Huvud / Diagnostik

Hur man behandlar hjärtskakningar

I den här artikeln: varför hjärtat ofta slår av avbrott och det finns utelämningar av strejkar, acceleration och saktning av rytmen, oregelbundna nedskärningar. Symtomatologi av olika sjukdomar, hur man etablerar en diagnos och vad man ska göra om det finns en patologi i hjärtans normala funktion.

Kollisionen av hjärtat i en konstant rytm är garantin för att alla organ fungerar normalt. Kontraktens rytm motsvarar ackumuleringarna av pacemakerceller (rytmförare) som skapar en elektrisk puls med konstant frekvens (sinus- och atrioventrikulära noder). Den exciteringsvåg som uppstått i denna zon sträcker sig längs de ledande banorna (Hyisbunten) till alla delar av hjärtat, vilket medför en sammandragning.

Avbrott i hjärtats arbete eller arytmi är förändringar i frekvensen av stroke som är förknippade med en störning i formations- eller exciteringsvågan.

Den normala rytmen av sammandragningar i hjärtat är 60-90 per minut, varje stroke på samma gång. Källan för den elektriska puls är sinusnoden.

Tre huvudsakliga överträdelser:

 1. Takykardi - acceleration av hjärtatslag.
 2. Bradykardi - saktar ner i hjärtmuskeln.
 3. Extrasystoler - ytterligare förkortningar mot bakgrund av en normal rytm.

Rytmiska brott kan uppstå periodiskt (paroxysm), vara asymptomatiska eller snabbt leda till försämring av välbefinnandet och dödsfall. Arytmier som inte är associerade med hjärtsjukdom är välbehandlade och kroniska sjukdomar med hjärtskada kräver konstant behandling.

Förändringar i hjärtans rytmiska arbete kan inte missas, det är ett tillfälle att rådfråga en läkare för att undvika arytmi. Patienter med denna patologi behandlas av terapeuter och kardiologer, och i specialiserade centra - av arytmologer.

takykardi

Atrial och / eller ventrikulär kontraktion med en frekvens på mer än 100 per minut.

Typer av takykardi

Paroxysmal (intermittent störning, det finns perioder med en normal puls eller det fanns bara en episod av rytmisk störning)

Återkommande (repeterande avbrott i hjärtat)

För en mer detaljerad beskrivning av utvecklingsmekanismen, se "Utvecklingsmekanism" -blocket senare i artikeln.

Mekanismen för utveckling

Gensidig (återkommande) utvecklingsmekanism står för 80% av alla takyarytmier. På grund av störningar i rörelsen hos exciteringsvågan rör sig den elektriska pulsen i en cirkel och spänner återigen samma region i hjärtat.

Fokal (automatisk) takykardi står för 10%, förknippas med nedsatt metabolism, på grund av ökad excitabilitet hos de ledande vägarna. Under sådana förhållanden orsakar alla impulser en sammandragning. Normalt är det nödvändigt att uppnå en elektrisk aktivitet på en viss nivå för uppkomsten av en exciteringsvåg.

Trigger (trigger) takyarytmier orsakas av utseendet av en elektrisk puls som överskrider normalnivån: efter att exciteringsvågen har utförts, återstiger den återstående pulsen igen en sammandragning av hjärtat.

skäl

Återväxt av muskelvävnad i bindvägen (myopati)

Expansion eller förtjockning av kamrar (hypertrofi, lunghjärtat)

Skjuter i hjärtat av orsaken

Extrasystolia är den vanligaste typen av arytmi, som kännetecknas av utseendet av extraordinära pulser i hjärtmuskeln. Denna sjukdom uppträder hos nästan 70% av befolkningen, och i åldern 50 år ökar risken för extrasystol till 90%.

Orsaker till sjukdomen:

 • fysisk eller känslomässig stress
 • tobaks- och alkoholmissbruk
 • frekvent användning av kaffe- och energidrycker;
 • hjärtsjukdomar;
 • hormonellt misslyckande;
 • ländryggssmärta;
 • tar mediciner
 • påkänning;
 • lungsjukdom, sköldkörtel eller ryggrad.
 • svåra tremor i hjärtat
 • hjärtklappning;
 • hjärtan bleknar
 • andfåddhet;
 • ångest;
 • svaghet;
 • svettning;
 • yrsel.

Sjukdomen är uppdelad i följande typer:

 • Funktionell extrasystole - förekommer huvudsakligen i den unga delen av befolkningen som ett resultat av neuros, depression, alkoholmissbruk, kaffe och rökning. Symtom manifesterar sig i viloläge och försvinner efter normaliseringen av den emotionella bakgrunden.
 • Organiskt - manifesteras huvudsakligen hos äldre människor, vanligtvis över 50 år. Men i motsats till föregående art uppenbarar symtomen på organisk extrasystole aldrig i viloläge, så förekomsten av sådana känslor under eller efter fysisk ansträngning antyder förekomsten av hjärtsjukdomar hos en person.

När det gäller begreppet extrasystole, behandling, först och främst, bestämmer typen av sjukdom, orsakerna till uppkomsten och formen av sjukdomsförloppet. Så, med funktionella extrasystoler behövs ingen särskild behandling, allt som visas för patienten är ett vägran från att röka och alkohol, samt att undvika stressiga situationer. Fytoterapi och sedation kan också ordineras. Ekologiskt extrasystol kräver tvärtom en allvarlig inställning, först och främst för att identifiera orsaken till sjukdomen. Endast efter att ha bestämt diagnosen, det vill säga att ha fastställt orsaken till extrasystols förekomst, kan man förskriva en behandling som leder till eliminering av sjukdomen.

Vad kallas staten när hjärtat bleknar?

Överträdelse av hjärtritmen (arytmi) kallas extrasystol. Detta tillstånd uppstår på grund av överdriven excitation av del eller hela myokardiet. En sådan reduktion orsakas av extraordinära impulser. Normalt kommer impulsen endast från sinusnoden.

