Huvud / Angina pectoris

Hjärtan är breddad i diameter

Varje organ har en viss storlek och hjärtat är inte ett undantag, i olika friska människor varierar de inom tillåtna normala värden. Tjockleken på organets muskulösa väggar är mycket viktigare än längden och bredden. Det anatomiskt mänskliga hjärtat består av fyra kamrar: två atrium (höger och vänster) respektive två ventriklar. Mycket ofta blir hjärtat bredare i diameter på grund av den ändrade tjockleken på väggarna på sin vänstra sida.

Att misstänka en förändring i gränserna för ett organ kan göras under en undersökning:

 • Percussionally kan du definiera de ändrade gränserna;
 • Auscultatory, spetsen höras lite lägre och till vänster än med tillåten storlek;
 • Du kan märka gränserna vid utvärdering av bröstdiagrammet.

Sjukdomar där det finns en förändring i hjärtans gränser

Det finns tre grupper av sjukdomar, varav ett av symptomen är att hjärtat breddas i diameter:

 1. Sjukdomar förknippade med patologier i det kardiovaskulära systemet:
  • IHD (ischemisk sjukdom);
  • Någon grad av GB (hypertoni);
  • Medfödda missbildningar;
  • Utveckling av kronisk kardiovaskulär insufficiens.
 2. Intrinsic patologier:
  • Kroniska leversjukdomar - hepatit och cirros;
  • Sjukdomar i sköldkörteln;
  • Brott mot funktionerna hos hematopoiesis;
  • Utveckling av lunginsufficiens.
 3. Nyligen, är en förändring av hjärt gränser ofta observeras på grund av främmande föremål (delar av trådar och stentar) inuti de ventransplantat och artärer i hjärtat (koronära). Verktyg för att avlägsna främmande kroppar har utvecklats med en icke-operativ metod.

Mekanism för utveckling av hjärtförstoring

Den främsta orsaken till att hjärtat utvidgas i diameter är blodets stagnation i ventriklerna på grund av sin ofullständiga frisättning i sammandragningsfasen.

Mekanismen för utveckling av detta fenomen är inte komplicerat, under diastolen (relaxfasen) är varje hjärtkärl fylld med blod, med systol (sammandragningsfas), inte allt mottaget blod pressas in i atriumet, en viss mängd kvarstår.

Under följande diastole, in i kammaren en ny del, och kammarvägg successivt sträcka, muskelväggar blir utarmat och utveckla kammar hypertrofi, vilket leder till utvidgningen av hjärtat över. De flesta av de kliniska fallen innefattar vänster ventrikulär hypertrofi, vilket indikerar utvecklingen av patologi i samband med nedsatt funktion av hjärt-kärlsystemet.

Expansion av hjärtets tvärgående dimensioner leder ofta till ett dödligt utfall, vars orsak är lungemboli.

Hur man behandlar hjärtans utvidgning

Behandling av hjärtsjukdomar

Hur man behandlar hjärtans utvidgning

Hej kära läsare av min medicinska blogg http://narmedblog.ru/. Idag kommer du att lära dig om behandlingen av en lite känd sjukdom i hjärtat - "stort hjärta" eller "hjärtförstoring".

Orsaker till hjärtförstoring

● En mans hjärtats vikt väger ungefär 330 gram, för kvinnor lite mindre - 253 gram. Ökningen i storlek av hjärtat som en man och en kvinna uppträder eller på grund av expansionen av dess hålrum, eller på grund av proliferation av hjärtmuskeln (myokardiell hypertrofi).

Hittills finns det en hel lista över sjukdomar som bidrar till hjärtans expansion (eller dilatation). En av dessa sjukdomar som den mest klassiska är hypertoni.

Mekanismen för hjärtförstoring vid hypertoni är att förträngning av blodkärl som leder till ökat tryck på hjärtat, lägger ner extra belastning på blodet att pumpa, hjärtmuskler mer spänd, så ökningen i storlek.

● Bland de sjukdomar som leder till hjärtförstoring är inflammation i hjärtmuskeln - kardiopati. Detta händer i form av komplikationer efter att inte behandlats med skarlettfeber eller ont i halsen.

Dessa sjukdomar dämpar hjärtats muskler, de blir flabby och hjärthålen (dess ventriklar) expanderar. Hjärt-utvidgningen (dilation) manifesteras av kliniska symptom: svallning, främst i benen, dyspné vid ansträngning, hjärtklappning (takykardi), hjärtrytmrubbningar (arytmi).

● De främsta orsakerna till sjukdomen är hjärtförstoring: överdriven konsumtion av mat och dryck, särskilt alkoholhaltiga drycker. Konstant stress och nervös överbelastning, fysiskt överarbete.

Allmänna behandlings-och-profylaktiska åtgärder för att läka hjärtans expansion

● Det är oerhört viktigt att du slutar dricka alkoholhaltiga drycker för alltid. Många människor tror att alkohol påverkar främst levern, men det är inte så: på grund av toxiska effekter på hjärtmuskeln (hjärtmuskel) generellt brustna hjärta och i slutändan leder till dess expansion. Det är också viktigt att observera vissa begränsningar i näring.

Djurfetter med högt kolesterolhalt, överskott av kolhydrater bör uteslutas från den dagliga rationen; lägg till dietfrönfrö, olivolja, majs, sojabönolja, fiskprodukter (minst två gånger i veckan).

Färska grönsaker och frukter, aprikoser, kvitten,, melon, plommon, aubergine, persikor, gurkor, kål, tranbär, tranbär, valnötter, aprikoser, fikon, äpplen, granatäpplen, - är de produkter som krävs för att upprätthålla den normala funktionen av hjärtmuskeln.

● Skär saltintag till 2 gram per dag, och vätskan som 1-1,2 liter, avser det sådana patienter som är benägna att svälla. Du kan släcka din törst genom att använda valerian eller myntete.

Förbered valerian te på detta sätt: Häll 2 teskedar av krossad Valerian rot 250 ml. kallt vatten och låt det brygga i 10-12 timmar, omblandning ibland.

Drick denna infusion (te) tre gånger om dagen för ett helt glas. Och mintte är lättare att förbereda: 200 ml. kokande vatten 1 tsk. torra blad av mint, insistera 15-20 minuter i en tätt sluten tekanna, och du är klar! För att smaka, kan du lägga till socker eller honung.

● Överensstämmelse med ovanstående rekommendationer kommer inte bara att förbättra ditt hjärta utan även utsläpp av extra pounds, vilket minskar belastningen på hjärtmuskeln.

Men om du bestämmer dig för att fortsätta att äta och dricka, kommer det att leda till blodproppar (dilatation) (blodproppar). Konto fall där en blodpropp bryter ut och in i blodomloppet till lungorna, vilket orsakar en lungemboli med dödlig utgång (omedelbar död) hos patienten.

Folk recept för behandling av hjärtförstoring

● Skala och blanda lika delar (50 gram) björkknoppar, johannesört, hagtorn, kamomillblommor och immortelle. Häll en matsked av blandningen med ett glas kokande vatten och simma i ett vattenbad i 15 minuter, kyla i en timme och spänning.

Ta tre gånger om dagen före måltiden för ¼ kopp för 1-1,5 månader. Utför 4-5 behandlingskurser med avbrott på 10-15 dagar. Koka de två följande recepten exakt på samma sätt och ta samma ordning (för att inte upprepa).

● Stir, efter slipning, till 50 gr. havtorn bark, majs pistillmärken kolumner kamomill blommor, gräs Hjärt och svängar, lämnar tranbär.

● Skala och blanda 250 gr. örter av St. John's wort, 200 gr. örter yarrow och 50 g. blommor arnica.

● Skala och blanda 25 gr. frön av fänkål och kummin, gräsrössgräs, rötter och rhizomer av valerian officinalis. Sprid en matsked av blandningen i 200 ml. kokande vatten, laga i 15 minuter och insistera på 45 minuter.

Efter kylning och spänning, tillsätt kokt vatten till originalvolymen och drick ¼ kopp tre gånger om dagen före måltiden i en månad.

● Mala och blanda till 200 gr. rhizom av valerian officinalis och fänkål frukter, 100 gram morwort och hagtorn frukt av blodröd.

Häll ett glas kokande vatten 1 msk. l. Blanda och koka i ett vattenbad i 15 minuter, fyll i två timmar. Efter perkolering, ta volymen till ursprunglig nivå. Drick ¼ kopp tre gånger om dagen i en månad efter att ha ätit. Efter tre månader, upprepa kursen.

