Huvud / Åderbråck

Behandla hjärtat

Extrasystole är en patologi där hjärtrytmen är störd. Det kännetecknas av en tillfällig paus i hjärtets arbete, följt av intensifierade tremor. Sådana manifestationer skrämmer ofta människor, för i en normal situation har en person inte sådana symptom.

Extrasystoler kan förekomma i skräckfrasen, personen känner att hjärtat kläms inifrån, då ökar hjärtfrekvensen.

Det är dock värt att notera att extrasystolen är ett normalt fenomen som kan uppstå även hos friska människor. Normalt anses utseendet av extrasystoler från några tiotals till tvåhundra gånger per dag. Om dessa indikatorer ökar mycket, upp till tusen gånger om dagen, kan en person få allvarliga förändringar i hjärtat eller andra sjukdomar som orsakar en kränkning av hjärtans rytm.

All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling! Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn! Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist! Hälsa åt dig och dina nära och kära!

Vanligtvis visas extrasystoler under perioden av depressiv fas. Detta innebär att en person kan ha psykomotionell överbelastning, ett förtryckt tillstånd där störande tankar uppstår.

Sådana tankar är direkt relaterade till hälsoproblem - någonstans något knäppt och en person börjar oroa sig, tänka på eventuella allvarliga sjukdomar, som inte alls är. I detta avseende, och extrasystoler framträder, under hjärtsvikt börjar en person bli rädd, rädsla för deras liv uppstår, som förvärrar situationen ännu mer.

Dessutom kan extrasystoler uppstå på grund av mänsklig misshandel, alkoholmissbruk, stimulerande användning i form av kaffe och starkt svart te, såväl som låg rörlighet. Hjärtat är dåligt utbildat, muskeln blir svag, vilket resulterar i denna typ av arytmi.

Otroligt nog, men extrasystoler kan inträffa efter att ha ätit. Det här är en annan typ av arytmi, som kännetecknas av att hjärtat sjunker i 2-3 sekunder följt av en tråkig chock i bröstet och en kort spasma. Därför börjar många människor leta efter information om vad man ska göra om man efter att ha ätit ofta extrasystoler.

Extrasystoler kan vara av organisk och funktionell form. I det första fallet återställs hjärtslaget efter att personen har gått i ett liggande läge, den funktionella formen av en sådan arytmi är tvärtom starkare i vågrätt läge.

Talar direkt om den andra versionen av extrasystolen är det vanligtvis en följd av skadliga vanor - användningen av alkohol och koffein, rökning.

Också för att provocera en funktionell extrasystole kan vara stress, en stillasittande livsstil eller vice versa, överdriven fysisk ansträngning, vegetarisk dystoni, överspädning och äta för tung mat. Den organiska formen av en sådan arytmi kan orsakas av olika sjukdomar i sköldkörteln, hjärtinfektionssjukdomar, dess kroniska insufficiens och andra patologier i hjärtat.

skäl

Som det kan förstås från ovanstående hänvisar extrasystol, som uppstår efter att ha ätit, till den funktionella formen och beror till stor del på de individuella egenskaperna hos varje persons organism. En sådan arytmi kan kallas absolut säker för hälsan, det leder inte till allvarliga komplikationer i hjärtats arbete och kräver ofta inte medicinsk behandling.

Det kan finnas extrasystoler av olika anledningar - någon kände obehagliga hjärtinfarkt oregelbundenhet direkt efter att ha ätit snabbmat, medan i andra visas arytmen bara efter att ha konsumerat mat mättad med natrium.

Det är svårt att entydigt bestämma orsaken i varje enskilt fall.

Emellertid är processen med förekomst av extrasystoler efter ätning följande:

Efter en rik måltid går maten in i mag-tarmkanalen. där börjar det att behandlas, och för detta behövs syre, som kommer in i matsmältningsorganet tillsammans med blod; en stor volym blod sänds till matsmältningsorganet för att mätta det med syre; hjärtat börjar brista blod i bröstkorgsområdet, så det börjar bli mer ofta, ökar intensiteten i strokarna. Därför försöker hjärtat att köra blod snabbare för att återställa balansen.

Det är också värt att notera att sådana hjärtrytmstörningar som inträffar efter att ha ätit kan till viss del väcka uttorkning av kroppen. Faktum är att användningen av en liten mängd vatten leder till en förtjockning av blodet, dess viskositet ökar.

Som ett resultat är det en överbelastning av hjärtat, för han måste svårt pumpa sådant tjockt blod över hela kroppen. Inga drycker i form av kaffe, te eller juice kan inte förbättra situationen, eftersom det kräver rent vanligt vatten att späda blodet.

Att dricka mycket under dagen hjälper till att återställa vattenbalansen i kroppen. Om en person ständigt dricker andra drycker istället för vatten, som är stimulanser (kaffe, svart starkt te, kolsyrade drycker, särskilt Coca-Cola), får hjärtat ytterligare stress på grund av den stora mängd stimulerande ämnen i dem, vilket bara förvärrar situationen ytterligare.

Efter en stor måltid eller middag kan en person uppleva en minskning av styrkan, och detta tyder på att kroppen spenderar all energi på att bearbeta tung mat så att den snabbt blir trött

symptom

Extrasystoler av funktionell natur förefaller ganska ofta, och det är nästan omöjligt att märka dem.

En sådan arytmi manifesterar sig omedelbart efter en måltid och uppenbaras av följande symtom:

känsla av ökad tremor i bröstet, hjärtkollisioner ökar; det kan vara en känsla av svindel eller ett hjärtat av hjärtat; arbetad andning, känner en person en brist på luft (en sådan brist på syre beror på det faktum att det mesta av det tillsammans med blod går in i mag-tarmkanalen för att upprätthålla ämnesomsättningen); återflöde, obehag, obehagliga känslor eller tryck från svaga smärtor inom bröstets område. Som ett resultat av syrebrist, som observeras i ett sådant tillstånd i hjärnan, kan en person förlora medvetandet, koncentrationen av uppmärksamhet minskar och svårigheterna att utföra intellektuella uppgifter uppstår.

Även med en sådan arytmi efter att ha ätit, klagar patienter ofta på andra symtom som inte hör till extrasystolen, men kan följa med det.

Första anteckningen uppblåst, obehag, matsmältningsbesvär. Sådana manifestationer är emellertid inte helt lämpliga att kalla symptom, de är mer relaterade till huvudfaktorerna, leder till en uppdelning i hjärtans rytm.

Saken är att kroppen försöker hantera problemet i form av tung mat som har gått in i magen. Och för att smälta det, börjar han leda blod till syrebehovande organ, trots allt är syre nödvändigt för bearbetningsprocesser. Som en följd av detta förlorar hjärtat den nödvändiga mängden syre som en konsekvens av förekomsten av extrasystol.

Aberrant extrasystoles förekommer i förmaksområdet och diagnostiseras av EKG.

Funktioner för behandling av extrasystol av Concor beskrivs här.

Under matsmältningen i kroppen minskar blodtrycket - detta är ett annat tecken på sådana brott.

Behandling av extrasystol efter att ha ätit

Vanligtvis kräver sådana extrasystoler inga åtgärder för terapeutisk terapi, eftersom de inte utgör någon speciell hälsorisk. Men om en person länge har lider av sådana symptom som beskrivits ovan är det värt att tänka på din livsstil, i synnerhet att revidera listan över produkter som vanligtvis används.

Du borde sluta dricka alkohol, fet och tung mat, sluta röka och försöka hålla sig till rätt balanserad kost. Dessa principer är mycket enkla, det är nog att välja den mest optimala kosten, vilket kommer att innehålla användbara livsmedel som innehåller ett stort antal vitaminer och spårämnen.

När det gäller drycker är det först och främst nödvändigt att minska mängden kaffe eller svart te berusat per dag. Det är bättre att ersätta dem med grönt te, växtbaserade medel, komposit av äpplen, burkar eller bär. Det är väldigt viktigt att inte tillåta komplikationer i form av uttorkning av kroppen. För att göra detta måste du dricka så mycket rent vatten som möjligt dagligen, vilket är nödvändigt för att normalisera vattenbalansen.

Det rekommenderas också att starta en aktiv livsstil. Arbetet i mag-tarmkanalen beror direkt på en persons motoriska aktivitet.

