Huvud / Åderbråck

Vad är pulmonell regurgitation av 1 grad av komplexitet

Pulmonell regurgitation av 1 grad - vad är det och vad är orsakerna till denna sjukdom i hjärt-kärlsystemet? Så kallad avvikelsen, där blodflödet går i motsatt riktning, från en avdelning av hjärtsystemet till en annan. Denna patologi påverkar både barn och vuxna.

Det är också värt att notera att det inte uppstår självt, så en oberoende diagnos av begreppet medicin inte övervägs.

Regurgitation är ett av symptomen på andra komplexa sjukdomar i hjärt-kärlsystemet (till exempel ett symptom på hjärtsvikt).

Kort beskrivning

Som det är känt är hjärtmuskulärens huvudsakliga arbete kontinuerlig transport av blod genom kroppen och i syrans mättnad.

I hjärtat av blodet i en viss ordning flyttas från en avdelning till en annan, varefter den fortsätter sin rörelse genom venerna i en stor cirkel av blodcirkulation.

När upprepning inträffar, återförflyttningen av blod i olika volymer, och det beror på indikatorerna för den sista graden av symtomlängden.

Regurgitation är en patologisk process som indikerar funktionsfel i hjärtmuskeln på grund av en allvarlig sjukdom. Detta tillstånd har 5 utvecklingsstadier. Det är nödvändigt att överväga var och en av dem:

 1. Regurgitation av 1 grad. Det är detta stadium som kallas lätt och vid denna tidpunkt är av större intresse. Beskriv den patologiska processen som inträffar i hjärtat i första etappen, kan vara enligt följande: blodet som flyter in i hjärtkammaren strömmar från det till atriumet genom ventilflikarna.
 2. Regurgitation av 2 grader kan inte ignoreras, den måste behandlas. Blodflödet från ventilerna överstiger 25 mm.
 3. Regurgitation av 3: e graden diagnostiseras om blodflödet överstiger 2 cm. Detta fenomen bör inte ignoreras, patienten är registrerad.
 4. 4 graden av sjukdom - flödet av blodflödet överstiger 2,5 cm.
 5. 5 grader anses vara en fysiologisk egenskap hos en person. Det vill säga, om patologin inte utvecklas, utgör det inte ett hot mot människans liv.

Faktorer av sjukdomsutvecklingen

Läkare särskiljer följande vanligaste orsakerna till utvecklingen av denna sjukdom:

 1. Ökat tryck vid högt blodtryck. Detta beror på en tung belastning på hjärtat, vars högra sida börjar så småningom fungera felaktigt. I de flesta fall är orsaken till patologin exakt sekundär hypertension. Det kan orsaka både samtidiga komplicerade sjukdomar (t.ex. hiv) och dåliga vanor (droganvändning).
 2. Infektiös endokardit - förekomst av patogena patogener i hjärtmuskeln och som en konsekvens deras skada på ventilen.
 3. Fördjupning av lungartären - en stark expansion av kärlen med bevarandet av ventilens funktionalitet. Detta tillstånd betraktas som en patologi.
 4. Olika hudsjukdomar, till exempel syfilis.
 5. Reumatism.
 6. Bildande av maligna tumörer (onkologiska sjukdomar).
 7. Tetrada Fallo är ett syndrom där en person samtidigt lider av fyra hjärtfel. Dessa inkluderar: förminskning av lungartären, defekter i septumets struktur mellan organets ventriklar, stört blodflöde och aortinsufficiens.

Vanligtvis diagnostiseras Fallotets tetralogi i tidig barndom på grund av svåra symptom hos ett barn som omedelbart körs på. Den aktuella sjukdomen orsakar ofta förtjockning av väggarna i den högra hjärtkammaren. Detta kan i sin tur leda till utveckling av hjärtsvikt. I ett annat fall kan den befintliga patologin väcka uppkomsten av denna sjukdom.

I medicin finns det begreppet fysiologisk upprepning. Fysiologiskt detta tillstånd kallas endast om de förändringar som uppstått på grund av patologi är obetydliga. Det betyder att blodflödet i ventilen saktar ner, men hjärtmuskeln genomgår inga negativa förändringar och är fortsatt hälsosam. Typiskt anses ett fysiologiskt fenomen vara regurgitation av 1: a graden.

Symtomatologi av sjukdomen

I de flesta fall har sjukdomsfas 1 inte några klart definierade symtom. Vissa patienter kan observera tecken på hjärtsvikt.

I händelse av att denna sjukdom inte är närvarande hos en sjuk person, kan sådana symtom uppstå på grund av ett fel i rätt hjärtkammare. Regurgitation av 1: a graden som en oberoende patologi orsakar inte signifikanta störningar i människans cirkulationssystem.

Om en person har stadium 2 eller 3 sjukdom, kan intag av stora mängder blod i rätt hjärtkammare leda till organsvikt.

Detta beror på utbyggnaden av kamrarna och förtjockningen av hjärtmuskulaturens väggar.

Trots hjärtfelhetens latens i första etappen har vissa patienter följande symtom:

 • allvarlig andfåddhet
 • blåsa av huden
 • mild hypertoni;
 • svullnad;
 • svaghet;
 • yrsel.

I de fall då denna defekt av lungartären har en medfödd form manifesterar sig sjukdomen under de första månaderna av barnets liv. De flesta sjuka barn har svåra symptom på grund av sjukdomens allvarliga form.

Om en nyfödd lider av en 4 graders upprepning, kan sjukdomen inte korrigeras, i vilket fall ett dödligt utfall är möjligt.

Det är av denna anledning att vuxna och barn måste genomgå lämpliga förfaranden varje år och ta prov för att identifiera sjukdomen i ett tidigt skede.

Regurgitation: diagnos och behandling

Modern teknik kan göra allt för att säkerställa att lungrörelsen diagnostiserades så snart som möjligt. Detta kan göras med hjälp av ultraljud, vilket kommer att avslöja förändringar i hjärtats arbete.

Dopplerografi är avsett att bestämma beskaffenheten av blodets rörelse i hjärtkamrarna hos en viss person. Efter att ha fått resultaten jämför den behandlande läkaren dem med normerna. Ekkokardiografi är det bästa sättet att bestämma sjukdomen. Det visar hjärtmuskulärens funktion i realtid.

EKG - en annan assistent i diagnosen. Det kan identifiera vissa tecken på sjukdomen, som inte uppträder symptomatiskt. Ultraljudet bestämmer denna patologi hos ett ofödat barn. I de flesta fall orsakas det av kromosomala abnormiteter.

