Huvud / Åderbråck

Antiarytmiska läkemedel och särdrag för användning i extrasystol

Extrasystolia är ett brott mot hjärtat, som kännetecknas av det tidiga utseendet hos det ventrikulära komplexet. Denna arytmi är vanligare än andra.

I de flesta fall leder inte extraordinära hjärtkontraktioner till negativa följder, men vissa av dess arter hotar liv och hälsa.

Valet av ett antiarytmiskt läkemedel och i allmänhet beror taktik för behandling med extrasystol på prognosen, patientens hälsotillstånd och de tillgängliga hemodynamiska störningarna.

För behandling av förtida hjärtslag använder du följande verktyg:

 1. Antiarrhythmics (olika preparat med 1-4 klasser);
 2. Metabolisk verkan (Mexidol, Actovegin, Trimetazidin);
 3. Sedativa (Corvalol, Valerian, Adaptol).

antiarytmika

Klass 1

I sin tur är denna grupp uppdelad i underklasser:

Dessa läkemedel undertrycker ektopisk aktivitet genom att blockera natriumkanalerna, vilket leder till immunitet för myokardfibrer till ektopiska impulser, avbrott i återupptagningen av exciteringsvågen. Stoppa ventrikulär extrasystol framgångsrikt.

De bör dock användas med försiktighet och i händelse av livshotande hjärtsjukdomar, eftersom denna klass av läkemedel har proarytmisk aktivitet.

Klass 2

Gruppen representeras av ett stort antal agenter (metoprolol, bisoprolol, carvedilol). Moderna analoger har hög effektivitet, minimalt antal negativa symtom. Verkningsmekanismen är förknippad med en blockerande effekt på adrenoreceptorer.

Detta hjälper till att minska hjärtfrekvensen, hjärtvolymen i hjärtat, vilket minskar behovet av myokardium i syre och dess elektriska excitabilitet.

Dessa läkemedel används för att behandla extrasystoler från den atrioventrikulära föreningen, såväl som den ventrikulära, atriella.

Klass 3

Verkningsmekanismen beror på blockering av natriumkanaler. Detta leder till en ökning av eldfasta perioden i det ledande systemet. Således reduceras antalet hjärtkontraktioner, ledningen från den atrioventrikulära förbindningen inhiberas.

Det används ofta från denna grupp amiodaron, sotalol. Tillsammans med effekten på natriumkanalerna har varje medicin egenskaper. Amiodaron, till exempel, kan bara lite blockera kalium- och kalciumkanaler, adrenerge receptorer.

Ventrikulär extrasystol med läkemedel av klass 3 kan behandlas framgångsrikt, särskilt malign och potentiellt malign.

Klass 4

Antiarytmisk effekt är förknippad med att blockera kalciumkanaler, vilket bidrar till inhiberingen av automatik, impulser från syndoatriella och atrioventrikulära noder.

Av denna grupp har verapamil diltiazem godkänts för användning. Effektiva vid behandling av supraventrikulär och extrasystol från den atrioventrikulära korsningen.

metabolisk

Den moderna läkemedelsindustrin kan skämma bort ett brett urval av metaboliska produkter. Deras huvudsyfte är att starta återställingsprocesser, vilket gör det möjligt att förbättra hjärtaktiviteten. Du kan vara uppmärksam på följande läkemedel.

Trimetazidin, som har anti-ischemisk, hjärtskyddande effekt. På grund av normaliseringen av energiutbytesprocesser i myokardiet minskar skadans omfattning. Återställandet av kranskärlblodflödet minskar sannolikheten för aktivering av heterotopiska foci av excitation, och som en konsekvens förekomsten av arytmi.

Actovegin extraheras från kalvets blod genom ultrafiltrering. Har en positiv effekt på metaboliska processer på cellulär nivå. Det stimulerar vävnadsregenerativa egenskaper, förmågan hos kardiomyocyter att absorbera de ämnen som är nödvändiga för livet.

Mexidol kännetecknas av antihypoxisk, antioxidant, hypolipidemisk verkan. Minskar viskositeten hos blodet, kolesterolhalten, vilket återställer mikrocirkulationen i myokardiet. På grund av dessa egenskaper normaliseras hjärtans elektriska aktivitet.

sedativa

Sedativa läkemedel med extrasystol föreskrivs när arytmi orsakas av neurotiska störningar. Denna grupp förenas av ett stort antal medel för många farmakologiska klasser med en annan verkningsmekanism, effektivitet. Här är bara några representanter.

Växtbaserade sedativa är välkända och tillgängliga för alla. Valerian, morwort, mint, citronbalsam, och även deras kombinationer - Persen, Sedavit.

Medlen med anxiolytisk effekt eliminerar ångest, överdriven känslighet genom att påverka neurotransmittorsystemet. Populära agenter är Afobazol, Adaptol.

I artikeln behandlas huvudmetoderna och de medicinska substanserna för behandling av för tidigt hjärtslag. Detta är dock inte en instruktion för en självständig åtgärd för patienten. Rådfråga alltid en specialist.

Orsakerna till arytmi, dess sorter skiljer sig åt, och därmed är behandlingsmetoderna olika.

I vissa fall är det tillräckligt att utföra lugnande (Sedavit) eller metabolisk (Mexidol) terapi. Och i andra kan arytmi vara ogynnsam och utan att det är möjligt att utnämna antiarytmika inte.

Hur bli av med extrasystoler

Extrasystoles - det här är en vanlig arytmi, observerad även i en relativt frisk person. Riskfylld det medför samtidig hjärtkärl som hjärtinfarkt, hjärtkardiokleros eller hjärtinfarkt. I detta fall fungerar extrasystolen som en ytterligare ogynnsam faktor, vilket ökar risken för ytterligare försämring av tillståndet.

Varför uppstår extrasystole?

Extrasystolia kan förekomma av olika orsaker, men omfattar främst:

 • hjärtsjukdomar;
 • stark spänning, stress;
 • rökning;
 • lesioner av inre organ, särskilt - mag eller lever;
 • funktionsfel i den nervösa reglering av hjärtmuskulaturens funktion
 • sjukdomar i nervsystemet
 • störd blodcirkulation.

Hos ungdomar är extrasystoler främst manifesterade på nervös jord och också till följd av överdriven rökning. Äldre patienter är mer benägna att stöta på arytmi orsakad av hjärtmuskelskador.

Extrasystolia uppfattas av människor som starka hjärnskakningar i bröstet, som ibland påminner om sommarvärden och plötsliga omkastningar.

Medicinsk behandling av extrasystol

Användningen av läkemedel ska endast utföras i samråd med läkaren. Det rekommenderas starkt inte att använda antiarytmiska läkemedel: efter avslutad administrering kommer extrasystolen att återupptas och risken för ett dödligt utfall ökar.

Innan behandlingen påbörjas, ska orsaken till arytmi elimineras. Till exempel, om extrasystoler är associerade med psyko-vegetativa sjukdomar, används sedativa. I händelse av att kränkningen av hjärtritmen observeras mot bakgrund av vagotoni, utförs behandlingen med hjälp av sådana läkemedel som Atropine, Belloid eller Belladonna.

I de flesta fall förskrivs en patient som lider av extrasystoler ett av följande läkemedel:

 1. Aymalin. Den framställs både i form av tabletter och i form av ampuller innehållande en lösning för injektioner. Eftersom läkemedlet absorberas dåligt i matsmältningsorganet är det bättre att ta det intramuskulärt. Bland biverkningarna - illamående, lågt blodtryck, feber.
 2. Ritmodan. Det rekommenderas inte att använda under amning. Som ett resultat av att ta drogen är allmän svaghet, huvudvärk och synproblem möjliga.
 3. Men-vokainamid. Läkemedlet kan inte användas för personer med allvarliga former av ateroskleros, njur- och leverinsufficiens. Läkemedlet kan provocera depression, huvudvärk, hallucinationer, anfall, allergisk utslag.
 4. Kinidinsulfat. Ett mycket starkt läkemedel med en uttalad effekt, men i många fall är mottagningen åtföljd av biverkningar - illamående, diarré, kräkningar. Det är förbjudet att ta medicinen under graviditeten.

En bra antiarytmisk egenskap är vitamin B15. Ibland används kalium- och magnesiumpreparat, men deras effektivitet i extrasystoler har inte blivit fullständigt bevisad.

Extrasystoles: Hur bli av med folkmedicinska lösningar

Sällsynta extrasystoler och behöver inte behandling, och resten hjälper till att klara av traditionell medicin. Det är nödvändigt innan man äter att dricka buljonger och tinkturer, beredda på grundval av sådana medicinska växter:

 • blåklint. Häll 1 tsk. blommor med kokande vatten, insistera i flera timmar och dränera. Ät 0,25 kopp;
 • lumbago. Det är nödvändigt att hälla kylt vatten 2 tsk. örter och insistera det på 7 timmar. Använd infusion av 0,3 kopp;
 • sparris. Du måste hälla varmt vatten 3 tsk. sparris skott. Efter 2 timmar påför infusionen. Det räcker att ta 1 msk. l. i 21 dagar att må bättre
 • citronbalsam. Det är nödvändigt att hälla 1 msk. l. örter med kokande vatten, och sedan packa behållaren med en handduk som är beredd, häll ett par timmar och dränera. Ta 0,5 glas. Var 90: e dag måste du ge kroppen en veckors vila, och sedan återuppta kursen,
 • åkerfräken. Du bör förbereda infusionen, scalded 1 msk. l. örter med brant kokande vatten och sedan förpacka behållaren i 3 timmar med en handduk. Ta 1 msk. l.
 • hagtorn. Häll 10 g frukt 100 ml vodka och insistera i 10 dagar. Efter denna tid, spänna och konsumera 10 droppar;
 • Adonis. Tillsätt 1 tsk till kokande vatten. och låt koka i 3-4 minuter. Efter att ha täckt fartyget och sätter det i 2 timmar i värmen. Torka sedan buljongen och drick 1 msk. l.
 • calendula. Förbered infusionen, häll 1 tsk. Calendulae med kokande vatten och lämna i en timme. Drick medicinen på 0,5 glas;
 • rosa höfter. Häll ut 1 msk. l. av ros höfter i kokande vatten och koka dem i 10-15 minuter. Avkok för att filtrera och sötas med honung. Drick till 0,25-0,5 glas.

Det finns ett ännu enklare folkrecept: du blandar bara honung med rädisjuice i lika stora proportioner. Blandningen ska användas för 1 msk. l. före frukost och före sänggåendet. Sådan behandling kommer att normalisera hjärtat och lindra extrasystolerna.

Förebyggande av extrasystole

Obehandlad extrasystol fortsätter att utvecklas vidare, utvecklas till exempel vid takykardi eller flimmerande arytmi. Ibland orsakar extrasystoler njursvikt eller cirkulationsstörningar. Därför är det önskvärt att ägna tillräckligt med tid för att bli av med extrasystole, och ännu bättre för att förhindra sitt utseende.

Förebyggande åtgärder omfattar:

 1. Regelbundet besök hos en kardiolog om hjärtproblem redan har blivit permanent.
 2. Tar bara medicin i samråd med en kardiolog.
 3. Behandling av samtidiga extrasystolsjukdomar.
 4. Daglig fullstöd.
 5. Minimera stress, dricka lugnande nervsystemet av örtte eller ta lugnande medel.
 6. Hård fysisk aktivitet.

Även om extrasystoler ofta är helt ofarliga för människor, blir de ibland "out of control". I det här fallet behöver du bokstavligen lyssna på ditt hjärtsamtal och gå till kardiologen.

Behandling av extrasystol med metoder för officiell medicin

Vid behandling av arytmier organisk behovet att initialt behandla den underliggande sjukdomen som ledde till arytmi, är att orsaken till (kranskärlssjukdom, hypertoni, myokardinfarkt, inflammatoriska och degenerativa myokardiala sjukdom, hypertyreos).

Negativa faktorer

Vid behandling av funktionella extrasystoler är det nödvändigt att eliminera provokerande faktorer, såsom stress, rökning, alkohol, starkt te och kaffe, stor fysisk aktivitet.

Rekommendera även att följa regimen av arbete och vila, regelbunden motion.

Med funktionell extrasystole är det nödvändigt att undvika provokerande faktorer.

Faktorer som framkallar extrasystol

Förberedelser för behandling av extrasystol

Vid behandling av extrasystol i officiell medicin fyra grupper av antiarytmiska läkemedel används. Dessa läkemedel påverkar hjärtens lednings- och kontraktile celler.

Membranstabilisatorer

Det innehåller följande droger: novokainamid, lidokain, propafenon (rytmemon), etatsizin.

Novokainamid används huvudsakligen på sjukhus i intensivvården, administreras intravenöst för att arrestera paroxysmer av ventrikulär takykardi. Lidokain administreras också intravenöst. Det används för ventrikulära extrasystoler associerade med akut hjärtinfarkt.

Med funktionella extrasystoler utan signifikanta kliniska manifestationer föreskrivs inga läkemedel.

Resten av drogerna ordineras i tablettform. Propafenon knappast saktar hjärtfrekvensen, så är läkemedlet valt för ventrikulär extrasystole, tillsammans med bradykardi (tendens att infrequent puls).

