Huvud / Dystoni

Atrial fibrillering - behandling med folkmedicinska åtgärder

Hjärtfibrillering manifesterar sig i olika komplikationer av sjukdomen, patologin eller trauman. Detta är ett brott mot hjärtritningen.

Det finns två sätt att behandla, traditionella - medicinska, och med hjälp av medicinska örter och infusioner.

Hittills är detta den vanligaste hjärtsjukan som orsakar myokardit (ofullständig hjärtkollision).

Det finns tre former av förmaksflimmer:

 • Kronisk form, som varar i flera år
 • Persistent - mer än en vecka
 • Paroxysmal - manifesterar sig spontant och varar från några minuter till några dagar och blir till kvarstående.

Tecken och manifestationer av sjukdomen

 • Ojämn hjärtslag
 • Allmän permanent svaghet
 • nervositet
 • Snabb puls
 • Yrsel, svimning
 • Tillfället
 • Bröstsmärta
 • Attacker åtföljs av spontan urinering

Ofta kan förmaksflimmer vara asymptomatisk.

Orsaker till arytmi

 • Kardiovaskulära sjukdomar
 • Diabetes mellitus
 • kardiomyopati
 • myokardit
 • Medfödd hjärtsjukdom
 • Hjärtfel
 • fetma
 • Njurarnas dysfunktion
 • Dåliga vanor

Konsekvenser av förmaksflimmer

Hjärtfelfunktionen leder alltid till olika negativa processer. Ojämna impulser, tvinga kraftigt hjärtat att komma i kontakt, följaktligen är blodflödet stört och blodproppar bildas som sönderbryts och rör sig fritt genom kärlen. Genom att skriva en kritisk volym blockerar blodproppen blodflödet, vilket leder till stroke, hjärtattacker eller dödsfall.

Skillnaden mellan konservativ behandling och folkmetoder

Läkarens uppgift är att normalisera frekvensen av hjärtkollisioner och förhindra att blodproppar uppstår. Använd för detta ändamål olika beredningar individuellt för din organism.

Vid behandling av folkmetoder kan du inte avstå från att använda droger. Det ersätter inte behandlingen, men bara kosttillskott, främjar snabb återhämtning och minskar möjliga anfall, särskilt i avsaknad av tillgång till läkemedel.

Atriumfibrillering i hjärtat exponeras äldre, men det betyder inte att den unga personen är skyddad från detta.

Det är viktigt att bestämma sjukdomen vid det inledande utvecklingsstadiet, men enligt statistiken är de flesta patienter omedvetna om förekomsten av en sådan smutsig sjukdom och upptäcker ofta efter EKG: s passage.

Hur man behandlar förmaksflimmer med folkmetoder?

Först och främst måste du genomgå undersökningar och ta reda på de sanna orsakerna till hjärtsjukdomar.

För detta undersöks patienter:

 • ultraljud
 • elektrokardiografi,
 • frekvens av rytm med en holteranordning,
 • undersökning av sköldkörteln, blodtryck.

Vidare utser doktorn en kurs av enskilda droger, men parallellt kan du använda recepten av traditionell medicin.

Bredt används för att behandla förmaksfibrillering av hjärtsvalerian, kalendula, hagtorn, johannesört, morwort, årtusende, hund steg.

Nypon. Koka frukten i 10-15 minuter, låt svalna till 40 grader och tillsätt honung efter smak. Tinktur av att dricka 100 gram innan du äter 3-4 gånger om dagen.

Hagtorn, hundrosen och morwort. Ta alla komponenter i samma mängd 2 msk. sked i den strimlade formen. Använd en termos i en volym på 0, 5 liter, häll kokande vatten och låt det införa i minst 10-12 timmar. Stam och ät innan du äter ett halvt glas. Tinktur kan konsumeras i 2-3 dagar, sedan brygga fräscha.

Röda valerian, Johannesjurt, mint, rosmarin. Ta i samma mängd och krossad form för 1 msk. sked, tillsätt 1 liter vatten. och i ett vattenbad i 15 minuter, inte koka. Låt svalna, spänna och konsumera jämnt 3 gånger om dagen för 50 gram.

Torkad frukt och honung. Receptet bereds i volymen 1 liter av den färdiga blandningen. I samma mängd torkade aprikoser, russin, valnötter, hackad citron (kan skalas). Alla ingredienser är väl sköljda, hackade i köttkvarn, tillsätt naturlig honung och blanda noggrant. Använd på morgonen för 1 msk. l. på en tom mage 1 gång per dag. Du kan ta kursen 2 gånger om året (på vår och hösten).

Kalina. Mala ett glas bär och häll ett glas kokt vatten. Stäng tätt och låt det brygga i 10 timmar. Sedan pressa och pressa genom gasväsenbären, lägg till naturlig blommig honung och drick 150 gram (glas) hela dagen. Behandlingsförloppet är 1 månad, då är en paus på 10 dagar nödvändig, och igen återupptas behandlingen.

Hagtorn. Strimlad torkad frukt bryggas i 10 minuter på en liten eld, eller i en termos i en andel av 1 msk. l. ett glas vatten. Låt svalna och du kan äta 1 matsked. 3 gånger om dagen före måltiden. Väl normaliserar hjärtans rytm.

Nötter med honung. Grind valnötter och tillsätt honung i ett förhållande 1: 4. Alla blanda och ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltiden.

Sparris. Aspargrotor males och hälls med kokande vatten. 1 matsal. till ett glas vatten. Koka upp, ta bort från värme, lägg till 1 matsked. strimlade torra stammar, tätt täckta (inslagna för att bevara värme) och får infusera i minst 2 timmar. Filtrera sedan och ta 3 gånger om dagen före säkgen till 1 20-30 gram. Kurs 1 månad.

Citron och honung. Behandling av förmaksfibrillering folkmedicin, använder ofta honung med andra komponenter. Blanda 500 gram citronskal med samma mängd honung. Ta 1 tsk. 3 gånger om dagen innan du äter.

Äppel och lök. Mala löken med äpplet och ta 50 gram hela dagen. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Selleri. Rötter mala i en hastighet av 50 gram och häll 1 liter. vatten. Täck och låt det brygga i 10 timmar. Denna volym, drick hela dagen.

Mint och valerian. Blanda, krossa i samma proportioner rötterna av valerian, mynta och trebladiga klockor. För en nivå. l. färdiga råvaror - 1 glas vatten. Häll vatten och sätt på ett vattenbad i 10-15 minuter. Låt svalna, spänna och dricka ett avkok på 100 gram före varje måltid.

