Huvud / Angina pectoris

Behandling av takykardi med droger: antiarytmisk, lugnande och andra

Från den här artikeln hittar du ut: vilka läkemedel för takykardi, med vilken princip de agerar, vilka tabletter behandlas för olika typer av takykardi. Biverkningar och kontraindikationer till olika läkemedel som används för takykardi.

Beroende på typ och orsak till takykardi, kan behandlingen vara både konservativ och kirurgisk. Med droger kan du helt bli av med hjärtklappning, inte förknippad med hjärtsjukdomar - och med den senare effektivare kirurgiska behandlingen.

Även droger används för att lindra paroxysmal takykardi och förhindra deras återkomst.

Beroende på orsaken till den snabba puls föreskrivs mediciner av en kardiolog, endokrinolog eller psykoterapeut.

Med frekvent hjärtklappning kan tabletter eller intravenösa injektioner ordineras. De senare används vanligtvis för att snabbt lindra en attack av paroxysmal takykardi.

Vilka läkemedel ordineras för takykardi?

Låt oss närmare undersöka verkningsmekanismen och effekterna av preparat från alla grupper.

Antiarytmiska läkemedel

De hjälper till att behandla takykardi orsakad av hjärtsjukdom. Sådana mediciner kan också ingå i behandlingen av snabb hjärtslag, vilket beror på hypertyreoidism, om pulsen är mycket hög (mer än 120 per minut).

Diltiazem - ett exempel på antiarytmisk läkemedel

Under behandling med några antiarytmiska läkemedel är alkohol kontraindicerat.

Alla antiarytmiska läkemedel med felaktig användning eller överdosering kan orsaka allvarliga rytmförstörningar och till och med hjärtstillestånd. Ta aldrig i dem utan att först rådfråga en läkare.

Betablockerare

Det finns beta-blockerare på grund av blockering av beta-1-adrenerge receptorer, som finns i hjärtat. Eller genom att blockera alla beta-adrenerge receptorer i kroppen.

Läkarna rekommenderar att man tar dem för behandling av sinus takykardi, supraventrikulär takykardi och förmaksflimmer. Tilldela dem, inklusive vid sinus takykardi orsakad av hypertyreoidism. Ibland finns det bara tillräckligt med thyreostatisk medicinering, men om hjärtklappning är mycket uttalad (puls i vila överstiger 120), förskriver de också beta-blockerare för snabb avlägsnande av detta symptom.

De är effektiva för att förebygga hjärtinfarkt, eftersom de kämpar med hjärtkemi. Tilldela dem och efter det redan överförda hjärtinfarkt, för att förhindra återkommande.

Ytterligare effekter förutom att sänka hjärtfrekvensen:

 • sänka blodtrycket;
 • minskad hjärtledning
 • minskning av hjärtets kraft.

På grund av denna åtgärd kan de tas med högt blodtryck, extrasystoler.

Drogterapi av takykardi

Behandling av takykardi innebär normalisering av frekvensen av sammandragningar i hjärtat. Det finns flera typer av acceleration av hjärtfrekvensen (atrial, ventrikulär, sinoatrial).

Det finns kombinationer av dessa arter, som är svåra att behandla.

Atrial och ventrikulär takykardi

Terapi utförs med följande läkemedel:

 1. Etatsizin - ett läkemedel med antiarytmisk effekt. Det accelererar hjärtflödet, förbättrar perifer blodtillförsel, ökar längden på en elektrisk puls i hjärtmuskeln.
 2. Finoptin (isoptin, verapamil) är ett syntetiskt derivat av papaverin. Det är ett av de vanligaste sätten att ventrikulär acceleration av hjärtfrekvensen. Sådana tabletter från takykardi har en förlängd effekt, därför ingår de i det kliniska systemet för behandling av sjukdomen;
 3. Rytmylen (rytmodan, disopyramid) - tabletter på 0,1 gram (100 förpackningsdelar). Ritmilen har en antiarytmisk effekt på både den ventrikulära och atriella typen av sjukdomen;
 4. Reserpin (raupasil, rausedin) - tabletter med 0,25 och 0,1 milligram (50 förpackningar). Den är gjord på basis av den indiska växten rauwolfia, som används för behandling av högt blodtryck;
 5. Raunatin (rauvazan) är ett läkemedel som tillverkats av roten av växten "rauwolfia". De aktiva ingredienserna i läkemedlet är Aymalin, Reserpine. Tabletter tas för 2 gram (100 förpackningar);
 6. Pulsnorma-komplexa tabletter innehållande 0,025 gram sparteinsulfat, 0,03 gram Aymalin, 0,005 gram fenobarbital, 0,05 gram antazolin. Kännetecknas av långvarig antiarytmisk verkan.

Det finns andra mediciner för takykardi som föreskrivs av läkare. Låt oss prata om dem nedan.

Behandling av atriell takykardi har inte utvecklats tillräckligt, även om läkemedel för nosologi används samma som för ventrikulära analoger.

Terapi av ventrikulär takykardi

Behandling av takykardi skiljer sig från atriell analog terapi. Med denna form ligger källan till den förbättrade excitationen i myokardiet. För att neutralisera det administreras vanligtvis lidokain (1-1,5 mg per kg kroppsvikt). Injektionsvaraktigheten är cirka 5 minuter. Efter proceduren utförs droppinfusion i 24-36 timmar. Vissa läkare rekommenderar dessutom efter injektion, tillsätt ytterligare 40 mg lidokain intravenöst om en halvtimme efter den första bolusen. Detta tillvägagångssätt hjälper till att förhindra att sjukdomen återkommer.

Om en ökning av QT-intervallet detekteras på kardiogrammet kan behandling med cornegnezin (magnesiumsulfat) eliminera patologiska störningar. Läkemedlet förstärker tonen i hjärtmuskeln. Det används som en hjälp för angina pectoris, hjärtinfarkt, myokardit.

När lidokain inte är effektivt kan du använda andra antiarytmika, elektropulsbehandling. Beredningen av valet är prokainamid. Infördes i fraktionerade portioner i 5 minuter för 100 mg.

Återställa sinusrytmen kommer att hjälpa dosen av mättnad - 500-1000 mg. Effektiviteten av användningen av prokainamid i alla typer av paroxysmer kompenseras av supraventrikulär aberration eller ventrikulär arytmi. Långvarig användning av läkemedlet är farligt för hälsan.

Om ventrikulär takykardi är eldfast mot novokainamid och lidokain, kommer läkemedlet av valet att vara magnesiumsulfat. Kormagnezin administreras intravenöst i en dos av 500-800 mg i 10-15 minuter. Om läkemedlets effekt inte är tillgänglig bör den återinföres efter 30 minuter. Stödande terapi innefattar intravenös dropp av magnesiumsulfat med en hastighet på upp till 20 mg per minut i upp till 4-5 timmar.

Hur man behandlar atriell takykardi

Patienter med asymptomatiska former av patologi och kortvariga paroxysmer av förmaksakykardi behöver inte behandling. För att undersöka orsaken till rytmförstöring och fastställa orsaken till patologin, bör behandling utan drog utföras. Många kardiologer vid behandling av sjukdomen använder inte antiarytmiska läkemedel, men interventionistisk ingrepp. Det involverar avlägsnande av instabil hemodynamik genom utsläpp av elektriska impulser av medium energi (50-100 kJ).

