Huvud / Dystoni

Medicin för ischemisk hjärtsjukdom

Koronar hjärtsjukdom är ett nederlag i hjärtmuskeln, som uppstår som en följd av en kränkning av blodtillförseln till myokardium arteriellt blod. Koronarkärlens lumen smalnar, atherosklerotiska plack sätter sig på sina väggar, vilket leder till att hjärtat lider av hypoxi (syrehushållning). Ischemi kräver kompetent behandling, annars ökar sannolikheten för ett dödligt utfall.

Behandling av ischemi bör vara omfattande, en av de viktigaste punkterna är användningen av mediciner. Beslutet om val av läkemedel tas av läkaren på grundval av undersökningen. Kanske hembehandling, men patienten måste ta droger för att behandla ischemisk hjärtsjukdom för livet. Om patientens tillstånd förvärras, transporteras han till sjukhuset och ytterligare mediciner ordineras.

Hjärtskemi - grundläggande information

Läkare identifierar följande former av ischemi:

 • Smärtfri myokardiell ischemi (BIM) förekommer hos patienter med hög smärtgräns. Det utvecklas på grund av kraftigt fysiskt arbete, överdriven konsumtion av alkoholhaltiga drycker. Sjukdomen är inte åtföljd av smärta. Karaktäristiska symptom: Bröstsmärta, hjärtklappning, hypotoni, svaghet i vänster arm, andfåddhet, etc.
 • Plötslig koronardöd. Hjärtat slutar efter en attack eller några timmar efter det. Efter koronar död bör en lyckad återupplivning eller död följas. Hjärtat slutar på grund av fetma, rökning, högt blodtryck. Den främsta orsaken är ventrikelflimmer.
 • Angina pectoris är en form av kranskärlssjukdom (ischemisk hjärtsjukdom), som uppenbaras av bröstsmärta, obehag, halsbränna, tarmkramper, illamående. Smärtan från bröstet strålar ut till nacken, vänstra övre extremiteten och ibland till käken eller tillbaka från samma sida. Dessa symtom uppträder efter fysisk ansträngning, ätning eller tryck. Attacken sker på en bakgrund av stress eller hypotermi. För att stoppa attacken, som varar ca 15 minuter, vägrar fysisk ansträngning eller tar nitrathaltiga läkemedel av mild handling (nitroglycerin).
 • Myokardinfarkt uppträder mot bakgrund av en stark känslomässig upplevelse eller fysisk överbelastning på grund av att blodflödet upphör i hjärtat. Attacken kan vara flera timmar. Kolesterolplåtar på kärlens väggar kollapsar, bildar en koagulat som klämmer fast i kärlets lumen och provar hypoxi. Den karakteristiska symptom - smärta i bröstet som inte går bort efter att ha tagit nitroglycerin, åtföljd av illamående, kräkningar, kramper, andningssvårigheter, magkramper. Helt frånvarande symtom kan ha diabetiker.
 • Med kardioskleros dör kardiomyocyter (hjärtceller) av och ersätts av ärrvävnad som inte deltar i hjärtkontraktion. Som ett resultat är hjärtat förstorat, ventilerna deformeras, blodcirkulationen är bruten och funktionellt hjärtsvikt uppträder.

Sålunda, en sjukdom åtföljd av bröstsmärta, andfåddhet, oregelbundna hjärtslag, sjukdomskänsla (svaghet, yrsel, presynkope, överdriven separation av svett, illamående och kräkningar). Dessutom känner patienten under en attack ett starkt tryck eller brännande känsla i bröstet, ångest, panik.

Schema för läkemedelsbehandling

Behandlingsschemat för IHD väljs ut beroende på den kliniska bilden för varje patient individuellt. Komplex terapi består av följande föremål:

 • behandling utan användning av läkemedel
 • drogterapi;
 • endovaskulär coronaroangioplasti (minimalt invasiv procedur inom området myokardiska kärl);
 • andra behandlingsmetoder.

Frågan om vilka åtgärder som ska vidtas i varje enskilt fall bestämmer kardiologen.

Komplex terapi stannar sjukdomsutvecklingen, mildrar negativa symtom, ökar patientens livslängd och livskvalitet.

Läkare allokerar droger för hjärt-kärlsjukdomar, vilket förbättrar prognosen:

 • Antiaggreganter är läkemedel som minskar trombbildning genom att hämma aggregation (vidhäftning) av blodplättar.
 • Statiner minskar produktionen av kolesterol i levern och minskar därmed koncentrationen i blodet.
 • Antagonister av renin-angiotensin-aldosteronsystemet förhindrar arteriell hypertension.

För symptomatisk behandling används β-adrenoblocker, sinusnod IF-hämmare, långsamma kalciumkanalblockerare och kaliumkanalöppnare. Dessutom används nitrater och antihypertensiva aktivt för att eliminera symtom.

Antiplatelet droger

Medicinska läkemedel som spädar blod genom att minska dens koagulation, kallad antiaggreganter (blodplättdroger). Dessa medel förhindrar vidhäftning (aggregering) av trombocyter och erytrocyter, minskar sannolikheten för blodproppar i kärlen.

Antiaggreganter används för komplex behandling av hjärtisk ischemi:

 • Acetylsallicylsyra (Aspirin) är det viktigaste sättet att förebygga trombos. Läkemedlet är kontraindicerat vid peptiska sår och sjukdomar i de hematopoetiska organen. Läkemedlet är effektivt, relativt säkert och billigt. För att undvika biverkningar bör du följa reglerna för att ta drogen.
 • Clopidogrel verkar på samma sätt som aspirin, läkemedlet används vid överkänslighet mot acetylsalicylsyra.
 • Warfarin främjar förstörelsen av blodproppar, upprätthåller blodets koagulationsnivå. Tabletter förskrivs endast efter fullständig diagnos och med en systematisk studie av blod på INR (en indikator som återspeglar graden av bildning av trombus). Detta är nödvändigt, eftersom läkemedlet kan framkalla blödning.

Antiaggreganter används endast av medicinska skäl.

Lipidosnizhayuschie-läkemedel

Patienterna bör kontrollera nivån av kolesterol i blodet, läkare hänvisar till följande nummer som vanligt:

 • Total kolesterol är ca 5 mmol / l.
 • Lipoproteiner med låg densitet (huvudbärarna av kolesterol) - 3 mmol / l.
 • Lipoproteiner med hög densitet (föreningar som överför fett till levern för behandling) - 1 mmol / l.

Dessutom är det värt att uppmärksamma koefficienten för atherogenicitet (risken för uppkomsten av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet) och nivån av neutrala fetter. I allvarliga fall, när den underliggande sjukdomen åtföljs av diabetes, måste dessa värden övervakas ständigt.

