Huvud / Dystoni

Symtom och behandling av blodproppar i hjärtat

Blodets konstanta flytande tillstånd och bildandet av trombi är associerade med kärlväggen och de två huvudsystemen - koagulering och antikoagulant. Om dessa system misslyckas uppträder trombos. En dödlig fara är född av en trombus i hjärtat, vilket är en blodpropp bildad i detta organs hålighet.

Utbildningsmekanismen

Huvudmekanismerna för intravaskulär trombbildning är:

 • ökad koagulerbarhet;
 • kränkning av fartygets inre vägg
 • saktar av blodflödeshastigheten.

En av de viktigaste rollerna vid blodproppar bildar blodceller - blodplättar. När kärlet är mekaniskt eller kemiskt skadat, klibbar de sig vid innerväggen, stänger defekten och förhindrar blodförlust. Vid skada limmas trombocyter tillsammans. Som resultat bildas en trombos på kärlets vägg.

Med ett fördröjt blodflöde i kärlen bildas koaguleringar först, vilka senare blir orsaken till bildandet av trombi i kärlets lumen. Trombi finns i en venös bädd. En trasig blodpropp (embolus) riktas alltid till hjärtat och lungorna med blodflödet. Detta är en av orsakerna till plötslig död.

skäl

En trombos i hjärtat kan bildas som ett resultat av fördröjt blodflöde eller i närvaro av områden som inte kan komma i kontakt. Detta tillstånd uppstår mot bakgrund av hjärt-kärlsjukdomar:

 • defekter i hjärtklaffarna, som härrör från reumatiska skador på hjärtkroppen (endokardium);
 • förmaksflimmer eller förmaksflimmer
 • myokardinfarkt.

Med hjärtinfarkt, nekrotiserar hjärtmuskeln. Efter sårinfarkt (omfattande lesion) kan en förstorad hjärtkavitet (aneurysm) bildas istället för ärret, vilket inte kan reduceras. Som ett resultat bildas parietal trombi. Atrial fibrillering är utlösningsmekanismen för bildandet av blodproppar i atriumet.

Hjärttrombi, beroende på lokalisering, kan vara:

 • högerhänt och vänsterhänt;
 • ventrikulär;
 • förmaks.

Sinistral tromber är risk för ischemisk stroke, hjärt njure dextral - lungemboli.

symptom

Med vänster trombos i atriumet klagar patienter ofta över svimning och yrsel. Vanligtvis är sådana formationer mobila. I fall när koaglet praktiskt taget överlappar lumen atrium hos patienter med andnöd, det var en kraftig nedgång i blodtryck, andnöd, hjärtklappning.

Med en orörlig trombus i hjärtat klagar patienterna om hjärtklappning, brist på luft, smärta i bröstet. Patologi leder till cirkulationsfel.

På grund av trombos lider perifera kärl också. Med högersidig trombos skadas lungkärl, tromboembolism av lungartärorns små grenar utvecklas. Vänstersidiga tromboser orsakar hjärncirkulationssjukdomar. Patienterna har huvudvärk, minnesförlust, yrsel.

behandling

När blodpropparna detekteras i hjärtat används följande grupper av läkemedel:

 1. Antiaggreganter (Aspirin Cardio, Cardi ASA, Cardogrel, Acetylsalicylsyra, Klopilet). Droger förhindra blodplättar från att klibba samman, förbättrar blodflödet, förhindra deformation av de röda blodkropparna. Medlen används inte bara för behandling av trombos, men också för att förhindra postoperativ, åderförkalkning, ischemisk hjärtsjukdom, hjärtinfarkt.
 2. Antikoagulantia (Heparin, Fragmin, Klexan, Warfarin). Läkemedel minskar aktiviteten av koagulationsfaktorer. Några av dem tas ständigt med förmaksflimmer och en implanterad artificiell hjärtventil.
 3. Trombolytiska läkemedel (Streptokinas, Fibrinolysin, Urokinas, Saruplaz). Drogerna bidrar till upplösningen av fibrinkolor. Trombolytisk terapi indikeras under akut infarktperiod, med trombos av stora artärer, under de första timmarna efter en ischemisk stroke.

Förutom grundläggande läkemedel, förskriva medel som förbättrar blodets reologi (Reopoliglyukin). Trombolytisk terapi bör utföras under strikt kontroll av koagulationssystemet, eftersom det finns risk för blödning. Med ineffektivitet konservativ behandling besluta om kirurgi - borttagning av blodpropp från atrial hålighet, excision av hjärt aneurysm.

En trombos i hjärtat. Orsaker, behandling, konsekvenser.

Cardiu-enheten tillåter dig att övervaka ditt hjärtsjukdom, på ett tidigt stadium ta uppmärksamheten på nya problem och kontakta en läkare omedelbart. Du gör en studie och efter 30 sekunder får du en automatisk slutsats om hjärtats tillstånd. Om det behövs kan du skicka en studie till läkarens kontroll.

Enheten kan köpas just nu för 20 400 rubel med leverans över hela Ryssland har tryckt på knappen Köp.

Etiologi och behandling av blodpropp i hjärtat

Hjärtat är ett av huvudets organ, som säkerställer blodets rörelse genom kärlen.

Det matar blod på alla organ och system i vår kropp, neutraliserar skadliga föreningar i vävnader, levererar nödvändiga kemikalier och syre till celler. Det är människokroppen, utan vilket liv är omöjligt.

Med ålder uppträder hjärtsvikt, hjärtsjukdomar uppstår på grund av naturlig slitage i kroppen.

En av dessa sjukdomar är en trombos i hjärtat. Denna blodpropps kärl eller hålrum av hjärtat, bromsa blodflödet och leder till igensättning av artärer och vener i hjärtmuskeln.

Faktorer och symtom på trombos

Blodplättar är blodceller som skyddar en person mot blodförlust från trauma. De läker sprickor och sprickor i blodkärl. Men med en kombination av vissa faktorer klibbar blodplättarna på venerna och artärerna och bildar en trombus.

Den främsta orsaken till blodpropp i hjärtat är patientens äldre ålder, vilket orsakar patologiska förändringar i hjärtmuskeln eller ventilationsapparaten. Risken är också "liggande" patienter, personer som har lidit allvarliga skador, operationer och personer som lider av fetma.

Ytterligare faktorer är rökning, alkoholism, nervös stress, brist på fysisk aktivitet, ärftlighet, långvarig hormonbehandling.

