Huvud / Diagnostik

Granskning av 13 populära droger för hjärtat: deras fördelar och nackdelar

Från den här artikeln kommer du att lära dig: vilken kortmedicinsk lista används ofta för behandling av hjärtsjukdomar, vilka indikationer ska de användas för, vilka biverkningar kan deras administration leda till.

Innehållet i artikeln (läkemedelslista):

Läkare har en ganska stor arsenal av läkemedel, som de förskriver för behandling av hjärtsjukdomar. Tyvärr börjar många hjärtpatienter, som ger sig till reklam i media och på Internet, självständigt börja ta mediciner som inte har några beprövade effektiva egenskaper. Ibland föreskrivs dessa medel av läkare.

De mest populära och ofta föreskrivna hjärtpreparaten i folket ingår i deras lista och de medel som anges i innehållet i artikeln. Vi kommer att prata om dem ytterligare.

Hjärtberedningar har olika former av frisättning:

 • Tabletter eller kapslar som måste sväljas, hålls under tungan eller upplösta i vatten.
 • Aerosoler som måste sprutas i munnen.
 • Lösningar för intravenös eller intramuskulär injektion.
 • Läkande fläckar, som måste limmas i huden.

Hjärtsterapeuter, allmänläkare och allmänläkare behandlar hjärt-kärlsjukdomar.

1. Antiaggreganter

Antiaggreganter är läkemedel som förhindrar anslutning av trombocyter bland varandra (aggregering), vilket förhindrar bildandet av trombi.

aspirin

Den mest populära och kända antiplatelet är acetylsalicylsyra (aspirin). I stora doser används detta läkemedel med antipyretisk, antiinflammatorisk och smärtstillande medel. I en dos av 75-100 mg inhiberar aspirin trombocytaggregation (vidhäftning), vilket leder till förebyggande av stroke och hjärtinfarkt. Det är för detta ändamål som läkare ordinerar det hos patienter med hjärt-kärlsjukdomar och en ökad risk för deras utveckling. Aspirin rekommenderas inte för patienter som har:

 • ett mage- eller duodenalsår
 • hemofili eller andra blödningsstörningar;
 • en allergi mot aspirin;
 • en allergi mot något icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel (t.ex. ibuprofen);
 • ålder till 16 år.

Dessa kontraindikationer beror på det faktum att aspirin har negativ inverkan på magehinnan i magen och ökar risken för blödning.

De mest kända handelsmedicin som innehåller aspirin är kardiomagnesium, aspirinkardio, magnikor.

klopidogrel

Ett annat ofta föreskrivet läkemedel från gruppen av antiplatelet är klopidogrel. Det, som aspirin, stör aggregatet av blodplättar, vilket förhindrar bildandet av trombi. Effekten är mer uttalad än aspirins. Tilldela klopidogrel till patienter med aspirinintolerans. Den kombinerade användningen av dessa två medel är förskriven till patienter efter stentning eller kringgå koronararterierna. Användningen av klopidogrel kan minska risken för stroke och hjärtinfarkt.

Den största risken för klopidogrel, såväl som aspirin, är den ökade risken för blödning. Det är på grund av detta att läkare försöker undvika dubbel behandling med antiplatelet med en kombination av dessa läkemedel.

Det mest populära läkemedlet innehållande klopidogrel är Plavix.

2. Statiner

Statiner är läkemedel som minskar nivån av skadligt blodkolesterol, vilket kan leda till ateroskleros och kardiovaskulära sjukdomar. Därför föreskrivs statiner för:

 1. Ischemisk hjärtsjukdom.
 2. Angina pectoris.
 3. Myokardinfarkt.
 4. Stroker och övergående ischemiska attacker.

Statiner kan inte bota dessa sjukdomar, men de hjälper till att förhindra deras utveckling och progression.

Den största faran vid användningen av dessa läkemedel är muskel- och leverskador.

De mest populära statinerna är atorvastatin, rosuvastatin och simvastatin.

3. Angiotensin-omvandlande enzym (ACE-hämmare)

Dessa läkemedel störa produktionen av angiotensin - ett hormon som bidrar till att arterierna sänks. På grund av fartygens expansion minskar trycket och belastningen på hjärtat minskar. ACE-hämmare minskar risken för stroke och hjärtinfarkt.

Läkare förskriva dessa läkemedel för hjärtat till patienter med:

 • arteriell hypertoni;
 • myokardinfarkt;
 • hjärtsvikt.

Dessa läkemedel har få biverkningar, varav den främsta är en torr hosta.

De mest populära av ACE-hämmare är kaptopril, enalapril, ramipril och perindopril.

4. Betablockerare

Betablockerare minskar blodtrycket, styrkan och hjärtfrekvensen, vilket minskar behovet av hjärtmuskler i syre.

De viktigaste indikationerna för receptbelagda läkemedel är:

 • arteriell hypertoni;
 • angina pectoris;
 • myokardinfarkt;
 • hjärtrytmstörningar med hög puls;
 • hjärtsvikt.

Användningen av beta-blockerare hos hjärtpatienter bidrar till att minska morbiditet och mortalitet.

De negativa egenskaperna hos dessa läkemedel inkluderar:

 1. Ökad symtom på hjärtfel i början av behandlingen, som inträffar efter 1-2 veckor.
 2. Möjligheten att sova och mardrömmar.
 3. Signifikant minskning av hjärtfrekvensen.
 4. Försämring hos patienter med astma eller obstruktiv lungsjukdom.

Dessutom finns det bevis för att tagande av beta-blockerare kan öka risken för diabetesutveckling.

De mest populära betablockerare är bisoprolol (Concor), carvedilol (Coriol), nebivolol (Nebilet).

5. Angiotensinreceptorantagonister

Dessa läkemedel påverkar effekterna av angiotensin på hjärt-kärlsystemet. Läkare förskrivar angiotensinreceptorantagonister med dålig ACE-tolerans, eftersom de har färre biverkningar.

De mest kända antagonisterna av angiotensinreceptorer är losartan (Lozap, Lorista) och telmisartan (Mikardis).

6. Kalciumkanalblockerare

Dessa läkemedel förlänger blodkärlen, vilket förbättrar blodflödet till hjärtat och sänker blodtrycket. Kalciumkanalblockerare används för att behandla arteriell hypertoni, angina pectoris och vissa typer av hjärtrytmstörningar.

Eftersom dessa läkemedel utvidgar blodkärlen kan de orsaka huvudvärk, blodutfall i huden, svullnad på underbenen.

Exempel på kalciumkanalblockerare är amlodipin, felodipin och verapamil.

7. Nitrat

Nitrat utvidgar blodkärlen, som används för att behandla angina pectoris. Exempel på dessa läkemedel är nitroglycerin och isosorbiddinitrat (nitrosorbid). Tabletter eller en aerosol av nitroglycerin tar snabbt bort angina angrepp, så nästan alla patienter med denna sjukdom bär den med sig.

De viktigaste biverkningarna av nitrater är huvudvärk, svullnad på benen och blodkörning i ansiktet.

8. Diuretika

Diuretika (diuretika) hjälper till att ta bort överskott av vätska från kroppen, vilket minskar blodtrycket, minskar svullnad och andfåddhet. Därför används de för artärhypertension och hjärtsvikt.

Biverkningar av diuretika inkluderar:

 • dehydrering;
 • störning av elektrolytbalansen i kroppen.

Exempel på diuretika, som ofta används i hjärtsjukdomar, är veroshpiron, indapamid, furosemid, hydroklortiazid, torasemid.

9. Hjärtglykosider

Glykosider ökar styrkan i hjärtkontraktionerna och sänker frekvensen, vilket kan vara användbart för hjärtsvikt och rytmförstöring.

Dessa läkemedel har toxiska effekter, så du bör noggrant följa läkarens rekommendationer för deras mottagning. Symtom på biverkningar av glykosider innefattar illamående, kräkningar, nedsatt aptit, synfel, hallucinationer, förvirring, ovanliga tankar och beteende.

10. Antikoagulanter

Antikoagulantia är medel som påverkar blodkoagulationsfaktorerna i plasma, vilket förhindrar bildandet av blodproppar. De används efter operation för implantation av artificiella ventiler i hjärtat och förmaksflimmer, vilket hjälper till att förhindra bildandet av blodproppar i hjärtkaviteten.

