Huvud / Dystoni

En översikt över hjärtets bradykardi: varför det uppstår, är det farligt, diagnos och behandling

Från denna artikel kommer du att lära dig: Vad är bradykardi, när det anses vara en variant av normen, och när - en patologi. Vilken typ av undersökning du måste gå igenom när du ser en läkare med bradykardi. Huruvida behandling av en patologi krävs alltid och hur den utförs.

Bradykardi är en långsam hjärtslag. Normalt bör pulsen vara mellan 60 och 90 slag per minut.

Bradykardi - puls under 60 slag per minut. Det kan tala om hjärtsjukdom eller andra inre organ, kan vara ett symptom på överdosering av läkemedel. Men ibland kan en mycket sällsynt pulsläkare känna igen en variant av normen, om det inte finns några oroliga symtom, och det finns inga sjukdomar vid undersökningen.

Elektrokardiogramvågor karakteriserar både depolarisering och repolarisering som uppträder i hjärtat. Ett normalt elektrokardiogram består av en våg P, ett QRS-komplex och en T-våg. P-vågan uppstår när atrial depolarisation sker före sammandragning, vilket är en återspegling av depolarisationsprocesserna i hjärtat. Vågen T inträffar efter depolarisering, det vill säga under återställandet av vilopotentialen hos hjärtkardiocyter i ventriklerna. Klicka på bilden för att förstora.

Från en bradykardi som uppstått på grund av sjukdomar, är det möjligt att bli av med att ha botat grundpatologin. För att göra detta behöver du hjälp av en kardiolog, hjärtkirurg eller endokrinolog (ibland - andra läkare).

Bradykardi med oförklarlig etiologi kräver ingen behandling om det inte orsakar besvär för patienten.

Varför uppträder bradykardi?

Fördröjd hjärtslag kan uppstå på grund av normala fysiologiska orsaker. I det här fallet åtföljs det inte av några andra symtom och kräver ingen behandling.

Men oftare är en sällsynt puls ett symptom på farliga sjukdomar.

Bradykardi som en variant av normen

 • Hjärtslag blir långsammare under sömnen. I en dröm kan pulsen vara från 40 till 70 slag per minut. Onormal anses det, när hjärtklappning tvärtom inte blir mindre ofta i en dröm - det kan vara ett symptom på hypertyreoidism (sköldkörtelsjukdom).
 • Pulsen är också långsammare för idrottare. Personernas hjärta, som står inför intensiv fysisk aktivitet varje dag, blir utbildad, och de behöver inte krympa så ofta som tidigare. I det här fallet pumpar det en större volym blod för en reduktion.
 • Palpitation kan också sakta ner på grund av hypotermi. I det här fallet, när kroppen värmer upp, kommer pulsen tillbaka till normal.

Bradykardi som ett symptom på hjärtsjukdom

Bradykardi uppstår på grund av störning av sinusnoden. Det här är en del av hjärtans ledningssystem, som ligger i det högra atriumet. Denna knut ställer in hjärtfrekvensen. Därför kallas också en bradykardi, som uppstod på grund av hjärtsjukdom, syndus syndromet i sinusnoden.

Bradykardi kan uppstå med följande hjärtsjukdomar:

Sällsynt hjärtfrekvens som en manifestation av andra sjukdomar

Palpitationen saktar ner och med sådana patologier:

Gulsot och tyfus har märkt specifika symtom. Bradykardi är inte det mest uttalade symptomet och har ingen klinisk betydelse.

Drog och giftig bradykardi

Den medicinska formen av sjukdomen uppstår genom att vissa läkemedel tas: som en biverkning eller som en följd av en överdosering.

Giftigt framträder på grund av förgiftning med giftiga eller narkotiska ämnen.

Bradykardi: symtom och behandling

Bradykardi är en förändring i hjärtfrekvensen vid vilken pulsen blir mindre än 60 slag per minut. Ett sådant sällsynt hjärtslag är normalt hos idrottare och välutbildade personer. I hjärtat av alla typer av bradykardi är en minskning av frekvensen av sammandragningar av ventriklerna, vilket kan uppstå på grund av ett brott mot genereringen av en nervimpuls i sinusnoden eller ett brott mot dess ledning i hjärtsystemet.

Ungefär 25% av fysiskt utbildade unga män har en hjärtfrekvens (puls) på 50-55 slag per minut. Även hjärtfrekvensen minskar under sömnen. Detta sker under verkan av det autonoma nervsystemet. Antalet hjärtslag per minut i detta fall kan minskas med 30%. I de flesta fall uppträder bradykardi på grund av någon sjukdom eller patologisk process i kroppen.

Klassificering av bradykardi

Minskningen i hjärtfrekvensen, beroende på orsaken, är uppdelad i två typer:

 1. Sinus bradykardi - uppträder när en överträdelse av sinusnodens automatik, där frekvensen med vilken pulser genereras i den blir mindre än 60 per minut.
 2. Sinoatriella och atrioventrikulära blockeringar - störningar i ledningen av en nervimpuls mellan sinusnoden och atrierna eller mellan atrierna och ventriklarna.

Bradykardi kan vara:

 1. Fysiologisk - under sömnen, hos idrottare, ibland på gravida kvinnor.
 2. Patologisk - om orsaken är någon sjukdom.

Patologiska kan i sin tur förekomma i två former:

 1. Akut - detta observeras med myokardit, hjärtinfarkt, viss förgiftning.
 2. Kronisk - förekommer huvudsakligen i kroniska åldersrelaterade hjärtsjukdomar.

Beroende på orsaken till starten utmärks följande typer av bradykardi:

 1. Ekologiskt (med några nederlag i hjärtat).
 2. Extrakardiell (om orsaken inte är hjärtpatologi).
 3. Toxic.
 4. Doseringen.
 5. Sinus bradykardi hos idrottare.

Orsaker till bradykardi

Extrakardiella former kan utvecklas med:

 • vegetativ vaskulär dystoni;
 • ökat intrakraniellt tryck - observerat med subaraknoid blödning, meningit, hjärntumörer, intrakraniellt hematom
 • magsår i magen och duodenum;
 • hypotyroidism;
 • mekaniskt tryck på carotid sinus - när du bär en tight krage eller slips;
 • pressar på ögonbollarna.

Orsakerna till bradykardi hos organisk genesis:

 • myokardit;
 • myokarddystrofi;
 • cardio;
 • myokardinfarkt.

Dessa sjukdomar bidrar till fibrotiska förändringar i kardiomyocyter i sinusnoden eller skador på hjärtets ledningssystem, vilket orsakar blockader och arytmier.

