Huvud / Åderbråck

Medicin för hjärtarytmi och takykardi

Bland alla hjärtsjukdomar är takykardi och arytmi vanligare än andra. Denna sjukdom förekommer som regel hos äldre, men alltmer har det blivit diagnostiserat hos ungdomar. I vissa fall förekommer problem med hjärtmuskulärens arbete hos barn. Det finns flera grupper av droger som kan bota denna sjukdom.

Hur man behandlar hjärtarytmi i hemmet

Baserat på orsaken till sjukdomsuppkomsten kan olika läkemedel från hjärtarytmi förskrivas. Denna patologi är ett fel i hjärtprocessen som orsakas av en störning i körsystemets funktion, vilket reglerar och ger en rytmisk sammandragning av muskeln. Huvudsymptomen för arytmi är ett brott mot rytmen, pulsfrekvensen. Det finns en sjukdom på grund av sådana orsaker:

 • extrasystol, paroxysmal takykardi är resultatet av ett fel i bildandet av en elektrisk impuls;
 • blockad - ledningsstörning
 • flimmer, förmaksfladder - upprepad cirkulation av pulsen.

För terapi hemma används folkmekanismer för hjärtrytmier som representeras av tinkturer, buljonger som har en lugnande och lugnande effekt. De kan endast användas med en liten arytmi, om attacken blir mer palpabel, är det nödvändigt att ta mediciner eller ringa en ambulans. De mest populära naturliga antiarytmikerna:

 • inflytande av hagtorn
 • valeriana;
 • motherwort infusion.

Antiarytmiska läkemedel

Dessa tabletter från hjärtarytmi syftar till att behandla sjukdomen, de minskar inte attackernas frekvens, lindrar inte smärta. Deras huvuduppgift är att ha en positiv effekt på arbetet med myokardiska muskelceller, vilket förbättrar konduktiviteten, kommer att ha en positiv effekt på metaboliska processer. Dessa inkluderar:

Mikroelement för hjärtat

För behandling med mediciner föreskriva vitaminer för hjärtat med arytmi. Dessa läkemedel innehåller en uppsättning spårämnen, som positivt påverkar normaliseringen av rytmen av sammandragningar, stärker kärlen, inre organ. När hjärtets arytmi rekommenderas:

 • när kaliumbrist bör konsumeras mer torkade frukter, gröna, bananer, från läkemedel för att dricka Asparkam, Smectovit, Medivit;
 • med brist på magnesium - Magnistad, Asparcum, Magne B6, kan du lägga till nötter, frön till kosten.

sedativa

Läkemedlet för arytmi för äldre och ungdomar, som kan lindra nervspänningar, spasmer, förbättra ledningsförmågan hos neuroner, kallas lugnande eller vilsam. De mest kända drogerna inkluderar:

Ett sådant läkemedel för hjärtarytmi och takykardi med rätt dosering kan inte skada människokroppen. Läkare rekommenderar användning av lugnande medel som förebyggande om en person ofta har nervös överbelastning, stress. Dessa läkemedel kan minska smärta i sjukdomen, men de botar inte själva sjukdomen och ordineras för komplex behandling tillsammans med andra droger.

Förberedelser för takykardi

Eventuellt läkemedel för takykardi syftar till att normalisera hjärtets arbete, undertryckande orsaken till impulsfel. Preparat av denna typ är indelade i följande huvudgrupper:

 1. Hjärtglykosider - förskrivs vid utveckling av takykardi på grund av hjärtsvikt.
 2. Betablockerare - minska effekten av stresshormoner, det mest effektiva alternativet för sinus takykardi.
 3. Lugnande medel. Sådana mediciner från hjärtarytmi och takykardi är lika effektiva.
 4. Kaliumkanalblockerare. Väl lämpad för ciliär patologi.
 5. Antioxidanter - förbättra blodtillförseln.
 6. Natriumkanalblockerare ordineras för extrasystol.

Hjärtglykosider

Medicin av detta slag syftar till att återställa styrkan av myokardkontraktion, vilket hjälper till att normalisera hjärtrytmen. Denna grupp av droger används vid behandling av sinus takykardi, som provoceras:

 • ökad funktion av binjurarna;
 • anemi;
 • kradiomiopatiey;
 • medfödd missbildning av blodkärl eller hjärta;
 • andningsinsufficiens;

Ta läkemedel bör ordineras av läkaren i den angivna dosen, de mest populära är sådana mediciner:

Betablockerare

Dessa piller för takykardi och hjärtklappning är som regel föreskrivna för sinus takykardi, förmaksflimmer. Läkemedlet hjälper till att sakta ner pulsen i den atrioventrikulära noden. Det mest populära läkemedlet är Anaprilin, som har antihypertensiv, antiarytmisk verkan och är en antikoagulant. Medel av detta slag är indelade i två huvudgrupper:

 1. Selektiv handling. Dessa inkluderar Nebivolol, Atenolol, Metoprolol, Acebutolol, Bisoprolol.
 2. Oskälig handling. Används ofta Propranolol, med nadzheludochkoy form av takykardi utse Pindolol.

Hämmare av kalciumkanaler

Denna grupp av läkemedel är föreskrivna för att undertrycka ventrikulär atrium takykardi. Dessa läkemedel är indelade i två huvudtyper:

 1. Diltiazem-undergruppen. Det inkluderar Bepridil, Gallopamil, Diltiazem. Läkemedel har antiarytmisk effekt, långsam hjärtfrekvens, reducerar hjärtkontraktilitet, sträcker sig i ventriklerna och atriär puls.
 2. Undergruppen för Verapamil, som innehåller Lekoptin, Finoptin, Isoptin. De har samma effekt som Diltiazem-gruppen. Användningen av medicinering ordineras med supraventrikulär paroxysmal takykardi, extrasystol med fladder, förmaksflimmer.

Kaliumblockerare

Medicin används från gruppen av kaliumkanalblockerare för att stoppa anfall under fladder, förmaksflimmer. Medicinering kan användas som förebyggande åtgärd mot arytmi, vilket hotar patienten. Till denna grupp ingår sådana populära droger:

Man tror att den mest effektiva medicinen från denna grupp är Amiodarone. Dess främsta fördel är att det är tillåtet för användning bland patienter som är förbjudna att ta beta-blockerare, och glykosider ger inte de nödvändiga resultaten. Nackdelarna med botemedlet inkluderar icke-hjärt-biverkningar (tremor, muskelsvaghet, nedsatt syn, missfärgning av huden, körtelfel). Visas med långvarig användning av läkemedlet, men de är alla reversibla.

Membranstabiliserande medel

Denna grupp av läkemedel används aktivt för att behandla ventrikulär atrium takykardi. Läkemedlen är uppdelad i tre klasser:

 1. 1A - har en modererande effekt på impulsen, vilket ökar varaktigheten av åtgärdspotentialen. Denna klass innehåller sådana läkemedel: Novokainamid, Quinidin, Aymalin. I terapi används föreningen Verapamil och Quinidin ofta. De visade sig väl under behandling av fladder, förmaksflimmer, över- och ventrikulär takykardi. Med extrasystoliska rytmförstörningar ordineras rytmilyn.
 2. 1B - ger en minskning av varaktigheten av åtgärdspotentialen, ingen påverkan på processerna för att utföra pulsen. Denna klass innehåller sådana droger: Trimecaine, Diphenylhydantoin, Mexeiletin, Lidocaine, Tokainide. Det mest effektiva läkemedlet är Mexiletine, som används inte bara för behandling utan även för förebyggande. Dessa läkemedel för hjärtarytmi och takykardi används endast för ventrikulär patologi.
 3. 1C - saktar aktivt impulsens hållning, påverkanspotentialen har ingen effekt. Denna klass innehåller följande läkemedel: Propafenon, Allapinin, Etatsizin, Enkainid, Bonnecor.

Förberedelser för arytmi och takykardi

Moderna prestationer inom farmakologi - läkemedel från arytmi och takykardi i klinisk medicin är det mest populära segmentet av läkemedel. Numera när de farligaste patologierna snabbt framträder, vilket nyligen var äldreomsorg, är högkvalitativa och högt effektiva läkemedel mer anbud än någonsin. För att bli av med problemen med myokardiell aktivitet, rytmproblem och andra manifestationer av hjärtpatologi hos unga och äldre patienter, vuxna och barn, utgör många moderna läkemedel grupperna enligt de farmakologiska dynamikernas särdrag.