Blockers av beta-adrenerga receptorer

Vid behandling av extrasystol används selektiva beta-blockerare: concor (bisoprolol), sotalol. Deras huvudsakliga nackdel är deras biverkning, såsom minskning av hjärtfrekvensen.

Om du har en extrasystol i kombination med en sällsynt puls, kan du inte ta beta-blockerare.

Kaliumkanalblockerare

Den huvudsakliga representanten för denna grupp är cordaron (amiodaron). Applikation kordarona också begränsad på grund av läkemedelsmolekylen innehåller jod (31 vikt% av amiodaron molekyler), dvs det kan leda till hypertyreos amiodaronovomu (ökning i nivån av sköldkörtelhormon blod). Förekomsten av denna bieffekt varierar upp till 4-5%. Amiodaron är inte heller föreskriven även vid sköldkörtelfunktion.

Antagonister av kalciumkanaler

Dessa läkemedel (verapamil, diltiazem) minskar i mindre grad hjärtfrekvensen, så det är det främsta läkemedlet vid behandling av atriellt extrasitolia, kombinerat med en normal eller sällsynt puls.

Till de medel som påverkar hjärtans rytm, du kan inkludera droger som innehåller kalium och magnesium - Panangin, asparagin, kaliumklorid.

Kaliumklorid injiceras ofta intravenöst i "polariserande blandning", som innehåller mer insulin och 250 ml av en 5% lösning av glukos.

Hur man bota funktionell extrasystole

Med funktionella extrasystoler rekommendera användning av sedativa (tinktur av valerian, motherwort). När denna hjärtarytmi är bruten och sömnstörningar uttrycks kan läkaren ge dig råd om att ta lugnande medel (diazepam, sibazon). Ibland leder en terapeut till botten av funktionell extrasystole.

Ventrikulär extrasystol

Vid behandling av droger används kalium och magnesium. Drogterapi:

 1. Propaphenon (150 mg dagligen i tre gånger, med ineffektiv dosökning till 300 mg tre gånger om dagen);
 2. Etatsizin också tre gånger om dagen för 1 tablett;
 3. Sotalol två gånger dagligen för 80 mg;
 4. Amiodaron 800 till 1600 mg / dag tills effekten uppnås, därefter 200 mg / dag;
 5. Concor (initialdos på 2,5 mg per dag, då ökar den under kontroll av hjärtfrekvensen).

Atriär extrasystol

Indikation för behandling är frekvent atriell extrasystol och risken för att atriell fibrillation uppträder. Kalium- och magnesiumpreparat används också; verapamil 240 mg daglig dos uppdelad i tre doser; etatsizin 1 tablett tre gånger om dagen; Concor.

Läkemedel som används för att behandla extrasystoler kan ha arytmogena effekter, det vill säga de själva provar arytmi. Därför väljs dosen av varje specifikt läkemedel endast av en läkare!

Den arrytmogena effekten av antiarytmiska läkemedel är vanlig (från 1 till 12% av patienterna). Denna åtgärd är inte associerad med en överdos av läkemedlet.

Väsentliga för utvecklingen av arytmier genom att använda antiarytmika har elektrolytobalans (särskilt kalium och magnesium i kardiomyocyter).

Baserat på det föregående är det nödvändigt att avstå från användning av antiarytmiska läkemedel när det är möjligt. Användningen av dessa läkemedel är motiverad endast i tre fall:

 1. Vid livsfarliga förhållanden.
 2. Organisk hjärtsjukdom kombineras med ett stort antal extrasystoler.
 3. När det finns allvarliga symptom och klagomål i patienten.

I vissa fall kan läkaren rekommendera kirurgiskt ingrepp - RFA (radiofrekvensablation).

Vad är radiofrekvensablation?

RFA är tilldelad när:

 • frekvent ventrikulär extrasystol, som inte är mottaglig för läkemedelsbehandling.
 • frekvent atriell extrasystol, komplicerad av förmaksflimmer.

Radiofrekvensablation - en terapeutisk effekt på patologiska foci i myokardiet, vilket är källa till extrasystole. Effekten utförs med hjälp av elektromagnetisk strålning, vilket förstör dessa foci. Men för att förstöra dem måste du först bestämma var det patologiska fokuset är. För detta ändamål utförs elektrofysiologisk undersökning av hjärtat. EFI utförs, såväl som elektrokardiografi, men har ytterligare ledningar som gör det möjligt att exakt bestämma källan till extrasystol. Således är doktorn bestämd, i höger eller vänster ventrikel, i höger eller vänster atrium, det finns en patologisk inriktning.

Resultatet av radiofrekvensablation beror direkt på den elektrofysiologiska studien. Om hästen, från vilken extrasystolen härstammar, hittas, kommer RFA att bli framgångsrik. Elektrofysiologisk undersökning av hjärtat utförs också efter operationen. Om den patologiska foci i myokardiet saknas enligt EFI, är radiofrekvensablationen framgångsrik.

Idag diskuterade vi metoderna för behandling av extrasystol, vilka används i officiell medicin. Men det finns fortfarande inga farmakologiska (folk) metoder för behandling av förmaks och ventrikulär extrasystol. Vi kommer att prata om dessa metoder i nästa artikel.

Behandling av extrasystol med droger (bord) och folkmekanismer hemma

Extraordinära hjärtkontraktioner eller extrasystoler, varierande i intensitet och varaktighet, är en av de vanligaste typerna av hjärtarytmi och refererar till diagnosen "extrasystolisk sjukdom".

Behandlingen av patologi beror på ett antal faktorer som identifieras i samband med obligatorisk forskning:

 1. Göra en anamnese som föregår denna sjukdom.
 2. Frekvens och rytm av extra extrasystoler.
 3. Bestämning av typen av ytterligare reduktioner.

Hur förekommer extrasystoler?

Normalt ett friskt hjärta impulsen (är i allmänt språkbruk ofta förväxlas namnet, som ersätter "elektrosistoly" som verkligen återspeglar essensen av en urladdningsspänning), som verkar på hjärtmuskeln (myokardiet) i sinusknutan.

Med extrasystoler på grund av olika orsaker bildas pulser i andra delar av hjärtat - supraventrikulära områden, atria, ventriklar. De utlöser en felfunktion i hjärtanordningen, vilket leder till en för snabb excitation av myokardiet, när hjärtatslag bildas för stark eller svag, vilket hotar att sjunka i hjärtat.

Den ventrikulära lokaliseringen av excitationsfokuser hänför sig till de vanligaste typerna av patologi - cirka 62%.

Symtom och orsaker till hjärtsavvikelser

I överväldigande majoriteten av alla orsaker till sjukdomen klassificeras på två sätt:

 • Organiska störningar, orsakad av olika patologier. Dessa är kardiovaskulära sjukdomar, metaboliska och sköldkörtelsjukdomar, psykoneurologiska störningar, osteokondros.
 • Funktionella överträdelser, bestående av tillfälliga sjukdomar eller ökade påfrestningar, vilket orsakar kortvariga manifestationer av extrasystolisk sjukdom. Dessa inkluderar: intensiv fysisk aktivitet, stress, överarbete, överdriven absorption av tonic drycker, blodtryck hopp, klimakteriella processer.
 • Reflex skäl, när misslyckandet av rytmen uppträder inte på grund av hjärtpatologi, men som ett svar på kroppens störningar.
Ventrikulär extrasystol

Patienter upplever passar av extrasystole, som:

 • Plötsliga tremor eller hjärtslag från insidan.
 • Känslan av att "vrida eller tumla" hjärtat inuti.
 • Hjärtfångning.
 • Avbrott av hjärtaktivitet.
 • Varmvatten, svettning.
 • Obehag, en känsla av ångest.
 • Yrsel, brist på luft.
till innehållet ↑

När det är nödvändigt att behandla extrasystoler, och när inte?

Med Holter-övervakning kan du göra den mest exakta prognosen, kan du äntligen stoppa rytmförstörningarna, och med vilka medel. Under dagen registrerar patienten EKG-data, vilket visar hur många gånger systolen, och vilka krafter som orsakade arytmi under denna tid.

Vidare följer doktorns dom, baserat på diagnostiska data, den "kvantitativa regeln" och följer ett av alternativen:

 • Om mer än 1000 ektopiska sammandragningar registreras för dagen, ska patienten inte lämnas utan en seriös antiarytmisk behandling.
 • Om extrasystolen avslöjade mindre än 1000, kan läkemedlet ersättas med en profylaktisk och övervakas av patienten.
Ventrikulär extrasystol

Om extrosystolen har en neurogen ursprungsstatus och andra hälsoparametrar är normala, behandlas arytmen genom att förbättra den emotionella bakgrunden, eliminera stress och ångest och reglera sömn och vila. I det här fallet, särskilt simning, promenader och utomhusaktiviteter, hjälper gymnastik.

När orsaken till extrasystoler inte finns i hjärtat

Med reflex extrasistolii, när orsaken inte finns i hjärtat utan utanför den, reduceras behandlingen till en allmän förbättring av kroppen, nämligen:

 • Dumpning extra pund med hjälp av lossnings- och rengöringsdieter, eftersom en diafragmatisk reflex orsakad av en stor kroppsmassa ofta bidrar till rytmförstörningar.
 • Rationalisering av näring, eftersom gastrointestinala störningar (uppblåsthet, förstoppning) ofta orsakar bots av extrasystole
 • Rengör levern och gallblåsan från gallan (genom blindklingning, tjubazh) eftersom sträckningen av dessa organ bidrar till excitering av vagusnerven, vilket provar utseendet av extrasystoler.
 • Eliminering av inflammatoriska sjukdomar i könsorganet hos kvinnor, eftersom de kan orsaka arytmi.
till innehållet ↑

När du inte kan utan behandling

Vissa typer av extrasystole är en farlig indikation på allvarliga hjärtafvikelser. Med en ogynnsam sjukdomsförlopp kan rytmförstörningar resultera i förmaksflimmer, kronisk misslyckande av kranskärl, njurscirkulation. Komplikationen hos ventrikulär extrasystol är ofta paroxysmal takykardi.

Därför, om misstankar om fibrillering och andra patologier ska tillgripa akuta åtgärder.

Följande typer av extrasystoler kräver ett kvalificerat tillvägagångssätt:

 • Allorhythmy, med hänvisning till den patologiska typen av sammandragningar, där den felaktiga extrasystolen uppträder genom tre eller fyra normala.
 • Uppkommer i olika delar av hjärtat, utan permanent fokus (polytropisk arytmi). Med en sådan instabil rytm är sannolikheten för att utveckla en komplex arytmi eller hjärtsvikt hög.
 • Flera systoler i hjärtat, det vill säga mer än 5 på 60 sekunder.
 • Persistenta extrasystoler efter upphörande av förmaksflimmer. Sannolikheten för deras förstärkning är stor vid någon provokation.
till innehållet ↑

Än är det möjligt att bota arytmi?

Taktiken att behandla praktiserande kardiologer i kampen mot hjärtsjukdomar innebär en gradvis övergång från svaga droger, om de är ineffektiva, till starkare. (från sedativa till antiarytmiska läkemedel)

De viktigaste stadierna av terapi är:

 • Lugnande innebär att man förutser överdriven excitering av extrasystols foci genom att påverka hjärnans signaler.
 • Kalium- och magnesiumpreparat som förstärker hjärtmuskeln (Asparcum, Panangin). Om patienten använder diuretika som tvingar ut nödvändiga elektrolyter, föreskrivs intravenösa infusioner av dessa läkemedel (adenosin).
 • I händelse av att extrasystolen uppträder mot bakgrund av bradykardi, behandlas preparaten innehållande krasavku (Atropinum).
 • I fall av extrasystol mot bakgrund av takykardi har glykosider (läkemedel från digitalis), som införs i små doser, visat sig.
 • Antiarrhythmic drugs (Propafenone, Amiodarone, Morazizin, Brethil) är speciellt utformade för att hjälpa patienter med rytmförändringar som uppträder i hjärtens atria och ventrikler. De har allvarliga kontraindikationer och biverkningar, de kan inte behandlas oberoende.
till innehållet ↑

Nödvård för extrasystoler, droger, behandlingsregimer

Drogbehandling av extrasystolisk arytmi, trots ett stort antal antiarytmiska läkemedel, ger inte alltid någon effekt. Det finns dock några framgångar. Till exempel minskad dödlighet i hjärtinfarkt upp till 17-18% i bästa inhemska och utländska kliniker främst på grund av framgångsrik behandling av arytmier i allmänhet, inklusive extrasystole arytmi.

Om detekteras extrasystole av vila (vagus), det är ofta tillräckligt att introducera atropinsulfat (subkutant 0,5-1 ml 0,1% lösning oralt). vid stress extrasystole (symptomatisk) antiadrenerg måste förskriva åtgärder, speciellt betablockerare: propranolol och analoger Inderal och obzidan av 0,005-0,01 g intravenöst eller 2-4 tabletter (0,02-0,08 g) om dagen inuti; oxprenolol eller trazikor till 0,002 g intravenöst eller 2-4 tabletter (0,04-0,08 g) per dag inuti; är intravenöst viral med 0,0002-0,001 g eller 3-6 tabletter (0,015-0,03 g) per dag oralt; bensodixin (inuti 0,025-0,05 g 4 gånger om dagen), cordane (inuti 0,05 g 2-3 gånger om dagen), etc.

