Huvud / Åderbråck

Takykardi på natten orsakar

Forskare upptäckte att en vuxen skulle sova på natten åt minst åtta timmar om dagen. Det är i en dröm att kroppen återhämtar sig, ackumulerar styrka, hjärnan bearbetar den information som tas emot för dagen, stärker kroppens försvar.

Attack under sömnen

I en dröm ligger en person. Och av goda skäl, vi beklagar att minnas de dagar av barndomen, när vi gick till sängs på dagtid sömnen, och vi häftigt som motstått... Men för vissa människor en natts sömn är associerad inte med vila och avkoppling, å andra sidan, människor är rädda för att gå i vila, eftersom det ofta är det I en dröm är de hemsökta av en natt takykardi.

1 Vad är takykardi?

En mans hjärta slår vid en frekvens av 60-90 slag per minut. Det tillstånd där hjärtatslaget når 90 slag eller mer, kallas "takykardi" i medicin. Det kan vara fysiologiskt och kan vara patologiskt - ett symptom på olika sjukdomar. Fysiologisk takykardi är en variant av normen, orsakar inte patienten signifikant obehag, uppträder hos ganska friska människor, passerar efter en kort vila.

Det kan observeras med betydande fysisk ansträngning, stressiga situationer, skräck, känslomässiga upplevelser, både positiva och negativa, efter att ha konsumerat kaffe- och koffeininnehållande drycker. En sådan fysiologisk ökning av hjärtfrekvensen kan inträffa på natten. Om före en dröm en person till exempel såg en skräckfilm, bestämde sig för att träna, drack ett par koppar kaffe, om dagen var emotionellt mättad, fanns det påfrestningar på jobbet. Alla dessa faktorer passerar inte utan spår och kan provocera en snabb hjärtfrekvens på natten.

Om detta tillstånd endast inträffar en gång och har samband med någon av ovanstående skäl, efter att personen känner sig väl, anses detta tillstånd som en variant av normen, och det finns ingen anledning till oro. Kanske uppstod en attack av snabb hjärtslag på grund av kroppens överbelastning och nervsystemet. Men om sådana attacker händer regelbundet på natten, då är de patologiska, hälsofarliga. Och det är nödvändigt att ta reda på orsaken till deras förekomst.

2 Orsaker till nattlig takykardi

Men varför attackerna med ett snabbt hjärtslag uppträder exakt på natten? Det finns skäl för detta. Ett sådant tillstånd kan observeras när:

 1. Minskad ton n.vagi eller vagus nerv. Denna nerv är den viktigaste delen av den parasympatiska delen av det autonoma nervsystemet. Under inverkan av vagusnerven minskar hjärtfrekvensen i norm, blodtrycket minskar, peristaltiken i tarmen ökar. Parasympatisk aktivitet råder över sympatisk aktivitet på natten, så blodtrycket och hjärtfrekvensen är normalt lägre på natten än om dagen. Men om tonen av n.vagi minskar ökar sympatisk aktivitet, då kan tikykardiattacker inträffa på natten.
 2. Neuros och panikattacker. Mentala sjukdomar - en av orsakerna till ökad hjärtfrekvens på natten. Och neuroser, depressiva störningar kan förekomma i latent form. Och patienten kan försäkra sig om att hans mentala tillstånd är normalt. För att diagnostisera denna orsak, med en uttalad klinik för takykardi, är samråd med terapeuten nödvändig.
 3. Natthypertension. En isolerad ökning av blodtryck på natten leder till en kompensatorisk ökning av frekvensen av hjärtkollisioner. Högt blodtryck, vilket manifesteras av natten, kan vara en enda sjukdom, men kan bero på felaktig val av blodtryckssänkande läkemedel när doseringen av de läkemedel som används på kvällen eller under dagen är liten, för att "hålla" tryck hela natten.

Direkt under andningsstoppet finns det en bradykardi - en saktning av hjärtfrekvensen. Efter fördröjning av andning sker en acceleration i frekvensen av sammandragningar av hjärt-takykardi. Förstöring av andning på natten i en dröm leder till utarmning av myokardiet, utvecklingen av arytmier, förvärring av hjärtsjukdomar. Människor som lider av nattlig sömnapné, ofta med övervikt, snarkar i sömnen. Oftast lider män av denna sjukdom.

orsakar också natt hjärtklappning kan vara: hjärtsjukdomar, endokrina störningar (hypertyreoidism, diabetes mellitus), kalium obalans, magnesium, berusning, överdriven användning av alkohol, nikotin, vissa mediciner organism infektioner, anemi syndrom. I en liten del av fallet är orsaken och kan inte räkna ut - det här är en nattlig idiopatisk takykardi.

3 symtom på ökning av nattpuls

Kvävning på natten

Har du någonsin varit i ett tillstånd när du vaknade i mitten av natten från en våldsam hjärtklappning, en känsla av brist på luft och en rädsla för rädsla? Som om du hade en mardröm, men du kommer inte ihåg drömmen? Vid sådana tillfällen verkar det som om hjärtat kommer att hoppa ur bröstet och om du lägger en handflata på bröstet, pulserar den från hjärtat. Alla ovanstående symtom är typiska för en attack av takykardi på natten.

Hjärtklappning, svettningar, andnöd, en känsla av rädsla och ångest, obehag, tyngdkänsla eller smärta i bröstet, yrsel, huvudvärk - dessa funktioner är typiska för kliniken natten av takykardi. Om du upplever ett liknande tillstånd på natten, är du medveten om dessa symtom på första hand, de avbryter ofta din sömns sömn, försenar inte med undersökningen. Förmodligen har du plats för takykardi på natten.

4 Diagnostik

Holter övervakning av EKG

I diagnosen används följande metoder:

 1. EKG. Det kan vara uninformativt i paroxysmal form av arytmi, som bara bekymrar patienten på natten och på dagtid där. Vid avlägsnande av EKG kan inte attacken lösas. I detta fall hjälper Holter övervakning av EKG.
 2. EKG-övervakning av Holter - elektroderna är fixerade på en mänsklig kropp och hela dagen, även i en dröm, registreras EKG. Efter inspelning matas data till datorn och dechiffreras av specialister. Denna studie gör det möjligt att fixa natten takykardi, för att bedöma formen, frekvensen och varaktigheten av episoderna.
 3. Transesofageal elektrofysiologisk studie. Detta är en undersökning av hjärtans ledningssystem med hjälp av elektroder som injiceras genom matstrupen.
 4. EchoCG - en metod som låter dig visualisera hjärtkamrarna, ventilerna, stamkärlen, hjärtmuskeln.

Också för att klargöra orsakerna till takykardi gäller: ultraljud av sköldkörteln, allmän, biokemisk blodprov, analys av MHO, bestämning av blodsockernivån.

5 Behandling av snabba hjärtklappningar

Behandlingen består i terapi av den underliggande sjukdomen som orsakade takykardi, reduktion och, idealiskt, upphörande av anfall och förebyggande av utseende av nya. Om det diagnostiseras efter hjärtkardiologiska undersökningar upptas natthögt blodtryck, ett samråd med kardiologen är obligatoriskt. I närvaro av högt blodtryck väljer läkaren dosen av nödvändiga läkemedel, med tanke på att trycket stiger huvudsakligen på natten, så på kvällen kommer en större dos av antihypertensiva läkemedel att ordineras, snarare än på dagtid.