Behandling kan endast ordineras av en läkare som jämför patientens symptom och välbefinnande med graden av patologi. Vid utnämningen av en viss lista över mediciner och förfaranden bör också hänsyn tas till de kroniska sjukdomar som finns närvarande hos en person och förekomsten av hjärtsvikt.

De högsta resultaten ges genom kirurgi. Med hjälp av kirurgi, ersätts patienten med en defekt ventil frisk. 1 grad av sjukdom involverar oftast inte komplicerade terapeutiska regimer, och det senare beror endast på intag av droger.

Med hjälp av mediciner kommer patienten att kunna normalisera blodflödet, eliminera arytmi och förbättra blodcirkulationen av vävnader. Vanligtvis behandlar en kardiolog med sådana sjukdomar. Det är han som kommer att kunna ordinera lämplig behandling med hänsyn till alla funktioner hos patienten.

Självterapi med pulmonell regurgitation är oacceptabel. Brist på kvalificerad vård eller felaktigt utvalda läkemedel kommer endast att förvärra patientens tillstånd och välbefinnande, kan leda till komplikationer. Innan behandlingen börjar, utför kardiologen ett antal tester, jämför deras resultat och kontraindikationer som är tillgängliga för en person. Först efter detta ges patienten en lista över läkemedel som är lämpliga för honom.

Symtomatik och metoder för behandling av pulmonell regurgitering

Pulmonell regurgitation är en patologi i hjärtmuskeln, som uppstår på grund av ökat tryck i lungornas artärer. Denna sjukdom diagnostiseras sällan, i många fall förekommer det hos personer som tidigare haft hjärtsjukdom. När tecken på upprepning uppträder krävs en diagnos, och det är ofta möjligt att bestämma närvaron av samtidiga sjukdomar och provocerande faktorer vid utvecklingen av patologi.

Vad är uppstötning av hjärtklaffar?

Upprepning av hjärtklaffarna är en patologisk process i kroppen, under vilken blodflödet under sammandragningen av hjärtmuskeln återvänder delvis till avdelningen från vilken rörelsen började. På grund av detta finns ett fel i cirkulationssystemet, orsakat av skador på hjärtmuskeln.

Regurgitation kan påverka någon av de 4 hjärtventilerna:

 • mitral;
 • aorta;
 • pulmonell;
 • tricuspid.

Beroende på platsen för skador på hjärtmuskeln samt orsakerna till patologin kan upprepning vara en komplikation av hjärt-kärlsjukdom eller en separat patologi som inte utgör ett hot mot livet.

orsaker till

SAMMANFATTNING! Den vanligaste orsaken till patologi i hjärtklaffarna är en snabb och signifikant ökning av trycket i sina artärer.

Beroende på nederlag av en ventil finns det skäl för utvecklingen av varje typ av sjukdom. Den vanligaste typen av denna patologi är upprepning av lungartären, vars utseende provoceras av sådana faktorer:

 • primära och sekundära stadier av lunghypertension;
 • kronisk och allvarlig lungsjukdom;
 • förekomst av koronarpatologier;
 • tromboembolism hos lungartären
 • Pickwick syndrom;
 • endokardit av infektiös natur
 • reumatisk hjärtsjukdom;
 • lesioner av ventilventiler i lungartären;
 • karcinoid syndrom;
 • användning av injektioner med narkotiska ämnen.

Regurgitation av mitralventilavdelningen beror på en av följande orsaker:

 • kränkningar av arbetet och nederlag av papillära muskler;
 • hypertrofytisk ventrikel;
 • koronarartärsjukdom;
 • endokardit;
 • reumatiska sjukdomar;
 • besegra ventilen.

Retur av blodflödet till diastoliska tillståndet på grund av skada på tricuspid hjärtklaff kan uppstå på grund av orsaker som orsakar uppstötning av lungartärerna och mitralventilen. Också till deras lista är:

 • prolaps av tricuspidventilen;
 • Marfan syndrom;
 • brister i ventilflikar och andra priklapannyh avdelningar;
 • allvarlig bröstskada
 • långsiktigt intag av aktiva droger;
 • kardiomyopati;
 • medfödda hjärtfel
 • obstruktion av lungartären.

Tricuspid regurgitation uppträder oftast som en komplikation av andra typer av denna patologi.

symptom

Pulmonell (pulmonell) regurgitation av 1 grad, som är den vanligaste, är ofta asymptomatisk. Utvecklingen av patologi kan leda till uppkomsten av symtom på grund av komplikationer och konsekvenser av nedsatt blodcirkulation, vilket inkluderar:

 • manifestationer av hjärtsvikt;
 • hemodynamiska störningar som uppstår som ett resultat av ett signifikant omvänd flöde av blod och tryck på höger kammare;
 • utveckling av hjärtkammarens dvärgdystrofi.

VIKTIG! Det är viktigt att veta att uppstötningen på lungartärsventilen kan utvecklas under lång tid och provocera förekomsten av andra hjärtsjukdomar, även om sjukdomen i patologin är hemodynamiskt obetydliga eller frånvarande.

Fel i blodflödet under det första stadiet av upprepning passerar i en måttlig takt och överbelasta inte hjärtat, vilket utesluter hemodynamiska fel. Denna utveckling av sjukdomen uppträder oftast med förvärvad regurgitation.

Medfödd patologi hos lungartären som redan i barndomen åtföljs av yttre tecken, ofta förekommande i hjärtsjukdomar. Externa symptom på upprepning av hjärtklaffarna manifesteras som:

 • cyanos-sinyushnosti och blanchering av huden;
 • andfåddhet, andningssvårigheter
 • arytmiattacker
 • uppkomsten av svullnad;
 • ökning av levervolymen.

Sådana tecken på utvecklingen av den patologiska processen i hjärtmuskeln manifesteras endast med sin snabba utveckling. Fysiologisk upprepning på ventilen i lungartären, som endast omfattar sjukdoms första etapp, är inte hälsofarlig. Under denna period är det viktigt att genomgå diagnostik och startbehandling, vilket förhindrar utveckling av symtom och komplikationer vid uppstötning.

Läkningarna i mitral- och tricuspidventilerna har inte heller någon uttalad symptomatologi, och en långvarig period får inte orsaka patienten några olägenheter och smärtsamma förnimmelser. Samtidigt framkallar frånvaron av behandling utvecklingen av hjärtsvikt, där alla medföljande yttre tecken och störningar i hjärtfunktionen uppträder.