Långvarig konservativ behandling av ventrikulär takykardi utförs av följande läkemedel:

 • verapamil;
 • diltiazem;
 • amiodaron;
 • propafenon;
 • sotalol;
 • aymalin;
 • prokainamid;
 • disopyramid;
 • Kinidin.

Om det finns kontraindikationer kan du använda antiarytmiska läkemedel i 3: e klassen, men behandlingen måste samordnas med kardiologen.

Kateterförstörelse

Behandling med kateterförstöring utförs för att återställa fysiologisk elektrisk ledningsförmåga. Förfarandet utförs för alla typer av acceleration av hjärtritmen: ömsesidig, utlösare, automatisk. Huvudindikationen för manipulation har låg effekt på medicinen.

Efter förstöring implanteras pacemakern och pacemakern är pacerad. Kirurgisk behandling utförs när resektion av det skadade området behövs, och de återstående procedurerna hjälper inte.

Effektiva mediciner för sinus takykardi

Med sinus takykardi på grund av dehydrering, anemi eller hormonella störningar är det nödvändigt att eliminera provokationsfaktorer:

 • Skydda mot psyko-emotionell stress;
 • Uteslut alkohol, koffein och rökning.
 • Använd psykoterapi
 • Eliminera järnbrist;
 • Bli av med tumörer i binjurarna;
 • Använd tabletter för att normalisera sköldkörteln;
 • Vitamin terapi.

Med sinus takykardi används följande läkemedel:

 1. Betablockerare (atenolol, egilok, concor) för att eliminera stress och lindra agitation;
 2. Inhibitorer av natrium (allapinin, rhytmonorm) med extrasystol;
 3. Blockers av kaliumkanaler (sotageksal, kordaron) med förmaksflimmer;
 4. Hjärtglykosider - med hjärtsvikt
 5. Lugnande droger - mot bakgrund av sinus takykardi hos patienter med överdriven känslighet;
 6. Läkemedel och antioxidanter för återställande av koronar blodtillförsel (mexicor, preductal).

För hemanvändning används preparat för intravenös och intramuskulär administrering.

Tillförlitliga droger och vagaltekniker

För att stoppa attacken av nodulär arytmi kan du använda vagaltest:

 • Artificiell kräkningar;
 • hosta;
 • Tryck på ögonbollarna;
 • Massa av carotid sinus;
 • Tvätt av kallt vatten;
 • Stängning av glottis vid utandning.

De flesta vagalproverna utförs av läkare. Patienten hemma takykardi med dessa procedurer kan inte behandlas.

Om takykardin inte slutar medicinskt är det rationellt att genomföra elektropulsterapi. Tekniken kan rädda en patients liv med andningsdepression. Förfarandet utförs på bakgrund av återupplivning. Standardsystemet innehåller impulsavgifter på 200-360 kJ. Manipulationen är effektiv endast de första 30 sekunderna efter hjärtats upphörande.

De bästa tabletterna från den accelererade rytmen

Takykardi passerar ofta oberoende, men det är inte alltid nödvändigt att räkna med sjukdomens gynnsamma förlopp. Behandlingsregimen för svåra former av sjukdomen inkluderar mediciner för takykardi och folkmedicin.

De bästa pillerna - vilket hjälper och orsakar ett litet antal biverkningar. Verapamil, diltiazem, propranolol, rhinomonorm är vanliga lösningar som kan kombineras med folkrecept:

 • Svartpeppar reducerar hjärtfrekvensen;
 • Valerian läkemedel lugnar;
 • Fig återställer fysiologin för elektriska impulser i myokardiet;
 • Valnötter är en rik källa till antioxidanter;
 • Morwort, hagtorn är stimulanser av immunsystemet.

Kombinera medicinsk behandling, örter, normalisering av livsstil bör vara med fysisk ansträngning.

Moderna sätt

Behandling av en accelererad rytm i närvaro av "smala" QRS-komplex på ett kardiogram elimineras av en kalciumantagonist kallad isoptin (verapamil). Det kan förlänga refraktorn hos den atrioventrikulära noden. För att eliminera patologi bör läkemedlet administreras bolus med 3-5 mg i 3-4 minuter. Upprepad injektion av 10 mg utförs efter 20-30 minuter.

Läkemedlet är ordinerat av en läkare, eftersom det har en bieffekt:

 • bradykardi;
 • Atrioventrikulärt block;
 • Ventrikulär extrasystol;
 • Hypotension (tryckreduktion);
 • Perifer vasodilation;
 • Hjärtsvikt;
 • Lungödem;
 • nervositet;
 • huvudvärk;
 • allergier;
 • Svullnader.

Primär tillämpning av verapamil - med förkortning av QRS. Om komplexet förlängs är läkemedlet kontraindicerat, eftersom det kan orsaka ventrikelflimmering (livshotande tillstånd).

Det finns andra kontraindikationer för användningen av verapamil:

 1. Relativ bradykardi (mindre än 50 slag per minut);
 2. Svag sinusnod;
 3. Atrioventrikulär blockering av 2-3 grader;
 4. Akut hjärtsvikt
 5. Kardiogen chock.

Ett alternativ till läkemedlet är prokainamid. Det används vid låg effekt av verapamil. Använd inte drogen länge på grund av uttalade biverkningar. När intravenöst administreras doseras läkemedlet av en specialist, liksom hur länge läkemedlet används.

Gensidig takykardi styrs väl av prokainamid. Läkemedlet injiceras långsamt intravenöst (8-10 minuter) i kombination med 20 ml isotonisk natriumkloridlösning. Vid behandling bör du ständigt övervaka hjärtfrekvens, blodtryck, elektrokardiogram. Med introduktionen av novokainamid borde patienten ligga i ett horisontellt läge.

Biverkningar av prokainamid:

 • arytmi;
 • Konduktivitetsstörningar
 • Minskning av tryck;
 • Depressiva sjukdomar;
 • yrsel;
 • allergier;
 • delirium;
 • svaghet;
 • Förlängning av QT.

Prokainamid kan inte användas under följande förhållanden:

 1. Kardiogen chock
 2. Sinoatrial block;
 3. Hjärtsvikt;
 4. Pirouettakykardi;
 5. Njursvikt
 6. Hjärtlupus erythematosus.

Med snabb administrering av läkemedlet observeras en toxisk effekt.

För att eliminera den atriella och ventrikulära formen av sjukdomen används hjärtglykosider, beta-blockerare. Deras effektivitet överstiger inte 45% med supraventrikulär acceleration av hjärtfrekvensen.

Om patienten behandlas med verapamil, anaprilin (obzidan, propranolol) kan du ta tungan snarare än 30 minuter efter användning av läkemedlet. Läkemedlet administreras intravenöst i en dos av 0,15 mg per kg vikt under kontroll av en elektrokardiografisk monitor. Propranolol är bra för paroxysmal takykardi, som fungerar med den ömsesidiga mekanismen ("re-entry").

Digoxin används endast i ömsesidig form, som med de återstående formerna, förbättrar det inte hjärtets arbete utan reducerar bara frekvensen av hjärtkollisioner.

Supraventricular nosology behandlas bäst av intravenös adenosin (ATP). Den ursprungliga dosen av läkemedlet är 1 ml (3 mg). Efter att du använt läkemedlet, bör du räkna med att rytmen återhämtas efter 30-40 sekunder.