Årtusendet. Mala färskt uppsamlat gräs. Fyll en halv liter kruka med råmaterial och fyll på med alkohol eller vodka. Stäng tätt och låt sätta i 10-15 dagar. Ta 1 tsk. på en tom mage.

Dill. Samla frön och hugga med kokande vatten i ett förhållande 1: 3. Tappa om det och låt det brygga i 30-40 minuter. Filtrera infusionen och ta innan maten konsumeras 50-70 gram 3 gånger om dagen. Om du inte gillar smaken kan du lägga till lite honung, men bara i den kylda infusionen.

Ytterligare åtgärder och försiktighetsåtgärder

Kategoriskt förbjuden användning:

 • koffein i drycker (det stimulerar det kardiovaskulära systemet och accelererar anfall), starkt te
 • alkohol (bidrar till blodproppar, även alkohol verkar som en diuretik och dehydrering leder till ökad blodkoagulering)

Vad behöver göras med arytmi:

 • Ät mat som innehåller kalium, det är torkade frukter, färska grönsaker, russin, torkade aprikoser, nötter.
 • Måttlig fysisk aktivitet.
 • En hälsosam livsstil, det vill säga mobil och helt utan dåliga vanor.
 • Var noga med att göra morgonövningar.
 • Avvisa från feta och stekta livsmedel.
 • Eliminera livsmedel som innehåller stora mängder kolesterol.
 • Äta bör vara vanligt, men i små mängder. Så mat löses snabbt upp genom magsaften, och belastningen på cirkulationssystemet minimeras.
 • Håll en lugn livsstil, var inte nervös över bagage.

Atrial fibrillering är en allvarlig sjukdom, som inte på något sätt kan underskattas. Ibland är detta en mycket förförelig sjukdom genom oförklarliga eller subtila symtom vid de första stadierna av progression. Du kan leva med sjukdomen, du kan också läka, men för det här behöver du förutom droger och infusioner, ändra din livsstil och vänja dig vid vissa regler som du inte kommer märka efter ett tag.

Grundläggande behandlingsmetoder med folkmekanismer för förmaksflimmer

Atrial fibrillering av hjärtbehandling med folkmedicin innebär i kombination med olika mediciner. Oftast används sådana droger som bidrar till utspädning av blod, eliminerar tecken på arytmi.

I många fall använder läkare betablockerare och läkemedel som blockerar intaget av kalcium. För varje patient väljs läkemedel individuellt. Läkare tar hänsyn till sjukdomsformen, dess symtom, strängheten i dagens.

Användningen av traditionell medicin

När det gäller förmaksflimmer är folkmekanismer ett komplement till de läkemedel som läkaren rekommenderat. Traditionell medicin kan inte ersätta en fullvärdig behandling, men det kan påskynda det. Hur man behandlar förmaksfibrillering med folkmedicin, kan du ta reda på i samråd med en läkare.

Vanligtvis används härmed olika medicinska örter och bär. Folkmekanismer för förmaksflimmer används i form av olika dekoder och infusioner. När du gör dem måste du följa det rekommenderade receptet exakt. Experiment i detta fall är olämpligt.

Innan man använder folkmedicin från förmaksflimmer bör man kontrollera allergier mot ämnen som finns i olika bär eller växter.

Folkets recept bör tas under överinseende av en läkare efter det att symptomen har upptäckts och behandlingen av sjukdomen började med användning av läkemedel som ordinerats av behandlingsläkaren.

Användning av bär för att bekämpa sjukdomen

Behandling av förmaksflimmer utförs med användning av olika bärfrukter. Från dem förbereder helande buljonger och tinkturer. Vissa av dem säljs i färdig form i apoteksnätverket.

Bota sjukdomen hjälper avkok av bär av viburnum. Den är förberedd enligt följande: ett glas med en volym på 200 ml, fylld med växtens frukter, häll brant kokande vatten. Därefter sätter alla på en gasspis, och elden ska vara genomsnittlig.

Efter att ha kokat lösningen, täck det med ett tätt lock och sedan måste det svalna. Använd medicinen 3 gånger om dagen i dosen som indikeras av läkaren. Denna buljong kan också användas för att förebygga sjukdom.

Det rekommenderas att använda denna infusionstinkning av hagtorn. Frukten av denna växt används för att behandla olika sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Vid en ciliaryarytmi används den traditionella variant-tinkturen som säljs i en kemist nätverk. Hennes patient borde dricka 3 gånger 24 timmar innan man äter. Dosering kan erhållas från din läkare.

Ofta rekommenderas frön av dill för behandling av sjukdomen, varav ett avkok görs. För att göra detta, 1/3 kopp med frön, hälls växterna ett glas brant kokande vatten.

Sedan är behållaren stängd med ett tätt lock, inslaget i en varm trasa. Insisterande varar 1/3 timmar. Därefter måste buljongen filtreras. Drick medicinen före måltid 3 gånger om dagen, och dosen är överens med den behandlande läkaren.

Användningen av olika örter

Folkmekanismer för förmaksflimmer representeras inte bara av medicinska bäravkodningar. Olika örter används också för att bekämpa sjukdomen.

Det rekommenderas att använda ryggraden, vilket hjälper till att snabbt ta bort tecken på sjukdom. För att förbereda beredningen behöver du färskt gräs (stalk av plantan).

Den males och hälls i en flaska eller burk med en volym på 1 liter. Gräset ska fylla ½ behållarens volym. Därefter hälls den med alkohol och tätt stängs med ett lämpligt lock. Banken sätts i 10 dagar på en mörk, torr plats.

Efter denna period borde buljongen filtreras. Drick medicinen tidigt på morgonen och före middagen i den dos som indikeras av läkaren.

Ofta för behandling av hjärtsjukdomar gäller rosenkräm. För att göra detta befrias frukterna från frön och hälls med brant kokande vatten. På 1 middagsked bär är det nödvändigt att hälla 2 glas varmt vatten.

Koka blandningen i 10 minuter, ta sedan bort från plattan, filtrera, kyla. Lägg till en matsked av naturlig honung till lösningen. Drick medicinen 4 gånger om dagen ca 30 minuter före en måltid vid den dos som indikeras av läkaren.

