Huvud / Emboli

Avbrott i hjärtets arbete: hoppa slag, blekna, vad ska man göra

I den här artikeln: varför hjärtat ofta slår av avbrott och det finns utelämningar av strejkar, acceleration och saktning av rytmen, oregelbundna nedskärningar. Symtomatologi av olika sjukdomar, hur man etablerar en diagnos och vad man ska göra om det finns en patologi i hjärtans normala funktion.

Kollisionen av hjärtat i en konstant rytm är garantin för att alla organ fungerar normalt. Kontraktens rytm motsvarar ackumuleringarna av pacemakerceller (rytmförare) som skapar en elektrisk puls med konstant frekvens (sinus- och atrioventrikulära noder). Den exciteringsvåg som uppstått i denna zon sträcker sig längs de ledande banorna (Hyisbunten) till alla delar av hjärtat, vilket medför en sammandragning.

Avbrott i hjärtats arbete eller arytmi är förändringar i frekvensen av stroke som är förknippade med en störning i formations- eller exciteringsvågan.

Den normala rytmen av sammandragningar i hjärtat är 60-90 per minut, varje stroke på samma gång. Källan för den elektriska puls är sinusnoden.

Tre huvudsakliga överträdelser:

 1. Takykardi - acceleration av hjärtatslag.
 2. Bradykardi - saktar ner i hjärtmuskeln.
 3. Extrasystoler - ytterligare förkortningar mot bakgrund av en normal rytm.

Rytmiska brott kan uppstå periodiskt (paroxysm), vara asymptomatiska eller snabbt leda till försämring av välbefinnandet och dödsfall. Arytmier som inte är associerade med hjärtsjukdom är välbehandlade och kroniska sjukdomar med hjärtskada kräver konstant behandling.

Förändringar i hjärtans rytmiska arbete kan inte missas, det är ett tillfälle att rådfråga en läkare för att undvika arytmi. Patienter med denna patologi behandlas av terapeuter och kardiologer, och i specialiserade centra - av arytmologer.

takykardi

Atrial och / eller ventrikulär kontraktion med en frekvens på mer än 100 per minut.

Typer av takykardi

Paroxysmal (intermittent störning, det finns perioder med en normal puls eller det fanns bara en episod av rytmisk störning)

Återkommande (repeterande avbrott i hjärtat)

För en mer detaljerad beskrivning av utvecklingsmekanismen, se "Utvecklingsmekanism" -blocket senare i artikeln.

Mekanismen för utveckling

Gensidig (återkommande) utvecklingsmekanism står för 80% av alla takyarytmier. På grund av störningar i rörelsen hos exciteringsvågan rör sig den elektriska pulsen i en cirkel och spänner återigen samma region i hjärtat.

Fokal (automatisk) takykardi står för 10%, förknippas med nedsatt metabolism, på grund av ökad excitabilitet hos de ledande vägarna. Under sådana förhållanden orsakar alla impulser en sammandragning. Normalt är det nödvändigt att uppnå en elektrisk aktivitet på en viss nivå för uppkomsten av en exciteringsvåg.

Trigger (trigger) takyarytmier orsakas av utseendet av en elektrisk puls som överskrider normalnivån: efter att exciteringsvågen har utförts, återstiger den återstående pulsen igen en sammandragning av hjärtat.

skäl

Återväxt av muskelvävnad i bindvägen (myopati)

Expansion eller förtjockning av kamrar (hypertrofi, lunghjärtat)

Varför försvinner hjärtat och hur blir det av med det?

Vissa av oss upplever ibland ett tillstånd när hjärtans rytm slås ned och dess blekning uppträder. Vad kan detta tillstånd indikera, är det normen eller indikerar en patologi?

Vad kallas staten när hjärtat bleknar?

Överträdelse av hjärtritmen (arytmi) kallas extrasystol. Detta tillstånd uppstår på grund av överdriven excitation av del eller hela myokardiet. En sådan reduktion orsakas av extraordinära impulser. Normalt kommer impulsen endast från sinusnoden.

Efter oförutsedda nedskärningar sker en kompensations paus, som i sin tur är fullständig eller ofullständig. Detta fenomen i sig är säkert, men om det finns organiska skador i hjärtat, så finns det negativa faktorer som påverkar hälsan.

Den konstanta växlingen av normala sammandragningar och blekning i medicin kallas bigeminia. Om det finns två förkortningar för en blek, säger de om trigeminy.

Det finns också en sådan som quadrigemination.

Orsaker och typer av hjärtflaktion

Beroende på orsaken skiljer man funktionella och organiska extrasystoler. Den första finns hos personer som inte har hjärtpatologier. Orsakerna i detta fall är gömda i strid med funktionen hos det autonoma nervsystemet. Provoke bleknar kan röka, stress, alkohol, kaffe, vitaminbrist. Hos kvinnor kan denna känsla uppstå under hormonernas verkan.

Andra - organiskt - uppstå i patologier i hjärtat, såsom ischemi, dystrofi, kardiosklerosis, inflammation, last, hypertoni, kardimiopatii. Liknande observeras hos de flesta människor som genomgått hjärtinfarkt. Det är orsakat av nekros av kroppens delar i denna situation.

Extrasystoler särskiljs av antalet impulser. De är indelade i monotrof (en plats) och polytropisk (flera). Två eldstäder kan observeras samtidigt: en - normal, sinus, thorax - extrasystolisk.

I stället för utseende är extrasystoler uppdelade i atrial, atrium-ventrikulär och ventrikulär.

Symptom vid hjärtfel uppstår

 1. Med atriell extrasystol, vilken. Det är värt att notera, det förekommer ganska sällan,
  organisk organskada observeras. När antalet sammandragningar ökar kan förmaksflimmer, paroxysmal takykardi utvecklas. I detta fall observeras känslan av blekning oftast i kroppens bakre position;
 2. Den ventrikulär-ventrikulära formen är också sällsynt. Risken för detta fenomen är att detta kan leda till ett omvänd flöde av blod från atrien in i venerna;
 3. Ventrikulära extrasystoler är de vanligaste. Detta fenomen kan utvecklas till ventrikulär takykardi. Det är farligt och med hjärtinfarkt, eftersom det kan leda till fibrillering av ventriklarna.

Symtom på en patologi är som regel endast synlig för läkaren för kardiologen som avkänner resultaten av elektrokardiogrammet. Men det är värt att notera att vid avkodning av resultaten från ett standard EKG kan ett fel inträffa och även en bra kardiolog kan göra en felaktig slutsats. Symtom på extrasystolen kan förväxlas med ledningssjukdomar och ett antal andra patologiska fenomen. I sin tur leder en felaktig diagnos till otillräcklig behandling.

När det gäller de mer uppenbara symptomen, som patienten själv kan se, ser de i de flesta fall inte upp. Ibland kan det finnas en känsla av tremor i bröstet, en känsla av att vända eller blekna av hjärtat, avbrott i organs arbete. Under kompensationsstoppet kan det uppstå yrsel, brist på luft, svaghet, ont i smärta och en känsla av sammandragning bakom bröstet.

Hur man behandlar hjärtfärgning

Terapi syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen och stoppa den. Återställande av kroppens normala funktion kan vara med hjälp av antiarytmiska läkemedel, men dessa är effektiva endast vid tidpunkten för deras antagning. Om orsaken till blekningar försvinner i myokardieorganiska organiska skador eller kränkningar av kranskärlcirkulationen, behövs lämplig behandling som syftar till vasodilation.

Om orsakerna är dolda i känslomässig eller fysisk överbelastning rekommenderas att vila och ta mediciner som minskar hjärtacitivitet. Rökning är i alla fall kontraindicerat vid rökning och dricks.

I närvaro av hjärtsjukdom är behandlingen vanligtvis syftad till att förebygga livshotande förhållanden. Av denna anledning bör personer med högt blodtryck, ischemisk hjärtsjukdom, myokardit, laster, etc., undersökas regelbundet av en kardiolog.

Sådana patienter kräver konstant kontroll över kardiovaskulärsystemet.

Vad är fällt med hjärtflingning

Med det här fenomenets funktionella natur uppstår inte allvarliga komplikationer. Om extrasystolen inträffade mot bakgrund av hjärtinfarkt, kardiomyopati, myokardit faller en person i en riskgrupp. Atriärformen kan leda till förmaksflimmer, takykardi. Nadzheludochkovaya form i frånvaro av behandling slutar vid dödlig arytmi och som ett resultat arytmisk död.

Hjärtfärg med vegetarisk dystoni (VSD)

VSD är ett komplex av patologier som uppstår som ett resultat av störningar i vaskulär ton i det autonoma nervsystemet. Dystoni är ett ganska farligt tillstånd eftersom det kan provocera utvecklingen av arteriell hypertension, neuros och försämra livskvaliteten signifikant.

ESP åtföljs av hjärtklappning (konstanta eller Bouts), hyperhidros, huvudvärk, stickningar i hjärtat, blek, eller, omvänt, hudrodnad, lemmar chilliness, tendens att svimning.

Behandlingen är ordinerad beroende på manifestationer av vegetativ dystoni.

I regel ingår det:

 1. Normalisering av den dagliga rutinen;
 2. Rationell näring;
 3. Tillräckligt stanna på gatan;
 4. Eliminering av stress;
 5. Ökad motoraktivitet;
 6. Arbeta med en psykolog;
 7. Terapeutisk massage;
 8. akupunktur;
 9. Vatten- och sjukgymnastikförfaranden.

Terapi kan vara inriktad på att eliminera foci av infektion, samtidiga sjukdomar. Patienterna visas dispensarobservation, förebyggande åtgärder. När det gäller läkemedel, förskriva lugnande medel, lugnande medel, antidepressiva medel, nootropics, vitaminer och mineraler, betablockerare, växtstimulerande medel.

Akupressur vid funktionsfel och hjärtslag

Först och främst behöver du se en läkare som i sin tur ska diagnostisera och fastställa orsaken till rytmförstörningar. Efter det måste du strikt följa professionella riktlinjer följer doseringen och frekvensen av medicin som han kommer att utse, för att undvika stressiga situationer, justera din kost och daglig rutin.

Som ett förstahjälp kan du använda några tricks, till exempel, "spänna", trycka på ögonbollar eller utföra en massage i sinokarotidzonen.

Pekmassage hjälper till med funktionella störningar i hjärt-kärlsystemet. Ett sådant förfarande kommer att förbättra hälsan, normalisera rytmen under arytmi. Massage innebär som regel behandling av biologiskt aktiva punkter på övre och nedre extremiteterna, såväl som auriklarna.

Punktmassage utförs två gånger om dagen, vilket påverkar var och en av punkterna i 2-3 minuter. Endast 3-4 poäng behandlas åt gången. Under en attack påverkar de hjärtkanalens punkter och ett antal andra.

I medicinska institutioner kan massage utföras med hjälp av elektropunktur.

Med funktionsstörningar kan du bli av med känslan av hjärtflingning utan radikala metoder och läkemedel, till exempel genom att ändra din kost genom att lägga mat som är rik på kalium och magnesium till menyn medan du gör motionsterapi. Utan hjälp av en kardiolog kan organiska fel inte undvikas.

Du "vänd och dö" hjärta. Till vilken det?

Denisova Svetlana Viktorovna

Välkommen! Jag hoppas att jag redan känner dig från tidigare samtal.

Och om du såg till mig för första gången precis så, eller om du var intresserad av vårt ämne för kommunikation, så är jag väldigt glad att träffa dig!

Fortfarande, hej hej! Och välkommen till oss för ett ljus! Gör dig bekväm. Och jag kommer att försöka att motivera ditt intresse för denna fråga.

Tja, vad är det? Låt oss komma igång.

Jag kommer tillbaka dig lite till föregående ämne, där det pratades om det vanliga hjärtslaget (artikeln under rubriken ""Har du ett hjärta ut ur bröstet?"). Detta tillstånd kallas hjärtslag. Och oftast uppstår med sköldkörtelsjukdom, med inflammatorisk sjukdom i hjärtmuskeln, i strid med ledande vägar i hjärtmuskeln och i många andra förhållanden. Mycket av ovanstående förstår du inte? Eller kanske du redan läst den här artikeln och du är inte intresserad av upprepningen?

Det är rätt! Trots att de säger att upprepning är modern för lärande, och ny information är mer intressant.