Introduktionen av adenosin gör det möjligt att skilja atriell fladder från takykardiska sammandragningar. Vid den första patologin kommer hjärtritmen inte att återställas. För att bli av med fladder behöver du andra droger. Takykardi är en mindre farlig sjukdom, men med långvarig kurs provocerar den en farlig hjärtpatologi.

Endast snabb behandling av hjärtsjukdom kan förhindra ett dödligt utfall. Experimentera inte med hälsan!

Tabletter från takykardi och hjärtklappning

Det var en stressig situation, du är upprörd, det finns en känsla att hjärtat kommer att dyka upp ur bröstet? Snabb puls - mer än hundra slag per minut - svaghet och yrsel talar om en passform av takykardi. Klara det, normalisera ditt hjärtslag hjälper speciella preparat. Tabletter från hjärtat reglerar rytmen, reducerar puls, förbättrar tillståndet.

Än att behandla en takykardi

Under en attack av takykardi på grund av kaotiska sammandragningar förekommer ett ojämnt blodflöde i hjärtkammaren. Detta orsakar funktionsfel i arbetet och kan leda till hjärtsvikt. Du bör vara uppmärksam på valet av läkemedel för behandling. Tabletter från takykardi och hjärtklappning är föreskrivna med hänsyn till orsakerna som orsakade ökade hjärtkollisioner. Självmedicinering i denna situation är oacceptabel. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt behandling av gravida kvinnor, eftersom det finns många kontraindikationer.

Behandling av takykardi med piller beror på orsakerna som orsakade hjärtslaget. Med en sinusform av sjukdomen, vars rot är i stress, stor fysisk ansträngning, föreskriver sedativa - Relanium, Seduxen. Ventrikulär takykardi behandlas med antiarytmiska läkemedel. I fall av paroxysmal sjukdom hjälper piller inte - injektioner krävs för påskyndad exponering. Man måste komma ihåg att behandlingen endast föreskrivs av en kardiolog. Narkotika med takykardi i hjärtat, användbara i en form av sjukdomen, kan vara farligt i en annan.

Hjärtklappning under graviditeten

När en kvinna förväntar sig ett barns födelse upplever kroppen fördubblade spänningar. Takykardi vid denna tid är ofta. Om det orsakas av moderns nervositet, så går det snabbt bort - du behöver bara lugna dig. Långa passar är farliga för fosterutveckling. Vad ska jag ta med hjärtklappning under graviditeten, när många droger är förbjudna? Läkare föreskriver säkert:

 • Magnesiumpreparat som återställer vävnaden i hjärtmuskeln - Panangin, Magne B6;
 • lugnande piller - Valerian, Motherwort;
 • droger för att sänka pulsen - Propranolol, Verapamil.

Under reducerat tryck

Tabletter från takykardi och hjärtklappning behövs akut under en attack om du har lågt blodtryck. Om vid denna tidpunkt inte ökar tonerna i kärlen, är det svullnad i hjärnan. Svårigheten är att piller som reducerar hjärtfrekvensen ofta minskar blodtrycket. Noggrant urval av läkemedel krävs. Hur man sänker puls vid lågt tryck? Kardiologer i denna situation utse:

 • Grandaxin - har en lugnande effekt
 • Mezapam - lindrar nervös spänning
 • Fenazepam - har en antikonvulsiv effekt.

Vid förhöjt tryck

Vad ska man ta med takykardi för personer med högt blodtryck? I detta fall är huvuduppgiften att minska spänningen i kärlen för att inte orsaka deras bristning. Om piller inte tas regelbundet kan ett depressivt tillstånd uppstå, minskad styrka och upphörande av hjärtaktivitet. Attack av takykardi vid högt tryck är sällsynta, men de utgör en stor fara. I den här situationen hjälper de:

Mikroelement för hjärtat

Vitaminer och mikrodelar har en viktig effekt på hjärtat och blodkärlens arbete. Deras brist kan orsaka allvarliga problem. Stress, olämplig diet, hypodynami leder till en kränkning av hjärtatslag, snabb hjärtfrekvens. Under dessa förhållanden används vitamin- och mineralkomplex för förebyggande och behandling. När de kombineras med måttlig träning, korrekt näring hjälper de till att reglera hjärtets arbete.

Förteckningen över mineraler som stöder hjärtat och kärlens arbete omfattar:

 • magnesium, förbättring av metaboliska processer, förhindrande av bildning av trombi;
 • kalcium, normaliserande hjärtkollisioner;
 • fosfor, vilket bidrar till att överföra nervimpulser;
 • selen, som skyddar hjärnans vävnader, blodkärlens väggar;
 • Kalium, vilket ger en nervimpuls.

Med takykardi och hjärtslag är vitaminer viktiga. De hjälper till att skydda hälsan, återställa hjärtat. Vitaminer stöder sitt arbete, förbättrar blodkärlstillståndet. Listan innehåller:

 • C - stärker blodkärlens väggar, myokardium
 • A - förbättrar metaboliska processer;
 • E - skyddar hjärtvävnaden mot skador
 • P - hjälper till att stärka kärlens väggar;
 • F - stärker hjärtvävnaderna
 • I 1 - stimulerar hjärtkollisioner;
 • I 6 - normaliserar lipidmetabolism.

Applicera dessa ämnen som är användbara för hjärtat i form av vitamin-mineral komplex. Populära droger med hjärtklappning:

 • Aspartam - har antiarytmisk effekt, kan ordineras som en oberoende agent, i form av tabletter med takykardi.
 • Vitrum Cardio - aktiverar lipidmetabolism.
 • Directs - förbättrar sammandragningen av hjärtmuskeln.
 • Cardio Forte - behandlar hjärtets patologi.

Antiarytmiska läkemedel

Arytmi och takykardi kan inte behandlas oberoende. Medicin som hjälper till att minska pulsens hastighet, använd endast enligt ordination från läkaren. En undersökning krävs, korrekt diagnos. Det är nödvändigt att identifiera kontraindikationer för användningen av droger. För varje enskilt fall är det viktigt att du använder dina piller mot takykardi och hjärtklappningar. Arbetet med antiarytmiska läkemedel när de utsätts för patientens kropp är restaureringen av rytmen. Det löses med hjälp av:

 • beta-blockerare;
 • hämmare av kalciumkanaler;
 • kaliumblockerare;
 • membranstabiliserande läkemedel.

Betablockerare

Bland tabletterna från takykardi och hjärtklappning upptar beta-blockerare en speciell plats, allt tack vare den aktiva effekten på patientens kropp. Förberedelser av Egilok, Anaprilin, Ritmilen, tas av kursen. När de blir sjuka hjälper de:

 • minska styrka och hjärtfrekvens
 • slappna av i blodkärlens väggar;
 • minska trycket;
 • Minska syreförbrukningen av cellerna i hjärtmuskeln;
 • förbättra toleransen för fysisk aktivitet
 • minska risken för arytmi.