Korrekt urval av antihypertensiv behandling kommer att undvika attacker av takykardi. Om takykardin utvecklats mot bakgrund av nattlig apné, är det nödvändigt att behandla denna sjukdom. Sådana patienter rekommenderas att sova på deras sida, minska kroppsvikt, besöka en otolaryngolog. Den grundläggande metoden för behandling av apné CPAP behandling är en speciell apparat, och användningen av speciella verktyg under sömnen, vilket förhindrar sättningar i de övre luftvägarna och underlätta installation av underkäken i rätt läge, vilket förhindrar snarkning och andningsstillestånd.

Om orsaken till takykardi på natten är dold i mentala störningar, neuroser, panikattacker - konsultation och behandling av terapeuten är nödvändig. Identifiering av orsaken till takykardi och borttagning gör att patienterna kan glömma sina problem på natten och få en fullständig, hälsosam sömn. Dessutom används för att lindra symptom, antiarytmiska läkemedel, lugnande läkemedel, b-blockerare. Behandling ska utses av en läkare, ta inte medicin själv.

6 Förebyggande av nattakykardi

Vandring i frisk luft

På kvällen kan du inte träna, du bör begränsa tiden som spenderas på datorn och tv. Kaffe, starkt te, alkoholhaltiga drycker ska inte tas på kvällen. En riklig kvällsmat kan också provocera en attack av takykardi, så äta inte tätt på kvällen.

Innan du går och lägger dig är användbara vandringsturer i frisk luft, avkopplande bad. I förebyggande av anfall, om de är associerade med psykiska störningar, neuroser. Andningsövningar, auto-träning, beroligande preparat är bra: valerian infusioner, motherwort före sängen.

De främsta orsakerna till hjärtklappningar på natten

En frisk person får inte känna sitt hjärtslag och någon avvikelse blir märkbar. En vanlig typ av arytmi är en natttakykardi, som kännetecknas av en ökning av frekvensen av hjärtkollisioner.

Utseendet av takykardi hos en person i lugnt tillstånd eller under vila kan indikera närvaron av problem med hjärtat. Vilka är orsakerna till en stark hjärtklappning på natten, vilka tecken anses särskilt farliga och vilka metoder för behandling av patologi anses vara mest effektiva?

Orsaker till symptom

Ett antal anledningar kan orsaka hjärtklappning på natten!

Det finns olika orsaker som kan provocera snabba hjärtkollisioner. Effekten på kroppen av yttre stimuli orsakar olika förändringar i hjärtans rytm, men när de elimineras normaliserar pulsen gradvis.

Läkare identifierar följande faktorer, vilket kan orsaka ett snabbt hjärtslag:

 • olika sjukdomar i hjärtat och kärlsystemet
 • otillräckligt syre
 • Sköldkörteln dysfunktion
 • anemi
 • kroppstemperaturökning
 • allergiska reaktioner
 • biverkningar av läkemedel som tagits
 • konsumtion av stora mängder kaffe och energidrycker
 • starka känslor och känslor
 • stress eller skräck

Vissa orsaker orsakar endast tillfälliga förändringar i hjärtfrekvensen. Samtidigt finns det skäl som utgör ett allvarligt hot mot patientens och hans livs hälsa. Med tanke på en sådan faktor bör varje person vara uppmärksam på kroppens tillstånd och söka hjälp från en specialist vid de första störande symtomen. Faktum är att det med tiden upptäckt av patologier är möjligt att bli av med dem mycket snabbare och smärtfritt.

Det finns olika orsaker för vilka hjärtklappningen kan öka på natten. Medicinsk praxis visar att personer som vänder sig till en läkare med ett sådant problem ofta avslöjar patologier i det nervösa och endokrina systemet, såväl som kränkningar av den psykologiska staten. Dessutom orsakar ofta sådana nattstörningar anemi, förgiftning av kroppen och inre blödning.

Samtidigt kan hjärtklappningar på morgonen och på natten vara ett av symptomen på hjärtsvikt.

I händelse av att en person är sjuk med förkylning med en ökning av kroppstemperaturen är det också möjligt att öka puls på natten. I sällsynta fall kan orsaken till detta tillstånd vara en stark uttorkning av människokroppen eller brist på vissa ämnen.

Ett snabbt hjärtslag orsakar natt sömnlöshet, eftersom det är ganska problematiskt att sova i en sådan situation. Ett sådant patologiskt tillstånd kan provoceras av en konstant nervös överexpertering, frekventa konfliktsituationer i det dagliga livet och överdriven fysisk aktivitet.

Mer information om orsakerna till takykardi finns i videon:

Dessutom kan missbruk av droger och skadliga ämnen samt oregelbunden vila orsaka ökat hjärtslag på natten.

Faktum är hjärtklappning är bara ett symptom på en sjukdom. För att lösa ett sådant problem är det viktigt att identifiera orsaken som orsakade det. I händelse av att problemet ligger i hjärtats arbete är huvudorsaken en dålig avslappning av muskeln och dess otillräckliga minskning.

Tecken på brott

Natt takykardi kan indikera problem med hjärtat

Ett snabbt hjärtslag är ett snabbt hjärtslag som känns av en person som ett slag på bröstet. Normen för en vuxen är 60-90 slag per minut. Om sådana indikatorer når mer än 90 slag per minut, kallas ett sådant patologiskt tillstånd takykardi.

Anomali i hjärtrytmen i medicinsk praxis kallades en arytmi, som anses vara den främsta orsaken till snabb hjärtfrekvens. På natten kan takykardi förekomma av samma anledning som dagen, men symtomatologin kan vara mer uttalad. När den är vaken bär en person vanligt hjärtslag ganska lätt och patologins huvudsymptom blir bara en snabb puls.

På natten med ett fullhjärtat arbete saktar sin rytm något, så accelerationen under sömnen är en allvarlig stress för människokroppen.

Det finns följande vanliga tecken på snabb hjärtfrekvens på natten:

 • utseendet av en känsla av rädsla och ångest
 • känslan av brist på luft
 • för tidigt uppvaknande
 • utseendet av kall svettning

I avsaknad av en person med hjärt-kärlsjukdomar kan hjärtritmen normalisera sig på kort tid. I händelse av att en person har en takykardi som utvecklas med fysisk aktivitet eller plötslig uppkomst från sängen, kan det finnas allvarligare symptom.

Förutom de karakteristiska tecknen på ett snabbt hjärtslag kan en persons generella välstånd förvärras, huvudet kan vända sig och till och med svimma. I vissa fall orsakar takykardi efter sömn utvecklingen av hjärtinfarkt eller andra farliga patologiska tillstånd.

Diagnostiska metoder

EKG ger dig möjlighet att få mycket information om hjärtets tillstånd

Frekventa attacker av stark hjärtklappning på morgonen och på natten är en av de allvarliga orsakerna till att kontakta en specialist. Sådana kränkningar hanteras av en kardiolog som utför diagnosen och leder patienten till nödvändiga undersökningar.