Stages av sjukdomen

Beroende på det drabbade området i hjärtat är upplösningen av hjärtklaffarna uppdelad i 4 huvudtyper (enligt namnen och antalet ventiler), vilka var och en övergår 4 steg:

 1. Den första etappen har inga symptom, för vilka det är möjligt att avslöja det endast under diagnos.
 2. Det andra steget, vid vilket de första tecknen på patologi uppstår, är volymerna av blodets återflöde moderata, utvecklingen av sjukdomen ökar.
 3. Den tredje etappen, som kännetecknas av en signifikant ökning av symtomen, blir volymen av det omvända blodflödet stort och leder till utvecklingen av höger ventrikulär hypertrofi.
 4. Den fjärde etappen, som förvandlas till en kronisk form av patologi, där symtomen blir uttalade och svåra, utvecklar hjärtmuskeln, konsekvenserna är irreversibla.

Pulmonell regurgitering kan vara både medfödd och förvärvad patologi, och varaktigheten av varje steg kan därför skilja sig: Ju tidigare sjukdomen har inträffat, ju tidigare kommer den att utvecklas. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till detta under graviditeten och till föräldrar till nyfödda och spädbarn. Det rekommenderas under de första månaderna efter barnets födelse att genomgå diagnostik för att förhindra utveckling av patologi.

Regurgitation hos barn

Diagnos av pulmonell regurgitation är möjlig före barnets födelse, medan patologi inte är en kontraindikation för födseln och i de flesta fall komplicerar inte graviditetsförloppet.

I en nyfödd baby uppträder medfödd upprepning i de första dagarna efter födseln enligt följande:

 • cyanos av huden;
 • utseende på dyspné, andningssvårigheter;
 • utveckling av fel i höger kammare.

VARNING! Barn som lider av patologi i akuta och svåra former, kan ibland inte undvika ett dödligt utfall. Det är viktigt för en gravid kvinna att genomgå en snabb diagnos och vid den första möjligheten att börja behandlingen för att bibehålla barnets hälsa.

Diagnostiska åtgärder

Det rekommenderas att regelbundet använda diagnostiska åtgärder för att förhindra utveckling av komplikationer och patologier som är förknippade med pulmonell regurgitering. De första tecknen på patologi kräver en omedelbar överklagande till specialister och obligatorisk undersökning.

Följande betraktas som diagnostiska åtgärder:

 • Ultraljudsundersökning (ultraljud) i hjärtat, vilket gör det möjligt att bestämma hjärtlåsens tillstånd, liksom hjärtans arbetsförmåga, dess storlek och struktur.
 • Ekkokardiografi (Ekkokardiografi), vars resultat låter dig lära dig om blodflödet i kärl och hjärtkaviteter, vilket hjälper till att bestämma graden av regurgitation.
 • Elektrokardiogram (EKG), som gör det möjligt att fastställa förekomsten av upprepning av lungartären och andra utvecklings- och existerande anomalier i hjärtklaffarna.
 • Undersökning och fråge med läkaren, som kommer att bidra till att klargöra scenen i den patologiska processen, för att fastställa den samtidiga symtomatologin och möjliga orsaker till sjukdomen.
 • En doktors undersökning av patientens anamnese, där information om de överförda hjärt- och kärlsjukdomarna och operationen hos hjärtavdelningen kommer att bidra till att bestämma orsaken till patologin.
 • Dopplerografi (som en separat studie eller som en del av ultraljud), enligt vilken du kan ta reda på eventuella kränkningar av blodtryck.
 • Kardiografi, som gör det möjligt att bestämma störningar i hjärtrytmen, för att kontrollera arytmiattacker.
 • Leveransen av ett blodprov, vars resultat tillåter att bestämma glukosinnehållet, kolesterol och antikroppar i blodet, för att fastställa förekomsten av myokardieinfektioner och inflammatoriska processer.
 • Bröstets radiografi, enligt resultaten av vilka det är möjligt att etablera lungsjukdomar, deras puffiness, samt utvecklingen av höger ventrikulär hypertrofi som uppstår vid uppstötning.
 • Hjärtkateterisering, som gör det möjligt att identifiera förekomsten av hjärt-kärlsjukdom, vilket framkallar utvecklingen av patologi.

VIKTIG! För gravida kvinnor är det tillåtet att endast skicka ultraljudsdiagnos, detta är tillräckligt för att bekräfta den medfödda uppkomsten hos barnet.

Behandling och prognos

För att påbörja behandling av en uppstötning av en lungartär är det nödvändigt först efter att huvudorsaken är eliminerad. Hans ordning bör ta hänsyn till patientens närvaro av andra kroniska sjukdomar och patologier i hjärt-kärlsystemet, särskilt hjärtsvikt och medfödda hjärtsjukdomar. Det första som är nödvändigt för patienter med någon grad av sjukdomsprogression är den konstanta övervakningen av en kardiolog.

Fysiologiska stadier av patologi kräver medicinsk behandling, vars inriktning syftar till normalisering av blodflödet och härdning av arytmier och cirkulationsinsufficiens. Förteckningen över nödvändiga läkemedel för att förhindra utveckling och behandling av allvarliga och akuta former av sjukdomen innefattar:

 • Diuretika och diuretika - för att avlägsna överskott av vätska och förhindra utveckling av komplikationer genom att minska belastningen på kroppen ("Furosemide", "Lasix", "Trifas").
 • ACE-hämmare - för normalisering av blodtryck ("Captopril", "Monopril", "Lizinopril").
 • Antagonister av angiotensin-2- tillämpas endast i närvaro av kontraindikationer för ACE-hämmare ( "Candesartan" "irbesartan" "Diovan").
 • Nitrater, vasodilatatorer och hjärtglykosider - för att minska belastningen på hjärtatets högra hjärtkärl (Cardix, Olicard, Nitromint).
 • Antiarytmiska läkemedel - för att minska eller öka hjärtfrekvensen ("Lidocaine", "Quinidin", Ritmonorm ").
 • Metaboliska medel - för initiering av reparativ och energibalansprocesser i myokardfibrer ("Apilak", "Glycin", "Milife").
 • Beta-adrenoblokatorisk-gäller för högt blodtryck ("Carvedilol", "Nadolol", "Labetalol").

SAMMANFATTNING! Kursen och varaktigheten av medicinen är ordinerad av en läkare. I närvaro av samtidig infektioner och sjukdomar i den terapeutiska kursen ingår användning av läkemedel för symptomatisk behandling. För den första graden av sjukdomen är konservativ behandling tillräcklig.

En effektiv och nödvändig behandlingsmetod i närvaro av snabbt utvecklande regurgitering i 2-4: e etappen är kirurgisk ingrepp. Verksamheten är uppdelad i två typer:

 • Återställande av hjärtventilfunktionen.
 • Plast och byte av hjärtventilen när det är omöjligt att återställa dess funktionalitet.

