Huvud / Angina pectoris

Varianter, orsaker och symtom på takykardi

Den minsta störningen av hjärtritmen gör det omedelbart självkänsla. En stark hjärtklappning kan manifestera sig på olika sätt. Någon känns smärtsamma stötar, någon knackar på hjärtat och "hoppa ut" av bröstet, många hjärtklappning tillsammans med andra symptom: svaghet, svettning, ansikts flush, förbättrad pulsation i tinningarna.

I ett normalt tillstånd känner en person inte hjärtslag. Deras frekvens varierar beroende på det fysiska tillståndet. I en lugn position överstiger hjärtfrekvensen inte 60-80 slag per minut.

Hjärtfrekvensen beror på åldern på en person, hans konstitution, vikt. Idrottare kan ha en hjärtfrekvens på endast 40 slag per minut, och detta anses vara ett normalternativ.

Orsaker och symtom på överdriven hjärtslag

En ökad hjärtfrekvens, vid vilken hjärtfrekvensen överstiger 100 slag, kallas takykardi. Vissa läkare anser tecken på takykardi för att öka hjärtfrekvensen till 90 slag per minut.

Även människor som inte har hälsoproblem känner sig ibland i snabb hjärtslag. Hjärtat kan slå starkt av olika skäl. Det finns fysiologisk och patologisk takykardi. Fysiologisk - är inte ett symptom på sjukdomar och kan observeras hos personer som inte har hälsoproblem.

Tachykardi är till exempel normen hos barn under 6 år. Fysiologisk takykardi kan också observeras i följande fall:

 • Erfarenheter, känslor, stress.
 • Störningar i mag-tarmkanalen (överspädning, flatulens).
 • Förstärkt fysisk aktivitet (klättring i trappan, aktiv vila etc.).
 • Med en ökning av kroppstemperaturen (en ökning i temperatur med 1 grad ökar hjärtfrekvensen med 10 slag per minut).
 • Överdriven konsumtion av kaffe och drycker, som innehåller koffein.
 • Godkännande av vissa mediciner.
 • Narkotikamissbruk (kokain, etc.).
 • Intoxicering av kroppen (alkohol, nikotin, nitrater).

Symtom som bör riktas till en läkare:

 • hjärtklappning fortsätter mer än 5 minuter och går inte bort, även om personen är i lugn position;
 • bäckar orsakar smärta
 • hjärtklappningen åtföljs av yrsel, svimning
 • luckor, "dips" mellan hjärtklappningarna;
 • det finns andfåddhet, brist på luft;
 • smärta i hjärtat
 • hjärtklappningarna åtföljs av en mörkare i ögonen, en ökning av blod i ansiktet;
 • om orsaken inte finns och takykardin är permanent.

Varför slår hjärtat snabbt? Anledningen till detta tillstånd kan vara många. Takykardi är sällan en oberoende sjukdom och orsakas inte alltid av hjärtsjukdomar och blodkärl. Takykardi observeras med vissa sjukdomar i det endokrina systemet, i närvaro av tumörer, infektion i kroppen. Orsakerna till patologisk takykardi kan vara brist på vissa ämnen i kroppen.

Typer av takykardi

Normala fysiologiska reaktioner - fysisk aktivitet, känslor - orsaka sinus takykardi. Normalt utför hjärtat upp till 150 slag per minut, upprätthåller en normal rytm.

Sinus takykardi händer hos alla och kräver inte att några åtgärder vidtas. Det behöver behandling om det uppenbarar sig i viloläge. Sinus takykardi är ibland ett symptom på hjärtsvikt, sköldkörtelsjukdom.

Paroxysmal takykardi har en klar klinisk bild. Hjärtat börjar slå för plötsligt. Just nu slutar attacken. Med snabb hjärtslag, yrsel, buller i huvudet, svaghet, ibland förlust av medvetande. Pulsfrekvensen kan nå 140 och till och med 220 slag per minut, sällan mer.

Paroxysmal takykardi händer:

Atriell takykardi kan uppstå på grund av en störning i aktiviteten hos det autonoma nervsystemet. Då kan ett starkt hjärtslag åtföljas av ökat tryck, frisättning av urin efter en attack.

Paroxysmal atrial takykardi kan orsakas av rökning, långvarig användning av alkohol, kaffe, stimulantia. Det räcker att utesluta den faktor som orsakar anfall, och hjärtat kommer sluta att knacka för snabbt.

Ventrikulär takykardi utvecklar som regel mot bakgrund av patologiska sjukdomar i hjärtat. Dess orsaker kan vara:

 • hjärtsvikt
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • hjärtfel
 • kardiomyopati;
 • arteriell hypertoni.

Patienter med paroxysmal takykardi bör alltid konsultera en kardiolog och genomgå kardiografi för att ta reda på orsaken till frekvent hjärtklappning.

Hjärtat slår när arbetsrytmen störs. Bland de många arytmierna är den vanligaste ciliären. Med arytmi av denna typ kan frekvensen av atriella sammandragningar nå 150-300 slag per minut. Arytmi kan känns som en "fladdrande" av hjärtat.

Symptom på arytmi är:

 • pulsens svaghet med frekventa slag;
 • smärta och stickningar i bröstet
 • andfåddhet;
 • svaghet i musklerna;
 • fördelning av svett
 • attacker av rädsla och panik;
 • yrsel och förlust av medvetande.

Atriumfibrillering observeras hos äldre personer med hjärtsjukdomar hos unga med hjärtfel. Atrial fibrillering är ett symptom på sköldkörtelnsjukdomar, förgiftning av kroppen med alkohol, droger etc.

Vid arytmi föreskrivs läkemedel endast av en läkare. Eftersom vissa läkemedel som används för att behandla hjärtsjukdom kan orsaka hjärtattack.

När hjärtklappning är ett symptom på en dold sjukdom?

Om den snabba hjärtfrekvensen åtföljs av en minskning i arbetsförmåga, trötthet, svaghet, hudfärg, så visar alla tecken anemi. Brist på järn i kroppen och en minskning av hemoglobin påverkar hjärtets arbete och orsakar takykardi.

Järnbristanemi är ofta av en dold natur, och patienter kanske inte är medvetna om denna patologi. En ökad hjärtfrekvens är en av symtomen på brist på järn. Ett sådant tillstånd kan uppenbaras på grund av:

 • graviditet;
 • riklig menstruation;
 • frekvent blödning från näsan, med sår i magen, med hemorrojder;
 • multipel donation;
 • brott mot järnabsorption (med enterit och vissa andra sjukdomar).

Ofta slår hjärtat på grund av störningar i sköldkörteln. Palpitation åtföljs av viktminskning, irritabilitet, sömnlöshet, darrning av fingrarna. Hypertyreoidism - ett brott mot funktionaliteten hos sköldkörteln - ses ofta hos kvinnor. Patienter med hypertyreoidism är oroliga av frekvent puls, smärta i bröstet, andfåddhet, rytmets oregelbundenhet.

För att eliminera takykardi orsakad av störningar i sköldkörteln, tar de mediciner som blockerar syntesen av hormoner. I vissa fall används kirurgisk behandling. När hormonhalten hos detta endokrina organ minskar, går symptomen av takykardi utan spår.

Hjärtat knackar för hårt, och panik uppstår, symtomen är ofta åtföljda av andfåddhet, yrsel och, sällan, bröstsmärta. Dessa tecken är karakteristiska för hjärt-typisk vegetativ-vaskulär dystoni. Attacker åtföljs av pulsering i templen, puls kan kännas i kärlen på nacken.

VSD är en vanlig satellit av depression. Ofta är attacker av patienter takykardi förföljd av rädslan för döden. Vegetosovaskulär dystoni är inte en sjukdom som är farlig. Det viktigaste är att förstå om den mer allvarliga patologin är dold bakom symtomen på VSD.

Ökad hjärtklappning är ett symptom på en sjukdom som leukemi. Men sannolikheten för att få någon form av leukemi är mycket liten. Endast 35 fall är registrerade per miljon personer.

Om hjärtat slår plötsligt

 • du måste gå ut i friska luften eller öppna fönstren;
 • spänna magmusklerna i 15 sekunder, upprepa var 1-2 minut
 • doppa ditt ansikte i kallt vatten i några sekunder;
 • lägg ett kallt föremål på pannan;
 • om hjärtat fortfarande slår hårt efter fem minuter, ring en ambulans.

Om hjärtat slår för hårt, kan det här indikera utvecklingen av sjukdomen. Och endast läkaren vid undersökningen kommer att bestämma orsaken och förskriva behandlingen. Självbehandling av frekvent hjärtklappning är farlig, eftersom läkemedel som är effektiva i en sjukdom kan ha en negativ effekt på hjärtat på andra sidan.

Hjärtat slår våldsamt - vilken typ av sjukdom kostar detta?

Alla känner omedelbart förekomsten av hjärtrytmstörningar. Manifestationer av snabb hjärtatslag är olika för alla: chocker kan känns som ger smärta, eller hjärtat "hoppar ut" från bröstet. När hjärtat slår starkt, är det också en känsla av svaghet, riklig svettning, blodflöde i ansiktet och pulseringen i huvudets tidiga del.

När det inte finns några problem med hjärtslag, hörs inte hjärtslag. Med olika fysiska förhållanden förändras hjärtfrekvensen utan att ge obehagliga känslor. Normal hjärtfrekvens i vila anses vara mellan 60 och 80 slag per minut.