Schematisk representation av hjärtat En organisk lesion av kardan till hjärtrytmen orsakar en patologi som kallas syndromets svaghet i sinusnoden. Med denna sjukdom minskar frekvensen av de genererade impulserna kraftigt, vilket leder till bradykardi eller växling av andra pacemakers med förändringen av bradykardi till takykardi. Komplett skada på sinusnoden är fylld med ett fullständigt fel i pulsgenerering.

Om degenerativa förändringar påverkar hjärtans ledningssystem blockeras några signaler från pacemakerns källa på en viss plats. Detta leder till att pulsen inte når ventriklerna. Som ett resultat inträffar inte hjärtkontraktion och blod från hjärtkaviteten går inte in i kroppens kärl. Ofta är detta en annan orsak till bradykardi.

Ofta kan hjärtfrekvensen minska som ett resultat av att ta vissa mediciner. Dessa inkluderar:

 • beta-blockerare (metoprolol, anaprilin);
 • hjärtglykosider (Korglikon, Digoxin);
 • sympatolytiska läkemedel (reserpin);
 • antiarytmika (kinidin, novokainamid, amiodaron);
 • kalciumkanalblockerare (Nifedipin, Verapamil);
 • narkotiska analgetika (morfin).

Orsaken till bradykardi kan också vara verkan av vissa toxiner på myokardiet. Kanske kan en minskning av hjärtfrekvens observeras när:

 • hepatit;
 • sepsis;
 • tyfusfeber;
 • uremi;
 • Förgiftning med FOS (fosfor-organiska föreningar).

Denna grupp bradykardi kan hänföras till en minskning i generation av pulsfrekvens med överskott av kalium (hyperkalemi) eller kalcium (hyperkalcemi) i en persons blod.

Till den idiopatiska formen av bradykardi ingår de fall där det inte är möjligt att hitta orsaken till en minskning av hjärtfrekvensen. Detta händer med de naturliga åldringsprocesserna i kroppen, dvs. i ålderdom.

Symtom på någon bradykardi

Måttlig bradykardi påverkar inte kroppens tillstånd; med det finns ingen signifikant kränkning av blodcirkulationen. Symtom på bradykardi uppträder när frekvensen av sammandragningar i hjärtmuskeln minskar mindre än 40 slag per minut. Patienter är vanligtvis störda:

 • allmän sjukdom, trötthet
 • anfall av yrsel
 • svimning;
 • fluktuationer i blodtrycket;
 • bröstsmärta
 • andfåddhet.

Till följd av otillräcklig blodtillförsel till hjärnan med bradykardi kan följande symtom uppstå:

 • försämrat minne, uppmärksamhet och koncentration;
 • passar synligt nedsatt
 • förvirrad tänkande.

Symtom på bradykardi beror alltid på graden av svårighetsgrad hos cirkulationsstörningar hos ett visst organ. Som ett resultat av det faktum att hjärnan reagerar främst på denna brist, är ofta de enda manifestationerna av sjukdomen:

 • förlust av medvetande
 • konvulsioner;
 • manifestationer av Morgagni-Adams-Stokes syndrom (anfaller attacker av medvetandestörningar med självständig återställning av det).

Alla dessa symptom är extremt farliga för kroppen och kräver därför akut vård. Behovet av akut medicinsk observation är på grund av den möjliga utvecklingen av komplikationer. Till exempel med långvariga attacker som beskrivits ovan kan andningsskador uppstå.

Än bradykardi är farligt

Baserat på ovanstående symtom kan vi anta att bradykardi inte är en så oskyldig kränkning av hjärtat. I kärnan har minskningen i hjärtfrekvensen ett direkt samband med utvecklingen av ett underskott i blodtillförseln till organ och kroppsvävnader. Risken för patologi är förekomsten av komplikationer och vissa konsekvenser av denna kränkning. Alla förhållanden som utvecklas mot bakgrund av bradykardi beror just på denna insufficiens.

Anfall av yrsel är fylld med medvetslöshet med brist på syreavgivning till hjärnan. I detta fall kan kramper, stroke utvecklas och i allvarliga fall kan andningstoppet sluta. Otillräcklighet i blodcirkulationen i hjärnan manifesteras av svimning, där ofta en person får olika skador på grund av fall på fasta föremål. Sådan medvetslöshet är farlig för utvecklingen av kraniocerebrala skador.

Otillräckligt blodflöde till hjärtat kan leda till utveckling av myokardiell ischemi fram till en fullständig störning av cirkulationen i hjärtmuskeln (till hjärtinfarkt). Således är slutsatsen att bradykardi är farlig en överträdelse av syre- och näringsämnena till kroppens organ. Beroende på lesionen av en viss struktur eller ett humant system utvecklas komplikationer upp till ett dödligt utfall.

Diagnos av bradykardi

För att misstänka en bradykardi är det möjligt på grundval av de ovan beskrivna klagomålen hos patienten. Vid undersökning av en patient bestäms en sällsynt korrekt puls. Hjärtstonens sonoritet förändras inte. En markerad respiratorisk arytmi noteras. Vid bestämning av bradykardi krävs en kardiologs samråd för att bestämma orsaken till patologin.

Instrumentstudier och deras tolkning:

  Elektrokardiogram med bradykardi

 • EKG. Ett elektrokardiogram visar vanligtvis en minskning av hjärtfrekvensen på grund av den sällsynta generationen av en puls i sinusnoden. Ibland noteras syndoatriella eller atrioventrikulära blockeringar.
 • Övervakning av Holter. Oftast detekteras inte bradykardi vid tidpunkten för EKG-avlägsnande tillsammans med ovanstående symtom. Detta händer med en övergående form. Daglig övervakning gör det möjligt att spela in en episod av en minskning av hjärtfrekvensen, även om den föreföll en gång per dag.
 • Ultraljud i hjärtat. Ultraljudsundersökning är informativ för organiska förändringar i myokardiet.
 • Ekkokardiografi (EchoCG). Utsprutningsfraktionen minskas. Dess värde blir mindre än 45%. Det är möjligt att öka alla hjärtans dimensioner och ändra hjärtmuskeln av degenerativ natur.
 • Lasttest. Cykel ergometri gör det möjligt att beräkna ökningen av frekvensen av hjärtkollisioner med ökad fysisk aktivitet.
 • PPEFI (transesofageal elektrofysiologisk studie). Denna metod utnyttjas om ovanstående diagnos inte gav några resultat. Med hjälp av PPERI är det möjligt att bestämma arten av patologin (organisk eller funktionell).
 • Principer för bradykardiebehandling

  Aktiv behandling av bradykardi utförs om patienten utvecklar angina, hypotension (sänkning av blodtrycket), svimning, angrepp av ventrikelarytmi eller hjärtsvikt. När frekventa Morgagni-Adams-Stokes-attacker inträffar krävs ett akut samråd med en hjärtkirurg för att utföra en operation för implantation av en IWR (pacemaker). En sådan artificiell pacemaker kommer att generera pulser med en förutbestämd frekvens, vilket kommer att eliminera tecknen på hemodynamiska störningar (cirkulationsstörningar).

