Huvud / Angina pectoris

Är det möjligt att dricka kaffe med hjärtarytmi?

Arrhythmi, det vill säga ett brott mot hjärtfrekvensen, finns hos många människor. Således är det en känsla, det hjärta som slår, det slår inte, det är långsammare, oftare. Majoriteten av dem som bryr sig om sin hälsa, uppstår frågan: Kan jag dricka kaffe vid en arytmi, kommer det inte att skada? Kan en favoritdrink orsaka arytmi? Och vad händer om du inte vill ge upp din favoritdrink? Det visar sig att allt inte är så läskigt, och i vissa fall är kaffe till och med användbart.

Kan kaffe orsaka arytmi?

Nej, "arytmi" -sjukdomen uppstår inte bara för att du dricker kaffe. Om du bara inte dricker mer än 5-6 koppar om dagen och en stark dryck. Och då är problemet i hjärtat, och kaffe kan bara prova en takykardi, men det händer också med helt friska människor. Och problemet här är bara i en overdos av koffein.

Om du dricker kaffe måttligt uppstår inte arytmi från det. Reaktionen är givetvis individuell men i allmänhet är data bara sådan. Du kommer inte bli sjuk med arytmi om du dricker 2-3 koppar kaffe om dagen.

Forskningen av forskare

Till skillnad från många andra små studier som utförs av privata institut, kaffe och arytmi är forskare intresserade av ganska allvarligt. På ett gemensamt projekt från USA och Danmark såg forskarna i flera år en stor grupp av volontärer, cirka 130 000 personer. De var män och kvinnor i åldern 18 till 90 år (oftast åldern var under 50 år), varav några inte konsumerade koffein, andra drack 1-3 koppar om dagen och nästan en femtedel - minst 4 koppar en favoritdrink per dag.

Under studien var 2,7% av deltagarna på sjukhus i samband med arytmi eller förmaksflimmer. Enligt resultaten av forskningen avslöjades att oavsett kön, ålder och bostadsort, drog de deltagare som drack 1-3 koppar kaffe om dagen 7% mindre och de som drack 4-5 koppar - 10% mindre, än de som inte alls dricker kaffe.

Forskare kunde inte hitta någon särskild relation mellan kaffekonsumtion och sjukhusvistelse med arytmi på sjukhuset. Detta visar att du inte behöver ge upp kaffe för att undvika arytmi.

Om du inte brukar dricka kaffe, börja inte förhindra arytmi. Men om du dricker, lämna inte den eller minska den vanliga dosen. Det kan påverka allt, men inte på arytmi.

Hur mycket kaffe kan jag dricka med arytmi?

Som forskare har visat är det helt acceptabelt att konsumera upp till 5 koppar koffeinfria drycker per dag om detta är din vanliga dos. Du behöver inte minska det. Men om du dricker 2 koppar om dagen, gå inte till 4 för att öka dosen koffein och komma in i en mindre riskgrupp. Kroppen används redan för denna dosering och koncentration av stimulanten, och det fungerar normalt. Arytmi uppstår av något, men definitivt inte från din dagliga vanliga dos kaffe.

I genomsnitt för de flesta med hjärtsjukdom kommer det att finnas 2-3 koppar om dagen säkert. Engångsöverskott per kopp ger inte katastrofala konsekvenser och kommer inte att orsaka arytmi, om det inte finns någon överdos av koffein. Men du måste följa vissa regler.

Regler för användning av kaffe i arytmi

Observera några enkla rekommendationer, du är garanterad att inte skada dig själv. Men lyssna i alla fall på dina känslor och fokusera inte på allmän rådgivning, utan bara på din kropp.

  • Drick inte kaffe på tom mage, speciellt om du inte kommer att äta frukost efter några minuter. Efter sömnen är kroppen något försvagad, och det kan vara en takykardi.
  • Försök att lägga till mjölk, grädde eller citron till drycken för att något minska koncentrationen av koffein.
  • Vänja dig att dricka din favoritdryck med vatten för att späda blodet och det var inte så tjockt - detta kommer att bidra till att minska sannolikheten för blodproppar.
  • Försök att ge upp koffein i de ögonblick då kroppen försvagas: med sjukdom, stress, sömnbrist eller jetlag.

Om du har druckit kaffe, och du känner arytmi - drick vatten eller mjölk, lägg dig ner, försök att andas djupt. Det tar vanligtvis cirka 20 minuter.

Kan jag dricka sött kaffe med arytmi?

