Huvud / Emboli

Brännande i hjärtat: varför finns behandling, hur man eliminerar symptomen

Från den här artikeln hittar du ut om en brännande känsla i hjärtat är ett allvarligt symptom. Är det alltid ett tecken på hjärtat och blodkärlens patologier. Till vilken läkare att ta itu med. Diagnos och behandling.

Bränna i hjärtat är en alarmerande signal som kräver omedelbar uppmaning till läkaren. Det kan inte bara tala om hjärt-kärlsjukdomar, men också om sjukdomar i nervsystemet eller endokrina systemet, ryggraden, mag-tarmkanalen.

Om ett sådant tecken uppkommer kontaktar du först terapeuten och kardiologen. Efter uteslutning av hjärtsjukdomar kommer du att hänvisas till andra specialister: neuropatolog, vertebrologist, psykolog, endokrinolog eller gastroenterolog.

Burning kan elimineras helt genom att härda den underliggande sjukdomen.

Bränna i hjärtområdet med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet

Den vanligaste orsaken till detta symptom är angina pectoris. Det är mycket vanligt i den moderna världen: 3,5% av befolkningen i åldern 45-55 år och 15% av befolkningen i åldern 65-74 år observeras.

Sjukdomen manifesterar sig i form av anfall. Brännande smärta kan "ge" till vänster axel, arm, nacke eller käke. Illamående och halsbränna kan också uppstå.

Vanligtvis uppträder angina angrepp mot intensiv fysisk ansträngning, svår stress, efter övermålning, hypotermi eller överhettning. Men ibland brinner kan det ske spontant.

Angina pectoris är inte en självständig sjukdom, men ett kliniskt syndrom som talar om hjärt-och kärlsjukdomar. Oftast förekommer anfall på grund av kranskärlspåverkande ateroskleros.

Klicka på bilden för att förstora

Om du har symtom ska du omedelbart kontakta en kardiolog för att ta reda på orsaken till angina, eftersom de sjukdomar som orsakar det kan utlösa hjärtinfarkt.

Nekros av platsen för hjärtmuskeln åtföljs också av bränning.

Vid hjärtinfarkt kvarstår obehagliga känslor i bröstet längre än 15 minuter. Svettning och svaghet noteras också. Kanske hjärtklappning, andfåddhet, känsla av brist på luft.

Sjukdomar i nervsystemet

Brännande i hjärtat har ofta problem med människor som lider av VSD. Därmed åtföljs det av:

 • förändringar i blodtrycket;
 • snabb eller sällsynt hjärtslag;
 • snabb utmattning
 • intolerans mot stuffiga rum;
 • huvudvärk.

Dessutom kan brännande smärta i hjärtat provocera neuroser på grund av långvarig stress.

Endokrina störningar

Brännande i hjärtat kan utlösas av hypertyreoidism. Detta är en ökad produktion av sköldkörtelstimulerande hormon av sköldkörteln.

Förutom brännande smärta finns det också:

 1. Frekvent hjärtslag.
 2. Andnöd.
 3. Ökat övre tryck och sänkt lägre.
 4. Smärta i buken.
 5. Svettning.
 6. Irritabilitet.
 7. Eventuella störningar i menstruationscykeln hos kvinnor och minskad styrka hos män.

Även brännande i bröstet kan orsakas av hormonell obalans under klimakteriet.

Ryggmärgens patologier

Bränna i hjärtat kan utlösas av en nypad nerv när den intervertebrala skivan förskjuts.

Brännande smärta i bröstet är också typiskt för osteokondros hos bröstkorgsbenen. I detta fall finns det också smärta i ryggraden, en känsla av styvhet. Smärtsamma förnimmelser förbättras genom höjning av händer och kraftig inandning.

Behandling av osteokondros är komplex, inklusive användning av mediciner, fysioterapi, läkande gymnastik.

Sjukdomar i mag-tarmkanalen

Eftersom huvuddelen av magen ligger i övre vänstra sidan av buken har patienter ofta problem med matsmältningssystemet för hjärtsjukdom.

Brännande symtom orsakas av en bråck i membranets esophageal öppning (para-esophageal brok). Ett membran är en muskel som ligger mellan bröstkorg och bukhålrum. När paresofagusbråckens bukspottkärl och övre delen av magen förskjuts in i bröstkaviteten.

Förutom brännande smärta i bröstet, åtföljs det av följande symtom:

 • halsbränna
 • hicka,
 • illamående,
 • svårighet att svälja

Sådan patologi är svår att behandla konservativt och kräver oftast kirurgisk ingrepp.

eliminera brännande

För att bli av med symptomen måste du bota den underliggande sjukdomen. Då brinner i hjärtat kommer inte stör dig mer.

 • Med stenokardi används droger för att förbättra hjärtfunktionen och normalisera blodkolesterolnivåerna.
 • Med neuroser - lugnande medel.
 • När hypertyreoidism - läkemedel som minskar sköldkörtelns aktivitet. Med klimakteriet, hormonersättningsterapi.
 • För snabb avlastning av bränning används symptomatisk behandling - ta Nitroglycerin.

Var uppmärksam! Om Nitroglycerin inte har hjälpt till att eliminera den brännande känslan som uppstått i hjärtat, är det troligtvis ett tecken på hjärtinfarkt.

Vad säger branden i hjärtat?

Det finns situationer där det även hos friska människor brinner i hjärtat. Först och främst är detta associerat med hjärt-kärlsjukdomar. Dock indikerar detta symptom inte alltid sådana patologiska processer.

Även mindre manifestationer av obehag i bröstområdet kan inte ignoreras. I det här fallet vet inte alla vad man ska göra om det finns smärta och brännande.

Möjliga orsaker relaterade till hjärtsjukdom

Hjärtat är ett av huvudorganen i människokroppen, genom vilken överföringen av blod och syre till hjärnan, liksom organ och system i hela kroppen.

Om obehag uppträder i hjärtat kan detta vara det första tecknet på utvecklingen av någon sjukdom där det är nödvändigt att omedelbart söka medicinsk hjälp.

Att orsaka faktorer som kan bidra till brinnande känsla i bröstbenet kan vara viss hjärtsjukdom.

Angina pectoris

Detta är en av formerna för hjärt-kärlsjukdomar. Provoke utseendet av obehagliga känslor kan vara ökad fysisk aktivitet. Patologi åtföljs inte bara genom att bränna i hjärtmuskeln, utan också av obehag i axelbladet eller armen på vänster sida.

Sådana kliniska manifestationer är inte permanenta. Med angina pectoris under fysisk aktivitet kan de dyka upp och försvinner också.

perikardit

Denna patologi uppträder när inflammation i myokardslimhinnan sker mot bakgrund av ett virus eller en infektion. Komplexiteten i detta tillstånd ligger i det faktum att det inte visar några tydligt uttryckta tecken. Diagnos av sjukdomen är endast möjlig under en detaljerad diagnostisk studie.

cardioneurosis

Utvecklingen av sjukdomen underlättas av ofta stressiga eller psykologiska överbelastningar, såväl som nederlag i det autonoma nervsystemet.