  Prognos av sjukdomen

  I allmänhet har den svaga kursen av bradykardier en gynnsam prognos. Med tillägg av organiska förändringar eller ihållande cirkulationssjukdomar utan adekvat behandling ökar risken för svimning med alla möjliga komplikationer. Stabil sänkt hjärtfrekvens i kombination med takyarytmier av olika genen ökar risken för trombos och tromboemboliska komplikationer, särskilt myokardinfarkt och stroke.

  Förebyggande av bradykardi

  Det viktigaste sättet att förhindra utvecklingen av bradykardi är att eliminera de faktorer som orsakar det:

  • behandling av hjärtsjukdomar;
  • adekvat urval av doser av läkemedel;
  • eliminering av toxiska effekter på myokardiet.

  Således är slutsatsen att bradykardi är en typ av arytmi, där hjärtfrekvensen blir mindre än 60 slag per minut. Hos idrottare är en minskning av hjärtfrekvensen normen. Icke-fysiologisk bradykardi kan åtföljas av lågt tryck, medvetslöshet, yrsel, smärta bakom bröstbenet. Med hjärtminskning till 40 slag per minut kan hjärtsvikt uppstå, vilket kräver implantation av en pacemaker.

  Magazine sektioner


  Bradykardi är en subtyp av arytmi, när antalet hjärtslag inom en minut är mindre än 60 slag. Detta är ofta en defekt i hjärtat, men ofta - normen hos idrottare. Symtomatologin för detta tillstånd representeras av generell svaghet, sannolik förlust av medvetande, frekvent huvudvärk, smärtor i hjärtat av hjärtat. I vissa fall kan hjärtsvikt uppstå.

  De viktigaste typerna av sjukdom

  För att organisera den korrekta behandlingen av bradykardi är det nödvändigt att utföra en analys av alla tillgängliga symtom och genomföra en omfattande diagnos av orsakerna till sjukdomen.

  Orsakerna som orsakar bradykardi är olika. Patologiens patologi ligger i strid mot sinusnodens förmåga att producera ett tillräckligt antal elektriska impulser, felaktig fördelning av den senare.

  Det finns flera typer av bradykardi:

  1. Baserat på sjukdomsplatsen:
   • sinus bradykardi. Det finns fel i sinusnoden. Denna typ av sjukdom består av flera former, som bildas under inverkan av olika faktorer:
    - Extracardiac.
    Det kan utvecklas som ett resultat av ett kraniocerebralt trauma som provocerade hjärnhinneinflammation, blödning, svullnad i hjärnan. Män bör vara försiktig med skärpning av slips / kravatt: kan bryta blodet, vilket skulle bli följden av dystoni, orsaka onormal minskning hjärtfrekvens. Denna form av bradykardi uppträder med alla störningar som påverkar centralnervesystemet, så det kallas också neurogent.
    - organisk
    Det är resultatet av omvandlingar som uppstår i sinusnoden. Den senare blir mindre aktiv, pulsproduktionens periodicitet minskar. Det finns fall av total avvisning av utvecklingen av elektriska impulser i hjärtat. En annan trolig orsak till utseendet av denna form av bradykardi är störningen av arbetsförmågan hos hjärtmuskelens ledningsvägar. Detta leder till en partiell blockad av impulser, omöjligheten av deras fulla flöde till hjärtkammarens ventrikler;
    - läkemedel
    Förekommer när vissa hjärtdroger tas. För eliminering av bradykardi i detta fall ska läkaren korrigera mottagningen av motsvarande läkemedel.
    - Giftigt.
    Diagnostiseras i fall där det finns ett överskott av kalium / kalcium i kroppen. Omfattande förgiftning, som provokats av hepatit, sepsis, tyfus och några andra sjukdomar, är en garanti för fortsatt utveckling av giftig bradykardi.
    Bradykardi hos idrottare.
    Kategorin befolkning som leder en aktiv livsstil har en annan hjärtfrekvens från resten. När man mäter sin hjärtfrekvens på dagtid kan man notera 35-40 slag per minut. En sådan tydlig avvikelse från normen hindrar inte den här kategorin av befolkningen från att fungera fullt ut.
   • sinoatrialnaya.
    Det finns en störning i ledningen av impulser i sinusnoden-atriella zonen;
   • atrioventrikulärt.
    Det finns fel i ledningen av impulser mellan hjärtens atria + ventrikler.
  2. Beroende på de förhållanden som orsakade bradykardi sker det senare:
   • fysiologisk.
    Det är mycket vanligt hos människor att de är engagerade i aktiv sport. Visas när du bor i viloläge, sömn;
   • patologisk.
    Det är födt på bakgrund av en annan sjukdom, det kan få negativa konsekvenser.
    Patologisk bradykardi kan manifestera sig i två former:
    - Skarp.
    Det är resultatet av hjärt-kärlsjukdomar: hjärtinfarkt, kroppsförgiftning; myokardit, andra sjukdomar i denna grupp. Den akuta formen av patologisk bradykardi försvinner efter eliminering av sjukdomen, vilket provocerade den;
    - Kronisk.
    Denna form är förknippad med sklerotisk hjärtsjukdom, som uppstår när den når en viss ålder.

  En separat grupp bör tilldelas idiopatisk bradykardi: Sjukdomen har en plats att vara, orsaken till förekomsten - inte identifierad.

  Varför uppträder en bradykardi?