Funktioner av effekten på kaffekroppen med socker i arytmi bör förklaras separat. Om du lägger till lite sötma (till exempel ett par skedar socker till ett glas latte eller americano) är det okej och du har inget att oroa dig för. Men om du gillar en mycket söt dryck (till exempel 3 matskedar med en glid för 250 ml vätska), bör du vara försiktig. Faktum är att den höga blodsockernivån i närvaro av koffein stimulerar hjärtat att slå ännu mer, trycket stiger, metabolism och enzymproduktionsschemat störs.

Viktigt: vissa personer med arytmi minskar kraftigt trycket. I det här fallet är det tillåtet att dricka mycket sött och starkt kaffe för att hämta det. Experter rekommenderar inte dem att engagera sig, men ett par koppar om dagen är tillåtet, och detta kommer inte att utlösa en arytmiattack.

Kaffe med hjärtarytmi

Kaffe minskar risken för sjukhusvistelse med arytmi

3 mars 2010, 20:25

Amerikanska forskare har funnit att dricksvatten reducerar risken för sjukhusvistelse för hjärtrytmstörningar, enligt PhysOrg.

Eftersom det är känt, akut överdos av koffein orsakar ofta arytmier. Men förhållandet mellan denna grupp av sjukdomar med långsiktig kaffekonsumtionen har hittills litet studerats. En av de få studier om detta ämne, som genomfördes i Danmark, visade att antalet berusade kaffe har praktiskt taget ingen effekt på risken för förmaksflimmer, även känd som förmaksflimmer (den vanligaste av de allvarliga arytmier).

Anställda i ett av de största medicinska företagen i USA Kaiser Permanente genomförde den första storskaliga multinationella studien av förhållandet mellan alla arytmier och nivån på kaffekonsumtionen.

Forskare under lång tid observerade 130 054 män och kvinnor i åldern 18 till 90 år (i majoriteten - under 50 år). Av dessa dricker 27 procent inte kaffe alls, 14 procent drack mindre än en kopp kaffe om dagen, 42 procent - från en till tre muggar och 17 procent - minst fyra muggar per dag.

Under observationsperioden på sjukhuset var 3 317 deltagare (något mer än 2,5 procent) på grund av arytmi och hälften av dem med förmaksflimmer.

Analys av data visade att oavsett kön, etnicitet och röktobak människor som dricker dagligen, en till tre koppar kaffe, komma till sjukhuset med en arytmi 7 procent mindre, och dricka minst fyra koppar - 18 procent mindre än dricker inte kaffe.

Som forskningsledare Arthur Klatsky (Arthur Klatsky) har understrukit, har det uppenbara sambandet inte studerats. Resultatet av arbetet visar bara övertygande att det inte finns något skäl att vägra kaffe för att förebygga arytmi.

Är te, kaffe skadligt, skadligt att bära klockor, vegetarism, vitaminer, droger och hjärta

1) Jag är 26 år gammal, hans liv inom idrotten, vikt problem har aldrig varit, men började hända att något var fel med hans hälsa. Plötsligt, utan uppenbar anledning, är allt suddigt i ögonen. På natten, jag somnar, känslan av att hjärtat stannar - hoppa upp i skräck, jag kan inte andas. Det fruktansvärda arytmi (hjärta slår snabbare och snabbare, så mycket andedräkt inte har tid och bedövar kroppen, verkar det som nu förlorat medvetandet. Att luften passerar djupt in i lungorna. Det händer plötsligt i ögonen finns en viss netto ljusa och inom en halvtimme passerar inte (omöjligt att titta på), och när det sker - en huvudvärk var Amosov sjukhus (såg hjärtspecialist, gjorde en cardiogram) inte säga något normalt tryck sade valeriana att dricka, och för att ändra karaktären att leva ett mer stillasittande liv Berätta hur illa och hur.....? med detta bor tsya?

Tyvärr kan jag inte säga något klart än. Du har inte ens minsta undersökningen, vilket skulle ge dig möjlighet att mer eller mindre bestämma diagnosen. Du har manifestationer av autonom dysfunktion, men orsaken till denna överträdelse är oklart. Det är möjligt att dessa manifestationer av NDC, men inte uteslutna och hjärtarytmier, och sköldkörtelpatologi. Du kommer att behöva genomgå en annan undersökning - ekkokardiografi, sköldkörtel ultraljud, Holter EKG-övervakning, blodbiokemi, vegetativ tonforskning etc. Då kan du kontakta mig igen.

2) Är det skadligt att dricka te?

