas att 3 kurser fastas i 7 dagar (följt av en 7-dagars återhämtning). Om fullständig svält är omöjlig, kan du hålla en partiell svält - under kursen för att bara äta nötter, honung, frukter, rötter och grönsaker.

Blanda i lika delar Adonis gräs och klockens gräs är trebladiga. 100 gram blandning häll 1 liter vodka och insistera på en mörk plats i 21 dagar. Stam. Drick 20 droppar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Blanda i lika delar rosiner, torkade aprikoser, pommes frites och valnötkärnor. För 1 kg av blandningen tillsätt en skiva av en citron med huden, men utan frön. Tillsätt 300 g flytande honung till blandningen. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen på en tom mage för någon hjärtsjukdom. Medicinen stärker hjärtmuskeln, hjälper till att återställa normal hjärtrytm.

Trollkarlar rekommenderar alltid hjärtpatienter att dricka te från blommorna i en violett tricolor. Sådant te ska druckas hela tiden, månad efter månad, under lång tid.

Blanda i lika stora mängder vitlökspot och honung. Insistera i en tätt sluten behållare på ett mörkt, kallt ställe i 7 dagar, omrör innehållet dagligen. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen för ischemisk hjärtsjukdom, utplånande endarterit, åderbråck och ateroskleros.

Plocka upp blommorna i dalens lilja och fyll den med socker. Under en anginainfarkt, placera en ärta under tungan och suga.

Gör ett avkok av hagtornblommor: 2 msk. skedar av torkade blommor på ett glas vatten. Koka i 5-7 minuter. Stam. Ta 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen.

Tinktur: 10 g. Torkt hagtornblommor per 100 ml vodka. Insistera 14 dagar på en mörk plats, dränera. Drick 25-30 droppar 3 gånger om dagen.

Infusion av Johannesört: 2 msk. Skedar av torra örter häll ett glas kokande vatten och lämna i 1 timme. Stam. Drick 50 ml 2-3 gånger om dagen.

Användbart te från hagtorns frukter: 1 msk. sked frukt på ett glas vatten. Koka 10 minuter, tillsätt 2 timmar, dränera. Drick 1 glas 3 gånger om dagen som te.

Infusion av Leonurus: 2 tsk örter häll 500 ml kokt vatten och insistera 8 timmar på en varm plats. Ta 1/4 kopp 3-4 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Spirituell tinktur av moderbror blandad med alkoholtinktur av lilja i dalen (apotek) och ta 30 droppar 2-3 gånger om dagen med stenokardi.

Tinktur vyshnichnika illaluktande (kemistläkemedel). Ta 25 droppar 3 gånger om dagen med stenokardi, hypertoni och cirkulationsstörningar.

Arnica berg (blommor) - 2 msk. skedar, senapsfröpulver - 1h. sked. Arnica och senapsblommor häll 1 kopp kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter. Insistera på 45 minuter, anstränga och vrida ut. Infusion ta 1 msk. sked utspätt i mjölk 3 gånger om dagen efter måltiden.

Vasilistnik (gräs) - 2 msk. skedar, senapsfröpulver - 1h. sked.

1 msk. en sked av en blandning av gräs av basilikan och senap, häll 1 kopp kokande vatten, insistera 2 timmar och påfrestning. Ta 1 msk. sked 3 gånger om dagen.

Grubstone fält (löv) - 2 msk. skedar, senapsfröpulver - 1h. sked.

Skölj blandningen med 2 koppar vatten, koka i 30 minuter, kyla och påfrestning. Ta 1 msk. sked 6 gånger om dagen.

Förbered samlingen: yarrow - 1 del, valerian (root) - 1 del, St John's wort - 1 del. 1 msk. Sked kollektionen med ett glas kallt vatten. Insistera 4 timmar. Koka i 5 minuter. Insistera vid rumstemperatur i 2 timmar, stam. Drick 1/3 kopp 3 gånger om dagen;

Ta 1 kg honung, squeeze eller rulla genom köttkvarn 10 citron medelstor med zest, polska 10 huvud vitlök (huvuden, inte lobules!). Blanda ihop och lämna i en sluten behållare i en vecka. Drick 1 tesked 4 gånger om dagen, men tråden går inte omedelbart, men långsamt, njuter, skyndar inte. Drick regelbundet tills läkemedlet löper ut - inom 2 månader.

Ett av de bästa gamla recepten för stenokardi och kardioskleros: 10 msk. skedar av hagtorn, 5 msk. skedar av rosen höfter (ta frukt, förkrossad) sätt i en kastrull. Skedar är överlagda på toppen. Häll 2 liter kokande vatten. Pannan är varmt omslagen och placerad i 24 timmar på en varm plats. Filtrera därefter infusionen genom cheeseclothen och fortsätt till behandling. Ta 200 ml 3 gånger dagligen före måltid. Läkemedlet är användbart för behandling av alla hjärtproblem. Det är särskilt bra efter hjärtinfarkt.