Hämmare av kalciumkanaler

De droger som används i det intensifierade hjärtat, som förhindrar att kalcium kommer in i kärlcellerna, expanderar dem - kalciumkanalhämmare. Med användning av dessa piller förbättras blodflödet, muskeltonen minskar och hjärtslagets normala rytm återställs. Läkemedel tas under en kardiologs strikt övervakning, eftersom det kan finnas en kraftig minskning av hjärtkollisioner, vilket kan orsaka hjärtsvikt. Rekommenderade preparat:

Kaliumblockerare

En stor hjälp med ett snabbt hjärtslag är tabletter för att minska puls - kaliumblockerare. De saktar ner de elektriska processer som uppstår i hjärtat. Läkemedel kännetecknas av en långsam verkan på kroppen, de har många kontraindikationer. Läkemedel som påverkar hjärtrytmen, som ordineras av läkaren:

 • reducerar puls vid ventrikulär takykardi - Amiodaron;
 • med periodisk förekomst av pulsstörning - Sotalol;
 • vid förmaksfladder - Dofetilid;
 • vid mag- och förmaksflimmer - Kordaron.

Membranstabiliserande medel

Kroppens reaktion på förberedelserna av denna grupp uttrycks i det faktum att hjärtat börjar slå långsammare. Detta beror på det faktum att läkemedlet för takykardi i detta fall stör störningen av natrium-, kalium- och kalciumjoner genom membranet i hjärtfibrerna. Samtidigt förändras deras egenskaper - sammandragningarna minskar, excitabiliteten minskar. Under dessa förhållanden minskar hjärtets förmåga att självständigt excitera elektriska impulser för muskelkontraktioner. Membranstabiliserande medel, som ordineras av kardiologer:

Är det möjligt att bota takykardi: Principer för behandling, effektiva droger, mediciner, hjärtpiller

En sådan process som behandling av takykardi orsakas av ett antal influensfaktorer. Innan du förskriver dessa eller andra piller för takykardi eller utser en annan typ av behandling, ska läkaren bestämma orsakerna till patologin, arten av dess manifestationer och svårighetsgraden av sjukdomen.

Det finns många medel som kan hjälpa till att hantera sjukdomen, men de kan bara tas som föreskrivet av läkaren.

Takykardi och dess symtom

Takykardi är en onormal hjärtrytm, där antalet myokardiella sammandragningar är större än 90 per minut. Utgående från motiverande skäl kan denna arytmi vara:

I det första fallet är hjärtrytmstörningar periodiska, förknippade med yttre effekter på kroppen: fysisk eller känslomässig stress, stress, sexuell upphetsning, alkohol, kaffe, droger. En särskiljande egenskap är restaureringen av normal drift av hjärtat samtidigt som fysiologiska effekter elimineras.

Den patologiska karaktären hos sjukdomen kännetecknas av en kontinuerlig eller permanent överträdelse, som inte beror på några yttre faktorer. Som regel talar vi inte om en specifik sjukdom utan om konsekvensen av andra hjärtpatologier (perikardit, myokardit, endokardit, ischemisk sjukdom, etc.). Kanske utseendet på en sådan arytmi på grund av svår shock (anafylaktisk, traumatisk, kardiogen och andra), förgiftning eller infektion.

Behandling av takykardi på grund av patologiska faktorer syftar till att eliminera den underliggande sjukdomen.

Beroende på fokusen på oregelbunden rytm, händer arytmi:

 • Sinus (exciteringscentret ligger i sinusnoden);
 • paroxysmala (snabba sammandragningar av atria och ventriklar, bildade från ektopiska centra).

Symtom i båda fallen är liknande i många avseenden:

 • en snabb hjärtfrekvens
 • attacker av dyspné även i ett lugnt tillstånd
 • en känsla av brist på luft, tryck i hjärtat;
 • yrsel, besvär
 • ökad nervös excitabilitet
 • riklig svettning.

En hjärtinfarkt med stroke orsakar nästan 70% av alla dödsfall i världen. Sju av tio personer dör på grund av blockering av hjärtat eller hjärnans artärer. Praktiskt taget i alla fall är orsaken till en sådan hemsk äntning ett tryck hopp på grund av högt blodtryck.

En hjärtinfarkt med stroke orsakar nästan 70% av alla dödsfall i världen. Sju av tio personer dör på grund av blockering av hjärtat eller hjärnans artärer. Praktiskt taget i alla fall är orsaken till en sådan hemsk äntning ett tryck hopp på grund av högt blodtryck. "Tyst mördare", som hennes dubblerade kardiologer, tar miljontals liv varje år.

Grundläggande behandlingsprinciper

Om en takykardi diagnostiseras, vad ska jag göra åt det? Det finns mycket information om hur man behandlar hjärttakykardi. De grundläggande principerna som utgör behandling av takykardi kan sammanfattas enligt följande:

 1. Eliminering av yttre påverkan som ställer in fel rytm.
 2. Drogbehandling.
 3. Kirurgisk ingrepp.

Eliminering av yttre påverkan som ställer in fel rytm

I fallet med fysiologisk arytmi normaliserar detta helt hjärtats arbete utan några andra behandlingsmetoder. Konsumtion av alkoholhaltiga och koffeinhaltiga drycker, fet, kryddig, rökad mat är utesluten. Fysiska belastningar minimeras, en gynnsam känslomässig bakgrund skapas.

medicinering

I det här fallet föreskriver den behandlande läkaren förberedelser för takykardi, med beaktande av egenskaperna hos den patologi som avslöjades under diagnosen. Så, om arytmi är en följd av neurogena orsaker, visas sedativa från takykardi och lugnande medel.

I många fall används en sådan botemedel mot takykardi som lidokain för att normalisera hjärtfrekvensen. Läkemedlet är effektivt för behandling av onormal (ventrikulär) arytmi, som kännetecknas av snabb verkan och låg toxicitet. Det administreras intravenöst och används som en oberoende agent och i kombination med andra droger.

Sinusutseende av arytmi, orsakad av tyrotoxikos, kräver behandling med thyreostatiska läkemedel, liksom betablockerare. Om de senare är kontraindicerade, föreskrivs kalciumantagonister av icke-hydropyridinserierna.

Om sinusarytmi orsakas av hjärtinsufficiens, innebär behandling med beta-blockerare användning av hjärtglykosider - tabletter från takykardi och hjärtklappning.

Paroxysmal arytmi hjälper till med speciella prov som reducerar hjärtfrekvensen (Danini-Ashner-test, andningsreflex och andra).

Ventrikulär paroxysmal takykardi kräver intensiv arytmisk behandling på sjukhuset.

Kirurgisk ingrepp

Sådan behandling används när patientens tillstånd förvärras och det är omöjligt att hjälpa honom på andra sätt.

Radiofrekvensablation är funktionen att införa en endovaskulär kateter som utför högfrekventa strömmar. Elektriska impulser ställer in rätt hjärtfrekvens. Metoden används för att behandla supraventrikulär arytmi, förmaksfladder.

Pacemakern är en speciell enhet som stöder den vanliga frekvensen av myokardkontraktioner. Det är fixerat subkutant och verkar på hjärtat med hjälp av elektroder.

Vad ska man ta?

Att utföra en operation i hjärtat är ett extremt mått, men är det fortfarande möjligt att bota en takykardi utan den? Är takykardi behandlad med effektiva droger och vilka?

sedativa

Behandling av takykardi innebär ofta användning av lugnande medel, såsom Diazepam, fenobarbital, Relan. Av läkemedel av vegetabiliskt ursprung kan man kalla Persen, Novo-Passit, Hagtorns Tinktur, Extrakt av Motherwort, Valerian.

Listan över effektiva beta-blockerare

Betablockerare innehåller en hel lista över läkemedel som föreskrivs för takykardi.