Utöver dessa skäl finns det ett antal samtidiga sjukdomar som predisponerar för trombos:

 1. Oncology. Det leder till en ökning av blodets viskositet, en överträdelse av dess koagulerbarhet.
 2. Hjärtsjukdom. Den medfödda defekten i hjärtstrukturen är farlig på grund av blodstagnation på grund av hjärtklappens bristfällighet.
 3. Myokardinfarkt. Frånvaro av blodtillförsel till vissa delar av hjärtat leder till inflammation i myokardiet och sänkning av blodflödet.
 4. Hjärnans aneurysm. Postinfarktnoe komplikation känneutsprångsväggarna hos vener och artärer i hjärtmuskeln krymper inte, vilket leder till bildandet av tromb på kärlväggen.
 5. Atrial fibrillering. Brott mot hjärtritmen ökar hjärtans storlek och utseendet av blodproppar i den.
 6. Atrial fibrillering. Det leder till cirkulationsfel.
 7. Fördröjd kardiomyopati av myokardiet. Onormal sträckning av hjärt kaviteter farlig hjärtsvikt och tromboembolism (akut ocklusion av ett blodkärl genom en blodpropp).
 8. Ischemisk hjärtsjukdom. Kranskärlssyndrom föregår myokardinfarkt och arytmi.
 9. Lunginflammation, influensa. Ökad produktion av fibrin - ett protein som ligger till grund för blodpropp.

Alla ovanstående sjukdomar kombinerar 4 grundläggande förutsättningar för trombosstart:

 • signifikant sänkning av blodcirkulationen
 • ökad koagulerbarhet av blod;
 • förändring i blodets kvalitet och kvantitet
 • skada på blodkärlens väggar.

Denna sjukdoms insidiousness uttrycks ofta i frånvaro av symptom eller deras sena manifestation (tromboembolism). En viktig roll i symptomatologi spelas av typen av trombus.

Takykardi, bröstsmärta, dyspné vid sittande

Risken för blodpropp i hjärtat, vikten av tidig diagnos av sjukdomen

Ofta kan det vara svårt för en kardiolog att upptäcka närvaron av blodproppar i hjärthålen, även med hjälp av ett EKG. För att fastställa en noggrann diagnos används moderna diagnostiska metoder:

Jag läste nyligen en artikel som beskriver den naturliga cream "frälsare Chestnut Bee" för behandling av åderbråck och rengörings fartyg från blodproppar. Med denna kräm kan bota åderbråck evigt, eliminera smärta, förbättra blodcirkulationen, förbättra tonen i venerna, snabbt återställa blodkärlen, rena och reparera åderbråck hemma.

Jag brukade inte lita på någon information, men bestämde mig för att kontrollera och beställde ett paket. Jag märkte en förändring i en vecka: smärtan var borta, mina ben slutade surrande och svullnad och i 2 veckor började de venösa konerna minska. Prova och du, och om du är intresserad, så är länken nedan en artikel.

 1. Scintigrafi - definitionen av cirkulationsstörningar i koronarkärlen, deras lokalisering. Bestämmer graden av fyllning av myokardiet med blod.
 2. Doppler ultraljud är en ultraljud som mäter hastigheten och riktningen av blodflödet i varje sammandragning av hjärtat, vilket bestämmer hjärttrycket.
 3. MRI (magnetisk resonansbildning) - visar fullt ut funktionaliteten i hjärtarbete, vävnadstillståndet och närvaron av neoplasmer i hjärtmuskeln.
 4. Röntgenundersökning av hjärtat - ray diagnos, förmågan att visa en aneurysm, myokardiell hypertrofi (ett tecken på kranskärlssjukdom), dilaterad kardiomyopati, och trombotiska plack.

Tidig upptäckt av sjukdomar i det kardiovaskulära systemet har en stor roll för patienten och bidrar till att förhindra att farliga konsekvenserna av trombos: tromboembolism, lungödem, vävnad nekros, syrebrist i hjärnan, koma och död.

Medicin och kirurgisk behandling

Inte alla patienter kommer omedelbart att godkänna ett kirurgiskt ingripande. I detta fall förklarar specialisten konservativ behandling med läkemedel som syftar till att lösa blodproppen. Dessa läkemedel är uppdelade i grupper enligt deras handlingar.

Intrakardial trombi och vad de hotar

Trombos är en allvarlig patologi i cirkulationssystemet. Lokalisering av blodproppar i artärer, vener och kapillärer leder till en mer eller mindre omfattande plats för ischemi av vävnader och organ. Konsekvenserna är hårdare, desto större är det täppa fartyget.

En avbruten trombus eller en del av den blir en embolus och börjar "gå" tillsammans med blodflödet. Den farligaste är att komma in i lungartären och ledande kärl i hjärnan.

Initial lokalisering och sökväg embolus är viktigt att fastställa i organskada förutsägelse. Om lungemboli uppstår när den fria inträngning av trombotiska massorna i systemet i venerna i de nedre extremiteterna i höger atrium, och sedan in i ventrikeln, sedan för lesioner av cerebrala kärl som behövs övergångs emboli genom defekten foramen ovale i den vänstra sidan av hjärtat.

Varför bildar trombi i hjärtat?

Embolus kan komma in i hjärthålan från andra blodkärl. Men möjlig intrakardiell bildning av blodproppen, dess tillväxt med efterföljande allvarlig skada på blodcirkulationen.

Orsakerna till den primära platsen i atria och ventriklarna är:

 • skada på hjärtvägg och ventiler, vilket orsakar virvlande blodflöde;
 • sänkt flödeshastighet;
 • ökad blodkoagulering.

Liknande tillstånd uppstår i följande sjukdomar:

 • hjärtfel (oftast bildas trombos i vänster atrium med mitralstenos i reumatisk etiologi);
 • myokardinfarkt av högra och vänstra ventrikulära spridningen alla väggen (transmural), hjärt väggförtunning under efter myokardiell ärrbildning orsakar bildning av påsformade utsprång (aneurysm);
 • arytmier i samband med en ojämn minskning av hjärtmusklerna.

Betydande roll spelas av vidhäftningen till den kliniska kursen av hjärtsjukdomar och blodkärl av lunginflammation, tonsillit, influensa. I dessa sjukdomar är produktionen av fibrin (en av komponenterna i blodproppen) signifikant aktiverad.

Funktioner av intrakardial lokalisering

Trombi skiljer sig i struktur och utseende. I fartygen är det vanligt att skilja:

 • i artärerna - "vita" trombi bildade av blodplättar, leukocyter, fibrin;
 • i venerna - "röd", som består av samma celler + erytrocyter;
 • hyalin - som bildas i kapillärbädden innehåller inte fibrin, det ersätts av proteiner.