Beta-blockerare med ektopiska arytmier har antiadrenergicheskim (adrenoliticheskoe) effekt och stabiliserande effekt på cellmembran i hjärtat. Emellertid möjliga biverkningar: negativ inotrop effekt, lägre blodtryck, hjärtfrekvens långsammare. Med blockader i hjärtat, bronkial astma, allvarligt hjärtsvikt, är beta-blockerare kontraindicerade.

Av de läkemedel som används ornid antiadrenerg verkan (intramuskulärt till 0,3-1,5 ml av en 5% -ig lösning 2-3 gånger om dagen i en bädd, som möjligt ortostatisk hypotension), amiodaron eller Cordarone (bolus eller infusion av 0,3- 0,45 g till 0,6-1,2 g, inåt i tabletter av 0,2 g 2-3 gånger per dag). Ornid inga negativa inotropa effekter på hjärtmuskeln, kan användas för ektopisk beat, kombineras med överledningsrubbningar, ventrikulära extrasystole. Amiodaron är både alfa- och beta-adrenerga blockerare, har förmåga att blockera receptorer är känsliga för glukagon i en mindre grad till adrenalin. Som en följd av detta utvecklas ofta en bradykardi. Effektiv i ventrikulära och supraventrikulära extrasystoler.

Det ligger nära denna grupp av läkemedel som används för stress-extrasystoler, verapamil (isoptin). Tilldela det intravenöst till 0,005 g (2 ml 0,25% lösning) eller inuti 0,04 g (en tablett) 2-3 gånger om dagen. Tidigare trodde att dess antiarytmiska effekt i ektopiska rytmer associerade med beta-adrenoblockeringseffekt. Det framkom emellertid senare att detta är en selektiv kalciumantagonist, som är ansvarig för verapamils ​​antiarytmiska effekt.

Slutligen, när arytmi spänning kan appliceras med hjärtglykosider bradikarditicheskim uttalad effekt (digoxin, digitoxin, tselanid et al.).

När arytmi olika ursprung används kaliumsalt, vanligen i form av en blandning polariserande original eller modifierad komposition (intravenöst blandning av 3,2 g kaliumklorid, 250 eller 500 ml 5% glukoslösning och 8-10 enheter insulin är ofta kompletterat med tiamin klorid och pyridoxinhydroklorid, ouabain, och ibland 10-20 ml 25% magnesiumsulfat), panangina eller tromkardina (blandning av kalium och magnesium asparginata 10-20 ml intravenöst i 250-500 ml 5% glukoslösning). Kaliumpreparat kan också administreras oralt; kalium upp till 6-12 gram per dag i form av en 5-10% lösning, och Pananginum tromkardin till 4-8 tabletter per dag. Formuleringarna är särskilt indikeras när hypokalemi, är mer effektiva i ventrikulär än med supraventrikulär (atrial-ventrikulär och atriell) ekstrasistoliyah.

De mest aktiva antiarytmiska läkemedlen innefattar membran-depressiva, främst kinidin.

Quinidin är en alkaloid som finns i cinchona barken. Mekanismen för dess inflytande bestäms av ett antal faktorer. Kinidin verkar inte bara på membranet (intracellulär fördröjnings kaliumjon och ökad natriumkoncentration på utsidan av cellmembranet), utan också inhiberar funktionen av vagusnerven leder till stora förändringar i protein och kolhydratmetabolism, minskar absorptionen av hjärtmuskeln glukos inhiberar anaerob glykolys, reducerar mättnad myokardens syre.

Med extrasystol utse vanligen 0,1 g 4-5 gånger om dagen; med god toleransdos kan ökas till 0,2 g per mottagning. Efter extrasystolförsvinnande används 0,1-0,05 g 2-3 gånger om dagen i en vecka eller mer för att undvika återfall.

Med ökad känslighet mot läkemedlet (idiosyncrasi), graviditet, svår dekompensation, är kinidin kontraindicerat.

På grund av att 90% av läkemedlet utsöndras av njurarna kan terapeutiska doser för njursvikt vara giftiga.

Vid långvarig användning av kinidin utvecklas trombocytopeni (även med blödning) ibland, hemolytisk anemi, och därför är det nödvändigt att göra blodprovskontroller.

Ett annat läkemedel av kinidin är kinidin durulis-kinidinbisulfat, inneslutet i en olöslig porös matris. Intag av sådana tabletter (duruly) aktiva substansen gradvis upplöses och likformigt absorberas längs matsmältningsapparaten som ger en konstant koncentration av läkemedlet i blodet under ca 12 h. De producerade tabletterna (durulah) till 0,2 g daglig dos varierar från 0, 4 till 1,2 g, stödande - 0,2-0,6 g.

Bland läkemedel av kininliknande verk, förtjänar novokainamid, aymalin, puls-norm, xikain, trimecain, difenin, etmosin, mexitil och disopyramid uppmärksamhet.

Den viktigaste farmakologiska egenskapen hos novokainamid är dess förmåga att sänka hjärtklemmens excitabilitet och konduktans och hämma bildandet av impulser i ektopiska foci av automatism. Det verkar som kinidin, men mindre än 6 gånger mer svagt än det senare. Liksom kinidin ökar novokainamiden den eldfasta perioden av myokardiet hos atrierna och ventriklarna, förlänger impulstiden. Transmembranpotentialen förändras på samma sätt som vid administrering av kinidin.

Novokainamid administreras intravenöst och intramuskulärt (5 ml 10% lösning) och inuti 0,5-1,0 g 3-4 gånger om dagen. Effektivare i ventrikulär än i supraventrikulära extrasystoler.

Med njursvikt ska läkemedlet administreras med försiktighet. Eventuella biverkningar: illamående, kräkningar, feber, leukopeni, lymfadenopati syndrom lupus, kramper, störningar av atrioventrikulär överledning och intraventrikulär, överkänslighet - eosinofili, urtikaria, agranulocytos.

Läkemedlet ska inte ordineras för hjärtblåsningar, svåra sklerotiska förändringar i hjärtat och blodkärlen, svår hjärtsvikt.

Aymalin (arytm, giluritmal, takhmalin) är en alkaloid som finns i vissa arter av rauvolphia. Antiarytmiska effekten av läkemedlet orsakas av en minskning hastighet av depolarisering och repolarisering tidsdilatation av myokardiala celler, och töjning av de absoluta och relativa refraktärperioder och en ökning av tiden för pulsen. Aimalin, som kinidin, har en membranstabiliserande effekt och undertrycker jonbyte genom cellmembranet i muskelfibern, vilket gör det svårt för kalium att fly från cellen och natrium för att komma in i cellen.

Läkemedlet har hög terapeutisk effekt i förmaks- och ventrikulära extrasystoler (i 90% av fallen), arytmier orsakade av hjärtglykosider.

Aimalin minskar inte blodtrycket och ökar inte fenomenen hjärtsvikt, vilket med fördel skiljer sig från beta-blockerare, kinidin och novokainamid. Detta gör det möjligt att använda det allmänt för hjärtinfarkt. Den negativa egenskapen hos Aymalin är dess snabba eliminering från kroppen. Administreras intravenöst och intramuskulärt med 2 ml av 2,5% lösning vid hotande stater med polytopic eller grupp extrasystoler under hjärtkirurgi, katetrisering, eller hjärtinfarkt. I andra fall tar patienter Aimalin i tabletter på 0,05 g till 4-6 gånger om dagen.

Vid kränkningar av atrioventrikulär och ventrikulär ledning är Aimalin kontraindicerat.

Baserat aymalina utmatas komplex beredning puls, bestående av 0,03 g aymalina, 0,025 g spartein sulfat, 0,05 g hydroklorid antazolin med antiarytmiska, antihistamin- och lokala anestetiska egenskaper, och 0,005 g av fenobarbital. Den huvudsakliga aktiva principen är Aymalin, vars effekt förstärks av andra delar av hjärtfrekvensen.

Läkemedlet är effektivt vid behandling av patienter med uthållig extrasystol. Biverkningar är få, så pulsfrekvensen är ordinerad till patienter med hjärtinfarkt. I grunden används läkemedlet för rutinmässig antiarytmisk behandling.

I början av behandlingen ordineras läkemedlet 2 tabletter 3-4 gånger om dagen och sedan länge 1 tablett 2-3 gånger om dagen.

Läkemedlen i denna grupp innefattar xikain (lidokainhydroklorid). Genom verkningsmekanismen och strukturen liknar novokainamid, har den som narkokain en bedövningseffekt. När xikain administreras undertrycks excitabiliteten och ledningsförmågan hos ventriklarna och den eldfasta perioden förlängs. Åtgärden sker 1-1,5 minuter efter intravenös administrering och slutar efter 10-20 minuter.

Ange intravenöst dropp 0,25-0,5 g (högst 0,3 gram per timme) med ventrikulär extrasystol. Den dagliga dosen får inte överstiga 0,75 g.

Xichain kan administreras och intramuskulärt var 10-20-20 minuter vid 0,2-0,25 g under konstant EKG-övervakning.

Eventuella biverkningar: yrsel, sömnighet, letargi, diplopi, förvirring, muskelsprängning, desorientering, eufori, andningsdepression, krampanfall och hypotoni.

Enligt kemiska egenskaper och farmakologiska effekter ligger trimethain nära xichain. Förutom kinidinliknande verkan har den lokalbedövning. Som ett antiarytmiskt medel används intravenöst struino och dropp i 0,15-0,3 g (2-3 ml 0,5 och 1% lösning) till 1 g per dag. Den mest effektiva trimecaineen för ventrikulär extrasystol (i 76-81,4% av fallen), något mindre - med atriella extrasystoler (i 68,7-75% av fallen).

Till samma grupp av läkemedel är difenin, vars totala effekt som ett antiarytmiskt läkemedel beror på myokardiell fibros depression.

Enligt EI Chazov och medförfattare är läkemedlets antiarytmiska effekt associerad med dess lugnande effekt på centrala nervsystemet och kininliknande aktivitet.

Tilldela mestadels inuti tabletter (0,1 gram) 4 gånger om dagen, tillsammans med fenobarbital (0,02 gram), vilket bidrar till att minska de toxiska egenskaperna hos difenin. Applicera med supraventrikulär och ventrikelarytmi, hjärtglykosid berusning, arytmi som inträffar under narkos, hjärtkateterisering, koronarangiografi efter hjärtkirurgi.

Biverkningar :. Yrsel, agitation, feber, andnöd, illamående, kräkningar, tremor, ataxi, etc. I sjukdomar i lever, njure, hjärtdekompensation difenin kontraindicerad.

Etmozin - relativt ny antiarytmiska läkemedel, genom en verkningsmekanism som liknar kinidin ger också moderat koronar-dilaterande, kramplösande och M-holinolitichesky effekt. Till skillnad från kinidin, förtrycka alla hjärtfunktioner saktar ledning av hjärtmuskeln och nästan ingen effekt på myokardkontraktilitet etmozin något. Det är bäst att behandla atmosfärsatrium och ventrikulär extrasystol, särskilt som ett resultat av digital förgiftning.

Tilldela tabletter på 0,025 g 3 gånger om dagen. Med god tolerans (avsaknad av dyspeptiska fenomen) dos bör öka: för lindring av atriell extrasystole - upp till 0,2-0,3 g per dag, ventrikulär - upp till 0,4-0,6 g per dag (i tabletter om 0,1 g av ). Behandlingstiden är minst 7-15 dagar (vid behov, upp till 4-6 veckor). Läkemedlet kan också administreras intramuskulärt (2 ml av en 2,5% lösning, utspädd i 1-2 ml av 0,25-0,5% novokain lösning) och intravenöst (2 ml av en 2,5% lösning utspädd i 10 ml isoton lösning natriumklorid eller i 10 ml 5% glukoslösning) långsamt under 3-4 minuter.

Med kraftiga kränkningar av ledning av hjärtmuskeln, funktionell inferioritet i lever och njurar, är etmosin kontraindicerat.

Myshytal - ett nytt antiarytmiskt läkemedel, nära kemiska egenskaper och farmakologisk verkan mot xikain. Undertrycker ventrikulära extrasystoler, inklusive de som är resistenta mot xichain, kinidin, novokainamid och andra droger. Eftersom antiarytmisk läkemedel är mer aktiv än etmosin är det dock mycket mer giftigt än det senare.

Tilldela intravenös infusion (0,25 g i 100 ml 5% glukoslösning) eller bolus (samma dos) och följdes inåt (i genomsnitt 0,2-0,25 g var 6-8 timmar).

Dysopyramid (rytmodan) har en kininliknande effekt, eliminerar både supraventrikulära och ventrikulära extrasystoler. Minska inte den normala och försenade sinusrytmen, så den kan användas för bradykardi.

Rhythmodan kan användas för att behandla extrasystol med hjärtinfarkt. Tilldela 1 kapsel 3 till 6 gånger om dagen.

Relativa kontraindikationer till dess användning - kränkning av förmaks-ventrikulär och intraventrikulär ledning.

Som med extrasystole spänning vid ekstrasistoliyah olika ursprung är allmänt används betablockerare (propranolol och analoger och obzidan Inderal, oxprenolol eller trazikor, whisky) ornid, amiodaron, verapamil (izoptin) och hjärtglykosider.

