Huvud / Åderbråck

Orsaker till hjärtmuskler, symtom och behandling av patologier

Från den här artikeln kommer du att lära dig om de patologier som hörs i hjärtan. Strålens egenskaper beror på egenskaperna av skador på hjärtstrukturerna, närvaron av en extrakardiell patologi eller förändringar i blodflödesintensiteten. Korrekt utvärdering av ljud och bestämning av dess typ hjälper till vid diagnos och val av optimal behandlingsmetod.

Auscultation (lyssning) av hjärttoner är en diagnostisk teknik som gör det möjligt att bedöma hjärtets arbete med ljudvibrationer. Normalt hörs bara de första och andra tonerna, vilket motsvarar perioden av sammandragning (systole) och avkoppling (diastol). Extranöst brus som hörs i hjärtområdet kan orsakas av olika orsaker till hjärt- och icke-hjärtat ursprung.

Poäng att lyssna på hjärtat. Klicka på bilden för att förstora

Buller kan orsakas av förändringar i blodflödet eller blodets egenskaper, hjärtskador, vissa tillstånd som påverkar hjärtaktiviteten. Samtidigt, beroende på orsaken, finns det inget behov av behandling, eller behandling av icke-hjärtad patologi bör genomföras.

Patienter med hjärtblåsljud förekommer i kardiologi, reumatologi, hjärtkirurg. Om symptom har en funktionell karaktär, är behandling som ges, beroende på vilken typ av avslöjade patologi andra specialister: endokrinolog vid tyreotoxikos, en hematolog med anemi, terapeut eller andra läkare i febersjukdomar.

Buller hörs vid hjärtsjukdom, men mer exakt kan deras egenskaper erhållas med ett fonokardiogram. En speciell enhet fångar ljudvågor, så att du kan exakt utvärdera sina funktioner. Ljud konverteras av enheten till mekaniska vibrationer, registreras som en grafisk kurva.

Fonokardiograf och fonokardiogram. Klicka på bilden för att förstora

Orsaker till hjärtmuskler och deras typer

Beroende på källan

Beroende på förekomsten av strukturella förändringar i hjärtat

Soniska fluktuationer när blod utvisas, när blodflödet passerar genom den trånga öppningen

Buller från patologiska anastomoser, där det finns öppningar av skiljeväggar eller en öppen arteriell kanal och blod rör sig längs tryckgradienten

En sällsynt orsak till ljudvibrationer är en förändring i endokardialytan - hjärtets inre skal (0,2-1%)

Beroende på lyssningsfasen

Mekanismer: accelererade blodflödet, passagen i systole genom de begränsade öppningarna i aorta och lung stam, en retur blod till förmaket vid otillräckliga ventiler mellan förmak och kammare.

När man klargör orsaken till ljudfenomen är det särskilt viktigt att skilja mellan funktionellt och organiskt ljud. Vibrationer av ljud av funktionell natur kan förekomma i alla åldrar:

 • Till exempel sker hos de äldre det systoliska utseende som är förknippat med aortaskleros i varje andra fall.
 • Funktionellt lyssnas ofta på gravida kvinnor (upp till 80%).
 • Ljudvibrationer under systolen kan uppstå med en ökning av kroppstemperaturen, anemi.
 • Ett liknande fenomen uppstår ofta under fysisk aktivitet och efter dem - sådana ljud kallas fysiologiska.

Utvärdering av buller som funktionellt möjliggör undvikande av onödiga diagnostiska förfaranden. Ljudfenomen under systolen finns också i organiska lesioner av hjärtstrukturer. Därför rekommenderas, med det minsta tvivel, ett ekkokardiogram för att bestämma orsaken till symtomen. Ytterligare studier är obligatoriska i närvaro av några manifestationer av hjärtpatologi.

Funktioner av olika typer av buller, symtom på patologi

Utvärdera ljudet i hjärtat, uppmärksamma ett antal egenskaper. Beroende på detta kan en typ av lesion detekteras och en preliminär diagnos fastställs. Förutom tiden för utseendet av ljudvibrationer under en viss tid, uppmärksammar systoler eller diastoler följande ljudsätt:

 • zon med maximalt lyssnande
 • intensitet;
 • utföra
 • naturens ljud, dess timbre
 • förändringar i samband med kroppens ställning, andning, motion;
 • Valsalva-testets inverkan, vilket är spänningen och avkopplingen av pressens muskler;
 • reaktion på farmakologiska test.

Funktionsstörning

Funktionsljud i hjärtat har sina egna särdrag, vilket gör det möjligt att skilja dem från ljudfenomen vid organiska skador:

 1. Funktionella ljudvibrationer hörs i systolfasen och skapas vanligtvis av ökat eller minskat blodflöde genom aorta- och lungventilerna. Diastoliskt funktionsstörning, enligt en av studierna, finns endast i 0,3% av fallen.
 2. Ljudvågor av funktionell natur är korta och brukar inte uppta mer än 1/2 av systolen.
 3. Intensiteten av dessa ljud är låg eller medelstora.
 4. Ljudoscillationerna är labila och förändras eller försvinner i olika positioner av kroppen.
 5. Det finns ingen klar koppling till hjärtatonerna.
 6. Frånvaro av bestrålning - Utförande på andra platser utanför ljudets ursprungsort.
 7. Försvinnande på inspiration.
 8. Minskad intensitet efter träning.
 9. Inga symptom på kardiovaskulär skada.

Organiskt ljud

De är vanligtvis grovare och högljudda, har en ihållande karaktär, utförs i armhålan och det interscapulära området. De är förknippade med hjärttoner, beror inte på kroppens position och stärks med fysisk aktivitet. Ofta samtidigt observerade symtom på hjärtpatologi, särskilt hjärtsvikt:

 • andfåddhet;
 • smärta i hjärtat
 • cyanos - cyanos av huden;
 • torr hosta;
 • hjärtklappning.

För varje defekt har en specifik kombination av symptom, såsom mitralisstenos karakteriseras av dyspné, hemoptys, hosta, heshet, dålig motion tolerans, en speciell "glöd" av kinderna på bakgrund av blek hud, hjärtimpuls epigastrisk, darrande i zonen av projektions apex av hjärtat och ett antal andra symptom.

Akrocyanos - cyanotisk hudfärgning, förknippad med otillräcklig blodtillförsel till små kapillärer

Behandling av sjukdomar manifesterade av hjärtmuskler

Behandling beror på orsaken till problemet.

I närvaro av reumatism och förvärvade hjärtfel har antiinflammatorisk behandling. En fullständig härdning är möjlig efter adekvat kirurgisk behandling, varigenom det är möjligt att uppnå fullständig eliminering av blodflödesbesvär i hjärtat.

