Huvud / Åderbråck

Vad ska jag göra om jag plötsligt har ett våldsamt hjärtslag?

Vi uppmärksammar inte den snabba hjärtslaget (takykardi). Personen skakar, han utför impulsiva handlingar, faller i panik, utan att förstå vad som händer med honom, men han kommer aldrig att gissa puls. Har inte vant...

Detta är dock inte förvånande. Vi har bara nyligen lärt oss att mäta arteriellt blodtryck. Och då - inte allt. Många börjar associera sitt "onormala" tillstånd med ökat tryck, bara när läkaren meddelar.

Det är dags att ändra situationen, eftersom takykardi är mycket allvarlig. Om hjärtat börjar slå för snabbt, det har inte tid att fylla på blod, en full urladdning av blod fungerar inte, vilket resulterar i syreförlust i kroppens celler och själva hjärtat. På konsekvenserna av att gissa är inte svårt.

Om takykardi händer ofta och under lång tid finns det patologiska förändringar i hjärtat - det bryter mot kontraktilitet och kroppen ökar i storlek. Därför, med tuffa fall av takykardi, måste du springa till kardiologen vid en körning. Behandling av en patologisk takykardi är hans prerogativa.

Men i det vanliga dagliga livet kan varje person tillfälligt bli palpiterande.

Orsakerna till fysiologisk takykardi är mycket olika:

1. Fysisk aktivitet. Något: fysiskt arbete, sport och till och med gymnastik, stress (inklusive avföring, högt skrikande under skandaler, lyftningar etc.).

2. Emotional erfarenhet. Igen, någon: sorg, rädsla, glädje, hat, irritation...

3. Skadlig miljö. Och igen, någon: förorenad luft, brist på syre (i ett täppt rum eller på en höjd), yta ozon efter åskväder...

4. Ökad kroppstemperatur. Var särskilt uppmärksam på denna artikel. Kom ihåg om frysningarna och bryta under en förkylning. Det är möjligt att det "skakar" exakt på grund av den uppkomna takykardin, eftersom hjärtfrekvensen ökar med 10 slag med en ökning av kroppstemperaturen med 1 grad! Och då kommer det att räcka för att minska frekvensen av hjärtslag, så att det finns lättnad.

5. Binge äta. Vid övermålning uppträder ofta takykardi.

6. Allergier. Denna allergikämpare med erfarenhet måste veta.

7. Tidvattnet med klimakteriet. Varje kvinna måste ha detta i åtanke!

8. Användning av energidrycker. Pulsen kan emellertid öka och med frekvent användning av starkt kaffe eller te.

Vad ska man göra med fysiologisk takykardi?

Det första och viktigaste är att förse dig med absolut fred! Samtidigt kan du lägga validol under tungan - en bra distraheringsmanöver. Normalt, efter 2-5 minuter, ska pulsen återställas oberoende. Om hjärtfrekvensen inte faller, men puls överskrider de maximala tillåtna parametrarna - du måste snarast ringa till en läkare.

De tillåtna parametrarna beräknas enligt följande: från 220 för att ta bort din ålder. Om du till exempel är 50 år, då tar du dessa år från 220, kommer vi att få resultatet - 170. Det betyder att din puls under belastningen inte ska överstiga 170 slag per minut.

Medan läkaren går kan du försöka själv att lindra ditt tillstånd och minska din hjärtfrekvens.:

1. Ta bort kragen, se till att frisk luft är tillräckligt.

2. Att dricka "Corvalol", "Valocordinum", tinktur av motherwort, valerian.

3. Tvätta av med isigt vatten, sätt en kall kompress på pannan.

4. Stäng ögonen, tryck starkt på ögonbollarna i 10 sekunder, upprepa flera gånger.

5. Andas inåt, håll andan och stelna, som på en toalett. Gör det i 3-5 minuter.

6. Försök att hosta dåligt.

Alla andra manipuleringar hanteras endast av en läkare. Vänta på honom, och han bestämmer vad han ska göra nästa.

Orsaker till hjärtklappning

 • Vad är problemet med ofta hjärtslag?
 • Vad är orsakerna till takykardi (snabb hjärtslag)?
 • Vem är mest benägen för denna sjukdom?

Få personer upplevde inte ett snabbt hjärtslag, orsakerna var inte alltid uppenbara. Skarpt ökar pulsen, mörknar i ögonen, det är svaghet, yrsel, men det kallas fortfarande för tachykardi.

Låt oss se, vad är takykardi? Detta är en störning i hjärtritmen, kännetecknad av en ökning av frekvensen av hjärtkollisioner. Det ökar sålunda till 90 slag per minut.

För en person är snittnivån 60-90 vibrationer per minut, medan överskridandet av normen till 100 inte är kritisk. Barnet har en mer frekvent puls. Ungefär i åldern fem eller sex år motsvarar denna indikator en vuxen och utelämnas. Normen bestäms av Världshälsoorganisationen.

Vad är problemet med ofta hjärtslag?

I medicin finns det två orsaker till snabb hjärtatslag:

Den första visas som svar på den fysiska eller emotionella belastning som en person upplever. Detta kan vara en reaktion på en förkylning eller en förändring i temperaturen i rummet. Heartbeats kan bli frekvent vid övermålning, när man konsumerar energidrycker eller alkohol, och efter att ha tagit vissa mediciner. Så vår fysiologi anpassar sig under olika förhållanden.

Den patologiska orsaken kan hittas utan speciella yttre stimuli, så sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, och ibland av andra organ, uppträder. De kan vara hjärtfel, myokardit, kardioskleros, blödning och infektion. Då fungerar takykardin som ett symptom på ovanstående avvikelser. Det är ofta orsakad av ärftliga predispositioner.

Vad är orsakerna till takykardi (snabb hjärtslag)?

Så, låt oss försöka att bo mer detaljerat om orsakerna till ett snabbt hjärtslag, som inte är förknippade med externa fysiologiska effekter. I dessa fall är det förknippat med funktionsfel i vår kropp, med hälsoproblem. Om takykardin uppstår i vila är det ett symptom på bara sådana problem. Det kan vara:

 • funktionsfel i det endokrina systemet
 • blodförlust under blödning, anemi
 • närvaro i kroppen av alkohol i stora mängder eller förgiftning från användningen av nikotin;
 • kroppen kan överföra ett sådant symptom och vid förgiftning med andra giftämnen eller toxiner;
 • orsaker är ibland en störning i nervsystemet eller komplexa psykiska tillstånd
 • vegetativ vaskulär dystoni åtföljs också av symptom på takykardi;
 • det lägre innehållet av kalcium och magnesium som ett resultat av dehydrering påverkar också sammandragningen av hjärtmuskeln;
 • sällsynt motorisk aktivitet, fel sätt att leva
 • förkylningar och influensa provar ofta frekventa hjärtslag.

Med katarralsjukdomar och en ökning av kroppstemperaturen som orsakas av infektion, ökar hjärtklappningen. Samtidigt läggs varje 10 slag per minut med en ökning av kroppstemperaturen med jämn grad.

Vem är mest benägen för denna sjukdom?

Oftast påverkar det dem som lider av syndromet av kronisk sömnlöshet, vilket leder till sömnlöshet och dåligt anpassad regim på dagen. I det här fallet ligger kroppen otillräckligt vilande under en kort eller störande sömn.

Samma grupp omfattar människor vars liv omvandlas till kontinuerliga påfrestningar som orsakas av problem i familjen och på jobbet. Konstanta konflikter, skandaler, komplicerade relationer med släktingar - allt detta påverkar hjärtats arbete negativt.

Idrottare och människor, belastade med orimliga fysiska aktiviteter, är också i fara.

Detta tyder på att du behöver ge kroppen vila från fysisk ansträngning och byta till andra aktiviteter.

Avvikelser i hjärtslaget kan orsaka mediciner som tas oberoende utan att en läkare utses, inklusive antidepressiva medel, alkohol och droger. Du kan också lägga till obegränsad användning av choklad, kaffe, te. Måttlig användning av dessa produkter för hälsa är emellertid inte farlig.

Människor som är överviktiga är också bekanta med detta problem. Till henne leder en förhöjd kolesterolnivå, vanligtvis medföljande extra pounds.

Ålder är av stor betydelse: ju äldre vi blir, kommer de vanligare attackerna av takykardi.

Det finns två huvudtyper av denna sjukdom:

Sinusnoden är motorn av hjärtkollision. Den impuls som bildas av det gör att hjärtmuskeln kan komma i kontakt. När aktiviteten hos denna nervnoder ökar, syns sinus takykardi.

Det går så här: episoden börjar och slutar gradvis, pulsen överstiger 90, och rytmen förblir rätt.

Orsakerna till ektopisk takykardi ligger utanför sinusnoden. Det manifesterar sig i form av anfall (paroxysmer) som uppträder plötsligt, varar från några sekunder till flera dagar.

Så, låt oss kombinera symptomen:

 1. Huvudskylten på något av de typer av takykardi är ett snabbt hjärtslag, ofta samtidigt som man ger upp i nacken och huvudet.
 2. Pulsen intensifieras och varar mer än 5 minuter.
 3. Det kan finnas yrsel, svaghet, mörkare i ögonen och till och med förlust av medvetande.
 4. Ibland finns det smärtor i bröstet. Vissa patienter uppmanar att urinera.
 5. Försämring av allmänhetens välbefinnande och livskvalitet.

När dessa symptom uppträder, rekommenderas att du kontrollerar med en specialist och bestämmer behandlingen. Först och främst måste du vända dig till en kardiolog, under övervakning av vilken du ska klara diagnosen.

Diagnostik kan innefatta:

 • ett elektrokardiogram;
 • daglig EKG-övervakning;
 • ekokardiografi;
 • elektrofysiologisk studie.

Ibland tilldelas en maskinvaruundersökning. Dessutom analyseras blod- och urintest, sköldkörtelhormondiagnostik utförs. Det är viktigt att övervaka blodtrycket.

För att hjälpa dig själv eller andra i denna situation före läkarens ankomst måste du:

 • koncentrera sig och lugna ner sig
 • ventilera rummet, öppna tillträde till frisk luft;
 • Lossa spänningsknapparna och bältena;
 • sitta ner eller ligg ner i ett bekvämt läge
 • ta ett mildt lugnande medel;
 • göra andnings gymnastik;
 • bara drick lite vatten och tvätta ditt ansikte eller applicera en cool komprimera;
 • täck dina ögon och tryck lätt på dina ögonlock på tummen (du kan hålla 8-10 sekunder).

Men du kan inte avbryta läkarens samtal. Även om du blir bättre måste du veta orsaken till sjukdomen och förhindra konsekvenser. Om detta problem stör dig inte första gången kan du själv hjälpa doktorn att fastställa rätt diagnos. För att göra detta kan du själv utföra enkla åtgärder innan du undersöker läkaren.

Samla detaljerad information om din hälsa. För detta, kom ihåg vad du kände och skriv ner, för att inte glömma. Du kan ha en särskild dagbok där du registrerar din hälsa. Det kan markeras med temperatur och tryck. Det är önskvärt att registrera sådana märken på morgonen, på eftermiddagen, på kvällen och under attacken av takykardi. Genom mätning av puls kan du ange vad det är: rytmisk eller arytmisk, svag eller full, stabil eller inte, oavsett om den är välproverad. Du måste fixa på papper som föregick krisen: kanske en ökning av känslor eller stress eller försämring av näring, variationen i väderförhållandena.

Var noga med att följa upp ditt kropps beteende, det hjälper behandlingsspecialisten att korrekt diagnostisera.

Glöm inte att hälsan ofta beror på oss själva. Gå oftare utomhus, gör övningar, helst under överinseende av en personlig tränare. Var uppmärksam på hur du äter, tänka på en hälsosam kost för din hälsa. Drick mer flytande, glöm inte: Ju tjockare blodet är desto svårare är det för hjärtat att pumpa det genom cirkulationssystemet. Många läkare rekommenderar att man konsumerar minst en och en halv liter vatten om dagen. Använd folkmetoder för att förbättra välbefinnandet, men inte självmedicinera. Var noga med att gå till kliniken och få ett professionellt samråd från en läkare. Kom ihåg att de inte skämtar med sitt hjärta. Detta är det viktigaste organet i vår kropp.

Palpitation: ökad och normal, orsakerna till frekventa, hur och vad ska man behandla?

Vårt hjärta är utformat på ett sådant sätt att det i händelse av fysisk eller känslomässig stress (stress) måste pumpa mer blod för att tillgodose behovet av skelettmuskler i syre. Detta är nödvändigt, eftersom "djur", den biologiska delen av mänsklig natur under stress följer den gamla principen om "beat, fear, run" för att överleva. För detta börjar hjärtat att komma ihop oftare, vilket ökar minutvolymen pumpat blod. Det finns en takykardi, eller en ökning av hjärtfrekvensen över 90 slag per minut, som känns eller inte känns av en person i form av en känsla av snabb hjärtslag.

hjärtklappning (takykardi) på EKG

Men inte alltid hjärtfrekvensens frekvens är normal fysiologisk reaktion av kroppen till belastningen, eftersom det kan uppstå i vila och vara en följd av funktionell eller organisk patologi i hjärt-kärlsystemet.