De viktigaste biverkningarna av antikoagulantia är en ökad risk för blödning på olika platser, så när du använder dem måste du övervaka laboratorieindikatorerna för blodkoagulerbarhet.

De viktigaste företrädarna för denna grupp av droger är warfarin och rivaroxaban (Xarelto).

I brådskande situationer (myokardinfarkt, instabil angina) används injicerbara antikoagulanter - heparin, enoxaparin (Clexan), fondaparinux (Arikstra).

11. Antiarytmiska läkemedel

Till antiarytmiska läkemedel hör läkemedel från olika grupper. Till exempel kan de inkludera beta-blockerare, kalciumkanalblockerare, digoxin.

Syftet med att använda dessa lösningar är att återställa hjärtslagets normala rytm eller normalisera pulsfrekvensen.

12. Preparat innehållande kalium och magnesium

Kalium och magnesium - nödvändigt för hjärtat och hela kroppen av spårämnen. Om de är bristande ökar risken för att utveckla hjärtarytmi och kranskärlspåverkande ateroskleros. Mycket ofta observeras en brist på kalium och magnesium vid användning av diuretika som stimulerar utsöndring i urinen.

Mycket populär är droger som innehåller en kombination av kalium och magnesium - panangin, asparkam.

13. Metaboliska medel

Dessa läkemedel är utformade för att förbättra metabolismen i hjärtcellerna och skydda dem från den negativa effekten av brist på syre. De ordineras ofta för ischemisk hjärtsjukdom, hjärtsvikt, kardiomyopati, angina pectoris, hjärtinfarkt. De flesta av dessa läkemedel har emellertid inte en vetenskapligt beprövad positiv effekt på kardiovaskulärsystemets funktion, hjärtprognosernas prognos och livslängd. De flesta av de kliniska rekommendationerna i Europa och USA ger inte råd om deras användning vid hjärtsjukdomar.

De mest populära metabolismen är trimetazidin (Preductal), meldonium (Mildronate), tiotriazolin och riboxin.

Det bör noteras att Europeiska läkemedelsmyndigheten tillåter användning av trimetazidin för behandling av angina pectoris om andra droger inte kan kontrollera symptomen på denna sjukdom.

Lista över effektiva hjärtpiller och vitaminer

Hjärtpatologin är varierad, men den är baserad på en kränkning av blodtillförseln till myokardiet. Orsakerna kan vara aterosklerotiska eller spasmodiska förändringar i kranskärlskärlen, ökad koagulerbarhet av blodet, valvulära defekter. Varje enskilt fall kräver en individuell behandlingskurs.

Vad är piller från hjärtat?

Det är viktigt att fastställa orsaken till myokardiell ischemi, så att läkemedlets effekter är riktade, effektiva. Det är svårt att förstå självständigt i arsenalen av hjärtpiller, orimligt intag av droger kan dölja symtom utan att eliminera problemet. Endast en omfattande undersökning kommer att göra det möjligt att utarbeta en individuell behandlingsplan.

Beroende på patientens klagomål väljes symtom, objektiva data, hjärtatabletter, vars syfte är att eliminera den direkta patologin, dess konsekvenser. Behandling av hjärtat kompletteras med läkemedel som förbättrar blodcirkulationen, vaskulär ton. Det är nödvändigt att normalisera blodkoagulering, mineralmetabolism. Kardiologiska fonder är indelade i huvudgrupperna:

 • kardiotonisk (förstärkning av kontraktilitet);
 • antiarytmiska;
 • hypotensiva;
 • angioprotektiva (skydd av kärlväggen);
 • lipidsänkning (sänkning av kolesterol);
 • koagulationsfaktorinhibitorer;
 • vasodilatorer.

Att stärka hjärtat och förebygga hjärt-kärlsjukdomar

Förhindra myokardiell ischemi hjälper till att normalisera kroppsvikt, blodtryck. Att sluta röka är ett effektivt steg mot hur man förstärker hjärtat utan medicinering. Motoraktivitet påverkar positivt myokardets motorfunktion, ger utbildning av blodkärl. Genom att stärka kroppens försvar skapar en person förhållanden under vilka ett medicin för hjärtat inte alls behövs. Förstärkning av hjärtmuskeln bidrar till rätt näring, balanserad av innehållet i proteiner, vitaminer, aminosyror, mineraler.

För primärt förebyggande av hjärtsjukdom rekommenderas tabletter innehållande acetylsalicylsyra eller anti-aggregat. Normalisering av blodpropp, läkemedel "Cardiomagnolo", "Aspekard", "Godasal", "Aspirin cardio" förhindrar bildandet av blodproppar. Förbättrad leverans av myokardium främjas av "Riboxin", dess effekt förstärks genom en kombinerad upptagning med "Cocarboxylase".

vitaminer

Vitaminer i grupp F (arakidon, linolsyra) förhindrar utveckling av plack i kärlen. Pyridoxin (vitamin B6) stimulerar lipidprocesser, sänker kolesterol, förbättrar myokardiumets innervering. Det nödvändiga komplexet av dessa ämnen innehåller multivitaminer "Biovital", "Doppelgerz Cardiovital". Vitaminer för hjärtat i tabletter kan ersätta livsmedelsingredienser i olivolja, torkade aprikoser, nötter, färsk fisk.

Beredningar av kalium och magnesium

Hjärtpiller innehållande kalium och magnesium förbättrar hjärtinfektion, accelererar passagen av hjärtpulser, minskar viskositeten hos blodet. Selektivt påverkar membran, kaliumpreparat i tabletter aktiverar metabolism, främjar energimättnad av myokardiet. För behandling av hjärtsjukdomar appliceras "Panangin", "Asparcum", "Kudesan", "Pamaton", "Asparaginat".

Mättat kropp med kalium och magnesium hjälper till med mat som innehåller nötkött, baljväxter, morötter, pumpa, bakade potatis, solbär, torkade frukter. Samtidigt är det nödvändigt att minska konsumtionen av kökssalt, fet mat, socker. Kaffedrycker, te ska beredas en liten fästning, annars påverkas effekten av kaliumtabletter, den önskade effekten kommer inte att fungera.

Hjärtberedningar

Överträdelse av myokardets funktioner korrigeras av hjärtpiller med en specifik verkningsriktning. Smärta syndrom behandlas med antianginalmedel, antiarytmiska läkemedel normaliserar ledningsförmågan. Hjärtsvikt kräver ökad kontraktilitet hos muskelfibrer, ökad vaskulär ton, förbättrat venöst utflöde. En frekvent puls indikerar en stor belastning av myokardiet, hjärtglykosider, diuretika kommer att visas.

Från smärta i hjärtat

Smärta i hjärtat av regionen är ett alarmerande tecken som kräver samråd med en kardiolog. Skarp presspänningar, skarp brännande känsla bakom en bröstbenskraft för att tänka på en stenokardi; ge under scapula, i vänster axel - om hjärtinfarkt. En person med denna symptomatologi behöver akut hjälp. Det är viktigt att veta vad du ska ta med smärta i hjärtat innan du kommer till en läkare. Det är nödvändigt att ge en tablett av "Aspirin" och "Nitroglycerin" under tungan. Smärtan ska dämpas efter 5 minuter, om inte, "Nitroglycerin" ska ges igen, totalt får inte mer än tre tabletter konsumeras.

Från arytmi

Narkotikakorrigering av rytmförstörningar baseras på att förbättra myokardiums konduktivitet och excitabilitet. Mottagande tabletter kräver individuellt urval och dosering, du kan behöva en kombination av droger. Dricka dem bör vara strikt enligt ordningen. För att bestämma hur man behandlar hjärtfibrillering måste du bestämma vilken typ av rytmförstöring. Utsedda magnesiumpreparat (orotat, sulfat).

Eldfast arytmi behandlas vanligtvis med tabletter "Etmozin", "Propafenone". Stabila ledningsstörningar korrigeras av "Atenolol", "Bisoprolol". För att avlägsna fibrillering av ventriklerna hjälper Amiodarone. Myokarddystrofi hos äldre, åtföljd av minskad excitabilitet, är svår att behandla, det är möjligt att behandla patienten något, men det är omöjligt att återställa hjärtmuskulaturens funktion. Vitaminer för hjärtat med arytmi ingår i komplexa behandlingar för att förbättra trofismen.