Behandla arytmi hemma

För det första måste utnämningen av vissa droger nödvändigtvis föregås av ett besök hos en kardiolog eller distriktsterapeut. Efter att ha gått över generella test och speciella undersökningsmetoder, konstaterar man typ av funktionsstörningar i hjärtaktivitetsprocesserna som orsakas av de flesta fallen av försämrade funktioner hos ledningsnervsystemet. Det mest slående kliniska tecknet är en frustrerad rytm, en nedsatt puls, andfåddhet, svaghet, yrsel.

Efter att ha kommit överens med läkaren alla frågor om hur mycket läkemedel från olika typer av arytmi och takykardi krävs för drogbehandling, kan enkla medel läggas till på grundval av folkrecept. Trots deras popularitet rekommenderar läkare dekokationer och växtbaserade tinkturer som en extra del av terapin eller med manifestationer av en liten rytmisk störning. Få den lugnande effekten, lugn nervsystemet tillåter det mest populära segmentet av fytopreparat, som består av inflytande av hagtorn, tinktur av valerian, motherwort, peony. Om det inte finns någon individuell allergi mot biprodukter, har intaget av citronsaft med honung också en bra positiv effekt.

Sedation Therapy

Vanligtvis är behandling för hjärtrytmstörningar ett komplex baserat på analys av en läkare som kombinerar en rad olika faktorer. Det mest betydande i detta sammanhang i kliniken är effekten av individuell drogtolerans, typen och etiologin av arytmier, antalet och djupet av samtidiga sjukdomar, kontraindikationer och biverkningar. De allvarligaste typerna av patologi och brist på den korrekta effekten av konservativ behandling kräver kirurgisk ingrepp.

Hittills delar kliniker två huvudgrupper av läkemedel. Först och främst börjar de behandla CNS-funktioner.

Naturliga och syntetiska lugnande medel för att minska nervsystemet, försvagande arytmi. Om naturliga botemedel som nämns ovan - det här är frukterna av hagtorn, gräsmatta gräs, pionrot och valerian, den allmänt kända drogen Persen. Arsenalen av artificiellt syntetiserade läkemedel innefattar:

 1. "Relan" stabiliserar det neurotiska tillståndet under stress och överexcitation. Tablettpreparatet har en signifikant lista över kontraindikationer och biverkningar på kroppen. Används endast enligt instruktioner från en läkare.
 2. "Diazepam", är en direkt analog av "Relanium", men med en något mjukare åtgärd. Kontraindikationer är desamma.
 3. "Fenobarbital" minskar kramper, tabletter har en hypnotisk och lugnande effekt. Biverkningen manifesteras med allergier. Behandlingsförloppet utses av behandlingskardiologen.

Dessutom används Corvalol och Valoserdin ofta för att minska smärtssyndromet under en arytmiattack.

Antiarytmisk behandling

Specifika läkemedel för arytmi kan återställa den normala fysiologiska rytmen i hjärtat. Grunden för den terapeutiska effekten är blockaden av funktionerna för andreno-receptorer som reagerar på nivån av adrenalin i kroppen. Behandlingsförloppet är uteslutande tilldelat en specialist på basis av diagnostiska data, analys av individuella patientdata.

 • Ett segment av beta-blockerare som minskar nervsystemet, tack vare blockeringen av adrenalinproduktionen - ett stresshormon. Bredt använd är Egilok, Rhythmelen, Anaprilin, Cordanum och Flecainide, Acebutolol, Bisoprolol;
 • Digoxin, Korglikon, Strofantin - De mest populära hjärtglykosiderna, ordineras för allvarlig hjärt- och respirationsinsufficiens;
 • En serie kaliumkanalhämmare, doktorn utser dem som det mest effektiva sättet för arytmi av ciliarytypen. I sin tur, är de indelade i Diltiazem grupp, som inkluderar bepridil, gallopamil och Verapamil grupp bestående Lekoptina, finoptinum, Isoptin.
 • Sortimentet av kalium blockerare eliminerar fladder - flimmer består av mycket populära droger - amiodaron, bretylium, nibentana, ibutilid och dronedaron.
 • Stabilisera hjärtsjukdomar i form av förmaks eller ventrikulär takykardi möjliggör införande av ett membran av stabiliserande medel, som är indelade i tre subtyper.
 1. Typ 1 - a i kompositionen av Novokainamid, Quinidin, Aymalin,
 2. Typ 1 - b är ett sortiment av Tremecaine, Diphenylhydantoin, Mexiletine, Lidokain, Tokainid.
 3. Subspecies 1 - in består av Propaphenon, Allapinin, Etatsizina, Enkainid, Bonnecor.
 • För att stimulera blodflödet och dess normalisering administreras ATP, med högt innehåll av magnesium, vitaminer och kalium. Denna "Magne B6", "Panangin", utser också en vas stimulator Captopril, statiner och antioxidanter.

Trots det stora utbudet av droger som tillåter att välja den optimala kombinationen i varje enskilt fall, har nästan alla droger liknande biverkningar. Av illamående, buksmärta, svaghet, yrsel, handtremor, sömnlöshet, nervösa och hjärtstörningar, allergier och hudutslag karakteristiska för varje läkemedel.

Dessutom, myokardinfarkt, vid akut astma, hypertensiv syndrom, svår njur- eller leversvikt, bradykardi, acidos och cardio är absoluta kontraindikationer för mottagning av antiarytmiska medel.

Hjärtarytmi och takykardi: en lista över droger

Kardiovaskulära sjukdomar rankas först bland dödsorsaker. De vanligaste störningarna i hjärtat är takykardi och arytmi.

Många förvirrar dem, eftersom vissa av symtomen är likartade, men de är olika sjukdomar som kräver olika behandlingar. Båda dessa och andra tillstånd kan vara symptom på allvarligare hjärtsjukdomar, så det rekommenderas inte att ignorera dem.

Arrytmi: Orsaker och symtom

Arytmi är en störning i hjärtats sammandragningar

Arrytmi har många sorter: takykardi och bradykardi samt hjärtans blockad (ett tillstånd där impulsen inte passerar genom vissa delar av hjärtmuskeln).

Orsakerna till arytmi kan vara olika, och de kan inte alltid etableras på ett tillförlitligt sätt. Bland orsakerna till arytmi är infektioner, vissa läkemedel, toxiska effekter på kroppen (rökning, alkohol, droger). Även arytmi ses ofta i sjukdomar i sköldkörteln och ökad produktion av hormoner.

Symptom på arytmi kan skilja sig åt eller inte alls i början:

 • Förhöjda hjärtklappningar. Takykardi följer mycket ofta arytmi. Hjärtat börjar slå snabbare, men takykardin åtföljs av funktionsfel i rytmen, hjärtat fryser regelbundet i några sekunder och börjar sedan slå ännu hårdare.
 • Yrsel. Arytmi åtföljs av en störning av hjärtat, varigenom blodflödet till inre organ störs, kan detta leda till allmän svaghet, dålig hälsa, trötthet, huvudvärk och yrsel.
 • Smärta i bröstet. Smärtsamma känslor i bröstet förekommer i svåra fall av arytmi. Först finns det takykardi, andfåddhet och känner sedan ett tryck eller stickningar i bröstet. Intensiteten av smärta beror på kroppens egenskaper och sjukdomsförloppet.
 • Andnöd. Vid angrepp av arytmi kan andnöd vara ganska stark. Det finns andningsskador, reflexhosta och en känsla av brist på luft. Ett sådant tillstånd kan inträffa inte bara efter fysisk ansträngning, men också i vila.
 • Svimning. Arrytmi åtföljs inte alltid av synkope, men om arytmieranfallet är svårt, medan patienten befinner sig i ett förvirrande tillstånd eller andra obekväma tillstånd är det medvetet förlust.