50 g. Friska rötter lyubistok koka 10 minuter i 1 liter vatten. Insistera 2 timmar, stam. Ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen. Varje dag, gör en ny avkok.

200 gram skorpa av ashberry grind och koka på låg värme i 30 minuter i 500 ml vatten. Insistera 2 timmar, stam. Ta 1 msk. sked i en halvtimme före måltiden 3 gånger om dagen.

När kardioskleros och angina, liksom sjukdomar i kärlen, är det lämpligt buljong blommor solros: ett glas marginella blommor solros pour 1 liter vatten, kokades under 5 minuter, för en timme, filter. Drick 150-200 ml 3 gånger om dagen.

30 g. Torr krossad rot av elecampan hög för 500 ml vodka. Infusera i 14 dagar. Ta 30-40 droppar 3 gånger om dagen med kardioskleros och angina.

Blanda saften av 2 citroner med saften av 3 blad av medelstora aloe. Tillsätt 500 gram honung till blandningen och insistera i tätt slutna diskar i kylskåpet i 7 dagar, omblandning ibland. Ta med angina pectoris men 1 msk. sked 3 gånger om dagen på tom mage (en timme före en måltid). Utför 3-4 behandlingskurser med en paus på 1 månad.

När hjärtklappning och smärtor i hjärtat följande sammansättning användes: valerianarot suit -2, -2 Stilla ört delar, rölleka - en del frukt anis - en del. 1 msk. Sked blandningen häll 300 ml kokande vatten och lämna i 1 timme. Ta 0,5 glas 3-4 gånger om dagen.

I vissa gamla medicinska institutioner rekommenderar författarna starkt att de dricker "bönor" med utspädd sockerbetor (1: 3).

Om du är orolig för smärta i hjärtat, droppa 30-40 droppar valerisk tinktur i glaset och håll 1-2 minuter i munnen. Ännu bättre är blandningen av tinkturer av rot av valerian och hagtorn.

Daglig tuggning av färsk citronskal förbättrar hjärtmuskulaturens funktion.

Den berömda läkaren Ludmila Kim råder i angina pectoralis angrepp i hjärtat (under nippeln) granolja. Firolja bör gnidas in i hjärtat 3-4 gånger om dagen. För en gnidning är 5-6 droppar granolja tillräckliga.

1 msk. sked melissa häll 300 ml kokande vatten, insistera 30 minuter och drick 3 gånger om dagen för 0,5 kopp med takykardi och hjärneuros, som ofta åtföljer angina.

Innan behandling av angina eller andra hjärtsjukdomar (om du är över 50 år), var noga med att utföra en behandlingsmetod enligt den tibetanska reningsmetoden med vitlök och alkohol.

Många ryska och utländska författare tror att orsaken till hjärtsjukdomar är fel diet. Enligt N. Walker är "stärkelsemolekylen olöslig i vatten, i alkohol eller i eter". Genom att äta livsmedel som innehåller stärkelse, det finns en blockering av blod molekyler av stärkelse, och hjärtat är mycket lättare att rengöra blodet att pumpa, så det förbrukar överskottsenergi snabbt blir trött och i förtid frigör sina resurser.

Hagtorn (blommor). Buljong. 2 matskedar torkade blommor på ett glas vatten. Koka 10 minuter, när det kyler ner - dränera. Ta 1 matsked 3-4 gånger om dagen.

Tinktur: 10 g torkade blommor per 100 gram vodka. Insistera 21 dagar på en mörk plats. Stamma, pressa, ta upp till 20-25 droppar 3 gånger om dagen. Det är ännu bättre att ta 7 droppar varmt vatten. Ta det så att allt kommer att lösas upp i munnen.

Det är användbart att dricka te från hagtorns frukter: 1 matsked frukt på ett glas vatten. Koka 10-15 minuter, insistera, inslagna, 2 timmar. Ta ett glas 3 gånger om dagen som te. Vissa använder framgångsrikt sylt från hagtornsfrukt. Samla den mogna frukten, slip eller pund med socker i ett förhållande av 1: 1. Njut av denna sylt hela vintern.

Anfall sker inte.

Valerian (root). 10 g torr rot per 1 kopp kokande vatten. Insisterar, insvept, 1 timme, stam. Ta 1 matsked 4-5 gånger om dagen.

Tinktur: Ta 20-30 droppar 3 gånger om dagen.

St John's wort - 1 del, yarrow - 1 del, valerian (root) - 1 del.