Det är naturligtvis svårt för en läkare att styras i en sådan mängd antiarytmiska läkemedel. När man väljer ett läkemedel är det nödvändigt att överväga vilken typ av sjukdom, är associerade lesioner, orsaka arytmi (funktionell vagala eller sympatiska förknippas med hypokalemi, som uppstod på grund av skador på hjärtmuskeln och effekten av noncardiac nerver och så vidare. D.), Placeringen och svårighetsgraden av arytmi och så vidare. D. När med beaktande av alla dessa faktorer, kan du alltid välja de 2-3 mest lämpliga antiarytmika för akutvård och aktiv behandling av extrasystole arytmi.

I fallet grupp, polytopic, frekventa prematura slag kränker hemodynamik och farligt att ange en paroxysmal takykardi, förmaksflimmer och ventrikulärt flimmer, taktik läkare när tilldela antiarytmika bör vara samma, eller nästan samma som vid en attack av paroxysmal takykardi. Vidare bör preparaten väljas med den mest uttalade och snabb antiarytmisk verkan av parenteralt administrerad, snarare än inuti, observera ordningen på injektion. Således är de mest vanligen använda prokainamid, betablockerare, verapamil (Isoptin), amiodaron, aymalin, lidokain (lidokain), mot bakgrund av trimekain kaliumsalter eller panangina, ofta samtidigt föreskrivna hjärtglykosider. Med persistent extrasystole används kinidin och andra droger.

Samtidigt med symptomatisk behandling av arytmier utförs en komplex behandling av den underliggande sjukdomen.

"Nödvård för extrasystoler, droger, behandlingsregimer" ?? avsnitt Nödläge

Behandling av extrasystol

Extrasystolia är en variant av hjärtarytmi, en ytterligare minskning av hela hjärtmuskeln. Det orsakas av en nervös impuls från den ackumulerade nervspänningen. Extrasystolia passerar inte utan spår - eftersom hjärtmuskeln kontraherar mindre, minskar blodtillförseln, hjärtutgången minskar. Mitt hjärta lider av detta, minokardiet försämras. Behandlingen av extrasystolen utförs av en kardiolog efter en noggrann undersökning, där man fastställer typen och orsakerna till arytmi.

Medicin för extrasystole

I milda fall av idiopatisk extrasystole, som inte åtföljs av förändringar i hjärtmuskeln och kranskärlskärlen krävs ingen läkemedelsbehandling. Det räcker att förklara för patienten att orsaken till detta tillstånd är åsidosättande av regimen, ökad fysisk och psykisk stress. Det är nog att ordna den dagliga rutinen, överbelasta inte dig själv med alltför stora arbetsuppgifter, bli av med dåliga vanor och farliga symptom upphör att manifesteras.

Om patienten är orimligt orolig för sitt tillstånd, är han ordinerad för att ta lungsjukmedel (preparat från valerianens rot).

Med extrasystol orsakad av funktionsstörningar i organ och system, är det nödvändigt att ta itu med orsakerna till dess utseende.

Det kan vara sådana sjukdomar och tillstånd:

Violerat vatten-saltbalans;

Giftig skada på kroppen;

Behandling av organisk extrasystole utförs med läkemedel från den farmakologiska gruppen av beta-blockerare. Mångfalden av läkemedel för behandling av arytmi kräver att specialisten har en grundlig kunskap om apotek och kardiologi. Inte alla droger effektivt återställer hjärtmuskulärens normala funktion. Vi måste ta hänsyn till de enskilda egenskaperna hos sjukdomsförloppet, medföljande patologi.

Läkemedel för behandling av arytmi innehåller en eller flera aktiva substanser. Deras kombination kompletterar de positiva egenskaperna hos varandra. Ett kompetent val av droger gör att du kan skapa en individuell behandlingsplan.

Läkemedel för behandling av extrasystol:

I de flesta fall måste du välja rätt läkemedel, baserat på patientens välbefinnande, data från den diagnostiska undersökningen.

4 viktiga produkter för hjärtat och blodkärlen

Inte bara mediciner kan återge hjärtat till en normal rytm. Av stor vikt är införandet i din kost av vissa livsmedel och näringsämnen.

selen

Betydelsen av selen för bevarande av hjärtmuskel och vaskulär hälsa visades först av tyska och finska forskare. I Tyskland och Finland var problemet med brist på selen i livsmedel nyligen akut. För att lösa det på regeringsnivå beslutades att lägga till detta mikroelement i foderet för husdjur.

Resultatet av dessa åtgärder var en dubbelt minskning av antalet dödsfall från hjärtpatologier under de senaste två decennierna. Studier har underbyggt orsaken till att selen direkt påverkar förebyggandet av hjärtpatologier. Vissa enzymer i människokroppen bidrar till oxidations-reduktionsreaktioner. De representeras av glykoproteiner som innehåller selen. Enzymer återställer lipidperoxider, är antioxidanter. Brist på selen leder till omvandlingen av myokardceller, deras degenerering.

Denna positiva effekt av glykoproteiner på hjärtaktivitet slutar inte där. Under myokardinfarkt skyddar dessa enzymer hjärtmuskeln, begränsar nekrosområdet. Ju mindre arean i myokardiet påverkas under ett infarkt, desto större är risken att undvika hjärtsvikt. Studier under kontroll av EKG visade att en brist på selen minskar hjärtindex med en faktor 6, vilket leder till utvecklingen av ischemi.

Till skillnad från dessa data finns det resultat av studier om selens positiva effekt i kombination med tokoferol vid återhämtning av patienter efter hjärtinfarkt. Brist på selen leder till utvecklingen av hjärtinfarkt, stroke och stor risk för utveckling av cancerskador.

Omega-3 fleromättade fettsyror

Denna förening finns i stora mängder i oljig marin fisk och i växtprodukter såsom sojabönolja och linolja.

Användbar åtgärd av Omega-3 fettsyror:

Skydda kärlväggen från de negativa effekterna av oxiderad LDL;

Bekämpa ateroskleros

Förhindra bildandet av blodproppar;

Normalisera slemhinnorna;

Förhindra allergiska manifestationer;

Accelerera läkningsprocessen med inflammation;

De används för att förebygga cancer i prostata, bröst, äggstockar;

Säkerställa normal funktion av cellmembran som är ansvariga för överföringen av nervimpulser, för att lagra information av myocardiumets celler, ögonhinnan och andra organ;

Hjälper till effektivt bekämpa sjukdomar: diabetes, eksem, psoriasis, depression, Alzheimers sjukdom;

Stödjer förmågan att arbeta med reproduktiva, immun- och kardiovaskulära system.

För optimal effekt på människokroppen måste Omega-3 syror levereras i sin helhet. För en vuxen man är denna indikator 2 g, för en kvinna 1,6 g.

Denna mängd finns i följande produkter:

1-1,5 g linfrö;

90 g konserverad sardiner;

7-9 valnötter;

1 msk. rapsfröolja;

120 g konserverad tonfisk.

Den erforderliga koncentrationen av omega-3 lipider kommer att uppnås, om minst 2 gånger per vecka ingår i den oljerika diet av havsfisk, fylla sallader raps, sesam, jordnöt, linolja, äta dagligen 1 tsk linolja på en tom mage. Om dessa villkor inte är möjliga, kommer kosttillskott som innehåller fleromättade omega-3-fettsyror att komma till räddningen.

Sjukdomar, vid behandling och förebyggande av vilka använder de positiva egenskaperna hos omega-3 lipider:

Extrasystolbehandling läkemedel

För tidiga hjärtkollisioner förekommer både hos friska personer och hos patienter med hjärtsjukdom. Behandling av extrasystol med droger är inte alltid nödvändigt, det leder ofta bara till en förbättring av patientens välbefinnande, utan att påverka sjukdomsförloppet och prognosen. I varje fall bestämmer läkaren huruvida man ska behandla hjärtrytmstörningar efter en individuell undersökning av patienten.

Diagnos av patologi

Den klassiska metoden för arytmiigenkänning är elektrokardiografi. Beroende på källan till den patologiska puls som orsakar för tidig hjärtkontraktion finns supraventrikulära (supraventrikulära) och ventrikulära extrasystoler. Nadzheludochkovym inkluderar atriella, extrasystoler från AB-föreningar, liksom mycket mer sällsynt sinus. En av sorterna av ventrikulära extrasystoler är stammen.

Varianter av extrasystoler från AV-noden.
a) P-tanden slogs samman med QRS-komplexet,
b) den modifierade prongen P är synlig efter QRS-komplexet

Alla har särskilda EKG-tecken, som i de flesta fall kan skilja dem säkert från varandra. Men på ett normalt vilande EKG, inspelat i några sekunder, upptäcks ofta inte rytmförstörningar.

Därför är den huvudsakliga metoden för att diagnostisera extrasystoler daglig övervakning av EKG hos Holter. Specialutrustning kan du spela in all den elektriska aktiviteten i hjärtat över dagen för att diagnostisera vilken typ av prematura slag, antalet, timing, kommunikation med stress, sömn, intag av mediciner och andra viktiga egenskaper. Först efter detta bör ordineras droger för att behandla hjärtets extrasystole.

Löpband test eller veloergometry

En ytterligare metod som hjälper till att bestämma förhållandet mellan arytmi och träning är ett löpbandstest eller veloergometri. Det här är en slags fysisk aktivitet (gå på ett rörligt spår eller efterlikna en cykeltur), tillsammans med en konstant EKG-kontroll.

När ett stort antal extrasystoler uppträder vid en belastning eller i vila, återspeglar läkaren av funktionell diagnostik detta i slutsatsen enligt provets resultat med belastningen.

Metoden för rytmokardiografi blir en sak från det förflutna, eftersom det inte har hittat en välgrundad ansökan i kliniken. Ändå används det i många medicinska institutioner och möjliggör även att upptäcka extrasystoler.

Endast efter att ha fått fullständiga egenskaper hos extrasystolen börjar läkaren behandlingen.

behandling

Tillvägagångssätt för behandling av supraventrikulära och ventrikulära extrasystoler skiljer sig något. Det beror på effektiviteten hos olika grupper av antiarytmiska läkemedel och fördelarna med att eliminera provokationsfaktorerna för rytmförstöring.

livsstil

För någon typ av extrasystole rekommenderas patienten:

 • eliminering av känslomässiga stressfaktorer
 • eliminering av överdriven fysisk ansträngning
 • vägran från giftiga ämnen - nikotin, stimulanser, alkoholhaltiga drycker;
 • minskning av koffeinintag;
 • ökning av kostinnehållet i kaliumbaserade livsmedel.

Om supraventrikulär extrasystol

Vanligtvis förekommer denna typ av rytmförstöring nästan utan symptom. Ibland är det en känsla av hjärtklappning eller oregelbundenhet i hjärtans arbete. Det är inte farligt och har ingen klinisk betydelse. De ska inte behandlas, utom när de föregår utvecklingen av supraventrikulära takyarytmier eller förmaksflimmer. I detta fall beror valet av läkemedlet på den provocerade arytmen.

Med supraventrikulär extrasystol föreskrivs behandling med läkemedel med dålig tolerans för rytmförstöring.

Många kardiologer föredrar att använda selektiva beta-blockerare av långvarig åtgärd i detta fall. Dessa läkemedel har praktiskt taget ingen effekt på kolhydratmetabolism, blodkärl och bronkier. De fungerar inom en dag, vilket gör att du kan ta dem en gång om dagen. De mest populära drogerna är metoprolol, nebivolol eller bisoprolol. Dessutom kan verapamil vara billigt, men effektivt, förskrivet.

Dessutom, med rädsla för döden, kan dålig tolerans av avbrott, valerian, motherwort, new-passit, afobazol, grandaxin, paroxetin förskrivas.

Om den ventrikulära extrasystolen

Ett litet antal ventrikulära extrasystoler är inte hälsofarligt. Om de inte åtföljs av allvarlig hjärtsjukdom, föreskrivs inte preparat för behandling av ventrikulär extrasystol. Antiarytmika används i fall av frekvent ventrikulär extrasystol.

Övervägande för behandling av mycket frekvent ventrikulär extrasystoloperation används - kateterablation (cauterization) av fokus för patologiska impulser. Men läkemedel, speciellt IC- och III-klasser, kan också ordineras:

Formuleringar klass IC kontraindicerat efter hjärtinfarkt, liksom i tillstånd som innefattar en förlängning av det vänstra ventrikulära kaviteten, förtjockning av dess vägg, minskad ejektionsfraktion, eller tecken på hjärtsvikt.

Användbar video

Om vilka metoder för behandling av extrasystoler används för tillfället, se i den här videon:

De viktigaste drogerna för behandling av extrasystol

Bisoprolol (concor) används oftast för att eliminera den supraventrikulära formen av arytmi. Det hänvisar till beta-blockerare som undertrycker känsligheten hos motsvarande hjärtreceptorer. Betacreceptorer finns också i kärl och bronkier, men bisoprolol är ett selektivt medel som selektivt verkar endast på myokardiet.

Med god kontroll över sjukdomen kan den användas även hos patienter med astma eller diabetes mellitus.