Hjärttrombi är blandade, har ett fläckigt mönster, ett karakteristiskt utseende, därför kallas de också laminerat. Enligt strukturen är det vanligt att skilja mellan dem:

 • huvud (mer lik den "vita" trombusen);
 • kroppen;
 • svans (ser ut som en "röd" trombos).

Trombuvudet är fäst vid innerväggen (epitel av endokardiet).

Vid manifestation av symtom är vissa egenskaper hos intrakardiella blodproppar viktiga.

Beroende på förmågan att röra sig inuti trombusen kan håligheten vara:

 • mobil - rör sig fritt i atrierna eller ventriklerna, oftast bildade i vänstra atriumet;
 • fast - ena änden fäst vid väggen, ibland bildade ett "ben", som polyppar.

Dessutom särskiljer i förhållande till hjärthålan:

 • mural tromb - ofta inträffar när den inflammatoriska processen i endokardiet med övergången till ventilerna är fästa klackarna på förmaken hos patienter med kronisk hjärtsvikt, ischemi, till väggen hos aneurysmen och lämnar en passage för blodflödet;
 • Obturating - blockera fullständigt hålrummets lumen, orsaka dödsfall.

Jämförande diagnostik gör det möjligt att klassificera en sådan art som progressiv och förmoda en tidig möjlighet till fullständig obturation.
Trombi i vänstra atriumet antar gradvis en komplett volymetrisk form och kallas sfärisk.

Med aneurysmer, trombusbildning främjar volym expansion och expansion. Denna trombus kallas fördjupad, det accelererar väggens gallring och dess bristning.

symptom

De kliniska manifestationerna av en immobil thromb är mycket mindre uttalade. Patienten är sällan störd:

 • takykardi;
 • dyspné i sittande tillstånd.

I fråga om rörlighet i vänster atrium finns följande:

 • smärtsamma attacker av hjärtklappning, när hjärtskakningar skakar hela thoraxen (hans kliniker kallar "våldsamma");
 • frisättningen av kall klibbig svett;
 • skarp blanchering med cyanotiska läppar och fingrar;
 • svimningstillstånd.

Under en attack detekteras inte puls på den radiella artären eller kraftigt dämpas. Vid auskultation kan tidigare hörda ljud försvinner.
För en kula eller en fast "ben" är symtomen på försämring av tillståndet i sittande läge karaktäristiska när det faller och klämmer ihop venusöppningen.

Att föra patienten till en lögnande position förbättrar väldigt välbefinnande.

Varaktigheten av medvetsförlusten varierar individuellt: från några sekunder till två timmar.

Tecken på trombos hos en patient med hjärtsjukdom kan vara:

 • uthålligt hjärtsvikt, dåligt mottagande för behandling;
 • allvarlig andfåddhet, cyanos i händer och fötter, takykardi, gulning av huden;
 • bildande av lunghypertension.

diagnostik

Tyvärr ligger ofta intravital diagnos bakom sjukdomsgraden. Användningen av elektrokardiografisk forskning kan inte rikta läkaren till diagnos, eftersom det inte upptäcker blodpropp.
Behövda patienter bör oftare göra ultraljudsundersökning, dopplerografi. Dessa metoder kan visualisera strukturen i hjärtkaviteterna.

Differentiell diagnos med kliniska tecken utförs med:

 • lungemboli - stod för den skarp smärta i hans sida, en kraftig plötslig andnöd, hosta med blodiga upphostningar, cyanos av de övre delarna av kroppen, lungödem, varaktighet förstås;
 • myxomatrium - liknar mitralstenos, men har ingen karaktäristisk försämring i patientens sittposition, patienten brukar inte ha en tidigare reumatisk anamnesis.

Om den fasta trombusen i hjärtat lossnar är tecken på komplikationer akuta symptom på cirkulationsstörningar i olika organ:

 • av emboli i hjärnan berättar utvecklingen av akut ischemisk stroke med förlamning, talsvårigheter, statistik för komplikationer av mitralisstenos tyder på att drabbas av liknande tromboembolism upp till 70% av patienterna;
 • med halspropp i halsen finns en skarp yrsel, intensiv huvudvärk, synfel är möjlig.
 • separationen av trombuspartikeln och inträdet i en av kransartärerna orsakar kliniken ett akut hjärtinfarkt med skarpa smärtor, ett chocktillstånd;
 • Emboli hos njurartärerna uppträder av svår smärta i nedre delen av ryggen, en överträdelse av urinproduktionen.
 • trombos av mesenteriska kärl bidrar till peritonit med nekros av tarmslingor, som uppträder av svår smärta i buken, flatulens;
 • Om embolus kommer till artärerna i de övre och nedre extremiteterna, bilden av blödning, blekhet och blåhet i huden, ingen pulsering, hud sval, det finns en sannolikhet för hotande kallbrand och amputation operation.

behandling

För att behandla trombos inuti hjärtat, är den enda metoden en snabb operation vid utlösning av en trombos. Konservativa metoder kan förhindra ökad trombos, men eliminera inte den redan bildade koagulanten.

Patienter behöver fullständig behandling:

 • hjärtsvikt;
 • hypertoni;
 • reumatism;
 • blodsjukdomar som ökar blodkoagulabilitet
 • kirurgisk eliminering av patologi vid hjärtfel.

För att upprätthålla normal blodviskositet bör patienter alltid ta underhållsdoser:

 • antiaggreganter - tillåter inte blodplättar att hålla ihop;
 • antikoagulantia - agera på koagulationsfaktorer.

Kirurgi för endoskopisk trombektomi har utvecklats. I detta fall introducerar kirurgen på det öppna hjärtat endoskopet genom öronen i atrierna, undersöker och avlägsnar alla de blodproppar som uppträder.

Operationen eliminerar inte de huvudsakliga patogenetiska processerna som leder till ökad trombos, utförs enligt vitala indikationer. Därför måste patienten hantera upprepningen av processen efter framgångsrikt borttagande av trombusen.

Hjärtkammarens trombos anses vara en allvarlig komplikation av många progressiva sjukdomar. Patientens tillstånd är vanligtvis så allvarligt att beslutet att omedelbart avlägsna trombus för patienten och släktingar är ett mycket viktigt steg. Det är nödvändigt att noggrant diskutera det med den behandlande läkaren.

