Huvud / Åderbråck

Brännande i hjärtat: varför finns behandling, hur man eliminerar symptomen

Från den här artikeln hittar du ut om en brännande känsla i hjärtat är ett allvarligt symptom. Är det alltid ett tecken på hjärtat och blodkärlens patologier. Till vilken läkare att ta itu med. Diagnos och behandling.

Bränna i hjärtat är en alarmerande signal som kräver omedelbar uppmaning till läkaren. Det kan inte bara tala om hjärt-kärlsjukdomar, men också om sjukdomar i nervsystemet eller endokrina systemet, ryggraden, mag-tarmkanalen.

Om ett sådant tecken uppkommer kontaktar du först terapeuten och kardiologen. Efter uteslutning av hjärtsjukdomar kommer du att hänvisas till andra specialister: neuropatolog, vertebrologist, psykolog, endokrinolog eller gastroenterolog.

Burning kan elimineras helt genom att härda den underliggande sjukdomen.

Bränna i hjärtområdet med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet

Den vanligaste orsaken till detta symptom är angina pectoris. Det är mycket vanligt i den moderna världen: 3,5% av befolkningen i åldern 45-55 år och 15% av befolkningen i åldern 65-74 år observeras.

Sjukdomen manifesterar sig i form av anfall. Brännande smärta kan "ge" till vänster axel, arm, nacke eller käke. Illamående och halsbränna kan också uppstå.

Vanligtvis uppträder angina angrepp mot intensiv fysisk ansträngning, svår stress, efter övermålning, hypotermi eller överhettning. Men ibland brinner kan det ske spontant.

Angina pectoris är inte en självständig sjukdom, men ett kliniskt syndrom som talar om hjärt-och kärlsjukdomar. Oftast förekommer anfall på grund av kranskärlspåverkande ateroskleros.

Klicka på bilden för att förstora

Om du har symtom ska du omedelbart kontakta en kardiolog för att ta reda på orsaken till angina, eftersom de sjukdomar som orsakar det kan utlösa hjärtinfarkt.

Nekros av platsen för hjärtmuskeln åtföljs också av bränning.

Vid hjärtinfarkt kvarstår obehagliga känslor i bröstet längre än 15 minuter. Svettning och svaghet noteras också. Kanske hjärtklappning, andfåddhet, känsla av brist på luft.

Sjukdomar i nervsystemet

Brännande i hjärtat har ofta problem med människor som lider av VSD. Därmed åtföljs det av:

 • förändringar i blodtrycket;
 • snabb eller sällsynt hjärtslag;
 • snabb utmattning
 • intolerans mot stuffiga rum;
 • huvudvärk.

Dessutom kan brännande smärta i hjärtat provocera neuroser på grund av långvarig stress.

Endokrina störningar

Brännande i hjärtat kan utlösas av hypertyreoidism. Detta är en ökad produktion av sköldkörtelstimulerande hormon av sköldkörteln.

Förutom brännande smärta finns det också:

 1. Frekvent hjärtslag.
 2. Andnöd.
 3. Ökat övre tryck och sänkt lägre.
 4. Smärta i buken.
 5. Svettning.
 6. Irritabilitet.
 7. Eventuella störningar i menstruationscykeln hos kvinnor och minskad styrka hos män.

Även brännande i bröstet kan orsakas av hormonell obalans under klimakteriet.

Ryggmärgens patologier

Bränna i hjärtat kan utlösas av en nypad nerv när den intervertebrala skivan förskjuts.

Brännande smärta i bröstet är också typiskt för osteokondros hos bröstkorgsbenen. I detta fall finns det också smärta i ryggraden, en känsla av styvhet. Smärtsamma förnimmelser förbättras genom höjning av händer och kraftig inandning.

Behandling av osteokondros är komplex, inklusive användning av mediciner, fysioterapi, läkande gymnastik.

Sjukdomar i mag-tarmkanalen

Eftersom huvuddelen av magen ligger i övre vänstra sidan av buken har patienter ofta problem med matsmältningssystemet för hjärtsjukdom.

Brännande symtom orsakas av en bråck i membranets esophageal öppning (para-esophageal brok). Ett membran är en muskel som ligger mellan bröstkorg och bukhålrum. När paresofagusbråckens bukspottkärl och övre delen av magen förskjuts in i bröstkaviteten.

Förutom brännande smärta i bröstet, åtföljs det av följande symtom:

 • halsbränna
 • hicka,
 • illamående,
 • svårighet att svälja

Sådan patologi är svår att behandla konservativt och kräver oftast kirurgisk ingrepp.

eliminera brännande

För att bli av med symptomen måste du bota den underliggande sjukdomen. Då brinner i hjärtat kommer inte stör dig mer.

 • Med stenokardi används droger för att förbättra hjärtfunktionen och normalisera blodkolesterolnivåerna.
 • Med neuroser - lugnande medel.
 • När hypertyreoidism - läkemedel som minskar sköldkörtelns aktivitet. Med klimakteriet, hormonersättningsterapi.
 • För snabb avlastning av bränning används symptomatisk behandling - ta Nitroglycerin.

Var uppmärksam! Om Nitroglycerin inte har hjälpt till att eliminera den brännande känslan som uppstått i hjärtat, är det troligtvis ett tecken på hjärtinfarkt.

Brinner i hjärtat än att behandla

Brännande känsla i hjärtat av regionen

Det första som kommer att tänka på när det brinner i hjärtat är en hjärtinfarkt. Det är faktiskt den här sjukdomen som ofta är förknippad med detta symptom. Ju snabbare sjukvården kommer att ges desto större är patientens chanser att överleva. Ändå är inte alltid smärta och brännande känsla i hjärtat associerade med abnormiteter i hans arbete.

Orsaker till att bränna i hjärtat

Ofta brännande i bröstet och hjärtområdet kan vara en signal om att du är mycket trött eller nervös. Ett liknande fenomen kan observeras även i perfekt friska människor. Om efter ett par minuter obehag passerade - så är så fallet. En brännande känsla i hjärtat kan också dyka upp efter en stor middag eller med halsbränna. Detta beror på falska signaler som matsmältningsorganen kan skicka till hjärnan.

I allmänhet kan orsakerna till detta symptom minskas till följande kroppsbrott:

 • hjärtinfarkt och förinfarkt;
 • angina pectoris;
 • vegetovaskulär dystoni;
 • ryggradssjukdomar;
 • hormonella störningar;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet.

Vad ska jag göra om jag känner en brännande känsla i hjärtat?

