Huvud / Emboli

Influensa och takykardi

Snabba hjärtfrekvenser (takykardi) kan både vara en normal reaktion av kroppen att stressa, och också att vittna om hälsosjukdomar. Så, hjärtfrekvensen ökar ofta under förkylning. Takykardi för förkylning utgör ingen stor fara för hälsan och passerar vanligtvis när patientens tillstånd förbättras. Det är emellertid viktigt att veta att pulsen från förkylningen har ökat och inte på grund av andra allvarligare patologiska processer som äger rum i människokroppen. För detta kommer patienten att behöva besöka en medicinsk anläggning och genomgå en diagnostisk undersökning.

Typer av takykardi

I medicin är takykardi hos vuxna och barn uppdelad i två former, och de beskrivs i tabellen:

orsaker till

Ofta kan diagnos takykardi vara med ARVI, störningar i endokrina systemet, liksom influensa, anemi och förgiftning av kroppen med giftiga ämnen eller gifter.

Men dessutom kan ökat hjärtslag provocera och sådana faktorer:

 • en sjukdom i nervsystemet
 • vegetativ-vaskulär dystoni;
 • allvarliga psykiska tillstånd
 • brist på K- och Mg-joner i kroppen;
 • otillräcklig motoraktivitet
 • fel sätt att leva
 • missbruk av alkoholhaltiga drycker.
Tillbaka till innehållet

Händer det med förkylning?

Ett av symptomen på katarralsjukdomar är den höga kroppstemperaturen, vilket är orsaken till utvecklingen av takykardi. I det här fallet finns det även ett visst mönster att varje 10 slag / min. tillsätts med ökande kroppstemperatur även vid 1 grad. Öka hjärtfrekvensburken och efter ARI, och efter influensan. Detta beror på det faktum att patientens kropp med influensa eller annan sjukdom försvagas, och han hade ingen kraft att bekämpa virusinfektioner och attacker.

Andra kalla symptom

Indikerar att en person har förkylning, olika symptom. De börjar vanligtvis med smärta i bihålorna och en liten ökning av kroppstemperaturen. Patienter rapporterar hosta, rodnad och ont i halsen, ledvärk och huvudvärk. Symtomatologin varar från 5 till 7 dagar, men hosta kan ta upp till 2 veckor. Medför förkylning med en grön eller gul urladdning. Denna slim vittnar om immunsystemets kamp med patogena mikroorganismer och är en naturlig skyddande reaktion från kroppen till viruset.

Vad ska man göra vid en attack?

När rytmen av hjärtkollisioner höjs för en förkylning, föreskriver läkare lämpliga mediciner till patienter. Dessutom kan patienter använda metoder för alternativ medicin, vars mest effektiva presenteras i tabellen:

Takykardi med förkylning

Ofta märker människor den ökade hjärtfrekvensen med förkylning. Med vad det kan kopplas till?

Snabb puls

Snabb eller hög puls observeras med ökat arbete i hjärt-kärlsystemet. Detta kan vara både en kompensationsreaktion på den ökade bördan och ett patologiskt fenomen.

Tachykardi för förkylning är oftast associerad med följande sjukdomar och tillstånd:

 • En feber.
 • En överdos av koffein.
 • Uttorkning.
 • Ökat blodtryck.
 • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

feber

Stigningen i temperaturen följer nästan alltid kalla, akuta luftvägsinfektioner och influensa. För att klara infektionen producerar immunsystemet aktivt antikroppar som cirkulerar genom kroppen med blodflöde och utför en skyddande funktion.

För att uppnå maximalt immunsvar fungerar det kardiovaskulära systemet också i ett förstärkt läge. Antalet hjärtslag ökar och hjärtfrekvensen ökar. Detta leder till att blodet (och antikropparna) snabbt når sin destination.

Dessutom bidrar ökad blodcirkulation till snabb utsöndring av nedbrytningsprodukter av bakterier eller virus, såväl som deras toxiner. Således utförs avgiftning av kroppen.

Pulshastigheten beror direkt på feberns höjd. En ökning av temperaturen för varje grad ökar i genomsnitt hjärtrytmen med 10 slag per minut.

Ju svårare sjukdomen är, desto starkare takykardi. Med purulent-inflammatoriska processer kan hjärtfrekvensen nå betydande siffror.

Vad ska man göra om en person har en förkylning, hade han en rinnande näsa, en hosta och en puls? Med en takykardi på 100-110 slag per minut finns det ingen anledning till panik. Det är nödvändigt att följa sängstöd, dricka tillräckligt med vätskor och vid behov använda antipyretika.

I närvaro av riskfaktorer - till exempel ischemisk sjukdom eller hjärtsjukdom - är överdriven takykardi oönskad. Vid de första tecken på förkylning behöver du se en läkare.

Överdosering av koffein

Vem som helst vet: "Om du är förkyld, måste du dricka mer." Och efter denna regel börjar han konsumera stora mängder starkt te, och växlar det regelbundet med kaffe.

Detta leder till intag av en betydande mängd koffein.

Denna alkaloid stimulerar inte bara den centrala nervsystemet utan även hjärt-kärlsystemet, vilket orsakar takykardi och en ökning av blodtrycket. I kombination med ökad hjärtfrekvens på grund av feber kan detta påverka hjärtets arbete och kroppens allmänna tillstånd.

Med förkylning är det verkligen nödvändigt att dricka mer för att påskynda borttagningen av toxiner från kroppen. Men från drycker är det bättre att använda kompott, fruktdrycker, vatten, juice, svagt te, örtteck, mjölk.

dehydratisering

Om, med feber med feber, begränsa dricks, kan uttorkning utvecklas. Detta är typiskt för sjukdomar med hög temperatur - till exempel influensa. Även dehydrering mot bakgrund av hypertermi utvecklas ofta hos unga barn.

För att ge syre och näringsämnen till alla organ måste de ha ett normalt blodflöde. Vid tillstånd av brist på en vätska minskar volymen. Kardiovaskulärsystemet är tvunget att stärka hjärtets arbete för att säkerställa tillräcklig blodtillförsel till organen.

Emellertid sänks pulsen i dehydrering, även om det är frekvent, men svagt blodfyllning och blodtryck.

Dehydrering kräver en omedelbar undersökning av en läkare. Om det utvecklas hos spädbarn måste du ringa en ambulans.

Ökat blodtryck

Människor med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet - särskilt högt blodtryck - ofta mot bakgrund av kyla eller influensa med feber, ökar blodtrycket. I hypertensiv kris kan puls i sin tur bli frekventare.

I det här fallet är takykardi associerat med feber indirekt, det är inte kompensatoriskt, utan en patologisk reaktion i kroppen och kan påverka hälsotillståndet negativt.