Om han rör sig lite, börjar matsmältningsorganen arbeta långsamt. Vi måste försöka varje dag för att utföra även de mest grundläggande träning är också en positiv effekt kan erhållas från en enkel promenad i friska luften.

Det är mycket viktigt att i rätt tid undersöka och bestämma huvudorsaken till hjärtrytmstörningar

Folkmekanismer

Många är intresserade av hur man hanterar extrasystolen efter att ha ätit, om det inte finns något speciellt behov av medicinering. Självklart är patientens önskan att bli av med sådana obehagliga symptom så snart som möjligt ganska rimligt.

Förutom att förändra livsstilen rekommenderar specialister att använda traditionell medicin. Många växtberedningar och infusioner är mycket effektiva vid bekämpning av en sådan sjukdom som extrasystol efter att ha ätit.

Idag kan du hitta många olika recept för beredning av medel som hjälper till att minska intensiteten av manifestationer av arytmi. Men det mest effektiva folkmedlet kan ses som en infusion av örter.

För att göra en sådan helande dryck måste du ta fem bitar citronbalsam och örtmodern, fyra delar av ljung, trehagtorn och 2 - hoppa (du kan stöta).

Därefter hälls det resulterande råmaterialet varmt kokt vatten och lämnas för att infilera i en sluten behållare i cirka tre till fyra timmar. När produkten är klar måste den filtreras och kylas. Efter detta kan du säkert börja ta, varje dag rekommenderas att ta en matsked tre gånger efter att ha ätit. Varaktigheten av kursen är liten, för behandling kommer det att räcka till i två veckor av att ta botemedlet.

Ta inte del i självmedicinering, eftersom de medicinska örterna innehåller en stor koncentration av arbetsämnen. För att undvika oförutsägbara kroppsreaktioner för dessa ämnen är det därför värt att samråda med en läkare om behandling av växtbaserade läkemedel.

När är detta tillstånd farligt?

Extrasystole efter att ha ätit orsakar säkert ångest hos människor. Det kan manifestera sig på olika sätt, beroende på organismens individuella egenskaper.

Även med absolut friska människor kan en sådan arytmi uppstå, men det betyder inte att du kan fortsätta att leda en felaktig livsstil och ha något hemskt. Dessutom kan extrasystol vara ett tecken på andra sjukdomar som kan ge allvarliga komplikationer.

För att förhindra detta är det fortfarande nödvändigt att besöka läkaren och ge en beskrivning av hans symtom. Specialisten skickar dig till undersökningen, som består i leverans av urin och blodprov. De kan också användas för diagnostiska aktiviteter, såsom elektrokardiografi och ekkokardiografi. Kanske även när de mottar de första resultaten av undersökningen kommer specialister att upptäcka patologier.

Också i risken att utveckla hjärtsjukdomar är professionella idrottsmän och medborgare i medelålders ålder. På idrottsmän står hjärtat ständigt inför de stora belastningarna som den tilldelas.

De äldre kan väl ha allvarliga hjärtsjukdomar, oftast patologiska förändringar i myokardiet, vilket ofta leder till utseende av extrasystoler efter att ha ätit, som kommer från olika delar av hjärtat.

Extrasystole är ofta en följd av andra sjukdomar som inte är relaterade till hjärtets arbete, till exempel sköldkörtel- och bukspottskörtelcancer.

Om du inte börjar behandla sådana sjukdomar i tid, kan kroppen misslyckas, vars konsekvenser är oförutsägbara.

Efter att ha ätit, kan många uppleva extrasystole. Som en allvarlig kränkning av hjärtmuskeln anses den inte, men blir säkert ett tecken på abnormiteter i hjärtats arbete. Om vad är extrasystole, varför det inträffar efter att ha ätit och hur man behandlar det, läs den här artikeln.

Hjärtans arbete påverkas även av matsmältningsprocesser

Vad är extrasystoler efter att ha ätit?

Först och främst anses extrasystole vara ett funktionellt fenomen efter att ha ätit. Det är inte nödvändigt att behandla det medicinskt, medan det hos vuxna kan vara en följd av andra sjukdomar som inte är relaterade till hjärtat.

OBS! Den största faran representeras av ventrikulära extrasystoler, vilket kan vara komplicerat före ventrikelflimmer, om du inte ringer till läkaren för hjälp i tid.

Ventrikulär fibrillering är en karakteristiskt oordnad sammandragning av enskilda muskelfibrer, åtföljd av en kränkning av blodcirkulationen med risk för dödsfall. Fortfarande starka och frekventa extrasystoliska sammandragningar efter intag kan orsaka förmaksflimmer (förmaksflimmer) eller leda till utveckling av hjärtsvikt.

Funktioner av extrasystoles efter att ha ätit:

Om patienten har allvarliga myokardiella skador kan rytmförstöringen komma från olika områden. I detta fall kallas extrasystolen polytopic, medan patienten känner hjärtsvikt och stroke i bröstområdet, det finns en snabb hjärtfrekvens. Om på eftermiddagen finns en extrasystole kan den vara funktionell - på grund av en neurogen rytmförstöring. Orsaken till hennes utseende är alkohol, droger, rökning eller andra kemiska faktorer. Denna sjukdom finns ibland hos idrottare och kvinnor under menstruationscykeln. Extrasystolia kan utvecklas på grund av kardiomyopati eller myokardit. I detta fall bestäms svårighetsgraden av sjukdomen av graden av dysfunktion hos ventriklarna och skador på hjärtfibrerna.

För att bestämma vad som är orsaken till extrasystoler efter att ha ätit, måste du genomgå en läkarundersökning. Källan av rytmförstörningar är olika faktorer och sjukdomar, på grundval av vilken den behandlande läkaren föreskriver rätt behandling.

Vad är hälsorisken?

Som redan nämnts är de farligaste av de olika typerna av extrasystol de ventrikulära, eftersom de kan leda till fibrillering. På grund av detta, individuella fibrer i hjärtmuskeln ofta och slumpmässigt kontrakt. Av dessa skäl bär de följande hot mot kroppen och livet:

Minska hjärtets effektivitet, vilket leder till hjärtsvikt. I avsaknad av snabb behandling föreligger risk för dödligt utfall, vilket är förknippat med nedsatt blodcirkulation och en otillräcklig förmåga hos hjärtfibrer att komma i kontakt.

Om efter en lunchpaus finns obehag, en känsla av hjärtsvikt tills stoppet, måste du omedelbart söka hjälp av en läkare.

arter

Det finns två typer av ventrikulär extrasystol efter att ha ätit: funktionell och organisk. De flyter med olika känslor och obehag avlägsnas med olika metoder.

Extrasystoler efter att ha ätit organisk natur kan orsakas av ischemisk hjärtsjukdom eller sköldkörtelsjukdom, hjärtsjukdom, myokardit. Samtidigt förbättras en persons tillstånd om han tar ett vågrätt läge. Om extrasystolen är funktionell, förvärras det mänskliga tillståndet i det horisontella läget. En funktionell extrasystol uppstår och utvecklas på grund av starka erfarenheter, stress, alkohol och missbruk av rökning. Andra negativa faktorer som leder till denna sjukdom är överdrivenhet och övervägande i kosten av dåligt uppdelade produkter, konstanta påfrestningar.

OBS! Oavsett vilken form av sjukdomen, arytmi efter att ha ätit manifest extra stark hjärtrytm, som åtföljs av obehag, en känsla av störningar i rytmen.

Korrekt diagnos kommer att undvika allvarliga oegentligheter i hjärtets arbete, som kan utvecklas från till synes oskyldiga extrasystoler efter en tät måltid.

Orsaker till extrasystoler efter att ha ätit

Ventrikulär arytmi är i de flesta fall förknippad med onödig stress i hjärtat

Eventuella sjukdomar i hjärtmuskeln har en individuell karaktär. Inklusive arytmi efter ätning kan förekomma i olika situationer.

Det är värt att notera att, oavsett orsak, är det i de flesta fall inte nödvändigt att använda läkemedel för behandling, eftersom det är ett godartat fenomen och kroppens tillstånd som orsakas av att en viss produkt tas. Vissa kan känna en extrasystole efter att ha ätit snabbmat eller mat med överflödigt natrium.

Efter att personen åt, kräver fordömmning en stor mängd blod som skickas till mag-tarmkanalen. På grund av detta ökar belastningen på hjärtat, det finns ett blodunderskott. För att kompensera honom börjar hjärtat slå bättre.