Testade hjärtproblem behandling recept

● Förbered två kompositioner. Den första består av en blandning (0,5 kg) maj blomma honung och 0,5 liter. 40-graders vodka. Blandningen värms över låg värme till dess att mjölkfilmen erhålles, varefter efter avlägsnande från värme, låta stå.

Andra kompositionen: Ta en liter vatten stående för en dag och koka (ta vatten från hinkens övre yta). Detta i kombination med kokande vatten häll en tesked blandning av medicinska örter: valerianarot krossad, knotweed (Polygonum fågel), kamomill, Cudweed och Hjärt. Insistera en halvtimme och spänna genom flera lager av gasbind.

● Blanda den första kompositionen med den andra. Läkemedlet är klart under 5-7 dagars förvaring i en mörk, kall plats. Behandlas enligt följande: 1: a vecka - på en tesked två gånger om dagen; den andra veckan och till slutet - på en matsked med samma frekvens.

När medicinen är över, ta en 10-dagars paus och förbereda en ny servering. Så du behöver behandlas under ett helt år. På receptets effektivitet finns det många recensioner av patienter som länge har haft behandling på grund av behandling utan det önskade resultatet, och först efter folkbehandlingen har det blivit lättnad.

Den åtgärd som erbjuds till dig tar bort smärta i hjärtat, behandlar stenokardi, ateroskleros, hypertoni, arytmi och ischemi. Dessutom får fötterna inte "ge bort".

Om hjärtsjukdomar kan du läsa mer i Wikipedia >>>

Hjärtan är breddad i diameter

Jag frågar dig om det är möjligt att klargöra medicinska termen "hjärtat breddas i diameter", vad betyder detta? Detta är skrivet på resultaten av fluorografi hos min mans bröstkorg. Han är 54 år gammal, högt blodtryck i andra graden, ischemisk hjärtsjukdom, åderbråck i benen, överviktig - det här är en ofullständig lista över sjukdomar som följer med hans liv.

Jag ber dig att ge rekommendationer om förbättring av hans hälsa. Med vad är expansionen i hjärtat ansluten, är det farligt för livet, och i så fall hur man räddar mannen från de möjliga konsekvenserna?

Med vänliga hälsningar, Lyudmila Reutskaya

Tyvärr är allt du skrev om din mans hälsa väldigt farligt. Hjärtat ökas med en konstant belastning som orsakas av ökat blodtryck och övervikt. Det kan emellertid inte på ett tillfredsställande sätt utföra sin funktion, fungera som en pump och försöker hantera detta genom att bygga muskelmassa (myokard). Men samtidigt utbreder hjärthålen, ventilerna sträcker sig, ventrikeln och atrierna utbreder sig och så kallade pseudoporrhager utvecklas, där blod överförs från ventrikeln till atriumet. Detta leder till hjärtsvikt, olika kränkningar av hjärtrytmen. Fara är inte själva diagnosen "hjärtat expanderas", men det faktum att dessa förändringar kan leda till hjärtinfarkt eller hjärnans hjärtslag.

Det dilaterade hjärtat behandlas inte separat. Läkaren ska ordinera läkemedel för ny generation av högt blodtryck som stimulerar processen för myokardreformering (som drogrenitek).

Det är nödvändigt att minska vikten. Om man har angina, sedan utöva den kan rekommenderas med försiktighet, men anti-sklerotisk kost kommer inte bara sakta ner i vikt, men också för att undvika ytterligare bildning av aterosklerotiska plack i blodkärl, vilket i fluorogram inte syns, men förmodligen redan i blodkärlen.

Vad betyder förlängningen av hjärtat till vänster?

Expansion av hjärtat till vänster och ökning av dess massa, i medicin kallad - cardiomegaly. Detta kan gälla både hela organet och en av kamerorna. För att känna igen sjukdomen är det nödvändigt att genomföra ett antal diagnostiska förfaranden. Detektering av ett förstorat hjärta på fluorografi betyder inte att organet är utsatt för sjukdom. Detta beror på mänsklighetens individualitet.

Många av våra läsare för behandling av hjärtsjukdomar använder aktivt den välkända metoden baserad på naturliga ingredienser, som upptäckts av Elena Malysheva. Vi rekommenderar dig att läsa den.

Artikeln kommer att påverkas på grund av utbyggnaden av hjärtat, som påverkar uppkomsten av sjukdomen, liksom hur det utförs hjärtlungräddning och behandling.

För mer information kan du direkt kontakta portalspecialisten.

Samråd är gratis på nätet.

Funktioner av sjukdomen

Ofta är mekanismen för utveckling av en ökning av hjärtvolymen associerad med ventrikulär dysfunktion. I det här fallet kan både en och båda öka. Ökningen påverkar både atrierna. Faktorer som påverkar förändringar i storleken av ventriklerna innefattar att minska plastisiteten och ackumuleringen i kroppen av produkterna av sönderfall efter metabolism.

Kardiomegali diagnostiseras ofta hos personer som arbetar med professionell sport. Att avslöja den sanna orsaken till expansionen av skugggränser är endast möjlig genom metoden för instrumentanalys. Expansion av rätt hjärta beror på en falsk sjukdom, som ofta uppstår mot en bakgrund av systematisk fysisk ansträngning. Detta diagnostiseras också under graviditeten.

Villkor för utveckling av sjukdomen

Villkoret, när hjärtat breddas i diameter, diagnostiseras oftast i den vuxna generationen. Faktorer ökar gränserna för atriens skuggor och ventriklarna är olika och ofta är de associerade med hjärtat och blodkärlens patologi.

Många av våra läsare för behandling av hjärtsjukdomar använder aktivt den välkända metoden baserad på naturliga ingredienser, som upptäckts av Elena Malysheva. Vi rekommenderar dig att läsa den.

Vanliga orsaker är:

 • hög fysisk belastning
 • graviditet;
 • Chagas syndrom;
 • genetisk predisposition;
 • högt blodtryck i aorta och kärl;
 • allvarlig form av vaskulär anemi
 • olika hjärtsjukdomar;
 • njurdysfunktion
 • ischemi, hjärtinfarkt;
 • hjärtat utvidgas till vänster på grund av lungsjukdomar.

Naturligtvis finns det faktorer som inte alltid kan leda till expansion. Till exempel virala infektioner, parasitiska sjukdomar, immunförsvar och mer.

behandling

Tecken på tillväxt av organskugga i sammansättningen av ventriklarna och atrierna liknar andra sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Följande symtomatologi observeras:

 • smärta i bröstbenet
 • andfåddhet;
 • svullnad av fötter och händer;
 • hög utmattning
 • svimning;
 • blek hud.

Lär att hjärtat har expanderat sina gränser kan vara inspektion av ultraljud, röntgen, ekokardiografi eller MRI. Till exempel presenteras ritningsnummer 1 som ett fotografi av fluorografi. Skuggan markerad på bilden indikerar utvidgningen av organets skugga.

Fig.1. Fluorografi av det dilaterade hjärtat.

Figur 2 låter dig visuellt jämföra det normala tillståndet hos atriärerna och ventriklarna och tiden då orgelet expanderade sina gränser.

Fig.2. Jämförelse av det normala och dilaterade hjärtat.

Svårighetsgraden av sjukdomen beror på behandlingens gång med läkemedel:

 1. Diuretika reducerar trycket i kärlen.
 2. För att undvika risk för blodproppar i blodkärlen, föreskrivs antikoagulanter.
 3. För att återställa hjärtets system är receptionen av angiotensinreceptorblockerare ordinerad. Preparat "Warfarin" och "Heparin" är effektiva vid behandling av förmaks och ventrikulär dysfunktion.
 4. Normalisera pulsen som kallas läkemedelskombinationsbetablockerare.

Expansion av organskugga leder till olika konsekvenser - blodproppar, hjärtstopp, rytmförstöring, dödsfall.

Den största risken är ökningen av gränserna för vänstra kammarens ventrikel. Denna patologi leder oftast till döden.

Efter att ha studerat noggrant metoderna för Elena Malysheva vid behandling av takykardi, arytmi, hjärtsvikt, vattkoppor och generell återhämtning av kroppen - bestämde vi oss för att erbjuda det till er uppmärksamhet.

Om konservativa behandlingsmetoder inte har någon effekt och patientens tillstånd försämras, rekommenderar läkare att utföra operationen. Typ av ingrepp betraktas individuellt. Till exempel kan de förskriva införandet av en defibrillator under huden för att justera rytmen.