En matsked av samling för ett glas kallt vatten. Insistera 3 timmar. Släck sedan, låt koka, koka i 5 minuter. När det svalnar, töm det. Ta ett glas under dagen i 3 delade doser.

Stinkaren är illaluktande. Tinktur. Apotekspreparat. Ta 15-20 droppar 3 gånger om dagen. Det används för stenokardi, cirkulationsstörningar, med högt blodtryck.

Walker anser att det mest rationella sättet att behandla hjärtsjukdomar är en vegetarisk kost och konsumtion av råa grönsaksjuicer. Det är önskvärt att utesluta från kost av socker, mejeriprodukter och stärkelse.

Olga Morozova med stenokardi rekommenderar följande: Så snart en attack börjar, lägg ett gult kort i hjärtat och på baksidan.

Personer som lider av angina pectoris borde hela tiden ta B-vitamin och äta så mycket som möjligt av oxlever. Bovint blod är också användbart för dem.

Alla "kärnor" rekommenderas att sluta röka, eftersom nikotin smalnar blodkärlen i hjärtat.

Receptet på folkhälsaren P. V. Karasev: Haka 50-70 g dioecious nässla och sätt den resulterande massan i en liten emaljporslin. Tillsätt 500 ml vatten och släck efter 30 minuter. Koka 1 ominute (med locket öppet), spänna, kyla och förvara i kylskåpet i högst 2 dagar. Ta 2 msk. skedar av buljong 3 gånger om dagen i 15 dagar. Var 5: e dag, ta en paus i behandlingen i 2-3 dagar.

För att uppnå den bästa effekten innan "nässla behandling" bör ägna behandling dekokt av rötterna av mulberry (mulberry): 200 g av färska rötter att krossa, tvätta väl och häll i en emalj skål kallt vatten under en timme. Koka sedan i 15 minuter över låg värme, kyla och påfrestning. Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiden. Buljong att ta kurser i 3 dagar (5 kurser).

Med angina angrepp (om det inte finns nitroglycerin) kan du tugga och svälja en liten bit vitlök. Smärtan avlägsnas efter 20-30 minuter.

V. Tischenko rekommenderar patienter med "bröstpadda" följande recept: 5 msk. Delar av finhackad tall eller grannålar blandade med 3 msk. skedar av krossad dogrose och 2 msk. skedar av lökskal. Häll en blandning av 700 ml vatten, koka och simma i 10 minuter. Att insistera på natten, varsamt inslagna. Stam och dryck i stället för vatten för 1,5-2 liter per dag. Behandla i 4 månader. Om njurarna inte stör, kan lökskallarna inte läggas till.

Metoden för behandling rekommenderad av Tishchenko används i folkmedicin också för rening av blodkärl.

angina profylax består i behandling av sjukdomar mot vilka den utvecklar kramper, särskilt ateroskleros och reumatism, samt kolit, kolecystit och magsår och duodenalsår. En viktig roll spelas av avlägsnandet av neuropsykiatriska och allergiska processer, vilket orsakar kramp i kransartärerna och därmed leder till angina attacker. Sport och härdning, normal näring utan övermålning, en lugn miljö, som utesluter irritation, är bakgrunden där det bara finns ingen plats för utveckling av angina pectoris.

Prognosen för angina är inte särskilt fördelaktig. Om den underliggande sjukdomen är ateroskleros kan den leda till hjärtinfarkt och jämn död.

Men med korrekt behandling, vidhäftning med kost och kost kan prognosen förbättras avsevärt.

Folkmetoderna för behandling av angina pectoris

Den vanligaste manifestationen av ischemisk hjärtsjukdom är angina. I det vanliga folket - "angina pectoris." I detta syndrom noteras sternala smärtor och klämmer karaktären som uppstår på grund av att blodkärlen i hjärtat minskas.

För närvarande används behandling av angina i stor utsträckning av folkmetoder, den mest effektiva. Sådan terapi ger sina positiva resultat.

Orsaker till sjukdomen

De främsta orsakerna till utvecklingen av angina pectoris är:

 • minskning av blodkärlen, följaktligen minskar blodcirkulationen av vissa delar av myokardiet - detta kallas ischemi;
 • ökad hjärtstorlek
 • hypertensiv sjukdom;
 • depression och stress
 • avbrott i myokardiumets innervation
 • ökad fysisk aktivitet.

