Huvud / Diagnostik

Sinusarytmi hos barn

Normal drift av hjärtat är mycket viktigt för hälsan hos barnets kropp, så att varje kränkning av de funktioner som myndigheten uppfattas av föräldrar med ångest och rastlöshet. Sinusarytmi är ett mycket vanligt problem i barndomen. Är det farligt för spädbarn, varför kan det uppstå och hur man handlar om barnet har en sådan rytmförstöring?

Vad är det här

Framför allt bör föräldrarna veta att sinus kallas normal rytm hjärtslag, eftersom det bildas genom driften av sinusknutan, den andra som kallas "pacemaker", eftersom det var han som sätter hjärtfrekvensen.

Vid normal drift av denna nod samverkar hjärtat med en frekvenskännetecken av en viss ålder, och intervallen mellan hjärtkollisioner är desamma. Till exempel för en nyfödd kommer den normala sinusrytmen att ha en frekvens på ca 140 slag per minut och för barn 7 år - ca 100 slag per minut.

Om barnet har sinusarytmi, uppträder antingen en förändring i intervallet mellan sammandragningar i hjärtat eller frekvensen av hjärtkollisioner förändras.

skäl

Beroende på triggarna av sinusarytmi är den uppdelad i andnings- och icke-respiratoriska faktorer.

respiratorisk

Detta kallas sinusarytmi, i samband med andningsprocessen. När du andas in barn med en sådan arytmi blir hjärtfrekvensen högre, och vid utgången sänker hjärtens sammandragningar.

Den främsta orsaken till detta alternativ arytmi är en omogen nervsystemet, så att sådana arytmier ofta diagnostiseras i smulor med intrakraniell hypertension, encefalopati, rakitis, prematuritet, liksom under perioder av aktiv tillväxt av barn (6-7 år och 9-10 år). Gradvis mognar nervsystemet, och arytmen uppstår vid barnet allt mindre ofta. En sådan typ av sinusarytmi har som regel ingen hälsorisk.

Icke-andnings

Det noteras hos cirka 30% av barnen med sinusarytmi. En sådan rytmförstöring sker i form av attacker eller manifesterar en konstant arytmi.

Anledningen kan vara:

 • Ärftlig predisposition.
 • Infektion, vars symtom är feber, uttorkning och förgiftning.
 • Förgiftning.
 • Viral eller bakteriell myokardit.
 • Reumatisk feber.
 • Neurokirurgisk dystoni.
 • Medfödd hjärtsjukdom.
 • Tumörprocess i hjärtat.
 • Sjukdomar i sköldkörteln.
 • Godkännande av vissa läkemedel.

form

Sinusrytmstörningar är uppdelade i följande former:

 1. Sinus takykardi. Med en sådan arytmi sänker sinusnoden ett större antal sammandragningar än vad som borde vara normalt hos ett barn i en viss ålder. Ett sådant problem orsakas av berusning, syrebrist, tyrotoxikos, psykologisk agitation, fysisk ansträngning, hjärtinfarkt och andra orsaker.
 2. Sinus bradykardi. Denna form av arytmi kännetecknas av ett minskat antal hjärtslag per minut. Det kan provocera emotionell upphetsning, förgiftning, hypotyroidism, nervsystemet sjukdomar, myokardit, hypotermi och andra faktorer.
 3. Arytmi. Denna typ av arytmi är noterad i vart femte barn. I de flesta fall påverkar det inte barnets hälsa, men det finns farliga typer av extrasystole, så med ett sådant brott bör barnet granskas i detalj.

Dessutom, beroende på svårighetsgraden av rytmstörningen, diagnostiseras den:

 • Måttlig sinusarytmi. Det här är varianten av arytmi i de flesta fall observerade hos barn. Det kännetecknas av en svag manifestation eller brist på kliniska symptom, och behandling är i många fall inte nödvändig.
 • Allvarlig sinusarytmi i barnet. Det är vanligare hos vuxna, som ofta provoseras av reumatism och andra allvarliga hjärtsår. En sådan arytmi stör patienten och kräver behandling.

symptom

I många barn orsakar sinusarytmi inte några klagomål, särskilt när det gäller dess andningsform. Vissa barn känner att deras hjärta slår snabbare och mamma kan notera ökningen av hjärtfrekvensen, mäta barnets puls. Andra klagomål med icke-farliga sinusrytmförstörningar kommer som regel inte att vara.

Om smula klagar över att det är svårt att andas, yr, får han trött lätt, men i hjärtat där dra eller stickande smärta, bör kontakta läkare eftersom dessa symtom tyder på en mer allvarliga hjärtproblem. Viktigt omedelbart visa barnet i händelse av en kardiolog och blåhet i huden, svimning, svullnad eller andnöd.

Eventuella komplikationer

Om sinus andnings arytmi hos barn är nästan ingen fara, eftersom den inte bryter mot blodomloppet i barnens hjärtan, kan de icke-respiratoriska former leda till komplikationer såsom svimning, kaotisk sammandragning av hjärtat och hjärnvävnad ischemi.

Med tiden börjar hjärtsvikt med hjärtrytmsjukdomar att utvecklas.

diagnostik

Oftast detekteras sinusarytmi på ett elektrokardiogram som mäter avståndet mellan prongarna R, som representerar de vertikala komplexens hörn. Också en överträdelse av hjärtslagets rytm kan misstas vid undersökningen av barnet och palpationen av hans stora artärer (hjärtfrekvensräkning).

För att bekräfta förekomsten av arytmi och för att få reda på orsaken skickas barnet till:

 • Holter övervakning. På smulkroppens kropp fixas en speciell apparat som avlägsnar EKG under dagen.
 • Ekokardiografi. Med hjälp av ultraljud undersöks hjärtat och de stora kärlen, vilket hjälper till att identifiera defekter och förändringar i hjärtets struktur.
 • Ortostatiskt test. Barnet mäts med hjärtfrekvens och blodtryck i en bakre position och erbjuds sedan att stå upp och upprepa mätningarna. Detta test ger möjlighet att bedöma hemodynamik och hjärtaktivitet.

Vad ska man göra

Om det under en rutinundersökning eller EKG efter klagomål från barn smärta eller obehag sinusarytmi upptäcktes i hjärtat, måste du besöka med barnet kardiologen att undersöka det mer i detalj och fastställa orsaken till arytmi. Om det inte finns några andra problem förutom att förändra hjärtslaget hos barnet, behöver crumb bara besöka läkaren var 6: e månad och utföra ett kontroll EKG.

Isolerad arytmi, som inte stör barnet, behandlas inte. Om orsaken till förändringar i rytmen av sammandragningar i hjärtat är några hjärtsjukdomar kommer läkaren att välja den nödvändiga behandlingen för barnet. Beroende på orsaken kan glykosider, vitaminer, antiarytmika, diuretika, antibiotika och andra mediciner användas i sinusarytmierapi. För allvarliga hjärtfel kan ett barn behöva en kirurgisk korrigering.