Behandling av förmaksflimmer med växtsamlingar

För användning av medicinska örter kan följande recept användas:

 1. Samla gräset av motherwort och hugga det. Därefter lägger frukterna av hagtorn och hundros. Alla ingredienser bör tas från 2 lunchskedar. Blandningen bör sättas i en termos, och häll sedan 0,5 liter kokande vatten. Lösningen insisteras hela natten och filtreras därefter. Ta medicinen du behöver 10 minuter innan du äter 3 gånger om 24 timmar. Dosen lärs från den behandlande läkaren. Tinktur måste förberedas varje dag igen, så att den är frisk.
 2. Rötterna av valerian, myntväxter, Johannesört, rosmarin är malda och blandade i lika stora proportioner. Därefter häll den resulterande blandningen med brant kokande vatten i en dos av 0,2 liter varmt vatten per matsked av blandningen. Därefter ska den resulterande lösningen smutsas i ett vattenbad i 1/3 timmar, men det får inte kokas. Efter 2 timmar måste den resulterande lösningen filtreras genom ett filter tillverkat av flera lager av gasbindning. Du kan när som helst dricka medicin 4 gånger om 24 timmar. Dos överens med läkaren.

Förutom att samla örter kan du använda andra recept. Mycket effektivt är följande hemlagad medicin: att behandla förmaksflimmer ta lika mycket mörka russin (det bör inte urkärnade), naturlig honung, citroner med skal, torkade aprikoser, valnötter. Alla ingredienser utom honung tvättas noggrant och skållas med kokande vatten.

Därefter passeras de genom köttkvarn. Lägg sedan till honung i blandningen och blanda noggrant. Den mottagna beredningen tas på en tom mage i den dos som indikeras av den behandlande läkaren. Behandlingsförloppet utförs 2 gånger i 12 månader. Vanligtvis händer det på våren och med början av höstkylan.

För en behandlingskurs i taget krävs en bank med denna blandning av 1 liter.

Du kan behandlas med en blandning av kärnor av aprikosfruktkärnor (20 st.), 0,5 kg rå citron och naturlig honung. De fasta komponenterna passeras genom köttkvarn och därefter tillsätts honung (en matske) till blandningen. Ta medicinen på morgonen och kvällen.

Använd ofta ett sådant recept. Ta ½ kg tranbär och vitlök (50 g). De bärs genom köttkvarn. Den resulterande blandningen insisteras i 3 dagar och pressas sedan ut juice från den. För att förbättra smaken av medicinen tillsätts honung till den. Ta drogen 3 gånger 24 timmar innan du äter. Dosering ska konsulteras av en läkare.

Förutom att använda de beskrivna recepten måste du ta hand om din kost. Från kosten rekommenderas att helt ta bort starkt kaffe, stärkelse, fett och fett kött, socker, te.

Tillsammans med detta måste du mäta din fysiska aktivitet. Allting bör göras efter samråd med en läkare, oberoende behandling av förmaksflimmer av folkmekanismer kan leda till försämring av sjukdomen.

Symtom och behandling av förmaksfibrillering av folkmekanismer

 • Formerna och symptomen på förmaksflimmer
 • Behandling av förmaksflimmer med folkmekanismer

Kan jag använda folkmekanismer vid ciliary arytmi? En sådan fråga ställs ofta av människor som lider av hjärtproblem. Läkare, som regel, tillåter användning av folkmedicin som en extra behandling. Men den viktigaste är fortfarande traditionell medicin.

Formerna och symptomen på förmaksflimmer

Förmaksflimmer (förmaksflimmer) - en störning av hjärtrytmen, som åtföljs av frekvent kaotisk sammandragning eller ryckningar av förmaksflimmer som separata grupper av förmaksmuskelfibrerna. Med förmaksflimmer uppnår frekvensen av hjärtkollisioner 350-600 slag per minut. En sådan överträdelse, beroende på varaktigheten, är villkorligt uppdelad i tre grupper:

 1. Paroxysmal - på grund av en normal hjärtrytmytrytmier observeras periodiskt. Varaktigheten av en attack med denna sjukdomsform beror på hur snabbt och professionellt det första hjälpen ges. Attacken kan ta ungefär en vecka, men i de flesta fall tar det ett par dagar. Det bör också beaktas att med denna form kan hjärtritmen återställas självständigt.
 2. Persistent - Anfallstiden i mer än en vecka, de kan stoppas endast med hjälp av medicinering eller elektrisk kardioversion. Om denna form av arytmi varar mer än ett halvt år och kardioversion inte ger det önskade resultatet, tillgripa kirurgisk vård.
 3. Konstant eller kronisk - normal hjärtslag är ersatt av arytmi och varar mer än ett år. Och för att återställa rytmen hjälper inte heller folkläkemedel eller terapeutiska åtgärder.

Symtom på förmaksflimmer beror direkt på sjukdomsformen och personens individuella egenskaper. De vanligaste manifestationerna av sjukdomen är:

 • andfåddhet;
 • hjärtklappning och urinering
 • smärta i hjärtat
 • muskelsvaghet
 • ökad svettning;
 • svimning, yrsel
 • en oförklarlig känsla av rädsla, panik.

Den första klockan, som du måste vara uppmärksam på, är periodiska hjärtfelets oegentligheter.

Vidare kan anfall vara sällsynt, utan lutning till ytterligare framsteg. Ibland kan de gå obemärkt, även för patienten själv. Detta tillstånd är fyllt med det faktum att sjukdomen från det inledande skedet, som fortfarande kan botas, omärkligt passerar in i det kroniska.

Behandling av förmaksflimmer med folkmekanismer

Mycket ofta används en hagtorn för att behandla en sådan sjukdom. Du kan laga en avkok av frukterna av denna växt. Bären hälls med vatten (5 g per 250 ml) och kokas i ca 15 minuter. Efter kylning kastas bären och fylls med rent kokt vatten till originalvolymen. Drick 10-20 ml buljong tre gånger om dagen.

Tagen i lika stora mängder, hundrosen, hagtorn och moderbror blandad. 3 msk. l. Blanda 0,5 liter kokande vatten och insistera 8-10 timmar. Används för behandling av förmaksflimmer tre gånger om dagen för 3/4 koppar strax innan huvudmåltiderna.

Det kommer att vara användbart och hagtorns alkoholtinktur. Växtbär fyller en halv liter burk, 2 fingrar innan du når toppen, och häll vodka på ett sådant sätt att alla frukter täcktes. Ta bort burken på en mörk plats i 3 veckor, varefter filteret. Bären kläms och kasseras. Den resulterande tinkturen förbrukas 10 ml två gånger om dagen, tvättas med vatten.

En bra åtgärd i kampen mot arytmi är viburnum. Dess frukter bryggs med kokande vatten som te och druckit tre gånger om dagen med tillsats av honung. Dessutom rekommenderas det i lika stora proportioner att blanda citronskal och naturlig honung (helst i maj). Denna blandning äts två gånger om dagen på en matsked strax innan man äter.

