Huvud / Dystoni

Antiarrhythmic drugs: den bästa medicinen för alla typer av arytmi

Från denna artikel kommer du att lära dig: Vilka är de antiarytmiska drogerna, vilka droger passar bäst för varje specifikt fall av arytmi.

Drogbehandling av arytmi är den huvudsakliga metoden för behandling av denna sjukdom. I 90-95% antiarytmiska droger tillåter antingen att helt eliminera arytmen eller minska dess svårighetsgrad. De är lika effektiva i både akut och systematisk vård, som syftar till att förhindra upprepad störning av rytmen. Men för att uppnå det maximala resultatet av behandlingen är det viktigt att veta vilka preparat som ska användas i dessa eller andra fall.

Nedan är en lista över de mest effektiva och säkra droger som oftast används för att behandla hjärtarytmier (i enlighet med minskande effektivitet):

 1. Kaliumkanalblockerare är Amiodaron (dess analog är Cordaron, Arithmil).
 2. Betablockerare - Metoprolol (Corvitol), Bisoprolol (Concor), Nebivalol.
 3. Kalciumkanalblockerare - Verapamil (Isoptin, Finoptin).
 4. Lokala anestetika - Lidokain, Novokainamid.
 5. Förberedelser av olika grupper:
 • hjärtglykosider - Strofantin, Korglikon, Digoxin;
 • läkemedel som innehåller kalium - Panangin, Asparcum.

Urval, recept på antiarytmiska läkemedel och kontroll över deras effektivitet hanteras av en kardiolog, men kan också vara en terapeut och en familjedoktor.

Amiodarone är ett universellt förstärkt läkemedel

Bland alla läkemedel för behandling av arytmi anses amiodaron vara den främsta agenten för eventuella kränkningar av hjärtrytmen. Det är lika lämpligt för användning i akutrummet, när patienten akut behöver ta bort attacken och för underhållsbehandling som förhindrar upprepade hjärtslagsavbrott.

I vilka fall är det mest effektiva: indikationerna

Klassiska indikationer för amiodaronadministration:

 • förmaksflimmer
 • förmaksflimmer och fladder;
 • supraventrikulär och ventrikulär extrasystol;
 • uttalad sinus takykardi (paroxysmal);
 • Wolff-Parkinson-White-syndromet.

Former och preparat analoger

Amiodaron är både en aktiv substans och ett läkemedel. Det finns analoger - antiarytmiska läkemedel som innehåller en identisk grund, men har ett annat namn. Två droger används huvudsakligen:

 1. Cordarone,
 2. Arytmi.

Både amiodaron och dess analoger finns i form av tabletter och injicerbara lösningar (intravenösa injektioner).

Funktioner av läkemedlets handling och värdighet

Amiodaron har en unik verkningsmekanism - den blockerar kanalerna genom vilka transporten av kaliumjoner till hjärtat sker. På grund av detta sänks den allmänna utbytet av elektrolyter, främst natrium och kalcium. Mot denna bakgrund minskar excitabiliteten hos myokardiet och hjärtens ledningssystem - mindre ofta förekommer impulser för sammandragning och deras konduktivitet minskar.

Den främsta fördelen med amiodaron är den antianginal effekten. Detta innebär att läkemedlet förbättrar blodflödet till myokardiet genom att minska behovet av syre och direkt expandera kranskärlspärl.

Användbara tips för användning

 1. Om en person har en attack av snabba oregelbundna hjärtslag, kan amiodaron administreras oberoende av vilken särskild arytmi.
 2. På grund av den antianginös verkan av amiodaron är drogen av val när det uttrycks arytmier, i kombination med kranskärlssjukdom, hypertrofi och minskad kontraktilitet i vänster kammare, hjärtsvikt.
 3. Sådana antiarytmiska läkemedel verkar långsamt, men kontinuerligt och injicera tvärtom - snabbt men kortvarigt. Därför, för en snabb lindring av arytmi och inom ett par dagar efter att amiodaron bäst administreras intravenöst (dropp eller långsam injektion), och för att upprätthålla en konstant koncentration av aktiv substans i blodet är bättre tabletter.
 4. Med tanke på den starka inhiberande effekten på hjärtat är kontraindicerat i kombinationen av arytmier med ledningsstörningar (atrioventrikulär blockad).
 5. Påverkar inte blodtrycksnivån. Det är därför det enda sättet att hjälpa patienter med arytmier, åtföljd av en minskning av blodtryck eller hjärtinfarkt.
 6. Toleransen för läkemedlet är bra, och biverkningar är sällsynta, vilket möjliggör frekvent och långvarig användning.

Det enda negativa

Amiodaron har inte tillräcklig terapeutisk antiarytmisk effekt för reduktion av ventrikelflimmer och andra svåra ventrikulära arytmier. Preference i sådana fall ges till lokalbedövning - Lidokain och Novokainamid.

Sinusrytm i hjärtat på EKG: olika typer av ventrikelflimmer

Betablockerare: hur man applicerar dem korrekt

Betydelsen i utnämningen av beta-blockerare i arytmier är mekanismen för deras verkan på hjärtat. Dessa läkemedel binder till beta-receptorerna, genom vilka adrenalin ökar sina stimulerande effekter på myokardiet - ökar frekvensen av sammandragningar. Blockering av receptorerna med mediciner, du kan eliminera denna effekt, vilket är viktigt vid behandling av arytmi.

De vanligaste medicinerna i denna grupp är: Metoprolol och Bisoprolol. Jämfört med Amiodaron, som referens antiarytmisk läkemedel, är de svagare, men i vissa fall kan de inte undvikas. Detta beror på ytterligare effekter - utvidgningen av kransartärerna och en minskning av blodtrycket. Därför betraktas någon beta-blockerare som ett läkemedel av val när det kombineras med lätt supraventrikulär och förmaksfibrillering, ventrikulära extrasystoler med:

 • hypertensiv sjukdom;
 • ischemisk hjärtsjukdom;
 • störningar av hjärncirkulationen.

Vad är bra med metoprolol

Fördelen av metoprolol (titel analog - Korvitol), vilket gör den till en av de viktigaste läkemedel för första hjälpen-behandling av arytmier är tillräckligt snabbt inträde av terapeutisk effekt - även om sådana tabletter används av arytmi. Den aktiva substansen när de tar ett språk inom 30-40 minuter ackumuleras i blodet i terapeutiska koncentrationer. Därför används det huvudsakligen för att stoppa attacker och i omedelbar tid efter det.

Varför bisoprolol

Botemedel mot hjärtarytmier bisoprolol (lista över analoger: Concor, Biprolol) fungerar långsamt, gradvis men kontinuerligt (ca 12 timmar). Denna funktion, i kombination med de uttalade effekterna som är karakteristiska för beta-blockerare, tillåter användning av läkemedlet för långvarig behandling och förebyggande av upprepade hjärtfrekvensstörningar.