Det är värt att komma ihåg att i början av arytmi inte ger någon signifikant symptomatologi. Om de angivna symptomen manifesteras, har sjukdomen varit länge länge, och det rekommenderas inte att skjuta upp besöket till läkaren.

Granskning av arytmidroger och vitaminer

Varje medicin har sin egen effekt!

Alla läkemedel ska ordineras av läkaren efter undersökningen. Valet av läkemedlet påverkar typen av arytmi, patientens tillstånd och ålder samt förekomsten av andra kroniska sjukdomar. Alla droger har sina kontraindikationer och biverkningar, okontrollerad användning av droger kan leda till försämring av tillståndet.

Medicin för arytmi:

 1. Lugnande medel. Normalt ordineras lugnande medel för att lindra ett ångestsymptom och för att stärka nervsystemet. Dessa läkemedel har en lugnande effekt, hämmar nervsystemet, minskar excitabiliteten. Normalt ordineras naturliga örtberedningar på basis av valerianextrakt och motherwort. De har nästan inga biverkningar och förstärker nervsystemet. Kombinationspreparat som Novopassit, Persen, liksom lätta lugnande medel som Afobazol och Tenoten utan örter kan ordineras.
 2. Lugnande medel. Lugnande medel används endast i extrema fall med allvarliga attacker av förmaksflimmer för att lindra belastningen på hjärtmuskeln. Lugnare sänker hjärtfrekvensen, dilaterar blodkärlen, men de tar inte långa kurser. Innan de används, är en läkare samråd obligatorisk. Dessa läkemedel inkluderar Phenazepam, Xanax, Seduxen, Medazepam.
 3. Antiarytmiska läkemedel. Det finns många grupper av läkemedel från arytmi. De väljs individuellt. Vanligtvis verkar dessa läkemedel inte direkt, de förbättrar impulsernas konduktivitet och förstärker hjärtmuskeln. De inkluderar adenokorus, dineksan, etatsizin, rytmiodaron.

När det gäller vitaminer, när hjärtsjukdom kan tas multivitaminkomplex. Vitaminer måste också ta kurser och ta pauser.

Om vitaminer tas separat ska de bytas ut enligt läkarens rekommendation. De mest användbara för hjärtmuskeln är C-vitamin, A, E, P, F. Alla B-vitaminer B är fördelaktiga för hjärtritmen.

Takykardi: Orsaker och symtom

Takykardi - hjärtklappning!

Takykardi är den vanliga snabba hjärtfrekvensen, men allvarliga attacker av takykardi kan vara mycket smärtsamma. Hyppig hjärtfrekvens anses vara mer än 90 slag per minut. Ju högre hjärtfrekvens, desto starkare är hjärtmuskeln.

Hos små barn anses takykardi vara normen, men hos en vuxen refererar den till patologiska tillstånd. En mild takykardi kan uppstå efter fysisk ansträngning och i ett täppt rum. Dessa typer av takykardier är inte hälsofarliga. De hänvisar till fysiologisk takykardi. Orsakerna till patologisk takykardi måste klargöras, eftersom det kan vara ett tecken på ett allvarligt hjärta eller icke-hjärt-sjukdom.

Tachykardi talar i sig av ökad stress på hjärtat, vilket kan leda till hjärtsvikt eller ischemisk hjärtsjukdom.

Symtom kan uppstå beroende på tachykardiens svårighetsgrad. Det finns en stark hjärtklappning, venerna och kärlen på nacken, yrsel, en känsla av tyngd i bröstet, andfåddhet, svaghet kan pulsera.

Orsakerna till takykardi kan vara följande:

 • Hjärtsvikt Hjärtfel börjar ofta med attacker av takykardi. Detta är ett komplex av sjukdomar som leder till en överträdelse av hjärtmusklernas kontraktilitet. Blodflödet störs, alla organ och vävnader i kroppen lider.
 • Tyreotoxikos. Störningar i produktionen av sköldkörtelhormoner kan också leda till störningar i hjärtritmen och takykardi. Vanligtvis observeras takykardi med ökad produktion av sköldkörtelhormonet.
 • Smittsamma och inflammatoriska sjukdomar. Hjärtrytmstörningar och takykardi kan vara komplikationer av lunginflammation, tuberkulos, sepsis och angina. Vid allvarlig sjukdom sprider infektionen i blodet, sprider sig genom kroppen.
 • Läkemedel. Biverkningen av vissa droger är takykardi. Det är nödvändigt att noggrant läsa instruktionerna och kontakta en läkare innan du tar något läkemedel.

Översikt över mediciner för takykardi

Först anledningen, då behandlingen!

Före behandlingens början är det nödvändigt att ta reda på orsakerna till takykardi. Tillfällig takykardi, som orsakas av stress eller fysiologiska orsaker, behöver ingen behandling. Om sjukdomen kan du bara tala om det är en fråga om långvarig kränkning av hjärtrytmen.

 1. Lugnande droger. Vegetabiliska preparat eller syntetiska sedativa kan ordineras. Bland naturliga preparat föreskrivs valerianrot, motherwort, hagtorns tinktur. I de fall där ett starkare läkemedel krävs är Diazepam, fenobarbital förskrivet.
 2. Polyvitaminkomplex. Vitaminer hjälper till att stärka blodkärlens väggar, normalisera hjärtmuskulaturens arbete. De tas för förebyggande såväl som i form av komplex behandling.
 3. Betablockerare. Läkemedel som saktar ner och normaliserar hjärtfrekvensen. De rekommenderas för sinus takykardi och hjärtsvikt. Dessa droger inkluderar Concor, Egilok.
 4. Förberedelser för förbättring av blodkronans blodtillförsel. Dessa läkemedel används oftare för att behandla ischemisk sjukdom och ibland med attacker av takykardi. Dessa läkemedel innefattar Preductal, Euphyllinum, Inosine. De minskar motståndet i koronarkärlens väggar mot blodbanan, förbättrar blodkroppens blodkropp. Utnämnd i samband med andra droger.

Det är värt att komma ihåg att folkmedicin i detta fall inte alltid är effektiv. Alla hjärtsjukdomar behandlas inte med folkmedicin.

Homeopatiska läkemedel och folkrecept kan användas som en del av terapin med tillstånd från den behandlande läkaren.

Förutom läkemedelsbehandling är det nödvändigt att följa rekommendationer för en livsstil. Takykardi provar dåliga vanor (alkohol, rökning), liksom konstant stress och överdriven fysisk aktivitet.

Arytmi och takykardi: vad är skillnaden?

Hjärtat är ett mycket komplext organ. Eventuella överträdelser i hans arbete kan betraktas som potentiellt farliga. Takykardi och arytmi har nästan identiska symtom i de flesta fall, så de är lätt förvirrade. Endast en läkare kan diagnostisera denna eller den sjukdomen.

Läkemedlet för hjärtarytmi och takykardi är sällan universell. Behandlingen väljs med hänsyn till diagnos, ålder och tillstånd hos patienten, sjukdomens sort och stadium.

Arytmi och takykardi har flera viktiga skillnader:

 • Takykardi kan hänföras till en typ av arytmi eller ett symptom. Arrytmi är ett komplicerat tillstånd av störningar, vilket leder till en felfunktion i hjärtritmen. Orsakerna till arytmi kan vara mycket olika, och symtom kan inkludera både takykardi och bradykardi.
 • Arrytmi kan vara en oberoende sjukdom, och takykardi klassas sällan som en sjukdom. Det är snarare ett symptom i samband med snabb hjärtfrekvens.
 • Arytmi kan vara livshotande, en takykardiattack leder sällan till mycket allvarliga komplikationer. Den farligaste är förmaksflimmer, när atriets arbete störs, ökar rytmen betydligt, vilket kan leda till hjärtsvikt.
 • På nivån av symtom kan du också märka några skillnader. Takykardi manifesterar vanligtvis sig i ökad hjärtfrekvens, och arytmi åtföljs av växelverkan av takykardi och bradykardi. Hjärtat knackar mycket, då stannar det.
 • Takykardi brukar märkas omedelbart. Hjärtat börjar slå kraftigt, vilket ger obehagliga känslor. Arrytmi i mild form och vid första skedet kanske inte alls känns.