Det beror på vad du lider, vilket te du dricker och hur många. Starkt (och alltför sött) te rekommenderas inte för en signifikant ökning av blodtrycket, med högt kolesterol, i strid mot kolhydraternas smältbarhet (detta bestäms av läkaren), med vissa former av IHD. Restriktion av vätska (inklusive te) ordineras för hjärtsvikt, med ödem, ibland med övervikt. Men för att helt överge denna drink, tror jag, inte värt även med dessa sjukdomar, speciellt om du redan är van vid det. Vårt mål med dig - maximalt ta dig närmare ett normalt liv och inte skapa en känsla av "sjuk", åtminstone där det är möjligt.

3) Är det skadligt att bära en klocka?

Du vet, jag har aldrig sett sådana data någonstans. Enligt min åsikt har nivån av elektrostatisk spänning som genereras av klockan ingen särskild effekt på hjärtat. En annan sak är att under vissa förhållanden kan hudens känslighet öka och obehagliga känslor visas under armbandet. Obehag, förutom några besvär, levererar den inte. Du kan gå till en neurolog eller bara flytta klockan till en annan hand.

4) Vad är mer användbart för hjärtat: vin (som tidigare trodde) eller öl (som den brittiska professorn Martin Borak visar)?

Det här är en komplicerad fråga. Man tror att små mängder alkohol kan öka nivån av alfa lipoproteiner i blodet (som, kom ihåg, lägre kolesterol). Dessutom kan substanser i röda viner minska skador på kärlväggen. Å andra sidan innehåller öl också en måttlig mängd alkohol. Dessutom är bryggerjäst den rikaste källan till vitamin B1. allmänt använd i kardiologi (till exempel populärt kokarboxylas är en speciell (fosforylerad) form av vitamin B1 ). Men ändå skulle jag inte rekommendera att använda allt som ett botemedelsprocedur. I detta avseende kan alkohol jämföras med strålning, och det finns en ironisk men noggrann definition av små doser av strålning: "Små doser av strålning är de som vi några vet. "Emko och helt säkert.

5) Jag får många brev om möjligheten att ta kaffe. Jag publicerar ett av mina svar.

När det gäller kaffe skiljer sig läkares åsikter betydligt. Det finns också skarpa motståndare och hans försvarare. Jag råder dig att tänka på följande: Det går inte att visa sig vara en direkt koppling kaffekonsumtion med risk för hjärtsjukdomar. Den sista studien om denna fråga innebar, enligt min mening, cirka 57.000 amerikaner. Men i studien var mestadels kvinnor och kaffekonsumtion var inte mer än 5 koppar per dag. Dock hålla i minnet att kaffe är kunna höja kolesterol (huvudsakligen berörda billiga och / eller filtrerade kaffe, som innehåller den så kallade lipotropic faktor), såväl som för att höja blodtrycket och bidra till överföring av metabolism (metabolism) av hjärtat om energi olönsam regim. Därav slutsatsen: Om du har en tendens att höja blodtrycket, du har normal kolesterol, dricker du bara anständigt kaffe och en rök (den andra faktorn av metabola översättning), då du behöver inte ge upp kaffe, speciellt om du är van vid det. Om du har något av ovanstående problem, kan det vara värt att tänka inte bara om nöje och öka effektiviteten, men också hjärtat och minska mängden konsumtion av kaffe?

6) De kinesiska bröderna levererar den mirakulösa Cardiononic Pill till vår marknad, som enligt återförsäljaren är certifierad. Vet du något om honom? Är det verkligen så användbart för patienter med infarkt att de till och med vägrar ta andra mediciner? Kan den användas som profylaktisk? Hitta svar på dessa frågor har inte varit någonstans, även på Internet. Det finns endast instruktion på engelska och kinesiska.

Jag har läst denna instruktion och kommer att ge dig min personliga åsikt, det kan vara felaktigt. Alltså:

1) Detta läkemedel tillhör klassen livsmedelstillsatser, innehåller tre växtdelar, örterna är inte kända för mig, tydligen växer de bara i Kina.

2) speciella förtroende tillverkare, tyvärr, inte orsakar: indikerar att biverkningarna lite, men angav inte vilken (vilket görs i stora företag), påståendet att detta är förmodligen den enda naturliga produkt med samma effekt, är inte bara ett leende det orsakar dos av 10 piller 3 gånger om dagen är extremt förbryllad (och att på något annat sätt att paketera? När allt detta läkemedel till barn är inte tilldelad.).

3) Effekten av läkemedlet (som det beskrivs i medföljande papper) ska vara bra, men inget speciellt (som de annonserar) såg jag inte. Ungefär också agera, till exempel multivitaminer Vitamount eller Antiox (jag hänvisar till min artikel om multivitaminer

4) Bristen på instruktioner på ryska väcker tvivel om huruvida detta läkemedel är certifierat i Ryssland och om det har blivit korrekt testat.