Om hypertermi åtföljs inte bara av en ökning av pulsen utan även av en ökning av trycket, bör omedelbara åtgärder vidtas. Det bästa alternativet är att ta den antipyretiska. Följande läkemedel används oftast hos vuxna patienter:

Dessutom är det nödvändigt att dricka ett antihypertensivt läkemedel med kort varaktighet. Det kan vara:

Om tillståndet inte förbättras efter att ha tagit pillerna, ska du omedelbart kontakta läkaren.

Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet

Ibland under masken av akut respiratoriska infektioner inflammation i hjärtmuskeln - myokardit. Det kännetecknas av följande symtom:

 • feber;
 • takykardi;
 • smärta i hjärtat
 • andfåddhet;
 • svaghet;
 • svettning;
 • minskning i träningstolerans
 • snabb trötthet.

Dessa tecken visas som regel inte omedelbart, men efter 5-7 dagar från sjukdomsuppkomsten. I vissa fall manifesterar myokardit symptom senare.

Denna patologi är vanligen av viral ursprung och kan förekomma mot bakgrund av förkylning. Det kan misstas om det inte sker någon förbättring inom en vecka, och sjukdomsdynamiken motsvarar inte den normala ARVI.

Dessutom är myokardit gjord för att tänka på specifika hjärtklappar - andfåddhet och bröstsmärta. När de uppträder, särskilt i kombination med svaghet, intolerans mot normal fysisk ansträngning, är en doktors undersökning obligatorisk.

Vanligtvis är takykardi med förkylning med feber en fysiologisk kompensationsreaktion. Men i vissa fall kan det vara ett patologiskt symptom som tyder på en komplikation eller annan sjukdom. Detta bör vara känt och i tid att konsultera en läkare. Medicinsk hjälp hjälper till att hantera obehagliga symptom eller fastställa rätt diagnos.

Snabb puls för förkylning - är det värt att oroa dig?

Takykardi kan manifesteras som ett av symptomen på förkylning. Det är en acceleration av hjärtatslag och kan leda till allvarliga konsekvenser. Symptomen ska därför kasseras så snart som möjligt efter att behandlingen med ARVI har börjat.

orsaker till

Orsakerna till takykardi i ARVI undersöks till denna dag, eftersom ett sådant symptom provocerar utvecklingen av komplikationer som hör samman med det kardiovaskulära systemet.

Orsaken till pulsens hastighet kan vara egenskaper i samband med ARI som:

 1. feber. En ökning av kroppstemperaturen följer nästan alltid ARVI. Det kardiovaskulära systemet beror på ett visst sätt på kroppstemperaturen. För varje ökad 1 ° C accelereras hjärtfrekvensen med 10 slag. i min. Denna egenskap hos kroppen gör det möjligt att påskynda transporten av skyddande antikroppar mot virusets plats. Med en hög puls kan du också snabbt avlägsna de metaboliska produkterna av mikroorganismer som är giftiga.

Om kylan åtföljs av en purulent-inflammatorisk process kan pulsen öka avsevärt, vilket också är en skyddande reaktion i kroppen. Om hjärtfrekvensen är upp till 110 slag. i några minuter, oroa dig inte.

 1. Koffeinöverdosering. Under katarralsjukdomen rekommenderas att man dricker mycket vätskor, speciellt heta vätskor. Därför överdriver patienterna ofta det mängder druckigt hette som också har koffein, så hjärtklappningarna kan ökas.
 2. Dehydrering av kroppen. Om du inte ger patienten en riklig dryck kan dehydrering bildas. Detta beror på den höga temperaturen som orsakar svettning. När det finns lite vätska i kroppen blir blod i kärlen också mindre och viskositeten ökar. För att säkerställa ett normalt blodflöde till organen måste hjärtat kämpa oftare för att "jaga" det genom kroppen.

I detta fall manifesterar takykardi sig i en accelererad, men inte intensifierad hjärtatslag. Tryck i artärerna går ner, vilket gör bilden av uttorkning ännu värre.

Eventuella komplikationer

Förutom de fysiologiska egenskaperna hos katarralsjukdomar kan takykardi i ARVI provoceras av andra orsaker. Bland dem kan vi skilja:

 • Patogena mikroorganismer tränger in i de inre organen, ofta till hjärtat. Deras aktiviteter stör organets arbete, vilket i själva verket orsakar takykardi. En sådan sjukdom är myokardit, vars symtom gör att patienten tror att det bara är en kallhet. Med hjärtinfarktens inflammation stiger en persons feber, puls blir vanligare, svaghet, trötthet och ont i kroppen, andfåddhet och sömnadssmärta i hjärtat av hjärtat.
 • Förstöring av andra sjukdomar. Förekomsten av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, till exempel högt blodtryck, kan provocera takykardi och öka trycket avsevärt. I detta fall måste du ta antipyretika. Det är också nödvändigt att sänka trycket av ett antihypertensivt medel med korta åtgärder: Captopril, Furosemide, etc.

diagnostik

För att diagnostisera en takykardi är det möjligt att mäta en puls - om han gör 90 och mer påverkan på en minut, tala om en takykardi. Ofta följs det av kalla symtom som:

 • generell svaghet och sjukdom
 • värk i leder och kropp;
 • ökad svettning;
 • frossa;
 • brist på aptit;
 • sömnlöshet;
 • huvudvärk;
 • tårar och skärpa i ögonen;
 • rodnad av slemhinnan i halsen, persheni eller smärta;
 • rinnande näsa;
 • förstorade lymfkörtlar.

Om det finns misstanke om utvecklingen av hjärtpatologier mot bakgrund av ARVI, föreskriver doktorn dessutom diagnosen det kardiovaskulära systemet som innefattar:

 • Analyser. Först och främst är ett blod- och urintest förskrivet. Detta gör att du kan identifiera en virusinfektion, om det är orsaken till ökad hjärtfrekvens. Blodtestet tillåter dig också att bestämma andra blodsjukdomar, inte associerade med patogena mikroorganismer.
 • EKG. Det gör det möjligt att bestämma typ och grad av störning i hjärtat. Noggrann och populär metod.
 • HERR Förfarandet utför en undersökning av cerebrala kärl. Det tillåter att avslöja kränkningar av centrala nervsystemet på grund av takykardi. En hjärtundersökning utförs om kyla inte passerar länge.

behandling

För att bli av med hjärtrytmförstörningar för förkylningar är det först och främst nödvändigt att förstöra det virus som provocerade ARVI. Vid behandling av förkylning rekommenderas det:

 • Observera sängstöd.
 • Riklig dryck Det är bäst att dricka medicinalväxter och te. Heta komposit och fruktdrycker är också användbara. Tja, varm mjölk med honung behöver inte ens bli annonserad.
 • Om kroppstemperaturen stiger över 38,5 grader, föreskrivs antipyretika: Paracetamol, Nimesulid, Ibuprofen etc.;
 • Ta antiviral för förstörelse av infektion: Amiksin, Ergoferon, Panavir, etc.;
 • Vasodilatorer kontra kyla: Tetrisolin, Cinnabsin, Xylometazolin, Naftysin, etc.
 • Skölj halsen. För att göra detta använd en saltlösning, ett avkok av kamomill eller kalendula.
 • Behandling av hosta. Läkaren ordinerar droger beroende på hostens art.