Mer information om hur och vad som är bättre att behandla takykardi kan läras av videon:

Hjärtrytmen beror till stor del på hjärtavdelningen, som kallas sinusnoden. Det gör hjärtslaget med hjälp av en elektrisk impuls. Om kroppen misslyckas, påverkar denna nod, börjar hjärtrytmen bli kränkt. Båda staterna kräver undersökning och observation. Att göra dig själv en diagnos är inte möjlig på grund av känslor.

Hittade ett fel Välj det och tryck på Ctrl + Enter, att informera oss.

Hjärtrytmier: behandling, tabletter

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

En patologisk stabil förändring i hjärtslagets rytm är vanligtvis inte en självständig sjukdom, men indikerar bara en stor kardiovaskulär sjukdom. Ändå kräver någon form av arytmi dess eliminering, och den ledande metoden för detta är receptbelagda läkemedel genom intravenösa infusioner vid kraftig försämring av välbefinnande och tabletter - för långvarig behandling.

Hjärtrytmier: behandling, tabletter

Typer av arytmi och deras skillnader

Arrhythmi anses normalt vara någon rytm i hjärtslaget, vilket skiljer sig från det normala. I en frisk person är pulsationen jämn, i intervallet 60-75 slag per minut, tonerna hörs tydligt, högt, rytmiskt utan bakgrundsljud. Patologiska sammandragningar av hjärtatrierna eller ventriklerna är:

 • förändrad frekvens: stabil långsam eller accelererad hjärtfrekvens;
 • förändrad karaktär av rytmen: flimmer, fladder, för tidig sammandragning av muskeln.

Av den naturliga och inte krävande sjukvården och noggrann undersökning är en kortsiktig förändring i kontraktionshastigheten som påverkas av kraftig fysisk ansträngning, adrenalinhastighet, uthållighetstest, stress, aktivering av den underliggande sjukdomen. I detta fall har arytmen en fysiologisk karaktär och slutar när den provokerande faktorn elimineras. Rytmenas frekvens och kvalitet kan också variera beroende på användning av vissa läkemedel, liksom hos kvinnor under graviditeten.

Förekomsten av arytmi kan vara en individuell reaktion på ett visst läkemedel. Om fenomenet ger signifikant obehag rekommenderas omedelbart återtagande av läkemedlet och val av en lämpligare analog.

Icke fysiologiskt konditionerad arytmi indikerar alltid närvaron av mer allvarliga hjärtproblem än rytms yta disharmoni. En person som noterar en stadig förändring i hjärtfrekvensen observerar ofta en minskning av uthållighet, smärta i hjärtat, dyspné, andningssvårigheter och i det här fallet bör konsultera en läkare för EKG och ultraljud i hjärtat.

De vanligaste diagnosen typer av arytmi är bradykardi, takykardi, förmaksflimmer och extrasystol.

Behandling av hjärtarytmi i hjärtat med tabletter

Vid behandling av hjärtarytmi är alltså patientens vård baserad på sin underliggande sjukdom som orsakade en störning i hjärtritmen. Parallellt är läkemedel som är lämpliga för en viss typ av arytmi förskrivna. För behandling av organisk bradykardi ordineras ofta angioprotektorer och lågdos acetylsalicylsyra. Dessa läkemedel förbättrar blodflödet i blodkärl som matar hjärtmuskeln, genom att reducera aterosklerotiska händelser.

Lågdos aspirin tas lång tid. En liten dos har inte ulcerogen effekt och ökar inte risken för blödning.

Vid arytmi orsakad av mottagande av medicinska produkter, minska dosen eller avbryt en förberedelse helt. Vid en sådan reaktion på antihypertensiva läkemedel bör en ersättning väljas.

Video - Hur man behandlar hjärtarytmi

Antiarytmiska läkemedel

Natriumkanalblockerare

Till denna grupp av droger är läkemedel som gör det möjligt att normalisera hjärtfrekvensen genom att blockera Na-kanaler och förbättra impulsernas konduktivitet. Ju högre puls, desto mer blockad skapas. Samtidigt isoleras droger med olika effekter på repolarisationstiden.

Repolarisering är en fysiologisk process som indikerar övergången av hjärtmuskelcellerna till ett avslappnat tillstånd efter att de utför kontraktilfunktionen.

Om något läkemedel från gruppen av natriumblockerare inte passar patienten kan du ersätta läkemedlet inom samma grupp med ett botemedel från samma grupp men med en annan effekt på repolarisationsprocessen:

Kaliumkanalblockerare

På grund av blockaden av K-kanaler används denna grupp droger framgångsrikt bland en patient med stor risk för ventrikelflimmering. Till skillnad från natriumkanalgruppen, i vilket ett läkemedel kan bytas ut för en annan inom samma klass, är det oacceptabelt med kaliumkanalblockerare på grund av skillnaden i deras mekanism.

 1. amiodaron - Ett universellt högeffektivt läkemedel som är lämpligt för normalisering av arbetet hos både atrierna och ventriklerna. Med långvarig antiarytmisk behandling kan effekten fortsätta även efter att läkemedlet har avbrutits i flera månader. Kontraindicerad för behandling av gravid, lakterande, hypotensiv, med kränkningar av sköldkörteln. Det används inte för kaliumbrist i kroppen.

Amiodaron är lämplig för normalisering av atria och ventriklar

 • ibutilid - ett läkemedel med en tillräckligt mild antiarytmisk effekt, men en hög belastning på levern. Lämplig för behandling av paroxysmal arytmi, förmaksflimmer under EKG-övervakning i en sjukhusinställning.

  Farmakologisk verkan av Ibutilide

  Sotalol är ett effektivt läkemedel för behandling av olika typer av takyarytmier

  Betablockerare

  Betablockerare är unika för att förhindra oönskade effekter och utvecklas från reaktioner som "hit eller run". Topisk applicering av sådana antiarytmiska läkemedel för att minska hjärtinfarkt, med takykardi, olika typer av arytmi, där CNS är skadad. Till denna grupp av droger hör hemma esmolol, timolol, nadolol, karvedilol, men vanligare är:

  1. propranolol, kommersiellt tillgängligt Inderal och obzidan, kontraindicerat med lågt blodtryck, bradykardi, kardiogen chock. Mycket effektiv för att reducera hjärtfrekvensen, men orsakar ofta hjärtsnivor, fladdrande, svängande. Det används inte hos personer med depression.

  Anaprilin är mycket effektivt för att minska hjärtfrekvensen

 • metoprolol är liknande i typ av åtgärd och kontraindikationer till propranolol. Enligt indikationerna kan man använda gravida kvinnor, patienter med högt blodtryck, patienter efter hjärtattack (men inte i den akuta processen). Dosen väljs individuellt, baserat på typen av arytmi, men konsumeras på en enda dag med en liten mängd vatten i vilket som helst avseende på mat. En liknande åtgärd har och atenolol.

  Läkemedlet Bisoprolol tolereras väl, orsakar inte perifer ödem

  Kalciumkanalblockerare

  1. verapamil - Ett känt och allmänt tillgängligt läkemedel som används vid förmaksflimmer. Det ska inte användas vid lågt arteriellt tryck, dekompenserat hjärtsvikt. Det absorberas genom proteiner, så det tas med mat. Dosen av läkemedlet väljs genom att gradvis öka från 48 mg till den erforderliga mängden, varvid Verapamil tas flera gånger om dagen. Det är oönskade att använda tillsammans med andra antiarytmiska läkemedel. Liknande effekt har och diltiazem.

  Läkemedlet Verapamil används för förmaksflimmer

  Elektrolyter - Panangin

  Panangin kan också användas vid behandling av arytmi som en elektrolyt som fyller på de saknade spårelementen för hjärtat. På ett sjukhus eller med en allvarlig kaliumbrist används magnesium intravenöst. Därefter ges läkemedlet i form av tabletter 3 gånger om dagen. Den absoluta analogen av Panangin är Asparkam.

  Läkemedlet Panangin används vid behandling av arytmi som elektrolyt

  Ytterligare droger

  Förutom klassiska antiarytmiska läkemedel kan andra läkemedel förskrivas med hänsyn till anamnese och typ av arytmi. Om kränkningen av hjärtrytmen är förknippad med en minskning eller överexcitation av centrala nervsystemet, så föreskrivs olika lugnande och lugnande läkemedel, kött till lugnande medel.