Dessa läkemedel reglerar effekterna av epinefrin och noradrenalin. De kan vara selektiva (kardioselektiva) eller icke-selektiva. I det första fallet riktas läkemedlets verkan direkt mot hjärtmuskeln, där koncentrationen av beta-1-receptorer är koncentrerad. Till sådana medel bär:

 • Bisoprolol (Concor, Coronale, Bizomor);
 • metoprolol (Betaloc, Logimax, Vasocardine);
 • atenolol (Prinorm, Tenolol);
 • Nebivolol (Nebilet, Binelol).

Non-selektiva beta-blockerare är lika aktiva mot beta-1 och beta-2 receptorer. Denna undergrupp omfattar:

 • propranolol (Noloten, Propamin, Anaprilin);
 • timolol (Arutimol, Okumed);
 • Oxprenolol (Coretal, Trazicore);
 • nadolol (Korgard).

Preparat baserade på propranol och bisoprolol från de som tar bort takykardi kan vara mest effektiva.

Kalciumantagonister

En oregelbunden hjärtrytm är ofta förknippad med ett överskott av kalciumjoner i myokardceller, vilket framkallar en ökning av det inre trycket och en överbelastning av hjärtmuskeln. För att bibehålla en normal mängd kalcium och blockera dess överskott utanför cellen används kalciumantagonister. De mest föreskrivna läkemedlen för takykardi baserad på verapamil: Isoptin, Isoptin SR 240, Finoptin, Lekoptin, Verapamil själv.

Natriumkanalblockerare

Dessa droger sänker metabolismen genom hjärtkärnans natriumkanaler, vilket stabiliserar frekvensen av myokardiella sammandragningar. För behandling av hjärttakykardi används läkemedel som kinidin, Novokainamid.

Thyreostatiska droger

Med takykardi, vad ska jag ta om jag också har diagnostiserat en ökad produktion av sköldkörtelhormoner, vilket utövar en extra belastning på myokardiet?

Behandling av takykardi innefattar i detta fall användning av thyreostatika - läkemedel som hjälper till att normalisera mängden producerade hormoner, minska stress och minska antalet hjärtslag. Exempel är Tyrozol, Propitsil, Mercazolil.

Funktioner av terapi vid olika arteriellt tryck

Med instabil arteriellt tryck är frågan om vad som ska behandlas hjärtat takykardi av grundläggande betydelse.

Med normalt blodtryck

Behandling av hjärtets takykardi vid normalt tryck syftar till att avlägsna symptomen på själva attacken och vidta åtgärder för att eliminera orsaken till patologin som avslöjats vid diagnos. Först och främst är alla möjliga externa faktorer som utövar en patologisk effekt uteslutna:

 • mottagning och kvaliteten på maten är normaliserad;
 • utesluta fysisk aktivitet, stress
 • Eliminerad irritabilitet, nervös excitabilitet.

Från vad du kan dricka med takykardi och normalt tryck, bör du nämna lugnande läkemedel som lugnar nervsystemet. Om symtomen kvarstår, kommer kardiologen att förskriva en annan medicinering för takykardi vid normalt tryck från en rad kalciumkanalblockerare eller beta-blockerare. Ta det bara i den dos som indikeras av läkaren.

Med hypotension

Om plötsligt det finns tecken på takykardi med lågt tryck tillgängligt, bör man vidta brådskande åtgärder för att förebygga allvarligare patologier. Behandling av takykardi i detta fall utförs i samband med inriktningen av normalt blodtryck.

 1. En person behöver tillhandahålla fullständig fred i ett benäget läge genom att lyfta fötterna med en rulle eller i sittande läge, med huvudet sänkt.
 2. För att ge en lugnande medel: en moderblodtinktur, Novo-Passit etc.
 3. Efter fullständig diagnos föreskriver kardiologen ytterligare medicinering: Betablockerare (undertrycker produktion av stresshormoner), glykosider (med hjärtsvikt).

Med högt blodtryck

Sammandragningen av blodkärl, på grund av sjukdomar eller fysiologiska orsaker, leder till en ökning av blodtrycket. Denna patologi kan också provoceras av ökad eller ökad hjärtproduktion.

Om arytmi observeras mot bakgrund av en redan existerande avvikelse från blodtrycksnormen, kommer den exakta diagnosen att hjälpa till att fastställa orsaken till en sådan kränkning.

Hur botar en takykardi med samtidig störning? Komplex behandling av takykardi är nödvändig här. Den innehåller allmänna rekommendationer om näring och livsstil, användningen av folkmedicinska medel för att bekämpa sjukdomen, ta piller från takykardi och hjärtklappning, vars lista är mycket imponerande. Den senare är representerad av sedativa (Persen, Relanium), antiarytmiska (Egilok, Propranolpro) läkemedel samt betablockerare av selektiv och icke-selektiv typ (Nebilet). Också enligt indikationerna kan thyrostatika och hjärtglykosider förskrivas.

Med högt blodtryck behandlas takykardi med folkmedicin som har en fördelaktig effekt på vaskulär tillstånd. Denna tinktur är baserad på hagtorn, hundros, chokeberry.

I allvarliga fall (ischemisk sjukdom, medfödd hjärtsjukdom) reduceras behandlingen av takykardi till återupptagande av den högra hjärtfrekvensen genom kirurgisk ingrepp.

Vilka verktyg är mest effektiva och säkra?

Det händer att en person i en plötslig attack av takykardi inte vet hur man ska hjälpa sig själva och, viktigast, inte för att förvärra situationen. Vilka är de säkraste tabletterna för takykardi och hjärtklappning? Dessa kan kallas nästan alla lugnande preparat av naturlig komposition. Deras behandling har en positiv effekt på nervsystemet, lindrar stress och återställer hjärtfrekvensen på ett naturligt sätt. Dessa är läkemedel baserade på motherwort, valerian eller Novo-Passit.

Man bör komma ihåg att vissa droger kan höja eller sänka blodtrycket, vilket inte alltid är säkert för dem som redan har problem med det. Behandling av takykardi med starkare effekt föreskrivs endast av läkarens anvisningar.

Än att behandla hemma?

Frågan om hur man behandlar hjärtatakykardi i hemmet bör nödvändigtvis samordnas med den behandlande läkaren.

tabletter

Det är nödvändigt att ta endast de läkemedel som ingår i behandlingens behandling, föreskrivet av en läkare, i dosering och vid den frekvens som han indikerar. Du kan inte ändra fonderna själv, ändra ordningen för intag eller dos, för i detta fall är en kraftig försämring av det totala tillståndet möjligt.

Vitaminer för hjärtat

Goda terapeutiska och förebyggande åtgärder har speciella vitamin-mineralkomplex för att förbättra hjärt-kärlsystemet.

Vitaminer för hjärtat med takykardi bör ha på sina listaggregat i grupp B, liksom C, A, E.

Folkmedel, örter

Intag av medicinska tinkturer enligt folkrecept kan både avlägsna takykardi och normaliserande blodtryck med regelbunden och långvarig användning. Örter med takykardi som verkligen hjälper är representerade av pepparmynta, kamomill, melissa, hallonblad, motherwort, nässlor (torkade) och andra. Behandling av takykardi med folkmekanismer hemma är mest effektiv med andra behandlingar.

