Huvud / Dystoni

Intrakardial trombi och vad de hotar

Trombos är en allvarlig patologi i cirkulationssystemet. Lokalisering av blodproppar i artärer, vener och kapillärer leder till en mer eller mindre omfattande plats för ischemi av vävnader och organ. Konsekvenserna är hårdare, desto större är det täppa fartyget.

En avbruten trombus eller en del av den blir en embolus och börjar "gå" tillsammans med blodflödet. Den farligaste är att komma in i lungartären och ledande kärl i hjärnan.

Initial lokalisering och sökväg embolus är viktigt att fastställa i organskada förutsägelse. Om lungemboli uppstår när den fria inträngning av trombotiska massorna i systemet i venerna i de nedre extremiteterna i höger atrium, och sedan in i ventrikeln, sedan för lesioner av cerebrala kärl som behövs övergångs emboli genom defekten foramen ovale i den vänstra sidan av hjärtat.

Varför bildar trombi i hjärtat?

Embolus kan komma in i hjärthålan från andra blodkärl. Men möjlig intrakardiell bildning av blodproppen, dess tillväxt med efterföljande allvarlig skada på blodcirkulationen.

Orsakerna till den primära platsen i atria och ventriklarna är:

 • skada på hjärtvägg och ventiler, vilket orsakar virvlande blodflöde;
 • sänkt flödeshastighet;
 • ökad blodkoagulering.

Liknande tillstånd uppstår i följande sjukdomar:

 • hjärtfel (oftast bildas trombos i vänster atrium med mitralstenos i reumatisk etiologi);
 • myokardinfarkt av högra och vänstra ventrikulära spridningen alla väggen (transmural), hjärt väggförtunning under efter myokardiell ärrbildning orsakar bildning av påsformade utsprång (aneurysm);
 • arytmier i samband med en ojämn minskning av hjärtmusklerna.

Betydande roll spelas av vidhäftningen till den kliniska kursen av hjärtsjukdomar och blodkärl av lunginflammation, tonsillit, influensa. I dessa sjukdomar är produktionen av fibrin (en av komponenterna i blodproppen) signifikant aktiverad.

Funktioner av intrakardial lokalisering

Trombi skiljer sig i struktur och utseende. I fartygen är det vanligt att skilja:

 • i artärerna - "vita" trombi bildade av blodplättar, leukocyter, fibrin;
 • i venerna - "röd", som består av samma celler + erytrocyter;
 • hyalin - som bildas i kapillärbädden innehåller inte fibrin, det ersätts av proteiner.

Hjärttrombi är blandade, har ett fläckigt mönster, ett karakteristiskt utseende, därför kallas de också laminerat. Enligt strukturen är det vanligt att skilja mellan dem:

 • huvud (mer lik den "vita" trombusen);
 • kroppen;
 • svans (ser ut som en "röd" trombos).

Trombuvudet är fäst vid innerväggen (epitel av endokardiet).

Vid manifestation av symtom är vissa egenskaper hos intrakardiella blodproppar viktiga.

Beroende på förmågan att röra sig inuti trombusen kan håligheten vara:

 • mobil - rör sig fritt i atrierna eller ventriklerna, oftast bildade i vänstra atriumet;
 • fast - ena änden fäst vid väggen, ibland bildade ett "ben", som polyppar.

Dessutom särskiljer i förhållande till hjärthålan:

 • mural tromb - ofta inträffar när den inflammatoriska processen i endokardiet med övergången till ventilerna är fästa klackarna på förmaken hos patienter med kronisk hjärtsvikt, ischemi, till väggen hos aneurysmen och lämnar en passage för blodflödet;
 • Obturating - blockera fullständigt hålrummets lumen, orsaka dödsfall.

Jämförande diagnostik gör det möjligt att klassificera en sådan art som progressiv och förmoda en tidig möjlighet till fullständig obturation.
Trombi i vänstra atriumet antar gradvis en komplett volymetrisk form och kallas sfärisk.

Med aneurysmer, trombusbildning främjar volym expansion och expansion. Denna trombus kallas fördjupad, det accelererar väggens gallring och dess bristning.

symptom

De kliniska manifestationerna av en immobil thromb är mycket mindre uttalade. Patienten är sällan störd:

 • takykardi;
 • dyspné i sittande tillstånd.

I fråga om rörlighet i vänster atrium finns följande:

 • smärtsamma attacker av hjärtklappning, när hjärtskakningar skakar hela thoraxen (hans kliniker kallar "våldsamma");
 • frisättningen av kall klibbig svett;
 • skarp blanchering med cyanotiska läppar och fingrar;
 • svimningstillstånd.

Under en attack detekteras inte puls på den radiella artären eller kraftigt dämpas. Vid auskultation kan tidigare hörda ljud försvinner.
För en kula eller en fast "ben" är symtomen på försämring av tillståndet i sittande läge karaktäristiska när det faller och klämmer ihop venusöppningen.

Att föra patienten till en lögnande position förbättrar väldigt välbefinnande.

Varaktigheten av medvetsförlusten varierar individuellt: från några sekunder till två timmar.

Tecken på trombos hos en patient med hjärtsjukdom kan vara:

 • uthålligt hjärtsvikt, dåligt mottagande för behandling;
 • allvarlig andfåddhet, cyanos i händer och fötter, takykardi, gulning av huden;
 • bildande av lunghypertension.

diagnostik

Tyvärr ligger ofta intravital diagnos bakom sjukdomsgraden. Användningen av elektrokardiografisk forskning kan inte rikta läkaren till diagnos, eftersom det inte upptäcker blodpropp.
Behövda patienter bör oftare göra ultraljudsundersökning, dopplerografi. Dessa metoder kan visualisera strukturen i hjärtkaviteterna.

Differentiell diagnos med kliniska tecken utförs med:

 • lungemboli - stod för den skarp smärta i hans sida, en kraftig plötslig andnöd, hosta med blodiga upphostningar, cyanos av de övre delarna av kroppen, lungödem, varaktighet förstås;
 • myxomatrium - liknar mitralstenos, men har ingen karaktäristisk försämring i patientens sittposition, patienten brukar inte ha en tidigare reumatisk anamnesis.

Om den fasta trombusen i hjärtat lossnar är tecken på komplikationer akuta symptom på cirkulationsstörningar i olika organ:

 • av emboli i hjärnan berättar utvecklingen av akut ischemisk stroke med förlamning, talsvårigheter, statistik för komplikationer av mitralisstenos tyder på att drabbas av liknande tromboembolism upp till 70% av patienterna;
 • med halspropp i halsen finns en skarp yrsel, intensiv huvudvärk, synfel är möjlig.
 • separationen av trombuspartikeln och inträdet i en av kransartärerna orsakar kliniken ett akut hjärtinfarkt med skarpa smärtor, ett chocktillstånd;
 • Emboli hos njurartärerna uppträder av svår smärta i nedre delen av ryggen, en överträdelse av urinproduktionen.
 • trombos av mesenteriska kärl bidrar till peritonit med nekros av tarmslingor, som uppträder av svår smärta i buken, flatulens;
 • Om embolus kommer till artärerna i de övre och nedre extremiteterna, bilden av blödning, blekhet och blåhet i huden, ingen pulsering, hud sval, det finns en sannolikhet för hotande kallbrand och amputation operation.

behandling

För att behandla trombos inuti hjärtat, är den enda metoden en snabb operation vid utlösning av en trombos. Konservativa metoder kan förhindra ökad trombos, men eliminera inte den redan bildade koagulanten.