Fördjupande faktorer i utvecklingen av patologi är:

 • riskgrupp - patienter äldre än 55 år. Saken är att blodcirkulationen av vissa delar av hjärtat förvärras med åldern.
 • Den provokerande faktorn är att röka;
 • diet, som innehåller en stor mängd feta livsmedel;
 • alkoholhaltiga drycker;
 • stress och överarbete.

symtomatologi

Beroende på sjukdomsformen utmärks följande kliniska bild:

 • patienten noterar akut smärta i bröstbenet, vilket ger till vänster hälften;
 • karaktär är mer dumt, patienten markerar en känsla av depression;
 • Om attacken inte stannar, utvecklas smärtan till en brinnande, som ger in i arm och axel på vänster sida, i sällsynta fall nacke och underkäke;
 • medföljande kliniska manifestationer är ökat blodtryck, andfåddhet, svettning, pulsavbrott;
 • yrsel uppstår, illamående och kräkningar uppstår
 • utveckling av panik tillstånd.

Om du har annan typ av smärta, måste du snabbt gå till en medicinsk anläggning för att få kvalificerad hjälp.

Första hjälpen med folkliga behandlingsmetoder

Patienten bör konsultera en icke-traditionell medicin om ambulansen behöver vänta för länge. Nu används populära metoder för behandling som effektivt hjälper till att hantera angrepp av en stenokardi. När en attack inträffar, bör flera enkla regler följas:

 • Det är nödvändigt att övervaka ditt fysiska tillstånd
 • var lugn, uteslut fysisk aktivitet
 • patienten är i sittande läge, benen sänks
 • Istället för mediciner rekommenderar experter att äta en vit vitlöksklyfta, svälja den helt utan att tugga;
 • För att lindra smärtsyndromet är det nödvändigt att sätta ett gult kort i bröstområdet. Denna metod bidrar till att öka blodflödet till det drabbade organet, vilket eliminerar ischemi. Och som följd: patientens smärta kommer att gå i nedgång;
 • Patienten behöver gnugga granolja i bröstområdet. För att göra detta måste du droppa på handen ca 15 droppar olja, gnugga långsamt medurs. Denna metod bidrar till att minska smärta. Samtidigt kan du ta 6 droppar olja, en tesked socker;
 • Sängstöd är obligatorisk.

Att behandla stenokardi kostar folkmedicin endast i ett komplex med läkemedel. Och även regelbundet samråd med en läkare, behandling på ett vanligt sätt. Behandling med folkmedicin kan ses som effektivt förebyggande.

Okonventionell medicin innebär en lång behandlingstid. Eventuella behandlingar bör ske efter alla läkares rekommendationer.

Folkbehandling

Innan man tar till alternativ medicin rekommenderas patienten att torka fast. Det är inte en grundläggande behandling, men den föregår den.

Fastande är följande: 7 dagar svävar patienten och vilar i en vecka. Denna procedur upprepas tre gånger. Men före det är det nödvändigt att studera det välkända arbetet med specialister hur man behandlar angina i hemmet.

Naturligtvis kan inte varje patient drabbas av en fullständig svält före behandlingen. Därför rekommenderas att ta del av partiell begränsning av mat: patienten tar i mat olika frukter, grönsaker, nötter under denna kurs.

Folkmekanismer passar inte alltid på alla som är sjuka. Det är nödvändigt att prova olika behandlingsmetoder och notera resultaten i en speciell anteckningsbok.

Kroppen måste ta emot dagliga fibrer, vilket också bidrar till rening av blodkärl. Det är nödvändigt att berika kroppen med lecitin, för detta kan du äta två matskedar gräddfil eller 20 gram smör om dagen.

Inte alla läkare rekommenderar att man utför en oberoende undersökning vid behandling av angina genom folkmetoder, varav mest effektiva är dieter.

diet

Under behandlingen måste patienten hålla sig till en speciell diet. Det är nödvändigt att helt avlägsna diabetets olönsamma produkter, vilket förvärrar det övergripande tillståndet hos det mänskliga kärlsystemet. Uteslut från kosten helt:

 • margarin;
 • för att minska konsumtionen av kycklingägg till 3 delar på 7 dagar. Det är lämpligt att endast använda proteiner i mat;
 • var noga med att minska antalet söta matar: kakor, bakverk, mjölprodukter.

Under behandlingen bör kosten innehålla produkter som hjälper till att upprätthålla hjärtmuskeln. Dessa är produkter som innehåller en stor mängd kalium och magnesium i deras sammansättning. Sådana produkter innefattar:

 • torkade frukter;
 • äpplen;
 • persikor;
 • aprikoser;
 • färska gröna
 • berika kosten bakad i uniformen av potatis och pumpa.

Läkande egenskaper hos potatis

I behandlingen rekommenderas lokala potatis. Denna produkt är berikad i kalium. Och det här ämnet kan stärka hjärtsmuskeln. Det finns flera effektiva recept.

Bakade potatis i en skal. Förutom bakade potatisar, rekommenderas att använda sin buljong, som kan lagas hemma. Potatisbuljong, beredas från rengöring, hjälper till att fylla patientens nivå av kalium och magnesium, och hjälper också till att rengöra kärlen.