Orsaker till hjärtklappning

Bland de villkor som kan orsaka snabb hjärtfrekvens kan urskilja fysiologiska, det vill säga tiden för action med själv återställande av normal hjärtrytm och onormalt, det vill säga som är en stor variation av sjukdomar i hjärtat eller andra organ.

Fysiologiska orsaker

 1. Fysisk belastning - löpning, snabb lång promenad, simning, sportspel,
 2. Psykoterapeutisk belastning - akut och kronisk stress, panikattack, svår skräck, psykisk överbelastning,
 3. Starka känslor - ilska, glädje, raseri, etc.,
 4. Graviditet - på grund av en generell ökning av blodvolymen i kroppen av den gravida kvinnan, samt på grund av den ökade belastningen på hennes hjärta, det finns en allt snabbare av hjärtfrekvensen, som inte kräver behandling om det inte avslöjas andra patologiska orsaker, medan en kvinna lider ofta rytm på ett tillfredsställande sätt.

Patologiska förhållanden

1) kardiologisk

a) Funktionella överträdelser av CAS-regleringen:

 • Vegeta-vaskulär dystoni (VSD, neurosirkulationsdystoni) - Överträdelser av reglering av vaskulär ton, vilket resulterar i en reflexökning i hjärtfrekvensen,
 • Dysfunktion i sinusnoden (pacemaker), som manifesterar sig i sinus takykardi,
 • Skarpa förändringar i blodtrycksnivån (inom VSD, det vill säga på grund av kroppens funktionella egenskaper), vilket resulterar i att hjärtat reflexivt reagerar på en accelererad rytm som svar på reducerat blodtryck.

b) Myokardins organiska tillgivenhet:

 • Myokardinfarkt, akut eller överförd för en tid sedan,
 • Hjärtfel, medfödd eller förvärvad natur,
 • Arteriell hypertoni, särskilt långvarig eller med högt blodtryck,
 • Kardioskleros, det vill säga bildandet av ärrvävnad i stället för den vanliga hjärtmuskeln, till exempel efter inflammation i myokardiet (myokardit) eller akut hjärtinfarkt,
 • Kardiomyopati - sjukdomar som åtföljs av förändring i hjärtmuskulaturens struktur - hypertrofi (ökning av myokardens massa) eller dilatation (uttunning av hjärtmuskeln och expansion av hjärtkaviteterna).

I sjukdomar sådana hjärtklappning takykardi kan uppstå när hjärtat kontrakt ofta, men korrekt, liksom förmaksflimmer eller andra typer av takyarytmier, när rytmen i täta och fel, det vill säga, hjärtat slår oregelbundet.

2) Icke-kardiologisk

Sjukdomar hos andra organ och system:

 1. Sjukdomar i sköldkörteln, i synnerhet autoimmuna lesioner eller goiter, åtföljd av en förhöjd nivå av hormoner i blodet - hypertyreoidism,
 2. Sjukdomar i mag-tarmkanalen - gastrit, magsår, membranbråck etc.,
 3. Sjukdomar i andningsorganen - kroniska obstruktiva bronkit, bronkial astma, speciellt om patienten använder inhalatorn, den aktiva substans som ökar graden av hjärtfrekvensen (Berodual, salbutamol, berotek etc.)
 4. feber,
 5. Akuta infektiösa och purulenta sjukdomar,
 6. anemi,
 7. Alkohol, nikotin, narkotiska och andra typer av förgiftning,
 8. Akut förgiftning,
 9. Dysfunktioner med dystrofi,
 10. Tumörer i hjärnan, mediastinum, terminalstadiet av onkologiska processer i kroppen,
 11. Många typer av chock (brännskador, traumatiska, hemorragiska etc.).

Symtom och manifestationer av snabb hjärtfrekvens

Kliniskt hjärtslag sensation kan variera kraftigt från patient till patient beroende på det orsakande faktorer, såväl som de psyko-emotionella egenskaper och känslighet av den totala kroppen. I vissa fall snabba rytmen känns av patienten som en svag obehaglig känsla av obehag i bröstet, i den andra - som en stark hjärtat slår med en mängd "inversion, fädning, stopp," etc. i pulsen kraftigt påskyndas (mer än 100-120 per minut) patienter.. kan beskriva deras känslor på detta sätt - "hjärtat darrar, skakar som en hare svans." Ibland känner patienterna i allmänhet inte den accelererade hjärtfrekvensen alls.

Vanligtvis manifest paroxysmal hjärtklappning, och försvinner som avskaffandet av utfällning faktorer i fallet med den fysiologiska naturen hos några minuter, men ibland ett sådant angrepp kan fördröjas i timmar, dagar eller veckor.

När patienten ingen hjärtsjukdom eller andra organ, och snabb puls orsakas av tillfälliga faktorer, efter eliminering av orsaken (vila, upphörande av fysisk aktivitet, uteslutning av en stressande situation) indikatorer kommer i hjärtrytmen hastighet (60-90 per minut). Om det finns en viss sjukdom kan det vara nödvändigt att använda mediciner eller behandla denna sjukdom för att eliminera obehagliga symptom.

Med vilka andra symtom kan hjärtslag kombineras?

Hos individer med vegetativ-vaskulär dystoni ökad hjärtfrekvens kan vara associerad med svåra psycho manifestationer, såsom gråt, irritabilitet, aggressivitet, samt vegetativa reaktioner - svettning, blekhet, tremor av lemmar, huvudvärk, illamående, kräkningar, lågt blodtryck nummer. I uttalade fall hos sådana patienter följer hjärtens accelererade rytm en panikattack.

Om det finns en hög nivå av sköldkörtelhormoner (Hyperthyroidism, tyreotoxikos) patienten noterar anfall av hjärtklappning, svettning kombinerade, inre darr över hela kroppen, viktminskning med förbättrad aptit, visuellt uppenbar ökning av ögon slitsar och "utbuktning" av ögongloben.

Om vi ​​talar om förhållandet triggers för olika sjukdomar, kan det utlösa takykardi något - träning eller stress vid hjärtsvikt, antagandet av en horisontell position efter måltid (speciellt på natten) vid sjukdomar i magen, en överdos av inhalerade läkemedel för astma och så vidare..

Farliga symptom att se upp för!

Takykardi kan vara ett symptom på vissa livshotande tillstånd, såsom om de fel i hjärtat och en känsla av palpitationer i kombination med svår smärta i vänster sida av bröstet, mellan axlarna eller bröstkorgen, och åtföljs av en plötslig kraftig försämring av en kallsvett, andfåddhet, kan misstänkas hos patient akut hjärtinfarkt.

I kombination med täta hjärtklappning andnöd, andnöd, kvävning hosta med rosa skummande slem eller utan det, kanske du tänker på i början av akut vänsterkammar hjärtsvikt. Speciellt kraftigt dessa symtom kan uppstå på natten när förbättrad venös trängsel i lungorna och kan utveckla hjärt astma och lungödem.

I de fall där snabb puls åtföljs av en känsla av oregelbundna hjärtslag, kan du tänka om farliga rytmrubbningar som förmaksflimmer, ofta prematura slag, syndromet av "Taha-Brady" med sjuka sinus syndrom, vilket kan leda till medvetslöshet eller till och med hjärtstillestånd.

Särskilt farligt är ventrikulär takykardi och frekvent ventrikulär extrasystol, som uppvisar en mycket snabbare hjärtfrekvens och åtföljs av svettning, mörkare i ögonen, allvarlig andfåddhet och en känsla av brist på luft. Risken för sådana tillstånd är att de kan leda till ventrikelflimmer och hjärtstopp (asystol).

Således närvaron av dessa mycket uttalade symptom och försämring av allmäntillståndet under attacker hjärtklappning, bör du omedelbart kontakta läkare (på kliniken eller ambulans), eftersom det ibland bara EKG resultat, kan du ta reda på orsaken och svårighetsgraden av förhållanden som manifesterar ökad hjärtfrekvens.

Diagnos av snabb hjärtfrekvens

Som framgår av artikelns del, som beskriver orsakerna till snabb hjärtatslag, startmekanismer och orsakssjukdomar är många. Därför, om patienten inte självständigt kan bestämma tillståndet, varigenom hjärtfrekvensen ökar och dessutom om sådana symptom tolereras kraftigt av patienten, måste han kontakta omedelbart en läkare, Att utarbeta en plan för undersökning och behandling om det behövs.

Från expertråd, förutom terapeuten kan behöva hälsokontroller en endokrinolog, gynekolog, smittsam sjukdom, gastroenterologi och andra läkare.

Från de mest informativa undersökningarna kan följande visas:

 1. Ett allmänt blodprov - för att minska nivån av hemoglobin eller närvaron av en inflammatorisk process,
 2. Den allmänna analysen av urin för uteslutning av kronisk inflammation i njurarna samt njurskador vid högt blodtryck, diabetes,
 3. Biokemiskt blodprov - parametrarna för njure och leverfunktion studeras,
 4. Ett blodprov för infektionssjukdomar - viral hepatit, HIV, syfilis,
 5. Ett blodprov för sköldkörtelhormoner, binjurhormoner,
 6. Glykemisk profil och glukostolerans test för misstänkt diabetes mellitus,
 7. Bestämning av graden av könshormoner hos gravida kvinnor, särskilt om det förekom gravida endokrinologiska sjukdomar före graviditeten,
 8. EKG i kombination med Holter övervakning av EKG och blodtryck per dag samt EKG efter doserad fysisk aktivitet vid studier av funktionella forskningsmetoder,
 9. Ekkokardioskopi (ultraljud i hjärtat) för diagnos av defekter, kränkningar av myokardiums kontraktile funktion och många andra hjärtsjukdomar,
 10. För allvarliga rytmrubbningar, förmodligen orsakad av kranskärlssjukdom, kan patienten utföra koronarangiografi - "inspektion från insidan" av kranskärlen som ger näring till hjärtmuskeln,
 11. Ultraljud av sköldkörteln, inre organ, bäckenorgan, med misstänkt patologi,
 12. Fibrogastroscopy (undersökning av magslemhinnan via gastroskop) Analys av magsaft med misstänkta sår, esofagus- och gastrisk fluoroskopi med en Barium misstänkt diafragma hernia, etc.,
 13. Undersökning av funktionerna för yttre andning kan vara nödvändig om patienten beskriver symtomen på tikykardi och störningar som liknar astmaattacker,
 14. MRI i hjärnan om en neurolog misstänker hjärtafvikelser som ett resultat av en brainstorm, såsom en stroke, liksom en hjärntumör eller andra sjukdomar.

Det är osannolikt att en patient behöver en komplett lista över de studier som citeras, eftersom i de flesta fall är isolerade episoder av takykardi utan andra symtom som orsakas av fysiologiska skäl. Om orsaken till onormal, då symptomen vanligtvis uppstår några fler, så att läkaren vid den första undersökningen, kommer patienten att kunna orientera där skannings riktning de ska röra sig.

behandling

Svaret på frågan om hur och hur lång tid att behandla attacker av frekventa hjärtinfarkter, kan ge ett svar endast en specialist vid heltidsmottagning. I vissa fall visas bara vila, full sömn och rätt näring, och i vissa fall kan en ambulanspersonal med ytterligare tillsyn i en sjukhusmiljö inte göra det utan.

Första hjälpen vid snabb hjärtslag

På det stadium av förläkarvård kan en patient med en attack hjälpa till med följande:

 • Lugna patienten
 • Öppna fönstret, ta bort kragen för att få tillgång till frisk luft,
 • Hjälp att ligga ner eller sitta ner, om du ljuger patienten kväver,
 • Ring en ambulans,
 • Mät puls och blodtryck,
 • Applicera vagalprov eller Valsalva-tester - fråga patienten att styva, hosta, så att trycket i bröstkaviteten ökar, och rytmen försvinner något. du kan fukta ditt ansikte med kallt vatten och påtagligt tryck på ögonbollarna i tre till fem minuter,
 • Ta hälften av sublingual propranolol eller en hel tablett eller dricka i tabletten egilok, Concor coronal eller om patienten tidigare fått läkemedel såsom, men endast i enlighet med nivån på blodtrycket - vid ett tryck under 90/60 mm Hg sådana läkemedel absolut kontraindicerat, och rytmen är endast begränsad av läkare genom intravenös administrering av läkemedel tillsammans med kardiotonala läkemedel.

Dessa rekommendationer gäller för patienter med hjärtsjukdom historia, eftersom det rör sig om andra allvarliga sjukdomar, till exempel för en patient i ett tillstånd av allvarlig förgiftning eller traumatiska chockåtgärder för att rädda liv och stabilisera läget kommer att vara helt annorlunda.

Så, i detta material, ges endast några orsaker och ungefärliga ordningar om vad man kan tänka på med olika kombinationer av snabb hjärtfrekvens med andra symtom. Därför kan en person långt från medicin, är det bättre att inte engagera sig i självdiagnos och självmedicinera, och söka hjälp från en läkare, som inte bara tid att diagnostisera sjukdomen, om den är tillgänglig, men också utse en behörig behandling, som inte tillåter kör sjukdomen.