Vid ett extremt stadium av uppstötning av lungartärerna med samtidig hemodynamiska störningar kan läkare tillgripa hjärt- och lungtransplantation.

Livslängden i patologin är i de flesta fall gynnsam vid tidig diagnos och behandling. Det rekommenderas också att leda en hälsosam livsstil.

Medfödda fall av uppstötning utan kirurgisk ingrepp har ofta en ogynnsam prognos som leder till döden.

slutsats

Pulmonell regurgitation kan inträffa efter tidigare hjärtsjukdomar, liksom vid utveckling av hjärt-kärlsjukdomar. På grund av att symtom saknas i början av sjukdomen är det viktigt att regelbundet genomgå diagnostik, där det är möjligt att upptäcka och förebygga utvecklingen av symtom, komplikationer.

Tidig inrättande av en diagnos samt upprätthållandet av en terapeutisk behandling möjliggör inte bara att rädda patientens liv utan också att förlänga det.

Regurgitation på ventilen i lungartären

Regurgitation - denna term återfinns ofta i det professionella livet hos läkare av olika specialiteter, till exempel terapeuter, kardiologer, funktionella diagnostiker. Och många patienter kom över honom, men vet inte vad de pratar om. Det är dags att förstå denna fråga så att när läkaren säger att det finns "uppstötning på lungartärens ventil", är det tydligt att veta vad det är och vad farorna är.

Med regurgitation avses det omvända blodflödet från en hjärtkammare till en annan. Det betyder att när hjärtmuskeln träffas, återgår viss blodvolym av någon anledning till hjärtkaviteten från vilken den rörde sig. Det kan inte sägas att upprepning är en oberoende sjukdom, därför kan termen inte användas som en diagnos. Det karakteriserar emellertid andra patologiska förändringar och tillstånd, ett exempel är hjärtsjukdom.

Det är viktigt att förstå att blod utan avbrott rör sig från en hjärtavdelning till en annan. Det kommer från lungkärlen, lämnar blodcirkulationens huvudcirkel. Men termen "regurgitation" gäller för alla fyra ventilerna på vilka en omvänd ström kan uppstå. Ett annat blodflöde återvänder, vilket gör att man kan isolera graden av regurgitation. Sådana grader inkluderar definitionen av kliniska tecken på tillståndet. För att bättre förstå uppkomsten av lungtypen måste man förstå anatomin.

Som ni vet är hjärtat ett ihåligt muskulärt organ som har 4 kamrar, nämligen ett par ventriklar och atria. Mellan hjärtkamrarna och kärlbädden är ventiler som spelar rollen som en grind. De strömmar bara blod i en riktning. Tack vare detta system tillhandahålls ett normalt blodflöde från en cirkel till en annan, eftersom hjärtmuskeln kontraherar rytmiskt. Det skjuter blod i kärlen och inuti hjärtat.

När ventilapparaten och myokardiet fungerar normalt under reduktionen av någon hålighet, stänger ventilflikarna tätt. Med olika hjärtskador kan mekanismen störas. Följande ventiler är tillgängliga:

 • mitral;
 • tricuspid;
 • ventiler i lungartären och aorta.

Beroende på den problematiska platsen ges en exakt definition av staten. Detta innebär att om mekanismen associerad med lungartärsventilen störs, uppträder en upprepning av en lungartyp av en viss grad. Otillräckligheten hos denna ventil orsakar blodflöde från lungartären till bukspottkörteln under diastolen.

skäl

Den vanligaste orsaken är pulmonell arteriell hypertension. Vad är det Detta kallas att öka trycket i lungartärsystemet. Denna sjukdom uppträder sällan. Det förekommer mot bakgrund av högt tryck i artärerna, vilket leder från hjärtat till lungorna. De kallas lungartärer. Högt blodtryck är en stark hjärtrytm. Med tiden går det att stoppa till sin högra hälft.

Den vanligaste orsaken till pulmonell regurgitation är sekundär pulmonell arteriell hypertension. Primär lunghypertension är en oberoende sjukdom, och sekundär är en komplikation av olika sjukdomar i andningsorganen och cirkulationssystem, det är inte en självständig sjukdom. Det finns fyra grader av lunghypertension. Bland de vanligaste sjukdomarna som kan leda till uppkomsten av sekundär hypertoni och därtill hörande upprepning kan vi skilja på:

 • kroniska lungsjukdomar;
 • koronarartärsjukdom;
 • trombos av lungor;
 • levercirros;
 • kongestivt hjärtsvikt och så vidare.

Det finns åsikter enligt vilka sekundär lungtypshypertension kan utvecklas hos personer som tar droger eller har HIV-infektion. Det är uppenbart att i vissa fall kan sjukdomar som orsakar sekundär lunghypertension och motsvarande uppstötning inte uppkomma oavsiktligt, utan på grund av felaktig livsstil hos en person. Det inkluderar en stillasittande livsstil, och alkoholmissbruk, och rökning, och frekventa påfrestningar, och några andra orsaker. Dessutom, om de viktigaste sjukdomarna inte behandlas i tid, kommer de att utvecklas, vilket lätt kan leda till utveckling av uppstötning.

Det finns andra orsaker till pulmonell regurgitation:

 • infektiv endokardit
 • medfödd patologi av ventilen;
 • idiopatisk dilatation av lungartären;
 • kirurgisk behandling av tetralogi av Fallot;
 • reumatisk feber;
 • syfilis;
 • traumatisering med en sond;
 • karcinoid syndrom.

De tre sista anledningarna är de mest sällsynta. Några av dessa sjukdomar är direkt relaterade till hjärtat och ventilerna. Till exempel är infektiv endokardit en inflammation i det inre hjärtmembranet, nämligen ventiler, endokardium och de huvudsakliga intilliggande kärlen.

Under idiopatisk utvidgning av lungartären betyda missbildning av huvudstammen, som manifesterar aneurysmal dilatation, men funktionen hos lung ventilen inte bruten.

Fallots tetrad - en grupp av fyra laster, nämligen: lungartären stenos, en stor Ventrikelseptumdefekt "sitter grensle aorta" och ett hinder för blodflödet. Vanligtvis utförs en radikal operation före 3 års ålder. Om sådant ingripande sker vid en äldre ålder, särskilt efter tjugo år, är de långsiktiga resultaten sämre.

Akut reumatisk feber - en inflammatorisk sjukdom i bindväv, vilket orsakas av beta-hemolytiska streptokocker grupp A hos individer genetiskt predisponerade för den. Dessa och andra sjukdomar, på ett eller annat sätt, kan impliceras i det faktum att under undersökningen detekteras lungtypsregurgitering.