Det var möjligt att lägga till något annat, men enligt min mening är det tillräckligt att behandla drogen, åtminstone försiktigt.

7) Du nämnde DSTS syndromet. Vad är det

DSTS står för Dysplasia Syndrome Connector Tissue. Enkelt uttryckt är någon liten del av cellerna i hjärtat (eller annat organ) ersätts av celler, som i sig inte gör något (inte utföra muskelarbete i detta fall), men bara att ansluta drifts cellerna med varandra. I princip kan en person leva en livstid och inte gissa att han har en sådan sjukdom. Men några starkt inflytande från utsidan - svår infektion, svår stress, kirurgi, anestesi - en delikat balans i hjärtat kan brytas och de förbindande partierna av (icke-arbetande) vävnad kan vara källan av arytmin. Vidare kan det vara en ökning i hjärtat (vänster ventrikulär hypertrofi), beroende på det faktum att hjärtat, varvid en del av fibrerna är substituerad overksamma celler nödvändigt att öka antalet arbets muskelceller, såväl som det totala antalet av alla celler i detta, naturligtvis, ökar och det finns en ökning i hjärtat. För praktiken är det viktigt i den meningen att den VDS (och dess manifestationer, såsom mitralklaffprolaps, den ytterligare ackord och andra.) Är ganska ofta förknippas med njursjukdom, mag-tarmkanalen och blodet.

8) Det mest överraskande är att, trots min vanliga träning, minskar inte vikten betydligt, men det växer inte heller. Dieten består av protein och växtfoder. Jag har träffat mycket om begränsningen av livsmedel som innehåller fett, särskilt kött. Men jag försöker i allmänhet inte att använda fett (fett, kött, smör, ost). Är det nödvändigt att begränsa konsumtionen av kött i princip som en kolesterolkälla (nu dagligen)? Och kan vegetarianism i allmänhet förändra situationen med utvecklingen av hypertoni?

Kroppsvikt, jag måste säga, är en av de mest stabila indikatorerna på kroppen, oavsett hur paradoxalt det låter. När du försöker begränsa maten uppfattar kroppen detta som ett larm och börjar hålla fett (som den mest tillförlitliga energikällan) i kroppen i alla möjliga fall vid en ännu större brist på näring. Samtidigt börjar kolhydrater bryta upp, och fettbildningens aktivitet, tvärtom, växer till och med. Mest troligt har din kropp redan en viss, etablerad metabolism som tar hänsyn till både din diets natur och den fysiska ansträngningen du ger.

I det här fallet blir viktminskningen en ganska icke-trivial uppgift, som utan att en specialist kan delta, kan inte lösas. När det gäller kött, kan jag säga det med ökat kolesterol, det rekommenderas verkligen att begränsa köttet till 3-4 dagar i veckan, men jag rekommenderar inte att byta till en vegetarisk kost. Trots de många fakta citerade anhängare av vegetarianism, vetenskapliga belägg för att vegetarianism hjälper till med högt blodtryck jag inte har träffat, men bristen på essentiella aminosyror och spårämnen som återfinns endast i animaliska produkter, är mycket verklig. Såvitt jag vet, i försök att kompensera för bristen på dessa ämnen, använder vegetarianer olika tricks, men är det värt att helt ge upp köttprodukter?

9) Svar, maxi människor ska användas tillsammans med andra multivitaminer, eller det ska tas separat och vitaminer ska tas efter (eller tidigare) maxi-kursen?

Maxi-cel preparatet är vitamin, det innehåller, förutom andra komponenter, en hel del vitaminer. Därför bör det användas separat, och intaget av andra vitaminer ska separeras från denna kurs i minst två veckor, både före och efter maxi-cel courseen. Du kan ta 1 (maximalt 2 kapslar) per dag, på morgonen i 20-30 minuter före måltiden, under månaden. I denna regim, som jag vet, har det aldrig varit några överdoser och ingen har märkts. Effekten kommer att uttryckas för att förbättra det totala välbefinnandet, öka effektiviteten, öka stressens tolerans etc.

10) Jag undrar din åsikt om Ginkgo Biloba. En av min kända kardiolog använde ett läkemedel från denna växt med ljud i öronen och yrsel och fick ett bra resultat. Läkemedelsföretaget VITAMAKS har ett mono-läkemedel Ginkgo Biloba (producerat i Frankrike), rekommenderas utan recept.