Ljusbränning i hjärtat, som regel, behöver inte akuta åtgärder. Att bestämma orsaken kommer att hjälpa till med ytterligare symptom. Vegetosvaskulär dystoni följer vanligen av yrsel och ökad svettning. Det är tillräckligt att ligga ner, dricka några droppar valerian, eller annan lugnande, för att göra en kall komprimering på pannan, och du kommer att känna dig mycket bättre.

Med klimakteriet och andra hormonella förändringar i organismer, bör kvinnor kämpa med känslan av stickningar i hjärtat av regionen på samma sätt.

Om obehaget uppstod efter en måltid eller fysisk ansträngning ligger sannolikt orsaken till mage och gallblåsans störningar. Läkemedlet här ska väljas av läkaren, självständigt kan du lindra patientens tillstånd, lägga den på vänster sida och ge en liten mängd rent vatten. Sedativa kan också ha en positiv effekt.

Med osteochondrosis uppträder brännande känsla också efter allvarligt fysiskt arbete eller överbelastning. Nerven rot, fastklämd av den intervertebrala skivan, provar smärta bakom sternum, under scapula och i hjärtzonen. Problemet kan lösas med hjälp av speciella övningar och läkemedel. Konservativ behandling hittills har visat god effektivitet.

Nu är det dags att prata om den mest uppenbara hjärtsjukdomen. Hur skiljer man en livshotande hjärtinfarkt från angina pectoris? Och i båda fallen uppstår smärtan plötsligt och känns som en klämma på bröstet. Men det finns skillnader.

 1. Den brinnande känslan har en skarp och växande karaktär. Visas även i viloläge, är inte förknippad med fysisk aktivitet och nervösa upplevelser.
 2. Smärtan kan ge åt vänster, eller till höger, i handen och till och med navelzonen.
 3. Svår förbränning i hjärtat förhindrar andning. Många jämförde smärtan mot en kniv eller en kulsår.
 4. Nitroglycerin, Corvalol, Validol och andra läkemedel ger inte lättnad.
 5. Patienten kan ha talproblem och rörelsekoordinering, temperaturen stiger.

Med angina pectoris utvecklas enligt ett annat schema:

 1. Smärta dyker upp i en tvist, med stark fysisk eller känslomässig stress.
 2. Smärtan är ganska likformig, med tiden övergår intensiteten i smärta inte. Huvudförskjutningen ligger bakom sternum och sällan strålar ut till andra zoner.
 3. Anfallet varar 15-20 minuter. Om du lägger en tablett av Nitroglycerin under tungan, håller attacken i 2-5 minuter. Viktig lättnad ger fred. Alla hjärtdroger har en positiv effekt.

Brännande känsla i hjärtat: de främsta orsakerna till ångest

Bränna i hjärtat eller sveda gör många patienter rädda. Och först och främst tänker på hjärt-kärlsjukdom, såsom utveckling av hjärtinfarkt, stroke och andra. För att korrekt diagnostisera orsaken till dessa symptom bör du rådgöra med en specialist för att genomgå en rad undersökningar och andra. I vissa fall kommer orsaken döljas inte i hjärtat patologi.

Brinner i hjärtat: vad är det?

Naturligtvis, för att säga att smärta, brännande och andra obehagliga känslor bakom bröstbenet inte är kopplade till hjärtets patologi. Endast en läkare efter en undersökning, undersökning och vissa typer av forskning kan otvetydigt säga om orsakerna. Om du konsulterar en specialist i tid och vidtar lämpliga åtgärder kan du undvika allvarliga konsekvenser och komplikationer som kan påverka många system och organ.

Att brinna i hjärtat som ett symptom kan vara ett tecken på angina pectoris - en form av hjärt-kärlsjukdom. I det här fallet känner patienterna brännande känsla bakom bröstbenet, det är möjligt att flytta fokusen åt vänster, brännande eller sömnadssmärta kan ges till vänster arm och under scapula. Orsaken till sådana manifestationer är i de flesta fall närvaron av aterosklerotiska plack på kärlens väggar, vilket resulterar i att hjärtat i sig får mindre syre och befinner sig i ett tillstånd av syrehung. Sådana symptom kan uppstå efter intensiv eller långvarig ansträngning, så snart stressfaktorn har stoppat effekten - villkoret normaliseras. Som en första hjälpenåtgärd måste du lösa upp nitroglycerinpillen - lättnad kommer om 2 minuter.

Brännande i hjärtat är också karakteristisk för perikardit - en infektiös inflammation i perikardiet (det yttre skalet i hjärtat, som också kallas en perikardiell säck). När man bildar sådan inflammation klagar patienterna på en tråkig pressande smärta bakom bröstbenet. Kännetecknas också av försämring av övergripande välbefinnande, med tecken på förgiftning och en ökning av kroppstemperaturen.

För att diagnostisera sjukdomen krävs en grundlig undersökning av en specialist, som utför en viss lista över studier, inklusive laboratorier.

Smärta i hjärtat: huvudorsakerna

Lång och intensiv smärta kan vara det första tecknet på utvecklingen av hjärtinfarkt. Trots vilotillstånd, smärtan kvarstår, kan det vara en känsla av tryck, brännande, strålar ut den vänstra sidan av kroppen (arm, axel, nacke och underkäken). Huvudskillnaden mellan angina och infarkt är att med angina i vila går symtomen bort, men när det inte finns något infarkt. Förutom smärtan inte lindras av nitroglycerin, som rekommenderas som en första hjälpen för stenokardii.Pri utseende sådana symtom bör omedelbart ringa en ambulans, eftersom kontot kan gå bokstavligen minuter. Dödsstatistiken talar väl om risken för hjärtinfarkt.

Exceptionellt för kvinnor i klimakteriet präglas av ett periodiskt utseende av att brinna bakom bröstbenet. Utseendet av sådana obehagliga känslor beror direkt på intensiteten i fysisk aktivitet, orsakas av omstruktureringen av hormonell bakgrund. Resten och mottagandet av lugnande läkemedel kan avsevärt mildra patientens tillstånd.

Orsaken till smärta och en känsla av att bränna bakom bröstbenet kan vara en knäppt nerv i ryggen. Patienter noterar att symtomen liknar manifestationer av angina pectoris. Men den största skillnaden ligger i förhållandet mellan smärta och fysisk ansträngning. När nerverna knyts är inte utseendet på brinnande och fysisk stress på något sätt kopplad. Smärtsamma symtom vid nervknäppning kan förstärkas endast när kroppens position förändras, till exempel vändningar etc.