Regurgitation av lungtypen kan bidra till utvecklingen av hypertrofi hos prostata och i slutändan hjärtsvikt som induceras av prostata dysfunktion. Men oftast mer signifikant vid utseendet av en sådan komplikation är vikten av lungartär hypertoni. I sällsynta fall börjar akut hjärtsvikt, som orsakas av RV-dysfunktion, utvecklas med endokardit, vilket leder till akut pulmonell regurgitering.

Ibland använder läkare en term som fysiologisk upprepning. I det här fallet menar vi en liten förändring i blodflödet i ventilflikarna. Det vill säga ventilöppningen är som en vridning av blod, medan myokardiet och ventilerna är friska. I allmänhet påverkar detta tillstånd inte blodcirkulationen, så det finns inga symptom. Fysiologisk anses vara en upprepning av 0-1 grad. Men det är viktigt att förstå att det inte är tillämpligt på lungartärsventilen, utan endast för tricuspidventilen.

symptom

I grunden fortsätter pulmonell regurgitation utan symptom. Vissa patienter utvecklar tecken på hjärtsvikt, vilket orsakas av RV-dysfunktion. Regurgitation av den initiala graden på lungartärens ventil orsakar inte signifikanta hemodynamiska störningar. En signifikant återföring av blod till bukspottkörteln och atriumet leder emellertid till utvecklingen av hypertrofi och utvidgningen av kaviteterna i högra hjärtat. Dessa förändringar är förknippade med svår hjärtsvikt i huvudcirkeln och venös stasis.

Pulmonell regurgitation uppenbaras av följande symtom:

 • cyanos;
 • andfåddhet;
 • arytmi;
 • svår svullnad och så vidare.

Med medfödd ventrikulär patologi, tecken på att cirkulationen störs börjar att förekomma i en tidig ålder. Ofta är de irreversibla och svåra. Svår upprepning av en viss grad vid en onormal hjärtstruktur uppträder nästan omedelbart efter barnets födelse. Samtidigt observeras andningsnedsättning, cyanos och RV-brist.

diagnostik

Idag utvecklas diagnosen seriöst. På grund av ultraljudsundersökning är det möjligt att exakt upptäcka olika sjukdomar. Med användning av Doppler-ekokardiografi är möjligt att bedöma vilken typ av blodflödet genom kärlen, hjärta håligheter, rörelse av ventilbladen under myokardiala sammandragningar, bestämma graden av regurgitation och så vidare.

Vi kan säga att Echo KG är det mest pålitliga och mest informativa sättet att studera hjärtpatologi i realtid. Samtidigt är den här diagnostiska metoden billig och prisvärd.

EKG-diagnostik - förmågan att bestämma upprepning på ventilen i lungartären

Vissa tecken på uppstötning kan detekteras med hjälp av EKG i processen med noggrann hjärt auscultation. Det är mycket viktigt att identifiera kränkningar av hjärtinfarkt med regurgitation hos både vuxna och barn. Tack vare ultraljud under graviditeten, under olika perioder kan upptäcka närvaron av defekter, utan tvekan, även om den primära studien och identifiera uppstötningar, vilket är en indirekt tecken på möjliga kromosomavvikelser och resulterande klaffdefekter.

behandling

Behandlingsupprepning av en viss grad beror på orsaken som orsakade detta tillstånd. En viss grad av svårighetsgrad är också viktigt. Vid bedömning av behandlingen undersöker läkaren om det finns hjärtsvikt och samtidig patologi.

Det kan beslutas att snabbt korrigera för ventilproblem, vilket inkluderar proteser och olika typer av plastikkirurgi eller läkemedelskonservativ behandling. Sådan behandling är inriktad på normalisering av blodflödet i organ, behandling av arytmi och otillräcklig blodcirkulation.

De flesta patienter vars uppstötning är svåra och båda cirklarna av blodcirkulationen påverkas, en kontinuerlig övervakning av kardiologer är nödvändig. De behöver och tar diuretika och andra droger som väljs av en specialist.

Det är mycket viktigt att inte tillgripa självständig behandling. Om du litar på dig själv istället för att konsultera en läkare, kan du bara göra det värre. Vid tidpunkten tar doktorn inte bara patientens tillstånd, utan också hans anamnese, resultaten av alla studier, kontraindikationer och andra faktorer.

Prognosen för valvulär regurgitation beror på olika faktorer, till exempel grad, orsaker, ålder och så vidare. Om du tar hand om din hälsa och regelbundet besöker en läkare kan du kraftigt minska risken för komplikationer eller till och med förhindra att den uppstår. Det är nödvändigt att alltid och i tid behandlas och leda en hälsosam livsstil, så kan du förlänga det och göra det lyckligare!

Regurgitation av hjärtklaffar: symtom, grader, diagnos, behandling

Termen "regurgitation" finns ofta i praktiken av läkare av olika specialiteter - kardiologer, terapeuter, funktionella diagnostiker. Många patienter har hört det mer än en gång, men de vet inte vad det betyder och vad det hotar. Är det värt att frukta närvaro av upprepning och hur man behandlar det, vilka konsekvenser kan man förvänta sig och hur man identifierar det? Dessa och många andra frågor vi kommer att försöka ta reda på.

Regurgitation är inget annat än a omvänd flöde av blod från en kammare i hjärtat till en annan. Med andra ord, under sammandragningen av hjärtmuskeln, återgår en viss blodvolym av olika skäl till hjärtkaviteten från vilken den kom. Regurgitation är inte en självständig sjukdom och anses därför inte vara en diagnos, men den karakteriserar andra patologiska tillstånd och förändringar (till exempel hjärtefekter).

Eftersom blodet strömmar kontinuerligt från en del av hjärtat till det andra, som kommer från lungens kärl och lämnar i en stor cirkel av blodcirkulation, är termen "regurgitation" tillämplig på alla fyra ventilerna på vilka en omvänd ström är möjlig. Beroende på blodvolymen som återvänder tillbaka är det vanligt att isolera graden av upprepning som bestämmer de kliniska manifestationerna av detta fenomen.

En detaljerad beskrivning av regurgitation, isolering av dess grader och upptäckt hos ett stort antal personer blev möjlig med tillämpning av ultraljudsundersökning av hjärtat (ekkokardiografi), Även om konceptet själv är känt under lång tid. Lyssna på hjärtat ger subjektiv information, och därför är det omöjligt att bedöma graden av blodets återkomst, medan förekomst av uppstötning inte ger upphov till tvivel utom i svåra fall. Användningen av ultraljud med doppler gör det möjligt att i realtid se hjärtats sammandragningar, som ventilerna på ventilerna rör sig och där blodstrålen rusar.

Kortfattat om anatomi...