Patienter behöver fullständig behandling:

 • hjärtsvikt;
 • hypertoni;
 • reumatism;
 • blodsjukdomar som ökar blodkoagulabilitet
 • kirurgisk eliminering av patologi vid hjärtfel.

För att upprätthålla normal blodviskositet bör patienter alltid ta underhållsdoser:

 • antiaggreganter - tillåter inte blodplättar att hålla ihop;
 • antikoagulantia - agera på koagulationsfaktorer.

Kirurgi för endoskopisk trombektomi har utvecklats. I detta fall introducerar kirurgen på det öppna hjärtat endoskopet genom öronen i atrierna, undersöker och avlägsnar alla de blodproppar som uppträder.

Operationen eliminerar inte de huvudsakliga patogenetiska processerna som leder till ökad trombos, utförs enligt vitala indikationer. Därför måste patienten hantera upprepningen av processen efter framgångsrikt borttagande av trombusen.

Hjärtkammarens trombos anses vara en allvarlig komplikation av många progressiva sjukdomar. Patientens tillstånd är vanligtvis så allvarligt att beslutet att omedelbart avlägsna trombus för patienten och släktingar är ett mycket viktigt steg. Det är nödvändigt att noggrant diskutera det med den behandlande läkaren.

Gäst - 2 januari 2017 - 01:29

Jag vill berätta för min mycket ledsen historia att skydda andra från mina misstag och missförstånd om situationen.
Mormor är 85 år gammal. Dagen före katastrofen klagade på andfåddhet. Ålderdom är inte kul, jag kommenterade då. På spåret. Nästa dag samtalar grannen och säger att hennes mormor är sjuk, hennes hand är bedövad. Jag ber att ringa en ambulans och komma samtidigt med henne. Inspektion, ecg. Handen rörde sig redan mot ambulansens ankomst. Ansiktet är symmetriskt, talet är normalt. eller för vanligt förvirring. Tryck, puls, andning är normalt. Ekg ännu bättre än den sista undersökningen. I allmänhet gick läkare som önskade återhämtning redan till utgången. Och då min mormor klagade över smärta i vänster sida av pannan. Vänligen stanna och fundera på vad det var. Läkaren ringer till en neurolog som berättar att du ska komma till en undersökning. Låt oss gå. Skynda inte, utan lugn. Vi kommer. Inspektion, komp. tomografi, stroke är inte bekräftat, men sätta i neurologi. Mormor i gott skick, förvirrad. Bestäm avdelningen. Vi är belägna. Jo, jag tror att de är återförsäkrade. Närmast är mormor ganska normal. Han går, säger han, svarar på frågorna, handen rör sig perfekt och känns.
. Jag trodde det över. Jag uppmuntrar min mormor att han kommer att stanna hemma i två dagar. Jag gick för att få saker, stannade hos henne och gick hem. Läkarna frågade om jag kunde stanna. Hon förklarade att hon hade ett barn hemma. Har kommit fram till nästa. Jag hittar min mormor i vanligt tillstånd. Externt. Men jag märker att hon upprepade gånger frågar samma sak, jag ser att hon inte helt förstår allt, frågar hon igen. Det kommer att passera lugna anhöriga till grannarna i församlingen. Självklart tänker jag lätt. Handen kom till sinnena. På samma sätt säger släktingar att på natten sökte mormor en tonometer och termometer, som hon angivligen tog en läkare. Det var att det var en bevakning av moln. Läkaren bekräftade. Då börjar det på mig att verksamheten ökar. Min dotter går till mormor, säger jag, hon kommer att sitta. Jag reser från en annan stad (6 timmar). Och jag har affärer. Har stannat hos mormor. Det är ganska tillräckligt, jag ser. Hon satt och gick till en annan mormor (med en trasig arm) som hon inte hade nått igår på grund av katastrofen som hade hänt. På kvällen träffar jag min moster, vi samlar saker, en tekanna, en termometer, vi går till sjukhuset. Vi går över tröskeln till avdelningen och sängen är tom. De tog en halvtimme sedan i intensivvård, för började kvävas. Ingen ringde varken grannarna i avdelningen eller läkarna, även om telefonen var skriven och hängde över våningssängen och läkarna var han i kortet. Vi går till återupplivning. De tillåter inte karantän i intensivvård. Slag, ej bekräftat. Vad hände, de förstod inte själva. Ischemiska attacker Mol.
På spåret. Den dag jag upptäcker att det var en influensa i avenyn där hon låg. En läkare från intensivvårdsavdelningen (glasögonprydde avskum) uppmanade min moster, min mormor med oss ​​väl, men aggressiv och slagsmål, och så i morgon, om en stroke inte bekräftas föreskriva hem. När moster försökte övertala henne genom att säga att Gud maskros babushka- och fattiga kommer inte att säga ett ord, och det hade förmodligen ett anfall, läkaren tittar misstroget han ryckte på axlarna. På spåret. dag var det ett lungödem, anslutet till ventilatorn. stroke har inte bekräftats. Och på spåret. dag fastställd till vem.
Vid kvällen bekräftades en stor stroke i hjärnan. De sa att vid den tiden och hjärtattack i historien är hoppet på ett mirakel inte värt det.
. För vad jag skriver allt detta. Först och främst skriver jag till släktingar som kom in på sjukhuset eller bara noterade inte deras familjemedlemmar. Slå larmet genast. Kasta ut alla gärningar och var uppmärksam. Stroke utvecklas smidigt. Och om den ursprungliga bilden inte verkar hemskt, slappna inte av. Det är synd att detta inte förklarades av läkare och på Internet är alla artiklar om stroke nästan kopierade och endast täta fall beskrivs. Men alla människor är olika, och stroke varierar. Nu ska jag utföra mig själv som jag inte var där, att min mormor dör ensam, att hon inte hållit mig och höll hennes hand. Tiden går inte tillbaka. Det är synd för frivolitet. Människor, läkare, grannar i församlingen, grannar på verandan och naturligtvis släktingar är mer försiktiga och vaksamma. Ibland kan det rädda liv.
Det är väldigt svårt. Och väldigt skäms mycket. Förlåt mig mormor.

Anna - 3 februari 2017 - 23:17

Jag delar din sorg, den 30 januari dog min älskade mormor i en sjukhusbädd också. Precis som du. Jag var inte med henne vid tiden för döden, sprang i jobbet, jag hatar mig själv för det. Och de läkare jag vill skjuta, det är bara inte min mormor kan inte återvända.

Alya - 13 mars 2017 - 14:05

Jag sitter och tittar på sändningen, plötsligt i hjärtat av den obehagliga känslan som om en stor boll pressas kraftigt genom en tunn arterie. och det är allt. Det var en liten vikt i halsen. där för en månad sedan det var smärtsamt att trycka känslor i bröstet från vänster är ect normalt. regelbundet hosta ibland bröstet ibland knopp-som saknade luft och avlyssnade halsen men passerar snabbt. en runggen av lungor för apprx. Vad kan det vara? Tack..