Efter oförutsedda nedskärningar sker en kompensations paus, som i sin tur är fullständig eller ofullständig. Detta fenomen i sig är säkert, men om det finns organiska skador i hjärtat, så finns det negativa faktorer som påverkar hälsan.

Den konstanta växlingen av normala sammandragningar och blekning i medicin kallas bigeminia. Om det finns två förkortningar för en blek, säger de om trigeminy.

Det finns också en sådan som quadrigemination.

Orsaker och typer av hjärtflaktion

Beroende på orsaken skiljer man funktionella och organiska extrasystoler. Den första finns hos personer som inte har hjärtpatologier. Orsakerna i detta fall är gömda i strid med funktionen hos det autonoma nervsystemet. Provoke bleknar kan röka, stress, alkohol, kaffe, vitaminbrist. Hos kvinnor kan denna känsla uppstå under hormonernas verkan.

Andra - organiskt - uppstå i patologier i hjärtat, såsom ischemi, dystrofi, kardiosklerosis, inflammation, last, hypertoni, kardimiopatii. Liknande observeras hos de flesta människor som genomgått hjärtinfarkt. Det är orsakat av nekros av kroppens delar i denna situation.

Extrasystoler särskiljs av antalet impulser. De är indelade i monotrof (en plats) och polytropisk (flera). Två eldstäder kan observeras samtidigt: en - normal, sinus, thorax - extrasystolisk.

I stället för utseende är extrasystoler uppdelade i atrial, atrium-ventrikulär och ventrikulär.

Symptom vid hjärtfel uppstår

 • Med atriell extrasystol, vilken. Det är värt att notera, det förekommer ganska sällan,
  organisk organskada observeras. När antalet sammandragningar ökar kan förmaksflimmer, paroxysmal takykardi utvecklas. I detta fall observeras känslan av blekning oftast i kroppens bakre position;
 • Den ventrikulär-ventrikulära formen är också sällsynt. Risken för detta fenomen är att detta kan leda till ett omvänd flöde av blod från atrien in i venerna;
 • Ventrikulära extrasystoler är de vanligaste. Detta fenomen kan utvecklas till ventrikulär takykardi. Det är farligt och med hjärtinfarkt, eftersom det kan leda till fibrillering av ventriklarna.

Symtom på en patologi är som regel endast synlig för läkaren för kardiologen som avkänner resultaten av elektrokardiogrammet. Men det är värt att notera att vid avkodning av resultaten från ett standard EKG kan ett fel inträffa och även en bra kardiolog kan göra en felaktig slutsats. Symtom på extrasystolen kan förväxlas med ledningssjukdomar och ett antal andra patologiska fenomen. I sin tur leder en felaktig diagnos till otillräcklig behandling.

När det gäller de mer uppenbara symptomen, som patienten själv kan se, ser de i de flesta fall inte upp. Ibland kan det finnas en känsla av tremor i bröstet, en känsla av att vända eller blekna av hjärtat, avbrott i organs arbete. Under kompensationsstoppet kan det uppstå yrsel, brist på luft, svaghet, ont i smärta och en känsla av sammandragning bakom bröstet.

Hur man behandlar hjärtfärgning

Terapi syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen och stoppa den. Återställande av kroppens normala funktion kan vara med hjälp av antiarytmiska läkemedel, men dessa är effektiva endast vid tidpunkten för deras antagning. Om orsaken till blekningar försvinner i myokardieorganiska organiska skador eller kränkningar av kranskärlcirkulationen, behövs lämplig behandling som syftar till vasodilation.

Om orsakerna är dolda i känslomässig eller fysisk överbelastning rekommenderas att vila och ta mediciner som minskar hjärtacitivitet. Rökning är i alla fall kontraindicerat vid rökning och dricks.

I närvaro av hjärtsjukdom är behandlingen vanligtvis syftad till att förebygga livshotande förhållanden. Av denna anledning bör personer med högt blodtryck, ischemisk hjärtsjukdom, myokardit, laster, etc., undersökas regelbundet av en kardiolog.

Sådana patienter kräver konstant kontroll över kardiovaskulärsystemet.

Vad är fällt med hjärtflingning

Med det här fenomenets funktionella natur uppstår inte allvarliga komplikationer. Om extrasystolen inträffade mot bakgrund av hjärtinfarkt, kardiomyopati, myokardit faller en person i en riskgrupp. Atriärformen kan leda till förmaksflimmer, takykardi. Nadzheludochkovaya form i frånvaro av behandling slutar vid dödlig arytmi och som ett resultat arytmisk död.

Hjärtfärg med vegetarisk dystoni (VSD)

VSD är ett komplex av patologier som uppstår som ett resultat av störningar i vaskulär ton i det autonoma nervsystemet. Dystoni är ett ganska farligt tillstånd eftersom det kan provocera utvecklingen av arteriell hypertension, neuros och försämra livskvaliteten signifikant.

ESP åtföljs av hjärtklappning (konstanta eller Bouts), hyperhidros, huvudvärk, stickningar i hjärtat, blek, eller, omvänt, hudrodnad, lemmar chilliness, tendens att svimning.

Behandlingen är ordinerad beroende på manifestationer av vegetativ dystoni.

I regel ingår det:

 • Normalisering av den dagliga rutinen;
 • Rationell näring;
 • Tillräckligt stanna på gatan;
 • Eliminering av stress;
 • Ökad motoraktivitet;
 • Arbeta med en psykolog;
 • Terapeutisk massage;
 • akupunktur;
 • Vatten- och sjukgymnastikförfaranden.

Terapi kan vara inriktad på att eliminera foci av infektion, samtidiga sjukdomar. Patienterna visas dispensarobservation, förebyggande åtgärder. När det gäller läkemedel, förskriva lugnande medel, lugnande medel, antidepressiva medel, nootropics, vitaminer och mineraler, betablockerare, växtstimulerande medel.