Gäst - 2 januari 2017 - 01:29

Jag vill berätta för min mycket ledsen historia att skydda andra från mina misstag och missförstånd om situationen.
Mormor är 85 år gammal. Dagen före katastrofen klagade på andfåddhet. Ålderdom är inte kul, jag kommenterade då. På spåret. Nästa dag samtalar grannen och säger att hennes mormor är sjuk, hennes hand är bedövad. Jag ber att ringa en ambulans och komma samtidigt med henne. Inspektion, ecg. Handen rörde sig redan mot ambulansens ankomst. Ansiktet är symmetriskt, talet är normalt. eller för vanligt förvirring. Tryck, puls, andning är normalt. Ekg ännu bättre än den sista undersökningen. I allmänhet gick läkare som önskade återhämtning redan till utgången. Och då min mormor klagade över smärta i vänster sida av pannan. Vänligen stanna och fundera på vad det var. Läkaren ringer till en neurolog som berättar att du ska komma till en undersökning. Låt oss gå. Skynda inte, utan lugn. Vi kommer. Inspektion, komp. tomografi, stroke är inte bekräftat, men sätta i neurologi. Mormor i gott skick, förvirrad. Bestäm avdelningen. Vi är belägna. Jo, jag tror att de är återförsäkrade. Närmast är mormor ganska normal. Han går, säger han, svarar på frågorna, handen rör sig perfekt och känns.
. Jag trodde det över. Jag uppmuntrar min mormor att han kommer att stanna hemma i två dagar. Jag gick för att få saker, stannade hos henne och gick hem. Läkarna frågade om jag kunde stanna. Hon förklarade att hon hade ett barn hemma. Har kommit fram till nästa. Jag hittar min mormor i vanligt tillstånd. Externt. Men jag märker att hon upprepade gånger frågar samma sak, jag ser att hon inte helt förstår allt, frågar hon igen. Det kommer att passera lugna anhöriga till grannarna i församlingen. Självklart tänker jag lätt. Handen kom till sinnena. På samma sätt säger släktingar att på natten sökte mormor en tonometer och termometer, som hon angivligen tog en läkare. Det var att det var en bevakning av moln. Läkaren bekräftade. Då börjar det på mig att verksamheten ökar. Min dotter går till mormor, säger jag, hon kommer att sitta. Jag reser från en annan stad (6 timmar). Och jag har affärer. Har stannat hos mormor. Det är ganska tillräckligt, jag ser. Hon satt och gick till en annan mormor (med en trasig arm) som hon inte hade nått igår på grund av katastrofen som hade hänt. På kvällen träffar jag min moster, vi samlar saker, en tekanna, en termometer, vi går till sjukhuset. Vi går över tröskeln till avdelningen och sängen är tom. De tog en halvtimme sedan i intensivvård, för började kvävas. Ingen ringde varken grannarna i avdelningen eller läkarna, även om telefonen var skriven och hängde över våningssängen och läkarna var han i kortet. Vi går till återupplivning. De tillåter inte karantän i intensivvård. Slag, ej bekräftat. Vad hände, de förstod inte själva. Ischemiska attacker Mol.
På spåret. Den dag jag upptäcker att det var en influensa i avenyn där hon låg. En läkare från intensivvårdsavdelningen (glasögonprydde avskum) uppmanade min moster, min mormor med oss ​​väl, men aggressiv och slagsmål, och så i morgon, om en stroke inte bekräftas föreskriva hem. När moster försökte övertala henne genom att säga att Gud maskros babushka- och fattiga kommer inte att säga ett ord, och det hade förmodligen ett anfall, läkaren tittar misstroget han ryckte på axlarna. På spåret. dag var det ett lungödem, anslutet till ventilatorn. stroke har inte bekräftats. Och på spåret. dag fastställd till vem.
Vid kvällen bekräftades en stor stroke i hjärnan. De sa att vid den tiden och hjärtattack i historien är hoppet på ett mirakel inte värt det.
. För vad jag skriver allt detta. Först och främst skriver jag till släktingar som kom in på sjukhuset eller bara noterade inte deras familjemedlemmar. Slå larmet genast. Kasta ut alla gärningar och var uppmärksam. Stroke utvecklas smidigt. Och om den ursprungliga bilden inte verkar hemskt, slappna inte av. Det är synd att detta inte förklarades av läkare och på Internet är alla artiklar om stroke nästan kopierade och endast täta fall beskrivs. Men alla människor är olika, och stroke varierar. Nu ska jag utföra mig själv som jag inte var där, att min mormor dör ensam, att hon inte hållit mig och höll hennes hand. Tiden går inte tillbaka. Det är synd för frivolitet. Människor, läkare, grannar i församlingen, grannar på verandan och naturligtvis släktingar är mer försiktiga och vaksamma. Ibland kan det rädda liv.
Det är väldigt svårt. Och väldigt skäms mycket. Förlåt mig mormor.

Anna - 3 februari 2017 - 23:17

Jag delar din sorg, den 30 januari dog min älskade mormor i en sjukhusbädd också. Precis som du. Jag var inte med henne vid tiden för döden, sprang i jobbet, jag hatar mig själv för det. Och de läkare jag vill skjuta, det är bara inte min mormor kan inte återvända.

Alya - 13 mars 2017 - 14:05

Jag sitter och tittar på sändningen, plötsligt i hjärtat av den obehagliga känslan som om en stor boll pressas kraftigt genom en tunn arterie. och det är allt. Det var en liten vikt i halsen. där för en månad sedan det var smärtsamt att trycka känslor i bröstet från vänster är ect normalt. regelbundet hosta ibland bröstet ibland knopp-som saknade luft och avlyssnade halsen men passerar snabbt. en runggen av lungor för apprx. Vad kan det vara? Tack..

Olga - 30 november 2017 - 21:41

Jag var i receptionen idag och även sådana symptom. Det finns ingen diagnos. Förtryck och takykardi med hjärtfrekvens 114. Det vet inte med mig. Och jag är rädd. Nå, åtminstone hjälper någon mig.

Daniel - 6 februari, 2018 - 22:26

Jag tror att denna trombus har kommit, men jag är chockad över att du fortfarande lever, för idag har min farfar på jobbet dött av det, blodproppen har kommit ut, blodproppen har kommit och det är det.

Alexander - 21 mars 2017 - 14:38

På mig har jag erkänt en trombos av den vänstra öronen, det för mig att göra eller göra och som den eller han ska behandla, för mig 35. Kemerovo-regionen Osinniki.

Daniel - 6 februari 2018 - 22:27

Jag läser, det finns en speciell. kirurgi för att ta bort blodpropp i hjärtat, men de är dyra och trombben är dödlig.

Risken för blodpropp i hjärtat

 • Några uppgifter om koronar trombos
 • Orsaker till blodproppar
 • Behandling och förebyggande av trombos

En trombus i hjärtat är en patologi där blodpropp bildas i kärlsystemet. Medan den ligger på kärlets vägg kan den ignoreras eller upplevas i det allmänna tillståndet och smärtsamma känslor i bröstet.