Orsaker till allvarliga hjärtklappningar

Fenomenet, när hjärtat slår våldsamt, och hjärtfrekvensen är mer än hundra slag per minut, kallas takykardi. Även en frisk person känner ibland att hans hjärtslag har blivit frekvent. De fysiologiska orsakerna till detta fenomen är inte bevis på de nuvarande sjukdomarna. Takykardi är normalt hos barn under sex år. Ett starkt hjärtslag kan också uppträda i undersökningen:

 1. Uppleva och komma i en stressig situation;
 2. Problem med mag-tarmkanalen;
 3. Aktiva fysiska belastningar;
 4. Mottagande av narkotiska ämnen;
 5. Startade förgiftning av kroppen;
 6. Förhöjd kroppstemperatur;
 7. Missbruk av kaffe eller andra koffeinerade drycker;
 8. Mottagning av vissa läkemedel.

Takykardi är ofta inte en separat sjukdom. Det kan vara en följd av sjukdomar i kardiovaskulära, endokrina system, humana tumörer och infektioner. Det finns sådana sorter av takykardi:

 • Sinus - när hjärtat dunkar i efterdyningarna av fysisk aktivitet, känslor. Det förekommer i den vanliga rytmen upp till 150 slag per minut. Detta fenomen kan vara i alla och behöver inte behandling, om det är i viloläge normaliseras hjärtslaget. En sådan form av takykardi kan också utlösas av hjärtsvikt eller sköldkörtelproblem.
 • Paroksizmalnaya - har en exakt karaktäristik: en plötslig ökad frekvens av hjärtslag, som snabbt slutade. Vid en attack kan svaghet i kroppen förekomma, huvudet kan snurra, buller kan höras. I enskilda fall finns det faints. Pulsen kan vara upp till 220 slag per minut. Denna typ av takykardi är förmaks- (associerad med störningar i det autonoma nervsystemet) och ventrikulära (associerad med närvaron av patologiska hjärtsjukdomar). Om du attackerar börjar när hjärtat slår kraftigt efter att ha druckit, rökning, konsumtion av koffeinhaltiga drycker eller stimulantia - du har förmakstakykardi. För att förhindra anfall är det nödvändigt att utesluta en provocerande faktor från deras livsstil. Kammartakykardi provocerade sådan hjärtsjukdom: misslyckande, ischemi, defekt, kardiomyopati, högt blodtryck.

När en persons hjärta slår våldsamt och det är svårt att andas, kan orsakerna vara kränkningar av hjärtrytm, kallad arytmi. Hjärtfrekvensen för arytmi kan sträcka sig från 150 till 300 slag per minut. En person kommer att känna hur hjärtat "darrar". Symtom på denna sjukdom:

 1. Svag puls under snabb hjärtslag;
 2. Känsla av smärta och stickningar i bröstet;
 3. Utseendet av andfåddhet;
 4. Muskelsvaghet;
 5. Riklig svettning;
 6. Periodisk känsla av rädsla och panik;
 7. Huvudet vänder och personen svimnar.

Ett snabbt hjärtslag kan indikera närvaron av sjukdomar som uppträder i latent form. En av dem är anemi, förknippad med brist på järn och en minskning av hemoglobin i blodet.

Ett stort antal människor vänder sig till doktorn med frågan: "Varför hjärter mitt hjärta dåligt när jag går och lägger mig?". Ett sådant fenomen kan vara en signal om brott mot funktionen av sköldkörteln. Hyperteriosis kan också åtföljas av irritation, brist på ordentlig sömn, darrande i fingrarna, snabb puls, bröstsmärta och andfåddhet.

Hjärtklappning ofta verkar på grund av vaskulära dystoni, åtföljd av panikattacker, smärta i bröstbenet, pulsationerna i den temporala delen av huvudet och halsen, andfåddhet och yrsel.

Vad ska man göra med snabb hjärtslag

Det är mycket viktigt att bestämma orsaken till hjärtklappning, och inte försöka behandla det själv. Behandling bör riktas exakt till grunden till fenomenet, och inte för att drunkna ut dess symptom, för att inte skada hjärtat längre.

Specialister i behandling av hjärtklappning kan utföra sådan behandling:

 1. Tilldela läkemedel, anti-titrar, som påverkar glykosider, vilket hjälper till att minska hjärtfrekvensen och återställa hjärtceller. Självadministration av sådana droger är farlig, eftersom det finns många biverkningar. Dosering och frekvens av antiarytmika bestäms endast av en specialist, med hänsyn till kroppens individuella egenskaper och sjukdomsförloppet.
 2. Atrial fibrillering för att i grunden eliminera orsakerna till arytmi
 3. Pacemaker inställning;
 4. Kateterablation.

Fördröj inte besöket till läkaren om:

 • i vila är hjärtklappning längre än fem minuter;
 • hjärtpulver ger smärtsamma förnimmelser;
 • en huvudspinn eller en person svimmade
 • det finns mellanrum mellan attacker;
 • det är andfåddhet eller brist på luft;
 • mörkt i ögonen och rött ansikte
 • takykardi förekommer regelbundet, och du är inte behörig att bestämma orsaken till detta fenomen.

Om hjärtat började slå snabbare, är det nödvändigt:

 1. gå ut eller öppna fönstren för att få så mycket som möjligt frisk luft;
 2. bli av med klara kläder eller lossa det;
 3. tvätta med kallt vatten;
 4. sätt något kallt på pannan;
 5. drick ett halvt glas vatten i små sippor;
 6. ring en ambulans, om på fem minuter slutade attacken inte.

Får inte panik under en attack. Försök lugna dig och slappna av, så att hjärtslag kommer tillbaka till det normala.

Varför hjärtat slår hårt och vad man ska göra med snabb hjärtslag

Brott mot hjärtrytmen (ökad styrka och frekvens av sammandragningar) förekommer hos personer i alla åldrar. Ett tillstånd där hjärtat slår våldsamt kallas takykardi i medicin. Ignorera hjärtklappning kan inte, beroende på hur människan beter sig under en takykardiattack, kan hans liv bero på. Det är viktigt att kunna skaffa ett förstahjälp till dig själv och andra som lider av denna sjukdom.

Hjärtfrekvens (puls) är inte ett konstant värde. Normalt varierar hjärtfrekvensen från 60 till 80 slag per minut i vila. Med fysisk aktivitet ökar hjärtfrekvensen. I en utbildad person ökar pulsen under träning ibland till 150 slag per minut eller mer. Hjärtfrekvensen stiger under spänning eller stark känslomässig upphetsning. När du återgår till ett tyst tillstånd eller reducerar belastningen återställs puls. Normalt förekommer sådana fluktuationer i varje person.

Det finns kränkningar där det finns en patologisk ökning av hjärtfrekvensen. Utan att rytmen ändras kan pulsen överstiga 200 slag per minut. En person börjar slå starkt hjärtat, knackar på templen, det blir svårt för honom att andas. Han hör en puls som dunkar i livmoderhalsen, snabbväxande svaghet. Många under attacken känner en känsla av rädsla, panik. Sådana patologiska förändringar i pulsen kallas takykardi. Ibland passerar de av sig själva, men ofta är de ganska svåra att sluta och läkarnas hjälp behövs.

Ring omedelbart en ambulans om följande symptom uppstår:

 • starkt hjärta slår i bröstet och ger i halsen
 • svår pulsering av halsens kärl;
 • yrsel;
 • svaghet;
 • andfåddhet;
 • Allvarlighet eller smärta i hjärtat
 • ökad attack på rörelse.

Ofta sker takykardi på morgonen, så snart en person har stigit från sängen eller om natten i en dröm, när kroppen domineras av det autonoma nervsystemet. Attacken kan vara från flera minuter till flera dagar. I vilket fall som helst före läkarens ankomst, för att undvika komplikationer måste du tillhandahålla första hjälpen och utföra ett antal manipuleringar. Om en person är ensam och det finns ingen att hjälpa, måste han själv utföra de nödvändiga handlingarna:

 • tvätta ansiktet med kallt vatten;
 • ta bort dragande kläder;
 • ta lugnande medel (det kan vara valerian droppar, corvalol (om trycket inte är lågt), moderkärl tinktur, kamille te);
 • gå till sängs med en upphöjd huvud ände.

Första hjälpen under attacker av takykardi innebär användning av "vagaltekniker". För snabb återhämtning av hjärtat rekommenderas rytmen:

 • håll andan efter en djup andning;
 • andas långsamt, andas bör vara tre gånger längre än inspiration;
 • Utför cirkulära rörelser på ögonlocken med tryck på ögonbollarna upp till 5 minuter;
 • spänd;
 • feign hosta;
 • artificiellt inducera kräkningar.

Den medierade effekten på det autonoma nervsystemet hjälper i vissa fall till att stoppa attacken.

Det räcker inte att stoppa en attack. Särskild uppmärksamhet bör ges för att förtydliga orsakerna till utseendet. Behandlingsframgången beror på hur korrekt diagnosen är etablerad. Orsaker till periodiska (paroxysmala) attacker av takykardi kan vara externa faktorer som:

 1. 1. Overeating. Ofta förekommer takykardi hos personer som är överviktiga efter att ha ätit. Tryck på membranet orsakar andfåddhet och ökar belastningen på hjärtat.
 2. 2. Ortostatisk hypotension. Plötslig minskning av trycket när kroppens position förändras från horisontellt till vertikalt.
 3. 3. Godkännande av vissa läkemedel, narkotiska ämnen, alkohol.
 4. 4. Skarp temperatur förändras när du flyttar på kort tid från ett varmt rum till en förkylning.
 5. 5. Allvarlig smärta.