Matsmältningsbesvär är en mycket möjlig orsak. Hjärtmuskeln i detta fall tar ännu mer medvetet upp blod i matsmältningssystemet för att behandla mat av dålig kvalitet. Som ett resultat finns överbelastningar i hjärtets arbete, såsom extrasystoler efter att ha ätit.

En annan anledning är uttorkning, vilket gör att blodet blir tjockare vilket komplicerar processen att pumpa den. För efter att ha ätit, finns det ingen kondensation av blod, du måste dricka vatten i ren a. Det är värt att notera att te, kaffe eller andra drycker inte kommer att kunna normalisera vattenbalansen. I detta fall kan innehållet i andra stimulanser i deras komposition orsaka en motsatt, negativ effekt, och ännu mer för att ladda hjärtmuskeln, vilket orsakar tecken på extrasytolia.

Låt oss nämna några tips om näring:

Det rekommenderas inte att dricka tung mat även med kolsyrade drycker som kommer att komplicera processen med matsmältningen genom att späda magsaften. Som de kinesiska visarna råder, är det inte nödvändigt att övervinna. Tja, om efter middagen finns det en liten känsla av hunger. Det är viktigt att bibehålla vattenbalansen i kroppen. Coca-Cola, sprite, kaffe, starkt te och andra drycker hjälper inte här.

Om du reviderar din inställning till matintag kan du eliminera extrasystolefaktorerna efter att ha ätit, och därigenom förbättra livskvaliteten.

Symtom och behandling

En svag känsla av yrsel uppstår av hjärnans syrehushåll, på grund av att mer syre sänds till mag-tarmkanalen

Obehag efter att ha ätit manifesterar sig som följer:

Andnöd. Det uppstår eftersom mer syre krävs av matsmältningskanalen för matsmältning. Smärtsamma känslor i bröstet och känslan av att hjärtat "rullar", "vänds". "Stoppar" - det här är signaler om extrasystoler. Yrsel. Det härrör också från bristen på syre för hjärnan. Du kan notera nedgången i hjärnaktivitet och motviljan att utföra komplicerat intellektuellt arbete. Lågt blodtryck. Vid tidpunkten för matsmältningen är det möjligt att diagnostisera en minskning av blodtrycket på grund av ökat blodflöde i matsmältningsorganet.

OBS! På grund av svår utmattning och ökad svettning är kroppen, som måste smälta en stor mängd näringsämnen, tröttare snabbare.

Det har redan noterats att extrasystoler efter att ha ätit inte alltid är hälsofarliga, eftersom de är förenade med de fysiologiska stunderna vid matsmältningen. I sådana fall inte tillgripa läkemedelsbehandling.

Det är nödvändigt att ta bort från kosten som inte är smittsamma

Men om en person är ständigt orolig för ovanstående symtom, försöker han att eliminera dem. För detta rekommenderas att du gör följande:

Avvisa dåliga vanor. Håll dig till en hälsosam kost (särskilt med avseende på innehållet i fetter). Istället för starkt kaffe eller svart te, använd grönt te. Minska fysisk aktivitet.

Det rekommenderas att ta specialiserade kosttillskott, rik på kalium- och magnesiumprodukter, för att stödja hjärtmuskulärens arbete.

Första hjälpen

Om patienten har oregelbundenhet i hjärtats arbete på grund av övermålning, kan det första hjälpen tillhandahållas i följande form. Förbered en infusion av växter som stabiliserar blodtrycket och förbättra blodcirkulationen. Till exempel kan det vara en lika kombination av citronbalsam, motherwort och mint. Infusion av dessa medel kommer att tillåta dig att slappna av, ta bort den psykologiska och fysiologiska spänningen.

Du kan använda både tinktur av valerian och droppar av motherwort. Dessa metoder hjälper till att lindra stress, förhindrar blodkärlspasma, vilket kan förvärra den vanliga extrasystolen efter att ha ätit.

Vad mer du inte kan göra efter en måltid, titta på videon. Till exempel, på kvällen efter en måltid kan du gå och lägga dig bara efter 2 timmar.

En fråga: en frekvent ventrikulär extrasistolija?

19 april 10:30, 2013 Anastasia Han frågar:

God eftermiddag! Snälla hjälp med min olycka. Jag har stora kolichestvr PVC leva med dem inte längre möjligt att ha ett litet barn är ett år och åtta månader och jag ksozhaleniyu jag kan inte ge henne något som hon vill att jag ska onödan ständigt dåligt. Gjorde eller gjorde holter-här data ZHiludochkovye-6405 totalt; Single-6110; Parat-141; Grupp-4/13; Bigemini-1/2; Trigemini-31/148; Quadriga. -11/50. Slutsats: Sinusrytm med en hjärtfrekvens på min. 54 yds. i min. och hjärtfrekvens max 158ud per minut. Tsirkadnyj-indexet 1.4. Det fanns sällsynta episoder av sinusarytmi och CA-blockad av 2: a graden av 1: a typen. Kammar ekstrosistaly inte har en tydlig koppling till den tid på dagen, men det fanns en signifikant minskning på upp till fullständigt försvinnande, med ökad hjärtfrekvens, sprovatsirovat motion. Diagnostiskt signifikant förskjutning av ST-segmentet från isolinet observerades inte under studietiden. Under holternas passage tog hon anaprilin i en dos av 5 mg per dag. EchoCG Right atrium: ej förstorad Mått In-mode: 3,6 x 3,0 cm (N: 3,8 med 4,6) Volym: 20 ml. Vänster atrium: ej förstorad. Mått: In-dir. 4,3 till 3,0 cm. (N: 4,0 till 4,8) Volym 30 ml. Lungor är normala. Höger kammare: ej förstorad. Mått: В- dir. Ons Dep. 2,3 cm. SODA: 22mmHg. Lägre ihålig vena. Storleken: 1,5cm. Kollapsar på inspiration: JA. Tricuspidventil: Ventiler: tunna. Regurgitation: 0st. Mitralventil: Ventiler: tunt Trycktryck. Vänster ventrikel: ej förstorad. KDR: 4,9 cm. DAC: 3,4 cm. BWW: 115 ml. CSR: 48ml. UO: 57 ml. FV 59%. FU: 31%. Simpson: BWW 90ml. CSR: 40 ml. UO: 50 ml. FV är 55%. LV systolisk funktion: ej bruten. Diastolisk funktion i vänstra kammaren: inte kränkt. Andra: I (per) LV bakre väggbildning 1,7na 4,0 cm (KDR väger bildandet 6,2sm) Bildning kollapsar under diastole. Områden för kontraktilitet är inte närvarande. En aneurysm i vänster ventrikel är frånvarande. Interventrikulär septum: Ej förtjockad. Diastol: 0,9 cm. Vänster ventrikels bakre vägg: Ej förtjockad: 0,9 cm diastol. Aortan är inte utspädd. Aneurysm av aorta: nej. Lungartären. Trunk: 2.2cm. gradienter: 4.8. SLUTSATS: I den bakre väggen regionen LV anehogennoe formation razmerami1,7 4,0 smotdelennaya från polostiLZh tyazhem (mer divertikel ackord hypertrophied vänster kammare mer sannolikt falsk aneurysm PWLV..). Aortan är vanlig. Tricuspid insufficiens 0-1st. Hjärtan i hjärtat är inte förstorade. Diastolisk funktion bryts inte. LV-myokardiell kontraktilitet är tillfredsställande. Utsläpp genom MPP avslöjas inte. En undersökning genomfördes i Krasnoyarsk kardiologiska centrum. Men enligt min komposition förklarade de inte något för arytmologen. Har sagt eller sagt inget hemskt det behandlas hos lokalistkardiologen. Vanligtvis från överallt blir jag sparkad. Jag vet inte. Uzi Jag gör sedan 2001 det förblir oförändrat i många år men extrasystolen så mycket aldrig nebylo i alla år högst 100 celler per dag. Har överlämnat analyser på hormoner i norm eller takt. För mig har du satt VSD på den blandade typen. Jag märker fortfarande att om jag i magen är allt tyst, är E mindre och om Gud förhindrar en bäck eller halsbränna att fel uppstår eller händer nästan över tiden. Jag har kronisk gastrit och gastroduodenal reflux. Gärningen är nästan konstant under det senaste halvåret. Vobschem hänger nu upp 48 kg Jag är väldigt lite rädd för att E kommer att bli mer. Vobschem som en gemensam garanti. Ständigt är jag rädd att någon arytmi kommer att börja. Jag tog anaprilin, magnerot, kortaron, det finns ingen positiv dynamik. Tryck 100/70 prisudstvuet blockad och vänster bunt gisa.Nachitalas Internet som parat och grupp E kan leda till mycket farliga kammar febrilyatsii och död. Tror du att jag behöver installera en cardiodfibrillator. Vad är prognosen i mitt fall? Är det möjligt att engagera sig i manuell arbetskraft? Än att behandla min sjukdom? Mycket mycket det skulle vara önskvärt att leva. Hjälp tack!