Karakteristiska tecken är obehagliga känslor till vänster i bröstområdet. Det är värt att notera att smärtssyndromet uppträder oberoende av förekomsten av fysisk aktivitet. Även i vila kan smärta stör en person under lång tid.

Eventuella allvarliga orsaker

Det finns vissa hjärtsjukdomar som åtföljs av en brännande känsla som kräver omedelbar medicinsk behandling.

Myokardinfarkt

Detta tillstånd anses vara en av de farligaste. Förekommer i bakgrunden av otillräckligt blodflöde till enskilda delar av hjärtmuskeln.

Bland de viktigaste tecknen på hjärtinfarkt är:

 • skarp bränning i hjärtat;
 • yrsel;
 • cyanos eller pallor i huden;
 • domningar i de övre extremiteterna;
 • överdriven svettning
 • ett för tidigt tillstånd eller förlust av medvetande.

Med de första misstankarna om hjärtinfarkt krävs brådskande specialhjälp.

Hjärtfel

Känsla som brinner i bröstet, är också ett symptom på utvecklingen av hjärtsvikt. Följande tecken kommer att observeras:

 • allvarlig andfåddhet
 • blå skugga av läppar och öron;
 • väsande andning;
 • hosta med blodig föroreningar
 • brist på luft.

Om tiden inte ge patienten lämpligt bistånd, ökar risken för hjärtsvikt, vilket i sin tur innebär att patientens död.

Andra faktorer

Orsaken till bränning kan vara sjukdomar i mag-tarmkanalen. Oftast uppstår obehag som ett resultat av att äta, vilket åtföljs av misshandlingsattacker. Detta tillstånd beror på ökad surhet, vilket bidrar till tyngd i bröstet.

Brännande känsla kan uppstå med sådana patologiska processer i matsmältningssystemet som:

 • Spasmer i matstrupen. Obehag uppstår vid sväljning av saliv eller mat.
 • Sår eller gastrit i kronisk form. Smärta syndrom framträder mot bakgrund av ökad syrahalt i magsaften, men det noteras inte i magen, men i hjärtmuskeln.
 • Herniated i membran. Ett obehagligt symptom kommer att märkas när kroppen lyfter eller påverkas av tunga belastningar.

En lätt brinnande känsla i hjärtat mot bakgrund av patologiska abnormiteter i mag-tarmkanalen är ofta förvirrad med smärta i hjärtmuskeln. Det är därför det inte rekommenderas att engagera sig i självmedicinering, eftersom detta kan prova ännu allvarligare magproblem.

Orsakerna till vegetativ vaskulär dystoni är funktionsfel i den vegetativa avdelningen. Anfall kan utlösas av stress, kalla patologier, trötthet och andra predisponeringsfaktorer.

Symptomologin kommer att manifesteras som:

 • takykardi;
 • Smärtsamma smärtsamma känslor av värk och sömnad
 • yrsel;
 • generell svaghet
 • frossa;
 • överdriven svettning
 • huvudvärk;
 • oregelbundet blodtryck
 • panikattacker.

I vanliga fall finns det en uttalad smärta. Ofta känner patienten en liten stickning i båren. Beroende på överträdelsens allvar, kan attackerens varaktighet vara flera minuter eller timmar.

Bland andra provokationsfaktorer som kan orsaka obehag i hjärtat, särskiljer:

 1. Katarralsjukdomar. Den brännande känslan kommer att uppstå som en följd av de negativa effekterna av giftiga ämnen på hjärtmuskeln.
 2. Ryggradens patologi. Ofta är orsaken till att bränna i bröstområdet på vänster sida sjukdomar i ryggraden. Obehag kan tyda på utveckling av degenerativ disksjukdom eller förskjutning av vertebrala skivor. Kliniska symptom är nästan identiska med angina pectoris.
 3. Försämrat balans av hormoner. I detta fall kan uppkomsten av klimakteriet vara en provocerande faktor. Det kännetecknas av en minskning av smärtssyndrom med fysisk aktivitet och en skarp manifestation i ett lugnt tillstånd. I detta fall kommer läkemedel avsedda för behandling av hjärt-kärlsjukdomar inte att ge ett positivt resultat. Kontakta en gynekolog.
 4. Hypertyreos. Det är en patologisk process som kännetecknas av en ökning av koncentrationen i kroppen av ett sköldkörtelstimulerande hormon.
 5. Intercostal neuralgi. Orsaken till sjukdomsutvecklingen är klämningen av de interkostala nerverna.

Som framgår av allt ovan kan brinnande i hjärtat indikera en rad olika patologiska processer. Vänta inte tills symtomen går över dig själv.

För att fastställa orsaken till känslan av att bakar på bröstets vänstra sida är det nödvändigt att gå till en medicinsk institution och genomgå en lämplig undersökning.

Samtidiga symptom

Obehagliga känslor kan kompletteras med andra tecken på kort eller långvarig natur, beroende på det drabbade området. Dessa inkluderar:

 • andfåddhet när det blir svårt att andas
 • smärtor av akut natur
 • halsbränna;
 • ökad kroppstemperatur;
 • kompression av båren;
 • apati;
 • stressiga förhållanden
 • hosta;
 • svår arytmi
 • domningar i lemmar;
 • dumma smärtor.

Dessutom, med vissa patologier, förlorar en person ofta medvetandet.

När ska man ringa en ambulans

I händelse av att den brinnande känslan i bröstet åtföljs av långvariga smärtsamma känslor av oförklarlig natur hos förekomsten, är det nödvändigt att omedelbart ringa en ambulans. Det är under inga omständigheter rekommenderat att engagera sig i självdiagnos och behandling, eftersom detta kan provocera utvecklingen av allvarligare problem.

Betydelsen av diagnos

I alla situationer, när en person upplever ännu mindre obehag i hjärtat, är det rekommenderat att kontakta en specialist som kommer att ordinera nödvändiga undersökningar.

Diagnos bör utföras oberoende av svårighetsgraden av kliniska symptom, eftersom ett sådant tecken som en brännande känsla i bröstet på vänster sida kan indikera en allvarlig sjukdom, till exempel hjärtinfarkt.

Vad kan jag göra på egen hand för att lindra symptomen?

Det första du behöver komma ihåg i händelse av obehag i bröstet: I något fall bör du ta några mediciner själv. Undantag är redan diagnostiserade sjukdomar. Endast då korrekt vald läkemedel kommer att ha en positiv effekt när man tar bort smärtssyndrom.

 • Så, med hjärtsjukdomar kan du ta lugnande medel (Corvalol, Valocordin). Om du diagnostiseras med angina pectoris, hjälper Nitroglycerin.
 • Som ett resultat av hormonella störningar tas Novocain eller en moderkärl / valerisk tinktur.
 • Att lindra smärta i ryggradens patologi hjälper till med smärtstillande medel - Paracetamol, Analgin och andra.
 • För att neutralisera saltsyra i sjukdomar i mag-tarmkanalen ta Almagel eller Gaviscon.