Med vissa sjukdomar i matsmältningssystemet, nämligen gastrit med ökad syrahalt. återflöde etc. kan det finnas en brännande känsla bakom bröstbenet. Obehag i hjärtat kan manifesteras med en skarp torso ner eller under intensiv och långvarig belastning. Och brinnningen är väldigt intensiv, patienterna säger att allt brinner i bröstet.

Det finns en koppling till matintag, det finns en bäck, halsbränna.

Stygn i hjärtat området skrämmer alltid patienter, under en sådan attack är det ofta omöjligt att andas helt, det kan uppstå rädsla för döden. Men ett sådant tillstånd, även om det är mycket obehagligt, bär ofta inte ett hot mot livet. Mycket framkom stickande smärta, som liknar en injektionsnål, som inte bör vara långsiktig natur och verkade plötsligt inte specifika för hjärt orsaker inträffa. Bara för enkelt - det gör inte ont i hjärtat, mest troligt, är det en sjukdom i nervsystemet, om villkoren som interkostal neuralgi, eller hjärt neuros.

Oftast uppträder sådana symptom i känslomässiga människor som uppriktigt och uppriktigt upplever bokstavligen all motgång. För att utesluta allvarliga patologier, kommer läkaren att föreslå att man tar bort EKG, vilket i 98% av fallen inte visar akuta patologier. För att stoppa sådana panikattacker är patienterna ordinerade en sedativa behandling, rekommendationer för att skydda sig från stressiga situationer och konsultera en neurolog. I vissa fall rekommenderas patienter att besöka en psykolog, vid mottagning som du kan lära dig avkopplingens färdigheter, minska känsligheten för irriterande faktorer.

Smärta i hjärtat är i vissa fall inte ett hot. Ibland är det bara nödvändigt att ompröva ditt emotionella tillstånd, ta en semester och gå till havet. Å andra sidan har sådana förhållanden som angina och hjärtinfarkt allvarliga konsekvenser för patientens hälsa och till och med patientens liv. Och för att förstå denna situation är självständigt ganska svårt, och ibland omöjligt. Av dessa skäl kommer samråd med en specialist aldrig att störa, men med försämring av välbefinnande och ambulans.

Läs andra intressanta rubriker

På grund av vad det finns en brännande känsla i bröstet och vad ska man göra om det?

Obehagliga känslor i bröstet gör en person uppmärksam på deras hälsa, för i den vänstra delen av det finns ett viktigt organ - hjärtat. Känslan av värme och smärta i den kan betraktas som ett tecken på sjukdomen, men inte alltid denna känsla har ett kardiogent ursprung. Men ett sådant symptom bör inte lämnas utan uppmärksamhet.

Hjärtsjukdom

I bröstregionen kan en känsla som liknar en brännande känsla förekomma, med sådana sjukdomar:

 1. Angina pectoris: detta är en av formerna för hjärt-ischemi. Bränning lokaliseras bakom bröstbenet, med smärta som ger till vänster scapula, arm eller nacke. Obehag ökar när en person är engagerad i sport eller fysiskt arbete. Symptomen gör att en person tar en bekväm hållning som skulle underlätta obehag. Smärta med angina elimineras några minuter efter att ha tagit Nitroglycerin.
 2. Myokardinfarkt: ett farligt tillstånd som kännetecknas av hjärtets nekros på grund av ett blodförbudsbrott i kroppen. Med hjärtinfarkt framträder inte bara brinnande i hjärtat, som utstrålar till vänster sida av bagageutrymmet, men också andfåddhet, plötslig blankering av huden, svimning, riklig svettning. Anfallet går inte bort efter att ha tagit Nitroglycerin. En person behöver akut inlägg.
 3. Akut hjärtsvikt: ett hotande tillstånd som orsakar bränning och klämning i hjärtat, blå hud och hjärtastma. Det kan komma ett stopp i hjärtat. Ett sådant tillstånd har i de flesta fall ett dödligt utfall, så en person behöver akut medicinsk hjälp.
 4. Perikardit: Hjärtsjukdom. provocerad av bakterier och virus. Bränning i hjärtat härrör från inflammation i hjärtans yttre skal. En person kan också lida av feber och berusning.

Andra skäl

Obehagliga känslor i hjärtat kan förekomma hos personer som lider av vegetarisk dystoni. Vanligtvis visas ett liknande symptom efter intensiv spänning eller stress. Smärta går inte bort efter att ha tagit Nitroglycerin eller Validol. Obehagliga känslor elimineras av lugnande medel.

Reumatism kan också prova brännande smärta i bröstet. Dess utseende indikerar en reumatisk hjärtinfarkt.

Chefen för Institutet för kardiologi rekommenderar behandling av dåligt kolesterol för att bli av med hjärt-kärlsjukdomar. Läs mer

Ofta brinner i hjärtat området noteras av kvinnor som upplever menopaus. Bränning i bröstet sträcker sig till hela kroppen och åtföljs av svettning. Ofta uppstår sådana symptom som orsakas av hormonella förändringar i viloläge och passerar i fysisk aktivitet. Manifestationer av klimakteriet korrigeras av lugnande och hormonella droger.

Anledningen till att en person bakar i bröstet kan vara osteokondros - en vanlig sjukdom i ryggraden. Orsaken till obehag är klämningen av ryggradens nervändar, som har vuxit ur den degenerativa processen på grund av den broskiga vävnaden. Smärta i osteokondros, i synnerhet i bröstregionen, åtföljs av rörelsernas stelhet, smärta i revbenen och händerna. Det kan likna en angina pectorisattack, men med osteokondros blir det sämre med lasten och böjen på stammen.

Orsaken till obehag i bröstet kan vara magsjukdom. Till exempel när magsaften kommer in i matstrupen, känner en person att han bakar i bröstet. Obehag kan också ses som ett symptom på bråck i matstrupen i membranet eller i matstrupen. Bränning sker efter träning eller ätning. Obehagliga känslor kan åtföljas av illamående och kräkningar.

Neuralgier i de interkostala nerverna väcker inte bara brinnande i hjärtat, utan också rörlighetens styvhet, liksom akut smärta vid palpation av revbenen.

Orsaken till brännande smärta i bröstet kan bli herpes zoster, där utslaget uppträder på bröstet och mellan revbenen. Sjukdomen kan åtföljas av feber och förstorade lymfkörtlar, såväl som kalla symtom.

Vad ska man göra eller göra vid en brännande känsla?

Ett sådant symptom, som en brännande känsla i hjärtat, kräver diagnos. En person kan behöva råd från en kardiolog, gastroenterolog, neurolog och infektionssjukdomsspecialist. Kvinnor som upplever klimakteriet bör konsultera en gynekolog. Att identifiera sjukdomar som kan orsaka ett sådant symptom utse:

 • ekokardiografi;
 • ultraljudsundersökning av hjärtat och andra organ;
 • Bröst röntgen;
 • magnetisk resonansavbildning av ryggraden;
 • en studie av surheten i magsaften.