För att uppnå effekten används bisoprolol en gång om dagen. Förutom att undertrycka arytmi, saktar det puls och förhindrar angina pectorisattacker. Det minskar väl arterietrycket.

Läkemedlet ska inte användas patienter med ödem och dyspné vid vila (cirkulatorisk insufficiens III - IV klasser) med sick sinus-syndrom och puls ensam av mindre än 50 - 60. Det är kontraindicerat i atrioventrikulärt block II - III grad, eftersom den är i stånd att förstärka uttryck. Ta inte om det "övre" trycket är mindre än 100 mm Hg. Art. Det är också inte tilldelat barn under 18 år.

Hos mer än 10% av patienterna, särskilt de med hjärtsvikt, orsakar läkemedlet en sänkning av hjärtfrekvensen mindre än 50 per minut. Hos 1-10% av patienterna uppträder yrsel och huvudvärk mot bakgrund av konstant medicinering. I samma andel av fallen är det en minskning av trycket, ökad andfåddhet eller svullnad, en känsla av kall snarkning, illamående, kräkningar, avföringstörningar, trötthet.

Sotalol blockerar också beta-receptorerna i hjärtat, verkar på kaliumreceptorerna. Detta bestämmer dess användning för att förebygga svåra ventrikulära arytmier. Den används för frekvent supraventrikulär extrasystol, en gång om dagen.

Kontra Sotalol är samma som för bisoprolol, men det finns också ett syndrom av långsträckt QT och allergisk rinit.

Mot bakgrund av detta läkemedel upplever 1-10% av patienterna sådana biverkningar:

 • yrsel, huvudvärk, svaghet, irritabilitet
 • saktar eller ökar pulsen, ökar dyspné eller svullnad, reducerande tryck;
 • smärta i bröstet;
 • illamående, kräkningar, diarré.

Cordaron ordineras vanligtvis med frekvent supraventrikulär eller ventrikulär extrasystol, som inte kan behandlas på annat sätt. För att utveckla effekten är det nödvändigt att ständigt ta drogen i minst en vecka och gör vanligen 2-dagars raster.

Läkemedlet har liknande kontraindikationer mot bisoprolol plus:

 • intolerans mot jod och sköldkörtelsjukdom;
 • brist på blodkalium och magnesium;
 • syndrom av långsträckt QT;
 • graviditet, amning, barns ålder
 • interstitiella lungsjukdomar.

I 1-10% av patienterna kan sådana obehagliga effekter uppträda:

 • saktning av pulsen;
 • leverskador;
 • lungsjukdomar, till exempel pneumonit;
 • hypotyroidism;
 • färgar huden i grå eller blåaktig färg;
 • muskel tremor och sömnstörningar;
 • en minskning av blodtrycket.

utsikterna

Nadzheludochkovye extrasystoles hotar inte livet. De kan dock vara de första symptomen på dålig hälsa hos myokardiet eller andra organ. Om en supraventrikulär extrasystol detekteras är därför en kardiologs samråd obligatoriskt och vid behov en ytterligare undersökning.

förebyggande

En patient med supraventrikulär extrasystol bör inse hur viktigt en hälsosam livsstil är för honom. Han behöver ge information om förändringsfaktorer

risk för hjärtsjukdom i framtiden:

 • vägran från alkoholmissbruk och rökning
 • regelbunden måttlig fysisk aktivitet
 • kontroll av hypertoni och diabetes, om någon;
 • viktnormalisering
 • eliminering av snarkning och sömnapné;
 • återställande av balansen mellan hormoner och salter i blodet.

Om en patient med supraventrikulär extrasystol regelbundet tar antiarytmiska läkemedel, borde han besöka kardiologen två gånger om året. Under besöket ger läkaren vägledning till EKG, ett allmänt blodprov och biokemi. En gång om året bör du genomgå en 24-timmars övervakning av EKG och kontrollera sköldkörtelhormoner.

Observera med en kardiolog och varje patient med ventrikulära extrasystoler. Det enda undantaget är de patienter i vilka frekventa extrasystoler har eliminerats fullständigt genom radiofrekvensablation.

Om patienten inte har hjärtsjukdom och inte får mediciner, är det fortfarande nödvändigt att besöka läkaren, eftersom denna rytmförstöring kan vara ett tidigt symptom på hjärtpatologi.

Dessutom är besök av patienter som får antiarytmika obligatoriska. Alla dessa personer bör observeras hos kardiologen 2 gånger om året.

När du har en extrasystole behöver du inte alltid behandla det. Vanligtvis är det inte hälsofarligt. Ofta nog att normalisera sömn, näring, eliminera stress, ge upp koffein och dåliga vanor - och rytmförstöringen kommer att sluta. Läkemedel som används för behandling av extrasystoler har ett antal allvarliga kontraindikationer och biverkningar. Du kan ta dem först efter undersökning och enligt läkarens recept.

Hur man känner igen extrasystoler och hjälper till med traditionell medicin

Extrasystoles och traditionell medicin

I själva verket är extrasystolen en arytmi som är bekant för många. Det är anmärkningsvärt att det hos många kan visas helt asymptomatiskt och inte skada hälsan. Extraordinära sammandragningar av hjärtmuskeln kan förekomma hos vuxna och barn, och även hos helt friska patienter. Vissa specialister skiljer arytmi, som en följd av en persons psykomotionella tillstånd. Det vill säga att provocera arytmi kan ofta stressa, starka känslor.

Men i motsats till de sällsynta, ofta ventrikulära prematura slag, som behandlingen inte startas i tid, kan det orsaka allvarliga komplikationer i framtiden i det kardiovaskulära systemet i kroppen.

Under manifestationen av arytmi bör komma ihåg att det bara är en följd av vissa orsaker som negativt påverkar kroppen som orsakas av ett fel i det kardiovaskulära systemet i kroppen. Det är därför som det är nödvändigt att behandla orsaken som orsakade sjukdomen, eftersom det här kan elimineras.

Det är anmärkningsvärt att i folkmedicin finns det många metoder och recept som används för att behandla denna sjukdom. Efterfrågan på traditionell medicin vid behandling av denna sjukdom är förståelig. Det är känt att många läkemedel har negativa bieffekter. Ofta en specialist, med tanke på varianten av läkemedelsbehandling av en sjukdom, bör noggrant väga fördelarna med att ta mediciner, för felaktig hälsa kan medföra mer än bra behandling.

Hur känner man till extrasystol?

Som regel, med extrasystol symptom på dess manifestation och behandling, är koncepten nära besläktade med varandra. Även vid hänvisning till experten kommer han först och främst att överväga klagomål från patienten och att söka efter symptom som är karakteristiska för den givna sjukdomen.

Så kan sjukdomen förekomma hos personer i mycket olika åldrar, även hos barn och har inga symptom. Men ofta är det åtföljt av följande symtom:

 • patienten har ofta en känsla av att hjärtat är som om "fryser" eller vice versa börjar slå snabbare, medan under normal drift av hjärtmuskeln man aldrig kommer att känna beats av ditt hjärta.
 • I sällsynta fall kan yrsel och illamående uppstå.
 • Ibland utvecklar patienten en psykiatrisk störning som leder till panik och rädsla för döden.

I sådana fall är det lämpligt att konsultera en specialist. Och även behandling med folkmedicin är lämpligt att börja först efter samråd med en läkare efter en noggrann diagnos.

Hur och vad att behandla sjukdomen

Ursprungligen bör det börja med att behandlingen av extrasystolen endast beror på resultaten av undersökningen och bedömningen av patientens tillstånd, vilket bara läkaren ger. Faktum är att behandling med sällsynta ventrikulära extrasystoler inte är föreskriven, speciellt om patienten känner sig väl och stör inte symtomen på sjukdomen. Hur man behandlar extrasystol kan endast lösas av en specialist.

Användning av läkemedel

Om patienten har samtidig hjärtsjukdom, såsom ischemisk sjukdom eller efter hjärtattack, föreskriver läkaren medicinen. Läkemedel som föreskrivs för extrasystoler klassificeras som antiarytmiska läkemedel. De har ganska många biverkningar. Det är därför de borde tas endast av strikt läkares instruktioner och instruktioner.

Om en patient som undersöks inte avslöja några sjukdomar i det kardiovaskulära systemet, men det tål inte uppkomna arytmi, var det ursprungligen innan läkemedelsadministrering, kommer specialisten rekommendera livsstilsförändringar och ta lugnande medel.

Behandling av sjukdomen är en lång process. Och även de läkemedel som doktorn ordinerat av läkaren får inte medföra den förväntade lindringen. Om det inte finns någon bestående förbättring efter långvarig behandling kan läkaren ordinera ett kirurgiskt ingrepp.

Traditionell medicin

Trots det faktum att sjukdomen inte är dödlig. Det är fortfarande kopplat till aktiviteten hos människans viktigaste system, och därför bör man, även när man behandlar extrasystolen i den enklaste kategorin, först konsultera en läkare.

Som redan känt är läkemedel för behandling farliga för deras biverkningar. Behandling av extrasystolen i hjärtat med folkmekanismer gör att dessa biverkningar kan undvikas.

Det effektivaste sättet att traditionell medicin, som hjälper till att effektivt påverka arytmi, är följande:

Valerian vs arytmi

Vanlig valerian är känd för alla. Den lugnande effekten är mycket användbar vid allvarlig stress eller störningar. Om orsaken till arytmi är psykisk stress och känslomässig stress, kommer växten att bidra till att avlägsna negativa faktorer och lugna nervsystemet.

För beredningen av nuet kommer det att vara nödvändigt:

Akut smärta kommer att lugna majrosblom

Ibland orsakar extrasystolen attacker av allvarlig smärta. Behandling av extrasystolen i hjärtat med infusionen av en cornflower hjälper till att hantera en allvarlig smärtinfarkt.

Att återgå till en normal hjärtrytm hjälper till med kalendrar

Varför är den atriella extrasystolen, behandlad med folkmedicin, mycket framgångsrik i behandlingen? faktum är att själva sjukdomen är ett brott mot den normala rytmen, och medicinska växter hjälper till att återställa hjärtens normala rytm effektivt. Helt framgångsrikt med det klara och calendula. För beredningen av nuet kommer det att vara nödvändigt:

Lumbago hjälper hjärtan att stå emot stressen

Självklart orsakar varje arytmi en extra belastning på hjärtat. Speciellt om det är av permanent karaktär. För att förbereda presenten är det nödvändigt:

 • 2 tsk. torkad växt;
 • häll ett glas kokt men kallt vatten;
 • låt det brygga i ca 12 timmar;
 • redo att ta infusion i en tredjedel av glaset, 3 gånger om dagen;

Häststången stärker hjärtmuskeln

Ofta frågar bara en fråga, hur man botar en extrasystole, många glömmer att det är nödvändigt att behandla själva orsaken. Ofta är en faktor som utlöser sjukdomen försvagningen av hjärtmuskeln. Hantera svaghet och eliminera de obehagliga följderna som orsakas av arytmi, den gemensamma fälthästslaget hjälper mycket. För att förbereda lösningen behöver du:

 • 1 msk. l. torr häststång
 • Häll färskt kokt vatten, i antal tre glasögon;
 • Stäng disken och lämna i tre timmar;
 • stam och ta den resulterande buljongen 6 gånger i 1 msk. l.

Det är sant att för effektiviteten av läkemedelsplantor rekommenderas det starkt att överge skadliga vanor: rökning, alkohol och alkoholfria energidrycker.

Hagtorn - den bästa toniken

Hagtorn, eller snarare en tinktur för behandling av extrasystole, är den bästa toniken för hjärtmuskeln. Det kan köpas på apoteket eller förberedas självständigt. För matlagning behöver du:

 • bärhagtorn i en mängd av 10 g;
 • alkohol (40%) eller vodka i mängden 100 g;
 • Frukt häll alkohol eller vodka, stäng tätt och insistera på en mörk och sval plats i 10 dagar;
 • ansträngd infusion ta inte mer än 10 droppar 3 gånger om dagen, omedelbart innan du äter.

Hagtornens tinktur sänker helt det upphöjda artärtrycket och har också lugnande effekt och normaliserar nervsystemet och förbättrar också blodcirkulationen.

Men kom ihåg att allting är bra i mått. Överdriven användning av tinktur kan orsaka en helt motsatt effekt, om den tas i stora mängder.

Honung och rädisa mot extrasystole

Många människor är intresserade av hur man behandlar den ventrikulära extrasystolen med sådana tillgängliga medel som honung och rädisa. Det finns inget komplicerat i det här, det räcker för att förbereda en vassle från honung och rädisa och ta det i en viss mängd. För matlagning behöver du:

 • nypressad rädisjuice och honung. Förhållandet bör vara 1: 1;
 • Ingredienserna måste blandas noggrant och förvaras på en sval plats, t.ex. i kylskåp;
 • ta den blandning du behöver i en mängd av 3 gånger om dagen, inte mer än 1 msk. l.

Dessa komponenter normaliserar den stabila funktionen av hjärtmuskeln. Undantag ett sådant recept kommer bara att vara för dem som lider av allergier mot en av komponenterna i blandningen.

Men vad som helst som du använder för att behandla denna sjukdom, kom alltid ihåg att behandlingen kommer att bero på orsakerna som orsakade extrasystolen.