Olga - 30 november 2017 - 21:41

Jag var i receptionen idag och även sådana symptom. Det finns ingen diagnos. Förtryck och takykardi med hjärtfrekvens 114. Det vet inte med mig. Och jag är rädd. Nå, åtminstone hjälper någon mig.

Daniel - 6 februari, 2018 - 22:26

Jag tror att denna trombus har kommit, men jag är chockad över att du fortfarande lever, för idag har min farfar på jobbet dött av det, blodproppen har kommit ut, blodproppen har kommit och det är det.

Alexander - 21 mars 2017 - 14:38

På mig har jag erkänt en trombos av den vänstra öronen, det för mig att göra eller göra och som den eller han ska behandla, för mig 35. Kemerovo-regionen Osinniki.

Daniel - 6 februari 2018 - 22:27

Jag läser, det finns en speciell. kirurgi för att ta bort blodpropp i hjärtat, men de är dyra och trombben är dödlig.

Tromboflebit i hjärtat

Trombos av hjärthålen

Intrakardial trombi bildas på grund av en saktning av blodflödet och närvaron av akinesiazoner och förekommer därför med hjärtfel eller aneurysm, hjärtinfarkt och förmaksflimmer. Vid bildandet av trombi i hjärtkaviteterna spelas huvudrollen av aktiveringen av plasmakoncentrationsfaktorer. För att förebygga trombos är det därför viktigt att använda antikoagulantia.

Trombi fäster vid hjärtväggen och kan vara vänstersidigt eller högersidigt, beläget i atrierna eller ventriklerna. När mitralstenos uppträder en speciell typ - en globulär trombus i vänstra atriumet, som bildas på grund av den konstanta rörelsen i atrium av den fristående pristenochnogotrombusen.

De viktigaste kliniska manifestationerna av intrakardiell trombi orsakas av tromboemboliska komplikationer.

I vänstersidig intrakardiell trombi påverkas hjärnartärerna (ischemisk stroke), och för högsidig trombi - lungornas artärer (PE).

vid myokardinfarkt På grund av skador på hjärtklemmens endokardium och akinesi skapas tillstånd för trombos i kaviteten hos den drabbade ventrikeln (ofta kvar).

Tidigare visade sig nästan 50% av de som dog av hjärtinfarkt i pa-tohoanatomical forskning ha intrakardiell intrakardiell trombi [Grotel DM 1940; Jordan R. A. och medförfattare. 1952]. Deras närvaro berodde på långvarig bäddstöd och frånvaro av förebyggande antitrombotisk behandling. Dessa omständigheter ledde till det faktum att 11,5-17,7% av patienterna var tromboembolism den främsta orsaken till dödsfallet [Raevskaya GA 1955; Berinskaya AN och medförfattare. 1957].

Emellertid patienter vid tidig aktivering gånger sannolikheten Vitia parietal trombos förblir hög (upp till 32%) i fall peredneverhushechioy lokalisering av myokardinfarkt [J. Alpert. Frances G. 1993].

Trombi i vänster ventrikel tjänar som en källa till tromboemboliska lesioner av artärerna i blodcirkulationens stora cirkel. Patenen i hjärnans och njurarnas artärer bryts ofta. De proximala arterierna och artärerna i de övre extremiteterna påverkas mindre än de nedre extremiteternas distala och artärer. De svåraste är tromboembolism hos mesenteriala artärer, vilket i de flesta fall leder till ett dödligt utfall.

Blodpropp i höger kammare in i artären som orsakar tromboembolism, lungkretsloppet (lungemboli), men de allra flesta fall av lungemboli byar hjärtinfarkt på grund av trombos i djupa vey.

För att förhindra trombos av ventriklerna med hjärtinfarkt används heparin och aspirin traditionellt.

Effektiviteten av användningen av fragmentin (heparin med låg molekylvikt) för detta ändamål visades i FRAML-studien. Vid patienter som fick fragin minskade incidensen av trombus i vänstra kammaren signifikant. I fall där fragmin administrerades omedelbart efter trombolytisk behandling ökade risken för hemorragiska komplikationer.

Aneurysm. Tromb i aneurysmen vid obduktionsundersökning finns i 61,5% av fallen och associeras med en aneurysm emboliska komplikationer skiljer planerar ett flertal symmetri och [VS Nesterov et al. 1963].

Vid förebyggande av aneurysmer spelas en aktuell roll av tidig administrering av trombolytisk terapi, tidig administration av blockerare (3-adrenerga receptorer.

Förebyggande av trombos består i utnämning av heparin (inklusive låg molekylvikt) och aspirin, liksom i tillräcklig expansion av motorregimen.

vid dilaterad kardiomyopati På grund av ökningen av hjärtkaviteterna uppträder förekomst av relativ mitral och tricuspidal misslyckande och arytmier, tillstånd för bildning av parietal trombi och utveckling av tromboemboliska komplikationer. Sannolikheten för tromboembolism är särskilt hög med svår hjärtsvikt eller förmaksflimmer.

Patienter med dilaterad kardiomyopati med förmaksflimmer eller med multipla riskfaktorer för kronisk behandling av tromboembolism nödvändiga indirekta antikoagulantia (sinkumar).

Hjärtfel. De vanligaste tromboemboliska komplikationerna observeras när mitral stenos. Det antas att tromboembolism i en stor cirkulationscirkulation utvecklas i var 5: e patienten med mitralstenos och har en tendens att återkomma. Oftast förekommer dessa komplikationer hos patienter med mitral stenos komplicerad av förmaksflimmer, medan i 50% av fallen detekteras tromboembolism hos cerebrala artärer.

Med mitralstenos och atrieflimmer (särskilt i närvaro av tromboembolism vid anamnesen) krävs långvarig behandling med indirekta antikoagulantia (syncumar).

Sannolikheten för tromboembolism ökar och mitralklaffprolaps, men sådana patienter speciella förebyggande åtgärder genomförs endast om förmaksflimmer eller episoder av tromboembolism.

Med ventilbyte ökar risken för trombos och tromboemboliska komplikationer dramatiskt. Trombos av ventilen kan ske akut eller gradvis. I fall där ventilens trombos utvecklas gradvis, föregås det av en förändring av auscultationsmönstret (ljuddämpning och försvinnande av ventilklickserna). Plötslig och fullständig trombos av ventilen manifesteras av lungödem, chock eller plötslig död. Efter protetik hos mitral- och tricuspidventilerna noteras den maximala risken för trombos och tromboembolism under det första året.

Patienter med klaffproteser kräver konstant och intensiv antikoagulation upprätthålla PIM (internationell normaliseringsindex) inom kombinationen sinkumara 3. Typiskt används (vald dos av MSR) och aspirin (100 mg / dag). Behandling med antikoagulantia börjar redan efter 2 dagar efter operationen.