För att bättre förstå arten av uppstötningen är det nödvändigt att återkalla några stunder i hjärtets struktur, som de flesta av oss säkert glömde, en gång studerat i skolan i biologilektioner.

Hjärtat är ett ihåligt muskelorgan som har fyra kamrar (två auriklar och två ventriklar). Mellan kamrarna i hjärtat och kärlbädden finns ventiler som utför funktionen som "gateway", vilket tillåter blod att strömma i endast en riktning. Denna mekanism ger tillräckligt blodflöde från en cirkel till en annan på grund av en rytmisk sammandragning av hjärtmuskeln som skjuter blodet inuti hjärtat och in i kärlen.

Mitralventilen är belägen mellan vänsteratrium och ventrikel och består av två ventiler. Eftersom den vänstra hälften av hjärtat är tungast belastad, arbetar den med hög belastning och under högt tryck är det ofta här att olika störningar och patologiska förändringar uppträder, och mitralventilen är ofta involverad i denna process.

Den tricuspid eller tricuspidventilen ligger på vägen från höger atrium till höger kammare. Det är redan klart från sitt namn att det är anatomiskt tre vikningsluckor. Oftast är hans nederlag sekundär i den vänstra hjärtatets nuvarande patologi.

Ventilerna i lungartären och aortan bär tre vingar i sig och ligger vid korsningen av dessa kärl med hjärtkaviteterna. Aortaklappen är belägen i blodflödesbanan från vänster ventrikel till aorta, lungartären från höger kammare till lungstammen.

I det normala tillståndet hos valvulärapparaten och myokardiet, vid momentet av sammandragning av ett eller annat hålrum, klappar ventilen tätt och förhindrar blodflödets flöde. Med en rad olika nederlag i hjärtat kan denna mekanism brytas.

Ibland i litteraturen och i doktors slutsatser kan man finna en hänvisning till den så kallade fysiologiska upprepningen, varigenom man menar en liten förändring av blodflödet i ventilflikarna. Faktum är att det finns en "virvel" av blod vid ventilöppningen, och ventilerna och myokardiet är ganska friska samtidigt. Denna förändring har ingen effekt på blodcirkulationen som helhet och orsakar inte kliniska manifestationer.

Fysiologisk kan betraktas som en regurgitation av 0-1 grad på tricuspidventilen, vid ventilerna på mitralventilen, som ofta diagnostiseras hos magera, långa människor, och enligt vissa data har 70% av friska människor det. Denna egenskap hos blodflödet i hjärtat påverkar inte välbefinnandet på något sätt och kan upptäckas av en slump vid undersökning av andra sjukdomar.

Som regel uppträder det patologiska omvända flödet av blod genom ventilerna när deras ventiler inte stänger tätt vid tiden för sammandragning av myokardiet. Orsakerna kan inte bara skada själva ventilerna, utan även papillära muskler, tendon-ackord som är involverade i ventilationsrörelsens mekanism, dilatation av ventilringen, myokardiums patologi.

Mitral regurgitation

Mitral regurgitation observeras tydligt med ventilfel eller prolaps. Vid tiden för sammandragning av vänster ventrikelmuskel återgår en viss volym blod till vänstra atriumet genom en otillräckligt sluten mitralventil (MK). Samtidigt fylls det vänstra atriumet med blod som flyter från lungorna genom lungorna. Detta överflöde av atria med överflödigt blod leder till översträckning och ökat tryck (överbelastningsvolym). Överskott av blod med sammandragning av atriären tränger in i vänstra kammaren, vilket tvingas med mer kraft för att driva mer blod i aortan, vilket leder till att det tjocknar och sedan dilaterar (dilaterat).

Ett tag kan överträdelser av intrakardiell hemodynamik förbli obemärkt för patienten, eftersom hjärtat kan kompensera för blodflödet på grund av expansion och hypertrofi i dess hålrum.

Med mitral regurgitation av 1 grad, är dess kliniska tecken frånvarande i många år, och med en betydande återflöde av blod till atriumet expanderar den, lungåren överfylls med överskott av blod och tecken på lunghypertension uppträder.

Bland orsakerna till mitralinsufficiens, vilket är frekvensen för den andra förvärvade hjärtsjukan efter förändringar i aortaklappen, kan vi skilja:

 • reumatism;
 • framfall;
 • Ateroskleros, avsättningen av kalciumsalter på MC: s blad;
 • Vissa bindvävssjukdomar, autoimmuna processer, metaboliska störningar (Marfan syndrom, reumatoid artrit, amyloidos);
 • Koronar hjärtsjukdom (särskilt infarkt med lesion av papillära muskler och senor ackord).

Med mitral regurgitation av 1 grad kan det enda tecknet vara närvaro av ljud i hjärtans topp, upptäckt auskultatorisk, medan patienten inte klagar, och det finns inga manifestationer av cirkulationssjukdomar. Ekkokardiografi (US) gör det möjligt att upptäcka en liten skillnad mellan ventilerna med minimala blodflödesstörningar.

Regurgitation av mitralventilen i 2: e graden medföljer en mer uttalad grad av insufficiens, och strömmen av blod som återvänder tillbaka till atriumet når dess mitten. Om blodets returvärde överstiger en fjärdedel av den totala mängden i vänster ventrikelhålan, finns det tecken på stagnation längs en liten cirkel och karakteristiska symptom.

När det gäller graden av upprepning, sägs det, när det gäller signifikanta defekter i mitralventilen, blodet som strömmar tillbaka når den vänstra atriumets bakre vägg.

När myokardiet är oförmögen att klara av en överdriven mängd innehåll i kaviteter, pulmonell hypertension, som leder i sin tur till en överbelastning av den högra hjärtat, vilket resulterar i brist på blodflödet och blir en stor cirkel.

Vid Grade 4 regurgitation symptom karakteristiska uttryckta störningar av blodflödet inom hjärtat och öka trycket i lungkretsloppet är dyspné, arytmier, eventuellt förekomsten av hjärtastma och även lungödem. I avancerade fall av hjärtsvikt till tecken på förlust av pulmonell blodflöde fogade ödem, cyanos i huden, svaghet, trötthet, känslighet för arytmier (förmaksflimmer), hjärta smärta. I många avseenden bestäms manifestationerna av mitralregering av en uttalad grad av den sjukdom som ledde till nederlaget för ventilen eller myokardiet.

Separat bör det sägas om prolaps av mitralventilen (PMC) ganska ofta följt av upprepning i varierande grad. Prolaps de senaste åren började dyka upp i diagnoser, även om tidigare ett sådant koncept var sällsynt. I många avseenden är denna situation kopplad till utseendet av visualiseringsmetoder - ultraljudsundersökning av hjärtat, vilket gör det möjligt att spåra rörelsen hos MC-broschyren med hjärtkollisioner. Med användningen av Doppler blev det möjligt att fastställa en korrekt återgång av blod till vänstra atriumet.