  Beredningar av järn

  Om det finns misstanke om otillräcklig syreförsörjning till cellerna, kommer läkaren att instruera patienten att bedöma nivån av ferritin i blodet. När ett underskott är förskrivet, beredningar med järn, där valet beror på organismens känslighet för ett visst medel och tolerans.

  1. Aktiferrin i form av en sirap ordineras till 5 ml 2-3 gånger om dagen i flera månader. Med parallell administrering av tyroxin kan en ökning av dosen av hormonet rekommenderas. Personer med diabetes rekommenderas att välja ett annat läkemedel. Aktiferrin i form av droppar för förtäring med smak av vinbär föredras för dem som inte metaboliserar tablettformen av järn.

  Läkemedlet Actyferrin i form av sirap

  Ferlatum Fole - ett järnpreparat med folinsyra i flytande form

  Rotafer + innehåller järn och zink med folsyra

  Injicerbara järnberedningar för behandling av arytmi används praktiskt taget inte.

  Sköldkörtelhormoner

  Om orsaken till takykardi eller bradykardi är dysfunktion av sköldkörteln, utses då:

  1. Sköldkörtelhormoner - L-tyroxin eller eutiroks, vars dos är vald individuellt med hänsyn till nivån av fri tyroxin i blodet och sköldkörtelstimulerande hormon. Hormoner ordineras under lång tid och tas från morgonen på tom mage i 20-30 minuter före frukost från 5 till 8 på morgonen.
  2. Jodhaltiga preparat av 100-200 μg - Yodofol, jodomarin eller Yodbalans. Dessa läkemedel är kompletta analoger av varandra (men tillsatt folsyra till iodophol).

  digoxin

  Hjärtglykosid och kardiotonik av vegetabiliskt ursprung - Digoxin - har varit väl etablerad vid behandling av förmaksflimmer samt hjärtsvikt. Det ordineras för 0,25 mg från en till flera gånger om dagen, men är föremål för avbokning om det finns en extrasystole. Digoxin har förmåga att hämma natrium- och kaliumkanaler, vilket bör beaktas vid parallell administrering av antiarytmika. Förskriv Digoxin inte för takykardi, ventrikelflimmer, hjärtinfarkt.

  Om du misstänker att en stabil arytmi - och upprepade gånger orsakas av naturliga fysiologiska behov under vissa omständigheter - bör omedelbart konsultera en hjärtspecialist för att utvärdera hjärtat. En plötslig och allvarlig arytmiattack kräver en ambulans, eftersom de första tecknen på organdysfunktion i många fall har ignorerats, och denna situation kan vara kritisk. Men diagnosen av störningar i hjärtfrekvensen rytm, liksom att klargöra orsakerna till arytmi läkare kommer att välja en mycket effektiv behandling som inte bara kommer att förbättra livskvaliteten, men också hjälpa till i framtiden för att undvika allvarliga komplikationer.

  Gillar du artikeln?
  Spara för att inte förlora!

  Läkemedel för arytmi och takykardi

  Medicin för hjärtarytmi och takykardi

  Bland alla hjärtsjukdomar är takykardi och arytmi vanligare än andra. Denna sjukdom förekommer som regel hos äldre, men alltmer har det blivit diagnostiserat hos ungdomar. I vissa fall förekommer problem med hjärtmuskulärens arbete hos barn. Det finns flera grupper av droger som kan bota denna sjukdom.

  Hur man behandlar hjärtarytmi i hemmet

  Baserat på orsaken till sjukdomsuppkomsten kan olika läkemedel från hjärtarytmi förskrivas. Denna patologi är ett fel i hjärtprocessen som orsakas av en störning i körsystemets funktion, vilket reglerar och ger en rytmisk sammandragning av muskeln. Huvudsymptomen för arytmi är ett brott mot rytmen, pulsfrekvensen. Det finns en sjukdom på grund av sådana orsaker:

  • extrasystol, paroxysmal takykardi är resultatet av ett fel i bildandet av en elektrisk impuls;
  • blockad - ledningsstörning
  • flimmer, förmaksfladder - upprepad cirkulation av pulsen.

  För terapi hemma används folkmekanismer för hjärtrytmier som representeras av tinkturer, buljonger som har en lugnande och lugnande effekt. De kan endast användas med en liten arytmi, om attacken blir mer palpabel, är det nödvändigt att ta mediciner eller ringa en ambulans. De mest populära naturliga antiarytmikerna:

  • inflytande av hagtorn
  • valeriana;
  • motherwort infusion.

  Antiarytmiska läkemedel

  Dessa tabletter från hjärtarytmi syftar till att behandla sjukdomen, de minskar inte attackernas frekvens, lindrar inte smärta. Deras huvuduppgift är att ha en positiv effekt på arbetet med myokardiska muskelceller, vilket förbättrar konduktiviteten, kommer att ha en positiv effekt på metaboliska processer. Dessa inkluderar:

  Mikroelement för hjärtat

  För behandling med mediciner föreskriva vitaminer för hjärtat med arytmi. Dessa läkemedel innehåller en uppsättning spårämnen, som positivt påverkar normaliseringen av rytmen av sammandragningar, stärker kärlen, inre organ. När hjärtets arytmi rekommenderas:

  • när kaliumbrist bör konsumeras mer torkade frukter, gröna, bananer, från läkemedel för att dricka Asparkam, Smectovit, Medivit;
  • med brist på magnesium - Magnistad, Asparcum, Magne B6, kan du lägga till nötter, frön till kosten.

  sedativa

  Läkemedlet för arytmi för äldre och ungdomar, som kan lindra nervspänningar, spasmer, förbättra ledningsförmågan hos neuroner, kallas lugnande eller vilsam. De mest kända drogerna inkluderar:

  Ett sådant läkemedel för hjärtarytmi och takykardi med rätt dosering kan inte skada människokroppen. Läkare rekommenderar användning av lugnande medel som förebyggande om en person ofta har nervös överbelastning, stress. Dessa läkemedel kan minska smärta i sjukdomen, men de botar inte själva sjukdomen och ordineras för komplex behandling tillsammans med andra droger.

  Förberedelser för takykardi

  Eventuellt läkemedel för takykardi syftar till att normalisera hjärtets arbete, undertryckande orsaken till impulsfel. Preparat av denna typ är indelade i följande huvudgrupper:

  1. Hjärtglykosider - förskrivs vid utveckling av takykardi på grund av hjärtsvikt.
  2. Betablockerare - minska effekten av stresshormoner, det mest effektiva alternativet för sinus takykardi.
  3. Lugnande medel. Sådana mediciner från hjärtarytmi och takykardi är lika effektiva.
  4. Kaliumkanalblockerare. Väl lämpad för ciliär patologi.
  5. Antioxidanter - förbättra blodtillförseln.
  6. Natriumkanalblockerare ordineras för extrasystol.

  Hjärtglykosider

  Medicin av detta slag syftar till att återställa styrkan av myokardkontraktion, vilket hjälper till att normalisera hjärtrytmen. Denna grupp av droger används vid behandling av sinus takykardi, som provoceras:

  • ökad funktion av binjurarna;
  • anemi;
  • kradiomiopatiey;
  • medfödd missbildning av blodkärl eller hjärta;
  • andningsinsufficiens;

  Ta läkemedel bör ordineras av läkaren i den angivna dosen, de mest populära är sådana mediciner:

  Betablockerare

  Dessa piller för takykardi och hjärtklappning är som regel föreskrivna för sinus takykardi, förmaksflimmer. Läkemedlet hjälper till att sakta ner pulsen i den atrioventrikulära noden. Det mest populära läkemedlet är Anaprilin, som har antihypertensiv, antiarytmisk verkan och är en antikoagulant. Medel av detta slag är indelade i två huvudgrupper:

  1. Selektiv handling. Dessa inkluderar Nebivolol, Atenolol, Metoprolol, Acebutolol, Bisoprolol.
  2. Oskälig handling. Används ofta Propranolol, med nadzheludochkoy form av takykardi utse Pindolol.