Akupressur vid funktionsfel och hjärtslag

Först och främst behöver du se en läkare som i sin tur ska diagnostisera och fastställa orsaken till rytmförstörningar. Efter det måste du strikt följa professionella riktlinjer följer doseringen och frekvensen av medicin som han kommer att utse, för att undvika stressiga situationer, justera din kost och daglig rutin.

Som ett förstahjälp kan du använda några tricks, till exempel, "spänna", trycka på ögonbollar eller utföra en massage i sinokarotidzonen.

Pekmassage hjälper till med funktionella störningar i hjärt-kärlsystemet. Ett sådant förfarande kommer att förbättra hälsan, normalisera rytmen under arytmi. Massage innebär som regel behandling av biologiskt aktiva punkter på övre och nedre extremiteterna, såväl som auriklarna.

Punktmassage utförs två gånger om dagen, vilket påverkar var och en av punkterna i 2-3 minuter. Endast 3-4 poäng behandlas åt gången. Under en attack påverkar de hjärtkanalens punkter och ett antal andra.

I medicinska institutioner kan massage utföras med hjälp av elektropunktur.

Med funktionsstörningar kan du bli av med känslan av hjärtflingning utan radikala metoder och läkemedel, till exempel genom att ändra din kost genom att lägga mat som är rik på kalium och magnesium till menyn medan du gör motionsterapi. Utan hjälp av en kardiolog kan organiska fel inte undvikas.

Vad kallas staten när hjärtat bleknar?

Överträdelse av hjärtritmen (arytmi) kallas extrasystol. Detta tillstånd uppstår på grund av överdriven excitation av del eller hela myokardiet. En sådan reduktion orsakas av extraordinära impulser. Normalt kommer impulsen endast från sinusnoden.

Efter oförutsedda nedskärningar sker en kompensations paus, som i sin tur är fullständig eller ofullständig. Detta fenomen i sig är säkert, men om det finns organiska skador i hjärtat, så finns det negativa faktorer som påverkar hälsan.

Den konstanta växlingen av normala sammandragningar och blekning i medicin kallas bigeminia. Om det finns två förkortningar för en blek, säger de om trigeminy.

Det finns också en sådan som quadrigemination.

Orsaker och typer av hjärtflaktion

Beroende på orsaken skiljer man funktionella och organiska extrasystoler. Den första finns hos personer som inte har hjärtpatologier. Orsakerna i detta fall är gömda i strid med funktionen hos det autonoma nervsystemet. Provoke bleknar kan röka, stress, alkohol, kaffe, vitaminbrist. Hos kvinnor kan denna känsla uppstå under hormonernas verkan.

Andra - organiskt - uppstå i patologier i hjärtat, såsom ischemi, dystrofi, kardiosklerosis, inflammation, last, hypertoni, kardimiopatii. Liknande observeras hos de flesta människor som genomgått hjärtinfarkt. Det är orsakat av nekros av kroppens delar i denna situation.

Extrasystoler särskiljs av antalet impulser. De är indelade i monotrof (en plats) och polytropisk (flera). Två eldstäder kan observeras samtidigt: en - normal, sinus, thorax - extrasystolisk.

I stället för utseende är extrasystoler uppdelade i atrial, atrium-ventrikulär och ventrikulär.

Symptom vid hjärtfel uppstår

 1. Med atriell extrasystol, vilken. Det är värt att notera, det förekommer ganska sällan,
  organisk organskada observeras. När antalet sammandragningar ökar kan förmaksflimmer, paroxysmal takykardi utvecklas. I detta fall observeras känslan av blekning oftast i kroppens bakre position;
 2. Den ventrikulär-ventrikulära formen är också sällsynt. Risken för detta fenomen är att detta kan leda till ett omvänd flöde av blod från atrien in i venerna;
 3. Ventrikulära extrasystoler är de vanligaste. Detta fenomen kan utvecklas till ventrikulär takykardi. Det är farligt och med hjärtinfarkt, eftersom det kan leda till fibrillering av ventriklarna.

Symtom på en patologi är som regel endast synlig för läkaren för kardiologen som avkänner resultaten av elektrokardiogrammet. Men det är värt att notera att vid avkodning av resultaten från ett standard EKG kan ett fel inträffa och även en bra kardiolog kan göra en felaktig slutsats. Symtom på extrasystolen kan förväxlas med ledningssjukdomar och ett antal andra patologiska fenomen. I sin tur leder en felaktig diagnos till otillräcklig behandling.

När det gäller de mer uppenbara symptomen, som patienten själv kan se, ser de i de flesta fall inte upp. Ibland kan det finnas en känsla av tremor i bröstet, en känsla av att vända eller blekna av hjärtat, avbrott i organs arbete. Under kompensationsstoppet kan det uppstå yrsel, brist på luft, svaghet, ont i smärta och en känsla av sammandragning bakom bröstet.

Hur man behandlar hjärtfärgning

Terapi syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen och stoppa den. Återställande av kroppens normala funktion kan vara med hjälp av antiarytmiska läkemedel, men dessa är effektiva endast vid tidpunkten för deras antagning. Om orsaken till blekningar försvinner i myokardieorganiska organiska skador eller kränkningar av kranskärlcirkulationen, behövs lämplig behandling som syftar till vasodilation.

Om orsakerna är dolda i känslomässig eller fysisk överbelastning rekommenderas att vila och ta mediciner som minskar hjärtacitivitet. Rökning är i alla fall kontraindicerat vid rökning och dricks.

I närvaro av hjärtsjukdom är behandlingen vanligtvis syftad till att förebygga livshotande förhållanden. Av denna anledning bör personer med högt blodtryck, ischemisk hjärtsjukdom, myokardit, laster, etc., undersökas regelbundet av en kardiolog.

Sådana patienter kräver konstant kontroll över kardiovaskulärsystemet.

Vad är fällt med hjärtflingning

Med det här fenomenets funktionella natur uppstår inte allvarliga komplikationer. Om extrasystolen inträffade mot bakgrund av hjärtinfarkt, kardiomyopati, myokardit faller en person i en riskgrupp. Atriärformen kan leda till förmaksflimmer, takykardi. Nadzheludochkovaya form i frånvaro av behandling slutar vid dödlig arytmi och som ett resultat arytmisk död.

