Huvud / Angina pectoris

Arytmi på grund av tarmar

Normalt kontraherar hjärtat med en frekvens på 60-80 slag per minut med jämna mellanrum. Behovet av kroppen, om nödvändigt, får hjärtat att förändra arbetsrytmen, som en följd av det inre organs sjukdom, systemet. Bråckbråckens öppning i membranet leder till bradykardi och takykardi när de övre tarmslingorna rör sig in i bröstet. Symptiska störningar i hjärtrytmen orsakar tarmsjukdomar och vice versa, ett brott mot tarmfunktionen leder till en förändring i rytmen. Arrytmi, som en bieffekt av droger. Rådgivning av en läkare, lugnande medel, en hälsosam livsstil är nyckeln till framgångsrik behandling.

Orsaker till arytmi

Känslomässiga spänningar, stress, fysisk och nervös utmattning, otillräcklig sömn, rökning, alkoholkonsumtion leder ofta till arytmi (okoordinerad sammandragning av hjärtkamrarna och förmak). Det är inte alltid en hjärtsjukdom. Detta kan vara ett brott mot det endokrina, genito-urinvägarna, mag-tarmkanalen, andra organ. Drycker, mat, som orsakar ökad gasbildning och uppblåsthet leder till en ökning i membranet, som pressar och irriterar hjärtat. Detta leder till arytmi. Bradykardi (långsam hjärtrytm) och takykardi (snabb sammandragning av hjärtmuskeln) orsakar diafragmabråck.

Penetrationen in i bröstet av de övre tarmslingor, komprimera hjärtat och förhindra dess normala drift genom en försvagad och förstorad esofageal öppning - "hernial" magsäcken orsakar arytmi.

Vad är förhållandet mellan hjärtarytmi och tarm?

Funktionella arytmier

Fel på rytmen av en neurogen natur

Det autonoma nervsystemet (sympatiska och parasympatiska nerver) kontrollerar inre organens arbete. Den parasympatiska nerven ökar excitationen av vagusnerven, som hämmar hjärtets arbete. Den ökade exciteringen av de sympatiska nerverna aktiverar hjärtets arbete. Det måste finnas en balans: På dagtid är VNS sympatiska avdelning aktiv och på natten - parasympatisk. Att aktivitet av sympatiska nerver leder emotionell, intellektuell, fysisk stress, nikotin, alkoholhaltiga drycker, te, kaffe. Arrhythmias, som observeras i detta fall, kallas sympatiska. Fel i hjärtat på natten orsaka tarmsjukdom, magsår och 12 duodenalsår och andra. Sjuka kroppar bildar reflexer som ökar vagal ton och tvärtom, orsakar nervaktivering utvecklingen av dessa sjukdomar. Det finns ett fenomen av självberoende arytmier.

Gastrit och hjärta

I människokroppen är allt sammankopplat, alla dess system och organ fungerar oskiljaktigt från varandra. Hjärtans arbete påverkas av maten som kommer in i magen, positivt - hälsosam och miljövänlig, negativt - kemisk och fet alkohol. Det mest obehagliga ögonblicket är en attack av ett infarkt, som liknar en attack av gastrit. Därför måste vi tydligt känna till de särdragen i hur gastrit och hjärta värker. I båda fallen är smärtan skarp: stum eller akut. Det är också nödvändigt att uppmärksamma andra tecken på sjukdomen:

 • Med gastrit, observeras smärta i hjärtat - omedelbart efter en måltid eller i en tom mage.
 • Smärtan upphör inte ens efter användning av nitroglycerin.
 • Med smärta i hjärtat har en person utseende av rädsla, panik, svaghet.

I medicinsk praxis, allt oftare med gastrointestinala sjukdomar, observeras gastroesofageal reflux. Enligt statistiken är mer än hälften av bröstsmärtorna relaterade till denna sjukdom. Vid återlopp, går magsaft in i matstrupen, vilket orsakar svår smärta i bröstområdet. Smärta sensioner i detta fall observeras i vänstra hälften av kroppen, och detta kan vara: revben, axel, käke, nacke, arm. Smärta syndrom liknar en hjärtattack och tvingar dig att ringa en ambulans. Det finns inget sätt att göra utan detta: symptomen är likartade, och för att ta bort all tvivel är det nödvändigt att göra ett elektrokardiogram. Kardiogrammet återspeglar det verkliga tillståndet, det vill säga om det finns några funktionsfel i hjärtans arbete, så kommer motsvarande tecken att vara synliga på det.

Och en direkt sammanlänkning mellan hjärtat och magen existerar eftersom de är åtskilda av ett muskelt membran och är belägna i olika hålrum. Därför, i känslan av smärta, är det ibland svårt att veta säkert att det är källan till smärta - gastrit eller hjärta och om det fortfarande har problem med magen och det kardiovaskulära systemet. Med gastrit syns den reflekterade smärtan i hjärtat oftast efter att ha ätit eller fastat, de kan stanna länge och återkallas inte efter att nitroglycerin har tagits. Oftast, människor som lider av sådana "smärtor i hjärtat" kommer att se en kardiolog. Att inte hitta tecken på hjärtsvikt, kommer kardiologen att omdirigera en sådan patient till gastroenterologen.

Arytmi efter att ha ätit

Anfallet av arytmi kännetecknas av ett snabbt hjärtslag, smärtsamma spasmer som uppstår i bröstregionen. Detta tillstånd kan vara en individuell egenskap hos en person. Ofta är hjärtarytmi ett tecken på en sjukdom.

Orsaker till arytmi efter att ha ätit

En mild attack av arytmi kan inträffa efter att ha ätit mat som innehåller konserveringsmedel och smaker. Detta tillstånd observeras hos personer som aktivt absorberar drycker, som inkluderar koffein. Negativt påverkar det kardiovaskulära energisystemets tillstånd, vilket har en uttalad tonisk och stimulerande effekt.

Efter att ha ätit, flyter blod till matsmältningsorganen mycket snabbare och hjärtat samlar sig lite oftare. När man går horisontellt, intensifierar arytmi ofta, så att personer som lider av hjärt-kärlsjukdom inte ska gå och lägga sig direkt efter en god måltid.

Följande faktorer har en negativ inverkan på hjärtfrekvensen:

 • Medfödd hjärtsjukdom.
 • Sköldkörteln dysfunktion.
 • Autoimmuna patologier.
 • Dysfunktion i levern.
 • Överdriven fysisk aktivitet.

Hjärtarytmen utvecklas också när hormonbalansen i kroppen störs, så det förekommer ofta hos kvinnor som förväntar sig ett barn. Dessutom ökar hjärtfrekvensen under kritiska dagar.

Tecken på arytmi

Hjärtritning är följd av följande symtom:

 • Smärta sensioner i hjärtat av regionen.
 • Hjärtklappning.
 • Brist på luft.
 • Minskat blodtryck.
 • En känsla av tyngd i magen.
 • Svaghet av muskelton.
 • Minskade aktivitet i hjärnan.

Om attacker av arytmi efter att ha ätit ganska ofta behöver en person särskild behandling. Han kommer att behöva ompröva sina syn på livet, överge alkoholhaltiga drycker och försvaga fysisk ansträngning.

Arrytmi i sjukdomar i mag-tarmkanalen

Vissa människor undrar: uppstår arytmi från magsjukdomar? Hos människor som lider av sjukdomar i matsmältningsorganen (magsår, tarmpatologi) kan det finnas avvikelser i hjärtets arbete. Arytmi hos sådana patienter uppstår inte bara när man äter, men också på natten. Situationen kan förvärras när du tar vissa mediciner, övermålning.

Arrytmi observeras ofta hos patienter som genomgåde gastrektomi. Under operationen avlägsnas en betydande del av organet. En person kan uppleva illamående och kräkningar efter att ha ätit, och hjärtfrekvensen förändras också.

Du måste äta rätt!

Personen bör följa följande rekommendationer:

 • Minska serveringsvolymen.
 • Maten bör balanseras.
 • Personer med övervikt bör regelbundet ordna sig avlastningsdagar.
 • Maten måste utsättas för den nödvändiga värmebehandlingen.

Från kosten är det rekommenderat att utesluta inlagda grönsaker, kryddiga kryddor, söta matar, choklad, söta kolsyrade drycker. I den dagliga menyn måste vara närvarande kockost, surmjölksdrycker, sallader från färska grönsaker, frukt.

Mottagande av mediciner för arytmi

I detta tillstånd behövs vanligtvis inte medicinering: patienten behöver normalisera kosten, han behöver för att undvika stress och nervös överansträngning. Med stark smärta kan läkaren ordinera patientmedicin som har antispasmodiska egenskaper, lugnande piller.

Tinktur av valerian hjälper till att hantera ångest, förbättrar sömn. Läkemedlet minskar hjärtfrekvensen, utvidgar blodkärlen. Men valerian rekommenderas inte för personer med lågt blodtryck. Den medicinska växten är kontraindicerad med individuell mottaglighet för dess komponenter, laktosintolerans. Tabletten som innehåller valerian bör inte tas under graviditetens första trimester: vid denna tid läggs de vitala organen av fostret.

Folkmetoder i hjärt-kärlsjukdomar

Personer som lider av arytmi och andra hjärtsjukdomar bör försöka med denna lösning: det är nödvändigt att köpa en tinktur av hagtorn och en moderkärltinktur i apoteket. De måste blandas i lika stora proportioner. Det rekommenderas att använda 20 droppar av läkemedlet tre gånger om dagen.

Om hjärtfrekvensen störs kan pepparmynt användas. Det har uttalat lugnande egenskaper. Förbered infusionen enligt följande schema:

 • 10 gram finhackade örter hälls i 0,2 liter kokande vatten.
 • Det rekommenderas att insistera minst 60 minuter på en varm, mörk plats.
 • Därefter måste läkemedlet filtreras. Det är nödvändigt att dricka det i små sippor innan man äter. Infusion ska druckas en gång om dagen. Varaktigheten av behandlingskursen är en månad.

För att klara av arytmi som uppträder efter att ha ätit, kan du lösa upp 10 gram honung i 0,5 liter sockerbetor.

Denna blandning rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen före måltiden. Detta läkemedel hjälper till att normalisera blodtrycket, förbättrar hjärtfunktionen.