Nackdelar med beta-blockerare

Anti-rytmiska medel Betablockerare kan inte ordineras för behandling av arytmier hos patienter:

 • Kroniska obstruktiva lungsjukdomar och bronkial astma.
 • Vid lågt arteriellt tryck. Detta är mycket viktigt, eftersom cirka 50% av hjärtattacker och 20% av arytmiska attacker åtföljs av en liknande överträdelse.
 • Uttryckt hjärtsvikt.
 • Inga injicerbara former av läkemedel.
Klicka på bilden för att förstora

Verapamil är det perfekta läkemedlet för supraventrikulär arytmi

Mekanismen för veraramils ​​antiarytmiska verkan är förknippad med en saktning av transporten av kalciumjoner i hjärtat. Tack vare det här:

 • Myocardiumets excitabilitet och ledningssystemet minskar;
 • minskar frekvensen av skärningar;
 • det totala blodtrycket minskar.

Nyckelfunktionen är att hjärtverkningar uttrycks exklusivt i den supraventrikulära zonen - atria och sinusnoden. Därför är verapamil och dess analoger (Isoptin, finoptinum) används huvudsakligen i blink och förmaksflimmer, supraventrikulär ekstrasistoliyah. Det är särskilt relevant om sådana arytmier kombineras med ökat blodtryck eller angina.

Det produceras både som en injektionslösning för intravenös administrering, vilket är lämpligt för eliminering av en attack och i tabletter, vilket gör det möjligt att använda det för att förebygga återfall.

Lokala anestetika - när man ska använda dem

Läkemedel för lokalbedövning (lidokain och Novokainamid) förutom den anestetiska effekten har antiarytmiska. Mest av allt uttrycks det i förhållande till hjärtkärlens hjärtkärl. Inget av de befintliga organen för behandling av arytmi har ingen liknande effekt.

Både Novokainamid och Lidocaine är endast tillgängliga i injicerbar form. De administreras intravenöst i undantagsfall med ventrikulära arytmier - fibrillering och ventrikelflimmer, frekventa ventrikulära extrasystoler. Handla omedelbart efter introduktionen, men under en kort tid. Effektiv, men saknar biverkningar i form av allergiska reaktioner.

Hjälpmedel som hjälper till med arytmi

I milda attacker av förmaksflimmer, paroxysmal takykardi, supraventrikulära och ventrikulära arytmier tillräcklig terapeutisk effekt kan erhållas från:

 • beredningar innehållande joner av kalium och magnesium - Aspakam, Panangin;
 • hjärtglykosider - Strofantin, Korglikon, Digoxin.

För akut behandling, administreras båda intravenöst: Asparcum och Panangin dropp, och glykosider är jet (långsam intravenös injektion). Verkningsmekanismen är förknippad med saktningen av transporten av natriumjoner i cellerna, vilket minskar dess excitabilitet och ökar kontraktiliteten. Dessa läkemedel finns också i tabletter, men deras antiarytmiska effekt är dåligt uttryckt, längre med långvarig antagning.

Även om du vet namnen på drogerna ger det dig inte rätt att använda antiarytmiska läkemedel utan råd från en specialist!

Vilka tabletter ska behandla hjärtarytmi

Tabletter från hjärtarytmi utses beroende på orsakerna som orsakade rytmets snabbhet. Innan du tar något läkemedel ska du kontakta din läkare.

Du bör veta namnet på drogerna som kan bidra till att avlägsna en akut attack av arytmi. Eliminera den snabba hjärtfrekvensen under dagen. Under denna tid bildas blodproppar med en oskadad rytm och inte gjordes i rätt tid, vilket orsakar blockering av blodkärl. Detta är fyllt med utvecklingen av hjärtinfarkt, stroke, tromboembolism. Alla dessa patologier kan vara orsaken till döden. En person med arytmi i medicinska skåpet ska alltid ha väsentlig medicin för att omedelbart ta dem under en attack

Hos friska människor är hjärtrytmen försedd med de periodiska processerna av excitation i hjärtmuskeln som orsakar sammandragning av atria och ventriklar. Med olika sjukdomar och patologier ökar hjärtfrekvensen. Detta tillstånd kallas arytmi. Det kan inte sägas att det finns en effektivaste botemedel mot arytmi, eftersom det finns flera typer av frekventa hjärtslag. Många droger kan bara tillfälligt minska obehagliga symptom, eliminera hjärtsmärta och frekvens av stroke. Ta bort hemma akut attack med droger är möjligt. Men i framtiden måste du söka hjälp från en läkare som ordinerar hjärtarytmi med piller.

Läkemedel förskrivna för arytmi

Alla droger från arytmi, takykardi delas upp i tre typer:

 1. Läkemedel som minskar intaget av natriumjoner i hjärtvävnaden. Den elektriska impulsen i celler uppstår och sprider på grund av natriumkanalens aktivitet. Som en följd därav utvecklas arytmi. Komponenter av läkemedel blockerar dessa kanaler, deltar i stabiliseringen av cellmembran, förhindrar den avvikande förekomsten och spridningen av elektriska impulser. Till denna grupp av droger är "Quinidin", "Prokainamid", "Dizopiramid", "Mexiletin", "Moricizin", "Propafenon".
 2. Blockers av beta-adrenerga receptorer. Droger reducerar hjärtans excitabilitet. Stressar, spänning, intensiv fysisk aktivitet stimulerar produktionen av mediatorer (beta-adrenerge receptorer) som stimulerar hjärtmuskeln. Detta ökar behovet av myokardium i syre. Genom att blockera beta receptorer eliminerar denna grupp av läkemedel effekten av mediatorer, minskar excitabiliteten och hjärtfrekvensen. Sådana läkemedel innefattar: Acebutolol, Atenolol, Betaxolol, Bisoprolol, Labetolol, Metoprolol, Anaprilin, Nadolol, Propranolol, Timolol.
 3. Kalciumkanalblockerare. Kalciumjoner, som andra jonkanaler, reglerar frekvensen och intensiteten hos elektriska impulser. Läkemedel i denna grupp hämmar transporten av kalciumjoner, saktar ner elektriska impulser. Samtidigt minskar hjärtfrekvensen, arytmieranfallet kommer att passera. De mest effektiva drogerna i denna grupp är: "Verapamil", "Diltiazem".

Det finns läkemedel som har en annan verkningsmekanism. Till exempel Amiodarone, som är en universell botemedel, som kan blockera natrium, kalciumkanaler, beta adrenoreceptorer, kaliumkanaler. Denna kombination minskar utsöndringen av kaliumjoner, saktar ner pulseringen. Under läkemedlets verkan förlängs perioden med minskad excitabilitet av myokardiet, försvagningen av oscillationen av membranpotentialen. Således inhiberas excitabiliteten och konduktiviteten hos myokardiet, hjärtritmen återställs.

Sedativ och lugnande medel

Eftersom arytmianfallet kan ge upphov till en nervös uppdelning, stress och till och med familjebrist, är det nödvändigt att ta lugnande medel eller lugnande medel.