Hjärtfärg med vegetarisk dystoni (VSD)

VSD är ett komplex av patologier som uppstår som ett resultat av störningar i vaskulär ton i det autonoma nervsystemet. Dystoni är ett ganska farligt tillstånd eftersom det kan provocera utvecklingen av arteriell hypertension, neuros och försämra livskvaliteten signifikant.

ESP åtföljs av hjärtklappning (konstanta eller Bouts), hyperhidros, huvudvärk, stickningar i hjärtat, blek, eller, omvänt, hudrodnad, lemmar chilliness, tendens att svimning.

Behandlingen är ordinerad beroende på manifestationer av vegetativ dystoni.

I regel ingår det:

 1. Normalisering av den dagliga rutinen;
 2. Rationell näring;
 3. Tillräckligt stanna på gatan;
 4. Eliminering av stress;
 5. Ökad motoraktivitet;
 6. Arbeta med en psykolog;
 7. Terapeutisk massage;
 8. akupunktur;
 9. Vatten- och sjukgymnastikförfaranden.

Terapi kan vara inriktad på att eliminera foci av infektion, samtidiga sjukdomar. Patienterna visas dispensarobservation, förebyggande åtgärder. När det gäller läkemedel, förskriva lugnande medel, lugnande medel, antidepressiva medel, nootropics, vitaminer och mineraler, betablockerare, växtstimulerande medel.

Akupressur vid funktionsfel och hjärtslag

Först och främst behöver du se en läkare som i sin tur ska diagnostisera och fastställa orsaken till rytmförstörningar. Efter det måste du strikt följa professionella riktlinjer följer doseringen och frekvensen av medicin som han kommer att utse, för att undvika stressiga situationer, justera din kost och daglig rutin.

Som ett förstahjälp kan du använda några tricks, till exempel, "spänna", trycka på ögonbollar eller utföra en massage i sinokarotidzonen.

Pekmassage hjälper till med funktionella störningar i hjärt-kärlsystemet. Ett sådant förfarande kommer att förbättra hälsan, normalisera rytmen under arytmi. Massage innebär som regel behandling av biologiskt aktiva punkter på övre och nedre extremiteterna, såväl som auriklarna.

Punktmassage utförs två gånger om dagen, vilket påverkar var och en av punkterna i 2-3 minuter. Endast 3-4 poäng behandlas åt gången. Under en attack påverkar de hjärtkanalens punkter och ett antal andra.

I medicinska institutioner kan massage utföras med hjälp av elektropunktur.

Med funktionsstörningar kan du bli av med känslan av hjärtflingning utan radikala metoder och läkemedel, till exempel genom att ändra din kost genom att lägga mat som är rik på kalium och magnesium till menyn medan du gör motionsterapi. Utan hjälp av en kardiolog kan organiska fel inte undvikas.

(Vanliga frågor)

Jag är mycket bekymrad över mitt hjärta. Ett par gånger mättes pulsen specifikt. När jag är på rörelse är pulsen något förhöjd, det är bara nödvändigt att sitta ner, följt av en ökad puls, det finns omedelbart 5 långsamma slag och accelererar sedan igen och återgår till det normala. Berätta det här en förändring i hjärtfrekvensen - ett normalt fenomen eller inte? Och mer, när gjorde eller gjorde ett elektrokardiogram, var också puls frekvent. Jag är 21 år, jag röker inte. Alkohol jag använder sällan.
Frekvensen av normal (sinus) rytm varierar hos en person inom vida gränser, beroende på tillståndet av fysisk aktivitet och nervreglering. Den nedre gränsen för normal (minsta) frekvens är ungefär 40 slag per minut, en sällsynt puls är normalt i ett tillstånd av avkoppling, fysisk vila, natt sömn, det kallas sinus bradykardi. När kraftig fysisk träning hjärtfrekvens bör tjockna mer än 100 per minut och med spänning, känslor, ångest och oro (!), Den andra känslor han skyndar för naturligt (sinustakykardi).
Den övre gränsen för den maximala hjärtfrekvensen för en person med en lämplig fysiologisk situation beräknas ungefär med formeln 220 minus åldern. Detta är ofta inte misstänkt, men intervallet av normal rytmfrekvens hos en levande, aktiv eller aktiv person är mycket hög.
Naturligtvis, den upprepade saktningen och hastigheten av rytmen under dagen (och natten), allt från minimum frekvens till max, även inte i ett så uttalat intervall, kännetecknas av övergångar - saktar eller accelererar hjärtans rytm - det vill säga, sinuskonst, det här är normalt. Det är normalt även under en andningscykel, lärande och avtagning beroende på andningsfas - inandning eller utandning, som ofta registreras när man tar ett EKG. Detta kallas respiratorisk sinusarytmi.
Baserat på ovanstående är det tydligt att domaren är normalt eller inte normalt frekvensen av sinusrytm för normal ECG, reflekterar bara en kort tid, episoden - är en av många som gör upp hela skalan av frekvenser under hela dagen det oftast omöjligt. Uttalandet av sinus takykardi eller bradykardi vid tidpunkten för fotografering visar ingenting.
Det mest objektiva är de frekvensräkningar som beräknas med daglig EKG-övervakning: minimum, medel, max. Medelvärdet dagligen frekvensen av hjärtritmen i Holter EKG-övervakning bör vara mer än 50 per minut och mindre än 100 per minut. Om den genomsnittliga räntan per dag placeras i den här rutan, betyder det att påståendet "Jag har alltid ofta (eller sällan) puls" felaktiga och subjektiva: inte konstant, men inom de tillåtna vibrationer, annars medianen inte kvar inom det normala intervallet. Endast om den genomsnittliga rytmfrekvensen per 24 timmar hos en vuxen enligt övervakningsdata (och inte periodiska räkningar under dagen) överstiger 110-115 per minut, finns risk för så kallad. arytmogen kardiomyopati, d.v.s. en kränkning av hjärtets funktion på grund av överbelastning som faktiskt orsakas av en konstant ökning av rytmen. När sinustakykardi är sällan och endast för allvarliga skäl: de uppenbara allvarliga sjukdomar som manifesteras och avslöjade i många andra brott, förutom takykardi.
Och om ditt hjärta förändringar staplas i de ovan nämnda gränserna inom lämpliga fysiologiska situationer som dessa, och många andra som utgör livet av en man, du oroa dig, och skälen för att ta mediciner för att påverka frekvensen ingen rytm. Många är rädda för fysiologisk takykardi, men förgäves. Problemet här är inte i takykardi, men i den växande vanan att vara rädd, i mest ångest. Till exempel, under fysisk utbildning, när du var i skolan nådde din puls mycket högre värden. Och när de bara sprang för en paus. Eller de fick en deuce från brädet för en olärd lektion. Men då hände det inte att du skulle överväga honom och vara rädd.
Den ökade ångest och vana att hålla fast vid pulsen blir snabbt ett självständigt problem som inte har något att göra med hjärtat. Men som ett obalanserat psykologiskt tillstånd, reflekterar detta naturligtvis på regleringen av hjärtens normala rytm, vilket bara gör det djupare. I rädsla är inte bara ögonen stora, men pulsen är alltid frekvent. Ofta leder ångest till att känslan av hjärtklappning börjar störa även när det inte finns någon kvantitativ ökning av puls.
Om det finns en misstanke om att pulsfrekvensen inte motsvarar fysiologiska förhållanden, eller om rytmets regelbundenhet bryts i större utsträckning än vad som kan förklaras av sinusarytmi, ska en överviktig daglig övervakning av EKG utföras.

