Huvud / Åderbråck

Tar de med mitralventilens prolapse?

Många ungdomar som redan har fyllt åldern i tjänstgöring frågar sig själva: Om det finns en sådan sjukdom som mitralventilen försvinner, tas de in i armén? Denna sjukdom är en av sorterna av medfödd hjärtsjukdom. Det finns flera grader av denna sjukdom. I vissa fall är mitralventilen prolapse och armén är kompatibla saker. I andra fall får en ung person med en liknande sjukdom en fördröjning innan militärregimen inleds.

Grader av PMC

Det beror på graden av utveckling av denna sjukdom beror på om mitralventilens prolaps tas in i armén. Det är värt att överväga dem.

1 grad är inte särskilt farligt för livet. I detta fall är avvikelserna från normen obetydliga (högst 6 millimeter avböjning av hjärtventilerna).

2 grader PMC utgör redan en stor fara. Ventilernas avböjning i 2: a graden uppnår i vissa fall 9 millimeter.

3 grader är kritisk. Avvikelser från normen överstiger väsentligen 9 mm. Denna hjärtsjukdom är livshotande. Tung fysisk ansträngning, känslomässig överbelastning är förbjuden. Annars finns det en stor chans till en attack.

För att bestämma en ung mans lämplighet att tjäna i armén, kontrollera blodets flöde i hjärtat. 2 och 3 kan graden av prolapse av mitralkanalen leda till allvarliga komplikationer i samband med blodflödet. Dessa komplikationer kräver omedelbar behandling och i många fall även kirurgisk ingrepp. PMC kan leda till hjärtsvikt, vilket ofta påverkar militär fitness. Att tjäna i armén tar inte ungdomar med hjärtsvikt från 3 och över typen.

Vissa ungdomar i åldersutkastet med typ 2 av denna sjukdom kan identifieras i reserven.

Diagnostik i militärregistrerings- och anmälningskontoret

I militärregistrerings- och anmälningskontoret, inom sjukvårdsavdelningen, utför alla draftees en grundlig läkarundersökning och diagnos av vissa sjukdomar. För att etablera PMC, utför en rad diagnostiska aktiviteter.

Till att börja med är hjärtan bugged för buller. Om misstankar om förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar utförs ultraljud. Det gör att du kan bestämma sjukdomen och graden av dess utveckling noggrant.

Efter att specialisterna har fastställt mitralventilens prolaps, kontrollerar de hjärtfrekvensfrekvensen.

I många fall är det nödvändigt att genomföra ultraljudsundersökning för att bestämma lämpligheten för militärtjänsten.

Lämplighet vid 1 grad

Så, med 2 och 3 grader av PMK i armén tar inte. Men tar de in i armén med förlusten av mitralkanalen i 1: a graden?

Som redan nämnts ovan är det endast en liten avvikelse från normen vid 1 grad av sjukdomen. Hot mot livet och det normala livet är det inte.

Särskilda tecken på patologier kan inte observeras under en persons liv. Detta stadium av utveckling av mitralkanalens prolapse kräver ofta ingen särskild behandling. Det är därför ungdomar med denna sjukdom är lämpliga för militärtjänst.

Men en sådan konsult kräver särskild uppmärksamhet hos medicinska specialister. De är skyldiga att föreskriva en uppsättning förfaranden som kommer att stärka patientens hjärthälsa och förhindra utvecklingen av sjukdomen. Denna uppsättning förfaranden inkluderar regelbunden gymnastik, övning, generella förstärkningsövningar. Positivt inflytande kommer att gå, lugnt springa, simma. Korta promenader på skidor eller skridskor kommer också att vara användbara.

Med förlängningen av mitralkanalen i 1: a graden behöver drafteen regelbunden undersökning av kardiologen. Medicinska undersökningar krävs, vilket kommer att visa den allmänna hälsotillstånden och graden av utveckling av sjukdomen. Det är förbjudet för personer med denna patologi överdriven fysisk ansträngning, känslomässig överbelastning, lyft av dimensionella föremål och vikter.

Dessa begränsningar anges i drafteens medicinska register. Där noterade han också förekomst av vissa sjukdomar. Men 1 graden av prolapse av mitralkanalen är inte orsaken till uppskjutande av tjänsten i armén eller fullständig frisättning från den.

Tar de med mitralventilens prolapse?

Militärservice är inte lätt. Det kräver stor ansträngning fysiskt och emotionellt.

Tar de med prolaps av en mitralventil, omedelbart kommer ingen att säga. För detta kommer det att vara nödvändigt att skicka en provision på militärregistrerings- och anmälningskontoret och bekräfta diagnosen med hjälp av instrumentella metoder.

Nivåer av regurgitation

Mitralventilen är belägen mellan vänsteratrium och ventrikel. Prolapse betyder utseendet av utskjutning 1 eller båda ventilerna i organs hålighet vid tiden för sammandragning av hjärtmuskeln.

Hälsotillståndet hos draftee påverkas av graden av blodets omvänd flöde (upprepning):

 • den första - flödet når flikarna;
 • den andra är en ström upp till hälften av atriumet;
 • den tredje - blodet når den andra sidan av atriumet.

i grund och botten mitralventil prolapse och service i armén beror på denna indikator. En annan viktig typ av hjärtsvikt, som uppstod mot bakgrund av avvikelse.

Typer av prolapse

Följande grader av PMC utmärks:

 • Den första. Avvikelsen från normen överstiger inte en diameter på 6 mm. Pojken känns som regel bra. Hot mot liv och hälsopatologi representerar inte.
 • Den andra. Avböjning upp till 9 mm. Ett sådant hjärta är mer benägna att infektera endokardit. Symtom beror på svårighetsgrad av uppstötning, kan vara helt frånvarande.
 • Den tredje. Ventilerna sitter fast 9 mm eller mer. I kombination med 3-nivået av uppstötning är grunden för protesfunktionen (byte av ventilen).

Diagnos av överträdelser

Tar de del i armén med PMK kommer att bestämma den särskilda medicinska kommissionen.

Identifieringen av hjärtmuskel när den undersöks av en kardiolog är en indikation för ytterligare undersökning, inklusive:

 • Hjärtets ultraljud;
 • ekokardiogram;
 • Doppler studie av blodkärl;
 • röntgen i bröstet.

Killar är ofta intresserade, men Tar de in i armén med mitralventil prolapse? och myokardisk dysfunktion? Med 1 och 2 former av hjärtsvikt och prolaps upp till 6 mm kan ta, vid 3 och 4 är inte längre.

Bra eller inte

Vad säger diagnosen:

 1. Första graden mitralventil prolapse och armén kompatibla. Avvikelsen är inte en ursäkt för att släppa eller ta emot en uppskjutning från tjänsten (förutsatt att det inte finns några ytterligare patologier). En kille har tilldelats en kategori av lämplighet för militärtjänsten "A" eller "B". Han kan träna tillsammans med friska kamrater, men överdriven fysisk aktivitet är förbjuden. Regelbunden undersökning av kardiologen är obligatorisk.
 2. Vid 2 grader beror prognosen på blodsockernivån och närvaron av hjärtsvikt. De påverkar en ung persons välbefinnande. Tar de 2: a graden med PMC? Beroende på kommissionsresultatet kommer rekryteringen att få kategorin "B" eller "G", det vill säga de kommer att bestämmas i reserven eller kommer att få en uppehållstillstånd med innehav av en andra provision.
 3. Den svåra formen av PMC är en direkt kontraindikation för militärtjänsten (kategori "D"), eftersom alla belastningar i hjärtpatologin är kontraindicerade. Överträdelse av rekommendationerna kan leda till en attack och behovet av akut operation.

Vad ska man göra vid tvist

Om drafteen vet om sin sjukdom behöver han:

 • Skriv en ansökan till militärtjänstgöringskontoret och redogör för orsakerna till varför han ska släppas från tjänst eller få avbrott.
 • Fäst alla medicinska intyg, resultaten av undersökningen, slutsatsen av en kardiolog på bosättningsorten.