Nästa effektiva sätt att bekämpa arytmi är yarrowen. Växten är marken och hälld med alkohol i beräkningen av 1: 2. Ta bort behållaren till en mörk plats i 10 dagar. Periodisk infusion ska skakas. Klar medicinsk potion filtreras och tas vid 5-7 ml tre gånger om dagen innan man äter.

En bra aktivitet tillhandahålls av en samling pepparmynta och kalendula. För att förbereda produkten måste du ta 4 blommor av guldblomma och 5 g mint, häll ett glas kokande vatten och koka i 3-4 minuter. Därefter filtreras potionen och honung tillsätts (efter smak). Använd 150 ml 4 gånger om dagen.

Herbalists rekommenderar användningen av rötter av medicinska örter eller, som det kallas ibland, bergselleri, för att behandla förmaksflimmer. Ta 40 g torra krossade rhizomer och häll en liter vanligt kallt vatten. Insistera 8 timmar. Sedan filtrera och konsumera under dagen. Behandlas på detta sätt borde vara inte mindre än en månad.

Livet i hjärtans rytm. Folkmekanismer för förmaksflimmer

De senaste decennierna kännetecknas av läkare som en särskild period av hjärt-kärlsjukdomar. Många av dem manifesterar sig öppet och tar med sig allvarlig smärta, faller bokstavligen från fötterna. Men det finns också sådana sjukdomar som utvecklas tyst utan att locka ökad uppmärksamhet åt sig själva. Detta är faran. En av dessa lurande sjukdomar är förmaksflimmer - hjärtmuskelens brutna rytm.

Hur allting händer

Vårt hjärta är uppdelat i 4 kamrar: 2 ventriklar och 2 atria. Hjärtslagsprocessen börjar i det högra atriumet och överförs vidare med elektriska impulser. Det sista steget, blodutlösningen av vänster ventrikel, är precis vad vi känner när vi känner puls på artärerna. Vid förmaksfibrillering utsätts vissa fibrer i hjärtkärnans muskel för okontrollerad excitation. Det finns en kaotisk konvulsiv sammandragning av hjärtat, på annat sätt, fibrillering.

skäl

Huvudkategorin patienter med arytmi är personer som är äldre och äldre. Det verkar som en följd av någon hjärtsjukdom. Oftast är orsaken till:

 • vanliga blodtryckssprängningar, högt blodtryck
 • hjärtsvikt av kronisk natur
 • hjärtets rheumatism;
 • ischemisk sjukdom;
 • myokardit;
 • aterosklerotisk kardioskleros;
 • myokardinfarkt;
 • mitral stenos.

Ungdomar kan få arytmi på grund av medfödda hjärtfluktfel.

 • Icke-kardinal orsaker är:
 • sjukdomar i det endokrina systemet, sköldkörteln;
 • nervstress, överbelastning, nedbrytning
 • matförgiftning, åtföljd av uttorkning;
 • förgiftning av kroppen efter långtidsbehandling av läkemedel, användning av narkotiska droger eller alkohol;
 • alkoholism i kronisk form;
 • störning av elektrolytbalansen, hypokalemi;
 • fetma;
 • diabetes mellitus.

Manifestationer och symtom

Hjärtrytm kan, hur man accelererar och saktar ner. Baserat på detta klassificeras tre former av förmaksflimmer.

 1. Tachysystolic. Pulsen ökar mer än 90-100 slag per minut.
 2. Den normosystoliska. Antalet nedskärningar förblir inom normala gränser, 60-90 slag, men det finns ett kaotiskt beteende av rytmen.
 3. Bradisistolicheskaya. Fördröjning av sammandragningar i hjärtmuskeln är mindre än 60 slag per minut.

Skill mellan sjukdomen och svårighetsgraden.

 1. Paroxysmal. De första manifestationerna eller korta attackerna varar från några sekunder till en vecka.
 2. Stabil. Beslag som varar längre än 7 dagar.
 3. Permanent. Behålls i flera år.

I detta avseende kan symtomen vara olika hos olika patienter. Vissa observerar inte några obekväma känslor alls. Andra har mycket problem. De vanligaste av dessa är:

 • hjärtklappning, ibland att "hoppas ut ur bröstet";
 • smärta bakom bröstbenet
 • svaghet;
 • yrsel, ibland att svimma
 • andfåddhet;
 • ökad svettning, särskilt i palmerna;
 • orimlig panik och rädsla.

Under inga omständigheter bör du ignorera sådana symptom. Förmaksflimmer är farligt eftersom det leder till blodproppar i hjärtat, vilket leder till en cardioembolic stroke, hjärtstillestånd och död. På grund av det brutna hjärtat får organen inte korrekt blodcirkulation, vilket hotar njure och hjärtsvikt.

Förebyggande av arytmi är en hälsosam livsstil, bland annat hälsosam näring, vitamin-mineralkomplex, motoraktivitet och besök på medicinska undersökningar. EKG-resultat kommer att bidra till att identifiera sjukdomen i de tidiga stadierna, och professionella läkare kommer att ordinera den nödvändiga behandlingen. Tillsammans med läkemedel är icke-traditionell behandling också välkommen, folkemetoder ger utmärkt resultat. Det här är ett noggrannt arbete som tar lång tid, men återhämtning med hjälp av naturens krafter är mer hållbar och ger inte biverkningar.

Behandling med folkmetoder

För att uppnå det bästa resultatet, fungerar det inte bara över arytmi, men börjar med en sjukdom som utlöste utvecklingen av förmaksflimmer.