Sök efter frågor och svar

En blankett för att fylla i en fråga eller en recension:

Klinisk kurs och patologisk anatomi av extrasystol

Ibland finns allvarligt myokardinfarkt (myokardit, myokardit) eller kranskärlskärl (koronar skleros), "mitral sjukdom" och andra hjärtfel (aorta). Ibland är patoanatomiska fynd antingen frånvarande eller inte en ledtråd till förklaringen av den befintliga extrasystolen.

Ofta känner patienterna inte om deras hjärtarytmi, eftersom de inte upplever några obehagliga känslor. De som har lästs av läkaren för att bestämma oegentligheter i pulsen, börjar patienterna vanligtvis känna dem, så att de har oro för hjärtat. Således blir doktorn ett objektivt funderat i en källa till subjektivt lidande (iatrogeni). Mycket ofta patienter upplever avbrott i form av ett ryck till bröstet under beats, då en toning i hjärtat eller till och med en lätt yrsel, som sammanfaller med den långsträckta hjärtsvikt efter misslyckande (kompensatorisk paus). Yrsel kan vara smärtsam hos personer med hjärtsjukdomar i åderförkalkning och dåligt tolererar fluktuationerna i blodkärlens blodtillförsel. Yrsel finns också hos patienter med aorta insufficiens, eftersom denna last, ju längre diastole, desto mer blod återförs till hjärtat, t. E. Ju större skillnaden mellan systoliskt och diastoliskt fyllning av artärerna.

Ibland läggs en smärtsam känsla av kompression i hjärtområdet (på grund av diastolisk myokardiell ischemi) till de beskrivna känslorna. Under perioder med mer frekvent förekomst av extrasystol upplever patienter ibland en odefinierad mental ångest och förlorar sömn.

I vissa patienter uppstår ektrasystoler huvudsakligen i liggläget - vilande extrasystoler (parasympatiska), hos andra, övervägande vid förflyttning - stress-extrasystoler (sympatisk).

Paroxysmal takykardiangreppet är vanligtvis så märkligt att det lätt kan erkännas på grundval av en beskrivning av det för de sjuka. Patienten upplever plötsligt ett tryck i hjärtat av regionen, varefter det starkaste hjärtatslaget utvecklas (ett galet "hopp i hjärtat"). Denna subjektiva känsla är helt förenlig med det objektiva funktionssättet. Pulsen är nästan omöjlig att räkna: den når 180 slag per minut och mer, blir liten fyllning, återstår vanligtvis ganska rytmisk. Det är lättare att bestämma antalet hjärtslag när du lyssnar på hjärtat. Tonerna är höga, har karaktären av kryssande timmar eller embryokardi (fostertoner). Hud och slemhinnor är bleka, med en långvarig attack får de en blåaktig snett. Andning är svårt (det finns ingen full djup andning), men bara ibland är det ökat. Anfallet slutar vanligtvis lika plötsligt som det börjar, ofta med ett nytt starkt tryck på bröstet, följt av en långvarig hjärtstopp - en kompensationspause (ungefär två cykler). Vid denna tidpunkt upplever patienten en känsla av blekning och ibland yrsel.

Förutom ovanstående symtom, ofta visas rapningar, illamående och även kräkningar, kväljningar avföring, snabb eller, alternativt, fördröjd urinering, vilket i slutet av attacken tillåten polyuri (urina spastica).

Alla beskrivna fenomen beror på chocken hos olika delar av det autonoma nervsystemet. Varaktigheten av anfall kan vara mycket varierad - från några sekunder (pulsus polygeminus) eller minuter till många timmar, dagar och till och med (i sällsynta fall) veckor. Ofta föregås attacken av singel- eller grupp-extrasystoler. Ibland går extrasystolen inte i en riktig passform av ett kontinuerligt kontinuerligt rytmiskt flöde, och hela attacken är begränsad till en mer eller mindre långvarig arytmi (utspridda extrasystoler).

Cirkulationsrubbningar är vanligtvis inte observeras även under långa anfall (inom 2 - 3 dagar), om grundval av arytmier och paroxysmal takykardi (såsom ofta händer) är den psyko-vegetativa faktor. Med hjärtefekter och organiska skador i myokardiet kan kardiovaskulär misslyckande utvecklas. utvidgning av hjärtat, svullnad i levern, perifert ödem. Det är extremt indikativt att dessa cirkulationsstörningar försvinner extremt snabbt, så snart hjärtinfarkt slutar. Under en passform, särskilt i början av sjukdomen, går extremt störda patienter till sängs. Senare, när de är övertygade om det lidande som är jämförande oskuld, lider de korta anfall på fötterna utan att avbryta sitt arbete. Ofta är det inte möjligt att fastställa vad som var orsaken till drivkraften för utvecklingen av takykardi paroxysm. Men ofta kan sådana orsaker, som orsakar en attack eller predisposing till dess förekomst, hittas. Ibland attack utvecklas efter kroppen skaka (från cykling, eller ens om patienten snubblar, snubbla); ibland - efter skräck, buksmärta, gastrointestinala störningar, speciellt åtföljd av flatulens; ibland - efter att ha ätit, där det finns idiosyncrasi (allergisk reaktion). I det senare fallet uppträder ofta urticaria (urticaria) före hjärtinfarkt. Kvinnor mer benägna att ha kramper i dagarna som föregår menstruationscykeln, liksom under perioder av bildning och klimakteriet, när det endokrina och autonoma systemet går från ett tillstånd av normal stabilitet, vilket leder till en ökad reaktivitet hjärt-kärlsystemet.

Flödet är väldigt individuellt. Eliminering av några av ovanstående skäl kan permanent stoppa attackerna av takykardi. Ibland avbryter attacken av samma skäl som det börjar - en mental chock, ett tryck, etc.

Diagnosen. Diagnosen av enskilda störningar är inte svårt, särskilt om du använder auskultation. När puls känns, uppfattas inte den tidigt närmande småvågen tydligt, följt av en långsträckt (kompensatorisk) paus. Ibland (med svagt påfyllning av ventriklarna på grund av tidiga ankommande ventrikulära extrasystoler), når inte pulssvingen i extrasystolen periferin, det faller ut. Vid auscultation känns extrasystolen av två ganska höga, tidigt närma sig toner, följt av en kompensatorisk paus. Om extra hjärtslag är så svagt att det inte kan öppna semilunarventilerna (barren sammandragning) hörs en (första) ton. Med sino-aurikulär och ofullständig atrioventrikulär blockad kan även förlusten av enstaka pulsvågor observeras. Vid blockad är båda tonerna alltid frånvarande, eftersom ventriklerna inte sammandrags, utan endast atriärkontraktet.

Pulsus trigeminus (tvilling, tvilling puls) som består av två stiftgrupper (systole och extrasystoler) vid palpation kan antas för alternerande jämna och dikrotiska puls. Pulsus alternans kännetecknas av att den andra (liten) våg nactupaet inte bara för tidigt, men, tvärtom, är något försenad, så att en paus efter den inte förlängs, utan snarare förkortas. Om den andra (ekstraeistolicheskaya) våg vid pulsus trigeminus inte når periferin, då känslan bestäms av en sällsynt hjärtfrekvens, medan det finns vanligen en takykardi. Till exempel, om hjärtat sänker 100 i 1 minut, kan endast 50 slag (pseudo-hjärtritning) bestämmas av puls. När du lyssnar elimineras felet. Med en alternerande puls finns det två par toner, med det andra paret toner separerade från det första paret av normala toner med en längre paus. När psevdobradikardii motiverade latent alternerande puls, när på grund av svagheten hos de andra systole semilunarklaffarna inte öppnar, höras på auskultation två normala, högljudda toner och efter en kort paus hörbart en (första) ihåliga tonen. Extrasystoliska toner åtföljs av en lång (kompensatorisk) paus. Dikrotisk, tvåvåg, puls vid lyssning där motsvarar endast en normal sammandragning av hjärtat, ett par toner. Med pulsus alternans har båda systolen vanligtvis ett helt normalt elektrokardiogram. För mer exakt topisk diagnos (m. E. Fastställande av patologisk nidus excitation utrymme), och dels är det viktigt prognoserande divisionen på atriell extrasystole, ventrikulär och atrioventrikulär, vilket uppnås med fullständig noggrannhet endast elektrokardiografisk. Med auskultation är det ibland möjligt att skilja atriella och ventrikulära extrasystoler: toner som motsvarar atriell extrasystol är vanligtvis högre än huvudtonerna; Tvärtom är tonerna som motsvarar den ventrikulära extrasystolen djupare än huvudtonerna.