Identifiera sjukdomar i hjärt-kärlsystemet med EKG eller stresstester. En vanlig orsak till hjärtpatologier är störningar i det autonoma nervsystemet.

Förutom EKG är en patient ifrågasatt om hur han känner en förstärkt puls och om hjärtstopp saknas.

I händelse av att EKG-avläsningarna avviker från normen, tilldelas följande ytterligare studier:

 1. ekkokardiografi gör det möjligt att bedöma tillståndet hos hjärtens ventilapparat och dess funktionella förändringar med hjälp av ultraljud
 2. elektrofysiologisk studie kan du studera elektrofysiologiska egenskaper hos ledningssystemet och hjärtat
 3. koronarografi - på ett tillförlitligt sätt avslöjar koronär hjärtsjukdom och bestämmer var och hur kranskärlspärren är inskränkt

Om det är nödvändigt leder kardiologen patienten till andra specialister i händelse av att störningar i hjärtat provoceras av andra organers patologier.

Funktioner vid behandling av sjukdom

Effektiviteten av behandlingen av natt takykardi beror på orsaken till dess utseende!

En mans hjärta fungerar utan paus på helgdagar och helger och kan naturligtvis bli trött. Utseendet på olika störningar i hjärtans normala funktion anses vara ett farligt och allvarligt symptom. I en sådan situation bör en grundlig undersökning göras för att identifiera orsaken som orsakade sådana funktionsstörningar.

Ibland slår hjärtat så starkt på natten att en person vaknar upp från den. För att eliminera nattlig hjärtklappning bör följande rekommendationer följas:

 • Först måste du lugna dig och du kan göra så här: Sätt bekvämt på en stol med rak rygg och lägg fötterna på golvet. Det är nödvändigt att långsamt andas in i luften djup mage och lika långsamt andas ut och dra i magen. Det rekommenderas att koncentrera sig på att utföra en sådan övning och snart kommer hjärtfrekvensen att återgå till normal.
 • Om det inte finns någon positiv effekt när du utför andningsövningar kan du använda chokterapi. För att göra detta måste du tvätta ansiktet med kallt vatten eller dricka lite isvatten.
 • Med snabb hjärtslag på natten rekommenderas det: att ompröva din livsstil, det vill säga att minska mängden stress och belastning på kroppen. Dessutom måste du konsumera så många vitaminer som möjligt och sova tillräckligt med tid.
 • Specialister rekommenderar att man tar omega-3-fettsyror, som lagras i stora mängder i fisk. Dessutom kan du köpa på apoteket speciella preparat som innehåller den nödvändiga substansen. Det är nödvändigt att försöka distrahera från de ständiga problemen åtminstone på kvällen innan du lägger dig. I vissa fall kan hjärtklappningar provoceras genom administrering av ett läkemedel som har denna bieffekt.

Om en person vaknar på natten från hjärtat, rekommenderas att du kontaktar en specialist så snart som möjligt. Han kommer att göra en grundlig undersökning, ta reda på orsaken till denna patologi och välj effektiv behandling.

Det bör komma ihåg att hjärtklappning kan vara farligt för människors hälsa. Vanligtvis händer detta när det är långt och intensivt. Ofta är ett sådant patologiskt tillstånd resultatet av sådana brott som anemi, det endokrina systemets patologi, brist på kalcium och hjärtsjukdom.

Orsaker till hjärtklappningar på natten

En person kan ofta uppleva hjärtklappningar på natten. Ett sådant obehagligt fenomen kallas arytmi och kännetecknas av svåra och frekventa hjärtslag. När sådana stunder uppstår är det viktigt att förstå att en frisk person inte kan höra sitt eget hjärtslag.

Tecken och orsaker

Normalt åtföljs nattlig hjärtklappning av obehagliga tunga känslor i bröstet. Hjärtet kan skaka, eller det verkar som om det ska hoppa ur bröstet. Sådana symptom åtföljs av en obehaglig krusning i templen, vid fingertopparna och även i den epigastriska regionen. Mer obehagliga symptom kan kallas: tinnitus, känsla av täthet i bröstet och till och med smärta i hjärtat. Ofta när man adresserar till en läkare med sådana klagomål avslöjar inte några allvarliga sjukdomar.

Patienter förvirrar ibland en stark hjärtklappning med takykardi. Takykardi åtföljs av en konstant snabb puls, i vila är det mer än 90 slag per minut. I detta tillstånd känner en person inte detta. Hos friska personer varierar pulsen från 60 till 80 slag per minut.

Hjärtinfarkt i hjärtat indikerar inte alltid en sjukdom, det kan observeras i sig av följande skäl:

 1. Hjärtat börjar punda vid en skarp och snabb ökning till en höjd.
 2. Det mänskliga hjärtat ökar sin rytm med ökad fysisk ansträngning.
 3. En stark hjärtklappning kan uppstå med fysisk aktivitet i värmen, eftersom i detta fall orsaken till detta fenomen är en akut brist på syre.
 4. En persons hjärtklappning kännetecknas av stark psykisk stress, till exempel, när rädd eller överexcited.
 5. Hjärtslaget ökar med användning av vissa mediciner, även korrigerande medel för förkylning.
 6. Frekvent användning av produkter som kaffe, starkt te och några andra drycker som innehåller koffein leder till snabba hjärtrytm.
 7. Palpitation ökar med uppkomsten av membranet, vilket leder till störningar i matsmältningssystemet.

Hur hjälper du ditt hjärta?

Eftersom denna kropp fungerar i konstant läge, är det nödvändigt att spara det och försöka undvika yttre påverkan. Hjärtat behöver regelbunden läkarundersökning, speciellt om tecken på snabb hjärtslag observeras ofta. Om det började slå våldsamt på natten och en person vaknade från det här måste du göra några övningar för att normalisera ditt eget tillstånd:

 1. Det är nödvändigt att gå ut ur sängen och sitta på en stol med rygg, lägg fötterna på golvet. Du måste ta långsamt och djupt andetag i magen, inte bröstet, sedan lika långsamt andas ut och dra i magen. En sådan övning ska göras tyst tills rytmen normaliseras.
 2. I samma läge måste du ta ett djupt andetag, knäppa näsan och munnen med fingrarna och försök att andas ut. Eftersom i detta tillstånd inte utandas, kommer kroppen att reagera på detta genom en liten ökning av blodtrycket, vilket hjälper till att normalisera den slagna hjärtfrekvensen. Därefter måste du andas ut tyst och andas i några minuter utan att skynda, helt koncentrera dig på din egen andning.
 3. Det hjälper till med att återställa hjärtslag och chockterapi. Den består av tvätt med kallt vatten eller i dricksvatten. Som en övning visar denna metod på ett tillförlitligt sätt en stark hjärtklappning.

Om du hittar sådana nattliga symptom måste du ompröva din livsstil och ta hand om ditt hjärta.

Det är nödvändigt att försöka vara mindre nervös och belasta dig själv med arbete och bryr dig, även om det ibland är svårt att göra.