Militärmedicinsk kommission är mycket strikt. Om det finns misstankar om förfalskning av dokumenten, kommer den unga mannen att få en ytterligare undersökning i de medicinska institutionerna som är tilldelade militärregistret och upplysningskontoret.

Tar de in i armén med PMK 1 grad och förekomst av arytmi, takykardi och andra kardiovaskulära patologier? Mest sannolikt inte, men en kardiolog kommer att krävas.

I praktiken kan en sjuk ung man finna sig i armén, trots sitt dåliga hälsotillstånd. Att överklaga beslutet du behöver:

 • Skriv ett uttalande till högre militära myndigheter.
 • Att gå till domstol, var att tillhandahålla original av alla medicinska handlingar.

Mitralventil prolapse och armé är helt oförenliga sedan klass 3, men en anatomisk avvikelse är inte tillräcklig för fullständig frisättning från tjänst. Det kommer att vara nödvändigt att dokumentera nivån av uppstötning, svårighetsgraden av hjärtsvikt och förekomst av samtidiga patologier. Alla meningsskiljaktigheter kan lösas genom det regionala militära uppdragskontoret eller överklagas till domstolen.

Mitralventil prolapse: tas den till armén

Hjärtsjukdom, där ventilerna i mitralventilen böjer sig mot vänster atrium, med kompression av vänster ventrikel, kallas "prolapse". Patologi utvecklas hos unga barn i åldrarna 15-30 år, varför orsakerna inte har klarats fullständigt. Män av militär ålder är intresserade av frågan: "I närvaro av mitralventil prolapse: tar de in i armén med en sådan diagnos?". Det är omöjligt att ge ett entydigt svar. Preliminär undersökning utförs, graden av problem och komplikationer bestäms närvaron av samtidiga sjukdomar.

Mitralventilens prolapse är medfödd och förvärvad, såväl som isolerad eller kombinerad med andra sjukdomar i hjärtat eller patologierna i dess vävnader.

Varför det finns en medfödd defekt är ännu inte klar, förmodligen beror det på svagheten i bindväven hos valvulärapparaten. Bär PMK och ärftlig karaktär. De vanligaste sjukdomarna är höga människor, mager, med långa extremiteter.

Förvärvad form av sjukdomen uppträder med utveckling av hjärtinfarkt, ischemi, akut reumatism, som ett resultat av lupus erythematosus och bröstskador. Det finns prolapse och med spröda ben, sköldkörtelhyperfunktion.

Mitralventilens prolapse gör människokroppen mottaglig för virus- och infektionssjukdomar, i vilket fall behandlingen är inriktad mot bekämpning av infektion.

Fel i mitralventilen är inte alls dödlig. Ofta bor en person och misstänker inte ett problem som upptäcks under undersökningen. Om det finns en diagnos av PMC, är det nödvändigt att följa rekommendationerna från specialister för att undvika utveckling av sjukdomen.

Tar de in i armén med PMK 1 grad

Vid den första graden av sjukdomen är ventilens avböjning 3-6 mm och blodflödet i motsatt riktning är inte signifikant, orsakar inte patologiska förändringar i cirkulationen och speciellt obehagliga symptom. Hälsotillståndet med diagnosen "prolaps mitralventil 1 grad" är normalt och patologin detekteras oftast av en slump, behandling utförs inte.

Normal återställande sport och fysisk utbildning visas för en sjuk person, till exempel hjärtmuskeln stärks fullständigt under simning, löpning, promenader, skidåkning och skridskoåkning och aerobics. Preliminärt samråd med kardiologen och genomförande av inspektion är nödvändig. Det är förbjudet att utöva tyngdlyftning och kraftsporter som är förknippade med att lyfta vikter.

Tar de 1: a graden i armén? Förekomsten av denna sjukdom är inte en ursäkt för att bli av med arméutkastet.

Symtomatologin med en prolaps av mitralventilen i första graden är obetydlig eller helt frånvarande, men långvariga smärtor bakom bröstbenet på vänster sida är möjliga.

Om sjukdomen uppträder i en ung ålder, är följande symptom möjliga:

 • En liten temperaturökning.
 • Förlust av medvetande utan någon anledning.
 • Huvudvärk.
 • Yrsel.
 • Arytmi.
 • Andningsstörningar, det vill säga svårigheten att göra en djup, full andning.

Mitralventil prolapse 1 msk. Behöver inte behandling, men i närvaro av obehagliga symptom ordineras terapi för att minska eller helt eliminera dem. För behandling används sedativa, antikoagulantia, beta-blockerare och kardiovaskulära medel.

Normaliseringen av dagregimen, fyto- och akupunktur, massage, sanatoriumbehandling visas också.

Tar de till armén med PMK 2 grader

Denna grad av sjukdom kännetecknas av ventilens avböjning till 9 mm och det finns redan uppenbara manifestationer av sjukdomen, behandling krävs. Sport är tillåten, men kardiologen och tränaren måste välja lasten. Om du är intresserad av frågan "tar armén i MVP 2 grader?" Svaret här är ja, men samtalet patientens utförs uteslutande på förklaringen om undantagstillstånd i landet eller i händelse av en nödsituation. Men, i närvaro av hjärtledning, arytmier och så vidare. Fel på hjärtat, är undertecknat ett protokoll olämplighets för militärtjänst.

Inte alltid är sjukdomen svår och åtföljs av komplikationer. Oftast stör en person av autonom dysfunktion, vilket kräver behandling.

 1. Smärta i hjärtat: det är pressande, sömnad, värk, olika i varaktighet och lokaliserad i organs övre del. Förekomsten av smärta är vanligtvis förknippad med fysisk eller emotionell överbelastning.
 2. Arrytmi av olika manifestationer.
 3. Takykardi.
 4. Migrän.
 5. Svaghet, som före förlusten av medvetandet.
 6. En kraftig minskning av blodtrycket.
 7. Huvudvärk som slutar efter att ha vistats i frisk luft.
 8. Panikattacker.
 9. Vegetativa kriser.
 10. Depressivt tillstånd.
 11. Trötthet.
 12. Andnöd.
 13. Andningsorganen.
 14. Meteosensitivity.
 15. Hysteria.

Om det finns problem med ryggraden och plana fötter förvärras symtomen på sjukdomen.

Patienter med icke-uttryckta symtom behöver inte behandlas, men regelbunden undersökning (en gång var sjätte månad) är nödvändig för att förhindra sjukdomsframsteg.

Om tecknen manifesterar sig i större utsträckning och stör det normala livet i en persons liv, är hans yrkesverksamhet, då terapi ordineras med hjälp av patogenetiska och symptomatiska medel. Detta inkluderar antiarytmika, vitaminer, anabolics, magnesiumpreparat, beta-andrenoblockeratorer. Som sedativa föreskrivs tinkturer av örter, i synnerhet hagtorn, valerian, motherwort, salvia, ledum.

Om det finns hjärtsvikt, är fysisk aktivitet begränsad.

Förlängningen av mitralventilen kräver råd från en psykoterapeut, vilket kommer att minska den psykologiska belastningen. Det visar akupunktur, vattenprocedurer, behandling i sanatorier, lerbad.

Komplikationer av andra grads prolaps är ganska sällsynta och uttrycks i mitralventilens bristfällighet.

Mitral ventil prolapse 3: e århundradet. och service i armén

Undantag från armén ges i närvaro av 3-graders förlängning, vilket är komplicerat av ihållande försämring av hjärtfunktioner och oregelbundna hjärtslag. Med denna sjukdomsform slår ventilen sig 9 mm och vidare kan denna situation leda till störningar i kroppen och förändringar i dess struktur.

 1. Konstant allmän sjukdom och svaghet.
 2. Låg arbetsförmåga.
 3. Konstant ökning av temperaturen till 37,5 grader.
 4. Huvudvärk, som härrör från ingenting på morgnar och kvällar.
 5. Ökad svettning.
 6. Brist på luft.
 7. Hjärtsmärta, som inte slutar ens efter att du tagit medicinen.
 8. Oavbruten arytmi, inte mottaglig för behandling.
 9. Buller i hjärtat, som detekteras under undersökningen.

Behandlingen reduceras för att suturera ventilerna eller byta ut ventilen med en protes. För patienten valt komplex LFK.