Arytmi och sport

Om en sinusarytmi diagnostiserades hos ett barn, då för idrott är det nödvändigt att bestämma sin form. Om detta är andnings arytmi, att kontra besöka idrottssektioner kommer inte, men barnet måste regelbundet visa kardiolog och bly EKG för att förhindra överföring av sådana arytmier svårare. Icke-respiratoriska former av arytmi är ett tillfälle att begränsa fysisk aktivitet beroende på orsaken till hjärtrytmstörningar.

förebyggande

För att förhindra rytmförstörningar hos barn rekommenderar:

 • För att justera dagens optimala regim med en fullvärdig sömn.
 • Balansera barnets kost genom att ta med tillräckligt med växtprodukter rik på magnesium och kalium. Stekt och fet mat, samt godis i barnets meny bör begränsas.
 • Undvik överarbete och överdriven trötthet.
 • Inkludera i barnets liv måttlig fysisk aktivitet, till exempel laddning eller simning.
 • Ofta gå.
 • Undvik stress.
 • Besök regelbundet barnläkaren även om det inte finns några klagomål.
 • Stärka barnets immunitet.

I nästa video ger läkaren föräldrar till barn med arytmi användbara råd som hjälper till att upprätthålla barnets normala funktion.

Vad hotar utvecklingen av sinusarytmi hos barn och hur man behandlar den

Sinusarytmi hos ett barn är ett tillstånd där det finns periodiska mellanrum mellan hjärtslag. Antalet snitt per minut kvarstår inom normen. Men ibland kan det finnas mer eller mindre av dem. Hos unga är hjärtfrekvensen annorlunda än hos vuxna. Vanligtvis är det från 55 till 95 slag per minut. Indikatorn är direkt relaterad till barnets ålder.

Sinusarytmi kännetecknas av en rytmförstöring hos barnet

Den grundläggande orsaken till patologi

Sinusarytmi hos barn är ett komplex av sjukdomar, vilket förklaras av avvikelserna i rytmen, frekvensen och kraften av sammandragningar. På grund av pulsens oregelbundna konduktivitet från sinusnoden. Risken att utveckla patologi är närvarande vid åldern av:

Under de angivna perioderna rekommenderas att förebyggande underhåll ska ta barnet på sjukhus för inspektion. Orsaken till överträdelsen är:

 • avvikelse i impulssystemets funktion

En av orsakerna till patologin kan vara nedsatt ledning av impulser i hjärtat

 • mottagen i livmodern eller i livet av hjärtmuskulärens patologi;
 • avvikelser i det autonoma nervsystemet.

Om det finns obehagliga symptom, ska en skolbarn eller en förskolebarn omedelbart visas till sin barnläkare och en pediatrisk kardiolog. Läkaren kommer att berätta, sinusarytmi hos barnet 5-7 år - norm eller betyg eller inte. Patologi kan bara vara en manifestation av stora sjukdomar:

 • medfödda eller förvärvade under hjärtfelens liv;
 • inflammatoriska processer i hjärt-kärlsystemet;
 • förgiftning av kroppen
 • närvaro av olika neoplasmer;
 • störningar i nervsystemet
 • vegetativ vaskulär dystoni;
 • onormal utveckling av hjärtat.

Problem kan också uppstå mot bakgrund av hjärtfel

Avvikelse kan bero på överdriven fysisk ansträngning. Hos tonåren orsakas patologi vanligen av hormonell utbrott. Rösta orsaken kan också fungera som en inflammatorisk process som framkallar uttorkning.

Varianter och former av avvikelse

Sinusoidal arytmi hos barn är uppdelad i tre typer. Beskrivningen av vardera presenteras i tabellen.

Metoder för behandling av arytmi hos spädbarn?

Brottsfrekvens hos barn i neonatalperioden - detta är ett ganska vanligt fenomen, vilket kan orsakas av både intrauterina negativa faktorer och yttre stimuli. Arrytmi hos ett barn kan maskeras för andra sjukdomar, så det kan diagnostiseras av misstag under en rutinundersökning.

De viktigaste tecknen på sjukdomen

Förstå att den nyfödda utvecklar hjärtets instabilitet, föräldrarna kan hemma och märka följande symtom:

 • regelbunden andfåddhet utan fysisk ansträngning (gymnastik, gymnastik, spel);
 • snabb eller långsam puls;
 • synlighet av blodkrusningar i halsens kärl;
 • blek av huden, cyanos av den nasolabiala triangeln;
 • Barnet blir snabbt trött, uppträder rastlöst och sover inte bra.
 • Det finns en dålig uppsättning kroppsvikt.

Andnöd hos spädbarn, som huvudrit av arytmi vid denna ålder

Föräldrar bör förstå att den kliniska bilden kan vara individuell, eftersom manifestationerna hos barn före året och det nyfödda beror på vilken typ av störning i hjärtat.

De säger barn! Dotter (3 år):
- Mamma, titta, spår.
- Ja.
"Och deras mor... en kråka."

Typer och stadier av arytmi hos spädbarn

Brott mot hjärtrytmen hos ett barn kan detekteras under graviditetens sista trimester eller omedelbart efter födseln. Hjärtfrekvensen hos ett nyfödd barn är mellan 120 och 160 slag per minut. Följande indikatorer orsakar misstanke om arytmi:

 • normomycardi, när frekvensen av hjärtkontraktioner är 60 till 120 gånger;
 • bradykardi, om hjärtfrekvensen är under 60 bpm;
 • takykardi, när hjärtfrekvensen slår i ett spädbarn är mer än 100 gånger.

Arrytmi hos nyfödda och spädbarn visas på bilden

Dessutom nyfödda fann förmaksflimmer (denna form karaktäriseras av skimrande och darrande kammare och förmak), sinusarytmi (förekommer i strid med automatik, retbarhet och ledning av hjärtmuskeln), mild eller måttlig (det inte ge mycket obehag barnet) och svår och kräver omedelbar sjukvård.

Mamma ska notera! Ofta kan hjärtrytmstörningar hos spädbarn vara resultatet av medfödda abnormiteter hos sköldkörteln, hypertoni eller ischemisk hjärtsjukdom. Om ett barn är i fara, behöver han en fullständig undersökning av alla organ och system.

Vad kan påverka förekomsten av arytmi hos ett barn?

Orsakerna till hjärtets instabilitet hos nyfödda barn förefaller överflödiga. I de flesta fall är sjukdomen genetisk. Faktorer som påverkar förekomst av hjärtpatologin är uppdelade i hjärt- och extrakardiär. Den första typen inkluderar medfödda missbildningar: hjärtsvikt, atriska septal och ventrikulära septalfel, hjärttumörer och hjärt-kärltrauma.

Noncardiac anses vara en sjukdom som orsakas av det utanför patologier t. E. influensa och akuta respiratoriska virusinfektioner, toxoplasmos, tsitamegalovirusom, halsont, difteri, lunginflammation. För att förhindra dessa sjukdomar, försumma inte profylaktiska vaccinationer.

SARS i ett spädbarn utan ordentlig behandling kan fortsätta med arytmi

Arytmi förekommer i nyfödda spädbarn kan bero på ett ogynnsamt graviditetsförloppet av infektioner i de första och tredje trimestern, kroniska eller latenta sjukdomar (såsom insulinberoende diabetes mellitus och tuberkulos hos modern), multi- eller vattenbrist. Också påverkar hjärtats arbete i ett barn efter födseln, järnbristanemi hos moder och VSD (vegetovaskulär dystoni).

I spargrisföräldrarna! Sinuspatologi i hjärtat hos nyfödda och spädbarn kan vara ett fysiologiskt fenomen och manifesteras som en reaktion på hett väder eller emotionellt utbrott.