Hjärtklappningar

Om hjärtfrekvensen har nått mer än 90 slag, har vi fall av snabb hjärtfrekvens eller takykardi. Sjukdomsnamnet kom från de latinska orden "hjärta" och "snabbt". Förkortningarna själva i detta fall är fulla, normala, men elektrokardiogrammet (EKG) utförde registrerar den snabba rytmen. Anfall av takykardi uppstår oftast plötsligt och lika plötsligt slutar de. Med tiden kan de vara från några sekunder till flera timmar och till och med en dag. Oftast uppstår problem med hjärtslaget hos kvinnan, särskilt i temperamentliga, känslomässiga och lättillgängliga människor. Och även hos personer som har skarpa humörsvängningar, för aktiva och krävande, benägna att känna sig och depression. Man bör komma ihåg att hjärtklappning, i sig, inte är en sjukdom, det är bara ett symptom som talar om manifestationen av en sjukdom.

Orsaker till snabb hjärtfrekvens

Skälen till det snabba hjärtatslaget kan vara många. Det är viktigt att kunna särskilja patologisk takykardi från kroppens normala fysiologiska respons till fysisk ansträngning, som ett resultat av överförd ångest, rädsla, erfarenhet, stress. Patologisk takykardi manifesterar sig i viloläge, i detta sammanhang uppstår frågan - vilken sjukdom utlöste snabb hjärtfrekvens?

Dessa kan vara resultatet av feber syndrom, fel i det endokrina systemet, nervösa och psykiska störningar, förgiftning av kroppen med giftiga ämnen eller till och med alkohol. Det kan också påverkas av en stillasittande livsstil, brist på fysisk aktivitet eller hjärtsvikt. Den senare orsaken kan till och med leda till utveckling av hjärtsvikt.

De viktigaste externa och interna faktorerna är listade nedan:

Användningen av stimulanter:

 • Läkemedel som stimulerar centrala nervsystemet (antidepressiva medel);
 • Psykoaktiva ämnen (hallucinogener, droger, afrodisiakum);
 • Missbruk av drycker som innehåller koffein (starkt te, kaffe, energidrycker).
 • Överdriven användning av alkohol;
 • Frekvent stress;
 • trötthet;
 • Oskälig eller långvarig användning av vissa läkemedel;
 • Stark fysisk aktivitet
 • Övervikt
 • Ålderdom
 • Ökat blodtryck;
 • Sjukdom (SARS, influensa).
 • En brist i kroppen av kalcium och magnesium kan orsaka takykardi. Emellertid kan överskott av kalcium leda till kammarflimmer och hjärtstillestånd, och överskott av magnesium - orsaka annan sjukdom - bradykardi (hjärta saktar ner till 30 - 50 slag per minut).

  Under sjukdomsperioden ökar hjärtfrekvensen när kroppstemperaturen stiger. Så, ökar varje extra grad av förkylning hjärtslagsfrekvensen med cirka 10 slag per minut. Ansvariga ställningar, problem på jobbet och i familjen har också en direkt inverkan på mekanismen för hjärtaktivitet. Negativt påverka kroppen, och särskilt på hjärtets arbete, användningen av ett stort antal choklad.

  Läkarkardiologer identifierar orsakerna till takykardi i två grupper:

  Till följd av utvecklingen av andra sjukdomar:

  • Myokardit (myokardiell sjukdom eller hjärtmuskulatur);
  • Hjärtsjukdom (strukturella förändringar i hjärtat som stör blodets rörelse);
  • Arteriell hypertoni (ökat tryck från 140/90 och högre);
  • Koronar hjärtsjukdom (patologisk sjukdom, manifesterad akut - myokardinfarkt eller kroniskt angina angrepp);
  • Kardiomyopati (deformation av hjärtmuskeln);
  • Anomalier av hjärtutveckling (anatomiska och andra individuella egenskaper);
  • Myokarddystrofi (nedsatt muskelsnäring i hjärtat).

  Endokrina och hormonella störningar:

  • Klimakteriet hos kvinnor;
  • Sjukdomar i sköldkörteln (myxedem, hypotyroidism, etc.);
  • Tumörer (maligna och godartade).

  Palpitation ökar när blodtryck minskas (vid blödning), anemi (sänker hemoglobinnivån i blodet) i fall av purulenta infektioner. Anledningarna till att det var en ökning i pulsen, det kan finnas många. Det bör inte glömmas att på detta sätt svarar kardiovaskulärsystemet på många sjukdomar i kroppen. Och för att avgöra om det är en sjukdom eller ett tillfälle för oro, kan bara en expert.

  Om platsen är paroxysmal takykardi, följas plötsliga anfall med följande symtom:

  Sådana anfall kan väl förklaras av det sätt på livet som leder en person (röker, alkohol i stora mängder, droger eller droger överdos). När det gäller användningen av kaffe i stora mängder, så skiljer sig specialisternas åsikter i denna fråga. Vissa tror att ett överskott av koffein leder till ökad hjärtfrekvens. Andra hävdar att du måste vara rädd för produkter av låg kvalitet, och du kan dricka gott kaffe i alla kvantiteter, utan rädsla för din hälsa.

  En annan orsak till denna manifestation från hjärtat är arytmi (kränkning av hjärtrytmen). Det finns många typer av arytmi. Tachykardi orsakar oftast fibrillationsarytmi. I henne kontraherar enskilda grupper av atriier ofta, medan hjärtkärlens ventrikler också ofta är kontraherade men oregelbundet. Det förekommer vanligtvis i åldern när det finns ischemisk hjärtsjukdom. Men i närvaro av medfödda hjärtsjukdomar och sköldkörtelsjukdomar finns det också unga människor.

  För att upprätta en noggrann diagnos är ytterligare undersökningar och specialiserade observationer nödvändiga, eftersom typen av arytmi eller orsaken till det snabba hjärtfelet på grund av svåra symtom inte kan klargöras. När takykardi observeras snabb utmattning, finns det hudens blekhet och torrhet, svaghet, yrsel, orsaken kan vara anemi. Det kännetecknas av en mycket låg nivå av hemoglobin och erytrocyter i blodet. Det förekommer ofta hos kvinnor under graviditet, efter förlossning, med kraftig menstruation. Också orsaken till anemi kan vara leukemi (malign blodsjukdom). I sådana fall är ett generellt blodprov nödvändigt, det bekräftar omedelbart sjukdomen.

  Orsaken till hjärtslaget kan vara uttorkning eller en minskning av mängden cirkulerande blod. Det uppstår på grund av förlust av blod (trauma, blödning), svår diarré, kräkningar. I detta avseende finns det också yrsel, mörkare i ögonen, stark törst, generell svaghet.

  En annan variant av det uppkomna hjärtslaget är en ökning av sköldkörtelfunktionen (amenorré). I detta fall går takykardin länge, personen blir tunn, blir extremt irriterad, lätt exciterbar, nervös, kvinnor kanske inte har menstruation. Frekvent huvudvärk, högt blodtryck, tremor, ökad svettning är tecken på feokromocytom (en typ av tumör som producerar adrenalin i överskott). Detta framgår också av en stark hjärtklappning. En av de många orsakerna till takykardi är vegetativ-vaskulär dystoni (VSD). Tillsammans med frekventa hjärtklappningar som kännetecknas av sådana symtom som yrsel, panik, bröstsmärta, rädsla för död, dyspné.

  Symtom och manifestationer av snabb hjärtfrekvens

  Kliniskt hjärtslag sensation kan variera kraftigt från patient till patient beroende på det orsakande faktorer, såväl som de psyko-emotionella egenskaper och känslighet av den totala kroppen. I vissa fall snabba rytmen känns av patienten som en svag obehaglig känsla av obehag i bröstet, i den andra - som en stark hjärtat slår med en mängd "inversion, fädning, stopp," etc. i pulsen kraftigt påskyndas (mer än 100-120 per minut) patienter.. kan beskriva deras känslor på detta sätt - "hjärtat darrar, skakar som en hare svans." Ibland känner patienterna i allmänhet inte den accelererade hjärtfrekvensen alls.

  Vanligtvis manifest paroxysmal hjärtklappning, och försvinner som avskaffandet av utfällning faktorer i fallet med den fysiologiska naturen hos några minuter, men ibland ett sådant angrepp kan fördröjas i timmar, dagar eller veckor. När patienten ingen hjärtsjukdom eller andra organ, och snabb puls orsakas av tillfälliga faktorer, efter eliminering av orsaken (vila, upphörande av fysisk aktivitet, med uteslutande av en stressande situation) indikatorer på hjärtfrekvensen återgår till det normala (60-90 min). Om det finns en viss sjukdom kan det vara nödvändigt att använda mediciner eller behandla denna sjukdom för att eliminera obehagliga symptom.

  komplikationer

  Om du inte börjar behandla orsaken som orsakade frekventa hjärtslag i tid, kan detta orsaka ett antal komplikationer inte bara hos vuxna, men också hos barnet:

  • förekomsten av trombi;
  • hjärtinfarkt;
  • förlust av medvetande, som kommer att fortsätta tills en nödåtgärd tillhandahålls för att normalisera rytmen och en persons uttag av ett synkope.
  • akut hjärtsvikt
  • svullnad i lungorna;
  • allvarlig viktnedgång
  • plötslig död hos patienten.

  För att inte få konsekvenser är det nödvändigt att behandla den underliggande sjukdomen i tid.

  diagnostik

  För att avgöra varför det var ett snabbt hjärtslag, är det nödvändigt att genomföra en omfattande undersökning av patienten som består av följande aktiviteter:

  • Mätning av hjärtfrekvens är det enklaste sättet att diagnostisera ett brott mot normal hjärtslag. Pulsen finns på handleden och nacken, varefter en minut detekteras och antalet slag är fasta;
  • allmän undersökning av patienten av en läkare - gör det möjligt att identifiera vissa yttre symtom, till exempel pallor, svaghet, utmattning. I grund och botten observeras detta tillstånd hos personer som länge varit bärare av detta symptom;
  • lyssnar på patienten - för att bestämma ljudet i hjärtat. Vidare utvärderas valvulär hjärtfunktion under manipulationen;
  • grafisk inspelning av hjärtrytm;
  • EKG - läkaren spårar rörelsen av pulsen längs hjärtat och sammandragningen av myokardiet.
  • allmän och biokemisk analys av urin och blod;
  • Hjärtets ultraljud utförs för att identifiera olika neoplasmer.

  Metoder för behandling

  Till att börja med bör du försöka hjälpa din kropp att bli av med sjukdomen:

  • Sluta röka
  • Mindre att dricka alkohol och drycker som innehåller koffein;
  • Börja måttligt göra sport;
  • Prova djupt andning sessioner, gör yoga;
  • Kontrollera blodtrycket, kolesterol i blodet.

  I vilket fall måste du veta vad man ska göra om det finns en attack av snabb hjärtatslag. Först måste du försöka lugna ner så mycket som möjligt, befria dig från strama kläder, unbutton. Drick något lugnande (Valerian, Motherwort, Hawthorn, Validol, Corvalol, Valocordin). Ligga ner. Vid utandning håll andan och spänningen, andas inte, ungefär 40 till 50 sekunder. Upprepa detta flera gånger. Stäng dina ögon och tryck fingrarna mot ögonbollarna. Du kan dricka en kall dryck, helst kolsyrad (till exempel mineralvatten). Tvätta dig med kallt vatten. En annan hjälp är att trycka på magen, tryck på. Också ibland under en attack rekommenderas att framkalla kräkningar, vilket hjälper till att lindra spasmer.

  Det är nödvändigt att ge patienten fullständig fred, fysisk och känslomässig. Om inget hjälper, gäller det fortfarande för specialister som bestämmer typen av sjukdom och föreskriver nödvändig behandling.

  Vid behandling av takykardi används droger som faller i två huvudgrupper:

  • Baserat på örter (Persen, Novo-Passit, etc.)
  • Syntetiska läkemedel (Diazepam, fenobarbital).
 • Antiarytmiska läkemedel (verapamil, flekainid, adenosin, etc.).
 • Lugnande droger används vid vegetativ-vaskulär dystoni, de bidrar till att minska antalet attacker av takykardi och bringa nervsystemet i balans. Gruppen av antiarytmiska läkemedel innehåller ett antal droger med olika mekanismer för åtgärd, de kan endast tas genom utnämning av en kardiolog. Självmedicinering med sådana droger är väldigt farligt!

  Om kammartakykardi, försök att börja med en mekanisk påverkan (andning, pressning, kräkningar), om det har någon effekt, ordinerade läkemedel (obzidan, lidokain). När läkemedel inte fungerar utför de elektrisk impulsterapi.

  För början av behandlingen av en patologisk sinus takykardi, rekommenderas, tillsammans med en kardiolog, att besöka en annan neurolog. Enligt resultaten av undersökningar och samråd med experter, utsedda ombud sedativa serien (seduksen, Relanium, Luminal), och använda tekniker av psykoterapi (suggestion, hypnos), massage ögonglober - vagala tonen ökar.

  Fall där kirurgisk ingrepp är nödvändig för behandling:

  • Feokromocytom, tyrotoxikos (hypertyreoidism) - avlägsnar en tumör eller del av körteln som ger en överdriven mängd hormoner;
  • Hjärtsjukdom, ischemisk sjukdom - hjärtkirurgiska operationer utförs.

  förebyggande

  För att barn eller vuxna aldrig ska få problem med hjärtrytmen är det nödvändigt:

  • att leda en hälsosam livsstil
  • mer benägna att vara ute i friska luften;
  • utföra regelbunden fysisk aktivitet med måttlig intensitet
  • behandla alla sjukdomar som kan orsaka manifestation av detta symptom i rätt tid
  • Koffein, fett och salta rätter är uteslutna från kosten, och det finns livsmedel som är höga i kalcium.