PMC är typiskt för personer som är långa, magra, som oftast finns hos ungdomar vid olyckshändelse när de granskas innan de utarbetas i armén eller genomgår andra medicinska undersökningar. Oftast är detta fenomen inte åtföljt av några överträdelser och påverkar inte sättet att leva och välbefinnande, så du bör inte vara rädd omedelbart.

Det är inte alltid upptäcks mitralklaffprolaps med uppstötningar, graden i de flesta fall begränsas av den första eller till och med noll, men dock denna funktion kan åtföljas av hjärt fungerande arytmi och försämrad ledning av nervimpulser längs hjärtmuskeln.

Vid upptäckt av PMC av små grader kan man begränsa sig till observation av en kardiolog, och behandling behövs inte alls.

Aortisk regurgitation

Det omvända flödet av blod till aortaklaven uppträder när det är bristfälligt eller påverkar den initiala aortan när, i närvaro av en inflammatorisk process, dess lumen och diameteren av ventilringen expanderar. De vanligaste orsakerna till sådana förändringar är:

 • Reumatiska känslor;
 • Infektiös endokardit med inflammation i ventilerna, perforering;
 • Medfödda missbildningar;
 • Inflammatoriska processer av stigande aorta (syfilis, aortit i reumatoid artrit, Bechterew sjukdom, etc.).

Sådana vanliga och välkända sjukdomar som arteriell hypertension och ateroskleros kan också leda till förändringar i ventilflikar, aorta och vänster hjärtkammare.

Aortisk regurgitation åtföljs av en återföring av blod till vänster ventrikeln, som överflödar med överdriven volym, medan mängden blod som kommer in i aortan och vidare in i den stora cirkulationen av blodcirkulationen kan minska. Hjärtat, försöker kompensera för bristen på blodflöde och trycka överflödigt blod i aortan, ökning i volymen. Under en lång tid, speciellt med upprepning av 1 st, tillåter en sådan adaptiv mekanism att upprätthålla normal hemodynamik, och symtomen på störningar uppträder inte i många år.

Medan vänster ventrikelmassa ökar, gör hans behov av syre och näringsämnen som kranskärlssåren inte kan ge. Dessutom blir mängden arteriellt blod som skjuts in i aortan mindre, och därför kommer det inte att räcka i hjärtat av kärlen. Allt detta skapar förutsättningar för hypoxi och ischemi, vilket leder till kardioskleros (spridning av bindväv).

Med progressionen av aortisk upprepning når belastningen på vänstra hälften av hjärtat i maximal grad, kan myokardiumets vägg inte hypertrofineras till oändligheten och dess sträckning uppträder. Eventuellt utvecklas händelserna på liknande sätt som vid mitralventilation (lunghypertension, stagnation i små och stora cirklar, hjärtsvikt).

Patienter kan klaga över hjärtklappningar, dyspné, svaghet, pallor. Ett karakteristiskt kännetecken för denna defekt är utseendet av anginaattacker i samband med otillräcklig kranskärlcirkulation.

Tricuspid regurgitation

Ticusventilens (TK) nederlag i isolerad form är sällsynt. Typiskt, underlåtenheten att dess uppstötning är en konsekvens av uttalade förändringar hos de vänstra hjärtat (relativ insufficiens TC) när det höga trycket i lungkretsloppet förhindrar tillräcklig hjärtminutvolym i lungartären transporterar blod att syre lungorna.

Tricuspid regurgitation leder till ett brott mot fullständig tömning av hjärtans högra sida, tillräcklig venös retur genom de ihåliga venerna och följaktligen uppstår stagnation i den venösa delen av blodcirkulationscirkeln.

För trikuspidalklaffen uppstötningar ganska typiskt inträffandet av atriell fibrillering, blåhet i huden, ödem syndrom, jugular venös dilatation, ökad lever och andra tecken på kronisk cirkulationssvikt.

Regurgitation av lungartärsventilen

Nederlag av ventilerna i lungventilen kan vara medfödd i naturen, manifesterar sig i barndomen, eller förvärvad som ett resultat av ateroskleros, de syfilitisk lesioner flikar förändringar i septisk endokardit. Ofta uppträder nederlag i lungartärsventilen med brister och upprepning med den redan existerande pulmonell hypertoni, lungsjukdomar, lesioner av andra hjärtklaffar (mitralstenos).

Minimal regurgitation av lungartärsventilen leder inte till signifikanta hemodynamiska störningar, medan en signifikant återföring av blod till höger kammare, och sedan till atriumet, orsaka hypertrofi och efterföljande dilatation (expansion) av kaviteterna på hjärtans högra sida. Sådana förändringar manifesteras av svår hjärtsvikt i en stor cirkel och venös stasis.

Lung Regurgitation manifest sorterar arytmier, dyspné, cyanos, svår ödem, vätskeansamling i bukhålan, förändringen i levercirros och upp till andra tecken. Med ventiler med medfödd patologi uppstår symtom på cirkulationssjukdomar redan i tidig barndom och är ofta irreversibla och svåra.

Funktioner av regurgitation hos barn

I barndomen är den korrekta utvecklingen och funktionen av hjärtat och cirkulationssystemet mycket viktigt, men överträdelser är tyvärr inte ovanliga. Oftast defekter ventil misslyckande och blod återvänder hos barn som orsakas av medfödda avvikelser (Fallots tetrad, lungartär hypoplasi ventil defekter skiljeväggar mellan förmak och kammare et al.).

Allvarlig uppstötning med en oregelbunden hjärtstruktur uppträder nästan strax efter barnets födelse med symtom på andningssjukdomar, cyanos, retentrikulär misslyckande. Ofta slutar betydande överträdelser dödliga, så varje framtida mamma behöver inte bara ta hand om sin hälsa före den föreslagna graviditeten utan också att besöka en specialist i ultraljud i tid under fostrets graviditet.

Möjligheter för modern diagnostik

Medicin står inte stilla, och diagnosen av sjukdomar blir mer och mer tillförlitlig och kvalitativ. Användningen av ultraljud har gjort betydande framsteg vid upptäckten av ett antal sjukdomar. Tillsättning av ultraljud hjärtundersökning (ekokardiogram) Doppler gör det möjligt att utvärdera vilken typ av blodflödet genom kärlen och hålrum i hjärtat, rörelse ventil flygblad vid tidpunkten för hjärtsammandragningar, för att fastställa graden av regurgitation, etc. Kanske Echo -.. är den mest tillförlitliga och informativa hjärtsjukdom diagnosmetod läge realtid och samtidigt vara överkomligt och billigt.

mitral regurgitation på ekkokardiografi

Förutom ultraljud kan indirekta tecken på uppstötning hittas på EKG, med noggrann auskultation av hjärtat och utvärdering av symtom.