Vi behandlar extrasystoles hemma

Läkemedel och folkmedicin kan snabbt kombineras, men bara efter att ha hört en specialist. Behandling av extrasystol hemma, detta är inte bara mottagandet av läkemedelsbuljonger är också en kost, liksom rätt sätt att leva.

Den strängaste kosten, naturligtvis, nej. Men från produkter som är svåra att smälta av kroppen är det önskvärt att vägra. Dessa inkluderar fett kött, fisk, kryddig och kryddig rätter för salt eller tvärtom kryddad med kryddor.

Människor som är överviktiga, kommer det vara bra att kasta bort några kilo, är det lämpligt att gå ofta, tyst maklig takt, och inkludera i kosten av färska grönsaker, frukt, örter. Och varför är det verkligen värt att ge upp, så det är från att röka och alkohol. Mycket måttlig träning kommer också att vara användbar.

Extrasystole och graviditet

Extrasystolia kan också inträffa under graviditeten, även om det aldrig har sett tidigare. Symptomen på sjukdomen är likartade. Alla förstår helt väl att under en graviditet är en framtida mammas organism under stor stress och stora förändringar sker i själva kroppen.

Ibland börjar sovande sjukdomar i hjärt-kärlsystemet att göra sig kända. Det händer att det också finns en extrasystole. Detta fenomen påverkar cirka 50% av gravida kvinnor. Behandling av extrasystoler under graviditeten är mycket svårare.

Om det finns behov av att ta detta eller det läkemedlet, är det nödvändigt att ta hänsyn till läkemedlets effekt på fostret. Det bör noteras omedelbart att antiarytmiska läkemedel på grund av ett stort antal biverkningar för framtida mammor inte är föreskrivna.

Tyngdpunkten är främst på behandling av ventrikulära extrasystoler med folkmedicin, för att observera en viss daglig rutin, en diet, en hälsosammare livsstil.

Som patienterna själv noterar kan tillståndet för arytmi vara något ansträngt och uttömt. Och detta är helt förståeligt, med tanke på att den gravida kvinnans känslomässiga tillstånd också förändras. Många oroar sig för kontraindikation av naturlig förlossning med extrasystol. Detta är helt förgäves. Arrytmi är inte alls en kontraindikation för naturlig förlossning.

Om det finns en fråga om hur man behandlar extrasystoler med folkmedicin, är behandlingen likadan. Men det viktigaste är obligatoriskt samråd med den behandlande läkaren. Ändå är även medicinska växter kontraindicerade att ta med vissa sjukdomar. Därför är samråd med din läkare obligatoriskt när du tar några buljonger eller mediciner.

utsikterna

Om vi ​​pratar om prognosen för framtiden är det gynnsamt. Extrasystolia, inte komplicerat av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, är en helt oskadlig sjukdom. Många frågar sig själva, är det möjligt att bota extrasystole? Visst är det möjligt, men det är viktigt att komma ihåg att arytmi bara är en följd av ogynnsamma faktorer som påverkar kroppen.

Därför botar arytmi, det betyder inte att du tar bort sjukdomen. Och om ingenting i framtiden ändras, då kan en överträdelse i hjärtmuskulärens arbete komma igen. Därför, om du lyckades undvika att ta antiarytmiska läkemedel, försök att närma sig problemet på ett omfattande sätt. Ändra din livsstil, kost och tillsammans med behandling av ventrikulära extrasystoler med folkmedicin, ta förebyggande åtgärder.

Det bör också noteras att recepten på traditionell medicin är baserad på intaget av riktiga naturliga läkemedel som naturen levererar till oss i överflöd. Behandling av sjukdomen med hjälp av folk recept kan du mätta kroppen med näringsämnen som läker kroppen.

Så, mint, valerian och melissa kommer att vara användbar inte bara vid behandling av extrasystol. Även för en frisk person är detta ett utmärkt komplement till svart te, lugnande mot nervsystemet och främja en starkare sömn.

En hagtorn och hund steg, inte bara normalisera blodtrycket, utan också bidra till normalisering av normal njurefunktion. Därför är det möjligt att använda medicinska växter som förebyggande.

Trots att extrasystolen - sjukdomen inte är farlig, i jämförelse med andra typer av arytmi, bör det inte tillåtas gå själv. Trots sin ofarlighet är det fortfarande den första signalen i vår kropp att livsstil och dåliga vanor påverkar hälsan negativt.

Förmodligen kommer du att vara intresserad:

beats

beats - Detta är en extraordinär prematur excitation av hjärtat eller dess delar, som uppstår i det ektopiska (ovanliga) fokuset som påverkas av en patologisk impuls. Vanligtvis känns extrasystolen av patienten som ett starkt hjärtslag med "misslyckande" eller "blekning" efter det. Vissa extrasystoler kan uppträda obemärkt för patienten.

Förekomst av extrasystoler.

Extrasystoler kan hittas hos mer än 75% av personerna.

Extrasystoles - orsaker till utveckling

Orsakerna till arytmi kan vara vid de hjärtsjukdomar: cardio, hjärtinfarkt, inflammatoriska sjukdomar i hjärtmuskeln, hjärtfel, och sjukdomar i andra organ och system. Extrasystoler kan uppstå med sjukdomar i mag-tarmkanalen, osteokondros hos ryggraden, endokrina sjukdomar, arteriell hypertension. Ofta orsakar extraordinära nedskärningar alkoholism, överdriven kaffekonsumtion, övermålning, rökning. Utseendet av extrasystoler med hjärtglykosider är ett av tecknen på en överdos av läkemedlet som tagits. Sjukdomar i nervsystemet (neurokirurgisk dystoni) kan också bidra till förekomsten av dessa hjärtrytmförstörningar. Extrasystoler kan förekomma hos en frisk person med överdriven fysisk och psykisk stress.

Symtom på extrasystole

Patienten kan klaga på "push" och starka hjärtslag orsakats av extraordinära energisk kammar systole efter kompensations paus, en känsla av "fading" i bröstet, "hjärta tumbling", känner hennes hjärta slutat slå. För patienter som lider av arytmi funktionell ursprung vanligaste symtomen på neuros och dysfunktion av det autonoma nervsystemet: oro, blekhet, svettningar, ångest, en känsla av brist på luft. När den organiska ursprung prematura slag är oftast inga symptom. Frekvent (särskilt tidigt och grupp) extrasystole leda till en minskning i hjärtminutvolym, minskning av cerebral, koronar och renalt blodflöde vid 8-25%. På grund av detta, när stenos av cerebral åderförkalkning och kranskärlen kan uppstå transitorisk ischemisk attack, angina pectoris. Förekomsten av PVC med åtföljande hjärt patologi kan leda till kammartakykardi och bli ett hot mot livet på patienten.

Diagnos och typer av extrasystole

 • EKG i 12 leder - gör det möjligt att identifiera morfologin och möjlig lokalisering av extrasystols foci.
 • Daglig Holter-övervakning (XM-kontinuerlig inspelning av EKG) är den mest tillförlitliga metoden att diagnostisera övergående hjärtrytmstörningar under observationsdagen.
 • Ekkokardiografi (ultraljud av hjärtat) - avslöjar myokardets patologi, bestämmer hjärtvärdesapparatens tillstånd.
 • Transesofageal elektrofysiologisk studie (PE EFI) av hjärtets ledningssystem - används i komplexa fall för att bestämma placeringen av extrasystols foci.

Vid analys av EKG är det möjligt att prata om singel- och grupp-extrasystoler. En grupp med 5 extrasystoler kan betraktas som en ektopisk takykardi.

Lokalisering av ektopisk fokus utmärks av:

 • sinoatriala,
 • atriell,
 • atrioventrikulär,
 • stam,
 • ventrikulära extrasystoler.

Extrasystole - behandling

Det är nödvändigt att eliminera provokationsfaktorer och behandla den underliggande sjukdomen. Enstaka extrasystoler utan kliniska manifestationer behandlas inte.

Neurogena extrasystoler behandlades smide arbete och vila, ge kostrådgivning, nyttig övning tillämpas regelbundet psykoterapi, lugnande medel eller lugnande medel (t ex, valeriana tinktur). Själv administrering av läkemedel, är självmedicinering med olika metoder är absolut inte önskvärt och inte säker, eftersom det kan vara livshotande om de inte identifierats i naturen, mekanismer och orsakerna till för tidig beats.

Att välja en metod för att behandla arytmi specialist genomföras med hänsyn till den kliniska bilden av sjukdomen, dessa instrumentala diagnostiska undersökningar och rekommendationer från Allryska Scientific Society aritmologov, Allryska Scientific Society of Cardiology.

Med hjälp av antiarytmiska läkemedel kan extrasystoler elimineras, men efter att läkemedlen återkallas, återupptas extrasystolen. Dessutom är det viktigaste: hos personer med organisk hjärtsjukdom mot bakgrund av effektiv behandling av extrasystol med antiarytmiska läkemedel, uppenbarades en ökning av dödligheten över 3 gånger! Endast vid behandling med beta-blockerare eller amiodaron fanns ingen ökning av risken för dödlighet. Ett antal patienter upplevde emellertid komplikationer, inklusive livshotande komplikationer. Effekt och säkerhet för kalium- och magnesiumpreparat eller så kallad. "Metaboliska" droger har inte blivit fullständigt etablerade.

En kateterablation ("cauterization") av extrasystols foci är tillräcklig radikal och effektiv metod för behandling av extrasystol. Operationen utförs i genomsnitt inom 45-55 minuter, och på en dag kan patienten släppas ut från sjukhuset.

Till avdelningen för röntgenendovaskulär diagnostik och behandling av SPKK FGBU "NMHC av NI Pirogov" från Rysslands hälsovårdsministerium är det nödvändigt att kontakta:

 • Om antalet extrasystoler överstiger 1000 per dag för Holter-övervakning, har patienten klagomål eller hjärtsjukdom.
 • Om extrasystoler uppträder mot bakgrund av hjärtglykosider.
 • Om effekten av behandlingen inte uppnås, trots att behandlingen påbörjats.
 • För val av antiarytmiska läkemedel (utförda efter undersökningen individuellt). Efter förskrivning övervakas läkemedlet genom Holter-övervakning, vilket rekommenderas för val av behandling en gång i månaden.

I avdelningen för röntgen-endovaskulär diagnos och behandling av SPKK FGBU "NMHTS. NI Pirogov "av ministeriet för hälsa i Ryssland diagnoser och kateter ablation med alla typer av extrasystole.

Du kan göra ett möte via telefon. 676-25-25 eller på platsen.

Extrasystoler, behandling av extrasystol

Extrasystolia - Detta är en vanlig, bekant för oss arytmi. Kan uppstå beats hos människor praktiskt taget frisk och sjuk.

Orsaken oftast eventuell trötthet eller stress under handlingen av alkohol och cigaretter och koffein.

Den statistiska normen är normal för en frisk person Du kan räkna upp till tvåhundra ventrikulära och supraventrikulära extrasystoler per dag. För ganska hälsosam kan vissa människor vara mer arytmi, - kanske till och med upp till flera tusen i 24 timmar. Men på egen hand beats är säkra, de kallas ibland "Kosmetiska arytmier".

NATIONELL LÄKEMEDEL OM BEHANDLING AV EXTRASISTOL

Tidsprövad traditionell medicin, den är effektiv och mycket bättre botemedel och det orsakar inte eventuella biverkningar.

INTERN ANVÄNDNING. PEOPLE RECIPES AV BEHANDLING AV EXTRASISTOL.

Ett recept med valerian från extrasystoler. Ta 2 tsk te valerian rot. häll dem ett hundra mg. vatten, elda i ungefär femton minuter. dekokt Efter detta kan filtret, kyla, ta, vara på skeden st. från morgon till lunch och kväll och före sänggåendet, helst dekokt ta innan du äter.

Recept med melissa från extrasystoler. Ta en sked av konst. citronbalsam örter, häll det 2,5 st. kokt vatten och insisterar. Efter insisterande är det nödvändigt infusionstest och dricka hälften av st. på morgonen, på lunch och på kvällen. Behandlingskurser i folkmedicin beats 2 - 3 månader, då måste du göra en 7-dagars paus och fortsätt sedan behandlingen.

En svart rädisa med honung hjälper till med extrasystoler. Det är nödvändigt att ta: svart rädisjuice och volymen är lika med den honung. alla blanda noggrant. Medel som mottas för att ta skeden av Art. på morgonen, vid lunch och före sänggåendet.

Tinktur med hagtorn. Häll tio gr. hagtorn torkad. ett hundra ml. vodka. blandning för att insistera på tio dagar. sedan belastning. Du kan ta infusion på tio cap. med vatten, en dag att ta tre gånger innan du äter. Medel som framställdes från hagtorn, blodcirkulationen förstärker koronären, tonar hjärtmuskeln, arytmi eliminerar och takykardi, blodtrycket reduceras. excitabilitet sänker centrala nervsystemet.

Behandling av människor med extrasistoler

Också stor hjälp gräs.

HERBS SPEL. (bergsklättrare fågel - tre delar, blod - röd hagtorn färg - fem delar hästslag gräs fält - ett par delar). Från blandningen beredd att ta en sked Art. och häll en st. kokande vatten (helst i termos), lämna på natten. Det resulterande behovet av belastning infusion. varpå ta en tredjedel av st. eller kvartalen 3 gånger om dagen, hjälper dig mycket bra när hjärtklappning snabb, irritabilitet, sömnlöshet.