Behandling av extrasystol utförs av hjärtpiller "Cordarone", "Sotalol", "Novokainamid", "Mexelin". Doktorns råd, namnet på drogerna, dosen och mottagningstiden ska registreras med egen hand, eftersom receptdata ofta är oläsbara. Brott mot hjärtfrekvensen hos ungdomar kan utvecklas mot bakgrund av ökad excitabilitet, dysfunktion i det vegetativa systemet, behandling väljs av en smal specialist.

Från hjärtklappning

Takykardi som ett självständigt symptom med snabb åtgärd är lämplig för korrigering. Behandlingstiden omfattar tabletter för behandling av hjärtat från en grupp av glykosider, adrenoblockerare. Palpitation av neurologisk genesis kräver utnämning av lugnande medel, utsedda "Tranquinol", "Relanium". Att sänka frekvensen av hjärtkollisioner främjas av Anaprilin, Propaferon.

Från hjärtsvikt

Med utvecklingen av kronisk patologi i hjärt-kärlsystemet används ACE-hämmare: "Captopril", "Trandolapril". Hjärtdiuretika används. Om det finns indikationer lägger läkaren beta-blockerare: Carvedilol, Bisoprolol, Metoprolol. Du kan behöva ett starkare läkemedel som heter Digoxin, vilket förbättrar myokardets inotropa egenskaper. Den första hjälpen vid dekompensering av hjärtsvikt är intensiv behandling av ischemisk sjukdom.

Kardiovaskulära örter i tabletter

Behandling av hjärtat hemma kan kompletteras med tabletter som innehåller naturliga adaptogener: rhodiola rosea, levsea safflower. Drogerna har en allmän tonisk effekt, förbättrar cellulär andning, inklusive myokard. Spasmolytisk, lugnande, kardiotonisk verkan har tabletter med hagtorns komponenter. Det förbättrar sömn, normaliserar fettmetabolism. Det är önskvärt att utföra en uppsättning övningar som förstärker myokardiet.

Förberedelser för förstärkning av hjärtmuskeln

Manifestationer av hjärtsjukdomar

I de flesta fall passerar hjärtmuskulärsjukdomar utan tydliga symptom. Kanske manifestationen av små och sällsynta smärta attacker, men det här är bara med starka känslor. Det är därför, även med smärre anfall, det är värt att se en läkare så att han eller hon kan genomföra en undersökning och i framtiden - en behandlingsgång.

Förutom smärta attacker brukar anteckningen och andnöd vid låg belastning, en person blir trött snabbt och kan känna stickningar i området av hjärtat, som är fördelade på bröstet och under vänstra skulderbladet.

Förutom ovanstående skäl finns det andra som förekommer i varje person och behöver akut behandling.

Liksom hela kroppen blir hjärtmuskeln försvagad av virussjukdomar: ju mer allvarliga problemen är, desto allvarligare bör behandlas. Hälsan hos hjärtmuskeln påverkas också av frekventa allergiska reaktioner eller dysfunktion av immunitet. Det är av dessa skäl att människor är förbjudna från fysiska aktiviteter efter överföringen av en virussjukdom.

Effektiva metoder

Först och främst är det nödvändigt att bekämpa orsaken till försvagning av hjärtmuskeln - detta är huvudregeln för behandling av sjukdomar. För att förbättra hjärtat och blodkärlens arbete, börjar en person på rätt näring, innehåller kalium och andra substanser som är nödvändiga för kroppens normala funktion i hans kost. Dessutom vägrar dåliga vanor.

Äldre person (och inte bara) behöver piller och mediciner, men måste följa andra regler:

 • överbelasta inte kroppen ännu en gång, du måste överge stark fysisk ansträngning, ersätta dem med fysisk terapi
 • experter rekommenderar oftare att resa till naturen, helst utanför staden, där det inte finns några skadliga ämnen i luften, det är också värt att ta allvarligt regelbundet vandring;
 • hög temperatur påverkar kroppen kraftigt, så det är nödvändigt att vägra att spendera en hel dag under den brännande solen: det här framkallar bara problemutvecklingen.
 • bastu och bad ingår också i förbudsförteckningen för de som har haft problem med kardiovaskulärsystemet, men om personen är frisk kommer det att bli ett bra förebyggande.
 • Det är nödvändigt att vägra kategoriskt från att röka, eftersom detta smalnar blodkärlen och stör störningen av blodcirkulationen.
 • alla vet att stress förvärrar kroppens tillstånd, eftersom nervceller inte återställs, och i detta fall kan detta tillstånd ge upphov till allvarligare problem, nämligen hjärtattack eller stroke.

Nyckelringar

Det har noterats att när liknande problem att välja och hålla sig till en speciell diet som innehåller de nödvändiga komponenterna, det vill säga, kalium, magnesium och andra. Vanligtvis sådana dieter skall utse den läkare som avgör hur allvarlig patologi och vilka förberedelser ska accepteras parallellt med diet.

För det första utesluter kosten inte mat som innehåller kolesterol, eftersom det starkt påverkar blodets sammansättning, vilket är farligt i detta fall. Då faller i tabukategorin fet mat, rökt och alltför salt. Vid användning av olja rekommenderas att byta solrosolja för olivolja eller linolja.

Nu är det nödvändigt att lista livsmedel som hjälper till att stärka hjärtmuskeln och är användbara för andra inre organ. De kommer att kunna stödja och stärka kroppen som helhet:

 1. 1. Maten införs i kosten, innehållande kalium, nämligen druvor, russin, bananer och aprikoser, kakao och zucchini. Restriktioner kan verka obehagliga, men för att göra maten mer utsökt, kombineras det, från vissa frukter skapar färska cocktails med tillsats av mjölk.
 2. 2. Produkter som innehåller magnesium kan inte uteslutas, de har en positiv effekt på nervsystemet. Markera havskål, havre, bovete och vattenmeloner. De kombinerar, skapar sallader och andra rätter.
 3. 3. Produkter som innehåller jod, stödja kroppen och glöm inte bort dem: det är skaldjur, keso och kål.
 4. 4. Innehåller vitamin C. De stärker immunförsvaret, och utan det finns ingen mening att behandla någon sjukdom. Produkter med askorbinsyra inkluderar citrusfrukter, paprikor, äpplen, vinbär, hallon och jordgubbar.
 5. 5. Om det finns puffiness på kroppen, tillsätts diuretisk mat till kosten: tomater och gurkor.
 6. 6. I början av hjärtatsjukdom rekommenderas att du tar te med melissa på morgonen som vana: det kommer att minska trötthet och lindra andfåddhet.
 7. 7. Honung innehåller tillräckligt användbara komponenter, dess funktion är ofarligt för kroppen, det lindrar också smärta.

Förutom ovanstående krav bör patienten uppmärksamma uppförandekoden, utan vilken ingen diet inte är meningsfull:

 1. 1. Även om du starkt vill äta, rekommenderas den dagliga normen av mat att delas upp i 5 eller 6 portioner. Detta kommer att bidra till att undvika stress på kroppen och säkerställa assimilering av näringsämnen.
 2. 2. Regeln för tuggning före sväljning träder i kraft.
 3. 3. För att diabetesprodukter ska inträffa, drick inte omedelbart vatten och andra drycker.
 4. 4. Ju mer i den dagliga kosten av färska grönsaker och frukter, desto bättre för kroppen. De är kalorier, så de kan ätas mellan huvudmåltiderna.
 5. 5. I det här fallet är det naturligtvis ingen regel om att äta till 6 pm, men för att inte överbelasta kroppen ska du inte ta mat 4 timmar före sänggåendet.
 6. 6. Eventuella alkoholhaltiga drycker, även i ringa grad, och innehållande koffein, är strikt kontraindicerade, de ersätts med grönt te.

mediciner

Nu behandlas droger som oftast används för att behandla och stärka hjärtmuskeln (och kärlsystemet) i olika steg. Det bör noteras i förväg att självmedicinering i detta fall bara kan förvärra situationen, provocera sjukdomsprogressionen.