Om en takykardi uppstod på grund av förkylning på grund av en förvärmning av sjukdomar i hjärt-kärlsystemet är det nödvändigt att genomföra parallell behandling av hjärtpatologier. Läkaren kommer att ordinera en kurs där följande läkemedel kan användas:

 • beta-blockerare mot högt blodtryck: Propranolol, Metoprolol, Esmolol, etc.;
 • antioxidanter för normalisering av blodcirkulationen: Mexicor, Bilobil och andra lösningar baserade på Ginkgo Biloba;
 • glykosider, som återställer hjärtets normala funktion: Digitoxin, Digoxin, Celanide, etc.

förebyggande

Först och främst är det nödvändigt att skydda dig mot infektion med ARVI, och för detta behöver du:

 • ta droger för att förbättra immuniteten
 • utföra fysiska övningar, göra övningar
 • Tvätta och ventilera stugan regelbundet.
 • observera dagens regim, sova minst 8 timmar om dagen;
 • Tvätta alltid dina händer;
 • lägg till kosten av vitlök;
 • Undvik att stanna i trånga platser.

Tja och för att förhindra en takykardi vid förkylning är det nödvändigt att följa enkla regler, nämligen:

 • att vägra från fett och kryddig mat;
 • ge upp kaffe och starkt te
 • att sluta röka
 • minska belastningen på hjärtat (under sjukdomsförloppet att pausa i sport).

Diskriminera således inte takykardi i ARVI, och ta det till ett annat trivialt symptom. För att förhindra utvecklingen av komplikationer i form av patologier i hjärt-kärlsystemet är det nödvändigt att börja behandla en virusinfektion så snart som möjligt och att övervaka kränkningar i hjärtets arbete.

Takykardi med ARVI

Akuta respiratoriska virusinfektioner åtföljs av en mängd olika symptom, bland vilka de mest kända är rinnande näsa, hosta, ont i halsen och så vidare. Men om du inte behandla sjukdomen, en person står inför en mycket allvarligare komplikationer av bihåleinflammation, svår huvudvärk och även takykardi. Det sista symptomet innebär ett snabbt hjärtslag eller en ökning av hjärtfrekvensen. Ofta förekomsten av sjukdomen är förknippad med en tidigare historia av hjärt krämpor, men utesluter inte förekomsten av takykardi med SARS eller influensa. Vad är orsaken till detta? Vad orsakar sjukdomsutvecklingen, dess symptom, behandlingsmetoder? För alla dessa frågor måste du snart få reda på de objektiva svaren.

Vad orsakar ARVI-uppkomsten?

Framväxten av andningsinfektion orsakas av virus som påverkar övre luftvägarna, vilket orsakar inflammation, svullnad, feber och andra obehagliga symptom. Det huvudsakliga infektionsvägen är den luftburna vägen, även om andra varianter också är möjliga, till exempel genom taktil kontakt med en redan sjuk person genom hushållsartiklar.

Symptom på ARVI är som följer:

 • rinnande näsa och nässäppa;
 • nysningar;
 • ökad kroppstemperatur;
 • allmänt svaghet i kroppen
 • torr hosta;

Ibland uppstår symtom inte omedelbart, men gradvis vilseledande människor. Dessutom kan takykardi förekomma med katarralsjukdom, vilket är en ganska farlig komplikation av sjukdomen.

Idag finns det många sätt att behandla ARVI och influensa, det är viktigt att välja rätt behandling genom att kontakta en erfaren läkare för medicinsk hjälp. Endast en kvalificerad läkare kan ordinera en effektiv och säker kurs som leder till en förbättring av hälsotillståndet.

Vad är takykardi?

Inom medicin, takykardi betecknade ofta inte som en enda sjukdom, men ett symptom av ett antal kardiovaskulära sjukdomar, såsom hjärtinfarkt, hjärtsvikt, och så vidare.

Samtidigt kan sjukdomen manifesteras i akut respiratoriska sjukdomar. Det förekommer av olika skäl, bland annat på grund av de negativa effekterna av patogena bakterier. Detta symptom är farligt eftersom det kan leda till fruktansvärda följder i form av misslyckanden i nervsystemet, neurosen, anemi etc.

Orsaker till takykardi

Orsakerna till detta symptom kan vara ganska olika:

 1. Brist på syre i luften.
 2. Överdriven känslomässig och fysisk aktivitet.
 3. Försvagning av immunsystemet.
 4. Uppskjuten hjärtsjukdom.
 5. Användningen av vissa mediciner.
 6. Alkoholmissbruk.
 7. Åtgärden av enskilda virusgrupper.

Takykardi med akut respiratorisk virusinfektion utan temperatur är också ett vanligt fenomen, vilket åtföljs av en ökning av kroppstemperatur, frysningar och andra tecken på förkylning.

Takykardi för förkylning

Experter fortsätter att studera frågan om varför takykardi uppstår i förkylningar. Huvudteorierna förklarar detta utseende med följande faktorer:

 • Med influensan och SARS minskar immuniteten, vilket gör att vissa virus kan komma in i kroppen och skada de inre organen, inklusive hjärtat.
 • Med katarralsjukdomar störs nervsystemet, vilket leder till ökad känslighet och ökad nervimpulser.
 • Som du vet, förvärrar ARI andra sjukdomar, särskilt i hjärtsjukdomar. Så, virus väcker förekomst av hjärtinfarkt, hjärtsvikt och andra sjukdomar.

Dessutom har förkylningar och takykardi vanliga symptom:

 • andfåddhet;
 • generell svaghet och snabb utmattning
 • känsla av brist på luft i lungorna;
 • svimning eller en känsla av förestående medvetslöshet;
 • kränkning av blodförsörjningsprocessen till hjärnan.