Kardiopulmonell återupplivning

Inom medicinen, det finns en sådan sak, "gränsen mellan liv och död", betyder det att döden kan komma vid tiden mellan hjärtslag. Under denna period kan irreversibla följder inträffa i hela kroppen, om ingen hjälp ges.

Kardiopulmonell återupplivning är aktuell och enligt de regler som genomförs tillåter den att neutralisera den patologiska processen. Åtgärdssekvensen differentieras med tiden:

 • Två minuter - återupplivning utan förberedelse av en defibrillator.
 • Från 2 minuter till 10 - sluten massage och elektrisk laddning.
 • Mer än 10 minuter - en defibrillator och alla medel för hjärtstimulering.

Det bör förstås att första hjälpen är relevant under de första minuterna. Annars, även efter återupplivning, kan det uppstå irreversibla konsekvenser, vars skugga kommer att ha hemsökt allt liv.

Sammanfattningen av översynen, vi kommer till de uppenbara slutsatserna - sjukdomen är inte oberoende och fortsätter med sjukdomar i blodkärl och hjärta. Experter rekommenderar att genomgå en årlig undersökning, inkl. Röntgen, diagnos av ventriklarna och atrierna, såväl som kärlsystemet. Korrekt behandling är endast möjlig med korrekt diagnos, så välj kvalificerade och erfarna läkare.

 • Har du ofta obehagliga känslor i hjärtat (sticka eller förknippas med smärta, brännande känsla)?
 • Plötsligt kan du känna dig svag och trött.
 • Ständigt stiger trycket.
 • Om dyspné efter den minsta fysiska ansträngningen och det finns inget att säga...
 • Och du har länge tagit en massa droger, bantning och tittar på tyngden.

Men dömande av det faktum att du läser dessa linjer - segern är inte på din sida. Därför rekommenderar vi att du bekantar med den nya tekniken Olga Markovich, som hittade ett effektivt verktyg för behandling av hjärtsjukdomar, ateroskleros, hypertoni och vaskulär rengöring. Läs mer >>>

Sosudinfo.com

Med en ökning i hjärtat eller på annat sätt kallas hjärtförstoring, det är en utvidgning av en eller alla av de fyra hjärtkamrarna - det är höger kammare och höger förmak, vänster kammare och vänster förmak. Beroende på svårighetsgraden av organ hypertrofi tilldelade graden av skada och förlust av funktionella egenskaper som kan leda till olika komplikationer.

Kardiomegali eller förstärkning av hjärtat?

Årligen i världen dör hundratusentals människor av kardiovaskulära patologier. I de flesta fall är orsaken till detta otrolig kontakt med en läkare och försämrad hjärtaktivitet.

Ökningen i kroppen är associerad med utvecklingen av ventrikelhypertrofi, ackumulering av metaboliska produkter och neoplastiska processer. Kardiomegali förekommer ofta hos friska människor, detta inkluderar idrottare och gravida kvinnor.

Hjärtans volym varierar från person till person. Om vi ​​pratar om könsskillnader är det här organet större för män än för kvinnor. Så i en åldersgrupp från 20 till 30 år kommer den ungefärliga volymen av hjärtat att vara följande värden:

 • kvinnor - 580 cm3;
 • män - 760 cm3.

Också denna siffra beror på kroppsvikt. Det är nödvändigt att diagnostisera kardiomegali endast efter noggrann undersökning, för i vissa fall är ett litet förstorat hjärta normen, som för varje person är strikt individuellt.

Expansion av höger eller vänster ventrikel: orsaker

Förstoring av väggarna i höger eller vänster ventrikel kallas hypertrofi. Samtidigt störs funktionen av myokardiet och följaktligen försämras deras funktionella aktivitet. Beroende på platsen för utarmning av hjärtmuskeln, skiljer sig också en annan etiologi.

Hypertrofi i högerkammaren

Ökningen i höger ventrikels väggar observeras oftast hos barn med medfödda defekter av intrauterin utveckling. Också en av huvudorsakerna är förknippad med ökat tryck i en liten cirkel av blodcirkulation och urladdning av blod i höger kammare. I detta fall ökar den högra ventrikulära belastningen.

Hos vuxna är orsaken till hyperventrofi hos högerkammaren oftare sjukdomen som förhindrar normal andning. Detta inkluderar sådana patologier:

 • korsning av ryggraden;
 • sjukdomar i lungkärl (kompression, emboli, trombos, etc.);
 • bronkial astma
 • tuberkulos;
 • bronkiectatisk sjukdom;
 • kronisk bronkit
 • poliomyelit etc.

Hypertrofi i vänster ventrikel

Hypertrofi i vänster ventrikel är farlig genom plötslig hjärtstopp, orsaken till hjärtinfarkt och dödsfall. Tjocklek av vänster ventrikels väggar kan härledas av sådana hjärtpatologier:

 • utveckla ateroskleros av aorta
 • hypertensiv sjukdom;
 • medfödda eller förvärvade hjärtfel
 • fetma.

För att förhindra utvecklingen av sådana allvarliga sjukdomar är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder, vilket innebär att man håller en hälsosam livsstil och ser en läkare för att kunna diagnostisera alla överträdelser i tid.

Orsaker till kardiomegali

Oftast diagnostiseras en ökning i hjärtat i diameter hos vuxna. Fördjupningsfaktorer som bidrar till utvidgningen av ventrikel- och ventrikelskugggränserna är ganska olika, i de flesta fall är detta associerat med kardiovaskulära patologier. Så, etiologin av utseendet av kardiomegali kan innefatta sådana skäl:

 • överdriven sport;
 • graviditet;
 • idiopatisk kardiomyopati;
 • hjärtfel
 • anemi i svåra former;
 • Infektionssjukdomar, där målorganet är hjärtmuskeln;
 • komplikationer efter virala sjukdomar;
 • ischemi eller hjärtinfarkt;
 • inflammatoriska processer i hjärtat;
 • svåra belastningsbelastningar
 • överdriven konsumtion av alkohol, beroende av droger, rökning
 • njursjukdom och njursvikt;
 • reumatisk cardit och endokardit;
 • hypertoni etc.

Om det finns en ökning i hjärtmuskeln ordinerar läkaren den nödvändiga diagnosen och behandlingen.

Kliniska manifestationer

När hjärtat expanderas i diameter eller i andra områden kan patienten uppleva obehagliga symptom. Detta inkluderar sådana kliniska manifestationer:

 • ökad trötthet
 • andnöd i vila eller med mindre fysisk ansträngning
 • ökat blodtryck;
 • Utseendet av smärta i hjärtat;
 • bildning av ödem i nedre extremiteterna;
 • huvudvärk och yrsel
 • kortvarig medvetslöshet.

Andra tecken som är karakteristiska för denna eller den hjärt-patologin vid dess närvaro kan också tillsättas.

behandling

Under behandlingen är det viktigt att identifiera fokuset och därmed bestämma sjukdomen eller störningen som utlöste starten av hjärtförstoring. Så snart det här diagnostiseras, föreskrivs en behandling som syftar till att eliminera denna patologi.

Som en hjälpterapi föreskrivs mediciner, vars syfte är att minska obstruktionen för normalt blodutflöde samtidigt som det förstärkta arbetet i ventriklerna lossas. Detta förhindrar risken för komplikationer i form av myokardinfarkt, angina pectoris, dyspné och arytmi.

Om de terapeutiska åtgärderna är ineffektiva kan läkaren ordinera en kirurgisk ingrepp för att förbättra blodflödet. De tillgriper dock endast i extrema fall.

Allmänna rekommendationer

Förutom behandlingsrekommendationer är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder. När hjärtproblem är mycket användbara för att följa sådana råd:

 1. Det bör kasseras från användningen av alkoholhaltiga drycker, som har en toxisk effekt på myokardiet (hjärtmuskeln).
 2. För att förhindra deponering av kolesterolplakor på blodkärlens väggar är det nödvändigt att utesluta från de dagliga rationprodukterna med högt kolesterolinnehåll. Det är lämpligt att använda fisk, olivolja, linfrö, majs och sojabönolja minst 2 gånger i veckan.
 3. För att stärka och upprätthålla hjärtmuskeln i ett normalt driftstillstånd användbar ingå i den dagliga kosten av Viburnum, tranbär, kål, aubergine, persikor, aprikoser, äpplen, granatäpplen, valnötter, meloner och så vidare. D.
 4. Det är nödvändigt att minska saltintaget till minst 2 g. per dag, speciellt för patienter med ökat ödem.
 5. När fetma är fixat är det nödvändigt att göra en korrekt balanserad kost, som syftar till att eliminera överskjutande kilo.
 6. Sova i minst 8 timmar, inte fysiskt och känslomässigt inte överarbete.
 7. Ofta går det utomhus.