  Listan över faktorer som kan provocera den aktuella sjukdomen kan delas in i fem kategorier:

  1. Orsaker som är relaterade till hjärtets funktion:
   • störningar på grund av vilka hjärtat inte kan utföra kvalitativt blod som pumpas genom kroppen, - hjärtsvikt;
   • Defekter orsakade av syrehushållning i hjärtets vävnader, sämre blodtillförsel, ischemi;
   • Atypisk för hjärtstrukturen. - Hjärtsjukdom (förvärvad / medfödd).
   • överlappning av ärrvävnaden med ett visst område i hjärtmuskeln, som har förlorat sin vitalitet. Detta fenomen uppstår efter syrehushåll, kallat hjärtinfarkt;
   • kränkning av hjärtmuskulaturens integritet, vilket framkallar dess oförmåga att fungera på ett adekvat sätt, - kardiomyopati;
   • inflammatoriska fenomen som uppträder i hjärtmuskeln, myokardit.
   • Icke-hjärtformig (de som inte är associerade med hjärtdysfunktion):
    • defekter i central nervsystemet. Det kan vara vegetovaskulärt dystoni, hjärnhinneinflammation, hjärntumör. Denna undergrupp av orsaker kallas neurogen;
    • sjukdomar associerade med kroppens endokrina system. En bra mark för utveckling av bradykardi är diabetes mellitus, sjukdomar i samband med funktionen av sköldkörteln, binjurar;
    • brist på syreförsörjning. Kan uppstå på grund av anemi, sjukdomar i andningsorganen.
   • Drog skäl.
    Orsakar bradykardi i de fall då patienten under lång tid / utan läkarnas övervakning tog sådana mediciner:

  • antiarytmiska läkemedel. De kan ändra hjärtans rytm;
  • diuretika;
  • hjärtglykosider. Genom dessa läkemedel stimuleras hjärtmuskeln.
 • Elektrolyt.
  Diagnostiseras med obalanser av vissa spårämnen i blodet: kalium, kalcium, natrium, andra beståndsdelar.
 • Orsaker till följd av toxiner.
  Det innehåller skadliga vanor (rökning, regelbundet / engångsintag av alkoholhaltiga drycker, missbruk), tungmetallförgiftning.
 • I en separat grupp ingår de skäl som har ingen patologisk karaktär. Detta är en fysiologisk bradykardi som kan observeras i följande lager av befolkningen:

  • de som leder en sportig livsstil. Vid mätning av antalet hjärtslag per minut erhålls resultatet, vilket ligger under normen. Detta förklaras av en bra träning av hjärtmuskeln;
  • De vars arbete består av en lång vistelse i kylan. Kall luft påverkar hjärtrytmen;
  • människor som är i viloläge, vila.

  Symtom och tecken på sjukdomen

  Manifestationer av den aktuella sjukdomen påverkar patientens livskvalitet och hindrar honom från att använda sina krafter till fullo. Ofta ser hela listan med befintliga symptom sig själv när hjärtfrekvensen sjunker till 40 slag per minut och lägre. I sådana fall noteras generell svaghet, kall svett, kortvarig svimning.

  Ibland kan en bradykardi inte manifesteras alls. Men utseendet på ett symptom tjänar som en allvarlig anledning att kontakta en läkare som kan studera problemet, utveckla sätt att eliminera det.

  Bradykardi kännetecknas av följande symtom:

  • allmän regelbunden svaghet. Patienten är i ett loppet tillstånd även efter en lång sömn / vila. Alla fysiska, mentala operationer ger allvarlig trötthet.
  • komplexitet i aspekten av andning. Hos små barn finns en så kallad måttlig bradykardi, när inhalationspulsen ökar, med minskning av utandningen. Detta symptom är det enda som bekräftar bradykardi, eftersom Den totala pulsen förblir normal (ca 60 slag per minut);
  • Förekomsten av komprimerande smärta i bröstområdet;
  • hjärtsvikt, vilket uppenbaras av snabba hjärtslag, andfåddhet. Detta symptom är särskilt relevant under träning.
  • en tillfällig förlust av syn, en partiell minnesförlust, en uppenbarelse av sinnet;
  • svimning (synkope).

  Utmärkande särdrag i den beskrivna sjukdomen tjänar sin kortsiktiga, suddenness. Patienten kan förlora medvetandet, oavsett ställning där han är: stående, sittande, i färd med att gå.

  Vistelsens längd i svag kan variera från några sekunder till 1 minut. Personen kommer till sig själv tillräckligt snabbt.

  I vissa fall är det med långvarigt synkope möjligt att sluta andas. Detta symptom förklaras av det lilla antalet hjärtimpulser som produceras, vilket negativt påverkar nivån på vävnaderna, människans organ. De senare är mottagliga för förändring.

  Svimning med bradykardi kan provoceras otillräcklig tillförsel av hjärnan med syre, vilket kan leda till allvarliga exacerbationer. Vid medvetslöshet utöver blödning kan trauma uppstå som ett resultat av fallande;

  • yrsel. Om endast denna komponent är närvarande från hela arsenalen av möjliga symtom på bradykardi, finns det ingen garanti för förekomsten av denna sjukdom. Yrsel kan vara ett resultat av stress, panik, diarré, långvarig vertikal position.

  Metoder för modern diagnostik

  Före början av hårdvaruforskningen som syftar till att upptäcka den aktuella sjukdomen analyserar läkaren patientens klagomål, anamnes av bradykardi.

  Det sistnämnda inkluderar längden på patientens klagomål, hans åtgärder för att eliminera de symptom som har uppstått och förändringen av sådana symtom över tiden.

  Det är obligatoriskt att ange närvaron av kroniska sjukdomar, hjärtsjukdomar som diagnostiserades bland patientens blodrelaterade personer.

  Efter att ha utfört ett muntligt frågeformulär utför kardiologen de obligatoriska förfarandena:

  • allmän inspektion: pulsmätning, lyssnande, knackande hjärta. I detta skede är det realistiskt att bekräfta förändringen i frekvensen av sammandragningar av hjärtmuskeln, omvandlingen av hjärtkonturerna;
  • laboratorietester av blod och urinprover. Förutom allmänna test, behöver du också ett blodprov för att bestämma patientens hormonella bakgrund.