Hypertoni och tryckstörningar orsakade av det - i 89% av fallen dödar en patient med hjärtinfarkt eller stroke! Hur man hanterar tryck och räddar ditt liv - en intervju med chefen för Kardiologiska institutet för Röda Korsets Ryssland.

Första hjälpen

Det är mycket viktigt att kunna blockera en plötslig attack med takykardi, vilket snabbt ger personen första hjälpen, eftersom det under vissa omständigheter kan rädda sitt liv.

Hur snabbt tar man bort en attack?

Eftersom attacken uppenbarar sig plötsligt, bör åtgärderna för att stoppa det tas så snart som möjligt så att de sårbara områdena i hjärtat inte lider av överbelastningar på grund av frekventa sammandragningar av myokardiet.

 1. Patienten tar ett djupt andetag, håller andan i några sekunder och utandas långsamt. Upprepa proceduren i 5 minuter.
 2. Massage utförs med fingrarna på ögonbollarna i 10 sekunder. Upprepa i 2-3 minuter.
 3. Våt ditt ansikte eller hela ditt huvud med kallt vatten.
 4. Från vad du kan dricka med takykardi, kan du använda en tinktur av valerian eller Valocordin.

De tre första behandlingspunkterna är svaren på frågan om hur man tar bort takykardi utan droger.

Om behandlingen för takykardi inte har visat positiv dynamik, ring en ambulans.

Sådan första hjälp för takykardi hemma eller på jobbet kan återställa den normala puls och lugna nerverna.

Vad mer att göra?

Stimulering av carotid sinus (den övre delen av nacken längs den främre kanten av den sternocleidosusulära muskeln) bidrar också till att minska antalet myokardieutsläpp.

Alla ovanstående åtgärder av första hjälpen kan hjälpa till att läka tachykardi i hemmet, om detta är en primär sjukdom på grund av fysiologiska orsaker.

Hur kan jag lugna mitt hjärta utan medicin?

Hur bli av med takykardi hjälper vagaltester, det vill säga vissa fysiska tekniker som påverkar vagusnerven på grund av reflexen hos andra organ. Exempel är:

 • Aschners test (tryck på ögonbollar);
 • Reflexen av "dykning" hunden (sänker ansiktet i vattnet med is);
 • Valsalva-test (tvungen utandning med stängd mun och näsa);
 • massage av karoten sinus.

Genom att utföra sådan behandling minskar frekvensen av myokardiella sammandragningar. Från vad som kan tas med takykardi som ett icke-medicinskt förstahjälp, kommer te på örtberedningar, lugna och normalisera hjärtfrekvensen.

Kan jag botas för evigt och hur?

Många av dem som har upplevt obehagliga symptom på denna arytmi har undrat hur man botar en takykardi för alltid. Om patologin orsakas av yttre orsaker, är det tillräckligt att helt enkelt eliminera dem och du kan inte komma ihåg det snabba hjärtatslaget. Naturligtvis fungerar detta om en person leder en aktiv livsstil, äter ordentligt och tittar på sin vikt. I det fall då arytmi är en manifestation av en allvarligare sjukdom, är det nödvändigt att eliminera orsakerna till det exakt (genom medicinsk eller kirurgisk behandling). Då försvinner också patologin.

Användbar video

Lär dig hur man hjälper en person med passform av takykardi från följande video:

Välj rätt läkemedel för behandling av hjärttakykardi

Sjukdomen, som kännetecknas av en ökning av hjärtfrekvensen kallas takykardi. Vid alla laster, spännande stunder - det här är ett normalt tillstånd. Men manifestationen av ett sådant symptom utan någon uppenbar anledning kräver ett samråd med en kardiolog. Detta är en vanlig sjukdom som kan provoceras av missbruk av kaffe och sprit. Behandling av takykardi i hjärtat med droger väljs endast av en läkare med tanke på många faktorer. Vilka läkemedel för behandling av takykardi är populära idag - vi kommer att ta reda på det nu.

Orsaker till takykardi

Bestäm orsaken till den snabba hjärtklappen är endast möjlig av en behörig läkare efter en fullständig undersökning och grundlig undersökning.
Dessutom är det en icke-självbärande sjukdom, men snarare ett symptom på en rad olika patologier. Det kan orsaka ett stort antal mekanismer. Men dessa mycket mekanismer provocerar sjukdomen i en hälsosam hälft av befolkningen. Därför är takykardi uppdelad i två grupper.

Fysiologisk grupp

Det inkluderar personer för vilka manifesteringarna av ökat hjärtslag inte kan skada hälsan. Det finns flera fall när det leder till komplikationer på grund av förekomst av kroniska sjukdomar hos människor. I en frisk person normaliserar indikatorerna snabbt.

Externa influenser, som orsakade den fysiologiska takykardin:

 • stor fysisk ansträngning
 • emotionell stress;
 • stressiga situationer
 • sexuell upphetsning
 • smärtsamma förnimmelser;
 • hög temperatur, värme;
 • klättrar trappan, kullen - till höjden;
 • konsumtion av alkoholhaltiga drycker, energidrycker och koffein;
 • nikotin;
 • droger.

Patologisk grupp

Människokroppen är ett enda system, med nederlag för en av dess enheter, de andra kan påverkas. Takykardi, inklusive konsekvensen av många sjukdomar. Därför beror dess egenskaper, flöde och varaktighet direkt på den underliggande sjukdomen.

Patologisk takykardi kan vara ett symptom på sådana sjukdomar:

 • olika typer av chock (hypovolemisk, kardiogen, traumatisk, giftig, septisk, anafylaktisk);
 • kraftig blödning
 • förgiftning (distribution av giftiga ämnen - nitrit, insulin);
 • infektioner (kolera, virus, mikrober i blodet, purulenta kluster);
 • hjärtsjukdomar (endokardit, myokardit, perikardit, ischemisk hjärtsjukdom);
 • anemi (sänkning av hemoglobinnivån och på grund av erytrocyter);
 • hypertoni, syrebrist och andra.

Symptom på takykardi

När det gäller tecknen på snabb hjärtatslag är de samma för alla former. Det är lätt att bestämma sjukdomen genom mätning av pulsationen. Kardiogrammet skiljer sig praktiskt taget från hjärtats aktivitet hos en frisk person. Takykardi manifesterar sig ofta i samband med egenskaperna hos andra sjukdomar. I vissa fall uppträder attacken diskret över en kort tidsperiod, så det är nödvändigt att vidta åtgärder på kort tid. Vid kronisk sjukdom är patienten på sjukhus.

Det finns flera huvudsymptom:

 • hjärtklappning;
 • andnöd, manifesterad även i ett lugnt tillstånd hos en person;
 • brist på full andning, täthet i bröstet;
 • svaghet, som uttrycks i yrsel, minskad effektivitet, medvetslöshet;
 • stickande smärta i bröstet;
 • en känsla av irritabilitet och nervositet
 • hudens fuktighet.

Diagnos av sjukdomen

Diagnosen bestäms efter en grundlig undersökning. Takykardi diagnostiseras på många sätt. En första undersökning kan göras av en terapeut, men kardiologen måste fortsätta det. Som redan förklarats, om ökningen av hjärtfrekvens inträffade efter fysisk ansträngning, behöver sjukdomen inte behandling - det här är normen. Men om hjärtat fortsätter att slå snabbare i vila, bör orsaken till den patologiska sjukdomen identifieras.
Under dagen registreras EKG-läsning enligt Holter, echokardiografi är gjort, ett blodprov tas för hormoner.