Externa orsaker orsakar manifestationen av allvarliga sjukdomar i de inre organen, vars symptom är takykardi. Sådana sjukdomar innefattar:

 • sköldkörtelsjukdom;
 • insufficiens av binjurfunktion
 • andra endokrina patologier;
 • anemi;
 • elektrolytstörningar;
 • allergiska reaktioner;
 • Smittsamma och inflammatoriska sjukdomar;
 • sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Det är nödvändigt att genomföra en omfattande undersökning, som ordineras av läkaren, baserat på den samlade historien. Att behandla patologisk takykardi är nödvändig eftersom hennes attacker leder till en minskning av hjärtets effektivitet, utveckling av hjärtsvikt, ökad risk för hjärtinfarkt, hjärtstopp.

Med medfödda skador på hjärtans ledningssystem hos unga patienter kan anfall följa med partiell eller till och med fullständig medvetslöshet. Sådana situationer är mycket farliga för deras överraskning. I dessa fall är förebyggande åtgärder nödvändiga för att skydda sig från att falla i gatan, på platser där det är lätt att bli skadad. Så snart de första tecknen på takykardi uppträder, bör du försöka hitta en säker plats och söka hjälp.

Särskild uppmärksamhet i listan över problem som leder till takykardi måste ges till hjärtsjukdomar. Dessa sjukdomar påverkar människor i alla åldrar. Det är viktigt att uppmärksamma följande sjukdomar:

 • akut och kronisk hjärtsvikt
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • hjärtfel (medfödd eller förvärvad);
 • störningar i hjärtans ledningssystems arbete;
 • kardiomyopati;
 • WPW-syndromet är en medfödd anomali av hjärtans ledningssystem;
 • ett antal akuta infektionssjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Graviditet hör inte till patologiska tillstånd, men det bör noteras att under denna period är det ofta problem med snabb hjärtslag. Till provocerande orsaker ingår förhöjda halter av hormoner i blodet, viktökning, förskjutning av topografi av inre organ, anemi av gravida kvinnor, elektrolytubalans vid allvarlig toxicos. Vanligtvis diagnostiseras med takykardi vid den tolfte veckan. Efter leverans återställs hjärtfrekvensen till normal.

Det finns två typer av takykardi: supraventrikulär och ventrikulär form. Typ av takykardi beror på den underliggande sjukdomen. Behandlingens taktik och framgång beror på hur korrekt diagnosen är etablerad. För diagnostik finns ett antal nödvändiga studier.

Vad ska man göra med snabba hjärtslag?

Vad ska man göra med snabb hjärtslag, om symtomen gör sig bekant mer och oftare? Patologi kan känna sig själv när som helst, en person blir rädd, börjar bli nervös, vilket förvärrar hans tillstånd ännu mer. Långsamma myokardiella sammandragningar kan vara hemma: det finns inte ett verktyg för folkterapi, vilket gör det möjligt att lugna rytmen. Om sådana episoder började upprepas regelbundet måste du genomgå en läkarundersökning, ta ett antal tester och EKG. Detta hjälper till att ta reda på vad som orsakar en ökad hjärtfrekvens. Ofta uppstår sjukdomen på grund av felet av en annan patologi. I detta fall behövs läkare.

etiologi

Takykardi kan manifestera sig vid vilken ålder som helst, varje livsperiod är farlig för sina egna faktorer. Läkare skiljer mellan sjukdomens fysiologiska och patologiska utseende, behandlingen och prognosen för sjukdomen beror på denna klassificering. Vad man ska göra med hjärtklappning, och hur man lär sig att hantera sådana anfall själv - läkaren kommer att berätta i fulltidskonsultation.

Fysiologisk takykardi är en hög rytm av sammandragningar av myokardiet, vilket provoceras av yttre faktorer. Vissa människor vet inte att regelbundna dagliga aktiviteter leder till att hjärtat slår oftare. I detta fall uppstår attacken på grund av ett sådant irriterande ögonblick, och slutar efter eliminering, eller kroppen klarar sig självständigt med en sådan belastning.

Orsaker till fysiologisk takykardi:

 1. Spänning och känslor känslomässiga.
 2. Stark stress, skräck.
 3. Intensiv träning.
 4. Långt bo i ett varmt och täppt rum, när det finns brist på luft.
 5. Sexuell upphetsning.
 6. Ätande.

Det är anmärkningsvärt att ett fysiologiskt snabbt hjärtslag inte är farligt för en person, det är inte nödvändigt att tänka hur man lugnar ett organs arbete - allt är normaliserat utan hjälp av läkemedel.

Den patologiska versionen av takykardi är ett farligare tillstånd. Läkare identifierar flera stora sjukdomar som påverkar förekomsten av störande symtom.

Mid-kärlsystemet

Om orsakerna till snabba hjärtslag ligger i patologin för hela systemet, betraktas takykardi allvarlig. Avdelningens intensiva arbete är i detta fall orsakat av en ökad belastning på detta område. Det är viktigt att diagnostisera sjukdomen i tid, så att en persons tillstånd inte blir dödligt.

 • Sällan är hjärtats acceleration åtföljd av högt blodtryck, eftersom trycket på kärlens väggar blir överdriven, kommer kroppen nödvändigtvis att reagera på denna process. Om artärerna påverkas starkt av aterosklerotiska plack, är deras flexibilitet försämrad och en frekvent puls kan leda till utveckling av stroke eller hjärtinfarkt.
 • Pulsen är en blodsvängning i kärlbädden, vilket orsakas av sammandragning av atrierna och ventriklerna. När orgelns arbete är normalt utblåses blodet från området hos ventriklarna och atrierna, som passerar in i artärerna. Om hjärtslaget är för aktivt, störs hela rytmen av blodpumpen, den stagnerar i orgeln, vilket ökar risken för trombbildning. Bradykardi kan också förekomma mot denna patologiska process.

En person kan samtidigt uppleva mycket obehagliga känslor, vilket signalerar behovet av att besöka läkaren.

Störningar av vegetativ natur


Vad man ska göra med frekventa hjärtslag och hur man hjälper dig själv - sådana frågor låter ofta hos en kardiolog och terapeut, särskilt under den heta säsongen. En låg eller hög hjärtfrekvens, liksom andra avvikelser i organs aktivitet, kan orsakas av en störning i det vegetativa systemet. Det är svårt att stoppa en sådan patologisk process på egen hand, eftersom en person inte förstår vad som förändrat hans tillstånd, panik, andning går vilse, förvärras situationen.

Medicin klassificerar vegetativsystemet i två delar, sympatisk och parasympatisk. Den första avdelningen är ansvarig för kroppens aktivitet och den andra - för avkoppling. På grund av detta kan aktiviteten hos alla organ förändras, sammandragningen av hjärtat ökar eller minskar också arbetshastigheten.

När en person diagnostiseras med VSD (vegetovaskulär dystoni), provar det ofta en takykardi. Parametrarna för antalet hjärtslag beräknas av läkaren. En minut är en tidsenhet, under vilken varje slag av orgelet beaktas. Normen för sådana siffror bör variera inom gränserna för 60-90 minskningar. Den långsamma eller accelererande arbetshastigheten provoceras ofta av den vegetativa avdelningen, men väldigt få människor vet om det. Trots försämringen av välbefinnandet anses takykardi orsakad av sådant inflytande inte som farligt.

Endokrina systemet

Förhöjd syntes av vissa hormoner kan orsaka ökad hjärtfrekvens och vad man ska göra i denna situation - endast läkaren bestämmer sig efter att ha studerat resultaten av patientens test. Det är omöjligt att självständigt reglera produktionen av vissa enzymer. Hypertyreoidism är en av de sjukdomar där en liknande patologisk process uppstår. När utsöndringen av sköldkörtelstimulerande sköldkörtelhormon är överdriven försämras en persons tillstånd kraftigt. Att sakta ner kroppens arbete är endast möjligt genom att stabilisera nivån på dessa ämnen i blodet.

Fara representerar en stark puls när det är periodiskt, och om patienten diagnostiseras med medföljande kardiovaskulär patologi försämras hälsan och aktiviteten hos alla organ.

Symtom och farliga symtom

Vad ska du göra om din hjärtfrekvens är snabb, om du är hemma? Det beror på de specifika tecknen på sjukdomen. Det finns vissa manifestationer som inte kräver medicinsk hjälp. Det finns svåra förhållanden där det är nödvändigt att snabbt ringa en ambulansbrigad. Den kliniska bilden av sjukdomen kan vara olika, beroende på patientens ålder, kroppens allmänna känslighet eller psyko-emotionell bakgrund.

Ibland känner en person inte några obehagliga symptom med frekventa hjärtslag, bara mild obehag i båren. Andra patienter klagar över svår smärta och svåra tecken på patologi. I vilket fall som helst, detta tillstånd åtföljs av en snabb puls, darrande av huvudorganet i bröstet, saktar dess aktivitet eller förstärkning.

 1. Svaghet, slöhet.
 2. Känsla av panik eller trasighet, aggression (med vegetativa sjukdomar).
 3. Överdriven svettning, illamående, tremor i extremiteterna, hudens hud och lågt blodtryck (med hjärt-kärlsjukdomar, hypotoni).
 4. Skakningar i kroppen, den starkaste eller aptit minskning utstående ögon, ökad svettning (när sköldkörteln sjukdomar, tyreotoxikos eller hypertyreoidism).