  Hjärtklappningar: orsaker, symptom, behandling

  Människans hjärta är ett ihåligt muskulärt organ som är utformat för att driva blod i sig själv med sådan kraft att det kan gå utan hjälp på olika arter av arter och ge syre till varje organ.

  För att detta skall ske korrekt är det nödvändigt att hjärtat kontraktar med en viss frekvens. I sådana fall klarar hjärtat att få tillräcklig blodvolym för att spilla innehållet i aortan efter några sekunder. I händelse av ett fel i hjärtfrekvensen och ökningen av antalet hjärtkollisioner, kommer mindre blodmängder in i blodkärlen än nödvändigt. Som ett resultat kommer detta att leda till en störning i utförandet av organ som levereras med blod.

  I vissa fall är ökad hjärtfrekvens den normala kompensationsmekanismen som kroppen behöver. I andra situationer indikerar detta förekomst av patologi. Nedan kommer vi att överväga alla anledningar till att öka antalet hjärtslag, farorna med ett sådant tillstånd och de metoder som hjälper till att klara symtomen före ankomsten av en ambulans.

  Vad anses vara hjärtklappning

  Denna term gäller när:

  hjärtfrekvens, som mäts i en vila 10 minuter efter någon fysisk aktivitet, med en sänglyft (omedelbart efter träning, löpning, hoppning och hjärtfrekvens måste vara större än);

  Antalet slag som räknas inom 30 sekunder eller mer överstiger den ålderspecifika indikatorn med 5-10 minskningar.

  För en vuxen är hjärtklappning en puls på mer än 90 slag per minut, för barnen är denna indikator förhöjd (förutsatt att barnet inte gråter och inte gråter) när antalet nedskärningar överstiger sådana indikatorer:

  Sats på slag per minut

  110-170 (medeltal 140)

  105-162 (cirka 130 i genomsnitt)

  94-150 (ca 124)

  90-130 (genomsnittlig 115-117)

  86-120 (cirka 106 i genomsnitt)

  78-120 (100 slag per minut)

  68-108 (ca 95 slag)

  60-100 (medeltalet är 80)

  Det finns fysiologiska (de som är normen och behöver inte behandling) och patologiska (som ett resultat av sjukdomen) orsaker till ökad hjärtfrekvens. De kommer att övervägas senare efter att ha bestämt orsakerna som reglerar hjärtfrekvensen.

  Hjärtkontraktionskontrollsystem

  Huvudsystemet som är ansvarigt för hjärtfrekvensen är vegetativt, vilket inte beror på det mänskliga medvetandet och reglerar aktiviteten hos en persons inre organ. Hjärtat är innerverat av sympatiska nerver, som är ansvariga för att öka antalet nedskärningar i tider av fara, med agitation och fysisk ansträngning. Nära slutet av den huvudsakliga parasympatiska nerven, nämligen vandringen. Han är tvärtom ansvarig för att minska antalet hjärtslag. Vagusnerven är annorlunda egen livsrytm: hög nervaktivitet sker klockan 3-4 på morgonen, det var i denna tid registreras det minsta antalet hjärtslag.

  Nervfibrer överför kommandot till huvudhjertereguleringscentralen - sinusnoden. Detta är ett kluster av modifierade muskelceller som kan producera och genomföra en elektrisk impuls. Från sinusnoden, som ligger i höger aurikel, sträcker sig hela hjärtat en slags väg från liknande celler som kan leda sin egen impuls. Detta system kallas hjärtens ledningssystem.

  Eftersom hjärtat är nyckelorganet i människokroppen, har dess ledningssystem kraftfullt skydd: det finns flera mer noder som sinus, som också kan generera en elektrisk impuls. Normalt är sådana formationer i viloläge och startar aktivitet endast i avsaknad av ett kommando från sinusnoden, vilket bör ge inte mindre än 65 pulser per minut, med ett intervall på 0,8 sekunder. Arbetet är utformad så att kommandot från förmaken sträcker sig på skiljeväggen mellan kamrarna - ett spår, vilket ytterligare förgrenar och var och en av kamrarna är samma hastighet som ger samtidig kontraktion av båda ventriklarna. I normen finns också andra sätt att utföra en sådan impuls, men de är inte inblandade.

  Celler i ledningssystemet i hjärtat ligger i tjockleken på cellerna, vilket säkerställer dess reduktion, nämligen i myokardiet. Om skadade hjärtmuskeln inflammation när den är i ett stycke av de viktigaste punkterna i nekrotisk när infarkt inträffar hjärtarytmier. Detta kan uttryckas som en puls blockad på en nivå, införandet av lägre ordning noder, olydnad puls gå inte bara på huvud, utan även på andra vägar.

  Det är också viktigt att veta att impulsen som föds i ett av noderna inte är elektricitet i den vanliga vyn, vilket säkerställer driften av elektriska apparater. Han föreslår att man öppnar cellkanalerna först i en och sedan i en annan cell, vilket resulterar i att jonladdningen förändras, kommer natrium i cellen och kalium kommer ut ur det. Om kompositionen av natrium och kalium utanför cellerna störs är således impulsen svår att generera. Samma situation uppstår i fallet med omöjligheten av denna överföring av joner, vad vissa enzymer, vitaminer och hormoner gör (vanligtvis sköldkörtelhormoner).

  Därför kan snabb hjärtatslag vara närvarande i följande fall:

  patologi av den del av hjärnan från vilken båda delar av det vegetativa systemet avgår;

  obalans mellan de parasympatiska och sympatiska delarna av det autonoma nervsystemet;

  obalans genom metaboliska processer som säkerställer den normala funktionen av hjärtat: närvaron av sjukdomar endokrina organ tackla förhållandet eller mängd av natrium, kalium, kalcium och magnesium i blodet, vilket minskar mängden av vitaminer, speciellt B-grupp;

  medfödda störningar av hur impulsen passerar;

  berusning, som påverkar kommandon från vegetativsystemet och elektrolytbalansen.

  De vanligaste orsakerna är:

  berusning på bakgrund av inflammatoriska patologier, inklusive de som provoseras av undernäring (cholecystitis, pankreatit);

  en obalans av magnesium, kalcium och kalium;

  Cirkulering av en av de impulser som genereras av noden själv genom ett ledande system;

  aktivering av flera noder för att generera impulser;

  aktivering av ytterligare ledande vägar;

  Sköldkörtelsjukdomar;

  hos barn och ungdomar - obalansen mellan de två delarna i det autonoma nervsystemet, när det i undersökningen är ett tillfälle att diagnostisera vegetativ-vaskulär dystoni.

  "Normal" hjärtfrekvensökning

  Skälen till pulsens hastighet och antalet hjärtkollisioner kan vara logiska och fullt motiverade. Du borde inte vara rädd för dem.

  Ökad kroppstemperatur

  Eventuella inflammatoriska processer vid immunsystemets normala tillstånd åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen. Så försöker kroppen skapa ogenomträngliga mikrober olämpliga för livsförhållandena. I det här fallet aktiverar kroppen under kampen mot inflammatorisk process blodomloppet för att snabbt avlägsna från kroppen av mikrober medan kroppen kräver ytterligare utgifter av näringsämnen. Detta tvättar tillsammans med den accelererade syrgasavgiften och provar en ökning av hjärtfrekvensen.

  Vid en vuxen bör feber inte orsaka takykardi mer än 120 slag per minut. Om detta hände, är det dags att vidta brådskande åtgärder. Barn har ett tröskelvärde som bara kräver kylning av barnets kropp, utan att man vidtar åtgärder som syftar till att minska puls, lite högre:

  Maximal hjärtklappning vid en viss kroppstemperatur

  Plötslig takykardi

  Takykardi och sätt att hantera beslaget

  Detta händer oväntat. Du kände inte ens ditt hjärta, och plötsligt-boom! Det börjar rasande pounding - 72 träffar per minut sväng höger i sekunder till 120. 180. 200 träffar! Du tvätta också andan och tillsammans med panikförhöjda vågor av illamående. Du börjar till och med svettas.

  Din läkare säger att du har en takykardi, och mer specifikt en paroxysmal takykardi. Första gången detta hände, bör du noggrant undersökas. Tillsammans med din läkare utesluta kammartakykardi (en typ av hjärtklappning, livshotande) och alla former av organisk hjärtsjukdom, sköldkörtelsjukdom, försämrad lungfunktion, och så vidare.

  Här är några sätt att sätta kedjor på din takykardi. Nedan hittar du tekniker som hjälper dig att hantera anfall och råd om livsstil som hjälper dem att varna.

  Hur man hanterar starten av en attack.

  Sänk hastigheten. Tänk på en accelererad hjärtslag som en röd signal, som varnar: "Stoppa din aktivitet! Kyla ner! Koppla av! ». I själva verket, resten - detta är den bästa mekanismen för att stoppa attacken - säger Dr Dennis S. Miura, chef för klinisk arytmi och elektrofysiologi i medicinsk vetenskap Albert Einstein College of Yeshiva University.

  Hjärtfrekvensen och hjärtkollisionskraften regleras av sympatiska och parasympatiska (vagus) nerver. När ditt hjärta slår hårt är det sympatiska systemet dominerande (detta är det system som får din kropp att öka hastigheten). Allt du behöver göra är att slå på kontrollen: ett mer begränsat, mjukare parasympatiskt nätverk. Om du stimulerar vagusnerven, kommer du att ge upphov till en kemisk process som verkar på hjärtat på samma sätt som trycket på bromsarna verkar på din bil.

  Inandning med spänning. Ett sätt att göra det möjligt för nätverket - är att ta ett djupt andetag och tryck ner som om du tuzhites, säger Dr John A. Lauder, en husläkare i Torrance, Kalifornien.

  Andas ut med ansträngning. Oavsett hur dum det inte låter, ta tag i tummen med tummen och försök att blåsa den med all din styrka.

  Ibland kan en stark hosta eller artificiellt framkallad kräkningar hjälpa till att stoppa uppkomsten av hjärtinfarkt.

  Massa av den högra halspulsådern. En mild massage av höger halspulsåder är en annan vagal manövrering. Din läkare ska visa dig rätt graden av tryck och rätt punkt. Du måste massera artären på en plats där den går ihop med livmoderhalsen och så lågt som möjligt under käken, säger Dr James Frackelton i Cleveland.

  Tryck på ögonbollarna. Detta är också en vagus metod. Stäng dina ögon och tryck försiktigt ögonbollarna på ögonbollarna med fingertopparna i 10 sekunder. Avbryt sedan och upprepa proceduren.

  Lita på dykreflexen. När marina djur nedsänks i de kallaste vattenlagren sänks hjärtfrekvensen automatiskt. Detta är deras naturliga sätt att hålla hjärnan och hjärtan. Du kan utlösa din egen dykaeffekt genom att fylla bassängen med isvatten och nedsänka ansiktet i det i några sekunder. "Ibland bryter det takykardin", säger Dr. Miura.

  Ett glas isvatten. Känna början på en attack ta ett stort glas, fyll det med kallt vatten (du kan med isskivor.) Ju kallare vattnet är desto bättre. Närma sig sängen, ta bort kudden. Stående dricka vattnet från glaset och ligga på sängen så att huvudet och benen ligger på samma nivå. Försök lugna dig och slappna av.

  Hur man inte förlorar medvetandet.

  Eftersom arytmiattacker ofta orsakar förlust av medvetande eller förhållandena nära detta finns det några tips för att förhindra besvär.

  Är välkända rekommendationer: sitta eller ligga ner, lossa åtsittande kläder, frisk luft till rummet eller gå ut, fukta ansikte, hals, bröst kallt vatten. Ta under tungan en tablett av validol eller drick 20-30 droppar corvalol / valokardin, utspätt med vatten. Om det finns ammoniak kan du fukta dem med en näsduk eller bomullsull och andas in försiktigt. Det finns också andra sätt:

  - Hitta platsen för artikulering av tummen och pekfingret på palmens baksida. Du kommer att känna en slags vinkel under huden, som bildas av borsten på borsten. Massage denna punkt i kombination med ovanstående rekommendationer hjälper dig att hålla ut i ditt sinne.

  Stäng de små kuddarna i tummen och lillfingret i vänster hand. Finger nagla fingret på lillfingret med en fingernagel till ljussmärta. Samma sätt kan föras in i känslor hos en person som redan har förlorat medvetandet.

  - Hitta en punkt ovanför överläppen. Denna punkt är placerad ungefär i mitten av det centrala spåret. Att trycka på punkten i några sekunder eller massera till känslan av mild smärta hjälper till att inte svimma eller leda till känslor hos en person som redan är medvetslös.

  Råd för ett sätt att leva.

  Släpp dina kaffevaner. Detta gäller kaffe, te, cola, choklad, dietpiller eller stimulanser i någon form. Missbruk av stimulantia kan leda till mer frekventa anfall och komplikationer av deras lättnad utan hjälp av en läkare.