Metoder för diagnos och adekvat behandling

En långsammare eller ökande hjärtfrekvens hos barnet kan prata om förekomsten av sjukdomen, så du bör gå igenom en läkarundersökning för att ta reda på orsakerna till fenomenet:

 • barnet följs av ett EKG i stående, liggande och sittande positioner;
 • utvärdera blodets pulsering i blodkärlen (hos barn under ett år är hjärtfrekvensen 140 slag / min);
 • gör roentgenografi, EEG (för kompatibilitet med CNS-sjukdomar);
 • skickas till EchoCG för att upptäcka de organiska orsakerna till sjukdomen.

EKG-resultat visar arytmi hos ett barn

Behandla arytmi hos nyfödda och spädbarn först efter diagnosbekräftelsen. Terapi syftar till att eliminera det fokus som orsakade sjukdomen: justera dagens regim, ordna rätt näring (balanserad); avskaffa droger som orsakar störningar i hjärtat.

De säger barn! Vi samlar bönor med vårt barnbarn. Jag öppnar bägaren och berättar för henne att det är ett bönshus. hon:
"Så hon är rik." Hon har sitt eget hus!

Om patologin är en följd av reumatism och dålig blodpropp, försöker de bli av med dem. När sjukdomen är okomplicerad stoppas den med konservativa metoder: justering av myokardets elektrolytbalans, normalisering av hjärtmetabolism och administrering av antiarytmiska läkemedel hos barn. Sådana droger har i kompositionen magnesium och kalium, prokainomid, amiodaron, verapomil, riboxin.

I mer allvarliga fall, när läkemedel misslyckades med att ge ett resultat, föreskrivs kirurgiskt ingrepp, i synnerhet stimulering och implantering utförs, är radiofrekvensablation möjlig.

Farliga komplikationer av arytmi hos barn

Arytmi - inte en ofarlig brott: under dess inflytande på barn under ett år finns det hjärtsvikt, mer allvarliga hjärtrytmrubbningar, hjärtinfarkt, blodproppar kan uppstå avdelningar, döden är inte heller utesluten.

Ofta orsakar obehandlad arytmi hos spädbarn dystoni

Felaktigt utförda arbeten av hjärtat orsakar hjärn patologi, eftersom det är dåligt försedd med syre på grund av brott mot den fria rörligheten för blod genom kärlen, därför att barnet markerade letargi och utvecklingsförsening.

Förebyggande av sjukdom hos nyfödda

Prata om förutsägelserna av barnets återhämtning efter arytmi bör grundas på orsakerna till sjukdomen, liksom sätt att behandla det. Ju mer komplicerade sjukdomsförloppet är, risken för komplikationer och återfall ökar.

Arytmi hos ett barn kan utlösa en trombusbrott

För att förhindra utvecklingen av hjärtrytmstörningar hos spädbarn, är det nödvändigt att behandla infektionssjukdomar i rätt tid, för att inte fördröja behandling med angina och tonsillit. Under graviditeten bör moderen vara försiktig med infektioner av toxoplasmos, hepatit och andra som kan orsaka patologi. Om en sjukdom upptäcks i ultraljudet, bör fostret inte fördröja med behandling, eftersom chanserna att helt bli av med arytmi i utero är ganska höga.

Titta på videoklipp av erfarna specialister om barndomarytmi.

Sinusarytmi hos barn: behandlingsegenskaper

Barnets kropp är ännu inte tillräckligt stark för att fullt ut motstå yttre och interna faktorer. Sinusarytmi hos barn anses vara den vanligaste konsekvensen av deras effekter. Associerat utseende med störningar i nervsystemet och hjärt-kärlsystemet. I de flesta fall har misslyckandet inte någon signifikant hälsoeffekter, men föräldrarna måste vidta åtgärder för att förhindra att nya anfall uppträder (paroxysmer). De måste ta barnet till doktorn för en undersökning. Specialisten kommer att säga att en sinusarytmi hos barn, och resultaten av diagnosen att göra en slutsats, om du vill vara en behandling eller följa reglerna för förebyggande nog.

definition

Sinus (sinus) arrytmi orsakad till barnet, är det resultatet av fel på den naturliga pacemakern (sinusknutan). Det uppstår på grund av påverkan av olika externa och interna faktorer (stress, överarbete, patologier, hormonförstöring). Läkarkardiologen är engagerad i behandling av den brutna hjärtklappningen.

Vilken förälder som helst kan detektera arytmi och känna till pulsfrekvensen efter ålder:

Avvikelse från normen med mer än 20 slag per minut (uppåt eller nedåt) anses redan vara ett brott mot hjärtrytmen. Barnet kan inte fullt ut uttrycka sitt obehag, så det är lämpligt att visa barnet för läkaren.

Expertutlåtande

Evgeny Olegovich Komarovsky är en av de bästa specialisterna inom barnläkare. Enligt hans mening är milda former av arytmi inneboende i nästan alla barn. Att möta en baby, som aldrig har lider av detta problem, är extremt svårt. Behandlingen utpekas av läkaren, med inriktning på patientens tillstånd. Om fallet inte är svårt, kommer specialisten att försöka begränsa sig för att rätta till livsstil och folkmedicin. Läkemedel och kirurgisk ingrepp i barnterapinordningen tillämpas endast vid behov.

Typ av misslyckande

Sinusfel i hjärtritmen är uppdelad i dessa typer av deras manifestations natur:

 • takykardi (hjärtklappning);
 • bradykardi (långsam rytm);
 • extrasystole (extraordinär reduktion).

Klassificering av misslyckandet när det gäller svårighetsgrad kommer att bidra till att förstå vad en sinusform av hjärtarytmi hos ett barn:

 • En lätt slags kränkning av hjärtslaget är en följd av nervsystemet i mognad. Den går för sig själv och anses inte vara farlig.
 • En mild form av funktionsstörning uppträder hos barn 5-6 år. Det finns ingen speciell symptomatologi, därför detekteras det endast med hjälp av ett elektrokardiogram (EKG).
 • Allvarlig sinusarytmi hos ett barn inträffar om 10-13 år. Det manifesterar sig i uthålliga paroxysmer och en levande klinisk bild. Experter anser att denna art är farlig på grund av sannolikheten för att utveckla hjärtpatologier.

Icke farliga former av misslyckande

Andningsarytmi förekommer hos många barn. Det präglas av ökad hjärtfrekvens på inspiration och saktar ner vid utandning. En liknande reflexreaktion kontrolleras under elektrokardiografi och placerar patienten på en soffa, på vilken en kall oljebord läggs. På grund av hennes inflytande håller barnet hennes andedräkt. Om denna form av arytmi är närvarande, kommer hjärtfrekvensen att minska något.

Det finns ett andningssvårigheter i hjärtats rytm på grund av nervsystemet i mognad. Frekvensen av anfall och deras intensitet beror på patientens ålder. Denna arytmi utvecklas på grund av följande faktorer:

 • postnatal (från födsel till 1 vecka) encefalopati;
 • högt tryck i kraniet;
 • barnets prematuritet
 • rickets som provocerar överdriven excitation av nervsystemet;
 • överflödig kroppsvikt orsakar takyarytmi efter fysisk ansträngning;
 • aktiv tillväxtfas (6-10 år).