Paroxysmal takykardiattackan är lätt att diagnostisera, även på basis av anamnesis: genom suddenness av starten, ofta av samma ojämnhet i slutet av attacken och av en mycket hög förekomst av hjärtslag. Denna frekvens förekommer aldrig med sinus takykardi, vilket sker på grund av excitation av sympatiska eller förlamning av vagusnerven eller på grund av myokardieinsufficiens. Ett elektrokardiogram, som tas under parakymen av takykardi, möjliggör inriktning av extra excitation (atrium, ventrikler, etc.). Elektrokardiografiskt, ofta är de framväxande extrasystolerna differentierade, vilket orsakar fullständig störning av pulsen (pulsus irregularis extrasystolicus), från förmaksflimmer.

«10 november 2013, 10:59:08»

Jag föreslår att analysera problemet och försöka hitta lösningar!

I korthet om Aerophagy -

Aerofagi är en funktionell matsmältningsbesvär som kännetecknas av luftintag. Normalt, utan att svälja, är den övre matstrupen sfinkteren stängd. Under mat öppnas det, och tillsammans med mat svalas en viss mängd luft (till varje sipp ca 2-3 cm3 luft). I detta avseende är det normalt i magen upp till 200 ml luft ("luft", "gas" -bubbla), som sedan kommer in i tarmarna och absorberas där.

I en frisk person finns gas huvudsakligen i magen och tjocktarmen. Tarmarna innehåller i genomsnitt 199 + 30 cm3 gas. Omkring 70% av gasen i mag-tarmkanalen är svaldad luft, resten av gasen bildas av tarmbakterier och när matsmältningssaften neutraliseras med bikarbonater.

Med aerofagi ökar mängden luft i mage och tarmar avsevärt, eftersom luft sugs upp både under ät och utanför ätning.

Orsakerna till aerofag är som följer:

psykogena faktorer, psykologiska stressiga situationer; i detta fall uppstår aerophagy som en reaktion på olika nervsjocker, rädsla, sorg, etc. Ofta är aerofagi en manifestation av hysteri;

andningssjukdomar som hindrar nasal andning

snabb snabbmat, högt champing vid måltidstid;

hypersalivation (under rökning, sugande godis, tuggummi);

organiska eller funktionella sjukdomar, åtföljd av en känsla av tryck och överfyllning i epigastriumet (till exempel kronisk gastrit med sekretorisk brist);

sjukdomar eller operationer som bryter mot kardias funktion (membranbråck, etc.).

De viktigaste kliniska manifestationerna av aerofagi är följande:

högt belching av luften, särskilt med en nervös uppdelning, upphetsning. Ofta bekymrar burping patienten oavsett matintag, ibland ofrivilligt;

känsla av fullhet, tryck, uppblåsthet i epigastriumet kort efter att ha ätit; Dessa subjektiva manifestationer beror på att magen sträcker sig genom luft och mat och minskar efter att ha blöjts med luft.

hjärtklappningar, avbrott, en känsla av brist på luft, andfåddhet, smärta eller brännande känsla i hjärtat av området efter att ha ätit, minskat efter att det blöts med luft. Smärta i hjärtat som orsakas av aerofagi kallas pseudo-anginsyndrom och kräver differentialdiagnos med angina pectoris;

uppblåsthet, särskilt i övre delen;

"High" i övre vänstra kvadranten thympanitis (percussion vänster hypochondrium bestäms trumljud zon som sträcker sig upp till den höga IV interkostalrummet, vilket gör det svårt även definitionen av hjärtats vänstra gränsen).

När röntgenundersökning bestämmer membranets högsta stående (främst den vänstra kupolen) ser du en stor gasbubbla i magen, i kolonns vänstra böjning avslöjs en stor mängd gas.

Aerofagii kliniska symptom bör skiljas från ischemisk hjärtsjukdom, diafragmabråck, magcancer, pankreas, kolon, magsår, pylorusstenos, intestinal dyskinesi och gallvägarna. För detta ändamål används för differentialdiagnos EKG FEGDS, ultraljudsundersökning av buken.

Aerofagy främjar stretching av den nedre esofagusfinkteren, dess försvagning och utveckling av bråck i membranets esophageal öppning.

Aerofagi måste också differentieras med psykogen utvidgning av buken (Alvarez syndrom). Detta syndrom utvecklas vanligtvis i nervösa hysteriska kvinnor, ibland simulerar det graviditeten ("falsk graviditet"). Den psykogena ökningen i buken beror på kontraktion av musklerna i den bakre bukväggen och en skarp avkoppling - den främre delen. En överdriven ländryggslordos bildas, membranet förkortas, innehållet i bukhålan förskjuts fram och ner. Andning blir ytlig, snabb. Ökningen i buken utvecklas ofta långsamt och är mest uttalad på eftermiddagen, under sömnen kan magen ta den vanliga formen.

I aerofagi, i motsats till Alvarez syndrom finns det ingen sådan dramatisk ökning i buken. Alvarez syndrom kännetecknas inte av högt böjande luft. Det bör också noteras att den psykogena ökningen i buken försvinner på natten under sömnen, och detta är inte förknippat med avföring eller avluftning av gaser.

Vad är extrasystole: 7 symtom och behandling

Extrasystole är en ganska farlig sjukdom. Vad gör du om du har torterat hjärtrytmstörningar. Problemet kan vara en extrasystole. De första tecknen tyder på att hjärtat verkar vara somersault i bröstet. Funktionell diagnostik hjälper till att förstå denna fråga och kommer att ge ett svar som stör det hjärt-kärlsystemet.

Diagnosen av hjärtets extrasystole: Vad är det och vad som karaktäriseras

Extrasystolia kännetecknas av en störning av hjärtritmen. Hela hjärtat eller delar av det blir ofrivilligt reducerat. Personen känner starka tremor, hjärtat stannar, det finns en känsla av larm, det är svårt att andas. På grund av en kränkning av hjärtproduktionen är det en minskning av koronar och cerebral cirkulation. Svimning kan uppstå, och arytmi kan uppstå.

Extrasystolia kan leda till döden, plötslig död.

Även friska människor kan drabbas av periodiska extrasystoler. Så 80% av personer över 50 kan drabbas av ett liknande problem. Orsakerna till extrasystolen består i utseendet av ektopiska foci av betydande aktivitet utanför sinusnoden. Sådana minskningar sprider sina impulser hela vägen till lugnens fas.

Diagnosen extrasystole kan endast utföras av en kvalificerad specialist

På grund av det faktum att volymen av extrasystoliska utsläpp under normal, leder ofta minskning till en minskning av blodcirkulationen minut. Långa extrasystoler skapar en allt mindre volym utstötning. Detta påverkar direkt det koronära blodflödet och komplicerar sjukdomen. I detta fall skiljer sig olika extrasystoler och deras manifestation ut. Den största faran kännetecknas av extrasystoler i magen med en allmän myokardiell lesion.

Vad är farligt för extrasystolen: symtom på sjukdomen

Att trycka känsla i bröstet eller ångest kan känna av alla, och inte bara ligga ner. Men extrasystolen indikeras av andra symtom. Samtidigt kan de inte uttalas.

Symtom på extrasystole:

 • Förbrott i hjärtat manifesteras i den känsla som hjärtat vänder om i bröstet;
 • Det finns svaghet och obehag;
 • Ökar svettning;
 • Kan kasta i värme;
 • Det är svårt att andas;
 • Det är en orolig känsla;
 • Yrsel.