Istället för att avsluta

Professionella idrottare, personer med kroniska sjukdomar i interna organ bör regelbundet genomgå en läkarundersökning. Diagnos av kardiovaskulärsystemets patologi kan göras med hjälp av en rad olika diagnostiska metoder: ultraljudskort, EKG, laboratorietester.

Kardiovaskulärsystemet i patologin i övre magtarmkanalen

Sjukdomar i matsmältningsorganen upptar en viktig plats i strukturen av den allmänna sjukligheten, vilket representerar ett viktigt ekonomiskt, socialt och medicinskt problem. Resultaten av epidemiologiska studier indikerar en förändring av strukturen hos huvudzab

Sjukdomar i matsmältningsorganen upptar en viktig plats i strukturen av den allmänna sjukligheten, vilket representerar ett viktigt ekonomiskt, socialt och medicinskt problem. Epidemiologiska studier indikerar en förändring i strukturen av de övre matsmältningsvägarna stora sjukdomar: konstaterats minskning i frekvensen av magsår och ett ökat antal av patienter med gastroesofagal refluxsjukdom (GERD) i världen. För närvarande är GERD erkänt som den ledande frekvensen i sjukdomen i gastroenterologi.

Under de senaste åren har mer och mer uppmärksamhet ägnats åt "extra-esofageal" manifestationer av GERD, inklusive hjärtkroppar. Kardial manifestationer av GERD är av största intresse både från vetenskaplig och praktisk synvinkel. De kan vara i form av bröstsmärta inte är relaterade till kranskärlssjukdom (CHD) (så kallade "noncardiac bröstsmärtor», noncardiac bröstsmärta) och hjärtrytmrubbningar och hjärtledning. Baserat på kliniska studier tyder på att GERD är den andra frekvensen (efter CHD) orsaka bröstsmärtor, men deras verkliga frekvens i olika populationer inte känd. Sådana bröstsmärtor kräver differentialdiagnos med ischemisk hjärtsjukdom med kostsam och invasiv teknik. Så, varje år gör nästan 600 tusen amerikaner koronar angiografi för bröstsmärta, medan 10-30% av de undersökta inte visar signifikanta förändringar. Liknande data (30%) citeras också av inhemska författare (VA Kuznetsov et al., 2000). Tidig diagnos av esofageal orsak till bröstsmärta har både ekonomiska och sociala aspekter. Faktum är att diagnosen GERD ofta utförs endast på grundval av endoskopiska forskningsmetoder. Det är fundamentalt fel, eftersom i 60% av fallen av GERD uppstår som endoskopiskt negativ alternativ (när endoskopi beskriver den normala matstrupen och reflux kan vara mycket svår), men det är för denna variant är vanligare i atypiska (hjärt) symptom, livskvalitet materiellt bryter mot. Samtidigt kan GERD kombineras med äldre personer med CHD (frekvensen av kombinationer och de medföljande förutsättningarna kräver studier). I detta fall, isolering av matstrupen del av smärta och dess behöriga korrigering dramatiskt lättare för kranskärlssjukdom och därmed livskvaliteten för patienterna.

Trots att under de senaste 20 åren har ökat markant antalet tidningar ägnas åt gastroesofageal refluxsjukdom, antalet studier på "cardiac" manifestationer av GERD fortfarande liten, och studiet av arytmi aspekter av GERD har försummats. Allt ovanstående är en förutsättning för att studera arten av kardiovaskulära systemets lesioner i matstrupen och hjärtkärlens patologi.

Samspelet mellan mag-tarmkanalen och CCC är otvivelaktigt intresse. Närheten till hjärtat, kan en gemensam innervation svämma magen, matstrupen patologi typ vistsero-visceral reflexer provocera arytmi, kranskärlssjukdom härma. Patologin i det övre GI-systemet kan leda till funktionsstörningar i det kardiovaskulära systemet, som uppstår indirekt genom VNS. De flesta kliniska manifestationer av VSD, inklusive förändringar i sinusrytm och arytmier ektopisk beror delvis på obalansen i autonoma influenser. Så det finns ingen tvekan en viktig roll neurovegetative effekter på hjärtat, som bidrar till en obalans i deras uppkomst och underhåll av paroxysmalt förmaksflimmer (SH Hohnloser, A. van de Loo, M. Zabel 1994, P. Coumel 1992; Yu R. Sheikh-Zade, 1990, NP Potapova, GG Ivanov, NA Bulanova, 1997; SG Kanorsky, VV Sibirsky, 1999).

Långt från den sista rollen i uppkomsten av dysregulering av VNS upptar mag-tarmkanalen. V. Nyavyarauskus (s avhandling., 1987) beskrev ökningen av parasympatiska NA, vilket sammanföll med exacerbationer av kroniska sjukdomar i inre organ (kolelitiasis, diafragmabråck (HH), BU). Detta tyder på att de primära sjukdomar i de inre organen hos dessa patienter var de viktigaste etiopathogenic faktorer som bidrar till utvecklingen av det autonoma dysfunktion av sinusknutan (VDSU).

Totalt undersökte vi 99 patienter, bland dem: den första gruppen - 35 patienter med esofagus och kardiovaskulär patologi (GERD och / eller GPOD); Den andra gruppen - 31 personer med en kombination av GERD och / eller HBP med YaB; Den tredje gruppen bestod av 33 patienter med YaB (konditionerad jämförelsegrupp). Medelåldern var 37,0 ± 10,1 år.

I vår studie valdes YaB-patienter som jämförelsegrupp.

YaB anses vara det mest slående exemplet på psykosomatiska sjukdomar på grund av det faktum att förändringar från det autonoma nervsystemet spelar en signifikant roll både i sjukdomsuppkomsten och i sin kliniska kurs. Vegetativa störningar uppträder hos 75-82% av patienterna med YaB (AM Vein). Samtidigt fungerar förändringar i ANS som en mekanism genom vilken psykosomatiska interaktioner realiseras.

Alla patienter genomgick fullständig klinisk och instrumental undersökning under exacerbationen och 6-8 veckor efter standardterapin av den underliggande sjukdomen.

Läkemedlets slimhinnans tillstånd bedömdes enligt den modifierade klassificeringen av M. Savary G. Miller (1994), med hänsyn till omfattningen av inflammatoriska förändringar i slemhinnan i matstrupen.

Om fluoroskopisk undersökning polypositional c kontrast (barium sulfater) diagnostiseras diafragmabråck, visade det justerades i enlighet med storleken och arten av märkning VH Vasilenko Grebeneva AL (1978), samt utesluta komplicerade former av sjukdomen (strikturer, sår, tumörer ).

För att verifiera GERD utfördes 24 timmar för övervakning av matstrupen i magsäcken och magen med hjälp av gastroscan-24-apparaten (NGO Istok, Fryazino, Moskva-regionen) för alla patienter.

Ultraljudsundersökning av hjärtat (Ultra-9, Kanada) Du kan förhindra ventil patologi, flera ytterligare ackord, hemodynamiskt signifikant ventil framfall, ärrbildning i hjärtvävnad, tecken på hjärtsvikt.

Kvantitativ och kvalitativ analys av standard EKG utfördes, med EKG (Brentwood Holter System, Kanada) bedömde kvalitativa EKG-parametrar och hjärtfrekvensvariationskarakteristika.

Att klargöra den funktionella tillståndet av sinusknutan och retledningssystem av hjärtat, var påvisande och identifiering av hjärtarytmier utförs icke-invasiva transesofageal (EPS) elektrofysiologisk studie med hjälp av apparaten "Elcard" hjärta (Tomsk, Ryssland).

VNS-tillståndet bestämdes enligt det standardiserade frågeformuläret AM Vein (1985) "Frågeformulär för att avslöja tecken på vegetativa förändringar". Varje symptom bedömdes på en fempunktskala, övervägande av sympatiska eller parasympatiska influenser fastställdes. Dessutom bedömdes de vegetativa indexerna Kerdo, Hildebrant, minutvolymen (IOC).

Av 68 patienter med matstrupe och kardiapatologi klagade 89,7% av halsbränna, 51,5% - epigastrisk obehag och 66,2% - epigastrisk smärta. Förekomsten av retrosternala smärtor noterades med 20,6%; känsla av "klump i halsen" - 7,4%; hjärtslag och oregelbundenhet i hjärtats arbete - 10,3% av de undersökta. Enligt endoskopiska data detekterades reflux esofagit (RE) steg 0 hos 22,1% av patienterna, steg I i 42,6%, steg II i 35,3%. GVRD diagnostiserades radiologiskt hos 28 personer, i de flesta fall hjärtkärl (92,9%) och icke-fixerad (60,7%).

Framgången av terapin utvärderades från data från daglig pH-metri och endoskopi. Det fanns inga signifikanta skillnader mellan grupperna i parametrarna för det dagliga pH-metret i matstrupen hos patienterna i huvudgrupperna.

Det bör noteras att 11 patienter genomgick en enstegs 24-timmarsövervakning av pH och EKG. Syftet med studien - den differentiella diagnosen av esofageal psevdokoronarnoy smärta från andra orsaker, för att upprätta en symptomindex, dvs koincidens av hjärt symptom (bröstsmärtor, avbrott) med episoder av GERD enligt Esofagus pH-övervakning...

I 81,8% av fallen var episoder av bröstsmärta associerade med GER och åtföljdes inte av EKG-förändringar. Ett positivt symptomatiskt index noterades hos 63,6% av patienterna.

Under behandlingens gång förbättrades den endoskopiska bilden: Andelen erosiva lesioner i matstrupen i stadium II-scenen minskade från 35,3 till 2,9% och steg I i steg I från 42,6 till 27,9%.

Det ursprungliga normala EKG registrerades från 16 till 24% av den undersökta. Överträdelser av automatismens funktion definierades vid 25,7-38,7% undersökta; ledningsstörningar - från 15 till 23% och en kombination av dessa 2 störningar - hos 13-23%, inte signifikant olika i enskilda grupper.

Vid jämförelse av kvalitet EKG använder Pearson kriterium betydande mellangruppskillnader är märkta endast för de intraventrikulära ledningsstörningar (NVZHP): närvaro av GERD ökar sin frekvens i jämförelse med patienter med magsårssjukdom (χІ = 6,171; p = 0,013). Detta appliceras som ett "rent" GERD och dess kombinationer med HH och BU (χІ = 6,467; p = 0,011; χІ = 4,728; p = 0,03, respektive).