För mig 34 år innan någonting seriöst skadade inte eller var sjuk, var sjuk. Nyligen har jag ett problem känsla av störning i hjärtat, "somersault", och då sluta, blekna. Vid ett ögonblick blir det läskigt. Vad kan det vara? Hur och vad ska man behandla?
Det är oftast det extrasystoler, extraordinära hjärtkontraktioner, varefter en vanlig förekomst kompensations paus. Kompensations pauser efter extrasystole vanligtvis känner som blekning, avbrott, ojämnheter, "stopp" i hjärtat. Men pausen efter prematura slag inträffade ganska farligt hjärtstillestånd har ingenting att göra och bara innebär att det kommer att hända efter varandra (snarare än åter tidigt) normal kontraktion av hjärtat, och därmed förblir normal total incidensen, densamma.
Gör daglig övervakning av EKG för att se till att med undantag för extrasystoler, inga andra signifikanta rytmförstörningar eller samtidiga allvarliga elektrofysiologiska avvikelser. För att inte finna att den dagliga övervakningen gjordes förgäves, eftersom det inte klargjorde, det är oerhört viktigt att hålla en dagbok över dina känslor under övervakningen, vilket tydligt anger tidpunkten för avbrott, blekning, hjärtklappningar etc., och också all slags aktivitet och omständigheterna vid förekomsten av obehagliga känslor. Du kan använda registrarens markörknapp för att "markera" de nödvändiga tidpunkterna direkt på posten. Då när du avkodar dessa tiderse poäng kommer att jämföras med EKG, utskrifter av dessa episoder görs och det blir klart vad exakt du känner och hur realistisk känslorna av avbrott är förknippade med förändringar i hjärtans rytm.
Om det tidigare inte fanns några signifikanta hjärtsjukdomar och EchoCG (ultraljud i hjärtat) inte avslöjade deras strukturella (organiska) egenskaper, är extrasystoler en konsekvens inte av hjärtsjukdom men av olika icke-hjärt-reflex, oreglerad neurala influenser på rytmen i hjärtat. I sådana fall anses extrasystoler vara icke-farliga rytmförstörningar, och deras prognos anses vara gynnsam, dvs. påverkar inte hälsa och förväntad livslängd. Även om de ofta är subjektivt obehagliga, särskilt hos känsliga personer med akuta uppfattningar, en ökad ångest och en tendens till självabsorption. De börjar vara rädda för överraskning, inte att veta och inte förstå vad det är.
Samtidigt orsakar nyssning, som stör störningen av den mänskliga andningen, fördröjningen, och tvingas sedan högljudd "salvo" utandning, skrämmer inte någon. Även om de ibland nysa för ofta, inte en gång, men även i hela "köer". Men det välkända fenomenet orsakar inte bara rädsla utan också intresse. Komplett samtidighet i nysning med extrasystoler, naturligtvis inte, men känslan av exemplet är att båda kan vara helt likgiltiga med det allmänna hälsotillståndet reflex ursprungsfenomen.
Faktum är faktiskt Sådana extrasystoler registreras under långvarig EKG-övervakning hos 50-70% av friska (!) Personer. I synnerhet, är förekomsten av friska personer enkel monomorfa ventrikulära extrasystoler 1-4%, polymorf - 10-30%, parade - 4-60% av episoder med ventrikeltakykardi - 4%. Extrasystoler är mycket vanliga med neurotiska störningar, och ingen behandling krävs. Om något kräver medicinsk korrigering är detta deras subjektiva neuro-emotionella uppfattning. Tyvärr finns det ofta en ond cirkel - ju mer de oroar sig för och uppmärksammar dem och bildar en oroväckande konditionerad reflex, desto mer är de oroliga. Så fungerar vår hjärna.
Ibland känner avbrott och blekning är överflödiga och vilseledande, i denna situation är ganska typisk dissonans mellan mycket "blygsamma" resultat EKG-övervakning (ofta upprepas), och svårighetsgraden av förnimmelser. Tillräcklig slutsats av detta resultat - sluta oroa förgäves, att glömma, att fly, det vill säga "ändra inställning till problemet och det kommer att upphöra att störa dig." Ångest och panik uppfattning om dess hypertrofisk, och ofta självpåtagen, självupplevd förnimmelser, tvärtom förvärrar misstänksamhet och tvångsfixering på spekulationer om eventuella icke-registrerade livshotande arytmier.
I sådana fall är det för speciellt försiktiga och hypokondriösa personer, förutom den dagliga övervakningen av EKG, möjligt att noggrant registrera alla rytmiska avvikelser vid starten av känslor av avbrott eller takykardi. Du kan hyra det (oftare i ett betalt hjärtcenter) - för att ha på dig i flera veckor (månader) - kortslutare eller en bärbar EKG-inspelare för självövervakning. Inkludera dessa enheter vid rätt tillfälle på egen hand. En dygnig utvärdering av EKG vid sådana tider via telefon eller e-post är möjlig - klicka bara på knappen och skriv ner dina känslor exakt vid utseendet. Det är viktigt att komma ihåg att du behöver använda tjänster av en kvalificerad kardiologisk institution och högkvalitativ bärbar utrustning.
Det viktigaste du behöver veta: I modern kardiologi är det bevisat att viktigt är inte faktumet av extrasystol, som sådan, men det mänskliga hjärtets tillstånd, av vilket i sig en extrasystol i en isolerad form inte indikerar.
Hjälp lugnande medel, psykotraining, avvisning av dåliga vanor, vattenprocedurer, det är mycket användbart regelbunden fysisk aktivitet - amatörsporter och fitness. Te och kaffe bör kasseras till förmån för varmt vatten infusioner av lugnande örter och mineraliserade vatten som Essentuki nr 4, 17 innehållande användbara mikro- och makroelement.
Antiarrhythmic drugs i sådana fall är inte nödvändiga - är inte motiverade, och något läkemedel bör endast tas på indikationer, det här är den viktigaste garantin för dess effektivitet och säkerhet.
Alla de ofta föreskrivna drogerna av den "metaboliska" åtgärden är inte effektiva, orsaken till extrasystolen påverkas inte, och sannolikt - generellt oavsett vad.
När det gäller mineraler - järn, kalium, magnesium och andra makro- och mikroelement är viktiga för människor, påverkar deras brist på ämnesomsättningen, kan det påverka både rytmen i hjärtat och välbefinnandet. Det är bäst att först bestämma indikatorerna för järnbrist (ferritin, transferrin, serumjärn) och nivån av elektrolyter (kalium, magnesium) i blodet för att undvika uppenbara avvikelser.
Emellertid, även i närvaro av normala järn eller kalium i blodserumet kan redan förekomma deras vävnader underskott: dessa ämnen är makro, utbyta dem ganska intensiv, inte behöver beräknas mikroskopiska kvantiteter. Indikator latent järnbrist ferritin anses vara ett lågt värde (under 40 mg / l), och oralt järn preparatet visar i denna situation vid den normala nivån av hemoglobin. Järnbrist är mycket vanligt hos kvinnor, särskilt under rikliga menstruationer och kost skift, bristfällig kost med oordnat eller ensidig kost kan sicksack för andra livsstilar, inbegripet alkoholdrifter, också leda till att dolda vävnadskaliumbrist, påverkar hjärtrytmen.
Beträffande kalium läkemedel (och magnesium) som används i arytmi, är det nödvändigt att beakta att ofta rekommenderade låg dos tablettformuleringar typ panangina, asparkama, Magne B6 och magnerot innehåller en försumbar mängd av dessa mineraler är mycket mindre än i konventionella livsmedel som motsvarar dem till värdelösa dummies med rent spekulativ "metabolisk" åtgärd. Lämplig och effektiv i extrasystol kan endast vara högdoserade kaliumpreparat. Tillgängliga idag tabletterade läkemedel innehållande en effektiv dos av kalium kan nämnas, till exempel, magnesium-mångsidig doppelgerts + kalium (300 mg, 2 gånger per dag).