Vad man ska göra med en stark hjärtklappning - det beror på den patologi som orsakade sjukdomen. För att starta en mekanism för förbättrad avdelning aktivitet, om en person har en viss sjukdom som påverkar huvudorganets funktion kan det finnas många faktorer. Stress och överdriven fysisk aktivitet är kontraindicerad hos personer med hjärt-kärlsjukdomar, eftersom de kan provocera en ökning av hjärtfrekvensen. Om ett sådant tillstånd utvecklats till följd av övermålning, måste du ta det horisontella läget i kroppen. Ibland påverkar vissa droger förstärkningen av huvudkroppens arbete. Det finns farliga symptom som talar om en svår situation och behovet av att ringa till en läkare.

När ska man ringa till en läkare?

 • Intensiv smärta kvar i bröstbenet eller mellan axelbladen.
 • Stark svaghet, en kraftig utsläpp av kall klibbande svett, speciellt i kombination med smärta.
 • Andningssvårigheter, en känsla av brist på syre.
 • Hosta kvävande, med ett sputum av rosa färg, liknar skum.
 • Känslan att hjärtat slår ojämnt, fryser eller kan sakta ner, och sedan dramatiskt stärka sitt arbete.
 • Mörkning i ögonen och svimning.

Om en person blir oroad över sådana allvarliga symptom är det en komplikation av sjukdomen, som är dödlig. Diagnos och terapi är nödvändiga, och tiden kan inte gå vilse.

 1. myokardinfarkt;
 2. förmaksflimmer
 3. venös stasis av blod;
 4. ventrikulär fibrillation;
 5. arytmi;
 6. asystol eller hjärtstillestånd.

Sjukdomens prognos beror huvudsakligen på patienten själv. Patienten behöver, åtminstone i tid, söka medicinsk hjälp, så att hans tillstånd stabiliseras. Det viktigaste villkoret för svår takykardi är eliminering av livsrisk, användning av medicinering och användning av alla metoder för ytterligare behandling (rättelse av livsstil, näring och aktivitet)

diagnostik

Bestäm orsaken till patologin omedelbart, vid läkarens första undersökning är det nästan omöjligt. Det finns tekniker som låter dig undersöka patienten noggrant. Startmekanismer som påverkar hjärtfrekvensen är många, därför krävs ett komplex av diagnostiska åtgärder.

 • UAC (generellt blodprov). Det bestämmer förekomsten av inflammatoriska processer och halterna av hemoglobin i kroppen.
 • OAM (allmän urinalys). Identifierar njursjukdom.
 • Blodtest för infektion.
 • Biokemiskt blodprov.
 • Studien av nivån av sköldkörtelhormoner vid analys av blod.
 • EKG.
 • Coronaroangiografi (vid svåra förhållanden).
 • Uzi-undersökning av hjärtat.
 • Uzi-sköldkörteln.

Hela listan med diagnostiska tekniker är troligtvis inte nödvändig för varje patient. Undersökningar utnämns utifrån patientklagomål.

Hjärtat kan göra ont med ökad hjärtfrekvens, det betyder allvaret hos en persons tillstånd.

behandling

Behandling av snabb hjärtslag beror på orsakerna som utlöste sjukdomen. Om det är en fråga om fysiologisk takykardi, är det nödvändigt att minska påverkan av irriterande faktorer. När sjukdomen orsakas av patologiska ögonblick, kommer läkaren att ordinera medicinen.

 1. Sedativa läkemedel, syntetiska och vegetabiliskt ursprung ( "Novo-Pass", "I" "Corvalol", "Valocordin", "tinktur av Pion", "tinktur Hjärt", "valeriana tinktur").
 2. Antiarrhythmic drugs ("Adenosine", "Ritmilen", "Verapamin").

Läkemedlet ska väljas individuellt av läkaren. Dessutom använder läkare fysisk terapi. Dessutom finns det inte en populär behandlingsmetod, men innan man ansöker någon av dem bör man konsultera en expert. I särskilt allvarliga fall kan endast kirurgiskt ingripande vara till hjälp, vilket utförs med organs ischemi, medfödda missbildningar eller efter komplexa manifestationer av reumatism.

Folkmetoder

Få vet hur man lugnar ditt hjärtslag om du är hemma. Först och främst måste du ta varje läkemedel från listan över mediciner som din läkare ordinerat, och ytterligare hjälp kommer att ges av örter och andra växtbaserade och naturläkemedel.

 • Honung med nötter och torkade aprikoser. Förbered 200 gram torkade aprikoser och valnötter, mala väl och häll sedan 200 gram naturlig honung. Förvara hela blandningen i en glasbehållare. Det finns 1 tesked av den resulterande massan 2 gånger om dagen, på morgonen och innan du lägger dig. Behandlingstiden är lång, mer än 3 månader.
 • Ta 100 gram anisfrukt i krossat tillstånd, och så många gärningar, 200 gram torkade löv av morwort och 200 gram valerianrot. Blanda grundligt råvarorna. Ta 1 matsked av den resulterande samlingen, häll i en behållare, en termos är bättre och häll 300 gram kokande vatten. Insistera i ungefär en timme, uttrycka och drick 1/3 kopp tre gånger om dagen. Behandlingens gång är en månad.
 • Melissa infusion. Häll 1 matsked örter i en kruka, koka 1 glas vatten och häll råmaterialet. Insistera på en timme, dekantera och ta ½ kopp 1 gång per dag.
 • Alkoholisk tinktur. Gör detta hem rättsmedel bättre från medicinsk alkohol. Förbered 100 gram torkad citronbalsam och 200 gram alkohol, häll gräset. Insistera 10-11 dagar, dekantera. Drick 4 gånger om dagen för 1 tesked, utspädd i en liten mängd vatten.

Folkmekanismer har olika effekter, men den lugnande effekten har i alla fall en positiv effekt på hjärtets arbete. Dessutom kommer sådana droger att bidra till att etablera andra organ och kroppssystems funktion.

Terapeutisk träning och yoga används också ofta för att förbättra tillståndet hos en person med takykardi. Att gå i frisk luft och rätt näring kommer att bidra till att fastställa huvudkroppens arbete. Följaktligen kan sätt att lugna hjärtats intensitet bero på endast den underliggande orsaken till symtomen och analysernas resultat.

Första hjälpen

När attacken av ökad aktivitet i hjärtat är viktigt, är de skickliga handlingarna hos en person som är nära patienten. Läkarna råder att lugna sig. Detta kommer att minska puls, men många kan inte slappna av i denna situation. När manifestationerna av en sjukdom hittades på natten, först behöver du bara dricka vatten. Första hjälpen med stark hjärtklappning kan rädda människans liv.

 • Ring en ambulans.
 • Ett piller av lugnande medel hjälper en person att slappna av.
 • Öppna fönstret eller fönstret.
 • För att förbättra patientens tillstånd, behöver han maximal tillgång till frisk luft, det är nödvändigt att ta bort hans skjorta, för att lindra andra skräpkläder.
 • Utför en blodtrycksmätning.
 • Skrub ditt ansikte med kallt vatten.
 • Tryck lätt personen i de stängda ögonen och håll fingrarna i några minuter.
 • Be patienten att hosta något, vilket ökar trycket i båren och gör organs rytm lägre.

Dessa åtgärder är nödvändiga för personer som lider av takykardi på grund av hjärtspatologier. Andra faktorer som orsakade sjukdomen kan kräva andra första hjälpenåtgärder.

Förebyggande åtgärder som möjliggör både att sänka hjärtslaget och förbättra aktiviteten i hela systemet i denna avdelning är oerhört viktiga. För att kroppens huvudorgan ska fungera korrekt måste vi överge dåliga vanor, minska kaffekonsumtionen och spela sport. Läkare rekommenderas att genomgå en läkarundersökning minst en gång om året, vilket gör det möjligt att identifiera sjukdomar i ett tidigt skede och bota det på kort tid. Vi får inte glömma att att droger påverkar hela kroppen negativt, amfetamin och andra liknande droger ökar hjärtslaget och dödar gradvis en person.

Takykardi brukar inte orsaka allvarliga hälsoeffekter, men det är bättre att ta reda på varför denna sjukdom har uppstått. Ignorera de återkommande anfall kan inte vara, detta kommer att försämra prognosen. Hjärtproblem är farliga, så du måste lösa dem snabbt och effektivt.

Starkt hjärtslag - varför ökar puls och hur man lugnar hjärtat?

Ett starkt hjärtslag är en känsla av accelererad rytm av sammandragning av hjärtmuskeln. Dessa känslor är strikt individuella.

En person känns som att hjärtat slår till 100 slag per minut och den andra endast vid 120-130 slag per minut. Förhöjd hjärtfrekvens har 2 skäl.

Varför finns det en stark hjärtklappning?

Den första orsaken är takykardi, när pulsation känns inte bara i hjärtat utan också på nacke, i huvudet och i fingrarna och tårna. I takykardi är pulsen högre än 90 slag per minut. Med hjärtklemmens normala arbetsförmåga bör hjärtklappning inte kännas.

Den andra orsaken till frekvent hjärtslag är ett tillstånd med förkylning, med ökad kroppstemperatur, med emotionell överbelastning. Sådana attacker uppstår, när hjärtat snabbt slår, hos friska människor och bär inte de patologiska förändringarna i hjärtorganet.