Ektopisk aktivitet, som i genomsnitt upptäcktes i 6% av fallen på ett standard EKG, registrerades betydligt oftare med Holter Monitoring (XM) EKG. Sålunda ektopisk aktivitet i kombination GERD och magsår var högre än i isolerad yab (χІ = 5,295; p = 0,021) på grund av CB extrasystole (χІ = 4,28; p = 0,039). Enligt XM markerade ökning av hjärtfrekvensen (HR) (minimum, maximum, medelvärde, inte mer än 7%) efter behandling. Betydande intergruppskillnader erhölls inte. Tanke på kvaliteten på EKG-parametrar och XM kan slutsatsen dras att de intraventrikulära ledningsstörningar inträffade signifikant mer frekvent hos patienter med reflyukskoy sjukdomen och dess kombination med sår jämfört med jämförelsegruppen. Dessutom var ektopisk aktivitet, inklusive supraventrikulär extrasystol, mer typisk för patienter med YaB och RB. I detta fall, patienter med ektopisk aktivitet än utan det fanns det ingen signifikant skillnad i EFI-prestanda (även om endast hos patienter med den första och andra gruppen var patienter med en hög punkt i Wenckebach) och autonom ton, medan den markanta skillnaden i vissa spektralparametrar. Således, för den maximala hjärtfrekvensen, F = 6,911 (p = 0,011); LF F = 4,102 (p = 0,047); SDNN F = 4,288 (p = 0,042). Det kan antas att den ökade ektopisk aktivitet hos patienter med GERD är associerad med en samtidig ökning av de sympatiska och parasympatiska effekter på hjärtat, vilket är förenligt med litteraturen, såsom förändringar i hjärtfrekvens (HRV) anses vara oförmånliga. Mest arytmogena situationen samtidigt öka sympatiska och parasympatiska tonen ANS (R.D. Riley, E.L. Pritchett, 1997).

Det finns epidemiologiska studier som ägnas åt studier av frekvensen av rytmförstöring och ledning av hjärtat. Så, NGGogolashvili genomförde en undersökning av 673 inhemska invånare i republiken Sakha (82,1% av invånarna i 5 typiska bosättningar). Enligt standard EKG observerades nomotopisk arytmier i 49,9%; heterotopi - i 6,7% av undersökningen; störningar i hjärtans ledning - 9,5%; blockad av hjärtat - 6,9%. Frekvensen av arytmier och ledningssjukdomar i Yakutpopulationen var följande: sinusarytmi - 33,9%; sinus bradykardi - 12,8%; sinus takykardi -3,2%; AVB - 3,9%; SAB - 0,2%; blockad av högra benet i hans bunt (fullständigt och ofullständigt uppfyllt lika); ventrikulär extrasystol (1-2 graderingar) - 4,2%; supraventrikulär extrasystol - 2,7%; förmaksflimmer 0,9%. Alla fall av förmaksflimmer undersöktes vid 40 års ålder och äldre. Hos 42,2% av de som undersöktes med heterotopisk hjärtrytmstörningar var det inte möjligt att upptäcka hjärtsjukdomar. Hos män mellan 16 och 39 år upptäcktes inte kardiovaskulär sjukdom alls. XM utfördes med slumpmässig provtagning hos 174 personer. När XM, liksom i vår studie, fanns en ökning av heterotopisk aktivitet: till exempel noterades ventrikulär extrasystol i 37,6% och supraventrikulär vid 34,9%. Den minst vanliga var paroxysmal takykardi (1,4% av fallen) och förmaksflimmer (1,4% av fallen). För att diagnostisera DSO, genomgick 46 patienter transesofageal elektrokardiostimulering. Autonom dysfunktion observerades i 1,9%; syndrom av svaghet i sinusnoden i 0,7% av den undersökta. Enligt Institute of Internal Medicine SB RAMS data i studien av förekomsten av elektrokardiografiska förändringar i oorganiserade befolkning Novosibirsk (1563 män och 1550 kvinnor i åldrarna 25-64 år) AV ledningsstörningar registrerades hos 1,9% av män och 1,7% kvinnor; NVNP - i 4,3% av männen och 2,2% av kvinnorna; fullständig blockering av vänstra buntgrenbenet - 0,1%; arytmier hos 7,2% av männen och 3,5% av kvinnorna; förändringar i tand T - 4,9% respektive 6,2%.

EEG av hjärtat användes för att utvärdera funktionen av sinus- och atrioventrikulära (AB) noderna. Den ursprungliga data översteg de normativa värdena: ВВФСУмакс på 25,7%; 30,3% och 45,2% av de jämförda grupperna och KVVFSUred. i 20%, 18,2% respektive 22,58%. Dysfunktion av sinusnoden för vegetativ genesis detekterades hos 25,7% av patienterna i den första gruppen; 30,3% - den andra och 45,2% - jämförelsegruppen. Bestämdes egenheter av AV-överledningssystemet: en patient (2,9%) av den första gruppen och hos 2 patienter (6,1%) observerades uppträdandet av den andra gruppen Wenckebach punkt vid frekvenser högre än 180 pulser / min. Intergruppskillnader var signifikanta för BFFSU-medianen. KVVFSUumin och VVFSUUMaks skilde sig hos patienter i den första gruppen (p

A. Yu. Kuzmina Forskningsinstitutet för terapi, Novosibirsk

Står magen på hjärtat?

Staten av en neuros är ett tillstånd av frustrerad psyke. Vid något tillfälle gick något fel, någon form av skyddande funktion misslyckades och hela organismen började lida. Ju mer du buktar för stress, den negativa inverkan på psyken, desto mer skadar du dina organ och kroppen som helhet. De viktigaste symptomen på neuroser - många och olika, men den dominerande ställningen bland tecknen på neurotiska störningar är patientens astheniska status, förekomsten av obsessiva tankar eller irrationell rädsla eller en demonstration av hysteriskt innehåll av patienten. I denna artikel kommer vi att beskriva de viktigaste symptomen på hjärt-, tarm- och mags neuroser.

De viktigaste symptomen på neuroser (hjärta, tarmar, mage)

Oftast orsakar nervutarmning neuros i hjärtat. Det är allmänt trott att denna sjukdom besöks under en period av hög känslomässig stress, såväl som med stor fysisk ansträngning.

Det finns somatiska och psykologiska symtom på hjärtneuros.

De viktigaste symptomen på neuros heart:

Den första gruppen av symtom är somatisk:

 • du upplever smärta i hjärtat (kompressiv och periodisk);
 • plötslig illamående kan uppstå
 • orolig för yrsel
 • ständig andfåddhet;
 • du svettar ofta och starkt;
 • Hjärtfrekvensen ökar under attacken, trycket stiger.

Den andra gruppen av symtom är psykologisk:

 • tillståndet av ångest och ångest lämnar inte dig;
 • organismen är lätt excitable;
 • sömn och aptit störs
 • du känner dig ständigt irriterad
 • känna rädslan för att hjärtat kommer att sluta nu.

Anfall av en liknande neuros brukar vara från femton minuter till två timmar.

Också i ett tillstånd av konstant psykologisk stress uppstår intestinal neuros. Orsakerna till denna sjukdom är en skarp spänning, rädsla, rädsla. Med ett instabilt nervsystem finns det en reflexeffekt på tarmarna.

Symtom på en neuros tarm:

 • plötsliga önskningar på grund av spänning;
 • stark rubbning i buken;
 • lös avföring
 • avföring
 • tarmkolik.

Denna typ av neuros kan följa med dig i många år av livet eller börja och sluta plötsligt. Dess längd beror helt på patientens nervösa status. För problem med tarmarna mot bakgrund av neuros, rekommenderar vi Senna-D. Drogen i dess komposition innehåller pulver av sennablad och pulver av rhizomer med rötter av elecampan. Dessa komponenter bidrar inte bara till den laxerande effekten, men reglerar och återställer också tarmfunktionen.

En annan typ av neuros, mot bakgrund av en upprörd mentalitet är - neuros i magen. Hittills är gastriska störningar inte seriöst uppfattade av människor. Oftast är sjukdomar skrivna av för en känsla av hunger eller matförgiftning i mild form. Det är dock värt att uppmärksamma din mage.

Du behöver veta det grundläggande symtom på magsneuros:

 • periodiskt eller ihållande magbesvär, känsla av överflöde eller tomhet
 • vandrande smärta i bukhålan eller subkostrummet;
 • avvisning av någon mat, en känsla av avsky;
 • en känsla av illamående, halsbränna, kräkningar;
 • förvärrad, överdriven aptit
 • allmänna individer: sömnlöshet, migrän, irritabilitet.

Hur man övervinnar neuros?

Dessa symptom manifesteras endast på grund av psykologisk överexcitation och leder till många obehagliga konsekvenser. För halsbränna och illamående samt huvudvärk, använd Calendula-P. För att producera läkemedlet används endast den högeffektiva cultivar calta, den innehåller det största antalet aktiva substanser. Drogen kommer att hjälpa övervinna neurosen, eftersom det skapas på grundval av naturliga komponenter och på grund av dess unika egenskaper förbättras aptiten och sömnen och har också en positiv effekt på hela organismen.

Och ändå är det viktigaste förebyggandet och den integrerade delen av behandlingen vårt nervsystem. Alla sjukdomar från nerver - som de säger i folket. Vi rekommenderar att du tar hand om dina nerver, ser på din hälsa och alltid är i gott humör. Och här hjälper du Valerian P och Motherwort P. Dessa medel är de mest effektiva i deras segment. De är gjorda på grundval av naturliga ingredienser, blir inte beroendeframkallande. De verkar på kroppen lugnande, hjälper till att hantera ångest, förbättra sömnen och återställa nervsystemet.

Kom ihåg att om du inte tar hand om din hälsa - kommer ett biologiskt aktivt komplex att ta hand om det - Nervo-Vit, producerad av LLC "Parafarm". Produkten är baserad på naturliga ingredienser och innehåller moderkorn, valerian, citronsmör och blå cyanos samt vitamin C. Läkemedlet kommer att påverka ditt nervsystem ordentligt, hjälpa dig att kontrollera dig i stressiga situationer, skydda dig från depression och hysteri.