Basen för behandling av någon hjärtpatologi inkluderar riboxin.

Det är extremt nödvändigt eftersom det bidrar till att stärka blodkärlens väggar och skapar grunden för ytterligare behandling.

Asparkam - nästa läkemedel som innehåller de nödvändiga ämnena för hjärtarbete - kalium och magnesium. Tack vare dem återställs det inre balansen, elektrolytmetabolismen förbättras i hjärtat, och andra processer uppstår som i slutändan förbättrar tillståndet för de runda musklerna. Dessutom förbättras minskningen av skelettmusklerna och tecknen på arytmi försvinner gradvis, och arbetet i mag-tarmkanalen normaliseras också.

Om det finns en sannolikhet att förvärva ett hjärtinfarkt, rekommenderas det att vara uppmärksam på en sådan förberedelse som det rosa radiolänsextraktet. Det är skapat på en naturlig basis och är giftfri, men det är värt att vara försiktig, eftersom detta läkemedel också har en bieffekt. Overexcitation av nervsystemet liknar stress, så det är nödvändigt att konsultera en läkare i förväg.

Skadligt är hagtornets tinktur. Den har en lugnande effekt på kroppen, vilket är användbart vid en svag hjärtmuskulatur.

Sammanfattningsvis bör det upprepas i vissa nyanser:

 • innan några slutsatser och självständig behandling är det värt att rådgöra med en läkare
 • även små smärtor bör undersökas.

Och kom ihåg att en aktiv livsstil och rätt näring kan vara både förebyggande och behandling av hjärtsjukdomar.

Vad är piller från hjärtat?

Det är viktigt att fastställa orsaken till myokardiell ischemi, så att läkemedlets effekter är riktade, effektiva. Det är svårt att förstå självständigt i arsenalen av hjärtpiller, orimligt intag av droger kan dölja symtom utan att eliminera problemet. Endast en omfattande undersökning kommer att göra det möjligt att utarbeta en individuell behandlingsplan.

Beroende på patientens klagomål väljes symtom, objektiva data, hjärtatabletter, vars syfte är att eliminera den direkta patologin, dess konsekvenser. Behandling av hjärtat kompletteras med läkemedel som förbättrar blodcirkulationen, vaskulär ton. Det är nödvändigt att normalisera blodkoagulering, mineralmetabolism. Kardiologiska fonder är indelade i huvudgrupperna:

 • kardiotonisk (förstärkning av kontraktilitet);
 • antiarytmiska;
 • hypotensiva;
 • angioprotektiva (skydd av kärlväggen);
 • lipidsänkning (sänkning av kolesterol);
 • koagulationsfaktorinhibitorer;
 • vasodilatorer.

Att stärka hjärtat och förebygga hjärt-kärlsjukdomar

Förhindra myokardiell ischemi hjälper till att normalisera kroppsvikt, blodtryck. Att sluta röka är ett effektivt steg mot hur man förstärker hjärtat utan medicinering. Motoraktivitet påverkar positivt myokardets motorfunktion, ger utbildning av blodkärl. Genom att stärka kroppens försvar skapar en person förhållanden under vilka ett medicin för hjärtat inte alls behövs. Förstärkning av hjärtmuskeln bidrar till rätt näring, balanserad av innehållet i proteiner, vitaminer, aminosyror, mineraler.

För primärt förebyggande av hjärtsjukdom rekommenderas tabletter innehållande acetylsalicylsyra eller anti-aggregat. Normalisering av blodpropp, läkemedel "Cardiomagnolo", "Aspekard", "Godasal", "Aspirin cardio" förhindrar bildandet av blodproppar. Förbättrad leverans av myokardium främjas av "Riboxin", dess effekt förstärks genom en kombinerad upptagning med "Cocarboxylase".

Vitaminer för hjärtat och blodkärlen

Vitaminer i grupp F (arakidon, linolsyra) förhindrar utveckling av plack i kärlen. Pyridoxin (vitamin B6) stimulerar lipidprocesser, sänker kolesterol, förbättrar myokardiumets innervering. Det nödvändiga komplexet av dessa ämnen innehåller multivitaminer "Biovital", "Doppelgerz Cardiovital". Vitaminer för hjärtat i tabletter kan ersätta livsmedelsingredienser i olivolja, torkade aprikoser, nötter, färsk fisk.

Beredningar av kalium och magnesium

Hjärtpiller innehållande kalium och magnesium förbättrar hjärtinfektion, accelererar passagen av hjärtpulser, minskar viskositeten hos blodet. Selektivt påverkar membran, kaliumpreparat i tabletter aktiverar metabolism, främjar energimättnad av myokardiet. För behandling av hjärtsjukdomar appliceras "Panangin", "Asparcum", "Kudesan", "Pamaton", "Asparaginat".

Mättat kropp med kalium och magnesium hjälper till med mat som innehåller nötkött, baljväxter, morötter, pumpa, bakade potatis, solbär, torkade frukter. Samtidigt är det nödvändigt att minska konsumtionen av kökssalt, fet mat, socker. Kaffedrycker, te ska beredas en liten fästning, annars påverkas effekten av kaliumtabletter, den önskade effekten kommer inte att fungera.

Hjärtberedningar

Överträdelse av myokardets funktioner korrigeras av hjärtpiller med en specifik verkningsriktning. Smärta syndrom behandlas med antianginalmedel, antiarytmiska läkemedel normaliserar ledningsförmågan. Hjärtsvikt kräver ökad kontraktilitet hos muskelfibrer, ökad vaskulär ton, förbättrat venöst utflöde. En frekvent puls indikerar en stor belastning av myokardiet, hjärtglykosider, diuretika kommer att visas.

Tabletter från smärta i hjärtat

Smärta i hjärtat av regionen är ett alarmerande tecken som kräver samråd med en kardiolog. Skarp presspänningar, skarp brännande känsla bakom en bröstbenskraft för att tänka på en stenokardi; ge under scapula, i vänster axel - om hjärtinfarkt. En person med denna symptomatologi behöver akut hjälp. Det är viktigt att veta vad du ska ta med smärta i hjärtat innan du kommer till en läkare. Det är nödvändigt att ge en tablett av "Aspirin" och "Nitroglycerin" under tungan. Smärtan ska dämpas efter 5 minuter, om inte, "Nitroglycerin" ska ges igen, totalt får inte mer än tre tabletter konsumeras.

Arytmi piller

Narkotikakorrigering av rytmförstörningar baseras på att förbättra myokardiums konduktivitet och excitabilitet. Mottagande tabletter kräver individuellt urval och dosering, du kan behöva en kombination av droger. Dricka dem bör vara strikt enligt ordningen. För att bestämma hur man behandlar hjärtfibrillering måste du bestämma vilken typ av rytmförstöring. Utsedda magnesiumpreparat (orotat, sulfat).

Eldfast arytmi behandlas vanligtvis med tabletter "Etmozin", "Propafenone". Stabila ledningsstörningar korrigeras av "Atenolol", "Bisoprolol". För att avlägsna fibrillering av ventriklerna hjälper Amiodarone. Myokarddystrofi hos äldre, åtföljd av minskad excitabilitet, är svår att behandla, det är möjligt att behandla patienten något, men det är omöjligt att återställa hjärtmuskulaturens funktion. Vitaminer för hjärtat med arytmi ingår i komplexa behandlingar för att förbättra trofismen.

Behandling av extrasystol utförs av hjärtpiller "Cordarone", "Sotalol", "Novokainamid", "Mexelin". Doktorns råd, namnet på drogerna, dosen och mottagningstiden ska registreras med egen hand, eftersom receptdata ofta är oläsbara. Brott mot hjärtfrekvensen hos ungdomar kan utvecklas mot bakgrund av ökad excitabilitet, dysfunktion i det vegetativa systemet, behandling väljs av en smal specialist.

Från hjärtklappning

Takykardi som ett självständigt symptom med snabb åtgärd är lämplig för korrigering. Behandlingstiden omfattar tabletter för behandling av hjärtat från en grupp av glykosider, adrenoblockerare. Palpitation av neurologisk genesis kräver utnämning av lugnande medel, utsedda "Tranquinol", "Relanium". Att sänka frekvensen av hjärtkollisioner främjas av Anaprilin, Propaferon.