  Ät regelbundet och bara hälsosam mat. Missa inte sötsaker. Om du missade mottagningen av livsmedel, sedan magen fyllda med choklad eller läsk, bukspottkörteln kommer att stärka arbetet med att ta hand om den ökade inkomsten för socker, säger Dr Frakelton. Då, på grund av överskott av insulin blir sockerhalten i ditt blod för lågt. I detta fall utsöndrar binjurarna adrenalin för att mobilisera glykogenbutiker i levern. Adrenalin stimulerar också en kraftig ökning av hjärtfrekvensen och en känsla av panik.

  Justera kosten till din ämnesomsättning. Människor med snabb metabolism borde äta mer proteinmat, säger Dr. Lauder. Att smälta protein mat tar mer tid, och det hjälper till att förhindra för låg blodsockerminskning. När blodsockret faller, inkluderar detta processen som beskrivits ovan.

  Koppla av, jaga inte efter framgång. Dr. Lauder säger han märkte förhållandet mellan förmaks paroxysmal takykardi personer med sådana funktioner som en förkärlek för pedanteri, viljan att främja uppåt orientering yttre framgång. "I grund och botten är det samma människor som lider av migrän," säger han. - För människorna i denna typ av hjärtledningsmekanismer onormalt utvidgade Detta beror på kronisk överstimulering av adrenalin. När människor är under påverkan av allvarlig stress uppstår autonom ledning i hjärtat, rytmförlust. "

  Hur kompenserar du? Anta ett program för progressiv avkoppling, lär dig att föreställa dig i din fantasi "lugn, avkoppling, fred och fred", säger Dr. Lauder.

  Ta mikronäringsmedel magnesium. Magnesium är protectoren av celler, säger dr. Frackelton. I hjärtats muskelceller hjälper magnesium till att reglera effekterna av kalcium. När kalcium kommer in i cellen, stimulerar det muskelkontraktionerna inuti själva cellen. Magnesium är det viktigaste för enzymer i cellen som utvisar kalcium. Detta skapar rytmisk sammandragning och avkoppling, vilket gör hjärtat mer motståndskraftigt mot spänning, säger dr. Frackelton. Magnesium finns i livsmedel som sojabönor, nötter, bönor och kli.

  Håll nivån av kalium. Kalium är ett annat mikronäringsämne som hjälper till att ersätta hjärtets arbete och spänningen i muskelfibrer, säger Dr. Lauder. Detta mikronäringsämne finns i grönsaker och frukter, så det är inte svårt att få det i tillräcklig mängd. Men du kan tömma sina förnödenheter om din kost innehåller mycket natrium eller om du tar diuretika (diuretika) eller missbruk av laxermedel.

  Gör fysiska övningar. "Du kan uppnå mycket om du är sysselsatt med fysisk utbildning", säger dr. Frackelton. - När du gör övningar som ökar hjärtfrekvensen tenderar antalet hjärtslag att återgå till en lägre nivå. Människor som inte utövar hjärtfrekvensen är vanligen cirka 80. När de börjar sakta jogga, hjärtfrekvens har ökat till 160, 170. Sedan, efter lite träning hjärtfrekvens i vila kan nå 60-65. Övning ökar också ditt motstånd för att frigöra ett överskott av adrenalin, säger han. "Och det kommer att minska din irritabilitet."

  Paroxysmal takykardi

  Om läkaren har diagnostiserat dig med "Paroxysmal takykardi", tro mig, det här är ingen katastrof. Men en katastrof kan inträffa om du, medvetet din diagnos, medvetet vägrar behandling.

  Åtminstone en gång i livet testade varje person känslan av den fastande hjärtklappningen, särskilt vid spänning eller panna, en skräck. Dessa korta rytmökningar är oftast fysiologiska och, troligtvis, kräver ingen behandling, men i alla fall bestäms frågan om behovet av behandling av din läkare.

  Takykardi ("tachy" betyder snabb, "cardia" - hjärtat) - ökningen i hjärtfrekvens vid vila mer än 100 per minut.

  Takykardi - ökning i hjärtfrekvens vid vila mer än 100 per minut.

  Paroxysmal takykardi (Fr) - plötsligt börjar och slutar lika plötsligt angrepp av hjärtklappning från 100 (120) 220 (250) per minut under upprätthållande i de flesta fall den korrekta regelbunden rytm. Och bevarande av rytmen och konstant hjärtfrekvens under hela attacken är ett viktigt tecken på paroxysmal takykardi. Således, till exempel, vid fysiologiskt (sinus) takykardi hjärtfrekvens under träning, emotionell stress, djup andning ökar jämnt, är det inte utmärkande paroxysmal takykardi.

  Paroximal takykardi är en plötslig debut och lika plötslig en episod av snabb hjärtslag.

  Anfallet av paroxysmal takykardi varar vanligtvis från några sekunder eller minuter till flera timmar eller, sällan, även några dagar.

  Under påverkan av olika orsaker i hjärtat kan ett nytt fokus av spänning uppträda. Detta fokus bildar egna impulser, vilket kan resultera i för tidig sammandragning av hjärtat eller dess delar. Annars kallas denna prematura sammandragning av hjärtat eller dess delar extrasystol. Oftast paroxysm "startar" är extrasystole.

  Typer av paroxysmal takykardi

  Beroende på var de elektriska impulserna bildas och vilken hjärtkammare som kontraheras först sker paroxysmal takykardi (PT):

  1. Nadzheludochkovaya (ca 80% av det totala antalet FP)

  - Atriella PT - fokuset för excitation ligger i atriumet

  - Atrio-ventrikulär PT-fokus för excitation är AV-noden

  Fig. 1 Atrial takykardi (schema, EKG från Atlas von P. Kuhn s. 24 nr 8)

  2. Ventrikulär takykardi

  Ventrikulär paroxysmal takykardi uppträder i händelse av att fokuset för excitering finns i ventrikeln.

  Fig. 2 ventrikulär takykardi (schema, EKG från Atlas von P. Kuhn s.15 nr 7)

  En kortvarig episod eller "jogging" av paroxysmal takykardi anses vanligen vara en "volley" av minst 3-5 extrasystoler i rad.

  Paroxysmal takykardi uppträder under inverkan av en mängd olika faktorer:

  • extracardiac (eller icke-hjärtat);
  • intrakardiella faktorer (hjärt).

  Så, hos personer med ett hälsosamt hjärta kan PT förekomma i en stressig situation, intensiv fysisk och psykisk stress, och sådana faktorer kallas vanligtvis extrakardiösa. Snabb hjärtklappning kan uppstå vid rökning, alkohol, kryddig mat, starkt te och kaffe. Som du redan har förstått är dessa de vanligaste provokationsfaktorerna i de mest varierade rytmförstörningarna. I samma grupp orsaker kan hänföras till sjukdomar i organ där PT kan utvecklas som en komplikation. Denna sköldkörtelsjukdom (t ex hypertyroidism), njursjukdom (t ex njure ptos), lungsjukdomar (särskilt kroniska), försämrad funktion och mage och tarmsjukdom.

  Intrakardiella faktorer inkluderar hjärtsjukdomar och olika avvikelser från impulsens vägar. De vanligaste orsakerna till PT inkluderar sådana sjukdomar som: hjärtkärlsjukdom, myokardit, hjärtfel, mitralventil prolaps.

  Separat vill jag prata med dig om det så kallade Wolff-Parkinson-White syndromet (Wolff-Parkinson-White, WPW). Genom klassificering hänvisar syndromet till den supraventrikulära PT.

  Fig. 3 Wolff-Parkinson-White syndrom (schema, EKG).

  Det var uppkallat efter forskarna, som först beskrivit sina manifestationer på 1930-talet. Detta syndrom orsakas av närvaron i hjärtat av ytterligare anomala sätt att leda en elektrisk impuls från atrierna till ventriklerna (Kent's bunt och några andra). Deras skillnad från den normala excitationsöverföringsvägen består i hastigheten att utföra pulsen längs dem. Dessa onormala vägar impulserar mycket snabbt, och det visar sig att en del av myokardiet kontraherar betydligt snabbare än resten av hjärtmuskeln. Detta bidrar till utseendet på EKG av en ytterligare våg av excitering av ventriklerna, som kallas deltavåg och är ett viktigt tecken på WPW-syndrom.

  Diagnos av paroxysmal takykardi

  Om du plötsligt har haft en arytmi och har hört en läkare, berätta för honom i stor detalj om dina klagomål. När allt kommer omkring är doktorn inte nära dig under en arytmierattack, och han kan inte observera det. Därför är din historia så viktig för diagnosen.

  Läkaren behöver känna till följande saker:

  • När PT: s attack började, vad gjorde du (du sov, var på jobbet etc.).
  • Hur känner du arytmen? Var det några avbrott i hjärtat? Plötslig och kort känsla av tomhet i bröstet? Känsla av blekning och hjärtstopp? Hjärtklappning?
  • Känner du dig i det här ögonblicket svimma med en mörkare i dina ögon? Ledsaget av en attack av förlust av medvetande och ett oväntat fall eller inte?
  • Vid tiden för arytmi, känner du ont i bröstet, en känsla av brist på luft?
  • Hur slutade attacken? Också plötsligt eller gradvis?

  Noggrannheten i dina svar beror på korrekt diagnos och beslut om nödvändig behandling.

  Läkaren bör veta om de sjukdomar som du tidigare haft, särskilt sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, som den vanligaste orsaken till PT. I inter-attackerperioden är diagnosen av PT retroaktiv. Efter att medicinsk historia samlas in, utförs läkaren noggrant.

  Det är viktigt att förstå att läkaren bara kan göra den slutliga diagnosen av PT efter elektrokardiografiska studier. Med denna metod kan du exakt bestämma vilken typ av paroxysmal takykardi: supraventrikulär eller ventrikulär. I vissa fall krävs ytterligare 24 timmar eller 48 timmar EKG-övervakning för att registrera en attack av PT.

  I vår praxis måste vi hela tiden ta itu med sådana fall vid vilekoppning. EKG kan inte registrera parakymen av takykardi. Därför erbjuds en sådan patient en försök med fysisk aktivitet på ett "spår" (löpband) eller på en veloergometer. Läkare går medvetet för "provokation" av arytmi. Ibland finns det generellt inget annat sätt att dokumentera rytmförstörningar. Dessutom reduceras risken för proceduren till noll, eftersom undersökarens villkor övervakas noga och läkare är redo att när som helst hjälpa till.

  Persistent paroxysm (varaktig över 30 sekunder) leder till en farlig minskning av blodtrycket, hjärtsvikt, dyspné. Om du tvekar med behandling kan PT gå in i ventrikelflimmer - ett tillstånd som kräver återupplivning. Och jag vill säga några ord om detta formidabla tillstånd.

  Ventrikulär fibrillering kännetecknas av överflödig (upp till 300 eller mer på 1 min.), Diskriminerande sammandragningar av enskilda strålar i myokardiet. På EKG ser detta ut så här:

  Fig. 4 Ventrikelfibrillering (EKG från Atlas von P. Kuhn sidan 21 nr 1

  Denna typ av rytmförstöring är en av de vanligaste orsakerna till plötslig död hos patienter med hjärtsjukdom, myokardit, hjärtfel i ett långtgående stadium. Förekomsten av ventrikelflimmer leder till upphörande av blodcirkulationen, eftersom sådana frekventa sammandragningar av ventriklerna är ineffektiva i hemodynamiska termer. Hjärtet krymper kaotiskt och nästan tomgång. Blodflödet i hjärnan minskar och om nödåtgärder inte vidtas uppstår plötslig klinisk död.

  Ventrikelfibrillering är den farligaste formen av hjärtrytmstörningar.

  Sammanfattningsvis vill jag betona att en förtydligande av PTs form är avgörande för valet av behandling som syftar till att förebygga en attack och gripandet.

  Förebyggande och behandling av paroxysmal takykardi

  I varje enskilt fall beslutar läkaren frågan om behandling individuellt, med hänsyn till de olika orsakerna och mekanismerna för uppkomsten av PT. Han kan lära dig olika sätt att självständigt eliminera anfall med hjälp av "vagal test" eller en enda dos av antiarytmisk läkemedel i en viss dos. Behandling av PT bör vara komplex och multikomponent. Beroende på frekvens, subjektiv tolerans och dess faror är metoder för behandling av PT olika.

  Behandling av paroxysmal takykardi bör vara omfattande.

  För att bestämma typen av behandling, måste du först fastställa orsaken till PT. Under undersökningen kan det finnas en situation där det inte finns något behov av att genomföra antiarytmisk behandling. Så om attacken har utvecklats, till exempel på grund av överdriven fysisk ansträngning eller stress, är det ibland tillräckligt att slappna av, ligga ner, ta lugnande eller använda andra förebyggande åtgärder.

  Hela komplexet av förebyggande åtgärder är mycket omfattande och varierat. Om paroxysm har utvecklats på grund av extrakardiella faktorer rekommenderar vi att du, när det är möjligt, undviker olika stressiga situationer, reglerar regimen och eliminerar överdriven belastning på kroppen. Naturligtvis är det nödvändigt att begränsa eller till och med ta bort från kosten av kaffe, starkt te, kryddiga rätter och ge upp alkohol och rökning.

  För personer som är känslomässigt, lätt sårbara, och som reagerar starkt på olika livsuppfattningar, kan vi rekommendera att konsultera en psykolog eller psykoterapeut för råd. Om det behövs kan läkaren ordinera lugnande medel: valocordin, corvalol, validol, infusion från valerianens och andra.