Som regel kan du för första gången hjärtat "svänga" eller "sjunka" i hjärtat och känna dig som hemma i viloläge. Du vilade innan du gick och lägg dig ner, satt bara i stolen framför TV: n efter en hektisk dag eller en riklig middag. Har jag rätt Och du har inte omedelbart "bära" detta tillstånd till hjärtproblem. Du tänkte på spasticiteter i matstrupen, magen, tarmarna efter riklig mat. Eller var inte uppmärksam på det alls. Men om det plötsligt började upprepas med viss regelbundenhet, och du misstänkte hjärtat! Ja, och kände sin puls med några ojämna slag, utelämningar! Då råkade rädslan över alla andra ursäkter (till exempel överätning, oro etc.).

Sluta panik omedelbart! Låt oss först förstå!

Kom ihåg racerhästen. Beauty. Det hoppar inte, men svävar över marken. Fötterna rytmiskt berör jorden. Allt i sträng ordning. Och det är svårt att föreställa sig, och det är skrämmande - så plötsligt kommer denna rytm och ordningen av benens rörelse att brytas.

Men hästen är trött. Den tidigare trauman hände. Och var går rytmen? Det var en haltande gång. Men hästen fortsätter att hoppa! Men om det är riktigt dåligt, då är en av benen nästan "ur spelet".

Detta kan hända med hjärtslag, när en klar, jämn rytm är trasig. Och "blekna" av en annan sammandragning av hjärtat manifesteras. Samtidigt slutade hjärtat inte, det fördröjs bara i en bråkdel av en sekund, för att tjäna ytterligare.

Om detta hände mot bakgrund av en överbelastning (fysisk eller känslomässig) är det tillräckligt att vila och hjärtat kommer åter att fungera som en klocka. Det händer också med vår vackra häst.

Men om den tidigare skadan var allvarlig, upprepas "stumbling" allt oftare. Och bara vila ger inte bra resultat. Vi måste ta allvarligt upprättandet av orsaken och dess eliminering. Detta gäller såväl vår häst som lika med vårt hjärta.

Tänk dig en bil. För att "starta" motorn behöver du ett batteri.

För sammandragning av hjärtat följer hans inre hjärthatteri. Det kallas en sinusnod. Det genererar energi. Av sin natur, denna "klump" av nervceller. De genererar sedan impulser som överförs längs nervfibrerna till hjärtmuskeln.

Som svar på denna impuls, ger hjärtat en sammandragning. I det här fallet är blodet som är i det ögonblicket inuti hjärtat och dras ut ur det. Denna del av blodet "går" genom alla arteriella kärl och når din hand, där du kan känna puls. Förresten, om du är intresserad, kommer jag att säga att artärkärlet är det blod som löper från hjärtat. Och med sin skada under skelettet skarlet blod "slår" en fontän. Och tillfälligt stoppa en sådan blödning kan vara genom att applicera en turnering över sårplatsen.

Hur många gånger per minut kommer hjärtat att komma i kontakt - så många gånger kommer pulsvågan att nå din kontaktpunkt med kroppen, där du mätt din puls.

Förresten finns det många "platser" för att mäta puls på kroppen. Varje artärkärl, om det kan pressas med fingertopparna till det underliggande benet, gör att vi kan räkna eller känna vår puls. Huvudpunkterna för palpation av pulsen är: den tidsmässiga regionen, nackområdet, området för det vanliga mätvärdet av puls på armen, ljumskområdet, etc.

I normalt fungerande tillstånd arbetar batteriet (sinusnoden i hjärtat) rytmiskt. Frekvensen beror på en persons tillstånd. Om en person sover, vilar, då samlas hjärtat mindre ofta. Det sover inte, men det hånar. Om du under en dröm deltar i jakten, då är hjärtat i en dröm "löper", dvs minskar oftare. På dagtid är du nervös, du kör över vägen på fel ställe (för att du är sen till jobbet eller för ett datum med din älskade) - och hjärtat knackar ofta och ofta.

Genom sin snabba tillväxt bidrar det till att fylla de organ som behöver näringsämnen just nu. Dessa är musklerna i benen när du kör, hjärnan under tentor, magen när du äter etc.

Och det finns inget överraskande att hjärtat plötsligt "snubblat", "vände" eller "fryst". Detta är en manifestation av samma process. Korrekt (medicinskt) kan det kallas en uppdelning i hjärtats arbete. Och den vanligaste orsaken till det är extrasystole. Detta är en extraordinär sammandragning av hjärtat, vilket inte orsakas av hjärtans huvudsakliga "ackumulator", men av de sämre.

Om detta är ett enda avbrott, eller om frekvensen i 1 minut är mindre än 5, kallas sådana avbrott glesa. Patienten märker inte alltid dem. Och det kräver inte alltid någon drogkorrigering. Men detta kommer att beslutas av läkaren vid en direkt undersökning.

Förresten är det nödvändigt att inte bara fastställa det faktum att det finns avbrott, men vi måste också räkna dem i 1 minut. Och om du har en frekvens på mer än 5 per 1 minut, och du märkte ett visst mönster av deras förekomst, då mitt råd till dig - kontakta en läkare.

Det ytterligare ett extra batteri som utlöser en extraordinär förkortning av hjärtat från huvudbatteriet - sinusnoden, desto mer märkbar är det för patienten att "snubbla" hjärtat. Och tvärtom desto närmare generatorn av en extra impuls till huvudgenerern, desto mindre märkbar är hjärtan "blekande" för personen själv.

Dessa avbrott är mycket tydliga när man registrerar ett elektrokardiogram (EKG). Detta förutsätter att vid tidpunkten för inspelningen är dessa rytmförstörningar närvarande hos en person. Och om avbrott på kvällen, och ett EKG-register om dagen, då kan doktorn inte fastställa sin karaktär. Därför kommer behandlingen att väljas genom att "falla in i himlen". Ett positivt resultat är också möjligt från det första försöket, om läkaren är kompetent, med stor erfarenhet. Möjligt, men inte alltid.

Att läkaren var lättare och det var önskvärt för dig var det lättare med de första medicinska recepten - lyssna på dig själv, gör en självkontroll innan du kommer till doktorn på kontoret.

Vad ska jag leta efter?

Jag vill uppmärksamma dig på sambandet mellan avbrott och fysisk ansträngning eller förekomsten av dem i viloläge.

Det finns en sådan sak - "funktionella" avbrott. De uppstår efter en tät middag, observeras i liggande läge på kvällen, på natten. Men det är värt att gå aktivt runt lägenheten eller längs gatan, flera gånger till prisisidat. Pulsen blir frekventare och blir mjukare (avbrott kommer helt eller delvis att passera eller bli mycket mindre). Detta är "funktionellt", d.v.s. har ingen organisk (allvarlig nedbrytning) orsak.

De uppstår som regel mot bakgrund av en sällsynt puls. Folk Vagotonics. Se artikeln "Var hjärtat springande?". Det observeras ofta hos personer med hög surhetsgrad i magsaften (i de människor som de kallas "magsår"). Dessa avbrott kräver heller ingen behandling. I sådana situationer finns det tillräckligt med motion (morgonövningar, bara att gå ur sängen). Antingen tar 20-25 droppar Zelenin (dessa är droppar med atropin) normaliserar hjärtets arbete. Alla ovanstående åtgärder ökar något av deras "ledsna" batteri och därmed undertrycker arbetet med ett billigare batteri. Och som ett resultat passerar avbrott.

Förutom de ovan beskrivna "funktionella" anledningarna finns det "organiska" skäl. Dessa är organiska sjukdomar som leder till mer allvarliga rytmförstörningar.

Ta till exempel täta ont i halsen. Den inflammatoriska processen är på tonsillerna. Det finns ackumulerade bakterier som orsakade angina. De äter där, multiplicera, ge bort toxiner. Andra mikrober börjar också utvecklas snabbt här, som redan är för många i munhålan (kom ihåg de första lektionerna i biologi - se ditt saliv under ett mikroskop). Föreställ dig denna röra från levande mikrober, döda (i form av pus), edematös inflammerad vävnad av tonsillerna, etc.

Men det finns fartyg bredvid det, vilket absorberar allt detta och sprider sig snabbt i hela kroppen. Inte konstigt att du vid samma skakningar, värkande. Det finns en förgiftning av hela organismen.

Samtidigt vill jag klargöra en liten, men mycket betydande detalj. Under försöket, när det blået appliceras på tonsillerna, visas denna blå i hjärtmuskeln om några minuter. Exakt för samma tid, "alla" toxinerna från fokuset på inflammation på tonsillerna "når" till hjärtat. Och det finns avbrott eller hjärtklappningar, eller ena och den andra tillsammans.

Vi hoppas att du botade ont i halsen, medan hjärtmuskeln inte var allvarligt påverkad. Hon var tillfälligt "bedövas". Och sedan återvände jag till min "fungerande" bra form. Avbrott har lämnat dig för alltid! Hurra!

Detta var en av hundratals möjliga orsaker till arytmi.

Om vi ​​anser vårt exempel med angina inte i det ideala resultatet av sjukdomen kommer vi att se den andra möjliga orsaken till avbrott. I denna situation är angina långvarig (det är inte alltid lämpligt att skylla doktorn här). Du har nedsatt immunitet. Mikroben var mycket aggressiv, eller lunginflammation utvecklades med angina, och så vidare. Och som ett resultat går hjärtmuskeln från ett enkelt "bedövat" tillstånd till ett inflammatoriskt tillstånd. Och vi har myokardit (se även artikeln "Hoppade du ut ur ditt hjärta?").

Och som en av dess manifestationer - hjärtklappningar och avbrott. Vi behandlar inte bara behandling med angina. Hjärtans hjärtrytm behöver behandling av själva hjärtat. Och detta problem löses av kardiologen.

Liknande situationer med inflammation i tonsillerna kan spåras och med sköldkörtelsjukdom, gallblåsans inflammation, mage etc.

Och som ett resultat, alla samma avbrott.

Här är andra villkor. Överträdelse av nervrotar mellan ryggradsskivor. Colic hepatic (nypa i gallkanalerna). Colic renal (passage av en sten eller en sand). Skada på bråcken (navel, inguinal, membran). Etc. och så vidare. Dessa alla förhållanden kan provocera reflex arytmi. Återigen, alla samma avbrott. Det är nödvändigt att behandla samtidigt huvudorsaken, och inte konsekvensen - avbrott. Och detta borde också doktorn direkt vid patientens säng.

Det är vår. Många unga tjejer i strävan efter kampen mot extra pounds är också bärna av diuretika och karminativa droger. Men de tog inte hänsyn till att de förlorar mycket elektrolyter som är nödvändiga för hjärtets arbete, särskilt kalium. Och med vad de stöter på - med avbrott i hjärtets arbete.

Och det sista jag vill stoppa är de ögonblick då diagnosen gjordes. dvs de metoder för forskning som kan ge läkaren en bra service för den korrekt identifierade orsaken till att du "hoppar ut" och "blekning" av ditt hjärta. Och som en följd, korrekt utvalt behandling, ett bra resultat av behandlingen. Du mår bra. Och doktorn är nöjd med sitt arbete.

Det första som hjälper en läkare är ett EKG med inspelade hjärtrytmstörningar.

Den andra är daglig övervakning av din hjärtkardiokortiografi. dvs daglig övervakning av övervakning (för detaljer om denna metod, se artikel "Hoppade du ut ur ditt hjärta?").

Den tredje är ekkokardiografi. Detta är metoden för ultraljudsundersökning av hjärtat. Samtidigt fastställs hjärtkammarens storlek, ventilerna drivs korrekt eller felaktigt, hjärtkardans tjocklek och andra viktiga data för läkaren ses.

Den fjärde är ett blodprov. Huvudvikt läggs på hemoglobin, röda blodkroppar är de grundläggande ämnen som bär syre. Och det är så nödvändigt först och främst för hjärtat. För det andra är det blodets elektrolytkomposition (mängden kalium, magnesium). Ibland räcker det med att justera kosten (för att ta mat rik på kalium) - och avbrott kommer att lämna dig. Vilka slags produkter kommer jag att berätta för dig nedan. Det finns även mycket trevliga bland dem. För det tredje är det andra biokemiska, immunologiska indikatorer på blod som kan hjälpa till att diagnostisera hjärtsjukdomar, lever, sköldkörtel, etc.

Och i femte plats finns andra hjälpmetoder för forskning, som läkaren kommer att utse vid undersökning. Om det finns ytterligare klagomål hos patienten för buksmärta, så kommer det naturligt att behöva ytterligare smälta mag-tarmkanalen. Om det finns klagomål om hosta, andfåddhet, då måste du undersöka andningsorganen etc.