Piller från hjärtsvikt

Med utvecklingen av kronisk patologi i hjärt-kärlsystemet används ACE-hämmare: "Captopril", "Trandolapril". Hjärtdiuretika används. Om det finns indikationer lägger läkaren beta-blockerare: Carvedilol, Bisoprolol, Metoprolol. Du kan behöva ett starkare läkemedel som heter Digoxin, vilket förbättrar myokardets inotropa egenskaper. Den första hjälpen vid dekompensering av hjärtsvikt är intensiv behandling av ischemisk sjukdom.

Kardiovaskulära örter i tabletter

Behandling av hjärtat hemma kan kompletteras med tabletter som innehåller naturliga adaptogener: rhodiola rosea, levsea safflower. Drogerna har en allmän tonisk effekt, förbättrar cellulär andning, inklusive myokard. Spasmolytisk, lugnande, kardiotonisk verkan har tabletter med hagtorns komponenter. Det förbättrar sömn, normaliserar fettmetabolism. Det är önskvärt att utföra en uppsättning övningar som förstärker myokardiet.

Video: Vad ska man göra om hjärtat gör ont

Recensioner om mediciner för hjärtat

Alexey, 54 år: Behandlad från extrasystolen "Bisoprolol", ett effektivt läkemedel. Överstiger inte doseringen, annars min blodtryck föll en gång under normalt, mitt huvud snurrade.

Lydia, 47: Mycket nöjd med komplexa vitaminer för hjärtat "Dopel Hertz".

Leonid, 65 år: Jag fick hjärtinfarkt, det tredje året jag är räddad av Captopril och Bisoprolol, utan dem.

Kroniskt hjärtsvikt - En minskning av myokardiums kontraktile funktion, orsakad av utvecklingen av dystrofa förändringar i hjärtmuskeln. Som ett resultat försämras blodtillförseln till kroppen. Med andra ord, i händelse av hjärtsvikt, störs hjärtats arbete som en pump som ger normal blodcirkulation.

Orsakerna till uppkomsten och utvecklingen av kronisk hjärtsvikt är kranskärlssjukdom, hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diffus lungsjukdom, åtminstone - myokardit, myocardial dystrofi, kardiomyopati.

Typer av hjärtsvikt.

Av naturen av sjukdomsförloppet är uppdelad i tre typer:

• Brist på vänster ventrikel. Inträffar när kardioskleros, hypertoni, aorta- eller mitralisklaffen, med den vänstra kammaren i infarktområdet. Patienter berörda dyspné (ursprungligen under träning, och sedan vid vila), hosta, astma (dvs. N. Cardiac astma), yrsel, förändringar i trafikstockningar i lungorna, en takykardi.

• Brist på höger kammare. Visas på en bakgrund av sjukdomar såsom pulmonell fibros, emfysem, tuberkulos, t. E. I de fall där den högra kammaren har att övervinna det ökade motståndet, driver blodet i lungkretsloppet. De viktigaste symptomen: halsvenen, hög venös tryck, ödem (ascites), förstorad lever, Nosta. Ödem uppträder initialt på fötterna, benen, då - över hela kroppen.

• Komplett hjärtsvikt. I det här fallet finns alla symtom på vänster ventrikel och höger ventrikelfel, uttryckt i större eller mindre grad.

Hjälpa hjärtat att hitta "tillräcklighet"

I "tillståndet" för hjärtsvikt är även den vanliga mängden bordsalt som medföljer mat skadligt för kroppen: dess överskott är skapat vilket leder till en snabb uppbyggnad av svullnad. Därför bör behandlingen påbörjas med en signifikant begränsning av bordsaltet och med minskad fysisk ansträngning, kontinuerlig läkemedelsbehandling för hjärtsvikt, vilket bör bli ett hinder för att förhindra återfall.

Vad kan hjälpa hjärtat att få "tillräcklighet" för traditionell medicin?

• I kosten av terapeutisk näring måste vara närvarande lök och juice från det för att stimulera hjärt-kärlsystemet.

• Tibetansk medicin som terapeutisk kostprodukt rekommenderar kockost.

• Vid ödem orsakat av hjärt-kärlsjukdomar rekommenderas det att gå in i kosten färska gurkor, eftersom denna grönsak har diuretiska egenskaper. Glöm inte tomater (inklusive och juice), vilka är användbara för sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

• För att minska dyspné kan du tillgripa citronbalsam.

Infusioner och dekoktioner framställs i följande proportioner:

1 del av torra grönsaksråvaror per 10 delar vatten. Drick 1 msk varje. 3-4 gånger om dagen.

• Med alla hjärtsjukdomar (utom organiska defekter) är det användbart naturlig honung, vilket ger styrka till hjärtat. Den glukos och fruktos som ingår i den är avgörande för hjärtmuskeln. Ta honung i små portioner (1 tsk eller 1 matsked 2-3 gånger om dagen) med mjölk, keso, frukt och andra produkter. Med en försvagad hjärtmuskel är det väldigt användbart att kombinera honung med mat rik på vitaminer, speciellt C-vitamin, avkokning av höfter.

(1 matsked av torkade frukter pour 2 v. Kokande vatten, koka i 10 min., Kyl, filtrera, tillsätt en matsked honung. Drick 1 / 4-1 / 2 v. Två till tre gånger per dag. Drink lagra i en tätt sluten behållare).

• Närvaron av en stor mängd järn och kalium bestämmer värdet aprikos för dem som lider av kardiovaskulär insufficiens.

Både färska och torkade frukter är användbara.

• Nötter, russin, ost. Det är önskvärt att använda dem dagligen - det stärker hjärtmuskeln, lindrar trötthet och huvudvärk.

• Det är användbart att äta bär av viburnum med ben, drick ett avkok av frukter (1 st bär häll 1 l varmt vatten, koka i 8-10 minuter, påfrestning, tillsätt 3 matskedar honung, drick 0,5 msk tre till fyra gånger om dagen).

framställd Valentina SHALIVSKAYA.

Vitaminblandning för hjärta

500 g torkade aprikoser, 500 g honung, 500 g nötter (skalade), 500 g russin, 2 citroner (med hud).

Att passera genom köttkvarnen torkade aprikoser, nötter, russin, citroner. Tillsätt honungen, värm på ett ångbad, rör om blandningen. Sätt i kylskåpet. Ta 1 tsk. tre gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.

(Galina IVANOVSKAYA, staden Mogilev.)

En av de ledande "hjärta" -planterna för behandling av hjärtsvikt är digitalis purpurea.

Digitalis purpurea är en tvåårig örtväxt av familjen norichnichi, upp till 100-120 cm hög. Under det andra året skördas bladen 1-2 gånger och fröet avlägsnas. Bladen skärs i torrt, soligt väder utan petioles, lämnar de centrala. På tvååriga växter skärs rosettbladen med en kniv och stammarna är avskurna. Torka råvaran omedelbart efter insamling, bättre på vinden, sprida den i ett tunt skikt. Samling av frön börjar med en sömnad och torkning av en tredjedel av lådorna. Stammarna skärs, bearbetas, torkas och slutligen rengörs frön, siktar genom en sikta. Förvara dem i en torr glasburk, hållbarhetstid - upp till 3 år.

Bladen innehåller glykosider, som på grund av dess unika cardio-aktiviteter kallas "hjärta", den viktigaste av dem omvandlas under torkning, lagring och bearbetning i digitoxin och gitoksin.

Beredningar av digitalis används i allvarliga former av hjärtsvikt med hjärtsjukdom, hjärtinfarkt, kardiosklerosis, myocardial dystrofi, förmaksflimmer, sizmalnoy takykardi, med klaffsjukdom och andra. De ökar styrkan av hjärtsammandragningar, minska trängseln, ödem, andnöd, saktar pulsen, öka blodflödet och diures, minska venöst tryck, minskad blodtillförsel till vävnaden och den normala vävnaden andning. Digitalisglykosider har förmågan att ackumuleras i kroppen, så drogerna hon måste utse en läkare.