För att förbereda buljongen bör du rengöra flera medelstora potatisar. Skölj dem ordentligt, fyll i kapaciteten på 0,5 liter vatten. Sätt på en långsam eld, vänta tills det kokar.

Koka i ca 25 minuter efter kokning. Efter tillagning måste det filtreras. Men använd buljongen varm i en halvtimme innan du äter. Behandlingen måste vara klar inom två veckor.

I potatisrengöring finns ett stort antal vitaminer och mineraler, så förutom att buljongen ska beredas potatisoppa. För beredning är det nödvändigt att ta:

 • kilo potatis;
 • 3-4 morötter av medelstorlek;
 • hälften av lökens huvud
 • en massa persilja (nödvändigtvis tillsammans med rotjor);
 • rekommendera att lägga till selleri rötter
 • koka i en timme i tre liter vatten.

Patienten ska dricka medicinsk buljong självständigt eller tillsammans med de kokta grönsakerna.

vitlök

Det är inte en hemlighet för någon som vitlök är effektiv. Vitlök hjälper:

 • att sänka högt tryck;
 • att justera fartygets arbete
 • minskar antalet kolesterolplakor i blodet.

Det finns flera populära folkmetoder som du kan förbereda dig själv.

Koka kycklingbuljong, det ska vara tjockt. För att göra detta, lägg till 12 stora vitlöksklyftor till två glas vatten. Buljong kokas i 15 minuter. Sedan tillsätt persilja, 5 minuter före kokningens slut.

Buljong filtreras, persilja och vitlök markeras med en mixer, hälls sedan tillbaka i den kokta buljongen. Ta det nödvändigt för 75 milliliter i en halvtimme före måltiderna.

Två mellanhuvuden av vitlök måste slipas i en puré, blandad med samma mängd honung. Insistera på en vecka. Ta sedan en behandlingskurs i minst 2-3 månader, ta en matsked dagligen i en halvtimme före måltiderna.

juice terapi

En betydande fördel för kroppen är användningen av färskpressad juice. Förbereda saften är hemma, använd endast färska produkter. För detta är det inte nödvändigt att blanda grönsaker med varandra, det är tillräckligt att dricka cirka 0,5 liter juice per dag:

 • äppelcider;
 • morot;
 • från persimmon;
 • från selleri;
 • sap av motherwort. Saken är att motherwort hjälper till att lindra stress, sänker blodtrycket och ökar hjärtfrekvensen. Ca 35 droppar juice bör spädas i 2 matskedar vatten.

Dessutom är det värt att blanda grönsaker och frukter. Denna metod att ta drycker hjälper till att berika kroppen med alla mineraler.

Medicinska frukter och örter

De vanligaste medicinska växterna som hjälper till att stoppa anfall är: antiinflammatoriska läkemedel och antihypoxiska medel.

 • roten av aura av myran;
 • läkemedelsklöver;
 • ängklöver och andra.
 • vit björk;
 • blå cyanos;
 • häststångsfält;
 • citronbalsam och andra.

En stark effekt är förknippad med behandlingen med medicinska örter och växter, som inkluderar 10 eller fler arter.

Patienten bör konsultera en specialist som hjälper till att välja rätt behandling baserat på kroppens individuella egenskaper.

Phytomedication har funnit bred tillämpning inom folkhanteringsmetoder. Effektiva metoder för att bekämpa angina:

 • för framställning av en dryckesblandning måste hagtorn bär och höfter i ett förhållande av 2 till 1. Brygden är nödvändigt en stor termos, låt stå 24 timmar. Ta ett glas 3 gånger om dagen;
 • blandad rotvalerian, löv av johannesört och yarrow i lika stora proportioner. Vatten tas från beräkningen: 20 ml per matsked av en blandning av örter. Häll kyla och insistera i ca 3-4 timmar. Koka sedan i ca 15 minuter, igen är åtgärden 1,5-2 timmar. Ta ett avkok av dagen för 75 milliliter.

Andra metoder för att bekämpa angina pectoris

När en lätt attack inträffar ska 20-30 gram alkohol tas och cognac med socker rekommenderas också. Denna dryck hjälper till att expandera kärlen och tar bort attacken.

Denna kalvlever ska vara närvarande i patientens dagliga meny.

Kombinerade medel

Experter rekommenderar att man kombinerar olika buljonger och honung. För att göra detta, blanda 0,5 liter honung, med samma mängd vodka, värma upp på spisen. Ta till ett tillstånd av homogen massa. Låt sedan blandningen svalna.

koka, varefter vatten (liter rent vatten), blanda pulverblandningen: valeriana rot, Susica kärr, kamomill och Leonurus. Låt det brygga i ungefär en timme, blanda sedan infusionen med den redan beredda blandningen av alkohol och honung.