Hur är hjärtat kopplat till magen?

Modern medicin ser inte absolut ingen anslutning

mellan inte bara hjärtat och magen, men i allmänhet: hennes tillvägagångssätt är dismemberment.

Allt anses separat, det diagnostiseras separat, det behandlas separat.

I årtusenden praktiserades östlig medicin en helhetssyn,

Utgående från enighet i alla organ och system, koppla emotioner, funktioner och anatomi.

Ur hennes synvinkel är hjärtat mitten av känslor, mitt i alla deras manifestationer.

Hjärtat älskar vila, men överflödet tar sig bort från sig själv i magen.

På diagrammet är det linjen från den röda cirkeln till den gula.

Här är förklaringen av eleverna under stress, det här är också orsaken till halsbränna och sår.

Och tvärtom kan rationell näring lugna och harmonisera hjärtat.

Alla organ är relaterade, för organismen är ett enda och komplett system!

Hjärtat är så hårt anslutet till magen att vissa människor utvecklar takykardi efter att de har ätit. Det finns en åsikt att om hjärtat gör ont, är det meningsfullt att kontrollera din mage!

Hjärta anatomi är inte förknippat med magen, och om du menar magont, smack i hjärtat, så finns det en viss relation, om vissa sindromov.Naprimer, matstrupen bråck av membranet, med överträdelsen, smärta i hjärtat, och en oerfaren person är ibland svårt skilja ih.Eti smärta skiljer sig från rent hjärta så att de är på en viss position i kroppen efter att ha ätit, ofta tillsammans med halsbränna, och tdNu, ibland efter en tung måltid, när magen är smärta i axeln gördel så trångt ur hjärtat, kan vara en smärta i tryck karaktären av hjärtat.

Hur man skiljer på buksmärtor, från smärtor i hjärtat, orsakerna till utseendet på obehagliga symptom

Smärta i bröstområdet är ett ganska vanligt symptom som kan uppstå inte bara i hjärt-kärlsjukdomar utan också med andra avvikelser som manifesteras i olika kroppssystem. Inget undantag är muskulaturen i magen, som med vissa sjukdomar kan orsaka hjärtsvikt. Det är emellertid möjligt att bara fokusera på smärtsensationer endast med hjälp av modern medicinsk diagnostik, eftersom den samtidiga symtomatologin hos onormala patologier inte alltid kan avslöja den fullständiga bilden av sjukdomen.

Patologier i matsmältningskanalen, som främjar förekomsten av hjärtvärk

Patologier, tillsammans med smärta i buken och samtidigt smärta i hjärtat, förekommer inte hos alla patienter på grund av kroppens individuella egenskaper. När allt kommer omkring har varje person en smärttröskel, som i regel påverkar uppenbarelsen av smärta utanför härden eller deras fullständiga frånvaro i en viss sjukdom.

Emellertid är smärta vid en störning av muskulaturens muskulatur inte alltid given till hjärtat, men endast för vissa patologier, såsom:

 • gastrit;
 • magsår;
 • pankreatit;
 • kolecystit;
 • duodenalsår;
 • inflammation i matstrupen;
 • membranbråck;
 • kolelitiasis.

Viktigt! Smärta i hjärtat, åtföljd av smärta i bukhålan, kan också förekomma med sådana patologier: osteokondros hos bröstkorgsområdet och endometrios (hos kvinnor). Bestäm förekomsten eller frånvaron av dessa sjukdomar kan uteslutande genom noggrann diagnos.

Effekt av gastrit på hjärtat

Med gastrit är inflammationsmuskinnet signifikant inflammerat, vilket ger upphov till akuta smärta, som väsentligt intensifieras vid mottagande av akuta, salta eller feta livsmedel. Sådana smärtor lokaliseras emellertid inte alltid i bukhålan, ibland visas de i bröstet till vänster. Som regel förekommer sådana smärtangrepp regelbundet och skiljer sig något från de karakteristiska smärtorna i hjärtat.

Bestäm vad som specifikt gör ont när gastrit - hjärtat eller magen kan vara med hjälp av samtidiga symtom på bukspatologi, såsom:

 • Anfall av svår illamående, kräkningar
 • Efter att ha ätit, finns det en känsla av tyngd i magen.
 • En tarm störning.
 • uppblåsthet;
 • Aptit under gastrit minskas väsentligt eller försvinner fullständigt.

En sådan symptomatologi kan orsakas inte bara av intaget av fel mat, men också av känslan av hunger. Det bör noteras att långvarig motsättning för sådana symtom leder nödvändigtvis till en märkbar viktminskning.

Effekten av magsår i hjärtat

Magsår är en patologi som härrör från en allvarlig exacerbation av gastrit. Som regel med magsår börjar det tidigare inflammerade slemhinnet gradvis att bryta ner, på grund av vilka defekter bildas på det i form av små sår. När mat eller magsaft kommer in i de drabbade områdena upplever patienten svår smärta i magen, som också kan överföras till bröstområdet.

Med detta fenomen observeras inte direkt anslutning av hjärtat med bukhålan, men på grund av det faktum att hjärtat ligger mycket nära det inflammerade organet, kan den ta smärtimpulsen på sig själv. De mest akuta sådana störningarna uppträder under måltiden eller omedelbart efter att ha ätit.

Bland de karakteristiska symptomen, som endast är karakteristiska för magsåret, noteras:

 • Halsbränna. I de flesta fall uppstår detta symptom när magsåret befinner sig i omedelbar närhet av matstrupen.
 • Frekvent förstoppning. Detta tecken på ett sår är endast karaktäristiskt för de patienter som har en förhöjd nivå av magsyra.
 • Otillbörlig regurgitation. När man klipper känns patienten med en sur smak i munnen.
 • Ökad excitabilitet hos patienten.

Viktigt! Av orsaker som påverkar utseendet av smärta, kan du bestämma den ungefärliga placeringen av sår i magen. Till exempel, om smärtan manifesteras efter att ha ätit, kommer det defekta området att vara på de nedre väggarna. Och om smärtan uppträder samtidigt med en känsla av hunger, kan såret lokaliseras både på övre och på sidoväggarna i magen.

Effekt av pankreatit i hjärtat

Pankreatit är en patologi som har en akut inflammatorisk karaktär och går uteslutande i bukspottkörteln. Med denna sjukdom kan smärta från det drabbade området överföras inte bara genom bukhålan utan även längs bröstet, särskilt på vänster sida.

Som regel i hjärtat smärtan för pankreatit plötsligt och har en trubbig värk i naturen, medan den typiska hjärt smärta orsakad av hjärtfel förekommer ganska kraftigt, med en gradvis ökning av smärta. Om tiden inte påbörja behandling av sjukdomen, kommer det så småningom helt förstöra bukspottkörteln, vilket resulterar i patientens andra organ lider av svår berusning, som med nödvändighet kommer att leda till döden.

Patologins samtidiga symptomatologi, som gör det möjligt att särskilja smärta i hjärtat av hjärtat från smärtintegrationerna som orsakas av pankreatit, innefattar följande karakteristiska tecken:

 • En flytande avföring. I detta fall innehåller fekalmassorna osmält matrester.
 • Frekventa attacker av hiccoughs.
 • Okontrollerad erctation.
 • Blanchering av huden.
 • Konstant känsla av uttorkning.
 • Ökad kroppstemperatur.

Viktigt! Ofta orsakar orsaken till utseende av pankreatit i patientens kropp en för stor mängd alkohol som konsumeras. Det bör också noteras att bristen på snabb behandling av sjukdomen kan leda en patient till döds.

Effekt av cholecystit på hjärtat

Cholecystit är en akut inflammatorisk process som påverkar gallblåsan. Typiskt inträffar när sådan smärta patologi initialt i magen, men i frånvaro av lättnad, går den i det akuta skedet och är snabbt sprider sig till angränsande organ belägna bakom bröstkorgen: hjärta, lungor, bronker, etc.

Karaktären av smärta i cholecystit är ofta värre, dulled, väsentligen annorlunda än smärta sensioner som uppstår från någon hjärt-sjukdom. Ytterligare symtom som särskiljer buksmärta vid gallblåsans inflammation från karakteristiska hjärtvärk är:

 • Accelererad hjärtfrekvens (med detta symptom kan patienten ofta ha huvudvärk).
 • Otillbörlig erctation, varefter i munhålan förblir eftersmak av gallan.
 • Klåda av vissa delar av huden.
 • Konstant illamående, som ersätts av kräkningar när man dricker alkohol eller förbjuden mat.
 • Förekomsten av förstoppning eller diarré (beroende på graden av surhet hos patientens mage).

Om du börjar behandla patologin i ett tidigt utvecklingsstadium, när smärtan inte ger upp i hjärtat, kan du på kort tid avlägsna smärtavkänningarna helt. Annars kommer cholecystitis att gå till ett kroniskt stadium, där magen och hjärtat kan bli sjuk under vilken tid som helst, oavsett vilken negativ effekt det har på dem.

Påverkan av membranhernia på hjärtat

Om patienten har hjärtsmärta, som ligger i övre delen av bröstet till vänster, kan orsaken till dess utseende vara en membranbråck, som bildas i matstrupen. Risken för denna patologi är att den är symptomatisk av mycket lik angina och manifesterar sig i patientens kropp tillsammans med följande symtom:

 • svårighet att svälja
 • svår halsbränna
 • ofrivillig erctation, varefter munhålan är kvar med smak av magsaften;
 • illamående och kräkningar som uppstår efter att ha ätit.

Skillnad trubbig smärta i hjärtat orsakade av gastrit, magsår, pankreatit eller kolecystit, smärta under diafragmentalnoy bråck som stick buken och bröstkorgen, signifikant amplifiering medan patienten är i ett horisontellt läge.

Viktigt! Denna patologi utvecklas oftast hos patienter som är i högre ålder eller som har extra pounds. För att noggrant bestämma, vilket resulterar i ett tunikahjärta, kan det bara vara genom modern medicinsk diagnos.