Nu ser du själv hur olika orsakerna till att du "bleknar" och "reverserar" hjärtat. Och kisten är inte så lätt att öppna. Men för att komma till problemets hjärta är det nödvändigt, och läkaren hjälper dig med detta. Jag försökte öppna slöjan av mystik och rädsla. Det finns skäl att avbrott inte är allvarliga, men det finns också "allvarligare". Men att leva utan avbrott är bättre och mer självsäker. Så förkrossa dig inte med rädsla, misstro mot medicin. Kontakta en läkare.

Och den sista är en trevlig, för ett mellanmål. Detta är en kaliumdiet, som bör föregås av behandling av arytmier. Det är inte bara skadligt, men det är alltid mycket användbart.

De flesta kalium är i potatisskalan. Därför kokar välvättade knölar (helst ej groddar, inte gröna) "i uniform" eller baka i ugnen och äter med huden. Då kan du återkalla torkade aprikoser, russin, cockerels (särskilt dess rot), aubergine. Och slutligen, alla favoritbananer och kiwi. Tja, vad? Njöt av kosten.

I min övning fanns en liten pojke. Jag rekommenderade honom denna diet. Av alla produkter tilldelade han en banan. Och jag var väldigt glad att se en läkare för en sådan söt medicin! Jag hoppas att han i framtiden kommer att ha en bra inställning till läkare under lång tid. Han kommer att besöka dem med nöje och med hopp om att höra om det rekommenderade läkemedlet i form av en favoritfrukt!

Kom och läkarna med ett sådant hopp! Låt dina problem inte vara allvarliga, och läkemedel som inte är så bittra! Tänk inte att läkare gillar att göra dåliga diagnoser. Vi älskar att göra misstag i dem!

Var frisk! Var inte sjuk! Skriv! Vi kommer att kommunicera!

Extrasystole är den vanligaste typen av hjärtarytmi

Extrasystolia kallas ofta "kosmetisk arytmi" och påpekar därmed att det inte utgör en stor fara för.

Men när hennes symptom uppstår är det bättre att inte skjuta upp besöket till läkaren.

Ingen kö

Vanligtvis människor som stöter på detta problem klagar på att de har ett hjärta i några sekunder. I vissa fall kan detta åtföljas av en känsla av hjärtslag, en känsla av brist på luft. Anledningen till detta är extrasystoler - extraordinära hjärtkontraktioner. I hjärtat finns en impuls, på grund av vilket ett slag inträffar tidigare än nödvändigt, och nästa - vid den tid det tar. Följaktligen förlänger pausen mellan sammandragningar - detta orsakar obehagliga symptom.

Extrasystole är den vanligaste typen av arytmi. Extraordinära hjärtkontraktioner uppträder periodiskt hos 70-80% av personer som är äldre än 50 år. Det finns de och unga, inklusive idrottare med ett utbildat hjärta. På grund av detta tror många att sådana störningar av rytmen inte är farliga. Detta är dock inte helt sant. Extrasystolia kan orsakas av olika orsaker och har följaktligen olika konsekvenser. På grundval av detta och fatta beslut om studien.

Att behandla eller inte behandla?

● Behandling behövs inte. Om oregelbundenheten i rytmen är singel, inträffar de sällan och medan personen inte har andra problem med hjärtat, behöver man verkligen inte behandla extrasystolen. I det här fallet kallas det funktionellt. Det kan orsakas av överdriven konsumtion av kaffe eller alkohol, stress. I kvinnor observeras fall av extrasystol ofta under menstruation. Personer med vegeto-vaskulär dystoni är benägna att utseendet av extrasystoler. Förresten är de speciellt svåra att bära extraordinära hjärtslag.

I det här fallet räcker det för en person att leda en hälsosam livsstil, att vara mindre nervös, att ge upp stimulanter som kaffe och alkohol - och allt kommer tillbaka till det normala. Hjälp i detta och matrika med magnesium och kalium: flingor, lövslök, persimmoner, torkade aprikoser, citrusfrukter.

● Medicinering är nödvändig om "fading" visas när du redan har en hjärtsjukdom: andra typer av arytmier, kranskärlssjukdom eller hjärtsjukdom, kardiomyopati, och så ofarliga vid första anblicken, slår i detta fall kan allvarligt förvärra loppet av den underliggande sjukdomen, och även.. presentera en livshotande risk som leder till förmaksflimmer eller ventrikelflimmering. Därför bör de elimineras så långt som möjligt.

Även om det inte finns några hjärtskador kan sådana frekventa avbrott försämra kvaliteten på en persons liv. Dessutom, med extrasystoler minskar blodets frisättning från hjärtat, och på grund av detta försämras blodtillförseln till många organ, inklusive hjärnan, försvårar.

● Det är nödvändigt att behandla, men inte hjärtat. Ibland kräver hjärtsvikt inte behandling, men är ett tecken på en annan sjukdom som i sin tur kräver behandling. Exempelvis förekommer extrasystoler ofta i hypertyreoidism - en ökad funktion av sköldkörteln. Hennes hormoner, som produceras i överflöd, förgiftar kroppen, och hjärtat reagerar på det.

Små störningar i rytmen - ett tillfälle att tänka på osteokondros hos den cervicala ryggraden, de kan vara ett tecken på en neuros. I det här fallet räcker det med att eliminera huvudproblemet: att kompensera för överträdelser i sköldkörteln, för att avlägsna muskelklämmor i livmoderhalsområdet, för att dricka en kurs av lugnande droger. Därefter börjar hjärtat som regel att slå smidigt.

Så att inte orsaka förvirring

Som du kan se finns det många alternativ, och det är ganska problematiskt att avgöra om fel i hjärtat är farliga. Läkare-kardiologer håller med om en sak: Om du periodiskt känner hjärtat och följande pauser är det bättre att inte gissa, men gå till en specialistkonsultation. Detta är också viktigt eftersom inte allt som uppfattas som hjärtatsänkning är faktiskt extrasystoler. Till exempel förvirrar många människor ofta ett hjärtsvårigheter (vilket nästan alltid indikerar ett problem som kräver behandling) eller interkostal neuralgi.

Eliminera förvirringen kommer att hjälpa banalt EKG - med frekventa extrasystoler en sådan undersökning kommer att räcka för att upptäcka dem. Om blekning sker mindre ofta eller till exempel endast på kvällen är det meningsfullt att genomföra Holter dagliga övervakning. En kompakt enhet som fäster i kroppen och fixar hjärtans rytm ger svar på alla frågor.

Orsaker till hjärtsvikt i vila

Sensioner som patienter beskriver som "hjärtsvikt" är en manifestation av arytmi - ett brott mot hjärtrytmen. Det finns flera typer av arytmier:

 • Hjärtklappningar (takykardi).
 • Långsam hjärtslag (bradykardi).
 • Extraordinära hjärtkollisioner (extrasystol).
 • Avslutandet av en elektrisk puls genom hjärtat är en blockad.

Patienter med arytmier präglar arbetet i ditt hjärta under attacker på olika sätt: som ett "misslyckande", "fading", "urspårning", "flip-flops" eller "utlösning" i hjärtat. Detta kan vara andra symptom: bröstsmärta, yrsel, andfåddhet, svimning, svullnad, bultande halskärlen.

Orsaker till hjärtsvikt

Hjärta kan bete sig onormalt (hackad, hoppa ur bröstet, stoppa) efter träning och i ett tillstånd av nervös overexcitement på absolut friska människor. Men i viloläge uppstår brott mot hjärtaktivitet endast om det finns en sjukdom. Först och främst kan det vara patologiska förändringar i hjärtat:

 • Ischemisk sjukdom, i vilken myokardiet inte är korrekt försedd med syre.
 • Arteriell hypertoni, åtföljd av en signifikant överbelastning av vänstra hjärtat.
 • Kardiologiska defekter, som kännetecknas av en allvarlig kränkning av hemodynamiken och som ett resultat - en felaktig fördelning av belastningen på hjärtkamrarna.
 • Inflammation i hjärtmuskeln.
 • Kardiomyopati är en strukturell och funktionell skada på myokardiet (ofta av okänd natur), där hjärtkaviteten antingen breddar eller smalnar.

Dessutom kan avbrott i hjärtats arbete uppträda och med icke-hjärt-sjukdomar:

 • Med sjukdomar i det endokrina systemet. Först och främst - sköldkörteln och binjurarna.
 • Med allvarlig anemi.
 • Med vegetativa sjukdomar. Patienten kan ha vegetativa kriser.
 • Med neurologiska sfärens sjukdomar - psykoser, neuroser, långvarig stress etc.
 • Med elektrolytubalans (särskilt med hypokalemi).
 • När dehydratiseras.
 • Med osteokondros Klämning av nervrötterna i denna sjukdom kan uppstå obehag i hjärtat.

Ett litet antal extrasystoler finns nästan alltid närvarande hos en frisk person, och det kan ibland också uppleva en känsla av störning i vila.

Risk för avbrott i hjärtats arbete?

Avbrott i hjärtat bör betraktas som ett alarmerande tecken i följande fall:

 • Om obehaget upprepas flera gånger i veckan eller oroar sig hela tiden.
 • Om varaktigheten av attacker ökar varje gång.
 • Om hjärtets ojämnhet åtföljs av ett starkt smärtssyndrom, märkt pallor, svimning eller sämre dyspné.

Det är också värt att notera att svårighetsgraden av subjektiva känslor hos patienten inte alltid återspeglar sjukdomens svårighetsgrad. Ofta är starka och frekventa avbrott i hjärtats arbete resultatet av obehagliga men ofarliga sjukdomar, till exempel autonom dysfunktion.

Riktigt allvarliga sjukdomar, såsom allvarlig arytmi (förmaksfladder, förmaksflimmer, extrasystole) och hjärtinfarkt kan detekteras endast av ECG. Därför ska läkaren ge ett exakt svar på frågan om de beskrivna känslorna är farliga i hjärtat efter en fullständig undersökning av patienten.

Vad händer om hjärtat inte fungerar smidigt?

Om avbrott huvudorgan cirkulationssystemet uppstår från tid till annan och inte ge mycket obehag, kan du ofta besöker en terapeut, husläkare eller kardiolog (var och en av dessa yrkesgrupper kan ge experthjälp för arytmi).

Om störningarna störs regelbundet och mestadels i vila, är det nödvändigt att se till läkaren under de kommande dagarna. Det är omöjligt att ignorera dessa sjukdomar, eftersom många sjukdomar som manifesteras på detta sätt är dödliga, och endast tidig diagnos av dem kan rädda patientens liv. För att identifiera orsaken till hjärtsvikt bör du genomgå en omfattande undersökning, inklusive:

 • EKG.
 • Holter övervakning - daglig registrering av EKG med en speciell bärbar enhet. Denna studie är "guldstandarden" vid diagnos av arytmier. Överträdelser av rytmen hos patienten är inte alltid närvarande. Därför kan EKG vid ECG-besök vara inom det normala området och det finns problem med hjärtat. De kan visa sig endast när patienten redan är hemma. För sådana fall har Holter övervakning skapats.
 • Prov med fysisk aktivitet (löpbandstest). Under detta test ges patienten vissa uppgifter (oftast krävs det att passera längs löpbandet) och under deras prestanda registreras kontinuerligt EKG och blodtryckvärdet.
 • Ultraljud i hjärtat.
 • Allmänt blodprov.
 • Hormonprofil.
 • Blodtest för elektrolyter.
 • Bröströntgen.
 • Konsultation av en neurolog, endokrinolog och andra experter på indikationer.


Om känslan av avbrott åtföljs av andfåddhet, yrsel, smärta i bröstet, är det nödvändigt att ringa en ambulans. Ett sådant tillstånd kräver sjukhusvistelse och akutbehandling.

Behandling av hjärtstörningar

Tillvägagångssättet för behandling av hjärtsvikt bestämda orsaken till symptom. I vissa situationer är en effektiv terapi konservativ, medan andra kanske behöver och kirurgi (t ex koronar stent i allvarlig ischemi i hjärtat), i den tredje - läkare är begränsade till observation och allmänna råd (om regimen, kost, fysisk aktivitet). Är entydig är att utan ta itu med orsakerna till någon, även de mest avancerade antiarytmiska behandling inte riktigt bra resultat.

Den andra faktorn som bestämmer taktiken för att behandla ojämnt hjärtarbete är karaktären och risken för rytmförstörningar. På vissa av dem kan patienten till och med stoppa hjärtat. Därför kommer doktorer vidta aktiva åtgärder och behandling om läkemedelsterapi kommer att vara ineffektiv, rekommendera operation (t ex högfrekvent ablation av arytmogena fokus i myokardiet eller fastställande av en pacemaker). När det gäller symptomatisk behandling av hjärtinfarkt, utförs den av följande grupper av läkemedel:

 • Antiarytmiska läkemedel. För varje typ av arytmi visas vissa droger från denna grupp, därför är det strängt förbjudet att dricka tabletter som hjälper en av släktingarna att bli av med en attack.
 • Sedativ - växt eller syntetisk. Erfarenhet och ångest är faktorer som leder till oregelbundenhet i hjärtat, så de måste uteslutas.
 • Metaboliska droger. Läkemedel i denna grupp förbättrar metabola processer i myokardiet, vilket bidrar till det effektivare arbetet i hjärtmuskeln.