I folkmedicin tar du vanligtvis pulver från torra blad till 0,05-0,1 g två till tre gånger om dagen före måltiderna. Den högsta enstaka dosen för vuxna är 0,1 g, daglig - 0,5 g. Efter en 2-veckorsdos är en 3 veckors paus gjord för att undvika utseende av toxiska effekter.

(Evgeny CHERNOV, herbalist, Tambov.)

Dina hjärtassistenter

• Ta modergräsgräset, hagtornblommor, cassowegräs, mistelblad (alla lika). 4 matskedar Häll i jordblandningen i 1 liter kokande vatten. Efter 8 timmars infusion, stam. Infusera dryck 0,5 matskedar. tre gånger om dagen en timme efter en måltid.

(Vitaly Gavrilov, staden Novgorod.)

• Ta allvarlig hjärtsmärta genom att ta 1 tsk i munnen. utspätt med vatten tinkturer av valerian (eller en blandning av tinkturer av valerian och hagtorn, droppar Zelenin), håll i munnen i 5-7 minuter och svälj sedan.

(Olga KISELEVA, a. Ons Ikorets, Voronezh-regionen.)

Förstärkning av hjärtmuskeln

Blanda 2 delar av kalendula blommor och 1 del av tranbärsblad. 1 msk. denna samling somnar i en termos och för natten att fylla i 1 msk. kokande vatten. På morgonen, spänna och dricka i 1/3 av st. tre gånger om dagen i 20 minuter. innan du äter.

Visdom detta recept är att ringblomma lugnar nervsystemet, rengöra och stärka blodkärlen, tranbär blad - knoppar, och därför förbättrar hjärtfunktionen, som beror på den goda driften av fartyg och njurarna.

(Marina YERMILOVA, Rostovregionen)

Nyligen träffade jag min gamla vän Stepan. Han klagade på att han var sjuk att ta medicinen. Vi promenerade längs hans plats, och jag hittade där ute klöver äng. Stepan böjde sig ner och försökte skrapa klöveren. "Vänta," sa jag. - Clover äng - ett utmärkt botemedel mot ödem av hjärta eller njure. Här hjälper han dig. "

Narwhal 100 g klöverhuvud sänkte dem i kokande vatten (0,5 liter), kokades i 20 minuter, insisterade i 2 timmar, filtrerades. Tillagd 1 tsk där. honung. "Drick denna buljong i tre dagar i taget," säger jag till honom. En vän drack några dagar, och svullnaden försvann.

Stepan frågade: "Och vad annat behandlas klöverängen"?

Det hjälper effektivt med ateroskleros. Blommor innehåller flavonoler, karotenoider, vitaminer B1, B2, C, karoten, organiska syror. Användbart te från klöver med löv av svart vinbär (1: 1) med honung som ett vitaminmedel.

Kandidat av medicinsk vetenskap, fytoterapeut Nikolai Danikov rekommenderar att man dricker en infusion av rödklöver med en hastighet på 1 msk. blommor med blad på 1 msk. kokande vatten. Insistera en timme och dricka på 1/4 av st. med honung i 20 minuter. innan du äter.

Sådan infusion bidrar till återhämtning av krafter efter hårt arbete, nervösa belastningar.

(Bernard DUKHNEVICH, Moskva.)

Kohl "motor" är ganska svag

• Råvaror och beredningar erhållna från adonis våren, till patienter med kronisk hjärtsvikt och särskilt svaghet, åtföljd av störningar av det ledande funktion, hjärt-neuros, hjärtstörningar, Graves sjukdom, och sjukdomar i njurarna med de manifestationer av fel på det kardiovaskulära systemet. Använd en varm infusion.

• arnica Användbar för angina pectoris, hjärt svaghet av olika ursprung. Applicera tinktur på 70% alkohol (1:10) eller infusion av blommor.

• I folkmedicinen i Uzbekistan frukter av bärbär vanlig Ät 50 g tre till fyra gånger om dagen för att stärka hjärtmuskeln.

• 10 g blommor med hagtorn lämnar insisterar 10 dagar i 100 ml vodka eller 70% alkohol, filter, förvaras i mörk glas. Ta 20-30 droppar med vatten tre gånger om dagen i 30 minuter. före måltiden i 20-30 dagar.

Tillämpas i funktionella störningar i hjärtaktivitet, hjärtsvikt, angioneurosis, sömnlöshet för hjärtpatienter, hypertyreos, med takykardi, tidiga former av högt blodtryck, åderförkalkning. Det minskar retbarhet av det centrala nervsystemet, hjärtmuskel toner ökar koronar cerebrala cirkulationen, eliminerar arytmi och takykardi, sänker blodtrycket, lindrar dyspné. För att stärka hjärtat är det bra att ta hagtorn regelbundet i någon form.

• Badkar med buljong av valerian tjäna till att lugna hjärtat och hela nervsystemet; särskilt rekommendera dem med nervös hjärtsorg, svaghet i hjärtat och nerver, med kramper i hjärtan. Sådana bad reducerar och reglerar antalet hjärtslag och sänker blodtrycket. Ett fullt bad kräver 0,5 kg valerianrot.

• Att stärka hjärtmuskeln är användbar för att äta kardemumma och muskotnöt.

• Med ett svagt hjärta (avbrott, blekning, etc.) är det livsgivande ämnet för dess förstärkning pepparmynta eller krökt mint.

1 tsk torra blad eller pulver av denna ört för att brygga 1 msk. kokande vatten, täck och insistera i 20 minuter. Torka sedan och drick på en tom mage. På en halvtimme kan du äta frukost. Och så dag efter dag under lång tid.

• Hjälper behandla hjärtsjukdomar och en rå vegetarisk kost, riklig dryck av råa grönsaksjuicer.

• Gurkajuice stärker hjärtat och blodkärlen.

• Dagligt intag av en kopp infusion kokad på rödpeppar (0,25-0,5 tsk peppar för en kopp kokande vatten), stärker hjärtmuskeln, stimulerar blodcirkulationen, sänker kolesterol, skadliga insättningar i venerna och artärerna.

• I folkmedicin Hjärt använd vid försvagning av hjärtaktiviteten, hjärtas neuros. Den vanligaste färska saften är 30-40 droppar upplöst i vatten, en halvtimme före måltiden 3-4 gånger om dagen.

• Pine nålar (insamlad när som helst), tillsammans med kvistar och kottar, häll kallt vatten och koka i en halvtimme, insistera 12 timmar.

Bad med detta extrakt har unika egenskaper - lugna, stärka nerverna och hjärtat.

• Juice från av morbär svart dryck 1 matsked. 3 gånger om dagen med ateroskleros, myokarddystrofi, ischemisk hjärtsjukdom, förmaksflimmer, extrasystol.

(Alexander SUKACH, g, Gomel.)

Att ha ett hälsosamt hjärta är att tvinga kapillärerna att minska intensivt. Detta är kärnan i behandlingen av hjärtsjukdomar.

Människor med ett sjukt hjärta bör förstärka den utmattade kroppen med infusion från torr hagtorn frukt: 1 msk. Frukt brygg 1 msk. kokande vatten och låt det brygga i 2 timmar på en varm plats.

Stam. Den dagliga dosen är 0,5 st. tre gånger om dagen före måltiderna.

Med atriell fibrillation hjälper saft, som pressas från hagtornsbär. Den ska druckas tre gånger om dagen för 50 ml med 1 msk. honung.

Hagtorn, som en "hjärtlig assistent", har inte rivaler som har likvärdiga helande egenskaper. Prescribe det och med funktionella störningar av hjärtaktivitet och med angina pectoris, takykardi, förmaksflimmer och även med Graves sjukdom.

Den bästa blandningen som matar hjärtmuskeln, tror jag på följande: torra frukter av vildrosa, röda bergsklättrare, hagtorn, viburnum, russin och torkade aprikoser - i lika stora mängder. För mätningen använd samma kapacitet. 1 msk. samla häll 1 liter kokande vatten, insistera på en termos natt. Drick under dagen istället för te. Du kan ta lång tid.

(Leonid SHPAK, herbalist, med. Lysche Volynsky-regionen.)