 • En underbar naturlig botemedel är hagtorn. Det används ofta för hjärtsjukdomar. Vid behandling av förmaksflimmer är det oumbärligt. Ta tre dussin frukter, skölj och gnid i gruel tillsammans med ben. Gulfa blandningen med 250 ml kokande vatten, koka över låg värme i 10 minuter. Den resulterande medicinen ska ätas på en enda dag i små portioner. En blandning av alkoholhaltiga tinkturer av mödrar, valerianer och hagtorn fungerar bra. Köp ett apotek för en flaska, häll den ihop och skaka ordentligt. Lägg det i kylskåpet. Efter en dag att börja behandlingen. För en halvtimme före måltiderna 3 gånger om dagen, drick en tesked av tinktur. För behandling kan du ta och en rent tinktur av hagtorn 30 droppar med samma frekvens som blandad. Likaså tinkturen av valerianen.
 • En läcker medicin framställs av ett halvt kilo krossade citroner fyllda med färsk honung. Ett par dussin kärnor av aprikoskärnor sättes till blandningen. På morgonen och på kvällen ta en matsked.
 • Roots lovistka tar 50 g. Tvätta mycket försiktigt, utan att skära skalen. På kvällen fyller du dem med 1 liter kallt vatten. Under nästa dag dricker du vattnet i portioner. Under inträdesmånaden blev många av med arytmier och jämn smärta i hjärtat.
 • Koka i ett glas emaljerat glas vatten. Gör en liten eld och häll 4 g torkat Adonis gräs i vattnet. Ytterligare tre minuter att koka, ta bort från plattan, täck och stå i värmen i 20 minuter. Stam och ta tre gånger om dagen på en matsked. Normaliserar perfekt hjärtslaget.
 • En ovanlig helande sallad är beredd på detta sätt. Rör om den grundligt markerade sellerirot med dill och persilja. Salt, krydda med majonnäs och äta före middagen.
 • Inom en månad, ta två gånger om dagen mellan grundläggande måltider denna åtgärd. En liten lök att mala och blanda med det skalade äpplet skalade av en skal och en kärna.
 • När arytmi ger lindring från avkoket, vilket inkluderar blommorna i dalens lilja, valerian och hagtorn i en andel av 2: 1: 1. Om du använder en modermord istället för en hagtorn, kan du lugna nervsystemet. Det är bra att växla dessa växter.
 • Efter de första frosten kan lerbunkarna återställa hjärtritmen. Krossade bär med socker eller med honung, i form av juice eller morsor - fördelarna är uppenbara. Sked 250 ml kokande vatten med en sked full av torkade eller färska frukter av Kalina och ta några minuter på låg värme. Den filtrerade buljongen är uppdelad i två doser, på en tom mage på morgonen och innan du lägger dig.
 • Bläddra genom köttkvarnen 0,5 kg färska tranbär och 50 gram vitlök. Rör om blandningen i tre dagar, pressa ut saften från den, tillsätt 100 g honung för smak.
 • För att förhindra trombos måste du späda blodet. För att göra detta steg en avkok av torkade frukter av hagtorn och hund, tagen i samma mängd. Två skedar av blandningen för att brygga i 3 koppar kokt vatten och dryck på en dag. Tjäna samma syfte röda jordgubbar, hallon, tranbär, äta sin mat, göra dig ovärderlig hjälp till fartyg och hjärta.
 • Blanda i samma mängd rosmarin, johannesört, pepparmynta och valerianrot. I ett glas kokande vattenhällsskon samling, håll i ett vattenbad i 20 minuter, samtidigt som du inte koka. Två timmar att insistera, sedan uttrycka och dricka för 4 uppsättningar på en dag.
 • Ta bort höfterna från fröna. Häll 0,5 liter kokande vatten i en sked stor råvara och koka i 10 minuter. Till den filtrerade och kylda avkoket tillsätt en matsked av färsk naturlig honung. 30 minuter innan måltiderna tar en halv kopp buljong 4 gånger om dagen.
 • Krumble rot av valerianen. En tesked rötter häll 100 ml vatten, koka och koka i 3 minuter. Insistera 20 minuter, filtrera och ta matsked tre gånger dagligen före måltider.
 • En matsked av kalendula blomställningar bör hällas i 300 ml vatten och på en varm plats för att stå i en timme. Filtrerad infusion att dricka en halv kopp 3 gånger om dagen före måltiden.
 • Denna infusion är också användbar. Förbereda en samling av 40 g av löv och blomställning hagtorn, 16 g ört johannesört, 13 g kålrot, 8 g citronmeliss och 3 g av ökade kronblad. Alla slipa och mixa. En tesked torr blandning häll ½ kopp kokande vatten och lägg åt sidan i 15 minuter. Varje gång efter en måltid måste du dricka 200 ml av detta te.
 • Blanda jämnt mynta, trebladig klocka och hackad valerianrot. Samla sked 250 ml kokande vatten och simma i ett vattenbad i 10 minuter. Drick buljong i en timme före sänggåendet. Läkemedlet är lämpligt för behandling och förebyggande av förmaksflimmer.
 • Häll en tredjedel av ett glas dillfrön med 250 ml kokande vatten. Disken ska stängas och värmas med en handduk i 20 minuter. Uttryckt infusion tar 75 ml tre gånger om dagen före måltid. Du kan lägga till älskling.
 • Blanda fem blommor, blad och frukter av Murray, förkrossad. Häll råvaran i 100 ml vodka och lägg den på en mörk torr plats under locket i två veckor. Ta sedan tinkturen tre gånger om dagen före måltiden till 20 droppar.
 • Du kommer att behöva förbereda en fräsch gurka ört. Strimlade råvaror placeras i en glasflaska, fyller upp till mitten. Häll alkohol eller vodka till nacken och sätt i en kork. Inficera 10 dagar i mörkret. Ta en tesked på morgonen på tom mage och före middagen.

För behandling av förmaksflimmer används oftast vegetabiliska infusioner eller dekoktioner. Därefter kommer vi att lista de mest användbara och populära samlingarna av medicinska växter, som förbereds genom att damma samlingens sked på ett glas kokande vatten.

 • Chamomile, motherwort, hagtorn, cottonseed och valerian.
 • Rosemary, Myta, Johannesört, Humle och Valerian.
 • Frön av dill, malurt, hagtornsbark, mint, limefärg.
 • Donnik, mint, adonis, calendula blomställning, cikoria rot och hund ros.
 • Hallonblad, unga skott av Ledum, rötter av Leuzea och elecampane.
 • Klöver, pepparmynta, rynka och blomställningar av mendicanten.
 • Löv av mamma-och-mormor, motherwort, rowanbär, mint, adonis, rot av leuzea och burdock.
 • Cinquefoil, kamomill, vinrör och celandine.

Det är viktigt att komma ihåg att växtbaserad behandling är ganska lång, ibland upp till flera år. Och efter det rekommenderas att man tar fytogener för att förhindra arytmier.

Många människor som lider av förmaksfibrillering gjorde livet enklare med de beskrivna behandlingsmetoderna. De delar gärna sina recept och önskar dig en snabb återhämtning.

Effektiva folkmekanismer för behandling av förmaksflimmer

Atrial fibrillering och dess komplikationer, enligt officiell statistik, är dödsorsaken i varje tionde patient med diagnosen hjärt-kärlsjukdom. Dessa kaotiska förmaks minskning leder ofta till hjärtstillestånd eller förmaksflimmer, hjärtavdelningar, samt öka risken för blodproppar, vilket gör att utvecklingen av stroke, plötslig dysfunktion i inre organ och liknande.

Ofta har patienter i perioden mellan attacker inga symptom på sjukdomen. Detta uppmuntrar patienter att ignorera den underliggande sjukdomen, vilket ytterligare komplicerar kursen. Det är viktigt att förstå att förmaksflimmer kräver obligatorisk terapi inte bara vid förmaksfladder, utan också under hela tiden som föregår den. Det är denna taktik för behandling av sjukdomen som kommer att hjälpa en person att förhindra följande episoder av förmaksflimmer och skydda sig från de faror som är dolda bakom dem.