Sedativa lugnande läkemedel

Denna typ av medicinering är ett utmärkt sätt att inte bara ta av attacken, utan också för att förhindra utvecklingen av arytmi. De förbättrar sömnen, lindrar nervös spänning. På grund av sin måttliga lugnande effekt ökar inhibitionen av nervsystemet, generell excitabilitet, nervositet minskar. Varaktighet av administrering och dosering bestäms individuellt. De mest effektiva drogerna för arytmi:

 1. "Antares 120". Den aktiva substansen är rhizomet av den berusande peppar. Har en hypnotisk, smärtstillande effekt. Kontraindikationer: Överkänslighet, psykisk sjukdom, njursjukdom, kronisk njurinsufficiens, fosterperiod, amning.
 2. "Persia". Sammansättning: extrakter av valerian, pepparmynta, citronbalsam. Tabletterna lugnar, förbättrar humör, lindrar irritabilitet och ångest, inte orsaka dåsighet under dagen. Kontraindikationer: Överkänslighet mot komponenter. Var försiktig under graviditet och amning.
 3. "Novopassit". Sammansättning: Elderbär, Valerian, Hagtorn, Humle, St John's wort, Passionflower. Har en lugnande effekt. Kontraindikationer: Överkänslighet mot komponenter, allvarliga organiska gastrointestinala störningar. Under mottagningen måste du avstå från potentiellt farliga aktiviteter.
 4. "Sanosan". Sammansättning: Valerian, Hop-konutdrag. Läkemedlet har en lugnande effekt på centrala nervsystemet, återställer mental balans. Kontraindikationer: arteriell hypotension, allergi mot beståndsdelarna.
 5. "Valocordin". Ingredienser: bromizovalerinsyraetylester, fenobarbital, pepparmintolja, humle. Kontraindikationer: överkänslighet, lever eller njursvikt, laktationsperiod. Använd försiktighet under graviditet.
 6. "Corvalol". Ingredienser: fenobarbital, pepparmintolja. Under receptionen rekommenderas inte att köra bil.
 7. "Elenium". Det har en lugnande effekt på centrala nervsystemet, det är en muskelavslappnande medel (det slappnar av musklerna, inklusive myokardiet). På bekostnad av avkoppling kommer hjärtfrekvensen snabbt att återhämta sig. Kontraindicerat vid akut leversjukdom, njursjukdom muskelsvaghet. Det är inte rekommenderat att ta om en person engagerar sig i aktiviteter som kräver en snabb mental och fysisk reaktion.

Lugnande droger har nästan inga biverkningar, om dosen inte störs. I bruksanvisningen beskrivs dagliga doser för varje preparat.

lugnande medel

Effektiva lugnande medel för arytmi:

 1. "Diazepam".
 2. "Xanax".
 3. "Seduxen".
 4. "Medazepam".
 5. "Grandaxinum".
 6. "Fenazepam".

Dessa läkemedel kan endast ordineras av en läkare. Du kan köpa dem på recept. Det är förbjudet att ta det själv, eftersom drogerna är beroendeframkallande. Du måste ta dem enligt det schema som fastställts av specialisten och under inga omständigheter bryta mot det.

Antiarytmiska läkemedel

Följande läkemedel ordineras för att behandla arytmi. De har en terapeutisk effekt på myokardceller, förbättrar deras ledningsförmåga, återställer metaboliska processer.

Viktigt! Behandla arytmi med läkemedel endast efter att ha hört en läkare.

"Aymalin"

Det ordineras för atriell, ventrikulär extrasystol; paroxysmal takykardi, arytmi akut hjärtinfarkt. För att lindra den akuta attacken av takykardi administreras arytmidrogen intravenöst. Kontraindikationer inkluderar:

 • allvarliga störningar i hjärtans ledningssystem
 • svår hjärtsvikt
 • lågt blodtryck;
 • inflammatoriska processer i myokardiet.

Det ordineras som ett förebyggande medel för arytmi, takykardi och extrasystol.

"Ritmilen"

Det ordineras för behandling och förebyggande:

 • supraventrikulär, ventrikulär extrasystol;
 • supraventrikulär nodal takykardi;
 • flimmer, förmaksfladder;
 • nodal ömsesidig takykardi.

Läkemedelsstödet, återställer sinusrytmen. Kontraindicerad i överkänslighet, zakratougolnoy glaukom, arteriell hypotoni, prostatahyperplasi, kardiogen chock, lever- eller njursvikt.

"Prokainamid"

Vid mottagning av tabletter minskar excitabiliteten hos myokardiet, ektopiska foci av excitation undertryckas (i närvaro av blandade hjärtrytmkällor).

Det är inte föreskrivet om det diagnostiseras: svår hjärtsvikt, ledningssjukdom, överkänslighet.

"Kinidin"

Läkemedlet kan tas till personer för förebyggande och behandling:

 • arytmi;
 • med supraventrikulära och ventrikulära takykardier;
 • paroxysmal atrial-ventrikulär rytm;
 • förmaksflimmer, förmaksflimmer.

Det är inte föreskrivet om överkänslighet föreligger, fullständig atrioventrikulär blockad, intraventrikulär ledningssjukdom.

"Pulsnorma"

Det anses vara en av de effektiva drogerna i arytmi. Det kan användas som en "ambulans" för en akut attack av takykardi. Det ordineras för ventrikulära och atriella extrasystoler, paroxysmal takykardi.

"Lidokain"

Läkemedlet är en lokalbedövning. Har antiarytmiska egenskaper. Det används för att stoppa ventrikulära arytmier. Har anestetiska, antiarytmiska åtgärder.

Det är inte föreskrivet för svår blödning, arteriell hypotension, svåra former av kroniskt hjärtsvikt.

"VFS"

Det rekommenderas att ta när:

 • supraventrikulär extrasystol;
 • ventrikulär extrasystol;
 • paroxysmer av flimmer och förmaksfladder;
 • paroxysmal supraventrikulär takykardi.

Inte tilldelas om diagnosen: svår hypotension, måttlig och svår kronisk hjärtsvikt, svår vänsterkammarhypertrofi, hjärtinfarkt, allvarlig lever- eller njurfunktion.

Förbjudet läkemedel för intolerans mot fruktos, överkänslighet mot komponenterna.

"Etatsizin"

Läkemedlet har en uttalad och långvarig antiarytmisk effekt. Utnämnd när:

 • ventrikulära och supraventrikulära extrasystoler;
 • paroxysmer av flimmer och förmaksfladder;
 • ventrikulära och supraventrikulära takykardier.

Nekad medicin om diagnosen: svår vänsterkammarhypertrofi, hjärtinfarkt, kardiogen chock, akut koronarsyndrom, hjärthypertrofi, kronisk hjärtsvikt.

"Etmozin"

Läkemedlet expanderar hjärtkärlen, lindrar hjärtkramper. Har antiarytmisk verkan.

Det rekommenderas för hjärtrytmstörningar: extrasystole; förmaksflimmer, atriell, paroxysmal takykardi. Läkemedlet är effektivt vid arytmier orsakade av en överdos av hjärtglykosider.

Kontraindikation: Etmozin är inte ordinerat med psykotropa läkemedel.

"Ritmonorm"

Tabletter förskrivs för behandling och förebyggande av supraventrikulära och ventrikulära extrasystoler, paroxysmala rytmförändringar.

Du kan inte ta mediciner i svåra former av kroniskt hjärtsvikt, myasthenia gravis, svåra lungsjukdomar.

"Amiokordin"

Effektiv i behandling och som medel för förebyggande:

 • livshotande ventrikelarytmier;
 • takykardi;
 • supraventrikulär koronar insufficiens;
 • kroniskt hjärtsvikt
 • parasystole;
 • ventrikulär arytmi hos patienter med Chagas myokardit;
 • angina pectoris.