För att minska kolesterolhalten i ischemi används statiner: rosuvastatin, atorvastatin, simvastatin etc. Läkaren föreskriver administration av läkemedel.

Angiotensin II-receptorantagonister

Listan över läkemedel för ischemi inkluderar läkemedel som normaliserar blodtrycket. Arteriell hypertoni påverkar negativt tillståndet för kärl i myokardiet. I avsaknad av behandling av högt blodtryck ökar sannolikheten för progression av ischemi, utveckling av stroke, kroniskt funktionssvikt i hjärtat.

Inhibitorer av angiotensinreceptorer - är läkemedel som hämmar angiotensin-2 receptor (ett enzym lokaliserat i hjärtvävnader), de sänker blodtrycket, förhindra hypertrofi (ökning i volym och kroppsvikt) eller minskning av hjärtat. Sådana medel tas under lång tid under medicinsk övervakning.

Angiotensin-omvandlande enzym (ACE-hämmare) blockerar aktiviteten av angiotensin II, vilket ökar trycket. Enzymet påverkar muskelvävnaden i hjärtat och blodkärlen negativt. Patientens tillstånd förbättras när han använder följande verktyg från ACE-gruppen:

För behandling av hjärtisk ischemi används angiotensin II-receptorblockerare: Losartan, Candesartan, Telmisartan, etc.

Användningen av p-blockerare

Beta-adrenoblocker (BAB) har en positiv effekt på hjärtfunktionen. BAB normaliserar hjärtfrekvensen och stabiliserar blodtrycket. De ordineras för arytmi som blockerare av stresshormonet. Preparat från denna grupp eliminerar tecken på angina pectoris. Läkare förskriver p-blockerare till patienter efter hjärtinfarkt.

För behandling av hjärtisk ischemi används följande BAB:

 • oxprenolol,
 • nadolol,
 • propranolol,
 • bisoprolol,
 • metoprolol,
 • karvedilol,
 • Nebivolol, etc.

Innan du använder läkemedlet bör du rådgöra med en läkare.

Kalciumkanalblockerare

Medicinsk behandling av hjärtets ischemi utförs med användning av läkemedel som blockerar kalciumkanaler L-typ. De är utformade för att förhindra attacker av angina pectoris. Kalciumantagonister stoppar symptomen på arytmi och minskar förekomsten av myokardiell kontraktion. I de flesta fall används dessa mediciner för att förebygga ischemi, såväl som rastlös angina.

De mest effektiva drogerna innefattar följande:

För att undvika biverkningar tas läkemedel endast av medicinska skäl.

Nitrater mot ischemisk hjärtsjukdom

Med hjälp av nitrater och nitratliknande medel eliminerar de symptomen på angina pectoris och förhindrar komplikationer av akut hjärtsjukdom. Nitrater stoppar smärta, dilaterar blodkärlen i myokardiet, sänker blodflödet till hjärtat på grund av vad kroppen behöver syre mindre.

Med IHD föreskrivs följande läkemedel:

 • Nitroglycerin i form av sublingual (under tungan) tabletter och droppar för inandning.
 • Salva, skiva eller plåster Nitroglycerin.
 • Isosorbid-dinitrat.
 • Isosorbidmononitrat.
 • Mononitrat.

Molsidomin används vid överkänslighet mot nitrater.

Hypotensiva droger

Läkemedel från denna grupp minskar högt blodtryck. Sådan effekt har inneboende läkemedel från olika farmakologiska klasser med olika verkningsmekanismer.

Till hypotensiva läkemedel för hjärtkemi är diuretika (diuretika). Dessa läkemedel sänker trycket och, i en högre dos, tar bort överflödiga vävnader från kroppen. Effektiva diuretika - Furosemid, Lasix.

Som tidigare nämnts har β-adrenoblocker, kalciumkanalblockerare, ACE-hämmare en antihypertensiv effekt:

 • Tsilazopril,
 • kaptopril,
 • Koeksipril,
 • kinapril,
 • perindopril
 • Cilazapril.

Det rekommenderas inte att ordinera droger på egen hand.

Andra mediciner

En hämmare av omkanalerna i sinusnoden kallad ivabradin minskar hjärtfrekvensen, men påverkar inte hjärtkontraktilitet och blodtryck. Läkemedlet används för att behandla stabil angina pectoris med överkänslighet mot p-blockerare. Ibland föreskrivs dessa läkemedel tillsammans för att förbättra prognosen för sjukdomen.

Öppnad kaliumkanal Nicorandil främjar expansion av blodkärl i myokardiet, förhindrar bildandet av kolesterolplakor. Läkemedlet påverkar inte hjärtfrekvensen och blodtrycket. Applicera det i hjärtsyndrom X (mikrovaskulär angina). Nicorandil förhindrar och eliminerar symtomen på sjukdomen.

Behandling av angina i Prinzmetal

Denna form av angina är uppenbarad av smärta, tryck, brinnande i bröstet, även i vila. Liknande symtom härrör från spasmer av blodkärl som transporterar blod till myokardiet. Koronarkärlets lumen smalnar och blodet når knappt hjärtat.

För att förhindra attacker tas kalciumkanalblockerare. När sjukdomen försämras, föreskrivs nitroglycerin och långverkande nitrater. I vissa fall kombineras kalciumkanalblockerare och p-adrenoblockerare. Förutom att ta mediciner rekommenderas att man undviker att röka, stressiga tillstånd, hypotermi.

Mikrovaskulär angina pectoris

Sjukdomen manifesterar sig i bröstsmärta utan strukturella förändringar i myokardiumets kärl. Från mikrovaskulär angina lider diabetiker eller hypertensiva patienter. Om patologiska processer är närvarande i hjärtats mikrovaskulära system, föreskriver läkare följande droger:

 • statiner,
 • antitrombocytmedel,
 • ACE-hämmare,
 • Ranolazine.

För att stoppa smärtsamma förnimmelser, ta β-adrenoblocker, kalciumantagonister, nitrater av långvarig verkan.

Läkemedel för akutvård för ischemisk hjärtsjukdom

Med IHD är det nödvändigt att först stoppa smärtsamma förnimmelser, använd i detta syfte följande droger:

 • Nitroglycerin tar snabbt bort smärta i bröstet, därför är det ofta föreskrivet för akutvård. Vid behov kan läkemedlet ersättas med Isoket eller Nitrorolingal, endast använda en enstaka dos av läkemedel. När du tar mediciner är det bättre att sitta ner, annars finns det risk för förlust av medvetande mot bakgrund av en kraftig minskning av trycket.
 • När de första symtomen på en attack ska kallas en ambulans. Medan man väntar på läkare tas offret av Aspirin, Baralgin och Analgin. Tabletten är preliminärt jordad.
 • Det rekommenderas att ta mediciner inte mer än 3 gånger med ett kort intervall. Detta beror på att många av dem har en hypotonisk effekt.