Insistera om en vecka på en sval plats. Den första veckan att använda två gånger om dagen för en tesked. Den efterföljande kursen ökar med en matsked. Behandlingsförloppet måste vara långt: mer än ett år. Bryt sedan omkring 10 dagar.

Välj icke-traditionella medel bör baseras på kroppens personliga egenskaper. Om patienten är utsatt för allergiska reaktioner, bör behandling av angina med folkmetoder, även den mest effektiva, vara under överinseende av en specialist.

Cure stenocardia bara folkrättsmedel är omöjligt. Behandling av stenokardi i hemmet bör ske endast på råd av en läkare.

Folk recept för kämpar angina

Vad är angina och hur man behandlar det med folkmekanismer? Denna sjukdom är den första etappen av ischemisk sjukdom, där det finns en försämring av blodcirkulationen i koronarkärlen. I de flesta fall sker detta mot bakgrund av ateroskleros hos hjärtatärer.

Orsaker till angina pectoris

I ett första skede av utveckling av koronarinsufficiens visas stenokardi ganska sällan, provocerad av allvarliga fysiska aktiviteter eller påfrestningar. Men över tid börjar frekvensen av anfall växa mot bakgrund av en ökning av deras varaktighet. När sjukdomen blir allvarlig, uppträder smärtan, även i viloläge.

Risken för sjukdomen ligger i det faktum att den kan provocera utvecklingen av hjärtinfarkt. Därför är det inte omöjligt att ignorera hans symtom.

Innan du börjar behandla angina med de mest effektiva folkmetoderna måste du förstå mekanismerna för utvecklingen av sjukdomen. Denna patologi kan manifesteras av två orsaker:

 • oföränderlig, som inte kan elimineras;
 • som kan elimineras, undviker utvecklingen av sjukdomen.

Utbytbara faktorer är:

 1. Ålder. Om det tidigare ansågs att personer i åldern 50-60 är utsatta för denna sjukdom, upptäcks idag patologin hos personer som inte fyllt 40 år. När det finns konstanta stressiga situationer och nervös spänning, kan ischemi och efterföljande hjärtmuskulär infarkt utvecklas hos 20-åriga människor.
 2. Ärftlig. Om nära anhöriga på patienten var sjuk med denna sjukdom, är det troligt att det utvecklas i honom. Angina pectoris uppträder ofta på grund av kroniska sjukdomar som har överförts - det här är hjärtfel, hjärtklappning, hjärtinfarkt.

Variable orsaker till sjukdomen är som följer:

 1. Brist på normal motoraktivitet. På grund av många test lyckades forskarna fastställa att ju mer träning myokardiet tolererar desto mindre är utvecklingen av denna sjukdom.
 2. Felaktig näring, nämligen konsumtionen av rökt, saltat, stekt, liksom annan tung mat, förvärrar inte bara funktionaliteten hos kardiovaskulära och matsmältningssystem men påverkar också hela organismernas arbete som helhet.
 3. Missbruk av alkohol och rökning. Om du har hjärtproblem måste du ge upp dessa dåliga vanor.
 4. Fetma. Med en liten mängd övervikt att justera det kommer det att hjälpa en balanserad kost och motion. Om patientens vikt är signifikant högre än normen, bör komplexa terapeutiska metoder användas för att förhindra angina pectoris.
 5. Hypertension. Utvecklingen av sjukdomen har en väldigt negativ effekt på fartygstillståndet. Profylax av sjukdomen innebär en balanserad diet, ökad fysisk aktivitet, vägran att röka och alkohol. Allt detta åtföljs av lämplig medicinering.
 6. Stress. Forskare tror att de lyckligaste, mest optimistiska personerna är minst troliga att utveckla angina pectoris. I riskgruppen är personer med deprimerad karaktärsagentur och upplever allvarliga känslomässiga chocker och nervspänningar.
 7. Kroniska sjukdomar. Vissa sjukdomar kan påverka hjärt-kärlsystemet negativt. Utvecklingen av angina pectoris kan uppstå på grund av diabetes mellitus.

För att förebygga sjukdom är det mycket viktigt att leda en hälsosam HLS. Det handlar om måttlig fysisk ansträngning, kost, sömn och avslag på dåliga vanor.

Symptom på sjukdomen och faktorer som orsakar smärta

Angina manifesteras av obekväma känslor och smärtor i bröstet. Oftast har smärtan en kontraherande eller pressande karaktär. De är lokaliserade inuti bröstet och kan ge i nacken, vänstra sidan av underkäken eller i armen. Det finns plötsligt smärtsamma förnimmelser, i varaktighet från några minuter till en timme. Detta kan åtföljas av utseendet på en sjukt kall svettas panna.