Dessutom, när fel i hjärtat jobb är mycket viktigt att patienten slutat dricka och röka, började han att äta, berika din kost bra för hjärtat kost, eventuellt övergav tungt fysiskt arbete reviderade läget för dagen, med vila och sömn tillräckligt med tid. Inte mindre viktigt är det regelbundna besöket hos kardiologen med obligatorisk registrering av EKG och leverans av nödvändiga blodprov.

Hjärtfångningssyndrom

Fading av hjärtat är ett patologiskt tillstånd när en person känner att hans puls slår intermittent, med stopp. Detta symptom kan förekomma hos friska personer, men oftare förekommer det hos patienter med hjärt-kärlsjukdomar. Många människor märker inte några tecken och manifestationer av blekning, men med deras frekventa uttryck, berättar kroppen om överträdelsen av organs rytm och uppkomsten av abnormiteter.

Orsaker till hjärtflaktion

Varför det finns en känsla av hjärtsänkning, vilket bidrar till patologi och hur man behandlar det - det här är huvudproblemet för personer med diagnosen sjukdom.

Alla orsaker till hjärtfargning kan delas in i två typer: organiskt och funktionellt.

Funktionell uppstår på grund av påverkan av yttre källor, och är inte associerade med patologier av hjärtaktivitet. Faktorer som påverkar det autonoma nervsystemet och påverkar organens arbete är:

 • rökning;
 • användning av alkoholhaltiga drycker;
 • Ständig påverkan av stress på kroppen;
 • hormonell störning av bakgrunden hos kvinnor;
 • dricker starkt kaffe och te;
 • hypovitaminos eller kalium och glukos vitaminbrist.

Organiska orsaker till varför hjärtat är fryst, har utvecklingen av kardiovaskulär patologi. De vanligaste är:

 • myokardinfarkt (nekros av organets muskelvägg);
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • inflammatoriska sjukdomar (myokardit, endokardit, perikardit);
 • hypertensiv sjukdom;
 • cardio;
 • hjärtsjukdomar.


Bildandet av patologi orsakas av utseendet av en extra puls i hjärtat, vilket leder till en störning i hjärtmuskulaturens funktion och utvecklingen av extrasystolen. I detta fall orsakar rytmledaren, som ligger utanför sinusvinkeln, en tidig sammandragning av myokardiet i diastolfasen. Detta känns av ett starkt tryck i patientens kropp och manifesterar sig sedan med en känsla av fullständig blekning av hjärtritmen.

Symtom på blekning och diagnos

Många undrar hur hjärtat bleknar och vad det betyder. Ofta märks dessa misslyckanden av den person som lider av VSD. I andra fall utvecklas patologin omärkligt för patienten och kan endast diagnostiseras av en kardiolog när man studerar EKG.

Ofta är blekning associerad med en sådan diagnos som vegetativ-vaskulär dystoni. Avbrott i organs arbete manifesterar sig vanligtvis som symptom på en känslomässig utbrott hos människor. På samma gång, den grundläggande kliniska data patologi utgör en skarp hoppa i rytm och blekning i taget kan vara bröstsmärta, varefter patienten får en skräck och en känsla av åtdragning i bröstet, snabb andning hörbar. Då blir pulsen mer frekvent, gradvis att få en rytm och kommer till ett optimalt arbetsläge. Många patienter noterar att vid tiden för attacken var det en känsla av brist på luft. Ett karakteristiskt kännetecken av patologiska manifestationer är den vanliga förekomsten på natten. Alla symptom, även om känslan varar bara några sekunder, så att patienterna ofta inte söka medicinsk hjälp, lämnar orsaken för det okända.

Diagnosen av sjukdomar som orsakar hjärtslitning baseras på EKG: s resultat. Denna metod bygger på detektering av impulser som inte motsvarar organets normala rytm. För att få reda på frekvensen av manifestationer och graden av hot är EKG-övervakning gjord, där en speciell enhet är fäst vid människokroppen och lämnat en dag - det gör det möjligt för oss att identifiera attackerna och arten av deras ursprung. Fördelen med detta förfarande är att impulserna fixas permanent, både med aktiv rörelse hos patienten och när patienten somnar.

Tillståndet för hjärtfärgning, som upprepas upprepade gånger, måste nödvändigtvis kontrolleras av en läkare som kommer att förskriva ytterligare provnings- och behandlingsförfaranden.

Grundläggande behandlingsprinciper

Om det visar sig att människans hjärta arbetar med avbrott, stannar det, det är nödvändigt att tänka på vad och hur man ska behandla patienten. För det fullständiga hjärtfelterapi-komplexet undersöker kardiologen patienten grundligt och identifierar orsakerna och faktorerna som påverkar processens utveckling.

Terapeutiska åtgärder syftar till att eliminera orsakerna och stoppa anfall. Ibland är det för att förhindra att symtom uppstår, vars uppenbarelse är förknippad med funktionella faktorer, det är tillräckligt att tillgripa hälso- och återställande förfaranden, inklusive:

 • Rationell näring, med tillräckligt med intag av proteiner, fetter och kolhydrater, vitaminer och mineraler som bidrar till att hjärtmuskulaturen fungerar väl.
 • Begränsning, och om möjligt, fullständig eliminering av alkoholhaltiga drycker, samt fullständigt upphörande av rökning.
 • Kontroll av emotionell sfär, undvikande av stressiga situationer. Om det behövs kan detta uppnås genom att ta lugnande medel.
 • Frekventa promenader, rationell och korrekt luftning av rummet.
 • Hämmar kroppen och återställande fysioterapi (massage, motionsterapi).
 • Korrekt sömn, inte mindre än 8 timmar om dagen.

Denna enkla lista över åtgärder kommer inte bara att hjälpa till att stärka kroppen, men också återställa arbetet i alla organ och vävnader, inklusive hjärtat.

Om orsaken till blekning är myokardens organiska patologi bör behandlingen vara under kontroll av läkaren.

Basen av terapi är effekten på grundorsaken, vilket ledde till utvecklingen av blekning. De viktigaste metoderna är utnämning av antiarytmiska läkemedel som hjälper till att kontrollera hjärtmuskeln och dess återhämtning. Tillsammans med cupping av extrasystole, föreskriver läkaren medel som blockerar förekomsten av komplikationer som ger behandling för den underliggande hjärtsjukan.

Alla patienter som riskerar att utveckla patologi kräver konstant övervakning och övervakning av kardiovaskulärsystemet.

I avsaknad av effekten av konservativa terapier, med försämring av patientens allmänna tillstånd, tillgriper läkare kirurgisk behandling, bestående av inverkan på fokus, vilket medför utveckling av ytterligare puls, laser eller låg temperatur. Detta bidrar till att återställa och återställa faktorer som orsakar organs oregelbundna rytm.

Är det möjligt att bota människors metoder?

Många människor, som har lärt sig om sitt problem, försöker bli behandlade av folkmekanismer. Dessa metoder återställer hjärtets normala funktion, stärker kroppens immunförsvar och förbättrar organens funktion.

Mycket ofta i behandling av folkmetoder tillgriper sådana växter som citron, sparris, sura, adonis, havtorn och violett. Honungs- och biprodukter finns även i folkterapi.

Det finns ett stort antal metoder och recept som bidrar till att förbättra patientens tillstånd. Det är viktigt att komma ihåg att folkmetoder endast kan användas som ett komplement till grundbehandling med droger, för inte alla metoder har ett riktigt bra resultat.

Dessutom finns det ett antal kontraindikationer för en viss person folkdroger som kan störa den övergripande bakgrunden till hjärtsjukdom och orsaka inte bara utvecklingen av en allergisk reaktion, utan också komplikationer.

Vilka komplikationer kan uppstå när hjärtat bleknar?

Utvecklingen av allvarliga komplikationer är typisk för den organiska orsaken till patologi. Funktionellt tillstånd är tillfälligt, och därför har det som regel inte allvarliga följder.

Med utvecklingen av blekning mot bakgrund av sjukdomar som hjärtinfarkt eller ischemisk hjärtsjukdom hotar symtomen förekomsten av frekvent hjärtfrekvens och förmaksflimmer hos patienten.

I avsaknad av terapeutiska åtgärder kan den supraventrikulära formen leda till arytmi och död.

Därför, vad är hjärtans blekning? Detta är en ganska farlig patologi, som kräver noggrann behandling och kontroll av specialister. Det är viktigt att komma ihåg att sjukdomen är en reversibel och helt härdbar process. Förebyggande är ett sätt att undvika konsekvenser och komplikationer.

Hjärta verkar störa

Hjärta fungerar med avbrott bleknar än botemedel

Mitt hjärta fryser. Är det farligt?

Om en person började rädda för hans hjärtats tillstånd är det ganska möjligt att hans rädsla inte är grundlös. Han kommer snart att känna att hans hjärtmuskel fungerar genom tiden.

Innehållsförteckning:

Men för kompensation för detta kommer hon att göra mycket intensivt och göra två träffar samtidigt.

Varför fryser mitt hjärta?

Mycket ofta, de vars släktingar lider av detta eller den här hjärtsjukan lyssnar på sina kroppar. Här är det viktigaste att ta reda på vad som gör hjärtat att uppträda på det här sättet. Överdriven ångest i detta fall kommer bara att komplicera situationen. Det händer ofta att "motorn" reagerar oregelbundet på spänningar. Vi måste försäkra er om att hjärtslag är ett fenomen som finns i många människor. Detta är inte bara bekant för dem som aldrig har försökt att lyssna på vad deras kropp säger.

Om hjärtat beter sig så är det inget att vara rädd för. Detta är sannolikt bara en signal om att det finns ett litet fel i det endokrina systemet. I mycket sällsynta fall kan detta innebära att en person har en rytmisk störning. Ett sådant tillstånd uppträder exempelvis med mitralventil-prolaps.

Te, kaffe

Accelererar hjärtritmen överdriven acceptans av en sådan dryck som kaffe. Detta är inte en bra vana för personer som upplever svårigheter i hjärtats arbete. Koffein bör minimeras. Bara en kopp per dag räcker. Du kan bara dricka denna dryck på morgonen. Det spelar ingen roll med eller utan kaffe.

Konsumtion av te bör också minskas, eftersom det även innehåller en koffein i en mindre dos. Choklad, energidrycker och andra stimulanser bör vara strängt förbjudna. Om du har konsumerat för mycket koffein, måste du dricka så mycket vatten som möjligt, bara det kan ta bort överskott av detta ämne från kroppen.

glukos

En annan viktig punkt är bristen på glukos, vilket är så nödvändigt för hjärtmuskeln. Om det här är resultatet av en felaktig livsstil, är det inte meningsfullt att gå till sjukhuset. Det är nödvändigt att utveckla vanan att äta på samma gång varje dag. På morgonen ska måltiden vara mättad med komplexa kolhydrater och friska för kroppsfettsyrorna. Exempel på komplexa kolhydrater är sådana spannmål som bovete, havre och linser. Ät minst 100 gram spannmål varje dag. Om sockret i blodet sänktes, så kommer snart känslan av att sjunka att passera.

kalium

En annan orsak till sådana attacker kan vara en enkel kaliumbrist i kroppen. Naturligtvis finns det ofta mindre kalium i vår kost än vad som är nödvändigt för det normala arbetet i hjärtat. Preparat som innehåller detta ämne kommer att komma till räddning. Det är sant att många av dem är dyra, vilket i hög grad påverkar budgeten. De naturliga hjälpmedlen vid behandling av hjärtproblem är utan tvekan produkter med högt kaliuminnehåll: druvor, russin, torkade aprikoser och andra torkade frukter.

Kanske är det en sjukdom?

Om alla tips inte är användbara, behöver du konsultera en kardiolog som väljer en adekvat och effektiv behandling. Om det behövs kan han utse en daglig hjärtövervakning. Om kardiologens kunskap och erfarenhet är omfattande kan han av testresultatet bestämma även om en person har en benägenhet att sakta hjärtslag eller inte.