Atrial fibrillering. Enligt stora epidemiologiska studier ökar förmaksflimmer den relativa risken för stroke 6-18 gånger [Chalmers J. och medförfattare. 1996]. I detta fall är prognosen för hjärt-emboliska stroke i jämförelse med andra varianter av cerebral cirkulationsstörningar mest ogynnsam. Det är därför som det är nödvändigt att strängt följa regeln att, enligt varaktigheten av förmaksflimmer i mer än 2 dagar, är antikoagulant terapi obligatorisk.

Ant och koaguleringsmedel ska ges oberoende av metoden för att återställa hjärtritmen, antingen under elektro-behandling eller med läkemedelsbehandling eller med permanent form av förmaksflimmer.

Antikoagulantia används i minst 3 veckor före och efter normaliseringen av hjärtrytmen.

huvud

Varför värker mitt hjärta?

Smärta i hjärtat anses vara ett av de vanligaste symptomen. Vid nivån av förekomsten kan den endast jämföras med huvudvärk. Men långt ifrån all smärta som vi anser är hjärtat, så är det faktiskt. Låt oss titta på orsakerna och följderna av detta obehagliga symptom.

En sådan annan hjärtvärk

Orsaken till hjärtsmärta kan vara absolut akuta förhållanden som kräver brådskande behandling och kroniska sjukdomar som håller i åratal. Det är inte nödvändigtvis orsaken till smärta i hjärtat i samband med sjukdomen hos detta organ. I bröstet finns en massa nervfibrer. Om nerverna är irriterade, det finns smärta, vilket mycket liknar hjärtat.

Ischemisk hjärtsjukdom (CHD)

Är en vanlig orsak till hjärtsmärta är ischemisk sjukdom (IHD). Detta allmänna begrepp omfattar mer än trettio sjukdomar, varav de vanligaste är hjärtinfarkt och angina pectoris. Den huvudsakliga mekanismen vid utveckling av hjärt-kärlsjukdom orsakas av bristande blodtillförsel till myokardiet. Samtidigt i kardiomyocyter - hjärtceller som upplever akut brist på näringsämnen och syre utvecklas deprimerande förändringar. Om en kraftig minskning av blodtillförseln (ischemi) varar mer än en halvtimme, kan dessa förändringar bli irreversibla, celler dör och en hjärtattack uppstår.

Smärta med angina brukar uppstå som en följd av känslomässig eller fysisk stress. Som regel förvärvar smärta med angina pectoris ett pressande, komprimerande, brinnande tecken. Ofta ges smärtan till scapula, vänster arm, axel. Dessa smärtor är extremt smärtsamma för patienten, ofta med angina pectoris finns det en rädsla för döden. Parokyma av stenokardi varar sällan mer än tio minuter och passerar antingen av sig själv eller efter att ha tagit mediciner, som har förmåga att dilatera blodkärl som levererar hjärtat med blod. Smärta med angina pectoris är lätt att ta bort med nitroglycerin, validol.

Myokardinfarkt blir faktiskt en följd av långvarig paroxysm av angina pectoris. Men om angina förändringar i hjärtat kan vara reversibel, då i händelse av hjärtattack inträffar nekros av myokardceller. Karakteristiken för smärta vid infarkt skiljer sig vanligtvis inte från smärta i angina pectoris. Skillnaden är bara i intensitet. Med hjärtattack finns det ibland buksmärtor (bukinfarkt). I vissa fall medföljer hjärtinfarkt förlust av medvetande, kräkningar, huvudvärk och rädsla för döden.

För kardiologi är mitralventilens prolapse en relativt ny diagnos. När prolapse inträffar under blodtrycket överdrivna bulgingventiler i hjärtat. I det naturliga tillståndet förblir mitralventilens slutna ventiler praktiskt taget stationära när faserna i hjärtcykeln ändras. Ventilens struktur består av en bindväv. På grund av detta, är mitralklaffprolaps vanligare hos personer magert, med ökad flexibilitet i lederna, med relativt tunna ben, personer med mer elastisk bindväv.

Mitralklaffprolaps inte åtföljs av störningar i hjärtpatienter - smärta är osäker, tråkig, måttlig, arching, hjärtat inte fungerar stannar, även om elektrokardiogram dessa klagomål inte bekräftas.

Smärta i hjärtat uppträder oftast med osteokondros hos cervico-thoracic regionen. Med osteokondros har inte smärtan i hjärtat särskiljningsförmåga. Oftast är det en tråkig värkande smärta, som kan ges i nacken, armen, bröstet, tillsammans med förändringar i nivån av känslighet i huden, myrkrypningar. Det finns smärta i hjärtat, vanligtvis på kvällstid, när det är kompression (klämning) av kärlens nerver och nerver.

Smärta i hjärtat med autonom dystoni har ingen klar lokalisering. Patienterna klagar på att trycka, brista smärta i hjärtat av hjärtat. Smärtan är tråkig, värk, den sträcker sig ofta till vänster arm, det orsakar obehagliga känslor i den.

Eventuella störningar i det endokrina systemet, i sköldkörteln och i binjurarna kan orsaka smärta i hjärtat. Hjärtat blir känsligare mot syrebrist, och detta kan manifestera sig i form av typiska angina attacker.

En trombos i hjärtat

Den bildade blodproppen i kärlen (artärer, vener) förvärrar hälsotillståndet. Beroende på vilken del av kroppen det är, finns det olika symptom.

En person kanske inte är medveten om trombos. En blodpropp är farlig i hjärtat av det faktum att det kan komma av och orsaka ett dödligt utfall. En person levde, arbetade, älskade, och vid en punkt gick bort, orsaken - en trombos i hjärtat.

skäl

Detta underlättas av kränkningen av blodflödet, ökad vikning, förändringar i kärlväggarna. Ofta bildar en trombos i hjärtat, om en person har en sådan sjukdom:

 • ventrikulär hjärtfluktfel (mitralventil prolaps, aortastenos);
 • myokardinfarkt (omfattande, transmural);
 • förmaksflimmer
 • ateroskleros.

Med dessa sjukdomar ökar blodkoagulationsförmågan, dess ström blir turbulent.

Felaktig livsstil (rökning, alkoholism), ihållande stress, oändlighet, preventiv användning, ärftlighet kan ha en patologi av blodbildning.

Vad är symtomen på blodpropp i hjärtat?

Blodproppar är pristenochnymi, okklyuzitsionnymi (stick till kärlväggen), flyter (en ände fri, till ingenting bifogas). De kan överlappa kärlet delvis och helt.

Blodproppar i hjärtat ligger i olika delar av det, beroende på hur de placeras i kärlen, symtomen är inte desamma. Om vänstra atrium och partiell obstruktion har personen en defekt i mitralventilen. Han är orolig för konstant yrsel, svimning, hjärtslag, fingernas ben, takykardi.

När kärlet är helt blockerat är det pallor, dyspné, förändringar i hudfärgen (blåaktig nyans), tryckfall, kvävning uppstår. Pulsen är kanske inte palpabel, ett dödligt utfall är möjligt.

Om en blodpropp har kommit ut i hjärtat, kan han komma in i aortan och sedan in i någon del av kroppen med en blodflöde genom atrium och ventrikel. Beroende på var han stannade, finns det olika symptom. Clogging hjärnans artär, det finns en stroke (ischemisk typ).