Hej doktor! Jag är 25 år gammal, de senaste åren är oroliga avbrott i hjärtat. Känsla av en våg i hjärtat, en kup eller ett starkt tryck. Som om hjärtat hade något att hålla och tryckte sedan hårt. Dessa avbrott kan vara varje dag och en gång i månaden. På något sätt började jag dessa avbrott, vände sig till doktorn, gjorde EKG, drack några piller, avbrott tycktes vara mindre frekventa. Tidigare sa de att sköldkörteln förstorades, nu är det normalt. Vad kan det vara och om det är nödvändigt att ta medicin?
Först och främst måste du förstå att det som stör dig är mer av ett icke-hjärtat fenomen än en nervös. Gör en daglig övervakning av EKG för att säkerställa att, förutom möjliga extrasystoler, som förklarar avbrott, detekteras ingenting mer. Våldarna är ofta rädda (men ofta märker de inte alls), men problemet är just oro för detta, de skadar inte sig för ett hälsosamt hjärta. Hjärtets ultraljud kan göras, mer för ordning och lugnande, för att se till att det är friskt. Och analysen på nivån av TSH och sköldkörtelhormoner, om inte bestämd, ultraljud för att utvärdera funktionen av sköldkörteln ger ingenting.
Det bästa sättet att hjälpa dig är normaliseringen av livets regim, avvisning av dåliga vanor, regelbunden fysisk aktivitet, vattenprocedurer och naturligtvis psykoträning - att tvinga sig att inte själv förnya sig själv och ta bort ångest. Bli av med ångest och rädsla för det - allt kommer att passera. Och det finns inget att vara rädd för och att söka hjärtatsjukdom, där det inte finns någon.
Narkotika för arytmi är inte nödvändiga i detta avseende: nästa fråga efter deras utnämning blir - hur många ska jag ta dem, när kan jag sluta? Ett allvarligt hjärtmedicin med en allvarlig indikation på deras syfte är inte avskaffad, men tas ständigt. Men det här är inte ditt fall. Biverkningarna av antiarytmiska läkemedel kan vara mycket farligare än oskadliga extrasystoler.