Med detta symptom vid akuta infektioner kan du inte skämta, eftersom det kan leda till sorgliga konsekvenser, upp till ett dödligt utfall. Du bör omedelbart söka professionell hjälp om du märker minst ett av ovanstående tecken.

diagnostik

Takykardi med influensa och ARVI är bara ett av de möjliga symtomen på sjukdomen, med andra ord en av de komplikationer som behöver botas så snart som möjligt. För att läkaren ska kunna ordinera rätt behandling är det nödvändigt att genomgå en diagnos, som innefattar:

 1. Ett elektrokardiogram som låter dig ta reda på vilken typ av takykardi en patient behandlar. Förfarandet kommer också att bidra till att bestämma graden av störning av hjärtritmen.
 2. Blod- och urintester. Detta bör göras för att bestämma blodsjukdomar och för att upptäcka närvaron eller frånvaron av virusinfektioner.
 3. MR i hjärnkärl. Förfarandet är nödvändigt för att ta reda på hur väl centrala nervsystemet fungerar, och om det har förekommit allvarliga brott under tiden för takykardi.

Diagnos är önskvärt att utföras med hjälp av moderna medicinsk utrustning, som finns i privata kliniker.

Egenskaper av behandlingen

Om vi ​​talar om takykardi, som härrör från tidigare överförda hjärtsjukdomar, kommer behandlingen att innefatta användning av specialdroger, och ibland krävs även kirurgiskt ingripande.

Men vad händer om takykardin härrörde från influensa eller ARVI? I denna situation rekommenderar läkare att man börjar behandla exakt de läkemedel som kan förstöra en virusinfektion, och därefter att hantera normaliseringen av hjärtfrekvensen. Denna teknik beror på att de återstående virusen i kroppen kommer att provocera upprepade tecken på sjukdomen, och den tidigare behandlingen kommer att vara värdelös.

Läkemedel för behandling

Experter rekommenderar användning av följande läkemedel:

 • Antipyretika: Ibuprofen, Milistan, Paracetamol. Alla dessa droger är nödvändiga för att minska kroppstemperaturen och döda orsakssymptom för förkylning.
 • Antiviral för direkt kontroll av infektioner och farliga mikroorganismer: Amizon, Oseltamivir, Amiksin.
 • Vasokonstriktiva läkemedel: Tetrisolin, Naphazolin, Fenyllefrin.
 • Betablockerare som minskar effekten av stresshormoner: Acebutalol, Metoprolol, etc.
 • Antioxidanter som förbättrar blodtillförseln: Mexicor, Preductal.
 • Hjärtglykosider: Sotagexal, Cordarone.

Många av ovanstående läkemedel finns i olika former: tabletter, kapslar, som en lösning för injektioner. Det är nödvändigt att få tillstånd från den behandlande läkaren att ta ett av dessa läkemedel, eftersom vissa droger kan ha biverkningar som är oacceptabla med takykardi.

Till ett kirurgiskt ingripande tillgodoses endast i händelse av att den medicinska behandlingen var ineffektiv. Om du vidtar nödvändiga åtgärder i tid för att behandla detta symptom vid akut respiratorisk virusinfektion eller influensa, kommer du inte att stöta på en sådan situation.

Förebyggande av takykardi i ARVI

För att normalisera pulsen i ARVI, för att normalisera hjärtslag, är det nödvändigt att följa följande förebyggande åtgärder:

 1. Exkludera från dieten akut, för fet mat, använd inte droger som innehåller koffein i dess sammansättning.
 2. Under en period av ökad förekomst av kalla infektioner, besök inte offentliga platser, använd en medicinsk mask för att minska risken för infektion.
 3. Det rekommenderas att ta mediciner avsedda att stärka den totala immuniteten hos en person.
 4. Det rekommenderas också att utföra morgonövningar och regelbunden fysisk utbildning. Måttliga spänningar gör det möjligt att normalisera hjärtat och nervsystemet, skydda kroppen från olika virus och bakterier.
 5. Mer vila, sov gott, ge dig en hel natts sömn.

Takykardi med SARS är ett allvarligt symptom som kräver omedelbar behandling, och kommer att behandlas som ett brott mot hjärtfrekvens och luftvägsinfektion. Lyckligtvis idag finns det många sätt att effektivt bli av med dessa sjukdomar som orsakas av virus, kan du bara hitta en kvalificerad expert som hjälper dig att ta itu med det här problemet.

Efter influensa, arytmi

Infektiös myokardit

Akut och subakut myokardit uppträder oftast med infektionssjukdomar - difteri, skarlettfeber, tyfus, sepsis, viral lunginflammation, kronisk tonsillit. Inflammatoriska förändringar i myokardiet kan vara diffusa eller brännbara. Med diffus myokardit påverkas muskulaturens muskulatur huvudsakligen, i samband med vilken hjärtaktiviteten ofta uppstår, kan ledarsystemet påverkas. I fokal myokardit påverkas systemet som producerar och leder impulser oftare, därför symptom på hjärtarytmi dominerar i den kliniska bilden.

Klinisk bild av infektiös myokardit

Den kliniska bilden av infektiös myokardit varierar från små subjektiva känslor till ett mycket allvarligt hjärtsviktssyndrom. Det finns ingen fullständig slump mellan de ganska olika morfologiska manifestationerna av myokardiell inflammation och den kliniska bilden; hjärtat är något förstorat i diameter, tonerna är döva, särskilt de första. En mild systolisk murmur är noterad (muskulös). Takykardi är ett tidigt symptom; medan det inte motsvarar kroppstemperaturen, eftersom det beror på temperaturresponsen, men inte mot hjärtmuskulaturens svaghet. Ibland finns det en bradykardi som orsakas av en lesion i sinusnoden med en minskning av dess excitabilitet. Med en signifikant takykardi och svår myokardiell skada kan embryokardi förekomma - skillnaden mellan den första och den andra tonen försvinner både i timbre och i avståndet mellan dem. Det kan finnas extrasystolisk och förmaksflimmer. Ibland uppträder hjärtblokade. Med en signifikant minskning av tonen i hjärtmuskeln observeras galoppens rytm. Blodtrycket sänks.

I svåra former noteras hudens och slemhinnans smärta, smärta i hjärtområdet, dyspné. Med särskilt allvarlig akut myokardit finns hjärtsvikt. Med infektiös myokardit observeras också vaskulär insufficiens.

Man bör komma ihåg att den etiologiska faktorn alltid innebär ett välkänt avtryck på den kliniska bilden av myokardit.

Kursen hos många patienter är ganska fördelaktig; sjukdomen kan sluta i fullständig återhämtning. I andra patienter, efter myokardit, bildar ärrvävnad i hjärtmuskeln och persistent och progressivt hjärtsvikt utvecklas gradvis.

Diagnos av myokardit

Diagnosen uppvisar betydande svårigheter i den milda formen av akut och subakut myokardit. I allvarlig form kan göras baserat på den snabba utvecklingen vanliga kliniska symtom på hjärtsvikt, liksom enligt den elektrokardiogram - minskning spännings tänder, sinustakykardi, arytmi, nedsatt ledning. Om tachykardi efter slutet av en lång tid, en rytmförstöring, bör man alltid tänka på akut myokardit.