Orsaken till hjärtslag kan bli ett fenomen som extrasystole. Denna sjukdom kännetecknas av skarpa skott i hjärtat och brist på syre. En person kan dåligt sova på grund av detta, om han somnar och gör det, då drömmen blir kort och inte alls lugn. Tyvärr är extrasystole ett mycket vanligt fenomen som förekommer hos 70-80% av världens befolkning. Oftast är åldern för personer med extrasystoliska störningar ungefär 60-70 år. En sådan sjukdom finns emellertid inte bara hos äldre, men också bland ungdomar. Även idrottare som har tränat sitt hjärta mot kolossala belastningar riskerar att utveckla extrasystole.

Många tror att detta är en mindre sjukdom. En som tror det är dock fundamentalt fel, för en liten attack kan alltid bli ett allvarligt problem. När det gäller frågan om att bota eller inte behandla denna sjukdom beror allt på frekvensen och antalet återfall. Om sjukdomen manifesteras väldigt sällan, så är det inte så mycket att oroa sig för. Om manifestationerna av sjukdomen stör livet, så är det som sagt redan vettigt att vända sig till en specialist.

Orsaken till sjukdomen kan vara psykosomatisk. Det finns inget sätt att göra utan råd från en erfaren psykoterapeut. Ibland undviker en person helt enkelt attacker i sin adress, under omslaget av smärta i hjärtat. Vissa är rädda för att erkänna det för sig själva. Låt inte panik och omedelbart tro att allt är förlorat.

Om hjärtat fryser betyder det inte att du måste sätta ett kors på dig själv och ge upp alla nöjen. Tvärtom är det nödvändigt att leva aktivt och med glädje. Positiva känslor - en hälso-garanti!

Lägg till en kommentar

Varför försvinner hjärtat?

Hjärtat bleknar i patienten mot bakgrunden av den kroniska formen av vegetovaskulär dystoni. Kardiologer betonar det faktum att detta symptom är en av många former av störning av den naturliga rytmen. Den långvariga frånvaron av kvalificerad sjukvård leder till bradykardi, takykardi, arytmi. Vid det inledande skedet uppträder fading i några sekunder, vilket inte utgör ett hot mot liv och hälsa.

Klinisk bild

Oavsett hur många gånger hjärtat har fryst i bröstet, måste du besöka en kardiolog. Det är inte nödvändigt att underhålla sig själv med illusioner om att problemet kommer att gå över sig själv. Det finns många orsaker till denna sjukdom, så patienten behöver genomgå en diagnostisk kurs. I det inledande skedet är symtomen på sjukdomen inte alltid märkbara. Endast på grundval av resultaten från EKG har läkaren möjlighet att dra en slutsats om patientens tillstånd.

Andra koffeinfria drycker och produkter inkluderar Coca-Cola, grönt te, bitter choklad och olika energidrycker. Det är särskilt svårt att vägra sådana vätskor till ungdomar, så det är viktigt att påskynda processen att ta bort koffein från kroppen. Detta kommer att hjälpa mycket kokt vatten, berusat efter koffeininnehållande vätskor. Andra orsaker till hjärtsvikt ser ut som följer:

 1. Skarp minskning av blodsockernivån på grund av överträdelser av kolhydratmetabolism. Dessutom är detta problem orsakat av missbruk av skadliga livsmedel eller oregelbundna måltider. Nutritionists rekommenderar att äta 5 till 6 gånger under dagen på en strikt bestämd tid. Det optimerar kroppens arbete.
 2. Exponering för spänningar # 8212; Nervstammen är alltid hälsofarlig, särskilt när det gäller hjärtat.
 3. Akut brist på kalium # 8212; uppstår mot bakgrund av oregelbunden eller oregelbunden nutrition.

Som framgår av de angivna skälen uppstår problemet inte bara av fysiologiska faktorer utan av psykologiska faktorer. Det är därför en kardiolog kan hänvisa till en patient för ytterligare råd till en nutritionist eller terapeut.

Former av manifestation

Om problem inte kunde undvikas, är det nödvändigt att göra en tid med en läkare på kort tid. Med hjälp av medicinsk utrustning kommer en specialist att studera symtomen på sjukdomen. En viss komplexitet här är den fuzzy intensiteten hos den kliniska bilden i de tidiga stadierna. Detta gör det svårt att göra preliminär diagnos. När sjukdomen fortskrider, klagar patienten på tremor som avger i bröstområdet.

På andra plats är attacker av ångest och värme. Liknande tecken "rullar" bokstavligen på patienten utan uppenbara yttre orsaker. Detta misstänks för form av manifestation av utmattning, vilket bara skjuter upp ett välbehövligt besök hos läkaren. Vid akuta former av sjukdomen observerar patienten astmaattacker. Kardiologer rekommenderar starkt att genomföra den nödvändiga undersökningen. EKG visar omedelbart varför "motor" i bröstet fryser.

Baserat på den information som samlas in utgör doktorn en terapeutisk kurs. I de flesta fall är det konservativt. Det är uppdelat i flera steg. Den minsta tiden är nödvändig för att justera kosten hos en patient som bryter mot kolhydratmetabolism eller brist på kalium. Om "motorn" inte fungerar ordentligt av ovanstående skäl ordinerar läkaren en multivitamin-kurs. Mindre ofta kompletteras kursen med en dropper.

Terapeutiska metoder

Längre behandling varar om orsaken är gömd i det psykologiska eller anatomiska planet. Det är nödvändigt att förstå de djupa faktorer som ledde till kränkning av den naturliga rytmen. Tyngdpunkten är inte så mycket på medicinering som på psykologisk lättnad. I vissa fall är det nödvändigt att lära patienten hur man svarar på lämpligt sätt på externa stimuli.

Om det är en ärftlig predisposition eller fysiologiska förändringar, är kirurgisk ingrepp inte uteslutet.

Som det sagts tidigare är grundorsaken till rytmförstöringen VSD. När den utvecklas arbetar "motorn" med avbrott, varaktigheten och frekvensen av förekomsten av vilken är annorlunda. Därför ordineras droger som normaliserar situationen. Det betyder att du behöver behandla inte raster i hjärtets arbete, men situationen som orsakar dem.

Så snart VSD blir mindre uttalad återgår hjärtfrekvensen till normal. Strikt genomförande av rekommendationer från läkare och relaterade specialister # 8212; vård av hälsa. Under inga omständigheter ska den föreskrivna medicinen stoppa medicinen. Härdning av VSD är omöjligt, men det finns effektiva metoder för att minska intensiteten i manifestationen av den kliniska bilden.

Orsakerna till avbrott och blekning i hjärtat

Avbrott i hjärtat - en känsla av patienter med oregelbundet (oregelbundet) arbete i hjärtat. Hjärtans oregelbundenhet kan inte kännas subjektivt. Då avslöjs det genom objektiv undersökning (genom puls, genom auskultation och genom EKG). Den ledande rollen vid diagnos av typen av hjärtdysfunktion tillhör EKG (särskilt 24-timmars EKG-övervakning).

Hjärtrytmstörningar är ett icke-specifikt syndrom och kan uppstå som följd av hjärtinfarkt (förknippat med hjärtmusklerna) och extrakardiella orsaker. Därför ges de vanligast förekommande störningarna av rytmen här, utan att ange den nosologiska formen, i vilken denna eller den rytmförstöring uppträder. Avbrott i hjärtat uppträder med följande sjukdomar och patologiska tillstånd. Avbrott i hjärtats arbete, förknippade med medfödda defekter. Hjärtfel: defekt av interventrikulär septum, medfödd mitralstenos.

Anomalier av hjärtans ledningssystem: En extra bunt av Kent, Mahayema-fibrer, James-området, Brezhenmash-kanalen. Avbrott i hjärtets arbete i samband med förvärvade sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Akuta manifestationer av hjärt-kärlsjukdom: akut hjärtinfarkt. Kroniska manifestationer av ischemisk hjärtsjukdom: aterosklerotisk kardioskleros. Myokardit: viral, difteri, skarlettfeber. Kardiomyopati: alkoholisk, postpartum.

Myokardiodystrofi: berusning. Arteriell hypertoni: väsentlig och symptomatisk. De viktigaste extrakardiella orsakerna leder till utvecklingen av störningar i hjärtat arbete. Överträdelser av elektrolytbalansen av vilken genes som helst (särskilt hypokalemi, hypomagnesemi). Brott mot syra-bastillståndet av vilken genes som helst: med kroniskt njursvikt, kronisk respirationsfel. Utveckling av hypoxi och hypoxemi av något ursprung, till exempel kronisk obstruktiv lungsjukdom. Störningar av endokrin homeostas, till exempel tyrotoxikos, klimakteriet.

Överträdelser av neurovegetativ reglering i närvaro av funktionsstörningar - neuros eller organisk skada - araknoidit, hjärntumörer. Effekter av droger: Förgiftning med hjärtglykosider, beta-blockerare, beta-adrenomimetika. Reflexeffekter i mag-tarmkanalens patologi: kolelithiasis, membranbråck. Hypo- och hypertermi: hypotermi, överhettning, värmeslag. Mekaniska effekter: skador, vibrationer, hjärtkateterisering. Resultatet av exponering för joniserande strålning, mikrovågsfält. Idiopatisk rytmförstöring (omkring 10% av fallen), när orsaken inte kan fastställas.

Extrasystole är den vanligaste typen av hjärtarytmi

Extrasystolia kallas ofta "kosmetisk arytmi" och påpekar därmed att det inte utgör en stor fara för.

Men när hennes symptom uppstår är det bättre att inte skjuta upp besöket till läkaren.

Ingen kö

Vanligtvis människor som stöter på detta problem klagar på att de har ett hjärta i några sekunder. I vissa fall kan detta åtföljas av en känsla av hjärtslag, en känsla av brist på luft. Anledningen till detta är extrasystoler - extraordinära hjärtkontraktioner. I hjärtat finns en impuls, på grund av vilket ett slag inträffar tidigare än nödvändigt, och nästa - vid den tid det tar. Följaktligen förlänger pausen mellan sammandragningar - detta orsakar obehagliga symptom.

Extrasystole är den vanligaste typen av arytmi. Extraordinära hjärtkontraktioner uppträder periodiskt hos 70-80% av personer som är äldre än 50 år. Det finns de och unga, inklusive idrottare med ett utbildat hjärta. På grund av detta tror många att sådana störningar av rytmen inte är farliga. Detta är dock inte helt sant. Extrasystolia kan orsakas av olika orsaker och har följaktligen olika konsekvenser. På grundval av detta och fatta beslut om studien.

Att behandla eller inte behandla?

● Behandling behövs inte. Om oregelbundenheten i rytmen är singel, inträffar de sällan och medan personen inte har andra problem med hjärtat, behöver man verkligen inte behandla extrasystolen. I det här fallet kallas det funktionellt. Det kan orsakas av överdriven konsumtion av kaffe eller alkohol, stress. I kvinnor observeras fall av extrasystol ofta under menstruation. Personer med vegeto-vaskulär dystoni är benägna att utseendet av extrasystoler. Förresten är de speciellt svåra att bära extraordinära hjärtslag.

I det här fallet räcker det för en person att leda en hälsosam livsstil, att vara mindre nervös, att ge upp stimulanter som kaffe och alkohol - och allt kommer tillbaka till det normala. Hjälp i detta och matrika med magnesium och kalium: flingor, lövslök, persimmoner, torkade aprikoser, citrusfrukter.

● Medicinering är nödvändig om "fading" visas när du redan har en hjärtsjukdom: andra typer av arytmier, kranskärlssjukdom eller hjärtsjukdom, kardiomyopati, och så ofarliga vid första anblicken, slår i detta fall kan allvarligt förvärra loppet av den underliggande sjukdomen, och även.. presentera en livshotande risk som leder till förmaksflimmer eller ventrikelflimmering. Därför bör de elimineras så långt som möjligt.

Behandling behövs som regel också om en person har mer än 200 extrasystoler per dag.

Även om det inte finns några hjärtskador kan sådana frekventa avbrott försämra kvaliteten på en persons liv. Dessutom, med extrasystoler minskar blodets frisättning från hjärtat, och på grund av detta försämras blodtillförseln till många organ, inklusive hjärnan, försvårar.

● Det är nödvändigt att behandla, men inte hjärtat. Ibland kräver hjärtsvikt inte behandling, men är ett tecken på en annan sjukdom som i sin tur kräver behandling. Exempelvis förekommer extrasystoler ofta i hypertyreoidism - en ökad funktion av sköldkörteln. Hennes hormoner, som produceras i överflöd, förgiftar kroppen, och hjärtat reagerar på det.

Små störningar i rytmen - ett tillfälle att tänka på osteokondros hos den cervicala ryggraden, de kan vara ett tecken på en neuros. I det här fallet räcker det med att eliminera huvudproblemet: att kompensera för överträdelser i sköldkörteln, för att avlägsna muskelklämmor i livmoderhalsområdet, för att dricka en kurs av lugnande droger. Därefter börjar hjärtat som regel att slå smidigt.