Det är förbjudet att ta med sinusbradykardi, hypokalemi, kollaps, hypotension, hypotyreos, hypertyreos, ökad känslighet för jod, graviditet, amning.

"Kardiodaron"

Har antiarytmisk och antianginal verkan. Du kan ta:

 • med allvarliga hjärtrytmstörningar: atriell arytmi med hög förekomst av ventrikulära sammandragningar;
 • mot bakgrund av Wolff-Parkinson-White-syndromet.

Det används ofta som kardiopulmonell återupplivning vid hjärtstillestånd. Det är inte föreskrivet för överkänslighet mot jod, sinus bradykardi, sköldkörtelfunktion, hjärt-, vaskulär, svår andningsfel, svår arteriell hypotension, kardiomyopati.

"Nibentan"

Läkemedlet bör tas för behandling av paroxysmal supraventrikulär takykardi, med en paroxysmal form av scintillation och förmaksfladder.

Läkemedlet är förbjudet om en person diagnostiseras med: bradykardi, atriella, ventrikulära extrasystoler och paroxysmer av instabil ventrikel takykardi.

"Opakorden"

Tabletter förskrivs i närvaro av ventrikulär arytmi, takykardi. Bredt använt läkemedel för förebyggande av ventrikelflimmer, supraventrikulär arytmi, angina.

Kontraindikationer inkluderar överkänslighet mot jod, sinus bradykardi, hypokalemi, arteriell hypotension, hypotyroidism, tyrotoxikos, andningssjukdomar, graviditet, amning

"Propanorm"

Effektiva tabletter med supraventrikulära och ventrikulära extrasystoler; som ett medel för att förebygga och behandla paroxysmala rytmförstörningar, takykardi. Förbjuden mottagning, om allvarliga former av kroniskt hjärtsvikt, bradykardi, arteriell hypotension, laktationsperiod, överkänslighet mot komponenterna i läkemedlet diagnostiseras.

"Kordaron"

Det används som ett medel för förebyggande och behandling av supraventrikulär och ventrikulär förmaksflimmer. Läkemedlet kan ändra sköldkörtelns funktioner, så det är förbjudet att ta det ensamt.

Det är inte föreskrivet om bradykardi, intrakardiella ledningsstörningar, arteriell hypotension, bronkialastma, endokrina störningar diagnostiseras. Förbjuden medicin under graviditeten.

Om en person känner obehag i bröstet mot bakgrund av att ta antiarytmiska läkemedel, ska du genast gå till ett sjukhus.

Hur man lindrar en akut attack av arytmi

För att lindra en attack och minska hjärtfrekvensen bör följande åtgärder vidtas:

 • håll andan;
 • inducera kräkningar;
 • stark hosta
 • sänka ditt ansikte i kallt vatten;
 • Tryck på ögonbollarna var tredje sekund i en minut;
 • ta en bakre position genom att placera en hög kudde under ryggen;
 • fyll rummet med frisk luft;
 • ta en av lugnande medel: "Valocordinum", motherwort infusioner, valerian, "Corvalol", "Elenium".

Om personen har förlorat medvetandet, det finns ingen andning och hjärtklappning, är det nödvändigt att omedelbart tillämpa metoder för kardiopulmonell återupplivning. Lägg försiktigt en person på en hård yta, ligg bredvid honom på vänster sida, kasta tillbaka huvudet, gör artificiell andning.

Oavsett om en arytmi inträffade för första gången eller en person diagnostiseras med hjärtsjukdom som åtföljs av en rytmisk störning, ska en ambulans omedelbart ringas. I allvarliga fall kommer läkare att använda en defibrillator som hjälper till att återställa hjärtritmen, chaoset av sammandragningar i hjärtmuskeln kommer att avlägsnas.

Denna artikel innehåller inte information om doser av lugnande medel och antiarytmiska läkemedel. De accepteras endast för den behandlande läkarens syfte, under hans strikt kontroll efter att ha utfört en lämplig diagnos och studerar organismens allmänna tillstånd.

Vilka är de mest effektiva drogerna för arytmi?

En stor grupp av kranskärlssjukdomar innefattar en mängd hjärtsjukdomar, kännetecknad av funktionsstörningar i koronarrytm tillståndet. Oftast förekommer denna sjukdom före hjärtinfarkt, en mängd takykardi och många andra.

I den moderna världen används droger som hjälper till med arytmi i hjärtat ofta. Men för att ta reda på vad man ska ordinera, utför doktorn en rad olika förfaranden, vilket leder till att det mänskliga systemet undersöks.

Detta är nödvändigt för att bestämma arten av sjukdomsuppkomsten.

Men vilka mediciner som kan användas och hur man behandlar arytmi med hjälp hjälper dig att bli kvalificerad specialist i en medicinsk institution.

Patogenes och symptomatologi av sjukdomen

Ofta förekommer arytmiska fenomen förekom om metaboliska processer i hjärtcellsstrukturen eller utanför den störs. Förhållandena mellan joniska processer i kalium, natrium och magnesium kan brytas.

Till exempel kan en överdriven mängd av kaliumjon-systemet leda till bradykardi, en ventrikulär typ av takykardi och en mängd olika fibrilleringsprocesser.

Alla dessa manifestationer leder till en försämring av ledningsförmågan i de myokardiella vävnadsområdena. Detta bidrar till utvecklingen av smärtsamma känslor i bröstkorgen och hjärtat.

Med en ökning av kaliumhalten i människokroppen kan patienten dö.

Sinus och paraxismal takykardi kan utvecklas tillsammans med hjärtkliniken. Patienten har en ökning i hjärtfrekvensen, känner av svaghet och smärta i bröstet, inte tillräckligt med luft för andning. En person kan svimma, svettas, yr. Hjärtsystemet arbetar med avbrott, ofta observeras smärtsamma känslor.

Hjärtrytmier kan också uppstå på grund av psykologiska vegetativa störningar. Till utseendet av detta smärtsamma tillstånd bidrar, om en person har upplevt en stark nervös chock, är han inte tillräckligt att sova eller trött efter fysisk ansträngning.

Medicin som hjälper till med arytmi i hjärtat

Läkemedlet för manifestationer av hjärtarytmi av en läkare ordineras efter att orsakerna till detta tillstånd har identifierats.

Med dysfunktioner i koronarsystemet av rytmiska processer som orsakas av mentala manifestationer, föreskriver en specialist i resultaten av undersökningen i en specialiserad medicinsk institution läkemedel för det lugnande spektrumet av åtgärder. Du kan dricka dem utan att ordna en läkare.

Dessa medel används som förebyggande åtgärder för att förebygga förmaksflimmer.

Men det är nödvändigt att ta droger som hjälper till med arytmiska händelser, i strikt överensstämmelse med doseringen.

När lugnande medel inte hjälper, förskriver de lugnande medel, liksom en mängd olika arytmiska droger. Det är ofta ordinerat att ta lugnande medel för hjärtets arytmi, som utförs under stationära förhållanden. Tänk på alla ovanstående medicinerade läkemedel i detalj.