Det är oerhört viktigt att identifiera kränkningar av klaff uppstötningar, inte bara hos vuxna utan även i livmodern. Utövandet av ultraljud undersökning av gravida kvinnor i olika skeden kan detektera närvaron av defekter, utan tvekan redan i den första utvärderingen och diagnos av uppstötningar, vilket är en indirekt indikation av möjliga kromosomavvikelser eller defekter emerging ventiler. Dynamisk övervakning av riskgrupper kvinnor gör tid att fastställa förekomsten av allvarlig sjukdom hos fostret och att besluta om att hålla graviditeten.

behandling

Taktiken för att behandla upprepning bestäms av orsaken, den framkallas, graden av svårighetsgrad, förekomsten av hjärtsvikt och samtidig patologi.

Det är möjligt som en kirurgisk korrigering av kränkningarna av ventilens struktur (olika typer av plast, proteser) och medicinsk konservativ terapi, syftar till att normalisera blodflödet i organen, kämpar med arytmi och cirkulationsfel. De flesta patienter med svår uppstötningar och förlora båda cirkulations cirklar behöver ständig övervakning av en hjärtspecialist utnämningen av diuretika, betablockerare, antihypertensiva och antiarytmika, som kommer att välja en specialist.

Med mitral prolapse i en liten grad är prilkupannoy upprepning av en annan lokalisering tillräcklig dynamisk observation av läkaren och aktuell undersökning vid försämring av tillståndet.

Prognos klaff uppstötningar beror på många faktorer:.. dess omfattning, orsaker, är patientens ålder, förekomst av sjukdomar i andra organ, etc. När vårdande attityd mot deras hälsa och regelbundna läkarbesök mindre uppstötningar inte hotad komplikationer, och med uttalad ändrar sin korrigering, inklusive antal kirurgiska, möjliggör förlängning av patientens liv.

Pulmonell regurgitation: orsaker, symptom, diagnos, behandling

Pulmonell regurgitation är ett misslyckande av lungartärsventilen, vilket orsakar blodflöde från lungartären till högerkammaren under diastolen. Den vanligaste orsaken är pulmonell arteriell hypertension. Pulmonell regurgitation är vanligtvis asymptomatisk. Dess tecken är ett minskande diastoliskt ljud. Diagnosen är etablerad ekokardiografiskt. Vanligtvis krävs ingen specifik behandling, förutom behandling av tillstånd som orsakar lungartär hypertoni.

Sekundär pulmonell arteriell hypertoni är den vanligaste orsaken till lungregurgering. Mindre vanliga orsaker är infektiös endokardit, kirurgisk behandling av Fallots tetrad, idiopatisk lungartären dilatation och ventilen kongenital abnormitet. Karcinoidsyndrom, reumatisk feber, syfilis, trauma sond - sällsynta orsaker. Allvarlig pulmonell regurgitation är sällsynt och oftast resultatet av en isolerad medfödd defekt, inklusive expansion av lungartären och pulmonell ventilringen.

Lung uppstötningar kan bidra till utvecklingen av höger kammare hypertrofi och slutligen inducerade dysfunktion i höger kammare hjärtsvikt (HF), men i de flesta fall värdet av pulmonell arteriell hypertension i utvecklingen av denna komplikation är mycket mer betydande. Sällan akut hjärtsvikt på grund av höger kammardysfunktion utvecklas endokardit, vilket leder till svår lung uppstötningar.

Symptom på pulmonell regurgitation

Pulmonell regurgitation är vanligtvis asymptomatisk. Vissa patienter utvecklar symtom på hjärtsvikt som orsakas av högra ventrikulär dysfunktion.

Påtagliga tecken speglar pulmonell hypertension och höger kammare hypertrofi. Dessa inkluderar pulmonell avkänd komponent (P) II hjärtljud (S 2) vid den övre vänstra sternala kanten och den högra kammaren uttalas pulsering, vilket ökar i amplitud, vid den vänstra kanten av bröstbenet vid mitten och lägre nivåer.

Med auskultation är jag hjärtton (S1) normal. S1 kan delas eller singel. Om den är delad, kan P vara högt, hörbart omedelbart efter aorta komponent S (A på grund av pulmonell hypertension, och P kan fördröjas på grund av den ökade slagvolymen av den högra ventrikeln. S kan vara en enda på grund av snabb stängning av lungartärventilen, vilket sammanfaller med fusions komponenterna A och P, eller (ibland) på grund av medfödd frånvaro av pulmonell klapana.III höger ventrikulär hjärtljud (S3), IV hjärtljud (S4) eller båda toner kan vara hörbart vid hjärtsvikt på grund av dysfunktion och och höger kammare hypertrofi. Dessa toner kan särskiljas från vänsterkammarhjärtljud när de hörs på vänster parasternal i det fjärde interkostalrummet och förstärks på inspiration.

Brus uppstötningar av pulmonell hypertoni på grund av lung - hög tidig diastolisk minskande buller, som utgår från P och fortsätter till S förs till mitten av den högra kanten av bröstbenet (Graham Still buller). Han hörs bäst på övre vänstra sternala gränsen genom stetoskopet membranet när patienten håller andan när du andas ut och sitta upp rakt. pulmonell regurgitation brus utan pulmonell arteriell hypertension kortare lägre ston (grövre) och börjar efter både R brus kan likna brus aorta regurgitation, men de kan särskiljas under inhalation (pulmonell som förstärker brus regurgitation) och Valsalva-manövern. I det senare fallet, blir bruset av pulmonell regurgitation omedelbart högt (på grund av en omedelbar ökning av venöst flöde till höger hjärtat), och bullret förstärks AR 4-5 hjärtslag. Dessutom kan den mjuka ljudet av lung uppstötningar ibland bli ännu mjukare på andningen, eftersom ljudet är oftast bäst hörs i andra interkostalrummet till vänster, där andningen flyttar stetoskop från hjärtat.

Diagnos av pulmonell regurgitation

Pulmonell regurgitation upptäcks vanligen av en slump under en fysisk undersökning eller Doppler-ekkokardiografi utförd av andra skäl. Tilldela EKG och bröströntgen. Båda metoderna kan visa tecken på höger ventrikulär hypertrofi. Bröströntgen avslöjar vanligtvis de förhållanden som ligger bakom lungartär hypertoni.