Det är nödvändigt att ta vitaminer oftare och vara uppmärksam på sömnen, det vill säga innan du går och lägger dig till en enda behandling. Ett element som Omega-3, som finns i fisk och i speciella förebyggande medicinska preparat, som kan köpas på ett apotek, är användbart.

Ofta är nattpulsrelationen direkt relaterad till personliga erfarenheter och problem, så det är viktigt att lära sig självkontroll, glömma den dåliga vanan att tänka på det dåliga innan man går och lägger sig. Palpitation kan gå vilse på grund av att du tar några mediciner, så drogerna måste ändras för en analog, efter samråd med en läkare.

När ska jag oroa mig?

Frekventa misslyckanden i hjärtans rytm - det här är tecken på ett brott mot hans stabila arbete. Din hälsa bör uppmärksammas, särskilt om sådana fall började ske regelbundet, trots alla förebyggande åtgärder som vidtagits.

Om ett starkt hjärtslag blir för ofta, kan situationen kallas farlig. I det här fallet kan en läkare inte göra utan kvalificerad hjälp. Det räcker inte längre att skriva ut alla ovanstående skäl, i förekommande fall fare mycket värre: vitaminbrist, anemi, brist på kalcium i kroppen, problem med det endokrina systemet och hjärtsjukdomar.

Natt vaknar på grund av frekventa hjärtslag, sjukdom efter dagens arbete kan vara tecken på takykardi. Takykardi bestäms av en ökning av hjärtritmen från 90 slag per minut eller mer. Att känna en person med takykardi upplever skakningar av händer, ben, han slår in i svett, upphör hela kroppen bokstavligen. Det är viktigt att komma ihåg att upprepad observation av sådana symptom kräver omedelbar undersökning av en kardiolog.

Om sådana symptom tas överraskande kan du utföra en rad åtgärder som hjälper ditt hjärta att normalisera rytmen:

 1. Ta några djupa andetag och håll andan ett tag. Ta ett djupt andetag och bröstmuskler för att trycka ner luften. Efter ett tag normaliseras hjärtfrekvensen.
 2. Applicera en våt handduk eller något kallt inslaget i tyg till hjärtat. Man måste komma ihåg att förkylningen inte ska vara för skarp.
 3. Det är nödvändigt att hälla kallt vatten i bassängen, fuktar nacken med den och håll sedan benen i samma vatten. Denna metod kallas "nedsänkningseffekten", så havsdjur gör när de faller ner till djupet.
 4. Alla kända medel Corvalol kan användas för lugn.
 5. Sammanfattningsvis är det nödvändigt att utvärdera de produkter som finns i kylskåp och ta bort allt som kan skada hjärtat.

Vad är alltid viktigt att komma ihåg?

Hjärtat behöver vila och vitaminer. För att inte kollidera senare med problem är det nödvändigt att revidera kost och livsstil, överge dåliga vanor och vänja sig på rätt sömnregim. När du observerar det snabba hjärtslaget, var inte panik, bör du lugna dig och försöka normalisera tillståndet med ovanstående metoder. Med systematiskt hjärtsvikt bör det under inga omständigheter försumma besöket till läkaren.

Varför inträffar hjärtklappningar på natten?

Varje person känner till känslan när hjärtat börjar slå snabbare före en viktig händelse, medan hjärtklappningen åtföljs av en känsla av glädje, spänning eller känslor. Dessutom är den fysiologiska normen ökningen av sammandragningar av hjärtmuskeln under sport, dans, aktiv vandring och andra typer av motoraktivitet.

En annan sak är om en person börjar känna ett starkt hjärtslag på natten. Vakna upp från det faktum att puls blev frekventare, andningen blev intermittent, svettning ökade, en person kan känna en verklig panik. Det är nödvändigt att i större detalj överväga orsakerna till att detta syndrom utvecklas och vilka sjukdomar eller patologiska processer i kroppen det kan vara karakteristiskt för.

Möjliga orsaker

Hjärtfrekvensavvikelser kan signalera hjärtpatologier. I sådana fall måste du omedelbart kontakta en läkare och genomgå den nödvändiga undersökningen. Förutom hjärtpatologier kan syndromet uppstå av följande skäl:

 • störningar i det endokrina systemet;
 • psykogena sjukdomar;
 • förgiftning från giftiga ämnen
 • slutna skador
 • cardio;
 • hypoxi;
 • vegetativ-vaskulär dystoni;
 • myokarddystrofi;
 • hjärtfel
 • lågt hemoglobin.

Några av de ovanstående orsakerna kan utlösa hjärtslag under natten under sömnen. För att bestämma huvudfaktorn måste du genomgå en omfattande undersökning. Nu måste vi överväga de orsaker som oftast orsakar syndromet för nattlig hjärtklappning.

Ökat tryck

En ökning av blodtrycket under en natts sömn kan väl provocera en ökning av hjärtfrekvensen. Hypertoni, som manifesteras på natten, kan vara både en separat patologi och vara resultatet av ett felaktigt urval av läkemedel för behandling av högt blodtryck.

I sådana fall är det vanligtvis nödvändigt att justera dosen av läkemedel så att åtgärden är långvarig (långvarig) och effekten av upptagningen varade även på natten. Eftersom ökningen av artärtrycket i sömnen är den vanligaste orsaken till hjärtklappning, är det viktigt att veta hur man ska agera under en annan natts attack:

 1. att dricka kallt vatten - om du kommer in i matstrupen, normaliserar den hjärtfrekvensen;
 2. Ta en bekväm ställning, helst halv sitta, för att minska blodflödet till hjärntankarna.
 3. tvätta med kallt vatten;
 4. ta ett läkemedel som föreskrivs av en läkare, vilket sänker blodtrycksnivån
 5. Se till att ett fritt flöde av frisk luft kommer in i rummet.

Det är viktigt att inte få panik, lugna sig, medan du andas djupt och jämnt.

Lågt tryck

Natt takykardi i hypotoni förekommer ganska ofta. Det mycket låga blodtrycket i detta fall framkallar inte en ökning av hjärtfrekvensen. Detta händer när hypotension förenar medföljande patologi, till exempel:

 • vegetovaskulär dystoni;
 • järnbristanemi;
 • ökad ångest;
 • smärt syndrom från skadan mottagen dagen innan.

I närvaro av sådana patologier i hypotoni är nattliga uppvakningar från attacker av takykardi inte ovanliga. Snabb hjärtslag vid reducerat tryck åtföljs av:

 1. illamående, tills kräkningar
 2. yrsel och smärta i templen
 3. pallor och cyanos av huden;
 4. känsla av rädsla, panik;
 5. ömhet i bröstbenet.

Om symtomen uttalas, rekommenderas att ringa en ambulans, och före dricksvatten kan du ta lugnande medel, till exempel en infusion av valerian.

Takykardi vid graviditet

Under graviditeten hos ett barn genomgår en kvinnas kropp betydande förändringar i organ och system.

Palpitation på natten i en dröm stör många gravida kvinnor, och i de flesta fall signalerar inte en allvarlig patologi.