Vi kommer inte ihåg vårt hjärta om det är friskt och vi börjar bara oroa sig när de första tecknen på sjukdomen uppträder - smärta, andfåddhet, hjärtklappning. Om du inte tar hand om ditt hjärta i ett antal år, om det hela tiden arbetar med överbelastningar börjar det att misslyckas. Detta problem berördes också av min mamma. I "slaget" i sådana fall gå validol, nitroglycerin och andra tabletter.

Men något läkemedel är en pisk för hjärtat. Och om en häst fortsätter att jaga den hela tiden, hur länge kommer den att vara?

Min mamma och så länge hjärtat har förklarat sig, försöker att följa de principer: att inte äta för mycket, inte missbruk av fet mat, och luta på vegetariska rätter, kraftigt begränsa salt, undvika stressiga situationer, för att observera regim arbete och vila.

Mamma använder och folkmekanismer som hjälper problemfri. På morgonen varje dag, hon förbereder en medicin för dagen: ta en liten bit bröd, skär den i 4 delar och varje del av droppande 2-4 droppar valeriana tinktur. Varannan fyra timmar lägger han en bit i munnen. Tugga, håll några minuter i munnen och svälj sedan.

Det är också användbart för kärnorna att andas in i lukt. Mamma på dacha promenader på morgonen och kvällen innan du sover mellan träden och njuter av doft av lila, hagtorn, poppel.

Mycket välsmakande folkmedel: skär i skivor citroner, häll dem med honung, håll en vecka och äta på en sked 3 gånger om dagen för att behålla hjärtat.

Vi måste skydda vårt hjärta och ständigt försäkra oss: Jag är en frisk person, jag är säker på allt och mitt hjärta är hälsosamt!

(Marina VIDAKOVA, g, Novomoskovsk.)

För att stärka hjärtmuskeln

För detta måste du tugga regelbundet citronskal, rik på eteriska oljor, vilket kommer att förbättra hjärtats arbete. En annan underbar hjärtlösning är att sätta en stor hackad vitlökskiva på svartbröd och lätt salt, en sådan "smörgås" behöver ätas på en tom mage.

Dessa tillsatser i kosten kommer inte bara att stärka hjärtmuskeln, utan även nervsystemet, hjälpa till att lindra huvudvärk och trötthet.

(Evgenia VAKHRUSHEVA, Neftekamsk stad.)

Att hjärtat blir starkare

Detta verktyg hjälper till att stärka hjärtmuskeln. Receptet testas inte av en person och är mycket användbart för hälsan. Behandling är önskvärt att utföras 2 gånger om året - på våren och hösten.

3 msk. tranbär tvättades, torkades och knådades. 1 kg russin att skölja, torka och tillsätt tranbärsmassa. Den sista delen av läkemedlet är 400 g honung. Alla blandas och läggs på ett mörkt ställe i 10 dagar. I framtida butik i kylskåpet, ta på morgonen på en tom mage för 1 matsked tills helvatten är färdig.

(Ekaterina SHLAKOVSKAYA, Pinsk stad.)

Från hjärtklappning och svullnad

Förbered en buljong med bönor vanliga: 30 g torrmalet råhäll 300 ml varmt vatten, simma i 15 minuter, spänna och ta 1/3 msk. tre gånger om dagen i 30 minuter. innan du äter.

Natur - till räddningen

• persilja. Tvätta och hugga 800 g persilja, sätt i en emaljgryta. Häll färsk hemgjord mjölk (1,5 liter). Sätt i en ugn eller på en spis och låt mjölken värmas upp till hälften av originalvolymen. Stam. Drick 2 matskedar. varje timme tills infusionen är över. Denna folkmedicin hjälper till att ta bort svullnad även när den officiella dicinen inte längre kan hjälpa till.

• Pumpa och juice från det hjälper till att ta bort svullnad (huvudsakligen av hjärtat).

• Avkodning av körsbärstammar: 1 msk. stammar att brygga 0,5 liter koka ka, insistera 1 timme, stam. Drick 150 ml tre till fyra gånger om dagen. Hjälper med svullnad av något ursprung.

• calendula. 2 tsk. krossade blomkorgar häll 500 ml brant kokande vatten. Insistera 1 timme. Drick 1/2 msk. två eller tre gånger om dagen. Calendula saktar hjärtslagets rytm och stärker hjärtmuskulärens arbete.

• Njurtea (Orthosiphon). 2 matskedar örter häll 300 ml kokande vatten, koka i ett vattenbad i 15 minuter, svalna vid rumstemperatur i 45 minuter, dränera. Drick i varm form för 1/2 st. tre gånger om dagen under lång tid (upp till 6 månader) med veckovisa månadsavbrott. Effekten av njure te ökar om den tas i samband med gräshästslag, cowberryblad, björkblad.

Medicin för att stärka hjärtat och blodkärlen

Läkemedel för att förstärka hjärtat och blodkärlen ordineras av en kardiolog.

Läkaren undersöker patienten innan han tar medicinering, skriver ut en lista över tabletter som måste tillämpas systematiskt med syftet:

 • normalisering av blodtryck
 • smärtlindring
 • positiva effekter på blodkärlens väggar;
 • flytning av blod;
 • avlägsnande av spänning;
 • reglering av hjärtfrekvensen
 • avlägsnande av spasmer av blodkärl;
 • normalisering av patientens tillstånd.

För att patientpatienten ska kunna känna sig mycket bättre är det nödvändigt att använda läkemedel för att hålla hjärtat och blodkärlen under lång tid.

Läkaren väljer de läkemedel som mest effektivt hjälper patienten, förbättrar patientens övergripande tillstånd. Utan ett samråd med en läkare ska du inte ta medicinerna själv, eftersom du bara kan göra ont.

Apoteket har en speciell medicin för hjärta och blodkärl, som släpps endast genom recept, så i alla fall, bör du gå till en klinik för behandling och testning av Cardiology rekommendationer går cardiogram att utesluta förekomsten av en kronisk sjukdom eller akut form av hjärtinfarkt.

Ett elektrokardiogram kan du identifiera orsaken till sjukdomen, utesluta smärta i hjärtat. För att äntligen bli av med hjärtsjukdom är det nödvändigt att ta medicinen enbart för doktors recept. Om patienten vill återhämta sig snabbare, är det nödvändigt att närma sig denna fråga korrekt.

Det finns läkemedel, vars verkan liknar Validol. Det är valocordin, vilket bidrar till reflexverkan på kärlens väggar och avlägsnande av spänning i bröstregionen. När angina används, nitroglycerin, som har en vasodilaterande effekt på kärlen.

Ansökan korvalola nödsituation bidrar till att normalisera hjärtklappning, snizat tryck, lugna patienten att normalisera allmäntillstånd, minska yrsel, omedelbart påverka smärtan. Innan du använder valocordin är det nödvändigt att undersökas av en kardiolog. Kontra i drogen nästan där, så det används vid behandling av hjärta och blodkärl efter en läkares ordination.

Läkemedel som kallas nitrater används huvudsakligen för att utvidga blodkärlen. En smärtstillande effekt uppträder vid nitroglycerin, nitrospray, nitromit. Listan över läkemedel med liknande effekt har ökat avsevärt, men användningen av mediciner bör samordnas med kardiologen.

Vid smärta sätts tabletten under tungan för en starkare påverkan på kärlens väggar, vilket bidrar till deras expansion. På grund av nitraternas effekt på människokroppen är det möjligt att tillhandahålla första hjälpen vid akut smärta, hjärtinfarkt.

Det finns långverkande droger. Detta är en hjärt-, monokel-, nitrosorbid, som utökar artärerna, bidrar till ett venöst utflöde av vitala vitala organ, som är ansvariga för hjärtets arbete.

I fallet av akut smärta nitrater bidrar till näring av hjärtat, ger blodflödet till hjärtmuskeln, minska smärta, främja stress, för att förhindra hjärtinfarkt, kärlkramp, hjälpa till med utvecklingen av kronisk och akut hjärtsvikt, en positiv effekt på stora kroppspulsådern.

Några biverkningar av nitrater kan uppstå. Denna huvudvärk, tinnitus, yrsel, rodnad i ansiktet, illamående. Biverkningar av tillfällig åtgärd. Det finns vissa kontraindikationer i form av kollaps, det vill säga att minska trycket eller stroke, glaukom i fundusen, där läkemedlet administreras med försiktighet eller ersätts med en annan.