Expansion av hjärtat är inte en diagnos, utan bara ett tillfälligt tillstånd av hjärtmuskeln. Med korrekta och aktuella åtgärder från denna överträdelse kan du bli av med och kraftigt underlätta ditt tillstånd.

Orsaker till utvidgat hjärta på fluorografi

Om du är ute efter en rutinmässig förebyggande undersökning bröstet upptäckte att ökat i storlek hjärta på röntgen, inte panik i förväg, och gå för samråd till kardiologen och försöka förstå orsakerna till ändring av ett stort mänskliga organ.

Det kan finnas flera anledningar till vad som hände. Några av dem indikerar förekomsten av allvarliga sjukdomar i kroppen, därför är det värt att ta på allvar resultat av fluorografi.

Orsaker till utvidgat hjärta

Vikten av hjärtat av den genomsnittliga mannen är 332 gram, kvinnor - 253. Normal anses om kroppens vikt varierar exakt inom dessa gränser.

När det gäller storlekarna är de vanligtvis relaterade till den mänskliga näven. För att orgelen ska fungera normalt är det mycket viktigt att alla dess delar (atria, ventriklar) eller snarare tjockleken på deras väggar, längden och bredden i allmänhet är normala.

Vad ska man göra om fluorografi (röntgenbild, ultraljud) visade att hjärtat förstorats i storlek, är det förstorat?

Hur farligt är det att ha ett stort hjärta i ordets ordalydelse? Och på grund av vad kroppen kan öka? Vi ska räkna ut allt i ordning.

Till de viktigaste orsakerna till att hjärtat är mer än normalt i fotoet av fluorografi är det möjligt att relatera:

 1. stor fysisk ansträngning
 2. sjukdom.

Människor som dagligen engagerar sig i tungt fysiskt arbete, liksom professionella idrottare i ett förstärkt läge, och hjärtat fungerar: det är tvunget att kämpa oftare och snabbare för att destillera blodet.

Detta leder till att cellerna i hjärtmuskeln ofta blir större, de växer. Som ett resultat ökar organets vikt och dess storlek.

Om den fysiska ansträngningen i framtiden kommer att vara måttlig ökade hälsoriskerna av denna anledning, hjärtan bär inte.

Om en person fortsätter att utsätta sin kropp för överdriven stress under lång tid, är det möjligt att utveckla en patologi som ett hypertrofierat hjärta, vilket är fullt av allvarliga komplikationer och till och med farligt för livet.

Orsaka att hjärtat ökas i storlek, är sjukdomar i det kardiovaskulära systemet (koronarogennye sjukdom: till exempel, högt blodtryck, kranskärlssjukdom) och hjärtat (virala, inflammatoriska sjukdomar), såväl som hjärtsjukdomar.

Så, om en defekt och oförmåga hos ett organ att fungera normalt för att regelbundet förse hela kroppen med blod, kan organet öka.

Koronar sjukdomar

Hypertoni är den vanligaste orsaken till hjärtförstoring.

Detta förklaras av det faktum att kroppen på grund av högt blodtryck tvingas pumpa stora volymer av det för att arbeta i ett förbättrat läge.

Detta leder till att musklerna i hjärtat ökar, och själva kroppen utbreder sig.

Om en person har ischemi, förlorar cellerna i hjärtmuskeln ständigt mindre näringsämnen, vilket resulterar i deras degeneration, och i deras ställe uppstår bindväv.

Den senare, till skillnad från muskulär vävnad, kan inte sammandragas, som ett resultat av detta, deformeras, ökar i storlek, organets kavitet.

Vad ska man göra om röntgenbilden visade att orgelet förstorats, och orsaken till detta fenomen är sjukdomar i hjärt-kärlsystemet?

Svaret på denna fråga är enkelt och uppenbart - att behandla grundorsaken och återvända kroppen till normens gränser.

I händelse av att patienten diagnostiseras med högt blodtryck, är han vanligtvis ordinerad läkemedel som minskar blodtrycket. Den senare bidrar till återställandet av normal kroppsstorlek.

Att ta medicin till en patient med högt blodtryck eller ischemisk sjukdom, i vilken ett förstorat hjärta diagnostiseras, är obligatoriskt.

Faktum är att trots den ökade kroppsstorlek, stort hjärta mycket värre utför en viktig funktion henne - blodet att pumpa, och därför mänskliga organ och system får tillräckligt med näring de behöver - utvecklade hjärtsvikt lider hela kroppen.

Det vill säga att kroppens återkomst till sin normala storlek kan förhindra hjärtsvikt, vilket i vissa fall helt enkelt kan spara en persons liv.

Icke-kranskärlsjukdomar

En annan ganska vanlig orsak till ett förstorat hjärta är de inflammatoriska processerna som påverkar muskelvävnaden (cardit), främst reumatokardit.

Så, om en person har allvarligt lidit sådana infektionssjukdomar som angina eller scharlakansfeber, kan komplikationer (reumatism) påverka och det viktigaste organet som överträffar blodet.

Muskeln i detta fall förlorar sin elasticitet, och pererastyagivayutsya ventriklarna, kan resulterar i kroppsstorlek öka flera gånger, och dess funktionalitet, respektive, kommer att minska med flera gånger.

I detta avseende är den aktuella behandlingen av reumatisk hjärtsjukdom mycket viktig. Hittills har läkemedel utvecklats som helt kan eliminera streptokockinfektioner och förhindra överväxt av hjärtat.

Om behandlingen inte följer kan en person dö. Dessutom infekterar patienten som bärare av streptokocker andra.

Endokardit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar hjärtens inre kavitet och dess ventiler.

Endokardit i det avancerade skedet orsakar en förstoring av organet, förlust av muskelelasticitet och förmåga att komma i kontakt. Sjukdomen kräver omedelbar behandling.

Myokardit är en konsekvens av virusinfektioner, åtföljd av arytmi och andnöd, eventuellt utseendet av hjärtsvikt.
videor:

I samband med denna patient behöver myokardit omedelbar medicinsk hjälp och stödjande terapi.

Den konstanta användningen av alkohol kan orsaka kardiomyopati och hjärtdystrofi, vilket leder till att hjärthålen expanderar och hjärtslagets rytm förändras signifikant.

Även patienter med alkoholism är som regel högt blodtryck - en annan faktor som bidrar till förändringen av hjärtmuskeln.

Om en person är botade från alkoholism och sluta dricka alkohol, och i händelse av högt blodtryck kommer att minska trycket att ta droger, efter en stund kroppen åter normal storlek.

Således, om bild röntgen visade en ökning i hjärtstorlek, bör omedelbart konsultera en specialist för att ta reda på orsaken till patologiska förändringar och påbörja behandling vid behov: problemet i de flesta fall är löst.

Hjärtförstoring: vad är det?

Vid behandling av hjärthypertrofi (kardiomegali) expanderar 1 eller alla 4 hjärtkammare - höger kammare och atrium, vänstra kammaren och atriumet och även i bredden. Ofta observerade expansion av hjärtat i diameter på grund av den ändrade tjockleken på vänster sida. Beroende på graden av hypertrofi hos orgeln, belyser de svårighetsgraden av lesionen och förlusten av funktionella egenskaper som leder till bildandet av vissa komplikationer.

Expansion av höger eller vänster ventrikel: orsaker

Synkron hypertrofi i hjärtat till höger och vänster är en indikator på ventrikulär expansion. Huvudorsakerna som orsakar förändringar i organs gränser är kroniska sjukdomar, hjärtsjukdomar, droger och alkoholförgiftning.

Den främsta provokationsfaktorn för expansion av hjärtats högra hjärtkärl är överdriven spänning. Det förekommer i processen att öka blodtrycket i en liten cirkel av blodcirkulationen, under utmatning av blod i rätt hjärtkärl med medfödd hjärtsjukdom.

I ett barn är patologi associerad med hjärtformig missbildning. Det finns en partiell utstötning av blod från vänster ventrikel genom öppningen i septum i höger kammare. Som ett resultat måste han pumpa mycket mer blod och väggarna börjar tjockna och tjockna.