Sedativ som hjälper till med hjärtarytmi

Medicinens lugnande aktivitetsspektrum är lugnande och hjälper till att normalisera hjärtrytmen, när de får hjärtat börjar närma sig de normala indikatorerna. Vidare hjälper utnämningen av sådana mediciner till att förhindra hjärtsjukdom, förbättra sömnen och lindra nervspänningen.

Goda tecken på förmaksflimmer med tinkturer av Corvalolum, Valorserdinum, Persen, Valerian, Novo-Passita och många andra. Förutom tinkturer används tabletter för olika manifestationer av hjärtarytmi, som inkluderar naturliga komponenter.

Med hjälp av en kombination av tinkturer och tabletter, som är baserade på naturliga komponenter, liksom barbiturater och bromider, avlägsnas många manifestationer av förmaksflimmer.

Liknande lugnande blockerare innehållande valerian och morwort används som infusioner. Det är nödvändigt att droppa 20-30 droppar för att eliminera tecken på sjukdomar. För anställda i tjänstesektorn, elever och skolbarn under undersökningsperioden är det nödvändigt att ta sådana blodförtunnande läkemedel.

Om hälsotillståndet förvärras under användningen är det nödvändigt att sluta dricka dem.

Överväg lugnande läkemedel från naturläkemedel i mer detalj.

 1. Tabletter av Antares 120 består av ett extrakt av peberstammar av en berusande sort. Du kan behandla hjärtarytmi genom att ta ett botemedel varje dag i 1-2 dagar.
 2. Altaleks. Koncentrerad essens läggs till te-drinken i en dos av 10-20 droppar. Dess sammansättning innehåller en mängd olika naturliga ingredienser, inklusive mint, eukalyptus, lavendel, fänkål, timjan, kanel, salvia, eter och melissa komponenter.
 3. Persens sammansättning innefattar valerianextrakt, citron- och pepparsorter av mintplanta. Ett sådant läkemedel hjälper till att bli av med arytmi, speciellt det är effektivt för äldre.
 4. Novo-Passit innehåller ett stort antal beta-växter. Blockeringsegenskaper uppnås på grund av komponenter från ädelbär, valerian, hagtorn, humle, Johannesjurt, passionflower. Ett hjärtspasma tas bort efter att ha tagit 1 tesked medicinsk medicin 3 gånger om dagen.
 5. Betablockerande läkemedel är Sanosan, vilket inkluderar valerian och humle.

Sedativa avgifter tas vid olika hjärtsjukdomar, men de tas 30 minuter innan du äter mottagning av 50-75 ml.

De mest populära är beta-mediciner i form av corvalol, valocordin och valoserdin, speciellt traditionellt hjälper äldre patienter. Men det är värt att använda dessa mediciner i strikt möte med utnämningen av en läkare.

Om problem börjar arytmi, något som en lugnande medicin hjälper bara lindra nervösa spänningar och spasmer, förbättra nervlednings utsågs han att normalisera sömn, liksom stressiga situationer.

Tinkturer och tabletter från hjärtarytmi har en mild lugnande effekt som bidrar till inhibering av nervsystemet, de bidrar till en minskning av total excitabilitet och nervositet.

Behandling med sådana tinkturer är utan skada för människors hälsa. De används som förebyggande åtgärder. De kan eliminera arytmiska manifestationer, förbättra konduktiviteten inom myokardiet, hjälpa till att säkerställa korrekt syreutbyte i vävnadsceller.

Med sådana läkemedel elimineras symptomatiska fenomen, men inte orsaken till sjukdomen. Efter deras mottagande upphör smärtan, känslan av att stoppa attacken i bröstkorgsavdelningen skapas. Men om sådana förhållanden upprepas mycket ofta, kan lugnande läkemedel inte botas längre.

Eliminering av tecken på en sjukdom med hjälp av antiarytmiska läkemedel

När man oroar sig för det konstanta obehaget i bröstbenet, är det nödvändigt att använda ett läkemedel mot hjärtarytmi. Men du borde veta att de inte minskar frekvensen av anfall och inte lindra smärtan, men behandla speciella medel.

Dessa läkemedel från hjärtarytmi påverkar positivt muskelegenskaperna i myokardiet, bidrar till förbättring av dem av olika metaboliska processer och konduktivitet.

Minskningen i excitabiliteten hos myokardiet åtföljs av acceptansen av Aymalin. Det används också för förebyggande ändamål för att förhindra arytmiska, takykardiska, extrasystolproblem.

Kan läkare ordinera ritmilen, ritmodan, korapeys, prokainamid, pulsnorma, etatsizin, etmozin, ritmonorm och många andra som bidrar till att eliminera inverkan av faktorer orsakade sjukdomen.

Eliminering av symtom med lugnande medel

När det är omöjligt att eliminera symtomen på sjukdomen på grund av individuell intolerans mot några komponenter i läkemedlet, föreskrivs tranquilizer-blockerare. De hjälper till att återställa hjärtat rytmen. Sådana beta-medel har antihypertensiv effekt, bidrar till en minskning av hjärtfrekvensen.

De har vasodilaterande effekter och hjälper även patienter med takykardi.

Listan över droger är tillräckligt stor. Eliminera alla obehagliga fenomen efter att ha tagit diazepam, xanax, seduxen, medazepam, grandaxin, fenazepam, elenium.

Behandling av den huvudsakliga kranskärlssjukdomen är föreskriven om hjärtsjukan passerar tillsammans med organiska hjärtskador. Oftast kan denna behandling minska symtomen, även utan att använda lugnande medel.

Homeopati hjälper till att eliminera tecken på hjärtsjukdom

Homeopatiska läkemedel ordineras ofta för hjärtarytmi, om det orsakas av olika hjärtfel. Sådana blockerare hjälper till att bli av med tecken på tryck, ta bort kolesterol från kärlväggarna.

Namnen på medicinska specialmedel är kända under lång tid. För att snabbt eliminera symptom, hjälper valerian tinktur. Drick det tre gånger om dagen för 15-20 droppar per mottagning.

Om patienten är väldigt upphetsad, och även i deprimerat tillstånd, inklusive hjärt-neurologiskt, är en behandling som kallas en nackehals förskriven. Resorptionen av beta-tabletter tre gånger om dagen bidrar till att eliminera de faktorer som orsakar sjukdomar.

Blockers av hjärtmedicin används tillsammans med 1 tsk honung, aprikoser i fräsch och torkad form, samt druvor, hallon och currants. Användningen av sådana produkter förhindrar bildandet av kolesterol på väggarna i kärlsystemet.

Läkemedlet i händelse av hjärtarytmi ska ordineras av en kvalificerad specialist som hjälper till att förhindra att obehagliga konsekvenser uppstår för kroppen.

Hjärtarytmimedicinering

När en sund rytm av konsistens och frekvens av hjärtkollisioner störs kan det leda till komplikationer och allvarliga konsekvenser. Därför måste patienten genomgå en kvalitativ behandling. Övning visar att behandling av arytmi och andra hjärt-kärlsjukdomar behandlas effektivt med droger. Med deras urval styrs av två huvudfaktorer:

 • typ av sjukdom
 • svårighetsgrad.