Effekt av gallkolik på hjärtat

Under kolelithiasis försämras den normala funktionen av gallblåsan signifikant, vilket medför att patienten har inflammatoriska processer i de inre organen, vilket leder till en allmän förgiftning av kroppen. Under inverkan av sådana abnormiteter kännetecknas patologin av en genomträngande smärta i hjärtat av regionen, vilket uppträder samtidigt med följande symtom:

 • Förekomst av periodiska attacker av takykardi.
 • En tarm störning.
 • Långa kräkningar som uppträder omedelbart efter en måltid (efter att magen är helt utsläppt från mat, uppkallar patienten med gallan).
 • Vid exacerbationer av en patologi ger hjärtvärk i området av en lever och en mage.

Viktigt! Symtomatologin för kolelithiasis är mycket lik manifestationen av en hjärtinfarkt, så det enda sättet att förstå orsaken till stagande smärta i patientens hjärta är att utföra en diagnos av gallblåsan.

Hjälp med smärta i magen och hjärtat

Hur man bestämmer orsaken till hjärta smärta av karakteristiska symptom på buken sjukdomar, har vi redan diskuterat, och du kan nu gå till sista frågan: "Vad gör du om du får sådan smärta" Som regel är en manifestation av smärtattacker i magen och hjärtat bäst att omedelbart konsultera en läkare, en specialist, eftersom att inte veta vilken typ av sjukdom, kommer patienten inte vara hundra procent säker på om uppstår patologi leder honom till döds.

När patienten är informerad, varför buken eller hjärtat värker i hans fall kan han börja omedelbar behandling, som innehåller två grundläggande regler: dieting och medicinsk behandling. I de flesta fall, om du börjar behandla bukspatologi i ett tidigt skede av utvecklingen, kan du helt bli av med det på kortast möjliga tid. I annat fall kan patienten förvänta sig irreparabla konsekvenser, upp till ett dödligt utfall.

Behandla hjärtat

Tips och recept

Extrasystoles på grund av mage

Extrasystole är en patologi där hjärtrytmen är störd. Det kännetecknas av en tillfällig paus i hjärtets arbete, följt av intensifierade tremor. Sådana manifestationer skrämmer ofta människor, för i en normal situation har en person inte sådana symptom.

Extrasystoler kan förekomma i skräckfrasen, personen känner att hjärtat kläms inifrån, då ökar hjärtfrekvensen.

Det är dock värt att notera att extrasystolen är ett normalt fenomen som kan uppstå även hos friska människor. Normalt anses utseendet av extrasystoler från några tiotals till tvåhundra gånger per dag. Om dessa indikatorer ökar mycket, upp till tusen gånger om dagen, kan en person få allvarliga förändringar i hjärtat eller andra sjukdomar som orsakar en kränkning av hjärtans rytm.

All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling! Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn! Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist! Hälsa åt dig och dina nära och kära!

Vanligtvis visas extrasystoler under perioden av depressiv fas. Detta innebär att en person kan ha psykomotionell överbelastning, ett förtryckt tillstånd där störande tankar uppstår.

Sådana tankar är direkt relaterade till hälsoproblem - någonstans något knäppt och en person börjar oroa sig, tänka på eventuella allvarliga sjukdomar, som inte alls är. I detta avseende, och extrasystoler framträder, under hjärtsvikt börjar en person bli rädd, rädsla för deras liv uppstår, som förvärrar situationen ännu mer.

Dessutom kan extrasystoler uppstå på grund av mänsklig misshandel, alkoholmissbruk, stimulerande användning i form av kaffe och starkt svart te, såväl som låg rörlighet. Hjärtat är dåligt utbildat, muskeln blir svag, vilket resulterar i denna typ av arytmi.

Otroligt nog, men extrasystoler kan inträffa efter att ha ätit. Det här är en annan typ av arytmi, som kännetecknas av att hjärtat sjunker i 2-3 sekunder följt av en tråkig chock i bröstet och en kort spasma. Därför börjar många människor leta efter information om vad man ska göra om man efter att ha ätit ofta extrasystoler.

Extrasystoler kan vara av organisk och funktionell form. I det första fallet återställs hjärtslaget efter att personen har gått i ett liggande läge, den funktionella formen av en sådan arytmi är tvärtom starkare i vågrätt läge.

Talar direkt om den andra versionen av extrasystolen är det vanligtvis en följd av skadliga vanor - användningen av alkohol och koffein, rökning.

Också för att provocera en funktionell extrasystole kan vara stress, en stillasittande livsstil eller vice versa, överdriven fysisk ansträngning, vegetarisk dystoni, överspädning och äta för tung mat. Den organiska formen av en sådan arytmi kan orsakas av olika sjukdomar i sköldkörteln, hjärtinfektionssjukdomar, dess kroniska insufficiens och andra patologier i hjärtat.

skäl

Som det kan förstås från ovanstående hänvisar extrasystol, som uppstår efter att ha ätit, till den funktionella formen och beror till stor del på de individuella egenskaperna hos varje persons organism. En sådan arytmi kan kallas absolut säker för hälsan, det leder inte till allvarliga komplikationer i hjärtats arbete och kräver ofta inte medicinsk behandling.

Det kan finnas extrasystoler av olika anledningar - någon kände obehagliga hjärtinfarkt oregelbundenhet direkt efter att ha ätit snabbmat, medan i andra visas arytmen bara efter att ha konsumerat mat mättad med natrium.

Det är svårt att entydigt bestämma orsaken i varje enskilt fall.

Emellertid är processen med förekomst av extrasystoler efter ätning följande:

Efter en rik måltid går maten in i mag-tarmkanalen. där börjar det att behandlas, och för detta behövs syre, som kommer in i matsmältningsorganet tillsammans med blod; en stor volym blod sänds till matsmältningsorganet för att mätta det med syre; hjärtat börjar brista blod i bröstkorgsområdet, så det börjar bli mer ofta, ökar intensiteten i strokarna. Därför försöker hjärtat att köra blod snabbare för att återställa balansen.

Det är också värt att notera att sådana hjärtrytmstörningar som inträffar efter att ha ätit kan till viss del väcka uttorkning av kroppen. Faktum är att användningen av en liten mängd vatten leder till en förtjockning av blodet, dess viskositet ökar.

Som ett resultat är det en överbelastning av hjärtat, för han måste svårt pumpa sådant tjockt blod över hela kroppen. Inga drycker i form av kaffe, te eller juice kan inte förbättra situationen, eftersom det kräver rent vanligt vatten att späda blodet.

Att dricka mycket under dagen hjälper till att återställa vattenbalansen i kroppen. Om en person ständigt dricker andra drycker istället för vatten, som är stimulanser (kaffe, svart starkt te, kolsyrade drycker, särskilt Coca-Cola), får hjärtat ytterligare stress på grund av den stora mängd stimulerande ämnen i dem, vilket bara förvärrar situationen ytterligare.

Efter en stor måltid eller middag kan en person uppleva en minskning av styrkan, och detta tyder på att kroppen spenderar all energi på att bearbeta tung mat så att den snabbt blir trött

symptom

Extrasystoler av funktionell natur förefaller ganska ofta, och det är nästan omöjligt att märka dem.

En sådan arytmi manifesterar sig omedelbart efter en måltid och uppenbaras av följande symtom:

känsla av ökad tremor i bröstet, hjärtkollisioner ökar; det kan vara en känsla av svindel eller ett hjärtat av hjärtat; arbetad andning, känner en person en brist på luft (en sådan brist på syre beror på det faktum att det mesta av det tillsammans med blod går in i mag-tarmkanalen för att upprätthålla ämnesomsättningen); återflöde, obehag, obehagliga känslor eller tryck från svaga smärtor inom bröstets område. Som ett resultat av syrebrist, som observeras i ett sådant tillstånd i hjärnan, kan en person förlora medvetandet, koncentrationen av uppmärksamhet minskar och svårigheterna att utföra intellektuella uppgifter uppstår.

Även med en sådan arytmi efter att ha ätit, klagar patienter ofta på andra symtom som inte hör till extrasystolen, men kan följa med det.

Första anteckningen uppblåst, obehag, matsmältningsbesvär. Sådana manifestationer är emellertid inte helt lämpliga att kalla symptom, de är mer relaterade till huvudfaktorerna, leder till en uppdelning i hjärtans rytm.

Saken är att kroppen försöker hantera problemet i form av tung mat som har gått in i magen. Och för att smälta det, börjar han leda blod till syrebehovande organ, trots allt är syre nödvändigt för bearbetningsprocesser. Som en följd av detta förlorar hjärtat den nödvändiga mängden syre som en konsekvens av förekomsten av extrasystol.

Aberrant extrasystoles förekommer i förmaksområdet och diagnostiseras av EKG.

Funktioner för behandling av extrasystol av Concor beskrivs här.

Under matsmältningen i kroppen minskar blodtrycket - detta är ett annat tecken på sådana brott.

Behandling av extrasystol efter att ha ätit

Vanligtvis kräver sådana extrasystoler inga åtgärder för terapeutisk terapi, eftersom de inte utgör någon speciell hälsorisk. Men om en person länge har lider av sådana symptom som beskrivits ovan är det värt att tänka på din livsstil, i synnerhet att revidera listan över produkter som vanligtvis används.

Du borde sluta dricka alkohol, fet och tung mat, sluta röka och försöka hålla sig till rätt balanserad kost. Dessa principer är mycket enkla, det är nog att välja den mest optimala kosten, vilket kommer att innehålla användbara livsmedel som innehåller ett stort antal vitaminer och spårämnen.

När det gäller drycker är det först och främst nödvändigt att minska mängden kaffe eller svart te berusat per dag. Det är bättre att ersätta dem med grönt te, växtbaserade medel, komposit av äpplen, burkar eller bär. Det är väldigt viktigt att inte tillåta komplikationer i form av uttorkning av kroppen. För att göra detta måste du dricka så mycket rent vatten som möjligt dagligen, vilket är nödvändigt för att normalisera vattenbalansen.

Det rekommenderas också att starta en aktiv livsstil. Arbetet i mag-tarmkanalen beror direkt på en persons motoriska aktivitet.

Om han rör sig lite, börjar matsmältningsorganen arbeta långsamt. Vi måste försöka varje dag för att utföra även de mest grundläggande träning är också en positiv effekt kan erhållas från en enkel promenad i friska luften.