Valet av diagnostiska förfaranden beror på de symptom som en person upplever. Behandling kommer i första hand att eliminera orsaken till brännskador i bröstet. Symtomatisk terapi kan också vara nödvändig. Självmedicinering är inte tillåtet! Om en person har tecken på hjärtattack eller hjärtsvikt, ring omedelbart en ambulans.

Vem sa att det är svårt att bota hjärt-kärlsjukdom?

 • Du plågas regelbundet av tyngd och hjärtklappning i hjärtat.
 • Och andfåddhet och trötthet du skriver av för ålder, en stillasittande livsstil och ett oregelbundet schema.
 • Tippning i sternum, tryckhopp, pulserande huvudvärk och svullnad i benen har blivit normala för dig.
 • Men du har länge misslyckats behandlat och försök att inte vara nervös.

Därför rekommenderar vi att du läser historien om Olga Markovich, som hittade ett effektivt botemedel mot hjärt-och kärlsjukdomar. Läs mer

Brännande i hjärtat: orsaker, diagnos, vad man ska göra, vad som ska särskiljas, ytterligare behandling

Känslan av att brinna smärta eller obehag i hjärtat är ett av de vanligaste symptomen hos personer över 40 år, särskilt i hankategorin. Bränning i bröstet observeras emellertid i en yngre åldersgrupp, och även i barndomen. Men det betyder inte alltid att det brinner i hjärtat bara med hjärtpatologi.

På grund av det faktum att det finns flera organ i bröstet, kan den brännande känslan orsakas av patologiska processer i någon av dem. Enligt statistiken är hjärtpatologin oftast åtföljd av bränning i bröstet.

Många patienter på läkarens tidpunkt säger med säkerhet att de är oroade över att bränna sig i hjärtat, även om de misstänkt tror att hjärtat ligger till vänster i hypokondrium. Här bör det förtydligas - hjärtat ligger bakom bröstbenet, lite till vänster om det, så hjärtsmärta har oftare en squamous lokalisering. Naturligtvis är bestrålning av smärta till olika delar av kroppen ofta noterad, för att fullständigt förstå ursprunget för brinnande smärta i bröstet, är det nödvändigt att utföra åtminstone en minimal undersökning.

Hjärtorsaker till att brinna i hjärtat

Som regel är brännande i hjärtat orsakad av angina, vilket är inget annat än ett kliniskt syndrom som uppträder med ischemisk hjärtsjukdom (IHD). Myokardiell ischemi har i sin tur en viss patofysiologisk grund, som representeras av bildandet och avsättningen av plack från kolesterol i hjärtkärlens lumen. Med partiell eller fullständig inskränkning av artärlumen, upplever hjärtmuskeln (myokardium) ett akut behov av syre och näringsämnen som förts av arteriellt blod. Om inte tillräckligt med syre, hjärtmuskelcellerna förlorar sin förmåga att dra ihop sig, vilket kliniskt manifesterade brännande eller akuta smärtor (angina) och EKG ser ut ischemiska förändringar.

Inflammatoriska processer i hjärtmuskeln kan orsakas av olika smittsamma eller giftiga ämnen (bakterier, svampar, virus, giftiga ämnen, alkohol) och kallas myokardit (i det första fallet) eller myokarddystrofi (vid berusning). Någon av dem kan åtföljas av en brännande känsla i hjärtat.
perikardit (Inflammation i det yttre skalet av hjärtat - hjärtat i skjortan) och endokardit (inflammatoriska förändringar i de ventiler och andra inre strukturer i hjärtat, oftast orsakad av en bakteriell infektion eller intravenös droganvändning) och kliniskt manifesteras av en brännande känsla i bröstet.

Brinner i bröstet alltid på grund av hjärtsjukdom?

Faktum är att det kan finnas flera orsaker till brinnande i hjärtat. Till exempel, förutom kardiologisk patologi, kan en liknande känsla accepteras som banal halsbränna vilket i sin tur kan ske med olika sjukdomar mag-tarmkanalen.

Ofta brinna smärtor i hjärtat, såväl som i höger eller vänstra hälften av bröstet uppträder med patologi av de interostala musklerna och cervico-thoracic ryggrad.

Förutom ovanstående skäl kan en brännande känsla åtföljas av sjukdomar i andningsorganen, inklusive akut respiratorisk virusinfektion (ARVI) eller akut respiratorisk sjukdom (ARI) med trakeinfarkt (akut trakeit).

Som kan ses från den skriftliga, att förstå självständigt varför bränna i bröstet, ibland är det svårt. Det är därför som en differentialdiagnos endast ska fastställas av en läkare, tolka de medföljande symtomen noggrant och vid behov använda ytterligare metoder för forskning.

Vilka andra karakteristiska symptom kan åtföljas av en brännande känsla i hjärtat?

När en organs patologi brukar ses av olika symtom, är de ofta samma för olika sjukdomar. Till exempel kan hosta i kombination med brännskador i bröstet uppträda både med trakeit och med en astmatisk variant av ett akut myokardinfarkt. Det är därför som läkaren ska vara extremt försiktig när man utvärderar symtomen hos varje patient.

smärta med angina och hjärtinfarkt

Med hjärtets patologi bränning kan åtföljas av andfåddhet eller en känsla av brist på luft. Så, med akut hjärtinfarkt, kan smärtan bakom bröstbenet inte bara brinna, men också en pressande karaktär, och försvinner inte efter tre gånger med nitroglycerin sublinguellt. Angina angrepp åtföljs också av en stark brinnande känsla i hjärtat, men den stoppas av ett enda intag av nitroglycerin eller sydnofarma.

inflammation i hjärtmuskeln

Med myokardit patienten har uttalat dyspné och oförmåga att utföra vanlig fysisk aktivitet. Patienten svullnar nedre extremiteter på grund av en ökning av hjärtsvikt. Också det finns oegentligheter i hjärtats arbete fram till utvecklingen av allvarliga hjärtrytmförstörningar.

För perikardit inte bara brännande känslor i bröstbenet och den vänstra halvan av bröstkorgen, men också intensiva smärtor som intensifierar eller omvänt dämpar sig när kroppens position förändras, till exempel när den lutas framåt eller ligger ner.