OBS! Detta är viktigt! Sådana rättsmedel kan förlänga patientens liv, lindra obehagliga symptom. De används för att förhindra eventuella komplikationer. Av denna anledning är självadministrering av tabletter i händelse av hjärtarytmi utesluten. Detta bör endast göras av en specialist.

Vid behandling av hjärtarytmi, är först och främst sjukvården försedd med patienten för sin underliggande sjukdom, vilket orsakade en störning av hjärtritmen

Läkemedel för behandling

I vissa fall kan patienten observera inte en men två former av sjukdomen på en gång: atrial och ventrikulär (extrasystolisk). För sådana patienter kräver ett speciellt tillvägagångssätt för terapi, liksom tabletter som oftast ordineras av specialister:

Sådana sjukdomar är ofta förknippade med störningar i centrala nervsystemet, dess överansträngning. För att lättare hantera stressiga situationer och symtom kan du ta tinkturer:

Vid val av andra medel är det värt att lita på huvudkomponenten i sin produktion. Ta droger som är baserade på hagtorn:

För behandling av bradykardi av organisk natur, angioprotektorer och lågdos acetylsalicylsyra

Hur man tar droger korrekt

Tabletter från hjärtarytmi bör tas, styrd av de grundläggande reglerna och råd från specialister:

 • Det är önskvärt att administrera läkemedlet vid samma tidsintervaller;
 • Det måste alltid finnas en nödvändig tillgång på droger till hands.
 • Var inte uppmärksam på rekommendationer från vänner och vänner, acceptera bara utnämningen av en specialist;
 • använd endast vatten med vatten.

OBS! Detta är viktigt! När hjärtspecialens arytmi kan tilldelas ett brett spektrum av tabletter. Eftersom budgeten för behandling är olika för alla är det inte alltid möjligt att använda de föreskrivna metoderna. Under sådana omständigheter, utan att misslyckas, meddela läkaren om det, måste han skriva ut för dig fler budgetmedel i kampen mot sjukdomen.

Många tabletter

Det första steget att identifiera det mest effektiva läkemedlet är en grundlig undersökning av en kardiolog.

När arytmi orsakas av att ta mediciner, minska dosen eller avbryt läkemedlet helt

Efter det blir det klart med vilken vikt patienten har en sjukdom, vilken form hjärtrytmen har, den behandling som kommer att göras kommer från individuella behov.

Enligt principen för deras verkan är sådana piller från förmaksflimmer och andra former blockerare. De används för att stärka cellerna och ge den nödvändiga skyddsnivån för kropparna. De är indelade i:

 • natriumkanalblockerare - I klassen (de används för att öka cellernas motståndskraft mot yttre påverkan och kraftig stimulering);
 • betablockerare - Klass II (skydda myokardiet från påverkan av sympatisk typ)
 • kaliumkanalblockerare - III-klass (behövs för att återställa celler)
 • kalciumkanalblockerare - IV-klass (denna sort är effektiv för normalisering av hjärtkontraktioner).

Låt oss lära känna listan, som innehåller de mest populära tabletterna från hjärtarytmi, enligt de angivna klasserna.

först:

Enligt indikationerna kan man använda gravida kvinnor, patienter med högt blodtryck, patienter efter hjärtinfarkt (men inte i den akuta processen)

Den andra:

tredje:

fjärde:

Isoptin - ett läkemedel med antihypertensiv, antiarytmisk och antianginal verkan

Denna klassificering är en av de vanligaste bland specialister. Du kan ta flera pengar på en gång och kombinera dem korrekt. Detta ger vissa fördelar:

 • du kan hantera ett stort antal symtom;
 • På grund av reduktion av doser under kombinationen minskar den möjliga manifestationen av biverkningar.

Brott mot excitabilitet

När vi har bestämt vilka tabletter som är fulla enligt klassificeringen, kommer vi att undersöka mer specifika fall.

Extrasystolia är namnet på en av de vanligaste arter som registreras hos patienter. Det bär inte någon speciell fara för människors hälsa, förutsatt att det inte finns någon skada på myokardiet.

Oftast börjar behandling av denna sort med en medicinsk metod. Klass II-tabletter är föreskrivna (beta-blockerare). Andra möjliga användningsområden:

 • I klassen ordineras om sjukdomen är intensiv och från läkemedel i klass II finns ingen effekt;
 • experter anser möjligheten att behandla med användning av droger av tredje klassen ("Sotalol", "Amiodarone");
 • Jag kan också utnämna klassen, förutsatt att klass III inte ger den önskade effekten;
 • Det är möjligt att ordinera lugnande behandling.

Adenosin är en nukleotid som består av adenin och ribos, som är kopplade till ett beta-N9-klikosidbindning

Paroxysmal supraventrikulär takykardi behandlas primärt av specialister som använder vagaltekniker. Sådana metoder innefattar till exempel:

 • nedsänkning i kallt vatten;
 • Carotidmassage utförs.

Läkemedlet, som föreskrivs vid låg effekt av sådana metoder - "Adenosin", som ett alternativ används "Verapamil".

OBS! Detta är viktigt! I vissa situationer får läkare självständigt stoppa förekommande anfall. När symtomen inte manifesterar sig aktivt, utan allvarliga konsekvenser, använd Verapamil. Acceptera det både intravenöst och i form av tabletter. Om intravenös administrering gav en positiv dynamik förekommer ytterligare användning i form av tabletter. Ta det kostar, när det finns en attack, en dos på 160-240 gram.

Ett alternativt medel för oberoende kamp mot arytmi är Novokainamid. Det tas intravenöst med en standarddos på 2 gram.

Från ventrikulär takykardi i läkarnas arsenal finns sådana medel:

Lidokainhydroklorid är ett lokalt anestetisk läkemedel avsedda för terminal-, infiltrations- och ledningsanestesi

En ciliary art

Vid en ciliary arytmi i paroxysmal form känner hälften av patienterna den spontana restaureringen av sinusrytmen inom 2 dagar. Om patienten har vänt sig till specialister i rätt tid, fortsätter rytmen med användning av droger för att återställa en hälsosam hjärtrytm.

När attacken hände mer än 2 dagar sedan, åtföljs en sådan behandling av vissa risker, en av dem - tromboembolism. Indirekt antikoagulantia är en av de mest effektiva lösningarna i det här fallet. De inkluderar:

Om denna blankett har antagit en permanent karaktär använder specialisterna Quinidine (klass I). Maximal nytta av detta läkemedel observeras i 60% av fallen men olika kontraindikationer bör övervägas:

 • åldersbegränsningar (det rekommenderas att använda upp till 60 år)
 • angina pectoris kommer att ha en negativ effekt på sådan behandling
 • ledningsstörningar och hjärt-muskelsjukdomar är också kontraindikationer.

Phenyllin är ett antitrombotiskt medel

Medicin som hör till andra klassen behövs för att upprätthålla en positiv dynamik för rytmåterställning.

I det här fallet, före behandling med kinidin, kräver de flesta fall vissa preliminära steg:

 • förskriva digitalis (för att minska konsekvenserna av cirkulationssjukdomar)
 • kaliumsalter (för att maximera den elektrolytiska växlingen som uppträder i myokardiet).

Funktioner av avancerad ålder

OBS! Detta är viktigt! Vid behandling hos äldre finns vissa egenskaper. Det första du behöver veta är att Novokainamid inte ska användas intravenöst. Detta kan leda till problem med hjärtans ledning.