Så att inte orsaka förvirring

Som du kan se finns det många alternativ, och det är ganska problematiskt att avgöra om fel i hjärtat är farliga. Läkare-kardiologer håller med om en sak: Om du periodiskt känner hjärtat och följande pauser är det bättre att inte gissa, men gå till en specialistkonsultation. Detta är också viktigt eftersom inte allt som uppfattas som hjärtatsänkning är faktiskt extrasystoler. Till exempel förvirrar många människor ofta ett hjärtsvårigheter (vilket nästan alltid indikerar ett problem som kräver behandling) eller interkostal neuralgi.

Eliminera förvirringen kommer att hjälpa banalt EKG - med frekventa extrasystoler en sådan undersökning kommer att räcka för att upptäcka dem. Om blekning sker mindre ofta eller till exempel endast på kvällen är det meningsfullt att genomföra Holter dagliga övervakning. En kompakt enhet som fäster i kroppen och fixar hjärtans rytm ger svar på alla frågor.

Avbrott i hjärtans arbete

Klagomål om brister i hjärtat - ganska vanligt att en allmänläkare är det subjektiva känslan hos patienten, brukar beskrivas som hjärtat av "fryser" något "omsätter" eller "bubblande" i bröstet. Den verkliga orsaken till sådana klagomål är störningen av rytmen och ledningen (arytmi).

Avbrott i hjärtats arbete på det medicinska språket kallas arytmi. En arytmi är en förändring i hjärtslagets frekvens, sekvens eller styrka.

Under normala förhållanden nära nervimpuls genereras i sinusknutan, ställer den hjärtfrekvensen är pulsen en förare. Normalt denna frekvens sostavlyaetimpulsov per minut, följt av nervimpulsledningsbanor når atrioventrikulära noden, är hastigheten hos utbredningen av nervimpuls 0,8-1,0 m / s, i atrioventrikulärknutan hastighet minskas till 0,05 m / s, genom denna mekanism, i början atria kontraktet. Sedan nervimpuls från den atrioventrikulära noden atrioventrikulärt bunt (grenblock) med en hastighet av 1,5 m / s, når Purkene fibrer som färdas vid en hastighet på 3-4 m / s, och orsakar sammandragning av ventriklarna, vilket orsakar att blod kommer in i blodet fartyg och går till alla organ.

Baserat på de strukturella egenskaperna hos hjärtens ledningssystem är rytmförstörningar uppdelade i:

• Rytmisk brottslighet när sinusknutens automatik förändras, när takten eller sekvensen i utvecklingen av impulser förändras (sinus takykardi, sinus bradykardi, sinusarytmi);

• arytmier när en hjärtkammare med ökad aktivitet, förmåga att producera pulser förutom sinusknutan (arytmi (supraventrikulär, ventrikulär), paroxysmal takykardi (atriell, ventrikulär);

• försämring av impulsen från atrierna till ventriklerna eller inuti ventriklerna själva (sinoatrialt block, intracirkulatoriskt block, atrioventrikulärt block, intraventrikulär blockad).

Fysiologiska orsaker till arytmi

Kanske upplevde varje frisk person en känsla av störning i hjärtats arbete. Många helt enkelt inte uppmärksamma detta. För fysiologiska skäl utseendet av fel i hjärtat av arbetet är: markerade fysisk eller känslomässig stress, stress, trötthet, rökning, överdriven konsumtion av alkohol, kaffe, starkt te, medicinering (glukokortikosteroid hormoner tireodnye hormoner, aminofyllin, atropin, diuretika, blodtryckssänkande läkemedel ), en snabb ökning till en höjd, en kraftig förändring av kroppsställningen.

Norm och patologi

Normalt kan en känsla av hjärtsvikt uppträda hos en hälsosam person, i regel är dessa enkla, extraordinära hjärtkontraktioner, ett helt normalt fenomen, särskilt om det är en effekt av provokationsfaktorer. Sällsynta episodiska känslor av hjärtstörningar som inte åtföljs av "oroliga" symtom borde därför inte orsaka rädsla och kräver ingen speciell behandling.

Men det finns situationer när dessa känslor inträffar ofta, mer än 2-3 gånger i veckan, eller är av permanent art. Oron är följande symtom, som kan åtföljas av en känsla av avbrott i arbetet av hjärtat: andnöd, allmän svaghet, yrsel, blek hud, illamående, bultande hals vener, smärta eller en brännande känsla i bröstet, medvetslöshet.

Sjukdomar där det finns oegentligheter i hjärtats arbete

Orsakerna till rytmförstöring är mångfaldiga. Det är accepterat att dela dem i hjärtat, det vill säga hjärtrelaterade och extrakardiella, icke-sjukdomsrelaterade hjärtan.

Hjärtorsaker till rytmförstöring.

• Kranskärlssjukdom är en stor grupp, som inkluderar angina, instabil angina, akut hjärtinfarkt, hjärt postinfakrktny, tyst myokardischemi. För denna patologi, förutom rytmförstörningar, finns det närvaro av obehag, brännande eller smärta i bröstet, vilket ger till underkäken, vänster arm, under vänster scapula. Smärtan är provocerad av fysisk aktivitet, matintag, stress, sänker efter att effekten av provokationsfaktorn upphör, intaget av nitroglycerin.

• Högt blodtryck, som kännetecknas av ökat blodtryck ovan 140/90 mm Hg profil, ofta tillsammans med huvudvärk, blinkande "flyger" före ögon, "tinnitus" svindel.

Hjärtfel, där patienterna är oroliga för andfåddhet, som ökar i benägen position och med fysisk ansträngning, kan det finnas ödem i benen.

• Hjärtfel medfödda och förvärvade kännetecknas av utseende av dyspné, pulsation av livmoderhalsarna, ibland hör patienterna ytterligare ett "buller" under hjärtets arbete under vila, det kan vara ödem i benen.

• Myokardit förutom rytmstörningar, under en akut period kan det finnas en ökning av kroppstemperatur, andfåddhet, utseende av ödem, hudutslag, ledsmärta.

• Kardiomyopati åtföljs av gradvis ökande dyspné, generell svaghet.

• infektiös endokardit, för vilka en typisk kontinuerlig feber i flera veckor mellan 37 grader C och över, uppkomsten av hudutslag, smärta i leder, muskler, torr hosta, förstärks i en liggande position, en gradvis ökning av dyspné, ödem utseende.

• Perikardit (exudativ och lim) är också möjlig att höja kroppstemperaturen över 37 C, smärta i vänstra hälften av bröstet, en gradvis ökning av dyspné.

• Lungemboli - plötsligt anfall av andnöd, utan någon tydlig samband med fysisk aktivitet, kan orsaka yrsel, plötslig medvetslöshet, ofta ses hos patienter som lider av tromboflebit i de nedre extremiteterna.

Icke-kardinal orsaker till rytmförstöring

• Växtvascular dystoni - en obalans i det autonoma nervsystemet, observeras oftare vid ung ålder, under pubertalet. Rytmiska övergrepp kan åtföljas av huvudvärk, en känsla av "brist" av luft, ökat blodtryck, en känsla av rädsla, en allmän oro.

• Hypertyreos - ökad sköldkörtelhormon produktion, kännetecknas av humörsvängningar, sömnstörningar, diarré, muntorrhet, allmän ångest, eventuellt klåda; med tumörer i binjurebarken (pheochromocytom), adrenalin stiger till blodomloppet, vilket leder till en ökning av hjärtfrekvensen, ökat blodtryck och dyspné.

• Anemi (hemoglobinnivåer minskar) vidare kännetecknas av andnöd, ökar vid ansträngning, yrsel, blekhet möjligt, sköra naglar, hår gallring, och "torra" hudsymptom utvecklas progressivt.

• Akut blodförlust, chock av olika etiologier, den kliniska bilden utvecklas snabbt, rytmförstöring åtföljs av andfåddhet, generell svaghet, blek hud, medvetslöshet. En akut attack av smärta kan åtföljas av utvecklingen av rytmförstörningar.

• Eventuella sjukdomar som åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen.

• Överträdelser av elektrolytbalans i närvaro av kalium- och magnesiumbrist, förutom rytmförstörningar, muskelspasmer, kränkningar av mag-tarmkanalen är irritation möjlig.

• Sjukdomar i mag-tarmkanalen (kronisk gastrit, gastroduodenit, gallblödersjukdomar, tarmar).

• Akuta virusinfektioner.

Symtomatisk behandling av hjärtsvikt

I fallet med förnimmelser störningar i hjärtat, innan behandlingen påbörjas, måste du bestämma vad som orsakar dessa känslor, klargöra vilken typ av arytmi och dess potentiell fara för människor, försök att eliminera triggers eventuella och först efter att läkaren ordinerar terapi. Självadministration av antiarytmiska läkemedel kan orsaka betydande skador på din hälsa och utgöra en fara för livet.

Som symptomatiska läkemedel kan användas

• antiarytmiska läkemedel - en stor grupp läkemedel som skiljer sig åt i verkningsmekanismen och är indelade i flera grupper:

1 gruppmambranstabiliserande blockerare av natriumkanaler är indelade i 3 undergrupper: 1A kinidin, prokainamid; 1B lidokain; 1C propaphenon, etacyzin.

2-beta-adrenoblocker (bisoprolol, metoprolol, propranolol).

Grupp 3 kaliumkanalblockerare: amiodaron (cordarone), sotalol.

4 grupp av kalciumkanalblockerare (verapamil, diltiazem).

5-grupp digoxin, adenosin.

• planta sedativa på basis av mödrar, valerianer, peon;

• kombinerade sedativa (corvalol, valocordin);

• Metaboliska läkemedel ordineras för att förbättra metaboliska processer i hjärtat (mildronat, mexidol, omega-3-fleromättade fettsyror, magnesiumpreparat);

Vilken typ av läkare ska jag vända mig till när jag känner hjärtsvikt?

Om känslan av oegentligheter i hjärtats arbete sker sällan, är episodisk, åtföljs inte av andra symtom, då kan du söka medicinsk hjälp i en planerad ordning. Den första läkaren som ska kontaktas är en terapeut.

Terapeutläkaren kommer att tilldela alla nödvändiga studier och bestämma med ytterligare taktik.

Om känslan av avbrott i hjärtats arbete har blivit frekvent eller permanent, följt av utseendet av oroliga symptom, är det värt att se en läkare så snart som möjligt. När känslan av avbrott åtföljs av yrsel, uttalad dyspné, förlust av medvetande, bröstsmärta, är det nödvändigt att ringa en ambulans.

Vilka tester ska överlämnas vid hjärtsvikt?

Den minsta volymen av undersökning för störningar av rytm och ledningsförmåga inkluderar

• ett kliniskt blodprov (för att utesluta anemi, infektionsprocess, blodsjukdomar, inflammatoriska icke infektionssjukdomar);

• Urinanalys är vanlig (för att bedöma njurarnas tillstånd).

• blodkemi (transaminaser, bilirubin - konditionstal lever, kreatinin, elektrolyter - för bedömning av njurfunktionen, eliminering av elektrolytrubbningar, blodglukosnivån);

• bestämning av nivån av sköldkörtelhormoner (för det första undersöks nivån av sköldkörtelstimulerande hormon);

• Ett elektrokardiogram är obligatoriskt för en objektiv bedömning av hjärtfrekvensen, för att bedöma rytmets korrekthet, för att diagnostisera möjliga hjärtorsaker till rytmförstöring.

• En översiktskorgsdiagram för att bedöma hjärtets storlek, lungvävnadens tillstånd.

• nödvändigtvis tilldelas daglig övervakning elektrokardigrammy att fixa rytm ledningsstörningar, för att klargöra vilken typ av rytmstörningar, förändringar i hjärtfrekvens under dagen, beroende på graden av fysisk aktivitet, möjligt att fastställa episoder av tyst ischemi;

• utföra ekokardiografi (ECHO-KS) som behövs för att bedöma de strukturella och funktionella förändringar i hjärtat (tillståndet för ventilerna, hjärtmuskel, hjärtsäck, diametern på lungartären, lungartärtryck, hjärttumörer, etc).

Efter att doktorandens normala omfattning har uppnåtts bestäms läkaren vanligtvis med orsakerna till arytmi. Förmodligen krävs samråd med experter: kardiologens doktor, endokrinologens läkare, gastroenterologens läkare.