I en hälsosam kropp kan ökad hjärtslag uppstå på grund av:

 • Hög last i sport;
 • Snabb stigning till en höjd;
 • Snabb springning;
 • Överkänslighetsstat
 • Hårt arbete
 • Hos kvinnor under klimakteriet;
 • Med allergier mot medicinska preparat och externa allergiska stimuli;
 • Med spänning
 • Med en stark fyllning av magen;
 • Överdosering med drycker som innehåller koffein;
 • Anledningen - ett stort antal cigaretter rökt (överdosering med nikotin).

Om hjärtrytmen hos en person uppstår plötsligt och i avslappnad tillstånd och inte passerar länge, måste du gå igenom en fullständig diagnos och ta reda på orsaken till denna pulsering. Kanske är orsaken till bristen på vitaminer i kaliumkroppen, järn, vilket provar anemi. Snabb hjärtslag signalerar också ett brott mot funktionaliteten hos endokrina organ och i hjärtats aktivitet.

Varför uppträder hjärtklappning i ett lugnt tillstånd?

Mycket ofta med hörselbitar i hjärtat finns det ont i bröstet, brist på luft i lungorna och ljud i huvudet och i öronen. Dessa symtom är tillfälliga i sin utvecklingsgrad och är inte en följd av hjärtsjukdom. Om symptomen upprepas regelbundet betyder det att det finns en patologi i hjärtat och det är värt att prata med kardiologen.

Vad händer om hjärtatslaget är högre än normalt? Första hjälpen

Om en sådan attack inträffar för första gången eller mycket sällan och en person inte har några hjärtsjukdomar och patologier, är det möjligt att utföra ett antal aktiviteter så att hjärtat slutar slå hårt:

 • Öppna fönstret och ge en ström av frisk luft in i rummet;
 • Lossa nacken - knäpp på klänningens krage;
 • Tvätta ditt ansikte, din nacke med kallt vatten;
 • Ta ett horisontellt läge för avkoppling;
 • Applicera läkemedel för anhållande av en attack.
till innehållet ↑

Hur lugnar du din hjärtfrekvens?

För att snabbt ta bort symtomen på hjärtslag använd Valerianas tinktur: 20 droppar tinktur till 50 ml vatten. Valerian hjälper inte bara till att sänka hjärtfrekvensen utan också för att lugna nerverna, speciellt när en attack inträffar på natten och en persons panik.

Om hjärtat ibland börjar slå?

Du kan bara hosta och attacken av takykardi passerar.

Från ett ökat hjärtslag hjälper massage ögonen

Massage ska göras i minst 5 - 7 minuter:

 • Tryck fingrarna på fingrarna mot slutna ögon;
 • Gör krossning 10 - 15 sekunder;
 • Pausa mellan trycktekniker 10 - 15 sekunder;
 • Upprepa tills attacken släpps.
till innehållet ↑

Orsaker till takykardi

Faktorer som utlöser takykardi kan vara några sjukdomar i organ och störningar i system i kroppen:

 • Hjärtpatologi - kardioskleros;
 • Myokarddystrofi;
 • arytmi;
 • Järnbrist är anemi;
 • Problem i systemens organ (endokrina, nervösa);
 • Sjukdom - hypoxi
 • Medfödd och förvärvad hjärtsjukdom.
till innehållet ↑

Ökad hjärtfrekvens vid högt blodtryck

Vid normalt tryck uppstår attacker av ökad hjärtfrekvens sällan, om inte orsaken är hög kroppslast eller snabb rörelse.

Typiskt är takykardi en följd av högt blodtryck. Ofta kan det finnas hypertoni av den andra och tredje graden av sjukdomen.

Palpitation ökade vid högt blodtryck, följande åtgärder rekommenderas:

 • Ligga på sängen och slappna av i kroppen;
 • Ta en liten mängd kallt vatten;
 • Tvätta ditt ansikte, nacke och hjärta med kallt vatten;
 • Om orsaken till denna attack är en stressig situation, måste du ta lugnande medel;
 • Ta läkemedlet - anaprilin;
 • För att förebygga takykardi, äta mat med hög omega-3 (skaldjur och havsfisk).
 • Med brist på kalium i kroppen - ta vitaminer och läkemedel, som inkluderar kalium.
Var noga med att räkna pulsen

Om patienten har en attack av takykardi och trycket är högre än normalt, måste du dricka från hjärtinfarktmedicin: Corvalol - 20 droppar per 50 ml vatten, Anaprilin - 1 tablett. Efter 10-15 minuter måste ett högt hjärtslag passera. Anfall inträffar mycket ofta på natten.

Attack av hjärtklappning med lågt BP

Hos personer som lider av hypotoni förekommer takykardiattacker ofta. Vid ett mycket lågt tryck och en attack av takykardi för första hjälpen behöver du dricka minst 100 ml. kallt vatten och tvätta ansiktet, nacken med kallt vatten.

Symptom på takykardi uppstår på grund av patologier i kroppen:

 • Sjukdomstillståndet är traumatiskt och anafylaktiskt;
 • dystoni;
 • Stor blodförlust med blödning.

Tecken och symtom på utvecklingen av en stark hjärtfrekvens vid dessa patologier:

 • Illamående, vilket resulterar i kräkningar;
 • Starkt huvud spinning;
 • En skarp smärta i huvudet;
 • Känslor av smärta i magen;
 • Smärta i bröstet och i hjärtmuskeln
 • Känsla av ökad irritation och rädsla.

Lågt tryck och hjärtat slår hårt. Detta tillstånd är ganska farligt för kroppen, vilket indikerar ett chocksemotionellt tillstånd.

Hög hjärtfrekvens hos kvinnor under fertil ålder

Vid graviditeten genomgår den framtida moderens organism hormonell omstrukturering och stora förändringar för att bättre anpassa kroppen till graviditeten. Under denna period är snabb hjärtslag det normala tillståndet för den gravida kvinnan under denna period (100 slag i 60 sekunder eller mer).

Men det finns tillfällen då takykardi åtföljs av obehagliga och farliga symptom:

 • Illamående, vilket resulterar i kräkningar;
 • yrsel;
 • En skarp huvudvärk;
 • Spasmer i magen;
 • Smärta och kramper i bröstet och i hjärtmuskeln;
 • Svimningstillstånd
 • Passar av grundlös rädsla och en orimlig känsla av ångest.

Bli av med orsaken till sådana symptom kommer att hjälpa ett positivt humör, gå i frisk luft, vila i familjemedlemmens runda och konsumera tillräckligt för rent vatten.

Under graviditeten bör kvinnan också ta hand om fostrets tillstånd. Frekvensen för pulsation i fostret är 2 gånger större sannolikhet än hos en vuxen. Vid den 5: e veckan av fosterutveckling kan ultraljudsdiagnos visa takykardi i ett framtida barn. Mer än 200 slag per minut.

Orsaken till hög hjärtfrekvens kan vara hypoxi. Och detta är konsekvensen av att avbryta den framtida mamman under en lång period i ett täppt rum. Också på grund av ökad aktivitet hos den gravida kvinnan. En långvarig period av hypoxi leder till underutveckling av nervsystemet, patologi i det endokrina systemet.

Anfall av stark hjärtklappning hos kvinnor under fertil ålder uppstår ofta från ett underskott i framtiden av järnens järnmor, och orsaken till hög hjärtfrekvens kan vara anemi.

Det finns ofta fall där takykardi uppträder på grund av hypervitaminos, när en gravid kvinna okontrollerbart och i stora mängder tar vitaminer. En överdosering av vitaminer kan påverka utvecklingen av det ofödda barnet negativt.

Tachykardiens angrepp i graviditetens första trimester är förknippad med hormonella förändringar och känslomässig överbelastning. Också faktorn för frekvent hjärtslag, är en otillräcklig mängd kalium i kroppen hos en gravid kvinna.

Under andra trimestern ökar kvinnans vikt, så belastningen på hjärtmuskeln och kärlsystemet ökar.

På grund av vad pulsfrekvensen hoppar i barndomen?

Vid barnet slår puls oftare än hjärtat slår på den vuxna personen. Och ju yngre barnet, desto mer knackar hjärtat.

Orsaker till hjärtklappning hos barn:

 • Glädjande spänning;
 • Ett ögonblick av stress eller skräck;
 • Reaktion på väderförändringar;
 • Ökad fysisk och sportbelastning;
 • Sjukdomar i hjärtat;
 • Icke-hjärt-sjukdomar.

Om takykardi orsakas av en superbelastning på barnets kropp, passerar den sig själv. Bara slappna av och vila.

Men också takykardi kan vara en följd av allvarlig hjärtpatologi: hjärtarytmi, myokardit, jämn hjärtsvikt.

Vad betyder ökad hjärtklappning på morgonen när du vaknar?

Med hjärtpatologier kan en paroxysmal form av takykardi utvecklas, åtföljd av svår huvudvärk, en vridning av huvudet och illamående. Med en stark attack av snabb hjärtslag kan det finnas smärta i bröstet, konvulsioner och besvär.

Behandling av svår hjärtslag

Behandling av hög hjärtfrekvens börjar med diagnos och upprättande av orsakerna till takykardi. Och kardiologen utifrån en diagnostisk undersökning utser en kurs av läkemedelsbehandling. Det är mycket viktigt att eliminera orsaken till sjukdomen och rädda patienten från de symptom som orsakar takykardi: misshandel, smärta i huvudet, anfall av dyspné och svimning.