Eftersom patienter från denna åldersgrupp oftast har hjärtrytmstörningar på grund av funktionsfel i koronär blodflöde och metabolism i hjärtmuskeln, åtföljs behandlingen av ytterligare mediciner:

 • droger som återställer hälsosam myokardtrofism
 • antianginalmedel.

Andra droger

vitaminer

Vid en arytmi hos en tablett ger ännu mer effekt om en organisms korrekta funktion justeras. Vitaminer hjälper till i detta. Låt oss överväga vilka av dem som är användbara och nödvändiga förberedelser för deras assimilering.

Med kardiologernas försäkran är det vitaminer och fördelaktiga mikroelement som utlöser utseendet av elektriska impulser, som blir grunden för hjärtat fungerande

Vitamin P

Ett annat namn på dessa vitaminer är rutin. Den viktigaste kvaliteten för vilken den värderas är att den kan starta processer som positivt normaliserar tillförseln av hjärtmuskeln och återställer normal blodcirkulation. Detta beror på:

 • signifikant minskning av kapillärernas bräcklighet
 • gynnsam effekt på blodkärlens elastiska egenskaper.

Vitamin E

Denna grupp av vitaminer kallas också tokoferoler. Dessa är fettlösliga ämnen som aktivt stöder upptäckten av hjärtmuskeln i tonen. Också användbart för:

 • förstärkning av kapillärerna;
 • minskning av blodkoagulerbarhet;
 • normalisering av cirkulationsprocesser.

Vitaminer i grupp E tonifierar och närmar hjärtmuskeln, hämmar processerna för lipidoxidation, vilket främjar bildandet av farliga för fria radikaler för människors hälsa

C-vitamin

Vitaminer av grupp C (askorbinsyra) kommer att vara oföränderlig för deras kvalitet vid förstärkning av hjärtans väggar. Med hjälp kan du också förhindra de processer som leder till ökat kolesterol i människokroppen. Den farmakologiska industrin erbjuder en mängd olika läkemedel som kan bidra till att öka innehållet i väsentliga ämnen i kroppen. Till exempel:

OBS! Detta är viktigt! Oberoende användning av sådana vitaminkomplex är kontraindicerat. Vid en ciliaryarytmi och dess andra former bör användningen ske strikt i enlighet med rekommendationer från en specialist.

sedativa

Denna typ av botemedel är ett utmärkt läkemedel i kampen mot nervsystemet överbelastning och sömnstörningar. Inklusion i samband med behandling av sådana droger leder till en minskning av nervositetsnivån och excitabiliteten.

Corvalol kan inte anses vara ett läkemedel som kan härda en viss sjukdom

Du kan ta sådana medel som:

Homeopatiska läkemedel

Symtom på tryck i arytmi, ångest, sömnstörningar och andra kan orsakas av högt kolesterolinnehåll på kärlens väggar och ett fel i metaboliska processer. Det är med detta att medel i denna kategori kallas för att slåss. Dessa inkluderar:

Alternativt kan du också använda valerianktinktur.

lugnande medel

En sådan sjukdom som hjärtarytmi, symtom och behandling förbinder varandra varandra. Om du inte startar behandling i tid leder det till allvarliga konsekvenser. Men vissa människor har intolerans mot de vanliga sätten att bekämpa denna sjukdom. I detta fall kommer lugnande medel till räddning.

Vi fann ut vilka tabletter som skulle bli berusade vid problem med hjärtsystemet. Låt oss nu se vad du ska göra om du inte kan undvika lugnare. Strängt i enlighet med doktors rekommendationer godkänns följande medel:

Hjärtrytmier: behandling, tabletter

✓ Artikel kontrolleras av en läkare

En patologisk stabil förändring i hjärtslagets rytm är vanligtvis inte en självständig sjukdom, men indikerar bara en stor kardiovaskulär sjukdom. Ändå kräver någon form av arytmi dess eliminering, och den ledande metoden för detta är receptbelagda läkemedel genom intravenösa infusioner vid kraftig försämring av välbefinnande och tabletter - för långvarig behandling.

Hjärtrytmier: behandling, tabletter

Typer av arytmi och deras skillnader

Arrhythmi anses normalt vara någon rytm i hjärtslaget, vilket skiljer sig från det normala. I en frisk person är pulsationen jämn, i intervallet 60-75 slag per minut, tonerna hörs tydligt, högt, rytmiskt utan bakgrundsljud. Patologiska sammandragningar av hjärtatrierna eller ventriklerna är:

 • förändrad frekvens: stabil långsam eller accelererad hjärtfrekvens;
 • förändrad karaktär av rytmen: flimmer, fladder, för tidig sammandragning av muskeln.

Av den naturliga och inte krävande sjukvården och noggrann undersökning är en kortsiktig förändring i kontraktionshastigheten som påverkas av kraftig fysisk ansträngning, adrenalinhastighet, uthållighetstest, stress, aktivering av den underliggande sjukdomen. I detta fall har arytmen en fysiologisk karaktär och slutar när den provokerande faktorn elimineras. Rytmenas frekvens och kvalitet kan också variera beroende på användning av vissa läkemedel, liksom hos kvinnor under graviditeten.

Förekomsten av arytmi kan vara en individuell reaktion på ett visst läkemedel. Om fenomenet ger signifikant obehag rekommenderas omedelbart återtagande av läkemedlet och val av en lämpligare analog.

Icke fysiologiskt konditionerad arytmi indikerar alltid närvaron av mer allvarliga hjärtproblem än rytms yta disharmoni. En person som noterar en stadig förändring i hjärtfrekvensen observerar ofta en minskning av uthållighet, smärta i hjärtat, dyspné, andningssvårigheter och i det här fallet bör konsultera en läkare för EKG och ultraljud i hjärtat.

De vanligaste diagnosen typer av arytmi är bradykardi, takykardi, förmaksflimmer och extrasystol.

Behandling av hjärtarytmi i hjärtat med tabletter

Vid behandling av hjärtarytmi är alltså patientens vård baserad på sin underliggande sjukdom som orsakade en störning i hjärtritmen. Parallellt är läkemedel som är lämpliga för en viss typ av arytmi förskrivna. För behandling av organisk bradykardi ordineras ofta angioprotektorer och lågdos acetylsalicylsyra. Dessa läkemedel förbättrar blodflödet i blodkärl som matar hjärtmuskeln, genom att reducera aterosklerotiska händelser.

Lågdos aspirin tas lång tid. En liten dos har inte ulcerogen effekt och ökar inte risken för blödning.

Vid arytmi orsakad av mottagande av medicinska produkter, minska dosen eller avbryt en förberedelse helt. Vid en sådan reaktion på antihypertensiva läkemedel bör en ersättning väljas.

Video - Hur man behandlar hjärtarytmi

Antiarytmiska läkemedel

Natriumkanalblockerare

Till denna grupp av droger är läkemedel som gör det möjligt att normalisera hjärtfrekvensen genom att blockera Na-kanaler och förbättra impulsernas konduktivitet. Ju högre puls, desto mer blockad skapas. Samtidigt isoleras droger med olika effekter på repolarisationstiden.