  Om paroxysmen uppträdde på bakgrund av tyrotoxikos, kommer endokrinologen att behandla sköldkörtelsjukdomar.

  Om PT har utvecklats mot bakgrund av sjukdomar eller störningar i mag-tarmkanalen, njursjukdomar, läkaren-gastroenterolog, nephrologist, respektive, kommer att delta i medicinering och, om nödvändigt, och kirurgisk behandling av sjukdomen. Med väl vald behandling av den underliggande sjukdomen bör attacker av snabb hjärtfrekvens och alla obehagliga känslor försvinna. Således kommer behovet av antiarytmiska läkemedel inte längre att vara.

  I fallet med PT i bakgrunden intrakardiella faktorer (ischemisk hjärtsjukdom, myokardit, hjärtklaffsjukdom och andra.) Utan användning av antiarytmika är mycket svårare att hantera. Sökningen efter det mest effektiva läkemedlet eller dess urval kräver ofta inte lång tid. Det inledande skedet av valet av ett antiarytmiskt läkemedel som skall utföras på sjukhuset, där det är möjligt att kontinuerligt övervaka patienten. Vissa droger kan orsaka arytmi eller förvärra en befintlig. Det är av den anledningen att valet av läkemedlet och dess dos endast ska behandlas av din läkare.

  Urval av ett antiarytmiskt läkemedel bör utföras i en specialiserad medicinsk institution.

  Vid sällsynta (1-2 gånger i månaden, upp till flera gånger om året) och lättillgängliga attacker är det möjligt att vara begränsad till sin cupping. Med frekventa (mer än 2 gånger i månaden) visar attacker kontinuerlig användning av antiarytmiska läkemedel.

  Behandling av supraventrikulär och ventrikulär paroxysmal takykardi

  Behandling av supraventrikulär och ventrikulär paroxysmal takykardi är också annorlunda. Sällsynta, icke-förlängda attacker av PT i princip kräver ibland inte medicinsk ingrepp. Ofta upprepade och långvariga anfall bör stoppas. När nadzheludochkovoy PT bör börja med "vagalprover" och fortsätt proceduren tills återhämtningen av sinusrytmen. Antiarytmiska läkemedel används vid takykardi motstånd mot "vagaltester", repetition av anfall och förekomsten av komplikationer. I frånvaro av effekten av läkemedelsbehandling måste man ibland tillgripa elektro-terapi och intrakardiell eller transesofageal elektrisk stimulering av hjärtat.

  Behandling av supraventrikulär PT med Wolff-Parkinson-White syndrom har några funktioner. Den mest effektiva är den kirurgiska behandlingsmetoden. Dess syfte är att avbryta innehavet av en impuls längs ytterligare vägar.

  Indikationer för kirurgisk behandling:

  1. Åtminstone den enda episoden av ventrikelflimmer.
  2. Upprepade paroxysmer av förmaksflimmer.
  3. Ofta upprepad och resistent mot läkemedelsbehandling, takykardiattacker.
  4. Förekomst av andra medfödda anomalier (missbildningar) av utveckling.
  5. Förekomsten av upprepade attacker av takykardi hos barn och unga män, vilket väsentligt kränker deras fysiska och psykosociala utveckling.
  6. Intolerans mot antiarytmiska läkemedel.

  Operation med WPW syndrom utförs på ett öppet hjärta under konstituerande cirkulation. Utför operationer på det slutna hjärtat, vilket är mycket enklare i tekniska termer. Direkt förstöring av ytterligare strålar utförs med hjälp av kateterförstöring. Mer information om medicinsk och kirurgisk behandling som du kan läsa i de relevanta kapitlen.

  Och slutligen ger vi rekommendationer om självhjälp och ömsesidig hjälp.

  Rekommendationer för själv och ömsesidigt stöd för paroxysmal takykardi

  1. Om en arytmi uppstår:
   1. Det är nödvändigt att lugna sig, sitta bekvämt eller ligga ner med yrsel och svår svaghet.
   2. Ge tillgång till frisk luft (lossa kläder som gör andning svårt och öppna fönstret).
   3. Om läkaren har lärt dig "vagaltester" och kontrollerat hur bra deras prestanda är, kommer det att vara användbart att genomföra dem (se avsnittet "Vagalanalyser").
   4. Om attacken åtföljs av en kraftig försämring av tillståndet (smärta i hjärtat, medvetslöshet, svår svaghet, kvävning etc.), ska du omedelbart ringa en ambulans.
   5. Och än en gång vill jag påminna dig om att alla läkemedel för behandling av arytmi och andra medel som påverkar hjärtrytmen, kan bara utse en läkare, välja enskilt läkemedel och dos i varje enskilt fall!
  2. För förebyggande av arytmi:
   1. Det är nödvändigt att ständigt och regelbundet ta alla mediciner som din läkare har ordinerat.
   2. Om möjligt eliminera de faktorer som utlöser arytmins attack.
   3. Regelbundet genomgå en uppföljningskontroll med den behandlande läkaren.

    takykardi

    Takykardi är en patologisk ökning av hjärtfrekvensen från nittio beats per minut. Som ett tecken på sjukdom ses takykardi när det finns viloläge. Det är en följd av sjukdomar i olika regleringssystem och konsekvensen av hjärtmuskulärens autogeglerande funktion, nämligen drivrutinerna för rytmen.

    Takykardi tillstånd orsakar ett antal obehagliga känslor: ångest, känsla del av en stark hjärtslag, andfåddhet vid vila, hudrodnad, svettningar, värmevallningar och yrsel. Utöver dessa subjektiva upplevelser det finns objektiva bevis för att ett antal överträdelser av arbete organ och system som det centrala och perifera nervsystemet, organ vision, njur- och mag-tarmkanalen.

    Beroende på egenskaperna hos den patologiskt accelererade hjärtfrekvensen kan takykardi delas in i sinus, paroxysmal och ventrikelflimmering.

    Sinus takykardi karakteriseras av en normal rytm, genererad av sino-atriell nod. Det betyder att rytmen inte ändras i den kvalitativa planen. Endast hjärtfrekvensen ändras. Denna typ av takykardi karakteriseras av en lång tid av attacken och stoppas, huvudsakligen endast genom mediciner.

    Paroxysmal takykardi är indelad i atrial, ventrikulär och nodulär. De karakteristiska tecknen på takykardi (paroxysmal) är en plötslig inaktivitet och slutet av en attack. Och även snabbare hjärtfrekvens än med sinus (149-299 slag per minut).

    Ventrikelfibrillering kan följa omfattande hjärtinfarkt. chocktillstånd, nervskador eller allvarlig förgiftning med farliga gifter. Från sinus takykardi kännetecknas den av ojämn rytm - mycket snabb (300-490 slag per minut) avvikande sammandragning av ventriklarna. Ofta förekommer en sådan takykardi före fullständig hjärtstillestånd.

    Fibrillering kännetecknas av yrsel, vilket förvandlar sig till förlust av medvetande, tonisk kramper, dilaterade elever, avkoppling av alla sfinkter. Med sen fibrillering, en mycket hög dödlighet.

    Takykardi i hjärtat

    Takykardi kan tydligt störa det normala funktionen hos det kardiovaskulära systemet. Allt eftersom det ofta slående hjärtat inte har tid att fylla på tillräckligt med blod, vilket i sin tur skapar ogynnsamma förhållanden för blodtillförseln av vitala organ och system.

    Brist på blodfyllning i första hand känner hjärtats ventriklar, som negativt påverkar hjärtmuskulaturens funktion. Eftersom ventriklerna trycker ut små mängder blod, minskar det systemiska arterietrycket vilket påverkar hela kroppen negativt. Under reducerat tryck, med hänsyn till det snabba hjärtat, känner en person en stark sjukdom som kan förvärras när man gör den vanliga fysiska aktiviteten. Ofta sker detta tillstånd tillsammans med andra vegetativa sjukdomar, vilket i hög grad förvärrar en persons tillstånd, orsakar rädsla för döden, en stark nedgång i effektiviteten.

    Att drabbas av tuffa attacker av takykardi är svårt, och under inspektionsvillkoren för registrering krävs det mycket tid. När allt kommer omkring kommer "takkardi" vid beställning inte.

    Vanligtvis kommer personer med samtidiga sjukdomar i hjärtat eller nervsystemet till sjukhuset, som framför allt klagar på ökad hjärtfrekvens och dålig hälsa. Det finns också fall när den inkommande patienten klagar över helt orelaterad till hjärtsjukdomar och som följd visar sig att han har en ihållande eller paroxysmal takykardi. Det finns människor som inte stör alls.

    Takykardi som ett symptom på många sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, nervösa och endokrina system bör uppfattas av läkare som en signal för en fullständig undersökning. Trots allt kan konsekvenserna av att inte diagnostiseras vid rätt tidpunkt vara ganska allvarlig.

    Takykardi orsakar

    Orsakerna till takykardi, både fysiologiska och patologiska, kan vara många.

    Kanske uppkomsten av takykardi med organiska skador i nervsystemet och humorala system för kroppsreglering. Till exempel med en tumör i binjurarna (pheochromocytom) är en snabb och extremt snabb ökning av puls och en ökning av blodtrycket möjlig. Detta beror på ökad produktion av katekolaminer (regulatoriska hormoner), särskilt adrenalin.

    Med tumörer i hypofysen och hypotalamus (frisläppande hormoner som stimulerar eller hämmar arbetet i alla kroppssystem) är komplexa förändringar i hjärtaktivitet också möjliga.

    En av de främsta orsakerna till takykardi kan betraktas som hypoxi. Hypoxi är den otillräckliga mättnaden av organ eller vävnader med syre. Det vill säga bristen på syre i det arteriella blodet. Hypoxi kan uppstå i dåligt ventilerade rum, i bergig terräng, i kollektivtrafik. Takykardi som orsakas av sådan hypoxi passerar vanligtvis efter normalisering av syrehalten i den inspirerade luften.

    Om hypoxi orsakas av interna orsaker, kan takykardi kvarstå under lång tid oavsett yttre förhållanden. Orsaken kan vara pulmonell patologi, till exempel bronkial astma. kronisk obstruktiv lungsjukdom, yrkessjukdomar relaterade till inandning av främmande partiklar av damm i stora mängder (silikos, antrakos, talcosis, antrako-silikos, asbestos). Även sådana kroniska sjukdomar som allergisk rinit. tonsillit, bihåleinflammation kan orsaka långvarig hypoxi, vilket leder till komplikationer från hjärtat.

    En bestående minskning av blodtrycket leder till takykardi. Snabb hjärtfrekvens används som skyddskompensationsmekanism. Orsakerna till hypotension kan vara mycket olika. Till exempel med vegetativa-vaskulära störningar eller under återhämtningen från blodförlust. Hypotension kan uppstå som en följd av kränkningen av hormonell reglering vid sjukdomar i sköldkörteln, binjuran, hypofysen.

    Även arteriell hypotension kan förekomma som en oberoende sjukdom. Och glöm inte om en möjlig ärftlig predisposition till sänkt tryck, vilket ibland leder till en död ände även erfarna diagnostiker.

    Sekundära orsaker till hypotoni är sjukdomar som stör verksamheten hos regulatoriska centra, eller mekaniskt (trombos, svullnad) leder till kompensationsminskning i tryck.

    Förutom hypotoni kan takykardi orsaka överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker. Reaktionen på dem är strikt individuellt, eftersom en person kan öka hjärtfrekvensen och kroppstemperaturen med samma mängd alkohol som konsumeras, medan den andra kan öka blodtrycket och minska antalet hjärtslag per minut.

    Långvarig användning av alkohol kan leda till portalhypertension. vilket oundvikligen kombineras med takykardi.

    Ökad hjärtklappning följs vanligen av akuta infektioner. Ju högre kroppstemperatur stiger, desto snabbare fungerar hjärtat. Fysiologiskt beror detta på kroppens önskan att "kyla" blodet under temperaturhöjningen. Det vill säga, när blodet passerar snabbare genom cirkulationens stora och små cirklar, hämmas processen att höja kroppstemperaturen.

    En annan orsak till takykardi kan betraktas som anemi. Anemi är ett syndrom, vars underlag är minskningen av mängden hemoglobin i blodet eller bristen på enhetliga enheter, dess transporterande erytrocyter. Orsakerna till anemi är många och oftare betraktas som ett symptom på allvarliga sjukdomar.

    Takykardi med anemi som orsakas av en önskan att tillfredsställa kroppens behov vävnadssyre kvantitativ metod som vanligtvis levereras till vävnader i blodet, otillräcklig tillförsel av hemoglobin. Detta är en naturlig kompensationsmekanism, och om ett sådant komplex av symtom finns, ska orsaken till anemi omedelbart sökas och elimineras, eftersom kroppen använder energireserver.

    Forskare har visat att dricka drycker som innehåller koffein (svart te, kaffe, energidrycker), inte bara stimulerar mental aktivitet, friskar och ger uthållighet, men också negativt påverkar hjärt-kärlsystemet, påskynda hjärtfrekvens, ökar blodtrycket, accelererar den naturliga utsöndringen av kalcium från kroppen. Naturligtvis manifesteras dessa effekter med regelbunden och överdriven konsumtion av koffein. Med frekvent upptag till kroppen orsakar det en slags missbruk, vilket väcker skapandet av ytterligare receptorer på cellerna. Detta leder till att för en person att öka vitaliteten behöver han inte två, men fem eller sju koppar starkt te eller kaffe.