Sjukdoms manifestationen är oftast på grund av stress eller fysisk stress. De viktigaste faktorerna som orsakar smärta är:

 • fysisk belastning (löpande eller brisk vandring, lyftvikter, klättra trappor, etc.);
 • påkänning;
 • hypotermi;
 • högt blodtryck;
 • overeating.

Oftast uppstår smärta inom 3-5 minuter om en person är i vila. Snabbt att stoppa smärtsyndromet tillåter "Nitroglycerin".

Applicering av honung i angina pectoris

Om du är intresserad av att behandla stenokardi hemma, bör du vara uppmärksam på recepten baserat på honung. Detta ämne är en viktig källa till mikroelement, som har en positiv effekt på hjärtmuskulaturens funktion. Denna produkt bidrar till förbättring av blodkronans blodkälla, och vitamin C i dess komposition är ansvarig för kärlens elasticitet. En av huvudkomponenterna av honung är kalium, vilket normaliserar hjärtfrekvensen.

På grundval av honung bereds ett antal läkemedel för behandling av sjukdomar i detta organ. En av de mest kända är "Todikamp", som innehåller honungspreparat och valnötter.

Det vanligaste receptet för behandling av sjukdomen med honung innebär följande åtgärder:

 1. Genom en köttkvarn malsas 1 kg citroner utan att avskilja skalen.
 2. Renade 10 huvuden av medelstor vitlök, de måste tunnas ut.
 3. Lägg till ett kilo honung till blandningen.
 4. Kompositionen blandas väl och skickas till en mörk plats i en vecka.

Ta medicinen med tesked, 4 gånger om dagen. Innan du sväljer, bör blandningen hållas i några minuter i munnen. För att bli behandlad följer detta två månader.

Om det inte finns någon allvarlig smärta i angina pectoris, är ett läkemedel baserat på honung med strimlad pepparrot ett bra sätt att bekämpa sjukdomen. Med dess sammansättning ett stort antal eteriska oljor och glykosider bidrar den senare till att förbättra blodcirkulationen, utvidgar blodkärlen och sänker blodtrycket. Förberedelsemetoden är som följer:

 1. Vi gnuggar pepparrot på en fin rivare.
 2. En del av växten måste ha 4 delar honung.
 3. Produkten kräver ingen infusion och kan användas omedelbart efter beredningen. Inträde utförs två gånger om dagen på en tesked i fyra veckor.

Varje hjärtpatologi kan härdas med hjälp av honung, citron och torkad frukt. Med långvarig inträde normaliseras hjärtritmen och trycket, och immuniteten förbättras. Förbereda ett läkemedel hemma är väldigt enkelt:

 1. Vi mala i en blandare russin, pommes frites, torkade aprikoser och valnötter (200 g vardera).
 2. Tillsätt till den resulterande massan av 200 ml honung.
 3. Mala den genomsnittliga citronen tillsammans med zest, efter att ha tagit bort benen. Du kan också pressa citronsaft i en blandning av torkad frukt och honung. Mottagning utförs före måltiden tre gånger om dagen på matsked.

Inte mindre effektivt är kombinationen av honung med aloe. Denna växt fungerar som en naturlig biostimulator, som effektivt kan eliminera ischemi i hjärtvävnader, vilket bidrar till en ökning av kärlens elasticitet. Blandningen framställes enligt följande:

 1. Fem löv klipps från växten. Det är nödvändigt att välja stora nedre bladen av blomman, som är mer än tre år gammal.
 2. Bladen avskalas, varefter saften pressas ut genom gasbindningen.
 3. Till den erhållna saften är det nödvändigt att tillsätta 500 g honung och 2 krossad citron.
 4. Produkten måste skickas till kylskåpet i tre timmar. Ta tre gånger om dagen i en timme före måltiden på en matsked. Mottagning utförs en månad, då är det också en paus med användningen av ett annat folkmedicin. Behandlingsförloppet är ett år.

Växtberedningar

En kompetent kombination av medicinska örter kan bota nästan alla sjukdomar. Herbal preparat används också vid behandling av stenokardi folkmedicin. Följande folkmetoder har hög effektivitet vid behandling av sjukdom:

 1. Blommor tri-färgade violetter bryggs i proportionen: en tesked för 250 g vatten. Denna lösning kan användas för att förvärra sjukdomen.
 2. Solrosdekok. Väl torkade blommor används för produkten. Ett glas kronblad hälls med en liter vatten, då bör de kokas i fem minuter. Därefter infiltreras buljongen i en timme, filtreras och används tre gånger om dagen för en halv kopp.
 3. Buljong från blomställning av hagtorn. Lägg 2 matskedar blommor i en behållare och häll ett glas vatten. Koka därefter i 7 minuter, filtrera och använd tre gånger om dagen för 50 ml.
 4. En dogrosbaserad lösning. Ta 10 matskedar av hagtorn och 5 matskedar hundrosa. Bären blandas och krossas. Denna blandning hälls 2 liter kokande vatten. Sedan förpackas behållaren och infunderas i 24 timmar på en varm plats, sedan filtreras. Drick infusion av 200 ml tre gånger om dagen före måltiden. Denna lösning kan användas i kampen mot alla hjärtsjukdomar.
 5. Ett botemedel mot mästaren och senap. Häll i en behållare en tesked senapspulver och två matskedar av brytaren. Rör väl och häll ett glas kokande vatten. Därefter infiltreras läkemedlet i två timmar och filtreras. Du borde äta på en matsked tre gånger om dagen.
 6. Gräshoppa och senap. Blanda 2 matskedar av en jelberry med senapsfröpulver (1 tesked). Fyll blandningen med två glas vatten, koka sedan i 30 minuter och filtrera omedelbart. En matsked buljong bör tas 6 gånger om dagen.
 7. Infusion av Johannesört. På ett glas kokande vatten ta två matskedar av torra råvaror och insistera en timme. Filtrera och ta en kvart kopp tre gånger om dagen.
 8. Infusion av motherwort. Två teskedar torkade örter hälls med 0,5 liter kokande vatten, då måste du skicka produkten till en mörk plats i 8 timmar. Ta fyra gånger om dagen för 50 ml.
 9. Infusion av hagtorn. Sju matskedar torra örter har 7 glas varmt vatten. Tara inslagna och placerad för en dag på en varm plats. Därefter filtreras infusionen och tas på ett glas tre gånger om dagen. Infusion behåller sina positiva egenskaper vid förvaring på en sval och mörk plats.

tinkturer

Behandling av stenokardi med folkmekanismer kan inte utan användning av alla typer av tinkturer. En obligatorisk del av sådana produkter är vodka eller alkohol. Samverkan med medicinska örter, måttliga doser av alkohol bidrar till expansion och förstärkning av blodkärl, avlägsnande av spasmer och återställning av korrekt blodtillförsel till myokardiet. De mest populära bland folket är följande recept:

 1. Spirituell tinktur av Adonis stammar. Blanda 50 g torkad adonis med samma antal blad av den trebladiga klockan. Blandningen fylls med en liter vodka, varefter den bör insisteras i tre veckor. Efter filtrering är en enstaka dos av intaget 25 droppar, utspätt i 50 ml vatten.
 2. Tinktur av hagtorn. 10 g torkade bär hälles i 100 ml vodka. Läkemedlet är infunderat i 14 dagar på en mörk plats. Efter perkolering tas tinkturen på samma sätt som i ovanstående recept.
 3. Tinktur baserad på roten av elecampan. 30 g torrt råmaterial hälls med 0,5 liter vodka och infunderas i två veckor. Produkten filtreras och är fullständigt klar för användning. Den genomsnittliga intagsdosen är 40 droppar tre gånger om dagen.

Kombinerade nationella recept

Effektiv behandling av stenokardi i hemmet innebär användning av medel som kombinerar ovan beskrivna metoder för förberedelse. De mest populära bland dem är:

 1. 500 g honung hälls i 0,5 liter vodka och upphettas på plattan tills en homogen massa erhålls. Blandningen kyles därefter. Parallellt måste man koka en liter vatten, varefter det hälls en blandning av örter spore, valerian rot, marsh svin, kamomill och motherwort (varje ört ska tas på en matsked). För att insistera exakt en timme, efter det, blandar blandningen som tidigare framställts i infusionen och blandar. Det sista betyder att du måste stå en vecka på en mörk plats. Mottagning sker på en matsked två gånger om dagen.
 2. Kram saften från vitlökshuvudet (stor), lägg till ett glas cahors och en halv tesked salt. Mottagning sker på en matsked på natten. Behandlingsförloppet är en månad. Under året bör två behandlingskurer för hjärtinfarkt i hemmet göras.

Den höga effektiviteten hos folkmetoder vid behandling av hjärtsjukdomar har upprepats visat sig i praktiken. Detta framgår av många positiva recensioner om behandling av angina med folkmedicin. Men det bästa resultatet ges om användningen av infusioner, tinkturer och växtbaserade läkemedel kombinerar intag av tabletter som föreskrivs av en specialist.

Innan du behandlar hjärtkardocardi med folkmedicin, behöver du ha en noggrant diagnostiserad diagnos. Därför bör man inte självmedicinera - i händelse av oegentligheter i hjärtans arbete är det nödvändigt att konsultera en specialist som ska utföra diagnosen och bestämma vidare behandling. Endast på detta sätt kan vi äntligen bli av med sjukdomen.