När hjärtsjukdomar är obligatoriska föreskrivna antiplatelet medel. Bland dem står de vanligaste ut: kardiomagnesium, klopidogrel, vilket bidrar till att lindra värme och lugn smärta. Vid hjärtsvikt hjälper läkemedlet att lindra feber, bedöva och förbättra patientens allmänna tillstånd.

Med intolerans mot aspirin är det bättre att avstå från att ta en kardiomagnet. Clopidogrel används som en analog av en kardiomagnet, som används i praktiken för behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Även dessa läkemedel används vid blodproppar eller förebyggande under graviditeten för att förhindra hjärtinfarkt, hjärtinfarkt.

Klassificering av läkemedel som hänför sig till kalciumantagonister vid högt blodtryck är följande:

 • derivat av dihydropyridin;
 • derivat av fenylalkylamin;
 • derivat av bensotiazepin.

Dessa läkemedel för hjärta och stärker blodkärl bidra till att minska blodtrycket hos patienter, förbättra sömnen, lugnar nervsystemet, vilket leder till en minskning av trycket i kärlväggen, gynnsam effekt på hjärtmuskeln. Intag av läkemedel, sådana droger leder till en normalisering av blodtrycket hos äldre.

Ovan nämnda punkter uppnås med de derivatkalciumdihydropyridinantagonister. Den första och andra generationen noteras, vilket ökar frekvensen av hjärtmuskeln. Läkemedel bidrar till effekterna på cirkulationssystemet som helhet. Verapamil minskar hjärtfrekvensen vid högt blodtryck i kronisk form.

Försiktighet bör vidtas vid förberedelsen av nizolidipin, som kan slappna av kärlen för mycket och orsaka en ökning av adrenalin. Kalciumantagonister används i allt högre grad för patienter med hjärt-kärlsjukdomar för att utvidga blodkärlen och minska påverkan i hjärtats arbete. Biverkningar kan uppstå som ett resultat av användningen av kalciumantagonister.

Det är yrsel, smärta i huvudet, rodnad i ansiktets hud.

Huvudegenskapen hos beta-blockerare är hjärtans försvar. De har fastigheten, vilket gör att man kan tråkiga produktionen av excitatoriska hormoner, såsom adrenalin. Det ökar sammandragningen av hjärtmusklerna, vilket kan leda till döden.

På grund av det faktum att adrenalin aktiverar myokardiet, ökar frekvensen och kraften av sammandragningar, vilket i sin tur leder till en ökning av kärlens ton.

Detta leder till frekvent hjärtklappning, ökat blodtryck. Allt detta har en skadlig effekt på människors hälsa. För det första lider hjärtat, eftersom det snabba hjärtslaget behöver syre. Uppkomsten av patofysiologisk ischemi är bristen på syre i myokardiet. Om patienten lider av kranskärlssjukdom, arbetar hjärtat med slitage.

En riktig räddning, för personer med denna sjukdom är en beta-blockerare, som kan minska den snabba hjärtfrekvensen, minska blodtrycket. Detta leder i sin tur till en minskning av risken för hjärtsjukdom. Förlänger livet för personer med ischemisk sjukdom. För närvarande är läkemedlet förskrivet till personer med ischemi, men detta är inte korrekt, eftersom människor som lider av högt blodtryck, även i riskzonen. Hypertoni kan också leda till döden, om inte övervaka den.

För behandling av dessa sjukdomar rekommenderas följande läkemedel:

Betablockerare ordineras i form av ischemiska sjukdomar, post hjärtinfarkt, sjukdomar i hjärta, med en hög grad av hjärtmuskelarbete (taky-arytmi), tidigare hjärtinfarkt, utveckling av hjärtsvikt, stroke.

Det finns inga speciella kontraindikationer för att ta beta-blockerare. Det kan finnas en individuell intolerans eller allergiska reaktioner på enskilda komponenter i läkemedlet. Om det finns bronkial astma, är detta läkemedel bättre att ta först efter överenskommelse med den ansvariga läkaren. Detsamma för personer med sinus nodulans sårbarhetssyndrom - ledning.

Sjukdomar där detta läkemedel är föreskrivet:

 • bronkial astma (med kronisk destruktiv bronkit ordinerad mycket noga, eftersom en allergisk reaktion kan orsakas);
 • atrioventrikulär blockad - svaghet i sinusnoden;
 • Bradykardi (en sällsynt puls mindre än 55 per minut);
 • med kardiogen chock
 • sänkt blodtryck (under 100/60 mmHg).

Indirekta åtgärder:

 1. Skador på lednings bradykardi.
 2. Ökad trötthet, ovanlig svaghet, oförmåga att träna.
 3. Utseende i illamående, yrsel.
 4. Med användning av läkemedel av den gamla generationen kan unga sjukdomar uppträda hos unga människor, och nya generationsmedicin påverkar inte på något sätt mannlig styrka.
 5. Läkemedlet propranolol (anaprilin) ​​och atenolol bör inte användas, men många åtföljande åtgärder, särskilt ökningen av insulinresistens hos kroppsvävnader.

De nyaste läkemedlen påverkar inte kroppens metaboliska process och med diabetes kan den användas under lång tid utan rädsla.

Statiner är läkemedel för att minska kolesterol i kroppen. De skrivs endast på recept, eftersom det inte finns några kontraindikationer för användningen. I den nuvarande farmakologiska världen finns det flera typer av detta läkemedel.

Det minskar inte bara kolesterol i kroppens blod utan har också ett antal fördelar:

 • Effektiviteten av att ta detta läkemedel är synlig i 3 veckor.
 • Statiner kan konsumeras kontinuerligt, utan konsekvenser.
 • Minskar risken för kardiovaskulär sjukdom.

Men det finns också nackdelar att vara uppmärksam på:

 • förvärring av leverceller
 • uppmaningen att kräka
 • skarp kolik i magen;
 • smärta i lederna.

Fibrer, liksom det tidigare läkemedlet, hjälper till att minska kolesterol i blodet. Men, annorlunda än statiner, har detta läkemedel olika mekanismer: det förändrar kolesterol på den genetiska nivån.

Det finns flera droger baserade på det:

 • Klofibrat.
 • Gemfibrozil.
 • Bezofibrat.
 • Ciprofibrat.
 • Fenofibrat.

I vårt land används endast "Traicor" från undergruppen av fenofibrer universellt. Detta läkemedel ordineras av läkare när triglyceridnivån är mycket hög.

Det mest grundläggande pluset är reduktionen av triglycerider. Bland fördelarna med fibrater är det värt att uppmärksamma ökad effektivitet, med sänkning av triglycerider, samt sänka utvecklingen av hjärt-kärlsjukdomar. När man jämför statiner och fibrer, säger de att fibrater inte minskar dödligheten. Att dricka dessa droger tillsammans är omöjligt, eftersom det kommer att bli förstörelse av kroppens ben.

Medicin för hjärt- och vaskulär profylax

Läkemedel för förebyggande av hjärtan och blodkärlen behövs för att förhindra hjärtinfarkt, hjärtinfarkt. Försiktighetsåtgärder är nödvändiga:

 • att upprätthålla en balanserad diet;
 • normalisera vikt
 • att sluta röka
 • träna regelbundet
 • gör måttliga arbetsbelastningar
 • att träna kroppens försvarssystem;
 • skapa gynnsamma förhållanden för sömn.

För förebyggande åtgärder är det nödvändigt att använda mediciner för att förhindra hjärtan och blodkärlen. Denna cardiomagnum, aspecard, spirin cardio varje dag under lång tid. För att förbättra hjärtmuskeln ska man dricka riboxin tillsammans med en kompatibel beredning av kocarboxylas.

För patienter som har hjärtproblem, föreskriver läkare läkemedel som förhindrar försämring av hälsan, stabiliserar nervsystemet och hjälper till att normalisera blodtrycket.

Dessa är diuretika, kalciumantagonister, alla kända aspirin, antiarytmika i form av verapamil, propafenon. Innan du använder något läkemedel bör du besöka familjen läkaren för korrekt diagnos och behandling.