Du vet, Gingko Biloba har länge studerats i väst, främst i USA och Frankrike. I Ryssland har sådana studier, så vitt jag vet, inte genomförts, men gingko biloba är en del av vissa droger som används i vårt land, till exempel antioxidant, kardiohälsa. De huvudsakliga anvisningarna för dess tillämpning är neurologi och angiologi (dvs. perifer vaskulär sjukdom). Med tanke på att de vaskulära förändringarna i utvecklingen av ljud i öronen spelar en stor roll och att huvudkomponenten i växten huvudsakligen är vaskulära medel - bioflavonoider, kan vi verkligen räkna med den positiva effekten av läkemedlet. Jag kommer bara påminna dig om att sådana läkemedel (och de ofta kombineras) i alla fall ska ordineras av en läkare.

11) Jag vill samråda med dig, även om du inte är en supporter av vegetarianism. I flera år nu, efter den snabba, vill jag inte ha köttprodukter. Familjen äter kött och jag behöver absolut inte det. Jag inte tvinga dig själv att vara vegetarian (även om jag inte är en "ren" vegetarian, jag äter mejeriprodukter, jag gillar mjölk), jag inte förneka mig kött av ekonomiska skäl - jag slutat med hans kropp. Jag ser inte utmattad ut. varken hungrig eller (vilket gör mig ledsen mest) minskar inte. Och jag skulle vilja veta: varför en sådan metamorfos?

Du har inte rätt, jag är motståndare till bara en hård, extrem, så kallad. obligatorisk vegetarianism. Och med hänsyn till allt annat kan jag säga: Jag tror att vi inte vet mycket om personen och hans kropp, så jag försöker att tänka så brett som möjligt och utveckla min syn på denna eller den här metoden utan att avvisa det på ett oskiljaktigt sätt från tröskeln. I förhållande till din hälsa - det finns sjukdomar som åtföljs av aversion och avvisning av mat, men du har uppenbarligen inte detta fall - med dessa sjukdomar finns det alltid en uttalad viktminskning, utmattning. Mest troligt har din kropps ämnesomsättning (dvs. ämnesomsättning) under fastande helt enkelt omorganiserats så att den inte känner till behovet av animaliska proteiner (i stället kött, animaliska proteiner du får med mjölk). Det finns inget hemskt, det finns många exempel och lång livstid och kreativ effektivitet i denna diet, tydligen inte mindre än traditionell mat. Så det är okej, jag önskar er hälsa!

12) Fråga inte om långvarig användning (ungefär ett år), kan den lugnande åtgärden "peony tincture" ge några "negativ"? Kanske borde jag ändra det för ett annat botemedel?

Du ser så långt som möjligt att växtberedningar aldrig används i mer än 3-4 månader, då behöver de ändras, det gäller nästan alla droger. Med avseende på pionen finns salicylater där, d.v.s. analoger av aspirin, acetylsalicylsyra, så teoretiskt kan det finnas förändringar i blod och mage. Dessutom kan pionen öka surhetsgraden i magen, vilket inte alltid är motiverat. Praktiskt taget kan jag inte säga att mina patienter aldrig tog det så länge. Förresten, för information - pionen är en del av drycken "Baikal"

13) Jag klagar inte på min hälsa just nu (jag är 24 år gammal). Men märkte nyligen en kraftig försämring av synen (i princip en hel dag före bildskärmen). Fortfarande markera på mig "upphöjd eller ökad" hudfärg, tala på grund av en nackdel med vitaminer. Vilka multivitaminer kan jag ta enligt din åsikt? Och ändå - i lifpaka innehåller biotin, som, som du skrev i din artikel: "Förbättrar hudens, hårets och naglarna". Och i vilka produkter finns det?

Du har en intensiv visuell belastning och en minskning av synen, då behöver du i första hand vit. A och C (och, förresten, kontakta en ögonläkare). Dessutom kan ökad pallor vara förknippad med brist på vitaminer, och till exempel med brist på serumjärn i blodet. Därför skulle du enligt min mening nu vara bättre lämpad för vitamin eller teravit. Du kan ta och lifpak, i samband med förekomsten av biotin i den, men enligt min mening är detta mindre ändamålsenligt. Och om biotin: Det finns i sådana livsmedel (i fallande ordning): leverbiff, sojamjöl, äggulor, valnötter, jordnötter, sardiner, mandlar, svampar. Egentligen borde det enligt min mening vara på apotek och individuella tabletter.

14) Mitt arbete är både nervöst och stillasittande samtidigt, och dina "tips" till viss del hjälper mig att klara mig bättre med min kropp. Med det faktum att jag äter och dricker väldigt lite, går jag till fots - det är mycket, jag gör den möjliga träningen på morgonen, jag tar inte nästan något medicin. det vill säga jag leder ett måttligt fysiskt sätt att leva, de senaste månaderna började jag känna smärta i hjärtat av regionen, blev tyngre och på kvällarna började mina ben svälla. Som barn hade jag reumatism, men jag har aldrig lider av att vara överviktig. Var att rusa, vad ska man göra med din kropp och vem är den första som ska gå till receptionen? Är det verkligen en vanlig praxis efter 35?