Jag är 25 år gammal, redan 2 år gammal ventrikulär extrasystol, är vanligt, det händer sällsynt. Undersökningen visade att det inte finns några problem med hjärtat: diagnos VSD på vilken typ av hjärtat, har kardiologen inte skrivit någon medicin, sade han att denna livshotande arytmi är inte, och behandling kan bara skada.
Men nyligen, sade vår neurolog att varje arytmi är farlig och kräver behandling, och i mitt fall, kan utvecklas ännu farligare arytmier - kammartakykardi och kammarflimmer, om jag inte behandla arytmier. Vad ska jag göra? Jag bodde i 2 år och uppmärksammade inte dessa hjärtslag, och nu är jag rädd. Säg mig, snälla, kan arytmi i mitt fall utvecklas till en farlig form av arytmi? Varför talar alla olika? Och ska jag behandla henne?
Du behöver lyssna på en specialist. En neurolog är inte specialist på arytmier. Det är tveksamt att han ens är specialist i nervsystemet om han gör så uppriktigt neurotiska patienter och fruktansvärda uttalanden.
Kardiologen har sagt dig helt rätt. Du behöver inte lida av denna extrasystole, men om det är sant - från ångest, rädslor och erfarenheter i det avseendet, för att i sig själva extrasystoler inte orsakar störningar i hjärtats arbete och "plågor". Nej, även frekventa extrasystole, antingen alternerande med regelbundna sammandragningar av hjärtat (bigemini, trigemini), några "gradering" sina egna konsekvenser för hjärtat och hälsa inte är i hjärtstillestånd och leder inte. En liknande extrasystole, utan allvarlig hjärtsjukdom (som bevisar undersökningen) har ingen hälsoeffekt. Ju mer du oroar sig och blir rädd för detta, desto mer bekymrar det sig - i enlighet med lagen om högre nervös aktivitet, öppna vår stora landsmann. Pavlov, som fick Nobelpriset för sina upptäckter. Mycket bra allt detta beskrivs och förklaras i A. Kurpatovs böcker ("Läkemedlet för vegetovaskulärt dystoni", "Räddning för rädsla" och andra), det är extremt användbart att läsa.
Och om under undersökningen visar det sig att det finns sjukdomar som utgör ett verkligt hot om plötslig kammartakykardi och kammarflimmer, är läkare för att förhindra detta hot, inte bara för att prata om det. För detta ändamål behandlas inga extrasystoler-det här är inte mycket användbart, men en speciell bärbar enhet som kallas en cardioverter-defibrillator implanteras. I händelse av en potentiellt plötslig plötslig livshotande arytmi, växlar denna enhet sig själv och ger en elektrisk urladdning som återställer den rätta rytmen. Indikationer för implantation av denna anordning är välkända och tydligt definierade. Extrasystolia själv är det självklart inte, just för att det inte utgör fara, trots alla obehagliga känslor och rädslor.
I sällsynta fall kan det vara nödvändigt att hos människor utan allvarlig strukturell hjärtsjukdom, när följande kriterier kombineras:
- frekvent parad, polytopisk ventrikulär extrasystol och jogging av ventrikulär takykardi (speciellt den så kallade spindelformiga ventrikulär takykardin)
- med en signifikant förlängning av QT-intervallet på EKG på mer än 500 ms (om QT-förlängning och arytmi inte utlöses av medicinering)
- med oförklarligt synkope och fall av plötslig död i en ung ålder i familjen.
Men sådana situationer är orimligt mindre frekvent än extrasystol, vilket är ganska ofarligt och har ingen inverkan på livets prognos.
Gör en enkel jämförande analys: Bläddra igenom sidorna av samråd, se hur ofta unga och medelålders människor oroar sig för extrasystoler som din, och oroar sig för deras fara. Det finns många sådana människor. Och kom ihåg dig själv och fråga alla dina vänner - känner någon till en person med en implanterad defibrillator (blanda inte den med en elektrokardiostimulator, det är helt annat).
Dessutom, om att ompröva sin livsstil och näring, använda distraktioner och Antistress (såsom regelbunden motion, resor, intressanta klasser) och lätta lugnande medel (helst naturläkemedel - extrakt av lugnande växtbaserade avgifter och i svår ångest och panikstörningar - ångestdämpande medel för utnämning av en psykoterapeut), extrasystole gradvis och obemärkt för dig kommer sluta störa dig. Detta är mycket mer logiskt att höra från en kompetent neurolog, som är bekant med principerna för enheten av högre nervös aktivitet och människans autonoma nervsystem.

Välkommen! Jag vill tacka dig och din webbplats. Ditt råd hjälpte mig mycket. Tidigare fanns en konstant beats, men tack vare ert råd, nu är det inte, även om jag såg en hel del mediciner, piller som hjälper endast under behandlingsperioden, eller inte hjälper. De hjälpte bara den fysiska belastningen och mödrarna, drack i 3 månader och extrasystoler försvann. Tack!
Vi är glada att hjälpa och är glada för dig. Huvuddelen är rätt inställning till problemet. Tack vare detta klarade du med vegetativ dysfunktion och såg till att du inte behöver vara rädd för det.