Diagnostisk undersökning är nödvändig för att passera inte bara hos kardiologen, men även samråd med sådana experter är nödvändigt: endokrinologen, neuropatologen och psykoterapeuten.

För behandling används två metoder: behandling med läkemedel och terapi med läkemedel baserade på medicinalväxter och medicinska örter.

Mycket hårt hjärta slår vad man ska göra

Om ditt hjärta slår för snabbt av glädje - detta är normalt, men om angrepp av hjärtklappning upprepas med avundsvärd regelbundenhet, och har ingenting att göra med positiva känslor eller intensiv fysisk aktivitet behöver vara bevakad! Ökad eller ökad hjärtfrekvens kan vara ett symptom på en farlig sjukdom och en larmsignal som en person behöver uppmärksamma på sin hälsa.

De främsta orsakerna till hjärtklappning, och hur man hanterar detta fenomen?

För att veta vad man ska göra med en stark hjärtklappning måste man först förstå de grundläggande orsakerna till detta fenomen. Helt ofta kan hjärtklappningar associeras med utvecklingen av sådana sjukdomar som:

 • arytmi;
 • myokarddystrofi och kardioskleros;
 • anemi;
 • störningar i det endokrina systemet;
 • vegetativ-vaskulär dystoni;
 • förvärvad eller medfödd hjärtsjukdom
 • klimakteriet (hos kvinnor under klimakteriet);
 • brist på syre i blodet.

Detta är långt ifrån en komplett lista över sjukdomar, vars gång kan åtföljas av sådana symtom.

Ganska ofta orsakade tätare hjärtslag stor spänning, och situationen kommer bara att bli värre, försämrade hälsa som en helhet, ett resultat av människor helt enkelt utom kontroll. I det här fallet måste du försöka lugna dig snabbare och sluta oroa dig.

Om du vet orsaken till hjärtklappning, och du är helt säker på att detta är en attack från din diagnostiserade professionell läkare, är det ganska möjligt att följande metoder hjälper dig:

 • du måste genast gå och lägga dig
 • tvätta ansiktet med kallt vatten;
 • ta ett djupt långsamt andetag och en kraftig utandning;
 • det är ganska möjligt att hosta hjälper till att hantera situationen och minska hjärtfrekvensen.

Men om det finns minsta misstanke om att de hjärtklappning - ett förebud om en hjärtattack eller stroke är ett akut behov av att söka hjälp från läkare och omedelbart ringa en ambulans. Det kommer inte att skadas för att ta vissa mediciner, som corvalol, valocordin eller Validol.

Om attackerna med snabba hjärtatslag har upprepats många gånger måste du gå till kliniken och genomgå en undersökning för diagnos av en viss sjukdom. I det här fallet kommer förekomst eller frånvaro av hjärtsjukdom att bidra till att identifiera sådana undersökningsmetoder som: ett elektrokardiogram eller stresstest (EKG med en belastning). Som obevekliga medicinsk statistik, i de flesta fall, är den grundläggande orsaken till hjärtarytmier ett fel av det autonoma nervsystemet, som ansvarar för korrekt drift av hjärtmuskeln.

Tja, för att du aldrig var orolig för vad man ska göra med hjärtklappning, försök att undvika stressiga situationer, fysisk stress, bli av med dåliga vanor, och endast om ditt hjärta stannar, "spela tricks" vid de mest olämpliga ögonblick!

Typer av postkoholhaltig hjärtslag

Detta syndrom kallas "takykardi". Normalt är puls av en vuxen personlighet 60-90 slag per minut. Men när frekvensen varierar inom 100 eller fler slag per minut - kan detta redan hänföras till ett patologiskt tillstånd. Läkare särskiljer två typer av takykardi.

Fysiologisk takykardi

Denna typ av patologi utvecklas efter ökad fysisk ansträngning. Till fysiologisk ökning av puls leder till intensiv körning, tyngdlyftning, stigande till höjden och andra sorters laster. Såsom:

 • rökning;
 • långvarig stress;
 • mottagning av starkt kaffe
 • syrehushållning;
 • användning av olika stimulanser
 • Användning av alkohol, även alkohol med låg alkohol.

Fysiologisk takykardi är en naturlig (normal) reaktion hos människokroppen mot all belastning. Detta villkor gäller inte för sjukdomar.

Alkohol, som provokatör av takykardi, ingår i kategorin naturliga stimuli. Men i det fall då mottagningen av alkohol blir systematisk kan ökningen i pulsen i detta fall betecknas som ett patologiskt fenomen.

Patologisk takykardi

Men den patologiska takykardin är redan en allvarlig kränkning i inre organens arbete, i första hand hjärtat. I detta fall kan pulsen plötsligt bli frekventare även när personen är helt avslappnad och vilar när han ligger ner. Denna takykardi noteras med vissa hjärtsjukdomar:

 • myokardit;
 • cardio;
 • pulmonalt hjärtsyndrom;
 • Sköldkörtelsjukdomar;
 • hjärtfel av olika slag;
 • anemi (sänkning av hemoglobin i blodet).

Patologisk takykardi kan också bildas med situationer som är farliga för hälsa, liv och hälsa. Till exempel, med allvarlig skada, intensiv blödning. Ett sådant syndrom i detta fall är en ytterligare diagnostiserad indikator för en viss situation eller sjukdom.

Störningens symtomatologi

Huvud tecken på takykardi är oregelbundenhet i hjärtat. Detta medför en förstärkning av pulsen. Om hjärtfrekvensen störs, intensifieras pulsen under en längre tid än 5-6 minuter, även när personen är vilande. Till andra symtom på en obehaglig (och ibland farlig) situation är följande fenomen:

 1. Andnöd.
 2. Yrsel.
 3. Shaky gång.
 4. Mörkning i ögonen.
 5. Halvfelningstillstånd.
 6. Ömhet i båren.
 7. Avbrott i hjärtmuskulärens arbete (myokardium).

Alkohol och hjärta är inkompatibla saker

De ökända beundrare av alkohol möter regelbundet tachykardiens manifestationer. Med ett konstant och långvarigt intag av alkohol utvecklar en person farliga tillstånd - alkoholiska kardiomyopatier. Enligt läkarna är ibland 2-3 månader av alkoholmissbruk tillräckligt för att orsaka de första tecknen på sjukdomen.

Alkoholisk kardiomyopati präglas av snabba och snabba framsteg. Utvecklad patologi på grund av de konstanta toxiska effekterna på myokardiet (hjärtmuskeln). I avancerade fall av sådana patologier ger läkare väldigt nedslående förutsägelser. Och till och med ett fullständigt avslag på alkohol ger ingen garanti för återhämtning.

Enligt statistiken dör 25% av kroniska alkoholister på grund av kardiomyopati.

När pulshastigheten ökar och överstiger markeringen med 100 slag / minut, blockerar blodkärlen kaotiskt och expanderar. Detta problem provocerar ett annat: de inre organen får inte syre i den volym som är nödvändig för livet. Många av de minsta vesiklarna tål inte belastningen och brista, som bildar subkutana blåmärken. Och kroppen, som upplever en allvarlig syreförlust, förlorar snabbt viktiga mineraler och vitaminer, vilket ytterligare förvärrar hans tillstånd.

När alkohol fortsätter att komma in i kroppen, förlorar myokardiet sin elasticitet, blir flabby och svag. Detta ger en impuls till nästa angrepp av arytmi, vilket leder till utveckling och andra patologier:

Stark och konstant takykardi slitar helt ut hjärtorganet och tvingar hjärtat att systematiskt öka belastningen och pumpa blod. Som ett resultat kommer infarkt eller hemorragisk stroke till personen.

Läkare rekommenderar inte kategoriskt att använda även små doser alkohol i närvaro av kardiovaskulära patologier.

Allvarlig hjärtklappning efter alkohol: vad man ska göra

När, efter att ha tagit alkohol, börjar ditt hjärta att slå snabbare, bör en person omedelbart besöka en läkare. Kardiologer efter en serie undersökningar kommer att fastställa den verkliga orsaken till takykardi, bestämma dess utseende och ge nödvändiga instruktioner för behandling.

Hjärtvävnader har regenerativa förmågor, men de återhämtar sig mycket länge. Men först och främst för att återställa hälsan och förbättra hjärtats arbete krävs en fullständig avvisning av alkohol. Så när hjärtat slår med en baksmälla vad ska man göra? Steg-för-steg-instruktioner:

 1. Sluta dricka helt
 2. Gå till kardiologen och genomgå en omfattande fullständig undersökning.
 3. För att överlämna alla förlitande analyser är det obligatoriskt att göra ett kardiogram.
 4. Det är absolut nödvändigt att följa alla rekommendationer och recept från läkaren.

Och aldrig gå tillbaka till att dricka. Speciellt handlar det om personer med problem i det kardiovaskulära systemet. Sådana patienter är strängt kontraindicerade, även en liten hög med alkohol.

Hur man förebygger förekomsten av alkoholisk takykardi

Arytmi kan inträffa efter att ha druckit alkohol och hos friska människor. För att undvika detta tillstånd och inte förvärra hjärtats arbete bör en person följa vissa förebyggande åtgärder. Dessa rekommendationer är enkla och enkla att utföra:

 1. Drick endast när du är i avslappnat och avslappnat tillstånd.
 2. Efter varje del av alkohol måste vara ett bra mellanmål.
 3. Innan du dricker det första glaset ska du äta tätt.
 4. Avvisa alkohol vid kalla infektioner, stress och tung fysisk ansträngning.
 5. Om det redan finns diagnosen hjärt-kärlsjukdomar, men det finns en semester där du vill ha minst en drink, diskutera denna önskan med din läkare.