Med medfödda defekter är kirurgisk behandling den huvudsakliga metoden. Terapeutiska system används för att behandla hjärtsvikt, arytmier, ischemi, dyspné och cyanos.

Funktionella hjärtmuskler associerade med anemi, tyrotoxikos, feberförhållanden, sklerotiska aorta förändringar kan elimineras fullständigt om dessa patologier botas.

Med extrakardiell murmurs, behandlas perikardit eller pleurisy.

Kirurgisk behandling av lungartärstensos. Klicka på bilden för att förstora

Prognos i närvaro av hjärtmumbran

Prognosen för funktionellt buller är i de flesta fall gynnsamt.

 • Lämplig behandling av anemi, sköldkörtelsjukdomar, sjukdomar som åtföljs av feber leder ofta till fullständig återhämtning.
 • Förvärvade defekter vid en upprepad inflammatorisk process leder till försämring av hjärtets funktionstillstånd. Vid adekvat antiinflammatorisk behandling och snabb kirurgisk ingrepp anses prognosen vara villkorligt fördelaktig.
 • Med medfödda defekter hos vuxna finns det praktiskt taget ingen progression av själva defekten. Men ökad stress på hjärtat leder till slut till hjärtsvikt, vilket är svårare att behandla än dekompensering av hjärtaktivitet på grund av förvärvade defekter. Medfödda missbildningar kan orsaka plötslig död, om de är närvarande, ökar risken för bakteriell endokardit, vilket är ett hot mot patientens liv, avsevärt.

Varför finns det ljud i hjärtat?

Buller i hjärtat kan vara ett normalt fysiologiskt fenomen eller en patologi i hjärt-kärlsystemet. Det finns ett antal faktorer som kommer att bidra till att bestämma svårighetsgraden av detta symptom. För att övervaka hjärtets tillstånd och upptäcka eventuella abnormiteter i hans arbete, måste du regelbundet besöka en kardiolog.

Klassificering av orsaker

Buller i hjärtat är en akustisk effekt från omstruktureringen av hjärt- och vaskulärt blodflöde. De flesta läkare antyder utseendet av ljud till en sjukdom som kräver omedelbar behandling. Tystnadens natur kan vara annorlunda:

Organiskt buller indikerar att vissa patologier har uppstått vid utvecklingen av hjärt-kärlsystemet. Oftast börjar de manifestera sig vid födseln, men inte alltid en sådan utvecklingsfel indikerar en allvarlig sjukdom. Det händer ofta att organiska ljud i hjärtat indikerar endast avvikelser i bildandet av ett system som inte skadar hälsan. Med tiden försvinner problemet i sig.

Oorganiska uppstår som ett resultat av hjärtat överförda sjukdomar eller patologier. Orsakerna till buller är olika. En av de vanligaste är morfologiska, när störningar uppträder i hjärtklaffarna. Inte mindre allvarliga är reologiska och anatomiska skäl.

Symtom och diagnos

Patienten kan inte självständigt upptäcka funktionsfel i hjärtat, det är bara möjligt att bestämma närvaron av buller endast som ett resultat av undersökningen. Buller kan upptäckas i hjärtat av följande symtom:

 • anemi, blek hud, generell svaghet i kroppen;
 • darrande i händer och fötter, överdriven irritabilitet, en kraftig viktminskning
 • ökad svullnad i benen, takykardi, dyspné i vila och efter träning;
 • patienten känner sitt hjärtslag efter fysisk ansträngning;
 • överdriven trötthet, en kraftig förändring i humör och frekvent yrsel.

Om buller i hjärtat indikerar förekomst av någon samtidig sjukdom, kan det finnas svårare symtom i form av konstant dyspné vid låg belastning och i vila. Det finns puffiness, smärta i bröstet, förlust av medvetande, kvävningsattacker. Endast en kardiolog kan fastställa arten av utseendet av symtom, deras allvar.

Om bruset är av organiskt ursprung, och patienten känner sin närvaro från födseln, kommer han alltid att besöka kardiologen utan försämring. Om tidigare problem med funktionen av kardiovaskulärsystemet inte observerades, men tecken på sjukdomen började manifestera, bör du besöka terapeuten. I allmänhet kommer en allmänläkare inte att kunna bestämma svårighetsgraden av situationen, så han kommer att hänvisa till en annan specialist. En erfaren kardiolog i staten på första undersökning för att fastställa förekomst och orsaken till buller, men den slutliga diagnosen och ordinera behandling han kunde endast på grundval av dessa testresultat och forskning.

Den första och en av de mest effektiva metoderna för forskning är auscultation. Läkaren med hjälp av ett stetoskop lyssnar på bröstet för eventuellt brus. Om brus upptäcks, är det med sin natur möjligt att bestämma orsaken till förekomsten. För att klargöra diagnosen kan kardiologen ordinera EKG och ECHO: s passage. EKG kan du bekräfta förekomsten av oegentligheter i hjärtat och deras orsak. ECHO är en ultraljudstudie som ger den mest kompletta informationen om hjärtets struktur och struktur. Buller i hjärtat och andra brott efter en sådan undersökning kan etableras.

FCG är en diagnostisk metod som gör det möjligt att fixa de minsta ljudfel i kardiovaskulärsystemet. Vid inspektion är det obligatoriskt att lägga fram flera analyser. Den första av dessa är ett allmänt blodprov, på grundval av vilken nivået av hemoglobin bestäms, koncentrationen av leukocyter. Biokemi utförs för att bestämma njurarnas och leverns tillstånd. Den slutliga analysen är ett blodprov för att bestämma nivån av sköldkörtelhormoner och binjurar. Om reumatism tidigare diagnostiserats, eller om det finns misstankar om dess närvaro, kan reumatologiska tester vara nödvändiga. När alla nödvändiga uppgifter om patientens tillstånd har samlats in väljer kardiologen en terapeutisk kurs för att förbättra tillståndet eller för en fullständig botemedel.

Buller i hjärtat av barn

För närvarande är medicinsk diagnos på en ganska hög nivå. Kontroll över hälsotillståndet börjar vid det intrauterina skedet av barnets utveckling. Detta har sina fördelar, eftersom det är möjligt att i tid veta om förekomsten av några signifikanta avvikelser i utveckling eller sjukdomar som kräver omedelbar intervention.

Den nyaste utrustningen kan skilja absolut alla processer som förekommer i kroppen.

Organens arbete kan ses på skärmen. Idag är det även möjligt att konsultera online med specialister från andra städer. Människor, ser slutsatsen med många floridord och speciella termer, börjar panik och tror att de är sjuka på något sätt.