Brännande känsla i hjärtat av regionen, följt av skarpa smärtor på djup inspiration eller vid höjning av händerna uppåt är karakteristiskt för interostal neuralgi, orsakad av ryggradens osteokondros. Ibland bakar sig denna form av thoraxalgi (vertebrogen genesis) i bröstet så att patienten är benägen att tänka på angina pectorisattack.

Med inflammation i luftväggens inre vägg, orsakad av virus- eller bakterieinfektion, brinner patienten och ledsen bakom brystbenet, åtföljd av feber och anfall av kvävande hosta. Om patienten har en smärtsam, nasal hosta med en snabb andningshastighet, som det händer vid attacker av en bronchial astma, då kan det också störas genom att brinna i hjärtat av hjärtat.

Med sjukdomar i matstrupen och magen brännande, halsbränna och smärta kan lokaliseras i buken och i bröstet, som ofta tas av patienten för att bränna i hjärtat. Det brännande känsla i det här fallet på grund av patologi i matstrupen eller magsäcken, visar halsbränna en tydlig koppling till måltid, särskilt om patienten har brutit diet och konsumeras fet eller stekt mat. Ofta är dessa patienter har en historia av ulcerös defekt i väggen i magen. Om esofagit, kemiska brännskador, esophageal diafragmabråck, gastroesofageal refluxsjukdom eller spasm magmunnen i magen (vid korsningen av matstrupen till magen) förutom brännande känsla i bröstet, i de flesta fall rapporteras poperhivanie vätska eller, alternativt, en fast livsmedels, ökad salivavsöndring och oförmågan att svälja mat eller vatten (dysfagi).

Som kan ses kan en brännande känsla i hjärtat orsakas av ett antal sjukdomar. För att veta vad som orsakar brännande i hjärtat, behöver du se en läkare och vid behov utföra den forskning som han kommer att tilldela.

Diagnos och differentialdiagnos

Differentiell diagnos innefattar inte bara skillnader i symtom och i klinisk bild utan även data från instrumentella undersökningsmetoder.

Till exempel vid hantering av en patient med brännande smärta i hjärtat läkaren måste först utföra en elektrokardiogram (EKG) för att utesluta akut kranskärls patologi. Det händer ofta att patienten har några klagomål, kännetecknande för akut hjärtinfarkt, men EKG inte upptäckt några tecken på ischemi, skada eller myokardnekros. I sådana fall säger läkare att kardiogrammet är "sent", och alla EKG-kriterier för infarkt kan fortfarande förekomma om några timmar. Om en läkare är något alarmerande i en klinisk bild (mer data för en hjärtattack), tilldelar den en biokemiska blodprov markörer för hjärtmuskelskada (troponiner, CK, CK-MB, ALT, AST, etc.).

För misstänkte anginala attacker, brännande av hjärtat i vilken det finns en patient vid aktivitet, är det nödvändigt att genomföra en serie av studier med användning av fysisk aktivitet, för att provocera en brännande känsla i hjärtat och en gång fixerade på EKG, om förbränningen verkligen beror på myokardial ischemi och angina, respektive. Dessa prover håller veloergometry (VEM), löpband testet och testet med sex minuters gångtest. Dessutom är dessa tester används inte bara för att fastställa orsakerna till angina som en brännande känsla i hjärtat, men också för att bestämma dess funktionsklass.

Om patienten klagade över en brännande känsla inte avslöjas data för patologi i hjärtmuskeln, är det rekommenderat att utföra röntgen av lungorna, fibrogastroscopy (matstrupe och magsäck Study), samt samråd med neurolog och röntgenbilder av livmoderhalscancer eller bröstryggen torakalgii vertebrogenic uppkomst.

Dessa studier kan utföras på kliniken, om patienten initialt vände sig till sin distriktsläkare och sjukhus akutvård om patienten tas till brigaden SMP med misstänkt hjärt patologi.

Vad ska man göra om man brinner i hjärtat?

Akutvårdens taktik om patienten har en brännande känsla i bröstet varierar beroende på vad som orsakade symtomen.

Om patienten redan vet vad som orsakar brännskador i bröstet, och för tillfället har han inte det första angreppet, kan han självständigt ta de mediciner som läkaren förskrivit honom tidigare.

Till exempel när brännande känsla på grund av angina patienter kan sätta en nitroglycerin tablett under tungan eller injicera 1-2 doser Nitromintum (nitrospreya). Nitrat intolerans, som ofta förekommer hos patienter med kärlkramp, och lågt blodtryck kan tas Sydnopharm 0,2 mg, även om han inte kommer att agera direkt så som nitroglycerin. Vidare, samtidigt som du behåller en brännande känsla i hjärtat, är det bättre att ringa en ambulans för att inspektera sjukvården.

Vid bränning i bröstkorgsområdet provoceras av akut respiratorisk sjukdom, som ett förstahjälpmedel tas antipyretiska läkemedel om den brinnande känslan åtföljs av feber. Ofta har patienter med allvarlig astmaattack också brännande känsla i båren på grund av frekvent andning och spasmer i luftens smidiga muskelmembran. I detta fall är inhalation av preparat från inhalatorer - salbutamol, berodual, etc., ett nödläkemedel.

När interkostal neuralgi, tillsammans med en brännande känsla i hjärtat, rekommenderas användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel i tabletterna (nize, ketorol) eller genom injektion (ketorol, diklofenak, meloxikam).

Om patienten har en brännande känsla i hjärtat efter att ha tagit eller administrerat akutmedicin, ska han konsultera en läkare.

Ytterligare behandling

Terapi efter lindring av en akut brännande känsla i hjärtat riktas mot behandling av den underliggande sjukdomen, vilket orsakade ett sådant obehagligt symptom. Vanligtvis föreskrivs en kurs eller konstant intag av följande läkemedel:

 • När hjärtsjukdom - situations nitrater mottagning, långvarig eller kronisk administrering av betablockerare (bisoprolol, metoprolol, nebivalol), ACE-hämmare (lisinopril, perindopril, enalapril), trombocytaggregationshämmande medel som förhindrar bildningen av blodproppar i blodbanan (tromboAss, aspirin, aspikor) och i vissa fall - diuretika (torasemid, furosemid, veroshpiron, indapamid, hydroklortiazid, spironolakton, etc). Där varje patient är viktigt att förstå att brännande känsla i hjärtat - det är ett symptom som utlöses av patologiska fartyg och hjärtmuskeln, så behandling av angina eller myokardit med perikardit bör vara heltäckande. Detta innebär att en enda tablett med en brännande känsla i hjärtat, orsakade hjärtsjukdom, kommer att vara otillräckliga.
 • Med esofagus och magsäckens patologi (om en eller två veckor eller längre), tar omeprazol, antacida och med magsår - antibiotika.
 • Respiratoriska sjukdomar - antibakteriella medel rate inte mer än två veckor (vid ARI), antivirala medel hastighet inte mer än 5-7 dagar (SARS), och i fallet med bronkialastma - situations (Berodual salbutamol) eller permanent (Seretid, Foradil Combi, spiriva) mottagande av inhalationsmedel.
 • När interkostal neuralgi - mottagande växel (1-2 veckor) NSAID (ketorol, movalis) och muskelavslappnande medel (Mydocalmum) eller långvarig användning av kondroprotektiva (med osteokondros cervix-bröstryggraden) - artrozan, hondrolon, struktum, terafleks et al.