Graden av svårighetsgrad av ett misslyckande beror på orsaken till dess utseende. Ofta provar arytmen av den vegetativa avdelningens oförmåga att följa barnets aktiva tillväxt. Under åren har detta problem eliminerats.

Funktionsformen är inte lika vanlig som andningsorganet. Det anses inte vara farligt och passerar i de flesta fall utan läkarmottagning. Det finns en arytmi av följande skäl:

 • endokrina störningar
 • försvagat immunförsvar
 • omogent nervsystem.

Funktionsfel är farligare på grund av följande faktorer:

 • sjukdomar orsakade av infektioner (bakteriella eller virala)
 • störd sköldkörtelkörtelfunktion.

Farliga typer av misslyckanden

Den organiska formen av arytmi anses vara den mest allvarliga. Det kännetecknas av långvariga paroxysmer eller en konstant kurs. Sinusknutan fortsätter att fungera, men på grund av kränkning av i ledningar integriteten hos hjärtmyocyter (hjärtceller) eller fel hoppar hjärtfrekvensen (HR). Den organiska formen utvecklas under påverkan av olika sjukdomar.


Förekomsten av farliga former av hjärtsvikt hos barn är 25-30% av det totala antalet. Du kan se deras skäl i listan nedan:

 • Ärftlig predisposition är den viktigaste faktorn i utvecklingen av många patologier. Om mamman eller pappan hade sjukdomar som utlöser förekomsten av arytmi, så är det sannolikheten för deras utseende i barnet.
 • Patologier orsakade av infektioner, kombinerat med akut berusning, feber och uttorkning har en negativ effekt på hjärtmuskeln. Elektrolytbalansen och sammansättningen av interstitiellvätskan störs, vilket orsakar fel i ledarsystemet.
 • Vegetosvaskulär dystoni manifesterar sig som ett brott mot funktionen av förträngning och expansion av blodkärl. Hjärtat faller oftare eller långsammare, vilket leder till utveckling av arytmi och felfunktioner i hemodynamik (blodflöde).
 • Reumatism påverkar ventilapparaten, på grund av vilken inflammatoriska sjukdomar kan uppstå. Det har en kronisk kurs och utvecklas på grund av angina. Sjukdomen åtföljs av hög feber, periodisk smärta i lederna och skador på hjärtmuskeln.
 • Inflammatoriska sjukdomar i myokardium (myokardit, perikardit, endokardit), som har en bakteriell eller viral natur, provocera olika arytmier. Ofta felet yttrar sinus sort, men ibland utvecklas och farligare former (förmaksflimmer, grenblock). Den huvudsakliga patologiska processen åtföljs av bröstkorg, hög feber, ödem i nedre extremiteterna, dyspné och leverdysfunktion.
 • Missbildningar provar ofta utseendet på en allvarlig form av arytmi. De elimineras endast på ett operativt sätt, om det inte finns någon möjlighet att stoppa anfall med hjälp av läkemedel.
 • Tumörer i hjärtat är extremt sällsynta, men kan orsaka hjärtsvikt. Det behandlas exklusivt på ett operativt sätt.

Sport och sinusarytmi

Många föräldrar skickar sina föräldrar till sportavsnitt, tack vare vilken kroppen stärks och dess fulla utveckling blir möjlig. Vid detektering av sinusarytmi är det viktigt att ta reda på dess natur för att förstå vilka fysiska belastningar som är tillåtna för barnet:

 • Icke-farliga sorter av misslyckande är inte kontraindikation för idrott. Det är tillräckligt för föräldrar att visa barnet till en kardiolog och genomföra en elektrokardiografisk studie flera gånger om året. Syftet med diagnosen är att övervaka utvecklingen av arytmi. Om det börjar gå in i mer farliga sorter, måste processen stoppas i rätt tid.
 • Farliga former av funktionsstörning ska behandlas omedelbart före förekomsten. Den tillåtna fysiska belastningen bestäms av den behandlande läkaren, som styrs av orsaksfaktorn och barnets tillstånd.

I de flesta fall manifesteras arytmi när man får fysisk ansträngning på grund av ärftlig predisposition. Barn som är yrkesmässigt sportiga bör regelbundet konsultera en läkare och göra ett EKG var tredje månad. Vid upptäckt av andningsarytmi kan barnet erkänna tävlingar, men om dess form är mer allvarlig kommer frågan om uppsägning av idrottarens karriär och minskning av den mottagna fysiska belastningen att lösas.

Diagnos och behandling

För att sammanställa en fullständig behandlingsperiod ska barnet visa sig för kardiologen. Läkaren ska genomföra en undersökning och utse nödvändiga undersökningar. Den viktigaste bland dem är elektrokardiografi. Utför det i stående och liggande läge, samt med belastningen och under dagen (daglig övervakning).

En viktig indikator, som indikeras på elektrokardiogrammet, är hjärtens elektriska axelaxel (EOS). Med hjälp kan du bestämma kroppens placering och utvärdera dess storlek och prestanda. Positionen kan vara normal, horisontell, vertikal eller motsatt till sidan. Denna nyans påverkas av olika faktorer:

 • Med hypertoni finns ett skifte till vänster eller ett horisontellt läge.
 • Sjukdomar i lungorna av den medfödda typen tvinga hjärtat att röra sig till höger.
 • Tunna personer kännetecknas av vertikal EOS, och full - horisontal.

Under undersökningen är det viktigt att identifiera förekomsten av en skarp förändring i EOS, vilket kan indikera utvecklingen av allvarliga störningar i kroppen. För att få mer exakta data kan andra diagnostiska metoder användas:

 • rheoencephalography;
 • ultraljudsundersökning av hjärtat;
 • Röntgen av bröstkorg och cervikal ryggrad.

Baserat på de erhållna resultaten görs ett behandlingsschema. Funktionell och respiratorisk arytmi elimineras inte medicinskt. Läkare ger råd om rättelse av livsstil. Huvuddragen kommer att ligga på följande punkter:

Mild arytmi beskärs inte bara korrigering av livsstil, men också lugnande medel ( "korvalola" tinktur av hagtorn, mynta, Glod) och lugnande medel ( "oxazepam", "diazepam"). Preparat och doser väljs uteslutande av den behandlande läkaren.

Den uttryckta sorten elimineras genom korrigering av mat, vila och övningsspänningar i kombination med medicamentsbehandling. I avancerade fall, såväl som i frånvaro av behandlingsresultat, används tabletter för kirurgisk ingrepp.

Till att börja med måste specialisten vända den negativa effekten av den faktor som orsakar arytmi. Följande åtgärder kommer att hjälpa till i detta:

 • eliminering av den huvudsakliga patologiska processen;
 • behandling av kronisk infektion;
 • Annullering av läkemedel som orsakar ett misslyckande i hjärtans rytm.

Komplettera behandlingssystemen med folkmedicin och sjukgymnastik. De väljs ut beroende på barnets kropps egenskaper och förekomsten av andra patologier.

medicinering

Med sinusarytmi föreskrivs följande läkemedel för att stabilisera hjärtfrekvensen:

 • Läkemedel med arytmi åtgärd ( "Digoxin" "Adenosin", "bretylium") vidgar blodkärlen och normalisera hjärtfrekvensen.
 • Tabletter för förbättring av metaboliska processer ("Inosin", "Riboxin") skyddar myokard från syrehushåll och eliminerar därmed arytmi.
 • Preparat baserade på magnesium och kalium ("Panangin", "Orokamag") normaliserar elektrolytbalansen, reglerar blodtrycket och stimulerar neuromuskulär överföring.