Vidta åtgärder och kontakta en läkare för undersökning när följande symptom är förknippade med natttakykardi:

 • smärta i templen och bakom sternum
 • svimningstillstånd
 • yrsel, illamående.

För att undvika en nattförhöjning i hjärtfrekvens rekommenderas framtida mammor att vila, ordna näring, undvika nervösa överbelastningar och stress.

Panikattacker

Detta namn har attacker av stark, orimlig ångest, som uppstår oftare på natten. Panikattackerna åtföljs av följande symtom:

 1. en plötslig uppvaknande från ett våldsamt hjärtslag;
 2. ökad svettning;
 3. brist på luft;
 4. domningar i benen.

Med utvecklingen av ett sådant tillstånd kan patienten inte inse att han har ett psykologiskt problem och under lång tid inte rådfråga en läkare, som regelbundet upplever attacker av hjärtklappning och panik. För att eliminera dessa manifestationer behöver psykologen hjälp för att eliminera den bakomliggande orsaken till nattakykardi - depressiva störningar och neuroser.

Minskad vagal tone

Det autonoma nervsystemet har ett komplext system för reglering, och vagusnerven är huvudkomponenten i denna process. På natten, under hans inflytande, sänker hjärtfrekvensen, blodtrycksnivån minskar, kroppen vilar. Genom att minska vagal ton, ökad sympatisk aktivitet i nervsystemet, vilket leder till högt blodtryck och utveckling av takykardi under natten. Detta problem bör riktas till en neurolog, för diagnos och terapeutiska åtgärder.

Tydligen är orsakerna till ökad hjärtfrekvens på natten inte så få. Förutom listade kan det vara alkoholmissbruk, kronisk trötthet, sömnlöshet, familjeproblem. Vilken typ av patologi orsakar takykardiens syndrom - läkaren bör fastställa, utgående från den allmänna kliniska bilden och patientens samtidiga sjukdomar.

Hjärtklappningar på natten orsakar

Natt takykardi, vars orsaker är rotade vid sjukdomar i det kardiovaskulära systemet, är det vanlig typ av arytmi i vilket det finns en ökning i hjärtfrekvens över 90 slag per minut. Det är värt att notera att hjärtfrekvensen hos en vuxen varierar mellan 60 och 90 slag per minut i normal hjärtfunktion.

Takykardi är inte alltid en patologi, eftersom ökningen av hjärtfrekvensen vid kraftig stress och fysisk ansträngning anses vara ett normalt fenomen, vilket inte utgör en fara för hälsan. I det fall då takykardi observeras hos en person som är i vila eller under sömnen, kan hjärtklappande indikationer indikera hjärtproblem. Patologisk takykardi kan observeras när som helst på dagen, och orsakerna till utvecklingen av det patologiska tillståndet på morgonen och på natten sammanfaller till stor del.

Etiologi och patogenes av utveckling av takykardi

Så det finns två huvudtyper av takykardi, som var och en har sina egna orsaker och patogenes av utveckling. Fysiologisk takykardi är absolut normal hos människor i alla åldrar och är inte en följd av hjärtpatologier.

Patologisk takykardi är inte ett självständigt fenomen, men är alltid ett symptom på sjukdomen i hjärt-kärlsystemet. En av de mest karakteristiska egenskaperna hos patologisk takykardi är den suddenness av dess utveckling. Alla orsaker till takykardi på natten kan delas in i hjärt- och icke-hjärtat. Till sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, som ofta provar en takykardi, är:

 • kongestivt och akut hjärtsvikt;
 • hjärtfel
 • svåra former av angina pectoris;
 • bakteriell endokardit
 • cardio;
 • myokardit av olika etiologi
 • kardiomyopati;
 • myokardinfarkt;
 • exudativ och adhesiv perikardit.

Olika sjukdomar i hjärtat och blodkärl kan orsaka utvecklingen av takykardi på natten hos äldre människor. Hos unga människor är oftast orsaken till takykardi på natten icke-hjärtat predisponeringsfaktorer. Sådana faktorer inkluderar:

 • binjurarnas insufficiens;
 • hormonellt aktiva tumörer;
 • en störning i det endokrina systemet;
 • minskade blodnivåer;
 • minskat natrium i blodet;
 • funktionsfel i vegetativsystemet;
 • akut anemi
 • hypoxi;
 • bronkial astma
 • pneumotorax;
 • akuta allergiska reaktioner;
 • tar vissa mediciner
 • fetma;
 • abstinenssyndrom med alkohol och narkotikamissbruk.

Tonåringar är speciellt troliga att ha takykardi. Orsaken till detta fenomen ligger i kroppens hormonella återuppbyggnad. I detta fall manifesterar sig ofta takykardi sig på natten. Patologisk takykardi, manifesterade både natt och dag, är en farlig symptom, som så småningom leder till en rad olika interna störningar i hemodynamik samt minska nivån av blodvolymen ut.

Med en ökad hjärtfrekvens har ventriklerna inte tid att fylla fullständigt med blod, så blodutsläppet minskar kraftigt, vilket leder till en blodtryckssänkning, en minskning av blodflödet till organ och vävnader. Takykardi, som under en lång tid människor inte betala någon uppmärksamhet, är ofta orsaken till arytmogena kardiomyopati och att minska volymen av hjärtkamrarna, och dessutom ökar risken för hjärtinfarkt och hjärt-kärlsjukdomar.

Tachykardiens patogenes är extremt komplicerad. Under inflytande av en predisponeringsfaktor är det en störning i ledningsförmågan hos signaler som bestämmer hjärtans rytm. Med tanke på etiologin hos elektriska impulser kan två typer takykardi särskiljas: sinus och paroxysmal. Sinustakykardi är den vanligaste, eftersom utvecklar på grund av fel och den ökade aktiviteten i sinusknutan, vilket är den huvudsakliga källan till pulserna som är satt under normal drift av hjärtrytmen. Med detta alternativ utvecklas attacken långsamt, men med en normal rytm ökar hjärtfrekvensen gradvis till 120-220 slag per minut.

Med paroxysmal takykardi är pulsgeneratorn som sätter hjärtritmen placerad utanför sinoatriella noden. Typiskt är en sådan patologisk pulsgenerator belägen i atriumet eller ventriklerna. I detta fall manifesterar takykardi sig i form av anfall. En paroxysmal takykardiattack kan variera från ett par minuter till flera dagar. En mycket viktig markör för närvaron av paroxysmal takykardi är bevarandet av en konsekvent hög hjärtfrekvens.

Varför kan takykardi uppträda under sömnen?

På natten, under en dröm kan takykardi förekomma av samma skäl som under dagen. Men i detta fall kan symtomatiska manifestationer vara mer uttalade än på dagtid. Under vakenhet tenderar människor att lida hjärtklappning mycket lätt, och huvudsymptomen är palpitativ hjärtklappning. På natten saktar hjärtats rytm under normal drift något, så accelerationen under sömnen blir en verklig stress för kroppen. De vanligaste symptomen är:

 • för tidigt uppvaknande
 • kall svett;
 • känsla av rädsla;
 • känsla av ångest;
 • känsla av brist på luft.