Diagnos med någon grad av prolaps måste nödvändigtvis bekräftas genom EKG-resultat och daglig Holter-övervakning. Nivån på tillåten fysisk aktivitet beaktas också.

Med vilken prolapse tas mitralventilen inte till tjänsten

Mitralventilens prolapse är en allvarlig patologi, som kan tjäna som en bra anledning att bli av med samtalet. PMC är den vanligaste diagnosen hjärtsjukdom, och denna sjukdom innebär att ventilerna sänks i förmakshålan, vilket har en negativ effekt på ventilens prestanda. Totalt utmärks tre grader av sjukdom, vilka klassificeras i enlighet med storleken på avböjningen.

Grader av sjukdom

 1. Avböjning av ventilklaffarna är minimal och överskrider inte ett värde av 6 mm. Den första graden av sjukdomen ger inga besvär, och patienten känns väldigt bra. En sådan vice är lätt att identifiera med en medicinsk undersökning, vilket innebär att ett ekkokardiogram passerar. I ett sådant kliniskt fall behöver patienten inte ens medicinering, för att inte tala om operation.
 2. Avböjning av ventilklaffarna är 9 mm eller något mindre. Här är den kliniska bilden av sjukdomen mer uttalad, och patienten kan uppleva olika obehag: från dyspné medan man flyttar till svimning. Periodiskt finns det smärtsamma förnimmelser som elimineras genom medicinering.
 3. Avböjningen av ventilflikarna överstiger 9 mm. Detta är den allvarligaste typen av sjukdomen, vilket kräver kirurgisk ingrepp. Patientens cirkulationssystem fungerar inte korrekt, och om operationen inte utförs i tid kommer det att leda till en allvarlig deformation av hjärtat som inte tillåter det att fungera.

Huruvida en medborgare med PMC på 1 grad

Om en ung person diagnostiseras med PMC 1 grad kan han inte tjäna som en anledning att bevilja uppskjutande eller full frigivning från armén. Mest sannolikt kommer den unga mannen att tilldelas en kategori av giltighet B, vilket innebär att tjänsten går inte i eliten, utan i de mer "vardagliga" delarna. Naturligtvis kommer information om denna sjukdom att uppmärksammas av läkare, som måste vara i något garnison.

Sådana patienter är förbjudna från överdriven psykologisk och fysisk stress, men de visas gymnastik och lätt sport. Ja, läkarna inte kontraindikationer för värnplikt, men det är nödvändigt att ta hänsyn till att en sådan patient bör hållas under överinseende av en kardiolog och genomgår regelbunden kontroll, eftersom det ibland kan sjukdomen utvecklas. Det händer att killen har PMC i första graden, men korta belastningar orsakar andfåddhet. Då, i medicinskt kort notera "hjärtsvikt klass 3", som ligger till grund för anslaget av kategorin ungdom "neprizyvnoy" B. Men sådana fall är sällsynta.

Kommer att gå till armén med PMK 2 eller 3 grader

Här igen: allt beror på det specifika fallet. Om en kille diagnosen PLA 2 grader, men att han inte känna hans närvaro mycket besvär, kanske kommer han att gå att tjäna i vakten eller andra sidan, där tjänsten inte innebär en allvarlig övning. Det kan säga att det kan falla under kategori B, men med en sådan diagnos är det snarare ett undantag än regeln. I majoriteten föredrar medlemmarna av militärmedicinsk kommission att inte ta risker, men för att fatta rätt dom, tar alltid hänsyn till symtomen.

Egenskaper av militär medicinsk undersökning

Varje vårdnadshavare blir ett objekt med nära uppmärksamhet från medlemmarna i militärmedicinsk kommission, men unga män som har diagnostiserats med PMC förtjänar särskild uppmärksamhet. Det finns tillfällen när sjukdomen upptäcks i processen att överföra utkastet medicinska styrelsen, och det är inte i kompetens "civila" läkare enbart organ för ungdomar, bland annat hjärta, har en modifierad egendom, och inte alltid till det bättre.

Om i samband med att lyssna på hjärtat för närvaro av ljud har läkare misstänkt att något är fel, skickas patienten till ultraljudet. Denna diagnosmetod låter inte bara identifiera sjukdomen, men också dess grad. Läkare som ingår i militärmedicinsk kommission styrs alltid av ett specialdokument - "Schema över sjukdomar", nämligen 42 artiklar.

För att bestämma vilken kategori av träning, utvärderar experter hjärtrytm och ledningssjukdomar, och definierar också en funktionell klass av hjärtsvikt, av vilka det bara finns fyra:

 • Det enklaste. Den existerande hjärtsjukan påverkar inte livets sätt. Det är, under normal belastning, upplever patienten inte svaghet eller andfåddhet.
 • Med måttlig övning uppträder symptomen, men i vila försvinna de.
 • Även en liten fysisk belastning åstadkommer andfåddhet, snabb hjärtfrekvens och andra symtom.
 • En person lider av dyspné, även om han är i vila.

Hur påverkar klassen hjärtsvikt överklagandet?

Om rekrytera PMK första eller andra graden på den första klassen av hjärtsvikt, betyder det att han kommer att gå till armén, eftersom en sådan kombination skulle tillåta honom att engagera sig i fysisk träning tillsammans med sina medarbetare. Få en fördröjning på sex månader kan vara med PMC i första graden och andra klassen av hjärtsvikt. Uppskjutande i detta fall är mycket sällsynt, och sannolikheten för att rekryteringen kommer att falla under kategori B är mycket högre.

Den andra och tredje graden av PMC i grader 3 och 4 av hjärtsvikt är vad som tillåter att glömma armén för alltid. Även om inte det faktum att rekryter kommer att tilldelas kategori D, eftersom det beror på de individuella egenskaperna och kan vara att kommissionen kommer att omfatta letar efter ett lager som är osannolikt, med tanke på sjukdomens svårighetsgrad.

Tar de in i armén med prolapse av en mitralventil i 1: a graden?

Unga människor och deras föräldrar undrar ofta om de tar en grad 1 mitralventil med prolapse. Denna patologi är en av de typer av medfödda hjärtfel. Läkare särskiljer flera grader av sjukdom, som alla har sina egna särdrag hos dagens. Förlängningen av mitralventilen och armén är inte alltid kompatibel, så specialkommissionen löser detta problem under de framtida tjänstemänens diagnostiska verksamhet.

Beskrivning av sjukdomen

Bland alla hjärtsjukdomar är förlossning av mitralventilen vanligast, vilket kan bli en kontraindikation för militärtjänst. Sjukdom är en störning i driften av huvudkroppen, vilken är enligt följande: blodet kastas vänster atrium, som denna del är komprimerad, klaffarna öppna under denna period, genom vilken blod kommer in i vänster kammare området. Därefter stänger ventilerna, och ventriklarnas kontraktile aktivitet driver redan blodet ytterligare.

Om mitralventil prolapse (PMC) diagnostiseras, förändras denna process. En del av blodet återgår till atriumet, under sammandragning av ventriklerna, eftersom avböjningen (prolapse) inte tillåter ventilerna att stänga ordentligt och tätt. Därför erhålls en omvänd gjutning av någon del av blodet eller uppstötningen, vilket medför utveckling av mitralinsufficiens.

Anledningarna orsakar utvecklingen av en sådan avvikelse, massan. Även om folk ofta inte vet om förekomsten av denna sjukdom, när det anses vara primärt och inte åtföljs av symtom, kan läkare detektera det under undersökningen. Vanligtvis, med denna sjukdom, säger läkare en positiv förutsägelse, som bestämmer lämpligheten för service i armén. Risken finns emellertid fortfarande, så det är nödvändigt att förstå varje enskilt fall. Risken för denna patologi är möjligheten till komplikationer som redan är dödliga.

1 grad

Förlängningen av mitralventilen, dess främre ventil, är av två slag: med närvaro av uppstötning och utan det. Om patologin åtföljs av upprepning av en stor volym, orsakar patientens tillstånd rädsla och kräver ibland omedelbar operativ hjälp. En sådan diagnos kan upprättas av läkaren när han undersöker patienten, lyssnar på hjärtat och identifierar klagomål. Vanligtvis är patologi inte åtföljd av buller i orgelet, för att bestämma dess närvaro krävs ytterligare undersökningsmetoder.