Myokardit med influensa

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt myokardisk skada vid viral influensa. Hjärtmuskeln själv och nervsystemet som reglerar funktionen av hjärt-kärlsystemet påverkas. Ofta förekommer influensa-myokardit med smärta i hjärtat, som liknar angina. Hjärtat är förstorat i diameter; systolisk murmur över apexen, i samband med relativ insufficiens av mitralventilen, uppfattas ofta takykardi.

Myokardit i difteri

Vid difteri utvecklas akut myokardit hos mer än hälften av patienterna. Difteritoxin påverkar myokardiet (fettdegeneration, myolys, Interstitiell inflammation i hjärtmuskeln), och det är särskilt sant, nervnoprovodnikovuyu system av hjärtat. Sjukdomen utvecklas ofta i slutet av den första veckan. Speciellt allvarlig akut diffus myokardit uppträder när den utvecklas under sjukdoms första dagar med difteri. I dessa fall är prognosen särskilt allvarlig. Döden kommer ibland plötsligt när ledarsystemet är skadat. Det finns olika typer av arytmi: extrasystolisk, ciliär och hjärtblodad. Kännetecknas av takykardi och med nederlag ledningssystem - etiologi, akut utvidgning av hjärtat, cyanos, blekhet växlade, andnöd, kräkningar och så vidare..

Förebyggande består i en snabb och rationell behandling av difteri, särskilt giftig (införandet av antidifteritititiskt serum),

Myokardit vid akut tonsillit

Nederlag av myokardiet vid tonsillit kliniskt under en försämring av deras yttrar sig i obehagliga känslor, ofta förekommande smärta i hjärtat, hjärtklappning, takykardi, andnöd; ofta finns det: subfebril temperatur, systoliskt buller vid spetsen och i det andra mellanrummet till vänster, extrasystol, hypotoni, ledvärk utan objektiva ändringar (artralgi). För korrekt diagnos är dynamisk observation nödvändig för att utesluta reumatisk hjärtsjukdom.

Behandling. Terapi av den underliggande sjukdomen, med indikationer - tonsillektomi, vilket leder till botemedel.

"Infektiös myokardit" och andra artiklar från avsnittet Myokardit

Influensa och SARS, hur man berättar?

6 feb 2014

Fakta om influensa och ARVI

I Ryssland är 19-20 000 personer per 100 000 vuxna per år sjuk med influensa och SARS, medan för 100 000 barn är cirka 66 000 sjukare, vilket är 3,4 gånger högre än hos vuxna.

Oftast lider barn under tre år av andningssjukdomar.

95% av alla sjukdomar i världen är influensa och ARVI.

Varje år lider mer än 15% av världens befolkning av en influensapidemi.

Under nysning finns det mellan 4000 och 40.000 droppar, vars diameter är 20-100 km / h, de kan sprida upp till 3 meter.

Vid nysning kastas upp till 100 000 skadliga mikrober i luften.

Inom 2-3 timmar kan influensaviruset fortsätta på dammpartiklar i luften.

På grund av vad vi får förkylningar?

Den främsta orsaken till frekventa förkylningar är svag immunitet. Det är också värt att uppmärksamma andra orsaker:

Vad är skillnaden mellan SARS och influensa?

Sjukdom influensa tyngre flöden, och oftast börjar ganska akut, de första symptomen uppträder efter allvarlig förgiftning - trötthet, frossa, muskelvärk, smärta i ögonen, huvudvärk, yrsel, feber, takykardi och ibland kräkningar och sömnstörningar.

De farligaste symptomen på influensa och ARVI. När behövs akut medicinsk hjälp?

Komplikationer efter förkylning

De vanligaste komplikationerna av akuta respiratoriska virusinfektioner och influensa är otit och bihåleinflammation.

otit - inflammation i örat, som uttrycks smärta i örat, nära örat regionen minskar hörsel, feber, allmänt dålig hälsa, om vi drar en perforering av trumhinnan är det möjligt pus från örat.

Hur varnar du mot förkylning?

Hjärtklappningar

Hjärtklappningar (takykardi) är ett symptom på olika patologiska och fysiologiska förhållanden, övre gränsen för normen för hjärtklappning är 90 slag per minut. En stark hjärtklappning av fysiologisk natur (skräck, spänning, fysisk aktivitet) utgör inte ett hot mot människors hälsa i frånvaro av CVD. Men den snabba hjärtatslag som uppstått utan orsak kräver noggrann uppmärksamhet. Först och främst är ett sådant tillstånd farligt otillräckligt tillförsel av blod till inre organ. Svåra hjärtklappningar ökar syreförbrukningen av hjärtmuskeln, tillsammans med en försämring av blodflödet. Detta är en risk för att utveckla angina angrepp och utveckling av hjärtinfarkt.

Hjärtklappningar - orsaker till utveckling

Om en person har ett snabbt hjärtslag att frågan stiger i sig. Det första steget i kampen mot takykardi är att bestämma orsaken som orsakade det. Ökad hjärtklappning uppträder vid störningar i det autonoma nervsystemet, endokrinologiska störningar (endokrinologiskt samråd rekommenderas). Vanligtvis är det vid sådana förhållanden överträdelser i binjurens arbete, eller i fallet med feokromocytom finns det en tumörskada på dem.

Det bör alltid komma ihåg att hjärtfrekvensen ökar som svar på feber. En ökning av kroppstemperaturen med en grad leder till en ökning av hjärtritmen med 9-11 slag per minut. Således kommer en patient med influensa med en temperatur på 39 grader normal att utveckla en hjärtfrekvens på 100-105 slag per minut.

Också sker ofta hjärtklappning vid anemi av någon etiologi, och även vid en kronisk patologi av andningsvägar. Detta beror på att kroppen saknar syre, vilket kompletteras med ökad blodcirkulation.

Mycket värre är situationen i närvaro av en sann hjärt-, takykardi. paroxysmala attacker utveckling (incidensen av 180-300 slag per minut, abrupt början attack) takykardi, närvaron av DC i frånvaro av hjärtslag ovannämnda störningarna indikerar vanligtvis svår myokardial skada. Denna situation uppstår när onormala vägar (syndrom WPW, CLS), en lång flödande koronar hjärtsjukdom, tidigare hjärtinfarkt myokardit. Alla dessa patologier i närvaro av symptom på takykardi kräver akut diagnos (EKG, ECHO-KG, Holter-övervakning) och akut behandling.

Hjärtklappning under graviditeten oftare har en fysiologisk karaktär, som är förknippad med en ökning i volymen cirkulerande blod på grund av ett ytterligare system av blodcirkulation hos fostret. Därför är utvecklingen av takykardi hos en gravid kvinna, i avsaknad av obehag, ingen anledning till oro.