Operativ ingripande

Om läkemedelsbehandlingen inte hjälpte till att eliminera den uttryckta arytmen, används följande typer av minimalt invasiv kirurgisk ingrepp:

 • Radiofrekvensablation, som syftar till att cauterize fokusen för den ektopiska signalen i hjärtat genom att leda en kateter genom lårbensartären.
 • Installation av en artificiell pacemaker (pacemaker, defibrillator).

Komplettera väl behandlingsregimen för fysioterapiprocedurer. Deras lista anges nedan:

 • akupunktur;
 • härdande badrum
 • laser eller magnetisk terapi.

Traditionell medicin

Medelmedicinmedicin framställs av växter med helande egenskaper och har en minimal mängd kontraindikationer. Innan du använder dem, kontakta en läkare för att undvika oönskade konsekvenser. De mest populära recepten är:

 • 300 gram torkade aprikoser, 130 gram russin och valnötter måste grundligt males och blandas med 150 ml honung och citron. Sådan våld hjälper till att rena blodet och förbättra hjärtmuskeln. Använd den i en mängd av 1 till 2 st. l. Beroende på ålder (upp till 3 år med 15-20 ml, över fyra 45-60 ml).
 • Den dagliga kosten bör fyllas med frukter. De kan skäras i flingor, efterrätter och andra rätter. I stället för den vanliga drycken rekommenderas att man dricker färsk juice (äpple, druv).
 • 30 g torr citronbalm häll ett glas kokande vatten och låt det brygga i en halvtimme. Sådant te med lugnande effekt är önskvärt att dricka minst 2 veckor.
 • Avkok av valerian är beredd från växtens rötter. De måste rengöras och hällas med kokande vatten i ett förhållande av 30 g per 250 ml. Släck sedan. Ta bort från plattan efter 10 minuter och låt den svalna. Ta ett avkok med en uttalad lugnande effekt av 0,5 st. l. Det kan också läggas till på badrummet.
 • 30 g rosa höfter, häll 1 kopp kokande vatten och tillsätt 20 ml honung. Den färdiga drycken tonar nervsystemet väl och förbättrar hjärtat.
 • Att tillsätta selleri och gröna till sallader kommer att mätta kroppen med användbara ämnen, vilket kommer att gynna hjärtat och nervsystemet.

Förebyggande åtgärder

Överensstämmelse med förebyggande regler kommer att förhindra arytmiattacker och förbättra barnets allmänna välbefinnande. De finns nedan:

 • Gör en riktig diet, mätta den med örter, grönsaker, frukter och bär. Matlagning rekommenderas för ångning eller tillagning. Ta små måltider, men 5-6 gånger om dagen, för att undvika övermålning. Kvällen ska vara senast 3-4 timmar före sänggåendet.
 • Det är bättre att glömma intensiva fysiska övningar. Barnet behöver mer vila. Bland sporter rekommenderas att man väljer att springa eller simma, men i början är det nödvändigt att begränsa sig till morgonövningar.
 • Oavsett säsong bör barnet vara mer utomhus. Det rekommenderas att minska tiden för en dator och en TV till ett minimum.
 • Från stressiga situationer borde barnet vara helt skyddat. Eventuella erfarenheter och konflikter kan förvärra hans tillstånd.
 • Vid komplikationer, biverkningar och andra problem är det nödvändigt att konsultera en läkare. Självförbrukning av läkemedel är strängt förbjudet.

utsikterna

Icke-farliga former av arytmi är praktiskt taget utan deltagande av en läkare och provocerar inte utvecklingen av komplikationer. Organiska typer av misslyckande leder ofta till hjärtsvikt, asystol, förmaksflimmer och andra farliga konsekvenser. På grund av dem kan ett barn bli handikappade eller dö. Prognosen beror på svårigheten hos den underliggande patologiska processen och effektiviteten av behandlingsförloppet. I avancerade fall används kirurgisk ingrepp.

Sinusform av arytmi förekommer i varje sekund barn. Det leder sällan till komplikationer och är nästan osynligt. I de flesta fall upptäcks ett liknande misslyckande med hjälp av ett EKG. Om det orsakades av hjärtkroppar eller andra organ, kommer behandlingsförloppet att riktas mot deras eliminering. Behandlingsschemat kommer att omfatta läkemedel, fysioterapiprocedurer och livsstilsjusteringar. Om det inte finns något resultat, kommer kirurgisk ingrepp att användas. Lättare fall av arytmi elimineras genom att minska fysisk ansträngning, undviker stress och rätt diet.

Om de vanligaste orsakerna till sinusarytmi hos ett barn berättar en barnkardiolog

Barnets kropp har ett antal egenskaper. Detta gäller hjärtsystemet. Immaturitet i nervsystemet, känslomässig instabilitet leder ibland till en störning i hjärtritmen. Arrhythmi hos ett barn är ett brott mot hjärtrytmen som hos sjukdomar i det ledande systemet och fysiologiska. Låt oss överväga begreppet "sinusarytmi hos barn", vad är dess orsaker och behandling.

Vad är hjärtans rytm?

hjärta - En av huvudorganen och i själva verket den enda som kan skapa elektriska impulser. Deras huvudkälla är sinusnoden. Det är ett kluster av nervceller som är lokaliserade i rätt atrium.

Pulserna genereras i sinusknutan i det antal som motsvarar den normala ålder varje barn, och sedan gå ner för vägar till alla delar av hjärtat, där den orsakade en minskning - sinusrytm.

Den rätta rytmen är en rytm med samma tidsintervall mellan hjärtimpulserna.

Åldersnormer för hjärtfrekvens

Överträdelse av en varm rytm hos barn och dess slag:

 • sinus takykardi Hjärtklappningar;
 • sinus bradykardi - en minskning av hjärtfrekvensen
 • beats - en extraordinär förkortning av hjärtat
 • andningsarytmi.

Pediatrisk arytmi förekommer i två versioner:

 1. Måttlig sinusarytmi i barnet. Händer hos ungdomar, barn under 5 år.
 2. Allvarlig sinusarytmi i barnet. Förekommer sällan, främst hos barn på grund av reumatisk feber. Allvarlig arytmi kan förekomma hos idrottare.

Orsaker till sinusarytmi i barnets hjärta:

 • nervsystemet patologi - intrakranial hypertoni, postpartum asfyxi i barnet;
 • topptillväxt hos barn 5 - 6 år, 9 - 10 år. För närvarande finns det en kraftig ökning av tillväxten såväl som myokardets massa, vilket medför att hjärtkärlen och ledningssystemet inte har tid att öka hjärtmuskeln.
 • fetma;
 • rakit;
 • ärftlig predisposition;
 • inflammatoriska förändringar i hjärnans membran;
 • Smittsamma sjukdomar som bryter mot vattenelektrolytbalansen
 • brist på mikrodelar av kalium, magnesium, kalcium;
 • medfödda hjärtsjukdomar.

Ektopisk atrialtrytm - vad är det?