  Hämmare av kalciumkanaler

  Denna grupp av läkemedel är föreskrivna för att undertrycka ventrikulär atrium takykardi. Dessa läkemedel är indelade i två huvudtyper:

  1. Diltiazem-undergruppen. Det inkluderar Bepridil, Gallopamil, Diltiazem. Läkemedel har antiarytmisk effekt, långsam hjärtfrekvens, reducerar hjärtkontraktilitet, sträcker sig i ventriklerna och atriär puls.
  2. Undergruppen för Verapamil, som innehåller Lekoptin, Finoptin, Isoptin. De har samma effekt som Diltiazem-gruppen. Användningen av medicinering ordineras med supraventrikulär paroxysmal takykardi, extrasystol med fladder, förmaksflimmer.

  Kaliumblockerare

  Medicin används från gruppen av kaliumkanalblockerare för att stoppa anfall under fladder, förmaksflimmer. Medicinering kan användas som förebyggande åtgärd mot arytmi, vilket hotar patienten. Till denna grupp ingår sådana populära droger:

  Man tror att den mest effektiva medicinen från denna grupp är Amiodarone. Dess främsta fördel är att det är tillåtet för användning bland patienter som är förbjudna att ta beta-blockerare, och glykosider ger inte de nödvändiga resultaten. Nackdelarna med botemedlet inkluderar icke-hjärt-biverkningar (tremor, muskelsvaghet, nedsatt syn, missfärgning av huden, körtelfel). Visas med långvarig användning av läkemedlet, men de är alla reversibla.

  Membranstabiliserande medel

  Denna grupp av läkemedel används aktivt för att behandla ventrikulär atrium takykardi. Läkemedlen är uppdelad i tre klasser:

  1. 1A - har en modererande effekt på impulsen, vilket ökar varaktigheten av åtgärdspotentialen. Denna klass innehåller sådana läkemedel: Novokainamid, Quinidin, Aymalin. I terapi används föreningen Verapamil och Quinidin ofta. De visade sig väl under behandling av fladder, förmaksflimmer, över- och ventrikulär takykardi. Med extrasystoliska rytmförstörningar ordineras rytmilyn.
  2. 1B - ger en minskning av varaktigheten av åtgärdspotentialen, ingen påverkan på processerna för att utföra pulsen. Denna klass innehåller sådana droger: Trimecaine, Diphenylhydantoin, Mexeiletin, Lidocaine, Tokainide. Det mest effektiva läkemedlet är Mexiletine, som används inte bara för behandling utan även för förebyggande. Dessa läkemedel för hjärtarytmi och takykardi används endast för ventrikulär patologi.
  3. 1C - saktar aktivt impulsens hållning, påverkanspotentialen har ingen effekt. Denna klass innehåller följande läkemedel: Propafenon, Allapinin, Etatsizin, Enkainid, Bonnecor.

  Video: Hur bli av med takykardi

  Läkemedel för arytmi

  arytmi - Överträdelse av frekvens, regelbundenhet och följd av hjärtslag. Ur sitt ursprung är arytmier indelade i:
  - förknippad med ett brott mot bildandet av en elektrisk puls i hjärtat (extrasystol, paroxysmal takykardi),
  - förknippad med ett brott mot konduktivitet (blockad)
  - associerad med pulsens recirkulation (fibrillering och förmaksfladder).

  Orsaker till arytmier:

  1) Funktionell (psykogen).
  2) Organisk: svält, smittsam skada på hjärtmuskeln, myokardiopati.
  3) Giftig (förgiftning med koffein, adrenalin, hjärtglykosider).
  4) Elektrolyt (hyperkalemi, hypokalemi).
  5) Hormonala (sköldkörtelnsjukdomar).
  6) Mekanisk (operation, hjärtsvårigheter).
  7) Medfödda rytmiska störningar (Wolff-Parkinson-White syndrom).

  Kliniska manifestationer av arytmier är olika: med extrasystoler, denna känsla av en extraordinär sammandragning av hjärtat med en efterföljande förlängning av intervallet mellan sammandragningar; i paroxysmalt förmaksflimmer - plötslig start och plötsliga oregelbundna hjärtslag slutar med ojämna mellanrum mellan beats, tillsammans med en känsla av rädsla; med syndromets svaghet i sinusnoden - en tendens till en sällsynt rytm, särskilt på natten, yrsel, svimning.
  Att ta itu med patientens doktor, som regel, tvinga arytmier som ger allvarliga obehag. Emellertid detekteras ett antal arytmier oavsiktligt vid utförande av elektrokardiografi (EKG).

  Läkemedel för arytmi

  De viktigaste grupperna av antiarytmiska läkemedel:

  1 klass. Membranstabiliserande medel. Effektivt vid atriella och ventrikulära arytmier.
  Underklass 1A. Mata långsamt pulsens hållning. Öka varaktigheten av åtgärdspotentialen.
  Prokainamid (prokainamid), disopyramid (ritmilen, norpeys), ajmalin (giluritmal), kinidin (kinilentin).
  Quinidin används för förebyggande och behandling av förmaksflimmer och fladder, supraventrikulär och ventrikulär takykardi. Ofta kombinera med verapamil. Quinidinsulfat 200 mg 3-4 gånger om dagen.
  Ritmilen används för behandling och förebyggande av supraventrikulär och ventrikulär extrasystol, paroxysmal arytmier, för att återställa rytmen. En laddningsdos på 300 mg, som stöder 100-200 mg 4 gånger om dagen.
  Underklass 1B. Påverka inte pulsens hastighet. Minska varaktigheten av åtgärdspotentialen.
  Lidokain (lidokain, xylokain, lignit), tokainid, trimekain, mexiletin (meksitil, Catenas), difenylhydantoin (fenytoin).
  Mexiletine används för förebyggande och behandling av ventrikulära arytmier, ventrikulär extrasystol.
  Subclass 1 C. Expression avtog betydligt. Påverka inte verkningspotentialen.
  Propafenon (rytmorm, propanorm), etatsizin, flekainid, moricizin (etmozin), allapinin, bonnecor, enkainid.
  Bonnecor är det valfria läkemedlet för behandling av ventrikulära arytmier. Dosen för intravenös administrering är 0,4 mg per kg massa, för oral administrering, 200-225 mg per dag i 4 uppdelade doser.

  2 klass. Blockers av beta-adrenerga receptorer. Långsam ledning genom den atrioventrikulära noden. Effektiv med sinus takykardi, förmaksflimmer.
  a) Med selektiv effekt på hjärtat: metoprolol (vazokardin, betalok, spesikor), atenolol (Tenormin), bimoprolol, nebivolol, esmolol, acebutolol.
  Betalok-zok med arytmi används i en dos av 100-200 mg per dag. Den konstanta koncentrationen av metoprolol i plasman bibehålls i 24 timmar.
  b) Icke-selektiv: Pindolol, propranolol (obzidan, anaprilin).
  Obsidan vid arytmier på 10-40 mg 3-4 gånger om dagen.
  Pindolol används för supraventrikulära arytmier.

  3 klass. Kaliumkanalblockerare: amiodaron (cordaron), brethilium, sotalol, ibutilid, tedisamil, dronedaron, nibentan. Effektivt vid atriella och ventrikulära arytmier.
  Amiodaron är ett universellt antiarytmiskt läkemedel. Det används för att arrestera och förhindra livshotande arytmier (förmaksflimmer och fladder).
  Ibutilid används endast intravenöst på ett sjukhus.

  4 klass. Blockers av långsamma kalciumkanaler. Atrial-ventrikulär ledning saktas ner. Sakta ner hållning automation. De används för arytmier som involverar den atrioventrikulära noden. Kan undertrycka arytmier som uppträder i atria och ventriklar.
  Undergrupp av verapamil: verapamil (isoptin, lekotin, phinoptin).
  Verapamil minskar hjärtfrekvensen, förlänger förmaksflimmer, minskar hjärtmuskulaturens kontraktilitet.
  Det används för behandling och profylax av paroxysmal supraventrikulär takykardi, förmaksfladder och förmaksflimmer (tahiaritmicheskom utföringsform), supraventrikulära arytmier.
  Det ordineras i en initialdos på 40-80 mg 3-4 gånger om dagen. Vid behov ökas en enstaka dos till 120-160 mg. Den maximala dagliga dosen på 480 mg.
  Undergrupp av diltiazem: diltiazem (kardil, dilzem, dilren), gallopamil (procorum), bepridil (cordium). Har antiarytmisk effekt, liknande verapamil.