Många som lider av nattliga anfall tror ofta att de symptom som uppträder är resultatet av en mardröm eller bara en dålig dröm, men kan inte komma ihåg om de drömde någonting.

Orsaker till takykardi omedelbart efter sömnen

Ofta observeras takykardi hos människor omedelbart efter sömnen, och symptomatiska manifestationer av detta patologiska tillstånd kan uttryckas tydligare än vid någon annan tidpunkt på dagen. Saken är att sömn är den viktigaste delen av den dagliga cykeln av kroppens vitala aktivitet. Under denna period är kroppen helt avslappnad, så övergången från sömn till vaken åtföljs av aktiveringen av alla kroppssystem.

Anfall av en takykardi kan speciellt uttryckas i fall om, efter en dröm, personen har ökat kraftigt från en säng och har påbörjat aktiv fysisk aktivitet.

Om en person inte har hjärt-kärlsjukdom, kan hjärtans rytm snabbt återgå till normal. I närvaro av hjärtpatologi kan takykardi, som utvecklas med fysisk aktivitet under en kraftig ökning från sängen, ha en tydlig symptomatologi.

Förutom de uppenbara tecknen på snabb hjärtslag kan du uppleva yrsel, försämring av allmänt tillstånd och jämn svimning.

I perioden strax efter sömnen kan takykardi orsaka hjärtinfarkt och andra lika farliga förhållanden. Utvecklingen av en rad farliga komplikationer är i regel direkt relaterad till ökad belastning på hjärtat.

Hur eliminerar natten takykardi?

För att effektivt bekämpa natt takykardi är det mycket viktigt att identifiera orsaken till den patologiska accelerationen av rytmen. I det fall när den inte genomföra diagnos eller utanför hjärtat hjärtfel upptäcktes kan dessutom tilldelas samråd psykiater, som takykardi i sällsynta fall är tidigare haft till följd av svår stress och vissa psykiska sjukdomar. I de flesta fall krävs målinriktad behandling av den underliggande sjukdomen så att den snabba hjärtfrekvensen inte längre stör personen.

Om så önskas kan du minska risken för att utveckla natttakykardi med hjälp av vissa folkmedicinska lösningar. En bra effekt ger avkallningar av mödrar, hagtorn, valerian och humle. Om takykardi förekommer i en tonåring, kan du använda färsk juice av rönn, citron, tranbär, morot, i kombination med en liten mängd vodka. Dessutom ges en speciell effekt genom speciella andningsövningar som gör att du kan slappna av snabbare och få din kardiovaskulära aktivitet tillbaka till normal.

Möjliga orsaker

Hjärtfrekvensavvikelser kan signalera hjärtpatologier. I sådana fall måste du omedelbart kontakta en läkare och genomgå den nödvändiga undersökningen. Förutom hjärtpatologier kan syndromet uppstå av följande skäl:

 • störningar i det endokrina systemet;
 • psykogena sjukdomar;
 • förgiftning från giftiga ämnen
 • slutna skador
 • cardio;
 • hypoxi;
 • vegetativ-vaskulär dystoni;
 • myokarddystrofi;
 • hjärtfel
 • lågt hemoglobin.

Några av de ovanstående orsakerna kan utlösa hjärtslag under natten under sömnen. För att bestämma huvudfaktorn måste du genomgå en omfattande undersökning. Nu måste vi överväga de orsaker som oftast orsakar syndromet för nattlig hjärtklappning.

Ökat tryck

En ökning av blodtrycket under en natts sömn kan väl provocera en ökning av hjärtfrekvensen. Hypertoni, som manifesteras på natten, kan vara både en separat patologi och vara resultatet av ett felaktigt urval av läkemedel för behandling av högt blodtryck.

I sådana fall är det vanligtvis nödvändigt att justera dosen av läkemedel så att åtgärden är långvarig (långvarig) och effekten av upptagningen varade även på natten. Eftersom ökningen av artärtrycket i sömnen är den vanligaste orsaken till hjärtklappning, är det viktigt att veta hur man ska agera under en annan natts attack:

 1. att dricka kallt vatten - om du kommer in i matstrupen, normaliserar den hjärtfrekvensen;
 2. Ta en bekväm ställning, helst halv sitta, för att minska blodflödet till hjärntankarna.
 3. tvätta med kallt vatten;
 4. ta ett läkemedel som föreskrivs av en läkare, vilket sänker blodtrycksnivån
 5. Se till att ett fritt flöde av frisk luft kommer in i rummet.

Det är viktigt att inte få panik, lugna sig, medan du andas djupt och jämnt.

Lågt tryck

Natt takykardi i hypotoni förekommer ganska ofta. Det mycket låga blodtrycket i detta fall framkallar inte en ökning av hjärtfrekvensen. Detta händer när hypotension förenar medföljande patologi, till exempel:

 • vegetovaskulär dystoni;
 • järnbristanemi;
 • ökad ångest;
 • smärt syndrom från skadan mottagen dagen innan.

I närvaro av sådana patologier i hypotoni är nattliga uppvakningar från attacker av takykardi inte ovanliga. Snabb hjärtslag vid reducerat tryck åtföljs av:

 1. illamående, tills kräkningar
 2. yrsel och smärta i templen
 3. pallor och cyanos av huden;
 4. känsla av rädsla, panik;
 5. ömhet i bröstbenet.

Om symtomen uttalas, rekommenderas att ringa en ambulans, och före dricksvatten kan du ta lugnande medel, till exempel en infusion av valerian.

Takykardi vid graviditet

Under graviditeten hos ett barn genomgår en kvinnas kropp betydande förändringar i organ och system.

Palpitation på natten i en dröm stör många gravida kvinnor, och i de flesta fall signalerar inte en allvarlig patologi.

Vidta åtgärder och kontakta en läkare för undersökning när följande symptom är förknippade med natttakykardi:

 • smärta i templen och bakom sternum
 • svimningstillstånd
 • yrsel, illamående.

För att undvika en nattförhöjning i hjärtfrekvens rekommenderas framtida mammor att vila, ordna näring, undvika nervösa överbelastningar och stress.

Panikattacker

Detta namn har attacker av stark, orimlig ångest, som uppstår oftare på natten. Panikattackerna åtföljs av följande symtom:

 1. en plötslig uppvaknande från ett våldsamt hjärtslag;
 2. ökad svettning;
 3. brist på luft;
 4. domningar i benen.

Med utvecklingen av ett sådant tillstånd kan patienten inte inse att han har ett psykologiskt problem och under lång tid inte rådfråga en läkare, som regelbundet upplever attacker av hjärtklappning och panik. För att eliminera dessa manifestationer behöver psykologen hjälp för att eliminera den bakomliggande orsaken till nattakykardi - depressiva störningar och neuroser.

Minskad vagal tone

Det autonoma nervsystemet har ett komplext system för reglering, och vagusnerven är huvudkomponenten i denna process. På natten, under hans inflytande, sänker hjärtfrekvensen, blodtrycksnivån minskar, kroppen vilar. Genom att minska vagal ton, ökad sympatisk aktivitet i nervsystemet, vilket leder till högt blodtryck och utveckling av takykardi under natten. Detta problem bör riktas till en neurolog, för diagnos och terapeutiska åtgärder.