Du hittar denna fras på EKG-beskrivningen. Vi fick reda på att rytmens huvuddrivare är en sinusnod. Men det händer att han förlorar sin ledande roll, och i andra atrium verkar ektopiska foci av aktivitet.

orsaker:

 • inflammatoriska förändringar i sinusnoden;
 • brist på syre i myokardiet i projiceringen av huvudpacemakern;
 • diabetes mellitus;
 • hormonella störningar, särskilt hos ungdomar;
 • vegetovaskulär dystoni;
 • rökning, narkotikamissbruk.

Denna stående kan vara övergående, särskilt hos ungdomar. Det är nödvändigt att utföra ultraljud i hjärtat för att utesluta hjärtpatologi och EKG. Det är också nödvändigt att rikta barnet till endokrinologen.

Personlig erfarenhet! Barnet är 12 år, vid en klinisk undersökning visades förändringar på EKG-ektopisk höger atriumrytm med en hjärtfrekvens på 60-88 per minut. Pojken hade inga kliniska symptom. Barnet är engagerade i brottning i ett år. Vid ordination av lugnande medel och begränsande övning vid EKG-övervakning efter 3 månader upptäcktes en normal rytm med en frekvens av 75 stycken per minut.

Arytmi hos nyfödda

Efter födseln kan barnet ha en måttlig arytmi, men ofta är dessa störningar som började i det prenatala livet.

Ofta förekommer i för tidiga och omogena barn.

Arytmi hos nyfödda finns i flera versioner:

1. bradykardi - mindre än 100 slag per minut

Bradykardi kan uppstå på grund av medfödda defekter, inflammatoriska sjukdomar skal i medfödda arytmier, ärftlig hjärtsjukdom, och även som ett resultat av en infektiös process.

Mamma kan fira på en smula:

 • trötthet när du suger, andfåddhet;
 • hudens hud
 • frekventa uppvakningar, dålig sömn.

2. takykardi - mer än 200 hjärtslag per minut

Respiratorisk arytmi hos barn

Det är en av varianterna av arytmi, som refererar till normen. Denna arytmi är associerad med andningsfaserna - ju djupare andan är, desto mindre puls. Förorsakar inte ett hot mot barns liv och hälsa. Respiratorisk sinusarytmi förekommer hos helt friska barn. Oftast observeras med vegetovaskulär dystoni. Med denna speciella egenskap hos organismen gör barnet inga klagomål.

Den huvudsakliga typen av diagnos är EKG, där denna typ av arytmi är en oavsiktlig upptäckt. Behandling krävs som regel inte.

Sinus bradyarytmi hos barn

bradyarytmi - detta är en minskning av hjärtfrekvensen, det vill säga hjärtfrekvensen är mindre än den nedre gränsen för åldersnorm. I detta fall är tidsintervallen mellan pulser olika. Som regel kan bradyarytmi höras av en barnläkare i receptionen.

Det finns flera orsaker till detta tillstånd:

 1. Mycket ofta förekommer en sådan rytmförstöring hos barn med kroniska infektionsfält (t.ex. i närvaro av kronisk tonsillit).
 2. Efter den överförda infektionen - ARVI, tonsillit, skarlet feber.
 3. Vegetosovaskulär dystoni.
 4. Inflammation av hjärtat hos barn.
 5. I sportbarn ökar fysisk aktivitet blodflödet till hjärtat, och för att "pumpa ut" mer blod, är det en måttlig minskning av rytmen.

Vanliga symptom på sinusarytmi hos barn:

 • ökad trötthet
 • intolerans mot stuffiga rum;
 • hudens hud
 • en känsla av avbrott i hjärtans arbete, då en avmattning, sedan en förhöjning. Detta är mer uppenbart hos äldre barn;
 • dålig aptit, ångest hos barn under ett år;
 • huvudvärk, yrsel, som är särskilt uttalade på morgonen.

diagnostik

Den viktigaste metoden för att diagnostisera arytmi är EKG, vilket ger tillförlitlig information om typen av arytmi.

Mer detaljerad information kan ges daglig övervakning av hjärtrytmen om det finns misstankar om svår arytmi, takykardi eller extrasystol.

Ytterligare metoder:

 • allmän klinisk analys av blod, urin;
 • sköldkörtelhormoner;
 • biokemiskt blodprov (blodsocker, totalt kolesterol, anti-streptolysin);
 • US av njurar, binjurar;
 • Hjärtets ultraljud;
 • Ett smet från halsen till floran.

Arytmi och dess sätt att behandla

 1. Normalisering av dagens regim. Det är nödvändigt att säkerställa en bekväm vistelse hos barnet i familjen, för att utesluta konflikter. Barn måste sova 8 timmar om dagen.
 2. Minska tiden som används på bildskärmen, TV, telefon.
 3. Går i luften upp till 2 timmar om dagen.
 4. Motoraktivitet.
 5. Rationell näring. Det är nödvändigt att aktivt inkludera i kosten grönsaker, frukter, sura mjölkprodukter, fisk, stallost. Alla dessa produkter är berikade med kalcium, kalium, magnesium.

medicinering

Det finns inga droger för behandling av sinusarytmi. Det är nödvändigt att korrigera den underliggande sjukdomen som orsakar detta problem. Antiarytmika i strid nesinusovogo natur hjärtfrekvens bör väljas strikt kardiolog efter den dagliga övervakningen av hjärtfrekvensen.

 1. Nootropa läkemedel (Piracetam, Fezam, Cinnarizine). Förbättra blodcirkulationen.
 2. Preparat av magnesium, kalium, kalcium - Magnelis, Asparcum, Calcemin.
 3. Sedativa (Glycin, Fenibut, Leonurus, Valerian). Ha en lugnande effekt.
 4. Homeopatiska medel (tinktur av ginseng, eleutherococcus).

Sinus arytmi i hjärtat är linjen mellan norm och patologi. En slags "klocka", som talar om ett problem i kroppen. Därför behövs ingen speciell medicinering.

Obligatorisk uppföljning hos en kardiolog, EKG två gånger om året. Vi hoppas att i vår artikel har du hittat svaret på frågan, vad är sinusarytmi.

Sinus respiratorisk arytmi hos nyfödda

Arrytmi är en rad olika hjärtarytmier: kontraktilitet, excitabilitet eller nedsatt försämring av pulsen i hjärtmuskeln. När sinusarytmi ändrar oro nämligen hjärtfrekvens, men mellan avslappning och kontraktion av hjärtmuskeln är lika tider, upprätthålla en korrekt sekvens av sammandragningen av hjärtkamrarna.

Sinus arytmi och regeln är en variant av normen. Och kan vara en naturlig reaktion på djup andning, en snabb middag, stress eller fysisk stress.

skäl

Denna sjukdom kan förekomma i en mild eller mer uttalad form, när hjärtritmen visar frekventa funktionsfel och instabilitet. Anledningen till denna situation kan vara:

 • problem med cirkulationssystemet, dess insufficiens;
 • anemi;
 • myokardit och andra.

Sällsynta episoder av arytmi i en nyfödd baby är inte en angelägenhet för sina föräldrar, eftersom de spontant kan försvinna när de blir äldre barn. Funktionella störningar i hjärtrytmen är farligare, och det är viktigt att börja behandla barnet så tidigt som möjligt. Annars finns risk för underutveckling av cirkulationssystemet, vilket i framtiden kan leda till allvarliga problem med hjärt-kärlsystemet.