Ett liknande problem gäller för unga föräldrar. Njut av att ha vänjat sig till en ny roll, nybildade daddies och mammor ansvarar ansvarsfullt för barnets hälsa. Att höra om buller i hjärtat av deras barn, de är mycket oroliga, introducerar sitt barn allvarligt sjuk. Det är nödvändigt att skilja mellan hjärtmuskler hos en vuxen och ett barn.

behandling

Lämplig behandling kan endast ordineras av en läkare. Huvud symptomatisk behandling utförs. Om bruset orsakas av anemi, förskriv då en kurs att ta mediciner som innehåller järn. För bättre absorption tas läkemedel i kombination med askorbinsyra. Snart kommer hemoglobinnivån att stiga, vilket kommer att minska eller helt eliminera hjärtfel.

Fel i funktionen av binjurarna och sköldkörteln elimineras genom medicinering. I vissa försummade fall kan det krävas kirurgisk ingrepp. Hjärtasjukdom är som regel etablerad vid födseln. Från detektionsögonblicket och fram till slutet av livet ska patienten observeras hos kardiologen för att skicka alla erforderliga undersökningar på schemalagd basis. Vice är en mycket allvarlig sjukdom som ibland kan kräva kirurgisk ingrepp.

Buller i hjärtat indikerar inte alltid förekomst av funktionsfel eller hjärtsjukdom. För att förstå arten av deras utseende och tidig behandling, bör du alltid kontakta en specialist.

Buller i hjärtat - orsaker, sjukdomar och behandling

Buller i hjärtat

Buller i hjärtat - inte alltid ett tecken på sjukdomen I medicin är ljud i hjärtat uppdelat i två grupper: organiskt, vilket indikerar hjärtsjukdom och funktionell (som om "inte viktig"). När du lyssnar på hjärtat kan läkaren ofta bestämma bullrets natur, men ibland är det nödvändigt att genomföra en ytterligare undersökning: EKG, ekkokardiografi, röntgen i bröstet.

Buller är ett akustiskt fenomen i samband med blodflödet i hjärtat och blodkärlen. Med den korrekta strukturen i hjärtat kan det finnas förutsättningar för utseende av förändringar i blodflödet, och läkarens öra uppfattar detta som ljud (till exempel saktar blodflödet, virvelbildning etc.). Hos unga barn, oftare hos pojkar, finns det ett venöst brus. Det tappas på toppen av ribbburet i höger kragebenets område - det här är blodflödet genom de livmoderhalsiga åren - och beror på huvudets position.

Orsaker till brus i hjärtat

Funktionsstörning, i motsats till buller i hjärtfel, oftare medfödd, förekommer i olika åldersperioder hos ett friskt barn. Ofta finns det barn med en smal bröstkorg och behåller sig till puberteten. Buller kan uppstå med olika sjukdomar som uppstår med en ökning av kroppstemperaturen. Efter normaliseringen försvinner sådana ljud.

Vid flickor under puberteten finns ofta ett ljud över en lungartär. Med en korrekt formad lungartär i förhållande till bröstet, beroende på inspirationsfas och utandning, uppträder eller försvinner virvelverk som betraktas som buller. Hos vissa barn uppträder brus med proliferation av tvåvägsventilen (förlängning av mitralventilbladet i vänster atrielumen när vänster ventrikel kontraheras). Detta är en förändring i mitralventilens arbete, vilket inte leder till signifikanta störningar. Det kan dock finnas en rytmförstöring eller syrehushållning.

Funktionsstörningar uppstår ganska ofta. De varierar beroende på barnets ålder, kroppens position och håller ganska lång tid. Ekkokardiografisk studie bekräftar den funktionella naturen av buller och utesluter organiska förändringar i hjärtat.

Ett mycket vanligt misstag är frisläppandet av barn med funktionellt buller från lektioner i fysisk träning.

Barn med en platt bröst ska vara särskilt intensivt engagerade i gymnastik, simma, flytta sig i frisk luft - endast denna rörelse kommer att säkerställa en korrekt utveckling av bröstet, och i framtiden och försvinnandet av buller i hjärtat.

Barn med funktionell ljud i hjärtat bör granskas en gång per år av en pediatrisk kardiolog. Mer frekventa undersökningar ger ingen mening, förutom att de kan få ett friskt barn att tro att han har ett "sjukt hjärta".

Behandling av buller i hjärtat

Ett barn med något ljud i hjärtat borde åtminstone en gång genomgå en kvalificerad studie för att fastställa en noggrann diagnos och bestämma taktiken för observation och behandling. För att få en hänvisning till en studie kan du kontakta distriktets barnläkare. Patienter med oskyldiga ljud kräver periodisk övervakning (Echo-CG och kardiologiskt samråd) ungefär en gång om året, eftersom det kan finnas åldersrelaterade förändringar i ventiler eller andra hjärtstrukturer och bullerns betydelse kan förändras.

Av samma anledning är det bättre att observera samma läkare som kan registrera karaktären, ljudet av ljud och deras dynamik med tiden. Som erfarenhet visar, med oskyldiga ljud under lång tid finns inga allvarliga problem, barn kan delta i sport, dansa, andra aktiviteter som är förknippade med hög fysisk stress.

Patienter med buller och förekomst av medfödd hjärtsjukdom kan delas in i tre grupper. Den första gruppen inkluderar de som behöver tidigt kirurgiskt ingripande för att förhindra allvarliga komplikationer och ibland döden. Dessa barn ska hänvisas till ett hjärtsjukhus.

Efter en lyckad operation visas en observation hos en pediatrisk kardiolog som föreskriver eller korrigerar medicinsk behandling, rekommenderar lämplig fysisk aktivitet etc. Den andra gruppen består av barn med patologi som inte kan korrigeras eller har andra allvarliga sjukdomar som gör operationen meningslös (till exempel med allvarlig allvarlig hjärnskada). Andelen sådana patienter är cirka 15% bland patienter med medfödd hjärtsjukdom. I sådana fall är endast stödjande läkemedelsterapi möjlig.

Den tredje största gruppen består av barn med små cirkulationssjukdomar; risken för operation i dem överstiger risken för allvarliga komplikationer i sjukdoms naturliga förlopp. Dessa patienter bör vara på dispensär övervakning hos barnets kardiolog Frekvensen av undersökningen bestäms av hjärtfelens art, i vissa fall behandlad med diuretika eller andra droger. När sjukdomen fortskrider uppstår frågan om operation.