Repolarisering är en fysiologisk process som indikerar övergången av hjärtmuskelcellerna till ett avslappnat tillstånd efter att de utför kontraktilfunktionen.

Om något läkemedel från gruppen av natriumblockerare inte passar patienten kan du ersätta läkemedlet inom samma grupp med ett botemedel från samma grupp men med en annan effekt på repolarisationsprocessen:

Kaliumkanalblockerare

På grund av blockaden av K-kanaler används denna grupp droger framgångsrikt bland en patient med stor risk för ventrikelflimmering. Till skillnad från natriumkanalgruppen, i vilket ett läkemedel kan bytas ut för en annan inom samma klass, är det oacceptabelt med kaliumkanalblockerare på grund av skillnaden i deras mekanism.

 1. amiodaron - Ett universellt högeffektivt läkemedel som är lämpligt för normalisering av arbetet hos både atrierna och ventriklerna. Med långvarig antiarytmisk behandling kan effekten fortsätta även efter att läkemedlet har avbrutits i flera månader. Kontraindicerad för behandling av gravid, lakterande, hypotensiv, med kränkningar av sköldkörteln. Det används inte för kaliumbrist i kroppen.

Amiodaron är lämplig för normalisering av atria och ventriklar

 • ibutilid - ett läkemedel med en tillräckligt mild antiarytmisk effekt, men en hög belastning på levern. Lämplig för behandling av paroxysmal arytmi, förmaksflimmer under EKG-övervakning i en sjukhusinställning.

  Farmakologisk verkan av Ibutilide

  Sotalol är ett effektivt läkemedel för behandling av olika typer av takyarytmier

  Betablockerare

  Betablockerare är unika för att förhindra oönskade effekter och utvecklas från reaktioner som "hit eller run". Topisk applicering av sådana antiarytmiska läkemedel för att minska hjärtinfarkt, med takykardi, olika typer av arytmi, där CNS är skadad. Till denna grupp av droger hör hemma esmolol, timolol, nadolol, karvedilol, men vanligare är:

  1. propranolol, kommersiellt tillgängligt Inderal och obzidan, kontraindicerat med lågt blodtryck, bradykardi, kardiogen chock. Mycket effektiv för att reducera hjärtfrekvensen, men orsakar ofta hjärtsnivor, fladdrande, svängande. Det används inte hos personer med depression.

  Anaprilin är mycket effektivt för att minska hjärtfrekvensen

 • metoprolol är liknande i typ av åtgärd och kontraindikationer till propranolol. Enligt indikationerna kan man använda gravida kvinnor, patienter med högt blodtryck, patienter efter hjärtattack (men inte i den akuta processen). Dosen väljs individuellt, baserat på typen av arytmi, men konsumeras på en enda dag med en liten mängd vatten i vilket som helst avseende på mat. En liknande åtgärd har och atenolol.

  Läkemedlet Bisoprolol tolereras väl, orsakar inte perifer ödem

  Kalciumkanalblockerare

  1. verapamil - Ett känt och allmänt tillgängligt läkemedel som används vid förmaksflimmer. Det ska inte användas vid lågt arteriellt tryck, dekompenserat hjärtsvikt. Det absorberas genom proteiner, så det tas med mat. Dosen av läkemedlet väljs genom att gradvis öka från 48 mg till den erforderliga mängden, varvid Verapamil tas flera gånger om dagen. Det är oönskade att använda tillsammans med andra antiarytmiska läkemedel. Liknande effekt har och diltiazem.

  Läkemedlet Verapamil används för förmaksflimmer

  Elektrolyter - Panangin

  Panangin kan också användas vid behandling av arytmi som en elektrolyt som fyller på de saknade spårelementen för hjärtat. På ett sjukhus eller med en allvarlig kaliumbrist används magnesium intravenöst. Därefter ges läkemedlet i form av tabletter 3 gånger om dagen. Den absoluta analogen av Panangin är Asparkam.

  Läkemedlet Panangin används vid behandling av arytmi som elektrolyt

  Ytterligare droger

  Förutom klassiska antiarytmiska läkemedel kan andra läkemedel förskrivas med hänsyn till anamnese och typ av arytmi. Om kränkningen av hjärtrytmen är förknippad med en minskning eller överexcitation av centrala nervsystemet, så föreskrivs olika lugnande och lugnande läkemedel, kött till lugnande medel.

  Beredningar av järn

  Om det finns misstanke om otillräcklig syreförsörjning till cellerna, kommer läkaren att instruera patienten att bedöma nivån av ferritin i blodet. När ett underskott är förskrivet, beredningar med järn, där valet beror på organismens känslighet för ett visst medel och tolerans.

  1. Aktiferrin i form av en sirap ordineras till 5 ml 2-3 gånger om dagen i flera månader. Med parallell administrering av tyroxin kan en ökning av dosen av hormonet rekommenderas. Personer med diabetes rekommenderas att välja ett annat läkemedel. Aktiferrin i form av droppar för förtäring med smak av vinbär föredras för dem som inte metaboliserar tablettformen av järn.

  Läkemedlet Actyferrin i form av sirap

  Ferlatum Fole - ett järnpreparat med folinsyra i flytande form

  Rotafer + innehåller järn och zink med folsyra

  Injicerbara järnberedningar för behandling av arytmi används praktiskt taget inte.

  Sköldkörtelhormoner

  Om orsaken till takykardi eller bradykardi är dysfunktion av sköldkörteln, utses då:

  1. Sköldkörtelhormoner - L-tyroxin eller eutiroks, vars dos är vald individuellt med hänsyn till nivån av fri tyroxin i blodet och sköldkörtelstimulerande hormon. Hormoner ordineras under lång tid och tas från morgonen på tom mage i 20-30 minuter före frukost från 5 till 8 på morgonen.
  2. Jodhaltiga preparat av 100-200 μg - Yodofol, jodomarin eller Yodbalans. Dessa läkemedel är kompletta analoger av varandra (men tillsatt folsyra till iodophol).

  digoxin

  Hjärtglykosid och kardiotonik av vegetabiliskt ursprung - Digoxin - har varit väl etablerad vid behandling av förmaksflimmer samt hjärtsvikt. Det ordineras för 0,25 mg från en till flera gånger om dagen, men är föremål för avbokning om det finns en extrasystole. Digoxin har förmåga att hämma natrium- och kaliumkanaler, vilket bör beaktas vid parallell administrering av antiarytmika. Förskriv Digoxin inte för takykardi, ventrikelflimmer, hjärtinfarkt.

  Om du misstänker att en stabil arytmi - och upprepade gånger orsakas av naturliga fysiologiska behov under vissa omständigheter - bör omedelbart konsultera en hjärtspecialist för att utvärdera hjärtat. En plötslig och allvarlig arytmiattack kräver en ambulans, eftersom de första tecknen på organdysfunktion i många fall har ignorerats, och denna situation kan vara kritisk. Men diagnosen av störningar i hjärtfrekvensen rytm, liksom att klargöra orsakerna till arytmi läkare kommer att välja en mycket effektiv behandling som inte bara kommer att förbättra livskvaliteten, men också hjälpa till i framtiden för att undvika allvarliga komplikationer.

  Gillar du artikeln?
  Spara för att inte förlora!