En av orsakerna till utvecklingen av sinusarytmi hos unga barn i den nyfödda perioden är oändligheten hos nervsystemet. Oftast observeras denna sjukdom:

 • hos småbarn födda före termen;
 • hos nyfödda med högt intrakraniellt tryck och postnatal encefalopati;
 • hos barn med medfödda eller förvärvade hjärtsjukdomar (oftast är dessa defekter som uppstått i utero);
 • hos barn som lider av vaskulär dystoni (avvikelser i funktionen av nervsystemet som är ansvarig för andning, hjärtslag, matsmältning).

symptom

Små arytmier hos spädbarn är svåra att identifiera, eftersom de inte involverar uppenbara manifestationer. Därför definieras ofta sinusarytmi i mer allvarliga steg, när de karakteristiska symtomen på sjukdomen uppträder:

 • arbetad andning, andfåddhet;
 • svaghet;
 • minskad aktivitet hos barnet, rör sig mindre
 • Barnet kan lida av smärtsamma känslor i bröstområdet.

I perioder då krummen irriterar obehaglig smärta, kan han uppträda rastlöst, ofta och gråta mycket, hans sömn kan bli värre. Trots det faktum att sådant beteende hos spädbarn kan vara normen är det viktigt att utesluta möjligheten att utveckla barnet av patologiska tillstånd och sjukdomar. För att göra detta är det nödvändigt att regelbundet genomgå en läkarundersökning med barnläkare, ta tester i tid och noggrant behandla barnets tillstånd och humör.

Diagnos av sinusarytmi hos en nyfödd

För att göra en diagnos behöver en läkare utföra ett antal aktiviteter, inklusive:

 • insamling och analys av klagomål (vilka tecken på sjukdomen uppmärksammas av föräldrarna - förändringar i barnets beteende, försämring av aptit och sömn, frekvent gråtning, ojämn andning, minskad motorisk aktivitet);
 • sammanställning av en anamnese av ett sätt att leva och forskning om ärftlig börda (läkaren finner ut om det finns i familjen individerna som lider av hjärtsjukdomar);
 • undersökning av barnet (mäta puls, lyssna på hjärtslag för att upptäcka hopp i frekvensen och rytmen i sina sammandragningar, hjärtslag)
 • utnämning av blodprov (biokemisk och generell), urin (endast generell) och analyser för att bestämma nivån av hormoner;
 • utföra elektrokardiografi (EKG), på grund av vilken det blir möjligt att detektera deformiteter som är karakteristiska för denna typ av arytmi;
 • Holter-övervakning - övervakning av hjärtrytmer genom att använda elektrokardiogramapparaten kontinuerligt under 24 timmar. Parallellt med detta alla uppgifter som registreras i dagboken, men noterar också förhållandet oregelbunden hjärtrytm med kid verksamhet (sova, utfodring, bo i ett tillstånd av stress, separation från modern, och så vidare);
 • Ekkokardiografi - är en ultraljudsundersökning av hjärtat.

I vissa fall krävs ett besök hos en pediatrisk kardiolog.

komplikationer

Sinusarytmi som en separat sjukdom kan inte orsaka några komplikationer. Men kombinationen med den underliggande sjukdomen, som är orsaken till arytmi, kan förvärra barnets hälsa. Den vanligaste varianten av komplikationen kan kallas hjärtsvikt.

behandling

Vad kan du göra

I barnets nyfödda period är det ganska svårt att upptäcka avvikelser i hjärtats rytmer utan hjälp av en läkare. I det här fallet finns risk för att sjukdomen startas och provar en försämring av barnets hälsa. Därför är det nödvändigt att observera lämpliga specialister och strikt följa deras instruktioner.

Dessutom är det för ett litet barn viktigt att minimera antalet stressiga situationer, till exempel separation från mamma. Det är vettigt att skapa barnen psykologiskt och känslomässigt bekväma förutsättningar för återhämtning.

Vad doktorn gör

Läkarens utnämningar beror på sjukdoms svårighetsgrad, tillståndet för nyföddens hälsa, dess individuella egenskaper och ett antal andra faktorer. Läkaren rekommenderar att man undviker känslomässiga omvälvningar hos barnet. I fall då den ursprungliga sjukdomen är känd, vilken var drivkraften för utvecklingen av sinusarytmi, vidtas åtgärder för att eliminera den.

förebyggande

De viktigaste förebyggande åtgärderna av sinusarytmi bland nyfödda inkluderar:

 • noggrann inställning till barnets känslomässiga och psykiska tillstånd
 • snabb diagnos och behandling av sjukdomar, särskilt de som påverkar hjärtat och andningsorganen;
 • snabb behandling till läkaren om det finns misstänkta symtom på sjukdomen.

Arytmi hos nyfödda

Hjärtrytmstörningar hos nyfödda. Diagnos av hjärtrytmstörningar hos nyfödda.

Hjärtrytmstörningar hos nyfödda. som regel är en fortsättning på arytmier i den intrauterin perioden och deras tidiga upptäckt och behandling beror till stor del på prenatal screening. I detta kapitel kommer vi att fokusera endast på de vanligaste och signifikanta kränkningarna i klinisk praxis.

Fetal hjärtkontraktioner utförs på grund av pacemakeraktiviteten hos cellerna i sinusnoden och börjar registrera sig med den tredje veckan av graviditeten. Normal fetaltrytm varierar från 120 till 160 slag per minut; dess variabilitet ökar med graviditetens varaktighet. Följande graderingar av fetaltrytm är vanligt förekommande (Ronn E. Tannel M. 2001, med ändringar):

1. Fysiologisk fosterrytm (120-160 slag per minut).

2. Tillstånd till bradykardi (101 - 119 slag / min).

3. Bradykardi (mindre än 100 slag / min inte mindre än 10 s).

4. Tillstånd till takykardi (från 161 till 179 slag / min).

5. Takykardi (oftare 180 slag / min inte mindre än 10 s).

När undertryckt aktivitet av sinusnoden eller öka hastigheten för spontan depolarisering av de underliggande delarna av ledningssystemet (på grund av hypoxi, ischemi, acidos, hypokalemi, inflammation och liknande. d.) av den huvudsakliga funktionen för pacemakern tar över en annan del av hjärtledningssystemet, inklusive myokardiala fibrer. Resultatet kan vara utvecklingen av olika rytmiska och ledande rubbningar (ektopi, mikrocentri).

Fetal arytmier observeras hos 1-2% av graviditeterna, kan vara oberoende sjukdomar eller ospecifika symtom på andra patologiska tillstånd.

Etiologi av hjärtrytmstörningar hos nyfödda. Hjärtrytm och ledningssjukdomar hos fostret är i de flesta fall förknippade med medfödda anomalier vid utvecklingen av vägarna, men i vissa fall är det möjligt att identifiera andra etiologiska orsaker.

1. Organiska förändringar fetalt hjärta - kongenital hjärtsjukdom (CHD), hjärttumörer, kardiomyopati, fibrom fokal-skulyarnaya dysplasi kranskärlen. Hjärtsjukdom hjärtarytmi oftast följer allmänheten atrioventrikulyarnyi kanal, korrigerat införlivandet av de stora artärerna, Ebstein anomali, en förmaksseptumdefekt.