Om symptom på hjärtkemi uppstår är det nödvändigt att ta kaliumhaltiga läkemedel (t.ex. Panangin).

Förebyggande åtgärder

Profylax av kranskärlssjukdom består i att följa följande regler:

 • Patienten ska ge upp cigaretter och alkoholhaltiga drycker.
 • Du behöver äta rätt, i den dagliga kosten bör inkludera grönsaker, frukter, spannmål, magert kött, fisk och skaldjur (inklusive fisk).
 • Det är nödvändigt att så ofta som möjligt använda produkter som är källor till magnesium och kalium.
 • Det är viktigt att utesluta från kosten fet, stekt mat, röka produkter, marinader och använd minsta mängd salt.
 • Företräde bör ges för produkter med ett minimum antal lipoproteiner med låg densitet.
 • Måttlig träning kommer att förbättra patientens allmänna tillstånd. Av denna anledning rekommenderas att gå på dagliga, att göra övningar. Du kan gå in för att simma, springa eller cykla.
 • Härdning av kroppen är inte heller kontraindicerad. Det viktigaste före förfarandet är att konsultera en läkare som kommer att tala om kontraindikationer och förklara reglerna för säker härdning.
 • Det ska sova minst 7 timmar om dagen.

Genom att följa dessa regler kommer du att förbättra livskvaliteten och minimera de negativa faktorer som orsakar ischemi i hjärtat.

Således bör behandlingen av kranskärlssjukdom vara omfattande. Läkemedel i IHD ordineras uteslutande av en kardiolog och endast efter grundlig diagnos. Medicin för ischemi tar livet. Det är inte nödvändigt att sluta behandlingen även om tillståndet förbättras, annars ökar sannolikheten för en annan attack av angina pectoris, hjärtinfarkt eller hjärtstopp.

Medicinsk behandling av angina pectoris: föreskrivna läkemedel och doser

Dödligheten från hjärtsjukdom är fortfarande mycket hög, trots de allvarliga prestationerna inom medicinområdet. En livsstil på låg nivå, stress och dåliga vanor drar ut hjärtmuskeln.

Bland hjärtsjukdomar som är kända från antiken, till och med ofta finns det angina eller, som det kallades i tidigare tider, angina pectoris. Många människor är inte rädda för plötslig smärta i bröstet - tänk, tag ett piller och gått. Och förgäves!

Angina leder ofta till hjärtinfarkt och död hos en sjuk person. Därför detta sjukdomen är föremål för obligatorisk övervakning av en kardiolog och terapi. Än att behandla kärlkramp, vilka mediciner och droger rekommenderas att ta i denna form av kranskärlssjukdom och om tabletten för att ge en framgångsrik behandling för patienter-kärnor, kommer vi att fortsätta.

Grupper av droger mot anfall

Vi kommer inte att överväga sådana förebyggande åtgärder för hjärtsjukdomar som i denna artikel diet, rökning och alkoholavslag och aktiv livsstil.

Låt oss övergå till de preparat som doser rekommenderas av läkare för behandling av en stenokardi, förebyggande underhåll av attacker och komplikationer vid en ischemisk hjärtsjukdom.

Läkemedel ska ordineras av den behandlande läkaren beroende på sjukdomens allvar. Vid behandling av angina används tre grupper av läkemedel:

Läkemedel med anti-angiogen effekt, det vill säga att bekämpa myokardiell ischemi. Effekten av denna grupp av läkemedel syftar till att minska behovet av hjärtmuskler i syre, liksom att öka syrgasnivån i blodet.

Denna stora grupp droger är indelad i flera undergrupper:

nitrater - läkemedel speciellt utformade för att stoppa och förebygga attacker av angina pectoris. Åtgärder av nitrater syftar till att expandera blodkärlens väggar och öka syrens tillgång till hjärtat.

Med ett konstant intag av nitrater blir kroppen vant vid sin handling, och inom en dag är det därför nödvändigt att bryta ner nitrat. Läkemedel tas antingen direkt under en attack eller före fysisk ansträngning med ett förebyggande syfte.

Betablockerare. Den terapeutiska effekten av denna undergrupp beror på en minskning av tryck och puls i patienten, och därför minskar behovet av ett hjärta i syre.

Betablockerare blir inte beroendeframkallande och ackumuleras i kroppen, vilket möjliggör en viss tid för att minska doseringen. Betablockerare gäller inte under lång tid på grund av olika biverkningar. Efter normalisering av patientens tillstånd reduceras dosen till ett minimum.

Kalciumantagonister. Läkemedel i denna serie, som förhindrar penetration av kalcium i muskeln, bidrar till en minskning av myokardiell kontraktilitet.

Verkan av kalciumantagonister syftar till att sänka trycket, reglera hjärtfrekvensen, avlägsna spasmen i kransartärerna.

Således förbättrar blodflödet, därför blir efterfrågan på myokardium i syre mindre och inflödet av näringsämnen till muskeln ökar.

Läkemedel antiaterosklerotisk verkan. Som du vet är en förhöjd kolesterolnivå orsaken till progressionen av ateroskleros, vilket i sin tur leder till angina pectoris.

Droger som påverkar sänkning av kolesterol i kroppen kallas statiner. Dessa läkemedel av den senaste generationen har blivit ett genombrott i behandlingen av ischemi i allmänhet och ateroskleros i synnerhet.

Val av läkemedel

Till att börja med bör något läkemedel från varje grupp ordineras endast av kardiologen och först efter undersökningen. Som regel används följande läkemedel i praktiken av kardiologer:

antianginal

nitroglycerin

Den mest kända medicinen för att undertrycka symptomen på angina attacker.

Tillverkad i formuläret sublinguala tabletter, sprayer, fläckar, droppar, kapslar med långvarig effekt, salvor, filmer.

Det finns många namn med detta aktiva ämne i apotek. Bland dem: Deponite, Gilustenon, Nitroglycerin, Nitradisk, Nitrangin och andra.

Sätt att använda

 • tablett placeras i munhålan under tungan. Åtgärden sker inom två till tre minuter och varar i en halvtimme.
 • spraya appliceras också på munslimhinnan och börjar omedelbart avlasta attacken, bokstavligen inom en minut. Sprayer är kortverkande medel, som tabletter.
 • Buccala former av nitroglycerin (plattor, filmer) är fästa vid slemhinnorna i kinderna eller tandköttet. Har en längre varaktig effekt - 3-4 timmar.
 • kapslar taget före attacken, har en långvarig effekt. Kapslar tas 1-2 gånger per dag på tom mage.
 • salva appliceras på doseringspapperet med den mängd som föreskrivits av den behandlande läkaren. Papperet med salva pressas hårt till kroppen i den hårlösa delen av det.