Om det löser sig från hjärtans högra sida kan det täppa till lungartären (tromboembolism). Det finns lungornas nekros, en kvävningsattack, ett dödligt utfall. Att döma av detta kan man säga att om en blodpropp bryter ut i hjärtat vet ingen hur det kommer att verka, olika symptom manifesterar, vilket är mycket allvarliga.

En blodpropp bröt ut i hjärtat

Först av allt, med de första tecknen på blodpropp i hjärtat, genomgår en undersökning (ultraljud) och vet exakt orsaken till försämringen. Läkare ordinerar behandling, kanske kirurgisk ingrepp. Mina patienter följde verifierade råd från vår läsare, tack vare vilken du kan bli av med åderbråck i 2 veckor utan mycket ansträngning.

Om en trombos i hjärtat bröt bort, intensifierade krisen, klinisk död, vad ska man göra? Det är viktigt att inte bli förvirrad, men omedelbart att göra artificiell andning, indirekt hjärtmassage, att ringa en ambulans. Detta kan hjälpa till att rädda en persons liv, eftersom hjärnan fortfarande fungerar i några sekunder efter hjärtstillestånd.

Varför kommer trombosen från hjärtat? Denna fråga är svår att svara på någon specialist. Individuella egenskaper hos varje persons hälsostatus ökar blodflödet. Exakt kan vi säga att detta händer när du minst förväntar dig.

behandling

Om en trombos finns i hjärtat är det mycket svårt att behandla det. Trombotiska läkemedel och antikoagulanter eliminerar i princip inte det, de är utformade för att säkerställa att det inte utvecklas vidare. Det finns fortfarande ett kirurgiskt ingripande.

Det är viktigt att konsultera en hjärtkirurg som kommer att berätta om det är värt att göra en operation eller inte. Det är nödvändigt att behandla sjukdomen som orsakade bildandet av blodpropp i hjärtat (reumatism, hjärtinfarkt).

Det är viktigt att inte försumma profylax och ta hand om din hälsa.

Du behöver äta rätt: mer grönsaker och frukter, de stärker blodkärlens väggar (citroner apelsiner och andra sura frukter utspädd blod). Undvik fett och salt, överflödig stress.

Ha en måttlig rytm av livet, spela sport. Vid fysisk ansträngning är det viktigt att inte överdriva det, men konsultera en tränare som visar nödvändiga fysiska övningar för att förbättra den totala hälsan.

Ta hand om dig själv och ditt hjärta!

Ett bevisat sätt att behandla varicose i hemmet i 14 dagar!

Symtom och konsekvenser av blodpropp i hjärtat

De flesta tror att allvarliga hjärtsjukdomar uppträder huvudsakligen på djup ålder, som en följd av en försämring av aktiviteten hos alla organ i en sliten organism. Faktum är att enligt WHO-statistiken är det hjärtsjukdomar som årligen dödar ett stort antal liv hos unga män och kvinnor i åldern 35-50 år. Detta händer av olika anledningar, varav den främsta är bildandet av blodpropp i hjärtat, följt av avlägsnande och täppning av kärlet. Orsak plötslig dödsburk och tromboembolism i lungartären, vilket leder till hjärtinfarkt. För närvarande finns det många metoder för att behandla denna patologi, men sjukdomsresultatet beror i stor utsträckning på att patientens behandling av medicinsk hjälp är aktuell.

Vad är trombos i hjärtat och hur farligt är det?

En trombus har vanligtvis en skiktad struktur och är en blodkolv med blod som innehåller fibrin, blodplättar, röda blodkroppar och leukocyter. Sådana formationer, som skapar en turbulens av blodflödet eller fullständigt täppa till kärlens lumen, blir huvudorsaken till alla allvarliga patologier i hjärt-kärlsystemet. I den internationella klassificeringen av sjukdomar har trombos i hjärtat koden 151.3.

Om en trombos i hjärtat har kommit ut, börjar den röra sig fritt längs blodbanan och kallas en embolus i medicin. Om en sådan blodklump kommer in i artärerna som matar hjärnan finns det stor risk för ischemisk stroke och omedelbar död. Om det fanns en utlösning av trombocyt med blodflöde från hjärtkärlens hjärtkärl, finns det en möjlighet att det hamnar i lungartären, som oftast leder till hjärtinfarkt.

Om diagnos av patienten på bakgrunden av trombos avslöjade ett aneurysm, som är en förlängning av en viss del av den artär eller hjärtat kaviteten, det finns en hög sannolikhet för snabba gallring ansträngda organ väggar. Trombusen, som har dykt upp i utvecklingsplatsen för aneurysmen, kallas dilaterad. Med sin snabba ökning kan fartyget brista.

Hjärtattacker av olika etiologier utgör en fara för människans liv, men de kan snabbt erkännas av karakteristiska tecken och kan stoppas med hjälp av mediciner.

Varna inträngningen av blodpropp i kranskärlspiran är inte möjlig, därför om en blodpropp bryter ut i hjärtat är omedelbar död oundviklig.

Funktioner av intrakardial lokalisering

En hjärttrombos kan vara hyalin (om det inte finns fibrin i dess sammansättning, men det finns proteiner), såväl som rött när det bildas i vener och vit vid lokalisering i artärerna. Hjärttrombusen är oftast en blandning av alla dessa arter, bestående av mångfärgade stratifieringar. I medicin är de indelade i:

 1. Rörlig. Har möjlighet till fri rörlighet mellan atrierna och ventriklerna.
 2. Fast. Den har ett polypopalt ben, som det är fäst vid epitelet på endokardiet.

Trombocyter lokaliserade i hjärtkaviteten kan vara:

Skillnaden är att i den första formen finns en fullständig blockering av fartyget och vid den andra smalnar dess lumen.

Orsaker till trombos

Influensa på blodproppsform kan olika faktorer, upp till kraftigt överförda förkylningar, så det är nästan omöjligt att säga exakt varför det var trombi hos en person. En trombos kan dyka upp direkt i hjärtat eller gå in i organs kavitet med blod från underkroppens djupa vener, till exempel med tromboflebit eller som resultat av:

 • virvlande blodflöde på grund av skador på en eller flera hjärtventiler;
 • saktar eller accelererar det totala blodflödet;
 • ökad blodkoagulering.


Ovanstående betingelser, vilka är gynnsamma betingelser för bildandet av blodproppar, observeras i följande patologier:

 • transmuralt myokardinfarkt, vilket resulterade i en aneurysm;
 • mitralstenos av reumatiskt ursprung
 • olika typer av arytmier, där det förekommer en ojämn minskning av enskilda delar av hjärtmuskeln.

Olika autoimmuna och onkologiska sjukdomar leder till ökad blodviskositet, som ofta blir orsaken till trombbildning. Fibrin, som är närvarande på grund av blodproppar, produceras i stora mängder i allvarliga fall av tonsillit, influensa och lunginflammation. I sällsynta fall detekteras närvaron av trombi hos nyfödda på grund av genetiska defekter, födelseskador och sjukdomar som moderen drabbats under graviditeten. Prematura barn lider ofta av denna patologi som ett resultat av misslyckanden i arbetet med ett underutvecklat kardiovaskulärt system.