Patienter som lider av högt blodtryck eller vegetovaskulär dystoni bör noga överväga valet av ytterligare mediciner. I deras fall är det nödvändigt att begränsa konsumtionen av alkoholhaltiga produkter så mycket som möjligt och i många läkemedel finns alkohol i kompositionen.

Var försiktig noga med ditt hjärta - för att det är en och det kommer inte att bli någon ersättning för ett slitat organ. Ja, det är inte möjligt att transplantera det som en sista utväg. Kronisk alkoholism är en direkt kontraindikation för en sådan händelse. Alkohol är en listig, farlig fiende, som förstör en person under sken av trevlig avkoppling och eufori. Ta hand om dig själv!

Varför ökar min hjärtklappning?

Orsaker till hög hjärtfrekvens:

Under dagen kan pulsen variera avsevärt. Och om du märker att hjärtat slår lite snabbare än vanligt, oroa dig inte omedelbart.

När den snabba puls är normal?

Normalt ökar hjärtfrekvensen av följande skäl:

 • fysisk belastning
 • uppvaknande efter sömnen
 • förändring av kroppens position (när du plötsligt står upp);
 • starka känslor (både negativa och positiva);
 • matintag (om du har ätit gott kan din puls bli frekventare).

Vanligtvis känns inte en sådan frekvent hjärtatslag ensam. Eller så kan du se det, men det kommer inte att åtföljas av andra obehagliga symptom (obehag, bröstsmärta, en känsla av "hoppa" av hjärtat från bröstet, svår andnöd, etc.).

I det här fallet behöver du inte göra någonting. Detta tillstånd är inte farligt om du inte har hjärtsjukdom.

Hjärtat slår oftare i barndomen och ungdomar. Om du märker att ditt barn har en puls oftare än du gör är det normalt. Om barnet själv inte stör, kan du vara lugn.

Det finns också en så kallad idiopatisk takykardi. Ett tillstånd där hög hjärtfrekvens är associerad med kroppens individuella egenskaper. Vanligtvis faller hjärtfrekvensen från norm med 10-15 slag per minut. I det här fallet finns det ingen anledning som framkallar en snabb puls och inga hälsoproblem. I det här fallet behöver du inte göra någonting, ingen behandling behövs.

Hög hjärtfrekvens på grund av felaktig livsstil

Takykardi kan provoceras:

I så fall rådfråga en kardiolog och gå till undersökningen för att avgöra om du har några sjukdomar i hjärtat eller andra organ. Om läkarna inte avslöja några patologier, för att normalisera hjärtfrekvensen, är det nödvändigt att eliminera orsakerna som orsakade ökningen.

För att justera kosten behöver du ett samråd med en nutritionist. Att utarbeta en ytterligare fysisk aktivitet planerar att idrottare behöver en sportläkare. Om du lider av ständig stress och sömnproblem, kontakta en terapeut.

Om en felaktig livsstil provocerade några sjukdomar, behöver du behandling av den underliggande patologin som orsakade takykardin.

Snabb puls orsakad av sjukdomar

Takykardi är ett tecken på många sjukdomar i hjärt-kärlsystemet:

 • kronisk hjärtekemi (det är i sin tur provocerad av patologier av kranskärlskärl, till exempel ateroskleros eller trombos);
 • hjärtefekter (stenos av mitral och andra ventiler, öppen arteriell kanal, ledningsstörningar i myokardiet, atrioventrikulär blockad);
 • myokardit (inflammatorisk process i hjärtat);
 • led av hjärtinfarkt
 • syndrom WPW (närvaron av ett bunt Kent - en avvikande väg mellan atriumet och ventrikeln).

I detta fall är den snabba hjärtfrekvensen paroxysmal. Detta är den så kallade paroxysmal takykardi. Det åtföljs av andra obehagliga manifestationer. En livshotande form av arytmi kan uppstå - ventrikelflimmering.

Ofta kan puls bli frekventare på grund av nervsystemet:

Dessa sjukdomar är svåra att diagnostisera, eftersom de åtföljs av en mängd symptom som liknar andra sjukdomar.

Även hög hjärtfrekvens kan vara ett symptom på endokrina systemsjukdomar:

I detta fall är pulsen frekvent hela tiden, inte i form av attacker. Bland komplikationerna - fladdrande eller förmaksflimmer.

Symtom som åtföljer hjärtklappning

Andra manifestationer beror på vilken sjukdom den snabba puls provocerade. För att förstå vilken typ av läkare som ska vända sig till och vad man ska göra, läs manifestationerna av sjukdomar, varav ett av symptomen är takykardi.

Paroxysmal takykardi med hjärtfel

Det har tydliga tidsgränser, det vill säga du kan noggrant återkalla när attacken började och när den slutade. Det kan uppstå både spontant i vila och på grund av provocerande faktorer (stress, motion, intag av ämnen som påverkar kardiovaskulärsystemet).

En attack med snabb hjärtfrekvens (upp till 220 slag per minut) åtföljs av:

 • yrsel;
 • ibland - svimning
 • buller i öronen
 • en känsla av förträngning i bröstet och en "hoppning" av hjärtat från bröstet;
 • ibland - illamående och svettning.

Under paroxysm kan flimmer eller fibrillering av ventriklerna utvecklas. En långvarig attack kan orsaka kardiogen chock och hjärtstopp.

Om du åtminstone en gång konstaterade i sin paroxysm av takykardi, kontakta arrhythmology, som kommer att utse ytterligare en undersökning och då - behandling (beror på den specifika orsaken är det i de flesta fall i drift).

Takykardi med störningar i nervreglering

En ökning av hjärtfrekvensen observeras med VSD och NDC (neurokirurgisk dystoni).

Takykardi med VSD-persistent (upp till 140 slag per minut), reagerar hjärtat dåligt på fysisk aktivitet. Ibland är det så dåligt att patienten inte kan utföra dagliga aktiviteter (gå lång tid, klättra upp trappor etc.)

Med NDC kan den ökade hjärtfrekvensen vara antingen konstant eller paroxysmal.

Manifestationer av VSD, med undantag för takykardi:

Med uttalade psykologiska symptom kan sjukdomen vara svår att särskilja från neuroser eller psykoser.

Manifestationer av neurokirurgisk dystoni:

Behandling av dessa sjukdomar är symptomatisk. Genomförd av hans neurolog och kardiolog.

Symtom på neurokirurgisk dystoni

Hjärtklappningar med endokrina störningar

Takykardi åtföljs alltid av hypertyreoidism - överdriven produktion av hormoner av sköldkörteln. Med denna patologi ökar hjärtfrekvensen hela tiden, hjärtfrekvensen når 120 slag per minut, även i vila. Pulsen sänker inte ens under sömnen.

Sjukdomen kan bestämmas av sådana symptom:

 • förstorad sköldkörtel;
 • stor skillnad mellan övre och nedre tryck;
 • buksmärtor;
 • ökad aptit, trots detta - viktminskning
 • svettning;
 • irritabilitet, trötthet
 • brott mot menstruationscykeln hos flickor, bröstförstoring och minskad styrka hos pojkar;
 • utvidgning av levern (reversibel);
 • förhöjt blodsocker.

Om du upplever dessa symptom, kontakta en endokrinolog.

Mycket sällan kan uthållig takykardi vara ett tecken på hypothyroidism, men vanligtvis med denna sjukdom saktar palpitation tvärtom

Klicka på bilden för att förstora

diagnostik

För att identifiera orsaken till takykardi undersöker läkare hjärtat, inre organ, blod, sköldkörtel, nervsystemet.

Om du noterade en ökad hjärtfrekvens, som åtföljs av andra obehagliga symptom, kontakta en läkare (först till en kardiolog, då kan han hänvisa dig till andra specialister).

För att bestämma orsaken till ökad hjärtfrekvens, måste du göra:

Efter att ha undersökt resultaten av alla tester kommer läkaren att förskriva behandlingen beroende på den detekterade sjukdomen. Med endokrina eller nervösa sjukdomar måste du ta mediciner, och med hjärtfel uppstår oftast en operation.

Efter att ha blivit av med den underliggande sjukdomen kommer hjärtslag tillbaka till det normala.

Hur man behandlar en takykardi med olika sjukdomar

Snabb hjärtklappning kan botas helt, bli av med orsaken.

Eliminering av hjärtsjukdomar

Orsakerna till och behandlingen av hjärtklappning är starkt associerade: beroende på sjukdomen behandlas ökad hjärtfrekvens med olika metoder (konservativt eller operativt).

medicinering

Med hjärtfel är kirurgisk ingrepp oftast nödvändig, eftersom mediciner inte eliminerar orsaken till sjukdomen.

Kirurgisk behandling av hjärtfel

Vad ska man göra med paroxysm (paroxysmal takykardi)?

Om en takykardiattack inträffar för första gången, ring omedelbart en ambulans.

Efter avlägsnande av paroxysm kommer läkaren att informera dig om hur man fortsätter i händelse av återkommande.

Så fort du känner till en attack, utföra vagalprov, där du stimulerar vagusnerven:

Innan du använder vagustekniker, kontakta en läkare för att få reda på rätt teknik för att utföra dem.