Efter att patienten tar medicinen måste han säkerställa fullständig fred. Det är också viktigt att släppa bröstkorg och nacke från täta kläder och att ge frisk luft till rummet.

I händelse av att bränningen inte slutar ens efter medicinen, behöver du ringa en ambulans.

Vilka konsekvenser kan det finnas om behandlingen saknas?

Den största faran med utseendet av en känsla som bakar i bröstet, om det inte tas lämpliga terapeutiska åtgärder, är utvecklingen av akut koronarpatologi (infarkt). För att förhindra eventuella komplikationer är det nödvändigt att besöka läkaren vid de första attackerna, som i sin tur bör genomgå en grundlig undersökning och identifiera orsaken.

Med utvecklingen av patologiska processer i andra organ kan brist på behandling utlösa astma, lunginflammation, matstrupen bränna, magsår och andra.

För att provocera utseendet av en brännande känsla nära hjärtat, blir det i alla händelser den första signalen som indikerar ett fel i kroppen. För att bestämma den verkliga orsaken till obehag, måste du söka medicinsk hjälp och genomgå en undersökning.

Brinner i hjärtat än att behandla

Brännande känsla i hjärtat av regionen

Det första som kommer att tänka på när det brinner i hjärtat är en hjärtinfarkt. Det är faktiskt den här sjukdomen som ofta är förknippad med detta symptom. Ju snabbare sjukvården kommer att ges desto större är patientens chanser att överleva. Ändå är inte alltid smärta och brännande känsla i hjärtat associerade med abnormiteter i hans arbete.

Orsaker till att bränna i hjärtat

Ofta brännande i bröstet och hjärtområdet kan vara en signal om att du är mycket trött eller nervös. Ett liknande fenomen kan observeras även i perfekt friska människor. Om efter ett par minuter obehag passerade - så är så fallet. En brännande känsla i hjärtat kan också dyka upp efter en stor middag eller med halsbränna. Detta beror på falska signaler som matsmältningsorganen kan skicka till hjärnan.

I allmänhet kan orsakerna till detta symptom minskas till följande kroppsbrott:

 • hjärtinfarkt och förinfarkt;
 • angina pectoris;
 • vegetovaskulär dystoni;
 • ryggradssjukdomar;
 • hormonella störningar;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet.

Vad ska jag göra om jag känner en brännande känsla i hjärtat?

Ljusbränning i hjärtat, som regel, behöver inte akuta åtgärder. Att bestämma orsaken kommer att hjälpa till med ytterligare symptom. Vegetosvaskulär dystoni följer vanligen av yrsel och ökad svettning. Det är tillräckligt att ligga ner, dricka några droppar valerian, eller annan lugnande, för att göra en kall komprimering på pannan, och du kommer att känna dig mycket bättre.

Med klimakteriet och andra hormonella förändringar i organismer, bör kvinnor kämpa med känslan av stickningar i hjärtat av regionen på samma sätt.

Om obehaget uppstod efter en måltid eller fysisk ansträngning ligger sannolikt orsaken till mage och gallblåsans störningar. Läkemedlet här ska väljas av läkaren, självständigt kan du lindra patientens tillstånd, lägga den på vänster sida och ge en liten mängd rent vatten. Sedativa kan också ha en positiv effekt.

Med osteochondrosis uppträder brännande känsla också efter allvarligt fysiskt arbete eller överbelastning. Nerven rot, fastklämd av den intervertebrala skivan, provar smärta bakom sternum, under scapula och i hjärtzonen. Problemet kan lösas med hjälp av speciella övningar och läkemedel. Konservativ behandling hittills har visat god effektivitet.

Nu är det dags att prata om den mest uppenbara hjärtsjukdomen. Hur skiljer man en livshotande hjärtinfarkt från angina pectoris? Och i båda fallen uppstår smärtan plötsligt och känns som en klämma på bröstet. Men det finns skillnader.

 1. Den brinnande känslan har en skarp och växande karaktär. Visas även i viloläge, är inte förknippad med fysisk aktivitet och nervösa upplevelser.
 2. Smärtan kan ge åt vänster, eller till höger, i handen och till och med navelzonen.
 3. Svår förbränning i hjärtat förhindrar andning. Många jämförde smärtan mot en kniv eller en kulsår.
 4. Nitroglycerin, Corvalol, Validol och andra läkemedel ger inte lättnad.
 5. Patienten kan ha talproblem och rörelsekoordinering, temperaturen stiger.

Med angina pectoris utvecklas enligt ett annat schema:

 1. Smärta dyker upp i en tvist, med stark fysisk eller känslomässig stress.
 2. Smärtan är ganska likformig, med tiden övergår intensiteten i smärta inte. Huvudförskjutningen ligger bakom sternum och sällan strålar ut till andra zoner.
 3. Anfallet varar 15-20 minuter. Om du lägger en tablett av Nitroglycerin under tungan, håller attacken i 2-5 minuter. Viktig lättnad ger fred. Alla hjärtdroger har en positiv effekt.

Brännande känsla i hjärtat: de främsta orsakerna till ångest

Bränna i hjärtat eller sveda gör många patienter rädda. Och först och främst tänker på hjärt-kärlsjukdom, såsom utveckling av hjärtinfarkt, stroke och andra. För att korrekt diagnostisera orsaken till dessa symptom bör du rådgöra med en specialist för att genomgå en rad undersökningar och andra. I vissa fall kommer orsaken döljas inte i hjärtat patologi.

Brinner i hjärtat: vad är det?

Naturligtvis, för att säga att smärta, brännande och andra obehagliga känslor bakom bröstbenet inte är kopplade till hjärtets patologi. Endast en läkare efter en undersökning, undersökning och vissa typer av forskning kan otvetydigt säga om orsakerna. Om du konsulterar en specialist i tid och vidtar lämpliga åtgärder kan du undvika allvarliga konsekvenser och komplikationer som kan påverka många system och organ.

Att brinna i hjärtat som ett symptom kan vara ett tecken på angina pectoris - en form av hjärt-kärlsjukdom. I det här fallet känner patienterna brännande känsla bakom bröstbenet, det är möjligt att flytta fokusen åt vänster, brännande eller sömnadssmärta kan ges till vänster arm och under scapula. Orsaken till sådana manifestationer är i de flesta fall närvaron av aterosklerotiska plack på kärlens väggar, vilket resulterar i att hjärtat i sig får mindre syre och befinner sig i ett tillstånd av syrehung. Sådana symptom kan uppstå efter intensiv eller långvarig ansträngning, så snart stressfaktorn har stoppat effekten - villkoret normaliseras. Som en första hjälpenåtgärd måste du lösa upp nitroglycerinpillen - lättnad kommer om 2 minuter.

Brännande i hjärtat är också karakteristisk för perikardit - en infektiös inflammation i perikardiet (det yttre skalet i hjärtat, som också kallas en perikardiell säck). När man bildar sådan inflammation klagar patienterna på en tråkig pressande smärta bakom bröstbenet. Kännetecknas också av försämring av övergripande välbefinnande, med tecken på förgiftning och en ökning av kroppstemperaturen.