Hos vuxna kan orgeln förstoras på grund av det så kallade "lunghjärtat". En liknande patologi förekommer i sjukdomar som förhindrar korrekt andning. Trycket stiger, högra ventrikeln är överbelastad och börjar öka.

Förändringen i hjärtfunktionen påverkas också av aktiveringen av neuroner i hypotalamusen. Mellan honom och hypofysen finns en nära anslutning. Förändringar i deras funktion kan leda till kardiomegali.

Expansionen av vänster ventrikel bildas med en konstant stress på hjärtat, vilket tvingar det att fungera med ökad intensitet. Skälen som kan få honom att arbeta i en sådan rytm är följande:

 • Högt blodtryck. Ökar risken för patologi.
 • Hjärtfel:
  1. 1 ventrikel istället för 2;
  2. aorta stenos
  3. en defekt i septumet mellan de 2 ventriklarna;
  4. pulmonell atresi.
 • Idiopatisk hypertrofi. Förtjockning av hjärtmuskeln eller några av dess delar. Under lång tid framkallar inte misslyckanden vid reduktion av myokardiet.
 • Överdriven fysisk stress. Långspelande sport tvingar hjärtat att vänja sig vid större fysiska påfrestningar.
 • Diabetes mellitus. Koronar störningar framkalla ischemi. Detta leder till utseende av kardiomegali, och om patienten har förhöjt blodtryck ökar sannolikheten för utvidgningen.
 • Dricker alkohol. Regelbunden användning leder till alkoholisk kardiomyopati och därefter till expansion av ventriklerna.

Hypertrofi i högerkammaren

Den högra ventrikeln låter i blod, skjuter den djupt in i de kärl som förbinder med lungorna. Det är dess anrikning med syre. På grund av det faktum att den högra sidan av hjärtat och lungorna är anslutna, då en mängd olika problem med andningsorganen som leder till hjärtförstoring.

Den högra ventrikeln i volym är 3 gånger sämre än vänster ventrikel, därför är elektroaktiviteten hos den senare högre. Ökningen kan uttalas när höger massa överstiger vänster. Med måttlig expansion skiljer sig inte storleken på ventriklerna. En obetydlig excitation noteras. I början av sjukdomen blandas symtomen eller det finns ingen alls. Om det finns en tendens till stabil expansion, uttrycks symtomatiken i andningssvårigheter, en känsla av tyngd i bröstområdet, utseendet av smärta obehag.

Förutom dessa tecken observerar patienten fladdrande eller blekande och fördröjd hjärtslag. Förmodligen yrsel och medvetslöshet.

Hypertrofi i vänster ventrikel

Denna patologi är en typisk hjärtsjukdom för dem som lider av högt blodtryck. Expansion av vänster ventrikel anses vara ett ganska osäkert fenomen, vilket kännetecknas av hög mortalitet. Denna process innefattar en strukturell anpassning av organet med avseende på metabolism och förändringar som uppträder i hemodynamiska data.

Kardiomegali orsakar en betydande förtjockning av väggarna. Ofta leder det till en signifikant förändring i septumet, som ligger mellan de två ventriklerna. På grund av expansionen förloras väggens elasticitet. Förtjockning kan vara både likformig och i vissa områden av lokalisering. Denna specificitet påverkar direkt sjukdomsförloppet.

Kliniska manifestationer

För att förstå vad det utvidgade hjärtat innebär är det nödvändigt att avslöja dess manifestationer. Det mest populära tecknet som indikerar förändringar i vänster ventrikel är angina pectoris. Det utvecklas mot bakgrund av kompression av blodkärl, som ger näring till myokardiet. Som ett resultat noteras dess expansion i storlek och dess användning av en betydande mängd syre parallellt med näringsämnen. Förutom denna symptomatologi finns förmaksflimmer, det finns tecken på förmaksfladder och fastande av hjärtmuskeln. Ofta finns det en patologi, under vilken orgeln i 3-5 sekunder fryser och kan inte spåras, vilket leder till ett omedvetet tillstånd. I vissa situationer kan andfåddhet indikera närvaron av kardiomegali. Följande anses vara en ytterligare symptomatologi:

 • högt blodtryck;
 • instabilt tryck;
 • huvudet gör ont
 • misslyckanden i hjärtans rytm;
 • störd sömn;
 • dåligt tillstånd och generell sjukdom;
 • smärtsamt obehag i hjärtat
 • smärtsamt obehag i bröstet.

Expansion av högra hjärtkammaren åtföljs inte av några klagomål. Laboratoriet kan vara en manifestation av endast dess orsaker och negativa konsekvenser:

 • höger ventrikel expansion;
 • misslyckanden i hjärtritmen;

Symptom på lunghypertension:

 • andnöd i processen med liten fysisk ansträngning och i ett lugnt tillstånd, torrhosta;
 • slöhet, apatisk tillstånd, yr och svimma
 • ökad hjärtrytm, svullnad i venerna på nacken;
 • spottar blod
 • arytmi;
 • anginal smärta som är associerade med hypoxi i hjärtmuskeln (smärtan av pressning och komprimering karaktär i zagrudnoy område under träning, ofta förknippas med kallsvett, ilska, efter nitroglycerin konsumtion).

Symtomatisk hjärtsvikt, som orsakas av en minskning av kontraktiliteten hos den utvidgade högra hjärtkammaren:

 • känsla av tyngd nära hypokondrium till höger;
 • bildning av peritoneum hos förstorade vener på huden;
 • svullnad i nedre extremiteterna och framkanten av bukhinnan.

Medfödda hjärtfel i barndomen kan innebära cyanos i huden, dyspné och hjärtklappning, oregelbundenhet i rytmen, långsam tillväxt och utveckling.

behandling

Terapin är viktigt att upptäcka härden och därmed etablera en sjukdom eller fel som orsakade förstorat hjärta. Det är nödvändigt att göra en fluorografi för att få bildens fullständighet. Efter att ha utfört den nödvändiga diagnosen ordineras en terapi baserat på bilden, som syftar till att eliminera denna patologiska process.

Efter röntgen har gjorts, som en extra behandling, föreskrivs mediciner för att avlägsna hindren av blodutflödet med lossning av ventrikelernas intensiva funktion. Detta kommer att ge ett tillfälle att förhindra uppkomsten av negativa effekter i form av hjärtinfarkt, angina pectoris, dyspné och hjärtrytmstörningar.

Om de terapeutiska åtgärderna inte ger det rätta resultatet, föreskriver specialisten kirurgi för att förbättra blodflödet. Men det är nödvändigt att använda den endast i extrema situationer.

Allmänna rekommendationer

Förutom medicinska föreskrifter är det obligatoriskt att följa förebyggande åtgärder. Under hjärtsjukdomar kommer följande rekommendationer att vara mycket användbara:

 • Vägran att ta alkohol, som har en toxisk effekt på hjärtmuskeln.
 • Uteslutning från den dagliga menyn med produkter med högt kolesterol. Detta hjälper till att förhindra deponering av kolesterolplakor på kärlväggarna. Optimal att lägga till dietfisk, olivolja, linfrö, majs och sojabönolja, minst två gånger i veckan.
 • Införandet i menyn av produkter såsom tranbär, tranbär, kål, aubergine, äpplen, granatäpplen, och så vidare. De kommer att bidra till att stärka och stödja hjärtmuskeln i ett gott skick.
 • Det bör begränsa saltintaget till 2 gram per dag, i synnerhet gäller detta för patienter med högt ödem.
 • När det diagnostiseras med fetma bör en korrekt balanserad diet göras, vilket syftar till att eliminera överskjutande kilo.
 • Varaktigheten av sömn ska vara minst 8 timmar, för att inte tillåta fysiskt och psyko-emotionellt överarbete.
 • Frekventa promenader i frisk luft.

Expansion av hjärtat är inte en diagnos, utan bara ett tillfälligt tillstånd av myokardiet. Med den korrekta och aktuella behandlingen av denna patologi är det möjligt att eliminera sjukdomen och förbättra patientens tillstånd avsevärt.