Dosering av någon form av nitroglycerin kan endast beräknas av en läkare!

Isosorbid-dinitrat

En beredning av tabletter, kapslar och aerosolformer av frisättning. På apotek som säljs under namnen: Isoket, Izolong, Kardiket, Nitrosobid. Det tas internt enligt överenskommelse med den behandlande läkaren.

Som regel är den utsedd 20 mg 2-3 gånger om dagen i en timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit. Med en mild terapeutisk effekt ökas dosen gradvis till 120 mg per dag.

För att undvika kroppens tolerans för droger efter en och en halv månad efter det att regelbundet intag är nödvändigt göra en paus för en dag, byta ut en agent med en annan med liknande effekt på kroppen.

Läkemedlets priser beror också på ursprungslandet. Till exempel kan Nitrosorbid i apotek köpas för 25 rubel, och Isoket-sprayen kostar ungefär 400 rubel.

Isosorbidmononitrat

Handelsnamn förberedelse :. Izomonit, monofilament, Pentakard, Plodin, etc. Monocinque administrerade läkemedel som tillverkas i tablett- och kapsel långtidsverkande med tillägg till namnet på prefixet "retard". Tabletter tas 2 gånger om dagen, retardkapslar - en gång om dagen. Gradvis öka dosen.

Den genomsnittliga kostnaden för tabletter är 300-400 rubel för 30 stycken.

Kalciumantagonister

Av gruppen av kalciumantagonister används i stor utsträckning i praktiken Nifedipin, Verapamil och Diltiazem.

Preparat tas 1-2 gånger om dagen.

Nifedipin kan användas i kombination med beta-blockerare och läkemedel som innehåller Verapamil och Diltiazem, tillsammans med beta-blockerare är inte tillåtna.

Betablockerare

Av gruppen av beta-blockerare är det svårt att utesluta ett specifikt effektivt läkemedel. De aktiva beståndsdelarna betablockerare, i allmänhet, atenolol, metoprolol, timolol, bisoprolol et al. Av alla piller har visat sig Concor, Anaprilin, Coriol, Nebilet. Betablockerare tas med måltider för att minska biverkningarna.

Betablokkarens namn och dess dosering väljs endast av den behandlande läkaren!

När du tar dessa läkemedel ska du alltid övervaka din hjärtfrekvens. Pulsen vid p-piller bör vara 50-60 slag per minut.

Priserna för inhemska Anaprilin är inte lika höga som till exempel för importerade Concor eller Nebilet. Som jämförelse: 50 anaprilintabletter kostar 27 rubel och för 28 piller av det tyska läkemedlet Nebilet är det nödvändigt att betala redan 980 rubel.

Antiaggreganter mot bildandet av trombi

Den mest kända är en tablettliknande läkemedel, såsom aspirin. Aspirin tas på kvällen efter att ha ätit i en dos av 75-150 mg en gång.

För behandling av hjärt-kärlsjukdomar finns aspirin tillgängligt i speciella former - detta Aspirin Cardio, TromboAss, Cardi ASA och Cardiomagnol.

De skiljer sig från konventionellt aspirin mer mild action på magen. Priset för aspirin är inte så högt - i genomsnitt 250 rubel per 100 bitar.

Patienter med intolerans mot aspirin eller med svår angina är förskrivna klopidogrel. Dess effekt är många gånger starkare än aspirins. Men kostnaden är mycket högre. För 28 tabletter av rysk produktion kommer att behöva skal ut över 400 rubel.

statiner

Ryska kardiologer ordinerar statindroger på grundval av aktiva substanser: rosuvastatin, simvastatin, fluvastatin och atorvastatin. Statiner tas främst innan man lägger sig.

Kostnaden för tabletter är ganska hög. Till exempel kostar det engelska läkemedlet Krestor på apoteket 2500 rubel för 28 st. Och den amerikanska Zokor-750 rubeln. för 28 st.

Att för framgångsrik behandling av hjärtat kan inte göras

Mycket ofta patienter besöka en kardiolog och om att ha uppskattat hur mycket det kommer att kosta droger i hjärt angina och viftade med handen för hans hälsa och inte har bråttom att ta mediciner, tänkande som kommer att kosta öre nitroglycerin med en plötslig attack av smärta.

Detta borde inte ske under alla omständigheter! Det är lättare att be läkaren att ersätta ett dyrt läkemedel med en billigare en med liknande åtgärd.

Det andra vanliga misstaget med den medicinska behandlingen av angina är obehörig reduktion eller ökning av dosen. Kom ihåg - endast en praktiserande läkare bestämmer när man ska ändra dosen.

Och i alla fall Det är omöjligt att behandla en sådan sjukdom som angina, bara folkmekanismer. Detta är extremt farligt för patientens liv och hälsa!

Läs mer om sjukdomen och dess terapi från videon:

Medicinsk behandling av kranskärlssjukdom

För närvarande har läkemedel ännu inte utvecklats som kan bota en allvarlig sjukdom som ischemisk hjärtsjukdom helt. Det handlar om utnämning av specialfonder i det första skedet av sjukdomsutvecklingen för att förhindra dess fortsatta framsteg.

Tidig diagnos och aktiv initiering av terapeutiska och profylaktiska åtgärder kan sakta ner den fortsatta patologin, eliminera i viss utsträckning negativa symptom, förhindra komplikationer. Med hjälp av kompetent förskrivna läkemedel förbättras livskvaliteten och ökar livslängden.

Vad är effekten av droger i IHD?

Detta är en serie viktiga punkter som tillsammans skapar förutsättningar för en framgångsrik behandling av sjukdomen i allmänhet, nämligen utnämningen:

 • Speciella blodtryckssänkande läkemedel som är avsedda att normalisera blodtrycket.
 • Inhibitorer (ACE, angiotensin-2 enzymblokkerare).
 • Betablockerare.
 • Blockers av angiotensin-2 receptorer.
 • Hjärtglykosider.
 • Nitrater.
 • Medel som påverkar viskositeten hos blodet.
 • Diuretika.
 • Droger som reglerar nivån av glukos i blodet.
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.
 • Antihypoxants.
 • Vitaminkomplex.

OBS! För att säkerställa en lyckad behandling krävs ett antal obligatoriska faktorer, förutom obligatoriskt intag av läkemedel som föreskrivs av en läkare.

Obligatorisk eliminering av alla negativa faktorer är ett nödvändigt villkor för patienter med IHD. Endast i det här fallet är det möjligt att prata om ett positivt resultat av terapin.