Dessutom ordinerar läkaren antiarytmiska läkemedel för att lindra en attack av takykardi. Ofta är detta Verapamil. Det är dock kontraindicerat att ta med WPW-syndrom och vissa andra sjukdomar. Med WPW-syndrom administreras ATP intravenöst.

Använd endast antiarytmiska läkemedel enligt instruktioner från din läkare. Felaktig användning av dem är farligt för livet.

Behandling av AVI och NDC

Terapi av dessa sjukdomar är symptomatisk. Läkare ordinerar droger för att ta bort de manifestationer som mest berör patienten.

Om takykardin är svår, föreskriva beta-blockerare (till exempel anaprilin).

Om frekventa palpitationer inträffat på grund av ökad ångest, ordinera anxiolytika (fenazepam, Valium, Seduxen) eller med anti-ångest effekt av antidepressiva medel (Paxil, amitriptylin).

Förfarandena gäller också:

Apparat för elektrofores

Terapi av hypertyreoidism

Vid hypertyreoidism rekommenderar läkare sköldkörtelmedicin som minskar produktionen av sköldkörtelhormoner (t.ex. Mercazolil).

För symptomatisk behandling av takykardi, förskriva beta-blockerare (Obsidan).

För att eliminera hypertyreoidism, och med det takykardi, hålla sig vid kosten:

 • Ät mer mejeriprodukter och sura mjölkprodukter, grönsaker, frukt;
 • ge upp te, kaffe, kakao, kryddor och choklad.

Folkmedel med snabb hjärtslag

De hjälper bra om orsaken till takykardi är VSD.

Innan du dricker avkok, gå igenom diagnosen, eftersom många hjärtkrossar är kontraindicerade för hjärtfel.

Generellt är förutsägelserna för takykardi gynnsamma. Från snabba hjärtslag kan elimineras helt och håller sig till rekommendationer för behandling av den underliggande sjukdomen.

Vad är och hur ofta hjärtklappningar uppträder

Människan känner inte till ett normalt hjärtslag. Men misslyckandet av rytmen och dess frekvens, speciellt om de upprepas, blir märkbara och stör patientens vanliga sätt att leva. Patologisk är accelerationen av hjärtslaget mer än 90 slag per minut hos personer med olika sjukdomar.

Acceleration av hjärtkollisioner hos en frisk person åtföljs av

 • ökad andning,
 • rodnad i huden,
 • svettning.

Om hjärtslaget är en följd av sjukdomar, förutom att känna ett hjärta som sticker ut ur bröstet, noterar patienterna sådana förhållanden:

 • Andnöd, som härrör från vanliga hushållsaktiviteter;
 • obehagliga känslor lokaliserade i hjärtprojektion
 • allvarlig svaghet
 • mörkare i ögonen;
 • yrsel;
 • torr mun
 • svullnad av fötterna;
 • torr hosta;
 • ökat blodtryck;
 • känsla av ångest.

Starkt slå hjärta - fysiologiska skäl

En persons hjärta börjar slå oftare, om han

 • utför fysiska övningar eller arbete
 • känner ångest, rädsla, panik, några starka känslor;
 • är i värmen eller i ett täppt rum.

Fysiologiskt accelererar hjärtat sitt arbete när musklerna behöver mer syre än vanligt. Detta inträffar eller last, eller under stress och frisättning av adrenalin i blodet, muskler och matlagning till det intensiva arbetet (med larm, panik biologiskt man är inställd på att köra och fly, ansträngda muskler). Överhettning och tuffhet berövar också syrgasen.

En normalt förekommande graviditet accelererar också hjärtfrekvensen - på grund av en ökning av den totala kroppsbelastningen och ökad blodvolym.

Hjärtklappningar: orsaker, behandling av patologiska tillstånd

Den patologiska hjärtslaget kännetecknas av en plötslig utlösning av en attack. Det slutar lika brått. En ökning av hjärtfrekvensen (puls) anses inte vara en separat sjukdom. Detta är ett symptom som åtföljer hjärtsjukdomar, blodkärl och andra organ och system:

 • Arteriell hypertoni, myokardit, kardioskleros, IHD, hjärtfel;
 • endokrina störningar - tyrotoxikos, diabetes mellitus, menopausala störningar, feokromocytom;
 • störningar i det autonoma nervsystemet;
 • lungsjukdomar, speciellt med terapi med droger som ökar hjärtfrekvensen;
 • gastrointestinala sjukdomar - gastrit, membranbråck, magssår;
 • stress, neuros, sömnstörningar;
 • massiv blödning
 • inflammatoriska och infektiösa processer;
 • onkologisk patologi
 • Brott mot elektrolytbalansen, som påverkar hjärtkontraktilitet - kalium, magnesium;
 • chock - traumatisk, bränna, hemorragisk;
 • rökning, alkoholism, förgiftning.

Att återföra hjärtfrekvensen återfinns som en integrerad del av den komplexa behandlingen av sjukdomen, som åtföljs av hjärtklappning. För eliminering av takykardi används följande läkemedel:

 • Lugnande medel. Preference ges till läkemedel baserade på örter - Persen, Novo-Passit, tinkturer av valerian, motherwort. Vid en otillfredsställande effekt förstärker behandlingen Phenobarbitalom, Fenazepamom, Diazepamum och andra syntetiska läkemedel.
 • Antiarytmika. Det finns flera grupper av sådana droger, vilka alla är utformade för att behandla en viss typ av takykardi. Därför föreskriver endast en sådan läkare sådana mediciner efter diagnosen.

Kirurgisk behandling av snabbt hjärtslag utförs också. Till exempel, ta bort en del av sköldkörteln takykardi som uppstår på grund av hypertyreos. Eller en hjärtklaffprotes vid en patologisk hjärtfrekvens associerad med reumatisk hjärtsjukdom, är förstörelse genomföres härd onormal elektrisk aktivitet i hjärtmuskeln vid palpitation karakteristisk WPW-syndrom.

Hjärtklappningar på natten - orsaker

Attacker av hjärtklappningar på natten kan inträffa av samma skäl som på dagtid. Läkare säger att natten takykardi hos patienter med hjärtsjukdomar, de endokrina organens och nervsystemet patologin är mer oroande. När sådana patienter före sängen

 • En känsla av ångest, rädsla,
 • ta medicin, en snabb hjärtfrekvens,
 • använd koffeinhaltiga drycker, alkohol,
 • rökning,
 • övermål tung oljig och söt mat,

då uppstår en nattlig hjärtklappning med högre sannolikhet.

Starkt slår hjärta efter alkohol

Användningen av alkohol leder till en ökning av blodtrycket och accelerationen av hjärtfrekvensen. Hjärtceller lider av toxiska effekter. Om detta tillstånd upprepas ofta, blir kropp, hjärta och blodkärl gamla och slits ut snabbt, hjärtkardiologi uppträder.

Som ett resultat kan hjärtat inte sammandragas normalt, och kroppen tvingar det att arbeta vid högre frekvens för att ge vävnad syre. I detta fall bidrar höga doser av alkohol till smalningen av små kärl, vilket ytterligare försvårar vävnaderna. I kroppen finns oåterkalleliga förändringar. Och även alkoholavslaget kan inte återställa den tidigare hälsan.

Därför bör alla fans av stressa följa rekommendationerna:

 • försumma inte snacks,
 • drick inte alkohol på en tom mage,
 • inte "häll" stressar med starka drycker.

Plötslig snabb hjärtatslag - vad man ska göra

Om en hjärtattack inträffar för första gången måste du genomgå ett test för att bestämma orsaken. Läkaren kommer att rekommendera effektiva sätt att bekämpa detta tillstånd.

Det finns ett antal symptom, i kombination med snabb hjärtslag behöver patienten akut medicinsk hjälp.

 1. Hjärtklappning, oregelbundna hjärtslag, svår smärta bakom bröstbenet, i bladet, kallsvett - kan tyda på utveckling av hjärtinfarkt.
 2. Frekvent hjärtklappning, andfåddhet, hosta med skumstråle, en känsla av brist på luft - tecken på dekompensation av hjärtsvikt. Sannolikheten att utveckla lungödem är stor.
 3. Frekvent oregelbundna hjärtslag, och frekvent växling av en sällsynt hjärt - tecken på allvarlig arytmi, en attack av förmaksflimmer, hjärtblock. Detta tillstånd kan leda till hjärtstillestånd.
 4. Hjärtklappning, tillsammans med mörkare i ögonen, plötsligt insättande av väsande andning, ofta ett tecken på ventrikulär arytmi eller takykardi - en dödlig arytmi.

Hjärtklappningar - vad man ska göra hemma

Först och främst, om du har en attack av takykardi, behöver du ringa för medicinsk hjälp. Innan hennes ankomst kan du försöka lätta patientens tillstånd:

 • lägg honom med huvudet upp
 • se till att luften är luftig - öppna fönstret, lossa från täta kläder;
 • göra en kall kompress på huvudet;
 • ge en lugnande infusion eller örtte - Novo-Passit, Valerian, Motherwort och liknande;
 • gör andningsövningar - med en fördröjning på inspirationshöjden, en stark hosta, nästan uppkastning; djupa andetag, små utandningar, sticker ut tungan
 • Tryck måttligt på ögonbollarna med slutna ögon;
 • tvätta med kallt vatten.

Snabba hjärtfrekvenser är en följd av andra sjukdomar, alltså först och främst bör orsaken behandlas. Och det är bäst att försöka förändra livsstilen, utesluta dåliga vanor, upprätta en fysisk aktivitet och näring.