Eftersom ventilens tillstånd och deras aktivitet kan bestämmas med hjälp av ECHO-kardiografi används denna metod av läkare. Bland annat måste du bedöma blodhastigheten och volymen när du kommer tillbaka till atriumet. Detta gör att du kan göra en metod för Doppler-forskning. EKG utförs för att den avslöjade kliniska bilden är fullständig, även om det ofta är under kontrollen av organ på kardiogrammet att läkaren har misstankar om sjukdommens närvaro. Förlängningen av mitralventilen i 1: a graden med närvaro av upprepning av 1: a graden är ett tillfälle att använda militärkommissariatet angående uppskjutande av militärtjänsten.

 1. smärta i huvudet som uppträder ofta
 2. nedsatt medvetenhet eller besvär
 3. yrsel;
 4. hjärtrytmstörning (takykardi, bradykardi, arytmi);
 5. andningssvårigheter, brist på syre;
 6. manifestationer av vegetovaskulär dystoni (sällan);
 7. en ökning av kroppstemperaturen utan orsak (37-37,5).

Om en person har en mild sjukdom, det finns ingen uppstötning, så uppträder symptomatiken vanligtvis inte. I denna situation är svaret på draftees fråga om huruvida 1: a graders mirralventilen tas in i armén med prolaps, bekräftande. Ibland är patologin åtföljd av tecken, speciellt med emotionella överbelastningar.

2 steg

Med denna typ av sjukdom är det ett allvarligt utskjutande av ventilklaffarna i orgeln, ca 6-9 millimeter. Genom ett sådant hål kastas blod tillbaka till mitten av atriumet. Vanligtvis går sjukdomen i godartad form, det finns ingen progression, men det kan åtföljas av obehagliga symptom. Ibland är manifestationer också frånvarande och människor lär sig bara om dem efter att ha genomgått en rutinundersökning.


De flesta kardiologer är överens om att detta tillstånd inte anses vara en sjukdom, men är ett tecken på hjärtsvikt. Ofta förekommer PMC i kombination med andra patologier i myokardiet. Orsakerna till förlusten av mitralventilen i den förvärvade typen har inte studerats fullständigt, ventilens struktur och andra delar förändras under påverkan av vissa faktorer.

Det är känt att prolaps av mitralventilen i 2: a graden är en ärftlig sjukdom.

Behandlingen är endast föreskriven i fallet med den förvärvade formen av sjukdomen eller med en tydlig manifestation av symtom.

 • nervositet, irritabilitet
 • andningssvårigheter
 • intensiv smärta i båren, ge bort till andra områden;
 • panik;
 • svaghet, förlust av styrka, trötthet;
 • nedsatt medvetenhet
 • smärta i huvudet;
 • svimning.

Smärtan i bröstkorgen kan uttalas, patienten kan inte andas helt. Medfödd form av PMC uppträder vanligen utan symtom, det finns endast ett litet obehag i hjärtat. Svaret på frågan om huruvida man ska tjäna i armén med förlängningen av en mitralventil i 2: a graden är sannolikt negativ. En stor roll i denna process spelas av volymen av regurgitation.

3 grader

Insufficiens i en liten cirkel av cirkulationsprocessen leder till en ökning av belastningen på hjärtat, på dess högra sida. Personens hälsotillstånd förvärras gradvis, de redan manifesterade manifestationerna blir ljusare, svåra symptom uppträder, vilket indikerar brist på redan stor cirkulation. Om vi ​​pratar om huruvida armén tar mitralventil prolapse grad 3, så kan vi definitivt säga - nej. När den första eller andra typen av patologi är närvarande hos människor är deras tillstånd relativt normalt och med progression till det tredje steget ger man anledning att upprätta en grupp av funktionshinder till sådana patienter.

 1. ökad tendens till förkylning observeras ofta tonsillit;
 2. panikattacker
 3. frekvent smärta i huvudet, manifesterat intensivt
 4. ökad kroppstemperatur;
 5. svår smärta i bröstbenet till vänster;
 6. yrsel;
 7. Hjärtrytmen misslyckas, orgeln accelererar både sitt arbete och saktar ner;
 8. svaghet, slöhet, apati
 9. nedsatt medvetenhet
 10. svimning.

Det var tre grad av framfall är den farligaste, eftersom den avsevärt ökar risken för komplikationer såsom lungvävnadsödem, endokardit, paroxysmal takykardi aktuell och fullständig hjärtstillestånd. Hemodynamiska störningar leder till förekomsten av eventuella konsekvenser, varvid fördröjning av uppkomsten som inte alltid är möjlig. Att ta en sådan kille i armén eller inte är inte en fråga, dessa människor är inte lämpliga för service.

Diagnostik i militärregistrerings- och anmälningskontoret

Störningen av hjärtats aktivitet bekymrar läkare i militärregistrerings- och upplysningskontoret, och de närmar sig undersökningsförfarandet med all allvar. Förlängningen av mitralventilen har alltid ansetts vara en sjukdom som kan leda till allvarliga konsekvenser, så det är upp till den medicinska kommittén att ta den in i armén.

Varje ung person måste genomgå en läkarundersökning innan han anländer till militären. Listan över specialister innehåller alltid en kardiolog, på grundval av vilken man kan dra slutsatsen att någon avvikelse i hjärtat kommer att framgöras entydigt. Om misstankar om en överträdelse av kroppens funktion, dess struktur eller hemodynamik, föreskrivs ett antal diagnostiska åtgärder. Alla slutsatser från doktorn måste behållas för att visa militärmedicinsk kommission. Trots resultaten av undersökningen kommer militärregistrerings- och upplysningskontoret att utföra sina förfaranden som bekräftar eller förnekar en sådan sjukdom.

Vad ingår i komplexet:

 1. EKG;
 2. Uzi-undersökning av hjärtat;
 3. röntgen i bröstet;
 4. lyssna på organs arbete genom ett phonendoscope;
 5. Undersökningen av killen och studien av symtom på sjukdomen.

Om diagnosen fortfarande är bekräftad, efter att alla åtgärder har genomförts, och i själva verket är mitralventilens mitralventil i den första graden fixerad, då kommer han att gå till armén. Arméns sätt att leva och arbetsbelastning, som kommer att ges till en ung man, kommer inte att skada hans hälsa på något sätt.

I dokumentet, som består av läkarna i militärkommissionen, finns en del av träning för en ung man, där det inte finns någon graf på villkoret av hjärtklaffarna. Det finns emellertid en fyllningsdel som karakteriserar organventilerna. Om det är en fråga om upprepning, är 1 grad av denna avvikelse nästan aldrig ett tillfälle att känna igen tjänsten, men det finns alltid undantag från reglerna.

Det finns bland annat en patologi som hjärtsvikt, som ofta åtföljer den tredje eller fjärde graden av prolaps. Denna sjukdom anses också som en kontraindikation för armén. Ofta förekommer det i samband med andra sjukdomar och sjukdomar, vilket kan vara skäl för att erkänna killen olämplig för militärtjänstgöring.

Funktioner med lämplighet på 1 grad

Beslutet att gå med i krigets styrkor beror inte bara på sjukdomsfasen, men ytterligare faktorer beaktas.

 • allvarliga hjärtrytmstörningar
 • en studie av den totala mängden omvänd överföring av blod;
 • Bestämning av omfattningen av vilken huvudkroppen har förändrats
 • beräkning av påverkan på kroppen av tung fysisk ansträngning.

Ibland händer det att patologi upptäcks bara på den medicinska kommissionen redan vid samtalet, då föräldrarna till den unge mannen eller han har rätt att genomföra ytterligare diagnostiska åtgärder, som vid tidpunkten för förslaget styrelsen är skyldig att bevilja en förlängning.