Patienten är skyldig att

 • Ändra sättet att leva.
 • Avvisa dåliga vanor (rökning, alkohol, etc.).
 • Ge åtgärder för att normalisera blodsocker, kolesterolnivåer.
 • Övervaka blodtrycket.
 • Häll.
 • Undvik stress så mycket som möjligt.
 • Att leda en aktiv livsstil, etc.

Läkemedel som används för att behandla IHD

Ta medicin, som utser en kardiolog, bör inte vara från tid till annan, men ständigt. Behandlingen utförs exklusivt under överinseende av specialister, ersättning av droger och korrigering av doser, om nödvändigt utförs endast av en läkare. Medikamenter indikeras under hela livet från diagnosstiden.

Om hälsotillståndet förvärras, ska en ny undersökning genomföras och en behandlingssätt ska genomföras i ett specialiserat medicinskt kardiologiskt center eller kardiologiska avdelningen på sjukhuset på bosättningsorten. Det rekommenderas också att genomföra regelbundna behandlingskurser på ett sjukhus oberoende av tillståndet för att undvika komplikationer. Goda resultat erhölls i kardiologiska sanatorier där särskilda program för sådana patienter ges.

Behandling av hjärt- och kärlsjukdomar med droger

IHD-terapi är alltid komplex. Endast i det här fallet finns en stor sannolikhet för framgångsrik behandling.

Hypotensiva droger och angiotensin-2-enzymblockerare vid behandling av IHD

Fluktuationerna i blodtrycket och ökningen av dess index till signifikanta värden har en extremt negativ effekt på tillståndet hos koronarkärlen, liksom på tillståndet hos andra organ och system i kroppen.

Resultatet av ökat blodtryck för CHD:

 1. Kompression av koronar och andra kärl.
 2. Hypoxi.

Normalisering av blodtryck till acceptabla parametrar är en nyckelfaktor i allmänna terapeutiska och förebyggande åtgärder vid diagnos av IHD.

Normen för arteriellt tryck i IHD

Målnivå är 140/90 mm. Hg. Art. och ännu mindre (de flesta patienter).

Den optimala nivån är 130/90 (för patienter som lider av diabetes mellitus).

Tillfredsställande nivå 130/90 mm. Hg. Art. (för patienter som diagnostiseras med njursjukdom).

Ännu lägre priser är för patienter som har en rad svåra comorbida tillstånd.

exempel:

ACE klassificeras som en blockerare av angiotensin-2-enzymet. Det är detta enzym som är "skyldigt" i mekanismen för att utlösa en ökning av blodtrycket. Dessutom har angiotensin-2 en negativ effekt på hjärtets, njurarnas, blodkärlens funktionella tillstånd.

Fakta. För närvarande har mycket data om den positiva effekten av ACE på kroppen hos patienter med IHD erhållits. Prognosen för mottagning angiotensinenzymhämmare mer gynnsam för nu dessa läkemedel förskrivs mycket brett (förutsatt allvarliga kontraindikationer och betydande biverkningar.)

Några droger som hör till ACE-gruppen:

Långvarig administrering eller övertagna doser hos vissa patienter orsakar ett antal biverkningar, ett vanligt klagomål. Därför används ACE endast på rekommendation av en kardiolog.

Angiotensinreceptorhämmare

I vissa fall, denna grupp av läkemedel (ARB) har effekten ovan, eftersom en terapeutisk effekt i detta fall är riktad mot angiotensinreceptorer, angiotensin inte på sig själv. Receptorer finns i myokardiet och andra organ.

Angiotensinreceptorblockerare (ARB):

 • Effektivt sänka blodtrycket.
 • Minska risken för hjärtförstoring (eliminera riskerna med hypertrofi).
 • De hjälper till att minska den redan existerande hypertrofi i hjärtmuskeln.
 • Kan ordineras till de patienter som inte tolererar blockerare av angiotensinenzymet.

ARB används av receptet av en kardiolog för livet.

Lista över verktyg:

 1. Losartan och dess analoger:
 • Cozaar
 • Lozap
 • Lorista

  Val av läkemedlet är bara en hjärtspecialist, som tar hänsyn till alla faktorer - vilken typ av sjukdom, svårighetsgraden av sitt lopp, den individuella manifestation av symptom, ålder, sjukdomstillstånd, etc.

  Medicin för att förbättra hjärtens funktionella förmågor

  Denna grupp av läkemedel är avsedd för långvarig användning och är avsedd att förbättra myokardieaktiviteten.

  Betablockerare

  Drogen är speciellt utformad för att blockera binjurreceptorer och andra stresshormoner.

  åtgärd:

  • Minskning av hjärtfrekvensen.
  • Normalisering av blodtryck.
  • Den allmänna fördelaktiga effekten på hjärtmuskeln.

  indikationer:

  • Post-infarkt tillstånd.
  • Vänster ventrikel dysfunktion (med eller utan samtidig hjärtsvikt, förutsatt att det inte finns kontraindikationer).

  kurser:

  Kontraindikationer:

  • Bronkial astma
  • Diabetes mellitus (eftersom beta-blockerare kan öka blodsockret).

  exempel:

  • Anaprilin (föråldrad, men fortfarande föreskriven)
  • Metoprolol, Egilok
  • Bisoprolol, Concor
  • nebilet
  • Korvitol.

  nitrater

  Denna grupp av läkemedel är avsedd för snabb lindring av en smärta attack (angina pectoris).

  Dessa är:

  • Nitroglycerin, Nitromint
  • Isosorbid-dinitrat, Isoket
  • Mononitrat, Monochinkwe.

  Resultat av ansökan:

  • Expansion av koronarkärlen.
  • Reduktion av blodflödet till hjärtmuskeln på grund av expansionen av djupa vener, där blod ackumuleras.
  • Minskar behovet av hjärtat i syre.
  • En analgetisk effekt på grund av kombinationen av en allmän terapeutisk effekt.

  OBS! Med långvarig användning av sådana droger kommer missbruk, och de kan inte ha någon effekt.

  Efter paus i receptionen återställs åtgärden.

  Hjärtglykosider

  Utnämnd om tillgänglig:

  • Atrial fibrillering
  • Uttalat ödem.

  exempel:

  åtgärd:

  • Förstärkning av hjärtkontraktioner.
  • Att sänka frekvensen av hjärtkollisioner.

  funktioner:

  Utvecklingen av ett stort antal negativa biverkningar, med en gemensam mottagning, till exempel med diuretika, ökar risken för biverkningar och ljusstyrkan hos dess manifestation. Sådana läkemedel ordineras inte ofta och endast vid tydliga indikationer.

  Droger som normaliserar ditt kolesterol

  Sådana droger rekommenderas i de allra flesta fall.