Symtom på blodpropp i hjärtat

Med en polypotisk trombos kan symtom på sjukdomen vara frånvarande länge, vilket sällan uppträder i takykardi och dyspné, särskilt i sittande läge. Med en rörlig trombos observeras följande symtom hos en person:

 • attacker av snabbt hjärtslag som patienten känns som en fladder eller rörelser av en främmande kropp i bröstet;
 • cyanos av huden;
 • ökad svettning;
 • yrsel, pre-ocklusiva tillstånd
 • förlust av medvetande
 • försvagning av puls på den radiella artären.

Trombos av vänstra atriumet åtföljs ofta av fingrarna, faller av artärtrycket till en kritisk nivå och kvävning. En trombos som brister i det högra atriumet leder nästan alltid till lungtromboembolism och ett dödligt utfall från ischemisk stroke.


Utseendet av blodproppar mot bakgrund av hjärt-kärlsjukdomar framgår av följande fakta:

 • Vid användning av antiarytmiska läkemedel uppnås inte en positiv effekt;
 • patienten började utveckla lunghypertension;
 • mediciner stoppar inte en attack av allvarlig smärta i hjärtat.

Att känna igen en trombos på hjärtat eller i kärl utan att utföra speciella diagnostiska förfaranden är omöjligt. I riskzonen är alla som leder en stillasittande livsstil, som lider av fetma, högt blodtryck och dessutom har dåliga vanor. Alkoholmissbruk och tobaksrökning leder till utvecklingen av en aneurysm, och i sin tur till trombos. Om en patient har haft en tidigare operation på hjärtat eller i familjen finns det släktingar med sjukdomen, är detta en indikation på två-timmars årliga kontroller.

behandling

Behandling av blodproppar i hjärtat utförs på olika sätt. Huvuddelen av detta är läkemedelsbehandling med utnämning av speciella läkemedel som löser blodproppar, kirurgisk ingrepp.

Metoden för behandling bestäms av läkaren, beroende på svårighetsgraden av den kliniska bilden, lokaliseringen av lokaliseringen av trombi, resultaten av analyserna. Om en eller flera väggproppar av en liten storlek upptäcktes under undersökningen, är det troligtvis en konservativ behandlingsmetod som tillämpas:

 1. Mottagning av droger som stärker ökad blodkoagulering. Dessa inkluderar: Warfarin, Fragmin, Clexan, Heparin.
 2. Intravenös injektion av trombolytiska medel för att förstöra fibrin.
 3. Användningen av detoxpreparat för att förbättra utflödet av vätska från vävnader.

Kirurgisk ingrepp har alltid negativa konsekvenser, särskilt om operationen utfördes på hjärtat, så före utnämningen av denna metod sker en noggrann utvärdering av alla möjliga risker. Trombusen avlägsnas på ett av följande sätt:

 1. Endoskopisk trombektomi. Med denna metod sätts ett endoskop in i öronen på atrierna, med hjälp av vilka alla blodproppar som uppstår på vägen tas bort.
 2. Bypass-kirurgi. Den mest komplicerade operationen utförs under generell anestesi med användning av en apparat som upprätthåller normal blodcirkulation i patienten under sökning och avlägsnande av blodproppen.
 3. Stentning. Denna metod för extraktion av en trombos består i expansionen av koronarkärl med ett speciellt metallrör.

Kostnaden för operationen beror på dess komplexitet och den valda kliniken. Således fluktuerar priset för en tromboektomi i Ryssland inom gränserna för 15 000-25 000 rubel, vid shunting - 100 000 - 150 000 rubel och på stenting - 40 000 - 50 000 rubel. Ett av de mest kända hjärtcentra, där sådan verksamhet utförs, är Bakulev centrum.

Förebyggande underhåll: Hur man undviker trombos?

Trombos har en extremt ogynnsam prognos, och chanserna för fullständig återhämtning efter operationen är inte så stora, eftersom avlägsnandet av trombben inte eliminerar orsaken till dess utseende. Detta är en nödåtgärd som tillämpas när det finns ett hot mot patientens liv. Därför, även efter operationen, behöver en person ta trombolytiska droger, följ en speciell diet och alla läkares rekommendationer.

För att förhindra denna sjukdom, måste du leda en hälsosam livsstil, ge upp dåliga vanor, drick minst 1,5 liter vatten per dag och inkludera i din dagliga rutin måttlig fysisk aktivitet. Den förebyggande behandlingen stöds väl av traditionell medicin.

Är det möjligt att rädda en person om en trombos har kommit av

Orsaker till blodproppar

Blodproppar i blodkärl är blodproppar som blockerar artärer och vener. I de flesta fall förekommer bildandet av trombi i benens kärl. Skälen till fartygens blockering är följande:

 • fysisk skada på kärlväggar;
 • sänkt blodcirkulationen;
 • utseende av aterosklerotiska plack;
 • ökad koagulerbarhet av blod;
 • följder av kirurgisk ingrepp;
 • långvarig immobiliserad position hos patientens kropp.

Klor i artärerna förekommer på grund av avsättning av kolesterol på kärlens väggar, vilket orsakar plack. Fibrin och blodplättar ackumuleras runt placken, en klump bildas, som helt täcker kärlets lumen. I början av förekomsten är trombosen mjuk, men förvärvar gradvis en tät struktur. Blodproppar i venerna uppträder mot bakgrund av blodsjukdomar som tromboflebit och flebotrombos.

Den farligaste för en persons liv, om en trombos bröt i stora blodkärl. Följderna av separation kan vara följande:

 • blockering av stora blodkärl;
 • hjärtinfarkt;
 • tromboembolism av lungorna;
 • stroke;
 • patientens död.

Clots kan inte komma i små blodkärl, eftersom blod rör sig över dem med otillräcklig hastighet och tryck.

Typer av blodproppar och orsakerna till deras separation

Trombi kommer i olika former, allt beror på var de befinner sig:

 1. På kärlväggarna bildas parietala formationer, de kan inte komma ifrån, för att de inte stör blodets rörelse.
 2. Helt stäng lumen ocklusiva blodproppar. De stör det fria blodflödet.
 3. Flotationstrombi som har en tunn stam i basen är farliga. De kommer lätt ut och orsakar blockering av artären i lungorna.
 4. Emboli - rörliga blodproppar som cirkulerar fritt med blodflödet.

Orsakerna till blödning av blodproppar kan vara följande:

 • obstruerat blodflöde och högt blodflöde;
 • Närvaron av en trombus i benens vener, hjärthålen och artärerna.

Det bör förstås, när koagulatet har kommit ut, kan det delas upp i många formationer och täppa till flera kärl samtidigt.

Hur man förstår att trombben har kommit ut

Symtom på den avbrutna trombusen hos patienter är olika, det beror på det kärl där ocklusion uppstod. Om det uppstod ett avbrott i hjärnans kärl, skulle en stroke antas. Patienten har en talproblem, sväljer, asymmetri i ansiktet. Om hjärnkärlen är allvarligt skadad kan det finnas en överträdelse av taktil känslighet och rörelser.