    En annan dålig vana, som har en mycket negativ inverkan på hjärtaktiviteten, är att röka. Exempel på nikotin effekter på kroppen - destruktion av blodkärl, minskad hjärnaktivitet, cancerframkallande effekt på läppar, tunga, struphuvud, tonsiller, luftstrupe, bronker och lungor.

    Efter varje cigarett du röker, ökar personens hjärtfrekvens eftersom kroppen försöker bli av med giftet i blodet, vilket är nikotin så snart som möjligt.

    Andra droger påverkar också hjärtmuskeln, på grund av olika patologiska mekanismer som gör att det blir oftare kontrakt. Denna effekt är särskilt uttalad i stimulanter, såsom kokain, amfetamin och pervintin.

    Stressiga situationer och att vara i ett aggressivt lag tvingar också hjärtat att slå oftare än nödvändigt. Långsiktiga konflikter, svaga depressiva tillstånd orsakar komplikationer från hjärt-kärlsystemet. Sådana människor klagar över periodiska attacker av takykardi, angina pectoris mot en bakgrund av deprimerad stämning och förtryckande tankar.

    Takykardi kan uppstå genom mekanismen för negativ återkoppling på grund av blodförlust eller svår uttorkning.

    Uttorkning kan uppstå när matförgiftning inte färska eller njursjukdom, det vill säga som en följd av långvarig kräkningar och diarré, diures eller förstärks.

    Vid förgiftning med lily av dalen preparat och andra glykosider kan takykardi och extrasystoler uppträda, vilka är mycket svåra att behandla.

    Takykardi symptom

    Tachykardiens attack utvecklas oftast mycket snabbt och utan föregångare. En person kan inte ens märka det förrän hjärtfrekvensen når extremt höga siffror. Den överväldigande majoriteten av människor känner en viss sjukdom redan vid 110 slag per minut. Förnimmelsen av en skrämmande hjärtklappning tillåter inte att koncentrera sig på arbete, och vid den minsta fysiska ansträngningen finns det en stark dyspné och yrsel.

    Objektivt bestäms symtomatiken genom att mäta frekvensen och styrkan hos pulsationerna hos kärlen vid handlederna och halshålorna runt halsen. Förutom palpationens känsla av pulsen med en stark takykardi är pulsation märkbar och med blotta ögat. En sådan pulsation i carotidarterierna är till exempel normalt osynlig. Detta fenomen kallades "danskarotid".

    En viktig roll spelas av auscultating att lyssna på hjärtljud och bestämma pulsen vid handlederna samtidigt. Denna studie utförs för att bestämma arten och fullständigheten av blodflödet. Ett karakteristiskt symptom för takykardi är "pendlens rytm" (även om vissa författare jämför det med en metronom) - nästan oskiljbara första och andra toner.

    Ett annat symptom på takykardi är hudens fuktighet, svettning även i avsaknad av fysisk aktivitet i ett normalt ventilerat rum. Detta beror på behovet av att påskynda vattenutbytet genom huden, eftersom njurarna inte kan fungera normalt med accelererat blodflöde.

    För ventrikellakykardi är ett karakteristiskt symptom hjärtfrekvensen per minut från 149 till 189 och för den supraventrikulära formen 190-240.

    Dessutom, med ett stort antal hjärtslag, ökar behovet av hjärtmuskler i syre och den specifika energikällan för ATP. Hos personer som lider av kranskärlssjukdom kan takykardi förvärra sjukdomsförloppet och bli komplicerat av hjärtinfarkt.

    Takykardi förekommer ofta i kombination med andra symtom, till exempel med angina.

    Angina pectoris är en attack av hjärtatsmärta som uppträder och går plötsligt. Smärtan kan ha den mest mångsidiga karaktären: dolk, pressning, diffus. Det sprider sig ofta till vänster arm, vänstra abapulära regionen eller vänster hypokondrium. Smärtan förvärrar en persons moraliska tillstånd, kan orsaka en stark rädsla, vilket provar en ökning av takykardi (tack vare frisättningen av adrenalin).

    För att bestämma svårighetsgraden av tillståndet och möjliga komplikationer används en tidsbestämd metod för elektrokardiografi. En erfaren expert på elektrokardiogramindikationerna kan bestämma i vilken del av myokardiet det patologiska fokuset på excitation uppstår. Och även på EKG kan du se tidiga eller sena tecken på nekros av hjärtmuskeln.

    Takykardi hos barn

    Takykardi hos barn har ett antal egenskaper. Nästan alltid - om barnet inte har hjärtfel eller utvecklingsavvikelser är prognosen gynnsam. När allt kommer omkring, för barn som kännetecknas av ökad hjärtfrekvens på grund av den begränsade storleken på hjärtat, stora kärl med liten diameter, samt på grund av de ökade behoven hos alla vävnader och organ av syre (en växande kropp kräver mer näring och energi).

    För barn i olika åldrar kännetecknas olika hjärtfrekvensindikatorer. Till exempel, hos barn på 12: e dagen är det normala antalet hjärtslag per minut ca 140. Och i en tolvårig tonåring är denna siffra normalt omkring 80 slag / minut.

    Hos barn kan takykardi orsakas av vegetativ-vaskulär dystoni. Denna sjukdom har komplexa syndrom och många olika former. Dessutom har denna sjukdom inga maligna former och prognos (utan förekomst av samtidiga sjukdomar) alltid gynnsam.

    Tecken på takykardi hos barn är praktiskt taget desamma som hos vuxna. Kanske kanske några barn i den yngre åldersgruppen inte förstår vad som stör dem. I diagnosen i sådana fall spelas en viktig roll av objektiv forskning och instrumentella metoder (EKG, ekkokardiografi).

    Barn i äldre ålder klagar över hjärtklappning, dyspné, bröstsmärta, ögonförmörkelse, svettning. Ofta orsakar detta tillstånd barnet att frukta eller till och med hysteri. Och dessa faktorer är kända för att bara öka takykardi.

    Med en kombination av takykardi och VSD i ungdomar kan syncopala tillstånd (förfelning eller svimning) inträffa.

    I grund och botten betraktas takykardi hos barn som ett passande tillstånd eller en egenskap av hormonell omarrangemang. Om kardiologen efter undersökningen inte avslöja några samtidiga hjärt- eller andra patologier, behöver i de flesta fall inte detta symptom ytterligare behandling.

    Det är nödvändigt att följa rekommendationer från en barnläkare och en kardiolog. Till exempel mätad träning. Att helt och hållet beröva barnets glädje att visa aktivitet med andra barn borde inte vara, och det är nödvändigt att vana sig vid en viss regim.

    Det är också nödvändigt att kämpa med hypodynami och övervikt, eftersom dessa faktorer ökar belastningen på hjärtmuskeln och i framtiden kan det i hög grad påverka hälsotillståndet.

    Takykarditryck

    Ganska ofta när en person har attacker av takykardi, har han högt blodtryck. Även något förhöjda blodtryckssiffror hos vissa människor kan orsaka allvarliga huvudvärk. smärta i hjärtat, yrsel, minskad synskärpa.

    Om ett sådant komplex av symtom uppstår är det nödvändigt att konsultera en läkare så att han efter alla nödvändiga kliniska och funktionella tester föreskriver de nödvändiga förberedelserna för att stoppa och förebygga attacker.

    Dessa symptom kan trots allt leda till ganska farliga komplikationer, vilka är enklare att förebygga än att bota. Exempel på sådana komplikationer innefattar myokardinfarkt, stroke eller hjärninfarkt, ischemiska händelser i de inre organen (oftast är dessa njurarna).

    Hos vissa personer med neurologisk undersökning under en attack av takykardi med högt blodtryck är en kraftig normalisering av hjärtfrekvensen och en gradvis normalisering av blodtrycket möjlig. Detta beror på stimulering av vagusnerven under undersökningen. Detta fenomen är troligtvis på grund av den negativa återkopplingsmekanismen.

    Hos tonåringar kan takykardi och högt blodtryck betraktas som ett symptom på vegetativ-vaskulär dysfunktion enligt hypertonisk typ. Denna sjukdom har ett antal kardiologiska och neurologiska symptom som förvärrar den adaptiva funktionen hos en växande organism. Psykologiska problem i samband med sjukdomen är också möjliga. Vissa barn förstår inte nog att VSD inte är den allvarligaste sjukdomen och av någon anledning börjar bli komplex i den här frågan, bli pressad, oskadlig.

    Takykardi och förändringar i blodtrycksindikatorer vid vilken ålder som helst är indikationer för samråd med en kardiolog. En omfattande undersökning behövs, särskilt under en attack. Därför enligt vara i kardiologi sjukhus, där under överinseende av vårdpersonal kommer att registrera de minsta förändringarna i det kardiovaskulära systemet i vila och under viss fysisk ansträngning (steg testet, sit-ups, cykel ergometri, etc.).

    Takykardi vid graviditet

    Många kvinnor upptäcker för första gången vad takykardi är under graviditeten. Och det här är helt otroligt: ​​i denna vackra och samtidigt svåra period för framtida mamma, utför hela kroppen sina funktioner i en förbättrad mode.

    Hittills har det inte blivit helt studerat vad som orsakar leda till takykardi hos gravida kvinnor. Den viktigaste orsaken anses vara att detta beror på en signifikant ökning av nivån på vissa hormoner som ger en sympatomimetisk effekt (ökar styrkan och frekvensen av myokardiella sammandragningar). Långt från den sista orsaken är det snabba tillägget till vikt och en ökad hjärtöverbelastning på grund av att den tvingas arbeta "för två" och en liten mängd nödvändiga vitaminer, såväl som mineraler, på grund av accelererad metabolism.

    Att tjäna som orsaken till att en takykardi kan förekomma och en sådan frekvent förekomst hos kvinnorna väntar barnet som en anemi. Hypotension, som ganska ofta oroar sig för graviditet, kan också leda till takykardi. Särskilt ofta är takykardi utsatt för kvinnor med svår gestos, på grund av ofta kräkningar har de en elektrolytbalans i kroppen.

    Alla vet när fostret växer i livmodern, eftersom det ökar i storlek, förskjuter det de inre organen. På senare tid kan botten av den växande livmodern lätt byta hjärtat, vilket leder till vissa störningar i rytmen. Framtida mammor riskerar att tjäna takykardi om de röker, dricker alkohol eller koffeininnehållande drycker under graviditeten. Och det här är det minsta problemet, vilket kan leda till missbruk under graviditeten. Det mest hemska är att ett barn kan födas med en mängd olika sjukdomar som kommer att vara en livstid. Gravid bör rådfråga en läkare för råd om att ta mediciner, eftersom även alla kända droppar av naftyzin kan orsaka takykardi.

    Takykardi ges till en gravid kvinna om hjärtfrekvensen är mer än nittio beats på sextio sekunder i lugnt tillstånd. I de flesta fall är en sådan takykardi inte åtföljd av smärta i hjärtat, bara ibland finns det något obehag. Ofta förekommer liknande attacker av en takykardi inte för lång och självständigt att passera eller äga rum. Tyvärr finns det ibland fall där hjärtfrekvensen når hundra och tjugoåtiohundra och i vissa fall fler gånger per minut. I det här fallet konstaterar framtida mödrar med takykardi en stark försämring av hälsa, illamående, yrsel, ibland som leder till förlust av medvetande. Om sådana episoder av takykardi, måste du alltid informera läkaren om att han utförde en undersökning och ordinerat en terapi, vilket i detta fall är nödvändigt.

    Den framtida unga mamman måste undersökas med takykardi, eftersom det är omöjligt att avskriva detta fenomen enbart för graviditet. Det kan vara en organisk patologi som kan skada både mor och barn. Även med början av ett enda fall av gravid takykardi, bör ett EKG göras. På EKG kommer takykardi att etableras utan problem, och läkaren kommer att kunna ta reda på orsaken (fysiologiska processer eller somatisk patologi). Om läkaren har några svårigheter, kan han ordinera en ytterligare EchoCG, en studie med en holter, en sköldkörtelkontroll. Ge inte upp några diagnostiska förfaranden, eftersom en kvinna tyvärr kan ha nya sjukdomar eller förvärras redan under graviditeten.

    Om du misstänker en takykardi, är det lämpligt att gå till en tid med en smalprofilad läkare - en kardiolog. Ofta innebär takykardi hos gravida kvinnor inga andra konsekvenser än obehag, så framtida mamma är ordinerad med örtmedel, vilket förbättrar inte bara hjärtets aktivitet som laddades under denna period utan också en dröm. Ibland förskriva läkemedel med kalium eller magnesium i dess sammansättning, liksom mineralkomplex och vitaminer. Om det behövs kommer läkaren att utföra korrigering av elektrolytbalans och anemi, vilket förbättrar kvinnans välbefinnande och eliminerar alla manifestationer av takykardi.

    Attack av takykardi

    Anfall av en takykardi börjar alltid oväntat. Erkänna detta fenomen är möjligt genom en kraftig ökning av antalet hjärtkollisioner. Varaktigheten av attacken varierar från några minuter till timmar.