  Hjälp. Kolesteroltal

  • högst 5 mmol / l (totalt kolesterol),
  • inte högre än 3 mmol / l (lipoproteinnivå, "dåligt" kolesterol med låg densitet);
  • inte lägre än 1,0 mmol / l ("bra" kolesterol med hög densitet, lipoproteiner).

  OBS! Ingen mindre viktig roll spelas av index av aterogenicitet och antalet triglycerider. En hel grupp patienter, inklusive svåra patienter med diabetes, behöver kontinuerligt övervaka dessa indikatorer, tillsammans med ovanstående.

  Exempel på vissa läkemedel (statingrupp):

  Förutom att ta emot sådana medel är den obligatoriska delen av det helande och profylaktiska programmet normaliseringen av näring. Det räcker inte att använda en, även den mest effektiva kosten, utan att ta medicinering och vice versa. Folkmetoder är ett bra komplement till den huvudsakliga behandlingen, men kan inte helt ersätta den.

  Läkemedel som verkar på viskositeten hos blod

  Med ökad blodviskositet ökar risken för trombos i kransartärerna. Dessutom förhindrar viskös blod normal blodtillförsel till myokardiet.

  Därför används vid behandling av IHD aktivt medel som faller i två grupper:

  aspirin

  Detta är det vanligaste, effektiva och prisvärda läkemedlet för utspädning av blod, vilket rekommenderas för användning i närvaro av IHD under lång tid.

  dos:

  70-150 mg per dag. Efter en hjärtoperation stiger dosen ofta.

  Kontraindikationer:

  • Sjukdomar i mag-tarmkanalen (magsår)
  • Sjukdomar i det hematopoietiska systemet.

  warfarin

  Detta antikoaguleringsmedel förskrivs med en konstant form av förmaksflimmer.

  åtgärd:

  • Underhåll av underhåll av indikatorer INR (blodkoagulerbarhet).
  • Upplösning av blodproppar.
  • Den normala nivån på MNO är 2,0-3,0.
  • Den huvudsakliga bieffekten:
  • Möjlighet att blöda.

  Funktioner i receptionen:

  • efter en omfattande undersökning
  • under kontroll av laboratoriet blodprov.

  Metoder som kontrollerar nivån av blodsocker (glukos)

  För närvarande används ett blodsockerkontrollkriterium som visar mängden glukos hos en patient under de senaste sju dagarna - det här är bestämningen av graden av glykat hemoglobin. En enda analys från fall till fall kan inte ge en fullständig bild av sjukdomsförloppet.

  norm:

  HbA1c (glycerat hemoglobin) är inte mer än 7%.

  Stabilisering av socker i blodet uppnås genom icke-medicinska åtgärder:

  • applicering av en särskild diet
  • ökning i fysisk aktivitet
  • minskning av kroppsvikten.

  Dessutom, om nödvändigt, läkemedel ordineras (av en endokrinolog).

  Andra droger är diuretika, antihypoxicanter, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

  Diuretika (diuretika)

  åtgärd:

  • Minskning av blodtryck (i låga doser).
  • För att avlägsna överskott av vätska från vävnaderna (höga doser).
  • Med symtom på kongestivt hjärtsvikt (höga doser).

  exempel:

  Några av drogerna har en sockerhöjande effekt, så använd försiktighet vid diabetes.

  antihypoxants

  åtgärd:

  Minska behovet av hjärtmuskler i syre (på molekylär nivå).

  Exempel på verktyget:

  Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

  NVP tills nyligen användes ofta av patienter med ischemisk hjärtsjukdom. Storskaliga studier i Amerika har bekräftat den negativa effekten av dessa läkemedel på patienter med hjärtinfarkt. Studier har visat en försämring av prognosen för sådana patienter vid användning av NVS.

  Exempel på medel:

  Rekommendationer från en kardiolog

  1. Ta aldrig det dyraste och populära drogen som har hjälpt en älskad, även om den har samma diagnos som du. Ett analfabetiskt urval av ett läkemedel och en suboptimal dosering kommer inte helt enkelt att hjälpa, men kommer också att skada hälsan.
  2. Kategoriskt är det omöjligt att välja några mediciner enligt instruktionerna till dem, vilka finns i förpackningen. Inlägget ges i syfte att bekanta sig med information, men inte för självbehandling och val av doser. Dessutom kan doserna som anges i instruktionerna och de som rekommenderas av kardiologen skilja sig.
  3. Bli inte guidad i valet av droger reklam (TV, media, tidningar, tidskrifter, etc.). Detta gäller särskilt för olika "mirakulösa" droger, som inte distribueras via det officiella apoteksnätet. Apotek som har tillträde till försäljning av läkemedel måste också få en särskild licens som bekräftar denna rättighet. Deras verksamhet kontrolleras regelbundet av relevanta myndigheter. Skrupelfria implementatörer, vars verksamhet inte kan kontrolleras, lovar ofta i sådana fall nästan omedelbar läkning och ofta förespråkar fullständig uteslutning av traditionella läkemedel som doktorn förskrivit under behandlingens gång. Detta är extremt farligt för patienter som lider av deras favoritformer av IHD.
  4. Lita inte på valet av apotekspersonal. En sådan specialist har andra uppgifter. Behandling av patienter ligger utanför apotekarens kompetens, även om han har tillräcklig erfarenhet inom sitt område.
  5. Ordna ordentligt läkemedlet, bestäm behandlingens varaktighet, välj den optimala dosen, analysera drogkompatibilitet och ta hänsyn till alla nyanser som endast upplevt kardiolog med lång erfarenhet av klinisk praxis. Läkaren gör valet av behandling först efter en komplex, allvarlig och tillräckligt lång undersökning av kroppen, som omfattar maskin- och laboratorieundersökningar. Försumma inte rekommendationerna från specialister och vägra att göra det. Behandling av IHD är inte en lätt uppgift.
  6. I fallet där läkemedelsbehandling inte ger den önskade effekten erbjuds patienten vanligen ett kirurgiskt ingrepp. Det är inte nödvändigt att vägra det. Framgångsrik operation i svår kranskärlssjukdom kan rädda patientens liv och höja den till en ny, bättre nivå. Modern hjärtkirurgi har uppnått påtaglig framgång, därför bör kirurgiskt ingripande inte frukta.

  Slutsatser. Terapi för diagnos av ischemisk hjärtsjukdom bör genomföras hela livet. Detsamma kan sägas om observation av specialister. Oavsiktligt sluta medicinering med medicinering kan inte, eftersom en skarp avbrytning kan orsaka allvarliga komplikationer, till exempel hjärtinfarkt eller hjärtstopp.