Ta två skedar te valerian rot. efter hällning i hundra ml. Vattnål, lämna eld i ungefär femton minuter. För detta måste du avkoka buljongen och kyla den, du kan ta 1 sked stor st. före sängen, på morgonen, till lunch, på kvällen. Det är viktigt att dekokt det är önskvärt att ta före måltiden i receptionen.

Melissa. Att bekämpa ekstrasistoliej lämpad och sådan recept: du måste ta 3 skedar av st. citronbalsam. häll 2,5 msk. vatten kokt och insisterade på att lämna. Sedan måste den erhållna infusionen filtreras och tas i hälften av Art. på kvällen, på morgonen, till lunch. Behandlingskurs med folkmedicinska lösningar beats är ca 2 - 3 månader. Därefter måste du göra en 7 - dagars vila, efter - fortsätt behandling.

MENS LÄKEMEDEL I EXTRASISTOLS REKOMMENDERAR:

RECEPT. En annan sak som kan hjälpa är ett underbart verktyg, här är den här kompositionen: svart rädisa med honung - kommer att hjälpa bra från beats. För att göra detta, ta 1: 1, svart rädisjuice och ett lika stort antal honung Det måste blandas noggrant. Vi tar produkten i skeden av Art. på morgonen, under lunch och på kvällen. Om du använder ett av dessa folkrecept, glöm inte att du observerar den vanliga hälsosamma livsstilen.

EXTRASISTOLER, BEHANDLING AV EXTRASISTOL

Behandling bör utföras av kurser. Här är några recept, med beats hjälpa till.

Infusion av valerian. Jag är säker på att du är intresserad av hur arytmi Att behandla inte med hjälp av mediciner, men med traditionella medicinrecept. Det är nödvändigt att ta valerian rot i mängden: sked st. och häll st. vatten kokt, och sedan insistera en halv dag i en behållare stängd, då - för att uttrycka. måste valeriana ta tre gånger om dagen på en sked st.

Infusion av en cornflower. När du förbereder det, ta det cornflower blue en tesked, koka det sedan med ett glas kokande vatten, och insistera sedan på disken stängd i 60 minuter. och uttrycka. Du måste dricka medicin tre gånger om dagen för 1 kvart av st. i femton minuter. innan du äter. Det är bara önskvärt vid anfall att ta emot.

Infusion av kalendula. Effektiva medel för folket från extrasystole - infusionsblandning. För att förbereda det tar två skedar te calendula och brygg den med kokande vatten två st. infuserad infusion inom 60 minuter. varefter det är nödvändigt att uttrycka det. Drick gräset 4 gånger ett halvt sekel. per dag. Infusion är effektiv, särskilt när hjärtrytm kränks.

Infusion av valerian. 1 sked av konst. Valerian örter Häll 2,5 kokande vatten. och insistera sedan på en bank som är insvept i en handduk, varefter - för att uttrycka. På en dag, infusion av 3 gånger att dricka en halv c. En gång var tredje månad måste du göra en 7-dagars vila. Lugnande är ett bra verktyg som hjälper till med sin funktion att hantera hjärta.

En infusion av lumbago. att infusion laga gräset i mängden två teskedar vatten för att hälla vattnet. kallt och sedan insistera på en halv dag och dekantera. Drick tre gånger om dagen för en tredjedel av st. innan du äter. Ett verktyg hjälper hjärtat av verksamheten, för reglering.

Asparagusinfusion. att infusion behöver tre skedar te sparris skott häll konst. kokande vatten, insistera gräset i ett par timmar, dekantera sedan. Ta skeden av Art. i 21 dagar tre gånger om dagen.

Infusion av hästslag. För att laga mat horsetail infusion 1 sked av Art. örter häll kokande vatten tre st. efter i en sluten behållare för att insistera på 3 timmar och uttrycka. Ta en dag sex gånger på svaghet i hjärtat och extrasystolen på sked av st.

Tinktur av hagtorn. att tinktur kock, du behöver tio gr. frukt häll 40 gr. vodka i en mängd av 100 ml. och insisterar på tech. 12 dagar, då - för att uttrycka. tinktur Ta det före måltiden 3 gånger tio droppar om dagen. Ett verktyg som ges trycket minskar. excitabiliteten i centrala nervsystemet minskar. eliminerar arytmi och takykardi, intensifierar blodcirkulationen, hjärtatonen.

Avkok av valerian. att dekokt två skedar te skulle vara beredda rötter häll ett hundra ml. vatten, koka i tech. 15 min. Och före måltider, drick upp till 4 gånger om dagen - på sked av Art.

Broth goritsveta. För matlagning måste du först koka konsten. vatten, och sedan minska elden, vatten för att bara koka något. Häll sedan i ett kokande vatten en sked te adonis eller Adonis och koka i tre minuter. Täck pannan med lock och sätt det på ett kallt ställe och placera det på ett varmt ställe och töm det. vid beats drick tre gånger om dagen för 1 matsked av en..

Buljong av rosa höfter. Detta recept är hjärtmuskeln försvagad används. För matlagning behöver du 1 sked Art. rosa höfter häll två st. vatten och koka sedan i tio minuter. Då kallt, dekokt lägg till 1 sked stor st. honung och drick i 1/4 eller trettio minuter. en halv c. före måltider en dag 2 till 3 gånger.

Buljongblomningens buljong. Vid matlagning, ta fem gr. blommor och häll kokande vatten st. Insistera sedan på locket på vattenbadet i tech. 15 min. dekokt coolt, förfall, resten - att övervinna. Vätskan erhållen med vatten bringas till en volym av tvåhundra ml. Ta innan måltiderna i trettio minuter. en dag ett par gånger ett halvt sekel. vid arytmi.

Relaterade artiklar:

Och om du fyller motorn med olja istället för olja?

Vid sällsynta extrasystole friska, särskilt ungdomar finns det ingen anledning att genomföra en specifik antiarytmisk behandling. Detta tillvägagångssätt kan utökas till andra godartade, funktionella extrasystoler, i vilka det finns tillräckliga lugnande medel och förebyggande åtgärder. Naturligtvis måste du vara säker på att för funktions arytmi inte döljer någon organisk sjukdom i hjärtat, speciellt myokardit och andra. Komplexet förebyggande åtgärder är mycket bred, och det varierar med det sympatiska (dag, belastning, stress) och parasympatiska (natten, ensam, reflex) neurogena (psykogena) extrasystoler.

Benägna att ekstrasisgolii sympatiska (hyperadrenergic) genesis personer rekommenderas att effektivisera regimen arbetskraft, normalisera sömn, för att i möjligaste mån de negativa effekterna av psyko emotionella undvika. De bör begränsa konsumtionen av kaffe och starkt te, varma rätter, kryddor, att ge upp alkohol och tobak, med en varning för att ta mediciner som stimulerar det sympatiska nervsystemet (koffein, aminofyllin, efedrin, Teofedrin, miofedrin, spraya 13-agonister - isoprenalin, alupent, novodrin, amitriptylin och ett antal andra substanser).

Om dessa extrasystoler orsakar ångest till patienten, störa hans mentala balans, fortsätter de vidare till mer intensiv behandling. De som lider av neuroser, neurovegetativ dystoni, "diencephalic disorders" bör få råd från en psykoterapeut eller psykoneurolog. Metoder för psykologisk reglering bidrar ofta till att hyperadrenerga extrasystoler försvinner eller skapar en gynnsam bakgrund för verkan av antiarytmiska läkemedel. I komplex behandling kommer fysioterapiprocedurer, spa behandling, fysioterapi övningar, reflexbehandling att hitta sin plats.

Bland läkemedel, ges preferens b-blockerare utan uttalad inre sympatomimetisk aktivitet :. Anaprilinu, trazikoru, metoprolol, etc. Deras dosering bestäms beroende på frekvensen av sinusrytm, patientens kroppsvikt. Var noga med att ta hänsyn till alla kontraindikationer och eventuella biverkningar. En tendens till takykardi och normal sinusrytm frekvensen hos patienten ordinera 20 mg propranolol (obsidan) eller trazikora 3-4 gånger om dagen - på 10-14 dagar (ibland nödvändigt att öka dosen). Antalet extrasystoler (supraventrikulärt och ventrikulärt) minskar mer eller mindre snabbt, de kan försvinna. Dessutom är patienterna mer toleranta mot "avbrott". Därefter, med användning av underhållsdoser av propranolol (20-40 mg per dag) eller begränsade sina metoder vid tidpunkten för förnyelse (oftare) slår.

I de fall där de ansökan B blockerare inte är möjligt eller inte är effektiva bör de försöker verapamil (fischshtin, izoptin) huvudsakligen trycker supraventrikulär extrasystole associerad med Ca mekanismer. Doser - 40 mg 3-4 gånger dagligen (eller mer) under GO-14 dagar med individuellt val av underhållsdoser. Anaprilin och finoptinum (individuellt) inte hindrar de samtidiga klassificerings mindre lugnande medel (icke varaktiga i måttliga doser), infusion av valerianarot valokordin, Validol, hagtorn preparat Leonurus et al.

För behandling och förebyggande av funktionell parasympatisk extrasystol är det först och främst nödvändigt att begränsa (eliminera) källor till överdrivna reflexa vagala effekter på hjärtat (akut och kronisk). Till exempel kan en framgång med relativt enkla åtgärder uppnås hos en patient med en liten glidbråck i membranets esophagealöppning. Han rådde: undvika skarpa svängar och lutar torso, sila, lyfta tunga vikter, äta en liten mängd och inte snabbt, efter en måltid inte ligga ner i minst en timme, inte äta innan läggdags, undvika kolsyrade drycker, inkonsekvent mat, gasbildning, avföringstörningar. En sådan patient, om det ändå extrasystoler disturb förskriva Belloidum (Bellataminalum) en tablett 2-3 gånger om dagen - 20-30 dagar (kontraindikationer: blåsdysfunktion, glaukom, intestinal atoni), 0,5% novokain lösning av en matsked 3-4 gånger per dag 10-15 minuter före måltid, och om nödvändigt - en kurs av injektioner av papaverin-hydroklorid till en ml av en 2% lösning till 15 gånger subkutant eller lösning shpy 2 ml subkutant till 15 gånger. Festal, cerulek, cholagogue, carbolen, vit lera, dillvatten kan vara användbara. Vi har upprepade gånger varit övertygade om att det med hjälp av sådana enkla tekniker är möjligt att uppnå "mirakulös" bortskaffande av patienten från extrasystolen. Eftersom vagal sinus bradykardi stimulerar extrasystole (bigemini), bör du uppnå en viss ökning av sinusrytmen. Visad: fysioterapi (på råd av en läkare), metoder för psykologisk reglering, belloid, myofedrin.

Ett obligatoriskt tillstånd för framgångsrik behandling och förebyggande av extrasystoler (funktionell och organisk) är att upprätthålla den normala koncentrationen av K + joner i blodplasman. Minns att antiarytmiska droger förlorar sin kraft mot bakgrunden av hypokalemi. Patienter i behov av kalium "stöd" skall ingest asparkam (Pananginum) 1-2 tabletter tre gånger per dag (överväga patientens kroppsvikt) eller kaliumklorid till 4 g dagligen i tomatjuice eller orange lösning efter måltid (inom portioner) eller "skummande kalium" (1 g) och liknande preparat. Ibland finns det ett behov av en intravenös infusion av kaliumklorid (10-15 injektioner av 20 ml av en 4% -ig lösning i 200 ml 5% glukoslösning, infusionshastighet - 30-40 droppar per 1 min). Med tecken på natrium och vätskeretention föreskrivs kaliuminnehållande diuretin (veroshpiron 25 mg 3-4 gånger om dagen eller triamteren 1-2 tabletter 2-3 gånger om dagen). Det är lika viktigt att eliminera patientens anemi och järnbrist, hypomagnesi, hypokalcemi, återställa den störda syrabasbasen. Med myokardiums thyrotoxiska dystrofi och andra metaboliska förändringar i hjärtmuskeln är etiotropisk behandling fört fram.

Behandling av extrasystol i förmaket hos patienter med organiska sjukdomar är en ansvarsfull och komplex uppgift som ofta sammanfaller med förebyggande av farliga attacker av VT och VF.

Akut hjärtinfarkt. Indikationer för behandling är inte begränsade till högkvalitativa HE, eftersom, som nämnts, några ektopiska impulser kan framkalla allvarliga hjärtrytmstörningar. Det bästa sättet att eliminera frekventa upprepningar, singel eller parat, är intravenös administrering av lidokain - 40 till 80-120 mg per 2 minuter eller motsvarande mängd trimecain. Ibland är en injektion av läkemedlet tillräckligt. I en mer stressade förhållanden lidokain upprepas (intravenöst eller intramuskulärt) eller upprättande av droppinfusion med en hastighet av 1-2 mg / min tills försvinnandet av extrasystoler eller betydande minskning av deras antal.