  Studier som använder medicinsk utrustning innefattar:

  • testning av hjärtat med hjälp av elektrokardiografer. Används för att upptäcka typiska bradykardi störningar;
  • Holter övervakning. Det är nödvändigt att bestämma de faktorer som orsakar funktionsfel i hjärtat. För dessa ändamål måste patienten inom 24 timmar använda en liten elektrokardiograf som han ständigt bär med sig. Varje handling hos patienten (äta, leka sport, avkoppling, sova) bör åtföljas av användningen av ett bärbart EKG, varefter det ska spelas in i en speciell anteckningsbok;
  • elektrofysiologisk diagnostik. Viktigt för ineffektiv användning av EKG, om patienten hade synkope, vars karaktär inte är tydlig. Kärnan i förfarandet är att stimulera hjärtklemmens sammandragning på grund av elektriska pulser, vilket uppnås när elektroden införs genom matstrupen; genom kirurgisk manipulation. Transesofageal administrering utförs med användning av en tunn sond genom näsan / munhålan i matpassagen, närmare hjärtat. Reduktioner, orsakade effekter av elektroder fixeras med hjälp av en elektrokardiograf;
  • ekokardiografi. Vid användning av ultraljudsutrustning klargörs de viktigaste orsakerna till sjukdomen i fråga.
  • belastningstestning. Det är i bruk av en ökande fiznagruzka. För denna studie behöver du en speciell typ av träningsutrustning: veloergometer, löpband. Patienten är engagerad i en av dessa simulatorer med samtidig registrering av hjärtdata på EKG. Resultatet kommer att göra det möjligt för läkaren att utvärdera reaktionen från patientens kropp till vissa fysiska aktiviteter.

  Bradycardi (låg puls) hos barn och vuxna: typer, förekomst, manifestationer, diagnos, behandling

  Överträdelse av bildandet och uppförande av impuls i hjärtat leder till olika typer av arytmi. En av dem är en bradykardi - en minskning av hjärtfrekvensen förknippad med en överträdelse av automatik i sinusnoden. För bradykardi präglas av ett sällsynt antal sammandragningar av hjärtmuskeln (mindre än 50 per minut hos vuxna, 70-80 i barndom och ungdomar och mindre än 100 hos spädbarn).

  Typer av bradykardi och dess orsaker

  Fysiologisk bradykardi

  Sänkningen av puls uppfattas ofta hos helt friska personer, till exempel idrottare eller dem som arbetar med manuell arbetskraft. Antalet av myokardiala sammandragningar, kan de minskas till 40-50 per minut i frånvaro av symtom såsom andfåddhet, bröstbesvär, matthet, yrsel, svaghet, tecken på hjärtsjukdom. Denna typ av bradykardi kallas fysiologisk. I vissa människor uppstår det på natten i viloläge, men det leder inte till negativa följder, eftersom näsyterbehovet minskar under en natts sömn.

  Ett av de mest avslöjande fallen av fysiologisk bradykardi observerades i ryttaren Miguel Indurain på toppen av sin karriär. På grund av super-utveckling av hjärt-kärlsystemet var idrottarens puls i vila 28 slag per minut. Samtidigt uppgick volymen av hans lungor till 8 liter (den genomsnittliga personen hade 3,5-4,5 liter) och blodcirkulationen fick pumpa upp till 7 liter blod per minut (hos vanliga människor, i genomsnitt 3-4 liter, hans kollegor 5-5 liter).

  De främsta orsakerna till fysiologiska bradykardi hos personer som är involverade i idrott och en aktiv livsstil är förknippade med ökad funktionalitet andnings- och hjärt-system, vilket ger hjärnan tillräckligt med syre även när en sällsynt hjärtfrekvens. Ofta sker fysiologisk bradykardi när en person är väldigt trött, faller i en stressig situation, är länge i kyla eller vid hög luftfuktighet och temperatur, till exempel i en bastu eller ångbad. Det kan orsaka tryck hårt bundet slips på halsen (halshalsen) eller krage, för tätt intill halsen. Fysiologisk bradykardi utgör inte ett hot mot människors hälsa, Eftersom det inte leder till en minskning av blodtillförseln till hjärnan och andra organ. För denna typ av bradykardi behandling krävs inte.

  Patologisk bradykardi

  Med olika förändringar i ledningen av hjärtmuskeln uppstår en patologisk variant av bradykardi, som är villkorligt uppdelad i två typer.

  Bradykardi med inhibering av aktiviteten hos pacemakern

  Inträffandet av den första typen av sinus (sinus), som befrämjar hämning av bradykardi pacemakeraktivitet. Den orsakas av en minskning med en ton av det sympatiska division eller ökning av spänningen i vagusnerven under verkan av humorala faktorer, som inkluderar ett överskottsblod syror med ett högt innehåll av galla, en otillräcklig mängd av hormoner som produceras av sköldkörteln (hypotyreos).


  Förutsättningen för uppkomsten av denna typ av bradykardi är ofta också vagala (neurogena) faktorer, vilka inkluderar:

  • Naturlig åldrande av kroppen;
  • Överträdelser i det vegetativa vaskulära systemet;
  • Olika typer av neuroser;
  • Ökat intrakraniellt tryck som leder till stroke (cerebral blödning);
  • Hjärttumörer;
  • Effekten av läkemedel som används vid eliminering av symtom på högt blodtryck och hjärtsjukdomar (pilokarpin, beta-blockerare, hjärtglykosider, etc.);
  • myxedema;
  • Elektrolyt obalans (ett överskott av kalium i blodet);
  • Vissa infektionssjukdomar.

  Bradykardi orsakad av hjärtblokade

  Denna typ av sinus bradykardi kan orsakas av olika typer av hjärtblodder:

  1. Blockade av sinoauric - störning av ledning av impulser i atria. Det är typiskt för henne att flytta från sinusnoden till myokardiet genom veckan.
  2. Blockaden av atrioventrikulär (försämring av pulspassagen genom ventriklerna), under vilken del av ventrikulära sammandragningar faller (deras antal kan reduceras till 40 per minut). I det här fallet utmärks tre grader av svårighetsgrad. För den första (mest milda) graden är en fördröjd impuls från atrierna till ventriklerna karakteristisk. Vid den andra (genomsnittliga) svårighetsgraden upphör en del av impulserna att nå ventriklerna. Den tredje graden präglas av en minskning av antalet ventrikulära sammandragningar på grund av det faktum att inte alla impulser når dem.

  Sinus bradykardi förekommer oftast i kronisk (extrakardiell) form. Men det kan också ha en akut (intrakardiell) kurs som orsakar myokardit, hjärtinfarkt efter hjärtinfarkt, akut myokardinfarkt.

  Kliniska manifestationer av bradykardi

  Det fysiologiska utseendet hos denna sjukdom har inte uttalade kliniska manifestationer. De viktigaste symptomen på bradykardi förekommer i kroniska former.