Hjärtklappning - behandling

Så det diagnostiseras hjärtklappningar vad man ska göra. Patienter med takykardi kräver inpatientvård, behandling av den underliggande sjukdomen och administrering av antiarytmiska läkemedel. Hittills har många farmakologiska medel syntetiserats som hjälper till att bekämpa takykardi, och läkaren kan välja den mest optimala av dem. Det första steget är intravenös administrering av antiarytmika, då föreskrivs tabletter, som personen får polikliniskt. Klinisk uppföljning av en person som har hjärtklappning bör utföras minst en gång var sjätte månad.

Behandling av fysiologisk takykardi är vanligtvis inte nödvändig. Men om hjärtklappning utvecklas ofta, man borde veta enkla sätt att förhindra utvecklingen av en attack av takykardi. Sådana människor behöver full vila, går utomhus och vägrar eller begränsar dåliga vanor. Dessa små regler hjälper till att bli av med den frekventa utvecklingen av en sådan stat som hjärtklappning.

Sjukdomar i alfabetisk ordning:

Kan jag träna med förkylning?

Några rekommendationer för behandling och förebyggande av arytmier

Du borde sluta röka, dricka alkohol, starkt te och kaffe. Måltiden bör vara regelbunden, små portioner. Dessutom bör kosten innehålla honung (upp till 80-100 gram per dag), torkade aprikoser, russin, vete och råg kli (1-2 msk. Matskedar), infusion av nypon, färska grönsaker och frukter, bär (Viburnum, rönn, tranbär). Dessutom är det nödvändigt att utesluta psyko-emotionell överbelastning, stress. Försök att gå mer (i 30-40 minuter 2 gånger om dagen), skapa en sömn, skapa ett hälsosamt mikroklimat i familjen. Med andra ord, är det utan behov av behandling på ett sjukhus eller på orten möjligt att skapa gynnsamma förutsättningar för den normala funktionen av vitala system.

Erfarenhet av användningen av komplex fytoterapi av hjärtritmatiska störningar och ledning gör att vi kan dra några slutsatser.

1. Använd naturläkemedel för långa kurser (från en månad till ett år), är det möjligt att återställa en normal hjärtrytm.

2. Det är möjligt att minska läkemedelsbelastningen på grund av användningen av växtbaserade kompositioner.

3. Prognoser hos patienter som kombinerar medicinsk och örtbehandling är bättre än de som bara tar örter eller bara läkemedel.

4. Medicin av örtmedicin är överkomliga och har inga biverkningar (lever, njurar, nervsystem).

5. Recept för växtbaserade läkemedel kan variera i sammansättning och dosering. Utövandet av behandling visar att det är möjligt att minska den dagliga dosen av örter 3-5 gånger och fortsätta förebyggande behandling i månader och år.

6. Applicera med arytmier medicinalväxter hanteras i kardiologiska avdelningar i ett brett spektrum av kardiovaskulära sjukdomar, inklusive efter hjärtkirurgi, pacemaker, hjärtläkemedel överdos och cardio-toxiska droger.

Om hjärtat slår oregelbundet

Oftast resulterar kränkningar av hjärtritmen i vissa patologier i nervsystemet. Dessa inkluderar neuroser (vegetativa) av hjärtat, funktionell dystoni (neuro-cirkulations) hypertonisk, hypotonisk eller normotensiva typ (i det senare fallet, dystoni inträffar med normalt blodtryck), kardiomyopati och myokardial dystrofi, koronar, hypertension, myokardit, medfödd hjärtsjukdom och förvärvat till följd av vissa sjukdomar (oftast reumatism). Men det kan vara organisk sjukdom i hjärtmuskeln - myokardiet: (. Svampförgiftning, nikotin, alkohol och så vidare) allergiska sjukdomar (såsom reumatism), vaskulär (hjärtattack och ateroskleros), giftiga, Infection (difteri, etc), Endocrine (ökad funktion av sköldkörteln) och andra mindre vanliga faktorer. Störningar i hjärtans ledning och rytm kan ofta vara den omedelbara orsaken till döden.

Det finns olika kränkningar av rytmen i hjärtat och intrakardiell ledning.

Typer av arytmi

1. Blockad av hjärtat - sinusnod, dvs. hjärtpacemaker. Vid denna typ av arytmi mot bakgrunden av normala rytmiska sammandragningar i hjärtat faller några av stroke ut. De är det inte. Det finns ingen puls. Om patienten kontrollerar sin puls, kommer han att kunna registrera en periodisk förlust av puls.

Om nedfallet är sällsynt (1-2 gånger om dagen) känner patienten dem inte. Med mer frekventa brott mot hjärtat kan rytmen uppstå yrsel, en känsla av sjunkande hjärta, obehag, ibland rädsla. Detta gäller särskilt för fall där hjärtkollisioner faller efter varandra.

Från traditionell medicin, om det inte finns någon möjlighet att behandlas av en läkare, är en blandning av örter tillämplig:

rötter av valerian, motherwort, pepparmynta och humle (ta i lika viktprocent).

1 msk. Sked en blandning av häll 200 ml vatten, koka i 5 minuter, insistera 1 timme, stam. Ta 1 msk. sked 2-3 gånger dagligen före måltid i 10-15 dagar.

Bra apotek extrakt krapavki 10 droppar 2 gånger om dagen med vatten före måltider.

2. Atrioventrikulärt (atrioventrikulärt) block, när impulsen från sinusnoden - pacemakern passerar inte till hjärtkärlen. Full - när den inte passerar till de två ventriklerna (även kallad den fullständiga blockaden av hans bunt, och till en - den ofullständiga blockaden av hans bunt). Orsakerna till denna form av hjärtarytmi kan vara en stress, vegetativa-vaskulära kriser, förgiftar gifter och droger, samt ätstörningar av hjärtmuskeln under en hjärtinfarkt, reumatism och så vidare.

Det uppenbarar sig: en minskning av hjärtfrekvensen (upp till 30-40 per minut), med långtgående fall är kortvarig medvetslöshet inte ovanlig. Sådan medvetslöshet skiljer sig från det epileptiska antalet hjärtkontraktioner (med epilepsi - mer än 100 slag).

Behandling - som i föregående fall, liksom effektiv användning av tinktur av europeisk zuznik.

10 gram råmaterial häll 100 ml 70 procent alkohol, insistera på 2 veckor.

Ta 20-25 droppar per 30 ml vatten 2-3 gånger om dagen före måltid i 2 veckor. Med denna rytmförstörning kan regelbunden motionsterapi rekommenderas:

vridning av händer, lutning framåt, sidled, promenader promenader, positiva känslomässiga faktorer.