Du vet, om du kom i tillägg till andnöd, hjärtklappning noterade klagomål under fysisk aktivitet - Troligtvis har du observerade vätskeansamling i kroppen. Det kan ha både hjärt- och icke-hjärtat (sannolikt njur) orsaker. Du måste först och främst, konsultera en hjärtspecialist eller reumatolog, eftersom dessa tillstånd kan vara ett hjärtfel på bakgrunden av inflammatoriska (eller andra) förändringar i hjärtat. Dessutom är det nödvändigt att kontrollera njurfunktionen och kan behöva konsultera med endokrinolog, eftersom förutom vattenretention kan bryta mot endokrina funktioner (t ex minskad sköldkörtelfunktion). Men börja ändå med kardiologen (eller terapeuten).

15) Jag är 35 år gammal, jag har mörka ringar under mina ögon. Kan detta vara kopplat till ett brott mot hjärtat? Jag behandlas för högt blodtryck, enam 0,25 per dag, jag lider inte av fysisk stress.

Du ser, det finns väldigt lite information här för att ge ett bestämt svar. Som regel ger arytmier inte någon liknande effekt. En annan sak är att de mörka ringar under ögonen kan kopplas, till exempel, med svullnad lös subkutan vävnad (som just ligger under ögonen) jämförd med blödningsrubbningar, och betingelser som leder till denna (exempelvis protein-vitaminbrist i kronisk trötthet ), kan bidra till kränkningar av hjärtfrekvensen. Men som du vet måste detta åtgärdas varje gång individuellt.

16) I april hade jag en akut respiratorisk sjukdom (för en vecka sedan) efter att det fanns smärtor i hjärtat av hjärtat. Icke-lokaliserad på vänster sida av bröstet ibland starkt kompressivt, pressande tecken som varar från några timmar eller hela dagen, stickningar vid nysning. Observerad med terapeuten. Jag tog indometacin, riboxin, adonis-brom. Smärtan passerade inte, men de började bli mindre vanliga. Mottagandet av förberedelserna pågick månad. Juni-Juli, situationen är densamma - tolererbar, men hjärtat tolererar inte belastningen. Smärta även i viloläge (nej på natten) Det har nyligen märkts märkligt: ​​när det är en plötslig rörelse finns det en känsla av "vattenstänk" Var vid mottagning av en kardiolog. Analyser av blod, urin, EKG och hjärt-echogram är normala. Vad ska jag göra?

Din situation är inte särskilt tydlig. Ändå har du uppenbarligen ingen brutala, irreversibla, organiska förändringar. Mer benägna att ha metabola störningar i hjärtmuskeln, som åtföljs av förändringar i hjärtnerven plexus (i medicinska termer - nederlag parakardialnye ganglier). Ärligt talat vet ingen vilken läkare som ska behandla dessa tillstånd. Försök att rådgöra med din läkare (allmänläkare eller kardiolog) om att repetera kursen av metabolisk terapi (riboksin vikt / vikt), indometacin eller diklofenak, vitamin B (kokarboksilaza, pyridoxalfosfat), antisens (Tavegil, fenkarol), lugnande. Och om du fortfarande inte förbättrar din hälsa måste du bestämma dig för en noggrannare undersökning.

17) När du besökte barnläkaren, när min son vände en månad, sa doktorn att han har takykardi. Men varken på sjukhuset eller vid efterföljande besök av doktorn i vårt hem, så var inget sådant. Kan det bli en takykardi på grund av att barnet har flyttat långt till polykliniken, reser i transporten? Hemma finns det inga tecken på en sådan sjukdom. Och vad ska man göra om det verkligen är så.

Jag vet att du inte behöver oroa dig. En månadig bebis har en normal rytmfrekvens på upp till 140-150 per minut. Dessutom reagerar den lilla mannen naturligtvis på vägen, och till undersökningen, för att strippa, till främlingar. Dessutom överväger inte barnläkare alltid frekvensen av rytmen och definierar den ungefär, "vid ögat". Därför, när du kommer att bli tillsagd - en takykardi, fråga alltid frekvensen av rytmen och var uppmärksam på om barnet är orolig eller inte.

18) Om det inte är svårt, var vänlig skriv det i modern kardiologi finns det förutom det ökända EKG och ECHO. Vad ska en kompetent kardiolog göra innan man gör en diagnos?