Typer av takykardi

För att bestämma typen av sjukdom är det nödvändigt att veta exakt det område där impulsen genereras. Det anses vara, om källa till impulser är i sinusnoden - det är en sinus takykardi. När källan är belägen i atriumet kallas den supraventrikulära typen, och dess andra "namn" är också superneviktiga och atriella. Ventrikulär takykardi anses vara upptäckten av en källa i hjärtekammarna.

Viktigt! I medicin finns det ingen bestämd klassificering av takykardi för idag.

Regelbundenhet skiljer sig från två former av sjukdomen: paroxysmal (attacker med snabb hjärtslag) och kronisk (ihållande).

Behandling av takykardi med droger

För behandling av hjärtklappning kan kardiologer ordinera flera kategorier av läkemedel. Varje läkemedel används enligt anvisningarna. Patienten assisteras och sjukdomen elimineras kirurgiskt endast i svåra former. Ofta är specialister begränsade till en konservativ botemedelsmetod.

Lugnande medel

Sedativa är uppdelade i syntetiska och naturliga. Till naturligt ingår extraktet av valerian, motherwort, tinktur av hagtorn, Persen, Novo-Passit. Konstgjorda sedativa är Relan, Diazepam, Fenobarbital. Sedativa kan minska frekvensen av arytmiattacker och påverkar patientens nervösa tillstånd positivt.

Thyreostatiska droger

Tilldela om sköldkörteln producerar hormoner i stora mängder. Kraften att påverka hjärtat och blodkärlen med denna process, främjar utvecklingen av takykardi. Thyorestatics inkluderar Microiod och Mercazolil.

Betablockerare icke-selektiva och kardioselektiva

Minska frekvensen av hjärtfluktuationer, sänka blodtrycket. De kontrollerar effekterna av norepinefrin och epinefrin i kroppen. Åtgärdens varaktighet beror på den kemiska strukturen. En av dem heter Nebilet.

Hjärtglykosider

Tilldela sinus takykardi. På grund av dem sänks syreförfrågan hos hjärtat, sträckningen av väggarna i vänster ventrikel hämmas. Hjärtglykosider återställer kraften av sammandragningar av myokardceller, vilket gör det möjligt att sakta ner hjärtritmen.

antiarytmika

Deras mål är att normalisera hjärtslagets rytm. Bidra till att minska effekterna av stress på kroppen, är ett hinder för adrenalin. Idag finns det ett stort antal antiarytmika för takykardi: Egilok, atenolol, Concor, adenosin, Propranoprol, Fleainid, Ivabradin.

Viktigt! Behandling av takykardi med droger beror på många faktorer: orsakerna till sjukdomen, dess typ, patientens ålder, tryck, graviditet och många andra.

Högtrycks takykardi

Snabb hjärtslag i högt blodtryck är sällan. Om blodtrycket stiger samtidigt och hjärtfrekvensen ökar, inkluderas andra mekanismer för reglering av organismen. När man får stress hos människor finns det en frisättning av katekolaminer, vilket leder till ökad kärl- och pulsfrekvens.
Förberedelser för takykardi vid högt tryck utse en läkare.

 1. För att förbättra hjärtets arbete och justera trycket på högt blodtryck, är Enap förskrivet.
 2. Diroton används för expansion av blodkärl, vilket bidrar till att minska parametrarna för tonometeren.
 3. Också populära är Corinth, Veropomil, Normodepin.

Viktigt! Icke-användning av medel från högt blodtryck med takykardi leder till depression, godartade neoplasmer och minskad vitalitet.

Lågt blodtryck och takykardi

Sammanträffandet av snabbt hjärtslag och lågt blodtryck observeras ofta hos gravida kvinnor. Också orsakerna till sådana fenomen kan vara: blödning, vegetovaskulär dystoni, uttorkning, hjärtsjukdom och sköldkörtel.
Med lågt tryck från takykardi finns det flera droger som kan ha en långvarig effekt.

 1. Kommer att normalisera nervsystemet och minska muskelkramperna Valocordin.
 2. För att lindra excitabiliteten och eliminera nervös spänning rekommenderar Mezapam.
 3. Även kända läkemedel för behandling av lågtrycks takykardi är fenasepam, grandaxin och valerianktinktur.

Normalt tryck med snabb hjärtslag

Sådana symptom kan indikera närvaron av en fysiologisk eller patologisk takykardi. Om denna sjukdom är en andra grupp, är det nödvändigt att konsultera en läkare för råd.
Oftast föreskrivna läkemedel för takykardi vid normalt tryck: Finoptin, Raunatin, Amiodarone. De kan stabilisera hjärtmusklerna och justera graden av sammandragningar av ventriklarna och atrierna. De har ackumulerande antiarytmisk effekt.

Gör regelbunden motion, skapa en uppsättning övningar med små laster, skydda dig från stress, följa viloläge - detta kommer att bidra till att minska risken för takykardi.

Behandling av takykardi med tabletter

Tabletter från takykardi ordineras vid behov för att stoppa attacken eller att behandla sjukdomen. Preparat är indelat i 2 grupper: naturligt och syntetiskt. De har nästan samma effekt, men de tidigare har färre kontraindikationer och biverkningar. Läkemedel av syntetiskt ursprung är mer relevanta när det gäller akutvård.

Tabletter från takykardi är naturliga och syntetiska

Grundläggande principer för behandling med tabletter

Läkemedel för takykardi ordineras beroende på orsakerna som orsakade det. Med extrem försiktighet bör läkemedel tas för att minska hjärtfrekvensen för gravida kvinnor. Läkemedel har alltid kontraindikationer och kan skada fostret och hälsan hos den framtida mamman.

Läkemedel som minskar hjärtfrekvensen har följande positiva effekter på kroppen:

 • lugna och slappna av;
 • stärka hjärtmuskeln
 • minska risken för återkommande

Ta okontrollerade tabletter är oacceptabla, även naturliga, även om de anses vara säkraste.

Det är omöjligt att behandlas ständigt med samma läkemedel för att minska hjärtfrekvensen. Kroppen börjar vänja sig vid den aktiva substansen och läkemedlet blir mindre effektivt.

Lista över de bästa pillerna för takykardi

Från sinus takykardi ordinerar läkaren naturläkemedel som hjälper patienten att slappna av. Paroxysmal takykardi kräver omedelbar sjukhusvistelse och behandling i en sjukhusinställning. I det här fallet, för att normalisera, kommer hjärtrytmen att ordineras läkemedel av syntetiskt ursprung, som även inkluderar beta-blockerare.

Naturläkemedel

Läkemedel från denna grupp har få kontraindikationer, lugnar nervsystemet och effektivt minskar hjärtfrekvensen.

Lista över de mest effektiva sätten.

Persen

Persen öva för att bli av med ett starkt hjärtslag för vuxna och barn från 12 år. Ta det ska vara två gånger om dagen för 2-3 tabletter. Senast mottagande - i 30 minuter. före sömnen. Maximal dos är 12 piller per dag.

Persen är ett lugnande medel av naturligt ursprung

kontraindicerat:

 • barn under 12 år
 • gravida och ammande mödrar
 • i närvaro av urinvägssjukdomar, sackarosbrist och fruktosintolerans, arteriell hypotension.