3. Atrial fibrillering.

Detta är ett tillstånd i hjärtat när pacemakern (sinusnoden) inte kan bestämma rytmen i hjärtans arbete på grund av flera orsaker. Atriumkontraktet slumpmässigt, enskilda muskelfibrer kontrakt, andra inte. Detta fenomen kallas "flimmer". Deras nummer kan nå upp till 200-400 per minut.

Några impulser når ventriklerna. Antalet förkortningar kan vara 100-130 per minut. Denna status kan vara tahiaritmicheskoy när ett stort antal ventrikulära kontraktioner (över 100 per minut), bradiaritmicheskuyu när antalet ventrikulära kontraktioner inom 60-80 min. Den första formen är farligare för patienten.

Orsakerna till sådana rytmförstörningar kan vara:

- hjärtsjukdomar - missbildningar,

- postinfarktstillstånd, - ökad sköldkörtelfunktion.

Med en ökning av sköldkörtelfunktionen är det nödvändigt att besöka en endokrinolog, genomföra en ultraljud av detta organ och undersöka blodet för hormoner. Jag råder dig att inte slösa bort tid och förbereda infusionen från samlingen av örter.

Tala lika med: bladen av cocklebur, zyuznik, mynta, valerianrötter, hagtornblommor, humleblommor, morwortblad och gorsefärgning. Krossade råmaterial i en volym av 1-1,5 st. Sked häll brant kokande vatten (300 ml), stå 1-1,5 timmar, insvept i en filt. I ansträngd infusion, lägg 1 tsk kalendula och pion infusioner och 1 msk. en sked av en av juicerna: zyuznik, motherwort, mint eller cocklebur. Ta 70 ml 3 gånger om dagen före måltiden och på natten i en månad. Om hjärtats rytm återställs rekommenderar jag ytterligare 1-2 månader att behandlas med denna metod, minskar dosen med 2 gånger.

För sådan behandling är det möjligt att komma tillbaka mer än en gång, särskilt vid stress, överarbete, undersökningar och så vidare.

När tahiaritmicheskoy bildas hos patienter finns det obehagliga känslor i hjärtat av regionen, en känsla av darrningar i hjärtat. Med bradyarytmisk form klagar patienter inte. På EKG är sådana typer av rytmförstöringar lätt bestämda.

Behandlingen av dessa former av arytmi är liknande. Traditionell medicin i ansiktet av fytoterapi skiljer sig inte åt, men individualiserar bara behandling av denna kategori av patienter. Användningen av örter är effektiv oavsett graden av arytmi och patientens tillstånd. Till exempel samling:

myrskräda - 1 del, kalendula - 2 delar, hagtornsblovar - 2 delar och blad av vinca - 0,5 del. Råvaror att slipa.

Ta 200 ml vatten för 1 msk. skedblandning, koka i 5 minuter, insistera en timme, påfrestning, tillsätt 2 tsk honung, 2 tsk blad av motherwortjuice och mynta.

Ta 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid. Jag rekommenderar att infusionen hålls i munnen i 1-2 minuter innan du sväljer. En dos (2 matskedar) kan fördubblas efter 3-4 dagars behandling. Receptet är mer lämpligt för takyarytmier. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Gathering for bradyarrhythmia: hagtornblommor - 2 delar, icteric gräs - 1 del, celandine gräs - 0,5 del, dillfrukter - 1 del, lily-of-the-valley gräs - 0,3 delar. Råvaror att mala, brygga också. Tillsätt 1-2 tsk juice av vete, cikoria, horsetail, honung. Ta 1 -2 msk. sked 3 gånger om dagen före måltiden i 1-1,5 månader.

4. Intermittent arytmi (PA)

Efter och under svåra former av influensa, med allvarliga organiska skador (infarkt, kardioskleros) kan intermittent arytmi förekomma. Dess symtom: Ett hjärtslag är tillräckligt starkt, normalt, det andra (det saknar styrkan hos ett sjukt hjärta) är mycket svagt. Sådana patienter befinner sig i hotande ställning - träning bör minimeras, maten är fraktionerad, portionerna är små. Kräver medicinsk övervakning och hjälp. Och medan det inte är där, skulle det vara tillrådligt att laga infusionen:

ivan te - 1 del, valerianens rötter - 1 del, frukt och hagtornsblommor - 2 delar, citronbalsam - 2 delar. 2 msk. Sked de krossade örterna med häll kokande vatten (300 ml) i 1 timme. Kock ska inte vara! Stam.

Ta 1 msk. sked 3-5 gånger om dagen före måltiden, tillsätt varje gång 1 tesked honung. För att upprätthålla hjärtat under denna period visar mottagningen av blombispollen med pollen av tall - 2 teskedar 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet - 3-4 veckor eller mer, före eliminering av symtom på sjukdomen. Om denna typ av arytmi har uppstått med influensa eller annan infektiös, virussjukdom, lägg till samlingen 2 stycken duckweed och 1 del kalkblommor. Använd som en bra antiviral citratept 10 droppar per 50 ml vinjuice 5-6 gånger om dagen i 10 dagar eller tills arytmen försvinner.

1. takykardi - Snabba och ibland oregelbundna sammandragningar i hjärtat (över 90 per minut - upp till 120-140)

- ökning av kroppstemperaturen,

- efter att ha ätit riklig mat och alkohol, - med fysisk ansträngning, - med hypertyreoidism, - med spänning och stress, - med anemi.

Du kan förbereda infusion från goritsvet, men det bör noteras att det är kontraindicerat i arytmier som inträffade som ett resultat av hjärtattack.

2 tsk örtgräs lägg till ett glas kokande vatten, insistera 1 timme. Ta 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen före måltiderna. Behandlingsförloppet är 3-4 veckor.

Eller det är möjligt att förbereda ett läkemedel från andra komponenter.

Ta valerian och motherwort i lika stora proportioner, blanda, 1 msk. Skaka råvaran med ett glas kokande vatten, insistera på 1 timme, spänning. Tillsätt 1 msk. sked av honung. Ta 1/3 kopp 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet är 3-4 veckor.

Följande samling hjälper särskilt till takykardi som orsakas av en ökad funktion av sköldkörteln. Blanda i lika stora proportioner cocklebur, humle, lilja av dalen, hagtorn. 1,5 msk. Skedar av råmaterial häll 300 ml vatten, koka, insistera 1 timme, stam. Ta 1-2 msk. skedar med honung. Behandlingsförloppet är 1-1,5 månader.

Med högt blodtryck, avvägd av takykardi, rekommenderar jag denna komposition.

Förbered en samling cudweed stubbe, pepparmynta, horsetail fält, vinca små, taget jämnt. 1,5 msk. Skedar av råmaterial häll 300 ml vatten, koka, insistera 1 timme, stam. Ta 100 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader. Det är användbart att lägga 1 tesked motherwort juice eller zyuznik till varje servering av infusion.