När trombusen sönderdelas stänger huvudkärlens eller huvudkärlens huvudkärl och blodflödet kraftigt, vilket kan orsaka allvarliga hjärtsjukdomar och till och med leda till döden.

Några uppgifter om koronar trombos

Trombusbildning är en skyddande funktion hos kroppen. Om blodpropparna inte bildades skulle blodförlusten dö även med mindre skador. När kärlens väggar är skadade håller blodplättarna fast vid sprickorna och täpper till den bildade skadorna.

Orsakerna till trombosens början:

 • patologi i kärlväggen;
 • minskat blodflöde;
 • blodsjukdomar, ändra sin kvalitativa komposition.

Om blodproppar i en frisk organism inte lämnar kärnskada, sedan vid olika patologier fibrinolytisk funktion misslyckas och blodproppar kan bildas i den avdelningen av det hematopoietiska systemet, där det finns vaskulär patologi. Om det inträffar i koronarkärlen bildas trombi i hjärtat.

Vid det inledande skedet av fibrin adhereras filamenten av fibrin till kärlets skadade vägg, då trombotiska massor appliceras på den, ökar blodproppen. I framtiden kan han riva sig bort och täppa till slaget av artären.

 • walled - helt limmade till fartygets vägg;
 • flotation - med en fri ände
 • fodrar - ligger längs väggarna och lämnar en smal lumen för blodflödet;
 • central - till väggarna i artären är fästa med sladdar.

De farligaste blodpropparna blockerar. Det finns inga lumen för blodflöde.

Symtom på trombos i hjärtat beror på zonen där den ligger.

 1. Om blodproppen ligger i öronområdet, orsakar detta tillstånd periodiska tillstånd av medvetande, yrsel, passar arytmi och takykardi.
 2. Trombosen på hjärtans högra sida kännetecknas av återkommande dyspné och känslan av kvävning, oförmågan att andas i sin helhet, förändra hudfärgen, det vill säga utseendet av cyanos.

När trombusen sönderdelas i kranskärlskärlen kan den blockera hjärtkärlen eller tränga in i någon del av kroppen genom aortan. Karakteristiska tecken på blockering av artären: en kraftig minskning av trycket, cyanos, kvävning. Underlåtenhet att ge hjälp leder till döden. En av konsekvenserna av avlägsnande av en blodpropp bildad i vänster ventrikel är en stroke.

Med separation av blodpropp i det högra atriumet kan ett blockering av lungartären inträffa och tromboembolism kan uppstå.

Om vi ​​betraktar fall av dödsfall i hjärtsjukdomar, är det i första hand kroniska ischemiska sjukdomar, vid andra slag, i tredje fallet av tromboembolism. Efter återkommande tromboembolism dör 45% av offren.

Orsaker till blodproppar

En av de främsta provokationsfaktorerna är att utplåna ateroskleros. Lipider deponeras på hjärtkärlens inre skal, strukturen på väggen är trasig: muskelvävnaden ersätts av en bindande. På dess yta bildas en sklerotisk plack, och fibrin börjar fälla ut på den och bildar en trombus.

Risken för trombos ökar med följande villkor:

 • graviditet;
 • hos kvinnor i klimatfasen;
 • hos män efter 40
 • fetma;
 • alkohol och rökning missbruk
 • Efter överföring av verksamhet på stora fartyg.

Även kompositionen av blod under påverkan av vissa läkemedel. Enligt observationer av medicinsk teoretiker patologi hematopoetiska systemet sker ofta hos personer som har variationer i fysiologiska parametrar, dvs vid mycket höga temperaturer (över 190 cm) och mycket små (mindre än 150 cm).

Behandling och förebyggande av trombos

Behandling av sjukdomen utförs med hjälp av kirurgiskt ingripande och konservativt.

Den kirurgiska metoden innefattar:

 • avlägsnande av blodproppar med mekaniska medel;
 • bypassoperation;
 • stentning.

Konservativ terapi för hjärt trombos består av utnämning av droger som förebygger trombos. Men de kan inte ta bort redan befintliga trombier, de slutar bara processen att öka blodpropparna.

 1. Antikoagulantia. Ämnen av denna grupp stör processerna för blodkoagulerbarhet.
 2. Trombocytaggregationshämmande medel. De minskar graden av aggregering och vidhäftning av blodplättar som cirkulerar i blodet.
 3. Trombolytika. Dessa medel överför plasmaplasminogen till plasmin, vars egenskap är förstörelsen av fibrin.

Dessutom förskriva hjälpmediciner som sänker blodets viskositet, accelererar metaboliska processer på den intercellulära nivån, vilket minskar kroppsförgiftningen som helhet.

Kontraindikationer för användning av trombolytisk terapi är direkta och relativa.

 • drabbades av stroke
 • aorta aneurysm;
 • tarmblödningar i anamnesen;
 • allvarligt trauma på skallen i anamnesen.
 • graviditet och amningstillstånd
 • kardiopulmonell återupplivning
 • näthinnans sjukdomar;
 • kränkningar av blodtillförseln till hjärnan;
 • hypertoni eller hypotension.

Trombolytisk terapi kan orsaka komplikationer:

 • i form av banala allergiska reaktioner;
 • reperfusionsarytmi, som indirekt indikerar återställandet av koronarströmmen;
 • blödning i platser med direkt punktering
 • förekomsten av arteriell hypotension
 • inre blödning
 • reoklusion av kransartären.

Vad ska man göra om det finns biverkningar: att stoppa eller inte trombolytisk behandling - beslutet fattas av den behandlande läkaren på grundval av den kliniska bilden.

Förebyggande åtgärder för att stoppa bildandet av blodproppar kan endast rekommenderas i allmänhet.

 1. Byt kost: för att introducera produkter som innehåller en stor mängd askorbinsyra och att utesluta rätter med "dåligt kolesterol".
 2. Dagligen gör övningar som är lämpliga för ålder och hälsa.
 3. Eliminera dåliga vanor.

Om du behöver ta itu med symtom som indikerar funktionsfel i kardiovaskulärsystemet, behöver du se en läkare.

Med tiden kan behandlingen påbörjas stabilisera tillståndet, stoppa ökningen av blodproppar i kranskärlskärlen och förhindra ett dödligt utfall.

Orsaker till bildandet och behandlingen av blodpropp i hjärtat

En trombus i hjärtat är en allvarlig sjukdom som representerar en dödlig fara, en orsak till ischemiska stroke och hjärtinfarkt. Blodproppar kallas blodproppar, som bildas i lumen i ett stort kärl eller direkt atrium och hjärtkavitet, kallas trombi. I händelse av att klumpen sönderbringar och tränger i lungartären, är patientens plötsliga död sannolikt.