Hjärtans bredd i diameterbehandling

Orsaker till hjärtförstoring

● En mans hjärtats vikt väger ungefär 330 gram, för kvinnor lite mindre - 253 gram. Ökningen i storlek av hjärtat som en man och en kvinna uppträder eller på grund av expansionen av dess hålrum, eller på grund av proliferation av hjärtmuskeln (myokardiell hypertrofi). Hittills finns det en hel lista över sjukdomar som bidrar till hjärtans expansion (eller dilatation). En av dessa sjukdomar som den mest klassiska är hypertoni. Mekanismen för hjärtförstoring vid hypertoni är att förträngning av blodkärl som leder till ökat tryck på hjärtat, lägger ner extra belastning på blodet att pumpa, hjärtmuskler mer spänd, så ökningen i storlek.

● Bland de sjukdomar som leder till hjärtförstoring är inflammation i hjärtmuskeln - kardiopati. Detta händer i form av komplikationer efter att inte behandlats med skarlettfeber eller ont i halsen. Dessa sjukdomar dämpar hjärtats muskler, de blir flabby och hjärthålen (dess ventriklar) expanderar. Hjärt-utvidgningen (dilation) manifesteras av kliniska symptom: svallning, främst i benen, dyspné vid ansträngning, hjärtklappning (takykardi), hjärtrytmrubbningar (arytmi).

● De främsta orsakerna till sjukdomen är hjärtförstoring: överdriven konsumtion av mat och dryck, särskilt alkoholhaltiga drycker. Konstant stress och nervös överbelastning, fysiskt överarbete.

Allmänna behandlings-och-profylaktiska åtgärder för att läka hjärtans expansion

● Det är oerhört viktigt att du slutar dricka alkoholhaltiga drycker för alltid. Många människor tror att alkohol påverkar främst levern, men det är inte så: på grund av toxiska effekter på hjärtmuskeln (hjärtmuskel) generellt brustna hjärta och i slutändan leder till dess expansion. Det är också viktigt att observera vissa begränsningar i näring.

Djurfetter med högt kolesterolhalt, överskott av kolhydrater bör uteslutas från den dagliga rationen; lägg till dietfrönfrö, olivolja, majs, sojabönolja, fiskprodukter (minst två gånger i veckan). Färska grönsaker och frukter, aprikoser, kvitten,, melon, plommon, aubergine, persikor, gurkor, kål, tranbär, tranbär, valnötter, aprikoser, fikon, äpplen, granatäpplen, - är de produkter som krävs för att upprätthålla den normala funktionen av hjärtmuskeln.

● Minska saltintaget till 2 gram per dag och vätskor upp till 1-1,2 liter. Detta gäller för de patienter som är beroende av ödem. Du kan släcka din törst genom att använda valerian eller myntete. Förbered valerian te på detta sätt: Häll 2 teskedar av krossad Valerian rot 250 ml. kallt vatten och låt det brygga i 10-12 timmar, omblandning ibland. Drick denna infusion (te) tre gånger om dagen för ett helt glas. Och mintte är lättare att förbereda: 200 ml. kokande vatten 1 tsk. torra blad av mint, insistera 15-20 minuter i en tätt sluten tekanna, och du är klar! För att smaka, kan du lägga till socker eller honung.

● Överensstämmelse med ovanstående rekommendationer kommer inte bara att förbättra ditt hjärta utan även utsläpp av extra pounds, vilket minskar belastningen på hjärtmuskeln. Men om du bestämmer dig för att fortsätta att äta och dricka, kommer det att leda till blodproppar (dilatation) (blodproppar). Konto fall där en blodpropp bryter ut och in i blodomloppet till lungorna, vilket orsakar en lungemboli med dödlig utgång (omedelbar död) hos patienten.

Folk recept för behandling av hjärtförstoring

● Crush och blanda lika delar (50 gram), björkknoppar, johannesört ört, hagtorn frukt, kamomill blommor och Immortelle. Häll en matsked av blandningen med ett glas kokande vatten och simma i ett vattenbad i 15 minuter, kyla i en timme och spänning. Ta tre gånger om dagen före måltiden för ¼ kopp för 1-1,5 månader. Utför 4-5 behandlingskurser med avbrott på 10-15 dagar. Koka de två följande recepten exakt på samma sätt och ta samma ordning (för att inte upprepa).

● Stir, efter slipning, till 50 gr. bark av buckthorn, kolonner av majs stigmas, kamomill blommor, örtbladiga blad av motherwort och alternerande löv, cowberry löv.

● Skala och blanda 250 gr. örter av St. John's wort, 200 gr. örter yarrow och 50 g. blommor arnica.

● Skala och blanda 25 gr. frön av fänkål och kummin, gräsrössgräs, rötter och rhizomer av valerian officinalis. Sprid en matsked av blandningen i 200 ml. kokande vatten, laga i 15 minuter och insistera på 45 minuter. Efter kylning och spänning, tillsätt kokt vatten till originalvolymen och drick ¼ kopp tre gånger om dagen före måltiden i en månad.

● Mala och blanda till 200 gr. rhizom av valerian officinalis och fänkål frukter, 100 gram morwort och hagtorn frukt av blodröd. Häll ett glas kokande vatten 1 msk. l. Blanda och koka i ett vattenbad i 15 minuter, fyll i två timmar. Efter perkolering, ta volymen till ursprunglig nivå. Drick ¼ kopp tre gånger om dagen i en månad efter att ha ätit. Efter tre månader, upprepa kursen.

Testade hjärtproblem behandling recept

● Förbered två kompositioner. Den första består av en blandning (0,5 kg) maj blomma honung och 0,5 liter. 40-graders vodka. Blandningen värms över låg värme till dess att mjölkfilmen erhålles, varefter efter avlägsnande från värme, låta stå. Andra kompositionen: Ta en liter vatten stående för en dag och koka (ta vatten från hinkens övre yta). Detta i kombination med kokande vatten häll en tesked blandning av medicinska örter: valerianarot krossad, knotweed (Polygonum fågel), kamomill, Cudweed och Hjärt. Insistera en halvtimme och spänna genom flera lager av gasbind.

● Blanda den första kompositionen med den andra. Läkemedlet är klart under 5-7 dagars förvaring i en mörk, kall plats. Behandlas enligt följande: 1: a vecka - på en tesked två gånger om dagen; den andra veckan och till slutet - på en matsked med samma frekvens. När medicinen är över, ta en 10-dagars paus och förbereda en ny servering. Så du behöver behandlas under ett helt år. På receptets effektivitet finns det många recensioner av patienter som länge har haft behandling på grund av behandling utan det önskade resultatet, och först efter folkbehandlingen har det blivit lättnad. Vi erbjuder dig ett sätt att eliminera smärta i hjärtat, behandla kärlkramp, åderförkalkning, hypertoni, arytmi och ischemi. Dessutom får fötterna inte "ge bort".

Må Herren Gud hjälpa dig!

Källa till informationsplatsen Traditionell medicin.

Hjärtat är vidgat tvärgående

Den främsta orsaken till att hjärtat utvidgas i diameter är blodets stagnation i ventriklerna på grund av sin ofullständiga frisättning i sammandragningsfasen.

Varje organ har en viss storlek och hjärtat är inte ett undantag, i olika friska människor varierar de inom tillåtna normala värden. De flesta av de kliniska fallen innefattar vänster ventrikulär hypertrofi, vilket indikerar utvecklingen av patologi i samband med nedsatt funktion av hjärt-kärlsystemet.

Hjärtat, som alla andra organ, har sina dimensioner. Att misstänka en förlängning av hjärtans gränser kan en läkare undersöka patienten. Samtidigt hörs auscultatory ton vid hjärtans topp en liten till vänster och lägre än normalt. Även förändringen i hjärtans gränser kan ses på lungens röntgenstråle.

En grupp sjukdomar förknippade med patologin i det kardiovaskulära systemet.

Hjärtan är breddad i diameter

Men inte hela blodvolymen utstötas från ventriklarna in i atriumet och en liten återstående volym blod behålls.

Med en konstant överskärning av hjärtkamrarna är väggarna utarmade. Det finns ett sådant tillstånd som ventrikulär hypertrofi. I klinisk praxis är hypertrofi i vänster ventrikel vanligast. Detta symptom uppträder i alla hjärtpatologier associerade med nedsatt hjärt- och vaskulär aktivitet.

Hjärtat breddas i bredden på bekostnad av vänster ventrikel?

En liten del av det, på grund av ofullständig tillslutning av ventilflikar, återvänder tillbaka till ventriklerna. I kaviteterna i ventriklerna finns det åter en liten volym blod, till vilken en ny del tillsätts.