Tydligen är orsakerna till ökad hjärtfrekvens på natten inte så få. Förutom listade kan det vara alkoholmissbruk, kronisk trötthet, sömnlöshet, familjeproblem. Vilken typ av patologi orsakar takykardiens syndrom - läkaren bör fastställa, utgående från den allmänna kliniska bilden och patientens samtidiga sjukdomar.

Varför gör

Orsakerna till allvarlig hjärtklappning är olika. Det kan uppträda vid normalt, ökat eller minskat tryck.

Hög hjärtfrekvens är normen i följande fall:

 • Med fysisk aktivitet: sport, fysiskt arbete, lyftande vikter, snabba promenader, löpning och så vidare.
 • Med emotionell stress: skräck, spänning, glädje, ilska, irritation och så vidare.
 • Med en ökning av kroppstemperatur, till exempel i infektionssjukdomar. Med en ökning av t med 1 grad ökar hjärtfrekvensen med 10 slag per minut.
 • Med en allergisk reaktion.
 • Från övermålning.
 • Från användningen av kraftingenjörer.
 • Med klimakteriet.

Orsakerna till patologisk takykardi är olika sjukdomar, bland vilka:

 • cardio;
 • myokarddystrofi;
 • arytmi;
 • anemi;
 • vegetativ-vaskulär dystoni;
 • störningar i det endokrina systemet;
 • hypoxi;
 • hjärtsjukdomar.

Hitta den exakta orsaken till ökad hjärtfrekvens kan bara vara en omfattande diagnos.

Hur man hjälper dig med ett starkt hjärtslag

Om en attack av en takykardi har uppstått hos en person för första gången, och han misstänker inte ha patologier, behöver han göra följande:

 • öppna fönstret i rummet;
 • Knacka på kragen på kläderna;
 • tvätta med kallt vatten;
 • Om möjligt måste du nödvändigtvis ligga ner eller åtminstone sitta ner, men stanna inte på fötterna.
 • Ta medicinen (det kan vara corvalol, valocordin, validol, valerian, motherwort).

Många människor lider av panik under en attack av takykardi, särskilt om det hände på natten. Vi måste lugna ner och börja andas ordentligt. Med snabba hjärtslag måste du ta ett djupt andetag och sedan andas, överdriva och andas långsamt. Relief kommer inte omedelbart, så träning rekommenderas att göra om fem minuter.

Med en stark hjärtklappning kan du försöka hosta.

Ett annat verktyg som hjälper till att stoppa attacker av takykardi, tillsammans med yrsel och nedsatt koordination av rörelse, är ögonmassage. För att göra det väldigt enkelt:

 • Stäng dina ögon och tryck på dina ögonbollar med fingertopparna.
 • Håll fingrar i ögonen i ca 10 sekunder och släpp sedan
 • upprepa efter 10 sekunder.

Det hjälper med takykardi att påverka de biologiskt aktiva punkterna på fingrarna. För kardiovaskulärsystemets arbete möts lillfingret och tummen. Med ett snabbt hjärtslag måste du trycka på båda händerna med lillfingerens spets på tunneln av nageln.

Traditionell medicin tyder på att gnida ryggen på dina handleder, där det finns aktiva punkter i samband med det kardiovaskulära systemet.

Ett starkt hjärtslag kan vara en hjärtslagare av stroke eller hjärtinfarkt. I detta fall krävs omedelbar hjälp. Det är nödvändigt att ringa en ambulans och ta lugnande medel.

Svår hjärtslag och ökat tryck

Takykardi karakteriseras ofta inte bara av snabb hjärtatslag utan också av högt blodtryck. Om det ökar trycket under en attack krävs följande åtgärder:

 • Det är bekvämt att sitta eller ligga och försöka slappna av helt.
 • Drick lite kallt vatten. När den passerar genom matstrupen, utövar den trycket på hjärtat och normaliserar därmed sitt arbete.
 • Ibland kan tvätt med kallt vatten hjälpa till.
 • Ett annat sätt att minska hjärtfrekvensen, om blodtrycket är högt, är att ta ett djupt andetag, hålla näsan och munnen med handen och försök att andas ut.
 • Om orsaken till attacken är stress, avslappning, aromaterapi och meditation hjälper.
 • Med en uttalad hjärtklappning, rekommenderar läkare att ta anaprilin.
 • Menyn ska innehålla mer skaldjur och fisk som är rika på omega-3-fettsyror.
 • Vitaminkomplex bör tas till de som har högtrycks takykardi på grund av brist på magnesium i kroppen.

Palpitation vid lågt tryck

I hypotonisk takykardi är ganska ofta. Tecken som hjärtklappning och lågt blodtryck är karakteristiska för sådana patologiska tillstånd:

 • chock (anafylaktisk, traumatisk);
 • vegetovaskulär dystoni;
 • kraftig blödning.

När takykardi utvecklas mot bakgrund av hypotoni, observeras följande symptom ofta:

 • illamående, kräkningar;
 • yrsel;
 • huvudvärk;
 • hudens hud
 • smärta i hjärtat och magen;
 • en känsla av rädsla, ökad ångest.

Takykardi hos gravida kvinnor

Under graviditeten genomgår kvinnor stora förändringar i kroppen och det börjar arbeta i ett annat läge. Snabb hjärtfrekvens (upp till 100 slag per minut eller högre) är normalt under denna period. Ofta sker takykardi under dräktighet i mild form och utgör ingen fara. Men det händer att det åtföljs av obehagliga symptom:

 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • smärta i bröstet;
 • ibland svimning.

Läkare rekommenderar framtida mamma:

 • mer vila;
 • undvik stress;
 • drick mer rent vatten.

Takykardi i fostret

Under ultraljud, i femte veckan av dräktighet, kan läkaren diagnostisera takykardi hos fostret. Hjärtfrekvensen är en mycket viktig indikator som bestämmer hur ett framtida barn utvecklas. En stark hjärtklappning i fostret kan orsakas av hypoxi, vars orsaker kan vara som följer:

 • hitta en framtida mamma i ett täppt rum
 • anemi hos kvinnor;
 • Den gravida kvinnans fysiska aktivitet.

Hjärtklappning hos barn

Barn har en högre puls än vuxna. I det här fallet, ju yngre barnet, ju oftare slår hans hjärta. Vanligtvis har en stark hjärtklappning hos barn följande orsaker:

 • skräck, glädje, stressig situation;
 • fysisk belastning
 • hjärt- och icke-hjärt-sjukdomar;
 • väderbyte.

Om ökningen i hjärtfrekvensen är associerad med känslomässig eller fysisk ansträngning normaliserar den sig själv.

Men inte alltid takykardi är ofarligt. Det kan vara ett tecken på allvarlig sjukdom, till exempel hjärtsvikt, arytmi, myokardit.

Barnet kan uppleva akuta attacker med snabb hjärtslag, som kallas paroxysmal takykardi. Ibland varar de flera timmar och åtföljs av yrsel, illamående, bröstsmärta, kramper, kall svett, svimning.