Frågor och svar på "Buller i hjärtat"

fråga: God eftermiddag. Barnet på 3 månader har barnläkaren avslöjat brus i hjärtat och ett lågt hemoglobin 90. UZI i hjärtat i en månad av överträdelser har inte avslöjat. Kan buller orsakas av lågt hemoglobin? Behöver jag upprepa uzi? Tack på förhand.

fråga: Vi diagnostiserade hjärtstörning. Oavsett om det är farligt med denna sjukdom och vilka konsekvenser kan det vara?

fråga: Min lilla hörde ett ljud i mitt hjärta. Jag är mycket orolig, jag vet inte var jag ska sätta mig själv före ultraljud. Berätta varför det finns ett ljud i hjärtat?

fråga: Mitt barnbarn efter hjärtinfarktskomplikationer - extrasistoliya. När hon granskades, läste jag i kartan att hon hade ett öppet ovalt fönster, nu minns jag inte storleken. Och med vilken storlek gör operationen? Idag går vi till kardiologi i 10 dagar, intresserar där, men doktorn förklarar inte alltid allt, särskilt eftersom jag är mormor, inte en mamma.

fråga: Välkommen! Barnet 2 år och 6 månader hörde barnläkaren ljud i hjärtat. Vi hörde en gång också ett par gånger, men när vi åkte till sjukhuset med en temperatur och då försvann vi. Vi gjorde ett elektrokardiogram, de sa att allt är bra. Det var skrivet att förändringarna är karakteristiska efter ålder. Säg mig snälla, vad kan det vara? Vi skickades till en kardiolog på hjärtans uzi, väldigt läskigt.

fråga: Hallå Min son är 3 år gammal, med födelseljud i hjärtat. Genom ultraljud i hjärtat, diagnos av MAS och ett öppet ovalt fönster. Ska vi observeras ständigt hos kardiologen?

fråga: Hej, min son är nu 6 månader gammal, ammar och väger redan 9 400 kg höjd - 71. Sam är väldigt aktiv, står redan uppe i spjälsängen, kryper och sitter (allt utan min hjälp). Berätta för mig hur man sparar det från onödiga överbelastningar och är det värt det? Han har lyssnat på hjärtmuskler i 3 månader från barnläkaren, men han säger att det är för tidigt att göra ultraljud, det är nödvändigt att tolerera upp till ett år. Kan dessa ljud vara relaterade till vikt och när är det värt att göra en ultraljud i hjärtat?

fråga: Jag befanns ha hjärtmuskler och myokardiell hypertrofi. Vad betyder det här, snälla berätta för mig? När jag går, känner jag en främmande kropp bakom min bröstben, min vänstra arm blir dödlig. Jag har ständig andfåddhet, hela tiden måste jag sluta, det skulle få andan. Tryck 180/120, puls 150. Det är alltid svårt för mig att andas.

Buller i hjärtat: sorter, orsaker, diagnos och behandling

Läkaren vid undersökningen sa: "Har du ett ljud i ditt hjärta"? Var inte rädd förrän, det här är inte alltid ett tecken på hjärtsjukdom, ischemisk sjukdom eller andra kardiovaskulära sjukdomar.

Ljud i hjärtat av en läkare är uppdelad i onormal (fast vid sjukdom) och funktionell (närvarande under fysisk ansträngning, anemi och andra tillstånd).

Funktionella hjärtmumbran

Detta akustiska fenomen är förknippat med blodflödet i hjärtat och blodkärlen. Förändringen av blodflödet (saktar, virvlar osv.), Även med den korrekta strukturen i hjärtat, kan uppfattas av läkarens öra som brus.

Funktionsljud kan registreras hos friska vuxna och barn i olika åldrar och brukar sluta oroa sig över tiden. Ibland kan de manifestera sig i senare liv, även utan att orsaka några problem.

Orsakerna till tillfälligt funktionsstörning hos vuxna är:

överdriven fysisk aktivitet,

ökning av blodvolymen under barnlagret

I det senare fallet hjälper motsvarande behandling av den bakomliggande orsaken att bli av med ljuden i hjärtat.

Buller i barnens hjärta

Hos unga barn (hos pojkar oftare än hos tjejer) kan venöst buller höras inom höger krageben. Buller i hjärtat av ett barn kan uppenbaras när blodet flyter genom venerna i livmoderhalsområdet och beror på huvudets position.

Buller över lungartären kan förekomma hos tjejer vid pubertets ålder och beror på fas av inandning och utandning, där virvelerna uppträder och försvinner.

I vissa barn detekteras brus med prolaps av tvåvägsventilen (ett brott mot ventilfunktionen mellan ventrikeln och vänstra atriumet). Detta leder som regel inte till allvarliga konsekvenser, men det kan vara en viss förändring i hjärtfrekvensen, liksom syreförlust.

Ett stort misstag är att släppa ett barn med funktionsstörning i hjärtat från lektionerna i fysisk träning. Sådana barn, särskilt de med en platt och smal bröst, visas intensiva övningar inom gymnastik, simning, mobila utomhusaktiviteter som bidrar till att bullret i hjärtan försvinner och bröstkorgen utvecklas korrekt.

Barn som har detta symptom bör dock, om så är fallet, undersökas av en barnkardiolog minst en gång per år för att utesluta utvecklingen av organiska förändringar i hjärtat.

Hjärtbrusprov

Detta symptom får inte ha patologisk betydelse eller vara en viktig nyckel för erkännande av ventrikulär och hjärtpatologi (medfödd eller förvärvad). För att en läkare ska kunna bestämma bullrets natur utförs följande studier:

ekkokardiografi (ultraljud av hjärtat eller ekkokardiografi),

röntgen i bröstet.

Tidig diagnosuppgift hjälper till att ligga till grund för rationell behandling. Särskilt användbara är de tvådimensionella och Doppler-ekkokardiografiska

I själva verket observeras långvariga diastoliska murrar ofta i patologiska tillstånd och kräver obligatorisk ytterligare undersökning.

Onormala hjärtmumbran

Med funktionella hjärtmuskler finns vanligen inga symtom som är typiska för en allvarlig sjukdom. Behovet av omedelbar läkarvård uppstår endast om du har sådana tecken som:

cyanos av läpparna och huden på fingrarna (cyanos),

Buller i hjärtat: vad de är och varför de ser ut

I regel tyder buller i hjärtat av en vuxen på att det finns en patologi. Därför finns det ett tillfälle att besöka kardiologen och genomföra en fullständig undersökning, på grundval av vilken en adekvat behandling kommer att ordineras, och man kan tala om förutsägelser.

Hjärtljud: vad de är

Buller i hjärtat är akustiska fenomen (visselpipor) som hörs medan man lyssnar på ett stetoskop och uppträder under sammandragning av hjärtmuskeln, mellan stroke.

I medicinsk praxis är de indelade i:

 • organiskt;
 • Funktionellt (de kallas annars "oskyldiga ljud").