Huruvida komplikationer är möjliga eller sannolika vid avsaknad av behandling?

Den största risken med att bränna i hjärtat är risken att du kan sakna en akut kranskärlspatologi, med andra ord - hjärtattack eller allvarliga hjärtrytmstörningar. För att förhindra detta ska patienten kontakta läkaren i tid om han har en brännande känsla i hjärtat och läkaren i sin tur noggrant bedömer klagomål och anamnes och tolkar forskningsdata korrekt.

Om den brännande känslan orsakad av patologin för andra organ belägna i bröstet, i frånvaro av snabb diagnos och behandling kan patienten utveckla lunginflammation, astmatisk status, perforerat magsår eller ärr förträngning av matstrupen som följd av obehandlad esofagit eller esofageala brännskador.

Brännskador i hjärtat - vad betyder detta och vad ska man göra?

Bränning i bröstet är ett av de vanligaste symptomen som kan indikera olika sjukdomar. Detta symptom kan uppenbaras inte bara i vänster och höger sida av bröstet, men också i mitten. Bränning i bröstområdet kan indikera en patologi i hjärt-kärlsystemet. Ofta betyder detta tecken en överträdelse av andra organers funktioner.

Vad är brinnet i hjärtat?

Bränning i bröstet kan indikera problem med hjärtat

Obehag i hjärtat kan uttryckas på olika sätt i form av stickningar, en känsla av depression, brännande. Oftast är dessa symtom associerade med sjukdomar i hjärt-kärlsystemet, men kan också ha en annan etiologi.

Brännande i bröstet kan indikera sådana sjukdomar som:

 • Angina pectoris. Vanligtvis uppstår smärtan efter fysisk ansträngning. Den har en dum och pressande karaktär. Kan bestrålas till vänster lem, scapula, käke. Symtomatologin minskar efter att ha tagit piller.
 • Myokardinfarkt. Det är brännande och smärta i bröstets vänstra sida. Kan ge till axel, hand, ansikte. Symtom försvinner inte efter att ha tagit hjärtdroger och efter vila.
 • Tromboembolism i lungartären. Smärta och brännande känsla i bröstet är mycket stark, vilket inte kan undertryckas med nitroglycerin.
 • Vegeta-vaskulär dystoni. Smärta sensioner är måttliga och lokaliserade i hjärtat. Symtom uppträder ofta efter överarbete.
 • Myokardit. En sjukdom där den inflammatoriska processen påverkar hjärtmuskeln. Det förekommer mot bakgrund av komplikationer av virusinfektionssjukdomar.
 • Reumatism. Det kännetecknas av inflammation i hjärnans bindväv. Orgeln kan växa i storlek, det finns en temperaturökning, hjärtklappning, en brännande känsla.
 • Cardioneurosis. Hjärtpatologi som uppträder mot bakgrund av konstant stress, känslomässig överbelastning, mental stress. Det finns attacker av smärta och brännande, andfåddhet, panikattacker.

Brännande känsla i bröstet kan vara på grund av hormonella förändringar, virussjukdomar, osteokondros, patologier i magtarmkanalen (magsår, gastrit, hiatusbråck, duodenit).

Detta symptom kan uppstå med neuralgi hos de interkostala nerverna, skador och blåmärken i bröstet, osteokondros och skolios.

Ofta kan orsakerna till brännskador i bröstet vara andningssjukdomar. Dessutom finns det en stark hosta, feber etc.

Ytterligare symtom och farliga symtom

Bränning kompletteras med andra oroliga symptom?! "Vi behöver en läkare!"

Smärtsamma förnimmelser kan uppenbaras i allvarliga patologier, som åtföljs av ytterligare symtom. Det är nödvändigt att veta detta för att bestämma typen av sjukdom och börja den rätta behandlingen. Eventuella ytterligare symptom, som bör noteras:

 • Smärta ger i övre lemmar, axel, nacke, rygg.
 • Känsla av brist på luft.
 • Yrsel.
 • Kallsvett.
 • Illamående.
 • Andnöd.
 • Smärta bakom bröstbenet.

Dessa är farliga tecken som indikerar allvarliga patologier. Därför måste du kontakta din läkare i god tid.

Det kan finnas en brännande känsla av olika skäl, därför är det omöjligt att fastställa rätt diagnos endast på grundval av lokalisering. Det är viktigt att vara uppmärksam på de ledsagande symtomen, för att bestämma starten av starten.

Än att det kan vara farligt?

Ett sådant symptom som en brännande känsla i bröstet, om den lämnas obevakad, kan leda till allvarliga följder, speciellt om den är associerad med hjärtkärlssystemet.

Till exempel, med en långvarig anginainfarkt, kan en kraftig förträngning av artären uppträda, vilket leder till att en otillräcklig mängd syre tränger in i hjärtmuskeln. Mot denna bakgrund kan allvarliga förändringar inträffa, även före nekros av vävnaden. Därefter kan angina orsaka akut hjärtsvikt eller bidra till utvecklingen av hjärtinfarkt.

Myokardit är ganska farligt, eftersom konsekvenserna vanligtvis är extremt negativa och resulterar i ett dödligt utfall.

Det är viktigt att inte bortse från detta symptom för att undvika utveckling av eventuella negativa konsekvenser och komplikationer.

Hur ger man första hjälpen?

Med svår brännande smärta kan du dricka en tablett av nitroglycerin

Om patienten klagar över smärta och brännande känsla i bröstet, är det nödvändigt att ge honom rätt första hjälpen. Till att börja med, öppna fönstren för att få tillgång till frisk luft och be patienten att ta en horisontell position. Ge patientens smärtstillande medel: Nitroglycerin eller Paracetamol.

Om bränning och åtdragning i bröstet uppstod efter att ha ätit, är det nödvändigt att ligga ner och inte belastas med fysisk ansträngning. För att eliminera halsbränna kan du dricka en läsklösning.