För att diagnostisera sjukdomen krävs en grundlig undersökning av en specialist, som utför en viss lista över studier, inklusive laboratorier.

Smärta i hjärtat: huvudorsakerna

Lång och intensiv smärta kan vara det första tecknet på utvecklingen av hjärtinfarkt. Trots vilotillstånd, smärtan kvarstår, kan det vara en känsla av tryck, brännande, strålar ut den vänstra sidan av kroppen (arm, axel, nacke och underkäken). Huvudskillnaden mellan angina och infarkt är att med angina i vila går symtomen bort, men när det inte finns något infarkt. Förutom smärtan inte lindras av nitroglycerin, som rekommenderas som en första hjälpen för stenokardii.Pri utseende sådana symtom bör omedelbart ringa en ambulans, eftersom kontot kan gå bokstavligen minuter. Dödsstatistiken talar väl om risken för hjärtinfarkt.

Exceptionellt för kvinnor i klimakteriet präglas av ett periodiskt utseende av att brinna bakom bröstbenet. Utseendet av sådana obehagliga känslor beror direkt på intensiteten i fysisk aktivitet, orsakas av omstruktureringen av hormonell bakgrund. Resten och mottagandet av lugnande läkemedel kan avsevärt mildra patientens tillstånd.

Orsaken till smärta och en känsla av att bränna bakom bröstbenet kan vara en knäppt nerv i ryggen. Patienter noterar att symtomen liknar manifestationer av angina pectoris. Men den största skillnaden ligger i förhållandet mellan smärta och fysisk ansträngning. När nerverna knyts är inte utseendet på brinnande och fysisk stress på något sätt kopplad. Smärtsamma symtom vid nervknäppning kan förstärkas endast när kroppens position förändras, till exempel vändningar etc.

Med vissa sjukdomar i matsmältningssystemet, nämligen gastrit med ökad syrahalt. återflöde etc. kan det finnas en brännande känsla bakom bröstbenet. Obehag i hjärtat kan manifesteras med en skarp torso ner eller under intensiv och långvarig belastning. Och brinnningen är väldigt intensiv, patienterna säger att allt brinner i bröstet.

Det finns en koppling till matintag, det finns en bäck, halsbränna.

Stygn i hjärtat området skrämmer alltid patienter, under en sådan attack är det ofta omöjligt att andas helt, det kan uppstå rädsla för döden. Men ett sådant tillstånd, även om det är mycket obehagligt, bär ofta inte ett hot mot livet. Mycket framkom stickande smärta, som liknar en injektionsnål, som inte bör vara långsiktig natur och verkade plötsligt inte specifika för hjärt orsaker inträffa. Bara för enkelt - det gör inte ont i hjärtat, mest troligt, är det en sjukdom i nervsystemet, om villkoren som interkostal neuralgi, eller hjärt neuros.

Oftast uppträder sådana symptom i känslomässiga människor som uppriktigt och uppriktigt upplever bokstavligen all motgång. För att utesluta allvarliga patologier, kommer läkaren att föreslå att man tar bort EKG, vilket i 98% av fallen inte visar akuta patologier. För att stoppa sådana panikattacker är patienterna ordinerade en sedativa behandling, rekommendationer för att skydda sig från stressiga situationer och konsultera en neurolog. I vissa fall rekommenderas patienter att besöka en psykolog, vid mottagning som du kan lära dig avkopplingens färdigheter, minska känsligheten för irriterande faktorer.

Smärta i hjärtat är i vissa fall inte ett hot. Ibland är det bara nödvändigt att ompröva ditt emotionella tillstånd, ta en semester och gå till havet. Å andra sidan har sådana förhållanden som angina och hjärtinfarkt allvarliga konsekvenser för patientens hälsa och till och med patientens liv. Och för att förstå denna situation är självständigt ganska svårt, och ibland omöjligt. Av dessa skäl kommer samråd med en specialist aldrig att störa, men med försämring av välbefinnande och ambulans.

Läs andra intressanta rubriker

På grund av vad det finns en brännande känsla i bröstet och vad ska man göra om det?

Obehagliga känslor i bröstet gör en person uppmärksam på deras hälsa, för i den vänstra delen av det finns ett viktigt organ - hjärtat. Känslan av värme och smärta i den kan betraktas som ett tecken på sjukdomen, men inte alltid denna känsla har ett kardiogent ursprung. Men ett sådant symptom bör inte lämnas utan uppmärksamhet.

Hjärtsjukdom

I bröstregionen kan en känsla som liknar en brännande känsla förekomma, med sådana sjukdomar:

 1. Angina pectoris: detta är en av formerna för hjärt-ischemi. Bränning lokaliseras bakom bröstbenet, med smärta som ger till vänster scapula, arm eller nacke. Obehag ökar när en person är engagerad i sport eller fysiskt arbete. Symptomen gör att en person tar en bekväm hållning som skulle underlätta obehag. Smärta med angina elimineras några minuter efter att ha tagit Nitroglycerin.
 2. Myokardinfarkt: ett farligt tillstånd som kännetecknas av hjärtets nekros på grund av ett blodförbudsbrott i kroppen. Med hjärtinfarkt framträder inte bara brinnande i hjärtat, som utstrålar till vänster sida av bagageutrymmet, men också andfåddhet, plötslig blankering av huden, svimning, riklig svettning. Anfallet går inte bort efter att ha tagit Nitroglycerin. En person behöver akut inlägg.
 3. Akut hjärtsvikt: ett hotande tillstånd som orsakar bränning och klämning i hjärtat, blå hud och hjärtastma. Det kan komma ett stopp i hjärtat. Ett sådant tillstånd har i de flesta fall ett dödligt utfall, så en person behöver akut medicinsk hjälp.
 4. Perikardit: Hjärtsjukdom. provocerad av bakterier och virus. Bränning i hjärtat härrör från inflammation i hjärtans yttre skal. En person kan också lida av feber och berusning.

Andra skäl

Obehagliga känslor i hjärtat kan förekomma hos personer som lider av vegetarisk dystoni. Vanligtvis visas ett liknande symptom efter intensiv spänning eller stress. Smärta går inte bort efter att ha tagit Nitroglycerin eller Validol. Obehagliga känslor elimineras av lugnande medel.

Reumatism kan också prova brännande smärta i bröstet. Dess utseende indikerar en reumatisk hjärtinfarkt.

Chefen för Institutet för kardiologi rekommenderar behandling av dåligt kolesterol för att bli av med hjärt-kärlsjukdomar. Läs mer

Ofta brinner i hjärtat området noteras av kvinnor som upplever menopaus. Bränning i bröstet sträcker sig till hela kroppen och åtföljs av svettning. Ofta uppstår sådana symptom som orsakas av hormonella förändringar i viloläge och passerar i fysisk aktivitet. Manifestationer av klimakteriet korrigeras av lugnande och hormonella droger.