  • Det är yrsel och svaghet, en sällsynt hjärtrytm och en känsla av att hjärtat slutar, problem med sömn och minne.
  • I händelse av en akut form av bradykardi orsakas av sinus blocket, det finns hjärtsvikt, åtföljd poluobmoroke och kärlkramp. I allvarliga fall kan en person förlora medvetandet. I detta fall stör hans andning, det finns krampanfall. Ett sådant tillstånd kallas en attack av MAC (de första bokstäverna i namnen på de läkare som arbetade på studier av deras Morgagni syndrom - Adams - Stokes). Det orsakas av en minskning av hjärnans tillförsel med syre (hypoxi).
  • Med en signifikant fördröjning i ventrikulära sammandragningar (atrioventrikulärt block) försämras blodtillförseln till hjärnan. Detta kan orsaka generell ångest och plötslig stark yrsel, en liten medvetslöshet. Med en ökning av pausen mellan hjärtkollisioner i 15 sekunder kan det finnas en fullständig förlust av medvetande eller en attack av MAS. Ibland orsakar det hjärtsvikt, vilket kan orsaka plötslig död.

  För att bestämma vad som orsakar en minskning av antalet hjärtslag, en funktionell komponent eller ett hjärtblock, en injektion av atropin. Med fysiologisk bradykardi leder denna procedur till antalet hjärtslag igen. Brist på effekt betyder att orsaken till sjukdomen ligger i patologiska störningar av impulsledningsförmågan.

  Terapi för bradykardi

  Behandling av bradykardi utförs endast med uttalade kliniska manifestationer och en klar kränkning av den hemodynamiska processen. Om antalet mänskliga hjärtslag sänks till 40 per minut och frekvent svimning uppstår, används ett av följande läkemedel:

  1. Atropin - var tredje vecka intravenöst (2 mg) eller subkutant (0,5-1,0 mg);
  2. Isadrin - i en lösning av glukos (5%) genom droppvis intravenös injektion (2 ml per 0,5 liter);
  3. Isoproterenol - infusion (droppe) injektion (upp till 4 mg);
  4. Alupent (10 mg av läkemedlet per 500 ml isotonisk natriumkloridlösning) - genom intravenös dropp eller 8-faldig intag av 20 mg;
  5. Förberedelser krasavki för behandling av bradykardi, som strömmar utan svåra symptom.
  6. Extrakt av ginseng eller eleutherococcus (dosen väljs av läkaren för varje enskild patient);
  7. Vid individuell intolerans eller befintliga kontraindikationer för användning av isadrin eller atropin, föreskrivs tabletter av efedrinhydroklorid eller ipratropiumbromid.

  Den akuta formen av bradykardi som orsakas av impulskonduktionsnedsättning kräver akut inlägg och patientbehandling, som syftar till att eliminera huvudorsakerna som bidrar till en minskning av hjärtfrekvensen. Om bradykardi i samband med det naturliga åldrandet av patientens kropp (efter 55-60 år börjar irreversibla processer) eller terapi ges medicinering, visat sig vara ineffektiva, patienten tilldelas pacing (implantation under huden på patienten en speciell anordning, som normaliserar hjärtfrekvens). Rådgivningskardiosurgeon är obligatorisk för patienter som har bradykardi åtföljd av attacker av MAS (svimning). Deras största fara är att under svimning ökar risken för hjärtstillestånd.

  Traditionell medicin vid behandling av bradykardi

  bra komplement till den huvudsakliga drogterapin av bradykardi är behandlingen av folkmedicinska lösningar. Den innehåller följande recept:

  Rädisa och honung

  Det hjälper till att påskynda hjärtslagad rädisjuice med honung. För att förbereda denna åtgärd är det nödvändigt att skära av spetsen från rädisa. Gör ett spår inuti genom att ta bort en massa massa med en sked. Fyll det med honung och lämna över natten. Nästa dag, använd den sirap som bildats under dagen, uppdelad i tre doser.

  valnötter

  Ett bevisat medel vid behandling av många hjärtsjukdomar, inklusive bradykardi, är valnötter. Ta ett halvt kilo renade kärnor, blanda dem med ett glas socker och samma mängd sesamolja. Häll en liter kokande vatten skuren i 4 bit citroner i en mängd av 4 bitar. Samtliga erhållna komponenter blandas. Blandningen ska tas 30 minuter före måltid 3 gånger om dagen på matsked.

  Citron och vitlök

  Citron och vitlök är de mest effektiva metoderna vid behandling av bradykardi. Från 10 citroner pressa juice. Mala och lägg till 10 vitlökar. Alla ingredienser fyller med en liter färsk honung. Infusera i 10 dagar, skaka dagligen. Ta på en tom mage 4 teskedar, lösa upp varje portion i minst en minut.

  Tallskott

  Spirituous tinktur av unga apikala skott av tall. För att förbereda det, ta 70 grenar och insistera på solen i 300 ml vodka i 10 dagar. Dosering vid en gång - 20 droppar.

  Buljong från höfterna

  Ta 10 stora bär och koka i 400 ml vatten (ca 15 minuter). Kyl buljongspänningen i den, torka sikten med bär, blanda med tre teskedar honung. Ta dagligen före varje måltid halva glaset tills alla tecken på bradykardi försvinner.

  Diagnos av sinus bradykardi

  Vanligtvis diagnostiseras bradykardi redan vid läkarens mottagning under lyssnandet.

  • När du lyssnar på atrierna, känns dövmappar tydligt under en dystolisk paus. De kallas "echo systole".
  • Varje 5-10 slag på toppen lyssnar på den första tonen med stor volym. Det kallas den "kanoniska Strazhesko-tonen". Det orsakas av ljudet av den plötsliga spänningen hos ventilerna hos de atrioventrikulära ventilerna med sammandragning av ventriklarna, vilka före sammandragningen av atrierna var i ett avslappnat tillstånd. Detta är det viktigaste beviset på en fullständig atrioventrikulär blockad.

  För att bekräfta diagnosen administreras ett EKG. Det visar följande:

  • När sinusblock för sinusbradykardi kännetecknas av obeständighet rytm, men på EKG rytm detekteras endast sakta, tänderna är i normala, icke-deformerade tillstånd.
  • Den sinus bradykardi orsakad av den atrioventrikulära blockaden på EKG är som följer:
   1. excitering av ventriklarna och atrioma förekommer oberoende av varandra.
   2. frekvensen av atriella sammandragningar ökar men förekommer i rätt rytm, detta indikeras av amplituden av extrasystolen P, det minskar;
   3. antalet ventrikulära sammandragningar reduceras, detta indikeras genom bildning av en spetsig spets T med högre höjd, i vissa fall med ett negativt värde;
   4. QRS amplitude av extrasystoliskt ventrikulärt komplex - ökat;
   5. En del av de ventrikulära komplexen faller ut.