Det beror på den specifika situationen. Du kan bara säga att den obligatoriska minimi inkluderar vila EKG, EKG-övervakning, daglig övervakning av blodtryck, blodfetter, veloergometry, Echo COP blodprov kreatinin, kvarvarande kväve, blod enzymer. Det finns andra studier (även sådana som inte nödvändigtvis exakt hjärtlig, kan du behöva studera, säg, adrenal funktion), men det är löst i varje enskilt fall specifikt. För närvarande kan en läkare bara tala om en diagnos med större eller mindre grad av säkerhet, om man bara har denna undersökning. I ett annat fall, tyvärr, kan alla resonemang om diagnosen endast vara preliminär.

Vem dödar en kopp kaffe

Det är trevligt att ha en kopp kaffe på morgonen. Denna unika dryck hjälper oss att uppmuntra och stämma in i stridsmooden. Kaffe var väldigt populärt hela tiden. Och på samma sätt var det hela tiden fördomar att det finns en fara i denna drink. Slutligen bestämde forskarna att de skulle undersöka kaffemyter. Och de sa deras viktiga ord. Här är deras dom.

Enligt forskare är denna magiska dryck väldigt användbar för kroppen. Kaffe är inte bara säkert för hjärtat och blodkärlen, det förhindrar också utvecklingen av typ 2-diabetes och minskar risken för stroke med regelbunden användning.

Kaffe och kardiovaskulärt system

Det är allmänt accepterat att kaffe är strängt kontraindicerat hos patienter med hjärt-kärlsjukdomar. Men statistikern säger att det inte är så. Amerikanska forskare bestämde sig för att kontrollera för vilka skäl patienter med hjärtrytmstörningar är tillåtna på sjukhus. De såg 128 tusen volontärer. Det visade sig att de som regelbundet drack kaffe, var mindre benägna att ligga på en sjukhusbädd med den vanligaste diagnosen "förmaksfibrillering". Så bland dem som konsumerade mer än fyra koppar kaffe per dag var risken för sjukhusvistelse 18% lägre jämfört med dem som inte alls dricker kaffe.

Läs också: Hur inte bli en av pikacisterna?

Som det visade sig, är de som anser att kaffe är en möjlig orsak till stroke felaktiga. Engelska forskare från Cambridge University i 12 år har försökt att skapa en koppling mellan kaffekonsumtion och risk för stroke. För detta observerade de 23 000 män och kvinnor. Resultaten av de forskare chockade forskarna - risken för stroke bland personer som regelbundet konsumerade kaffe var nästan 30% lägre än de som aldrig hade druckit den här drinken. Och det spelar ingen roll vilket kaffe du föredrar: koffein eller koffeinlösning, löslig eller i korn. Enligt forskare spelar antioxidanter i kaffe en viktig roll i detta. De hämmar de inflammatoriska processerna, vilket minskar risken för att utveckla hjärt-och kärlsjukdomar. Samtidigt minskar risken för sjukdomen inte överdriven infatuation med denna vanliga dryck.

Följande gemensamma övertygelse är det kaffe är kontraindicerat vid högt blodtryck. Men som det visades av forskare, hos hypertensive patienter har en kopp kaffe bara samma effekt. samt deltagande i diskussionen. Trycket går verkligen upp lite, men ganska obetydligt, och efter några timmar återkommer normalt. Långtidsstudier har visat att konsumtionen av kaffe generellt inte har någon negativ effekt på personens blodtryck.

Förhöjt kolesterol, som det är känt, påverkar utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar. Så kan du dricka kaffe med högt kolesterol? Det visade sig - ja, men bara filtrerat! Tvärtom, ofiltrerat, ökar kolesterolhalten. Som det var möjligt att ta reda på är ökningen av kolesterolhalten påverkad av kaffeolja, mer exakt naturliga ämnen som ingår i den - kafestrol och caveol. Och när du gör kaffe i kaffebryggare förblir dessa ämnen kvar på filtret och kommer inte in i koppen. Därför kan kaffe som filtreras till sådana människor inte förbjudas att dricka, men från kaffe, kokta på turkiska och grekiska personer, med högt kolesterol är det bättre att vägra.

Kaffe och mag-tarmkanalen

Du bör aldrig associera någon smärta i magen med en espresso, eftersom en frisk person inte kan skada en kopp kaffe.

Även om vi talar om en så allvarlig sjukdom som magsår, kan vi med säkerhet säga att att dricka kaffe inte spelar någon roll i sin utveckling. Ulcer provocerar bakterier som heter Helicobacter pylori. Emellertid började denna bakterie sin destruktiva effekt, ett antal vissa faktorer behövs. Och förbrukningen av kaffe till dessa faktorer gäller inte! Ja, i vissa fall dricker kaffe en ökning av permeabiliteten i magslemhinnan, men efter ett par timmar återgår allt till sitt normala tillstånd.