Om arytmi inte kunde lösas med dessa metoder, utförs prov med fysisk aktivitet. Under testet används en löpband eller en träningscykel, under en övning fixeras ett elektrokardiogram. Istället för fysisk ansträngning kan läkemedel användas. Testet med ett lutande bord används om det finns oförklarlig förlust av medvetandet. Elektro studier och kartläggning, med speciella elektroder spridning av nervimpuls retledningssystem av hjärtat, är det också möjligt terapeutisk effekt i denna studie, den vanligaste i förmaksflimmer (förmaksflimmer).

Hjärtats rytm är ett mycket allvarligt problem som kan ge patienterna inte bara obehagligt, utan också leda till allvarliga komplikationer såsom stroke, hjärtsvikt, tromboembolism på olika platser. Därför, när det finns en känsla av störning i hjärtats arbete, behöver du söka medicinsk hjälp för undersökning. Om rytmförstörningarna är godartade behöver du observation. Om din arytmi är farlig kan ett tidigt besök hos en läkare spara ditt liv.

Doktorkardiolog Chuguntseva MA

kommentarer

Det är viktigt att veta! Forskare i Israel har redan funnit ett sätt att lösa upp kolesterolplakor i blodkärl med den speciella organiska substansen AL Protector BV, som släpps från fjärilen.

Fler artiklar om ämnet:

 • huvud
 • symptom
 • bröst
 • Avbrott i hjärtans arbete

Sektioner av webbplatsen:

© 2018 Orsaker, symtom och behandling. Journal of Medical

Hjärtfångningssyndrom

Fading av hjärtat är ett patologiskt tillstånd när en person känner att hans puls slår intermittent, med stopp. Detta symptom kan förekomma hos friska personer, men oftare förekommer det hos patienter med hjärt-kärlsjukdomar. Många människor märker inte några tecken och manifestationer av blekning, men med deras frekventa uttryck, berättar kroppen om överträdelsen av organs rytm och uppkomsten av abnormiteter.

Orsaker till hjärtflaktion

Varför det finns en känsla av hjärtsänkning, vilket bidrar till patologi och hur man behandlar det - det här är huvudproblemet för personer med diagnosen sjukdom.

Alla orsaker till hjärtfargning kan delas in i två typer: organiskt och funktionellt.

Funktionell uppstår på grund av påverkan av yttre källor, och är inte associerade med patologier av hjärtaktivitet. Faktorer som påverkar det autonoma nervsystemet och påverkar organens arbete är:

 • rökning;
 • användning av alkoholhaltiga drycker;
 • Ständig påverkan av stress på kroppen;
 • hormonell störning av bakgrunden hos kvinnor;
 • dricker starkt kaffe och te;
 • hypovitaminos eller kalium och glukos vitaminbrist.
 • myokardinfarkt (nekros av organets muskelvägg);
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • inflammatoriska sjukdomar (myokardit, endokardit, perikardit);
 • hypertensiv sjukdom;
 • cardio;
 • hjärtsjukdomar.

Bildandet av patologi orsakas av utseendet av en extra puls i hjärtat, vilket leder till en störning i hjärtmuskulaturens funktion och utvecklingen av extrasystolen. I detta fall orsakar rytmledaren, som ligger utanför sinusvinkeln, en tidig sammandragning av myokardiet i diastolfasen. Detta känns av ett starkt tryck i patientens kropp och manifesterar sig sedan med en känsla av fullständig blekning av hjärtritmen.

Symtom på blekning och diagnos

Många undrar hur hjärtat bleknar och vad det betyder. Ofta märks dessa misslyckanden av den person som lider av VSD. I andra fall utvecklas patologin omärkligt för patienten och kan endast diagnostiseras av en kardiolog när man studerar EKG.

Ofta är blekning associerad med en sådan diagnos som vegetativ-vaskulär dystoni. Avbrott i organs arbete manifesterar sig vanligtvis som symptom på en känslomässig utbrott hos människor. På samma gång, den grundläggande kliniska data patologi utgör en skarp hoppa i rytm och blekning i taget kan vara bröstsmärta, varefter patienten får en skräck och en känsla av åtdragning i bröstet, snabb andning hörbar. Då blir pulsen mer frekvent, gradvis att få en rytm och kommer till ett optimalt arbetsläge. Många patienter noterar att vid tiden för attacken var det en känsla av brist på luft. Ett karakteristiskt kännetecken av patologiska manifestationer är den vanliga förekomsten på natten. Alla symptom, även om känslan varar bara några sekunder, så att patienterna ofta inte söka medicinsk hjälp, lämnar orsaken för det okända.

Diagnosen av sjukdomar som orsakar hjärtslitning baseras på EKG: s resultat. Denna metod bygger på detektering av impulser som inte motsvarar organets normala rytm. För att få reda på frekvensen av manifestationer och graden av hot är EKG-övervakning gjord, där en speciell enhet är fäst vid människokroppen och lämnat en dag - det gör det möjligt för oss att identifiera attackerna och arten av deras ursprung. Fördelen med detta förfarande är att impulserna fixas permanent, både med aktiv rörelse hos patienten och när patienten somnar.

Tillståndet för hjärtfärgning, som upprepas upprepade gånger, måste nödvändigtvis kontrolleras av en läkare som kommer att förskriva ytterligare provnings- och behandlingsförfaranden.

Grundläggande behandlingsprinciper

Om det visar sig att människans hjärta arbetar med avbrott, stannar det, det är nödvändigt att tänka på vad och hur man ska behandla patienten. För det fullständiga hjärtfelterapi-komplexet undersöker kardiologen patienten grundligt och identifierar orsakerna och faktorerna som påverkar processens utveckling.

Terapeutiska åtgärder syftar till att eliminera orsakerna och stoppa anfall. Ibland är det för att förhindra att symtom uppstår, vars uppenbarelse är förknippad med funktionella faktorer, det är tillräckligt att tillgripa hälso- och återställande förfaranden, inklusive:

 • Rationell näring, med tillräckligt med intag av proteiner, fetter och kolhydrater, vitaminer och mineraler som bidrar till att hjärtmuskulaturen fungerar väl.
 • Begränsning, och om möjligt, fullständig eliminering av alkoholhaltiga drycker, samt fullständigt upphörande av rökning.
 • Kontroll av emotionell sfär, undvikande av stressiga situationer. Om det behövs kan detta uppnås genom att ta lugnande medel.
 • Frekventa promenader, rationell och korrekt luftning av rummet.
 • Hämmar kroppen och återställande fysioterapi (massage, motionsterapi).
 • Korrekt sömn, inte mindre än 8 timmar om dagen.

Denna enkla lista över åtgärder kommer inte bara att hjälpa till att stärka kroppen, men också återställa arbetet i alla organ och vävnader, inklusive hjärtat.

Om orsaken till blekning är myokardens organiska patologi bör behandlingen vara under kontroll av läkaren.

Basen av terapi är effekten på grundorsaken, vilket ledde till utvecklingen av blekning. De viktigaste metoderna är utnämning av antiarytmiska läkemedel som hjälper till att kontrollera hjärtmuskeln och dess återhämtning. Tillsammans med cupping av extrasystole, föreskriver läkaren medel som blockerar förekomsten av komplikationer som ger behandling för den underliggande hjärtsjukan.

Alla patienter som riskerar att utveckla patologi kräver konstant övervakning och övervakning av kardiovaskulärsystemet.

I avsaknad av effekten av konservativa terapier, med försämring av patientens allmänna tillstånd, tillgriper läkare kirurgisk behandling, bestående av inverkan på fokus, vilket medför utveckling av ytterligare puls, laser eller låg temperatur. Detta bidrar till att återställa och återställa faktorer som orsakar organs oregelbundna rytm.

Är det möjligt att bota människors metoder?

Många människor, som har lärt sig om sitt problem, försöker bli behandlade av folkmekanismer. Dessa metoder återställer hjärtets normala funktion, stärker kroppens immunförsvar och förbättrar organens funktion.

Mycket ofta i behandling av folkmetoder tillgriper sådana växter som citron, sparris, sura, adonis, havtorn och violett. Honungs- och biprodukter finns även i folkterapi.

Det finns ett stort antal metoder och recept som bidrar till att förbättra patientens tillstånd. Det är viktigt att komma ihåg att folkmetoder endast kan användas som ett komplement till grundbehandling med droger, för inte alla metoder har ett riktigt bra resultat.

Dessutom finns det ett antal kontraindikationer för en viss person folkdroger som kan störa den övergripande bakgrunden till hjärtsjukdom och orsaka inte bara utvecklingen av en allergisk reaktion, utan också komplikationer.

Vilka komplikationer kan uppstå när hjärtat bleknar?

Utvecklingen av allvarliga komplikationer är typisk för den organiska orsaken till patologi. Funktionellt tillstånd är tillfälligt, och därför har det som regel inte allvarliga följder.

Med utvecklingen av blekning mot bakgrund av sjukdomar som hjärtinfarkt eller ischemisk hjärtsjukdom hotar symtomen förekomsten av frekvent hjärtfrekvens och förmaksflimmer hos patienten.

I avsaknad av terapeutiska åtgärder kan den supraventrikulära formen leda till arytmi och död.

Därför, vad är hjärtans blekning? Detta är en ganska farlig patologi, som kräver noggrann behandling och kontroll av specialister. Det är viktigt att komma ihåg att sjukdomen är en reversibel och helt härdbar process. Förebyggande är ett sätt att undvika konsekvenser och komplikationer.

Du "vänd och dö" hjärta. Till vilken det?

Denisova Svetlana Viktorovna

Välkommen! Jag hoppas att jag redan känner dig från tidigare samtal.

Och om du såg till mig för första gången precis så, eller om du var intresserad av vårt ämne för kommunikation, så är jag väldigt glad att träffa dig!

Fortfarande, hej hej! Och välkommen till oss för ett ljus! Gör dig bekväm. Och jag kommer att försöka att motivera ditt intresse för denna fråga.

Tja, vad är det? Låt oss komma igång.

Jag kommer tillbaka dig lite till föregående ämne, där det pratades om det vanliga hjärtslaget (artikeln under rubriken ""Har du ett hjärta ut ur bröstet?"). Detta tillstånd kallas hjärtslag. Och oftast uppstår med sköldkörtelsjukdom, med inflammatorisk sjukdom i hjärtmuskeln, i strid med ledande vägar i hjärtmuskeln och i många andra förhållanden. Mycket av ovanstående förstår du inte? Eller kanske du redan läst den här artikeln och du är inte intresserad av upprepningen?

Det är rätt! Trots att de säger att upprepning är modern för lärande, och ny information är mer intressant.

Som regel kan du för första gången hjärtat "svänga" eller "sjunka" i hjärtat och känna dig som hemma i viloläge. Du vilade innan du gick och lägg dig ner, satt bara i stolen framför TV: n efter en hektisk dag eller en riklig middag. Har jag rätt Och du har inte omedelbart "bära" detta tillstånd till hjärtproblem. Du tänkte på spasticiteter i matstrupen, magen, tarmarna efter riklig mat. Eller var inte uppmärksam på det alls. Men om det plötsligt började upprepas med viss regelbundenhet, och du misstänkte hjärtat! Ja, och kände sin puls med några ojämna slag, utelämningar! Då råkade rädslan över alla andra ursäkter (till exempel överätning, oro etc.).

Sluta panik omedelbart! Låt oss först förstå!

Kom ihåg racerhästen. Beauty. Det hoppar inte, men svävar över marken. Fötterna rytmiskt berör jorden. Allt i sträng ordning. Och det är svårt att föreställa sig, och det är skrämmande - så plötsligt kommer denna rytm och ordningen av benens rörelse att brytas.

Men hästen är trött. Den tidigare trauman hände. Och var går rytmen? Det var en haltande gång. Men hästen fortsätter att hoppa! Men om det är riktigt dåligt, då är en av benen nästan "ur spelet".

Detta kan hända med hjärtslag, när en klar, jämn rytm är trasig. Och "blekna" av en annan sammandragning av hjärtat manifesteras. Samtidigt slutade hjärtat inte, det fördröjs bara i en bråkdel av en sekund, för att tjäna ytterligare.

Om detta hände mot bakgrund av en överbelastning (fysisk eller känslomässig) är det tillräckligt att vila och hjärtat kommer åter att fungera som en klocka. Det händer också med vår vackra häst.

Men om den tidigare skadan var allvarlig, upprepas "stumbling" allt oftare. Och bara vila ger inte bra resultat. Vi måste ta allvarligt upprättandet av orsaken och dess eliminering. Detta gäller såväl vår häst som lika med vårt hjärta.

Tänk dig en bil. För att "starta" motorn behöver du ett batteri.