Hur man behandlar

Behandlingen är ordinerad beroende på orsaken till starten. Det är viktigt att lindra patienten av obehagliga symptom: yrsel, huvudvärk, illamående, dyspné, besvär.

Vanligtvis används två metoder: medicinering och folkmedicin.

Behandling med droger

För att bekämpa takykardi måste du ta följande läkemedel:

 • Lugnande medel. Dessa inkluderar naturläkemedel baserade på medicinska örter. Det är motherwort, valerian, Novo-Passit. De kan framställas i tabletter, droppar, tinkturer.
 • Antiarytmika. Dessa piller normaliserar hjärtslaget. Du kan inte dricka dem på egen hand, bara enligt instruktioner från en läkare. Dessa inkluderar Fleckainid, Verapamil och andra.

För behandling av takykardi tas fyra tabletter:

 • Hjärtglykosider (Dogoxin).
 • Betablockerare (Atenolol, Concor).
 • Sedativ (Novo-Passit).
 • Antioxidanter (Mexicore, Preductal).

Örterbehandling

Ofta för behandling av en stark hjärtklappning i hemmet använder mint, balm, kamomill, johannesört, motherwort och andra.

För att normalisera hjärtfrekvens och tryck kan du förbereda en infusion av örter. För att göra detta, ta en sked full av torkad rot valerian, yarrow och citron balsam. Blanda ingredienserna, häll kokande vatten och sätt i ett vattenbad i 40 minuter. När det svalnar, dränera och dricka.

Ett annat effektivt botemedel är hagtorn. Vattenextrakt av frukter ska tas tre gånger om dagen för 20 droppar per ¼ kopp vatten före måltider. För matlagning behöver du en matsked krossad frukt, som du behöver hälla ett glas kokande vatten, sätt på en långsam eld och koka tills hälften av originalvolymen kvarstår.

Från hagtornens blommor kan beredas infusion. För att göra detta häll blommorna (sked) med ett glas kokande vatten och sätt på ett vattenbad i 15 minuter. Ta två gånger om dagen innan du äter hälften av glaset.

Som förebyggande

För att förhindra episoder av takykardi rekommenderas det:

 • Undvik stress och hög fysisk ansträngning.
 • Överge användningen av svart te och kaffe eller begränsa konsumtionen, ge företräde åt grönt te.
 • I stället för te kan du dricka infusion av hagtorn och dogrose, vilket bidrar till normalisering av hjärtfrekvensen. Blanda frukterna av dessa växter i lika stora proportioner, häll kokande vatten och insistera på att de är färdiga.
 • Om takykardin utvecklas mot bakgrunden av högt blodtryck, hjälper juice av gröna havre (drick 50 g tre gånger om dagen) eller infusionen av blommiga blåblommar (ta ½ kopp tre gånger om dagen) mycket. När det är benäget för hjärtinfarkt vid högt blodtryck, rekommenderas att ta en matsked per dag Infusion Adonis och dricka grönt te med mintbladen eller citronbalsam.

Sammanfattningsvis

Stark hjärtklappning kan upplevas av människor i alla åldrar. För att framgångsrikt bekämpa takykardi behöver du veta orsakerna. De bästa resultaten kan uppnås med komplex behandling: normalisera livsstilen, använd folkläkemedel och ta mediciner.

Vanliga orsaker till snabb hjärtfrekvens

Även en frisk person kan känna ett hjärtslag. Detta är mest typiskt för personer med ökad nervös känslighet. Bly till ett snabbt hjärtslag kan:

 • avsevärd fysisk ansträngning;
 • snabb uppstigning till höjd;
 • fysisk belastning i en het och täppt miljö (brist på syre leder till ökat arbete i hjärtat);
 • skarp mental spänning (skräck, spänning, etc.);
 • användningen av ett stort antal livsmedel som är höga i koffein (kaffe, te, coca-cola);
 • vissa läkemedel (i synnerhet medel från förkylning);
 • matsmältningsstörningar (t.ex. flatulens, vilket gör att membranet är något förhöjt).

En stark hjärtklappning kan kännas vid hög temperatur (patienter som upplever feber känner ofta hjärtklappningar).

Hjärtklappningar vid förhöjt tryck

Snabb hjärtfrekvens åtföljs ofta av högt blodtryck. I detta fall, ju oftare är hjärtat kontraherat, ju högre trycket i artärerna. Beroende här är bara sådan... Därför är det fel att betrakta högt blodtryck som orsakats av ökad hjärtfrekvens. En annan sak är att ökningen i tryck, tillsammans med en generell försämring av hälsotillståndet, kan få dig att märka hur mycket hjärtat slår.

Snabb hjärtfrekvens och högt blodtryck kan orsakas av samma skäl. I det här fallet kommer terapeutiska åtgärder som syftar till att normalisera trycket, också bidra till normalisering av hjärtatslag.

Snabba hjärtslag vid reducerat tryck

Ökad hjärtfrekvens är också möjlig under reducerat tryck. En kraftig minskning av trycket kan observeras vid chocktillstånd (anafylaktisk, traumatisk, smittsam toxisk, psykogen och annan typ av chock). Kroppen reagerar på detta, vilket accelererar sammandragningen av hjärtmuskeln för att återställa trycket. En sådan kompensatorisk karaktär av ökad hjärtfrekvens förekommer också med stor blodförlust.

Snabb hjärtfrekvens vid normalt tryck

Ökad hjärtslag kan emellertid kännas och oberoende av tryck. Tryck kan vara både lågt och normalt, och patienten klagar över ett hjärtslag. Detta är möjligt med vegeto-vaskulär dystoni, anemi, sköldkörtelsjukdomar och ett antal andra sjukdomar. Försök inte bestämma vad du är sjuk, och än mer starta behandlingen bara på grundval av en jämförelse mellan hjärtslag och tryck. I alla fall, när du är orolig för ökad hjärtfrekvens, måste du genomgå en läkares tid.

När hjärtklappning är ett tillfälle att se en läkare?

Ett snabbt hjärtslag är anledningen till att gå till en läkare om det:

 • för intensivt
 • är långvarig (det går inte på länge);
 • förekommer med allt mindre effekt av ovanstående faktorer;
 • uppstår ur samband med ovanstående faktorer;
 • är ojämn (det kan antas att arytmi är ett brott mot hjärtans rytm).

I dessa fall kan hjärtklappningar vara en manifestation av allvarliga sjukdomar och sjukdomar, såsom:

 • bERIBERI;
 • Anemi (lågt hemoglobin och järn i blodet);
 • tetany (ett tillstånd som orsakats av brist på kalcium)
 • endokrina sjukdomar;
 • hjärtpatologier.

Men i fallet med myokardit, andra hjärtsjukdomar, liksom hypertyreoidism, är ökad hjärtfrekvens inte det huvudsakliga klagomålet. Med sådana sjukdomar klagar först och främst på smärta i hjärtat och dyspnéområdet.

Det är nödvändigt att reagera omedelbart, om det på en bakgrund av den förstärkta hjärtklappen finns en elakhet, dyspné eller kortvind, blanchering av en hud, svettning. Ring i detta fall till en ambulans.