Det är mycket viktigt att i rätt tid undersöka och bestämma huvudorsaken till hjärtrytmstörningar

Folkmekanismer

Många är intresserade av hur man hanterar extrasystolen efter att ha ätit, om det inte finns något speciellt behov av medicinering. Självklart är patientens önskan att bli av med sådana obehagliga symptom så snart som möjligt ganska rimligt.

Förutom att förändra livsstilen rekommenderar specialister att använda traditionell medicin. Många växtberedningar och infusioner är mycket effektiva vid bekämpning av en sådan sjukdom som extrasystol efter att ha ätit.

Idag kan du hitta många olika recept för beredning av medel som hjälper till att minska intensiteten av manifestationer av arytmi. Men det mest effektiva folkmedlet kan ses som en infusion av örter.

För att göra en sådan helande dryck måste du ta fem bitar citronbalsam och örtmodern, fyra delar av ljung, trehagtorn och 2 - hoppa (du kan stöta).

Därefter hälls det resulterande råmaterialet varmt kokt vatten och lämnas för att infilera i en sluten behållare i cirka tre till fyra timmar. När produkten är klar måste den filtreras och kylas. Efter detta kan du säkert börja ta, varje dag rekommenderas att ta en matsked tre gånger efter att ha ätit. Varaktigheten av kursen är liten, för behandling kommer det att räcka till i två veckor av att ta botemedlet.

Ta inte del i självmedicinering, eftersom de medicinska örterna innehåller en stor koncentration av arbetsämnen. För att undvika oförutsägbara kroppsreaktioner för dessa ämnen är det därför värt att samråda med en läkare om behandling av växtbaserade läkemedel.

När är detta tillstånd farligt?

Extrasystole efter att ha ätit orsakar säkert ångest hos människor. Det kan manifestera sig på olika sätt, beroende på organismens individuella egenskaper.

Även med absolut friska människor kan en sådan arytmi uppstå, men det betyder inte att du kan fortsätta att leda en felaktig livsstil och ha något hemskt. Dessutom kan extrasystol vara ett tecken på andra sjukdomar som kan ge allvarliga komplikationer.

För att förhindra detta är det fortfarande nödvändigt att besöka läkaren och ge en beskrivning av hans symtom. Specialisten skickar dig till undersökningen, som består i leverans av urin och blodprov. De kan också användas för diagnostiska aktiviteter, såsom elektrokardiografi och ekkokardiografi. Kanske även när de mottar de första resultaten av undersökningen kommer specialister att upptäcka patologier.

Också i risken att utveckla hjärtsjukdomar är professionella idrottsmän och medborgare i medelålders ålder. På idrottsmän står hjärtat ständigt inför de stora belastningarna som den tilldelas.

De äldre kan väl ha allvarliga hjärtsjukdomar, oftast patologiska förändringar i myokardiet, vilket ofta leder till utseende av extrasystoler efter att ha ätit, som kommer från olika delar av hjärtat.

Extrasystole är ofta en följd av andra sjukdomar som inte är relaterade till hjärtets arbete, till exempel sköldkörtel- och bukspottskörtelcancer.

Om du inte börjar behandla sådana sjukdomar i tid, kan kroppen misslyckas, vars konsekvenser är oförutsägbara.

Efter att ha ätit, kan många uppleva extrasystole. Som en allvarlig kränkning av hjärtmuskeln anses den inte, men blir säkert ett tecken på abnormiteter i hjärtats arbete. Om vad är extrasystole, varför det inträffar efter att ha ätit och hur man behandlar det, läs den här artikeln.

Hjärtans arbete påverkas även av matsmältningsprocesser

Vad är extrasystoler efter att ha ätit?

Först och främst anses extrasystole vara ett funktionellt fenomen efter att ha ätit. Det är inte nödvändigt att behandla det medicinskt, medan det hos vuxna kan vara en följd av andra sjukdomar som inte är relaterade till hjärtat.

OBS! Den största faran representeras av ventrikulära extrasystoler, vilket kan vara komplicerat före ventrikelflimmer, om du inte ringer till läkaren för hjälp i tid.

Ventrikulär fibrillering är en karakteristiskt oordnad sammandragning av enskilda muskelfibrer, åtföljd av en kränkning av blodcirkulationen med risk för dödsfall. Fortfarande starka och frekventa extrasystoliska sammandragningar efter intag kan orsaka förmaksflimmer (förmaksflimmer) eller leda till utveckling av hjärtsvikt.

Funktioner av extrasystoles efter att ha ätit:

Om patienten har allvarliga myokardiella skador kan rytmförstöringen komma från olika områden. I detta fall kallas extrasystolen polytopic, medan patienten känner hjärtsvikt och stroke i bröstområdet, det finns en snabb hjärtfrekvens. Om på eftermiddagen finns en extrasystole kan den vara funktionell - på grund av en neurogen rytmförstöring. Orsaken till hennes utseende är alkohol, droger, rökning eller andra kemiska faktorer. Denna sjukdom finns ibland hos idrottare och kvinnor under menstruationscykeln. Extrasystolia kan utvecklas på grund av kardiomyopati eller myokardit. I detta fall bestäms svårighetsgraden av sjukdomen av graden av dysfunktion hos ventriklarna och skador på hjärtfibrerna.

För att bestämma vad som är orsaken till extrasystoler efter att ha ätit, måste du genomgå en läkarundersökning. Källan av rytmförstörningar är olika faktorer och sjukdomar, på grundval av vilken den behandlande läkaren föreskriver rätt behandling.

Vad är hälsorisken?

Som redan nämnts är de farligaste av de olika typerna av extrasystol de ventrikulära, eftersom de kan leda till fibrillering. På grund av detta, individuella fibrer i hjärtmuskeln ofta och slumpmässigt kontrakt. Av dessa skäl bär de följande hot mot kroppen och livet:

Minska hjärtets effektivitet, vilket leder till hjärtsvikt. I avsaknad av snabb behandling föreligger risk för dödligt utfall, vilket är förknippat med nedsatt blodcirkulation och en otillräcklig förmåga hos hjärtfibrer att komma i kontakt.

Om efter en lunchpaus finns obehag, en känsla av hjärtsvikt tills stoppet, måste du omedelbart söka hjälp av en läkare.

arter

Det finns två typer av ventrikulär extrasystol efter att ha ätit: funktionell och organisk. De flyter med olika känslor och obehag avlägsnas med olika metoder.

Extrasystoler efter att ha ätit organisk natur kan orsakas av ischemisk hjärtsjukdom eller sköldkörtelsjukdom, hjärtsjukdom, myokardit. Samtidigt förbättras en persons tillstånd om han tar ett vågrätt läge. Om extrasystolen är funktionell, förvärras det mänskliga tillståndet i det horisontella läget. En funktionell extrasystol uppstår och utvecklas på grund av starka erfarenheter, stress, alkohol och missbruk av rökning. Andra negativa faktorer som leder till denna sjukdom är överdrivenhet och övervägande i kosten av dåligt uppdelade produkter, konstanta påfrestningar.

OBS! Oavsett vilken form av sjukdomen, arytmi efter att ha ätit manifest extra stark hjärtrytm, som åtföljs av obehag, en känsla av störningar i rytmen.

Korrekt diagnos kommer att undvika allvarliga oegentligheter i hjärtets arbete, som kan utvecklas från till synes oskyldiga extrasystoler efter en tät måltid.

Orsaker till extrasystoler efter att ha ätit

Ventrikulär arytmi är i de flesta fall förknippad med onödig stress i hjärtat

Eventuella sjukdomar i hjärtmuskeln har en individuell karaktär. Inklusive arytmi efter ätning kan förekomma i olika situationer.

Det är värt att notera att, oavsett orsak, är det i de flesta fall inte nödvändigt att använda läkemedel för behandling, eftersom det är ett godartat fenomen och kroppens tillstånd som orsakas av att en viss produkt tas. Vissa kan känna en extrasystole efter att ha ätit snabbmat eller mat med överflödigt natrium.

Efter att personen åt, kräver fordömmning en stor mängd blod som skickas till mag-tarmkanalen. På grund av detta ökar belastningen på hjärtat, det finns ett blodunderskott. För att kompensera honom börjar hjärtat slå bättre.

Matsmältningsbesvär är en mycket möjlig orsak. Hjärtmuskeln i detta fall tar ännu mer medvetet upp blod i matsmältningssystemet för att behandla mat av dålig kvalitet. Som ett resultat finns överbelastningar i hjärtets arbete, såsom extrasystoler efter att ha ätit.

En annan anledning är uttorkning, vilket gör att blodet blir tjockare vilket komplicerar processen att pumpa den. För efter att ha ätit, finns det ingen kondensation av blod, du måste dricka vatten i ren a. Det är värt att notera att te, kaffe eller andra drycker inte kommer att kunna normalisera vattenbalansen. I detta fall kan innehållet i andra stimulanser i deras komposition orsaka en motsatt, negativ effekt, och ännu mer för att ladda hjärtmuskeln, vilket orsakar tecken på extrasytolia.

Låt oss nämna några tips om näring:

Det rekommenderas inte att dricka tung mat även med kolsyrade drycker som kommer att komplicera processen med matsmältningen genom att späda magsaften. Som de kinesiska visarna råder, är det inte nödvändigt att övervinna. Tja, om efter middagen finns det en liten känsla av hunger. Det är viktigt att bibehålla vattenbalansen i kroppen. Coca-Cola, sprite, kaffe, starkt te och andra drycker hjälper inte här.

Om du reviderar din inställning till matintag kan du eliminera extrasystolefaktorerna efter att ha ätit, och därigenom förbättra livskvaliteten.

Symtom och behandling

En svag känsla av yrsel uppstår av hjärnans syrehushåll, på grund av att mer syre sänds till mag-tarmkanalen

Obehag efter att ha ätit manifesterar sig som följer:

Andnöd. Det uppstår eftersom mer syre krävs av matsmältningskanalen för matsmältning. Smärtsamma känslor i bröstet och känslan av att hjärtat "rullar", "vänds". "Stoppar" - det här är signaler om extrasystoler. Yrsel. Det härrör också från bristen på syre för hjärnan. Du kan notera nedgången i hjärnaktivitet och motviljan att utföra komplicerat intellektuellt arbete. Lågt blodtryck. Vid tidpunkten för matsmältningen är det möjligt att diagnostisera en minskning av blodtrycket på grund av ökat blodflöde i matsmältningsorganet.