Med tanke på organiskt buller är det de som vittnar för att myokardiet har problem och det finns en patologi, d.v.s. de kan förvärvas och medfödda, och även följa den sjukdom som uppstått i hjärtområdet.

Av naturen är ljudet som motsvarar det organiska bruset i myokardiet grovt, hårt, intensivt och högt, långt i längd. Det är karakteristiskt för recoil under axelbladet eller i axillärområdet och förbättring efter fysisk aktivitet. Denna typ av ljud är förknippat med hjärtatoner, det ändras inte och förändras inte från kroppens position (hörsel är i alla fall densamma).

Funktionella typer kännetecknas av det faktum att dessa ljud inte är associerade med laster kan lyssnas på mot bakgrund av en annan hjärtsjukdom. De skiljer sig mjukt, du kan säga "musikalisk" timbre, inte för intensiv. Varaktighet - kort. Efter fysisk ansträngning, till skillnad från organiska, tenderar de att försämras. De är inte relaterade till myokardiska toner. De är instabila och förändras när kroppens position förändras.

Separationen av ljud i tre huvudtyper accepteras, den är baserad på hjärtfrekvensfasen.

Systoliskt. De framträder vid tiden då ventrikelkontraktionen, och i sin tur delas in i:

 • holosystolic;
 • tidigt systoliskt murmur på hjärtans topp
 • srednesistolichesky;
 • mid-late systolic.

Diastoliskt. De förekommer i det ögonblick då blodet tränger in i ventrikeln och är i sin tur indelat i:

 • tidig högfrekvens;
 • srednediastolichesky;
 • presystolic.

Systolodystolic (detta är kontinuerliga ljud).

För information! Systoliskt fluktuationer i nästan alla fall vi talar om mitral regurgitation, och det är på grund av det faktum att hålrummet i vänstra delen av hjärtmuskeln inte är helt frånkopplad under systole (tillståndet i hjärtmuskeln under utstötningen av blod: från vänster kammare - aorta, från höger - i lung trunk ).

Orsaker till fenomenet

Orsakerna till hjärtstörningar hos vuxna är ofta förknippade med högt blodflödeshastighet.

Samma fenomen kommer att observeras om blodflödet, som ska komma in i den dilaterade kammaren, passerar genom en deformerad, smal öppning. Defekter av septum som förvärvas uppstår på grund av nekros (efter hjärtinfarkt), skador, trauma.

Det kan orsaka systoliskt brus i hjärtat av returflödet, vilket bildas på grund av ventilens inkompetens, inklusive dess avböjning.

Forskare noterar och andra orsaker till buller i hjärtat, en enskild faktor tillskrivs de som leder till "oskyldiga" ljudvibrationer. Till exempel en förhöjd kolesterolnivå, en uppbyggnad av vätska i kroppen,

Intressant! Teorin är avancerad att detta fenomen kan dyka upp mot bakgrund av trötthet, stress och spänning.

Diagnos och undersökning

Den allra första versionen av undersökningen - auscultation (detta kan ses video). Detta är en mycket informativ metod som syftar till att noga lyssna på hjärtmusklerna som finns i det kardiovaskulära systemet. Förresten, för nyfödda är det ett obligatoriskt förfarande.

Vidare innefattar den diagnostiska undersökningen:

 • elektrokardiogram (EKG). Det hjälper till att identifiera avvikelser i myokardiearbetet.
 • ekokardiografi (typ av ultraljud). Denna undersökning kommer att bidra till att fastställa blodflödeshastigheten, liksom dess blodtryck;
 • lasttest
 • angiografi (röntgenundersökning med hjälp av ett speciellt kontrastmedium);
 • myokardisk kateterisering.

En fullständig undersökning och undersökning av problemet med överdrivna ljud i myokardiet innebär att man mäter deras intensitet, och för detta utförs flera test:

 • andning;
 • Valsalva (essens - i tvungen utandning med stängd näsa och mun);
 • arytmi;
 • fibrillering (okoordinerad sammandragning av muskelfibrer);
 • förändras positionellt (kroppsrotationer på ena sidan eller andra sidan, knäböj, när du ligger ner - lyfter benen);
 • farmakologiska ingrepp;
 • arteriell ocklusion.

Behandling av sjukdomar

Hur man behandlar en blåsljud beror på om det var orsaken till deras utseende, vilken typ av sjukdomen upptäcks, är det på en scen, ålder och individuella egenskaper hos organismen.

Kan användas som en konservativ behandling (farmakologi nu välutvecklade, högt utvecklade läkemedel), och med hjälp av kirurgi.

Identifiera blåsljud kan vara under graviditeten och när de är på grund av fel på hjärtmuskeln, i moderna sjukhus med högteknologisk utrustning, kardiologer utförde operationen efter barnets födelse eller under de första åren av sitt liv, för evigt eliminera problemen och ger en chans för ett fullvärdigt liv.

Profylaktiska rekommendationer

Av huvud förebyggande åtgärd för att noggrann uppmärksamhet på din hälsa, bör du vara uppmärksam på även de små sjukdomar för att förhindra deras passage in i inflammation eller reumatism.

Nästa punkt är en balanserad kost och hälsosam mat. Dieten bör innehålla färska grönsaker och frukter, stallost, kött, fisk. Krävs vid användning av torkade frukter - torkade aprikoser, russin.

Dagligen är det nödvändigt att göra promenader i frisk luft, att gå på naturen, oftare att gå i parken. Viktigt och fullständigt avslag på dåliga vanor, särskilt - från att röka.

Buller i hjärtat

Hjärtmur

Vad är ljudet i hjärtat?

Buller i hjärtat - ett ljud som utfärdas av blodflödet i hjärtat. De låter som en visselpipa eller rasande, som uppträder med varje slag i hjärtat. Vissa vuxna och många barn har enstaka hjärtmuskler som är godartade (ofarliga) och orsakas inte av hjärtsjukdomar. Minst 30% av barnen kan ha ofarliga hjärtmumbringar vid någon tidpunkt i sin barndom. Vissa hjärtmummar kan dock signalera problem med hjärtat.