Orsakerna till bildandet av blodproppar

Blodproppar eller blodproppar bildar sig i nästan 50% av människorna, men vanligtvis löser de sig inom kort, utan att ha tid att skada sin hälsa.

Vissa blodproppar under vissa förhållanden löser dock inte, men bifogas kärlens väggar än att störa det normala blodflödet, vilket orsakar en sjukdom som kallas trombos. Denna patologi kan förekomma i venerna, artärer, små kapillärer. Dessutom är bildandet av en trombus i hjärthålan sannolikt.

Clotting uppstår ofta i följande sjukdomar i hjärt-kärlsystemet:

 • störningar i hjärtklaffarna, oftast på grund av reumatism;
 • omfattande myokardinfarkt, komplikationer efter det, när en öron i stället för ett ärr bildas - en plats som inte kan krympa;
 • störning av hjärtritmen, vanligtvis vid förmaksflimmer.

Orsakerna till bildandet av vidhäftning av blodplättar med bildandet av icke-absorberbara blodproppar uppkommer om det föreligger en kombination av tre faktorer:

 1. Skador på kärlens vägg, vilket orsakar turbulens av blodflödet;
 2. Långsamt blodflöde;
 3. Ökad koagulerbarhet av blod.

Klinisk bild av intrakardiell trombos

Det finns två huvudkategorier av hjärtkroppar:

 • Rörlig, fri rörelse i ventrikel eller atrium;
 • fast, fäst vid ena änden till kärlets vägg.

Den rörliga koagulanten ligger oftast i atriumet på vänster sida. I dessa fall klagar patienten på periodisk yrsel, ibland uppstår svimning. Vid en viss kroppsställning kan trombusen helt blockera kärlens lumen, och de livshotande symptomen ökar dramatiskt: andfåddhet, kvävning och en kraftig blodtryckssänkning. Om intensive terapeutiska åtgärder inte vidtas kan sådan blockering leda till patientens död.

Bildandet av en fast trombus

Symtom på en orörlig trombus är mycket mindre uttalad: ibland finns andfåddhet och hjärtklappning, inte för störande för patienten.

En livshotande komplikation är avskiljningen av en immobil thromb, tromboembolismens början, i en stor andel fall som leder till plötslig död. Om blodproppen plötsligt kommer, är det ofta en chock och symptom som kräver akut medicinsk ingrepp.

Hur man hjälper en patient med intrakardiell trombos

En blodpropp i hjärtat av en extremt farlig eftersom hotande symtom kan vara frånvarande tills tidpunkten för förekomsten av tromboembolism: trombos i vänster förmak drabbade artär i hjärnan, och på rätt plats för en blodpropp i hålrummet i hjärtat - lungödem i samband med obstruktion av lungartären.

Problemet är att det vanliga EKG inte visar närvaron av blodproppar i hjärthålan, så patienten misstänker inte ens att det är sjuk, tills trombben har kommit av. Ibland upptäcks trombi vid undersökning med ultraljud, men oftare detekteras närvaron av en trombus först efter patientens död.

Behandling av intracardiell trombos är förknippad med ett antal svårigheter. Det faktum att läkemedel som minskar blodets viskositet (trombocytaggregationshämmande medel och antikoagulantia) är effektiva för att förhindra bildningen av blodproppar, men inte klara av den befintliga trombosen.

Indikationer för kirurgisk borttagning av blodproppar bestäms av en läkare - en hjärtkirurg baserat på resultaten av en patients undersökning.

Metoder för behandling och förebyggande

För användning av läkemedelsterapi:

 • antiaggreganter, vilket minskar graden av vidhäftning av blodplättar;
 • antikoagulantia, reducerande koagulabilitet och trombolytika, förstör fibrin;
 • hjälpämnen, förbättrar utflödet av vätskor från vävnader och ger avgiftningseffekt.

För att förhindra visas obligatorisk behandling av sjukdomar, främja trombbildning i hjärtkammaren överensstämmelse aktiv livsstil, diet begränsning av djurfett och öka antalet produkter, minska blodkoagulation, såsom grönt te, betor, bär körsbär.

Förebyggande och behandling av hjärtkavlens trombos - en avancerad kardiologiska riktning. Denna patologi är utbredd i dag, och komplikationerna av sjukdomen är ofta dödliga.

Tromboflebit i hjärtat

Trombos av hjärthålen

Intrakardial trombi bildas på grund av en saktning av blodflödet och närvaron av akinesiazoner och förekommer därför med hjärtfel eller aneurysm, hjärtinfarkt och förmaksflimmer. Vid bildandet av trombi i hjärtkaviteterna spelas huvudrollen av aktiveringen av plasmakoncentrationsfaktorer. För att förebygga trombos är det därför viktigt att använda antikoagulantia.

Trombi fäster vid hjärtväggen och kan vara vänstersidigt eller högersidigt, beläget i atrierna eller ventriklerna. När mitralstenos uppträder en speciell typ - en globulär trombus i vänstra atriumet, som bildas på grund av den konstanta rörelsen i atrium av den fristående pristenochnogotrombusen.

De viktigaste kliniska manifestationerna av intrakardiell trombi orsakas av tromboemboliska komplikationer.

I vänstersidig intrakardiell trombi påverkas hjärnartärerna (ischemisk stroke), och för högsidig trombi - lungornas artärer (PE).

vid myokardinfarkt På grund av skador på hjärtklemmens endokardium och akinesi skapas tillstånd för trombos i kaviteten hos den drabbade ventrikeln (ofta kvar).

Tidigare visade sig nästan 50% av de som dog av hjärtinfarkt i pa-tohoanatomical forskning ha intrakardiell intrakardiell trombi [Grotel DM 1940; Jordan R. A. och medförfattare. 1952]. Deras närvaro berodde på långvarig bäddstöd och frånvaro av förebyggande antitrombotisk behandling. Dessa omständigheter ledde till det faktum att 11,5-17,7% av patienterna var tromboembolism den främsta orsaken till dödsfallet [Raevskaya GA 1955; Berinskaya AN och medförfattare. 1957].

Emellertid patienter vid tidig aktivering gånger sannolikheten Vitia parietal trombos förblir hög (upp till 32%) i fall peredneverhushechioy lokalisering av myokardinfarkt [J. Alpert. Frances G. 1993].

Trombi i vänster ventrikel tjänar som en källa till tromboemboliska lesioner av artärerna i blodcirkulationens stora cirkel. Patenen i hjärnans och njurarnas artärer bryts ofta. De proximala arterierna och artärerna i de övre extremiteterna påverkas mindre än de nedre extremiteternas distala och artärer. De svåraste är tromboembolism hos mesenteriala artärer, vilket i de flesta fall leder till ett dödligt utfall.