Med gastrit måste man vara lite försiktigare. Om en person redan har gastrit, kan kaffe prova spasmer och magont. Även om det ofta händer när kaffe är full i en tom mage. Spelar också en roll och sätt att göra kaffe: efter europeiskt kaffe finns det fler klagomål än efter att ha använt amerikan.

En bra positiv effekt tillhandahålls också av kaffe som läggs till kaffe. Det finns en uppfattning att smärtor med gastrit framkallas inte av koffein utan av vissa andra delar som ingår i kaffe. Men vad har exakt inte avslöjats än.

Kaffe och nervsystem

För nervsystemet från kaffe i måttliga mängder - en solid fördel! Kaffe hjälper tänkande processen, har en positiv effekt på människors koncentration, vaksamhet och livskraft, så det är som att dricka studenter eller jobba på natten.

Äldre människor hjälper till att bekämpa kaffe med glömska. Forskare från Finland och Nederländerna genomförde en gemensam studie om effekterna av kaffe på äldre människors tänkande förmågor. I 10 år observerade de 700 män med avancerad ålder. De som inte alls dricker kaffe visade en minskning av sina tänkande förmågor med 8% mot de som drack det i en mängd av 1-3 koppar om dagen. På de som drack samma kaffe mer än 4 koppar per dag minskade tänkande förmågan också. I allmänhet är moderering den bästa vän till en äldre gentleman.

Vissa studier visar att kaffe, såväl som sportbelastningar, minskar risken för att utveckla Alzheimers sjukdom vilket försvårar minne och intellektuella förmågor och stannar till och med de processer som har börjat. Studier utfördes på 6000 volontärer över 65 år.

Ett stort antal studier har bekräftat att människor som regelbundet dricker kaffe, är mindre benägna att utveckla Parkinsons sjukdom. Till män, en espressokopp hjälper till att minska risken för denna sjukdom med nästan hälften, medan kvinnor - med en tredjedel. Men till det rättvisa könet efter klimakteriet, som använder hormoner, är det bättre att glömma kaffe, annars kan motsatt effekt vara möjlig - utvecklingen av Parkinsons sjukdom.

Glöm aldrig det, även om många studier visar att kaffe har en positiv effekt på humöret hos en person, använder den i stora doser kan orsaka ångest eller nervositet. För överdriven dra kaffe eller cola kom forskare med en särskild term "koffein". Så, måttlig och återigen måttlighet!

Kaffe- och typ 2-diabetes

Men resultaten av en studie om effekten av kaffe på diabetes är mer slående än andra. Det visar sig att en doftande drink kan rädda dig från denna hemska sjukdom.

Första gången en studie om effekten av kaffe på diabetes genomfördes 2002 i Nederländerna. De deltog av mer än 17 000 volontärer av båda könen. Under dem upptäcktes att personer som drack 7 eller flera koppar kaffe per dag hade en diabas mindre ofta än de som drack 2 koppar eller mindre.

Nästa storskaliga studie hölls 2005. Det involverade omkring 194 000 volontärer, följt av flera år. Som ett resultat bekräftade forskarna resultaten av den första studien.

Ett annat experiment involverade mer än 350 kvinnor efter klimakteriet, personer med diabetes och lika många friska kvinnor. De som drack mer än 4 koppar kaffe om dagen, typ 2-diabetes, utvecklade 56% mindre ofta än de som inte drickade alls. Enligt Dr Atsushi Goto från University of California, Los Angeles, förklaras denna upptäckt av effekten av koffein på proteinet i samband med könshormoner, och kräver ytterligare studier.

För övrigt är koffeinfritt kaffe också användbart för att förhindra typ 2-diabetes, som kaffe som innehåller koffein.

Hur mycket att dricka?

Hittills har kaffe och koffein inte avslöjat alla sina hemligheter, så fortsätter forskning om effekten av dem på människokroppen. Men just nu kan vi med säkerhet säga att värdet av rimlig konsumtion av kaffe till en frisk person finns, även om den är individuell och beror på vikt, ålder, kön och röka cigaretter. I genomsnitt anses 400 mg koffein per dag för en hälsosam person anses vara normen. 400 mg koffein betyder 4-5 koppar kaffe om dagen eller 3 koppar kaffe och 4 koppar te. Hos gravida kvinnor minskar denna dos till 300 mg så mycket som möjligt.

I allmänhet, gå inte till ytterligheter och kom ihåg att varje person är individ.