Orsakerna till utseendet av hjärtmuskler

Godartade ljud orsakas av ett normalt blodflöde genom hjärtat och stora kärl nära hjärtat. Buller kan dyka upp och försvinna över tiden. Några orsaker som kan öka blodflödet och orsaka godartade hjärtmuskler inkluderar:

Utseendet på onormala ljud i hjärtat kan orsaka följande sjukdomar och störningar:

 • Strukturella hjärtklaffanomalier (den vanligaste orsaken) kan vara medfödda (förekommer vid födseln) eller förvärvas vid senare ålder.
 • Exempel på anomalier är:
  • Mitralstenos;
  • Mitral regurgitation;
  • Aortastenos
  • Aortisk regurgitation;
  • Stenos av tricuspidventilen;
  • Otillräcklig tricuspidventil;
  • Stenos av lungartären;
 • Onormala öppningar eller anslutningar i hjärtat eller kärl som kvarstår efter födseln:
  • Septumfel mellan hjärtkamrarna;
  • Öppen arteriell kanal;
 • Strukturella abnormiteter i hjärtmuskeln:
  • Medfödda missbildningar (t.ex. hypertrofisk kardiomyopati);
  • Förvärvade fel (t.ex. hjärtinfarkt, hjärtsvikt, förlängt högt blodtryck);
 • Andra medfödda hjärtsjukdomar, såsom:
  • Coarkation av aortan hos ett barn;
  • Syndrom av hypoplasi i vänstra hjärtat;
  • Ebstein anomali;
  • Fallot tetrad;
 • Endokardit är en infektion i hjärtklaffens inre kamrar och kamrar (endokardium);
 • Hjärtmyxom är en godartad tumör i mjukvävnad inuti hjärtat (sällan).

Riskfaktorer för utseende av hjärtmuskler

Faktorer som ökar sannolikheten för godartade hjärtljud inkluderar:

Faktorer som ökar sannolikheten för onormala hjärtljud:

 • Akut reumatism
 • ateroskleros;
 • Högt blodtryck;
 • Autoimmuna sjukdomar;
 • Medfödda missbildningar eller hjärtsjukdomar.

Buller i hjärtats symptom

Godartade ljud i hjärtat, som regel, inte orsaka symtom. Patienter med mitralventil prolapse klagar ibland om lätt obehag i bröstet och andra symtom. Det är fortfarande oklart huruvida symptomen orsakar anomalier i ventilerna.

Symtom och symtom på onormala hjärtljud kan innehålla:

 • Snabb eller andfåddhet;
 • Blå läppar (cyanos);
 • delirium;
 • Smärta i bröstet;
 • Problem med hjärtklappning (en känsla av snabb eller oregelbunden hjärtslag);
 • Negativa symtom under träning;
 • Långsam utveckling hos barn.

Buller i hjärtat - när du behöver se en läkare?

Om du tror att du eller ditt barn har ljud i ditt hjärta, ska du kontakta en läkare.

Diagnos av hjärtmumbran

De flesta godartade hjärtmumbran diagnostiseras under en planerad läkarundersökning med ett stetoskop. Några onormala hjärtmumbran finns också på detta sätt. Andra ovanliga ljud i hjärtat detekteras efter ett besök hos doktorn med utseendet av de ursprungliga symptomen.

Test kan innehålla:

 • Elektrokardiogram (EKG) - tillåter dig inte att diagnostisera orsaken till bullret, men ger annan användbar information om hjärtets tillstånd;
 • Bröströntgen - ger dig möjlighet att bestämma hjärtans ungefärliga storlek och form samt förekomsten av lungödem;
 • Ekkokardiogrammet - låter dig studera hjärtans storlek, form och rörelse;
 • Hjärtkateterisering - används för att identifiera problem med hjärtets struktur, funktion och blodtillförsel
 • Blodprov för att kontrollera om en eventuell hjärtinfarkt eller andra sjukdomar som kan påverka hjärtat (t.ex. njursjukdom, infektion, autoimmuna sjukdomar).

Buller i hjärtat - behandling

Godartade ljud i hjärtat kräver ingen behandling. Behandling av andra hjärtmuskler beror på orsaken och omfattningen av problemet.

Behandling av hjärtmuskler innefattar:

Tar mediciner för att behandla hjärtmumbran

Medicin kan antingen behandla orsaken till hjärtpatologin i samband med ljud, eller bidra till att kompensera för hjärtdysfunktion:

 • Diuretika, angiotensinkonverterande enzymhämmare, digitalispreparat - för behandling av hjärtsvikt;
 • Antibiotika - för förebyggande eller behandling av endokardit.

Drift för att behandla hjärtmumbran

Operationen är ofta nödvändig för behandling av svåra hjärtsjukdomar. För att göra detta gäller:

 • Byte av defekta hjärtklaffar med artificiella
 • Korrigering av medfödd hjärtsjukdom;
 • Avlägsnande av hjärttumörer.

Förebyggande av hjärtmuskler

Förebyggande av godartade murmurer i hjärtat är inte nödvändigt. För att minska risken för onormala hjärtmuskler:

 • Det är nödvändigt att behandla akut faryngit i god tid (streptokock halsinfektion) för att förhindra reumatisk feber;
 • Det är nödvändigt att minska risken för att utveckla ateroskleros, för att förhindra hjärtklappssjukdomar i en avlägsen framtid. För att göra detta:
 • Ät hälsosam mat med mycket frukt och grönsaker;
 • Träna regelbundet
 • Om du röker måste du sluta
 • Om du har högt blodtryck eller diabetes måste du påbörja behandlingen av dessa sjukdomar i tid.

Du kan behöva ta antibiotika före och efter några medicinska eller dentala förfaranden som kan orsaka risken för infektion i blodet. Rådfråga din läkare om du behöver ta antibiotika för förebyggande.

Vad är riskerna med buller i hjärtat?

Till att börja med är det nödvändigt att förstå vilket ljud i hjärtat är och att avgränsa dem till fysiologiska och patologiska. Normalt när hjärtklaffar fungerar, eller snarare, när de smälls under rytmiska hjärtslag, uppträder ljudvibrationer som inte hörs av personens öra.

När du lyssnar på hjärtat med en doktors phonendoskop (auscultationsrör), definieras dessa fluktuationer som hjärt- och hjärttoner I och II. Om ventilerna inte stänger tillräckligt tätt, eller vice versa, går blodet genom dem knappast, det finns ett intensifierat och längre ljudfenomen som kallas hjärtstörningen.

Läkaren kan vid undersökning av patienten utan instrumental diagnostiska metoder redan anta om det finns en lesion av en viss hjärtklaff, vilket har utlöst ett ljudfenomen i hjärtat.

Detta beror till stor del underavdelningen av tiden för förekomst av buller - före eller omedelbart efter den ventrikulära sammandragningen (systoliskt eller postsistolichesky brus) och beroende på lokaliseringen av punkten för att lyssna på projektionen av en ventil på den främre bröstväggen.

Orsaker till ljudfenomen i hjärtat

För att mer exakt kunna avgöra vad som orsakar det förstärkta ljudet hos en viss patient, bör du genomgå en ytterligare undersökning och identifiera orsaken till bullret i hjärtat.