  Drogbehandling för angina pectoris

  Stenokardi är uppfattad som plötsliga angreppssmärter i det retrosternala området som orsakas av inskränkning av koronar lumen. Sådana tillstånd kan uppstå av olika skäl, som är en form av ischemi hos hjärtmuskeln. Kliniska manifestationen av myokardiell hypoxi är just den smärta som uppstår som en reaktion av organismen till syrebrist hos hjärtcellerna. Vanligtvis förekommer attacker oväntat hos patienter med angina pectoris, och när man vidtar lämpliga åtgärder går smärtan bort. Men i vissa fall kan angina pectoris resultera i hjärtinfarkt, så att du inte kan ignorera smärtan som uppstår. Samtidigt behandling av angina - ett privilegium för specialistläkemedel och doser bör endast välja en kardiolog och endast på grundval av diagnostiska metoder.

  Mekanismen för manifestationen av IHD

  Oavsett orsakerna till myokardischemi (det kan vara ateroskleros, kärlspasmer, medfödd hjärtsjukdom och många andra patologier), manifestationen av sjukdomen som kännetecknas av en ökning obalans mellan behoven hos hjärtmuskeln i utbudet av syre och näringsämnen och förmågan att åstadkomma den nödvändiga koronarblodflödet. Som ett resultat av denna process finns det syrebrist av myokardiet celler, tillsammans med frisättningen av toxiner - de är katalysatorer för alstring av signaler för att varna CNS hypoxi utveckling. En manifestation av detta kedjereaktion är smärtan som uppstår bakom bröstbenet och ofta anges i det omgivande området - iliaca i armar och ben, rygg, nacke, och även käken.

  För att stoppa angina pectoris attack är det nödvändigt att vidta åtgärder för att återställa normalt blodflöde. Vanligtvis hanteras denna uppgift av "Nitroglycerin" - den utvidgade vaskulära beredningen är ett snabbtverkande läkemedel. Men om bröstsmärtan ofta uppstår är det nödvändigt att bekämpa orsaken till deras förekomst, för vilken det är nödvändigt att genomgå en noggrann undersökning som leder till lämplig behandling.

  Det bör också förstås att brist på motion, dåliga vanor, missbruk av hög kalori mat med hög psyko emotionell och fysisk stress - faktorer som direkt påverkar utseendet på en myocardial perfusion problem, så effekterna bör begränsas till ett minimum.

  Den mänskliga kroppen, inklusive hjärta, har stora reserver, men vi bör inte anta att de är oändliga, och smärta bakom bröstbenet - den första signalen som utan behandling, kommer problemet att fortsätta att växa som en snöboll. Och för att avsluta det hela kan infarkt och operation för att avlägsna organiska skador på en eller flera kransartärer.

  Klassificering av läkemedel som föreskrivs för angina pectoris

  Drogterapi för angina pectoris ingår i behandlingsregimen för hjärt-kärlsjukdom och bland de främsta uppgifterna mot droger kan vi skilja på följande:

  • ökning i blodkärlens diameter, i första hand - koronär;
  • sänka blodtrycket för att minska belastningen på hjärtmuskeln;
  • minskning av hjärtfrekvensen (hjärtfrekvensen är baserad på fenomen som korrelerar med blodtrycket, men dessa två funktionella tillstånd är inte desamma);
  • en ökning i blodets reologiska egenskaper (vilket ger fluiditetsindexet normalt).

  Även om det är en vanlig behandlingsregim av angina pectoris som ett specialfall av CHD, i varje fall endast en läkare bestämmer vilken medicin att ta för angina, med hänsyn tagen till så skilda faktorer som patientens ålder, närvarande i livsstil riskfaktorer, närvaron av en genetisk predisposition för hjärt sjukdomar, resultaten av analyser och diagnostiska förfaranden.

  Det finns två sätt att utnämna mediciner i angina pectoris:

  1. Baserat på undersökningen av egenskaperna hos kliniska manifestationer och sjukdomsförloppet. Ett sådant tillvägagångssätt förutsätter klassificering av angina pectoris enligt funktionella klasser: patienter med II funktionell klass sjukdom genomgår terapi och tar en eller två typer av läkemedel. Med en allvarlig form av patologi är omfattande behandling lämplig.
  2. På grund av kvalitetsutvärdering av farmakologiska effekter av vissa läkemedel när de passerar speciella tester med en riktig (treadmill test) eller simulerad läkemedel ( "Dobutamin") doserade belastning på hjärtat.

  Om patienten att konsultera en hjärtspecialist med symptom på angina för första gången, är det rekommenderat att föra dagbok, där du kommer att behöva markera datum och tid för attackerna, deras varaktighet, kvantitet och dosering av läkemedel som vidtagits för att koppning av en attack. Dessa data kommer att vara användbara i framtiden för att göra en mer komplett och pålitlig diagnos.

  Grupper av läkemedel som föreskrivs för terapi av stenokardiska manifestationer av IHD:

  • nitrater;
  • P-blockerare;
  • trombocytaggregationshämmande medel;
  • kalciumkanalblockerare;
  • statiner.

  Nitrater eller antianginala mediciner steg har en avslappnande effekt på väggarna i koronarkärlen, vilket bidrar till deras större elasticitet (när ischemi attack sådana preparat lätta vasodilatation som svar på anoxi i hjärtmuskulaturen celler). Antagnings nitrater kan öka blodflödet i de stora kransartärer (vänster, höger, kuvert), och säkerheter - de små blodkärlen som försörjer blod direkt till hjärtmuskelcellerna.

  Principen för beta-adrenoblokatorov är att bringa normen för myokardiell kontraktilitet (baserat på mätningen av nivån av utstötningsfraktionen) och hjärtfrekvensen. Särskilt effektiv i attacker av bröstsmärta, som uppstod som ett resultat av fysisk aktivitet. Med angina pectoris har mycket liten effekt.

  Uppgift med antiplatelet är att minska koncentrationen av blodplättar i blodet, vilket kan minska sannolikheten för akut trombos under angina episoder, den främsta orsaken till hjärtinfarkt.

  Kalciumantagonister är läkemedel som blockerar leveransen av kaliumjoner till cellerna som är ansvariga för att förbättra ämnesomsättningen, vilket är högst oönskat vid myokardiell ischemi, eftersom det ökar syrebehoven hos vävnader.

  Rollen av statiner vid behandling av angina - sänka kolesterol i blodet, vilket förhindrar bildandet av aterosklerotiska plack, och förträngning av lumen i hjärtats kranskärl - den främsta orsaken till attackerna den angina pectoris.