Örter som hjälper till i kampen mot sjukdomen

En av de mest populära folk metoder för behandling av manifestationer av förmaksflimmer är örtmedicin eller lindring av symptom av sjukdomen med hjälp av örter och deras dekokter, tinkturer, etc.. Herbal folkmekanismer för förmaksflimmer kan du bli av med de viktigaste manifestationerna av sjukdomen, förhindra utvecklingen av anfall och förbättra patientens övergripande välbefinnande.

Ett av de mest kända och effektiva verktygen för att bekämpa rytmförstörningar är den berömda hagtornen, en tinktur från frukterna som du nu kan köpa fritt hos någon apotek. Naturligtvis kan en medicinsk växt insisteras på alkohol ensam hemma, och sedan ta det 30 droppar tre gånger om dagen.

Få människor vet, men frukterna av viburnum är inte mindre effektiva antiarytmiska botemedel än en sådan populär hagtorn. Infusion av dessa röda bär gör att du snabbt och permanent kan eliminera manifestationerna av arytmi och dess långa mottagning - och alls lätta en person från en sjukdom. För att förbereda läkemedlet, ta 15 gram (en matsked) torra bär av viburnum och häll ett glas kokande vatten över dem, varefter blandningen kokas i måttlig eld i ca 10 minuter. Kyld mat ska tas 30 minuter före huvudmåltiden.

Hjälper perfekt från atriell fibrillationsinfusion Adonis, för beredningen av vilken kommer att passa både färskt och torkat ört. På en liter burk kokande vatten bör ta lite mer än en matsked torkade och hackade örter. Det rekommenderas att hålla hela saken i ett vattenbad i ca fem minuter, varefter det ska kylas och filtreras. Ready-made infusion ska konsumeras två till tre gånger om dagen i en mängd av 30 ml. Läkemedlet ska vara full i två månader, varefter det gör en månadsavbrott.

Vid förmaksfibrillering uppmanar läkare patienter att ta alkoholtinktur av yarrow-ört. Det har visat sig att det är yarrowen som har den starkaste antiarytmiska verkan och kan snabbt avlägsna personen av symptomen på förmaksfibrillering. Förbered tinkturen bara från färska växter, som först måste tvättas och finhackas. En litrisburk måste fyllas upp till hälften med örtartade råvaror, häll alkohol över nacken och stänga den med lock, skicka den till en mörk plats i tio dagar. Ett filtrerat färdigt läkemedel rekommenderas att dricka på en tesked två gånger om dagen före måltiderna.

Mycket ofta kan du träffa folkrecept från förmaksflimmer baserat på fänkålfrön. I ett glas kokande vatten ska du suga 1/3 kopp råmaterial och låt det brygga i ungefär en halvtimme. Färdiggjord avkok tas tre gånger om dagen för en tredjedel av glaset (helst att detta inträffar innan man äter).

Ett annat unikt botemedel mot arytmi är rhizomen rhizom. Strimlade underjordiska delar av växten, förtvättas med rinnande vatten, det är nödvändigt att hälla en liter varmt vatten och insistera hela natten. Den färdiga produkten ska vara full i små sips hela dagen, oavsett måltider.

Berömda recept av traditionella healare

De flesta läkare och läkare för behandling av hjärtfibrillering i hjärtat folkmekanismer använder kombinerade medel. Sådana växtbaserade tinkturer och avkok med antiarytmisk verkan är inte svåra att förbereda hemma, vilket inte minskar deras effektivitet.

Recept # 1

Det är nödvändigt att ta i lika stora mängder krossad ört av St. John's wort, mint och rosmarin, lägga till dem en rhizom av valerian och häll kokande vatten. Den resulterande kompositionen ska simmas på ett vattenbad utan kokning i ca 25 minuter, varefter det kyles och filtreras grundligt. Den mottagna medicinen ska tas 3-4 gånger om dagen för en tredjedel av glaset, oavsett kost.

Recept nr 2

Det finns också ett "sött" recept som gör att du kan bli av med förmaksflimmer. Speciellt för att smaka kommer det att ha en söt tand, som inte kan föreställa sig en enda dag utan godsaker. Vi lagar så kallade godis. För att göra detta, ta honung, nötter, russin, torkade aprikoser och citron med skal. Alla ingredienser måste tvättas noggrant och passeras genom någon chopper (blandare, köttkvarn). Från den resulterande blandningen bilda små bollar eller helt enkelt äta den på en matsked före varje måltid. För en kurs kommer det vara tillräckligt att ha en liter pengar. Ett år rekommenderas att hålla minst två sådana kurser av läcker terapi.

Recept # 3

För att göra detta riktigt helande botemedel behöver du två matskedar av rosen höfter och hagtorn, samt tre matskedar av krossad torkad ört av motherwort. Blandning av örter ska hällas med brant kokande vatten i en mängd av 0,5 liter och insisterar hela natten i en mörk kruka. På morgonen filtreras infusionen och tas i 100 ml flera gånger under dagen.

Recept nr 4

 • ört yarrow - 2 delar;
 • rhizom av valerian - 2 delar;
 • humlehoppar - 2 delar;
 • Melissa lämnar - 3 delar.

Med dessa ingredienser är det nödvändigt att bilda en samling. En matsked av den resulterande kompositionen bör hällas ett glas kokande vatten, insistera i ca 40 minuter, svalna, filtrera och ta 50 ml 4-5 gånger per dag.

Det kan med säkerhet hävdas att traditionell medicin erbjuder en stor uppsättning verktyg som hjälper till att bekämpa en sådan komplicerad sjukdom som förmaksflimmer. Kom bara ihåg, innan du använder något sådant läkemedel, måste du nödvändigtvis besöka läkarens kontor och samordna med honom mottagandet av folkmedicinen.

Folkbehandling av förmaksflimmer

Hur man behandlar förmaksflimmer

Publicerad den 29 januari 2013 | Författare: veronik63

Behandling av förmaksflimmer med folkmekanismer

Atrial fibrillering - Det här är vår vanligaste sjukdom. Enligt olika rapporter från Ryska federationen ensam lider två till två och en halv miljon människor av det. Under den närmaste tiden kommer antalet patienter att öka långsamt men stadigt i samband med befolkningens åldrande. Hälsningar till alla vänner av den medicinska blogg "Recept för traditionell medicin", som såg på den här sidan för att söka efter metoder för behandling av förmaksflimmer. Denna artikel är ett tillägg till min tidigare på samma tema, "Hur man behandlar hjärtarytmier folkmusik rättsmedel"

Huvudskyltar och orsaker till sjukdomen

● Atriell fibrillering, som kallas förmaksflimmer i internationella termer, är inte en självständig sjukdom, enligt många forskare. Denna sjukdom utvecklar som regel mot bakgrund av hjärtfel, angina pectoris. ischemisk hjärtsjukdom (IHD), hypertoni. Atrial fibrillering kan uppstå med ökad funktion av sköldkörteln eller snart efter en riklig festlig fest, och försvinna helt efter en stund.