Oavsett om den tas i armén med förlust av mitralventilen - beror helt på patologins allvar. Om vi ​​pratar om steg 1, då med 99% förtroende, kan vi säga att killen ska tjäna. Kontraktet för ytterligare förlängning av tjänsten är också möjligt att underteckna, särskilt om en person känns bra. Patologi på 2 och 3 grader är nästan alltid en ursäkt för att gå till reserven. En av de främsta tipsen är inte att försöka låtsas när du skickar en sjukvårdsprovision i ett militärregistrerings- och upplysningskontor, annars kommer sådana brott att avslöjas, och ombudet upphör dåligt.

Fysiska belastningar, som nödvändigtvis är närvarande i armén, skrämmer alla patienter. Men du borde inte oroa dig för detta, eftersom sport är nödvändigt för alla utan undantag. Hjärtmuskeln stärks väl under sådan träning, särskilt vid simning, löpning, promenader, skidåkning eller skridskoåkning, fysiska övningar. Kontraindicerade endast allvarliga belastningar, som en tung form av friidrott, kraft och andra övningar i samband med att lyfta mycket tyngd. Under alla omständigheter är det nödvändigt att kontakta läkaren om övningarna.

Om sjukdomen upptäcks före uppringningen ska alla åtgärder vidtas för att normalisera tillståndet och välbefinnandet. Medicinska åtgärder kommer att stabilisera hjärtats arbete. Samråd med en psykolog ingår nödvändigtvis i komplexet av terapi, eftersom sådana patienter upplever en hög psykomotionell belastning. Förutom läkemedelsbehandling är alternativa metoder för att hjälpa sådana patienter till hjälp: vattenprocedurer, lera behandling, akupunktur. Det skulle inte vara överflödigt att besöka killen i sanatoriet före militäravdelningen, vilket stärker hjärtat och hela den unge människans kropp.

Mitralventil prolapse är vanlig, det diagnostiseras hos många barn och vuxna. Behandling av sjukdomen är inte alltid nödvändig, men för att förbättra välbefinnandet kan du använda folkmedicinska läkemedel, förutom de grundläggande drogerna. När sjukdomen orsakas av svåra hjärtarytmier kan endast kirurgisk ingrepp förbättra prognosen. På tjänsten i armén i det här fallet kan talet inte gå.

Mitralventil prolapse och armé

Mitralventil prolapse och armé I de flesta fall är koncepten helt kompatibla, men det finns undantag, vi kommer att försöka förstå dem.

Förlängningen av mitralventilen med dess brist, är graden av prolaps viktig?

Som du säkert vet är mitralventilens förlängning tre grader: I, II och III. Graden bestäms av ventilens grad av ventiler under sammandragning av hjärtat. Ändå låter dessa grader i den ordning som tjänsten är bestämd för. Men det finns omnämnande av funktionstillstånd för ventilen: noggranna instruktioner för att inte, men tydligen uppstötning (onormal ventilens förmåga att passera blod i motsatt riktning) II-nivå och uppåt är en kontraindikation för tjänsten.

Vissa brott mot rytm och ledning som en följd av prolaps eller befintlig självständighet

Även i "Army" ordning innehåller en artikel som heter "reumatism och andra reumatiska och icke-reumatisk hjärtsjukdom" i hennes betoning inte på förekomsten av prolaps, och konsekvenserna av dess existens, av vilka några, för övrigt kan vara alls självständiga stater. Detta är ett brott mot rytm och konduktivitet, nämligen:

Hjärtsvikt, på grund av prolaps eller andra orsaker

Den absoluta kontraindikationen för militärtjänstgöring är också hjärtsvikt i III-IV funktionella klasser. Om funktionsklassen hjärtsvikt är II, kan grupp "B" (begränsad till militärtjänst) tilldelas här, det vill säga i fredstid kommer en sådan rekrytering inte att kallas. Samtidigt rekrytera med hjärtsvikt funktionsklass I och mitralklaffprolaps armé för att ta på tjänsten kommer inte att ge upp: en värnpliktig hänvisar till gruppen "B" (passera med mindre begränsningar) och kommer att få domen.

Låt oss ytterligare klargöra situationen när mitralventilens och arméns prolapse inte stör varandra.

Diagnos: Mitralventil prolapse av I (eller II) grad utan upprepning (eller med regurgitation av I-grad). Sinusarytmi. CH0 (eller I) -fasen. 0-I funktionell klass.

Om antalet grader, scenen och högre funktionsklass eller dessutom närvarande häri tidigare skick (arytmier, överledningsstörningar, etc), är det sannolikt att rekrytera en sådan tjänst är inte lämplig.

Jag skulle emellertid vilja notera att det ofta finns vissa egenskaper, däribland samtidiga förhållanden som kan påverka beslutet av den militära medicinska kommittén väsentligt.

Är mitralventilens prolapse av grad 1 till armén

Ett av de mest uttalade medfödda hjärtpatologierna är mitralventilförlängning.

Det finns en klassificering av anomali i grad, som inte bara är baserad på intensiteten i sjukdomsförloppet utan också på blodvolymen under uppstötning. Många människor är intresserade av frågan: "När man diagnostiseras med en mitralventilförlust tas grad 1 in i armén?"

Särskilt patologin och dess klassificering

Sådan patologi av hjärtanatomi som PMC är den en eller flera av mitralventilhalvorna vid tidpunkten för vänster ventrikulär systolböj.

Enligt statistik är prolapse vanligt hos cirka 20-25% av patienterna. Vanligen erkänns anomali hos ganska unga människor (14-30 liter.). Det är därför en ganska vanlig fråga bland medarbetare är den som tas in i armén med en förlust av mitralventilen?

I medicinsk praxis används klassificeringen av sjukdomen, i vilken sådana faktorer som storleken av MC-avböjningsnivån, liksom blodvolymen under regurgiteringsprocessen, styrs.

Skaffa dessa data först efter en grundlig undersökning, inklusive ultraljud i hjärtat.

Enligt dessa data är prolapse uppdelad i följande typer:

 1. graden - i detta fall överskrider inte avluftningen av mitralventilens ventiler ett intervall på 3-6 mm;
 2. grad - böjningsgraden av hjärtventilhalvorna är inte mer än 9 mm;
 3. grad - halvorna av mitralventilen böjer mer än 9 mm.

När det gäller upprepningsprocessen är den också indelad i grader, vars huvudkaraktär är den nivå som blodflödet når när den fyller håligheten i vänstra atriumet.

Dessutom bör det också noteras att specialister också använder klassificeringen av prolapse MK, baserat på orsakerna till ursprunget:

 1. Primär. Den främsta orsaken till ursprunget är arvelig disposition eller förekomsten av medfödd hjärtsjukdom.
 2. Sekundär. Bland orsakerna till denna typ av prolaps kan identifieras följande:
 • reumatism;
 • inflammatorisk process av hjärtat;
 • mekanisk skada på båren.

För att i så stor utsträckning som möjligt bestämma graden som patologin tillhör en patient är det obligatoriskt att utföra ultraljud i hjärtat och för att bearbeta dess resultat.

Symtom och förutsägelser

För att svara på frågan: "tar armén med mitralklaffprolaps 1 grad", måste vara så detaljerad som möjligt att förstå symtomen inneboende till anomalier i detta skede av utvecklingen. I de flesta fall lever människor med mitralventil prolapse utan att ens veta det. Detta beror på det faktum att sjukdomen sker nästan utan att någon symptom uppträder.

Men med ökad fysisk ansträngning eller med frekvent känslomässig stress är sannolikheten för att manifestera sådana tecken på sjukdom hög:

 • svår smärta i huvudet;
 • yrsel och svimning
 • andfåddhet;
 • ökad kroppstemperatur;
 • misslyckande i hjärtfrekvensen.

Det bör också noteras att det finns fall då prolaps MK löper parallellt med sådana sjukdomar som vaskulära dystoni, vilket resulterar i betydligt utökar listan över sjukdomssymptom.

I den asymptomatiska banan av sjukdomen kan en person leda en ganska aktiv livsstil, men med vissa begränsningar av fysisk ansträngning och moralisk överbelastning.

Som du vet är militärtjänsten ett ganska svårt jobb, vilket innebär betydande belastningar och överbelastning.