2. Externa effekter på hjärtat, vilket leder till förändringar i vatten och elektrolyt (hypokalemi, hypokalcemi), och syra-bas-balans, hypotermi, misslyckande humoral reglering (diabetes, sköldkörteldysfunktion); Effekten av läkemedel som tas av moderen (antiarytmika, fenotiazider, antidepressiva medel).

3. Systemiska sjukdomar maternal eller fetal - bindväv (systemisk lupus erythematosus - SLE) associerad med fetopathy, akut inflammation (myokardit, urinvägsinfektion hos modern), sjukdomar i de centrala och autonoma nervsystemen.

Diagnos av hjärtrytmstörningar hos nyfödda.

elektrokardiogram Fostret kan registreras från moderns bukvägg, i sällsynta fall (vanligtvis i födelseprocessen) - direkt från fostrets huvud. De erhållna kurvorna kännetecknas emellertid vanligen av dåligt lästa QRS-komplex, och våg P detekteras sällan. Metoden för magnetokardiografi gör att du kan visualisera P och QRS-tänderna nästan identiska med det vanliga EKG, men kostnaden för studien är orimligt hög. Fetal ekkokardiografi gjorde grundläggande förändringar i diagnosen fostrets rytmförstöring. Hjärtundersökning utförs i M-läge i apikalprojektionen av fyra kamrar; medan ett något lutande plan hos sensorstrålen passerar genom atriumväggen, den atrioventrikulära ventilen och ventrikulärväggen. Analys av rörelsen hos dessa strukturer möjliggör bestämning av närvaron av atrioventrikulär blockad, typen av takykardi (sinus, supraventrikulär eller ventrikulär), platsen för förekomst av ektopisk kontraktion. Den extra användningen av Doppler-ekkokardiografi gör det möjligt att noggrant beräkna intervallet mellan sammandragningar av atrierna och ventriklerna. Detta kan uppnås på två sätt: 1) genom att analysera blodflödeshastigheten genom mitralventilen och vid utgången från vänster ventrikel; 2) analysera blodflödet i den nedre vena cava och i stigande aorta [1]. Det atrioventrikulära intervallet i det första fallet mäts från skärningspunkten för "mitral" -topparna i E och A till början av våg av utstötning från vänster ventrikel (Figur 9-1). I det andra fallet mäta avståndet från början av retrograd venös våg A till början av en våg av utstötning från vänster ventrikel.

Atrioventrikulärt intervall ökar med dräktens varaktighet och med en minskning av hjärtfrekvensen. Dess värde är i genomsnitt 35 ms längre än EKG-värdet på EKG. Mätning ventriculoatrial (VA) intervall gör det möjligt att välja den typ av takykardi återinträde (kort-VA-intervall) och dess andra vyer - sinus takykardi, ektopisk förmaks, intraatrial (long-VA intervall). Detta kan vara viktigt vid valet av behandling. I synnerhet när den första typen av takykardi droger är digoxin, behöver den andra typen som skall kombineras med andra antiarytmika (flekainid, Cordarone).

Doppler echokardiografi ger också möjlighet att bedöma kränkningen av blodflödet i olika kammare i hjärtat, stammen och navelkärlen, som karakteriserar konsekvenserna av rytmförstöring. Tyvärr finns det vissa begränsningar för dessa metoder: fetma hos moderen, polyhydramnios, fostrets obekväm position etc.

Det finns tre huvudgrupper av arytmier. 1) oregelbunden rytm (85% av alla arytmier), 2) takyarytmier (10%), 3) bradyarytmier (5%).

I diagnosen arytmi För nyfödda, förutom det traditionella EKG, är det lämpligt att använda långvarig Holter-övervakning.

- Tillbaka till innehållsförteckningen « Cardiology. "

Innehållet i ämnet "Cardiomyopati hos barn.":

Hjärtat: arytmi hos nyfödda

Hos friska barn är hjärtfrekvensen 60-90 slag i hjärtmuskeln per minut, och intervallet mellan dem är lika och barnet känner inte hjärtats arbete. Arytmi hos nyfödda är ett brott mot frekvensen av sammandragningar. Om frekvensen av stroke är under 55 per minut kallas en sådan arytmi en bradykardi, och om skärningsfrekvensen är mer än 100 slag per minut är en takykardi. Typerna av arytmi innefattar följande hjärtsjukdomar:

-Sinusarytmi, där sinusrytmen är oregelbunden.

-Sinus takykardi, där en frekvent regelbunden sinusrytm observeras.

-Sinus bradykardi. Med sin sinusrytm är sällsynt.

Sinusarytmier diagnostiseras helt enkelt, tillräckligt för att göra ett elektrokardiogram.

Arytmi hos nyfödda är en av de syndrom av ett antal sjukdomar: sköldkörtelsjukdom, hypertoni, mitralklaffprolaps, koronar hjärtsjukdom, hjärtfel. De vanligaste orsakerna till sjukdomar - det är oftast medfödd hjärtsjukdom, inflammatorisk sjukdom, hjärtarytmier, och andra patologi.

Vissa hjärtarytmier upptäcks innan födseln. Det är bäst att genomföra diagnosen även när hyser en baby, är det således möjligt att förhindra uppkomsten av arytmi innan födseln. Så som ett litet barn inte kommer att kunna beskriva symtomen av sjukdomen, de första tecknen är blekhet av huden, nedsatt hjärtfrekvens, trötthet, svaghet, ångest, andnöd, dålig sömn och täta uppvaknanden, trötthet. Svimning indikerar allvarlig arytmi.

Diagnos arytmi följande sätt: EKG (både konventionella och last), ekokardiogram (ultraljud av hjärtat, om det behövs), granskning av hjärtspecialist, komplikationer bör ligga på observation på kliniken. Att självmedicinera är absolut inte önskvärt, kan det leda till allvarliga konsekvenser!

Barnets hjärta kan träna, i en tidig ålder för att observera den dagliga rutinen, spendera mer tid utomhus.

Arytmier hos nyfödda och spädbarn: Den vanligaste nosologi, diagnos och terapeutisk metod för texten i en vetenskaplig artikel i "Medicine and Health"

Biff mjukhet lärdes att bestämma med hjälp av en röntgen

Forskare från den norska forskningsorganisationen SINTEF privata skapat en teknik för att kontrollera kvaliteten på rått kött med en svag röntgen. Pressmeddelandet om den nya metoden publiceras på gemini.no.

En flygbehållare med öppen arkitektur skapades

Det amerikanska företaget Northrop Grumman presenterade en ny luftfjädrad container OpenPod för olika givare konstruerade med en öppen arkitektur. Behållarens vikt är 226 kg. Tack vare sin öppna arkitektur kan andra tillverkare producera sitt eget system för OpenPod. Behållaren kan vara monterad på stridsflygplan F-15 Eagle och F / A-18E / F Super Hornet, A-10 attackflygplan för Thunderbolt II, transportplan C-130J Super Hercules, och olika typer av helikoptrar.

Företaget Magic Leap tillkännagav officiellt skapandet av en plattform för utvecklare förstärkt verklighet. Du kan lämna kontakterna i lämplig sektion på företagets hemsida. Detta meddelades av företrädare för företaget inom ramen för EmTech Digital-konferensen.