Blodpropp i höger kammare in i artären som orsakar tromboembolism, lungkretsloppet (lungemboli), men de allra flesta fall av lungemboli byar hjärtinfarkt på grund av trombos i djupa vey.

För att förhindra trombos av ventriklerna med hjärtinfarkt används heparin och aspirin traditionellt.

Effektiviteten av användningen av fragmentin (heparin med låg molekylvikt) för detta ändamål visades i FRAML-studien. Vid patienter som fick fragin minskade incidensen av trombus i vänstra kammaren signifikant. I fall där fragmin administrerades omedelbart efter trombolytisk behandling ökade risken för hemorragiska komplikationer.

Aneurysm. Tromb i aneurysmen vid obduktionsundersökning finns i 61,5% av fallen och associeras med en aneurysm emboliska komplikationer skiljer planerar ett flertal symmetri och [VS Nesterov et al. 1963].

Vid förebyggande av aneurysmer spelas en aktuell roll av tidig administrering av trombolytisk terapi, tidig administration av blockerare (3-adrenerga receptorer.

Förebyggande av trombos består i utnämning av heparin (inklusive låg molekylvikt) och aspirin, liksom i tillräcklig expansion av motorregimen.

vid dilaterad kardiomyopati På grund av ökningen av hjärtkaviteterna uppträder förekomst av relativ mitral och tricuspidal misslyckande och arytmier, tillstånd för bildning av parietal trombi och utveckling av tromboemboliska komplikationer. Sannolikheten för tromboembolism är särskilt hög med svår hjärtsvikt eller förmaksflimmer.

Patienter med dilaterad kardiomyopati med förmaksflimmer eller med multipla riskfaktorer för kronisk behandling av tromboembolism nödvändiga indirekta antikoagulantia (sinkumar).

Hjärtfel. De vanligaste tromboemboliska komplikationerna observeras när mitral stenos. Det antas att tromboembolism i en stor cirkulationscirkulation utvecklas i var 5: e patienten med mitralstenos och har en tendens att återkomma. Oftast förekommer dessa komplikationer hos patienter med mitral stenos komplicerad av förmaksflimmer, medan i 50% av fallen detekteras tromboembolism hos cerebrala artärer.

Med mitralstenos och atrieflimmer (särskilt i närvaro av tromboembolism vid anamnesen) krävs långvarig behandling med indirekta antikoagulantia (syncumar).

Sannolikheten för tromboembolism ökar och mitralklaffprolaps, men sådana patienter speciella förebyggande åtgärder genomförs endast om förmaksflimmer eller episoder av tromboembolism.

Med ventilbyte ökar risken för trombos och tromboemboliska komplikationer dramatiskt. Trombos av ventilen kan ske akut eller gradvis. I fall där ventilens trombos utvecklas gradvis, föregås det av en förändring av auscultationsmönstret (ljuddämpning och försvinnande av ventilklickserna). Plötslig och fullständig trombos av ventilen manifesteras av lungödem, chock eller plötslig död. Efter protetik hos mitral- och tricuspidventilerna noteras den maximala risken för trombos och tromboembolism under det första året.

Patienter med klaffproteser kräver konstant och intensiv antikoagulation upprätthålla PIM (internationell normaliseringsindex) inom kombinationen sinkumara 3. Typiskt används (vald dos av MSR) och aspirin (100 mg / dag). Behandling med antikoagulantia börjar redan efter 2 dagar efter operationen.

Atrial fibrillering. Enligt stora epidemiologiska studier ökar förmaksflimmer den relativa risken för stroke 6-18 gånger [Chalmers J. och medförfattare. 1996]. I detta fall är prognosen för hjärt-emboliska stroke i jämförelse med andra varianter av cerebral cirkulationsstörningar mest ogynnsam. Det är därför som det är nödvändigt att strängt följa regeln att, enligt varaktigheten av förmaksflimmer i mer än 2 dagar, är antikoagulant terapi obligatorisk.

Ant och koaguleringsmedel ska ges oberoende av metoden för att återställa hjärtritmen, antingen under elektro-behandling eller med läkemedelsbehandling eller med permanent form av förmaksflimmer.

Antikoagulantia används i minst 3 veckor före och efter normaliseringen av hjärtrytmen.

huvud

Varför värker mitt hjärta?

Smärta i hjärtat anses vara ett av de vanligaste symptomen. Vid nivån av förekomsten kan den endast jämföras med huvudvärk. Men långt ifrån all smärta som vi anser är hjärtat, så är det faktiskt. Låt oss titta på orsakerna och följderna av detta obehagliga symptom.

En sådan annan hjärtvärk

Orsaken till hjärtsmärta kan vara absolut akuta förhållanden som kräver brådskande behandling och kroniska sjukdomar som håller i åratal. Det är inte nödvändigtvis orsaken till smärta i hjärtat i samband med sjukdomen hos detta organ. I bröstet finns en massa nervfibrer. Om nerverna är irriterade, det finns smärta, vilket mycket liknar hjärtat.

Ischemisk hjärtsjukdom (CHD)

Är en vanlig orsak till hjärtsmärta är ischemisk sjukdom (IHD). Detta allmänna begrepp omfattar mer än trettio sjukdomar, varav de vanligaste är hjärtinfarkt och angina pectoris. Den huvudsakliga mekanismen vid utveckling av hjärt-kärlsjukdom orsakas av bristande blodtillförsel till myokardiet. Samtidigt i kardiomyocyter - hjärtceller som upplever akut brist på näringsämnen och syre utvecklas deprimerande förändringar. Om en kraftig minskning av blodtillförseln (ischemi) varar mer än en halvtimme, kan dessa förändringar bli irreversibla, celler dör och en hjärtattack uppstår.

Smärta med angina brukar uppstå som en följd av känslomässig eller fysisk stress. Som regel förvärvar smärta med angina pectoris ett pressande, komprimerande, brinnande tecken. Ofta ges smärtan till scapula, vänster arm, axel. Dessa smärtor är extremt smärtsamma för patienten, ofta med angina pectoris finns det en rädsla för döden. Parokyma av stenokardi varar sällan mer än tio minuter och passerar antingen av sig själv eller efter att ha tagit mediciner, som har förmåga att dilatera blodkärl som levererar hjärtat med blod. Smärta med angina pectoris är lätt att ta bort med nitroglycerin, validol.