Det är omöjligt att ge ett entydigt svar om det är möjligt att lägga i en rad samma begrepp som "prolapse av mitralventilen i 1: a graden" och "armén". En person med denna typ av patologi kan tjäna i armén, den andra - nej.

Du kan fatta beslut först efter en grundlig individuell undersökning. En av de viktigaste faktorerna som kan vara avgörande för att lösa möjligheten till service i landets väpnade styrkor är graden av fyllning av vänster ventrikelhålan med upprepning.

Dessutom övervakas frekvensen av hjärtkontraktion vid olika grader av stress på kroppen. Endast efter att ha mottagit resultaten av alla undersökningar kan specialister fatta ett slutgiltigt beslut. Arméläkaren ensam kan inte fatta detta beslut.

Samtidigt, när ett positivt beslut fattas om möjligheten att betjäna i armén med en diagnos av PMK 1 grad, är herrläkaren den första som ansvarar för hälsan hos en sådan anställd.

Förlängningen av en mitralventil i 1: a graden är inte på något sätt orsaken till att patientens livsaktivitet och användbarhet begränsas.

Du bör bara följa rekommendationer från en specialist och ta hand om din hälsa.

Tar de med prolaps av en mitralventil

Brott mot hjärtats arbete är de farligaste patologierna. De kan manifestera sig även i ungdomar. Statistiken visar att den vanligaste diagnosen hos ungdomssjukdomar är mitral ventil prolapse (PMTC). Denna sjukdom åtföljs av att ventilerna sugs in i förmakshålan, vilket påverkar ventilens normala funktion. Av storleken på avböjningsprolaps är uppdelad i 3 grader.

 1. En liten avvikelse i ventilens avböjning till 6 mm karakteriserar PMC i 1: a graden. Vanligtvis levererar inte obehag och behöver inte behandling. I sällsynta fall, sådana symtom som feber, yrsel, dyspné. Konsekvenserna behandlas, inte själva sjukdomen.
 2. Med en förlängning av grad 2 har ventilflikarna en avböjning på upp till 9 mm. Som ett resultat av det omvända utflödet av blod från ventrikeln till atriumet finns det smärtor i hjärtat, arytmi, takykardi, attacker av orsakssammenhängande panik, dyspné. Behandling i de flesta läkemedel.
 3. Det är inte svårt att gissa att den mest allvarliga formen av sjukdomen är förlängningen av mitralventilen i den tredje graden. Det är förknippat med en avböjning av ventilerna mer än 9 mm och en hög grad av regurgitation. Denna form av sjukdomen orsakar irreversibla förändringar i hjärtat och kräver därför obligatorisk kirurgisk ingrepp.

Innan sammankallning till försvarsstyrkorna genomgår varje ung man upprepade gånger en sjukvårdskommission. Kardiologer övervakar vanligtvis hjärtdiagnosen, för i övergångsåren finns det ofta olika avvikelser från normerna.

Det är inte möjligt för den unga att diagnostisera PMC själv, därför är det som regel, vid tidpunkten för kommissionens slutmötet, en diagnos bildad för varje befattningshavare med de angivna symtomen på grundval av ett antal undersökningar.

Kommer att släppas vid diagnos med PMC

Om, vid medicinsk undersökning, mitralventilens prolaps diagnostiserades, uppstår frågan om armén tas med en sådan diagnos? Med förstahandsgraden är det praktiskt taget inga restriktioner för tjänsten, så svaret kan inte vara entydigt.

Kommissionsbeslut baseras på ett dekret som anger alla kriterier för att välja ungdomar för militärtjänst. I det utvecklade schemat av sjukdomar anges alla sjukdomar som unga män inte är föremål för tillskrivning. I nästan alla fall finns dock reserveringar som beskriver olika nyanser beroende på graden av sjukdomen.

PMK i listan är närvarande, men bland kriterierna är inte grader av sjukdomen och klasser av hjärtsvikt, vilket är en av manifestationerna av komplikationer. När man jämför de angivna uppgifterna bestämmer kommissionen om man ska ta eller inte gå med i armén.

Utan särskild medicinsk utbildning kan man styras av graden av PMC. Så, prolaps 1 grad med hög sannolikhet hindrar inte tjänsteutbyte. Den medicinska kartan kommer att ange rekommendationer för periodisk hälsoövervakning, men inga restriktioner kommer att införas.

Jag vill entydigt ge ett negativt svar på frågan huruvida armén tas med prolaps 2 och 3 grader, men närvaron av andra kriterier gör egna anpassningar. Så, med diagnosen PMTC 2 grader och den första funktionella klassen av hjärtsvikt, kan draftee väl få kategorin "B". För honom kommer militärtjänsten att ske i vakt eller mot flygplan missilstyrkor.

Det finns också motsatta situationer. Om 1: a graden pmk leder till andfådd efter kort belastning klassificeras detta tillstånd som hjärtsvikt i grad 3 och patienten kommer att isoleras från arméns liv.

Vad påverkar beslutsfattandet

Förlängningen av mitralventilen är en av de vanligaste hjärtsjukdomarna, så kardiologer är nästan redo att diagnostisera den med de minsta tecknen. Men innan man fattar ett slutgiltigt beslut om tjänsten i armén är det fortfarande långt borta. Symptom ensam räcker inte, ytterligare forskning kommer att bidra till att fastställa graden av utveckling av sjukdomen. Vissa dysfunktioner kan lyssnas på, andra är synliga vid analys av EKG-diagrammet. Personligen kan ultraljudet ordineras.

Vanligtvis bland råd till rekryter och deras föräldrar är en tidig undersökning med insamling av nödvändiga certifikat. Hjärtsjukdom är kanske den enda sjukdomen som kommissionen inte kommer att behandla med vårdslöshet. Det är därför som det är nödvändigt att klaga utan hinder om det minsta av dess tecken.

Beslutet fattas inte bara för de etablerade klasserna. Det påverkas väsentligt av många ytterligare faktorer. Mängden av omvänd utflöde av blod undersöks, kränkningar av hjärtats rytma detekteras, graden av modifiering av hela organet bestäms, allvarlighetsgraden av effekterna av fysisk ansträngning beaktas.

Dessa varianter av händelseutveckling är bara teoretiska antaganden baserade endast på normativ grund, det som är i praktiken är omöjligt att gissa. I vilket fall som helst är det nödvändigt att kunna skydda sina rättigheter. Om det diagnostiseras med PMC, då kommer fysisk ansträngning inte att passera utan spår. Medel är det nödvändigt att ta hand om hälsa i förväg, efter att ha genomgått fullständig inspektion hos läkarkardiologen.

Alla resultat måste kopieras och lagras före kommissionsmötet. Om sjukdomen hittades endast vid granskning vid militärregistrerings- och anmälningskontoret har du rätt att begära en ytterligare undersökning, under vilken du måste lämna en uppehållstillstånd. Försök inte att låtsas, eftersom alla brott är lätt att diagnostisera även utan speciell utrustning.

Mitralventil prolapse och armé

Kan ungdomar tillåtas från PMC att tjäna i armén

För att förstå denna fråga är det nödvändigt att förstå vad som är förlängningen av mitralventilen. Vid hjärtats medicinska undersökning kan det finnas en störning i funktionen av hjärtventilernas ventiler, i samband med vilka det kan finnas ett oregelbundet blodflöde mellan hjärtats delar. Beroende på hur mycket ventilens avböjning skiljer sig från normen är en av de tre graderna av prolapse upprättad:

Den 1: a är en liten avböjning av avböjningen från normen - upp till 6 mm.

2-nd - fliken böjer mer än 6 mm och upp till 9 mm.

3: e - tung form, där bladet har en avböjning på mer än 9 mm.

Det är också nödvändigt att ta reda på hur stor blodflödet är i hjärtat. I händelse av stor avböjning kan det finnas allvarliga störningar i rörelsen av blodflödet, vilket kräver allvarlig medicinsk ingrepp. Ofta blir resultatet av mitralventilens förlängning hjärtsvikt, vilket också är indelat i klasser. Till exempel kommer kategorisk kontraindikation till armén att vara hjärtinsufficiens av den tredje, fjärde och femte typen. De med en sekundär typ av insufficiens kan hänvisas till en grupp reservservicemen, respektive den första typen faller under samtalet med vissa restriktioner på tjänsten.