Ibland uppträder en blodpropp i blodpropp som levererar blod till hjärnan, då upplever patienten svår smärta i nacke och huvud och synskadet är nedsatt.

Tecknen på en avbruten trombus i kransartären, liksom dess blockering och skada kommer att vara något annorlunda. Det finns pressande och skarpa smärtsamma känslor i bröstet, ett hjärtinfarkt är möjligt. I grund och botten är sådana smärtor lokaliserade i närheten av hjärtat, vilket innebär skador på hjärtkärlen. Ibland kan smärtsamma förnimmelser ge i underkäken, buken, nacken, armarna och det interscapulära området.

En trombos som klättrar ett kärl i tarmen orsakar peritonit och svår smärta i buken. När en trombos i benet kan komma ut och täppa till blodkärlen observeras de blå extremiteterna, temperaturen i det skadade benet, rodnad, svullnad och svår smärta. Om obehandlad behandling utvecklar gangren, på grund av vilket benet kan amputeras. Ocklusion av vener i nedre extremiteterna sker gradvis, därför har det vanligtvis tid att bota. Behandlingen är huvudsakligen kirurgisk.

Obstruktionen av blodkärl i lungorna utvecklas vid blixtsnabbt. Patienten har syreförlust, blå hud, förlängd dyspné, stopp av hjärtslag och andning. I det här fallet måste du ringa en ambulans omgående. Endast läkare vet vad man ska göra, och om det är möjligt att rädda en person med lungemboli. Om hjälp inte tillhandahålls i tid leder embolin till patientens död.

Första hjälpen till patienten

Om en patient har symtom på trombusbrott, ska följande åtgärder vidtas:

 • patienten lägger omedelbart i sängen och hjälper honom att ta en bekväm position
 • ringa det akuta nödläget
 • Det är önskvärt att applicera en kylkompressor till det skadade området.

Platsen där klumpen kom ut är strängt förbjuden att värma. Innan det kardiologiska laget kommer, kan patienten ges analgetika och antispasmodik för att lindra smärta och spasmer. Efter diagnosen trombos bör patienten alltid behålla dessa läkemedel till sig själv. Fördjupning till bildandet av blodproppar i kärlen kan bestämmas i förväg. I det här fallet kommer läkaren att kunna berätta för patienten och släktingar hur man ska agera när blodproppen slits av.

Diagnos av trombos och riskgrupper

När trombos detekteras i tid, kan kirurgisk ingrepp och hälsoproblem undvikas. Om en person går in i en av riskgrupperna, bör du regelbundet genomgå en undersökning som syftar till att upptäcka blodsjukdomar. Du kan göra det med följande metoder:

 • trombin generationstest;
 • trombodinamika;
 • protrombintest.

Utseendet på symtom på en avbruten trombus är det främsta tecknet på sjukdomens försummelse. Riskgruppen omfattar:

 • män som har fyllt 40 år, eftersom de har en förändring i blodets koagulerbarhet
 • kvinnor efter uppkomsten av klimakteriet;
 • med övervikt, vilket flera gånger ökar risken för blodproppar, eftersom kolesterol deponeras på kärlens väggar;
 • människor med felaktig kost
 • dricker mycket alkohol
 • personer med stillasittande arbete eller låg fysisk aktivitet
 • gravida och nyfödda kvinnor;
 • patienter efter kirurgiska operationer i bukhålan och stora leder
 • onkologiska patienter.

Riskgruppen omfattar personer med sjukdomar som leder till ökad blodkoagulerbarhet.

Regler för förebyggande

För att förhindra bildandet av blodproppar och deras separation, är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder. Detta är särskilt nödvändigt om en person är i fara. Förebyggande åtgärder omfattar:

 1. Överensstämmelse med kost och rätt diet. Du behöver mindre att äta mat rik på kolesterol. Du kan inte äta ständigt kokande buljonger, margarin, stekt mat. Du måste äta mat som sänker blodkoaguleringen, till exempel citrusfrukter, broccoli, körsbär, grönt te.
 2. Ta antikoagulantia, till exempel, aspirin. Det sänker blodkoagulabiliteten. Det kan dock endast tas som föreskrivet av läkaren.
 3. Fysisk aktivitet krävs, kardiovaskulära övningar behövs dagligen. Detta kommer att bidra till att minska blodpropp, stärka hjärtmuskeln, påskynda blodcirkulationen.
 4. Om regelbundna långa flygningar och resor görs måste du ha speciella kompressions kläder.

Konsekvenserna av avskiljning av blodproppen i hjärtat och lungorna kan vara mest beklagliga, så du behöver regelbundet besöka en läkare och behandla sjukdomen.

Clotlag: orsaker till bildandet, möjliga konsekvenser

Stängning av en trombos är ett farligt tillstånd, fylld med många komplikationer från hjärt-kärlsystemet, centrala nervsystemet och till och med mänsklig död. Normalt regleras de reologiska egenskaperna hos blod och dess koagulering för att stoppa blödningen av ett antal faktorer. Detta och beståndsdelarna är blodplättar, proteiner, biologiskt aktiva substanser som produceras i levern.

Det är i hennes celler, hepatocyter, huvudfaktorn för blodkoagulering, protrombin syntetiseras. Vid en hälsosam person aktiveras koagulationssystemet vid någon, till och med obetydlig skada på kärlet. Stoppet av blödning och bildandet av en trombos inträffar i flera steg. I början, vidhäftning av blodplättar, med andra ord deras vidhäftning mot kärlets vägg.

Denna mekanism tillhandahålls av ämnen som släpps under trauma. Därefter aggregering av blodplättar, det vill säga bildandet av en klump från ackumuleringen av ett stort antal av dessa formade element.

Under första fasen förstörs vissa celler och frigör vissa ämnen. Under deras inflytande aktiveras blodkoagulationssystemet, det vill säga ett tunt filament av fibrin är fäst vid koaguleringen.

Normalt löses trombusen med återställandet av kärlens integritet. Dock med vissa predisponerande faktorer i den formade kluster av blodplättar och fibrin avsatt kroppar (erytrocyter och leukocyter) och andra proteiner.

Brott mot systemet med hemostas, vilket leder till ökad koagulering av blod, kallad trombofili. Sjukdomen åtföljs av bildandet av tromboser olika lokaliserings specialister kallas trombos, trombbildning och efterföljande lösgöring med fullständig eller partiell ocklusion av lumen av ett blodkärl - tromboembolism.

Faktorer av trombogisk risk kan vara permanenta, genetiskt betingade avvikelser eller tillfälliga orsaker, såsom:

 • ålder, risk för bildande och separation av blodproppar är hög hos män äldre än 45-50 år och hos kvinnor efter klimakteriet.
 • ärftlig predisposition;
 • mutation av gener som bestämmer syntesen av koagulationsfaktorer, nyligen studeras sådana brott och möjligheten till deras korrigering att studeras aktivt;
 • graviditet;
 • tvingad hypodynami associerad med konsekvenserna av svårt trauma, stroke eller andra patologier;
 • leversjukdom;
 • diabetes mellitus;
 • hypertensiv sjukdom;
 • saktar blodflödeshastigheten på grund av arytmi och andra patologier i det kardiovaskulära systemet;
 • kränkningar av väggstrukturen hos kärl på grund av åderbråck, aneurysmer, inflammatorisk process (tromboflebit);
 • ateroskleros;
 • rökning, alkoholism
 • fetma;
 • ta vissa läkemedel som ökar blodkoagulationsförmågan (orala preventivmedel, koaguleringsmedel);
 • kavitoperationer, kirurgiska ingrepp på hjärtat, kranskärlskärl.