Ökningen i hjärtans storlek i tvärriktningen på grund av konstant blodstagnation är ofta dödsorsaken hos patienter från lungemboli. Morfologiska och funktionella förändringar i hjärtat med olika typer av förvärvade defekter beror huvudsakligen på de särdrag som orsakar hemodynamiska störningar.

Allt detta förutbestämmer mångfalden av röntgenbilden i olika former och faser av utveckling av förvärvade hjärtfel.

Behandling av förstorat hjärta

Det kännetecknas av en retrograd dropping av blod i vänstra atriumet och samtidigt intaget av mer än normala mängder av det i vänstra kammaren. När processen fortsätter uppträder hypertrofi och dilatation av vänster ventrikel, vilket ökar, och dess öv förlänger, rundar och pulserar våldsamt.

I ett snett läge är utbuktningen av vänsteratriumbågen speciellt karakteristisk för den bakre delen (i retrocardialutrymmet) och dess förstärkta pulsation (den så kallade "systoliska expansionen"). I det andra läget är det retrokortiska utrymmet inskränkt på grund av förstorade vänstra uppdelningar - vänstra atrium och vänstra kammaren.

En typisk triangulär konfiguration av kardiovaskulär skugga uppträder vid mitralinsufficiens, främst på grund av expansionen av höger och vänster ventrikel. Samtidigt finns hypertrofi och sedan dilatation av högra hjärtkammaren, varigenom hjärtat vrider något runt längdaxeln från vänster till höger och upptar en mer vertikal position.

Samtidigt upprätthåller vänster ventrikeln, som får mindre än vanliga blodmängder, sin normala storlek, och ibland minskar även något och svagt pulserar.

Det anatomiskt mänskliga hjärtat består av fyra kamrar: två atrium (höger och vänster) respektive två ventriklar. Med slagverk bestäms förskjutningen av hjärtans gränser.

Cardiomegaly - vad är det?

Normalt är hjärtets storlek individuellt för varje. De beror på sammansättningen av en person, kön, ålder. Man tror att organs storlek är ungefär lika med storleken på handflatan som pressas in i näven. Ändå finns det gränser som skiljer normen från patologi. Ett förstorat hjärta kallas kardiomegali. Det kan hittas både i fysisk undersökning och i instrumental diagnostik. I de flesta fall ökar hjärtekammaren, huvudsakligen den vänstra. Mindre ofta sker kardiomegali på bekostnad av de rätta avdelningarna. Förstoringen av kroppen framträder på grund av hypertrofi i det muskulösa skiktet, liksom på grund av utvidgat myokardium (dilatation). Detta fenomen uppträder sällan på kort tid. Vanligtvis föregås kardiomegali av en långvarig kronisk sjukdom.

Förstorat hjärta: orsaker till patologi

Kardiomegali kan uppstå på grund av olika orsaker. Det beror på patientens ålder, ärftlig predisposition, kroppsvikt och livsstil. Ibland anses ett förstorat hjärta vara en variant av normen. I detta fall bör kardiomegali vara måttlig. Sådana fall innefattar permanent fysisk aktivitet, graviditet, sällan ungdomar. En signifikant ökning av hjärtans storlek i denna kategori av människor är också en patologi. Det finns följande orsaker till kardiomegali:

 1. Medfödda missbildningar (CHD). De bildas under graviditeten, kan vara av olika storlekar. Med stora eller kombinerade vaker uppträder hjärtfel snabbt. I detta fall kan kardiomegali manifestera sig under de första månaderna av barnets liv. Om vicesna är obetydliga sker ökningen i hjärtat gradvis, ibland sker det inte alls.
 2. Inflammatoriska sjukdomar. Dessa inkluderar myo-, endo- och perikardit. De flesta av dessa patologier förekommer i barndomen och ungdomar. Kardiomegali observeras endast i fall då sjukdomen har förvärvat en kronisk form. Även denna grupp kan tillskrivas dilaterad myopati.
 3. Förvärvade hjärtsjukdomar. Framkallad i vuxen ålder. Oftast är de en följd av reumatism.
 4. Kronisk kardiovaskulär patologi. Dessa inkluderar myokardiell ischemi (myokardinfarkt, angina pectoris), arteriell hypertension.
 5. Kroniska sjukdomar i lungorna. Bland dem - bronkial astma, KOL.
 6. Patologi av andra organ och system. Hjärtförstoring kan observeras med allvarlig anemi, njure- och leverinsufficiens, hypertyreoidism.
 7. Metaboliskt syndrom (fetma i kombination med diabetes mellitus).

Mekanism för utveckling av kardiomegali

Patogenesen av kardiomegali beror på orsaken. Oftast förekommer vänster ventrikelhypertrofi hos personer med metaboliskt syndrom, kranskärlssjukdom eller högt blodtryck. Med en liten mängd syre kontraherar hjärtmuskeln snabbare än vanligt, och ökar gradvis i storlek. Ungefär detsamma händer med högt blodtryck. I det här fallet har hjärtat inte tillräckligt med tid att pumpa blod snabbt på grund av sitt höga blodtryck, så kroppen behöver mer ansträngning. Mekanismen för utveckling av kardiomegali skiljer sig åt i stenos och ventilinsufficiens. I fallet med dessa patologier flyter inte blodet helt i den intilliggande kammaren eller kärlet (aorta, lungartären) och orsakar dilatationen av en av hjärtavdelningarna. Med långvariga defekter ökar både ventrikeln och atriumet. I vissa fall kan hypertrofi hos hela organet inträffa. Höger ventrikulär fel uppstår med lungsjukdomar, leversjukdomar.

Symtom med förstorat hjärta

Symtom på utvidgat hjärta kan uttryckas i varierande grad. Med hypertrofi i vänster ventrikel klagar patienterna om andfåddhet. Anfall av luftbrist uppkommer under fysiska övningar, lyft av vikter, snabb och lång promenad. Med allvarlig kardiomegali kan andnöd vara i vila. Dessutom har vissa patienter edematöst syndrom. Ofta ackumuleras vätska på den nedre delen av sken på kvällen. Om orsaken till CHF är ischemi är patienter oroade över smärta i hjärtat. Den kliniska bilden beror också på orsaken till kardiomegali. Med pulmonella patologier läggs hosta och astma till de angivna symtomen. Leverinsufficiens kännetecknas av massivt ödem (ascites, anasarca), svullnad i livmoderhalsarna. Äldre människor med förstorat hjärta har ofta högt blodtryck.

Hur diagnostiseras kardiomegali?

För att avslöja kardiomegali är det inte tillräckligt med bevis på anamnese. För detta är det nödvändigt att utföra palpation och slagverk av orgeln. När man pekar på hjärtat blir det klart för doktorn om dess storlek motsvarar normen eller överstiger dess gränser. Dessutom utförs bröströntgen. Med kardiomegaly förstoras organs kontur i bilderna. För att bestämma i vilka avdelningar hypertrofi observeras utförs ett EKG. På grund av denna forskning är det möjligt att lära sig om orsaken till sjukdomen (ischemi, lungpatologi). Den mest exakta för diagnosen är EchoCG (ultraljud av hjärtat). Det låter dig bestämma tjockleken på myokardiet i varje kammare, storleken på kaviteterna, närvaron av dilatation.

Behandling av förstorat hjärta

När detta symptom identifieras frågas patienterna vad de ska göra om hjärtat förstoras. Behandlingen bör startas först efter en fullständig undersökning och ta reda på orsakerna. Vid behov föreskrivs bronkodilatatorer, antihypertensiva medel, diuretika. I vissa fall krävs en kombination av dessa medel. Oavsett orsaken är det viktigt att ta mediciner som påverkar undertryckandet av hjärtsvikt. Dessa inkluderar beredningar "Coronal", "Propranolol", "Captopril", etc. Vid svåra hjärtfel är kirurgisk behandling nödvändig. Det ordineras även för långvarig ischemi och akut cirkulationsfel.

Ökat hjärta: Effekter av sjukdom

Tyvärr passerar hjärtfel sällan helt, eftersom det är en kronisk progressiv sjukdom. Med otillräcklig behandling eller frånvaro kan konsekvenserna vara allvarliga. Vid allvarlig kardiomegali är patienten ständigt saknad luft, vilket orsakar alla organ att lida. Även sjukdomen kan leda till hjärtinfarkt, stroke, tromboembolism hos hjärt- eller lungkärl.

Kardiomegali eller förstärkning av hjärtat?

Årligen i världen dör hundratusentals människor av kardiovaskulära patologier. I de flesta fall är orsaken till detta otrolig kontakt med en läkare och försämrad hjärtaktivitet.