● Antal patienter förmaksflimmer växer med ålder: så, efter 55 år möts den varje femte person. Beroende på utvecklingsmekanismen och svårighetsgraden är följande former av förmaksflimmer utmärkta:

1. Paroxysmal - Fortsättning av en attack från 30 sekunder till 7 dagar.

2. Persistent - En attack går längre än en vecka.

3. Constant-flimmer av atria kvarstår i åratal.

● Atriell fibrillation observeras okomprimerad elektrisk aktivitet hos atria följt av en försämring av myokardiell kontraktilitet. I en frisk person 4 kammare i hjärtat (2 ventrikulär och atriell 2) upphäver varandra rytmisk och förmaksflimmer krymper oregelbundet, som om "flimmer", därav namnet av sjukdomen, vilket leder till otillräcklig och oregelbunden blodflödet till alla organ.

● Sjukdomen manifesteras hos patienter på olika sätt: vissa inte upplever något obehag, medan andra klagar över andnöd, hjärtklappning, bröstsmärta, yrsel, svaghet, åtminstone - en semiconscious tillstånd. I sig själv, inte förmaksflimmer inte skapa ett hot mot livet på patienten, men sjukdomen förvärras under hjärt- och kärlsjukdomar, mot vilken den har sitt ursprung och avsevärt förvärras sin prognos. Dessutom ökar förmaksflimmer signifikant risken för dödsfall från stroke på grund av bildandet av blodproppar i hjärtkamrarna och sedan få dem in i blodkärlen.

● När förmaksflimmer Hjärtkontraktion kan uppträda vid olika frekvenser: från mycket frekventa (200 eller fler slag per minut), till sällsynta (60 eller mindre). Prognosen är värre, desto högre hjärtfrekvens.

Konservativ behandling av förmaksflimmer

● Behandling av sjukdomen har tre huvudriktningar:

- Håll hjärtfrekvensen vid 60 slag per minut;

- konstant förebyggande av trombos

- återställande av sinusrytmen för sammandragningar och dess efterföljande kvarhållande.

● tillhandahålla normal hjärtfrekvens är möjlig genom att ta emot beta-blockerare (betalok, konkor), kalciumantagonister (amlodipin, Norvasc), digitalis läkemedel (digoxin) och vissa antiarytmika (amiodaron).

"Friends! I alla mina artiklar påminner jag dig om att min information är informativ, inte rekommendativ. I varje enskilt fall föreskriver din läkare behandling, vilken har dina anamneseuppgifter om samtidiga sjukdomar och laboratorietester. "

● För att förhindra blodproppar ordinerar läkaren disaggregeringsmedel (läkemedel som utspätt blod), vilket inkluderar warfarin och aspirin. Dessa läkemedel tas i en viss dos för livet.

● När det gäller återställande av sinusrytm, beslutade det hittills genom kateterablation - en speciell metod för hjärtkirurgi, som är förstörelsen av grupper av celler i hjärtat, generera patologiska impulser (detta uppnås genom att använda ultra högfrekvent ström). Denna metod är avgörande när läkemedelsbehandling har visat sig ineffektiv. För att ta till denna metod bör vara när paroxysmalt förmaksflimmer det första gången och fel frekvens rytm åtföljs av kliniska tecken försämras patientens liv, liksom hotet om komplikationer.

● När alla metoder inte ledde till det önskade resultatet, övervägs ett samråd med läkare för att implantera en permanent artificiell pacemaker (pacemaker) med en viss frekvens av sammandragningar.

Recept av traditionell medicin från förmaksflimmer

● 3 gånger om dagen, ta 10 minuter innan du äter 150 ml växtbaserad infusion. Blanda två matskedar ört Leonurus, höfter och hagtorn. Insistera blandningen i en halv liter kokande vatten, fyll i en termosflaska och sedan spänna. Varje kväll, förbered en ny infusion för mottagning nästa dag.

● Blanda de strimlade örterna, taget i lika stora proportioner: valerianens rot. St John's Wort. pepparmint. rosmarin. Tomite i ett vattenbad en matsked av blandningen i ett glas kokande vatten i 15-20 minuter, men koka inte. Efter två timmar, filtrera genom flera lager av gasväv och drick 50 ml 4 r dag, oavsett matintag.

● En matsked färsk eller torr bär av viburnum häll ett glas kokande vatten och simma i 5 minuter vid låg värme. Efter filtrering, drick ett halvt glas på en tom mage på morgonen och före sänggåendet på kvällen.

● Häll en matsked av ros höfter, skalade av frön, med två glas kokande vatten, koka i 10 minuter och filtrera. Lägg till en matsked naturlig honung i den kylda kullen och drick det här läckra läkemedlet en halv kopp en halvtimme före måltiderna 4 gånger om dagen.

● Mala en tsk valerianrotmedicin och häll 100 ml vatten, koka och koka i 2-3 minuter. Efter 15-20 minuter, filtrera och drick på en matsked av 3 r dagligen före måltiderna.

● Fyll 300 ml vatten med en matsked av guldblommor. lägg det i en timme på en varm plats. Stam och ta en halv kopp innan du äter 3 r per dag.

Förebyggande av förmaksflimmer

● Grunden för förebyggande (förebyggande) utveckling förmaksflimmer - En hälsosam livsstil. Mat med en ökning av antalet konsumerade skaldjur, fisk, frukt, grönsaker, vegetabilisk olja. Begränsning av fetter av animaliskt ursprung. Dagliga promenader i frisk luft, morgonövningar, aktivt motorläge.

● Behåll en normal kroppsvikt under hela ditt liv. Avslag från dåliga vanor: alkohol och rökning.

● Övervakning av alla ovanstående åtgärder kommer att hjälpa dig i många år för att förhindra utveckling av förmaksflimmer och för att säkerställa normal funktion hos ett viktigt organ - hjärtat.

Hälsa för hälsa, och kan Gud hjälpa dig med detta.

Oh förmaksflimmer du kan läsa mer på Wikipedia-webbplatsen...