Vad betyder det att koaguleringen kom ut? Blodproppar av liknande karaktär är tätt fastsatta på vener eller artärer. Specifikt för trombossymptom uppstår på grund av en partiell överlappning av blodkärlens lumen. Högt blodflöde, feber i infektionssjukdomar, ökat blodtryck, fysisk överbelastning blir emellertid orsakerna till varför en persons trombos avbryts. Detta händer plötsligt, och ofta beror resultatet av ett sådant tillstånd i stor utsträckning på medicinsk vård.

Den farligaste situationen är fullständig blockering av fartygets klump. Med denna patologi skapas en barriär för normal blodcirkulation, vilket ofta leder till irreversibla förändringar. Friliggande vandrande koagel (även kallad flytande på grund av det faktum att det rör sig fritt i blodströmmen) kan blockera artären, skapar sedan en barriär mot tillförselceller med syre, det orsakar deras snabba förstörelse. Trombos av vener åtföljs av stillastående fenomen.

Konsekvenser av tillståndet, varför trombopen öppnar, tjänar:

 • insult. Förekommer om blodproppen hindrar artärer som matar hjärnan. Konsekvenserna av en sådan attack beror på lokaliseringszonen och området för lesionen.
 • Hjärtattack. Det utvecklas mot bakgrund av cirkulationsstopp i koronarkärlen. Cellarna i hjärtmuskeln dör snabbt som ett resultat av akut syrehushållning.
 • Nederst på nedre extremiteterna. Trombos av fötterna är ofta ett fenomen med varicoseförstoring. Utan lämplig behandling kan en sådan patologi resultera i funktionshinder.
 • Tromboembolism i lungartären. Detta tillstånd är väldigt farligt. Brott mot blodflödet på grund av stopp av en vandrande trombus i lungan kan leda till att en person dör, trots snabb återupplivning.

Dessutom kan akut hypoxi som resultat av komplikationer av trombos, varje organ, till exempel mag, tarm, njurar, lida. I alla fall, utan lämplig vård, står patienten inför döden.

Trombusen kom ut: symptom, akutvård, typer av trombos

Drogterapi för trombos och symptom på tillståndet när trombosen har kommit ut beror på blodproppens specifika typ och plats.

Särskilja dem:

 • genom trombos placering i blodkärlet: parietal (långsträckt långsträckt och foder), central och ocklusiv;
 • på patogenesen av utbildning: vit, koagulering, blandad;
 • lokalisering: arteriell, venös, vandrande, bildad i små kärl.

Om du tittade upp proppen, kan symtom på en hjärna stroke visar sig på många sätt, är detta en mycket dålig huvudvärk och medvetslöshet, förlamning på ena eller båda sidorna av kroppen, tal funktionsstörningar, demens.

Bildandet av en trombus i kransartärerna utan fullständig blockering av kärlet orsakar ischemisk hjärtsjukdom. Hennes symptom är andfåddhet, bröstsmärta, arytmi, trötthet. Om trombusen fullständigt blockerar koronarkärlens lumen, utvecklas hjärtinfarkt. Ofta är dess tecken akut smärta bakom bröstbenet, vilket inte stoppas av nitroglycerin, andningsskador, en skarp bläck av huden.

Tromboembolism hos lungartären åtföljs vanligtvis av brist på blodcirkulation i lungens hela lopp. För att förhindra en persons död är det endast möjligt när det första hjälpen ges inom några minuter, efter att blodproppen har kommit ut, ses symtomen och diagnostiseras. Om patienten befinner sig på avstånd från sjukhuset leder ett sådant anfall till en omedelbar död.

När den dras i tromb ben kärl symptom på sådant tillstånd kan vara svår smärta i det drabbade benet och blåhet lem hypertermi hudparti i ockluderade kärlet.

Trombos i tarmkärlen är vanligen en frekvent komplikation av ateroskleros. På separation av blodproppen indikeras av smärta i bukhålan, illamående och sedan kräkningar. Bildandet av foci av nekros åtföljs av kliniska tecken på förgiftning. Resultatet av detta tillstånd är peritonit, vilket är farligt för sepsis och dödsfall.

Vad ska man göra om en koagel kom ut? Jag måste säga att det är omöjligt att ge adekvat hjälp till en person med en sådan klinisk bild. Därför behöver du ringa en ambulans. Urgent läkemedelsbehandling är användningen av antikoagulantia. Vanligtvis injiceras med heparin eller dess effektivare analoger Enoxaparin, Nadroparin, Dalteparin.

Användningen av dessa läkemedel bör dock utföras endast på ett sjukhus med ett individuellt val av dos på grund av risken för inre blödning. För att lösa de bildade blodpropparna injiceras patienten med fibrinolytika (Streptokinas, Tromboflux, Fibrinolysin). När akutvård behövs tas trombocyten av en kateter.

Varför tränar en trombos och en person dör: är det möjligt att förhindra en sådan situation

För närvarande har läkemedel utvecklats som kan påverka orsaken till varför en blodpropp går av och en person dör. Djup ventrombos och för förebyggande av cirkulatoriska störningar efter hjärtkirurgi, när arytmier utse Ksarelto (Rivaroxaban) Elikvis (apixaban), Pradaksa (Dabigatran).

För att stärka kärlväggen rekommenderar läkare sådana läkemedel som Ascorutin, Venoruton, Detralex. För att förhindra blockering av en vandrande trombus, och inte undra varför en persons trombus spricker, installeras ett speciellt cava-filter i artärlumenet, som kan hålla blodproppar.

I närvaro av predisponeringsfaktorer, varför en trombusbrott, varefter en person kan dö, är det nödvändigt att göra justeringar av kosten.

Det är nödvändigt att överge livsmedel med högt innehåll av vitamin K, eftersom detta ämne är en av faktorerna för blodproppar. I stora mängder finns det i kål, spenat, örter och köttbiprodukter.

Introducera i kosten av frukt, grönsaker, spannmål, fyll i sallader följt av en blandning av vegetabiliska oljor. Exkludera saltade, marinerade, stekt, rökt mat, kaffe och alkohol, det är allt som kan höja blodtrycket. För att stärka kärlens väggar är användbar körsbär, vinbär, tranbär, vitlök, nötter.

Dagens regim måste nödvändigtvis innehålla måttlig övning, enkla övningar. Regelbundet är det nödvändigt att göra fotmassage. Efter de utförda operationerna är den tidiga uppkomsten av patienter från sängen och början på träningsterapi av stor vikt. Också visad är bär av speciell kompressionstrik. En läkare kan rekommendera en specifik modell och dens densitet. Ovanstående förebyggande åtgärder är mycket viktiga, eftersom om blodpropp har kommit ut, är det möjligt att bara rädda en person från den snabba återupplivningen.