  Detta innebär en minskning av antalet ventrikulära sammandragningar. Med en kraftig minskning av hjärtfrekvensen (upp till 40 slag per minut) kan varje sekundärt ventrikulärt komplex falla ut. I det här fallet lyssnar inte "hörnstonen på Strazhesko". I ljusare former faller varje femte sammandragning av ventrikeln ut. Bradykardi avser transienta typer av sjukdomar. Det betyder att det endast kan detekteras om patientens hjärtfrekvens sänks tydligt vid tidpunkten för EKG-borttagning. Därför utför läkare, före behandling av bradykardi, Holter-övervakning (kontroll) av hjärtens funktionella aktivitet. För att utföra det är patienten utrustad med en bärbar elektrokardiograf som övervakar patientens hjärtmuskulatur i vardagliga förhållanden. Övervakning utförs vanligtvis över en period av dagar eller några dagar.

  Hur ökar pulsen med bradykardi?

  Om en person är yr eller har annan sjukdom, vilket indikerar en bradykardi, är det nödvändigt att mäta pulsen. En sådan funktion är tillgänglig i alla moderna tonometrar. Med en kraftig minskning av hjärtfrekvensen (mindre än 40 per minut) drick en kopp kaffe eller varmt te. Koffeinen som finns i dem kommer att börja fungera efter de första sipporna. Stärka effekten av dessa drycker kan vara lägga till några droppar (från 10 till 15) av farmaceutiska tinkturer av eleutherococcus, belladonna eller ginseng. Öka pulsen med bradykardi hjälper till att ta ett varmt bad, lite jogging eller fysiska övningar, massage. Men dessa tekniker kan användas för att öka puls bara med fysiologisk bradykardi, när det inte finns några medicinska kontraindikationer. Läkemedelsmedicin rekommenderas för förskrivning av läkaren, som observerar den föreskrivna dosen, eftersom överskridandet kan orsaka en kraftig ökning av blodtrycket. Vissa tror det En av de effektiva förberedelserna för snabb åtgärd är droppar Zelenin. Emellertid har detta läkemedel koronära deglutationsegenskaper, vilket leder till en avtagande rytm, så Zelenin-droppar är mer lämpade för sådana rytmiska överträdelser som takykardi. Detta läkemedel är baserat på växtekstrakter av belladonna, valerian, kan lilja i dalen och mentol. Men de kan orsaka oönskade biverkningar i form av apati och slöhet. Med en bradykardi med minskad hjärtfrekvens till 35 slag per minut rekommenderas det inte att behandla hemma, eftersom detta kan utgöra ett hot mot livet. En person med trasig hjärtklappning måste få den nödvändiga hjälp och omedelbart kallat ett "akutrum".

  Video: Läkarens åsikt om pulsen, hälsofarlig

  Hur ger man första hjälpen?

  Med en kraftig minskning av puls med bradykardi, när en person befinner sig i ett tillstånd nära att svimma eller har förlorat medvetandet, måste han få första hjälpen, vilket är som följer:

  • Om patienten föll till golvet måste den sättas på ryggen, höja benen, placera en soffkudde eller kudde under dem. En sådan situation är önskvärt att bevara före ankomsten av läkare, vars samtal inte kan skjutas upp. En medveten person bör också läggas på en plan yta och lyfta benen.
  • Släpp andan, lossa överkroppen på skjortan och lossa remmen.
  • Om du förlorar medvetandet, försök att få en person till liv genom att slappna honom på kinderna. Om detta inte hjälper, strö ditt ansikte med vatten.
  • Vid en djup svag för att få en person till sinnena kan inhalera betyder med en skarp lukt (vinäger, ammoniak). Det bör dock komma ihåg att med ammoniak (och med ättika) måste du behandlas mycket försiktigt, eftersom det är nära till näspassagen kan det orsaka en skarp bronkospasm upp till sluta andas.
  • Om en synkope är försenad och ingen av ovanstående åtgärder hjälper, bör du ta hand om att patientens hypotermi inte uppstår. För att göra detta är hans kropp täckt av varmvattenflaskor.
  • När patienten återvänder till medvetandet måste man mäta sin puls.
  • Om du vet vilka mediciner han använder, borde du ge honom en drink.
  • Ankommande brigad av första hjälpen bör informeras i detalj om alla åtgärder som utförts.
  • Även med injektionsförmågan är det bättre att inte behandla dig själv. Sådana droger som mezaton, atropin, som orsakar en ökning av puls, kan knappast vara närvarande i varje persons hemmedicinsk bröst, de släpps endast på recept. I händelse av en långvarig sjukdomsförlopp utses patienten ibland efter att ha informerat släktingar om försiktighetsåtgärder.

  Bradykardi i barndomen

  Sinus bradykardi noteras ofta i barndomen. Dess etiologi, kliniska manifestationer och kurs liknar kursen och symptomen på vuxensjukdom. Skillnaden är, att diagnosen bradykardi hos ett barn över 6 år är inställt när puls reduceras till 70-80 slag per minut. Bradykardin hos barn orsakas huvudsakligen av samma skäl som hos en vuxen: ökad excitabilitet hos vagusnerven, effekten av hypoxemi, olika infektioner och förgiftning av kroppen. Hos ungdomar kan orsaken till bradykardi vara en fördröjning i utvecklingen av hjärt-kärlsystemet från den snabba tillväxten av andra organ och störningar i ämnesomsättningen. Det bör noteras att bradykardi i barndomen är mycket ofta en reaktion från kroppen till kyla eller värme, skräck eller överarbete. Ibland händer det att ett barn smälter på den första i sin skolskola. De flesta barn har måttlig sinus bradykardi under natten sömn eller djup inspiration. I många familjer är bradykardi en ärftlig sjukdom som åtföljer medfödd hjärtsjukdom. Barn märker i de flesta fall inte en bradykardi, speciellt om den inte har någon signifikant effekt på den förflyttade blodvolymen. De första symptomen manifesteras i störningar i blodflödet och förknippas med hjärtsympning i hjärnan. Dessa inkluderar:

  • Andnöd när du går och utför övningar i gymnasiet;
  • yrsel;
  • Huvudvärk och smärta i hjärtat
  • Ökad svettning;
  • Allmän svaghet;
  • Minskad aptit.

  När dessa symptom uppträder hos ett barn måste du göra ett EKG. Med sinus bradykardi på ett kardiogram framgår det tydligt att sinusrytmen saktas ner. Detta indikeras av tennens P reducerade höjd, medan deras amplitud är något breddad. Tändning T är tvärtom högre, med en bred amplitud. Utviddat och QRS-intervall i det ventrikulära komplexet. Indikeringen av pulsens tid ökar också intervallet P-Q.