Om attacken stannar mer än 15 minuter, känns det att känslan av att klämma och brinna sprider sig till andra delar av kroppen, intermittent andning observeras, då ska en ambulansbesättning kallas så snart som möjligt. Det är viktigt att komma ihåg att du kan ta mediciner om sannolikheten för att förbättra tillståndet är högt. Annars kan du komplicera situationen.

Vad ska man göra, vilka undersökningar behöver man göra?

För att korrekt diagnostisera och hitta orsaken till detta symptom är det nödvändigt att genomgå en undersökning. Du behöver konsultera en terapeut och sedan, om det behövs, en kardiolog, en neurolog, en gastroenterolog.

Patienten kommer att få en check-up, nämligen:

Dessutom måste du donera blod och urin för att utesluta den smittsamma processen och bestämma njurarnas funktion. Om det behövs kan en studie av mag-tarmkanalen och röntgenröntgen förskrivas.

Valet av instrumentella metoder beror på symptomatologin och graden av deras manifestation. Dator- eller magnetisk resonansavbildning utförs för att bestämma den exakta diagnosen, om det var tvivel efter att ha utfört andra metoder.

Hur och vad ska man behandla detta symptom?

Brännande i bröstet är ett symptom, behandlingen beror på orsaken

Behandlingen syftar inte till att eliminera symtomen, utan orsaken som utlöst hans utseende. Behandling bör utse en läkare efter undersökningen:

 • Patologier i det kardiovaskulära systemet behandlas på ett sjukhus. Symtomatisk behandling innebär användning av nitroglycerin, Ibuprofen, Corvalol, Valocordin.
 • Med myokardit och reumatism utförs antibakteriell och antiviral terapi. Dessutom kan antiinflammatoriska, immunosuppressiva, antihistaminer förskrivas.
 • Kardiotrofa läkemedel används för att upprätthålla hjärtmuskulärens normala funktion. Sådana droger är: Carnitin, Riboxin, Fosfaden och andra.
 • I sjukdomar i mag-tarmkanalen är antacida ordinerad, antispasmodik. Om den brinnande känslan dyker upp efter att ha ätit, ta sedan anti-sårläkemedel: Omez, ranitidin, famotidin. Dessa läkemedel kommer att bidra till att eliminera brinnande symtom och skydda mage slemhinna från negativa effekter.
 • Patologier i andningsorganen behandlas med antibakteriella läkemedel. För lindring av symptom utförs inhalationsterapi med saltlösning.
 • Om orsaken till bränning är osteokondros, föreskrivs icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel: Meloxicam, Nimesulide. För att eliminera smärta, muskelspasmer och muskelavslappning används muskelavslappningsmedel: Midokalm, Tolperisone och andra.

Oberoende behandling är strängt förbjuden, eftersom det kan komplicera sjukdomsförloppet, vilket leder till möjliga komplikationer.

Mer information om orsaken till bröstsmärta finns i videon:

För att bli av med bränning i bröstet kan du, om den aktuella diagnosen och behandlingen.

Om det här symptomet uppträder intermittent är det möjligt att förebygga och lindra tillståndet hemma, följ följande rekommendationer:

 1. Avvisa från feta, stekt mat, snabbmat, alkoholhaltiga drycker. Mat bör vara balanserad och regelbunden, med övervägande av grönsaker, frukter, spannmål, mjölksyraprodukter i kosten.
 2. Det är nödvändigt att sova minst 8 timmar om dagen.
 3. Ofta gå i frisk luft.
 4. Att leda en hälsosam livsstil och motion.
 5. Att behandla hjärtsjukdomar och andra organ i tid.
 6. Undergå regelbundet profylax och ta de nödvändiga testen.

Brännande i bröstet är ett vanligt symptom som kan indikera avvikelser i matsmältningssystemet, hjärtat, andningsorganen och nervsystemet. För att påskynda återhämtningen kan du inte ignorera detta symptom och söka hjälp från specialister.

Varför finns det brännande känslor i hjärtat och vad man ska göra

En person tenderar inte alltid att lyssna på de signaler som kroppen skickar till honom - många av dem vi helt enkelt ignorerar, även utan att inse att det kan finnas något som är fel i vår kropp. Dock är känslan av bröstsmärtor svår att ignorera, och många människor är det omedelbart försiktig, eftersom med den vänstra sidan av bröstet är ett hjärta - ett viktigt organ fungerar korrekt beror på hur alla kroppens system. Om du är orolig för några obehagliga förnimmelser i hjärtat, till exempel skarp stickande smärta, täthet, eller om du tror att bröst "bakar" - det är en känsla, verkligen kan inte ignoreras, och det är värt att ställa frågan om vad som kan vara orsakar brännande i hjärtat och vad man ska göra för att förbättra din hälsa.

När det finns smärta och obehag i hjärtat kan detta symptom inte ignoreras

Varför kan brinna brinna i hjärtat?

Om det finns en känsla att i bröstområdet "bakar", ring inte omedelbart telefonnummeret till första hjälpen, särskilt om detta fenomen är sällsynt och kortlivat. Förutom sjukdomar eller patologier i hjärt-kärlsystemet finns det flera orsaker som orsakar brännande i hjärtat, men de är mycket mer ofarliga och det är inte värt att oroa dem. Dessa inkluderar:

 • för tät matintag: vissa livsmedel i stora mängder kan orsaka halsbränna, på grund av vilket det finns en brännande känsla i bröstet;
 • intensiv träning: om du har översträckt eller överdriven andra fysiska övningar som inte är vana, då kan bröstet börja brinna på grund av brist på syre;
 • Inverkan av hormonella förändringar i kroppen: Ibland uppstår dessa känslor när hormonell bakgrund i kroppen förändras - de stör ofta kvinnor under klimakteriet.

Ibland kan smärta i hjärtat uppträda med stark fysisk ansträngning

Om sådana smärtor stör dig ständigt, bör du definitivt kontakta läkarna, eftersom bara en professionell kan exakt identifiera de exakta orsakerna. Ibland är de verkligen allvarliga - det kan vara hjärtpatologier, gastrointestinala störningar, nervsystemet och andra hälsoproblem som inte kan ignoreras.

Det första du behöver komma ihåg är inte att engagera sig i självmedicinering och inte ställa dig själv en diagnos. Det är bara den professionella läkaren som kan bestämma orsaken och ordinera mediciner!

Symtom på vilka hjärtafvikelser som kan bli en brännande känsla i bröstet

Hjärtat är en av de mest vitala organ i människokroppen, i själva verket bär blod och syre i hela kroppen, inklusive hjärnan. Om du är orolig för konstant obehag och smärta i bröstet - bakar i hjärtat (som ligger bakom bröstbenet och något förskjuten åt vänster, kände brännande känsla i mitten av bröstet), så kanske det är en signal om en patologi som kräver ett snabbt medicinsk intervention.