    Takykardi kan åtföljas av en stark rädsla för ens liv, överdriven svettning, böljande smärtor i bröstet av olika natur och intensitet. Från alla ovanstående kan det förstås att orsakerna till en attack kan vara några, men de kan särskiljas av symptomen som åtföljer en takykardi. Så, om en person missbrukade några läkemedel eller tog dem okontrollerat, kommer en attack av takykardi att åtfölja ett sådant symtom som darrning av fingrar med förlängda övre extremiteter framåt. Om frekventa attacker av takykardi åtföljs av viktminskning indikerar detta att patienten antingen tar höga doser hormonhaltiga läkemedel eller försöker gå ner i vikt med hjälp av läkemedel som undertrycker hunger. Riklig svett åtföljer en attack av takykardi när en person drack mycket kaffe eller tog ett piller av koffeinnatriumbensoat. Om takykardi åtföljer nervositet och aggression, är det troligt att anledningen till attacken är röktobak, en stark fysisk belastning. Förutom ovanstående skäl kan en attack provocera en nervös chock, en långvarig brist på sömn och vila.

    Takykardi kan bli en signal om allvarligare somatiska patologier: myokardit. hypertoni. sköldkörteln dysfunktion, hypoglykemi. Om antalet hjärtattacker med takykardi når hundra tjugo gånger på en minut ska läkaren omedelbart ringas. Före ankomsten av läkare behöver du ge en person med takykardi fullständig fred.

    Medan du väntar på ambulansen kan du utföra flera övningar som underlättar tillståndet. I det första steget måste du andas helt och håll andan och försök att trycka in den inhalerade luften neråt. Då måste du stänga ögonlocken och med måttlig kraft för att trycka på ögonbollarna, fortsätta den första etappen. Övning tar 1-2 minuter, då måste du vila i 10-15 sekunder och upprepa igen och igen. Du kan lägga i en behållare med isvatten och placera ditt ansikte där. Typiskt stoppas en attack av takykardi efter en sådan manipulation inom några sekunder. Om attacken startade några sekunder sedan kan du stoppa det genom att orsaka hosta eller kräkningsreflex. Det hjälper till att bekämpa takykardi och ett långsamt djupt andetag, följt av en kraftig snabb utandning. Upprepa den sista träningen du behöver minst fem minuter.

    Takykardi behandling

    Innan behandlingen fortsätter med takykardi, är det nödvändigt att diagnostisera och utföra differentialdiagnos. Den ledande metoden, som gör det möjligt att med säkerhet kontrollera att orsaken till klagomål var exakt takykardi, är elektrokardiografi. Om det finns arytmiparoxysmer är det lämpligt att utföra en daglig EKG-observation med hjälp av en hål. Denna undersökningsmetod korrigerar en liten kränkning av rytmen i hjärtets arbete och gör det också möjligt att identifiera ischemiska förändringar. En annan mycket informativ metod är ekkokardiografi. Denna studie låter dig bestämma hjärtkammarens storlek, tjockleken på myokardiet, patologiska förändringar i ventilerna och begränsad överträdelse av kontraktilitet. Om en läkare har misstankar om att takykardi orsakar medfödd patologi, kan han ordinera en hjärtinfarkt i hjärtat.

    Förutom icke-invasiva undersökningsmetoder kan i undantagsfall även invasiva ordineras. Den vanligaste metoden är elektrofysiologisk forskning. En sådan studie med takykardi utförs till ett visst antal patienter före kirurgisk ingrepp på hjärtat. Elektrofysisk undersökning ger läkaren möjlighet att utvärdera spridningen av elektrisk impuls över hjärtat, bestämmer mekanismerna för utseende av takykardi. För att bestämma takykardin med största noggrannhet kan läkaren ordinera laboratorieblodprov, elektroencefalografi, sköldkörtelhormonanalys.

    Efter den slutliga diagnosen "takykardi" är etablerad börjar de behandla sjukdomen. Metoder för behandling av takykardi beror direkt på orsaken som orsakade denna sjukdom. Den första platsen för behandling av takykardi är att eliminera alla tillgängliga provokationsfaktorer: ta koffein (ingår i kaffe och även starkt te), vägran från att röka, alkoholhaltiga drycker, restriktioner i den dagliga menyn med kryddig mat och choklad. Det är också mycket viktigt att skydda patienten mot mänsklig takykardi från känslomässiga chocker och mentala överbelastningar. I händelse av att takykardin visade sig vara sinusfysiologisk, bör ingen behandling av en person ordineras.

    Om takykardi orsakas av organisk patologi är det nödvändigt att behandla den sjukdomen, vars konsekvens är takykardi. Om förekomsten av takykardi kan spåras till en neurogen genesis, behöver patienten ett samråd med en neurolog innan behandlingen utförs. Om neurologen bekräftar diagnosen utförs behandling av en sådan takykardi med lugnande medel och genom psykoterapi. Applicera Tranquinol, Relan, Seduxen. Tranquinol är ordinerat beroende på svårighetsgraden av de neurotiska manifestationerna, som därefter orsakar takykardi. Vanligen tar patienten en eller två tabletter var 8: e timme. Varaktigheten av behandling med Tranquinol bestäms av läkaren. Dosen av Relanium väljs strikt individuellt, det rekommenderas att ge minsta mängd mediciner för behandling, vilket ger ett positivt resultat. Vanligtvis är dosen för intravenös eller intramuskulär injektion av läkemedlet fem till tio milligram. Multiplicitet av injektioner beror på arten av manifestationen av sjukdomen. Terapi med detta läkemedel utförs under strikt övervakning av medicinsk personal under samma tid. Seduxen kan tas per os, intravenöst eller intramuskulärt. Den ursprungliga mängden läkemedel med den orala administrationsvägen är två och en halv till fem milligram. Därefter börjar dosen öka mycket långsamt och få upp till fem till tio milligram. Man bör komma ihåg att om patienten behandlas hemma, bör den dagliga dosen av läkemedlet inte överstiga femti milligram. Viktigt: Alla dessa droger kan inte användas utan läkarens möte!

    Om takykardi orsakade tyrotoxikos. tillsammans med mediciner som föreskrivs av en endokrinolog, är det nödvändigt att dricka icke-selektiva beta-blockerare. Sådana läkemedel innefattar anaprilin, oxprenolol och många andra läkemedel som liknar deras effekt. Tabletter från takykardi Anaprilin börjar ta med en minsta dos av tio milligram. Tabletten är berusad en halvtimme före en måltid, tvättas med vatten. Om läkemedlet överförs väl ökas mängden långsamt med tjugo milligram varje dag, vilket ger den dagliga dosen till ett hundra milligram. Den dagliga dosen är vanligtvis uppdelad i tre doser. Oxprenolol börjar ta tjugo milligram en gång var sjätte timme. Då, under förutsättning att tillfredsställande tolerans uppnås, höjs en enstaka dos till fyrtio till åttio milligram. Maximal mängd oxprenolol per dag är fyrahundra och åttio milligram.

    Oxprenolol är också ordinerat för behandling av funktionella störningar i hjärtat som leder till takykardi. I det här fallet överskrider den dagliga dosen inte tiotusen milligram.

    Om sinus takykardi uppträder hos en person med CHF, är det lämpligt att kombinera hjärtglykosider (digoxin) med beta-blockerare. Läkaren väljer dosen och frekvensen av digoxinadministreringen individuellt. Vanligen är mängden av läkemedlet vid en tid 0,25 milligram. På den första dagen delas läkemedlets totala dos fem gånger, i följande dagar - med två eller tre gånger. Detta läkemedel rekommenderas inte att utse gravida kvinnor med takykardi, eftersom läkemedlet tränger in i hematoplacentala barriären. Den direkta teratogena effekten på barnet har inte blivit helt bevisad, men det är inte värt risken, för framtida mammor finns säkrare medel med bra effekt.

    I händelse av att takykardi paroxysmal, förbättra tonen i vagus hjälper till att massera ögonbollarna. Om denna metod inte ger speciella resultat i takykardi, föreskrivs antiarytmiska medel som Cordarone och Propaferon. Propafiron administreras antingen oralt eller intravenöst. Dosen för introduktion i venen väljs med hänsyn tagen till patientens vikt med humant takykardi. Vanligtvis är det 0,5-2,0 milligram per kilo. Ange botemedlet väldigt långsamt, cirka fem minuter, övervaka introduktionen med EKG. Vanligtvis administreras läkemedlet två gånger med en paus i en och en halv till två timmar. Vid användning av Propaferon är oönskade effekter möjliga: yrsel, dubbel vision i ögonen, illamående. Det är omöjligt att behandla en patient med takykardi länge, eftersom paroxysmal takykardi kan ersättas av en sinus en. Propaferon är kontraindicerat om ett atrioventrikulärt block i den andra tredje graden diagnostiseras hos en person. För behandling hemma, ordineras Cordarone i en dos av sexhundra till åtta hundra milligram per dag. Denna dos är uppdelad i flera administrationer. På ett sjukhus kan läkemedlets mängd ökas med en och en halv till två gånger, om så är nödvändigt.

    Om takykardin startade plötsligt, kommer Valocordin eller Corvalol (Corvaltab) att rädda. Dessa droger används i form av droppar. Vanligtvis är det för att klara av en attack femton till tjugo droppar, som läggs till en halv kopp vatten, tillräckliga. Efter att du har tagit droppar, måste du vila ett tag (sitta eller ligga ner), så hjärtfrekvensen återgår till normal.

    Om takykardiattacker inträffar tillräckligt ofta rekommenderas träningsterapi. Det är lämpligt att göra sådana promenader i en konstant, långsam takt på kvällstimmarna. Det är också nödvändigt att överge de skadliga vanorna (röka, dricka alkohol) utan att misslyckas. Detta kommer avsevärt underlätta tillståndet, och attacker kommer att hända mycket mindre ofta. Det är inte nödvändigt att missbruka takykardi för fet, kryddig mat, drick mindre starkt kaffe och svart te, avstå från alkoholhaltiga drycker. Att äta med denna sjukdom ska vara regelbundet och fraktionell och undvika övermålning, eftersom en full mage kan utlösa en attack av takykardi. På kost av personer som lider av takykardi, rekommenderas att införa sådana produkter som russin, avkok och rosa höfter, naturlig honung, kli, torkade aprikoser, färska bär, frukter.

    Den terapeutiska kosten för takykardi är baserad på några enkla regler och observerar vilken du kan förbättra ditt välbefinnande avsevärt. När takykardi äts fyra till sex gånger om dagen i små portioner, undviker överfyllning av magen. Ät inte innan du lägger dig, eftersom det kan prova en nattattack. Du bör också begränsa användningen av godis. Det finns fler produkter som innehåller kalium, magnesium. Fett i kosten av en person som lider av takykardi bör inte vara mer än fyrtio eller femtio gram per dag. Kalium och magnesium är många i druvor, grapefrukt, persilja, svart vinbär, ananas, persikor, bananer. Användbar för hjärtat och nötterna, särskilt mandlar och valnötter. Mycket användbart är en omelett framställd av proteiner för ett par, liksom mjukkokta ägg (det är oönskade att äta mer än en per dag). Användbara kötttyper, t ex kalkon och kyckling, magert nötkött, kalvkött. Kötträtterna är bäst tillagade i ugnen eller ett par. Det är bättre att vägra några kryddiga såser och kryddor och ersätta dem med gräddfil, mjölk eller sura.

    Av folkrättsmedel ges en bra effekt med takykardi genom avkok av mint eller citronbalsam. För att undvika en takkardiattack på natten kan du sova med en kudde av påse fylld med rhizomer av valerianen. Positiva effekter på hjärtmuskeln har ädelbärsbär, kaprifol. De är användbara inte bara i färsk form, men också i sylt. Ett annat botemedel mot mormödrar är en infusion av mynta med hoppkeglar. En tesked av samlingen till häll kokande vatten (ett glas), täck med en handduk och låt stå i tio minuter. Drick det resulterande botemedlet i små sippor åt gången. Direkt med en attack av takykardi är roten av valerian torr med mynta. Denna samling ska ta ett par matskedar, lägg i en termos och häll kokande vatten till hälften. När medlet är infunderat och kylt, kan det placeras i kylskåpet och förvaras i fyra till fem veckor. Under en attack måste du dricka ett hundra och två milliliter.

    Med takykardi kan vissa livsmedel orsaka stor skada för kroppen, så de borde vara medvetna om för att begränsa i kosten. Skadlig alkoholkonsumtion vid takykardi starkt bryggt svart te, kaffe, grädde, kokta hårdkokta ägg, rökt kött, fisk, korv, sodosoderzhaschie livsmedel (läsk, olika kex, färskt bröd).

    Alla vet att det är bättre att varna någon sjukdom i förväg än att behandla den. Utmärkt förebyggande av takykardi kommer att vara en hälsosam livsstil, äta ett stort antal produkter som är användbara för hjärtat, ta vitaminer, ge upp skadliga vanor, tillräckligt med sömn på natten. Man bör komma ihåg att alla folkmetoder är effektiva mer för förebyggande än för behandling av sjukdomen. Visst, avkok och infusioner, liksom vissa livsmedel har en läkande effekt, men det är bättre att kombinera folkmedicinska läkemedel med medicinering som föreskrivs av en läkare. Därför, om du lider av täta anfall av takykardi, hjärta smärta, svår svaghet och andnöd, inte experimentera med dekokter och konsultera en läkare för professionell medicinsk rådgivning.