  Oklassificerad antiarytmika.
  1) Preparat med en primär antiarytmisk verkan.
  Hjärtglykosider (digoxin, strofantin). Adenozinatrifosfat och adenosintrifosfat (ATP), magnesium prepraty (Magne B6 magnerot), kaliumpreparat (asparkam, Pananginum) alindin (klor blockerare ström) ivabradin.
  Digoxin används för att kontrollera hjärtfrekvensen vid förmaksflimmer och fladder, eliminera supraventrikulär och ventrikulär takykardi.
  Adenosin och adenosintrifosfat används för närvarande väldigt lite. Effektiv i supraventrikulär takykardi.
  Kaliumsalter hämmar excitabilitet och ledning i hjärtmuskeln. De används för kaliumbrist, överdoser av hjärtglykosider.
  2) Läkemedel med sekundär antiarytmisk verkan.
  ACE-hämmare (kaptopril, enalapril), statiner (simvastatin, atorvastatin), fleromättade fettsyror (Omacor).

  Självbehandling i arytmier är oacceptabel. För det första gör en del av arytmi (enstaka slag) inte kräver läkemedelsbehandling i allmänhet, och den andra delen (förmaksflimmer) kan leda till allvarliga komplikationer (stroke) och leda till invaliditet och minskad livskvalitet.

  INSTRUKTION för användning av läkemedel för medicinsk användning Amiodaron

  Registreringsnummer: LP-002804-120115
  Preparatets namn: Amiodarone
  Internationellt nonproprietary namn: Amiodarone
  Doseringsform: tabletter

  Sammansättning per en tablett:
  Aktiv substans: amiodaronhydroklorid i form av 100% substans - 200,00 mg; Hjälpämnen: Laktosmonohydrat - 160,00 mg; Povidon K-17 - 4,00 mg; kalciumstearat - 2,00 mg; potatisstärkelse - upp till 400,00 mg.

  INSTRUKTION för användning av läkemedlet för medicinsk användning AMIODARON

  Registreringsnummer: ЛП-002800-291214
  Handelsnamn: Amiodarone
  Internationellt nonproprietary namn: Amiodarone
  Doseringsform: Koncentrera för beredning av en lösning för intravenös administrering.

  INSTRUKTION (information till specialister) om medicinsk användning av STROFANTIN-G

  Registreringsnummer П N016231 / 01-160415
  Handelsnamn: Strofantin-G
  INN eller gruppnamn: ouabain
  Doseringsform: lösning för intravenös administrering

  ingredienser:
  1 ml av lösningen innehåller den aktiva substansen i uabain 0,25 mg;
  hjälpämnen: surt citront monohydrat, natriumhydroxid, vatten för injektion.

  INSTRUKTION för användning av läkemedel för medicinsk användning Sotalol

  Registreringsbevis: PL 002768-171214
  Preparatets namn: sotalol
  Internationellt nonproprietary namn: sotalol
  Doseringsform: tabletter

  INSTRUKTION för användning av läkemedlet för medicinsk användning CORDARON®

  Registreringsnummer: П N014833 / 02-270913
  Preparatets namn: Kordaron®.
  Internationellt nonproprietary namn: amiodaron.
  Doseringsform: tabletter.

  INSTRUKTIONER för användning av läkemedlet för medicinsk användning ALLAPININ®

  Registreringsnummer: P N000405 / 02-220113
  Handelsnamn: Allapinin®
  Kemiskt namn: bromvätesalt alkaloid lappaconitine / (1α, 14α, 16β) -1,14,16-trimetoxi-N-etilakonitan-4, 8, 9-triol 4- [2- (acetylamino) bensoat] / med besläktade alkaloider.

  Doseringsform: tabletter.

  INSTRUKTION för användning av läkemedel för medicinsk användning LIDOKIN

  Registreringsnummer: P N 000318/01
  Preparatets namn: lidokain
  Internationellt nonproprietary namn: lidokain
  Doseringsform: injektionsvätska, lösning
  Komposition (1 ml)
  1) för en dos av 20 mg / ml
  verksamt ämne: lidokainhydroklorid (i form av vattenfri substans) - 20 mg

  Översikt över beredningar från hjärtarytmi

  Arrhythmi definieras som en störning i den normala frekvensen och rytmen av sammandragningar i hjärtmuskeln. Det finns många orsaker och sorter av rytmförstöring. De skiljer sig allvarligt från varandra. Därför är det möjligt att dricka tabletter från hjärtarytmi endast efter undersökning och enligt läkarens recept.

  För arytmi tar människor ofta olika obehagliga känslor i hjärtat. Patienter talar om "omvälvningar" i hjärtat, "stoppar", "hoppar ut ur bröstet." Dessa symtom stör allvarligt personen, det betyder att de ska kontrolleras. För att identifiera typen av rytmförstöring är det nödvändigt att göra ett elektrokardiogram.

  Vad kan jag göra själv?

  Under normala förhållanden känner vi inte hur hjärtat fungerar. Vid omrörning, ökad fysisk aktivitet, ökar hjärtfrekvensen med hjälp av blodkatecholaminer. Det finns en känsla av hjärtklappning. Den person som klagar över starkt hjärta pressar, känner en pulsation i templen, i halsen. Samtidigt ökas rytmen, men inte bruten. Det är nödvändigt att skilja detta tillstånd från arytmier orsakade av okoordinerade sammandragningar av atria och ventriklar.

  Om klart ett samband med nervösa spänningar, du kan självständigt ta lugnande mild: Corvalol, Valocordin, Persien, Stilla, valeriana, Novopassit. Dessa förberedelser innefattar som regel kombinationer av oskadliga växtbaserade läkemedel. Motherwort och Valerian produceras både i tabletter och i droppar. Du kan välja en lämplig blankett.

  Andra indikationer

  Krypningen av arytmi kan inte vara funktionell belastning, men akut eller kronisk patologi som uppstår när:

  Problemet blev särskilt bråttom på grund av fascinationen med alla slags exotiska dieter. Mot bakgrund av vägran från mat, vegetarianism framträder en obalans i blodets vitamin- och elektrolytkomposition.

  Hjärtat är mycket känsligt för förlust av kalium och magnesium. Hyperkalemi uppstår med uttorkning efter akut blodförlust, diarré, omfattande brännskador, svår svettning.

  Användningen av mediciner kan också vara komplicerad av arytmier. Från vilka tabletter och i vilken dos patienten tar beror rekommendationerna för normalisering av rytmen. Det kan vara nödvändigt att inte förskriva nya droger för arytmi, men att sluta ta andra droger.

  Hos vissa patienter är arytmi associerad med nedsatt sköldkörtelfunktion, hormonella förändringar under klimakteriet. I sådana fall är det speciella mediciner som föreskrivs av endokrinologen för korrigering av graden av ansvarsfulla hormoner.

  Tillfälligt använda droger för arytmi i efterdyningarna av bröstskador, kraniet, efter kirurgiska ingrepp.

  Hur formuläret för preparatet är valt

  Läkemedlet är olika i form av frisättning: tabletter, droppar, kapslar, ampuller, sprayer. Hemma och på jobbet är patienterna mer bekanta med tabletter. Kapselformen är indicerad för magsjukdomar.


  Läkemedlet är bättre känt för intensiv behandling av arytmiattacker

  För att stoppa en plötslig attack mot arytmi använder ambulanslaget en intravenös rutt. Effektiviteten av detta sätt att få drogen in i blodet och leverera det till myokardiet är mycket högre, eftersom koncentrationen i ampulllösningen långt överstiger möjligheten att absorbera genom magen.

  Läkemedelsverkningsmekanism

  Läkemedel arytmier skiljer sig sina poäng för tillämpning inom medicin nödvändigtvis vara farmakodynamik av varje läkemedel. Tiden är markerad:

  • absorberbarhet vid förtäring;
  • hastigheten vid vilken den maximala aktiva koncentrationen i blodet uppnås;
  • varaktighet
  • möjligheter till dosackumulering;
  • sätt att avlägsna från kroppen.