För sammandragning av hjärtat följer hans inre hjärthatteri. Det kallas en sinusnod. Det genererar energi. Av sin natur, denna "klump" av nervceller. De genererar sedan impulser som överförs längs nervfibrerna till hjärtmuskeln.

Som svar på denna impuls, ger hjärtat en sammandragning. I det här fallet är blodet som är i det ögonblicket inuti hjärtat och dras ut ur det. Denna del av blodet "går" genom alla arteriella kärl och når din hand, där du kan känna puls. Förresten, om du är intresserad, kommer jag att säga att artärkärlet är det blod som löper från hjärtat. Och med sin skada under skelettet skarlet blod "slår" en fontän. Och tillfälligt stoppa en sådan blödning kan vara genom att applicera en turnering över sårplatsen.

Hur många gånger per minut kommer hjärtat att komma i kontakt - så många gånger kommer pulsvågan att nå din kontaktpunkt med kroppen, där du mätt din puls.

Förresten finns det många "platser" för att mäta puls på kroppen. Varje artärkärl, om det kan pressas med fingertopparna till det underliggande benet, gör att vi kan räkna eller känna vår puls. Huvudpunkterna för palpation av pulsen är: den tidsmässiga regionen, nackområdet, området för det vanliga mätvärdet av puls på armen, ljumskområdet, etc.

I normalt fungerande tillstånd arbetar batteriet (sinusnoden i hjärtat) rytmiskt. Frekvensen beror på en persons tillstånd. Om en person sover, vilar, då samlas hjärtat mindre ofta. Det sover inte, men det hånar. Om du under en dröm deltar i jakten, då är hjärtat i en dröm "löper", dvs minskar oftare. På dagtid är du nervös, du kör över vägen på fel ställe (för att du är sen till jobbet eller för ett datum med din älskade) - och hjärtat knackar ofta och ofta.

Genom sin snabba tillväxt bidrar det till att fylla de organ som behöver näringsämnen just nu. Dessa är musklerna i benen när du kör, hjärnan under tentor, magen när du äter etc.

Och det finns inget överraskande att hjärtat plötsligt "snubblat", "vände" eller "fryst". Detta är en manifestation av samma process. Korrekt (medicinskt) kan det kallas en uppdelning i hjärtats arbete. Och den vanligaste orsaken till det är extrasystole. Detta är en extraordinär sammandragning av hjärtat, vilket inte orsakas av hjärtans huvudsakliga "ackumulator", men av de sämre.

Om detta är ett enda avbrott, eller om frekvensen i 1 minut är mindre än 5, kallas sådana avbrott glesa. Patienten märker inte alltid dem. Och det kräver inte alltid någon drogkorrigering. Men detta kommer att beslutas av läkaren vid en direkt undersökning.

Förresten är det nödvändigt att inte bara fastställa det faktum att det finns avbrott, men vi måste också räkna dem i 1 minut. Och om du har en frekvens på mer än 5 per 1 minut, och du märkte ett visst mönster av deras förekomst, då mitt råd till dig - kontakta en läkare.

Det ytterligare ett extra batteri som utlöser en extraordinär förkortning av hjärtat från huvudbatteriet - sinusnoden, desto mer märkbar är det för patienten att "snubbla" hjärtat. Och tvärtom desto närmare generatorn av en extra impuls till huvudgenerern, desto mindre märkbar är hjärtan "blekande" för personen själv.

Dessa avbrott är mycket tydliga när man registrerar ett elektrokardiogram (EKG). Detta förutsätter att vid tidpunkten för inspelningen är dessa rytmförstörningar närvarande hos en person. Och om avbrott på kvällen, och ett EKG-register om dagen, då kan doktorn inte fastställa sin karaktär. Därför kommer behandlingen att väljas genom att "falla in i himlen". Ett positivt resultat är också möjligt från det första försöket, om läkaren är kompetent, med stor erfarenhet. Möjligt, men inte alltid.

Att läkaren var lättare och det var önskvärt för dig var det lättare med de första medicinska recepten - lyssna på dig själv, gör en självkontroll innan du kommer till doktorn på kontoret.

Vad ska jag leta efter?

Jag vill uppmärksamma dig på sambandet mellan avbrott och fysisk ansträngning eller förekomsten av dem i viloläge.

Det finns en sådan sak - "funktionella" avbrott. De uppstår efter en tät middag, observeras i liggande läge på kvällen, på natten. Men det är värt att gå aktivt runt lägenheten eller längs gatan, flera gånger till prisisidat. Pulsen blir frekventare och blir mjukare (avbrott kommer helt eller delvis att passera eller bli mycket mindre). Detta är "funktionellt", d.v.s. har ingen organisk (allvarlig nedbrytning) orsak.

De uppstår som regel mot bakgrund av en sällsynt puls. Folk Vagotonics. Se artikeln "Var hjärtat springande?". Det observeras ofta hos personer med hög surhetsgrad i magsaften (i de människor som de kallas "magsår"). Dessa avbrott kräver heller ingen behandling. I sådana situationer finns det tillräckligt med motion (morgonövningar, bara att gå ur sängen). Antingen accepterar Zelenin (dessa är droppar med atropin) normaliserar hjärtets arbete. Alla ovanstående åtgärder ökar något av deras "ledsna" batteri och därmed undertrycker arbetet med ett billigare batteri. Och som ett resultat passerar avbrott.

Förutom de ovan beskrivna "funktionella" anledningarna finns det "organiska" skäl. Dessa är organiska sjukdomar som leder till mer allvarliga rytmförstörningar.

Ta till exempel täta ont i halsen. Den inflammatoriska processen är på tonsillerna. Det finns ackumulerade bakterier som orsakade angina. De äter där, multiplicera, ge bort toxiner. Andra mikrober börjar också utvecklas snabbt här, som redan är för många i munhålan (kom ihåg de första lektionerna i biologi - se ditt saliv under ett mikroskop). Föreställ dig denna röra från levande mikrober, döda (i form av pus), edematös inflammerad vävnad av tonsillerna, etc.

Men det finns fartyg bredvid det, vilket absorberar allt detta och sprider sig snabbt i hela kroppen. Inte konstigt att du vid samma skakningar, värkande. Det finns en förgiftning av hela organismen.

Samtidigt vill jag klargöra en liten, men mycket betydande detalj. Under försöket, när det blået appliceras på tonsillerna, visas denna blå i hjärtmuskeln om några minuter. Exakt för samma tid, "alla" toxinerna från fokuset på inflammation på tonsillerna "når" till hjärtat. Och det finns avbrott eller hjärtklappningar, eller ena och den andra tillsammans.

Vi hoppas att du botade ont i halsen, medan hjärtmuskeln inte var allvarligt påverkad. Hon var tillfälligt "bedövas". Och sedan återvände jag till min "fungerande" bra form. Avbrott har lämnat dig för alltid! Hurra!

Detta var en av hundratals möjliga orsaker till arytmi.

Om vi ​​anser vårt exempel med angina inte i det ideala resultatet av sjukdomen kommer vi att se den andra möjliga orsaken till avbrott. I denna situation är angina långvarig (det är inte alltid lämpligt att skylla doktorn här). Du har nedsatt immunitet. Mikroben var mycket aggressiv, eller lunginflammation utvecklades med angina, och så vidare. Och som ett resultat går hjärtmuskeln från ett enkelt "bedövat" tillstånd till ett inflammatoriskt tillstånd. Och vi har myokardit (se även artikeln "Hoppade du ut ur ditt hjärta?").

Och som en av dess manifestationer - hjärtklappningar och avbrott. Vi behandlar inte bara behandling med angina. Hjärtans hjärtrytm behöver behandling av själva hjärtat. Och detta problem löses av kardiologen.

Liknande situationer med inflammation i tonsillerna kan spåras och med sköldkörtelsjukdom, gallblåsans inflammation, mage etc.

Och som ett resultat, alla samma avbrott.

Här är andra villkor. Överträdelse av nervrotar mellan ryggradsskivor. Colic hepatic (nypa i gallkanalerna). Colic renal (passage av en sten eller en sand). Skada på bråcken (navel, inguinal, membran). Etc. och så vidare. Dessa alla förhållanden kan provocera reflex arytmi. Återigen, alla samma avbrott. Det är nödvändigt att behandla samtidigt huvudorsaken, och inte konsekvensen - avbrott. Och detta borde också doktorn direkt vid patientens säng.

Det är vår. Många unga tjejer i strävan efter kampen mot extra pounds är också bärna av diuretika och karminativa droger. Men de tog inte hänsyn till att de förlorar mycket elektrolyter som är nödvändiga för hjärtets arbete, särskilt kalium. Och med vad de stöter på - med avbrott i hjärtets arbete.

Och det sista jag vill stoppa är de ögonblick då diagnosen gjordes. dvs de metoder för forskning som kan ge läkaren en bra service för den korrekt identifierade orsaken till att du "hoppar ut" och "blekning" av ditt hjärta. Och som en följd, korrekt utvalt behandling, ett bra resultat av behandlingen. Du mår bra. Och doktorn är nöjd med sitt arbete.

Det första som hjälper en läkare är ett EKG med inspelade hjärtrytmstörningar.

Den andra är daglig övervakning av din hjärtkardiokortiografi. dvs daglig övervakning av övervakning (för detaljer om denna metod, se artikel "Hoppade du ut ur ditt hjärta?").

Den tredje är ekkokardiografi. Detta är metoden för ultraljudsundersökning av hjärtat. Samtidigt fastställs hjärtkammarens storlek, ventilerna drivs korrekt eller felaktigt, hjärtkardans tjocklek och andra viktiga data för läkaren ses.

Den fjärde är ett blodprov. Huvudvikt läggs på hemoglobin, röda blodkroppar är de grundläggande ämnen som bär syre. Och det är så nödvändigt först och främst för hjärtat. För det andra är det blodets elektrolytkomposition (mängden kalium, magnesium). Ibland räcker det med att justera kosten (för att ta mat rik på kalium) - och avbrott kommer att lämna dig. Vilka slags produkter kommer jag att berätta för dig nedan. Det finns även mycket trevliga bland dem. För det tredje är det andra biokemiska, immunologiska indikatorer på blod som kan hjälpa till att diagnostisera hjärtsjukdomar, lever, sköldkörtel, etc.

Och i femte plats finns andra hjälpmetoder för forskning, som läkaren kommer att utse vid undersökning. Om det finns ytterligare klagomål hos patienten för buksmärta, så kommer det naturligt att behöva ytterligare smälta mag-tarmkanalen. Om det finns klagomål om hosta, andfåddhet, då måste du undersöka andningsorganen etc.

Nu ser du själv hur olika orsakerna till att du "bleknar" och "reverserar" hjärtat. Och kisten är inte så lätt att öppna. Men för att komma till problemets hjärta är det nödvändigt, och läkaren hjälper dig med detta. Jag försökte öppna slöjan av mystik och rädsla. Det finns skäl att avbrott inte är allvarliga, men det finns också "allvarligare". Men att leva utan avbrott är bättre och mer självsäker. Så förkrossa dig inte med rädsla, misstro mot medicin. Kontakta en läkare.

Och den sista är en trevlig, för ett mellanmål. Detta är en kaliumdiet, som bör föregås av behandling av arytmier. Det är inte bara skadligt, men det är alltid mycket användbart.

De flesta kalium är i potatisskalan. Därför kokar välvättade knölar (helst ej groddar, inte gröna) "i uniform" eller baka i ugnen och äter med huden. Då kan du återkalla torkade aprikoser, russin, cockerels (särskilt dess rot), aubergine. Och slutligen, alla favoritbananer och kiwi. Tja, vad? Njöt av kosten.

I min övning fanns en liten pojke. Jag rekommenderade honom denna diet. Av alla produkter tilldelade han en banan. Och jag var väldigt glad att se en läkare för en sådan söt medicin! Jag hoppas att han i framtiden kommer att ha en bra inställning till läkare under lång tid. Han kommer att besöka dem med nöje och med hopp om att höra om det rekommenderade läkemedlet i form av en favoritfrukt!

Kom och läkarna med ett sådant hopp! Låt dina problem inte vara allvarliga, och läkemedel som inte är så bittra! Tänk inte att läkare gillar att göra dåliga diagnoser. Vi älskar att göra misstag i dem!

Var frisk! Var inte sjuk! Skriv! Vi kommer att kommunicera!

Instruktioner för läkemedel

kommentarer

Logga in med:

Logga in med:

Informationen som publiceras på webbplatsen är endast avsedd för referens. De beskrivna metoderna för diagnos, behandling, recept på traditionell medicin etc. självanvändning rekommenderas inte. Var noga med att samråda med en expert för att inte skada din hälsa!