Vid ciliaryarytmi, kardioskleros, takykardi, hypertoni, neuroser, hjärt- och njurödem, har den gula eller gråhåriga kikaren visat sig vara väletablerad. 2 tsk av växten häll 200 ml kokande vatten, insistera 2 timmar. Ta första 2 teskedar 3-5 gånger om dagen. dag oavsett mat. Därefter minska dosen till 1 msk. sked 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1 månad, inte mer.

Lily of the valley maj - 1 del, valerian, hagtorn, motherwort, mint - alla örter i 2 delar. 1 msk. Sked det malet råmaterialet med 1,5 koppar vatten, koka upp och insistera på 1,5 timmar. Stam och ta 1 -2 msk. skedar 3-5 gånger om dagen oavsett mat. Läkemedlet fungerar bättre om du håller det i munnen utan att svälja, 2-3 minuter. Behandlingstiden är inte begränsad.

Denna åtgärd är effektiv för neuroser, sömnlöshet, ödem, avvägd av takykardi.

Chicory blommor infunderar 2 veckor på vatten i ett 1: 2 förhållande. Ta 15-20 droppar per 30 ml vatten 3 gånger dagligen före måltid. Behandlingskurs - 1 månad.

Särskild behandling för takykardi kräver tyrotoxikos.

Insamling av örter i hypertyreoidism: dykefärg - 1 del, valerian (rötter) - 2 delar, hagtorn (blommor) - 2 delar, cocklebur - 1 del, zyuznik - 1 del.

Grinded örter bryggs i andelen 1 msk. sked på 0,4 liter vatten, koka i 3-5 minuter. Insistera 1 timme. Filtrera och lägg till (valfritt) 1 msk. en sked juice av mint, plantain, cocklebur, zyuznik eller 2 tsk juice av Kirkazon.

Ta 100 ml 3 gånger om dagen i 20-30 minuter före måltid och på natten. Tillsätt 1 tesked bihoney till varje servering. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader. Behandlingen ska kombineras med medicinering, som utser en endokrinolog.

I anemi först och främst ta reda på orsaken och eliminera den. För behandling kan du rekommendera samling:

nässla - 3 delar, plantain - 2 delar, yarrow - 2 delar, frukt av bergaska och dogrose - 2 delar vardera. För 0,5 liter vatten tillsätt 2-3 matskedar. skedar av krossade råvaror, koka i 5 minuter. Insistera 1 timme. Stam, lägg till 1-2 msk. skedar yarrow, sophora eller plantain. För 4 måltider före måltiden.

Behandling bör åtföljas av att ta bipollen: 1 tesked 3-4 gånger om dagen före måltiden, lösa upp och tvätta ner med infusion av örter. Behandlingsförloppet är 1,5-2 månader under kontroll av blodprov.

2. Sinus bradykardi - förekommer huvudsakligen i neuroser, hjärntumörer, encefalit, minskad thyroidfunktion, hos vissa infektionssjukdomar (tyfus), i välutbildade idrottare, vid vissa läkemedel (digitalis). Pulsen kan vara från 30 till 50 slag per minut. Denna typ av kränkning av hjärtats rytm försvinner när tillståndet eller sjukdomen som orsakade det är botad.

För att lindra symtomen på bradykardi rekommenderar jag att du förbereder en tinktur av dopblad. Förresten, det är bra för atopisk förstoppning och överdriven salivation.

1 g råmaterial häll 400 ml 40 procent alkohol, insistera på 2 veckor. Ta 1-2 droppar per 30 ml vatten 2 gånger om dagen före måltid i 7-10 dagar. Om denna åtgärd inte hjälper, bör du kontakta din läkare.

3. Paroxysmal takykardi Är en attack av följande efter en annan extrasystol. Patienterna kan känna ett starkt hjärtslag, följt av en känsla av darrning eller fladdring. Antalet slag kan nå 180-200 per minut. Attacken brukar varas från några sekunder till flera minuter eller timmar. Det slutar med en känsla av ett tryck eller ett slag. Med en långvarig attack finns det ett fenomen hjärtsvikt: patienten blir blå, andning blir vanligare, smärta i hjärtat uppträder. Orsaken till paroxysmal takykardi är de vanligaste sjukdomarna i nervsystemet. Dessa tillstånd kan åtföljas av illamående, kräkningar, vanliga avföring, ökad urinering eller fördröjning. A Framkallas av en attack av stress, riklig mat, svullnad i tarmarna, allergier, hettavlor med klimakteriet.

Om patienten inte kan få kvalificerad medicinsk hjälp, är det nödvändigt att vidta åtgärder för att stoppa attacken. Någon kan försöka göra ett starkt tryck med tummen på patientens slutna ögonblock i 3-10 sekunder. Du kan också rekommendera patienten att ta den djupaste positionen av den prisbelagda (häftiga). Ett plötsligt skott eller ett skarpt högt skrik (skräck) kan hjälpa till.

Goda attacker avlägsnas med tinktur av hagtorn eller zyuznik.

1 del av växten häller 10 delar alkohol 70 procent, insisterar 2 veckor. Ta 1 tsk per 20 ml vatten. Upprepa en timme 2-3 gånger om attacken inte tas bort.

För att förebygga paroxysmer är det nödvändigt att ta hand om och behandla nervsystemet i rätt tid, upprätthålla en hälsosam livsstil, observera regimen för arbete och vila och behandla associerade sjukdomar. Som en förebyggande åtgärd kan olika kompositioner av medicinalväxter också användas.

Hawthorn blommor, mintgräs, motherwort, zucchini, cocklebur, lilja av dalen i lika viktproportioner. Råmaterial krossas, 1 msk. sked samling häll 300 ml vatten. Värm och koka i 5 minuter. Insistera 1 timme. Stam. Lägg i infusion 1 msk. en sked full av honung och 1 tesked löv av morwort och yarrow (kan ersättas med juice av guelderrosa och mynta). Ta 100 ml 3 gånger dagligen före måltid. Behandling (profylax) kan ske under lång tid, ändra dosen och sammansättningen av samlingen, flytta från en juice till en annan, introducera i behandling avväxlande tinkturer av kalendula, peon, hagtorn, mynta.

Välprövad vegetabilisk kvass på Bolotovu med örter:

icteric, celandine, astragalus, zyuznik, hagtorn, cocklebur.

1 kopp torkat gräs häll 3 liter varmt kokt vatten, tillsätt 1 glas socker (eller honung), 1 msk. sked av gräddfil (naturlig, osteriliserad). Lämna till att vandra i 2 veckor på en varm plats. Ta 1/2 kopp 3 gånger om dagen i 30 minuter innan du äter. Behandlingsförloppet är en månad.

Alexander Pechenevsky,
läkare phytotherapeutist.