Ökningen i kroppen är associerad med utvecklingen av ventrikelhypertrofi, ackumulering av metaboliska produkter och neoplastiska processer. Kardiomegali förekommer ofta hos friska människor, detta inkluderar idrottare och gravida kvinnor.

Hjärtans volym varierar från person till person. Om vi ​​pratar om könsskillnader är det här organet större för män än för kvinnor. Så i en åldersgrupp från 20 till 30 år kommer den ungefärliga volymen av hjärtat att vara följande värden:

 • kvinnor - 580 cm3;
 • män - 760 cm3.

Också denna siffra beror på kroppsvikt. Det är nödvändigt att diagnostisera kardiomegali endast efter noggrann undersökning, för i vissa fall är ett litet förstorat hjärta normen, som för varje person är strikt individuellt.

Expansion av höger eller vänster ventrikel: orsaker

Förstoring av väggarna i höger eller vänster ventrikel kallas hypertrofi. Samtidigt störs funktionen av myokardiet och följaktligen försämras deras funktionella aktivitet. Beroende på platsen för utarmning av hjärtmuskeln, skiljer sig också en annan etiologi.

Hypertrofi i högerkammaren

Ökningen i höger ventrikels väggar observeras oftast hos barn med medfödda defekter av intrauterin utveckling. Också en av huvudorsakerna är förknippad med ökat tryck i en liten cirkel av blodcirkulation och urladdning av blod i höger kammare. I detta fall ökar den högra ventrikulära belastningen.

Hos vuxna är orsaken till hyperventrofi hos högerkammaren oftare sjukdomen som förhindrar normal andning. Detta inkluderar sådana patologier:

 • korsning av ryggraden;
 • sjukdomar i lungkärl (kompression, emboli, trombos, etc.);
 • bronkial astma
 • tuberkulos;
 • bronkiectatisk sjukdom;
 • kronisk bronkit
 • poliomyelit etc.

Hypertrofi i vänster ventrikel

Hypertrofi i vänster ventrikel är farlig genom plötslig hjärtstopp, orsaken till hjärtinfarkt och dödsfall. Tjocklek av vänster ventrikels väggar kan härledas av sådana hjärtpatologier:

 • utveckla ateroskleros av aorta
 • hypertensiv sjukdom;
 • medfödda eller förvärvade hjärtfel
 • fetma.

För att förhindra utvecklingen av sådana allvarliga sjukdomar är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder, vilket innebär att man håller en hälsosam livsstil och ser en läkare för att kunna diagnostisera alla överträdelser i tid.

Orsaker till kardiomegali

Oftast diagnostiseras en ökning i hjärtat i diameter hos vuxna. Fördjupningsfaktorer som bidrar till utvidgningen av ventrikel- och ventrikelskugggränserna är ganska olika, i de flesta fall är detta associerat med kardiovaskulära patologier. Så, etiologin av utseendet av kardiomegali kan innefatta sådana skäl:

 • överdriven sport;
 • graviditet;
 • idiopatisk kardiomyopati;
 • hjärtfel
 • anemi i svåra former;
 • Infektionssjukdomar, där målorganet är hjärtmuskeln;
 • komplikationer efter virala sjukdomar;
 • ischemi eller hjärtinfarkt;
 • inflammatoriska processer i hjärtat;
 • svåra belastningsbelastningar
 • överdriven konsumtion av alkohol, beroende av droger, rökning
 • njursjukdom och njursvikt;
 • reumatisk cardit och endokardit;
 • hypertoni etc.

Om det finns en ökning i hjärtmuskeln ordinerar läkaren den nödvändiga diagnosen och behandlingen.

Kliniska manifestationer

När hjärtat expanderas i diameter eller i andra områden kan patienten uppleva obehagliga symptom. Detta inkluderar sådana kliniska manifestationer:

 • ökad trötthet
 • andnöd i vila eller med mindre fysisk ansträngning
 • ökat blodtryck;
 • Utseendet av smärta i hjärtat;
 • bildning av ödem i nedre extremiteterna;
 • huvudvärk och yrsel
 • kortvarig medvetslöshet.

Andra tecken som är karakteristiska för denna eller den hjärt-patologin vid dess närvaro kan också tillsättas.

behandling

Under behandlingen är det viktigt att identifiera fokuset och därmed bestämma sjukdomen eller störningen som utlöste starten av hjärtförstoring. Så snart det här diagnostiseras, föreskrivs en behandling som syftar till att eliminera denna patologi.

Som en hjälpterapi föreskrivs mediciner, vars syfte är att minska obstruktionen för normalt blodutflöde samtidigt som det förstärkta arbetet i ventriklerna lossas. Detta förhindrar risken för komplikationer i form av myokardinfarkt, angina pectoris, dyspné och arytmi.

Om de terapeutiska åtgärderna är ineffektiva kan läkaren ordinera en kirurgisk ingrepp för att förbättra blodflödet. De tillgriper dock endast i extrema fall.

Allmänna rekommendationer

Förutom behandlingsrekommendationer är det nödvändigt att följa förebyggande åtgärder. När hjärtproblem är mycket användbara för att följa sådana råd:

 1. Det bör kasseras från användningen av alkoholhaltiga drycker, som har en toxisk effekt på myokardiet (hjärtmuskeln).
 2. För att förhindra deponering av kolesterolplakor på blodkärlens väggar är det nödvändigt att utesluta från de dagliga rationprodukterna med högt kolesterolinnehåll. Det är lämpligt att använda fisk, olivolja, linfrö, majs och sojabönolja minst 2 gånger i veckan.
 3. För att stärka och upprätthålla hjärtmuskeln i ett normalt driftstillstånd användbar ingå i den dagliga kosten av Viburnum, tranbär, kål, aubergine, persikor, aprikoser, äpplen, granatäpplen, valnötter, meloner och så vidare. D.
 4. Det är nödvändigt att minska saltintaget till minst 2 g. per dag, speciellt för patienter med ökat ödem.
 5. När fetma är fixat är det nödvändigt att göra en korrekt balanserad kost, som syftar till att eliminera överskjutande kilo.
 6. Sova i minst 8 timmar, inte fysiskt och känslomässigt inte överarbete.
 7. Ofta går det utomhus.

Expansion av hjärtat är inte en diagnos, utan bara ett tillfälligt tillstånd av hjärtmuskeln. Med korrekta och aktuella åtgärder från denna överträdelse kan du bli av med och kraftigt underlätta ditt tillstånd.

Sjukdomar där det finns en förändring i hjärtans gränser

Det finns tre grupper av sjukdomar, varav ett av symptomen är att hjärtat breddas i diameter:

 1. Sjukdomar förknippade med patologier i det kardiovaskulära systemet:
  • IHD (ischemisk sjukdom);
  • Någon grad av GB (hypertoni);
  • Medfödda missbildningar;
  • Utveckling av kronisk kardiovaskulär insufficiens.
 2. Intrinsic patologier:
  • Kroniska leversjukdomar - hepatit och cirros;
  • Sjukdomar i sköldkörteln;
  • Brott mot funktionerna hos hematopoiesis;
  • Utveckling av lunginsufficiens.
 3. Nyligen, är en förändring av hjärt gränser ofta observeras på grund av främmande föremål (delar av trådar och stentar) inuti de ventransplantat och artärer i hjärtat (koronära). Verktyg för att avlägsna främmande kroppar har utvecklats med en icke-operativ metod.

Tillbaka till innehållsförteckningen

Mekanism för utveckling av hjärtförstoring

Den främsta orsaken till att hjärtat utvidgas i diameter är blodets stagnation i ventriklerna på grund av sin ofullständiga frisättning i sammandragningsfasen.

Mekanismen för utveckling av detta fenomen är inte komplicerat, under diastolen (relaxfasen) är varje hjärtkärl fylld med blod, med systol (sammandragningsfas), inte allt mottaget blod pressas in i atriumet, en viss mängd kvarstår.

Under följande diastole, in i kammaren en ny del, och kammarvägg successivt sträcka, muskelväggar blir utarmat och utveckla kammar hypertrofi, vilket leder till utvidgningen av hjärtat över. De flesta av de kliniska fallen innefattar vänster ventrikulär hypertrofi, vilket indikerar utvecklingen av patologi i samband med nedsatt funktion av hjärt-kärlsystemet.

Expansion av hjärtets tvärgående dimensioner leder ofta till ett dödligt utfall, vars orsak är lungemboli.