OBS! På grund av svår utmattning och ökad svettning är kroppen, som måste smälta en stor mängd näringsämnen, tröttare snabbare.

Det har redan noterats att extrasystoler efter att ha ätit inte alltid är hälsofarliga, eftersom de är förenade med de fysiologiska stunderna vid matsmältningen. I sådana fall inte tillgripa läkemedelsbehandling.

Det är nödvändigt att ta bort från kosten som inte är smittsamma

Men om en person är ständigt orolig för ovanstående symtom, försöker han att eliminera dem. För detta rekommenderas att du gör följande:

Avvisa dåliga vanor. Håll dig till en hälsosam kost (särskilt med avseende på innehållet i fetter). Istället för starkt kaffe eller svart te, använd grönt te. Minska fysisk aktivitet.

Det rekommenderas att ta specialiserade kosttillskott, rik på kalium- och magnesiumprodukter, för att stödja hjärtmuskulärens arbete.

Första hjälpen

Om patienten har oregelbundenhet i hjärtats arbete på grund av övermålning, kan det första hjälpen tillhandahållas i följande form. Förbered en infusion av växter som stabiliserar blodtrycket och förbättra blodcirkulationen. Till exempel kan det vara en lika kombination av citronbalsam, motherwort och mint. Infusion av dessa medel kommer att tillåta dig att slappna av, ta bort den psykologiska och fysiologiska spänningen.

Du kan använda både tinktur av valerian och droppar av motherwort. Dessa metoder hjälper till att lindra stress, förhindrar blodkärlspasma, vilket kan förvärra den vanliga extrasystolen efter att ha ätit.

Vad mer du inte kan göra efter en måltid, titta på videon. Till exempel, på kvällen efter en måltid kan du gå och lägga dig bara efter 2 timmar.

En fråga: en frekvent ventrikulär extrasistolija?

19 april 10:30, 2013 Anastasia Han frågar:

God eftermiddag! Snälla hjälp med min olycka. Jag har stora kolichestvr PVC leva med dem inte längre möjligt att ha ett litet barn är ett år och åtta månader och jag ksozhaleniyu jag kan inte ge henne något som hon vill att jag ska onödan ständigt dåligt. Gjorde eller gjorde holter-här data ZHiludochkovye-6405 totalt; Single-6110; Parat-141; Grupp-4/13; Bigemini-1/2; Trigemini-31/148; Quadriga. -11/50. Slutsats: Sinusrytm med en hjärtfrekvens på min. 54 yds. i min. och hjärtfrekvens max 158ud per minut. Tsirkadnyj-indexet 1.4. Det fanns sällsynta episoder av sinusarytmi och CA-blockad av 2: a graden av 1: a typen. Kammar ekstrosistaly inte har en tydlig koppling till den tid på dagen, men det fanns en signifikant minskning på upp till fullständigt försvinnande, med ökad hjärtfrekvens, sprovatsirovat motion. Diagnostiskt signifikant förskjutning av ST-segmentet från isolinet observerades inte under studietiden. Under holternas passage tog hon anaprilin i en dos av 5 mg per dag. EchoCG Right atrium: ej förstorad Mått In-mode: 3,6 x 3,0 cm (N: 3,8 med 4,6) Volym: 20 ml. Vänster atrium: ej förstorad. Mått: In-dir. 4,3 till 3,0 cm. (N: 4,0 till 4,8) Volym 30 ml. Lungor är normala. Höger kammare: ej förstorad. Mått: В- dir. Ons Dep. 2,3 cm. SODA: 22mmHg. Lägre ihålig vena. Storleken: 1,5cm. Kollapsar på inspiration: JA. Tricuspidventil: Ventiler: tunna. Regurgitation: 0st. Mitralventil: Ventiler: tunt Trycktryck. Vänster ventrikel: ej förstorad. KDR: 4,9 cm. DAC: 3,4 cm. BWW: 115 ml. CSR: 48ml. UO: 57 ml. FV 59%. FU: 31%. Simpson: BWW 90ml. CSR: 40 ml. UO: 50 ml. FV är 55%. LV systolisk funktion: ej bruten. Diastolisk funktion i vänstra kammaren: inte kränkt. Andra: I (per) LV bakre väggbildning 1,7na 4,0 cm (KDR väger bildandet 6,2sm) Bildning kollapsar under diastole. Områden för kontraktilitet är inte närvarande. En aneurysm i vänster ventrikel är frånvarande. Interventrikulär septum: Ej förtjockad. Diastol: 0,9 cm. Vänster ventrikels bakre vägg: Ej förtjockad: 0,9 cm diastol. Aortan är inte utspädd. Aneurysm av aorta: nej. Lungartären. Trunk: 2.2cm. gradienter: 4.8. SLUTSATS: I den bakre väggen regionen LV anehogennoe formation razmerami1,7 4,0 smotdelennaya från polostiLZh tyazhem (mer divertikel ackord hypertrophied vänster kammare mer sannolikt falsk aneurysm PWLV..). Aortan är vanlig. Tricuspid insufficiens 0-1st. Hjärtan i hjärtat är inte förstorade. Diastolisk funktion bryts inte. LV-myokardiell kontraktilitet är tillfredsställande. Utsläpp genom MPP avslöjas inte. En undersökning genomfördes i Krasnoyarsk kardiologiska centrum. Men enligt min komposition förklarade de inte något för arytmologen. Har sagt eller sagt inget hemskt det behandlas hos lokalistkardiologen. Vanligtvis från överallt blir jag sparkad. Jag vet inte. Uzi Jag gör sedan 2001 det förblir oförändrat i många år men extrasystolen så mycket aldrig nebylo i alla år högst 100 celler per dag. Har överlämnat analyser på hormoner i norm eller takt. För mig har du satt VSD på den blandade typen. Jag märker fortfarande att om jag i magen är allt tyst, är E mindre och om Gud förhindrar en bäck eller halsbränna att fel uppstår eller händer nästan över tiden. Jag har kronisk gastrit och gastroduodenal reflux. Gärningen är nästan konstant under det senaste halvåret. Vobschem hänger nu upp 48 kg Jag är väldigt lite rädd för att E kommer att bli mer. Vobschem som en gemensam garanti. Ständigt är jag rädd att någon arytmi kommer att börja. Jag tog anaprilin, magnerot, kortaron, det finns ingen positiv dynamik. Tryck 100/70 prisudstvuet blockad och vänster bunt gisa.Nachitalas Internet som parat och grupp E kan leda till mycket farliga kammar febrilyatsii och död. Tror du att jag behöver installera en cardiodfibrillator. Vad är prognosen i mitt fall? Är det möjligt att engagera sig i manuell arbetskraft? Än att behandla min sjukdom? Mycket mycket det skulle vara önskvärt att leva. Hjälp tack!

Sök efter frågor och svar

En blankett för att fylla i en fråga eller en recension:

Klinisk kurs och patologisk anatomi av extrasystol

Ibland finns allvarligt myokardinfarkt (myokardit, myokardit) eller kranskärlskärl (koronar skleros), "mitral sjukdom" och andra hjärtfel (aorta). Ibland är patoanatomiska fynd antingen frånvarande eller inte en ledtråd till förklaringen av den befintliga extrasystolen.

Ofta känner patienterna inte om deras hjärtarytmi, eftersom de inte upplever några obehagliga känslor. De som har lästs av läkaren för att bestämma oegentligheter i pulsen, börjar patienterna vanligtvis känna dem, så att de har oro för hjärtat. Således blir doktorn ett objektivt funderat i en källa till subjektivt lidande (iatrogeni). Mycket ofta patienter upplever avbrott i form av ett ryck till bröstet under beats, då en toning i hjärtat eller till och med en lätt yrsel, som sammanfaller med den långsträckta hjärtsvikt efter misslyckande (kompensatorisk paus). Yrsel kan vara smärtsam hos personer med hjärtsjukdomar i åderförkalkning och dåligt tolererar fluktuationerna i blodkärlens blodtillförsel. Yrsel finns också hos patienter med aorta insufficiens, eftersom denna last, ju längre diastole, desto mer blod återförs till hjärtat, t. E. Ju större skillnaden mellan systoliskt och diastoliskt fyllning av artärerna.

Ibland läggs en smärtsam känsla av kompression i hjärtområdet (på grund av diastolisk myokardiell ischemi) till de beskrivna känslorna. Under perioder med mer frekvent förekomst av extrasystol upplever patienter ibland en odefinierad mental ångest och förlorar sömn.

I vissa patienter uppstår ektrasystoler huvudsakligen i liggläget - vilande extrasystoler (parasympatiska), hos andra, övervägande vid förflyttning - stress-extrasystoler (sympatisk).

Paroxysmal takykardiangreppet är vanligtvis så märkligt att det lätt kan erkännas på grundval av en beskrivning av det för de sjuka. Patienten upplever plötsligt ett tryck i hjärtat av regionen, varefter det starkaste hjärtatslaget utvecklas (ett galet "hopp i hjärtat"). Denna subjektiva känsla är helt förenlig med det objektiva funktionssättet. Pulsen är nästan omöjlig att räkna: den når 180 slag per minut och mer, blir liten fyllning, återstår vanligtvis ganska rytmisk. Det är lättare att bestämma antalet hjärtslag när du lyssnar på hjärtat. Tonerna är höga, har karaktären av kryssande timmar eller embryokardi (fostertoner). Hud och slemhinnor är bleka, med en långvarig attack får de en blåaktig snett. Andning är svårt (det finns ingen full djup andning), men bara ibland är det ökat. Anfallet slutar vanligtvis lika plötsligt som det börjar, ofta med ett nytt starkt tryck på bröstet, följt av en långvarig hjärtstopp - en kompensationspause (ungefär två cykler). Vid denna tidpunkt upplever patienten en känsla av blekning och ibland yrsel.

Förutom ovanstående symtom, ofta visas rapningar, illamående och även kräkningar, kväljningar avföring, snabb eller, alternativt, fördröjd urinering, vilket i slutet av attacken tillåten polyuri (urina spastica).