Smärta observeras ofta med angina pectoris

Orsaker som orsakar brännande på hjärtans sida kan vara följande sjukdomar:

 • Angina pectoris. Det kallas också "angina pectoris", det är en av formerna av ischemi (minskning av blodtillförseln) i hjärtat, smärta kan uppstå under tung fysisk ansträngning. De huvudsakliga tecknen på angina pectoris manifestation: baka inte bara i hjärtat, men kan också ge till vänster arm eller spade, denna känsla är impermanent - med fysisk aktivitet verkar det eller försvinner.
 • Myokardinfarkt. Ett av de farligaste förhållandena som uppstår när blodtillförseln inte är tillräcklig för enskilda delar av hjärtat. Huvudegenskaper: stark och skarp brännande känsla i bröstet i hjärtat området domnade fingrar, yrsel och svimning, svettningar, blekhet eller blåaktig hudfärg. I händelse av symtom på hjärtinfarkt behöver en person i alla fall akutvård och sjukhusvistelse.
 • Perikardit. Denna sjukdom i hjärt-kärlsystemet uppträder om hjärtets yttre skal inflammeras på grund av en infektion eller ett virus. Utanför är det omöjligt att skilja denna typ av hjärtsvikt, det kan endast diagnostiseras av en läkare vid en detaljerad undersökning.

Med inflammation i perikardiet kan du också observera smärta i hjärtat av hjärtat

 • Akut hjärtsvikt: ett tillstånd med stort hot, som kräver omedelbar medicinsk intervention och sjukhusvistelse. Karaktäristiska symptom på akut hjärtsvikt: känsla av brist på luft, stel dyspné, öron och läppar blåsning, blod och skum vid hosta, väsande ösning. I avsaknad av omedelbar sjukvård utgör detta tillstånd en allvarlig fara för människolivet - en hjärtstillestånd och död kan förekomma.
 • Cardioneurosis. Denna sjukdom är en följd av konstant stress och allvarlig psykologisk överbelastning, det vegetativa nervsystemet påverkas. Karaktäristiska tecken på manifestationen av kardioneuros - smärta sensationer uppstår inte i hela thoraxen, men huvudsakligen i vänstra delen. Även smärta kan uppstå oberoende av graden av fysisk aktivitet, även när personen är vilad och trakasseras länge.

Provoke smärta kan cardioneuros

Vilka sjukdomar i mag-tarmkanalen kan orsaka smärta och brinna i bröstet

Det finns många exempel där magsjukdomar orsakar att personen ska baka hjärtat, oftast uppstår dessa känslor efter måltider och åtföljs av illamående. Med gastrointestinala sjukdomar är surhetsnivån i magen för hög, vilket ger smärta i bröstet. Vissa sjukdomar, vars symtom kan bli en brännande känsla nära hjärtat, presenteras nedan:

 • Esofagusbråck i membranet (smärta kan inträffa under kroppens lutning eller överbelastning med tung belastning);
 • esofagus spasm (brännande känsla i bröstet uppstår när svälja mat eller saliv, ibland - även vid vila, den främsta orsaken spasm - mat under en lång tid kan inte komma in i magen och är vid sin ingång);
 • Magsår eller kronisk form av gastrit (smärtan uppstår på grund av den höga surhetsnivån i magsaften, men det gör inte ont i magen utan bröstområdet).

Ett sår kan orsaka brännande i bröstet

En brännande känsla i bröstet som orsakas av sjukdomar i mag-tarmkanalen, kan lätt förväxlas med hjärta smärta, så ta något på egen hand bör inte vara att ta medicin för att hjälpa till med hjärtsjukdomar, det finns en risk för att förvärra en magsjuka.

Andra avvikelser som orsakar obehag i bröstet

Förutom hjärtpatologier och gastrointestinala sjukdomar kan brännskador på vänster sida av hjärtat orsakas av ett antal andra hälsoproblem som inte är så farliga, men som fortfarande inte bör ignoreras:

 • Osteochondrosis: med denna sjukdom växer ryggraden i ryggraden, dess nervändar är klämda och smärta sensioner ges till bröstet. När osteochondrosis också observeras styvhet i rörelsen är det svårt för en person att luta sig.

Bröstsmärta är ofta ett symptom på osteokondros

 • Interkostal neuralgi: smärtan uppkommer från det faktum att överträtt interkostalmusklerna nerver (. Detta sker av flera skäl - när en svår förkylning, trauma, degenerativ utveckling disksjukdom, utseendet på tumören och så vidare), blir det starkare, om en person flyttar - krökar eller vrider kroppen, lyfter armarna och benen.
 • Virussjukdomar: inte så ofta, men fortfarande bränningen på vänster sida av hjärtat kan ibland vara ett symptom på en virusinfektionssjukdom. När viruset sprider sig genom kroppen, är symtomen aldrig begränsade endast till bröstkörteln, det finns också en skarp feber, illamående, feber. Om du misstänker en infektion, måste du omedelbart söka hjälp från läkare, eftersom vissa virus, särskilt exotiska, sprider sig mycket snabbt och utgör ett allvarligt hot.

Smärta i hjärtat mot en bakgrund av temperatur kan vara ett tecken på infektion

Vad kan man göra för att lindra bröstsmärta?

Först och främst, kom alltid ihåg att oavsett vad smärtan pressar, känslan av depression, brinner i hjärtat, etc., kan du aldrig göra självmedicin utan att veta orsaken. Självklart, om sjukdomen redan har diagnostiserats och personen vet vilken av sina organ behöver behandling, kan de korrekt valda och dispenserade apoteken ge oumbärlig hjälp vid avlägsnande av smärta.

Om du har symptom, de tidigare beskrivna sjukdomar, måste du konsultera en hjärtspecialist, neurolog, gastroenterolog eller andra yrkesverksamma, och även redan veta din diagnos, bör du då och då att passera sin undersökning och strikt följa rekommendationerna.

Vilken typ av första hjälpen

I inget fall kan du erbjuda en person apotek droger, utan att veta vad det innebär att bränna i hjärtat specifikt för honom. Du kan bara ta p-piller om läkaren redan har ordinerat dem och angett nödvändiga doser, annars riskerar du mer patientskada än hjälp.

Om smärtan orsakas av hjärtproblem, kan du ta Valocordinum

Läkemedel som kan hjälpa till med vissa diagnoser återspeglas i tabellen.