Extrasystol i sig kan vara ett symptom på andra sjukdomar. Så det kan dyka upp med vegetativ-vaskulär dystoni. På grund av överträdelsen av muskelreglering och parasympatiska nervsaktivitet observeras frekventa sammandragningar både i lugnt och aktivt tillstånd. Samtidigt uttalas symtomen på en nervstörning.

Med frekventa extrasystoler kan det virvla runt i huvudet. Orsaken till denna minskning av mängden blodutflöde börjar hjärncellerna att sakna syre och de svälter.

Extrasystolia kan observeras med osteokondros. Sedan knyter ryggskivorna nerverna, kläm blodkärlen. Ofta observeras dessa problem hos gravida kvinnor. Sjukdomen provar utmattning, anemi, problem med sköldkörteln eller kardiovaskulärsystemet.

Ofta observeras extrasystol efter att ha ätit. En sådan överträdelse kräver ingen behandling. Hjärtfrekvensen efter att ha ätit blir mindre och kroppen börjar sin kompensationsförmåga. Det är extraordinära sammandragningar av myokardiet som leder till extrasystol.

Manifestation av extrasystol: orsaker till patologi

I en sjukdom är det viktigt att bestämma sin rot. Först när det elimineras kan man helt och hållet bli av med patologin. Extrasystoler kan uppstå på grund av olika orsaker.

Extrasystoler kan bero på uppträdande av ohälsosam livsstil

Orsaker till extrasystol:

 • Frekvent stress;
 • Alkoholmissbruk
 • rökning;
 • Ökat blodtryck (eller IRR);
 • Frekvent användning av kraftingenjörer, kaffe och starkt te;
 • Stor fysisk aktivitet;
 • Graviditet eller klimakteriet när hormonellt misslyckande inträffar.

Felaktig livsstil orsakar funktionella extrasystoler. Efter att bli av med dåliga vanor går hjärtproblem också bort. Efter ätning kan extrasystoler också vara närvarande.

Ibland gör sjukdomen sig själv under sömnen. Detta innebär att vagusnerven är inblandad. Därefter indikerar sjukdomen problem med tarmarna, gallblåsa, mage, livmodern, prostatakörteln.

Hos barn visas extrasystolen, både i lugn och i ett upphetsat tillstånd. Detta beror på överkroppen av kroppen.

Extrasystolen i hjärtets patologi påverkas av en massa sjukdomar. Orsaken kan vara i nekros och ischemi. Också observeras problem i inflammatoriska processer i myokardiet och dystrofa förändringar. På grund av att du tar mediciner som påverkar hjärtat kan extrasystolen visas. Problem vid hjärtkollision observeras även vid infektionssjukdomar, såsom hepatit eller tyrotoxikos.

Diagnos av extrasystol: typer av patologi

Det finns flera sorter av extrasystole. Således skiljer sig polytopnus och monotopisk form av sjukdomen beroende på excitationsfokuserna. Den första har flera foci av inflammation och kan gå till dödlig. Parasystol kan också observeras. Då fungerar det korrekta systoliska fokuset tillsammans med extrasystolen.

Typer av extrasystol bortom utbildningsplatsen:

Den första varianten är uppdelad i atrioventrikulära och atriella extrasystoler. Extrasystoles i detta fall är ofta singel. Men pensionärer har också flera foci av utbildning.

Ventrikulär extrasystol är den vanligaste typen. Centren för en inflammation bildas sålunda på en ledande del av hjärtsystemet. Sjukdomen kan bära fara med takykardi och hjärtinfarkt.

Att bli av med hjärtselektronik: Orsaker och behandling av sjukdom

Till att börja med blir det nödvändigt att normalisera livsstilen. Det är nödvändigt att bli av med dåliga vanor. Även passiv rökning är förbjuden. En person borde sova minst 8 timmar om dagen. Och när du arbetar var 1,5: e timme måste du ta en paus på en halvtimme. Positiv för återhämtningen av ventrikulär extrasystol påverkas av fysiska övningar för att stärka hjärtmuskeln.

När extrasystolen inte får självmedicinera folkmedicin

Behandling ger en fullständig undersökning av mag-tarmkanalen. Det kan vara nödvändigt att justera surhetsgraden i magsaften. Det är på grund av halsbränna att den ventrikulära extrasystolen kan dyka upp.

Det kommer att ta mer att övervaka maten. Du måste konsumera mer mat som innehåller kalium och magnesium. Medicinsk behandling tillgripas när det finns uppenbara kränkningar i hjärtat, hjärnan och andra organ. I komplicerade fall utförs behandling på ett sjukhus med introduktionen av läkemedlet intravenöst.

Om positiva förändringar inte observeras, ta sedan till kirurgisk behandling. Gå in i katetern genom koronarkärlen för att leverera koagulatorn. Detta eliminerar fokuseringen av signaler för ofrivillig sammandragning av hjärtat. Men detta alternativ används endast i monotrofa former av hjärtrytmförstöring.

Typer av läkemedel för behandling av extrasystol:

 • För att bli av med arytmi
 • Beta-blockerare;
 • inhibitorer;
 • Kalciumkanalblockerare.

Stoppa sjukdomen kommer att hjälpa lugnande medel. Så använd en tinktur av valerian, motherwort eller mint. Vid komplikationer används starkare droger. Dessa är läkemedel i barbituratgruppen. Dessutom förskriver de separat kalium, magnesium och andra vitaminer.

Ventrikulär extrasystol: symtom och behandling (video)

Elektrosystoler kan påverka hela organet eller bara magen. Det finns en sjukdom ofta, särskilt med klimakteriet eller annan omstrukturering av kroppen. Det finns också en nervös extrasystole. Patienter beskriver deras tillstånd som en frekvent rippel i bröstet. Endast en erfaren läkare kan diagnostisera och bota sjukdomen. Under alla omständigheter förebygger inte förebyggande underhåll av en extrasystole.

Starka extrasystoler

Starka lösningar

prematur komplex

prematur komplex - detta är typen av arytmi, otydlig depolarisering och sammandragning av hjärtat eller dess individuella kamrar, den vanligast registrerade formen av arytmier.

Extrasystoler - dessa är extraordinära i förhållande till hjärtens normala rytm, sammandragningar i hjärtmuskeln.

Enstaka episoder av extrasystol åtminstone en gång i livet uppstod hos alla människor som aldrig klagar över hjärtproblem. En frisk person får 4% extrasystoler från det totala antalet nedskärningar per dag. Eftersom extrasystols patologi uppträder hos 70-80% av personer över 50 år.

Ofta upprepade episoder av extrasystol är oroande. I fasta slår en minskning av koronar och cerebral blodflöde, vilket är förenat med utvecklingen av angina (kranskärlssjukdom) och cerebrovaskulära händelser. Med extrasystolen ökar risken för förmaksflimmer och plötslig hjärtdöd förgrening.

Vanligtvis känns extrasystolen av patienten som ett starkt hjärtslag med misslyckande eller blekning efter det. Vid probing av puls vid denna tidpunkt kan det finnas en förlust av pulsvåg. Vissa extrasystoler kan uppträda obemärkt för patienten.

Extrasystoler uppträder när en elektrisk impuls uppträder utanför sinusnoden. En sådan impuls sprider sig genom hjärtmuskeln i perioden mellan normala impulser och orsakar en extraordinär sammandragning av hjärtat. Fokus på excitation, där en extraordinär impuls uppstår, kan förekomma var som helst i hjärtans ledande system.

Genom bildning av ett sådant fokus bly som hjärtsjukdom (kardiosklerosis, hjärtinfarkt, inflammatorisk sjukdom i hjärtmuskeln, hjärtsjukdomar) och sjukdomar i andra organ.

Frekvens utmärker sig:

Sällsynta extrasystoler, mindre än 5 extrasystoler per minut

Extrasystoles medellång frekvens, från 6 till 15 per minut

Frekventa extrasystoler, mer än 15 per minut.

Extrasystoler kan uppstå med sjukdomar i mag-tarmkanalen, osteokondros hos ryggraden, endokrina sjukdomar, arteriell hypertension. Ofta orsakar extraordinära nedskärningar alkoholism, överdriven kaffekonsumtion, övermålning, rökning.

Utseendet av extrasystoler är ett av tecknen på en överdosering av hjärtglykosider.

Sjukdomar i nervsystemet (NDC, VSD) kan också bidra till förekomsten av dessa hjärtrytmstörningar.