Myokardinfarkt blir faktiskt en följd av långvarig paroxysm av angina pectoris. Men om angina förändringar i hjärtat kan vara reversibel, då i händelse av hjärtattack inträffar nekros av myokardceller. Karakteristiken för smärta vid infarkt skiljer sig vanligtvis inte från smärta i angina pectoris. Skillnaden är bara i intensitet. Med hjärtattack finns det ibland buksmärtor (bukinfarkt). I vissa fall medföljer hjärtinfarkt förlust av medvetande, kräkningar, huvudvärk och rädsla för döden.

För kardiologi är mitralventilens prolapse en relativt ny diagnos. När prolapse inträffar under blodtrycket överdrivna bulgingventiler i hjärtat. I det naturliga tillståndet förblir mitralventilens slutna ventiler praktiskt taget stationära när faserna i hjärtcykeln ändras. Ventilens struktur består av en bindväv. På grund av detta, är mitralklaffprolaps vanligare hos personer magert, med ökad flexibilitet i lederna, med relativt tunna ben, personer med mer elastisk bindväv.

Mitralklaffprolaps inte åtföljs av störningar i hjärtpatienter - smärta är osäker, tråkig, måttlig, arching, hjärtat inte fungerar stannar, även om elektrokardiogram dessa klagomål inte bekräftas.

Smärta i hjärtat uppträder oftast med osteokondros hos cervico-thoracic regionen. Med osteokondros har inte smärtan i hjärtat särskiljningsförmåga. Oftast är det en tråkig värkande smärta, som kan ges i nacken, armen, bröstet, tillsammans med förändringar i nivån av känslighet i huden, myrkrypningar. Det finns smärta i hjärtat, vanligtvis på kvällstid, när det är kompression (klämning) av kärlens nerver och nerver.

Smärta i hjärtat med autonom dystoni har ingen klar lokalisering. Patienterna klagar på att trycka, brista smärta i hjärtat av hjärtat. Smärtan är tråkig, värk, den sträcker sig ofta till vänster arm, det orsakar obehagliga känslor i den.

Eventuella störningar i det endokrina systemet, i sköldkörteln och i binjurarna kan orsaka smärta i hjärtat. Hjärtat blir känsligare mot syrebrist, och detta kan manifestera sig i form av typiska angina attacker.

En trombos i hjärtat

Den bildade blodproppen i kärlen (artärer, vener) förvärrar hälsotillståndet. Beroende på vilken del av kroppen det är, finns det olika symptom.

En person kanske inte är medveten om trombos. En blodpropp är farlig i hjärtat av det faktum att det kan komma av och orsaka ett dödligt utfall. En person levde, arbetade, älskade, och vid en punkt gick bort, orsaken - en trombos i hjärtat.

skäl

Detta underlättas av kränkningen av blodflödet, ökad vikning, förändringar i kärlväggarna. Ofta bildar en trombos i hjärtat, om en person har en sådan sjukdom:

 • ventrikulär hjärtfluktfel (mitralventil prolaps, aortastenos);
 • myokardinfarkt (omfattande, transmural);
 • förmaksflimmer
 • ateroskleros.

Med dessa sjukdomar ökar blodkoagulationsförmågan, dess ström blir turbulent.

Felaktig livsstil (rökning, alkoholism), ihållande stress, oändlighet, preventiv användning, ärftlighet kan ha en patologi av blodbildning.

Vad är symtomen på blodpropp i hjärtat?

Blodproppar är pristenochnymi, okklyuzitsionnymi (stick till kärlväggen), flyter (en ände fri, till ingenting bifogas). De kan överlappa kärlet delvis och helt.

Blodproppar i hjärtat ligger i olika delar av det, beroende på hur de placeras i kärlen, symtomen är inte desamma. Om vänstra atrium och partiell obstruktion har personen en defekt i mitralventilen. Han är orolig för konstant yrsel, svimning, hjärtslag, fingernas ben, takykardi.

När kärlet är helt blockerat är det pallor, dyspné, förändringar i hudfärgen (blåaktig nyans), tryckfall, kvävning uppstår. Pulsen är kanske inte palpabel, ett dödligt utfall är möjligt.

Om en blodpropp har kommit ut i hjärtat, kan han komma in i aortan och sedan in i någon del av kroppen med en blodflöde genom atrium och ventrikel. Beroende på var han stannade, finns det olika symptom. Clogging hjärnans artär, det finns en stroke (ischemisk typ).

Om det löser sig från hjärtans högra sida kan det täppa till lungartären (tromboembolism). Det finns lungornas nekros, en kvävningsattack, ett dödligt utfall. Att döma av detta kan man säga att om en blodpropp bryter ut i hjärtat vet ingen hur det kommer att verka, olika symptom manifesterar, vilket är mycket allvarliga.

En blodpropp bröt ut i hjärtat

Först av allt, med de första tecknen på blodpropp i hjärtat, genomgår en undersökning (ultraljud) och vet exakt orsaken till försämringen. Läkare ordinerar behandling, kanske kirurgisk ingrepp. Mina patienter följde verifierade råd från vår läsare, tack vare vilken du kan bli av med åderbråck i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Om en trombos i hjärtat bröt bort, intensifierade krisen, klinisk död, vad ska man göra? Det är viktigt att inte bli förvirrad, men omedelbart att göra artificiell andning, indirekt hjärtmassage, att ringa en ambulans. Detta kan hjälpa till att rädda en persons liv, eftersom hjärnan fortfarande fungerar i några sekunder efter hjärtstillestånd.

Varför kommer trombosen från hjärtat? Denna fråga är svår att svara på någon specialist. Individuella egenskaper hos varje persons hälsostatus ökar blodflödet. Exakt kan vi säga att detta händer när du minst förväntar dig.

behandling

Om en trombos finns i hjärtat är det mycket svårt att behandla det. Trombotiska läkemedel och antikoagulanter eliminerar i princip inte det, de är utformade för att säkerställa att det inte utvecklas vidare. Det finns fortfarande ett kirurgiskt ingripande.

Det är viktigt att konsultera en hjärtkirurg som kommer att berätta om det är värt att göra en operation eller inte. Det är nödvändigt att behandla sjukdomen som orsakade bildandet av blodpropp i hjärtat (reumatism, hjärtinfarkt).

Det är viktigt att inte försumma profylax och ta hand om din hälsa.

Du behöver äta rätt: mer grönsaker och frukter, de stärker blodkärlens väggar (citroner apelsiner och andra sura frukter utspädd blod). Undvik fett och salt, överflödig stress.

Ha en måttlig rytm av livet, spela sport. Vid fysisk ansträngning är det viktigt att inte överdriva det, men konsultera en tränare som visar nödvändiga fysiska övningar för att förbättra den totala hälsan.

Ta hand om dig själv och ditt hjärta!

Ett bevisat sätt att behandla varicose i hemmet i 14 dagar!