Priset på medicinen är från 230 r.

valeriana

Ta Valerian på 1-2 tabletter tre gånger om dagen, tvättas med rent vatten. Du kan dricka under graviditet och under amning.

Du kan dricka valerian under graviditeten

kontraindicerat:

 • med en tendens till depression;
 • barn under 12 år.

Corvalol

Från en hög puls ska du ta 1 tablett två gånger om dagen, tvättas med mycket kokt vatten. Det andra sättet att använda Corvalol är att placera pillret under tungan.

Corvalol hjälper till att minska hjärtklappning

Corvalol är inte ordinerat:

 • personer med nedsatt njur- eller leverinsufficiens
 • med ökad känslighet för läkemedlets komponenter.

Hjärt

Kan tas vid normalt tryck och snabb hjärtslag. Doseringen är 30 droppar tre gånger om dagen.

Motherwort-tinkturen normaliserar hjärtrytmen

Det är förbjudet att dricka Motherworts tinktur:

 • patienter med alkoholberoende
 • med individuell intolerans av den aktiva substansen.

Syntetiska läkemedel

Listan över de mest goda medicinerna från snabb hjärtslag

fenazepam

Det ordineras till patienter med lågt tryck. Ta läkemedlet vid 0,5-1 mg två gånger dagligen. I fall av sömnstörningar är fenazepam druckit på natten i en dos av 2,5 mg.

Fenazepam normaliserar inte bara hjärtklappningar, men förbättrar också sömnen

Ta inte drogen:

 • med kronisk obstruktiv lungsjukdom;
 • med akut hjärtsvikt
 • glaukom med vinkel-stängning
 • myasthenia gravis.
 • kontraindicerad under graviditetens första trimester.

diroton

Med takykardi och ökat tryck ska Diroton tas 1 gång om dagen på morgonen. Den vanliga dosen är 20 mg. Den maximala dosen är 40 mg.

Diroton ska tas en gång om dagen

Det är strängt förbjudet att ta:

 • barn under 16 år
 • gravida kvinnor;
 • under amning.
 • kontraindicerat i närvaro av angioödem i historien.

Coraxan

Avser pulsurezhashchim droger. Ta det 5 mg två gånger om dagen. Efter 3 veckor ökas dosen och justeras till 7,5 mg per dag.

Läkemedlet bör inte dricka när sjuk sinusknuta, AV-blockad av III grad, hjärtinfarkt, kryogen chock, sinoatrial blockad.

Coraxan är ett pulserande medel

kontraindicerat:

 • vid hjärtfrekvens vid vila mindre än 60 slag per minut;
 • barn under 18 år
 • gravida kvinnor;
 • under amning.

Priset är från 1170 rubel.

Betablockerare

Om en person har kontraindikationer för att ta dessa droger, använd sedan kalciumantagonister: Filapomin, Anipamil.

Inderal

För behandling av takykardi bör läkemedlet druckas enligt följande:

 • de första dagarna av 20 mg substans tre gånger om dagen;
 • öka gradvis dosen till 80-120 mg om 24 timmar.

Anaprilin hjälper till att klara takykardi

egilok

Hjälper snabbt med en attack av takykardi. För att stabilisera pulsen Egilok tas på morgonen och kvällen för 50 mg.

Egilok används för en attack av takykardi

Nekad i antagning:

 • gravida och ammande kvinnor
 • barn under 18 år
 • i närvaro av kardiogen chock, AV-blockerad II och III grad, SSSU, prinzmetal angina, hjärtsvikt i dekompenseringsstadiet.

Kalciumkanalblockerare

Dessa läkemedel slappna av musklerna i kärlen, minska myocardets kontraktilitet, har en antispasmodisk effekt. Detta minskar belastningen på hjärtat, sänker blodtrycket och saktar pulsen.

Foridon

Tabletter kan hjälpa till att eliminera symtomen på sjukdomen, om de tas tre gånger om dagen för 20-30 mg. Under dagen kan du inte dricka mer än 150 mg av läkemedlet.

kontraindicerat:

 • med hjärtsvikt, hjärtinfarkt i det akuta skedet, instabil angina;
 • barn under 14 år
 • ammande mödrar;
 • gravid.

Corinfar

Dosen av läkemedlet väljs individuellt för varje patient. Den genomsnittliga dosen är 20 mg två gånger dagligen på 12 timmar. Maximal dos är 40 mg två gånger per 24 timmar.

Doseringen av Corinfar tilldelas individuellt

Corinfar utnämns inte:

 • ammande mödrar;
 • kvinnor som bär ett barn
 • med hjärtsvikt i dekompensationsstadiet, akut hjärtinfarkt, instabil angina, stenos.

Membranstabiliserande läkemedel

Förbättra intaget av kalium-, kalcium- och natriumjoner till hjärtat, vilket minskar pulsen.

Metostabil

Den dagliga dosen av läkemedlet ökar gradvis. Börja dricka 125-250 mg tre gånger om dagen och gradvis öka dosen tills en terapeutisk effekt erhålls.

Det är förbjudet att ta Metostabil:

 • med akut njurs- och leverinsufficiens och laktosintolerans
 • under graviditeten
 • under amning.

etatsizin

Från den ökade hjärtklappen och den accelererade pulsen dricker Etatsizin på 50 mg 3 gånger om 24 timmar. Om det inte finns någon effekt från tabletterna, ökar dosen av läkemedlet. Maximal dosering är 300 mg per slag dividerad med 3 doser.

Etatsizin hjälper till att minska puls

Du kan inte dricka ett läkemedel:

 • med myokardiell hypertrofi i vänster ventrikel;
 • med hjärtinfarktkardioskleros, arteriell hypotension;
 • med kardiogen chock
 • personer under 18 år
 • gravida och ammande kvinnor.

Priset är från 1220 rubel.

novokainamid

Läkemedlet tas vid 0,25-1 g var 3-6 timmar. Om denna dos inte hjälper till att ta bort symptom, ökar den till 3-4 mg per dag.

Förpackningstabletter Novokainamid

kontraindicerat:

 • med hjärtinfarkt, hjärtsvikt, atrioventrikulära blockader;
 • med njursvikt.

Kaliumblockerare

Droger från denna grupp verkar långsamt på kroppen och har många kontraindikationer, så de är sällan föreskrivna för takykardi.

Sotapol

Den dagliga dosen av läkemedlet är 160 mg. Det är indelat i två metoder. Om den terapeutiska effekten inte observeras ökas dosen till 320 mg per dag.

För att normalisera hjärtritmen, läkemedlet Sotapol

Det är förbjudet att acceptera:

 • patienter med allergisk rinit
 • ammande mammor och gravida kvinnor
 • i närvaro av hjärtsvikt eller arteriell hypotension;
 • under kardiogen chock.

Cordarone

Ta först 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Efter 1-2 veckor börjar du dricka 1 piller per dag. Var 5: e dag av att ta en paus i 2 dagar.

Förpackning av tabletter Cordarone

kontraindicerat:

 • med sinus bradykardi eller AV-blockad;
 • sjukdomar i sköldkörteln,
 • under barnets lager
 • med laktation.

Välj de bästa drogen är viktigt, men du får inte glömma livets sätt att leva. Du borde äta rätt, leda en aktiv livsstil, rök inte och missbrukar inte alkohol.

Betygsätt den här artikeln
(3 uppskattningar, medelvärde 5,00 av 5)