Extrasystoler kan förekomma hos en frisk person med överdriven fysisk och psykisk stress.

Extrasystoler kan vara:

grupp - kallas extrasystoler som uppstår i en rad utan en annan sammandragning av hjärtat mellan dem.

Två extrasystoler i rad kallas bigemia, tre är trigemini, etc. Sådana extrasystoler är ett tecken på en mer allvarlig patologi i hjärtat. Frekventa extrasystoler registreras enkelt på ett elektrokardiogram.

PULSATION - Medicin i MOSCOW

Mycket hög och stark (kupol) apikal impuls

är karakteristisk. Efter stor fysisk ansträngning hjärtimpuls

Farligare är extrasystoler som uppstår i ventriklerna. De kan omvandlas till en livshotande komplikation - ventrikulär fibrillering. Ventrikulär fibrillation uppstår när enskilda fibrer i hjärtmuskeln kontraherar varje i sin rytm, slumpmässigt. I det här fallet är hjärtets arbete stört och allvarliga cirkulationsstörningar uppstår. Med vissa ventrikulära extrasystoler anses risken för plötslig död hög, särskilt om patienten har svår hjärtsjukdom.

Behandling av extras

Sällsynta extrasystoler, om det inte finns någon hjärtsjukdom efter undersökning av patienten, behöver ingen behandling.

Om inspektionen visar sig att beats associerade med någon annan sjukdom (sjukdom i mag-tarmkanalen, endokrina sjukdomar, inflammatoriska sjukdomar i hjärtmuskeln), är behandling av den underliggande sjukdomen.

Arytmi på grund av störningar i nervsystemet, är psyko-sedativ överbelastning behandlade utnämning avgifter (jordgubbe, citronmeliss, Hjärt, pion tinktur) eller lugnande medel (relanium, rudotel).

Om extrasystoler uppstår mot bakgrund av hjärtglykosidbehandling, avbryts hjärtglykosider.

Om antalet extrasystoler överstiger 200 om Holters dagliga övervakning och patienten har klagomål eller om det finns hjärtsjukdom, föreskrivs behandling.

Vanligtvis startas behandlingen när antalet extrasystoler är 700 per dag.

Utnämningen av mediciner sker med den obligatoriska övervägande av typerna av extrasystoler och hjärtfrekvens. Val av antiarytmiska läkemedel görs individuellt och endast av en läkare.

Efter förskrivning övervakas läkemedlet genom Holter-övervakning. De bästa resultaten uppnås med Holter-övervakning en gång i månaden, men i praktiken är detta inte uppnått.

Om effekten av läkemedlet är bra, försvinner extrasystol eller minskas signifikant och denna effekt kvarstår i upp till två månader, drogmissifiering är möjlig. Men samtidigt reduceras dosen av läkemedlet successivt, eftersom ett kraftigt avbrott av behandling leder till återfall av extrasystoler.

För behandling av extrasystol används kinidin, novokainamid, lidokain, mexylen, cordaron, diltiazem, sotalol och andra preparat.

Läkemedels- och individuella behandlingsschema utser bara en kardiolog. Var uppmärksam på din hälsa och inte självmedicinera.

Allvarlig eller snabb hjärtslag. Beats.

hjärtslag - Ett av de symptom som kan prata om förekomsten av olika patologier (mentala störningar, inre organets sjukdomar). En av de vanligaste orsakerna, förnimmelserna och manifestationerna hjärtklappning eller arytmi. är en störning eller obalans mellan centrala och autonoma nervsystemet. Ofta är denna symptomatologi paroxysmal takykardi.

1. Patient: Man, 36 år gammal, inga dåliga vanor, gör sport och leder en hälsosam livsstil. Kardiologen som riktat till läkaren som har riktat efter behandling till behandling till läkare-psykiater, har psykoterapeuten riktat till doktorn. Klagomålen hos patienten såg ut så här:

2. Patient: Kvinna; 39 år, röker - 0,5 packar om dagen, alkohol - på helgdagar och helger, droger - nr. Gift, ett barn, bosatt i en stor stad. Företagsägare. En lång tid observerades omkring hjärtslag hos läkarkardiologen. På en tid med en läkare kom en psykoterapeut till en väns uppmaning. Beskrivning av situationen av patienten:

"Jag har problem med snabb hjärtslag. Det blev mycket tydligt under de senaste två åren, innan det var ungefär 10-12 år, var en sådan känsla efter någon fysisk ansträngning, med spänning och efter att ha ätit. Men jag försökte inte uppmärksamma, och fotograferade med valerian eller valocordin, tidigare hjälpte det mig. nu hjärtklappning Jag känner mig hela tiden hela tiden i hjärtat av mitt hjärta, både i en lugn stat och i den minsta fysiska ansträngningen (även om jag inte komplicerar städning i en lägenhet). Mycket ofta började jag känna avmatningen, då tvärtom mer hjärtslag. Det finns några slags misslyckanden, när hjärtat slutar fungera alls. Jag läser på Internet, de säger det här arytmi.

Hon vände sig till neurologen, behandlades permanent vid det centrala kliniska sjukhuset i Ryska akademin för vetenskap i Moskva i neurologi, slutsatsen: Grundläggande: Rysslands centralbank. Cirkulatorisk encefalopati 1 st s vertebro-basilär insufficiens, subkompensation. Vanlig dorsopati med muskeltonisk syndrom. Spänningshuvudvärk. På sjukhuset såg phevarin, atarax, concor, intravenöst magnesiumsulfat, mexidol, pentoxifyllin. Har gått eller har ägt rum i en akupunktur, massage, darsonvalizatsiju en pilar del av ett huvud. Efter urladdning var några dagar lite bättre, och sedan kom allt tillbaka. Som om hon inte hade behandlats alls. Nästa 6 månader såg Fevarin, Concor, Inderal, 1 månad såg ataraxia, sedan utsett ytterligare 6 månader dricker Paxil, Klonozepam glycin. När MR upptäcktes: osteokondros av livmoderhalsens ryggrad och bråck i ryggen. Ingen förbättring där, hjärta bultade ännu mer, är ett intryck som om jag har allt inuti är darrningar, irritabilitet, emotionell, gråtmild, dålig sömn och sömn är mycket dålig, ofta kan inte sova förrän på morgonen.

Hjärtslag är olika: 70-75-85-106 per minut. men känslan snabb hjärtfrekvens är alltid närvarande. Jag blev också behandlad med homeopati, drack valerianens bryggda rötter, tinktur av mödrar, pion, hagtorn. Förlåt mig för en sådan detaljerad beskrivning, men jag är väldigt öm, jag vet inte vad jag ska göra nästa, kanske är det inget att dricka alls, för så många pobochek! Och resultaten från all denna behandling - minus tio! Eftersom det blir värre och värre hela tiden! arytmier Jag känner mig dagligen och flera gånger om dagen. Nivån på TTG har stigit, hjärtat slår hårdare och hårdare och hoppar ut ur bröstet, och det finns ingen förändring till det bättre. "

Hjälp från läkare-psykiater, psykoterapeuten erbjuds. Vid inspektion upptäcktes närvaron av ett ångest-depressivt syndrom, komplicerat av vegetativ dysfunktion. För att utesluta hjärtens möjliga patologi utfördes en djupare funktionell diagnos av det kardiovaskulära systemet, i vilket patologi inte detekterades. Individuellt utvald och genomförd intensiv terapi på ett dagsjukhus i tre månader, med övergången till poliklinisk behandling och observation. Efter en månad av behandling, alla klagomål om hjärtslag har upphört Behandlingen varade i 14 månader. Återfall eller försämring observeras inte i mer än tre år.

Behandling av ångeststörningar.

Mycket ofta, sådana patienter, innan de går till en läkare-psykoterapeut för konsultation, går igenom många läkare och onödiga undersökningar. De instämmer ofta i behandling och även till operation, i olika avdelningar och inte sällan med "exotiska", komplicerade och förvirrande diagnoser, men resultaten av behandlingen känns inte. Vi är ledsna, och precis som alla är vi ledsna att observera att inte alla läkare förstår hjärnans fördom i utvecklingen och utvecklingen av alla mänskliga sjukdomar. Och ofta behandlas människor för processens skull, och inte för verklig lättnad.