Anledningen till att en person bakar i bröstet kan vara osteokondros - en vanlig sjukdom i ryggraden. Orsaken till obehag är klämningen av ryggradens nervändar, som har vuxit ur den degenerativa processen på grund av den broskiga vävnaden. Smärta i osteokondros, i synnerhet i bröstregionen, åtföljs av rörelsernas stelhet, smärta i revbenen och händerna. Det kan likna en angina pectorisattack, men med osteokondros blir det sämre med lasten och böjen på stammen.

Orsaken till obehag i bröstet kan vara magsjukdom. Till exempel när magsaften kommer in i matstrupen, känner en person att han bakar i bröstet. Obehag kan också ses som ett symptom på bråck i matstrupen i membranet eller i matstrupen. Bränning sker efter träning eller ätning. Obehagliga känslor kan åtföljas av illamående och kräkningar.

Neuralgier i de interkostala nerverna väcker inte bara brinnande i hjärtat, utan också rörlighetens styvhet, liksom akut smärta vid palpation av revbenen.

Orsaken till brännande smärta i bröstet kan bli herpes zoster, där utslaget uppträder på bröstet och mellan revbenen. Sjukdomen kan åtföljas av feber och förstorade lymfkörtlar, såväl som kalla symtom.

Vad ska man göra eller göra vid en brännande känsla?

Ett sådant symptom, som en brännande känsla i hjärtat, kräver diagnos. En person kan behöva råd från en kardiolog, gastroenterolog, neurolog och infektionssjukdomsspecialist. Kvinnor som upplever klimakteriet bör konsultera en gynekolog. Att identifiera sjukdomar som kan orsaka ett sådant symptom utse:

 • ekokardiografi;
 • ultraljudsundersökning av hjärtat och andra organ;
 • Bröst röntgen;
 • magnetisk resonansavbildning av ryggraden;
 • en studie av surheten i magsaften.

Valet av diagnostiska förfaranden beror på de symptom som en person upplever. Behandling kommer i första hand att eliminera orsaken till brännskador i bröstet. Symtomatisk terapi kan också vara nödvändig. Självmedicinering är inte tillåtet! Om en person har tecken på hjärtattack eller hjärtsvikt, ring omedelbart en ambulans.

Vem sa att det är svårt att bota hjärt-kärlsjukdom?

 • Du plågas regelbundet av tyngd och hjärtklappning i hjärtat.
 • Och andfåddhet och trötthet du skriver av för ålder, en stillasittande livsstil och ett oregelbundet schema.
 • Tippning i sternum, tryckhopp, pulserande huvudvärk och svullnad i benen har blivit normala för dig.
 • Men du har länge misslyckats behandlat och försök att inte vara nervös.

Därför rekommenderar vi att du läser historien om Olga Markovich, som hittade ett effektivt botemedel mot hjärt-och kärlsjukdomar. Läs mer

Brännande känsla i hjärtat av regionen

När en patient söker en läkare med ett klagomål "bakar i bröstet", varnar detta alltid den uppmärksamma läkaren, eftersom orsaken till brännskador i bröstet kan vara allvarliga hjärtproblem som hotar hälsan och, ibland, livet.

Klagomål "baka i bröstet"

Ibland brinner i bröstet och inte korrelerar med "hjärtat", men är ett symptom på ryggradens patologi eller gastrointestinala problem. Hur man förstår vilken sorts nedbrytning i kroppen signalerar ett sådant symptom, som en brinnande känsla i hjärtat? Vad är dess orsaker? Hur diagnostiserar man sjukdomen korrekt? Och vad är de möjliga följderna av att tidigt söka medicinsk hjälp med detta klagomål?

1 fall i hjärtat

Det första som kommer att tänka på när det finns en brännande känsla i bröstet är att problemet ligger i hjärtasjukdom. Och för många hjärtsjukdomar och blodkärl (angina pectoris, hjärtinfarkt, perikardit) är detta symptom sällsynt. Låt oss överväga hur symtomen på en brännande känsla inom hjärtat med de givna sjukdomarna är mer detaljerad.

2 angina pectoris

Smärta i hjärtat med angina kan vara i form av brinnande i bröstet. "Burning with fire, baking" kan ofta höras från patienter. Ofta med stenokardi passerar den brinnande känslan till scapula och vänster arm. Distinguishing tecken på sjukdomen är:

 • smärta uppträder vanligen med fysisk aktivitet,
 • minskar efter att ha tagit nitroglycerin. Relief från nitroglycerin upplevs av patienter med angina. Det är värt att ta en eller två tabletter av nitroglycerin - smärtan avtar.

3 infarkt

Symtom på hjärtinfarkt

Smärta med hjärtinfarkt kan också beskrivas som en brännande känsla i hjärtat. Vanligtvis, med hjärtattack, är smärtan mer uttalad än med angina pectoris. Det kan uppnå en sådan intensitet att patienten börjar rusa från smärta, kan falla i ett agitated tillstånd. Nitroglycerintabletter med infarkt är ineffektiva, ger inte lättnad och eliminerar inte smärta.

4 Dissecting aortic aneurysm

Detta är ett livshotande tillstånd, där det finns en hög risk för dödsfall. Brinnande aneurysm verkar plötsligt och mycket snabbt, utan föregående smärta upphov perioden täcker bröstet, armarna, ryggen, är utmärkande för detta tillstånd frånvaron av den radiella puls, motstånd mot smärta, även narkotiska smärtstillande.

5 Akut perikardit

Till skillnad från andra hjärtsjukdomar, för perikardit, smärta kan relateras till andning, patientens ställning ökar smärtan i hjärtat med hosta, med auskultation, lyssnar läkaren på buller. Dessa är de viktigaste hjärtframkallningarna till ett sådant symptom som en brännande känsla i hjärtat. Hjärtasjukdomar är ganska farliga, så alltid patienten ska omedelbart elektrokardiograferas, alltid när du hänvisar detta klagomål till en medicinsk anläggning.

Även om läkaren är 99% säker på att den brinnande känslan i bröstet har en annan natur, inte relaterad till hjärtat, är det bättre att vara säker och göra ett EKG. När allt kommer omkring, om du saknar hjärtinfarkt eller angina angrepp kan det hota en kardiovaskulär katastrof och till och med patientens död. Obligatorisk regel: orolig bränning i bröstet - du måste göra ett EKG! Om patientens kardiogram är normalt fortsätter läkaren diagnossökningen. Symptomen på bränning i bröstområdet är också karakteristisk för andra sjukdomar. nämligen:

6 bältros

Symtom på herpes zoster

Detta är en virussjukdom som kännetecknas av hudens nederlag med utslag, liksom ett svårt smärtssyndrom i form av brännande, klåda. Ännu före utslaget, längs nerverna på stammen, i bröstet, tillbaka, finns det en klåda, stickande, brännande känsla. Symtom på neuralgi före hudutslag, och redan när det finns utslag - diagnosen förenklas. I allmänhet stör lesionen med herpes zoster ensidig: utslag och brännande känsla stör de interostala utrymmena, extremiteternas nerver, nacken på ena sidan.