Atrial fibrillering - hur man behandlar folkmedicin och örter

Min familj stött på arytmi för första gången när min mamma drabbades av stroke. Vi var väldigt rädda för hennes tillstånd och hälsa. Därför gjorde de allt för att göra det bättre. Läkaren ordinerade henne ett stort antal läkemedel. När hon diagnostiserades som atriell fibrillation var vi upprörd att vi skulle behöva ta ett antal andra kemiska läkemedel. Men de fick reda på att förmaksfibrillering behandlas med folkmedicin.

Men innan du börjar växtbaserad behandling, måste du ta reda på om du har förmaksflimmer.

Definition av sjukdom

Atrial fibrillering är en kränkning i hjärtans rytm, vilken läkare rankar bland de allvarligaste och farliga. Enligt statistiken lider 5% av den totala befolkningen av förmaksflimmer i världen. De flesta vet inte ens om det. Vissa gör helt enkelt inte uppmärksamhet, för misstänker inte för fara. Men åtminstone måste behandling av folkmjukmedel och örter av förmaksflimmer utföras nödvändigtvis.

Atrial fibrillering - symtom på sjukdomen

Atriär terapi - orsakerna till sjukdomen

Konsekvenser av sjukdomen

Folkbehandling av förmaksflimmer

Använd endast recept i kombination med moderna droger och efter noggrann diagnos, så du behöver konsultera din läkare.

Missbruk av drogerna du hittar i den här artikeln och officiella mediciner, såväl som otillräcklig behandling, kan leda till komplikationer och äventyra ditt liv.

  Hästkastanj. Kastanj de gröna frukterna och pund dem i en murbruk. Ett glas av de mottagna råvarorna häller 300 ml medicinsk alkohol, insisterar 20 dagar på en mörk plats. Stänk tinkturen och ta innan du sover 10 droppar i en sked vatten. Behandlingsförloppet till sex månader. Yarrow. Hacka den färskt gärningen och pressa saften ut ur den för att göra en matsked av medicinen. Drick yarrowjuice innan du äter, drick 100 ml rent vatten. Ta en gång om dagen, i två månader och efter en vecka, fortsätt behandlingen. Receptionen är lång. Hagtorn. Hawthorn mash med en rullande pin eller lätt slå av med en hammare. Fyll hökornas burk med en 500 ml burk ¾ och häll vodka över nacken. Stäng tätt och insistera på en mörk plats i 20 dagar. Tänka tinkturen. Ta två teskedar två gånger om dagen med vatten. Samling. Blanda lika rosmarin, roten av valerian, mint, Johannesjärn. Brew en matsked med 200 ml kokande vatten, sätt det i ett vattenbad efter fem minuter och värm det i 20 minuter utan att koka. Ta bort från värme och tryck i ytterligare två timmar. Stam. Ta 50 ml fyra gånger om dagen. Morwort och hagtorn. Blanda lika torrt gräset av moderkornet och hagtornets torra frukter. En matsked av blandningen brygger i en termos 300 ml kokande vatten i två timmar, redo att införa spänd. Ta 100 ml tre gånger om dagen, under lång tid.

Oleander. Oleander är en väldigt giftig växt, men i små doser kan den effektivt härda ciliaryarytmi, eftersom den innehåller hjärtglykosider. Överstiga inte den angivna dosen! En matsked av den krossade oleanderen fyller 100 ml medicinsk alkohol, stängs tätt och insisterar 10 dagar. Tvätta händerna med tvål och vatten efter matlagning! Stimera den beredda tinkturen. Ta två droppar tinktur i 100 ml vatten två gånger om dagen. Behandlingsperioden bestäms av läkaren. Vid kräkningar, kalla svettningar, dilaterade elever, diarré - sluta ta medicinen omedelbart och sök medicinsk hjälp. Calendula och mynta. Fyra blommor av calendula och en tesked av mark mint brygga 200 ml kokande vatten. Insistera under locket i 30 minuter, påfrestning, lägg till en tesked honung. Ta en drink på 200 ml tre till fyra gånger om dagen. Potatis med honung. Under blommande potatis montera hans glas blommor, häll tvättsprit, så alkoholnivån finnas ovanför nivån av blommorna 1 cm. Insistera på en mörk plats 20 dagar, varefter pressen och den tjocka, sila infusionen. Potatisblommor innehåller hjärtglykosider och när dosen överskrids är preparaten giftiga. Färska potatisar, skalla och pressa saften med en juicer för att göra 150 ml. Du kan mala potatis på en rivare och pressa ut saften, men det kommer att ta mer råmaterial. Lägg till en matsked av naturlig mint eller akacia honung till potatisjuice, en halv tesked av potatisblommar, rör och drick. Ta drycken två gånger om dagen, laga omedelbart före användning. Adonis. Om du tänker skörda adonis själv måste du göra detta i början av blomningen. Växter som skördas i små buntar, hängde i en väl ventilerad, mörk plats (helst på vinden i ett privat hus), och när det torkar placeras i en glasburk med ett tätt lock. Infusion av adonis är rik på hjärtglykosider, så ta den i en strikt angiven dosering. Vid biverkningar, sök läkare. Infusionskock i en termos: en matsked hackad torrgräs adonis brygg 250 ml kokande vatten och låt i 6 timmar. Avlägsna infusionen och ta 4 gånger om dagen för en matsked. Behandlingsperioden bestäms av läkaren. Sjöstjärna och pilgods. En matsked av svältgräs och samma torkade löv av willow-te, brygg 300 ml kokande vatten i en termos och insistera i 4 timmar. Infusionstrimmen och ta 50 ml två gånger om dagen efter måltiden. Behandlingen är lång. Jordgubbar. Säsongen frukt smultron zagotovte växter med bär, inte rycks rötterna (skurna anläggningar med en kniv eller sax). Torka jordgubbar på en mörk, torr, välventilerad plats. Två matskedar av torra jordgubbar bryter 500 ml kokande vatten i en termosflaska, insisterar på två timmar. Avlägsna infusionen och ta under dagen i godtyckliga delar. Behandlade jordgubbar kan vara lång tid, vilket kombinerar användningen av infusion med mottagande av andra droger från förmaksflimmer. Det är också användbart att äta färska jordgubbar i säsong och i form av sylt under hela året. Rackor och druvor. Färsk vit roséhack, pressa saften i juicer. Druvor av mörk eller röd sort vrider också för att få juice. Vid en tid måste du förbereda 150 ml saft och druvor, blanda dem och drick. Förbered juicer omedelbart innan du tar, ta två gånger om dagen. Behandling är inte begränsad till tiden.

Fler artiklar om ämnet "förmaksfibrillering":