  I detta fall är läkaren intresserad av biverkningar, inflytande på olika organ och system.

  Praktiskt taget alla antiarytmiska läkemedel kan:

  • stärka kranskärlcirkulationen, expandera kransartärerna;
  • i varierande grad för att lindra vasospasm;
  • blockera ytterligare foci av excitation i atria och ventriklar och atrioventrikulär nod i hjärtens septum
  • påverka ledningsförmågan hos nervimpulser längs ett ledande system.

  blockerare

  Droggrupp av adrenoblocker (Obsidan, Anaprilin, Propranolol) kan förutom den totala effekten sänka blodtrycket och behovet av hjärtmuskler i syre. Därför visas de i kombinationen av arytmier med högt blodtryck och ischemisk sjukdom.

  Negativ åtgärd, som indikeras av anvisningarna för upptagande, är inskränkning av bronkiets muskelvägg. Detta orsakar allvarliga kontraindikationer för behandling av arytmier hos astmatiker.

  De första drogerna i denna grupp hade en systemisk effekt som beta-blockerare. I framtiden syntetiseras droger målmedvetna åtgärder (selektiva) endast på hjärtats muskel. Dessa inkluderar: Betaloc, Vasocardin, Atenolol, Acebutalol, Nebivolol, Metoprolol. De ordineras för förmaksflimmer. sinus takykardi.


  En av läkemedlen av selektiv verkan, där negativa egenskaper minimeras

  Klass av membranstabiliserande medel

  Navnet på läkemedelsklassen är relaterat till metoden för terapeutisk effekt på hjärtat: stabilisera den elektriska impulsen på cellmembranet och tillåter inte vissa platser att visa ökad aktivitet i atrierna och ventriklerna.

  Effekten på bildandet av verkningspotentialen och passagen av pulsen är uppdelad i tre grupper:

  1. öka varaktigheten av aktionspotentialen, måttligt inhibera passage av nervimpuls längs fibrerna - prokainamid, Aymalin, prokainamid, Giluritmal, kinidin, Ritmilen, Norpeys;
  2. minska varaktigheten av åtgärdspotentialen, men påverkar inte överföringen av impulsen - lidokain, fenytoin, xylokain, mexitil, katten;
  3. påverkar inte åtgärdspotentialen, men inhiberar starkt ledningsförmågan - Rhythmonorm, Etmozin, Bonnecor, Etatsizin, Propanorm.

  Kaliumkanalblockerare

  En grupp droger stör utbytet av kalium från celler, används för olika typer av arytmi. Denna art omfattar: Cordarone, Amiodarone, Brethilius, Ibutilid, Tedisamil, Nibentan.

  Kalciumkanalblockerare

  Läkemedel som blockerar kalciumkanaler förskrivs primärt för rytmförluster som hör samman med den atrioventrikulära noden. Representanter för klassen är: Isoptin, Verapamil, Cardil, Diltiazem, Finoptin, Gallopamil.

  Vilka andra droger verkar på rytmen?

  Det finns preparat som inte officiellt ingår i gruppen av antiarytmika, men deras användning vid behandling av andra sjukdomar kan påtagligt påverka hjärtrytmen.

  De primära eller omedelbara åtgärderna innefattar:

  Den medierade effekten är: statiner, kaptopril, enalapril.


  Läkemedlet kompenserar för förlusten av kalium och magnesium, föreskrivs av kurserna

  Vilka kontraindikationer bör övervägas

  Kontraindikationer för användningen av varje läkemedel har skillnader. De bör noggrant studeras enligt anvisningarna. Här är de vanligaste förutsättningarna som kräver uppmärksamhet innan du skriver antiarytmiska läkemedel:

  Vi rekommenderar dig att läsa: Kirurgisk behandling av arytmi

  • fall av allvarlig hjärt-, lever- och njurinsufficiens
  • individuell intolerans av komponenter;
  • atrioventrikulära blockeringar av olika grader och nedsatt intraventrikulär ledning;
  • myokardit, endokardit;
  • lågt blodtryck, kardiogen chock;
  • akut period av hjärtinfarkt;
  • en attack av bronkial astma
  • sjukdomar med nedsatt hematopoiesis;
  • acidos orsakad av diabetes mellitus;
  • en överdos av hjärtglykosider
  • aorta aneurysm;
  • sinus bradykardi;
  • Raynauds sjukdom;
  • vasomotorisk rinit;
  • utbredd kardioskleros.

  Eventuella biverkningar

  Trots den avsedda riktade effekten av fonderna kan känsliga patienter ha en allmän effekt av drogerna i form av:

  • smärta i den epigastriska regionen
  • illamående och kräkningar, aptitlöshet;
  • minskning av muskelstyrkan (en känsla av generell svaghet);
  • bradykardi;
  • krampkramper och astmatisk attack
  • yrsel och huvudvärk
  • störd sömn;
  • exacerbation av psoriasis;
  • nedsatt syn
  • darrande i händerna;
  • förändringar i hudkänslighet
  • mental depression;
  • plötsliga fluktuationer i blodsockernivån.


  Droger från gruppen av adrenoblocker kan samtidigt sänka blodtrycket och hålla rytmen

  Vilka preparat anges för sinusarytmi?

  Om sinus takykardi orsakas av en ökad belastning, bör den vara begränsad till lugnande medel. Om en attack inträffar i vila ska Glycine Forte, Pikamilon användas. Den regelbundna användningen av Panangin eller Asparkam visas. Starkare medel ordineras av en neurolog.

  Läkemedel för terapi av förmaksflimmer

  Atrial fibrillering och fibrillering vid hög frekvens kräver brådskande åtgärder och intravenös administrering av läkemedlen. Som en stödjande terapi används användning av medel som undertrycker ektopisk foci.

  Den mest effektiva är: amiodaron, prokainamid, Ajmalin, Dizopiramid, kinidin, blockerare kombination med aminohinolinovogo läkemedel (Inderal + delagil eller Plaquenil).

  Arrytmi läkemedel och graviditet

  Nästan alla droger har förmågan att tränga in i moderkakan i fostret, som också finns i bröstmjölk. De kan på allvar påverka läggandet av inre organ, tillväxt och utveckling av fostret. Därför är de endast förskrivna till en gravid kvinna för deras viktiga indikationer.

  Vanligtvis observeras sådana patienter i vårdinrättningar och 2-3 dagar före födelsen avbryts läkemedlet. Under amning, om det finns behov av att använda antiarytmiska läkemedel, överförs barnet till artificiell utfodring.

  Funktioner av terapi för arytmi hos äldre

  Äldre människor med många sjukdomar har svårt att välja ett effektivt läkemedel. Vanligtvis bygger läkaren sitt val på att förhindra biverkningar. En liten dos är ordinerad. I detta fall är det nödvändigt att övervaka patientens tillstånd, hjärtfrekvens, arteriellt tryck.

  Hur behandlar arytmi hos hypertensive patienter?

  En arytmiattack under en hypertonisk kris ökar risken för patientens tillstånd eftersom det stimulerar ventrikelflimmering. Det är angeläget att ringa en ambulans. I ambulant behandling används sedativa, inte bara av vegetabiliskt ursprung, men även syntetiska (Seduxen, Elenium, Phenazepam) allmänt.

  Patienter med liknande patologi måste övervaka trycket och puls. De kan inte orsaka hypotoni. Många droger från högt blodtryck och arytmi förstärker varandra. Därför minskar läkaren dosen av båda läkemedlen.

  Utseendet av svaghet, yrsel på grund av en bradykardi tjänar som en indikation på avskaffandet av läkemedel, omprövning av dosering.

  På grund av den höga aktiviteten av antiarytmiska läkemedel och svåra biverkningar, ska patienten inte använda någon annans piller, lyssna på grannar, släktingar. Även mycket goda läkemedel har olika effekter på en viss persons kropp. Därför bör utnämningen och behandlingen endast överlåtas till specialister, kardiologer eller terapeuter.