7 esofagussjukdomar

I samband med esofagusens anatomiska läge från sjätte livmoderhalsen till elfte thoraxvärk, kan esofagussjukdomar manifestera sig i form av smärta som brinner bakom bröstbenet. Mycket ofta med esofagit finns det en brännande känsla i bröstkorgen, huvudsakligen efter att ha ätit, särskilt kryddig, salt, rökt. Symptomen på bränning kan förenas av andra: ont i halsen, halsbränna, en känsla av koma i halsen, överdriven salivation, böjning. Andra esofagusproblem, som har en liknande symtomatologi, inkluderar återflöde, achalasi, en bråck i esofagal membranöppning, esofageal divertikula.

8 Intercostal neuralgi

Burning med intercostal neuralgi

Denna sjukdom oftast unga läkare är förvirrad av oerfarenhet med sjukdomar av hjärtat ursprung. De har verkligen likheter, men det finns många skillnader. När interkostal neuralgi kränks, eller inflammation i nervroten i det interkostala utrymmet eller längs ryggraden på grund av degenerativa skiva sjukdom, trauma, infektion överföras, hypotermi, fysisk överansträngning. Inflammation, tryck på nervrotet, muskelspasmer leder till smärta som kan uppstå som en brännande känsla i bröstet, bröstbenet, hjärtområdet.

Vad är de särdragen hos smärta i interostal neuralgi från hjärtsmärta? Så med interostal neuralgi:

 1. Brännande känsla ökar med djup inspiration, hosta, nysning, torso, lutning, hosta;
 2. Om du frågar patienten där det gör ont, och sänker bäcken och interkostala utrymmen där han indikerar - patienten kommer att skrika i smärta! Eftersom med interostal neuralgi med palpation kommer smärtan att öka. Självklart! Vi har trots allt en omedelbar taktil effekt på inflammerad nerv;
 3. EKG är normen. EKG-diagnostik är obligatorisk även om de två första punkterna faller under beskrivningen av neuralgi och utesluter hjärtpatologi. Ett normalt kardiogram kommer också att vittna för den neuralgiska arten av smärta.

9 IRR

Obalans i det vegetativa kärlsystemet

Brännande i hjärtat kan också uppstå med en obalans i det vegetativa kärlsystemet. Patienter med VSD brukar färgligt och under lång tid beskriva sina klagomål och dekorera dem med olika epitel. Läkaren, som samlar in en detaljerad anamnese, noterar tydligt för sig själv anslutningen av den brinnande känslan i hjärtat med stress, ångest, ångest som slits ut dagen innan. Patienter med VSD som upplever detta symptom är inte hjälpta av nitroglycerin, smärtstillande medel, men smärtstillämpar lugnande medel.

Den resulterande brinnande känslan i bröstet med VSD är inte relaterad till fysisk aktivitet, tvärtom, när fysisk aktivitet eller distraktion av patienten minskar eller övergår det alls. Diagnos VSD-läkare har rätt att avslöja endast helt att eliminera annan organisk patologi med liknande symtom och efter samråd med rätt specialister. Symptom på bränning i hjärtat har många orsaker, inklusive ganska farlig och livshotande patient.

För att undvika obehagliga följder för hälsan måste patienten och läkaren agera tillsammans: Patientens uppgift är att kontakta doktorn så snart det finns obehagliga känslor i hjärtat. Läkarens uppgift är att ta reda på orsaken till att bränna i bröstet och att göra rätt diagnos.

Orsaker till att bränna i hjärtat

 • Brännande i hjärtat: orsakerna till detta tillstånd
 • Diagnos av orsakerna till brinnande hjärta
 • Brännande smärta i bröstet: samtidiga symtom och deras klassificering
 • Behandling för bränning i hjärtat

Detta fenomen, som en periodisk bränning i hjärtat, kräver allvarlig uppmärksamhet. Denna skrämmande känsla är vanligtvis associerad med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.

Brännande i hjärtat: orsakerna till detta tillstånd

Det finns många brännande känslor i hjärtat. Den moderna rytmen i livet (rakt tempo eller tvärtom en stillasittande livsstil), otillräcklig mat i torra förhållanden, snabbar snabbmat, chips, hamburgare, nervös stress olika sjukdomar i kroppen.

Den vanligaste orsaken till brännskador i hjärtat kan vara:

 • angina pectoris;
 • myokardinfarkt;
 • perikardit;
 • stratifiering av aorta-aneurysmen;
 • mitral ventil prolapse;
 • lunginflammation;
 • pleurit;
 • gastroesofageal refluxsjukdom;
 • kramp i esofagus
 • matstrupen cancer;
 • osteokondros hos bröstkorg och cervikal ryggrad;
 • inflammation i kalkbroderiet;
 • herpes zoster;
 • mastopati, bröstabscess;
 • aterosleros av aorta
 • interostal neuralgi och många andra sjukdomar i nervsystemet, hjärt-kärlsystemet, matsmältningssystemet och andningsorganen.

I stressiga situationer kan psykoser också framstå som liknande symtom. Som du kan se är samma symptom, brinnande smärta bakom bröstbenet i höger eller vänster hälft, typiskt för många sjukdomar. Men vänta inte på att den ska gå iväg själv. Det är nödvändigt att genomgå en noggrann granskning, så att det, som det verkar, var en liten brinnande känsla i hjärtat, passerade inte in i en mer formidabel och allvarlig sjukdom.

Diagnos av orsakerna till brinnande hjärta

För att förstå orsaken till bränning i hjärtat, kommer enkla diagnostiska tester, som tilldelas av en specialistläkare i den profil som patienten hänvisar till, att hjälpa till.

Det kan vara sådana studier som:

 1. Elektrokardiogram är inspelning av hjärtaktivitet genom elektroder. I närvaro av sjukdomar kan en skadad muskel normalt inte leda till elektriska impulser.
 2. Stress EKG. Det är en av de bästa metoderna för att få information om hjärtans respons på stress (löpband, pedalrotation på en stationär cykel). Denna metod registrerar patientens tryck, puls och kardiogram.
 3. Holter-övervakning av hjärtat. Med hjälp av en bärbar enhet (inspelare) hålls en post över förändringar i hjärtaktiviteten under vissa belastningar under en viloperiod. Kan ges i 24 timmar eller upp till 7 dagar.
 4. Phonocardiography. Diagnostisk forskning som gör det möjligt att objektivt genomföra en kvantitativ och kvalitativ analys av brus och toner i hjärtat.
 5. Ekokardiografi. Bilden av ett fungerande hjärta med hjälp av ultraljudsvågornas metod.
 6. Koronarangiografi. Radiokontraststudie, som gör det möjligt att hitta den exakta platsen, karaktären, graden av förminskning av kransartären.
 7. Myokardisk scintigrafi (angiografi). Denna studie hjälper till att hitta de hinder som finns i hjärtats artärer. Det genomförs genom introduktionsmetoden i blodet av tallium. Det radioaktiva ämnet passerar genom artären och visar genom sårkammaren genom specialkammaren.
 8. Röntgen. Radiodiagnosis, som hjälper till att undersöka thoraxen. Vid roentgenografiska konturer beskrivs hjärtans storlek.
 9. MRI (magnetisk resonansbildning av ryggraden). Det gör det möjligt att fastställa närvaron eller frånvaron av en intervertebral bråck.
 10. EGD. Det bestämmer sjukdomarna i magen (gastrit, sår, gastroduodenit).
 11. Elektronstråltomografi (CRT). En unik metod som gör det möjligt att identifiera mikrokalciner i koronararterierna, även innan några symptom uppträder.