Med ett relativt litet antal PVC: er kan vara nöjda ändamål novokainamida 0,5 g 3-4 gånger per dag eller administreras 5,10 ml av en 10% -ig lösning novokainamida 4-6 timmar. För samma ändamål användningen ritmilen (300 till 600 mg per dag, uppdelad i 3-4 intag), etmozin 200 mg 3 gånger om dagen, etatsizin 50 mg 2-3 gånger om dagen. Behandlingstiden med dessa läkemedel bestäms av extrasystols svårighetsgrad och uthållighet. Om PVC: er visas i bakgrunden av akut kongestiv cirkulatorisk insufficiens, perifera vasodilatorer blivit nödvändigt, och hjärtglykosider (digoxin, strophanthin) injiceras intravenöst med kaliumklorid.

Postinfarktperiod, kronisk ischemisk hjärtsjukdom. Även statistiken visar att frekventa och komplexa PVC är, tillsammans med den svaga vänsterkammar kontraktilitet, oberoende indikatorer (markörer) ökad risk för plötslig död, är det svårt i fallet för att avgöra om de hotar patienten. Ett sådant tillvägagångssätt verkar rationellt. Om en patient under den sena perioden av hjärtinfarkt eller före urladdning från infarktavdelningen, registrerades höga EEG-EEG, bör den antiarytmiska behandlingen fortsättas i ytterligare 3-6 månader. Det kräver cirka 20% av patienterna med akut hjärtinfarkt. Senare, då patientens tillstånd stabiliseras, kan behandlingen bli mindre stressig. Taktik för behandling av patienter som släpps utan rytmförstöring eller med singel ZHE, föreskriver administrering av små doser anaprilin och kaliumpreparat. Ibland leder expansionen av patientens motoraktivitet till deras återgång till arbete till en ökning av ventrikulär extrasystol. I sådana fall tillgripa man igen antiarytmiska läkemedel i klass I (se nedan).

Även en enda våg av VT och VF i synnerhet - en signal som indikerar att behandlingen ekstrasisgolii bör utföras med stor omsorg och många år (denna fråga vi diskuterar i detalj i avsnittet om behandling av kammartakykardi).

Nedan vi anser de moderna metoder för val av antiarytmiska läkemedel för behandling (profylax) av PVC i patienter med kronisk ischemisk hjärtsjukdom, inte lider av maligna kammararytmier (kammartakykardi, ventrikelflimmer PVC hög kvalitet). Komplexiteten hos ett sådant urval med EE är alltid kopplat till deras spontana instabilitet. Det är svårt att avgöra om ZHE försvann spontant eller under påverkan av antiarytmisk behandling.

Det finns tre huvudmetoder för att välja droger som används i praktiskt arbete. Den första av dem är empirisk - samtidigt som den vanligaste: läkaren föredrar läkemedlet, baserat på sin egen erfarenhet eller information, ur litteraturen. Detta tillvägagångssätt, naturligt och logiskt, är faktiskt inte det bästa: du måste ofta byta från drogen till drogen tills du hittar den rätta.

Den andra metoden - akut testläkemedel, det vill säga kontroll av hur "reagera" VES på en enda administration till patienten oralt eller intravenöst antiarytmiska en eller två (tre?) Förberedelser... I beskrivningen av olika författare presenteras provet på olika sätt [Sidorenko GI et al., 1976; Mazur NA, 1982; Podrid P. et al 1980]. 3. I. Yanushkevicius och medarbetare. (1984) användes för patienter som får en enkel daglig dos i halv: kinidin sulfat - 400 mg, prokainamid - 1000-1500 mg, disopyramid - 300 mg, etmozina - 300 mg, av propranolol - 80 mg Verapamil - 80- 120 mg. EKG registreras efter 1,5-2 timmar i 15 minuter eller efter fysisk ansträngning. Genom att minska antalet ZHE, vilket minskar deras gradation, bedömer dom om det är lämpligt att förskriva en eller flera droger till patienten. Denna metod saknar brister, eftersom den inte tar hänsyn till de enskilda egenskaperna hos farmakokinetiken för antiarytmika. Dessutom börjar effekten av några av dem senare än 1,5-2 timmar; till exempel visar etmosin i en dos av 600 mg per dag tydligt sin aktivitet först efter 24-36 timmar [Podlid P. el al., 1980; Lown, W. 1987].

Mer tillförlitlig, även om den inte heller saknar brister (se kapitel 3), den tredje metoden att välja ett effektivt läkemedel. Det tillhandahåller övervakning av EKG-övervakning i 1-3 dagar före behandling och så mycket tid på behandlingsbakgrunden. Stränga kriterier införs för att utesluta effekten av spontan variabilitet av ventrikulär extrasystol. Enligt observationer beskriver J. Morganroth et al. (1978), för erkännande av effektiviteten av antiarytmiska är nödvändigt att för den dagliga behandlingen av antalet PVC: er minskade med 83% jämfört med den dagliga tillsyn och inspektion vid den tre dagar - 64%. G. Pratt et al. (1985) följer liknande uppskattningar: En minskning av antalet EE vid en- och tre-dagars behandling ska vara 78% respektive 58%. Således bör 80% för 1 dag och 60% för 3 dagars behandling anses vara godtagbar för dessa icke-maligna ET.

Läkare som fokuserar på den första metoden för att välja antiarytmiska läkemedel kan, som nämnts, använda i litteraturdata om deras effektivitet, som diskuteras nedan.

Skapa inhemska farmakologer etmozina kraftigt förbättrad behandling av ventrikulära arytmier, särskilt VE [Liakishev A. et al., 1979; Podrid P. et al., 1980; Morganroth J. et al., 1987]. Enligt observationerna av P. D. Kurbanov, H. A. Mazur (1981) ger etmozin i en dos på 600-800 mg per dag en positiv effekt hos 73% av patienterna. Vid akut drogtest, när 150 mg etmosin administrerades intravenöst i 4-5 minuter, minskade antalet EE med 71%. Den antiarytmiska effekten började på 1,6 minuter och varade cirka 22 minuter. Ännu bättre resultat erhölls av G. Pratt et al. (1983). Med genomsnittlig daglig dos etmozina 830 ± 318 mg (uppdelat i 3 doser), kunde de minska antalet PVC: er till patienter med i genomsnitt 80%, parade PVC: er - 95%. Till skillnad från många andra droger utvidgade etmozin inte Q-T-intervallet och tolererades väl av patienterna. Senare G. Pratt et al. (1987) genomförde en cross-overstudie av etmosin, disopyramid och propranolol hos patienter med frekvent ZHE och gav preferens till det första läkemedlet. GA Goldberg, Yu. I. Nesterov (1981), VM Zhivoderov och medförfattare. (1981) jämförde effektiviteten av etmosin och cordaron; det var jämförbart, även om en fördel var cordaron.

En annan inhemsk drog - etatsizin - var ännu effektivare vid behandling av ZHE. L. Roscnshtraukh et al. (1986) användes i den akuta etatsizin tesge drogen i doser om 50, 100 och 150 mg oralt och systematiskt inom 3-14 dagar (medelvärde 7 ± 3 dagar) vid doser av 150 till 300 mg per dag (i genomsnitt 183 ± 46 mg ). Totala PVC per 24 timmar minskade med nästan 80%, antalet parade PVC: er minskade med 90% i 94% av patienterna, som domineras av de med kransartärsjukdom och myokardit. Läkemedlet orsakade förlängning av P-Q-intervallet och expansion av QRS-komplexet, men tolererades i allmänhet av patienterna.

Tidigare studier SF Sokolova et al. (1988) tillåter oss att hoppas på den framgångsrika användningen av ventrikulär extrasystol med allapin. Med intravenös administrering av läkemedlet till 18 patienter med olika hjärtsjukdomar, inklusive CHD, noterades en minskning av antalet CE efter endast 5 minuter; vid 30 min var depression av ventrikulär extraspotogeni 67 ± 37% och med 2 h -82 ± 29% (allshashindos 30 mg eller 0,39 ± 0,014 mg / kg). Frekvensen av sinusrytmen och blodtrycket förändrades inte alls. P-våg EKG steg gradvis till 0,129 s, P-R-intervallet ökade med i genomsnitt 23%, QRS-komplexet ökade med i genomsnitt 18% i genomsnitt, var intervallet av Q-TGFl förkortat.

A. S. Smetnsv et al. (1988) testade den antiarytmiska aktiviteten hos allapinin vid intag av patienter som lider av ventrikulär extrasystol (höga graderingar). I en dos på 100 mg per dag uppnådde läkemedlet en antiarytmisk effekt i 74,2% av fallen (högre än etatsizin och mexiletin). VG Naumov et al. (1988) observerade hög antiarytmisk effekt av allapinin vid ventrikulär rytmförstöring hos patienter med cirkulationssvikt; Allapinin kan användas tillsammans med hjärtglykosider.

R. Winkle et al. (1979) jämförde verkan av kinidinsulfat (1,8 g per dag), novokainamid (3 gram per dag), propranolol (240 mg per dag) hos patienter med CHD med frekvent JE. Patienter tog dessa droger växelvis varje vecka. Var och en av drogerna gav samma effekt: undertryckande av 90% av JE. Dock hade endast 44% av patienterna inga biverkningar. Bättre tolereras propranolol, särskilt dåligt - novokainamid. Många av patienterna kunde inte slutföra en så kort behandlingstid.

Ritmilen, så vitt vi vet, eliminerar PVC i 75% av patienterna med kronisk ischemisk hjärtsjukdom, men långvarig användning av läkemedlet blir omöjlig var 4: e patient, särskilt äldre på grund holinoliticheskih reaktioner (di zuricheskie störningar, etc.). [Kuszakowski MS, Uzilevskaya RA, 1985; Pavlov A.V., 1987].

Det är känt att det huvudsakliga tillämpningsområdet för mexiletin (meksitil) - förebyggande av ventrikulära arytmier (extrasystoler) hos patienter med kronisk ischemisk hjärtsjukdom, i synnerhet de som har drabbats av en hjärtinfarkt [Kuckes VG et al, 1987.]. Med ökande ventrikulär arytmi kan administreras intravenöst i en dos av 125-250 mg ( '/ 2-1 ampull) under 5 min. Systematisk behandling med detta läkemedel börjar med intag av en chockdos på 400-600 mg och efter en två timmes paus - 200-250 mg 3-4 gånger om dagen. Distinguished av hög effektivitet, orsakar oftast oftast toxiska reaktioner, mexiletin. Enligt N. Campbell et al. (1977, 1978), de förekommer hos 65% av patienterna och allvarligare - hos 35% av patienterna; i 19% av fallen är det nödvändigt att avbryta behandlingen.

Tocainid har en klar antiarytmisk effekt hos patienter med ventrikulär rytmförändringar. Rh. Haffaje (1980) uppnådde framgång hos 66% av patienterna som genomgick hjärtinfarkt. R. Winkle et al. (1978, 1980) rapporterade att de kunde för att eliminera tokainid ventrikelarytmier (inklusive PVC) i 53% av de patienter som inte svarar på behandling med kinidin, novokainamidom, propranolol. Den genomsnittliga dagliga dosen av läkemedlet var 1528 ± 379 mg (400 mg 3-4 gånger per dag). Det tolereras relativt väl av de sjuka. Tokainid kombination med propranolol, eller med en substans ökar subklasser IA antiarytmisk verkan även vid lägre doser. Kombinerad behandling med toxanid och digitalis fortsätter utan komplikationer.

Effektivitet och tillfredsställande tolerans är inneboende för encainid. Med en daglig dos på 75-150 mg minskar läkemedlet antalet EE med 80% hos 88% av patienterna med kronisk ischemisk hjärtsjukdom. Uppmärksamhet på kliniker lockas av propafenon. Vid den tredje 7: e behandlingsdagen försvinner detta medel i en dos av 150 mg 3 gånger dagligen EE hos nästan 69% av patienterna och 300 mg tre gånger dagligen - hos 93% av patienterna [De Soyza N. et al., 1984 ].

Den höga aktiviteten av etmosin, etacizin, allapinin, propafenon, enkainid med deras intag bekräftar rykte för preparat av antiarytmisk klass 1C som "mördare" ZHE.

Sammanfattningsvis bör vi beröra användningen av cordarone. Detta starka läkemedel, som ofta orsakar biverkningar, ska ges till patienter med ZHE endast när de är förknippade med andra svårare ventrikulära arytmier som hotar plötslig död (se kapitel om VT). Tyvärr bryts en sådan uppenbar regel ofta: patienter med ganska godartade EE tar långa ledningar, vilket vanligtvis leder till komplikationer.

Hypertrofisk mot a-p-diomyopati. Behandlingen av extrasystol baseras i grunden på samma principer som vid kronisk ischemisk hjärtsjukdom. I mer allvarliga fall leder risken för plötslig död till en cordaron. I våra klinikpatienter för 4-5 dagar mottar mätt dos - 800-1000 mg (komma pas 2 doser: den förmiddag och eftermiddag), då den reduceras var 3 dagar med 200 mg till en underhållsdos på 200-400 mg, vilket patienter tar en gång på morgonen kurser på 7-10 dagar med två dagars raster. Om den initiala dosen nedan - 600-800 mg per dag, varaktigheten av stabiliseringsperioden förlängs till 10 dagar, och övergången till en underhållsdos utförs långsamt: den dagliga dosen reduceras med 200 mg var 7 dagar [Novikova TN 1987]. När sinus bradykardi uppstår (