Alla beskrivna fenomen beror på chocken hos olika delar av det autonoma nervsystemet. Varaktigheten av anfall kan vara mycket varierad - från några sekunder (pulsus polygeminus) eller minuter till många timmar, dagar och till och med (i sällsynta fall) veckor. Ofta föregås attacken av singel- eller grupp-extrasystoler. Ibland går extrasystolen inte i en riktig passform av ett kontinuerligt kontinuerligt rytmiskt flöde, och hela attacken är begränsad till en mer eller mindre långvarig arytmi (utspridda extrasystoler).

Cirkulationsrubbningar är vanligtvis inte observeras även under långa anfall (inom 2 - 3 dagar), om grundval av arytmier och paroxysmal takykardi (såsom ofta händer) är den psyko-vegetativa faktor. Med hjärtefekter och organiska skador i myokardiet kan kardiovaskulär misslyckande utvecklas. utvidgning av hjärtat, svullnad i levern, perifert ödem. Det är extremt indikativt att dessa cirkulationsstörningar försvinner extremt snabbt, så snart hjärtinfarkt slutar. Under en passform, särskilt i början av sjukdomen, går extremt störda patienter till sängs. Senare, när de är övertygade om det lidande som är jämförande oskuld, lider de korta anfall på fötterna utan att avbryta sitt arbete. Ofta är det inte möjligt att fastställa vad som var orsaken till drivkraften för utvecklingen av takykardi paroxysm. Men ofta kan sådana orsaker, som orsakar en attack eller predisposing till dess förekomst, hittas. Ibland attack utvecklas efter kroppen skaka (från cykling, eller ens om patienten snubblar, snubbla); ibland - efter skräck, buksmärta, gastrointestinala störningar, speciellt åtföljd av flatulens; ibland - efter att ha ätit, där det finns idiosyncrasi (allergisk reaktion). I det senare fallet uppträder ofta urticaria (urticaria) före hjärtinfarkt. Kvinnor mer benägna att ha kramper i dagarna som föregår menstruationscykeln, liksom under perioder av bildning och klimakteriet, när det endokrina och autonoma systemet går från ett tillstånd av normal stabilitet, vilket leder till en ökad reaktivitet hjärt-kärlsystemet.

Flödet är väldigt individuellt. Eliminering av några av ovanstående skäl kan permanent stoppa attackerna av takykardi. Ibland avbryter attacken av samma skäl som det börjar - en mental chock, ett tryck, etc.

Diagnosen. Diagnosen av enskilda störningar är inte svårt, särskilt om du använder auskultation. När puls känns, uppfattas inte den tidigt närmande småvågen tydligt, följt av en långsträckt (kompensatorisk) paus. Ibland (med svagt påfyllning av ventriklarna på grund av tidiga ankommande ventrikulära extrasystoler), når inte pulssvingen i extrasystolen periferin, det faller ut. Vid auscultation känns extrasystolen av två ganska höga, tidigt närma sig toner, följt av en kompensatorisk paus. Om extra hjärtslag är så svagt att det inte kan öppna semilunarventilerna (barren sammandragning) hörs en (första) ton. Med sino-aurikulär och ofullständig atrioventrikulär blockad kan även förlusten av enstaka pulsvågor observeras. Vid blockad är båda tonerna alltid frånvarande, eftersom ventriklerna inte sammandrags, utan endast atriärkontraktet.

Pulsus trigeminus (tvilling, tvilling puls) som består av två stiftgrupper (systole och extrasystoler) vid palpation kan antas för alternerande jämna och dikrotiska puls. Pulsus alternans kännetecknas av att den andra (liten) våg nactupaet inte bara för tidigt, men, tvärtom, är något försenad, så att en paus efter den inte förlängs, utan snarare förkortas. Om den andra (ekstraeistolicheskaya) våg vid pulsus trigeminus inte når periferin, då känslan bestäms av en sällsynt hjärtfrekvens, medan det finns vanligen en takykardi. Till exempel, om hjärtat sänker 100 i 1 minut, kan endast 50 slag (pseudo-hjärtritning) bestämmas av puls. När du lyssnar elimineras felet. Med en alternerande puls finns det två par toner, med det andra paret toner separerade från det första paret av normala toner med en längre paus. När psevdobradikardii motiverade latent alternerande puls, när på grund av svagheten hos de andra systole semilunarklaffarna inte öppnar, höras på auskultation två normala, högljudda toner och efter en kort paus hörbart en (första) ihåliga tonen. Extrasystoliska toner åtföljs av en lång (kompensatorisk) paus. Dikrotisk, tvåvåg, puls vid lyssning där motsvarar endast en normal sammandragning av hjärtat, ett par toner. Med pulsus alternans har båda systolen vanligtvis ett helt normalt elektrokardiogram. För mer exakt topisk diagnos (m. E. Fastställande av patologisk nidus excitation utrymme), och dels är det viktigt prognoserande divisionen på atriell extrasystole, ventrikulär och atrioventrikulär, vilket uppnås med fullständig noggrannhet endast elektrokardiografisk. Med auskultation är det ibland möjligt att skilja atriella och ventrikulära extrasystoler: toner som motsvarar atriell extrasystol är vanligtvis högre än huvudtonerna; Tvärtom är tonerna som motsvarar den ventrikulära extrasystolen djupare än huvudtonerna.

Paroxysmal takykardiattackan är lätt att diagnostisera, även på basis av anamnesis: genom suddenness av starten, ofta av samma ojämnhet i slutet av attacken och av en mycket hög förekomst av hjärtslag. Denna frekvens förekommer aldrig med sinus takykardi, vilket sker på grund av excitation av sympatiska eller förlamning av vagusnerven eller på grund av myokardieinsufficiens. Ett elektrokardiogram, som tas under parakymen av takykardi, möjliggör inriktning av extra excitation (atrium, ventrikler, etc.). Elektrokardiografiskt, ofta är de framväxande extrasystolerna differentierade, vilket orsakar fullständig störning av pulsen (pulsus irregularis extrasystolicus), från förmaksflimmer.

«10 november 2013, 10:59:08»

Jag föreslår att analysera problemet och försöka hitta lösningar!

I korthet om Aerophagy -

Aerofagi är en funktionell matsmältningsbesvär som kännetecknas av luftintag. Normalt, utan att svälja, är den övre matstrupen sfinkteren stängd. Under mat öppnas det, och tillsammans med mat svalas en viss mängd luft (till varje sipp ca 2-3 cm3 luft). I detta avseende är det normalt i magen upp till 200 ml luft ("luft", "gas" -bubbla), som sedan kommer in i tarmarna och absorberas där.

I en frisk person finns gas huvudsakligen i magen och tjocktarmen. Tarmarna innehåller i genomsnitt 199 + 30 cm3 gas. Omkring 70% av gasen i mag-tarmkanalen är svaldad luft, resten av gasen bildas av tarmbakterier och när matsmältningssaften neutraliseras med bikarbonater.

Med aerofagi ökar mängden luft i mage och tarmar avsevärt, eftersom luft sugs upp både under ät och utanför ätning.

Orsakerna till aerofag är som följer:

psykogena faktorer, psykologiska stressiga situationer; i detta fall uppstår aerophagy som en reaktion på olika nervsjocker, rädsla, sorg, etc. Ofta är aerofagi en manifestation av hysteri;

andningssjukdomar som hindrar nasal andning

snabb snabbmat, högt champing vid måltidstid;

hypersalivation (under rökning, sugande godis, tuggummi);

organiska eller funktionella sjukdomar, åtföljd av en känsla av tryck och överfyllning i epigastriumet (till exempel kronisk gastrit med sekretorisk brist);

sjukdomar eller operationer som bryter mot kardias funktion (membranbråck, etc.).

De viktigaste kliniska manifestationerna av aerofagi är följande:

högt belching av luften, särskilt med en nervös uppdelning, upphetsning. Ofta bekymrar burping patienten oavsett matintag, ibland ofrivilligt;

känsla av fullhet, tryck, uppblåsthet i epigastriumet kort efter att ha ätit; Dessa subjektiva manifestationer beror på att magen sträcker sig genom luft och mat och minskar efter att ha blöjts med luft.

hjärtklappningar, avbrott, en känsla av brist på luft, andfåddhet, smärta eller brännande känsla i hjärtat av området efter att ha ätit, minskat efter att det blöts med luft. Smärta i hjärtat som orsakas av aerofagi kallas pseudo-anginsyndrom och kräver differentialdiagnos med angina pectoris;

uppblåsthet, särskilt i övre delen;

"High" i övre vänstra kvadranten thympanitis (percussion vänster hypochondrium bestäms trumljud zon som sträcker sig upp till den höga IV interkostalrummet, vilket gör det svårt även definitionen av hjärtats vänstra gränsen).

När röntgenundersökning bestämmer membranets högsta stående (främst den vänstra kupolen) ser du en stor gasbubbla i magen, i kolonns vänstra böjning avslöjs en stor mängd gas.

Aerofagii kliniska symptom bör skiljas från ischemisk hjärtsjukdom, diafragmabråck, magcancer, pankreas, kolon, magsår, pylorusstenos, intestinal dyskinesi och gallvägarna. För detta ändamål används för differentialdiagnos EKG FEGDS, ultraljudsundersökning av buken.

Aerofagy främjar stretching av den nedre esofagusfinkteren, dess försvagning och utveckling av bråck i membranets esophageal öppning.

Aerofagi måste också differentieras med psykogen utvidgning av buken (Alvarez syndrom). Detta syndrom utvecklas vanligtvis i nervösa hysteriska kvinnor, ibland simulerar det graviditeten ("falsk graviditet"). Den psykogena ökningen i buken beror på kontraktion av musklerna i den bakre bukväggen och en skarp avkoppling - den främre delen. En överdriven ländryggslordos bildas, membranet förkortas, innehållet i bukhålan förskjuts fram och ner. Andning blir ytlig, snabb. Ökningen i buken utvecklas ofta långsamt och är mest uttalad på eftermiddagen, under sömnen kan magen ta den vanliga formen.

I aerofagi, i motsats till Alvarez syndrom finns det ingen sådan dramatisk ökning i buken. Alvarez syndrom kännetecknas inte av högt böjande luft. Det bör också noteras att den psykogena ökningen i buken försvinner på natten under sömnen, och detta är inte förknippat med avföring eller avluftning av gaser.