  Normal sinusrytm (vänster) och bradykardi (höger)

  För behandling av bradykardi ordineras barn medicin som hjälper till att korrigera kolhydratmetabolismen, upprätthålla normal elektrolytbalans och förbättra syreförsörjningen till hjärnan. Dessutom utförs behandling av den underliggande sjukdomen som orsakar en sänkning av pulsen. Det rekommenderas att ta speciella vitaminkomplex, för att introducera i kosten oliv- eller sesamolja, havskal. I vissa fall går bradykardi hos barn med ålder.

  Bradykardi i fostret

  Nivån på utveckling av modern medicin låter dig undersöka barnets hälsa när han fortfarande är i livmodern. Om hur barnet känner bestämmer sig genom frekvensen av hjärtslag. Normalt är det mellan 120 och 160 slag per minut. Denna indikator på embryos vitala aktivitet kontrolleras vid varje planerat besök till en kvinna med gynekologiskt samråd, från och med de åtta veckorna av graviditeten. Med normal utveckling är det tillräckligt att lyssna på hjärtatonerna med ett konventionellt stetoskop. Men om läkaren har visat en minskning i hjärtfrekvens, skickade den blivande mamman för vidare undersökning: gör CTG (kardiotokogrammu foster), som kontrolleras av ledningsförmågan hos hjärtmuskeln av embryot, dess retbarhet och kontraktilitet eller Doppler undersökning. Reduktion av fosterpulsen till 110 slag per minut kallas basal bradykardi. Det kan orsakas av kompression av fostrets huvud, moderns hypotoni och ett antal andra orsaker. Denna typ av bradykardi är inte farlig för barnets hälsa. Men den framtida mamman måste ta hand om att eliminera orsakerna till att hon orsakar så att barnets hjärtslag kommer tillbaka till det normala. Mycket farligare decelerant bradykardi i fostret, när hjärtfrekvensen är mindre än 90 slag per minut. Detta indikerar barnets lidande, vilket orsakas av syreförlust (fosterhypoxi). Det utvecklas när en gravid kvinna tar emot vissa typer av mediciner, med utvecklingen av hennes gestos (sen toxikos) eller anemi (brist på järn), för tidig avlägsnande av placentan etc.

  Det kan förekomma fetal bradykardi vid något graviditetsstadium. Under den första halvan av graviditeten kan brist på syre påverka bildandet av babyens organ, vilket orsakar deras underutveckling. Under andra hälften leder syreförlust till störningar i utvecklingen av centrala nervsystemet och förekomsten av problem vid förlossningen. Bradykardi är farligt eftersom det kan orsaka barnets död inte bara under intrauterin utveckling utan även under arbetet (fetal asfyxi) och även under de första timmarna efter födseln.

  Under graviditet, fetalt hjärta verifieras genom konventionell obstetrisk stetoskop och användning av Doppler, som tillskrivs inte bara att blivande mödrar med kroniska luftvägssjukdomar (bronkit, etc.), diabetes, hjärtsjukdomar, men även friska kvinnor i enlighet med det protokollet för graviditetshantering. Från och med andra halvåret av graviditeten kan den förväntande mamman själv orientera sig, om det finns abnormiteter i barnets puls, räknar hans rörelser. Om barnet vänder sig (rör sig) i moderns buk, gör 10 eller fler två minuters serie, så är allt i ordning. Om antalet serier är mindre är det ett tillfälle att genomgå en ytterligare undersökning. För att behandla bradykardi hos fostret introduceras droger i moderns kropp. Genom det allmänna blodflödet kommer de in i barnets blodomlopp. I det här fallet finns en förbättring av kvinnans livmoderblodflöde. Drogterapi är baserat på typen av bradykardi och dess svårighetsgrad, hälsotillståndet hos den framtida mamman, med hänsyn till graviditetsperioden. De vanligast föreskrivna är droppare med kalciumglukonat, natriumvätekarbonat, kokarboxylas, askorbinsyra och glukos, syremasker. Preparat administreras i följande ordning:

  1. Första lösningarna av kokarboxylas och natriumbikarbonat;
  2. Därefter en lösning av askorbinsyra med glukos;
  3. Sammanfattningsvis administreras kalciumglukonat.

  Om enheterna upptäckte uppkomsten av akut bradykardi under födseln, får barnet och barnet som är födda subkutan (om möjligt) atropin.

  Bradykardi hos spädbarn

  Bradykardi hos nyfödda sker inte bara med organiska sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Det kan utvecklas som en följd av födelsetrauma, perinatal encefalopati, lunginflammation, toxisk-allergiska manifestationer, metaboliska störningar etc. Ibland sänker barnets hjärtfrekvens vid utandning under långa promenader under frostiga dagar. Det här är en slags reaktion på förkylningen. Denna typ av sjukdom kännetecknas av en minskning av hjärtfrekvensen till 100 slag per minut. Ofta förekommer bradykardi hos nyfödda före en anfall av apné (andningsstopp) eller under den. Av särskilt intresse är den utpräglade sinus bradykardi hos en bebis med en hjärtfrekvens på mindre än 70 slag per minut, vilket indikerar en inbyggd blockad av hjärtat. I det här fallet uppträder följande symptom:

   • Barnet blir plötsligt blek, hans hud blir en blåaktig nyans.

  Cyanos - en av de starka tecknen på en möjlig bradykardi hos en nyfödd

  • Han slutar flytta, som om fryser. Detta tillstånd kan åtföljas av kramper.
  • Det finns attacker av apné och det är möjligt att stoppa hjärtat av en nyfödd.

  När dessa tecken utförda screening kid kontrollerade sin kardiovaskulära systemet för att utesluta en medfött hjärtfel. Därefter nyfödda är under ständig övervakning av en barnläkare, kontinuerlig övervakning operation av hjärtat, är droger administreras, om nödvändigt dockad bradykardi har hemodynamiska betydelse. Behandlingen utförs för att eliminera de sjukdomar som orsakar bradykardi. Många människor tar inte alltid hänsyn till deras hälsa. De uppmärksammar inte de signaler som kroppen ger. När allt, även ofarliga vid första anblicken, en natt bradykardi kan så småningom utvecklas till en allvarligare onormal hjärtrytm. Därför, om du märker att du blir allt långsammare hjärtfrekvens, prova en annorlunda utseende på din livsstil. Kanske i det måste något ändras. Och sedan ditt hjärta kommer alltid att fungera som ett urverk, vid den tidpunkt då blodet levererar hjärnan och andra organ.