Fysiologiska orsaker

 1. Buller på grund av utanför hjärtat skäl uppstår i strid med neurohumoral reglering av hjärtaktivitet, såsom ökad eller minskad vagal ton som medföljer ett sådant tillstånd, som en vaskulär dystoni, samt en period av snabb tillväxt hos barn och ungdomar.
 2. Buller på grund av intrakardiella orsaker visar ofta hos barn och vuxna om små anomalier av hjärtutveckling. Dessa är inte sjukdomar, men funktioner i hjärtstrukturen som uppstår under perioden av intrauterin utveckling. Av dessa framkallas mitralventil prolaps, ytterligare eller onormalt placerade ackord i vänstra ventrikeln och ett öppet ovalt fönster mellan atrierna. Till exempel, i en vuxen kan grunden för buller i hjärtat vara att han inte har odlat ett ovalt fönster sedan barndomen, men detta är sällsynt. Men i detta fall kan systolisk murmur följa med en person hela sitt liv. Ofta börjar ett sådant ljudfenomen manifestera prolaps av mitralventilen i en kvinna under graviditeten.
 3. Dessutom kan fysiologiskt buller bero på de anatomiska egenskaperna hos de stora bronkierna som ligger intill aorta och lungartären och kan helt enkelt "klämma" dessa kärl med en liten störning av blodflödet genom sina ventiler.
Fysiologiskt buller kan bero på anatomiska egenskaper
 1. Metabola sjukdomar, såsom anemi (hemoglobin minskning i blod), försöker kroppen att kompensera för bristen av syre som bärs av hemoglobin, och därför, ökar hjärtfrekvensen och accelererar blodflödet i hjärtat och blodkärlen. Snabb normalt blodflöde genom ventilerna nödvändigtvis kombinerade virvlande och turbulens av blodflöde som orsakar systoliska brus. Oftast han lyssnade till toppen av hjärtat (i femte interkostalrummet vänster under bröstvårtan som motsvarar den punkt att lyssna på mitralisklaffen).
 2. Förändringar i blodviskositeten och ökad hjärtfrekvens med tyrotoxikos (överskott av sköldkörtelhormoner) eller feber följer också utseende av fysiologiskt brus.
 3. Långtidsöverstrykning, både psykiskt och mentalt och fysiskt, kan bidra till en tillfällig förändring i ventriklarnas funktion och ljudets utseende.
 4. En av de vanligaste orsakerna till ljudfenomen är graviditet, under vilken det finns en ökning av volymen cirkulerande blod i moderns kropp för optimal blodtillförsel till fostret. I samband med detta sker under graviditeten förändringar i hjärtkroppsflödet även vid lyssnande av systoliskt brus. Läkaren ska dock vara uppmärksam när det finns ljud i den gravida kvinnan, eftersom om patienten inte har granskats tidigare för hjärtsjukdomar kan ljudfenomen i hjärtat indikera närvaron av någon allvarlig sjukdom.
 5. Hjärtfel. Detta är en grupp av medfödda och förvärvade sjukdomar i hjärta och stora kärl, som kännetecknas av en kränkning av deras normala anatomi och förstörelsen av den normala strukturen av hjärtklaffarna. De senare inkluderar förstörelse av lungartären ventilen (vid utloppet från lung stammen av den högra ventrikeln), aorta (vid utloppet av aorta från den vänstra kammaren), mitral (mellan vänster förmak och kammare) och tricuspid (eller tricuspid, mellan det högra förmaket och ventrikeln) ventil. Nederlaget för var och en av dem kan vara i form av stenos, insufficiens eller deras samtidiga kombination. Stenos kännetecknas av en begränsning av ventilringen och en svår passage av blod genom den. Insufficiens på grund av ofullständig genom att stänga ventilbladen och returdelen av blodet tillbaka in i förmaket eller ventrikeln. Orsaken till de laster som oftast är akut reumatisk feber med endokardiella skador på grund av streptokockinfektion, såsom halsont eller scharlakansfeber. Ljud känne grovt ljud, de kallas, exempelvis grov systoliskt blåsljud vid aortaklaffen stenos aortaklaffen.
Höga ljud är ett tecken på ett starkt hjärta i laster
 1. Ofta kan en läkare höra att patienten hör mer högt och långvarigt ljud i hjärtat än tidigare. Om läkaren säger till patienten att hjärtmuskler har intensifierats mot bakgrunden av behandlingen eller vistas i sanatoriet, var inte rädd, eftersom detta är ett gynnsamt tecken - höga ljud är en indikator på ett starkt hjärta i laster. Försvagningen av brus som orsakats av en defekt kan däremot indikera en ökning av cirkulationsinsufficiens och en försämring av myokardiumets kontraktile aktivitet.
 2. Kardiomyopati - expansionskammare eller kaviteter hjärthypertrofi (förtjockning) av myokardium, vilket resulterar från förlängda toxiska effekter på myokardium tyroidhormoner eller adrenal lång befintlig hypertoni, myokardit (inflammation i hjärtmuskeln). Till exempel, systoliskt blåsljud vid aortaventil auskultation åtföljs hypertrofisk kardiomyopati med obstruktion av vänster kammares utflöde.
 3. Reumatisk och bakteriell endokardit - inflammation i hjärtatets inre (endokardium) och tillväxt av bakteriell vegetation på hjärtklaffarna. Buller kan vara systolisk och diastolisk.
 4. Akut perikardit - inflammation av löv i hjärtkärlet, som beklär hjärtat från utsidan, åtföljs av ett trekomponent-perikardiellt friktionsbuller.