Det har länge bevisats hjärnans framträdande betydelse för utveckling och arbete, både enskilda organ och olika vävnader i människokroppen. Utan hjärnans medverkan, dess samordnande och dominerande roll vid förverkligandet av några biologiska processer i kroppen, kan ingenting hända självständigt. Varje handling och någon process i kroppen fortsätter under hjärnans "vaksamma kontroll". Dessa processer är inte märkbara för den vanliga personen och kontrolleras inte. Ett av de mest slående bevisen på detta kan vara prestationerna i yoga-träning, som genom speciella övningar ger möjlighet att kontrollera medvetandet av vissa biologiska processer i kroppen. Till exempel - saktar eller ökar hjärtfrekvensen genom ansträngning av egen vilja.

Orsakerna till kränkning av centrala nervsystemet, vilket får hjärtat att slå snabbare orsakar arytmi. kallas psykogena.

Att identifiera de psykogena orsakerna till snabbhet hjärta. extrasystoler och arytmi hjärtat, du behöver en heltidsadress till en läkare-psykiater, en psykoterapeut (en läkare-psykoterapeut).

Mycket ofta personer som upplever snabb eller hjärtklappning. arytmi och beats, särskilt i stunder av förhöjd känslomässig belastning betraktas som en sjukdom i det kardiovaskulära systemet och antingen börja försöka behandlas av en hjärtspecialist, som ofta inte kan erbjuda något annat än symtomatisk behandling, eller börjar, så att säga, "en gest" och säga det du nervös. Sällan kardiolog försöker övertyga patienten att hans klagomål till hjärtklappning, extrasystole identifierade hårdvara och andra fynd, som inte har en hjärtsjukdom, som orsakas av förändringar i hjärnan.

Tyvärr har de flesta människor antingen inte får korrekt information om behovet av att besöka en läkare, terapeut eller inte vill se en "galen", inte får adekvat behandling och fortsätta att söka efter en bra kardiolog. Andra gå till doktorn-neurolog om nervös, och "behandlas" av allehanda vegetativa-vaskulära dystoni (VVD), degenerativ disksjukdom och andra. Mycket, mycket lång tid, och, naturligtvis, till ingen nytta. Endast 10-15% av patienterna, med klagomål om hjärtklappning. omedelbart få se en läkare-psykoterapeut och mindre än hälften av alla, i allmänhet kommer de en dag till en läkare-psykoterapeut, främst på grund av rädslan för att bli eller förklara sig "galen".

Rädsla för lekmannen - "att bli galen" kan inte på något sätt bekräftas, eftersom närvaron av psykisk störning och "sinnesberövande" är två olika begrepp. Psykiska störningar kan behandlas och, med adekvat utvald behandling, försvinna helt.

Hjärtklappningar. Den överväldigande majoriteten är ett symptom på en mängd olika alternativ, typiskt olika ångesttillstånd som ofta uppkommer på grund av överbelastning eller utarmning nervsystemet toxiska lesioner, stress, hög psykofysisk belastning.

För att få reda på orsakerna hjärtklappning du måste först gå till läkare-terapeuten och kardiologen, och med resultaten av dessa undersökningar behöver du komma till en läkare-psykoterapeut. Endast i detta fall kommer diagnosen att sättas korrekt, behandlingen väljs väl och når sitt mål - Hälsa och glädje i livet.

Arytmi. Respiratorisk arytmi. Extrasystolisk arytmi.

Det finns fyra stora grupper arytmier.

1) andningsarytmi

2) extrasystolisk arytmi

3) arytmi på grund av förmaksflimmer eller fladder med intermittent blockering;

4) arytmi med icke-permanenta former av blockad (Venkebah) och mer sällsynta rytmförstörningar (interferens med.association och pararyrytmi).

1. Respiratorisk arytmi. Andningsarytmi karakteriseras av en ökning i pulsens rytm vid inspiration och saktar ner den under utandning. På grund av förändrad hjärtposition på EKG kan små förändringar, särskilt R-vågorna, uppträda. Andningsrearytmi är mycket vanlig hos personer med ökad excitabilitet i det autonoma nervsystemet. Därför finns den mest uttalade formen i medelåldersgruppen. Diagnosen i sådana fall görs otvetydigt. Särskild klinisk signifikans av andningsarytmi är inte angiven.

2. Extrasystolisk arytmi. Extrasystoler representerar förhöjda sammandragningar av hela hjärtat eller dess delar. Enkla extrasystoler observeras mycket ofta. Om beats är sällsynta, är diagnosen lätt att sätta på kliniska grunder, som den grundläggande rytmen känns lätt igen. Frekvent arytmi (som kaotisk hjärtaktivitet) är ibland svårt att skilja från förmaksflimmer. Subjektivt känns inte extrasystoler som regel. Ibland (filten i form av så kallade avbrott i hjärtat eller i nacken. I mer sällsynta fall, en paus efter beats orsakar patienterna en känsla av rädsla. Skynda slår eller bigemini, oftast uppenbart hjärtslag. Den subjektiva upplevelsen av prematura slag är starkt beroende av emotionella Ju mer excentrerande patienten är, ju mer intensivt uppfattas extrasystolen.

elektrokardiografisk Beroende på ursprungsorten finns det olika former av extrasystoler som inte kliniskt skiljer sig men har olika betydelser.

a) Sinus Extrasystoles i form skiljer sig inte från tandkomplexen. För dem finns det ingen kompensations paus.

b) Atriella extrasystoler känne förtid uppträder tand R. Beroende på platsen för uppträdandet av atriala extrasystoler tand kan vara rak, tvåfas- eller negativ. Intervallet P-Q (för mycket tidigt extrasystole) är förlängd, men kan också förkortas, vilket indikerar förekomsten av extrasystole vid en punkt nära Tawara nod. Den atriella extrasystolen följs av en ofullständig kompensations paus. Ventrikulära komplex är oftast normalt, men det kan ändras på grund av det faktum att i början av förtida kammar systole, vissa avdelningar fortfarande eldfast (den så kallade avvikande beteende).

c) Nodala extrasystoler är sällsynta. De kännetecknas av ett normalt ventrikulärt komplex och genast föregår eller följer tand P

g) Ventrikulära extrasystoler kännetecknas av en förändring i QRST-komplexet med en QRS-komplexutbredning, frånvaron av en P-våg och närvaron av en kompensatorisk paus. Beroende på ursprungsorten har ventrikulära extrasystoler ett annorlunda utseende; Ju närmare det är till Tavar-noden, desto mindre skiljer sig det extrasystoliska komplexets form från den normala. Med vänster-ventrikulära extrasystoler är det ventrikulära komplexet i den första ledningen detsamma som i blockaden på högerbenet i buntet. I den högra hjärtkammaren liknar det likväl blocket på vänster ben.

Interpolerad (interkalrerad) ventrikulära extrasystoler observeras mellan två normala sammandragningar, om extrasystolen uppträder mycket tidigt.

Från dem är det nödvändigt att skilja på så kallad pop-up ventrikulära sammandragningar. vilket kan uppstå vid långa diastoliska pauser.

Om den observerade beats har alltid samma form, de kallas monomorfa om de alltid kommer från samma plats - monotont. Extrasystoler av olika former kallas polymorfa, som kommer från olika ställen - polytopic. Utseendet av gruppens extrasystoler kallas "extrasystolisk volley" (Gallavardin).

Arytmier, i vilka beats uppstår efter varje eller andra sekundslag, kallas respektive biemynia och trigeminy. Det senare inkluderar också arytmi, i vilken två extrasystoler följer varandra efter en normal sammandragning.

I differentialdiagnostik det bör alltid beaktas att extrasystoler kan ha olika betydelser.

Den så kallade funktionella neurogena beats har oftast ingen klinisk betydelse. De är monomorfa och monotoniska. Inga tecken på hjärt-kärlsjukdom upptäcks. Sådana extrasystoler finns huvudsakligen hos individer med ökad excitabilitet hos det autonoma nervsystemet, men de är inte associerade med någon speciell typ av nervsystem. Det är ofta möjligt att hitta en koppling till mentala erfarenheter och konfliktsituationer. Denna extrasystole förbättras av nikotin och alkohol. Hin-din, som regel, påverkar inte henne, lugnande medel ger vanligtvis stora fördelar.

beats vila vilar ofta efter fysisk ansträngning. Detta fenomen kan dock endast användas villkorligt för att särskilja neurogena extrasystoler från extrasystoler orsakad av organisk myokardiell skada.

Innehållet i ämnet "Mitraldefekter. Rytmförstörningar. ":