Vid alla provningsmetoder är leverans av prov och lämplig förberedelse obligatorisk. Tidig diagnos av den upptäckta sjukdomen kommer att förhindra dess progression, bidra till att avlägsna ögonblick som leder till döden.

Brännande smärta i bröstet: samtidiga symtom och deras klassificering

När under en mångfald sjukdomar manifesterade olika symtom kändes i olika delar av lokalisering av smärta: under skulderbladen, skuldra, i handen, över bröstet, eller vid en viss del därav, i underkäken, mage, mage, hals. Sårets art - teckning, stabbning, skytte, bränning, piercing, värk, kompressiv.

Burning i området av hjärtat kan förlängas eller en momentan karaktär kan visas under andning, förflyttning av axeln eller armen, nacken, muskler, byte av kroppshållning, ansträngning, äta eller vila. Skulle vara uppmärksam på följande symtom på brinnande smärta bakom bröstbenet:

 • smärta i samband med halsbränna (med magsår, tolvfingertarm, gastrit, magskräft, refluxesofagit);
 • kompression av bröstet (med angina);
 • dyspné (med kolesterolformationer i kärlen);
 • feber, hosta (influensa, tonsillit, pleurisy, lunginflammation);
 • apati, stressigt tillstånd, matthet (mentala störningar, där det kan brinna bröstet kontinuerligt och under lång tid);
 • akut brännande smärta (hjärtinfarkt);
 • oupphörlig brinnande smärta (med cardialgia) och andra lika starka brännande känslor relaterade till olika sjukdomar.

Viktigt! Omedelbar medicinsk behandling krävs vid smärta tillsammans med:

 • förlust av medvetande
 • hosta attacker;
 • klämma i bröstet och smärtor, ger tillbaka till axel, nacke och rygg;
 • smärta som inte går längre än 15 minuter, även när du tar medicin
 • svår arytmi, ytlig andfåddhet, illamående, kräkningar, yrsel, klibbig svett;
 • en hosta med blod, intermittent andning;
 • domningar i benen.

Behandling för bränning i hjärtat

Med tanke på det faktum att sjukdomen kan tystas genom godkännande av något läkemedel, kan självmedicinering som försvår sjukdomsförloppet eller dess ordinarie erkännande vid hänvisning till en specialist strängt förbjudas. Orsaken till smärtsamma fenomen i bröstkorgen kan endast diagnostiseras av en specialist.

Den första hjälpen med olika smärtor kommer att vara antagandet av lugnande smärtstillande läkemedel, såsom Pentalgin, Analgin, Paracetamol, Validol. Lugna hjärtinfarkt: Corvalol, Valocordinum, Trikardin, Gerbion, Valoserdin, Carneland och andra.

Återstående behandlingsmetoder utses med noggrann undersökning och lösas endast av en läkare.

Från en korrekt diagnostiserad diagnos beror det positiva resultatet av några kardiovaskulära, terapeutiska, neurologiska processer.

Ett oacceptabelt faktum är fallet när patienten även med allvarliga symptom vägrar att genomgå undersökning, gå till sjukhus för behandling. Speciellt livrädd för läkare, sjukhus, injektioner manliga hälften av befolkningen, som är fylld med senare (i ett framskridet stadium), stroke, hjärtinfarkt och andra omfattande förstörelse av kroppen.

Snabb tillgång till en läkare ger dig en garanti för att om "non-cardiac" symtom i de tidiga stadierna av sjukdomen, är tillräckligt för att hålla den terapeutiska kursen för att bli av den brännande smärta bakom bröstbenet.

Många hjärtproblem stöds preparat i form av tinkturer, droppar, tabletter, men vissa kräver mer uppmärksamhet, och ibland radikala syn på frågan: den kirurgiska ingrepp angioplastik, bypassoperation, hjärttransplantation, ventil ersättning, TMP och övrig verksamhet.

För att förebygga de ovan nämnda sjukdomarna och förbättra livskvaliteten behöver för att leva en hälsosam livsstil som inkluderar en fullständig, näringslära, kost, terapeutisk motion, frisk luft, motorik, undvikande av stressiga situationer, undvika skadliga vanor, obligatoriska läkarundersökningar.

Varför finns det brännande känslor i hjärtat och vad man ska göra

En person tenderar inte alltid att lyssna på de signaler som kroppen skickar till honom - många av dem vi helt enkelt ignorerar, även utan att inse att det kan finnas något som är fel i vår kropp. Dock är känslan av bröstsmärtor svår att ignorera, och många människor är det omedelbart försiktig, eftersom med den vänstra sidan av bröstet är ett hjärta - ett viktigt organ fungerar korrekt beror på hur alla kroppens system. Om du är orolig för några obehagliga förnimmelser i hjärtat, till exempel skarp stickande smärta, täthet, eller om du tror att bröst "bakar" - det är en känsla, verkligen kan inte ignoreras, och det är värt att ställa frågan om vad som kan vara orsakar brännande i hjärtat och vad man ska göra för att förbättra din hälsa.

När det finns smärta och obehag i hjärtat kan detta symptom inte ignoreras

Varför kan brinna brinna i hjärtat?

Om det finns en känsla att i bröstområdet "bakar", ring inte omedelbart telefonnummeret till första hjälpen, särskilt om detta fenomen är sällsynt och kortlivat. Förutom sjukdomar eller patologier i hjärt-kärlsystemet finns det flera orsaker som orsakar brännande i hjärtat, men de är mycket mer ofarliga och det är inte värt att oroa dem. Dessa inkluderar:

 • för tät matintag: vissa livsmedel i stora mängder kan orsaka halsbränna, på grund av vilket det finns en brännande känsla i bröstet;
 • intensiv träning: om du har översträckt eller överdriven andra fysiska övningar som inte är vana, då kan bröstet börja brinna på grund av brist på syre;
 • Inverkan av hormonella förändringar i kroppen: Ibland uppstår dessa känslor när hormonell bakgrund i kroppen förändras - de stör ofta kvinnor under klimakteriet.

Ibland kan smärta i hjärtat uppträda med stark fysisk ansträngning

Om sådana smärtor stör dig ständigt, bör du definitivt kontakta läkarna, eftersom bara en professionell kan exakt identifiera de exakta orsakerna. Ibland är de verkligen allvarliga - det kan vara hjärtpatologier, gastrointestinala störningar, nervsystemet och andra hälsoproblem som inte kan ignoreras.