Välkommen! Min mamma är 55 år gammal. Klagomål om avbrott i hjärtans arbete, andfåddhet. Efter referensen till kardiologen slutsatsen är: IHD, ventrikulär extrasystole. På veloergometry: initialt frekventa EV, försvinnande vid lastning och utseende igen under återhämtningsperioden. Resultat av EKG-övervakning: sinusrytm 57-141 ud. på 1 min. 30452 ventrikulära extrasystoler. Med tanke på extrasystols höga frekvens har lösningen på frågan om radiofrekvensablation (RFA) visat sig. Säg mig, snälla, hur farligt är tillståndet? Är alternativ behandling möjlig?
Om det inte fanns något positivt ischemiskt test med VEM är IHD inte inblandad. I själva verket har extrasystolen, som är det enda tecknet, oftare till IHD och i allmänhet hjärtsjukdom, som sådant inte något samband. Om IHD "med" (vilket är osannolikt), då "varken med" RFA. RFA är inte metoden för behandling av IHD.
Skälet för arytmi kan vara neuro-vegetativa, psykogen, elektrolyt, hormon (t ex klimakteriet ursprung) orsakar irriterande effekt till något inre organ och nerv plexus. Extrasystoles i detta fall uppstår reflexivt. I själva verket representerar extrasystoler i en isolerad form vid någon farafrekvens inte, på jobbet reflekteras hjärtat inte, orsakar inte dyspné och hotar inte någonting. Idag, under övervakning, kan det finnas 30 tusen, imorgon 10 eller 3 tusen. I en vecka igen 30. I en eller annan mängd är den registrerad hos många friska människor. Omkring 1000 extrasystoler per dag anses generellt vara en fullständig norm. Inte kvantiteten bestämmer extrasystols betydelse, och inte graderingar i klasser i enlighet med traditionella formellt använda klassificeringar.
I slutet av 1980-talet visades det att undertryckandet av extrasystolen, "helande" från det ger inte positiva resultat, antingen vad gäller livslängden hos människor eller om deras hälsa. Exakt eftersom extrasystolen inte påverkar det. Därför har beräkningen av dess dagliga mängd, som traditionellt producerats, lagrats i datorprogram som dechifrerar resultaten av övervakningen, strängt taget har den kliniska signifikansen sedan förlorat.
Behovet av att behandla arytmi (inklusive antiarytmiska läkemedel) kan uppstå om det är ett av symptomen på svår hjärtsjukdom eller upptäcks genom övervakning finns andra, mer allvarliga arytmier, samt de välkända riskfaktorer för deras förekomst. Inte mindre viktigt i denna situation är behandlingen av den underliggande sjukdomen, inklusive, tid operativ: återställande av kranskärlblodflöde vid allvarlig ischemisk hjärtsjukdom, korrigering av hjärtsjukdom etc.
Och i en situation, om det finns livshotande ventrikulär takykardi eller deras hot, som redan nämnts ovan, implantationen av en defibrillator-cardioverter, och inte bara bli av med extrasystole.
När det gäller användningen av RFA i godartad extrasystol, som inte är en följd av hjärtsjukdom, är det osannolikt att det är motiverat. Det är just nu en populär behandlingsmetod, det tilldelas kvoter, vilket ytterligare stimulerar kirurger-aktiviteten. Det är verkligen progressivt, och med vissa svåra arytmier som kräver konstant medicinering är RFA en riktig väg ut. För detta uppfanns det - peka cauterization (ablation) av hjärtat av arytmen i hjärtat.
Det sägs ofta att orsaken till remiss till RFA är subjektiva obehagliga störningar, avbrott eller idioter som vill bli av med det. Det bör förstås att den verkliga orsaken till dessa känslor och deras betydelse för människa (eller snarare alla - rädsla och panik till följd av känslan av störningar och multiplicerar dem) är inte för tidigt beats, som sådan, men egenskaper hos det psykologiska tillståndet och typen av mänskligt svar. Använd RFA som psykoterapi - inte för rationellt, det finns mycket mer riktade, radikala och blodfria sätt att psykoterapeutisk behandling.
Med extrasystole hjälper RFA bara om alla extrasystoler kommer från samma fokus. Extrasystolia efter RFA kan bli mindre frekvent (men det kan väl vara utan det), men ingen garanterar att det inte kommer att dyka upp igen. Fråga de läkare som hänvisar mor till RFA, oavsett om de garanterar detta. Och är de säkra på att efter att ha eliminerat ett foci av extrasystole kommer mamma inte ha andra - och det, igen, cauterize? Efter allt, reflexen själv, vilket orsakar extrasystoler, påverkar RFA inte på något sätt. Och källan till det är troligtvis, som redan nämnts ovan, icke-hjärtat (extrakardialt). Därför är det bättre att arbeta med det.
Speciellt eftersom beats, om inte rädd, går mycket ofta antingen saktar i och för sig, och lugnande och ångestdämpande medel från genomförbart - (!) Men en vanlig fitness från tillskott med hög kaliumhalt (såsom kalium normina vätska eller kaliumklorid), multivitamin och mineralkomplex och ett järnpreparat - med defekt diet har förtjust viktminskning och ersättning av te och kaffe mineraliserad vatten. Återigen bekräftar den positiva effekten av fysisk aktivitet försvinnande av arytmi under VEM-prov - som vanligtvis är kännetecknande för en godartad arytmi, inte associerad med hjärtmuskelsjukdom.
Så det är mycket viktigare att fastställa huruvida extrasystoler är associerade med någon signifikant patologi i hjärtat. Om det är, måste du agera på det. Om de inte är anslutna måste du behandla det korrekt.

Är migration av pacemaker, atriell rytm hos barn? Är detta en kontraindikation för motion?
Som ett resultat på EKG hos ett friskt barn, och i en vuxen, ett självständigt värde, gör det vanligtvis inte. Du kan studera fysisk kultur.

Till min mamma 42 år, på 14 år har hon diagnostiserat au-node takykardi. Anfall ungefär en gång i månaden, föreslår att du gör en operation. Berätta för mig om det finns alternativa behandlingar utan kirurgi, om inte, hur mycket kostar operationen och hur mycket är resultatet av sitt bra resultat?
Det finns alternativa metoder, bara de är mycket värre. Med täta attacker visade AV-takykardi bättre intravaskulär operation RFA (radiofrekvens ablation) utan ett snitt och narkos, och bli av med detta problem, än en livstid att acceptera ständigt läkemedel är inte utan biverkningar och är inte radikalt effektivitet. Detta är bara fallet när RFA föredras och visas.
Hur mycket är det - du måste ta reda på det i en viss sjukvårdsinstitution. Enligt statliga kvoter eller försäkringar kommer en medborgare i Ryska federationen inte att vara värt någonting.
När det gäller effektiviteten - definitivt högre än med droger, men säkert - kommer arytmologen att säga, det beror på det specifika fallet.