Diagnos av sjukdomen

För att göra en noggrann diagnos måste läkaren lyssna på hjärtat för närvaro av ljud och genomföra en ultraljud. Endast denna studie kan bestämma närvaron av prolaps eller dess frånvaro. Ibland, för mer noggrann diagnos är det nödvändigt att öka hjärtfrekvensen. I det här fallet kan läkaren be patienten att göra några enkla fysiska övningar. Dessutom kommer ultraljudet att visa vilken grad av prolaps som finns i patienten.

Mitral ventil prolapse. Tar de armén?

I schemat för sjukdomar för ungdomar i åldersgruppen finns en artikel nr 42 som listar föremålen med namnen på sjukdomar som begränsar tjänsten i militära enheter. I den här artikeln är ett sådant föremål - "in", vilket bestämmer hjärtsjukdomar av mild grad. Människor som har ett antal sjukdomar som är relaterade till föremålet "in" kommer att ha en tjänstegrupp - "B", som skickar en man till militärreserven före kriget.

Ett sådant antagande gäller emellertid endast de som har den första graden av prolaps. I händelse av att mitralventilens förlängning åtföljs av regelbundet hjärtsvikt, förlängd arytmi upp till flera dagar, är mannen fullständigt urladdad från tjänsten i armén. I de flesta fall försvinner mitralventilen och armén samverkar ganska tillsammans. Och för att bevisa att en person inte kan tjäna - det är nödvändigt att gå igenom otaliga läkarundersökningar och studier, som måste åtföljas av dokumentation.

Om en ung man lider av hjärtklappssjukdomar, är hans patologi i vilket fall som helst angivet i hans journall och han kan när som helst få ett certifikat från läkaren. Vid mild sjukdom är det mycket svårt att få en militärbiljett. De flesta pojkarna som tjänar strider mot hjärtat, vilket i normalt liv inte kan ha blivit manifesterat, och hittade sedan en karakteristisk symtomatologi. I sådana fall krävs en hel procedur för att söka en undersökning hos en militärmedicinsk institution, där läkare kommer att göra en korrekt diagnos. Endast efter att ha fått ett officiellt dokument från militärsjukhuset kan du skriva en rapport till enheten för uppsägning, följt av utfärdandet av en militärbiljett.

Grader av sjukdom

 1. Avböjning av ventilklaffarna är minimal och överskrider inte ett värde av 6 mm. Den första graden av sjukdomen ger inga besvär, och patienten känns väldigt bra. En sådan vice är lätt att identifiera med en medicinsk undersökning, vilket innebär att ett ekkokardiogram passerar. I ett sådant kliniskt fall behöver patienten inte ens medicinering, för att inte tala om operation.
 2. Avböjning av ventilklaffarna är 9 mm eller något mindre. Här är den kliniska bilden av sjukdomen mer uttalad, och patienten kan uppleva olika obehag: från dyspné medan man flyttar till svimning. Periodiskt finns det smärtsamma förnimmelser som elimineras genom medicinering.
 3. Avböjningen av ventilflikarna överstiger 9 mm. Detta är den allvarligaste typen av sjukdomen, vilket kräver kirurgisk ingrepp. Patientens cirkulationssystem fungerar inte korrekt, och om operationen inte utförs i tid kommer det att leda till en allvarlig deformation av hjärtat som inte tillåter det att fungera.

Huruvida en medborgare med PMC på 1 grad

Om en ung person diagnostiseras med PMC 1 grad kan han inte tjäna som en anledning att bevilja uppskjutande eller full frigivning från armén. Mest sannolikt kommer den unga mannen att tilldelas en kategori av giltighet B, vilket innebär att tjänsten går inte i eliten, utan i de mer "vardagliga" delarna. Naturligtvis kommer information om denna sjukdom att uppmärksammas av läkare, som måste vara i något garnison.

Sådana patienter är förbjudna från överdriven psykologisk och fysisk stress, men de visas gymnastik och lätt sport. Ja, läkarna inte kontraindikationer för värnplikt, men det är nödvändigt att ta hänsyn till att en sådan patient bör hållas under överinseende av en kardiolog och genomgår regelbunden kontroll, eftersom det ibland kan sjukdomen utvecklas. Det händer att killen har PMC i första graden, men korta belastningar orsakar andfåddhet. Då, i medicinskt kort notera "hjärtsvikt klass 3", som ligger till grund för anslaget av kategorin ungdom "neprizyvnoy" B. Men sådana fall är sällsynta.

Kommer att gå till armén med PMK 2 eller 3 grader

Här igen: allt beror på det specifika fallet. Om en kille diagnosen PLA 2 grader, men att han inte känna hans närvaro mycket besvär, kanske kommer han att gå att tjäna i vakten eller andra sidan, där tjänsten inte innebär en allvarlig övning. Det kan säga att det kan falla under kategori B, men med en sådan diagnos är det snarare ett undantag än regeln. I majoriteten föredrar medlemmarna av militärmedicinsk kommission att inte ta risker, men för att fatta rätt dom, tar alltid hänsyn till symtomen.

För patienter med PMK 2 och 3 grader av armén kan helt enkelt vara förödande, och om andra graden fortfarande kan finnas skäl för omfattas av kategori B, C eller D, innebär den tredje knappast troligt inte automatiskt tilldela en kategori D. Men det kan vara " "för mycket beror på patientens tillstånd, vilket i vilket fall som helst inte kommer att gå till armén - varken i nuvarande samtal eller i nästa.

Egenskaper av militär medicinsk undersökning

Varje vårdnadshavare blir ett objekt med nära uppmärksamhet från medlemmarna i militärmedicinsk kommission, men unga män som har diagnostiserats med PMC förtjänar särskild uppmärksamhet. Det finns tillfällen när sjukdomen upptäcks i processen att överföra utkastet medicinska styrelsen, och det är inte i kompetens "civila" läkare enbart organ för ungdomar, bland annat hjärta, har en modifierad egendom, och inte alltid till det bättre.

Om i samband med att lyssna på hjärtat för närvaro av ljud har läkare misstänkt att något är fel, skickas patienten till ultraljudet. Denna diagnosmetod låter inte bara identifiera sjukdomen, men också dess grad. Läkare som ingår i militärmedicinsk kommission styrs alltid av ett specialdokument - "Schema över sjukdomar", nämligen 42 artiklar.

För att bestämma vilken kategori av träning, utvärderar experter hjärtrytm och ledningssjukdomar, och definierar också en funktionell klass av hjärtsvikt, av vilka det bara finns fyra:

 • Det enklaste. Den existerande hjärtsjukan påverkar inte livets sätt. Det är, under normal belastning, upplever patienten inte svaghet eller andfåddhet.
 • Med måttlig övning uppträder symptomen, men i vila försvinna de.
 • Även en liten fysisk belastning åstadkommer andfåddhet, snabb hjärtfrekvens och andra symtom.
 • En person lider av dyspné, även om han är i vila.

God eftermiddag.
Om PMK 1 grad se svaret ovan.
Pyelonefrit är reglerad av artikel 71 i sjukdomsplanen - "kronisk njursjukdom".
Jag citerar:
Undersökning av medborgare enligt kolumnerna I, II i schemat över sjukdomar avseende njursjukdomar spenderas efter inspektion och behandling under stationära förhållanden.
Diagnos "kronisk pyelonefrit" är inställt i närvaro leukocyturia och bakteriuri detekterbara kvantitativa metoder, med strykningen av inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna och könsorgan efter inspektion involverar-dermatovenereologist och urolog (för kvinnor, dessutom, läkaren förlossningsläkare) och obligatorisk roentgenologisk forskning. Vid behov utföra ultraljuds- och radioisotopstudier av njurarna.

På samma punkt (punkt "b") osvidetelstvuyutsya medborgare under den inledande militära registreringen värnplikt (militär utbildning), inskrivning kontraktet och i militära skolor, om 6 månader eller mer efter att ha lidit akut inflammatorisk sjukdom hos njurarna har de ihållande patologiskt urinvägssyndrom.