Patologiska orsaker

 1. Hjärtfel. Detta är en grupp av medfödda och förvärvade sjukdomar i hjärta och stora kärl, som kännetecknas av en kränkning av deras normala anatomi och förstörelsen av den normala strukturen av hjärtklaffarna. De senare inkluderar förstörelse av lungartären ventilen (vid utloppet från lung stammen av den högra ventrikeln), aorta (vid utloppet av aorta från den vänstra kammaren), mitral (mellan vänster förmak och kammare) och tricuspid (eller tricuspid, mellan det högra förmaket och ventrikeln) ventil. Nederlaget för var och en av dem kan vara i form av stenos, insufficiens eller deras samtidiga kombination. Stenos kännetecknas av en begränsning av ventilringen och en svår passage av blod genom den. Insufficiens på grund av ofullständig genom att stänga ventilbladen och returdelen av blodet tillbaka in i förmaket eller ventrikeln. Orsaken till de laster som oftast är akut reumatisk feber med endokardiella skador på grund av streptokockinfektion, såsom halsont eller scharlakansfeber. Ljud känne grovt ljud, de kallas, exempelvis grov systoliskt blåsljud vid aortaklaffen stenos aortaklaffen.
 2. Ofta kan en läkare höra att patienten lyssnar på högre och mer långvarig hjärtmumbran, än tidigare. Om läkaren säger till patienten att hjärtmuskler har intensifierats mot bakgrunden av behandlingen eller vistas i sanatoriet, var inte rädd, eftersom detta är ett gynnsamt tecken - höga ljud är en indikator på ett starkt hjärta i laster. Försvagningen av brus som orsakats av en defekt kan däremot indikera en ökning av cirkulationsinsufficiens och en försämring av myokardiumets kontraktile aktivitet.
 3. Kardiomyopati - expansionskammare eller kaviteter hjärthypertrofi (förtjockning) av myokardium, vilket resulterar från förlängda toxiska effekter på myokardium tyroidhormoner eller adrenal lång befintlig hypertoni, myokardit (inflammation i hjärtmuskeln). Till exempel, systoliskt blåsljud vid aortaventil auskultation åtföljs hypertrofisk kardiomyopati med obstruktion av vänster kammares utflöde.
 4. Reumatisk och bakteriell endokardit - inflammation i hjärtatets inre (endokardium) och tillväxt av bakteriell vegetation på hjärtklaffarna. Buller kan vara systolisk och diastolisk.
 5. Akut perikardit - inflammation av löv i hjärtkärlet, som beklär hjärtat från utsidan, åtföljs av ett trekomponent-perikardiellt friktionsbuller.
Expansion av kaviteten i hjärtkamrarna eller hypertrofi (förtjockning) av myokardiet

symptom

Fysiologiskt buller i hjärtat kan kombineras med sådana symptom som:

 • svaghet, hudfärg, snabb trötthet i anemi;
 • överdriven irritation, snabb viktminskning, skakning av lemmar i tyrotoxikos;
 • andfåddhet efter en belastning och i den bakre positionen, ödem i nedre extremiteterna, hjärtklappning i sen graviditet;
 • känsla av snabb hjärtatslag efter träning med ytterligare ackord i ventrikeln;
 • yrsel, trötthet, humörsvängningar med vegetativ-vaskulär dystoni etc.

Onormal blåsljud åtföljs av arytmier, andnöd vid ansträngning eller i vila, nattliga episoder av andnöd (cardiac astma), ödem i nedre extremiteterna, yrsel och förlust av medvetandet, smärta i hjärtat och sternum.

diagnostik

Om terapeuten eller en annan läkare har hört ytterligare ljud från patienten medan ventilerna fungerar, skickar han det till en kardiolog för råd. Den kardiolog som redan vid den första undersökningen kan anta, än i ett konkret fall är bullret förklarat, men detsamma kommer att utse några ytterligare diagnostiska metoder. Vilken läkare bestämmer sig individuellt för varje patient.

Höga ljud är ett tecken på ett starkt hjärta i laster

Under graviditeten bör varje kvinna åtminstone en gång inspektera terapeuten för att bestämma tillståndet för sitt hjärt-kärlsystem. Om den upptäckta blåsljud, eller mer av en misstanke om hjärtsjukdom, bör du omedelbart kontakta en hjärtspecialist, som tillsammans med en ledande graviditet gynekolog kommer att besluta om ytterligare taktik.

För att bestämma typen av brus kvarstår den faktiska diagnosmetoden auscultation (lyssnar på stetoskopet) i hjärtat, vilket ger mycket signifikant information. Så, med de fysiologiska orsakerna till buller, kommer det att ha en mjuk, inte mycket sonorös karaktär, och med organisk skada på ventilerna hörs ett grovt eller blåst systoliskt eller diastolärt ljud. Beroende på punkten på bröstet där läkaren hör patologiska ljud kan man anta vilken av ventilerna som förstörs:

 • projicering av mitralventilen - i det femte mellanrummet till vänster om båren, på hjärtans topp
 • tricuspid - ovanför stiftets xiphoidprocess i sin lägsta del;
 • aortaklaff - i det andra mellanrummet till höger om båren;
 • ventil lungstammen - i det andra mellanrummet till vänster om båren.

Ytterligare metoder kan tilldelas följande:

  • ett allmänt blodprov - för att bestämma nivån av hemoglobin, nivån av leukocyter i feber;
  • biokemiskt blodprov - för att bestämma leverns och njurarnas prestanda med cirkulationsfel och stagnation av blod i inre organ;
  • en studie av blod på hormonerna i sköldkörteln och binjurarna, reumatologiska tester (med misstankar om reumatism).
Ungefär så se data mottagen vid FCG
 • Hjärtets ultraljud är "guldstandarden" vid undersökning av en patient med hjärtsmärta. Det ger data om den anatomiska strukturen och blodflödesstörningar i hjärtkamrarna, om någon, och bestämmer också systolisk dysfunktion vid hjärtsvikt. Denna metod bör vara en prioritet för varje patient, både hos barnet och hos vuxna med hjärtmumbran.
 • fonokardiografi (FCG) - förstärkning och inspelning av ljud i hjärtat med hjälp av specialutrustning,
 • ett elektrokardiogram kan också föreslå om det finns brutala avvikelser i hjärtans arbete eller en orsak som orsakar brus i hjärtat ligger i andra stater.

behandling

Denna eller den här typen av behandling bestäms strikt enligt indikationerna och endast efter utnämningen av en specialist. När anemi är viktigt är det viktigt att börja ta järntillskott så snart som möjligt, och det systoliska bruset som förknippas med det kommer att försvinna när hemoglobin återställs.

När någon funktion av endokrina systemet organ metaboliska störningar korrigering den utförs med hjälp av endokrinolog av läkemedel eller kirurgisk behandling, t ex avlägsnande av det förstorade partiet sköldkörtel (struma) eller adrenala tumörer (feokromocytom).

Om förekomsten av systoliskt blåsljud orsakas av små avvikelser i utvecklingen av hjärt utan kliniska manifestationer, som regel, det finns ingen anledning att göra någon - droger, tillräckligt för regelbunden kontroll av kardiologi och ekokardiografi (ultraljud av hjärtat) en gång per år eller oftare om anges. Vid graviditet vid avsaknad av allvarliga sjukdomar kommer hjärtat att återgå till norm efter sorter.

Behandling av organiska hjärtskador är viktigt för att börja från det ögonblick som en noggrann diagnos upprättas. Läkaren kommer att ordinera nödvändiga mediciner, och för hjärtfel kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig.

Sammanfattningsvis bör det noteras att inte alltid hjärtstörningar orsakas av en allvarlig sjukdom. Men detsamma är det nödvändigt att genomföra en noggrann undersökning för att utesluta en sådan sjukdom eller, om den upptäcker det, att börja behandling i tid.