  Vi ger inte namnen på tabletter från hjärtans hjärtat, eftersom det kommer att diskuteras i tillräcklig detalj i nästa avsnitt. Det är bara att notera att kardiologen kan rekommendera för diagnosens specifikation att utföra diagnostiska förfaranden som gör det möjligt att bedöma koronarkärlens interna tillstånd. Om det finns omfattande stenoser kan kirurgisk ingrepp (bypass eller angioplasti) krävas för att återställa normalt blodflöde. Efter operationen stoppar angina attacker vanligen helt, även om läkemedelsbehandling sannolikt kommer att behövas under resten av ditt liv.

  Val av mediciner för IHD och angina

  Om de sällsynta attacker av bröstsmärtor "Nitroglycerin" mottagning kommer att räcka, med utvecklingen av sjukdomen (snabba attacker med mindre än tidigare fysisk aktivitet) är ett akut behov av att göra en tid hos en hjärtspecialist - annars risken för hjärtinfarkt ökar med en beställning.

  nitrater

  Breddning kranskärl beredningar vid angina 1 - 2: a funktionsgrupper tas antingen vid tidpunkten för attacken, eller som ett profylaktiskt medel, om det antas ökad psyko emotionell eller fysisk aktivitet. I sådana fall är det vanliga snabbtverkande ämnet Nitroglycerin (Nitrosorbid).

  Vid diagnos av en sjukdom i den tredje till fjärde funktionella klassen är det nödvändigt att ta nitrater regelbundet med en genomsnittlig eller lång varaktighet av effekten.

  förväntad nitrat är "Nitrong" "isosorbiddinitrat", "Sustac forte" - de är för 4 - 6 timmar, så tar dessa tabletter bör vara minst tre gånger om dagen.

  Nitrat av långvarig åtgärd bör tas 1-2 gånger om dagen (Kardiket, Efoks, Pectrol, Monochinkwe).

  Oavsett hur bra beredning av anti-angina action, utrustade med kärlkramp, är det nödvändigt att veta vad nitrater är beroendeframkallande, så du måste ge dagligen 4-8-timmarsperiod när blodet av dessa läkemedel inte.

  Betablockerare

  Adrenoreceptorblockerare är en del av "guldstandarden" vid behandling av hjärtsvikt och ischemisk hjärtsjukdom - de har en signifikant effekt på att minska sannolikheten för progression av angina i infarkt. I detta fall har denna grupp av läkemedel också en direkt terapeutisk effekt på hjärt-kärlsystemet, vilket minskar den myokardiska syreförfrågan, sänker blodtrycket och SPF.

  Listan över läkemedel för behandling av angina pectoris från denna grupp är ganska omfattande och ständigt fylls på. De aktiva substanserna i p-blockerare är:

  De vanligast föreskrivna tabletterna är "Concor", "Nebilet", "Anaprilin", "Egilok", "Betakard", "Coriol." Adrenoreceptorblockerare ska tas omedelbart före måltid - detta minimerar utseendet av oönskade effekter.

  Antagonister av kalciumkanaler

  Denna grupp av läkemedel förhindrar att kalciumjoner levereras till cellerna i myokardiet. Kalcium är ett mineral som är av stor betydelse för cellmetabolism, men med ischemi måste dess aktivitet undertryckas. Detta bidrar till att minska förmågan att spasmodiska blodkärl, vilket leder till deras expansion och förbättring av blodtillförseln till hjärtmuskeln. I detta fall inträffar deponering (fördröjning) av blod i perifera venules, vilket dessutom minskar volymen av cirkulerande blod i kroppen, minskar belastningen på hjärtat och minskar hjärt-hypoxi.

  De mest effektiva drogerna i denna grupp vid behandling av angina hos vuxna:

  • "Amlotop", "Norvasc" (det aktiva ämnet är "Amlodipin");
  • "Nifecard", "Corinfar" (verksamt ämne - "Nifedipin");
  • "Isoptin" (verksamt ämne - "Verapamil");
  • "Diacordin", "Aldizem" (den aktiva substansen är "Diltiazem").

  Läkemedel på grundval av "Diltiazem" och "Verapamil" kan inte ingå i behandlingsschemat tillsammans med beta-blockerare.

  antitrombocytmedel

  Beredningar av aktiv substans som är acetylsalicylsyra, "kondensera" blodet, vilket minskar koncentrationen av blodplättar som är ansvariga för blodproppar vid stället för skada den inre ytan av blodkärl (normalt aterosklerotiska plack). Dessutom ökar blodplättmedlen "flexibiliteten" av erytrocyter, vilket förbättrar de hydrodynamiska egenskaperna hos blodflödet.

  Dessa läkemedel är oftast förskrivs till alla patienter som har nått en viss "kritisk" ålder (för män är 40 - 45 år, kvinnor - postklimaksny period) som profylax mot akut trombos (hjärtinfarkt, ischemisk stroke).

  "Aspirin", "Aspirin Cardio", "trombotisk ACC", "Kardiask" - läkemedel som används för att behandla angina, minska sannolikheten för angina till hjärtattack.

  diuretika

  Denna grupp av läkemedel, som har en diuretisk effekt, bidrar till snabb eliminering av edematösa fenomen, inklusive de som uppträder på kransartärernas spasmodiska väggar.

  Vid måttlig angina visar goda resultat "Triampur", "diazid" om diagnosen angina decubitus (sk dekubitalnaya sjukdom), är det nödvändigt att ta "Furosemid" - mer potent läkemedel. I nödfall, beteckna "Lasix".

  Kontraindikationer mot användning av läkemedel för behandling av angina pectoris

  Den allmänna kontraindikationen för att ta läkemedel som används för att behandla attacker av anginal smärta är den individuella intoleransen av komponenterna i läkemedel.

  Det bör inte nämnas att självmedicinering med myokardiell ischemi har mycket allvarliga konsekvenser, till en plötslig hjärtstillestånd, därför rekommenderas det att man inte bedriver "amatör" -aktivitet.

  Tänk på vilka läkemedel som inte kan tas med angina bland de som beskrivs ovan:

  • kontraindikationer mot användning av nitrater - hypotension, kardiomyopati, läkemedel från gruppen av fosfodiesteras-5-hämmare;
  • beta-adrenoblocker kan inte ordineras i närvaro av astma, dekompenserat hjärtsvikt i allvarlig form, symptomatisk bradykardi, hypotension
  • Absoluta kontraindikationer för att ta kalciumantagonister är hypotoni; AV-blockad II-III grad, uttryckt aortastenos, syndrom hos den försvagade sinusnoden;
  • trombocytaggregationshämmande förbjudet att ta om det finns problem med det gastrointestinala området (magsår, njursjukdom, lever), i svår hjärtsvikt, de uppskjutna hemorragisk stroke och systemiska sjukdomar kännetecknade av en ökad risk för inre blödning.