Således, om draftee har:
- leukocyturi (i 1 ml urin - mer än 4000 leukocyter), som varar mer än 6 månader
- bakteriuri (1 ml urin - mikrobiellt antal 100 tusen eller mer), som varar mer än 6 månader
- inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna och könsorganen är uteslutna
Att draftee är undantaget från utkastet enligt artikel 71 i sjukdomsplanen, är erkänd som begränsat stödberättigande - B-kategorin av stödberättigande, han får en militärbiljett.

Observera att indikationen på kronisk pyelonefrit också finns i artikel 72 i sjukdomsplanen (och i citatet som är utkastet) citerar jag:
Artikeln "d" omfattar:
- kronisk pyelonefrit utan störning av excretionsfunktionen hos njuren och i avsaknad av patologiska förändringar i urinen och röntgenstörningar

Således, om det finns kronisk pyelonefrit utan åtföljande sjukdomar (utsöndringsfunktion, patologiska förändringar i urinen, etc.) anses medborgaren vara lämplig för militär service - B-3-utgångskategori. Det rekommenderas att konsultera en nefrolog.

Inflammation av lymfkörtlar på nacken - eller cervikal lymfadenit - är inte en självständig sjukdom, men ett symptom som åtföljer många infektionssjukdomar och ett antal andra patologiska tillstånd. Ökningen i livmoderhals lymfkörtlar är ett tecken på utveckling i smittens kropp eller manifestation av sjukdomar i lymfsystemet. Jag rekommenderar att du samråder med en terapeut / endokrinolog, gör en röntgen- eller datortomografi (CT) -sökning.

Funktioner av patologi

Innan du besvarar frågan, hur förlossningen av mitralventilen och armén är inbördes, förstår vi vad sjukdomsfaren ligger i.

Hjärtventiler reglerar blodets rörelse och förhindrar uppstötningen - ett omvänd utflöde. När ventilen är öppen går blod in i ventrikeln. Därefter stänger ventilen, ventrikeln kontraherar, blodet går in i aortan. När en abnormitet uppstår, bryts organets struktur, mitralventilen klappar sag i vänster förmakshålighet under sammandragning av ventrikeln. Som ett resultat klarar MC inte sina funktioner, en del av blodet flyter tillbaka till atriumet.

Beroende på storleken på utflödet av blod (uppstötning), isolera tre stadier av sjukdomen:

 1. Böjningen av MC: s broschyrer är minimal, inte mer än 6 mm. Återflödet av blod är obetydligt. Patienten mår bra, symptomen manifesteras inte. Sjukdom i första etappen kan detekteras med auskultation (lyssning) eller ekkokardiografi. Det avslöjas under förebyggande undersökning. Vid detta tillfälle krävs ingen medicinering.
 2. Böjning av broschyrer om MK 9 mm eller mindre. Värdet på det omvända blodflödet ökar. Kliniska symptom manifesteras. Beroende på uppstötningar, kan patienten uppleva andfåddhet, hjärtklappning, hjärta smärta, svimning, yrsel och panikångest (autonoma kriser). På detta stadium detekteras sjukdomen genom EKG. Patienten är ordinerad medicinering, tar mediciner.
 3. Böjning av broschyrerna ökar, är mer än 9 mm. Betydande omvänd flöde. Klinisk bild, mer uttalad. Kräver kirurgiskt ingripande för att eliminera fel i blodförsörjningssystemet.

Beroende på sjukdomsstadiet är graden av upprepning och symtomen på sjukdomen tilldelade kategorin "B" eller "G". Tänk på hur sändningen av medborgare till militära enheter beror på dessa parametrar.

Mitralventil prolapse: tas de in i armén?

Förlängningen av mitralventilen i 1: a graden och armén är erkänd som kompatibel. På detta stadium är människornas hälsa stabilt och nära normalt. Sjukdomen ger inga besvär: det förekommer inte kliniskt och orsakar inte subjektiva klagomål.

I första etappen leder patienterna ett helt liv. De behöver inte begränsa fysisk aktivitet (undantaget är bara professionell sport), justeringar av den vanliga kosten eller medicinering. Det enda kravet på att upprätthålla hälsan är periodisk observation av kardiologen. Av dessa anledningar är män av efterträdande ålder, som har ventilförlängning, inte befriade från armén.

Med diagnosen prolaps 2 och 3 grader befriar armén unga människor. Dessa former kräver stora justeringar och åtföljs ofta av nedsatt hjärtfunktion. Ägare av dessa steg behöver en livsstilsjustering: att avstå från överarbete, för att inte vara nervös, att avstå från tung fysisk ansträngning. Arméns sätt att leva i dessa skeden kan vara katastrofalt för hjärtan hos sjuka rekryter.

För ungdomar med diagnos av prolapse 2 grader - oavsett om de tas i armén, beror på anomaliens manifestation. I andra etappen åtföljs patologin med markerade kliniska symptom. Det är symptomatologin som kommer att avgöra om vaktmästaren ska tas till tjänst eller inte.

Villkoren för befrielse från vårdnadsplikt anges i artikel 42 i sjukdomsplanen. Medlemmarna av den militära medicinska kommittén bestämmer kategorin av giltighet, med utgångspunkt i tillgången på en draftee:

 • Svåra hjärtrytmförstörningar
 • Konduktivitetsstörningar
 • Hjärtsvikt

Vid bedömning av hjärtsvikt tar läkare hänsyn till sin funktionsklass (FC).

Det finns 4 klasser:

 • FC I - hjärtsjukdom kräver ingen förändring i fysisk aktivitet. Normal belastning orsakar inte symtom på hjärtsvikt (andfåddhet, hjärtklappning, svaghet).
 • FK II - symptom manifesteras under normal fysisk aktivitet men försvinner i vila.
 • FC III - andfåddhet, oregelbundna hjärtslagsrytmer med liten fysisk ansträngning.
 • FK IV - symptom manifesteras även i viloläge.

Enligt sjukdomsplanen tas mitralventil prolaps i armén om sjukdomen åtföljs av hjärtsvikt hos FK I. I detta fall utgör patologin ingen hälsorisk för drafteen. En sjuk ung man kommer att kunna delta i fysisk träning på nivå med friska medarbetare. Förkortningen av hjärtat och armén är förenligt och i fall där sjukdomen är asymptomatisk orsakar det inte obehag och behöver inte ingreppsbehandling. Samtalet av unga män med diagnosen "mitralventilens 2-graders förlängning" till armén utförs enligt kategorin "B-4". Sådana rekryter kan riktas till kommunikation, radio och andra militära enheter.

Annan situation, om ökad mitral regurgitation. Förlängningen av mitral i armén i detta fall kan leda till nya komplikationer: mitral insufficiens, arytmi eller infektiv endokardit. Undantag från vårdnadsplikt ska också vara ungdomar som har en sjukdom som åtföljs av ett brott mot hjärtatrytmen, ledningen eller hjärtsviktet hos FC II.

Den mest uttalade stadium 3 sjukdomen. En ökning av ventilväggarnas avböjning resulterar i ett signifikant utflöde av blod. Mot bakgrund av ökad uppblåsning utvecklas signifikanta störningar i cirkulationssystemets funktion. Som ett resultat är hjärncirkulationen och hjärtrytmen bruten, hjärtsvikt uppträder. I närvaro av allvarliga komplikationer är armén och prolapse inte kompatibla.

För att få kategorin "B" för en ung man, är det nödvändigt att bekräfta diagnosen och dess överensstämmelse med Sjukdomsplanen vid en ytterligare undersökning. Detta kan göras med hjälp av ett elektrokardiogram, en ekkokardiografisk undersökningsmetod, veloergometri och ett 6-minuters gångstest.

Svaret på frågan "mitralventilens förlängning - oavsett om den kom i armén", lutade vi på lagen. I praktiken är det militära kommissariatets beslut inte alltid sant ur lagenens synvinkel. Därför är det omöjligt att entydigt säga vilken slutsats det militära kommissariatet kommer att utfärda. Kom ihåg att om draftee inte håller med det här beslutet har han rätt att överklaga till det högre utkastet till kommission eller domstol.