Det första du behöver komma ihåg är inte att engagera sig i självmedicinering och inte ställa dig själv en diagnos. Det är bara den professionella läkaren som kan bestämma orsaken och ordinera mediciner!

Symtom på vilka hjärtafvikelser som kan bli en brännande känsla i bröstet

Hjärtat är en av de mest vitala organ i människokroppen, i själva verket bär blod och syre i hela kroppen, inklusive hjärnan. Om du är orolig för konstant obehag och smärta i bröstet - bakar i hjärtat (som ligger bakom bröstbenet och något förskjuten åt vänster, kände brännande känsla i mitten av bröstet), så kanske det är en signal om en patologi som kräver ett snabbt medicinsk intervention.

Smärta observeras ofta med angina pectoris

Orsaker som orsakar brännande på hjärtans sida kan vara följande sjukdomar:

 • Angina pectoris. Det kallas också "angina pectoris", det är en av formerna av ischemi (minskning av blodtillförseln) i hjärtat, smärta kan uppstå under tung fysisk ansträngning. De huvudsakliga tecknen på angina pectoris manifestation: baka inte bara i hjärtat, men kan också ge till vänster arm eller spade, denna känsla är impermanent - med fysisk aktivitet verkar det eller försvinner.
 • Myokardinfarkt. Ett av de farligaste förhållandena som uppstår när blodtillförseln inte är tillräcklig för enskilda delar av hjärtat. Huvudegenskaper: stark och skarp brännande känsla i bröstet i hjärtat området domnade fingrar, yrsel och svimning, svettningar, blekhet eller blåaktig hudfärg. I händelse av symtom på hjärtinfarkt behöver en person i alla fall akutvård och sjukhusvistelse.
 • Perikardit. Denna sjukdom i hjärt-kärlsystemet uppträder om hjärtets yttre skal inflammeras på grund av en infektion eller ett virus. Utanför är det omöjligt att skilja denna typ av hjärtsvikt, det kan endast diagnostiseras av en läkare vid en detaljerad undersökning.

Med inflammation i perikardiet kan du också observera smärta i hjärtat av hjärtat

 • Akut hjärtsvikt: ett tillstånd med stort hot, som kräver omedelbar medicinsk intervention och sjukhusvistelse. Karaktäristiska symptom på akut hjärtsvikt: känsla av brist på luft, stel dyspné, öron och läppar blåsning, blod och skum vid hosta, väsande ösning. I avsaknad av omedelbar sjukvård utgör detta tillstånd en allvarlig fara för människolivet - en hjärtstillestånd och död kan förekomma.
 • Cardioneurosis. Denna sjukdom är en följd av konstant stress och allvarlig psykologisk överbelastning, det vegetativa nervsystemet påverkas. Karaktäristiska tecken på manifestationen av kardioneuros - smärta sensationer uppstår inte i hela thoraxen, men huvudsakligen i vänstra delen. Även smärta kan uppstå oberoende av graden av fysisk aktivitet, även när personen är vilad och trakasseras länge.

Provoke smärta kan cardioneuros

Vilka sjukdomar i mag-tarmkanalen kan orsaka smärta och brinna i bröstet

Det finns många exempel där magsjukdomar orsakar att personen ska baka hjärtat, oftast uppstår dessa känslor efter måltider och åtföljs av illamående. Med gastrointestinala sjukdomar är surhetsnivån i magen för hög, vilket ger smärta i bröstet. Vissa sjukdomar, vars symtom kan bli en brännande känsla nära hjärtat, presenteras nedan:

 • Esofagusbråck i membranet (smärta kan inträffa under kroppens lutning eller överbelastning med tung belastning);
 • esofagus spasm (brännande känsla i bröstet uppstår när svälja mat eller saliv, ibland - även vid vila, den främsta orsaken spasm - mat under en lång tid kan inte komma in i magen och är vid sin ingång);
 • Magsår eller kronisk form av gastrit (smärtan uppstår på grund av den höga surhetsnivån i magsaften, men det gör inte ont i magen utan bröstområdet).

Ett sår kan orsaka brännande i bröstet

En brännande känsla i bröstet som orsakas av sjukdomar i mag-tarmkanalen, kan lätt förväxlas med hjärta smärta, så ta något på egen hand bör inte vara att ta medicin för att hjälpa till med hjärtsjukdomar, det finns en risk för att förvärra en magsjuka.

Andra avvikelser som orsakar obehag i bröstet

Förutom hjärtpatologier och gastrointestinala sjukdomar kan brännskador på vänster sida av hjärtat orsakas av ett antal andra hälsoproblem som inte är så farliga, men som fortfarande inte bör ignoreras:

 • Osteochondrosis: med denna sjukdom växer ryggraden i ryggraden, dess nervändar är klämda och smärta sensioner ges till bröstet. När osteochondrosis också observeras styvhet i rörelsen är det svårt för en person att luta sig.

Bröstsmärta är ofta ett symptom på osteokondros

 • Interkostal neuralgi: smärtan uppkommer från det faktum att överträtt interkostalmusklerna nerver (. Detta sker av flera skäl - när en svår förkylning, trauma, degenerativ utveckling disksjukdom, utseendet på tumören och så vidare), blir det starkare, om en person flyttar - krökar eller vrider kroppen, lyfter armarna och benen.
 • Virussjukdomar: inte så ofta, men fortfarande bränningen på vänster sida av hjärtat kan ibland vara ett symptom på en virusinfektionssjukdom. När viruset sprider sig genom kroppen, är symtomen aldrig begränsade endast till bröstkörteln, det finns också en skarp feber, illamående, feber. Om du misstänker en infektion, måste du omedelbart söka hjälp från läkare, eftersom vissa virus, särskilt exotiska, sprider sig mycket snabbt och utgör ett allvarligt hot.

Smärta i hjärtat mot en bakgrund av temperatur kan vara ett tecken på infektion

Vad kan man göra för att lindra bröstsmärta?

Först och främst, kom alltid ihåg att oavsett vad smärtan pressar, känslan av depression, brinner i hjärtat, etc., kan du aldrig göra självmedicin utan att veta orsaken. Självklart, om sjukdomen redan har diagnostiserats och personen vet vilken av sina organ behöver behandling, kan de korrekt valda och dispenserade apoteken ge oumbärlig hjälp vid avlägsnande av smärta.

Om du har symptom, de tidigare beskrivna sjukdomar, måste du konsultera en hjärtspecialist, neurolog, gastroenterolog eller andra yrkesverksamma, och även redan veta din diagnos, bör du då och då att passera sin undersökning och strikt följa rekommendationerna.

Vilken typ av första hjälpen

I inget fall kan du erbjuda en person apotek droger, utan att veta vad det innebär att bränna i hjärtat specifikt för honom. Du kan bara ta p-piller om läkaren redan har ordinerat dem och angett nödvändiga doser, annars riskerar du mer patientskada än hjälp.

Om smärtan orsakas av hjärtproblem, kan du ta Valocordinum

Läkemedel som kan hjälpa till med vissa diagnoser återspeglas i tabellen.